Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Τεταρτη 14 Αυγουστου 2024


ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΓΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΦΩΣΗΣ / ΒΡΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ, ΟΠΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΤΑΚΑΙΕΙ ΕΠΙ 28 ΗΜΕΡΕΣ (ΟΡΒΗΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΟΙΚΙΟ ΟΡΟΣ) ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ;;;

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.

ΣΤΟ ΜΕΝΟΙΚΙΟ ΟΡΟΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ "ΜΑΜΟΥΘ" (έκταση όσο η πόλη των Σερρών!!!).

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ "ΠΟΥΛΗΣΕ". ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2022.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ  ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ, ΚΑΛΕΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ στο όρος Όρβηλος Σερρών κατακαίει επί 28 ΗΜΕΡΕΣ η έρπουσα φωτιά (χωρίς φλόγα) σε δύσβατη περιοχή. Η φωτιά πέρασε και στη Βουλγαρία. Το μεγάλο πρόβλημα για την αντιμετώπισή της είναι ότι δεν μπορούν να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις, αφού υπάρχει μη χαρτογραφημένο ναρκοπέδιο και έχουν σημειωθεί εκρήξεις.

ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΤΑ ΕΞΗΣ:

-"Η εταιρεία είναι "Ιδιωτική εταιρεία που συνεργάζεται με τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) για το πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας που γίνεται στην Ελλάδα."

-"Έχουμε ενημερώσει για τις δυνατότητες μας και πρόσφατα με πολλές επιστολές και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας."

-" Το 2023, ο Πρόεδρος της εταιρείας έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες της Θεσσαλίας που θα μπορούσαν ίσως να είχαν αποφευχθεί πιο νωρίς στη θάλασσα."

-" Αυτά τα προγράμματα είναι κρατικές αποφάσεις, δεν γίνονται με ιδιωτική πρωτοβουλία. Έχουμε ενημερώσει πάρα πολλές φορές και στην τηλεόραση. Έχουν υπάρξει ενημερώσεις και συναντήσεις με υπεύθυνους και φέτος, και με το Υπουργείο, έχουν γίνει και επερωτήσεις στην Βουλή."

-"ΑΝ ΣΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟ ΟΚ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ; "

-"Θα μπορούσαμε ναι... Κάποια πράγματα θα μπορούσαμε να κάνουμε... Ξέρετε είναι αρκετοί φορείς... Αυτή τη στιγμή η εταιρεία είναι δεσμευμένη από τον ΕΛΓΑ, έχει το πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας που τρέχει... δηλαδή θα έπρεπε να συμφωνήσει ο ΕΛΓΑ (ο οποίος μισθώνει αεροπλάνα, πιλότους, τα ραντάρ, το προσωπικό για να προστατεύουν τις καλλιέργειες στην κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία από το χαλάζι), επομένως δεν είναι ότι αποφάσισε ένα Υπουργείο, πρέπει να συνεννοηθούν και τόσοι Φορείς... Αλλά έχουν γίνει πάρα πολλές φορές κρούσεις και πρόσφατα και στο παρελθόν... ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ"

-"Είναι η αναλγησία του Κράτους, δεν είναι το κόστος"

ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΩΡΑ;;; ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ Α Π Ο Λ Υ Τ Ω Σ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ.

ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ "ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΚΕΙ" ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΔΑΣΟΣ (ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΕ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ MEGA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ) ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΚΕΡΔΟΥΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με Ρωμαίους ιστορικούς, ο παρανοϊκός Αυτοκράτορας Νέρωνας, ενώ έβλεπε τη Ρώμη να καίγεται, έπαιζε ωδές με την άρπα του, και απάγγελνε στίχους! 

Αιώνες μετά ο Μητσοτάκης, ενώ βλέπει την Αττική να καίγεται, και τον κόσμο να υποφέρει, να πονάει, να χάνει τα σπίτια του, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να γελάει... να γελάει..

Είναι αυτό μια παράνοια σε WEFική έκδοση; Είναι μια αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας, που προϊόντος του χρόνου υποτροπιάζει; Είναι η σύγχρονη τραγωδία στην πιο εξελιγμένη της μορφή; Ότι και να διαλέξουμε, η ήττα μας προηγείται...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ήταν άμεση η αντίδραση μας στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που η πρώτη ρίψη νερού έγινε πέντε λεπτά από την εκδήλωση της. Μετά φτάσαμε να επιχειρούν στο πεδίο 32 αεροπλάνα κι ελικόπτερα που το απόγευμα έγιναν 34", μας πληροφόρησε με κάθε... σοβαρότητα (μη γελάτε ρε σεις) ο Βασιλάκης της Τζένης με την εβδομαδιαία αξυρισιά και την τενοντίτιδα... από τις συνεχείς απλωτές στο πέλαγος.

Μάλιστα. Αντέδρασαν στα πέντε λεπτά και...η φωτιά "έκανε βόλτα" από το Βαρνάβα στη μισή Αττική (προφανώς... έψαχνε νερό να σβήσει μόνη της, αλλά...δεν έβρισκε και κατέκαψε τα πάντα) καίγοντας περίπου 150.000 στρέμματα! Φανταστείτε, δηλαδή, τι θα γινόταν...αν δεν "αντιδρούσαν τόσο άμεσα", έτσι; Α, ξέχασα, επιχειρούσαν, λέει, 32 έως 34 πτητικά μέσα, αλλά...ο κόσμος και τα ραντάρ δεν τα έβλεπαν (η εφαρμογή που δείχνει σε ζωντανό χρόνο τα μέσα που πετούν έδειχνε...την ύπαρξη 6 ελικοπτέρων και κανενός αεροπλάνου) επειδή...είχε καπνό (ναι, το είπε κι αυτό ο απίθανος εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής)!

Κόσμε, είπαμε, είναι σίγουροι ότι είσαι ΜΑΛΑΚΑΣ, σου πετάνε την κάθε μαλακία, και τους πιστεύεις και...ξυπνάς τα πρωινά, αντικρύζεις ένα όλο και πιο μαύρο, όλο και πιο κατεστραμμένο τοπίο και...στο τέλος λες "πάλι καλά"! 

Σχολιο.- Μη ξεχάσετε να δηλώσετε ότι καθαρίσατε τα οικόπεδα σας,

μη φάτε πρόστιμο....

Σχολιο.- οπως και στην ΘΡΑΚΗ ΚΑΗΚΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΦΤΑΙΓΕ...... ενας μελισσοκομος, ενα σπασμενο μπουκαλι μπυρας, η κλιματικη αλλαγη, Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΜΟΣ..., τα δεντρα που φυτρωσαν και αλλα πολλα τρελλα!!!!

