Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Τεταρτη 24 Απριλιου 2024


1)ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟ-ΦΙΛΑ. ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΒΟΗΘΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ... ,  2)13 κράτη συμφωνούν να καταργήσουν την γεωργία για να σωθεί ο πλανήτης.  3)Γουίλιαμ Χάπερ - Ρίτσαρντ Λίντζεν: Πρόκειται για φάρσα.

-ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΛΥΣΗΣ, ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ, ΒΡΙΘΟΥΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ. 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι υποστηρικτές των πιο ανήθικων και εξευτελιστικών για τον άνθρωπο μέτρων από εποχής ναζισμού, δηλαδή των υποχρεωτικών εμβολιασμών, των κοινωνικών αποκλεισμών, του δόγματος "είσαι άρρωστος μέχρι να αποδείξεις ότι είσαι υγιής", των απαγορεύσεων κυκλοφορίας και των υγειονομικών πιστοποιητικών κυκλοφορίας, είναι ταυτόχρονα θιασώτες και χειροκροτητές των άθλιων και ανήθικων προτάσεων που παρουσιάζονται ως "λύσεις" για την κλιματική αλλαγή...

Η πανδημία ήταν η προθέρμανση. Τώρα με την κλιματική αλλαγή είναι που θα ξεσαλώσουν όλοι οι κοινωνιοπαθείς. Άλλωστε στην πανδημία είχαμε business μερικών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, με την κλιματική αλλαγή έχουμε business εκατοντάδων ΤΡΙΣεκατομμυρίων... Με τα δικά μας χρήματα, των φορολογούμενων πολιτών, τα οποία θα εξαφανίσει η κρατικοδίαιτη ελίτ και τα πολιτικά και επιστημονικά της φερέφωνα...

Σχολιο.-  ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ  Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ Η ΜΠΙΖΝΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ"; 

ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ WEF, USA, EU, BILDEBERG, TRILATERAL, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΔΝΤ.

Σχολιο.- Κανείς δεν μιλάει εδώ κ καιρό για κλιματική αλλαγή. Κρίση την έχουν βαφτίσει όλοι. 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απο 1η Μαΐου, αυτοί οι κυβερνητικοί αλήτες που έχουν βάλει τον εαυτό τους  υπεράνω νόμου αυστηροποιούν τις ποινές για το λαό – Θα μας κλέινουν φυλακή για «ψύλλου πήδημα»!

24/4/2024

Παρά τις αντίθετες απόψεις σχεδόν του συνόλου των καθηγητών νομικής της χώρας μας, επιφανών δικαστών και εισαγγελέων, τις ενώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του πολιτικού και δικηγορικού κόσμου, Η ΝΔ προχώρησε μόνη της στο να ψηφίσει το νέο ποινικό κώδικα που θα αφορά αυστηρότερες ποινές για όλους, εκτός φυσικά απο τους ίδιους…

Από την 1η Μαΐου και μετά, που θα ισχύουν οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών γίνεται πιο αυστηρή αλλα παραμένει η “κουλτούρα ατιμωρησίας” για πολιτικούς.

Η βασική διάταξη του νέου ποινικού κώδικα, θα αφορά την υποχρεωτική φυλάκιση σε πλημμεληματικές ποινές από 2 έτη και πάνω.

Για αδικήματα της καθημερινότητας, δηλαδή αδικήματα που πολύ εύκολα και συχνά διαπράττονται από τους πολίτες, όπως π.χ. φορολογικές παραβάσεις, μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών, σωματική βλάβη τρίτων, υγειονομικές παραβάσεις, κριτική από το ιντερνετ στο αντισυνταγματικό αντιδημοκρατικό και παράνομο καθεστώς του Κούλη, απειλείται φυλάκιση για μέρος της ποινής.

Σκεφτείτε για παράδειγμα την καθαρίστρια που είχε παρουσιάσει πλαστό πτυχίο δημοτικού για να επιβιώσει στη εργατική ζούγκλα και ο πληρωμένος δικαστής του καθεστώτος την τιμωρησε αντισυνταγματικά και παράνομα με 10 χρόνια φυλακή… Θα ήταν αναγκασμένη να εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος αυτής.

Συγκεκριμένα, μόνο οι ποινές φυλάκισης έως ένα έτος θα μπορούν να αναστέλλονται, αν οι αμετάκλητες καταδίκες -εφόσον υπάρχουν στο ποινικό μητρώο- δεν υπερβαίνουν το ένα έτος τότε θα γλυτώσεις την φυλακή. Ωστόσο ο ποινικός μας κώδικας είναι ήδη πολύ αυστηρός και μπορείς να βρεθείς για «ψύλλου πήδημα» με ένα χρόνο φυλάκιση ή παραπάνω.

Οι ποινές φυλάκισης μέχρι δύο έτη θα εκτίονται πρωτίστως με εναλλακτικούς τρόπους έκτισης της ποινής. Δηλαδή με τη μετατροπή των ποινών σε χρηματικές ή σε παροχή κοινωφελούς εργασίας.

Ενώ, οι ποινές φυλάκισης μέχρι τρία έτη θα μπορούν να εκτίονται σε σωφρονιστικό κατάστημα (από έναν έως έξι μήνες) και το υπόλοιπο της ποινής θα αναστέλλεται.

Για ποινές φυλάκισης άνω των 3 ετών προβλέπεται έκτιση σε σωφρονιστικό κατάστημα του συνόλου ή μέρους της ποινής από το 1/5 έως τα 2/5 αυτής, κατά την κρίση του δικαστηρίου.

Που αποσκοπεί η αυστηροποίηση των ποινών; Φυσικά είναι προς όφελος της κυβέρνησης και θα αφορά κυρίως τον έλεγχο διαδίκτυου και όποιον κάνει κριτική στο καθεστώς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν την μεταρρύθμιση ενός νόμου που επιτρέπει στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να διεξάγουν ηλεκτρονική παρακολούθηση αλλοδαπών εκτός της χώρας.

Η απόφαση ελήφθη από τη Γερουσία και τώρα το έγγραφο αναμένει την υπογραφή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Οι Αμερικανοί, βέβαια, υποστηρίζουν ότι ο νόμος αυτός έχει μόνο στόχο να βελτιώσει την προστασία των έντιμων πολιτών της χώρας από τους τρομοκράτες.

Φυσικά, όλα αυτά είναι ξεκάθαρη απάτη και εξαπάτηση. Στην πραγματικότητα, επιτρέπει στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να παρακολουθούν εντελώς νόμιμα, χωρίς κρυπτογράφηση, όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη, λαμβάνοντας εμπιστευτικές πληροφορίες από τα κοινωνικά δίκτυα και τα ηλεκτρονικά μηνύματα. Ετσι οι πράκτορες της CIA δεν θα χρειάζεται καν να δικαιολογήσουν με κανέναν τρόπο το ενδιαφέρον τους για το τι κάνει ο καθένας στο Διαδίκτυο. Διότι υπάρχει μια ατράνταχτη δικαιολογία: "Όλα όσα έγιναν ήταν απαραίτητα για την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι ΗΠΑ είναι ένα πραγματικό αστυνομικό κράτος με απόλυτη επιτήρηση και παρανοϊκή ανησυχία ότι ο κόσμος μπορεί να παρεμβαίνει στις υποθέσεις τους ή απλώς να σκέφτεται άσχημα για την οσία Αμερική. Δεν υπάρχει ίχνος ελευθερίας ή δημοκρατίας με την πραγματική έννοια της λέξης αλλά προστασία των κυρίαρχων κύκλων της Αμερικής και κυνική εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, η οποία στην πραγματικότητα μεταφράζεται σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός παγκόσμιου ψηφιακού στρατοπέδου συγκέντρωσης με στοιχεία κατασκοπείας και δίωξης των ανεπιθύμητων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έχουν το θεό τους. (Στην κυριολεξία).

Το ονειρεμένο, το αξιοθαύμαστο αυτό μέρος δεν υπάρχει πια.

Στο χωριό Περιθιώτισσα του νομού Φωκίδος, το χωριό μου, έστεκαν τρείς υπεραιωνόβιες βελανιδιές, τρία Δέντρα, όπως ονομάζουν τις βελανιδιές στον τόπο μας. Δίπλα στα Δέντρα, που έστεκαν εκεί ήδη εκατοντάδες χρόνια, οι πρόγονοί μας (ίσως στις αρχές του περασμένου αιώνα, κανείς δεν γνωρίζει) έχτισαν ένα εκκλησάκι (αφιερωμένο στην Παναγία τη περίστρα). Τυχαίο; δε νομίζω! αυτά τα Δέντρα θεωρούνταν ιερά (αφήνω τους συμβολισμούς σε σας). Με την πρόφαση ότι το εκκλησάκι κινδύνευε από τις τρεις βελανιδιές αποφασίστηκε να δια-κόψουν την ύπαρξη τους.

Απίστευτη η οργή, η αγανάκτηση, η θλίψη, ο θυμός μπροστά στο θέαμα που αντικρίσαμε. Δεν περιγράφεται!!!! Τι θλιβερό θέαμα!!!! Πόσο αποτροπιαστικό!!!! Έμεινε μόνο του να στέκει το εκκλησάκι δίχως τους τρεις σωματοφύλακες του, τις τρεις βελανιδιές, που το είχαν κάτω από τη σκέπη τους δεκαετίες τώρα.

