Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Τριτη 13 Αυγουστου 2024


"Η φυλή μας είναι η Κύρια Φυλή. 

Εμείς οι Εβραίοι είμαστε θεϊκοί θεοί σε αυτόν τον πλανήτη. 

Είμαστε τόσο διαφορετικοί από τις κατώτερες φυλές όσο αυτές από τα έντομα... 

Στην πραγματικότητα, σε σύγκριση με τη φυλή μας, οι άλλες φυλές είναι θηρία και ζώα, στην καλύτερη περίπτωση βοοειδή... 

Οι άλλες φυλές θεωρούνται ανθρώπινα περιττώματα... 

Το πεπρωμένο μας είναι να κυβερνήσουμε τις κατώτερες φυλές. 

Το επίγειο βασίλειό μας θα κυβερνάται από τον ηγέτη μας με σιδερένια ράβδο. 

Οι μάζες θα γλείφουν τα πόδια μας και θα μας υπηρετούν ως σκλάβοι μας" 

~ Ισραηλινός πρωθυπουργός, Menachem Begin



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12/8/2024

Κάποιο πρόβλημα πρέπει να έχει η πλατφόρμα flightradar24.com που δείχνει σε πραγματικό χρόνο, κάθε εναέριο μέσο που πετά σε κάθε σημείο του πλανήτη. 

Στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής που καίγεται το σύμπαν, αυτή την ώρα δείχνει να πετούν μόνο 4 ελικόπτερα τύπου Ericsson κι ένα Augusta bell, και τίποτε άλλο, ενώ η πυροσβεστική μιλάει για 34 πτητικά μέσα που επιχειρούν από Μαραθώνα και Διόνυσο, μέχρι Πεντέλη και Πάτημα Χαλανδρίου. 

Δεν μπορεί, κάποιο λάθος θα έχει γίνει, δεν γίνεται να μας λένε ψέματα επίσημα χείλη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12/8/2024

ΤΩΡΑ να ζητήσουμε βοήθεια από την Ρωσία 

ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ 

Όχι πόλεμος! - Ειρήνη, Φιλια, Συνεργασία με την Ρωσία (και αντιπυρική συνεργασία)


Άμεση ενίσχυση των τμημάτων πυρόσβεσης!

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Σε αυτές τις στιγμές που ο κρατικός μηχανισμός του εξαρτημένου αστικού κράτους της Ελλάδας είναι ανύπαρκτος και αδυνατεί να καλύψει την ανάγκη άμεσης πυρόσβεσης του πύρινου μετώπου στην Αττική, που η μόνη "λύση" είναι η εκκένωση περιοχών εντός και εκτός του αστικού ιστού, απαιτούμε την άμεση παύση της στήριξης του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου και του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ και την ταυτόχρονη άρση από τη πλευρά του πολιτικού προσωπικού της ΝΔ όλων των κυρώσεων προς τη Ρωσία και την αποστολή αιτήματος για αποστολή βοήθειας προς την χώρα μας. 

Όλες οι δυνάμεις του κομμουνιστικού κινήματος να απαιτήσουν την άρση των κυρώσεων και την αποστολή αιτήματος βοήθειας από τη Ρωσία καθώς και από άλλες χώρες εκτός του δυτικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ προς άμεση επίλυση του ζητήματος των πυρκαγιών που καταστρέφουν τις κατοικίες του λαού και οδηγούν σε ακραία περιβαλλοντική υποβάθμιση της Αττικής, καθιστώντας αδύνατη την επιβίωση του λαού της. 

Ο λαός μας θυσιάζεται καθημερινά στο βωμό της ενίσχυσης του ιμπεριαλιστικού πόλου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κόντρα στο συμφέρον του λαού της χώρας μας που από τη μια αποτελεί στόχο αντιποίνων εξαιτίας της υποδούλωσης της αστικής τάξης και του πολιτικού προσωπικού σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και από την άλλη εξαθλιωνεται οικονομικά λόγω των κυρώσεων και των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης ως προς τη πολεμική στήριξη των ιμπεριαλιστών. 

Το ελληνικό αστικό κράτος να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του, να δημιουργήσει περισσότερους χώρους υποδοχής των εκτοπισμένων και να ξεκινήσει άμεσα ο σχεδιασμός της αποζημίωσης και αποκατάστασης των κατοικιών που επλήγησαν καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος επιβάλλοντας την απαγόρευση αλλαγής χρήσης της καμμένης γης.

Ως εδώ.

Μέτωπο Λαϊκού Αγώνα "Ηλέκτρα Αποστόλου"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΟΛΟ ΜΠΑΤΣΟΙ: 55.000 

27.500 στην ΑΤΤΙΚΗ

10.000 ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ (καθεστωτικοί φρουροί) 

ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΟΛΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ: 11.500 ΜΟΝΙΜΟΙ

2.500 5ΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ

3.500 ΕΠΟΧΙΚΟΙ

3.500 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ 

Ο ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ! 

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ; 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ 

ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΑΘΗΣ ΜΑΦΙΟΖΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ 

#φωτια

#βαρναβας

#ΝΔ_ΜΑΦΙΑ

#ΝΔ_ΣΥΜΜΟΡΙΑ

#kolosogo



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εμάς καταστράφηκε ολοσχερώς το σπίτι μας στον Βαρνάβα, ένα χιλιόμετρο από την εστία. Ήταν πολύ μικρή η εστία στην αρχή, την είδαμε. Δεν είχαν στείλει κάτι, δύο μόνο μικρά ελικόπτερα που έκαναν 45 λεπτά να έρθουν. Η φωτιά ξεκίνησε από ένα οικόπεδο, δεν έκανε κανένας μπάρμπεκιου όπως ειπώθηκε, ήταν καθαρά εμπρησμός. Ήταν ακριβώς πίσω από το σπίτι μας. το μόνο που μπορέσαμε να σώσουμε ήταν τον σκύλο και την γάτα μας. Γυρίσαμε και είδαμε κατεστραμμένο το σπίτι», είπε αρχικά.

«Δεν το περιμέναμε γιατί υπήρχε πυροσβεστικό έξω από το σπίτι μας, σε σημείο που είχε πεύκα, από κάποιο ακαθάριστο οικόπεδο, και δεν ρίξανε σταγόνα. Όταν επιστρέψαμε στο χωριό μέσα από τις φωτιές που περάσαμε με ένα φορτηγό είδαμε ότι τα πυροσβεστικά, βρίσκονταν σε άλλο σημείο έξω από τις βίλες, για να σβήσουν τις βίλες. Στον ίδιο δρόμο με εμάς κάηκε άλλο ένα, στο απέναντι από εμάς δεν κάηκε κανένα σπίτι. Απλά οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί, είναι στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε ούτε 5 λεπτά ούτε τα ρούχα μας να πάρουμε. Μόνο τα ζωντανά μας πήραμε και φύγαμε», συνέχισε η κ. Θάλεια.