Σχολιο.- Τραγική εικόνα...μόνο.στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δείτε τις εφιαλτικές δηλώσεις Σκέρτσου, του γνωστού κυβερνητικού πίτμπουλ. Μιλάνε από μόνες τους:

"Διότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο να εξηγήσουμε τι κάνουμε διαφορετικά και πώς το κάνουμε. Αλλά και να κατανοήσουμε το ψυχικό άγος που συνοδεύει τη συνύπαρξη με τη νέα κανονικότητα της κλιματικής κρίσης που οδηγεί κάθε χρόνο με μαθηματική ακρίβεια σε περισσότερες, συχνότερες και εντονότερες πυρκαγιές. Που δεν καίνε μόνο τα δάση μας αλλά, πλέον, απειλούν και τα σπίτια μας, ακόμη και εντός αστικού ιστού [...] Κάπου εδώ μπαίνει, λοιπόν, στη συζήτηση και ο παράγοντας της ψυχικής ανθεκτικότητας που πρέπει όλοι μαζί να χτίσουμε προκειμένου να προσαρμοστούμε στη νέα κανονικότητα της κλιματικής κρίσης με περισσότερη έμφαση στην πρόληψη και την υπευθυνότητα. [...] Την αίσθηση ανημποριάς που έχουμε θα την καταπολεμήσουμε μόνο αν πιστέψουμε ότι η αλλαγή περνάει και από το χέρι μας. Απαιτούνται όμως αλλαγές από τον τρόπο που χτίζουμε και ασφαλίζουμε τα σπίτια μας, τις πόλεις και τα χωριά μας, στο πώς διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας, ή πώς μετακινούμαστε στις πόλεις μας, λιγότερο με τα ιδιωτικά και περισσότερο με τα μαζικά μέσα μεταφοράς, αλλά και από την ενέργεια που καταναλώνουμε έως τη διατροφή μας. [...] Μόνο η προσαρμογή στη νέα κανονικότητα θα οδηγήσει σε περισσότερη ανθεκτικότητα και καλύτερη ποιότητα ζωής".

ΔΗΛΑΔΗ...

...ΕΤΣΙ ΘΑ ΖΕΙΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΓΑΜΩΠΛΕΜΠΑΙΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙ.

Δεν θα ταξιδεύεις - τι λέω; Ούτε καν θα μετακινείσαι. Σταιηκαίησιον όλο το χρόνο!

Δεν θα έχεις σπίτι, διότι σιγά μην έχεις τα λεφτά να το ασφαλίσεις και να πληρώνεις όλα τα κερατιάτικα.

Θα τρως έντομα και σκουλήκια κι αν σ' αρέσει.

Θα ζεις μόνο για να είσαι σκλάβος και να πληρώνεις λογαριασμούς - και αν δεν μπορείς θα σε διευκολύνουμε να πεθαίνεις, διότι "θα είσαι άχρηστος".

Θα προσαρμοστείς στη "νέα κανονικότητα", η οποία (αυτό δεν το λέει ο Σκέρτσος αλλά σίγουρα όπου νάναι θα το πει ή αυτός ή άλλος παρόμοιος), θα οδηγήσει στην υποχρεωτική ευθανασία "διότι από μια ηλικία και πάνω δεν θα είσαι παραγωγικός και θα καταναλώνεις ενεργειακούς πόρους". Εκτός αν έχεις να πληρώσεις, οπότε δεν θα ισχύει για σένα η ευθανασία. 

ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ. 

Σχολιο.- Τριπλασιάστηκαν τα δάση στη Βουλγαρία  τα τελευταία 60 χρόνια.

Η κλιματική κρίση πάντως βλέπω πως δεν επηρεάζει άλλες χώρες όπως την Βουλγαρία, αλλά μόνο όσες υιοθετούν την woke ατζέντα του WEF, καλή ώρα σαν και εμάς. Είναι ένα πράγμα σαν τον COVID, που αλλού κολλάει και αλλού δεν κολλάει.

Σχολιο.- Το λένε καιρό τώρα

Πέτσας : Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει

Σχολιο.- Μιλάμε για άτομο μειωμένης αντιλήψεως.

Σχολιο.- μειωμένης αλλά το ποιηματάκι το ξέρει καλά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλήθεια, ποιος άραγε χρηματοδοτεί ένα σωρό άκυρες και ελεεινές ιστοσελίδες που σου έρχονται στα μούτρα εδώ στο φαίησμπουκ χωρίς να τις έχεις (εννοείται) αναζητήσει;

"Σήμερα κηδεύω το παιδί μου. Συγκλονίζει ο πατέρας της 8χρονης που πνίγηκε σε πισίνα..." λέει ο με μεγάλα γράμματα τίτλος της είδησης που προβάλλει μια απ' αυτές τις ιστοσελίδες, η οποία λέγεται... "Α ΣΤΟ ΚΑΛΟ, ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ"!

Μια άλλη παρόμοια ιστοσελίδα έχει τίτλο "Εφιαλτικός θα είναι ο καιρός μετά τον 15Αύγουστο, λένε οι μετεωρολόγοι". - Μπαίνεις να δεις και... απολύτως τίποτα εφιαλτικό δεν προβλέπεται, όλα νορμάλ.

ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ, ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ, ΦΑΙΗΚ ΝΙΟΥΖ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.

Εντελώς συμπτωματικά θα βρούμε ότι από κάποια κυβερνητική δεξαμενή τα παίρνουνε όλοι αυτοί, αν ψάξουμε, βέβαιος είμαι.

Σχολιο.- Σβήνω συνέχεια τέτοιες και επανέρχονται



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το φτιάξανε το εργοστάσιο των Καναντερ; Τι λεει η ΔΑΠ; Τι λένε οι γλειφοκωληδες του Μητσοτακη; Βγάλανε τη γλώσσα τους από τον πατο του Κυριακου;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κιλοβατώρα στον Θεό αλλά το δίκτυο ηλεκτροδότησης ασυντήρητο προκαλεί τη μία πυρκαγιά μετά την άλλη   

#φωτιά



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε κάθε επέτειο του Πολυτεχνείου, 5000 μπάτσοι σε απόσταση 2 χλμ.

Στο μέτωπο του Βαρνάβα με έκταση 20 χλμ, η κυβέρνηση είχε 500 πυροσβέστες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι επειδή φταίει η κλιματοτέτοια:

1. Πληρώστε για να ασφαλίστε τα σπίτια σας

2. Πληρώστε πρόστιμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα

3. Να χαίρεστε που κάηκαν τα πεύκα. Φταίνε οι Ρωμαίοι που τα φύτεψαν!

Ο εκπρόσωπος της συμμορίας, Σκέρτσος.

Σχολιο.- Βέβαια οι Ρωμαίοι ήτανε μάγκες, φύτευαν πεύκα στο Βαρνάβα και την κεντρική Εύβοια, για να κάψουν μια πιθανή εξέγερση στην Αθήνα.....Είχαν ανακαλύψει ήδη την κβαντομηχανική και τη θεωρία του χάους.

Ολα αυτά μιάς και το πεύκο είναι άγνωστο δέντρο στη χώρα μας.

