Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Τριτη 26 Μαρτιου 2024


Ως γνωστόν,τους Nord Stream αγωγούς φυσικού αερίου,τους ανατίναξαν οι έμπειροι-θαλασσόλυκοι δύτες του ISIS……

Σχολιο.- Μέχρι και για την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή το isis φταίει... Και για την συννεφιά σήμερα επίσης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια παλιά ρωσική παροιμία αναφέρει το εξής :

Όταν σηκώσεις την αρκούδα για χορο ,ο χορός τελειώνει όταν το θέλει η αρκούδα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εθνική ντροπή η απόφαση Γεραπετρίτη να μην καλέσει Ρώσους διπλωμάτες στον εορτασμό της εθνεγερσίας!

Πάντα η Ρωσία είχε εξέχουσα θέση στους ελληνικούς εορτασμούς της 25ης Μαρτίου

«Kομμένοι» είναι ξαφνικά από όλες τις επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821 Ρώσοι και Λευκορώσοι διπλωμάτες, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη!

Το υπουργείο Εξωτερικών άρον άρον έστειλε την περασμένη Παρασκευή σήμα προς όλες τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές Αρχές να μην προσκαλέσουν στις φετινές εκδηλώσεις εκπροσώπους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Συγκεκριμένα το έγγραφο έγραφε: «Ενόψει της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, παρακαλείσθε όπως σε εκδηλώσεις σας δεν αποστείλετε προσκλήσεις σε εκπροσώπους των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών Ρωσίας και Λευκορωσίας». Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, πριν από τρία χρόνια, τέτοιες μέρες, η Ρωσία είχε εξέχουσα θέση στους ελληνικούς εορτασμούς της 25ης Μαρτίου –ήταν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και παρά τους περιορισμούς της Covid-19, ο πρωθυπουργός του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Μιχαήλ Μισούστιν, είχε ταξιδέψει στην Αθήνα, εκπροσωπώντας τη Μόσχα, με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να εξάρει τη «σπουδαία συμβολή» της Ρωσίας στον αγώνα των Ελλήνων, και τον τότε δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να τιμά τον ρώσο υψηλό προσκεκλημένο με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών. Όμως πολλά άλλαξαν στο μεταξύ, 11 μήνες μετά από εκείνες τις εκδηλώσεις στην Αθήνα, ο Πούτιν διέταξε τα στρατεύματά του να εισβάλουν στην Ουκρανία. Και τώρα οι Ρώσοι διπλωμάτες είναι αποκλεισμένοι από τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου…

Zakharova για 25η Μαρτίου: Η Ρωσία έπαιξε κομβικό ρόλο στην απελευθέρωση των Ελλήνων – Εχθρική εκστρατεία από Μητσοτάκη

Η δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ για την 25η Μαρτίου και το αιχμηρό σχόλιο για τις διμερείς σχέσεις

Στον κομβικό ρόλο που έπαιξε η Ρωσία στην ανεξαρτησία των Ελλήνων, αναφέρθηκε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Maria Zakharova, σε εκτενή δήλωσή της με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου:

«Στις 25 Μαρτίου εορτάζεται η Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Όπως είναι γνωστό, η Ρωσική Αυτοκρατορία, η Ρωσία, έπαιξε τον κομβικό ρόλο συνεισφέροντας ουσιαστικά στην επιτυχή έκβαση του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία τους. Ανάμεσα στους ιθύνοντες ανώτατου επιπέδου του Ελληνικού Κράτους στην αυγή της εγκαθίδρυσής του υπήρχαν πολλοί από αυτούς που προηγουμένως για μεγάλο χρονικό διάστημα υπηρετούσαν αφοσιωμένα, πιστά και τίμια την πατρίδα μας.

Δια του λόγου το αληθές πρέπει να σημειωθεί, ότι κατά την μακροχρόνια ιστορική πορεία αυτά τα στοιχεία δεν αμφισβητούσε κανείς στην Αθήνα. Εκεί αναγνώριζαν την καθοριστική συμβολή των ρωσικών όπλων και της διπλωματίας στη νίκη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, σέβονταν τη μνήμη των Ρώσων φιλελλήνων, μεριμνούσαν με φροντίδα τις κοινές σελίδες του ένδοξου παρελθόντος των δύο χωρών», αναφέρει στη δήλωσή της, ενώ στη συνέχεια εξαπολύει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις διμερείς σχέσεις:

«Είναι κρίμα αλλά σήμερα η κατάσταση έχει υποστεί πολύ ιδιότροπες μεταβολές οι οποίες δεν έχουν καν εξήγηση διότι στην ασταθή βάση τους βρίσκεται μια –αμφίβολης λογικής– πολιτική σκοπιμότητα. Λάβαμε υπόψη ότι φέτος με εντολή της ηγεσίας του ελληνικού ΥΠΕΞ οι παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την 25η Μαρτίου, όσο στην Ελλάδα τόσο και στις αντιπροσωπείες της στο εξωτερικό, θα διεξαχθούν για ακόμη μία φορά χωρίς ρωσική συμμετοχή.

Αυτή η εξέλιξη είναι μόνο ένα στοιχείο της άνευ ορίων εχθρικής εκστρατείας, την οποία, επικαλούμενη την τρέχουσα διεθνή επικαιρότητα εκκίνησε και συνεχίζει η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη με στόχο να διαγραφεί από την συλλογική μνήμη οτιδήποτε που σχετίζεται με την Ρωσία, θυσιάζοντας χάριν στις πρόσκαιρες περιστάσεις –τους αιώνιους ιστορικούς, πολιτιστικούς και πνευματικούς δεσμούς μεταξύ των δυο λαών μας. Πάνω στο κύμα της επιθετικής ρωσοφοβίας η Αθήνα επιμένει στις εγκληματικές αποφάσεις της, συμπεριλαμβανομένης και της αποστολής οπλισμού στην Ουκρανία, με τον οποίο το καθεστώς του Κιέβου εξακολουθεί να εξοντώνει αμάχους, ανάμεσά τους και Έλληνες της Αζοφικής. Οι τωρινοί κυβερνώντες, κρυβόμενοι πίσω από συλλογικές αποφάσεις της Δύσης διέκοψαν τον διμερή μας διάλογο και κάθε είδους συνεργασία. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα, μεταξύ άλλων διπλωματικών αποστολών των κρατών-μελών της ΕΕ, περιφρόνησε τους κανόνες της διπλωματικής επικοινωνίας και αγνόησε την πρόσκληση για συνάντηση με την ηγεσία του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά μας, στις 25 Μαρτίου διαβιβάσαμε τις σκέψεις και τις εκτιμήσεις μας απευθείας στην εδώ Πρεσβεία της Ελλάδας.

Είναι αξιολύπητο ότι αντί να στείλουμε ευχές για την εθνική εορτή, όπως άρμοζε κάποτε, είμαστε αναγκασμένοι, τούτη την ημέρα, να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα τα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέτρα, υπέρ χρήσης μετρητών η Νορβηγία.

Για διατροφική αυτάρκεια, η Ισλανδία, ξηλώνει τις ενεργοβόρες bitcoin, εδώ τις φέρνουνε.

Σχολιο.- Μέτρα υπέρ της χρήσης φυσικού χρήματος παίρνει η Νορβηγία

Στη χώρα-ηγέτιδα στις ψηφιακές πληρωμές, όπου μόνο το 3% των καταναλωτών χρησιμοποιεί χαρτονομίσματα και κέρματα, ενισχύονται τα δικαιώματα όσων παραμένουν επιφυλακτικοί, αλλά και η «ετοιμότητα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας θεσπίζει μέτρα για τη διασφάλιση του δικαιώματος των καταναλωτών να πληρώνουν με φυσικό χρήμα, χαρτονομίσματα και κέρματα, σε μια χώρα-ηγέτιδα παγκοσμίως στη μετάβαση προς τις ψηφιακές πληρωμές.

Η κίνηση - που όμοιά της συζητιέται και στη γειτονική Σουηδία - έχει στόχο να θεμελιώσει την «ασφάλεια για όσους διστάζουν να χρησιμοποιήσουν λύσεις ψηφιακών πληρωμών», καθώς και να ενισχύσει την ετοιμότητα της κοινωνίας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Emilie Enger Mehl, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οπως εξήγησε, με βάση σχέδιο που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2022, οι καταναλωτές θα μπορούν να πληρώνουν σε μετρητά παντού, δηλαδή οπουδήποτε πωλούνται αγαθά ή υπηρεσίες και γίνονται δεκτοί άλλοι τύποι πληρωμών. Ειδικοί κανόνες θα ισχύουν για τις συγκοινωνίες, επισημαίνεται.

Η χρήση μετρητών έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο κατά την έναρξη της πανδημίας -και παγκοσμίως- και έκτοτε παρέμεινε σταθερή, σύμφωνα με περυσινά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Νορβηγίας. Μάλιστα, μόνο το 3% των Νορβηγών χρησιμοποιεί μετρητά για αγορές σε φυσικό κατάστημα. Ωστόσο, οι αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ παρουσιάζουν αυξητική πορεία.

Σχολιο.- Η Ισλανδία … «ξηλώνει» τους εξορύκτες του bitcoin και φυτεύει περισσότερο καλαμπόκι

Η Ισλανδία σχεδιάζει να δώσει προτεραιότητα στην επισιτιστική ασφάλεια έναντι του οικονομικού κέρδους, φυτεύοντας καλαμπόκι και περιορίζοντας τους εξορύκτες (miners) bitcoin καθώς το νησιωτικό κράτος προσπαθεί να εξασφαλίσει περισσότερη αυτάρκεια.

Η πρωθυπουργός Katrín Jakobsdóttir δήλωσε στους Financial Times ότι οι πρόσφατες διαμαρτυρίες από αγρότες στην Ευρώπη και οι διαταραχές στο εμπόριο έστειλαν το μήνυμα ότι η χώρα της θα πρέπει άμεσα να μειώσει την εξάρτησή της από τις εισαγωγές. «Δεν είναι εύκολο να είσαι αγρότης στην Ισλανδία. Δεν θα έλεγα ότι έχουμε και… υπέροχα χωράφια. Ξέρετε, έχουμε παγετώνες που καλύπτουν μεγάλο μέρος της χώρας μας», σημείωσε και τόνισε: «Αλλά είναι ένα σημαντικό μέρος της στρατηγικής μας για ασφάλεια σε αυτόν τον κόσμο. Επίσης στόχος είναι ο περιορισμός των διψασμένων για ενέργεια miners bitcoin που έχουν μετατρέψει το νησί σε … «data-centre haven».