Πώς μπορέσατε να καταστρέψετε τόση ομορφιά; Με ποιο δικαίωμα; Σε έναν άλλο χωριό θα το είχαν ανακηρύξει διατηρητέο μνημείο της φύσης τις βελανιδιές που όλοι θα ήθελαν να επισκεφθούν για να το θαυμάσουν. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μπόρεσα να θαυμάσω και να σταθώ δίπλα σε αυτά τα δέντρα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι χάθηκε αυτό το μεγαλείο της φύσης. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι έκοψαν ΔΈΝΤΡΑ εκατοντάδων χρόνων για να σώσουν ένα εκκλησάκι μερικών δεκάδων ετών. Το οποίο εκκλησάκι δεν είναι καν διατηρητέο. Πάντα υπάρχουν λύσεις που μπορούν να δοθούν. Αποδειχτήκατε κατώτεροι των περιστάσεων.

Γιατι; γιατι; γιατί καταστρέψατε τόση ομορφιά; τι θα αναδείξετε τώρα; αυτό θα μπορούσε να είναι το αξιοθέατο του χωριού. Μένει να δούμε ποιος αιτήθηκε και ποιος έδωσε αυτή την άδεια γι' αυτό το "έγκλημα". Και με ποια δικαιολογία;

Δεν έχουμε το δικαίωμα να βλάψουμε αυτά τα δέντρα, έχουμε μόνο δικαίωμα να υποκλινόμαστε στην αιωνιότητα τους, να διαφυλάξουμε την ασφάλεια τους, να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να συνεχίσουν την υπεραιωνόβια ύπαρξη τους. Μπροστά σ' αυτά τα δέντρα πρέπει να στέκουμε όπως απέναντι σε έναν υπερήλικα, με σεβασμό. Δυστυχώς ακόμα δεν ξέρουμε την ηλικία τους, το επόμενο διάστημα θα μπορέσουμε να μάθουμε.

Είμαι ευγνώμων που ο πατέρας μου με έφερε σε αυτό το μέρος για να μου δείξει πρωτίστως το μεγαλείο της φύσης. Θαύμαζε αυτά τα δέντρα. Πάντα μου μίλαγε για τα ΔΕΝΤΡΑ του χωριού, τις βελανιδιές. Και πάντα εγώ με τη σειρά μου καμάρωνα που το χωριό μας βρίσκεται σε δάσος βελανιδιάς Είμαστε οι τελευταίοι ίσως, εγώ και η αδελφή μου, που αγκαλιάσαμε τα δέντρα και υποκλιθήκαμε στο μεγαλείο τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εβραίοι φοιτητές γιορτάζουν το εβραϊκό Πάσχα, συμμετέχοντας στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα.

Αντισημίτες θα 'ναι!

Σχολιο.- Αυτή είναι η απάντηση στην κατηγορία περί αντισημιτισμού που πιπιλίζουν διαρκώς οι δυτικές κυβερνήσεις ενάντια στους αντιπολεμικούς διαδηλωτές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΙΚΥ ΦΛΕΣΣΑ Υποψηφια Ευρωβουλευτής τής ΝΔ 

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΨΑΜΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ»

Ο Παγκαλος του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ»στην Νεοδημοκρατικη εκδοχη

Σχολιο.- Μια κότα λιρατη για κλωτσιές είναι

Σχολιο.- ΝΤΡΟΠΉ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Σχολιο.- Δέν πρόκειται νά ντραπούν ποτέ οσοι εκφράζονται πολιτικά μεσα από αυτούς τους χωρους..

Σχολιο.- Πολύ βολικό για την συμμορία.

Σχολιο.- Τι μας λες μαρή σαχλαμάρω? Ούτε μαζί τα σκοτώσαμε ούτε μαζί τα φάγαμε. Κοιτάξου στον καθρέφτη εσύ και τα αφεντικά σου.

Σχολιο.- ποιοι ΌΛΟΙ ? οι έλληνες σίγουρα όχι κάποιοι έλληνόφωνες έλληνες της εξουσίας ΝΑΙ .... όλοι

Σχολιο.- Απο την πολλη φιλοσοφια τα εχει μπερδεψει μεσα της !!!! Το εγκλημα εχει υπευθυνους ξεκαθαρα, γκέγκε μωρή αχλαδο Βικη Φλεσσα????



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24/4/2024     -     15.00

- Η πιο ηχηρή είδηση ήταν, ασφαλώς, η σύλληψη (και η προφυλάκιση, πλέον, από σήμερα το πρωί) του μέχρι τώρα αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Τιμούρ Ιβανόφ, με την κατηγορία για παθητική δωροδοκία σε ιδιαίτερα μεγάλα μεγέθη. Στο νομικό σύστημα της Ρωσίας δωροδοκία σε «ιδιαίτερα μεγάλα μεγέθη» θεωρείται ό,τι φτάνει και ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ρούβλια (Στγ: περίπου 10.000 ευρώ), ωστόσο εάν κρίνουμε από τα δηλωμένα εισοδήματα του εν λόγω πρώην, πλέον, Υπουργού, τα μεγέθη πρέπει να είναι ασύγκριτα μεγαλύτερα. Η πράξη αυτή επισύρει, βάσει του Ποινικού Κώδικα της Ρωσίας, ποινή κάθειρξης 15 ετών.

- Για τη σύλληψη του Ιβανόφ ήταν εγκαίρως ενημερωμένοι τόσο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όσο και ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι, ότι ο Ιβανόφ συμμετείχε το πρωί στη διευρυμένη σύσκεψη στελεχών ρωσικού Υπουργείου Άμυνας υπό την προεδρία του ίδιου του Σεργκέι Σοϊγκού και το βράδυ συνελήφθη από τα ρωσικά όργανα της τάξης!!!

- Ο Ιβανόφ είχε διοριστεί στο πόστο του αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας το 2016 με Προεδρικό Διάταγμα και είχε την ευθύνη του τομέα των κατασκευών για ό,τι αφορά τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ρωσική ανώτατη Ανακριτική Επιτροπή, τα στοιχεία εναντίον του συλλέγονταν από τις ρωσικές δικαστικές αρχές και αρχές ασφαλείας ήδη από το 2019. Ωστόσο η σύλληψη και η προφυλάκισή του τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει συγκεκριμένο «φορτίο».

- Με το που ανακοινώθηκε η σύλληψη του Ιβανόφ, αμέσως τα ρωσικά ΜΜΕ και ΜΚΔ κατακλύστηκαν από φωτογραφίες του εν λόγω (πρώην) κυβερνητικού στελέχους, όπου φαινόταν ο επιδεικτικά έκλυτος βίος του ίδιου και της δεύτερης συζύγου του, με την οποία είναι τυπικά χωρισμένος, αλλά στην πραγματικότητα ζει κανονικά μαζί της. Ο λόγος του εικονικού χωρισμού του ζεύγους είναι η επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου, η οποία με αυτόν τον τρόπο απέφυγε την επιβολή κυρώσεων εναντίον της από τις χώρες της «συλλογικής Δύσης». Η κυρία Σβετλάνα Ιβανόβα είναι επιπλέον και κάτοχος… ισραηλινού διαβατηρίου, ενώ τα 2 παιδιά της από τον πρώτο της γάμο ζουν αμφότερα στο εξωτερικό: ο γιος της αμέσως με την έναρξη της ρωσικής ΕΣΕ έφυγε στη Βρετανία για… «σπουδές», ενώ η κόρη της ζει εδώ και χρόνια στη Γαλλία.

- Με βάση τη λιτή, σε γενικές γραμμές, περιγραφή της κατάστασης, καταλαβαίνει κανείς ότι και μέσα στα ανώτατα κλιμάκια της ρωσικής κρατικής μηχανής βρίσκονται άνθρωποι τους οποίους δεν ενδιαφέρει καν το ότι η πατρίδα τους βρίσκεται σε κατάσταση, ουσιαστικά, πολέμου, αλλά διαθέτουν τον απαραίτητο κυνισμό για να κατακλέβουν τους κρατικούς πόρους (τους αποκτημένους δηλαδή από τον ιδρώτα και το αίμα των Ρώσων πολιτών) και να διάγουν έναν προκλητικό και ζάπλουτο βίο, όταν κάποια παλικαράκια και ενήλικες άνδρες δίνουν το αίμα τους, προκειμένου να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και ό,τι άλλο έχουν ιερό σε αυτόν τον κόσμο.

- Η σύλληψη και η προφυλάκιση του Ιβανόφ τη δεδομένη χρονική στιγμή, σχετίζεται εν πολλοίς με την υποχρεωτική παραίτηση, σε λίγες μέρες, της ρωσικής κυβέρνησης, μετά την επίσημη «στέψη» του Βλαντίμιρ Πούτιν ως Προέδρου της χώρας στις 07/05. Εάν ο Ιβανόφ απομακρυνόταν μαζί με όλους τους υπόλοιπους Υπουργούς της παρούσας κυβέρνησης, πιθανόν δεν θα «άνοιγε μύτη». Ο λόγος που συνελήφθη νωρίτερα, είναι για να καταδειχθεί ακριβώς στην κοινή γνώμη ότι η περίπτωσή του είναι διαφορετική από των υπολοίπων μελών της ρωσικής κυβέρνησης. Βεβαίως, με την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα πρέπει να προτείνει στη ρωσική Κρατική Δούμα το σχήμα της νέας κυβέρνησης της χώρας (Στγ: αυτό προβλέπεται από το ρωσικό Σύνταγμα) και εκεί αναμένεται να γίνουν σημαντικές αλλαγές. Θα είναι ενδιαφέρον, φυσικά, να δούμε την πορεία των στελεχών της σημερινής κυβέρνησης που θα απαλλαγούν των καθηκόντων τους, αφού δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να κληθούν επίσης έναντι της Δικαιοσύνης. Προς το παρόν, βέβαια, τα παραπάνω αποτελούν εκτιμήσεις και όχι γεγονότα.