Σχολιο.- Πρίν τους Ρωμαίους , το ίδιο έκαναν Χετταίοι Κύκλωπες και Πέρσες, αλλά εμείς τους τη φέραμε, φτιάχνοντας πλοία με τα πεύκα και νικώντας τους στη θάλασσα.

Σχολιο.- Μόνο τον Σινη τον πιτυοκαμπτη να θυμηθείς, αυτόν που εξόντωσε ο Θησέας, σημαίνει πως πεύκα υπηρχαν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τις φωτιές: «Όχι τα σπίτια που μας έκαψες, μόνο πέτρα πάνω στην πέτρα να μη μείνει, εμείς δεν προσκυνούμε!» (Θ. Κολοκοτρώνης) 

Για να πάψει να καίγεται η Ελλάδα, είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί ως χώρα εμπόλεμη, που κάθε σπιθαμή της κινδυνεύει να δεχτεί επίθεση σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να τους τελειώσουμε τώρα τον Κούλη και τους νουρδίτες  εχθρούς που καίνε την χώρα

Σχολιο.- Απλά ηλίθιε δεξιέ εθελόδουλε, καταστρέφεις την ζωή με την ψήφο σου την..."παραδοσιακή"(επειδή ψήφιζε έτσι ο παππούς σου)...πεντάβλακα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άχρηστοι της "πλουραλιστικής μπάτε σκύλοι αλέστε".. τρέχετε δώθε κείθε σαν ξεκεφαλιασμένα κοτόπουλα.Πρόταση μηδέν...πέραν των τετριμμένων.Άϊντε να χαθείτε λιμάρια..σας πήγαν τα σκατά στα μπατζάκια...δεξιάντζες...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραιτηθείτε τώρα άχρηστοι. Λαέ...ΞΥΠΝΑ..

Σχολιο.- Θά'χεις προσέξει βέβαια ότι αυτήν τη αγανακτισμένη απαίτηση την εχουν μόνον οι χρήστες του facebook... Οι θεσμικοί (αντιπολίτευση, κόμματα, βουλευτές κ.α) απλώς κοιτάζουν κάπου αφηρημένα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14/8/2024      -     16.00

- Να αναφερθώ στα πρώτα συμπεράσματα που δημοσίευσε η Διεθνής Ένωση για την Ατομική Ενέργεια (γνωστή με τα αγγλικά αρχικά ΙΑΕΑ), σχετικά με το πλήγμα των Ουκροναζί στο μηχανισμό ψύξης των αντιδραστήρων του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε στο Ενεργκοντάρ. Ενώ λοιπόν οι «φίλτατοι» εμπειρογνώμονες της Υπηρεσίας διέγνωσαν ότι δεν υπήρξε καμία περίπτωση ανάφλεξης εκ των έσω (ούτε τα περίφημα «λάστιχα» που υποτίθεται ότι έκαψαν οι ίδιοι οι Ρώσοι, προκειμένου να δημιουργήσουν… καπνό, όπως ισχυρίζονταν ανερυθρίαστα τα Μέσα των Ουκροναζί, ακόμη και ο ίδιος ο «ληγμένος με τα ληγμένα») και αφού προσδιόρισαν ότι το πλήγμα προήλθε από τα Β-ΒΔ του Σταθμού (Στγ: ποιος, άραγε, ελέγχει εκείνες τις περιοχές πέραν του Δνείπερου;;;) και παραδέχθηκαν ότι το πλήγμα επήλθε σε ύψος 10 μέτρων από το έδαφος, ΠΟΥΘΕΝΆ στο κείμενό τους δεν αναφέρονται οι λέξεις «Ουκρανία», «Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις» κλπ. Δηλαδή, κατά την ΙΑΕΑ, τον ΑΗΣ τον βομβάρδισαν, ας πούμε, «εξωγήινοι», UFO, οποιοιδήποτε εκτός από τα ναζιστικά καθάρματα του Κιέβου….Υποκρισία στο κατακόρυφο…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση με τις πυρκαγιές. Τελικά προς το παρόν καταφέρνει να σώσει Ομόνοια, Ερμού και  Σταδίου!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023

Η Μαρία Καρυστιανού ξιφουλκεί κατά του Καθεστώτος Μητσοτάκη με αφορμή την είδηση ότι στόχευσαν και πήραν το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών στην ΕΕ για να "θάψουν" τα Τέμπη. 

Όλη της η δήλωση: 

"Το έγκλημα των Τεμπών δεν έχει ακόμη δικαστεί . Καινούριοι συνεργοί στο έγκλημα θα εμφανίζονται… Αναμενόμενο. Όσο πλησιάζουμε στην αλήθεια , τόσο εσείς επιδίδεστε σε κινήσεις πανικού και συγκάλυψης.

Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνετε διαρκώς την ενοχή και την ανασφάλεια μέσα στην οποία βρίσκεστε. Η αλήθεια είναι τόσο δυνατή και φωτεινη που παρά τις προσπάθειες σας , διαρκώς ξεφευγει και γίνεται φανερή σε όλους. 

Φαντάζετε μικροί και ασήμαντοι δίπλα της. Δειλοί και υποχθόνιοι. Τόσο τυφλοί στην αλαζονεία σας που πιστέψατε ότι θα νικήσετε την απαράμιλλη αγάπη της μάνας προς το παιδί. 

Τα βάλατε με τις πιο μεγάλες δυνάμεις. Αυτές που κινούν τον άνθρωπο και τη ζωη την ίδια. Η δική μας νίκη ανταποκρίνεται στη μοναδική υπεροχή της αλήθειας. 

Ελπίζετε ότι θα βρίσκετε εύκολα θύματα - ανήθικους ανθρώπους που διακυβεύουν τις ζωές και την υπόληψη τους για να σας εξυπηρετούν;;. 

Για πόσο ακόμη;;; Φιλόδοξοι ανίκανοι ατομιστές που πουλάνε τους όρκους, την ιδεολογία και την ψυχή τους για μια «θεσούλα» εξουσίας. Ουδόλως νοιάζονται αν είναι ο χλευασμός της κοινωνίας. Κουνάνε το δάχτυλο , επιδεικτικά γιατί πιστεύουν ότι εσαεί θα είναι ατιμώρητοι… 

Ποια δικτατορία θυμάστε να κράτησε για τόσο πολύ; Ανόητοι, φαύλοι κληρονόμοι ! Δεν εργαστήκατε ποτέ. Γνωρίζετε μόνο πως είναι να ζεις βολεμένος. Χωρίς την προδιαγεγραμμένη πορεία σας ποιος ξέρει τι θα ήσασταν…. 

Προς το παρόν εμμονικοί με την εξουσία δεν βλέπετε τον ξεπεσμό σας που έχει ήδη αρχίσει. Στο κάλεσμα μας για δικαιοσύνη και αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των Ελλήνων που συνεχίζουν να ζουν, υπάρχει ανταπόκριση και αλληλεγγύη . 