Η βούληση της πολιτικού - κινείται στο φάσμα μεταξύ Αριστεράς και Πράσινων- για την επισιτιστική ασφάλεια, συνδυάζεται με μια προσπάθεια να χαλιναγωγήσει τους διψασμένους για ενέργεια εξορύκτες bitcoin που έχουν μετατρέψει το νησί σε καταφύγιο κέντρου δεδομένων.

Η πολύτιμη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές θα πρέπει να ανακατανεμηθεί από τα κέντρα δεδομένων σε κατοικίες και άλλες βιομηχανίες, πρόσθεσε η Jakobsdóttir, λέγοντας ότι προτεραιότητά της είναι οι ενεργειακές ανάγκες των 375.000 πολιτών της Ισλανδίας.

«Το bitcoin είναι ένα ζήτημα παγκοσμίως .. αλλά τα κέντρα δεδομένων στην Ισλανδία χρησιμοποιούν σημαντικό ποσοστό της πράσινης μας ενέργειας», είπε. Μια νέα πρόταση για την ενίσχυση της αιολικής ενέργειας θα δώσει «προτεραιότητα» στις πράσινες βιομηχανίες για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα. «Το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα, που χρησιμοποιούν πολλή από την ενέργειά μας, δεν αποτελούν μέρος αυτής του σχεδιασμού μας», είπε.

Η φθηνή και άφθονη υδροηλεκτρική ενέργεια έχει προσελκύσει ενεργοβόρα κέντρα δεδομένων και miners του bitcoin στην περιοχή της Αρκτικής. Δεκάδες ομάδες miners του κρυπτονομίσματος καταναλώνουν 120 MW ηλεκτρικής ενέργειας, περισσότερο από τα νοικοκυριά της χώρας, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Luxor.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δε πρόκειται για αστείο! Δικαστήριο υποχρέωσε το γερμανικό κράτος να παρουσιάσει δημόσια τα πρωτόκολλά COVID19 και το έκαναν… αλλα με όλα τα γράμματα καλυμμένα με μαυρες γραμμές!

26/3/2024

Η γερμανική κρατική υπηρεσία Robert Koch Institute, που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των ασθενειών, υποχρεώθηκε απο δικαστήριο να δημοσιεύσει τα πρωτόκολλά COVID19 που ακολουθήθηκαν κατα την διάρκεια της “πανδημίας” και… το έκαναν, αλλα χωρίς να μπορεί κάποιος να τα διαβάσει!

Ο Dr. simon goddek παρουσίασε ένα απο τα έγγραφα, τα οποία όπως είπε, αποτέλεσαν τη βάση για παραβιάσεις βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η γερμανική κρατική υπηρεσία @rki_de, για τον έλεγχο των ασθενειών, υποχρεώθηκε νομικά να δημοσιεύσει τα πρωτόκολλά για τον COVID. Αυτά τα πρωτόκολλα, τα οποία αποτέλεσαν τη βάση για παραβιάσεις βασικών δικαιωμάτων, διατέθηκαν στο κοινό και είχαν ως επί το πλείστον την εξής μορφή:

Ήταν όλα τα γράμματα καλυμμένα με μαύρη γραμμή!!

Πως δικαιολόγησαν κάτι τέτοιο;

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach είπε πως έγινε μια “διόρθωση” των εγγράφων για να προστατεύσουν τα ονόματα των υπαλλήλων του Robert Koch Institute…

Όπως σχολίασε ο Dr. Simon Goddek: Το RKI πρέπει να έχει πολλούς υπαλλήλους…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Να πεθάνουν από την πείνα", λέει ένας από τους εκατοντάδες ισραηλινούς εποίκους που, με τη συνεργασία των ισραηλινών δυνάμεων, εμποδίζουν την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και εκφράζουν το ενδιαφέρον τους να εγκατασταθούν στη Γάζα μόλις αυτή εκκαθαριστεί εθνοτικά από τους Παλαιστίνιους



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επεξεργασμένα ραδιενεργά λύματα από το εργοστάσιο στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Εντυπωσιακό βίντεο δείχνει τα ραδιενεργά απομεινάρια της Fukushima, 13 χρόνια μετά

Για την υποστήριξη των εκτεταμένων προσπαθειών καθαρισμού των πυρηνικών αντιδραστήρων της Fukushima drone εξέτασε τα ραδιενεργά απομεινάρια.

Για την υποστήριξη των εκτεταμένων προσπαθειών καθαρισμού των πυρηνικών αντιδραστήρων της Fukushima στην Ιαπωνία, μια ομάδα μικροσκοπικών drone εξέτασε πρόσφατα τα ραδιενεργά απομεινάρια. Tις προηγούμενες υποθέσεις που υπονοούσαν το τρομακτικό μέγεθος του έργου, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα νέα πλάνα από την αποστολή αυτών των μικροσκοπικών drone, τα οποία υπογραμμίζουν έντονα τα πολυάριθμα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά στην ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Η Tokyo Electric Power Company Holdings (TEPCO), που επιβλέπει το έργο αποκατάστασης του εργοστασίου Fukushima Daiichi, παρουσίασε τρία λεπτά βίντεο που κατέγραψε ένα ιπτάμενο drone σε μέγεθος φέτας ψωμιού, συνοδευόμενο από ένα ρομπότ που μοιάζει με φίδι και παρέχει φωτισμό. Τα πλάνα που γυρίστηκαν κατά τη διάρκεια διήμερης έρευνας, προσφέρουν πρωτοφανείς πληροφορίες για τα απομεινάρια των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Fukushima Daiichi, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην κύρια δομική στήριξη εντός του πρωτεύοντος δοχείου συγκράτησης του αντιδραστήρα Νο 1.

https://twitter.com/UOLNoticias/status/1770971442701639872

Το εργοστάσιο της Fukushima υπέκυψε σε καταστροφική τήξη στις 11 Μαρτίου 2011, η οποία προκλήθηκε από σεισμό μεγέθους 9,0 βαθμών και ακολούθησε ένα πανύψηλο τσουνάμι ύψους 14 μέτρων. Μεταξύ των τριών αντιδραστήρων που υπέστησαν ζημιές, ο αντιδραστήρας Νο 1 υπέστη το μεγαλύτερο βάρος της καταστροφής, με εκτιμώμενους 880 τόνους λιωμένων ραδιενεργών υπολειμμάτων καυσίμων που πιστεύεται ότι ήταν παγιδευμένα μέσα σε αυτόν. Η καταστροφή ανάγκασε την εκκένωση περίπου 160.000 κατοίκων, με περιορισμένες μόνο επιστροφές να επιτρέπονται τον επόμενο χρόνο. Επιπλέον, το τσουνάμι στοίχισε τη ζωή σε περίπου 20.000 ανθρώπους.

https://www.youtube.com/watch?v=b9iwi8aFPnw



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι υπεύθυνη για το αιματοκύλισμα στην Μόσχα, μόνο η Ουκρανία, αλλά και η Τουρκία.

Ολα έχουν αποδειχθεί, όλα έχουν ανακοινωθεί.

Τα όπλα των πληρωμένων τρομοκρατών ταυτοποιήθηκαν ως απωλεσθέντα, από Ρώσους νεκρούς στρατιώτες, στο Ουκρανικό πεδίο των μαχών, μετά από βαλλιστική έρευνα και έλεγχο του σειριακού τους αριθμού.

Η φωτογράφιση των τρομοκρατών, ως δήθεν μέλη του ISIS είχε γίνει πριν την είσοδο τους στην Ρωσία, μόλις τους παρέδωσαν τα όπλα, δημιουργώντας και το απαραίτητο σκηνικό με την σημαία του ISIS να κυματίζει πίσω απ΄τα κεφάλια τους.

Στην συνέχεια, προωθήθηκε και στο κανάλι, που υποστηρίζει τον ISIS, για να χρησιμοποιηθεί το αφήγημα των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους ότι "δεν ευθύνεται η Ουκρανία". Πριν καν την ανακοίνωση, του ISIS-K.

ΠΟΥ έγινε η φωτογράφιση;

Στην Τουρκία! Σε δύο μικρά στρατόπεδα, που έχουν στηθεί, για την εκπαίδευση τρομοκρατών, από Ουκρανούς αξιωματικούς, έξω απ΄την Κωνσταντινούπολη. Τρομοκρατών, που σχηματίζουν ένα σώμα εκπαιδευμένων πληρωμένων δολοφόνων, στην διάθεση κάθε πελάτη, που θέλει να τους χρησιμοποιήσει, για δικούς του σκοπούς.

Η Τουρκία, από την αρχή της Ειδικής Επιχείρησης, προμηθεύει την Ουκρανία με όπλα, θωρακισμένα αυτοκίνητα μεταφοράς προσωπικού (Kipri) και πληρωμένους μαχητές.

Επιπλέον, αθέτησε την συμφωνία που είχε με τον Πούτιν, για την κράτηση στο έδαφος της Τουρκίας, όλων των αρχηγών νεοναζί του τάγματος του Αζόφ, που είχαν συλληφθεί, στην Μαριούπολη.

Τους επέστρεψε όλους, στην Ουκρανία και συνεχίζουν, σήμερα, να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Την ίδια ημέρα της επίθεσης στο Κρόκους Σίτυ Χωλ, ο Ερντογάν πανικόβλητος "συνέλαβε" 40 τρομοκράτες, για να μην φανεί η συμμετοχή της Τουρκίας στο έγκλημα.

Το ίδιο διπρόσωπο ίματζ διατηρεί, για εσωτερική κατανάλωση και με το Ισραήλ. Το προμηθεύει με καύσιμα και όλα τα αγροτικά προϊόντα, εισπράττοντας τεράστια κέρδη, απ΄το εμπόριο, αλλά ταυτόχρονα το καταδικάζει, για την γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Βεβαίως, όλα αυτά καταγράφονται και την κατάλληλη ώρα θα έρθει και η τιμωρία.

6.200 αθώοι άνθρωποι ήταν προγραμματισμένο να καούν ζωντανοί, μέσα στον συναυλιακό χώρο, από τους τρομοκράτες, που είχαν γεμίσει την αίθουσα με κηροζίνη και βενζίνη και της έβαλαν φωτιά.