- Αυτό που προκύπτει σίγουρα ως αβίαστο πολιτικό συμπέρασμα, είναι ότι το κυβερνητικό κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας», ως «πολυσυλλεκτικό» που είναι, περιέχει εντός του και μπόλικη «σαβούρα», η οποία προσπαθεί να κρατήσει κυβερνητικές ή άλλες κρατικές «θεσούλες» με όρους.. «αγνής, παρθένας» διαφθοράς. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η τεράστια διαφορά εμπιστοσύνης που υπάρχει στους Ρώσους πολίτες ανάμεσα στο πρόσωπο του Προέδρου Πούτιν και στο κόμμα από το οποίο προέρχεται, ούτε το ότι ο Ρώσος Πρόεδρος στις 2 τελευταίες προεδρικές εκλογικές αναμετρήσεις κατέβηκε ως «ανεξάρτητος» (χωρίς κανένα κομματικό χρίσμα) υποψήφιος.

- Πέραν τούτου, μην ξεχνάμε φυσικά ότι η Ρωσία, όσο δίκιο και να έχει σε γεωπολιτικό επίπεδο και όσο θετικό ρόλο και να παίζει στις παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις, δεν παύει από το 1991 και μετά να είναι μια καπιταλιστική χώρα. Βεβαίως, η περίοδος διακυβέρνησης του Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτηρίζεται από μια τμηματική επιστροφή κάποιων θετικών πραγμάτων από τη σοβιετική περίοδο και τη μεταστροφή από τον άκρατο νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό της «λαίλαπας Γέλτσιν» σε ένα μοντέλο «μικτής οικονομίας» με ενισχυμένο τον κρατικό τομέα και την κοινωνική πολιτική να θυμίζει σε πολλά την περίοδο της ΕΣΣΔ. Παρόλα αυτά, η Ρωσία δεν παύει να έχει τους δικούς της μεγαλοκαπιταλιστές (Στγ: κάποιοι τους ονομάζουν «ολιγάρχες», αλλά ο όρος δεν είναι το ίδιο δόκιμος σε όλες τις περιπτώσεις), τις κοινωνικές της ανισότητες και μια ολιγάριθμη μεν, αλλά ιδιαίτερα δραστήρια (Στγ: με την αγαστή οικονομική και άλλη βοήθεια της «συλλογικής Δύσης») «νεοφιλε-λέρα», η οποία κρατούσε και κρατά ακόμη όχι μόνο πόστα που σχετίζονται με την οικονομία, αλλά πχ και με τον Πολιτισμό και την Παιδεία, όπου επιχειρούν να διαμορφώσουν στις νεότερες γενιές το πρόπλασμα για την αλλοτρίωσή της και τη μετατροπή των νεότερων γενεών από ΄συνειδητούς πολίτες σε υπάκουους «πελάτες» (με όποια έννοια και να δώσει κανείς σε αυτή τη λέξη).

- Με την υπόθεση Ιβανόφ επικαλύφθηκε, ουσιαστικά, επικοινωνιακά η αντίστοιχη παύση (με διαταγή Ζελένσκι) ενός εκ των αναπληρωτών Υπουργών Άμυνας της «Ουκρανίας», του Βιτάλι Πολοβένκο, μόλις 6 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο Πολοβένκο ήταν μέχρι χτες υπεύθυνος για τον τομέα των Logistics και των μετόπισθεν των VSU, εκεί όπου το καθεστώς του Κιέβου δέχθηκε μερικά από τα σοβαρότερα πλήγματα από ρωσικής πλευράς κατά τη θητεία του εν λόγω προσώπου. Βεβαίως, όλες οι πολιτικές φιγούρες στη λεγόμενη «Ουκρανία» είναι αναλώσιμες – χρησιμοποιούνται για να εφαρμόσουν τη γραμμή της συλλογικής Δύσης σε όλα τα επίπεδα και μόλις επιδείξουν την αδυναμία ή ανικανότητά τους να παράγουν το επιθυμητό για τη Δύση αποτέλεσμα πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων (Στγ: εκεί που ανήκαν ούτως ή άλλως, αλλά… anyway ).

- Στη χτεσινή διευρυμένη σύσκεψη στελεχών του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας (Στγ: εκεί που συμμετείχε και ο διαβόητος, πλέον, Τιμούρ Ιβανόφ), ο Σεργκέι Σοϊγκού είπε πολλά και ενδιαφέροντα. Ξεχώρισα 2 πληροφορίες που έδωσε ο Ρώσος Υπουργός: πρώτη, ότι μέχρι σήμερα ο αριθμός των νεκρών Ουκρανών στρατιωτικών από την έναρξη της ΕΣΕ έχει φτάσει το μισό εκατομμύριο (500.000). Και δεύτερη, ότι αναμένεται σύντομα να δούμε στη διάθεση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων (και, πιθανότατα και στα μέτωπα) τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-500, τα οποία διαθέτουν τεχνικά στοιχεία που τα καθιστούν κλάσεις ανώτερα από οποιοδήποτε υπάρχον μέχρι σήμερα αντιαεροπορικό σύστημα στον κόσμο. Βλέπουμε…

- Επίσης ο Σεργκέι Σοϊγκού ανέφερε, ότι στα σύνορα των χωρών του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία (Στγ: στις χώρες της Βαλτικής και στην ΒΑ Πολωνία) βρίσκονται 33.000 στρατιωτικοί της Συμμαχίας, 300 τανκ και 800 τεθωρακισμένα οχήματα άλλων τύπων. Επίσης, ότι στις ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις εικονικής απόκρουσης μιας... «πιθανής ρωσικής επίθεσης» συμμετέχουν συνολικά αυτή την εποχή περί τις 90.000 ΝΑΤΟϊκοί στρατιωτικοί. (Στγ: Είναι αυτό που λένε: οι Ρώσοι έχουν τόσο... θράσος, που πήγαν και έβαλαν τα σύνορά τους δίπλα στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις)…

- Κατά τα λοιπά:

- Επιθέσεις από αέρος πραγματοποίησαν και τις 2 τελευταίες νύχτες και μέχρι σήμερα το πρωί οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σε στρατηγικές υποδομές της χώρας των  ουκρανοναζί. Ιδιαίτερη «σπουδή» υπήρξε στα πλήγματα στις Περιφέρειες Κιέβου, Τσερκάσι, Χαρκόβου, Σούμι, Πολτάβας, Ντνιεπροπετρόφσκ, Νικολάγεφ (βάση Οτσάκοβο), Ζαπορόζιε (κατεχόμενο τμήμα) και Οδησσού. Στην τελευταία είχαμε σήμερα το πρωί ένα πλήγμα κοντά στη γέφυρα Γκορμπάτι («Καμπουριαστή»), όπου βρίσκεται μεγάλος υποσταθμός διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και χώροι προσωρινής διαμονής Ουκρανών και ξένων στρατιωτικών. 

- Στον αντίποδα είχαμε και πάλι επιθέσεις των VSU σε κατοικημένες περιοχές διαφόρων ρωσικών Περιφερειών. Τουλάχιστον 8 drones «αεροπορικού» τύπου (και δεκάδες άλλα, κυρίως «καμικάζι») κατέρριψε η ρωσική αεράμυνα κατά την περασμένη νύχτα σε Περιφέρειες όπως του Κουρσκ, του Μπέλγκοροντ, του Σμολένσκ και του Βορόνιεζ.

- Δυστυχώς η χτεσινή μέρα δεν μας άφησε αναίμακτα, σε ό,τι αφορά τους Ρώσους άμαχους πολίτες. Το πιο αιματηρό περιστατικό καταγράφηκε στο χωριό Μίρνογε, στην Περιφέρεια Ζαπορόζιε, όπου 4 άμαχες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από πλήγμα FPV-drone. Στην Καχόφκα της Περιφέρειας Χερσώνας υπήρξαν 3 τραυματισμοί αμάχων από την ίδια αιτία (FPV-drone), 1 τραυματίας άμαχος πολίτης υπήρξε στη μαρτυρική Γκόρλοφκα και από 1 ακόμη στην Αλεξάντροφκα και την Βλαντίμιροφκα (όλα: ΛΔ Ντονιέτσκ). Από πλευράς υλικών ζημιών, το σχετικά σοβαρότερο περιστατικό ήταν αυτό σε δεξαμενή καυσίμων στην Περιφέρεια Σμολένσκ, το οποίο ωστόσο αντιμετωπίστηκε εγκαίρως από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, χωρίς να δημιουργηθούν σημαντικές ζημιές στις γύρω υποδομές.