«Τα πυροσβεστικά ήταν έξω από τις βίλες – Κάηκε το σπίτι μας γιατί δεν ήταν “πλουσιόσπιτο”

«Σε μας έφτασε σε 5 λεπτά από το οικόπεδο. Μας έστειλαν προς Γραμματικό, εμείς πήγαμε προς Καπανδρίτι και μετά επιστρέψαμε να δούμε τι έγινε με το σπίτι και ξαναφύγαμε. Δεν υπάρχει τίποτα από το σπίτι, κάηκε ολοσχερώς. Έμεινε μόνο ένα τζάκι. Το σπίτι ΤΟ είχαμε 6 μήνες, δεν ήταν «πλουσιόσπιτο» και γι΄αυτό και δεν σώθηκε φυσικά. Τα πυροσβεστικά ήταν έξω από τις βίλες. Αυτό έγινε χθες 3 η ώρα το μεσημέρι. Και μας έλεγαν να μην ανησυχούμε γιατί δεν θα έρθει σε μας. χάθηκαν όλα, εμάς ποιος θα μας αποζημιώσει; Ο πρωθυπουργός με τα 6.000 ευρώ και αν τα πάρουμε; Όπως είδαμε και με τους πλημμυροπαθείς», συμπλήρωσε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προκλητική & Καταστροφική Αλιεία από Τουρκικές Μηχανότρατες στα Ελληνικά Νερά

Από νωρίς το πρωί σήμερα 4 μεγάλα τουρκικά αλιευτικά σκάφη (μηχανότρατες) ψαρεύουν εντατικά στα ελληνικά νερά, κοντά στις ακτές των Φούρνων, 25 μίλια από τις τουρκικές ακτές, όπως καταγράφεται από ερευνητικό σκάφος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος που βρίσκεται από τα ξημερώματα στην περιοχή. Το ίδιο συνέβη κατ’ επανάληψη τις προηγούμενες ημέρες και καθώς δεν αντιμετωπίστηκε από τις ελληνικές αρχές, βλέπουμε το πρόβλημα να διογκώνεται και να εδραιώνεται.

Αν επρόκειτο για μικρά αλιευτικά σκάφη το ζήτημα αυτό δεν θα μας απασχολούσε ιδιαίτερα τουλάχιστον αναφορικά με τη βιωσιμότητα των θαλασσών μας και οι ειδικοί θα έπρεπε να ασχοληθούν με την ελληνοτουρκική διάσταση του θέματος. Όμως αυτή τη στιγμή διενεργείται μία προκλητική καταστροφή, για την οποία η ευθύνη μοιράζεται τόσο στα μεγάλα τουρκικά αλιευτικά σκάφη, όσο και από στην ελληνική πολιτεία που διαχρονικά εφαρμόζει μία αλλοπρόσαλλη πολιτική πάνω σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

Οι μηχανότρατες είναι αλιευτικά σκάφη βιομηχανικής κλίμακας. Καθώς ψαρεύουν, σέρνουν στον πυθμένα της θάλασσας ένα μεγάλο σάκο που παραμένει ανοιχτός με 2 μεγάλες σιδερένιες «πόρτες» – η κάθε μία εκ των οποίων ζυγίζει περίπου ένα τόνο. Καθώς οι πόρτες, ο σάκος και οι βαριές αλυσίδες σέρνονται στο βυθό, το κάθε πέρασμα της μηχανότρατας προκαλεί καταστροφικές επιπτώσεις σε ένα σημαντικό αλιευτικό πεδίο το οποίο ήδη είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένο από πλευράς αλιευτικής παραγωγής. Αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη περιοχή στηρίζει κάποια από τα σημαντικότερα εναπομείναντα στη Μεσόγειο προστατευόμενα ενδιαιτήματα κοραλλιών και ασβεστολιθικών ροδοφυκών, τα οποία χρειάστηκαν πολλές χιλιάδες χρόνια για να σχηματιστούν. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία εποχή που οι ελληνικές μηχανότρατες σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία βρίσκονται σε περίοδο παύσης αλιείας στα ελληνικά νερά.

Πολλοί αναρωτιούνται εύλογα ποιος ο ρόλος των λιμενικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες τα λιμεναρχεία δεν έχουν την εντολή να παρέμβουν δυναμικά για να αντιμετωπίσουν αυτά τα περιστατικά, με αποτέλεσμα να περιορίζονται στη διενέργεια συστάσεων κάτι που είναι γνωστό στα τουρκικά αλιευτικά και ουσιαστικά εκθέτει την αδυναμία μας ως χώρα. Έτσι δίνεται «χώρος» στα μεγάλα τουρκικά αλιευτικά, που χρόνο με το χρόνο εδραιώνουν την παρουσία τους στις ακτές των ελληνικών νησιών.

Οι ακριτικές νησιωτικές κοινωνίες που βιώνουν τις τελευταίες εβδομάδες την ένταση στο Αιγαίο, και τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και την καταλήστευση των αλιευτικών τους πόρων νιώθουν τεράστια ανασφάλεια και αγανάκτηση. Δεν μπορούν να αντιληφθούν εάν τελικά η πολιτεία έχει τη βούληση να προασπίσει την ασφάλειά αλλά και τα συμφέροντά τους.

Δυστυχώς αυτή αλλοπρόσαλλη πολιτική προσέγγιση ή μάλλον απραξία, δεν αποτελεί κάτι καινούργιο αλλά κάτι που το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος παρακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια στο Αιγαίο. Δίνει το χώρο στα τουρκικά αλιευτικά να ψαρεύουν παράνομα και καταστροφικά στα ελληνικά νερά, ενώ παράλληλα υποσκάπτει το μέλλον τόσο της αλιείας όσο και των νησιωτών, καθώς οι ψαράδες των νησιών θα πρέπει να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους σε αυτά τα διαλυμένα οικοσυστήματα και αλιευτικά πεδία



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φωτιά πλέον καίει και στις εγκαταστάσεις του Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών -παράρτημα Πεντέλης! Δεν υπάρχουν λόγια για την καταστροφή!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13/8/2024     -     2.00

Η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln κατευθύνεται προς τη Μέση Ανατολή για επικείμενη επίθεση.. 

Υποβρύχιο φορτωμένο με 150 πυραύλους κρουζ τώρα στο δρόμο... Νέες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ είναι έτοιμοι να επιτεθούν ανά πάσα στιγμή... 

Ο ισραηλινός στρατός τέθηκε σε ύψιστο συναγερμό για επικείμενη επίθεση.. 

Οι πύραυλοι που έπεσαν χθες στο Ισραήλ ήταν ρωσικής κατασκευής, πολύ ισχυροί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομολόγησε ο πορδοκικίλιας ότι το "δόγμα των drones" αυτή τη φορά δεν έπιασε .

Ωωωω! Προμηθεύτηκαν drones για την πυρόσβεση!

Γιατί όχι αεροπλάνα και ελικόπτερα?

Γιατί όχι πυροσβεστικά οχήματα?

Γιατί δεν προσέλαβαν δασοφύλακες?

Γιατί δεν προσέλαβαν τους απολυμένους πυροσβέστες?

Γιατί δεν διάνοιξαν αντιπυρικές ζώνες με εργατοτεχνικό προσωπικό?

Απλούστατα γιατί όλα αυτά απαιτούν ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Απαιτούν θέσεις εργασίας στο δημόσιο. Ενώ οι προμήθειες έχουν τη μίζα τους. Οπως τη μίζα του είχε και το 112 της Πιερρακάκης ΑΕ, που υποκατέστησε τα πάντα.

Σιγά μην δώσουν δουλειά σε Ελληνες.