Όλο και μεγαλώνει το ρεύμα των ανθρώπων που κινούνται προς την αλήθεια. Το παιδί μου μεγάλωσε σε έναν άδικο κόσμο. Όταν την ανταμωσω ξανά αυτό θα έχει αλλάξει. 

Σε μια μελλοντική Ελλάδα, τα δίκαια θα αποδίδονται στους δίκαιους ..."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Όταν συνειδητοποίησα ότι στην Βερόνα, στο Μπέργκαμο, στην Μπρέσια, στο Μιλάνο, στο Τορίνο, μας υποδεχόταν με πανό που έγραφαν «Καλώς ήρθατε στην Ιταλία» ή «Πλυθείτε γιατί βρωμάτε» κατάλαβα ότι ήμασταν εκεί για κάτι περισσότερο από έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Ξέρετε τι σημαίνει για μια ομάδα του Νότου να πάει μέσα στο σπίτι της ομάδας του Ανιέλι και να τον ταπεινώσει??

Νομίζω όχι, πολλοί δεν έχετε ιδέα.

Δεν είναι η Νάπολι που είναι βρώμικη, είναι η υπόλοιπη Ιταλία που την έχει λερώσει και εγώ βοήθησα ώστε να βγει αυτός ο λεκές».

Ντιέγκο Αρμάντο Μαράντονα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διάλογος στο facebook

-Τα έχουν κάψει όλα στην Εύβοια και έχει γεμίσει η Εύβοια ανεμογεννήτριες

-(νουρδίτικο σκουλήκι τρολ που γράφει από τα υπόγεια της Πειραιώς από τα κεντρικά γραφεία των νουρδιτών που γράφουν για 0,50 λεπτά το σχόλιο)

Τι λες ρε φίλε. Στην Εύβοια  μένω και δεν υπάρχει ούτε μια ανεμογενήτρια.

--Τι λες ρε. Εγώ είμαι στη Λούτσα και έχω μετρήσει μέχρι τώρα 30 ανεμογεννήτριες κι έναν μαλάκα. Φύγε από τη μέση να μετρήσω και τις υπόλοιπες…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήσουν διακοπές,όταν κάηκε η πόλη σου περιμετρικά. Στον Μαραθώνα,κοντά που είναι ο τύμβος των αρχαίων Αθηναίων οι νεκροί . Η τοξικότητα της πόλη σου , θα είναι υψηλή ,όταν επιστρέψεις...... αλλά πλέον όλα τα κοιτάς απαθής στη TV ...Γιατί ακόμη τίποτε δεν έχεις διανοηθεί ,όταν η εμπιστοσύνη είναι τυφλή .Κάτσε αναπαυτικά ,να δεις τι έρχεται μετά .....Η προφητεία ...

Σχολιο.- «Οι καιροί ου μενετοί» σημαίνει ότι οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν αναβλητικότητα.

Πρόκειται για μια φράση του Θουκυδίδη, από τις Ιστορίες του (Ιστοριών, Α, 142): Που σημαίνει, σ’ ελεύθερη απόδοση, «οι καιροί δεν περιμένουν, πρέπει να δράσουμε».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14 Αυγούστου 1954: Απόψε, που σκοτώνουν τον Πλουμπίδη…

Φορούσε μαύρο κοστούμι και άσπρο πουκάμισο. Ηταν ντυμένος λες και πήγαινε σε γιορτή. Γύρω στις 5 το πρωί, πριν ακόμα ξημερώσει, κατεβαίνει από το αυτοκίνητο. Ο τόπος που είχε επιλεγεί ήταν η Αγία Μαρίνα, στο Δαφνί. Περνώντας δίπλα από τους δημοσιογράφους, δεμένος ακόμα με τις χειροπέδες, κοντοστέκεται. Τους χαιρετά.

 «Γεια σας παιδιά. Μπράβο, όλο νιάτα βλέπω μπροστά μου. Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία, να ‘στε πάντα καλά. Βλέπετε εγώ σε λίγο φεύγω με ψεύτικες και άδικες κατηγορίες. Το Κόμμα μου, το ξέρω, θα βρει την αλήθεια και θα με δικαιώσει».

Λίγες ώρες αργότερα, οι εφημερίδες φέρνουν στην Αθήνα την είδηση:

«Εξετελέσθη ζητωκραυγάζων υπέρ του ΚΚΕ, αντιμετώπισε με απόλυτον ψυχραιμίαν τας σφαίρας του αποσπάσματος (…) δεν εδέχθη ούτε να κοινωνήση, ούτε να του δέσουν τους οφθαλμούς του»…

   Ηταν 14 Αυγούστου 1954.Ο Νίκος Πλουμπίδης, ο φλογερός επαναστάτης, ο αλύγιστος κομμουνιστής, ο «κόκκινος δάσκαλος», ο διανοούμενος του λόγου και της πράξης, πέφτει νεκρός. Δολοφονημένος από το εκτελεστικό απόσπασμα της αμερικανοκρατίας και της ντόπιας πλουτοκρατίας.

Πλουμπίδης: Ο λαϊκός ηγέτης

Ο Ν. Πλουμπίδης γεννήθηκε στα Λαγκάδια της Αρκαδίας στις 31 Δεκέμβρη 1902. Καταγόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια. Μετά από πολλές στερήσεις παίρνει το δίπλωμά του από το διδασκαλείο του Πύργου και το 1924 διορίζεται δάσκαλος στο χωριό Μηλέα της Ελασσόνας. Ξεκινάει η συνδικαλιστική του δράση μέσα από τις γραμμές της Δασκαλικής Ομοσπονδίας που αγωνίζεται για αύξηση των μισθών των δασκάλων.

 «Γνωρίζεται» με την Ασφάλεια όταν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις του 1929 συλλαμβάνεται και βασανίζεται. Ηδη από το 1926 είναι μέλος του ΚΚΕ.

   Ενώ έχει προσβληθεί από φυματίωση και οι γιατροί δεν του δίνουν πάνω από 6 μήνες ζωή, συνεχίζει την αγωνιστική του δράση. Εκλέγεται μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων. Το «έπαθλο» για την συμμετοχή του στο δημοσιουπαλληλικό κίνημα είναι η σύλληψή του τον Μάρτη του 1931, η καταδίκη του και η απόλυσή του από δάσκαλος. Το 1933, εκλέγεται μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και στη Γραμματεία της Ενωτικής ΓΣΕΕ. Τον Αύγουστο του 1935 παίρνει μέρος στο 7ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς.

   Με τη δικτατορία του Μεταξά, ο Ν. Πλουμπίδης περνά στην παρανομία. Τον Ιούνη 1938 εκλέγεται μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ενα χρόνο αργότερα πέφτει στα χέρια της Ασφάλειας. Το μεταξικό καθεστώς τον βασανίζει απάνθρωπα σε βαθμό που ακόμα και ο ασφαλίτης γιατρός απεκδύεται της ευθύνης καθώς η ζωή του Πλουμπίδη κρέμεται από μια κλωστή. Τον μεταφέρουν στη φυλακή – σανατόριο της «Σωτηρίας», σε συνθήκες απόλυτης απομόνωσης που περιλαμβάνουν απαγόρευση προαυλισμού, συνομιλίας με οποιονδήποτε κρατούμενο και φυσικά επισκέψεων. Ο Πλουμπίδης καταφέρνει να επιβιώσει.