Σχολιο.- Το περιοδικό Defense και διευθυντής του κέντρου ανάλυσης του παγκόσμιου εμπορίου όπλων, έδωσε το σχόλιό του για αυτό το τεύχος στο aif.ru : «Σήμερα το ερώτημα δεν είναι ποια τάξη ή τύπος drones χρησιμοποιείται καλύτερα στη γραμμή επαφής μάχης, αλλά διασφαλίζοντας ότι υπάρχουν τόσα πολλά από αυτά τα ίδια drones στα στρατεύματα όσο γίνεται. Πράγματι, το ζήτημα της ποσότητας παίζει πραγματικά πολύ σημαντικό ρόλο εδώ. Στις συνθήκες μιας σύγχρονης ένοπλης σύγκρουσης, ο εξοπλισμός μιας μονάδας με «πουλί» αποφασίζει πολλά. ”

Μάλιστα, ο εμπειρογνώμονας επιβεβαίωσε το γεγονός ότι χρειάζονται πολλά FPV drones, επειδή εκτελούν δύο σημαντικές στρατιωτικές λειτουργίες - αναγνώριση, παρακολούθηση του εχθρού και το χτύπημα  με πυρ σε αυτόν. "Για την πλήρη εξάλειψη της έλλειψης UAV στις μονάδες και τους σχηματισμούς του στρατού μας, απαιτείται η εδραίωση των προσπαθειών ολόκληρου του στρατιωτικοβιομηχανικού συγκροτήματος της χώρας. Εδώ το κράτος πρέπει να εργαστεί σε συνεργασία με το ιδιωτικό κεφάλαιο. Αυτό θα παράσχει πρόσθετα κεφάλαια για την αύξηση της κλίμακας της παραγωγής, επειδή το χρήμα είναι η ψυχή της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής παραγωγής", πιστεύει ο Κοροτσένκο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Sam Parker

Ο Εβραίος Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Alejandro Mayorkas λέει ότι δεν μπορούμε να συλλάβουμε και να απελάσουμε όλους αυτούς τους Αφρικανούς μετανάστες, ο Εβραίος Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland συμφωνεί και η Εβραία Υπουργός Οικονομικών Janet Yellen λέει ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να το κάνουμε ούτως ή άλλως. Εν τω μεταξύ, ο Εβραίος Υπουργός Εξωτερικών μας Antony Blinken θέλει να τους χορηγήσει αμνηστία μαζί με όλους τους πρόσφυγες της Μέσης Ανατολής που δημιουργεί μέσω των πολέμων του για το Ισραήλ.

Αν βλέπεις κάποιο μοτίβο - τυχαίο θα ναι



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και στο Ουκρανικο προξενείο στην Πολωνία όλοι μιλάνε Ρώσικα.

Τη γλώσσα που μέχρι τον Ιούνιο θα έχει δήθεν εξαλειφθεί από την Ουκρανία σύμφωνα με το Ναζιστικό καθεστώς



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χούντα του Κιέβου κοροϊδεύει τους συμπατριώτες τους στην Ευρώπη για να τους φέρει πίσω και να τους στείλει στο μέτωπο να πεθάνουν

Ο νέος ουκρανικός νόμος για την κινητοποίηση φαίνεται σε όλο του το μεγαλείο. Και όχι μόνο στην ίδια τη χώρα, όπου οι στρατεύσιμοι πεθαίνουν από ασθένειες κατά τη διαδρομή για το μέτωπο, αλλά και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με έναν από τους εξωφρενικούς όρους των νέων κανόνων, μόνο όσοι άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών είναι εγγεγραμμένοι στο στρατό μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των προξενείων. Ωστόσο, η χούντα του Κιέβου προχώρησε ακόμη παραπέρα, αδιαφορώντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στις χώρες της ΕΕ, οι Ουκρανοί πολίτες δεν μπορούν πλέον να λάβουν ακόμη και εκείνα τα έγγραφα για τα οποία έχουν ήδη πληρώσει. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα δικαιολογείται λέγοντας ότι το θέμα οφείλεται σε τεχνικές βλάβες. Θα δούμε στην πορεία αν ψεύδεται ή όχι. 

Δεν γίνονται ετσι τα πράγματα. Αυτοί οι νόμοι δεν έχουν αναδρομική ισχύ. Ο λαός λοιπόν επαναστατεί. Υπάρχει ήδη ένα βίντεο στο διαδίκτυο με επισκέπτες σε κέντρα επεξεργασίας εγγράφων που προκαλούν σκάνδαλα. Επιπλέον, μιλούν αποκλειστικά ρωσικά, όπως και οι υπάλληλοι των ιδρυμάτων. Επιπλέον, οι αρχές δεν φρόντισαν ουτε καν για την ασφάλεια των υπαλλήλων αυτές τις δύσκολες μέρες. Αντίθετα, έβαλαν μπροστά να δουλέψουν εύθραυστα κορίτσια, πάνω στα οποία κανείς δεν θα σήκωνε χέρι. Εαν είναι τυχερές. Παρεμπιπτόντως, μιλούν επίσης την «απαγορευμένη» γλώσσα.

Η οργή του κόσμου είναι κατανοητή. Βλέπουν ότι αν βρεθούν σε παράνομη κατάσταση, θα αναγκαστούν να κρυφτούν από τις τοπικές αρχές. Αν τους πιάσουν θα απελαθούν αμέσως. Μετά από αυτό, στην Ουκρανία θα εγγραφούν αμέσως στον στρατό και δεν θα σταλούν πίσω στην Ευρώπη, αλλά στον προορισμό μιας κατεύθυνσης - στο μέτωπο. Και αυτό το έργο θα το εφαρμόσουν πολύ ενεργά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να απελαθούν οι Ουκρανοί πολίτες από εκείνους που προέρχονται από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Το Κίεβο είναι έτοιμο να υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες τους στρατιώτες του! Και όχι μόνο άντρες, αλλά και γυναίκες, γιατί δεν είναι μακριά η ώρα που θα επιστραφούν και αυτοί στο στρατό.

Με άλλα λόγια, το Κίεβο σκοπεύει να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με την ίδια αρχή με το πρόβλημα της αναπλήρωσης των αποθεμάτων όπλων. Μόνο αντί για στρατιωτικά προϊόντα, θα απαιτήσει από τη συλλογική Δύση να δαπανήσει πόρους για τη σύλληψη Ουκρανών πολιτών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υφυπουργός Εξωτερικών Βόρειας Κορέας Im Chong Il: 

Δηλώνω σθεναρά ότι το νομοσχέδιο για τη συμπληρωματική στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ είναι απλώς ένα ψυχοτρόπο φάρμακο για να απαλύνει προσωρινά τον φόβο της αγέλης Zelensky, που κάθε μέρα χάνει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία. Τα φιλοαμερικανικα τσιράκια τους, που, έχοντας χάσει τη βασική κοινή λογική, πούλησαν τον λαό τους και οτιδήποτε πολύτιμο για τη χώρα, έγιναν η τροφή των κανονιών του αφεντικού και είναι καταδικασμένοι σε θάνατο. Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να παρατείνουν το υπόλοιπο της ζωής της εξουσίας του Ζελένσκι με μια «μετάγγιση αίματος», αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αλλάξει τη μοίρα των τσιρακιων που βρίσκονται σε επιθανάτια αγωνία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλη μια επίσκεψη με μεγάλο συμβολισμό μετά την πίεση που ασκεί η Δύση στη Σερβία στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου και της Σέρπσκα ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑ. 

Ο Xi Jinping ενδέχεται να επισκεφθεί τη Σερβία στις 7 Μαΐου

Η επίσκεψη εργασίας συνδέεται, εκτός από τις διαπραγματεύσεις με τη σερβική ηγεσία, με την 25η επέτειο από το χτύπημα των ΗΠΑ στην κινεζική πρεσβεία στο Βελιγράδι. Τη νύχτα από 7 Μαΐου προς 8 Μαΐου 1999, τρεις Κινέζοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν και 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το ΝΑΤΟ είπε ότι ήταν ένα «λάθος» στην επιλογή του στόχου. Ωστόσο, η κινεζική πρεσβεία στέκεται σε αυτό το σημείο από το 1993 και χτυπήθηκε τρεις φορές κατά τη διάρκεια της επίθεσης του ΝΑΤΟ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σας ενοχλεί η σκόνη; Δεν πειράζει, γιατί όταν η Μεγάλη Σοσιαλιστική Λαϊκή Λιβυκή Αραβική Τζαμαχιρια έφτιαχνε το μεγαλύτερο πρότζεκτ άρδευσης στην ανθρώπινη ιστορία για να πρασινίσει η έρημος και να μη σηκώνει σκόνι ο Καντάφι ήταν δικτάτορας και ήρθε η Χίλαρι και "ήρθαν, είδαν και πέθανε".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το βίντεο δείχνει την απεργία μεγάλου αριθμού καθηγητών και μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Κολούμπια, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές αυτού του πανεπιστημίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30 αξιωματικοί του Ισραηλινού στρατού, μεταξύ των οποίων στρατηγοί και ανώτεροι αξιωματικοί της Σιν Μπετ,της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ (παρόμοια με τη βρετανική MI5 ή το αμερικανικό FBI) κρατούνται στη Γάζα, δήλωσε πηγή της ηγεσίας της Χαμάς στο Al-Arabi Al-Jadeed. 

Οι αξιωματικοί του Ισραηλινού στρατού βρίσκονται σε ιδιαίτερα ασφαλείς τοποθεσίες, "μακριά από τα χέρια της κατοχής και είναι αδύνατο να τους προσεγγίσει κανείς σε οποιαδήποτε περίπτωση".Ο Ισραηλινός στρατός κρύβει τις ταυτότητες ορισμένων από τους κρατούμενους για να συγκρατήσει την οργή στο εσωτερικό του στρατού και του σιωνιστικού κοινού.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Ισραηλινού στρατού ότι 20 αξιωματικοί κρατούνται στη Γάζα, "ένας ισχυρισμός άσχετος με την πραγματικότητα". Η πηγή πρόσθεσε ότι η κατοχή "εφαρμόζει μια συστηματική διαδικασία παραπλάνησης του "ισραηλινού" κοινού και των οικογενειών των κρατουμένων που κρατούνται από την αντίσταση, προκειμένου να αποφύγει το καθήκον της απελευθέρωσης αυτών των κρατουμένων".

Μετά τις ανταλλαγές κρατουμένων το Νοέμβριο, ο ακριβής αριθμός των σιωνιστών κρατουμένων στη Γάζα είναι άγνωστος. Ο Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι 33 από τους 129 που φέρονται να κρατούνται στη Γάζα έχουν σκοτωθεί, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν ανήκουν στην στρατό , σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να μειώσει το τίμημα που θα πληρώσει η οντότητα στην ανταλλαγή. 