(Εκτός από μπάτσους φυσικά, για να δέρνουν διαδηλωτές).

Στον Καιάδα ο λαός. Θα πάρουν 5.000 € οι πυρόπληκτοι και δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για 3ετία. Και να το βουλώσουν.

Νάναι καλά ο Μυτιληναίος, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τα κάθε λογής funds, που θα ακουμπήσουν επίσης τη μίζα τους. Γιατί θα "αξιοποιήσουν" για την "πράσινη μετάβαση" χωρίς πράσινο και για τον "τουρισμό", τα καμμένα και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τον νέο περιβαλλοντικό νόμο, θα "αξιοποιήσουν" τις περιοχές NATURA, τα δάση και τα βουνά και ό,τι άλλο επιλέξουν οι ίδιοι, μαζί με τη συμμορία.

Και χέστηκαν.

Σχολιο.- Ο Κικίλιας το χερι που το επαθε που το ειχε δεμενο ??

Και το δείχνανε συνέχεια.

Το επαθε στην Μαχη με την Φωτιά ??

Σχολιο.- δράματα....αξυριστος και με επιδεσμο στο χέρι απο την πολυ δουλεια

Σχολιο.- δεν είναι από την πολύ δουλειά απ' την πολύ μαλακια είναι

Σχολιο.- 5.000 ευρώ που θα δώσει στους πυρόπληκτους ο Κούλης δεν είναι καν ενοίκιο οικογένειας για 1 χρόνο

Σχολιο.- το ενοίκιο για μια οικογένεια είναι 12 χιλιάδες ευρώ το χρόνο

Σχολιο.- Ρωτώ αυτον τον ανεκδιηγητο: με τι προσόντα τόλμησες να παραλάβεις την Πολιτική Προστασία ΜΑΣ! Με το προσόν της τυφλής υπακοής και της συλλογής ψηφοφορων με καθε μέσο.

Σχολιο.- Τα drones τα πήρανε για να τα πετάνε πάνω από τα Εξάρχεια

Σχολιο.- Ο αχρηστοτερος όλων, λέει το ποιηματάκι του. Η δουλειά τους έγινε και με το παραπάνω. Καθάρισαν τα βουνά για τις ''επενδυσεις'' και όλοι έβαλαν την μίζα στην τσέπη. 15 χρόνια περιμένουν οι Αιολικαδες. Πόσο ακόμα ? Οι άνθρωποι θέλουν να κονομησουν.

Σχολιο.- Δυστυχώς η πραγματικότητα πάει ακόμη πιό βαθιά...Στο σχέδιο που τούς ανατέθηκε να βγάλουν εις πέρας, δεν υπάρχει πράσινο...

Σχολιο.- Προμηθεύτηκαν drones για να βλέπουν τις διαδηλώσεις και να βγάζει selfie ο ακατονομαστος....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και καλό είναι στο γράφημα να δείχνετε και ποια ήταν η κατάσταση των δασών μας πριν το 1998!

Όχι μόνο ήταν γεμάτη δάση η χώρα για διάφορους λόγους ο κυριότερος ήταν ότι η διαχειριση ανήκε στις δασικες υπηρεσιες, αλλά το κομβικό σημείο είναι ακριβώς μετα το 1998 οπου έχουμε ραγδαια υποβαθμιση της προστασιας των δασων..Η πυρσβεστική δεν ειναι σε θέση ν αντιμετωπίσει τις δασικές πυρκαγίες..όσες προσλήψεις και ενισχύσεις κι αν γίνουν. Αυτό μας δειχνει το αποτέλεσμα..και ειναι απολυτως λογικό: τους βάλανε να ελεγχουν αχαρτογράφητα γι αυτους μέρη διευρύνοντας το επιχειρησιακό τους πεδιο....και άλλα πολλά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου αρέσει που φωνάζαμε να επιστρέψει από το Παρίσι διότι γκαντέμιαζε τις αθλήτριες και τους αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Ε... ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ!

Τώρα τι τέλετε;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οποιαδήποτε ανακοίνωση αντιπολιτευόμενου κόμματος, όσο μεγάλη - σεντόνι κι αν είναι, όσο έντονα κι αν αναδεικνύει τις κυβερνητικές ευθύνες, όσο σωστά κι αν περιγράφει "τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών", όσο σοφός κι αν είναι αυτός που την έγραψε...

... αν δεν λέει ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ δεν λέει τίποτα. Άχρηστη είναι. 

Μόνο αυτό θα έπρεπε να λέει μάλιστα... τα "μέτρα" θα τα δούμε μετά.


Και επειδή το μόνιμο επιχείρημα είναι το Μάτι, ας μην ξεχάσουμε ότι στους επιχειρησιακούς υπεύθυνους της αστυνομίας και της πυροσβεστικής την εποχή της πυρκαγιάς ο Μητσοτάκης έδωσε προαγωγή όταν ανέλαβε.

Όπερ έδει δείξαι και πάλι. 

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της ελαχιστότητάς του, δεν φτάνει που μας φόρτωσε δέκα νέα μνημόνια στο κεφάλι αλλά και όσο κυβερνούσε δεν έκανε τίποτε άλλο από το να απολογείται στη Νέα Δημοκρατία και στα ΜΜΕ της.

Σχολιο.- Εκτός από το τρίτο Μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ο ελεεινός Τζίφρας μάς φόρτωσαν την ακρίδα των Χανίων!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά ποιος βάζει τις φωτιές;

Όταν δεν ξέρουμε ποιος προκαλεί μια καταστροφή, πρέπει να αναζητήσουμε ποιος ωφελείται από αυτήν. 

Ωφελείται λοιπόν όποιος θα πραγματοποιήσει ύστερα την "ανοικοδόμηση".

Δηλαδή οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες.

Ως γνωστόν το ΚΩΛΟΣΟΓΟ έχει πολύ μεγάλους δεσμούς με συγκεκριμένη τέτοια εταιρία, τη ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ.

Και αυτό είναι μόνο ό,τι ξέρουμε, σκεφτείτε τι δεν ξέρουμε. 

Όπερ έδει δείξαι.

Γι' αυτό "δεν είναι ικανοί" να κάνουν κάτι για τις πυργαγιές τόσα χρόνια. 

Εγώ κάνω αντιπολίτευση τουλάχιστον.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακάρι μείωση του πληθυσμού της χώρας κατά 28 τακατό,μπας και αναπνεύσουμε οι υπόλοιποι

Σχολιο.- Κάνε εικόνα τι είναι στην ουρά να κυβερνήσει πίσω από αυτό το γαμημενο τομάρι....