   Το 1942, κι αφού ο Πλουμπίδης όπως εκατοντάδες κομμουνιστές έχουν παραδοθεί από το μεταξικό φασιστικό καθεστώς και την  κυβέρνηση των δοσίλογων στους Γερμανούς κατακτητές, καταφέρνει να δραπετεύσει από την Τρίπολη, το νέο τόπο εξορίας που τον έχουν μεταφέρει, και φτάνει στην Αθήνα. Τον Δεκέμβρη της ίδιας χρόνιας επανεκλέγεται μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ και μετατρέπεται σε οργανωτικό νου και ψυχή της ανάπτυξης του κινήματος της Εθνικής Αντίστασης στην πρωτεύουσα.

   Ο Πλουμπίδης αναδεικνύεται λαϊκός ηγέτης, καθοδηγώντας πολιτικά και οργανωτικά τις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού της Αθήνας ενάντια στους χιτλεροφασίστες κατακτητές.  

«…θα πεθάνω κομμουνιστής»

   Ο Πλουμπίδης στα χρόνια του Εμφυλίου δίνει τη μάχη του ΔΣΕ από την Αθήνα δρώντας στην παρανομία. Στις συνθήκες της μετεμφυλιακής παρανομίας στέλνει το γράμμα του στους συνηγόρους του Νίκου Μπελογιάννη, όπου μετά τη σύλληψη και καταδίκη του τελευταίου, δηλώνει ότι είναι ο ίδιος και όχι ο Μπελογιάννης ο επικεφαλής του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ, καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην δολοφονία και προσφέρεται να παρουσιαστεί και να δικαστεί αυτός.

    Συλλαμβάνεται στις 25 Νοέμβρη του 1952 στον Κολωνό και προσάγεται σε δίκη στις 24 Ιούλη 1953. Το κράτος της μετεμφυλιακής κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» τον δικάζει κατ’ εφαρμογή του ΑΝ 375 της μεταξικής φασιστικής χούντας περί «κατασκοπείας»… Μαζί του δικάζονται ερήμην οι Ν. Ζαχαριάδης, Γ. Ιωαννίδης, Β. Μπαρτζιώτας, Μ. Πορφυρογένης, Π. Ρούσος, και άλλα στελέχη της ηγεσίας του ΚΚΕ.

   Η δίκη του Πλουμπίδη δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει έκφραση της μνημειώδους μισαλλοδοξίας του καθεστώτος της εξάρτησης και της υποτέλειας του κράτους της ολιγαρχίας.

   Ο ίδιος δίνει δείγματα απίστευτης ψυχικής ανάτασης. Δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τους στρατοδίκες του, τους οποίους ξεγυμνώνει με την περήφανη απολογία του. Πρέπει να διαχειριστεί και την άδικη εναντίον του κατηγορία που έχει εκτοξευτεί από την ηγεσία του Κόμματος. Ο Πλουμπίδης γνωρίζει πως κάθε του λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την αντίδραση εναντίον του ιδανικού για το οποίο έδωσε όλη του τη ζωή. Επιλέγει να μετατρέψει την προσωπική του τραγωδία σε ένα έπος ανωτερότητας, αυτοθυσίας και ανιδιοτέλειας.

   «Ματαιοπονείτε, αν πιστεύετε ότι θα με κάνετε να στραφώ ενάντια στο Κόμμα μου», ήταν η απάντησή του στον πρόεδρο του δικαστηρίου, όταν εκείνος επιχείρησε να αξιοποιήσει τις άδικες και λαθεμένες κατηγορίες της ηγεσίας του ΚΚΕ ενάντια στον Πλουμπίδη.

«Σήμερα, κύριοι, δε δικάζετε άτομα. Δικάζετε το ΚΚΕ. Και επ’ αυτού, παρόλο ότι σήμερα όχι μόνο δεν έχω την τιμή να εκπροσωπώ το Κόμμα μου, αλλά έχω και πολεμική εναντίον μου, δηλώνω, ότι αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες για την πολιτική του Κόμματός μου», ήταν τα λόγια του…

   «Εκείνοι που με αγαπούν και με σέβονται οφείλουν να πειθαρχήσουν στο Κόμμα, να διαφυλάξουν την Ενότητά του και να έχουν εμπιστοσύνη στην ηγεσία του. Τιμή μου εγώ, πάνω απ’ όλα έχω την τιμή του Κόμματος. Εγώ, εκείνα που δίδασκα τα εφαρμόζω πρώτος εγώ. Ημουν πιστός στο Κόμμα τότε που με περιέβαλε με στοργή και με ανέβαζε στα ανώτερα αξιώματά του, είμαι πιστός και τώρα που -καλά ή κακά, δίκαια ή άδικα- με κατηγορεί και με στιγματίζει. Θα παραμείνω για πάντα πιστός και θα πεθάνω κομμουνιστής», γράφει στο γράμμα του.

Αφοσιωμένος στην «Ποίηση του Κομμουνισμού»

   Ο Πλουμπίδης ήταν ακριβώς αυτό: Κομμουνιστής. Οχι μόνο στην καρδιά αλλά και στο μυαλό. Και το απέδειξε έχοντας την ψυχική δύναμη, αλλά και τον πολιτικό ορθολογισμό, να αντιληφθεί – παρότι βρισκόταν στη δίνη της προσωπικής του δοκιμασίας – το κύριο: ότι πάνω από τον ίδιο και πάνω από το Κόμμα, πάνω από τις σχέσεις του ίδιου με την ηγεσία του Κόμματος, βρισκόταν η υπόθεση των συμφερόντων του λαού. Το δίκιο της εργατικής τάξης. Η δικαίωση των αγώνων του ΕΑΜ και του ΔΣΕ. Η υπόθεση της σοσιαλιστικής προοπτικής και του ίδιου του κομμουνισμού. Με άλλα λόγια βρίσκονταν όλα αυτά που, τη δεδομένη μάλιστα στιγμή, στις δεδομένες ιστορικές και πολιτικές συνθήκες της ταξικής σύγκρουσης, δεν θα μπορούσαν παρά να περνάνε  – για κάθε κομμουνιστή – μέσα από την υπεράσπιση της τιμής του ΚΚΕ.