Μ΄αυτούς του διεστραμμένους συμβιώνουμε!

Σχολιο.- Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία, τα ακόλουθα στοιχεία εκτός από τρόφιμα, γεωργικά προϊόντα, και άλλα, ήταν μεταξύ των τουρκικών εξαγωγών προς το Ισραήλ από τον Ιανουάριο του 2024 μέχρι σήμερα.

-Μπαρούτι

- Εκρηκτικές ουσίες

- Εύφλεκτες ουσίες

- Πυρομαχικά

- Όπλα και ανταλλακτικά

Σχολιο.- Για να δεις πόσο διεστραμμένη σκέψη έχουν τα φασιστάκια της Ουκρανίας, έδωσαν όπλα σκοτωμένων Ρώσων στρατιωτών, για να σκοτώσουν αθώους Ρώσους πολίτες!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Καναδάς αποφάσισε να ξαποστείλει τους Ουκρανούς πρόσφυγες στην πατρίδα τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι έτσι, επειδή έχουμε μνήμη και θυμόμαστε κάμποσους Je suis με τη γαλλική σημαία στο προφίλ τους, καταλάβαμε τώρα και σε πόσους απ' αυτούς σιγά μην τους καίγεται καρφί για τα θύματα τέτοιων επιθέσεων!

Σχολιο.- Αμα γινοταν στο τρε σικ Παρί θα μας τα χαν κανει αεροστατα με Pray for Paris.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑ ΑΦΟΠΛΙΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΥΚΡΟΝΑΖΙ...

Marder: Στα χέρια των Ρώσων το νέο ΤΟΜΑ του ελληνικού στρατού

Πώς το μεγάλο βάρος του ανάγκασε Ουκρανούς να το εγκαταλείψουν

Ο Ρωσικος στρατός κατέλαβε το πρώτο γερμανικής παραγωγής τεθωρακισμένο όχημα μάχης τύπου Marder στην Ουκρανία, ωστόσο η μεταφορά του στα μετόπισθεν δεν ήταν καθόλου εύκολη

Είναι απο τα 180 που μας έδωσαν οι γερμανοί σε αντάλλαγμα των bmp τα οποία δεν παραλάβαμε ποτέ καθώς πήγαν κατευθείαν στην Ουκρανία ως δώρο της Ελλάδας ?...

https://www.youtube.com/watch?v=HQJ8IZehwTE



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδωνις(Απόληξη του Παχέος εντέρου):οικονομικά συμφέροντα θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση που «στήριζαν» εχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη (στην οποία εχουμε διορίσει την ηγεσία της) για το «δυστύχημα» των Τεμπών



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά με συγχωρείτε αλλά τα ελληνικά άρματα μάχης γιατί παρέλασαν για την 25η Μαρτίου και δεν βρίσκονται στην Ουκρανία για να υπερασπιστούν την Ουκρανία που αντιστέκεται κατά της Ιμπεριαλιστικής Ρωσίας;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολωνός ταξίαρχος στην Ουκρανία έφαγε Iskander στο κεφάλι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της παράδοσης νέας παρτίδας ανθρωπιστικής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Λωρίδα της Γάζας - ΜΜΕ

Αναφέρεται ότι τα αμερικανικά αεροπλάνα έριξαν περισσότερες από 46 χιλιάδες μονάδες τροφίμων. Μετά την πτώση, 12 άτομα πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να λάβουν βοήθεια από τη θάλασσα και 6 λόγω της πεζοπορίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας πολίτης από το Τατζικιστάν έφερε δύο αυτοκίνητα με λουλούδια στο Πολυχώρο  του Κρόκου

Ο άνδρας κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης για λογαριασμό του λαού του. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των νεκρών, των τραυματιών και σε ολόκληρο τον ρωσικό λαό.

Ο άνδρας τοποθέτησε επίσης μια πινακίδα με την επιγραφή «Ο λαός του Τατζικιστάν θρηνεί μαζί με τους Ρώσους» στον τόπο της τραγωδίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η λέξη "τσολιάς" προέρχεται από την Τουρκική γλώσσα και συγκεκριμένα τη λέξη çul (τσολ) που σημαίνει"κουρέλι" ή "παλιόρουχο". Έτσι φώναζαν κοροϊδευτικά οι Τούρκοι τους κλέφτες και τους αρματωλούς, επειδή η φουστανέλα τους ήταν ραμμένη από πολλά μικρά κομμάτια υφάσματος. 

"Τσολιάς" λοιπόν σημαίνει "κουρελής".

Το 1868, όταν και ιδρύθηκε η προεδρική φρουρά, επιλέχθηκε η ομηρική λέξη "Εύζωνας" για να περιγράψει τους τσολιάδες που υπηρετούσαν σε αυτή. Η λέξη "Εύζωνος" στα αρχαία Ελληνικά, προσδιόριζε τη γυναίκα που είχε λεπτή μέση, αλλά και τον ελαφριά οπλισμένο στρατιώτη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Νατάσσα Μποφίλιου διέκοψε την εμφάνισή της στο Vox κι έδωσε χώρο και χρόνο στην Επιτροπή Αλληλεγγύης για τη 12χρονη στα Σεπόλια για να διαβάσουν σχετική ανακοίνωσή τους



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Jeffrey D. Sachs θεωρεί το κράτος του Ισραήλ μια εγκληματική οντότητα ..

Διευθυντής του Κέντρου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου της Columbia, Πρόεδρος του Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UN SDSN)

O Jeffrey D.Sachs αναγνωρίζεται ευρέως για τις ευθείς και αποτελεσματικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση σύνθετων προκλήσεων συμπεριλαμβανομένων των κρίσεων χρέους, υπερπληθωρισμού, της μετάβασης από τον κεντρικό σχεδιασμό στις οικονομίες της αγοράς, ο έλεγχος του AIDS, της ελονοσίας και άλλων ασθενειών, η απόδραση από την ακραία φτώχια και η μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής προκαλούμενης από τον άνθρωπο.

Ο Sachs υπηρετεί ως Διευθυντής του Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου της Columbia, όπου και κατέχει την υψηλότερη ακαδημαϊκή βαθμίδα, αυτή του Καθηγητή. Κατείχε τη θέση του Διευθυντή του Ινστιτούτου για τη Γη του ίδιου πανεπιστήμιου από το 2002 έως το 2016.

Είναι Πρόεδρος του Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UN SDSN) και σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, António Guterres, για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. 

Από το 2001 έως το 2018, ο Sachs υπηρέτησε ως Ειδικός Σύμβουλος στους Γραμματείς Ηνωμένων Εθνών Kofi Annan (2001-2007), Ban Ki-moon (2008-2016) και António Guterres (2017-18).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σιωνισμός ειναι εθνικιστικό πολιτικό αποκιοκρατικο κίνημα που ξεκίνησε τον 19ο αιώνα με σκοπό τη δημιουργία στην περιοχή της Παλαιστίνης ενός νέου εβραϊκού κράτους, που θα συγκέντρωνε όλους τους Εβραίους της διασποράς. Πολλοί Εβραίοι έχουν ασκήσει κριτική στον Σιωνισμό ως εθνικιστικό κίνημα. Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετατροπή του Ιουδαϊσμού από θρησκεία σε εθνικισμό



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: διασφαλίζοντας το ακαταδίωκτο των Ισραηλινών εγκληματιών πολέμου και την εξάπλωση του λιμού

Είναι πολλά τα χρόνια που o Νετανιάχου και το Ισραήλ προσπαθούν να πλήξουν κι εξαφανίσουν την UNRWA ακριβώς για αυτό: γιατί αποτελεί και τον διεθνή μηχανισμό που νομιμοποιεί το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων. 

Για τους πολιτικούς του Ισραήλ, το Ισραήλ πρέπει να παραμείνει ένα καθαρά Εβραϊκό, σιωνιστικό κράτος, στο οποίο το «δικαίωμα της επιστροφής» το έχει κάποιος που είχε έναν παππού εβραίο αλλά όχι ο παλαιστίνιος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γη των προγόνων του.

Η είδηση της ψήφισης του οικονομικού πακέτου που θα επιτρέψει στην γραφειοκρατία των ΗΠΑ να λειτουργεί, στο οποίο προβλέπονται και βοήθειες προς οργανισμούς και κράτη, καλύφθηκε παντού, αλλά όχι σε όλες τις λεπτομέρειές της, που αφορούν στη Γάζα. 

Αν έγιναν κάποιες αναφορές, έγιναν στην απαγόρευση οικονομικής βοήθειας προς την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), την ώρα που κοντά δύο εκατομμύρια παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν τον λιμό που τους επέβαλλε το Ισραήλ, και οι πρώτες δεκάδες νεκρών από πείνα έχουν ήδη ανακοινωθεί. 

Να αναφέρουμε πως, το οικονομικό πακέτο που ψηφίστηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ, και ο Τζο Μπάιντεν είπε πως «θα το υπογράψει την ίδια στιγμή που θα αγγίξει το γραφείο του», περιέχει και μία πολύ ιδιαίτερη παράγραφο.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως η όποια βοήθεια προς την Παλαιστινιακή Αρχή, που εδρεύει στη Δυτική Οχθη, θα ανακληθεί εάν «οι Παλαιστίνιοι ξεκινήσουν δικαστικά ή εξουσιοδοτήσουν έρευνα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) ή υποστηρίξουν ενεργά μια τέτοια ενέργεια, η οποία θα οδηγήσει σε έρευνα για εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων υπηκόους του Ισραήλ».

Είναι η ίδια πολιτική εξεπσιοναλισμού που είχε υπερασπιστεί – φτάνοντας μέχρι την επιβολή κυρώσεων στους δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου – ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα ασφάλειας, Τζων Μπόλτον. Απαράλλαχτη και σήμερα.

Με μία διαφορά. 

Σήμερα τα εγκλήματα πολέμου διαπράττονται μπροστά στα μάτια μας, υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις για αυτά, και η προστασία των «υπηκόων του Ισραήλ» αφορά και τον ..Μπίμπι Νετανιάχου και τα λοιπά ακροδεξιά στοιχεία της κυβέρνησής του, τον Νετανιάχου με τον οποίο υποτίθεται ότι τα έχει “σπάσει” ο Μπάιντεν.