Σχολιο.- Δεν μας φταιει κανενα 28 τακατο. Το 50τοκατω μας φταιει που προτιμαει ρακετες στην παραλια και φρεντο απο το να παει να ψηφισει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Αττική και την Ελλάδα δεν την καίει μόνο η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης αλλά όλο το πολιτικό σύστημα. Με δόλο και όχι απλώς από αμελεια. Αν φταίει η κλιματική κρίση; Μας έχουν ζαλίσει τόσα χρόνια με την κλιματική κρίση - που δεν υφίσταται έτσι όπως την περιγράφουν - και το μονο που κάνουν για αυτήν είναι οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά πάνω στα καμμένα, δηλαδή η κρίση αποβαίνει ευκαιρία χοντρού κερδους.Πραγματι, κύριοι και κυρίες, αν δεν μείνει θάμνος πάνω στον θάμνο στην ελληνική επικράτεια, το κλίμα θα χειροτερέψει κι άλλο.Δεν χρειάζεται να έχεις διδακτορικό για να το καταλάβεις. Όμως από την στιγμή που το νομικό δίκαιο έχει υποταχθεί στην οικονομική ισχύ, μόνο η κοινωνία μπορεί να αντιδράσει .Αν το επιλέξει,βέβαια, και δεν πάρει άλλο ένα πακέτο αποζημίωσης για να το βουλώσει. Οι ζωές των ανθρώπων, των ζώων,των δασών είναι εργαλείο για την εξουσία και το μαφιόζικο κέρδος. Τίποτε άλλο. Σε τροχιά αντίστροφης αναλογικότητας.Λιγοτερη ζωή και ασφυξία, περισσότερο κέρδος.

Σχολιο.- Ο ωχ αδερφισμος είναι πάγιο χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας σε επίπεδο πολιτών... διαχρονικά.!!! Ναι οι ευθύνες της πολιτείας κραυγάζουν...όμως η κοινωνία σε αστικό επίπεδο που γνωρίζει ότι το κράτος είναι παράλυτο...είχε κινητοποιηθεί.. να οργανώσει δράσεις.. προληπτικά σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς; και μάλιστα μιλάμε για υψηλού εισοδηματικού προφίλ πληθυσμούς....αυτό χωρίς να δίνει άλλοθι σε αυτούς τους κυβερνητικούς που διαλύουν το κράτος ηθελημένα η από βλακεια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Δεν είναι τυχαίο που η Κούβα του Φιντέλ Κάστρο

Εξάλειψε τον αναλφαβητισμό σε ένα χρόνο.

Μείωσε την βρεφική θνησιμότητα από το 42 % στο 0 %.

Εγγυήθηκε 1 γιατρό για κάθε 130 κατοίκους, με τον μεγαλύτερο δείκτη γιατρών κατά κεφαλή στον κόσμο.

Δημιούργησε τη μεγαλύτερη σχολή ιατρικής στον κόσμο, με 25.000 γιατρούς αποφοίτους από 84 έθνη.

Έστειλε πάνω από 30 χιλιάδες γιατρούς να συνεργαστούν σε περισσότερες από 68 χώρες στον κόσμο με 600.000 αποστολές.

Κατάφερε να είναι το μόνο κράτος της Λατινικής Αμερικής χωρίς παιδικό υποσιτισμό.

Κατάφερε να είναι η μόνη χώρα της Λατινικής Αμερικής χωρίς ναρκωτικά.

Πέτυχε την δωρεάν εκπαίδευση στο 100 % του πληθυσμού της.

Κανένα παιδί δεν κοιμάται στο δρόμο.

Μεταμόρφωσε ένα ορφανό παιδί από το δρόμο στον πρώτο αστροναύτη / κοσμοναύτη της Λατινικής Αμερικής

Κατάφερε να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που συναντά κανείς την οικολογική βιωσιμότητα.

Οι κάτοικοι της χώρας του έχουν 80 χρόνια προσδόκιμο ζωής

Δημιούργησε εμβόλια κατά του καρκίνου.

Κατάφερε να είναι η μόνη χώρα που εξάλειψε τη μετάδοση του AIDS από τη μητέρα στο βρέφος

Κατάφερε να έχει τα περισσότερα ολυμπιακά μετάλλια στη Λατινική Αμερική.

Κανείς δεν επιβίωσε από 600 επιθέσεις κατά της ζωής του και από 11 προέδρους των ΗΠΑ που προσπαθούσαν να τον ανατρέψουν.

Κανείς δεν επιβίωσε από 50 χρόνια αποκλεισμού και οικονομικού πολέμου.

Δεν έφτασε τυχαία τα 90 χρόνια, σε τόση εξέχουσα θέση στην παγκόσμια ιστορία.

Είναι ο Φιντέλ Κάστρο, που οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι αποκαλούν δικτάτορα, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν καταφέρει ούτε ένα από τα επιτεύγματα του!!!

( Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1926 )

ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ

Αφιέρωμα στον ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτιά στην  Αττική – Ο Κασσελάκης διέθεσε όχημα σε κατοίκους. «Τα αυτοκίνητα μας ανήκουν στον ελληνικό λαό»

Οι μισθοί και η άδεια των εργαζομένων στην "Αυγή" μπορεί να μην πληρώνονται, αλλά όλο και κάτι διατίθεται για φιλανθρωπίες. Για μη νομίσει ο κόσμος πως δεν είναι κι αυτός το ίδιο λιγδιάρης με τους άλλους της κοινωνικής του σειράς. 

Τίποτα δεν πήγε χαμένο. Ούτε τα μαθήματα απ' τον διαπλεκόμενο με το παραδικαστικό πατέρα του, ούτε η θητεία στη Μαφία της Goldman Sachs, ούτε η σχέση με τα βοθρολύματα του εφοπλισμού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο αναμεταξύ, κοντά ένα μήνα τώρα καίγεται το βουνό Όρβηλος στις Σέρρες, στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Με την κυβέρνηση να αδιαφορεί παγερά. 

Δεν ακούγεται τσιμουδιά από τους πληρωμένους δημοσιογράφους της Λίστας Πέτσα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



700 πυροσβέστες για την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς που κατέστρεψε δάση και σπίτια από βόρεια του Μαραθώνα μέχρι το Χαλάνδρι. 

7.000 μπάτσοι σε κάθε επέτειο του Πολυτεχνείου, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, επί χρόνια τώρα. Για να μην καταστρέψουν οι αναρχικοί τις βιτρίνες των τραπεζών.

Σχολιο.- Είμαι στην Εθελοντική Ομάδα πυρόσβεσης στο Χαλάνδρι. Χτες στο Πατημα ,που ήταν κόλαση και σβηναμε σπίτια, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις κτλ , κάποια στιγμή επί περίπου μια ώρα και, βοηθουσαμε ΕΝΑΝ πυροσβέστη μόνο του. Έναν...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τα σπίτια ξαναγίνονται", λέει στον κόσμο η κυβερνητική αληταμπουρία. Αυτοί, ντε, με τα πέντε, δέκα και είκοσι σπίτια ο καθένας.

Κάτι οι κατοχικές λίρες του παππού, κάτι οι δουλειές του μπαμπά με τον Παπάγο, την ΕΡΕ και τη Χούντα αργότερα, να σου και οι κονόμες από μια ζωή στη Βουλή και στα υπουργεία, αν δεν ξέρουν αυτοί πως τα σπίτια φτιάχνονται εύκολα, ποιος ξέρει;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΩΡΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ. ΤΟΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ 

Μέρες καταστροφής στην Αττική ετούτες εδώ και τα νησιά του Ιονίου θυμούνται τους καταστροφικούς σεισμούς, ακριβώς πριν εβδομήντα ένα χρόνια, στις 9-13 Αυγούστου 1953.

Τότε που πόλεις και χωριά σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Θιάκι και μεγάλο μέρος της Λευκάδας ισοπεδώθηκαν. Με τον κρατικό μηχανισμό, ακριβώς όπως και τώρα, να παρακολουθεί αμήχανος την καταστροφή και ανίκανος να προσφέρει την όποια βοήθεια στους σεισμόπληκτους. 