   Να γιατί η στάση του Πλουμπίδη δεν προσδιορίζεται με τη φράση «κομματική αφοσίωση» που είναι «στενή» για να την περιγράψει ή πολύ περισσότερο από την φτήνια εκείνων που στην επιστήμη της μαρξιστικής-λενινιστικής ανάλυσης και στο κομμουνιστικό ήθος δεν βλέπουν παρά μόνο «κομματική νομιμοφροσύνη».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΝΗΜΗ ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ

Ηρωική και συνάμα τραγική μορφή του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος. Ηγετικό στέλεχος του προπολεμικού δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος, καθοδηγητής της παράνομης "Παλιάς Κ.Ε." του ΚΚΕ την τελευταία περίοδο της δικτατορίας Μεταξά, ηγέτης του δημοσιοϋπαλληλικού μαζικού αντιστασιακού κινήματος, πολιτικός καθοδηγητής της ΟΠΛΑ, υπεύθυνος της παράνομης οργάνωσης του κόμματος στα 1949-52, τα πιο δύσκολα, ίσως, χρόνια στη μακρόχρονη παράνομη ζωή του ΚΚΕ. 

Εκτελέστηκε σαν σήμερα, στις 14 Αυγούστου 1954, έχοντας αποκηρυχθεί και συκοφαντηθεί από το κόμμα, μετά από μια αδιανόητη σειρά παρεξηγήσεων των πολιτικών του πρωτοβουλιών. Η μνήμη του αποκαταστάθηκε το 1958. 

Θα μένει παντοτινό σύμβολο ανυποχώρητης στάσης απέναντι στον ταξικό εχθρό, όπως ακριβώς στάθηκε και στο στρατοδικείο, όπου δεν επέτρεψε να αξιοποιηθεί από την αντικομμουνιστική προπαγάνδα η προσωπική του περιπέτεια με το κόμμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζω να βλέπω ένα σωρό ανακοινώσεις και κείμενα σχημάτων και οργανώσεων της Αριστεράς κυρίως, οι οποίες "καταγγέλλουν την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών και επισημαίνουν τις κυβερνητικές ευθύνες" κλπ., κλπ., κλπ., κλπ., κλπ.

Δηλαδή να βλέπω κάτι που δεν έχει το παραμικρό νόημα!

Δεν είναι ολιγωρία, είναι συνειδητός εμπρησμός για να βάλουν ανεμογεννήτριες!! Και κόβουν τα δέντρα μέσα στις πόλεις για τα 5G.

Ο κόσμος τα ξέρει αυτά πολύ καλά, ακόμα και οι σαρανταενατακατοί - ακόμα και τα τελειωμένα, χαμερπή, δουλοπρεπή, δοσίλογα, γλοιώδη, κουτοπόνηρα, αναίσθητα, αναξιοπρεπή κουλοτόμαρα που προσπαθούν να τα δικαιολογήσουν. Ακόμα και αυτοί οι ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ τα ξέρουν.

Την κυβέρνηση ο κόσμος τη βλέπει.

ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΛΠ.) ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Μόνο το ΚΚΕ (μ-λ) αν δεν κάνω λάθος είδα να λέει κάπου "να φύγει η κυβέρνηση των εμπρηστών" - και μπράβο του.

Δηλαδή το να λες μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα (ΠΟΣΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΘΕΕ ΜΟΥ! ) το ένα και το άλλο χωρίς να ζητάς να παραιτηθεί η κυβέρνηση, είναι ακριβώς η μεγαλύτερη ηλιθιότητα.

Και η κυβέρνηση  αντιδρά με τα χαρακτηριστικά "χοχοχο" σε αυτές τις "νουθεσίες" της κακιάς συμφοράς.

Και καλά κάνει, τη δουλειά της κάνει. Οι άλλοι δεν την κάνουν- με το ΚΚΕ να έχει τις πιο μεγάλες ευθύνες (αλλά όχι να ευθύνεται μόνο αυτό, και άλλοι περίπου με τον ίδιο τρόπο αντιδρούν), διότι έχει τη μεγαλύτερη δύναμη. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ισραηλινός στρατός έχει βομβαρδίσει σχεδόν κάθε σπιθαμή της Γάζας με βόμβες αμερικανικής κατασκευής. 

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ρίξει πάνω από 70.000 βόμβες στη Γάζα τους τελευταίους δέκα μήνες - καθιστώντας την την πιο θανατηφόρα εκστρατεία βομβαρδισμού στον 21ο αιώνα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις να είναι μια κίνηση προς τον καπιταλισμό; Αν αυτές οι ιδέες είχαν επαναστατικό χαρακτήρα, όπως επιμένουν ορισμένοι, γιατί έχουν τέτοια υποστήριξη και θαυμασμό από τους ιμπεριαλιστές ηγέτες;

Μετά την επίσκεψη του συντρόφου Γκορμπατσόφ στην Κούβα, είπαμε ανοιχτά ότι όπως πρέπει να γίνεται σεβαστό το δικαίωμα κάθε σοσιαλιστικής χώρας να οικοδομεί καπιταλισμό, απαιτούμε επίσης σεβασμό για κάθε καπιταλιστική χώρα στο δικαίωμά της να οικοδομήσει σοσιαλισμό εκεί.

Φιντέλ Κάστρο (1989)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από 153 χρόνια, στις 13 Αυγούστου 1871, γεννήθηκε ο Καρλ Λίμπκνεχτ - μια εξαιρετική προσωπικότητα του γερμανικού εργατικού κινήματος, ένας από τους ιδρυτές του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας, ο ιδρυτής του κομμουνιστικού κινήματος νεολαίας.

Το 1890, ενώ ήταν ακόμη φοιτητής, ο Καρλ Λίμπκνεχτ εντάχθηκε στο σοσιαλιστικό κίνημα και άρχισε αμέσως έναν ενεργό αγώνα ενάντια στον οπορτουνισμό, αντιτιθέμενος στις μεταρρυθμιστικές τακτικές των δεξιών σοσιαλδημοκρατικών ηγετών. Το 1903, δημιούργησε την πρώτη σοσιαλιστική οργάνωση νεολαίας στη Γερμανία και το 1907 ήταν ένας από τους εμπνευστές του Διεθνούς Συνεδρίου Νεολαίας στη Στουτγάρδη, στο οποίο παρέδωσε μια έκθεση με θέμα «Μιλιταρισμός και Αντιμιλιταρισμός». Για τη δημοσίευση αυτής της έκθεσης, ο Λίμπκνεχτ καταδικάστηκε σε ενάμιση χρόνο φυλάκιση.

Μετά την απελευθέρωσής του, ο Κ. Λίμπκνεχτ άρχισε ξανά ενεργή επαναστατική δράση, πολεμώντας ενάντια στον οπορτουνισμό στις τάξεις της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας. Το 1912, εξελέγη στο Ράιχσταγκ και χρησιμοποίησε την κοινοβουλευτική παρουσία για επαναστατική προπαγάνδα ενάντια στον επικείμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Από τις πρώτες μέρες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Λίμπκνεχτ ενεργούσε ως διεθνιστής. Έκανε επαναστατικό αντιπολεμικό έργο, καταψήφισε τα πολεμικά δάνεια στο Ράιχσταγκ, εξέθεσε τον γερμανικό ιμπεριαλισμό, υποστηρίζοντας το μπολσεβίκικο σύνθημα - «μετατροπή του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε εμφύλιο πόλεμο». Ήταν ένας από τους διοργανωτές του ομίλου International. Τον Μάιο του 1916, για οργάνωση διαδήλωσης κατά του πολέμου, ο Λίμπκνεχτ συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο, υπό την πίεση των πλατιών μαζών στις συνθήκες μιας επαναστατικής έξαρσης, αφέθηκε ελεύθερος τον Οκτώβριο του 1918.