Άλλο όμως οι προσωπικές αντιπάθειες κι άλλο η προστασία των Ισρηλινών εγκληματιών, τους οποίους συνεχίζουν να εξοπλίζουν οι αμερικάνοι.. 

Κι όχι μόνο να εξοπλίζουν: η ετήσια βοήθεια των 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Ισραήλ εγκρίθηκε πανηγυρικά και φέτος, με το ίδιο νομοσχέδιο, εν μέσω της γενοκτονίας.

Την ώρα που ο ισραηλινός στρατός χτυπούσε, ακόμη μια φορά, το νοσοκομείο Αλ Σίφα, όπου δολοφόνησε 70 ανθρώπους και συνέλαβε 800, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, «βάζοντας σε κίνδυνο ασθενείς, υγειονομικό προσωπικό κι όσους βρέθηκαν εγκλωβισμένοι εκεί», σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, την ώρα που ανακοινωνόταν από τον ΟΗΕ ότι «οι ισραηλινές αρχές τον ενημέρωσαν πως δεν θα εγκρίνουν κανένα φορτίο τροφίμων της UNRWA προς τη βόρειο Γάζα», εκεί που οι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα – κίνηση «αισχρή» (outrageous) όπως την χαρακτήρισε ο πάντα μετριοπαθής επικεφαλής της οργάνωσης του ΟΗΕ, Φίλιπ Λαζαρίνι, οι ΗΠΑ έκαναν ότι ήταν δυνατόν ώστε οι εγκληματίες να μην τιμωρηθούν ποτέ.

Να μην μπορεί να τους διώξει καν η αναγνωρισμένη Παλαιστινιακή Αρχή, αν δε θέλει να πεθάνουν από την πείνα και στη Δυτική Όχθη.

Φυσικά, η μη χρηματοδότηση της UNRWA, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ: «Η ιστορική απαγόρευση της αμερικανικής χρηματοδότησης προς την UNRWA που πέρασε σήμερα με συντριπτική δικομματική υποστήριξη καταδεικνύει αυτό που γνωρίζαμε από παλιά: η UNRWA είναι μέρος του προβλήματος και δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης… 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφει η Ευδοκία Τσαγκλή

"Σήμερα στάθηκα στην εκκίνηση της παρέλασης στην παραλία της Θεσσαλονίκης και ήρθε ένας μη ένστολος αστυνομικός (χωρίς να εχω ανοίξει το χαρτόνι) κάνοντας μου επίπληξη.

(το χαρτόνι έγραφε «ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ –ΤΕΜΠΗ 2023-)

Απομακρύνθηκα και άνοιξα το χαρτόνι παρακάτω όπου ένας ευγενέστατος άλλος (μη ένστολος) αστυνομικός μου είπε ότι δεν μπορώ να μείνω εκεί με το χαρτόνι ανοιχτό. Τον ρώτησα γιατί, αν κάνω κάτι παράνομο, ρωτώντας τον αν έχουμε δημοκρατία. 

Μου είπε «ακολουθώ εντολές». 

Του είπα ότι δεν θέλω να βρει τον μπελά του εξαιτίας μου αλλά ότι αυτό δεν είναι σωστό, ρωτώντας τον αν μπορώ να πάω προς το σπίτι μου (μετά τον Λευκό Πύργο) με το χαρτόνι στα χέρια και το αποδέχτηκε.

Ξεκίνησα λοιπόν παράλληλα της παρέλασης αλλά μετά από λίγο με σταμάτησε κι άλλος αστυνομικός, ένστολος (για πρώτη φορά) και αυτός πολύ ευγενικός. 

Μου είπε ότι μου το ζητάει προσωπικά ως άνθρωπος σαν χάρη, να κάτσουμε να δούμε μαζί την παρέλαση χωρίς να εχω ανοιχτό το χαρτόνι.

Του είπα ότι δεν συμφωνώ και αν είναι νόμιμο να συνεχίσω να πηγαίνω προς το σπίτι μου, παράλληλα με την παρέλαση, με το χαρτόνι στα χέρια.

Επέμενε και του εξήγησα ότι ακόμα και η μητέρα μου αν το ζητούσε δεν θα το δεχόμουν, όπως δεν θα δεχόμουν και αν καποιος άγνωστος μου έκανε πρόταση να κολυμπήσουμε στον Θερμαϊκό.

Μου είπε ότι αυτό θα ήταν παράλογο και απάντησα πως ακριβώς το ίδιο παράλογο είναι να μου ζητάει αυτή την «προσωπική χάρη» ως ένστολος.

Έκανα λοιπον και εγώ την παρέλαση μου μέχρι τον Λευκό Πύργο παράλληλα στο πεζοδρόμιο, για να τιμήσω τους δικούς μας ήρωες, τους δικούς μας νεκρούς και ως υπερήφανη Ελληνίδα να μοιραστώ το μήνυμα πως όσοι έχουμε εθνική υπερηφάνεια, δεν τιμούμε τους εθνικούς προδότες που αποτελούν εθνική ντροπή. 

Δεν ξεχνάμε!

#Τέμπη #25Μαρτίου #ΕθνικήΕπέτειος»

Ευδοκία Τσαγκλή



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο σύζυγος της γυναίκας που βιάστηκε από τον «ισραηλινό» στρατό στο νοσοκομείο Al-Shifa στη #Γάζα λέει:

Οι στρατιώτες την διέταξαν να γδυθεί και άρχισαν να την χτυπούν, μετά τους είπε: "Είμαι πέντε μηνών έγκυος, μην με χτυπήσετε", αλλά δυστυχώς, συνέχισαν να την χτυπούν.

Μετά από ώρες έβγαλαν όλες τις γυναίκες εκτός από την έγκυο και τα παιδιά της, την πήραν μπροστά στον σύζυγο, τους συγγενείς και τα παιδιά της και την βίασαν.

Διέταξαν τους άνδρες να μην κλείσουν τα μάτια τους αλλιώς θα τους πυροβολούσαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να σου μιλούν για την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς και για τα ιδανικά της ελευθερίας, οι καραντινάκηδες... και οι σκυφτοί χαρτογιακάδες που υπογράφουν συμφωνίες με τους νεο Οθωμανούς, αυτοί που μας επέβαλαν τις υποχρεωτικότητες εμΦολίων και τα πιο παρανοϊκά λοκτάουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ταμήλος για Τέμπη :

«Το 2023 πέθαναν 1977 Τρικαλινοί ανάμεσα τους και τα τρία κορίτσια. Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλοι οι Τρικαλινοί.»

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΜΙΧΑΛΗ ΤΑΜΗΛΕ; Αν ήταν δικοί σου άνθρωποι στα μοιραία τρένα θα έλεγες ότι δεν θα πάρουν όλα τα Τρίκαλα μαντίλι να κλάψουν και ότι η ζωή συνεχίζεται; Αυτά τα πολιτικά σκουπίδια τα ψήφισαν οι νεοέλληνες! Διαγράφεται ο Ταμήλος από τη ΝΔ μετά τις δηλώσεις του για τα Τέμπη ; Ε και τι έγινε ; Αλλάζει κάτι ;Ο Ταμηλος ειπε αυτό που σκεφτονται όλοι στη ΝΔ. Απλά ειναι πολυ χαμηλά στην τροφική αλυσίδα της συμμορίας και τον εστειλαν σπίτι του !



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Παραστρατιωτικές ομάδες στην Αργεντινή στην υπηρεσία του Μιλέϊ

Μια επίθεση με την  υπογραφή του κόμματος του Μιλέι (La Libertad Avanza)

"Δεν ήρθαμε να σe ληστέψουμε, ήρθαμε να σe σκοτώσουμε. Πληρωνόμαστε γι' αυτό", της είπαν οι δύο ένοπλοι άνδρες που εισέβαλαν στο σπίτι. Η ομάδα κατηγόρησε την κυβέρνηση του Χαβιέ Μιλέι και επισήμανε ότι η επίθεση έχει "άμεση σχέση  με τις ενέργειες και τις ομιλίες μίσους" του  La Libertad Avanza. 

Το εθνικό δίκτυο της ομάδας H.I.J.O.S (Hijos e Hijas por la Identidad y la Justicia contra el Olvido y el Silencio)  κατήγγειλε "απόπειρα δολοφονίας" ενός μέλους του για την οποία κατηγορεί την εθνική κυβέρνηση. Η ακτιβίστρια ξυλοκοπήθηκε, κακοποιήθηκε και απειλήθηκε με θάνατο από δύο άτομα που εισέβαλαν με τη βία στο σπίτι της. "Δεν ήρθαμε να σε ληστέψουμε, αλλά να σε σκοτώσουμε. Πληρωνόμαστε γι' αυτό", της είπαν οι δράστες κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. 

Πριν φύγουν, οι δράστες ζωγράφισαν σε έναν από τους τοίχους του σπιτιού το "VLLC", το σύνθημα του κυβερνώντος κόμματος La Libertad Avanza, και τα αρχικά με τα οποία υπογράφει τα μηνύματά του ο πρόεδρος Χαβιέρ Μίλεϊ.

Τα γεγονότα έλαβαν χώρα το βράδυ της 5ης Μαρτίου, όταν το μέλος του δικτύου H.I.J.O.S. (Γιοι και κόρες για ταυτότητα και δικαιοσύνη ενάντια στη λήθη και τη σιωπή)- η οποία προς το παρόν προτιμά να κρατήσει μυστική την ταυτότητά της - μπήκε στο διαμέρισμά της καθώς επέστρεφε από τη δουλειά της.

Αφού το κατήγγειλε στην αστυνομία και στα δικαστήρια -η υπόθεση πηγαινοέρχεται εδώ και μέρες μεταξύ των εθνικών και ομοσπονδιακών δικαστηρίων- η ομάδα κατήγγειλε δημόσια σήμερα το πρωί την "απόπειρα" κατά της ζωής της ακτιβίστριας, την οποία καθόρισε ως "πολιτική επίθεση με κίνητρο τη στράτευσή της  στα ανθρώπινα δικαιώματα και τον φεμινισμό. Δεν κλάπηκε τίποτα αξίας, αφαιρέθηκαν μόνο φάκελοι με πληροφορίες για την ομάδα μας", προειδοποίησαν σε ανακοίνωσή τους.

Στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε, η ομάδα κατηγορεί την εθνική κυβέρνηση και απαιτεί "την άμεση διαλεύκανση του περιστατικού από τη δικαιοσύνη". "Λίγες ημέρες πριν από την επέτειο του πραξικοπήματος, επιβεβαιώνουμε ότι ο λαός μας έχει πει "Ποτέ ξανά, Μνήμη, Αλήθεια και Δικαιοσύνη για πάντα".

Τα γεγονότα αυτά έχουν άμεση σχέση με τις ενέργειες και τις ομιλίες μίσους που εκφράζουν καθημερινά οι ανώτατες αρχές της χώρας και υποκινούν τη βία εναντίον όσων αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα", προειδοποίησαν τα περιφερειακά γραφεία του Εθνικού Δικτύου H.I.J.O.S..

 Η επίθεση

Το βράδυ της 5ης Μαρτίου, η ακτιβίστρια του H.I.J.O.S. μπαίνοντας στο σπίτι της και διαπίστωσε ότι μέσα βρίσκονταν δύο ένοπλοι άνδρες. Αργότερα επιβεβαίωσε ότι η κλειδαριά είχε παραβιαστεί. Οι γείτονές της της είπαν ότι, μέρες πριν και με διάφορες δικαιολογίες, οι άνδρες ρωτούσαν για εκείνη, την είχαν περιγράψει και τους είχαν ρωτήσει πού μένει.

Όπως καταγράφεται στην καταγγελία στην αστυνομία που έκανε η νεαρή γυναίκα το πρωί μετά την επίθεση, μόλις μπήκε στο σπίτι της, "την άρπαξαν από το λαιμό και τα χέρια, εμποδίζοντάς την να κινηθεί και να μιλήσει", 

Οι δράστες της επίθεσης ήταν δύο άνδρες οπλισμένοι με πυροβόλα όπλα. Ενώ ο ένας την κρατούσε, ο άλλος την απειλούσε: "Μην ξαναμιλήσεις ποτέ, κοίτα τι σου συμβαίνει επειδή μιλάς, ξέρουμε ότι εργάζεσαι στα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν ήρθαμε εδώ για να σου κλέψουμε τίποτα, πληρώνομαστεγι' αυτό", κατήγγειλε ότι της είπαν. Την απείλησαν επίσης ότι  "Είμαστε εδώ για να σε σκοτώσουμε".

 Της έδεσαν χέρια και πόδια με  ενα σύρμα και της έβαλαν ένα κομμάτι ύφασμα στο στόμα. Τη διέταξαν να ξαπλώσει ανάσκελα και όταν αρνήθηκε, τη χτύπησαν. Την πήγαν στο δωμάτιό της, την έριξαν μπρούμυτα στο κρεβάτι και την κακοποίησαν. "Τώρα θα φύγουμε, αν φωνάξεις θα επιστρέψουμε και θα σε πυροβολήσουμε", την προειδοποίησαν πριν φύγουν από το διαμέρισμα.

Όταν η νεαρή γυναίκα κατάφερε να απελευθερωθεί, είδε ότι στον τοίχο του δωματίου της είχαν γράψει "VLLC ñoqui". Το επόμενο πρωί κατήγγειλε το περιστατικό στην ομοσπονδιακή αστυνομία και στα δικαστήρια. Μάλιστα, στην καταγγελία της ανέφερε ότι από το σπίτι της είχαν κλαπεί μόνο έγγραφα - φάκελοι - που αφορούσαν το Δίκτυο  H.I.J.O.S..

 "Θέλουν να σπείρουν το φόβο" 

"Αυτό είναι ένα μήνυμα προς την ομάδα και ολόκληρο το κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα", δηλώνει ο Αγουστίν Σετράνγκολο, μέλος του περιφερειακού γραφείου του Μπουένος Άιρες του H.I.J.O.S. 

Συζητώντας με την Página|12, προειδοποίησε ότι η επίθεση "αποτελεί εκφοβισμό για όλους, οι δράστες δεν είχαν ή δεν ανέφεραν κάποιο προσωπικό ζήτημα ως κίνητρο για την επίθεση. Είναι εξαιρετικά σοβαρό γιατί έχουμε επιβεβαιώσει ότι τα άτομα αυτά, εκτός από την επίθεση και την απειλή, διενήργησαν παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών για τη συναγωνίστρια. Θέλησαν να την εκφοβίσουν  και της το είπαν". 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Intrum : Υπερχρεωμένη η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης χρέους στην Ευρώπη..

Η εταιρεία δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της που λήγει φέτος.

Η INTRUM πουλάει δάνεια για να μειώσει το χρέος της που έχει αγγίξει τα 59.9 δισ. ευρω.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-“Ποιος τους γ… τους Ουκρανούς; 

Το συμφέρον μας κοιτάμε!”

Ο επικεφαλής της Εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell ήταν κυνικός μιλώντας στο CNN:

“Δεν πρέπει να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει!

Όχι από γενναιοδωρία στους Ουκρανούς - ούτε γιατί αγαπάμε τους Ουκρανούς.

Αυτό είναι το συμφέρον της Δύσης, το συμφέρον της ΕΕ και κυρίως το συμφέρον των ΗΠΑ που είναι παγκόσμια ο εγγυητής της ασφάλειας μας και των συμφερόντων μας”

-Λένε “από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια”

Τον Borrell, στα 77 του δεν τον λες και … μικρό!

Σχολιο.- Το ερώτημα είναι γιατί ο Πούτιν επιμένει να συζητήσει με τους ουκρανοναζί και τον κοκαϊνάκια Ζελέ; Γιατί δεν βομβαρδίζει όλα τα κυβερνητικά κτίρια της Ουκρανίας; Γιατί δεν διατάζει απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Ουκρανία; Γιατί επιτρέπει να μπαίνουν δυτικά όπλα και πύραυλοι και δυτικοί αποικιοκράτες διπλωμάτες στην Ουκρανία, και δεν τους νομβαρδίζει την ώρα που περνάν τα σύνορα της Ουκρανίας;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Το δικαστήριο του Λονδίνου με μια “μεσοβέζικη απόφαση” αναγνώρισε μεν στον Ασσάντζ το δικαίωμα για έφεση στην απόφαση έκδοσής του ΑΛΛΑ έδωσε και στην κυβέρνηση των ΗΠΑ προθεσμία τριών εβδομάδων για να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι τα δικαιώματα του Ασάνζ θα υποστηριχθούν στο δικαστήριο των ΗΠΑ και ότι δεν θα του επιβληθεί η θανατική ποινή.

Η σύζυγος του Ασάνζ επέκρινε την απόφαση του δικαστηρίου του Λονδίνου, να ζητήσει “διαβεβαιώσεις δίκαιας μεταχείρισης” από την αμερικανική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για αξιοσημείωτη απόφαση.

Κάλεσε επίσης τον Μπάιντεν να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του δημοσιογράφου μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου του Λονδίνου.

Επιπλέον, η σύζυγος του Ασάνζ προέτρεψε το βρετανικό δικαστήριο να απελευθερώσει τον ιδρυτή του WikiLeaks, τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Βρετανία, όπου:

-Βασικά τρόφιμα στα super market άρχισαν να πωλούνται με δελτίο,

-χτες ΚΑΙ οι Βρετανοί αγρότες με τα τρακτέρ τους κατέκλυσαν το κέντρο στο Λονδίνο κι απέκλεισαν το Κοινοβούλιο και τους … λόρδους του,

-ο … σώγαμπρος και δοτός πρωθυπουργός Σούνακ, θέλει κι αυτός ο … κακομοίρης να πάει σε …πόλεμο!!!

Σχολιο.- Αυτό είναι ωραίο, μιας και μιλάμε για τη Βρετανία:

Κουίζ στο διαδίκτυο:

“Ονομάστε ένα πράγμα που προσέφερε η Βρετανία στον κόσμο!”

Σωστή Απάντηση:

“Εθνικές γιορτές Ανεξαρτησίας”!

(Από την κατάρρευση του αποικιακού συστήματος και τη διάλυση της … αυτοκρατορίας!)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Bassirou Diomaye Faye, ο 44χρονος υποψήφιος της αντιπολίτευσης στη Σενεγάλη, που επιδίωκε να σπάσει τη νεοαποικιοκρατική συνθήκη με τη Γαλλία και να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Ρωσία κέρδισε τις εκλογές στη Σενεγάλη!

Η κατάρρευση της γαλλικής αποικιακής αυτοκρατορίας στην Αφρική συνεχίζεται. Εξ ου και το θλιβερό γρύλισμα του Μακρόν, ότι σπατάλησε ολόκληρη την κληρονομιά των Γάλλων αποικιοκρατών...

Το γεγονός ότι και η Σενεγάλη ξεφεύγει από την αποικιακή γραμμή είναι μια ολοκληρωτική καταστροφή της δυτικής αποικιοκρατικής γεωπολιτικής στην Αφρική...

Μετά την αποικιοκρατία και τη νεοαποικιοκρατία, μετά από αιώνες η Αφρική απελευθερώνεται από τις αλυσίδες της!

Ο Νίγηρας, η Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι και η Γουινέα Μπισάου είναι η πλήρης άνευ όρων παράδοση του γαλλικού ιμπεριαλισμού...

Το φράγκο Κεντρικής Αφρικής, που επέζησε γαλλικό από το ευρώ (το παραχώρησε στους Γάλλους η ΕΕ, αφού το ζήτησαν οι ΗΠΑ), είναι μια ληστεία που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες σε βάρος του λαού της Δυτικής Αφρικής

Έτσι, η Σενεγάλη, η κορυφαία οικονομία στην περιοχή, γυρίζει επίσης σελίδα...

Ο Πολυπολικός κόσμος προχωρά!

Ο σεβασμός μεταξύ των λαών είναι η μόνη διέξοδος από αυτήν την τρέλα που επιβάλουν ΗΠΑ κι η αποικία τους με την ψευδεπίγραφη ονομασία "Ευρω Ένωση"!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Δεν θα ενταχθούμε ποτέ στο ΝΑΤΟ! “

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vučić σε εκδήλωση για τα 25 χρόνια της επίθεσης της Δύσης στη Γιουγκοσλαβία.