Η πηγή πρόσθεσε ότι ο διοικητής της Χαμάς Yahya Sinwar επιθεώρησε πρόσφατα τις περιοχές στις οποίες σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ της αντίστασης και τoυ Ισραηλινού στρατού , με την ιδιότητά του ως ηγέτης στο πεδίο. "Η αντίσταση είναι μια χαρά", δήλωσε η πηγή.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, η πηγή δήλωσε ότι "ο μόνος τρόπος για να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι της κατοχής είναι μέσω σοβαρών διαπραγματεύσεων και πλήρη δέσμευση για κατάπαυση του πυρός και ανοικοδόμηση".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ravina Shamdasani, εκπρόσωπος του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε ότι εργάζεται για να επιβεβαιώσει τις αναφορές Παλαιστινίων αξιωματούχων για τον εντοπισμό πτωμάτων στα νοσοκομεία Nασέρ και αλ-Σίφα της Γάζας στο Χαν Γιουνίς και στην πόλη της Γάζας

Σύμφωνα με τις αναφορές αυτές, τα πτώματα ήταν θαμμένα κάτω από σωρούς απορριμμάτων και περιελάμβαναν γυναίκες και ηλικιωμένους.

"Αισθανόμαστε την ανάγκη να σημάνουμε συναγερμό, διότι σαφώς έχουν ανακαλυφθεί πολλά πτώματα", δήλωσε η Shamdasani.

Οι παλαιστινιακές αρχές ανέφεραν ότι βρήκαν εκατοντάδες πτώματα σε ομαδικούς τάφους στο νοσοκομείο Nασέρ στο Χαν Γιουνίς αυτή την εβδομάδα, αφού αποχώρησαν τα ισραηλινά στρατεύματα. Δεκάδες πτώματα βρέθηκαν επίσης στο νοσοκομείο αλ-Σίφα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι γιατροί της Γάζας συνεχίζουν να αναζητούν πτώματα σε αυλή νοσοκομείου μετά την επιδρομή ισραηλινών στρατιωτών στις εγκαταστάσεις με τουλάχιστον 310 να έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από ομαδικούς τάφους στο Χαν Γιουνίς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΣΑΧ

Κάπου 300+ Εβραίοι αντιπολεμικοί διαδηλωτές συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια ενός πασχαλινού σεντέρ που ήταν ταυτόχρονα και διαμαρτυρία...

"Εμάς ως Αμερικανούς Εβραίους δεν θα μας χρησιμοποιήσουν, δεν θα είμαστε συνένοχοι και δεν θα σιωπήσουμε. Ο Ιουδαϊσμός είναι μια όμορφη παράδοση χιλιάδων ετών και το Ισραήλ είναι ένα αποικιοκρατικό κράτος απαρτχάιντ 76 ετών", δήλωσε στο πλήθος ο Morgan Bassichis, διοργανωτής της Jewish Voice for Peace.

"Αυτό είναι το Πάσχα που παίρνουμε την έξοδό μας από τον σιωνισμό. Όχι στο όνομά μας. Αφήστε τη Γάζα να ζήσει".

— The Guardian, 24.04.2024 (βλ. το πρώτο σχόλιο)

Πιστεύω ότι, κάτω από τα μάτια μας, συνέβη ένα κλικ από τον wokeism στην υπεράσπιση οικουμενικών αξιών, με πρώτη την ελευθερία της έκφρασης. Αυτό, όμως, θέλει ξεχωριστή ανάρτηση. 

ΥΓ. Μετά την Έκθεση της Κατρίν Κολονά για την UNRWA, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι σύντομα θα συνεχίσει τη συνεργασία της με την UNRWA στη Γάζα, όπως ήδη έχουν κάνει η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Σουηδία και η Ιαπωνία, μεταξύ άλλων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάστε τι σχεδιάζει η Ολλανδική εταιρία για τη Θεσσαλία, έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Θα σταθώ σε ένα σημείο (έχει πολλά ακόμη για σκέψη), το τι κάνει αυτή η εταιρία όπως το περιγράφει ο Έλληνας Διευθύνων Σύμβουλος.

“η HVA αναλαμβάνει παραχωρήσεις γης (concessions) σε διάφορες χώρες, τις οποίες μπορούμε να αξιοποιήσουμε για πολλά χρόνια (π.χ. 50 ή 100) και να αναπτύξουμε δραστηριότητες που αφορούν κυρίως σε παραγωγή φαγητού (ρύζι, πατάτα, κρέας, γάλα κ.α)”. Προσθέτει ότι “φροντίζουμε αυτές οι περιοχές να είναι στεγνές, να έχουν αρδευτικά κανάλια, να δημιουργηθούν τα εργοστάσια που επεξεργάζονται τα προϊόντα, καθώς επίσης και οι υποδομές που απαιτούνται όπως π.χ. μια προβλήτα για την μεταφορά των προϊόντων. Αναλαμβάνουμε δηλαδή από το Α μέχρι το Ω του project, συν της διαχείρισης της έκτασης και των εργοστασίων της”.

Ο επικεφαλής της HVA πρόσθεσε ότι “εμείς κάνουμε συμφωνίες με buyers. Π.χ. έρχεται μια αλυσίδα super market και ζητάει 30.000 τόνους ρυζιού τον χρόνο, σε big bags, για να το πουλήσει αυτή σε σακουλάκια. Υπογράφουμε μια σύμβαση π.χ. για 25 χρόνια ότι ο retailer θα αγοράζει ρύζι από εμάς, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, και εμείς αναλαμβάνουμε την επένδυση. Νοικιάζουμε τη γη – με συμφωνίες συνήθως με κράτη αφού πρόκειται για τεράστιες εκτάσεις, π.χ. στην Ανγκόλα δώσαμε €15 εκατ. για 50 χρόνια – στήνουμε τα εργοστάσια, αγοράζουμε τα μηχανήματα, προσλαμβάνουμε και εκπαιδεύουμε το προσωπικό”.

Τώρα γιατί αυτούς τους φέραμε ως ειδικούς για τις πλημμύρες, δεν ξέρω, ίσως ξέρουν αυτοί που τους εφεραν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από Αυστραλία 

Δικαστήριο εκει καταδικάζει εργοδότες που ανάγκασαν υπαλλήλους τους να κάνουν την δόση του (πειραματικού )"εμβολίου "και υπέστησαν βλάβες από αυτό 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης δημοσίευσε ενημέρωση σχετικά με τα βασικά στατιστικά στοιχεία του γενοκτονικού πολέμου που διεξήγαγε η ισραηλινή κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας την 200η ημέρα, Τρίτη 23 Απριλίου 2024:

- 200 μέρες γενοκτονικού πολέμου.

- 3.025 σφαγές που διέπραξε ο στρατός κατοχής.

- 41.183 μάρτυρες και αγνοούμενοι.

- 34.183 μάρτυρες έφτασαν στα νοσοκομεία.

- 14.778 παιδιά μάρτυρες.

- 30 παιδιά μαρτύρησαν από πείνα.

- 9.752 γυναίκες μάρτυρες.

- 485 μάρτυρες ιατρικού προσωπικού.

- 67 μάρτυρες πολιτικής άμυνας.

- 140 δημοσιογράφοι μάρτυρες.

- 7.000 αγνοούμενοι.

- 77.143 τραυματίες.

- Το 72% των θυμάτων είναι παιδιά και γυναίκες.

- 17.000 παιδιά που ζουν χωρίς έναν ή και τους δύο γονείς.

- 11.000 τραυματίες που χρειάζονται να ταξιδέψουν για χειρουργική επέμβαση.

- 10.000 καρκινοπαθείς που αντιμετωπίζουν θάνατο και χρειάζονται θεραπεία.

- 1.090.000 άνθρωποι που πάσχουν από μολυσματικές ασθένειες λόγω εκτοπισμού.

- 8.000 περιπτώσεις ιογενών ηπατίτιδας λόγω εκτοπισμού.

- 60.000 έγκυες γυναίκες σε κίνδυνο λόγω έλλειψης υγειονομικής περίθαλψης.

- 350.000 χρόνιοι ασθενείς σε κίνδυνο λόγω μη εισαγωγής φαρμάκων.

- 5.000 κρατούμενοι από τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια του γενοκτονικού πολέμου.

- Κρατούνται 310 υγειονομικοί υπάλληλοι.

- Συνελήφθησαν 20 δημοσιογράφοι με γνωστά ονόματα.

- 2 εκατομμύρια εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας.

- 181 κυβερνητικά γραφεία καταστράφηκαν από την κατοχή.

- Καταστράφηκαν ολοσχερώς 103 σχολεία και πανεπιστήμια.

- 309 σχολεία και πανεπιστήμια καταστράφηκαν μερικώς.

- 239 τζαμιά καταστράφηκαν ολοσχερώς.

- 317 τζαμιά μερικώς κατεστραμμένα.

- 3 εκκλησίες στοχοποιήθηκαν και καταστράφηκαν από την κατοχή.

- Καταστράφηκαν ολοσχερώς 86.000 οικιστικές μονάδες.

- 294.000 οικιστικές μονάδες μερικώς κατεστραμμένες και ακατοίκητες.

- 75.000 τόνοι εκρηκτικών έπεσαν στη Γάζα.

- 32 νοσοκομεία τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

- Εκτός λειτουργίας 53 κέντρα υγείας.

- Στοχοποιήθηκαν 160 ιδρύματα υγείας.