Τον Δεκέμβριο του 1918, μαζί με την Ρόζα  Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Τον Ιανουάριο του 1919, ο Λίμπκνεχτ ηγήθηκε μιας εξέγερσης των εργατών του Βερολίνου με στόχο την ανατροπή της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας της Γερμανίας. Οι αντάρτες προσπάθησαν να εγκαταστήσουν τη σοβιετική εξουσία στη Γερμανία. Στις 15 Ιανουαρίου 1919, ο K. Liebknecht και η R. Luxemburg συνελήφθησαν και δολοφονήθηκαν άγρια την ίδια μέρα.

Ο Λένιν έδωσε υψηλή εκτίμηση για τον Λίμπκνεχτ στο «Γράμμα προς τους Εργάτες της Ευρώπης και της Αμερικής» (1919). Ο Λένιν έγραψε: «Ο Καρλ Λίμπκνεχτ είναι ένα όνομα γνωστό στους εργάτες όλων των χωρών... Αυτό το όνομα είναι σύμβολο της αφοσίωσης του ηγέτη στα συμφέροντα του προλεταριάτου, της πίστης στη σοσιαλιστική επανάσταση. Αυτό το όνομα είναι σύμβολο μιας πραγματικά ειλικρινούς , πραγματικά πρόθυμοι να κάνουν θυσίες, ανελέητος αγώνας ενάντια στον καπιταλισμό Αυτό το όνομα είναι ένα σύμβολο ενός ασυμβίβαστου αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις, έναν αγώνα έτοιμο να κάνει θυσίες ακριβώς όταν η «δική του» χώρα βυθίζεται στη φρενίτιδα. ιμπεριαλιστικές νίκες» (PSS, τ. 37, σελ. 458).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν είναι Αντιπρόσωπος, Είναι Πόλεμος Μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών & Ρωσίας. "

Ο Jeffrey Sachs το αφήνει γυμνό: αυτός δεν είναι πόλεμος αντιπροσώπων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, είναι μια άμεση σύγκρουση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας.

Ο εξοπλισμός, η χρηματοδότηση και η στρατηγική διαχείριση των στρατιωτικών προσπαθειών της Ουκρανίας ενορχηστρώνονται από τις ΗΠΑ.

Τίποτα δεν συμβαίνει στο ουκρανικό μέτωπο χωρίς αμερικανική έγκριση και καθοδήγηση.

Αυτή δεν είναι απλώς μια σύγκρουση στο περιθώριο της Ευρώπης - πρόκειται για έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας, που διεξάγεται από την Ουάσινγκτον εναντίον της Μόσχας.

Ας κάνουμε όμως τις άβολες ερωτήσεις: Πώς αυτός ο ατέλειωτος κύκλος αιματοχυσίας εξυπηρετεί τα συμφέροντα των απλών Ουκρανών, που στέλνονται να πεθάνουν στο όνομα μιας γεωπολιτικής σκακιστικής παρτίδας;

Πώς ωφελεί αυτό τον Αμερικανό φορολογούμενο, ο οποίος αντιμετωπίζει τη ζοφερή πραγματικότητα ενός δολαρίου που καταρρέει, χρέη τρισεκατομμυρίων από "για πάντα πολέμους" και έναν διαβρωμένο κοινωνικό ιστό στο σπίτι;

Καθώς οι ΗΠΑ προσκολλούνται στην φθίνουσα ηγεμονία τους, υποστηρίζοντας μια διεφθαρμένη ελίτ μέσω ξεπλύματος χρήματος και στρατιωτικής περιπέτειας, είναι οι απλοί πολίτες -τόσο Αμερικανοί όσο και Ουκρανοί- που φέρουν το πραγματικό κόστος.

Κι όμως, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει το αναπόφευκτο: μια ολοκληρωτική νίκη των Ρώσων.

Οι ΗΠΑ πρέπει να συμφιλιωθούν με αυτή την πραγματικότητα ή να ρισκάρουν να χάσουν πολύ περισσότερα από την Ουκρανία.

Απέναντι σε μια αναζωπύρωση Ρωσίας που θα προστατεύσει τα ζωτικά της συμφέροντα, το διακύβευμα δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερο (όχι υπερβολικό).

Το ερώτημα παραμένει: πόσο ακόμα είναι πρόθυμη να θυσιάσει η Ουάσινγκτον σε μια χαμένη μάχη;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Beriev Be-200: Αυτός είναι ο Ρώσος γίγαντας . Ρίχνει στη φωτιά ποσότητα νερού όση μία μικρή… λίμνη .

Εμείς έχουμε τα κουβαδάκια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε πριν 2 χρόνια που ανατίναξαν τον αγωγό αερίου Nord Stream στην Βόρεια Θάλασσα και 

Αμερικάνοι-Ευρωπαίοι κατηγορούσαν τους Ρώσους? 

Και έμεινε από αέριο η Ευρώπη?

Η Γερμανική Εισαγγελία σήμερα απήγγειλε επίσημες κατηγορίες σε Ουκρανούς δύτες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αχ αυτό το προεκλογικό επιτελείο της Κάμαλα! Ξεφτιλίστηκε.

Στο άδειο αεροδρόμιο έστησαν fake πλήθος οπαδών της υποψήφιας Προέδρου, χωρίς να προσέξουν την τουρμπίνα του αεροπλάνου, που καθρέφτιζε το άδειο αεροδρόμιο.

Στο ίδιο μοτίβο και οι "δημοσκοπήσεις".

Σχολιο.- Μπορεί οι fact chekers να μην είναι τα απλά τρόλια της Πειραιώς (τα υπόγεια των κεντρικών των νουρδιτών) που να παίρνουν 0,50 λεπτά το κάθε σχόλιο που γράφουν στο facebook, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ είναι κραγμένα φασιστόμουτρα, ψεύτες του κερατά, χαφιεδόμουτρα του Κούλη και της CIA, που νομίζουν ότι υπάρχει κανείς ηλίθιος (εκτός των νουρδιτών που έχουν την πατέντα) που τους πιστεύει!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες, που πρώτα οι Τούρκοι δημοσίευσαν, ότι η 80η και η 82η ξεχωριστές ταξιαρχίες προσγείωσης και προβολής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ζήτησαν επείγουσα απόσυρση, από την περιοχή Κούρσκ, λόγω μεγάλων απωλειών και ελλείψεων εφοδιασμού.