-"Η μικρή Σερβία θα αγωνιστεί με αλήθεια, τιμή, γνώση και ό,τι έχει για να διατηρήσει το έδαφός της, το λαό της και το μέλλον της. Επιλέγουμε την Ελευθερία”

-Σε κάθε πόλη της Σερβίας πραγματοποιήθηκαν αντινατοϊκές διαδηλώσεις!

Σχολιο.- Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται όταν κανείς ΔΕΝ ακούει!

Θυμίζω τα λόγια του τελευταίου ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στην τελευταία του συνέντευξη το 2006 λίγο πριν τον θάνατο του:

“Ρώσοι!

Απευθύνομαι τώρα σε όλους τους Ρώσους, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας, οι οποίοι θεωρούνται επίσης Ρώσοι στα Βαλκάνια.

Κοιτάξτε μας και

θυμηθείτε - το ίδιο θα συμβεί και σε εσάς αν διχαστείτε και δείξετε αδυναμία.

Η Δύση είναι σαν ένα λυσσασμένο σκυλί που θα γαντζωθεί στο λαιμό σας.

Αδέλφια, θυμηθείτε την τύχη της Γιουγκοσλαβίας!

Μην επιτρέψετε να σας συμβεί το ίδιο!”

Η Γιουγκοσλαβία δεν άντεξε στον πόλεμο του ΝΑΤΟ, ο ηγέτης των ηττημένων Σέρβων Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, συνελήφθη, διαπομπεύτηκε, σύρθηκε στο Δικαστήριο της Χάγης σαν “εγκληματίας πολέμου”, τίποτα δεν αποδείχτηκε από τις κατηγορίες και δολοφονήθηκε το 2006 στη φυλακή!

-Οι υποκινητές παραμένουν οι ίδιοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΕ με ανακοίνωσή της παραδέχεται πως έδωσε εντολή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, να μην καλέσει Ρώσους διπλωμάτες στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, ανακοινώνοντας ότι επρόκειτο για «συλλογική απόφαση».

«Η πρακτική της μη πρόσκλησης Ρώσων διπλωματών σε εορταστικές εκδηλώσεις ισχύει από την πρώτη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, δεν έγινε πρώτη φορά φέτος.

Δεν ήταν μόνο η Ελληνίδα πρεσβευτής αλλά όλοι οι πρεσβευτές των χωρών της Ε.Ε που αρνήθηκαν την κοινή συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατόπιν απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μόνο που αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Ρωσία έπαιξε τον κυρίαρχο ρόλο στο να επιτύχει η Ελληνική Επανάσταση και να ιδρυθεί το ελληνικό κράτος.

Σχολιο.- Μας είπαν εμάς τα καθάρματα των Βρυξελλών και του Βερολίνου ποιον θα καλέσουμε και ποιον δεν θα καλέσουμε στη δική ΜΑΣ εθνική εορτή... η ΞΕΦΤΙΛΑ της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και υποτέλειας.

Σχολιο.- Δεν υπάρχει πιο εκπουτανισμενη υποταγμένη χώρα, πιο τέλεια τσούλα πουθενά. Δεν υπάρχει αυτό το αισχος. Βαθιά οργή για το ξεφτιλισμα.

Σχολιο.- Είναι αχάριστοι.. Δεν Τούς νοιάζει τι ρόλο έπαιζε οι Ρωσία στην επανάσταση το μόνο που Τούς νοιάζει είναι να απέχουν από σχέσεις με την Ρωσία και να την πολεμάνε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε όλο τον αραβικό κόσμο, έχουν ξεσπάσει διαμαρτυρίες μετά τις βραδινές προσευχές για την υποστήριξη της αντίστασης της Γάζας. 

Στην Ιορδανία, η ανθρώπινη πλημμύρα συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, καθώς οι διαδηλωτές πολιορκούν τη σιωνιστική οντότητα και σπάνε τα φράγματα ασφαλείας για να την φτάσουν. Φωνάζουν: «Η Γάζα πεινάει, δειλές αραβικές κυβερνήσεις!» 

«Αφήστε τους άνδρες του Αλ-Κασάμ να ακούσουν: δεν θέλουμε ειρήνη μαζί τους!»

«Αφήστε τους άνδρες της Saraya να ακούσουν: αυτός είναι ο δρόμος μας μέχρι το τέλος!»

Στη Βαγδάτη του Ιράκ, οι διαδηλωτές λένε: «Μην υποκύπτετε στους επιτιθέμενους!» «Από τη Γάζα, ήρθε η απόφαση: ιντιφάντα και νίκη! Η Βαγδάτη έλαβε σοβαρά υπόψη την απόφαση. Ορκιζόμαστε ότι θα σπάσουμε την πολιορκία! Και νικήστε τον επιτιθέμενο στρατό!»

Περισσότερες πορείες προγραμματίζονται απόψε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου η αντιστασιακή νεολαία έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για συγκρούσεις με τις IOF καίγοντας λάστιχα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολίτες εμπόδισαν τον Βουλευτή της ΝΔ του νομού Τρικάλων Λιούτα να καταθέσει στεφάνι για την #25ηΜαρτιου!

Του φώναξαν #ντροπή και #αίσχος για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο ομοφυλοφύλλων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μελέτη αξίας 1 εκ δολαρίων βρήκε ότι ο Σαίξπηρ είναι πολύ λευκός, άντρας και στρέιτ. Η κορύφωση της παράνοιας της Δύσης. 

Δεν πειράζει, ας τον μελετούν οι άλλοι πολιτισμοί που θα βγαίνουν κερδισμένοι. Οι Δυτικοί ας μελετούν τα εκατοντάδες κοινωνικά φύλα.

https://www.telegraph.co.uk/news/2024/03/23/shakespeare-made-theatre-too-white-male-cisgender/?utm_medium=Social&utm_campaign=Echobox&utm_source=Twitter&fbclid=IwAR2U4RbQh--HgHABTKzFckWZ_RYIf1Su8vAH85lt_lbZBKoyei8WIcVS0m4#Echobox=1711212979-1



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Φεβρουάριο του 2024 ανακοίνωσαν πως η Βαλτιμόρη θα έμπαινε στην ανάπτυξη της ατζέντας 2030. Σύμπτωση; The Great Reset.

Κατέρρευσε η εναέρια γέφυρα της Βαλτιμόρης μετά από σύγκρουση πλοίου

H ιστορία της Γέφυρας της Βαλτιμόρης

γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα.

Το λιμάνι της Βαλτιμόρης είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πολύ σημαντικά. Τώρα με τα συντρίμμια της γέφυρας το λιμάνι είναι Κλειστό. Όλη η κίνηση του λιμανιού έχει σταματήσει. τίποτα δεν μπορεί να μπει η να βγει.

Σύμφωνα με το Ship Finder, το σκάφος που χτύπησε τη γέφυρα ονομάζεται "DALI" με σημαία από τη Σιγκαπούρη.

Είχε δυο υπευθύνους πλοήγησης

έναν Ινδό που ήταν ο μηχανοδηγός, αν έχω καταλαβει καλά.

και ο Άλλος ο υπεύθυνος πλοήγησης, αυτός που χαράζει πορεία που τυχαίνει να είναι ........Ουκρανός!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά το ρομπότ Σοφία, το ρομπότ Σάρα για το Μουσουλμανικό κοινό  στη Σαουδική Αραβία. 

Ξέρει ότι είναι γυναίκα, δεν είναι γουοκ δηλαδή. Δεν θα μιλά για πολιτική ή για σεξ γιατί αυτά στην Σαουδική Αραβία απαγορεύονται στις γυναίκες. 

Όσο εκθέτουν τα χαρτιά τους, τόσο φαίνεται πόσο γελοίο είναι το σχέδιο τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απήγαγαν τους γιατρούς οι σιωναζί στο Αλ Σίφα νοσοκομείο στη Γάζα για να μην υπάρχει γιατρειά στα θύματα τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι λένε; Πώς η παρακολούθηση από την κούνια της επίδοσης των παιδιών μπορεί να "διαφωτίσει" τι καριέρα πρέπει να πάρουν. 

Τι εννοούν; Θα παρακολουθούν με ψηφιακά μέσα όλα τα δεδομένα των παιδιών "για το καλό τους", βεβαίως. 

Πανόπτικον.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μελέτη στην Καλιφόρνια δείχνει πως οι αυτοκτονίες διπλασιάζονται μετά τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου. Πάει και το μόνο επιχείρημα που είχαν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ κατάλαβα ότι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε ως πολίτες τους Παλαιστίνιους στη Γάζα με κανέναν τρόπο παρά μόνον εκτειθοντάς τους μέσω των βίντεο.Καμια κυβέρνηση δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να επέμβει παρότι κινητοποιήθηκε πολύς κόσμος.Εδώ κινούν τα νήματα της Ελλάδος και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πόσο μάλλον στη Γάζα.Απλά έδειξαν τον πραγματικό τους εαυτό και πάλι φαίνεται να μην τους νοιάζει η γνώμη του κόσμου.Προφανώς από την αρχή που εγκαταστάθηκαν εκεί σχεδίαζαν σιγά σιγά να τους εξοντώσουν.

Σχολιο.- ότι προσπαθούσαν να κρύψουν αιώνες βγήκε στο φως. Τίποτε δεν θα είναι το ίδιο μετά.

Σχολιο.- Οι επόμενοι είμαστε εμείς και οι Κύπριοι.

Σχολιο.- φίλη Κύπρια μου είπε πως πριν χρόνια τους είπαν να αγοράσουν όλο το νησί όσο όσο. Αγοράζουν όπου μπορούνε Ελλάδα και Κύπρο. Έτσι είχαν αρχίσει και στην Παλαιστίνη στην δεκαετία του 30.

Σχολιο.- Κι εγώ το άκουσα αυτό.Το καλοκαίρι που είχα πάει στην Κρήτη, στον Άγιο Νικόλαο είχε αγκυροβολήσει ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο

με τουρίστες Εβραίους.Στην είσοδο του πλοίου τους φρουρούσαν με καλάζνικοφ.Τους φέρνουν για να ρίξουν μια ματιά στα μελλοντικά τους εδάφη.Οι χαζοί οι δικοί μας χαίρονται που βλέπουν να καταφθάνουν πλούσιοι και να ρέει το χρήμα άφθονο και οι επενδύσεις χωρίς να συνειδητοποιούν με ποιον έχουν να κάνουν.Αφού δεν τους νοιάζει τί κάνουν στους άλλους.Όταν θα το καταλάβουν θα είναι αργά!