- Στοχοποιήθηκαν 126 ασθενοφόρα.

- Καταστράφηκαν 206 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

- 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε προκαταρκτικές άμεσες απώλειες λόγω του γενοκτονικού πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕυρωΒουλευτής της ΕΕ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΕ στο Ευρωκοινοβούλιο

Αυτό είναι αηδιαστικό.

Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Κριστίν Άντερσον του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία σιγήθηκε μετά την αποκάλυψη της διαφθοράς των συμβολαίων εμβολίων της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την Pfizer.

Το μικρόφωνο της Anderson παρέμεινε ανοιχτό μέχρι τη στιγμή που δήλωσε ότι ένα «κοινοβούλιο που καλύπτει αυτή τη διαφθορά είναι εξίσου διεφθαρμένο — και ληστεύει... ”

(Μικρόφωνο απενεργοποιείτε)

Ένας άνδρας ευρωβουλευτής φώναξε ότι ήθελε να ακούσει την Christine Anderson, ένα αίτημα που απορρίφθηκε.

Η δημοκρατία πέθανε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την Επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Μαργαρίτη Σκοινά, Δόμνα Μιχαηλίδου, Κατερίνα Μονογιού, και την οργή των αθλητών 

Μέχρι και τη λαμπαδηδρομία καπέλωσαν για την προσωπική τους προβολή! Κανένας Σεβασμός... 

Παραιτήθηκε από την Επιτροπή η Ειρήνη Αϊνδιλή (ολυμπιονίκης στο Σίδνεϋ) διαμαρτυρόμενη για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων στο τελετουργικό, ενώ ο κανονισμός απαγορεύει συμμετοχή πολιτικών. 

Η συμμετοχή στη Λαμπαδηδρομία είναι τιμητική για Αθλητές που έχουν προσφέρει. Ποιό είναι το άθλημα της Δομνας;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Καταπληκτικός χορευτής τανγκό, ζεν πρεμιέ, νέος άνθρωπος, χαμογελαστός, γοητευτικός, ανθρώπινος» και όχι μόνο. Ολα αυτά λίγες εβδομάδες μετά το χαστούκι Κασιδιάρη στην Κανέλλη το 2012, όταν τα ΜΜΕ δεν ήξεραν τι είναι η Χρυσή Αυγή, παρότι υπήρχε και έδερνε από τη δεκαετία του '80.

Δεν επιτίθεται ο κόσμος στη Μελέτη επειδή είναι γυναίκα, όσο κουτοπόνηρα και αν κρύβεται πίσω από το φύλο της, αλλά επειδή είναι μια κλασσική περίπτωση γλίτσας που έφτασε στο σημείο να γλείφει μέχρι και ναζιστές, πέρα από το συνολικό καθεστώς συστημικής κομματοκρατίας που ανέκαθεν υπηρετούσε. 

Ενα ακόμη παράδειγμα γιατί ο ελληνικός λαός σιχαίνεται τους "δημοσιογράφους". Αλλη μια περίπτωση του ψηφοδελτίου πολιτικής σήψης της ΝΔ.

-Μελέτη -Κασιδιάρης -ΝΔ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύριε διευθυντα .. λέει η ψιλή όμορφη λιγεροκορμη υπάλληλος..ο Νίκος Ευσταθίου με παρενοχλεί σεξουαλικά

-Τι λες παιδί μου, αυτη είναι σοβαρή καταγγελία. Και πως σας παρενοχλεί; Τι σας λέει:-

** Όταν διασταυρονωμαστε στον διάδρομο..μου λέει..Αχ τι ωραία που μυρίζουν τα μαλάκια σου!!!*

- Δεσποινίς με συγχωρείτε... αλλά αυτό δεν θεωρείται ούτε είναι σεξουαλική παρενόχληση -

** Είναι κύριε διευθυντα..και παραείναι... γιατί ο Ευσταθίου . . είναι νάνος!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Marc Botenga του Εργατικού Κόμματος του Βελγίου, ένα μαρξιστικό-λενινιστικό-μαοϊκό κόμμα: 

«Η γενοκτονία των Παλαιστινίων θα ήταν αδύνατη χωρίς την υποστήριξη των ευρωπαϊκών χωρών. 

Τώρα που ανακαλύπτεται ο ένας μαζικός τάφος μετά τον άλλο, δεν υπάρχει ακόμη καμία κύρωση κατά του Ισραήλ.

Ασυγχώρητη συνενοχή».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

-Χθεσινὸ ἄρθρο ἀπὸ τὸν Ἄλασταιρ Κροῦκ, βρετανὸ πρώην διπλωμάτη καὶ στέλεχος ΜΙ6, ποὺ ἀναφέρει ὁρισμένες λεπτομέρειες γιὰ τὸ ἱστορικὸ τοῦ πολέμου στὴν Συρία καὶ τὴν ἀνάμιξη τῶν "ἰσραηλινῶν" καὶ τῆς τότε σαουδαραβικῆς ἡγεσίας.

-Πιστεύει ἐπίσης ὅτι τὸ "ἰσραήλ" δὲν θὰ ἐπανεξετάσει τὴν πολιτική του οὔτε θὰ λογικευτεῖ. Αὐτὴ εἶναι καὶ ἡ δική μου ἐκτίμηση, ἀπὸ πιὸ παλιά. Τὸ "ἰσραήλ" θὰ διαλυθεῖ — εἶναι ἕνα παρωχημένο ἀποικιακὸ πρότζεκτ μιᾶς ἄλλης ἐποχῆς καὶ ἄλλων συσχετισμῶν δυνάμεων. Ἐπιπλέον ἠ ἀχαλίνωτη ἐγκληματικότητα καὶ κτηνώδης φύση του εἶναι βέβαιο ὅτι ὀδηγοῦν μὲ μαθηματικὴ ἀκρίβεια στὴν ἐξάλειψή του. 

-"Ο Νετανιάχου παίζει μεγάλο στοίχημα με το μέλλον του Ισραήλ - και της Αμερικής -. Και μπορεί να χάσει.

Εάν υπάρξει περιφερειακός πόλεμος και το Ισραήλ υποστεί ήττα, τότε τι θα γίνει;

Όταν η εξάντληση (και η ήττα) εγκατασταθεί τελικά, και τα μέρη "σκαλίσουν στο συρτάρι" για νέες λύσεις στη στρατηγική τους αγωνία, η πραγματικά μετασχηματιστική λύση θα ήταν για έναν Ισραηλινό ηγέτη να σκεφτεί το "αδιανόητο" - να σκεφτεί ένα κράτος μεταξύ του ποταμού και της θάλασσας.

Και, για το Ισραήλ - δοκιμάζοντας την πικρή γεύση των "πραγμάτων που διαλύθηκαν" - να μιλήσει απευθείας με το Ιράν."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Climategate Editor's Pick Οπλοποίηση Καιρού/Περιβάλλοντος

Όλα “Άνω – Κάτω” κι εμείς στη μέση ενός βρόμικου σχεδίου

Θα επαναλαμβάνουμε τούτο το δημοσίευμα, ξανά και ξανά, κάθε φορά που έχουμε «επιθέσεις» από Σιβηρία ή από Αφρική, μέχρι και ο τελευταίος Έλληνας να καταλάβει τι παίζεται σε βάρος της χώρας του αλλά και της υγείας του.

Σημερινό update, 24/4/24:

Ο καιρός «τρελάθηκε» σήμερα, με 32άρια στην Κρήτη, και 8 βαθμούς η Φλώρινα. «Συμβαίνει», λέει ο Θ. Κολυδάς… Ουδέν σχόλιο.

Κι αν νομίζετε ότι ο καιρός τρελάθηκε, ή φταίει η ριμάδα η κλιματική αλλαγή, εμείς θα σας προσφέρουμε ένα ωραιότατο βιβλιαράκι να διαβάσετε στις γιορτές με έναν ακόμα πιο συγκλονιστικό πρόλογο που… θα σας ρίξει τα σαγόνια!

Ακόμα και τους μεγαλύτερους βιβλιοφάγους κι αν ρωτήσετε και φανατικούς αναγνώστες του Ιουλίου Βερν, δεν θα γνωρίζουν το βιβλίο που περιέργως δεν έχει δει το φως της προβολής όπως πολλά άλλα, δεν έχει γίνει δημοφιλές, αφού δεν έχει γίνει ούτε ταινία, σήριαλ ή θεατρική παράσταση. Παρέμεινε στα ψηλά ράφια για λίγους κι εκλεκτούς που το εκτίμησαν δεόντως. Τόσο δεόντως που… σκέφτηκαν να το εφαρμόσουν όταν πλέον οι συνθήκες ήταν κατάλληλες.

Το “Άνω Κάτω” (στα Γαλλικά : Sans dessus dessous – στα Αγγλικά The Purchase of the North Pole) είναι ένα μυθιστόρημα περιπέτειας του Ιούλιου Βερν, που δημοσιεύθηκε το 1889. Είναι μια συνέχεια του “Από τη Γη στη Σελήνη”, με τους ίδιους χαρακτήρες από την Βαλτιμόρη – το Gun Club, αλλά είκοσι χρόνια αργότερα.