Με μια μόνη διαφορά: Αν τώρα η κατεύθυνση είναι η εκκένωση πόλεων και χωριών κάθε που ξεσπάει πυρκαγιά, με τις περιουσίες των ανθρώπων να αφήνονται στο έλεος της φωτιάς, τότε επιβλήθηκε απαγόρευση της εξόδου απ' τα νησιά.

Για να μη μαθευτεί και έξω απ' αυτά η εγκληματική παράλυση του κρατικού μηχανισμού. 

Και καθώς μιλάμε για μόλις τέσσερα χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου και για καθεστώς Φρειδερίκης και Στρατάρχου Παπάγου, είχε επιβληθεί και αυστηρός έλεγχος στην ειδησεογραφία των εφημερίδων. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν αφήνουν στο έλεος της φωτιάς ακόμα και το Εθνικό Αστεροσκοπείο  - παράρτημα Πεντέλης και σε περιοχές ολόκληρες η μάχη δίνεται από κατοίκους και εθελοντές, με τον κρατικό μηχανισμό απόντα., αντιλαμβανόμαστε όλοι τη συνολικότερη εικόνα της διάλυσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΌ ΥΠ.ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

«ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ»

Δυναμική εργατική παρέμβαση στο ΥΕΝ και καταδίκη της ελληνικής εμπλοκής στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Προκλητική απάντηση του Υφυπουργού Ε.Ν

Με πρωτοβουλία του Ε.Κ. Πειραιά πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στίς 11.00πμ μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ε.Ν με σκοπό την απεμπλοκή της χώρας μας από την σφαγή που πραγματοποιεί το κράτος - δολοφόνος (Ισραήλ) με τους συμμάχους του κατά του λαού της Παλαιστίνης.

Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε με σκοπό η κυβέρνηση να μην παράσχει καμιά βοήθεια στα 2 πλοία «Overseas Santorini» και «Overseas Sun Coast» (αμερικάνικων συμφερόντων) που είναι αγκυροβολημένα στον Πειραιά και μεταφέρουν καύσιμα για πολεμικά αεροπλάνα που επιχειρούν καθημερινά σκοτώνοντας αμάχους, παιδιά, μωρά και γυναίκες στην μαρτυρική Γάζα.

Μέλη της ΠΕΝΕΝ, με επικεφαλής τον Γ.Γ της Ένωσης Φώτη Κισκήρα, και του Π.Σ.Σ ΝΑΤ συμμετείχαν στην κινητοποίηση πλαισιώνοντας το μπλοκ και το πανό της "Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων".

Αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με το Υφυπουργό Ε.Ν Στέφανο Γκίκα από τον οποίο απαίτησε την απομάκρυνση των 2 πλοίων του θανάτου από τον Πειραιά και τις ελληνικές θάλασσες.

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός Ε.Ν επικαλέστηκε συμφωνίες και δεσμεύσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ (που κυρώθηκαν στην Βουλή το 2022) οι οποίες προβλέπουν η κυβέρνηση να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια και διευκόλυνση στα αναφερόμενα πλοία.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί Πυρκαγιών καί Αναδάσωσης ό Λόγος.!! 

Έτσι γιά νά θυμόμαστε τήν Αρχή τού κακού !!!

Άρθρο 117 παράγραφος 3 τού Συντάγματος,.

Δημόσια ή ιδιωτικά δάση καί δασικές εκτάσεις πού καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά ή πού μέ άλλο τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται δέν αποβάλλουν γιά τόν λόγο αυτό τόν Χαρακτήρα πού είχαν πρίν καταστραφούν,. Κηρύσσονται_υποχρεωτικά αναδασωτέες καί αποκλείεται νά διατεθούν γιά "Αλλο Προορισμό.!!

Αυτά λέει τό Σύνταγμα ..Έλα όμως πού ... 

Σύμφωνα μέ Απόφαση 2499/2012 τού Συμβουλίου τής Επικρατείας μέ εισηγήτρια τήν Νύν Πρόεδρο τής Δημοκρατίας προβλέπεται ό,τι δύναται νά χρησιμοποιηθεί Αναδασωτέα έκταση γιά τήν Δημιουργία Αιολικού Πάρκου διότι-δέν μπορεί νά θεωρηθεί,.Λέει ή #Κυρία,ό,τι ό Συνταγματικός Νομοθέτης δέν είχε τήν βούληση νά απαγορεύσει τήν χρησιμοποίηση Αναδασωτέων εκτάσεων ακόμα καί γιά Σκοπούς ιδιαίτερης σημασίας γιά τό Δημόσιο συμφέρον πού δέν μπορούν νά καλυφθούν μέ άλλο τρόπο.!!! #Προσοχή στό συγκεκριμένο τής Υπόθεσης...

Εκεί κάπου στήν Μετάφραση ήρθε καί ή #Ανταμοιβή_της,.&" Καίγεται η χώρα !!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλη η Ελλάδα καίγεται. Δεν είναι μόνο η Αττική. 

Η πυρκαγιά στον Όρβηλο του νομού Σερρών ξεκίνησε στις 18 Ιούλη!!!

Μέχρι σήμερα (22 ημέρες μετά) έχει κατακάψει περισσότερα από 26.000 στρέμματα παρθένου δάσους και ένα πλούσιο οικοσύστημα!!!

Για τις υπόλοιπες φωτιές, δεν υπάρχει πλέον ενημέρωση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχεδιασμός Πολ. Προστασίας.

Ότι είναι να καεί , θα καεί!

Μηζοτακης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το βρετανικό  ναυτικό σταματά ένα σκάφος με 4 τζιχαντιστές. Τους ζητούν τις προθέσεις τους και λένε: «Ερχόμαστε να κατακτήσουμε τη Βρετανία».

Ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού γελάει και λέει: «Θα κατακτήσετε τη Βρετανία; Μόνο με 4 άτομα;»

Οι Τζιχαντιστές απαντούν: «Ω, είμαστε οι τελευταίοι. Οι υπόλοιποι βρίσκονται ήδη στη Βρετανία. Και όλοι έχουμε από 8 παιδιά ... και ο Starmer υποσχέθηκε να μας ταΐσει, να μας στεγάσει και να μας προστατέψει... Τώρα πάρε μας στην Ακτή....»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πρώην CEO του YouTube, Susan Wojcicki, πέθανε από επιθετικό καρκίνο σε ηλικία 56 ετών. Υπό την ηγεσία της, το YouTube εφάρμοσε επιθετική λογοκρισία σε πληροφορίες σχετικά με τον Covid και τις παρενέργειες του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένου του φαινομένου του turbo-cancer.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ναζί έγιναν «ήρωες»: οι στρατιωτικοί στη Γερμανία χρησιμοποιούν ως παράδειγμα αξιωματικούς της Βέρμαχτ και των SS

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας Arne Kollatz δήλωσε ότι 25 φασίστες θα προστεθούν στον «κατάλογο των στρατιωτικών παραδόσεων». Μεταξύ αυτών:

-Ο πιλότος Έριχ Χάρτμαν, ο οποίος κατέρριψε 344 σοβιετικά και οκτώ αμερικανικά αεροσκάφη

-Υποβρύχιο Έριχ Τοπ, ο οποίος βύθισε 35 πλοία, κυρίως αγγλοαμερικανικά

-Ταξίαρχος Heinz Karst, ο οποίος έλαβε τον Σιδηρούν Σταυρό 1ης Τάξης στο Ανατολικό Μέτωπο

Ο Kollatz εξήγησε ότι αν και αυτά τα άτομα διακρίθηκαν πριν από τη Γερμανία του Χίτλερ, εκτιμώνται κυρίως για τις υπηρεσίες τους μετά τον πόλεμο.