Σχολιο.- Μην ξεχνάμε το Predator και άλλα σκάνδαλα.

Σχολιο.- Στην παλαιστινη πηγαν για καποιο λογο. Εδω για ποιο λογο να ερθουν εκτος από το οτι θα αναγκαστουν να φυγουν απο εκεί καποτε;

Σχολιο.- η Θεσσαλονίκη είναι η "Μητέρα των Εβραίων". Ζούσαν εδώ αιώνες μέχρι τον Χίτλερ. Η Κύπρος είναι στο Μεγάλο Ισραήλ. Φύγουν δεν φύγουν την θέλουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να λες ότι οι αγελάδες κάνουν κακό στον πλανήτη είναι σαν να λες ότι τα ψάρια κάνουν κακό στον ωκεανό. Οι αγελάδες είναι ο πλανήτης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που συνέβη στο πολυχώρο Crocus της Μόσχας ξεχωρίζει από τη γενική εικόνα των τρομοκρατικών επιθέσεων από όλες σχεδόν τις απόψεις. 

Τα λίγα χρήματα για μια τρομοκρατική επίθεση και η φυγή στο έδαφος της Ουκρανίας αντί για αυτοανατίναξη με μαρτυρικό θάνατο σύμφωνα με όλους τους κανόνες του χαλιφάτου, καθώς και η σύλληψη ζωντανών μελών της τρομοκρατικής ομάδας υποδηλώνουν ότι η ενέργεια ήταν προσεκτικά μεταμφιεσμένη ως δήθεν "ενέργεια" του ΙΚ και όλα τα ίχνη θα έπρεπε να οδηγήσουν ακριβώς σε αυτή την οργάνωση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε κανένα πόλεμο ποτέ δεν ήταν αποδεκτό. Μόνο οι σιωνιστές κανονικοποίησαν τον θάνατο παιδιών και τον εξανδραποδισμό. Ούτε οι ναζί...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πυροβολούν τους Παλαιστίνιους που πάνε να πάρουν το ελάχιστο φαγητό που περνά τα σύνορα.  



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Βρετανικού δικαστηρίου για την άμεση έκδοση και παράδοση ή όχι του Τζούλιαν Ασσάντζ στις ΗΠΑ.

Προσέξτε: Η απόφαση ΜΗ ΕΚΔΟΣΗΣ, δεν σημαίνει ότι θα μείνει ελεύθερος! 

Το Δικαστήριο απλά θα κρίνει “αν έχει δικαίωμα έφεσης” ή θα παραδοθεί πακέτο στους Αμερικάνους δεσμοφύλακες!

......

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ (26/3/2024  -   14.00): 

Το δικαστήριο του Λονδίνου με μια “μεσοβέζικη απόφαση” αναγνώρισε μεν στον Ασσάντζ το δικαίωμα για έφεση στην απόφαση έκδοσής του ΑΛΛΑ έδωσε και στην κυβέρνηση των ΗΠΑ προθεσμία τριών εβδομάδων για να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι τα δικαιώματα του Ασάνζ θα υποστηριχθούν στο δικαστήριο των ΗΠΑ και ότι δεν θα του επιβληθεί η θανατική ποινή.

Η σύζυγος του Ασάνζ επέκρινε την απόφαση του δικαστηρίου του Λονδίνου, να ζητήσει “διαβεβαιώσεις δίκαιας μεταχείρισης” από την αμερικανική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για αξιοσημείωτη απόφαση.

Κάλεσε επίσης τον Μπάιντεν να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του δημοσιογράφου μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου του Λονδίνου.

Επιπλέον, η σύζυγος του Ασάνζ προέτρεψε το βρετανικό δικαστήριο να απελευθερώσει τον ιδρυτή του WikiLeaks, τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο ντελίριο Ερντογάν:”θα μεγαλώσουμε τη χώρα άλλες 2 φορές!”  Δήμαρχος Μόρφου: μπορεί ο Ερντογάν να πάρει όλη την Κύπρο! ίσως ήδη έχει συμφωνηθεί ο διαμοιρασμός Αιγαίου, Κύπρου!

26/03/2024

Και νέα προειδοποίηση από Ερντογάν σήμερα. Οι προκλήσεις είναι συνεχείς και εντείνονται υπάρχει κλιμάκωση στη ρητορική επεκτατισμού. «Έχουμε μεγαλώσει τη χώρα μας 3 φορές μέχρι σήμερα και θα τη μεγαλώσουμε άλλες δύο φορές το επόμενο διάστημα», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την πόλη Ακσαράι της κεντρικής Τουρκίας.

Σε αυτά όλα ας προστεθούν και οι δηλώσεις του Δημάρχου της κατεχόμενης μαρτυρικής Μόρφου που έγιναν πρόσφατα στις 24/3/24

Δήμαρχος Μόρφου: μπορεί ο Ερντογάν να τολμήσει να πάρει όλη την Κύπρο!

«Βόμβες» από τον δήμαρχο Μόρφου Βίκτωρα Χατζηαβραάμ, στην «Π»: Ο Ελληνοκύπριος πολιτικός δεν κρύβει τους φόβους του ότι η Κύπρος μπορεί να γίνει «θυσία» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ότι η Ελλάδα μπορεί να απέχει, σε ενδεχόμενη νέα εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο! Ενώ δεν διστάζει να εκφράσει την αίσθησή του, ότι η Ελλάδα διακρίνεται από ενδοτικότητα απέναντι στην Τουρκία!

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση της «Π», δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να έχει ήδη συμφωνηθεί πίσω από κλειστές πόρτες ο διαμοιρασμός του Αιγαίου και της Κύπρου! Συμπληρώνοντας, επίσης, ότι οι απαντήσεις του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνάντηση που είχαν, δεν τον καθησύχασαν, ούτε τον έπεισαν για το αντίθετο…

Ο κ. Χατζηαβραάμ βρέθηκε στην Πάτρα για την εκδήλωση μνήμης της ΕΣΗΕΠΗΝ, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή στη μεγαλόνησο.

Μίλησε με παρρησία και πολιτικό ρεαλισμό στην «Π» για τη δύσκολη φάση στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό, για τις συναντήσεις του με τον Κ. Μητσοτάκη και όσα διημείφθησαν μεταξύ τους, αλλά και για το ενδεχόμενο το Κυπριακό θα τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα, αν «πέσει» και η Αμμόχωστος!

– Σας ανησυχεί η πρόσφατη προσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας;

Δεν ξέρω, αυτές οι ελληνοτουρκικές σχέσεις εμένα με έχουν επηρεάσει. Παρότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, σε μία συνάντησή μας πρόσφατα, μου είχε πει ότι μη καλές σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας δεν θα φέρουν και καλά αποτελέσματα και στην Κυπριακή Δημοκρατία. Οπότε, η άποψή μου είναι ότι πρέπει να βάλουμε όρια πλέον. Να προχωρήσουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με έναν όρο: Να βοηθηθεί η Κύπρος για την απελευθέρωσή της, γιατί 50 χρόνια πλέον δεν νοείται να αποκαλείται «ειρηνευτική» επίθεση της Τουρκίας για να καταλάβει και να φέρει τη νόμιμη τάξη στην Κύπρο και να κρατάει τα εδάφη μας για μισό αιώνα.

– Φοβόσαστε τα χειρότερα από τον Ερντογάν για την Αμμόχωστο;

Ναι! Ο,τι έχει πει έως τώρα για την Αμμόχωστο ο Ερντογάν, το έχει κάνει. Με φοβίζει το γεγονός να μην αρχίσει ο εποικισμός και της Αμμοχώστου. Ανοιξε κάποιες περιοχές της πόλης για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά με φοβίζει πολύ να μη χαθεί και η Αμμόχωστος, μία πόλη που έως τώρα δεν κατοικούσε κανείς και θεωρείτο πόλη-φάντασμα. Φοβάμαι, ότι αν «πέσει» και η Αμμόχωστος, το Κυπριακό θα τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα!.

– Δηλαδή φοβόσαστε επανάληψη του ’74;

Ας μην το πω έτσι, ας το αφήσω αυτό να αιωρείται… Θα σας πω όμως ότι με προβληματίζει προσωπικά η σχέση Ελλάδας-Τουρκίας και με φοβίζει να μην πουληθεί η Κύπρος, για χάρη αυτής της ελληνοτουρκικής φιλίας.

ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

– Φοβόσαστε μήπως έχει ήδη συμφωνηθεί πίσω από κλειστές πόρτες, ο διαμοιρασμός του Αιγαίου και της Κύπρου;

Ναι, το φοβάμαι! Το έχω πει και στον ίδιον τον κ. Μητσοτάκη!

-Τι σας απάντησε o Ελληνας πρωθυπουργός;

Μου είπε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα…

– Σας έπεισε ο κ. Μητσοτάκης;

Δεν πείθομαι εύκολα… Γιατί θέλω επιχειρήματα για να πεισθώ…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψήφισες τον «γάμο» των γκέι Άδωνι; Δώρο μια εικόνα από τον Μητροπολίτη Βαρνάβα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ 700.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ “717” – ΣΥΝΟΛΟ 1,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ! ΜΠΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ;

26|03|2024 18:31



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΑΟΣ στις Βρυξέλλες! Eπεισόδια έξω από την Κομισιόν, αγρότες απέκλεισαν δρόμους...

26/3/2024     -     20.26

Στους δρόμους ξανά οι αγρότες στις Βρυξέλλες. Δεκάδες τρακτέρ απέκλεισαν την Τρίτη δρόμους. κοντά στην έδρα της Ευρω Ένωσης, όπου οι 27 υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ σχεδίαζαν να συζητήσουν την κρίση στον τομέα που έχει οδηγήσει σε πολύμηνες διαμαρτυρίες σε όλο το μπλοκ.