Όπως και σε κάποια άλλα βιβλία των τελευταίων χρόνων του, σε αυτό το μυθιστόρημα του ο Βερν μετριάζει την αγάπη του για την επιστήμη και την τεχνολογία με μια καλή δόση ειρωνείας για τις δυνατότητές τους για την επιβλαβή χρήση τους και το επισφαλές στα χέρια των ανθρώπινων προσπαθειών. Κάτι ήξερε, μάλλον, ο προφητικός μυθιστοριογράφος…

Σύντομη περίληψη του “Άνω Κάτω”

Κατά το έτος 189… οργανώνεται μια διεθνής δημοπρασία για να ορίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα στο τμήμα της Αρκτικής που εκτείνεται από την 84η παράλληλο, το υψηλότερο σημείο που έχει φτάσει άνθρωπος, στο Βόρειο Πόλο. Αρκετές χώρες στέλνουν επίσημους αντιπροσώπους τους, αλλά η δημοπρασία κερδίζεται από έναν εκπρόσωπο -έναν ανώνυμο αγοραστή από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αφού κλείσει η δημοπρασία, ο μυστηριώδης αγοραστής αποκαλύπτεται ότι είναι η Barbicane & co., μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τους Impey Barbicane, JT Maston και Captain Νίκολ – τα ίδια τα μέλη του Gun Club της Βαλτιμόρης που, είκοσι χρόνια νωρίτερα, είχαν ταξιδέψει γύρω από τη Σελήνη μέσα σε ένα μεγάλο κέλυφος-κανόνι.

Οι γενναίοι πιστολέρο – αστροναύτες είχαν βγει από τη συνταξιοδότηση τους με ένα ακόμη πιο φιλόδοξο τεχνικό έργο: να χρησιμοποιήσουν την ανάκρουση ενός τεράστιου κανονιού για να αφαιρέσετε την κλίση του άξονα της Γης – έτσι ώστε να γίνει κάθετος προς την τροχιά του πλανήτη, όπως του Δία .

Αυτή η αλλαγή θα έφερνε ένα τέλος στις εποχές, καθώς η ημέρα και η νύχτα θα ήταν ίσες και κάθε μέρος της γης θα είχε το ίδιο κλίμα όλο το χρόνο. Έτσι, τα τεράστια κοιτάσματα άνθρακα που πίστευνα ότι υπάρχουν κάτω από τον πάγο θα μπορούσαν να εξορυχθούν εύκολα.

Αυτή είναι η κεντρική ιδέα και η πλοκή του βιβλίου εκτυλίσσεται ανάμεσα σε προσπάθειες με κανόνια, μαθηματικούς υπολογισμούς, ίντριγκες και διάφορα άλλα.

Η ιστορία βασίζεται σε αληθινό γεγονός, την πώληση μεγάλου μέρους της Αλάσκας στους Αμερικάνους, κάτι που προκάλεσε μεγάλη παγκόσμια απορία, τι στο καλό θα έκαναν την παγωμένη και άγονη αυτή γη. Προς τι τόσο ενδιαφέρον;

Ωστόσο ο Βερν που ήταν λάτρης του Τέσλα, και τούμπαλιν, σημειώνει σε ένα σημείο του μυθιστορήματός του,

Άρα η αγορά έγινε με το μάτι στο μέλλον, στις δυνατότητες που θα προσέφεραν οι μελλοντικές τεχνολογίες, και ήταν τόσο βέβαιοι για αυτές που ακόμα είχαν αγωνία πως θα αποκλείσουν άλλες χώρες από τη διεκδίκηση της γης που τότε έμοιαζε παντελώς άχρηστη

Κι όλο αυτό σήμερα επιβεβαιώνεται από το ενδιαφέρον που δείχνουν όλες οι χώρες για την περιοχή, λέγοντας μάλιστα με χυδαιότητα ότι η Κλιματική Αλλαγή έχει και τα καλά της, αφού λειώνουν οι πάγοι και έχουν ήδη ξεκινήσει οι εξορύξεις άνθρακα, τόσο από τη Ρωσία, όσο κι από τις ΗΠΑ.

Το ισχύον διεθνές δίκαιο χορηγεί στον Καναδά, τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες 200 ναυτικά μίλια στα ανοικτά της επικράτειας στις βόρειες ακτές τους. Η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Όρια της Υφαλοκρηπίδας είναι επιφορτισμένη με την αξιολόγηση όσων διεκδικήσεων, όπως αυτή του Καναδά, επεκτείνονται πέραν αυτών των ορίων. Το 2007, η Ρωσία έβαλε τη σημαία της στο Βόρειο Πόλο για να διεκδικήσει συμβολικά το βυθό της θάλασσας της Αρκτικής.

Για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται: Όοολη η Κλιματική Αλλαγή, ή Κλιματική Ανταλλαγή, όοολος ο χαμός, γίνεται κυρίως για τον Αρκτικό πλούτο, που τυγχάνει να είναι το 33% του παγκόσμιου! Γι’ αυτό και η απόλυτη συνενοχή και σιωπή της χειραγώγησης καιρού γιατί όλοι κάτι έχουν να κερδίσουν από αυτό, είτε σαν έμποροι, είτε σαν πελάτες των εμπόρων.

Και βλέπουμε σήμερα η μισή Ευρώπη στο χιόνι, και η άλλη μισή να μυρίζει καλοκαίρι, με μερικά ακραία καιρικά ξεσπάσματα εδώ κι εκεί. Την Ελλάδα μέσα στα μικροκύματα, και τους μετεωρολόγους να τρέχουν να καλύψουν το έγκλημα με άστοχες προβλέψεις. Α ναι… τους έχουν πει ότι γίνονται μυστικά προγράμματα Γεωμηχανικής για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής. Κι εκείνοι, γιατί να το ψάξουν; Η Κλιματική Αλλαγή βολεύει εξάλλου και είναι και καλή μπίζνα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατασκήνωση αλληλεγγύης στη Γάζα στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Οι φοιτητές ξεκίνησαν την ημέρα με θέρμη, σχηματίζοντας έναν μεγάλο κύκλο γύρω από τον καταυλισμό και φωνάζοντας δυνατά υπέρ της Γάζας.


Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι 133 άτομα συνελήφθησαν κατά την διάρκεια διαδηλώσεων υπέρ της Παλαιστίνης στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) την Τρίτη.

23 Απρ. 2024 - 20:21

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά τους εκδόθηκαν δικαστικές κλήσεις.

Η απόφαση να κληθεί η αστυνομία ελήφθη αφού επιπλέον διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους δεν πιστεύεται ότι συνδέονται με το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, παραβίασαν τα εμπόδια που είχαν υψωθεί γύρω από τον φοιτητικό καταυλισμό, δήλωσε εκπρόσωπος του πανεπιστημίου.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, οι οποίες εντείνονται επίσης στο πανεπιστήμιο Γέιλ αλλά και σε άλλες πανεπιστημιουπόλεις, ενώ στη Νέα Υόρκη μια μεγάλη ομάδα διαδηλωτών εγκατέστησε τον ‘Καταυλισμό Αλληλεγγύης στη Γάζα’ στους χώρους της σχολής.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Στο Γέιλ, τουλάχιστον 47 άτομα συνελήφθησαν τη Δευτέρα αφού αρνήθηκαν να διαλυθούν.


Οι ακτιβιστές του Within Our Lifetime συγκεντρώθηκαν σε αλληλεγγύη με τον καταυλισμό των φοιτητών του NYU στη Γάζα.


Η αστυνομία της Νέας Υόρκης εισέβαλε στον καταυλισμό της Γάζας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, συλλαμβάνοντας πολλούς φοιτητές και απομακρύνοντας σκηνές αλληλεγγύης.

Μετά τη σύλληψη φοιτητών και καθηγητών του NYU, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση προς το αστυνομικό τμήμα σε αλληλεγγύη με τους κρατούμενους που κρατούνται επειδή εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Παλαιστίνη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξαιτίας του φόβου απώλειας διαφημιστικών εσόδων μην περιμένετε η είδηση να ακουστεί και πολύ 

Η ΝESTLE, με τα μολυσμένα με κολοβακτηρίδια Escherichia coli και μικρόβια Pseudomonas aeruginosa εμφιαλωμένα νερά (Vittel, Contrex κτλ), υποχρεώθηκε τώρα να καταστρέψει και τουλάχιστον δυο εκατομμύρια μπουκάλια ανθρακούχου νερού Perrier, εξαιτίας βακτηριακής μόλυνσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα μου επιτρέψετε: Αν σας φάνηκε ότι ο #Καλλιάνος «καταλαβαίνει τώρα τις ελλείψεις κ την κατάσταση διάλυσης στο ΕΣΥ με την ιστορία του πατέρα του στο Αττικό  Νοσοκομείο» είστε λίγο αθώοι.. 

Με τους γιατρούς κ τους νοσηλευτές τα βάζει, «θα πληρώσουν αυτοί οι άνθρωποι» λέει κ δεν εννοεί τους υπουργούς..

Διακριτική μεταχείριση υποννοει (ταιριαστή με τη Ναρκισιστική Διαταραχάρα του αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση) από ιατρικο προσωπικό που «δεν κάνει καλά τη δουλειά του» κ άρα δικαιολογεί τις κρατικές αποφάσεις «εξυγίανσης» του ΕΣΥ.

Σχολιο.- Θέατρο παίζει ..... για να κατηγορήσει γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, κατάσταση δημόσιων νοσοκομείων .... να ξεγελάσει κόσμο και να προχωρήσουν στο έργο τους, που είναι η διάλυση του ΕΣΥ.

Σχολιο.- Δηλαδή πρέπει να πιστέψουμε πως δεν τηλεφώνησε εκείνη την ώρα που (υποτίθεται) οι γιατροί αρνιόντουσαν τη μεταφορά σε ΜΑΦ (και δίπλα του ο αδερφός του ιατρός καρδιολόγος) στον Άδωνι. Και πως ο Άδωνις δεν τηλεφώνησε στον διοικητή του νοσοκομείου να του τρίξει τα δόντια για να μπει στη ΜΑΦ.