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζαχάροβα, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ανταποκριθεί επειγόντως στην ένταξη των Ναζί στη λίστα των παραδειγμάτων του γερμανικού στρατού.

"Με εντολή της Bundeswehr, οι Ναζί επιστρέφουν στα σπίτια της φρίκης τους και μετατρέπουν τα σπίτια των άλλων σε στάχτη. Πρώην Ναζί έγιναν και πάλι οι "ήρωες" της Γερμανίας. Πρέπει να χτυπήσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για να ξυπνήσει ο πλανήτης."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γάλλος πρόεδρος #Μακρόν αποδοκιμάστηκε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από ενάμιση μερόνυχτο εξάντλησης και αγωνίας στην πάλη με τις φωτιές, για να σώσουμε το σπίτι μας και τη γειτονιά μας στην Πεντέλη:

-τους πυροσβέστες τους λυπήθηκα: 

• δεν ήταν ποτέ εκεί όταν τους χρειαζόμαστε - κι αλήθεια τι να σου κάνουν 700 άνθρωποι σε ένα μέτωπο 30 χιλιομέτρων; 

• κι όταν εμφανίζονταν εξουθενωμένοι, η ζημιά είχε πια γίνει, για να εισπράξουν την οργή, 

• Άσε που ήταν υποχρεωμένοι να φεύγουν κάθε λίγο και λιγάκι, γιατί με τις εντολές των ανωτέρων τους έπρεπε κατά προτεραιότητα να φυλάνε μοναστήρια και βίλες και σπίτια μεγαλόσχημων, επιχειρηματιών ή πολιτικών! 

Υπάρχουν φωτογραφίες, το άκουγα με τ’ αυτιά μου, το ζήσαμε όλοι!

-Αν αξίζει κάτι και πρέπει να σταθεί κάποιος είναι το φαινόμενο των εκατοντάδων πιτσιρικάδων, από 15 μέχρι 20 χρόνων, που εμφανίστηκαν κατακαλόκαιρο, χωρίς κανένα εξοπλισμό πέρα από το μπλουζάκι, το σορτ και τ’ αθλητικά παπούτσια κι ίσως ένα μπουκάλι νερό, να βοηθήσουν στην κατάσβεση αλλά και καθένα που είχε ανάγκη! 

• πως μαζεύτηκαν αυτές οι δεκάδες παρέες από στέκια, αθλητικά σωματεία, γκρουπ του διαδίκτυου κι ήρθαν 

απ’ την πρώτη στιγμή, ακολουθούσαν κάθε καινούριο μέτωπο που εμφανιζόταν, ξενύχτησαν με απίστευτη καρτερία, νηστικοί με τους κουβάδες και τα λάστιχα;

• που βρέθηκε αυτό το απίστευτο αίσθημα αλληλεγγύης, χωρίς αντίκρυσμα ή συμφέρον;

• ποιος φαντάζονταν αυτό το πνεύμα αυθόρμητης συλλογικότητας, ομαδικής δουλιάς, συνειδητής πειθαρχίας στις ανθρώπινες αλυσσίδες που έστηναν σε κάθε περίπτωση;

-Αυτά είδα κι αναθάρρησα - κι αυτά θα σκέφτομαι σαν αισιόδοξη απάντηση κάθε φορά που με παίρνει από κάτω η λογική ότι είμαστε “κωλοχώρα” και “παλιολαός”!

-Όσοι ταλαιπωρηθήκαμε χτες στις φωτιές το είδαμε και το ζήσαμε:

- Υπάρχει ελπίδα τελικά! 

Θα το καταλάβουμε αν κοιτάξουμε μια νέα γενιά, αυτή που γεννήθηκε μετά το 2000 κι ας μην έχει καμμία ιδέα για το τι είχε γίνει πριν σ’ αυτό τον τόπο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντω μεταξύ η φωτιά  στις Σέρρες καίει 26 μέρες 

ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΣΒΥΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό ειναι το σπίτι της Κατερίνας και του Γιώργου στο Μαραθώνα που μια μαγική δύναμη εδειξε έλεος και το έσωσε απο τη φωτιά.

Μοιάζει με όαση μεσα στο πουθενά, μέσα στο τίποτα και στο θάνατο.

Θα ναι δύσκολη η επιστροφή για αυτούς αλλά πρέπει να γινει κυριως ομως για τα ζώα τους.

Δε υπάρχει ρεύμα αφου το δίκτυο είναι κατεστραμμενο. Ουτε και νερο όμως γιατι υπαρχει γεωτρηση και χρειάζεται και αυτη ρευμα.

Χρειάζονται μια γεννήτρια, ιδανικά δύο γεννήτριες μεχρι να αποκατασταθεί το δικτυο του δεδδηε.

Υπάρχει κάποιος να βοηθήσει για να μπορεσουν να επιστρεψουν με τα ζωα στο σπιτι τους;;

Ενημέρωση. Βρέθηκαν οι 2 γεννητριες που χρειάζονται!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ομάδα ισραηλινών εποίκων στο Telegram, με 132.000 ακόλουθους, γιορτάζει και καμαρώνει για τη δολοφονία μιας Παλαιστίνιας μητέρας και των νεογέννητων διδύμων της σε ισραηλινό βομβαρδισμό της Deir Al-Balah σήμερα.

ΣΚΑΤΌΨΥΧΟΙ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O λόγος που ποτέ δεν θα δούμε γυναίκα πρωθυπουργό στην Ελλάδα είναι γιατί δεν μπορεί να βγει αξύριστη όταν τα κάνει θάλασσα η κυβέρνηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΔΗΣΗ: "Η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε να αποκαταστήσει πλήρως το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Πεντέλης το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από τις πυρκαγιές".

Τώρα βεβαιώθηκα εντελώς για  το ποιο έβαλε τη φωτιά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ ήταν το σκηνικό εντάσεων την Τρίτη, τη νηστεία της Tisha B’Av, όταν εκατοντάδες Εβραίοι ανέβηκαν εκεί

”Αν πεθάνει η Παλαιστίνη, πεθαίνει η ανθρωπότητα και δεν πρόκειται να την αφήσουμε να πεθάνει…!”

14/08/2024

«Αν πεθάνει η Παλαιστίνη, πεθαίνει η ανθρωπότητα και δεν πρόκειται να την αφήσουμε να πεθάνει»..

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ!