Οι αγρότες διαμαρτύρονταν για πολλά ζητήματα, από αυτό που θεωρούν υπερβολική γραφειοκρατία μέχρι αυξημένα περιβαλλοντικά μέτρα, φθηνές εισαγωγές και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. «Αφήστε μας να ζήσουμε από το επάγγελμά μας», έγραφε μια πινακίδα σε ένα τεράστιο τρακτέρ που έκλεινε έναν κεντρικό δρόμο κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Χάος στους δρόμους, πέταξαν αβγά στους αστυνομικούς

Στους δρόμους των Βρυξελλών επικράτησε χάος κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών αιχμής, ενώ οι διαδηλωτές αργότερα πέταξαν αβγά στους αστυνομικούς, έβαλαν φωτιά σε άχυρο και ελαστικά, πατούσαν τις κόρνες τους και άναψαν πυροτεχνήματα. Επίσης, έριξαν άχυρα, χώμα, κοπριά και πατάτες σε δρόμους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ! Με τα τρακτέρ έφτασαν στο κοινοβούλιο οι αγρότες...

26/3/2024    -    14.30

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Βρετανία, που έφτασαν με τα τρακτέρ έξω από το κοινοβούλιο. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις εμπορικές συμφωνίες που ισχύουν μετά το Brexit και τις εισαγωγές τροφίμων κατώτερης ποιότητας, όπως υποστηρίζουν.

Τουλάχιστον 50 τρακτέρ, πολλά εκ των οποίων με υψωμένη τη βρετανική σημαία, συμμετείχαν στην κινητοποίηση. «Όχι αγρότες, όχι φαγητό, όχι μέλλον» έγραφαν σε κάποιες πινακίδες που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι.

Οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση να επιβάλει την ακριβέστερη σήμανση των τροφίμων και να λάβει μέτρα για να βελτιωθεί η επισιτιστική ασφάλεια της χώρας. Θέλουν επίσης να τερματιστούν οι εμπορικές συμφωνίες που επιτρέπουν, όπως λένε, να εισάγονται τρόφιμα τα οποία παράγονται με πρότυπα που θα ήταν παράνομα στη Βρετανία και υπονομεύουν έτσι τους ντόπιους παραγωγούς.

«Μας απογοητεύουν ξανά και ξανά. Σώστε τη Βρετανική Γεωργία» είπε η Λιζ Γουέμπστερ, η ιδρύτρια της οργάνωσης μιλώντας στο BBC. «Υποσχέθηκαν ότι θα διατηρήσουν τα υψηλά πρότυπα και δεν θα επιτρέψουν να γίνει η Βρετανία χωματερή (…) αυτό που κάνουν είναι να μας μετατρέπουν σε χωματερή», υποστήριξε.

Αγρότες σε όλη την Ευρώπη έχουν κινητοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, διαμαρτυρόμενοι για τον ανταγωνισμό από τις φτηνότερες εισαγωγές και ζητώντας αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανόνες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ! ΠΑΝΟ ενάντια στον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών «σήκωσαν» έξω από εκκλησία...

26/3/2024    -      12.30

Την αντίθεσή τους για το πρόσφατο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφυλόφιλων ζευγαριών εξέφρασαν πιστοί στην Πάτρα.

Συγκεντρώθηκαν έξω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών και μάλιστα «σήκωσαν» και πανό με τους τοπικούς βουλευτές που ψήφισαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Επέλεξαν δε τον ναό της Ευαγγελίστριας, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε η δοξολογία πριν την παρέλαση για την 25η Μαρτίου και θα έδιναν το παρών πολιτικά πρόσωπα και εκπρόσωποι της κυβέρνησης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βίντεο που έχει γίνει viral, για τη διανοητική ικανότητα του Μπάιντεν!

26/3/2024    -    12.18

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ, το 57% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Μπάιντεν είναι διανοητικά ανίκανος και δεν μπορεί να είναι πρόεδρος.

Το βίντεο με τις "γκάφες" του Μπάιντεν έχει σπάσει κάθε ρεκόρ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επικεφαλής FSB Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ: «Την επίθεση στο Crocus City Hall οργάνωσαν ΗΠΑ, Βρετανία και Ουκρανία»

Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών

26.03.2024 | 18:57

Σε αυτές τις δηλώσεις προχώρησε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ.

Ο Μπόρτνικοφ και ερώτηση για τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αναφορικά με το ποιοι μπορεί να σχεδίασαν την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall με τους 144 και πλέον νεκρούς, απάντησε ότι με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν αυτοί είναι οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ουκρανία,.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ουκρανία βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο Μπόρτνικοφ.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι η αλήθεια. Σε κάθε περίπτωση, τώρα μιλάμε για τα πραγματικά στοιχεία που έχουμε. Αυτέςμπορεί για τώρα να  είναι γενικές πληροφορίες, αλλά έχουν μακρά ιστορία αυτού του είδους», είπε μετά τη συμμετοχή του σε διευρυμένη σύσκεψη του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας.

Ο Μπόρτνικοφ πιστεύει ότι η Ουκρανία προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι αρκετά ικανή για τέτοιου είδους κτυπήματα.

«Τι κάνει για να επιδείξει την ικανότητά της αυτή; Αναμένεται να πραγματοποιήσει δολιοφθορές και τρομοκρατικές ενέργειες στα μετόπισθεν. Αυτό σχεδιάζουν  τόσο οι αρχηγοί των ειδικών υπηρεσιών της Ουκρανίας όσο και οι βρετανικές ειδικές υπηρεσίες. Οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ το έχουν αναφέρει επίσης», είπε.

Επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλος όγκος πληροφοριών στον δημόσιο χώρο «που δείχνει ότι η Δύση και η Ουκρανία είναι έξω εκεί για να προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό στη χώρα μας».

«Υπήρξαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, χτυπήματα από μη επανδρωμένα  σκάφη επιφανείας και εισβολές ομάδων σαμποτέρ και τρομοκρατικών οργανώσεων στην επικράτειά μας», κατέληξε ο Μπόρτνικοφ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χάος στις πτήσεις στην ανατολική Ευρώπη από κύμα μαζικών παρεμβολών στα συστήματα GPS: Την Ρωσία «δείχνει» η Εσθονία

Οι περισσότερες παρεμβολές σημειώνονται στην Βαλτική

26.03.2024 | 20:30

Περισσότερα από 1.600 αεροσκάφη  αερογραμμών έπεσαν θύματα  έντονων περεμβολών στα συστήματα ναυτιλίας GPS και τα δυτικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι οι  παρεμβολές αυτές να προέρχονται από την Ρωσία.

Όπως αναφέρεται  πολιτικά αεροσκάφη που πετούσαν  πάνω και γύρω από τη Βαλτική Θάλασσα στη βόρεια Ευρώπη αντιμετώπισαν  σοβαρά   τεχνικά προβλήματα λόγω παρεμβολών  οι οποίες ξεκίνησαν την Κυριακή (24/3/2024) και συνεχίζονταν έως σήμερα,  με 1614 αεροπλάνα, κυρίως πολιτικά, να αναφέρουν προβλήματα έκτοτε.

Αν και οι περισσότερες παρεμβολές σημειώθηκαν στα αεροσκάφη που πετούσαν εντός του πολωνικού FIR, παρεμβολές σημειώθηκαν επίσης και σε αεροσκάφη που πετούσαν  στον εναέριο χώρο της Γερμανίας, της Δανίας, της Σουηδίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας.

Σημειωτέον, ελάχιστη έως καθόλου παρέμβαση φαίνεται να λαμβάνει χώρα στη Λευκορωσία, έναν σταθερό Ρώσο σύμμαχο, ή στο Καλίνινγκραντ, τη ρωσική επαρχία που χωρίζεται από την ηπειρωτική χώρα από θάλασσα και ξηρά.

Τα αεροπλάνα φαίνεται να αντιμετώπισαν  εμπλοκή των συστημάτων GPS, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους πιλότους, καθώς αυτό μπορεί να τους κάνει να πιστέψουν ότι βρίσκονται σε διαφορετική τοποθεσία από αυτήν που βρίσκονται στην πραγματικότητα, αν και όλα τα πολιτικά  αεροσκάφη διαθέτουν και άλλες ασφαλιστικές δικλείδες για τη ναυτιλία τους.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Εσθονίας Μάρτιν Χαρέμ ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί άκρως απόρρητα ηλεκτρονικά συστήματα  για να παρεμποδίζει τα σήματα GPS σε αεροπλάνα και πλοία, κάτι που, όπως λέει, μπορεί να οδηγήσει σε συντριβές.

Η Φινλανδία αναφέρει επίσης προβλήματα με το σύστημα καθοδήγησης GPS για την εναέρια και θαλάσσια κυκλοφορία, μαζί με μεμονωμένα προβλήματα στη Λετονία και τη Λιθουανία.

«Αυτό που είδαμε είναι μια δυσλειτουργία του GPS για πλοία και αεροπορικά ταξίδια», είπε ο Χαρέμ.

«Και πραγματικά δεν ξέρουμε αν η Ρωσία θέλει  να πετύχει  κάτι το συγκεκριμένο με αυτές ή απλώς προσπαθεί να δοκιμάσει τον εξοπλισμό της», είπε ο αρχηγός των εσθονικών ενόπλων δυνάμεων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθηγήτρια σε σχολείο της Κυψέλης: «Από τα 25 παιδιά στην τάξη τα 19 είναι ξένα – Δεν μπορώ να κάνω μάθημα»

«Μερικά από αυτά, που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες (Αφγανιστάν κτλ), δεν ενδιαφέρονται καν να μάθουν ελληνικά»

26.03.2024 | 14:46

Μια καθηγήτρια που διδάσκει σε Γυμνάσιο της Κυψέλης, κατήγγειλε πως από τα 25 παιδιά στην τάξη, τα 19 είναι ξένα, όχι μιας εθνικότητας, και δεν μπορεί να κάνει μάθημα.

Μάλιστα όπως τόνισε χαρακτηριστικά «πασχίζω να κάνω μάθημα στα ελληνικά, αλλά δεν τα καταφέρνω».

«Μερικά από αυτά, που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες (Αφγανιστάν κτλ), δεν ενδιαφέρονται καν να μάθουν ελληνικά. Πρέπει να σας πως ότι δεν ανήκω στην ακροδεξιά, αντιθέτως την απεχθάνομαι. Προσπαθώ όμως να κάνω την δουλειά μου, να διδάξω σε ελληνικό σχολείο, αλλά δεν τα καταφέρνω και απελπίζομαι», συμπλήρωσε.

Άραγε, οι 19 αλλοδαποί θα ενσωματωθούν ή τα 6 ελληνόπουλα θα υιοθετήσουν στοιχεία της κουλτούρας των αλλοδαπών;