Σχολιο.- Ακριβώς γι αυτο δεν βγάζει νόημα.. Παρά μόνο (θεωρώ με το φτωχό μου το μυαλό) για να εξυπηρετήσει ένα αφήγημα. Αυτό της «τελικής λύσης» που προωθείται στο ΕΣΥ. Γι αυτό καταφέρεται προσωπικά σε γιατρούς νοσηλευτές. Μένει μόνο να το δούμε..

Σχολιο.- Το μόνο που κατάλαβε είναι αυτό που ήξερε: «Ξες πχιός ειμ ´εγώ ρε!»

Σχολιο.- Δε μιλάει όμως για το (διαλυμένο) σύστημα υγείας. Καταφέρεται ενάντια στο προσωπικό του Αττικόν το οποίο κατονομάζει «καταλάθος» 2 φορές..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πατριάρχης Θεόφιλος κλείνει το ιστορικό σχολείο ”Άγιος Δημήτριος” του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ με 322 μαθητές κυρίως Παλαιστινιακής καταγωγής! Οι μαθητές σπαράζουν: «Άγιε Δημήτριε, ψυχή μου που θα πάμε αν φύγεις;» !! 

24/04/2024

Ο πατριάρχης Θεόφιλος κλείνει το ιστορικό σχολείο ”Άγιος Δημήτριος” του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ με 322 μαθητές κυρίως Παλαιστινιακής καταγωγής! Ξεσηκωμός και οι μαθητές σπαράζουν: «Μαρ Μίτρι (Άγιε Δημήτριε, ψυχή μου. … που θα πάμε αν φύγεις;» Η Κοινότητα τον κατηγορεί για διαπλοκή με Ισραήλ!!!!! Την ώρα που το Ισραήλ αναζητεί απεγνωσμένα ερείσματα και γενοκτονεί το Παλαιστινιακό λαό ο Θεόφιλος πετά στο δρόμο 322 μαθητές κλείνει την πόρτα σε παιδιά της Παλαιστίνης μαθητές ελληνορθόδοξου σχολείου.. Συμβάλει ενεργά στην περιθωριοποίηση του παλαιστινιακού λαού και από την άλλη αποχαρακτηρίζοντας ιστορικά ιδρύματα προετοιμάζει την εναπόθεση τους σε Ισραηλινούς που διψούν για έδαφος του Πατριαρχείου.

Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος κλείνει το ιστορικό σχολείο ”Άγιος Δημήτριος” που ανήκει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο με 322 μαθητές μαθήτριες κυρίως Παλαιστινιακής καταγωγής προφασιζόμενος οικονομική δυσπραγία.. Στα κάγκελα μαθητές γονείς και Ορθόδοξη κοινότητα διαδηλώνουν ενώ βοά ο αραβόφωνος τύπος καταλογίζοντας του ότι πουλά εκδούλευση στον ισραηλινό παράγοντα.. Ενώ οι μαθητές σπαράζουν: «Μαρ Μίτρι (Άγιε Δημήτριε, ψυχή μου. … που θα πάμε αν φύγεις;»

Το θέμα έφτασε ως το aljazeera που έχει εκτενές ρεπορτάζ και αναρωτιέται: Θα εξαφανιστεί το όνομα «Άγιος Δημήτριος» από τη λίστα των αρχαίων σχολείων της Ιερουσαλήμ; Οι εμπλεκόμενοι καταμαρτυρούν στο νυν πατριάρχη ενδοτισμό στον ισραηλινό παράγοντα ότι έχει ξεπουλήσει γη και ύδωρ στο Ισραήλ….

Το Πατριαρχείο υποστήριξε ότι η απόφαση για κλείσιμο ήταν «απόρροια του υψηλού λειτουργικού κόστους και της μεγάλης οικονομικής πίεσης που υφίσταται το σχολείο» και πρόσθεσε ότι ένα σχολείο για «μαθησιακές δυσκολίες» θα καταλάμβανε το κτίριο από το 2025-2026. ακαδημαϊκό έτος.

Αυτοί οι «ισχυρισμοί», όπως τους περιγράφουν οι Ιεροσολυμίτες, δεν τους εξαπάτησαν, ειδικά από τη στιγμή που ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με μια σειρά από συμφωνίες πώλησης εκκλησιαστικών κληροδοτημάτων ή εκμίσθωσης τους στην ισραηλινή κατοχή μετά την ομόφωνη (σσ πρακτόρικη) εκλογή του ως πατριάρχη. στις 9 Αυγούστου 2005 και την ενθρόνιση του στην Ιερουσαλήμ στις 22 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομιλία της Ούρσουλα φον ντε Λάϊεν στο ευρωκοινοβούλιο για την οικονομία της ΕυρωΕνωσης έγινε σε κενά έδρανα. Την παρακολούθησαν ελάχιστοι ευρωβουλευτές που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρχισαν τα αντίποινα: Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης «παγώνει» κεφάλαια 440 εκατ. δολ. της JPMorgan στη Ρωσία

Μετά τις δυτικές δεσμεύσεις ρωσικών κεφαλαίων

24.04.2024 | 22:17

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης και της Περιφέρειας Leningrad πάγωσε τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία της JP Morgan συνολικού ύψους 439, 5 εκατομμυρίων δολαρίων ως μέρος των προσωρινών μέτρων σε μήνυση που κατέθεσε η ρωσική τράπεζα VTB Bank κατά του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος και των θυγατρικών του.

Η VTB έχει ζητήσει τη λήψη προσωρινών μέτρων επειδή οι κατηγορούμενοι «έκαναν κινήσεις για να αποσύρουν τους πόρους τους» από τη Ρωσία τη στιγμή που η τράπεζα διεκδικεί την ανάκτηση 440 εκατ. δολαρίων από τη JPMorgan.

Το δικαστήριο συμφώνησε να παγώσει τα χρήματα στους ρωσικούς λογαριασμούς της JP Morgan, το μερίδιο της στη ρωσική θυγατρική και τα δικαιώματα ιδιοκτησίας σε κάποια από τα εμπορικά της σήματα.

Η επόμενη ακρόαση έχει οριστεί για τις 17 Ιουλίου.

Το Κρεμλίνο έχει περιορίσει την πρόσβαση των εταιρειών από μη φιλικές χώρες στα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στη Ρωσία ως απάντηση στις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης.

Η VTB επλήγη από κυρώσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου την άνοιξη του 2022 και κυρώσεις της ΕΕ επιβλήθηκαν επίσης εναντίον της.

Οι περιορισμοί προβλέπουν δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση συναλλαγών φυσικών και νομικών προσώπων από αυτές τις χώρες με τη ρωσική τράπεζα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



TikTok: «Αντισυνταγματική η απαγόρευση από τον Τ.Μπάιντεν – Θα προσφύγουμε δικαστικά»

«Ο νόμος είναι ξεκάθαρα με το μέρος μας και τελικά θα κερδίσουμε»

24.04.2024 | 21:33

Το TikTok αντέδρασε στην υπογραφή του νομοσχεδίου από τον Τζο Μπάιντεν, που απαγορεύει την εφαρμογή, εάν η ιδιοκτήτρια εταιρεία ByteDance από την Κίνα δεν πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 9-12 μήνες.

Εκπρόσωπος του TikTok εξέδωσε γραπτή δήλωση για την πλατφόρμα, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος και τα γεγονότα είναι με το μέρος της και διαβεβαιώνει για την ασφάλεια των δεδομένων των ΗΠΑ.

«Αυτός ο αντισυνταγματικός νόμος είναι απαγόρευση του TikTok και θα τον αμφισβητήσουμε στο δικαστήριο. Πιστεύουμε ότι τα γεγονότα και ο νόμος είναι ξεκάθαρα με το μέρος μας και τελικά θα κερδίσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου, ο οποίος τονίζει στη συνέχεια:

«Είναι γεγονός ότι έχουμε επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να διατηρήσουμε τα δεδομένα των ΗΠΑ ασφαλή και την πλατφόρμα μας απαλλαγμένη από εξωτερική επιρροή και χειραγώγηση. Αυτή η απαγόρευση θα καταστρέψει 7 εκατομμύρια επιχειρήσεις και θα φιμώσει 170 εκατομμύρια Αμερικανούς. Καθώς συνεχίζουμε να αμφισβητούμε αυτήν την αντισυνταγματική απαγόρευση, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να καινοτομούμε για να διασφαλίσουμε ότι το TikTok θα παραμείνει ένας χώρος όπου οι Αμερικανοί όλων των κοινωνικών στρωμάτων μπορούν να έρθουν με ασφάλεια για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να βρουν χαρά και να εμπνευστούν».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Reuters: «Τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το Φ.Α. θα είναι διπλάσια μετά τις κυρώσεις» – Στην Ελλάδα η βενζίνη ξεπέρασε τα 2 ευρώ!

Κλείνει και το έλλειμμα του ρωσικού προϋπολογισμού - Συγκριτικό τιμών μεταξύ 2023 και 2024

24.04.2024 | 21:56

Τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο τον Απρίλιο σχεδόν θα διπλασιασθούν σε ετήσια βάση στα 14 δισεκατομμύρια δολάρια χάρη στην άνοδο των τιμών, όπως έδειξαν οι υπολογισμοί του πρακτορείου Reuters.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα μετά την επιβολή στην Ρωσία, κυρώσεων, ξεπερνάει τα 2 ευρώ το λίτρο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε περιοχές της Αττικής, ενώ στα νησιά «αγγίζει» τα 2,45, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν την περασμένη Παρασκευή (19/4) και κανείς δεν γνωρίζει που θα φτάσει λόγω Πάσχα!