έτσι είναι γιατί την επόμενη στιγμή τον φέρνουν και τον θρονιάζουν εκεί που παράνομα πάτησε το πόδι του ο μεσσιανιστής υπουργός εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ Itamar Ben Gvir…

Το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ ήταν το σκηνικό εντάσεων την Τρίτη, τη νηστεία της Tisha B’Av, όταν εκατοντάδες Εβραίοι ανέβηκαν εκεί, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Itamar Ben Gvir και Yitzhak Wasserlauf. Σύμφωνα με την οργάνωση «Beyadenu», περίπου 1.000 Εβραίοι έχουν ανέβει στο Όρος του Ναού από το πρωί. Αρχικά επιτρεπόταν σε ομάδες των 100, ο αριθμός μειώθηκε σε 50 αφού κάποιοι παραβίασαν τους κανόνες προσευχόμενοι επί τόπου.

Αρκετοί επισκέπτες μαγνητοσκοπήθηκαν να προσεύχονται, να υποκλίνονται, να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο και να κυματίζουν ισραηλινές σημαίες, κατά παράβαση των οδηγιών. Η αστυνομία επενέβη για να απομακρύνει μερικά από αυτά. Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ben Gvir δήλωσε κατά την επίσκεψή του: “Υπάρχει μεγάλη πρόοδος εδώ όσον αφορά τη διακυβέρνηση και την κυριαρχία. Εικόνες Εβραίων που προσεύχονται εδώ. Όπως είπα, η πολιτική μας είναι να επιτρέπουμε την προσευχή.”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αντιπρόεδρος Σλοβακίας δεν παρέστη στη Σατανοφιέστα Λήξης: αυτή η Ολυμπιάδα σύμβολο εκφυλισμένης παρακμής, προσβάλει Χριστιανισμό και κάθε νοήμονα που αντιλαμβάνεται διαφορά πολιτισμού και σκουπιδιών!

13/08/2024

Ο αντιπρόεδρος Σλοβακίας δεν παρέστη στη Σατανοφιέστα Λήξης: αυτή η Ολυμπιάδα σύμβολο εκφυλισμένης παρακμής, προσβάλει Χριστιανισμό και κάθε νοήμονα που αντιλαμβάνεται διαφορά πολιτισμού και σκουπιδιών!

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σλοβακίας είχε δηλώσει ότι δεν θα παραστεί στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 λόγω της παρωδίας του Μυστικού Δείπνου κατά την Τελετή έναρξης…

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού ετοίμασαν ένα βδέλυγμα για τον κόσμο, ένα θέαμα γεμάτο LGBT ιδεολογία και μια προσβολή των συμβόλων του Χριστιανισμού, δήλωσε ο Tomas Taraba σε ανάρτησή του στο Facebook την Κυριακή.

«Έπρεπε να εκπροσωπήσω τη Σλοβακία στην τελετή λήξης, αλλά για τον κανονικό κόσμο, αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα παραμείνουν για πάντα σύμβολο της εκφυλισμένης παρακμής, η οποία καταχράστηκε την ομορφιά του αθλητισμού και τη μεταμόρφωσε σε πολιτικό θέατρο. Ως εκ τούτου, αποφάσισα να μην συμμετάσχω στην τελετή λήξης», πρόσθεσε.

Σε άλλη ανάρτηση στο X, ο Taraba είπε: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αφαιρεί την επαίσχυντη τελετή έναρξης από το διαδίκτυο. Οι προσβολές του Χριστιανισμού και η παρακμή που παρουσιάζονται έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που έχουν προσβάλει κάθε φυσιολογικό άνθρωπο, που καταλαβαίνει τη διαφορά μεταξύ πολιτισμού και σκουπιδιών.”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μισά δάση της Αττικής αφανίστηκαν επί Μητσοτάκη

112 Εκκενώστε το Μαξίμου

Πύρινη κόλαση, επιτελικό χάος

100.000 καμένα στρέμματα  σε δυο  24ωρα

Φλόγες ακόμα και στον αστικό ιστό



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



250 ΜΕΤΡΑ από τις ακτές! ΣΕ ΚΛΟΙΟ τουρκικών αλιευτικών η Σάμος...

13/8/2024    -     23.14

Έρχονται και φεύγουν ανενόχλητοι.

Από τον Μαραθόκαμπο μέχρι την Κερβέλη, τις τελευταίες μέρες, και σε καθημερινή βάση πλέον, μηχανότρατες από την Τουρκία πλησιάζουν ακόμα και στα 250 μέτρα από τις ακτές.

Μπάνιο στη θάλασσα παρέα… με στόλο τουρκικών αλιευτικών κάνουν εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα στη Δυτική Σάμο, με τους ντόπιους να εκφράζουν την έκπληξή τους για την πρωτοφανή αδράνεια που επιδεικνύει το Λιμενικό.

Από τον Μαραθόκαμπο μέχρι την Κερβέλη, τις τελευταίες μέρες, και σε καθημερινή βάση πλέον, μηχανότρατες από την Τουρκία πλησιάζουν ακόμα και στα 250 μέτρα από τις ακτές. Στις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, όπως αναφέρει μιλώντας στην «Απογευματινή» η αντιδήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αγγέλα Χατζίνη, το Λιμενικό απαντά ότι οι μηχανότρατες πραγματοποιούν αβλαβή διέλευση. «Θίγεται η εθνική μας υπηρηφάνεια και ζητάμε την παρέμβαση του πρωθυπουργού», δηλώνει η κυρία Χατζίνη, σημειώνοντας ότι έχουν σπάσει τα τηλέφωνα από τους Σαμιώτες, με πολλούς να αναρωτιούνται «αν και εμείς μπορούμε να προχωρήσουμε σε αβλαβή διέλευση στα τουρκικά χωρικά ύδατα χωρίς να βρεθούμε στα τουρκικά μπουντρούμια»

Οι οχλήσεις από τις τουρκικές τράτες έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου μια εβδομάδα, αλλά η παρουσία τους έχει γίνει πιο έντονη τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Ενδεικτικά, προχθές η κυρία Χατζίνη πηγαίνοντας για μπάνιο αντίκρισε επτά αλιευτικά σε απόσταση μόλις πεντακόσια μέτρα από την παραλία, ενώ την προηγούμενη ημέρα στο ίδιο σημείο υπήρχαν εννέα σκάφη. Οι κάτοικοι της Δυτικής Σάμου έχουν καταμετρήσει τουλάχιστον… 25 αλιευτικά σκάφη βιομηχανικής κλίμακας να ψαρεύουν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους, σέρνοντας στον πυθμένα της θάλασσας έναν μεγάλο ανοιχτό σάκο με δύο μεγάλες σιδερένιες πόρτες.

Η όλη διαδικασία όμως προκαλεί καταστροφικές επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή και οι ντόπιοι αλιείς εκφράζουν την ανησυχία τους για την αντίδραση των ελληνικών Αρχών. Σημειώνεται ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία ορίζει ότι από την 1η Ιουνίου έως την 30ή Σεπτεμβρίου απαγορεύεται η αλιεία με μηχανότρατες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Μαΐου επιτρέπεται η αλιεία, αλλά σε απόσταση μεγαλύτερη του 1,5 μιλίου από τις ακτές. Συνεπώς οι τουρκικές μηχανότρατες, εκτός της παραβίασης των χωρικών υδάτων, παραβιάζουν και αυτές τις απαγορεύσεις και τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν χρειαζόμαστε άδεια για αντίποινα κατά του ισραήλ»! Η απάντηση του Ιράν στην ευρωπαϊκή τρόικα...

13/8/2024     -     22.58

Ο Πρόεδρος κι ο εκπρόσωπος του Ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών απέρριψαν το αίτημα της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας να μην εκδικηθεί το Ιράν για τη δολοφονία στην Τεχεράνη του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια!

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κιρ Στάρμερ, αφού επισήμανε ότι «Η σιωπή της διεθνούς κοινότητας απέναντι στα απάνθρωπα και πρωτοφανή εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα ενθάρρυνε το σιωνιστικό καθεστώς να συνεχίσει να διαπράττει θηριωδίες, απειλώντας ταυτόχρονα την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη. και ασφάλεια», ήταν σαφής.

Ο εκπρόσωπος του Ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νάσερ Καναανί, εξέδωσε παρόμοιο μήνυμα, λέγοντας ότι «Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα υπερασπιστεί την Εθνική της ασφάλεια και Κυριαρχία και δεν θα ζητήσει άδεια για να ασκήσει τα δικαιώματά της».

Ο Νάσερ Καναανί, έκανε αυτή τη δήλωση ως απάντηση σε επιστολή που δημοσιεύθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία, η οποία προέτρεπε το Ιράν να μην αντιδράσει στη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια.

Ο Νάσερ Καναανί πρόσθεσε ότι «Οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες παρέμειναν αδιάφορες για τις συνεχιζόμενες γενοκτονικές πράξεις και εγκλήματα πολέμου του ισραήλ κατά των ανυπεράσπιστων Παλαιστινίων».

Επιπροσθέτως τόνισε: «Το Ιράν είναι σταθερά αποφασισμένο να βοηθήσει στην εδραίωση μόνιμης σταθερότητας στην περιοχή και στην εξάλειψη της βασικής αιτίας της τρομοκρατίας και της ανασφάλειας».

Ο Ιρανός εκπρόσωπος, επέκρινε επίσης τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας για «Την αποτυχία να εμποδίσουν το Ισραήλ να διαπράξει φρικτά εγκλήματα στη Γάζα για περισσότερους από δέκα μήνες».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΑΦΟΣ από συναθλήτριά της! «Η ΚΕΛΙΦ είναι άντρας, έχει αντρική δύναμη...»

Επίθεση από γυναίκα πυγμάχο με την οποία έκανε προπονησεις δέχθηκε η Αλγερινή χρυσή Ολυμπιονίκης Ιμάν Κελίφ, η οποία βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στη μέση μιας διαμάχης για το φύλο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Βουλγαρο-Νιγηριανή πυγμάχος Joana Nwamerue, η οποία έκανε σπάρινγκ με την Κελίφ στη Σόφια της Βουλγαρίας ισχυρίστηκε ότι η intersex Αλγερινή πυγμάχος «είναι άντρας, είχε «ανδρική δύναμη» και χρησιμοποιούσε «ανδρικές τεχνικές».

Η Joana Nwamerue είπε ότι συνάντησε την Κελίφ στη Βουλγαρία και της είπαν από τα μέλη της Εθνικής Ομάδας της Αλγερίας ότι ήταν μια γυναίκα που απλώς είχε αλλοιωθεί βιολογικά ζώντας στα βουνά.

«Είναι γυναίκα και απλώς ζει ψηλά στα βουνά με τους συγγενείς και τους γονείς της και έτσι μπορεί να υπάρξει αλλαγή στην τεστοστερόνη ή τα χρωμοσώματά της και τα παρόμοια…. Νομίζω ότι παίξαμε τρία με τέσσερα σπάρινγκ. Έχω αρχείο με τα πάντα. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτός είναι ένας άντρας για μένα. Ανδρική δύναμη. Ανδρικές τεχνικές, τα πάντα.”

«Ο Kέλιφ έχει κάποιου είδους εσωτερικά προβλήματα. Αλλά είναι άντρας. Θα μείνω στα λόγια μου μέχρι να κάνει ένα τεστ για να αποδείξει στον κόσμο ότι είναι ΓΥΝΑΙΚΑ. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί», δήλωσε η Nwamerue, σύμφωνα με το Reduxx.

Η 33χρονη πυγμάχος, η οποία είναι μέχρι στιγμής αήττητη στην επαγγελματική πυγμαχία (6-0-0), είπε ότι ένιωθε ότι ήταν σημαντικό να μιλήσει ανοιχτά λόγω της υποστήριξής της στις γυναίκες στη χώρα καταγωγής της, τη Βουλγαρία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ η Ουκρανία! "ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικού εδάφους..."

13/8/2024     -     12.30

Ο αρχηγός του στρατού της Ουκρανίας Ολεξάντρ Σίρσκι δήλωσε  ότι το Κίεβο ελέγχει περίπου 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα του Κουρσκ, στο πρώτο του σχόλιο για την εισβολή στη ρωσική περιφέρεια.

Ο πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι δημοσίευσε ένα βίντεο απόσπασμα της αναφοράς του Σίρσκι στο Telegram. Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι διέταξε την προετοιμασία ενός «σχεδίου» για την περιοχή.

Την ίδια στιγμή από τη ρωσική πλευρά έγινε γνωστό ότι έχει εκκενώσει περισσότερους από 133.000 ανθρώπους από τις παραμεθόριες περιοχές, καθώς η Ουκρανία πιέζει με την αιφνιδιαστική εισβολή της, ενώ ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να επεκταθεί.

Η επίθεση της Ουκρανίας, η πρώτη χερσαία εισβολή στη Ρωσία από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αιφνιδίασε τις δυνάμεις της Μόσχας. Ο Πούτιν υποσχέθηκε μια «επαρκή απάντηση» σε μια συνάντηση με αξιωματούχους και υπαινίχθηκε συνέπειες για την αποτυχία πρόβλεψης της εισβολής.

«Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αξιολόγηση των συνεχιζόμενων γεγονότων, και θα γίνει», είπε ο Πούτιν στους κυβερνήτες τριών ρωσικών συνοριακών περιοχών. «Αλλά το κύριο πράγμα τώρα είναι η αντιμετώπιση των γεγονότων [... ] να απωθήσουμε τον εχθρό από το έδαφός μας και να διασφαλίσουμε ότι τα κρατικά σύνορα προστατεύονται καλά».

Υπονόησε ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες ρωσικές περιοχές: «Εάν τα πράγματα είναι σχετικά ήρεμα στην περιοχή του Μπριάνσκ σήμερα, αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάσταση θα παραμείνει έτσι αύριο».

Το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας ανέφερε ότι τα στρατεύματά της «συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την προσπάθεια των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας να εισβάλουν στο ρωσικό έδαφος», αλλά δεν ισχυρίστηκε ότι ανακτήθηκε τμήμα της γης που χάθηκε, καθώς η Ουκρανία προχώρησε περισσότερο από 30 χιλιόμετρα πέρα από τα σύνορα.

Το μεγαλύτερο μέρος των μαχών επικεντρώθηκε στην περιοχή του Κουρσκ, όπου ο αναπληρωτής κυβερνήτης Αλεξέι Σμιρνόφ είπε στον Πούτιν ότι η Ουκρανία ελέγχει πλέον 28 οικισμούς. Στην συγκεκριμένη περιοχή, περίπου 121.000 κάτοικοι είχαν ήδη εγκαταλείψει την περιοχή.