Μια τέτοια απαίτηση, σημαίνει ότι το 50% έως 70% του αριθμού των στρατιωτών θα πρέπει να έχει χαθεί.

Η Ουκρανική Διοίκηση συνήθως δεν αποδέχεται αίτημα για απόσυρση, από την πρώτη γραμμή, εάν οι απώλειες δεν υπερβαίνουν το 85% της δύναμης. Αλλά αν είναι αλήθεια ότι ο Ρωσικός στρατός ετοιμάζεται για μια μεγάλη επιχείρηση αρμάτων με ισχυρή αεροπορική υποστήριξη που θα προσπαθήσει να επιτεθεί και να εγκλωβίσει απ΄όλες τις πλευρές τους εισβολείς, τότε μια τέτοια μείωση της πολεμικής δυνατότητας των Ουκρανών μπορεί να είναι αλήθεια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμ βέβαια! 

Τα πυροσβεστικά μέσα ΔΕΝ μπορούν 

ΟΥΤΕ να … κυνηγούν Υεμένιους, 

ΟΥΤΕ να προστατεύουν το Ισραήλ, 

ΟΥΤΕ να στέλνονται στους Ουκροναζί!

Ο Δήμος Βερύκιος σήμερα αποκαλύπτει στοιχεία του ΤΙ ξοδέψαν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα για πολεμικά αεροσκάφη σε σύγκριση με ΤΙΠΟΤΑ για πυροσβεστικά μέσα! 

Συγκρίνοντας μάλιστα αναφέρει: 

“… ενδεικτικά η τιμή ενός ρωσικού αεροσκάφους Beriev Be-200 κυμαίνεται από 45 έως 70 εκ. δολάρια, όταν το κάθε Rafale που αγόρασε η Ελλάδα ξεπέρασε τα 170 εκατ. δολάρια”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποστράτηγος Apty Alaudinov, διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή Kursk:

Η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο. Το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους όπου βρισκόταν ο εχθρός έχει ήδη αποκλειστεί πλήρως. Οι οικισμοί όπου βρίσκεται ο εχθρός καθαρίζονται, χτυπιούνται από εκεί που βρίσκονται. Όλες οι μονάδες του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας έχουν ενταχθεί και ασχολούνται με την καταστροφή του εχθρού με καλό ρυθμό, και ο εχθρός υφίσταται τώρα απώλειες που πιθανότατα δεν είχε ποτέ σε όλη την περίοδο των Στρατηγικών Άμυνας. Αυτές τις απώλειες τις υφίσταται λόγω της δικής του βλακείας.


- Το Der Spiegel ανησυχεί: Μέτωπο στην περιοχή Κουρσκ: απειλή μακροπρόθεσμης ήττας για την Ουκρανία

- Η επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ, σύμφωνα με Γερμανούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμες αποτυχίες για την Ουκρανία

- Οι βραχυπρόθεσμες επιτυχίες μπορεί να μετατραπούν σε ήττες, αφού η επέκταση του μετώπου είναι επωφελής για τη Ρωσία, η οποία έχει μεγαλύτερους πόρους

- Είναι απίθανο η Ουκρανία να μπορέσει να κρατήσει τις θέσεις που έχει κερδίσει λόγω υλικοτεχνικών δυσκολιών και έλλειψης πεζικού. Και οι ελπίδες του Κιέβου για αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το Ντονμπάς είναι απίθανες, γεγονός που καθιστά την τρέχουσα επιχείρηση πολύ επικίνδυνη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαγκλαντές, μια άμεση επίθεση σε έναν από τους βασικούς διαδρόμους της ΒRI

Αυτό που θα συμβεί τις επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικό για το μέλλον όχι μόνο του Μπαγκλαντές και της Ινδίας, αλλά και για ολόκληρη την πρωτοβουλία Belt and Road και τα σχετικά έργα.

Στην ποταπή στρατηγική κλιμάκωσης του πολέμου που ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, συνεπής με την εξωτερική πολιτική των επαναλαμβανόμενων πολέμων, αυτό που συμβαίνει στο Μπαγκλαντές αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της αμερικανικής προσπάθειας αποσταθεροποίησης των νέων συμμαχιών του πολυπολικού κόσμου.

Η Ινδία έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους τελευταίους μήνες στρατηγική υποστήριξη στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα για τον έλεγχο της Ινδικής Θάλασσας και του Περσικού Κόλπου. Ο Ναρέντρα Μόντι τον περασμένο μήνα πήγε στη Μόσχα και υπέγραψε συμφωνίες με τη Ρωσία. Όλα αυτά δεν πήγαν καλά με την Ουάσιγκτον, η οποία διέταξε την εκδίωξη της κυβέρνησης της Sheikh Hasina στο Μπαγκλαντές.

Η Χασίνα είναι υπέρ της Ινδίας, οπότε το Νέο Δελχί θα μπορούσε να απολαύσει αύξηση της περιφερειακής σταθερότητας. Hasina σήμαινε επίσης ισορροπία μεταξύ εθνοτικών και θρησκευτικών συγκρούσεων, όπου ήδη μεταξύ 2001 και 2006 υπήρχαν αρκετά προβλήματα λόγω των δεσμών μεταξύ εθνικιστικών ομάδων και κομμάτων στο Μπαγκλαντές και το Πακιστάν• Αρνήθηκε τις εδαφικές εκχωρήσεις και τη στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ και αντιτάχθηκε στην αντικινεζική πίεση.

Έτσι ήρθε η τιμωρία: η εκδίωξη της Χασίνα μέσω μιας μικρο-επανάστασης πραξικοπήματος για να εγκαταστήσει μια προσωρινή χούντα με έναν άνθρωπο επιλεγμένο από την Ουάσιγκτον. Όλα σε στυλ αστεριών και λωρίδων. Δεν είναι τυχαίο ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε αμέσως την υποστήριξή του στην αλλαγή του πολιτικού καθεστώτος, χωρίς να περιμένει ούτε λίγες ώρες για το γεγονός.

Η αποσταθεροποίηση του Μπαγκλαντές είναι μια προσπάθεια υπονόμευσης της ασφάλειας της Ινδίας και, δεδομένου ότι η Ινδία είναι ο εγγυητής της σταθερότητας και της αυτονομίας της Rimland, οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να διαταράξουν την περιφερειακή ισορροπία υποδαυλίζοντας εσωτερικές συγκρούσεις και επιβραδύνοντας τις οικονομικές συμφωνίες. Μια φιλοαμερικανική κυβέρνηση θα ανάγκαζε όλες τις γειτονικές χώρες να επανεκτιμήσουν τη δέσμευσή τους για ασφάλεια και συμμετοχή σε εταιρικές σχέσεις. Ενώ είναι αλήθεια ότι το Μπαγκλαντές δεν μπορεί, από μόνο του, να αντιμετωπίσει την Ινδία και δεν μπορεί να καθορίσει την εσωτερική του πολιτική, είναι επίσης αλήθεια ότι ορισμένοι στρατηγικοί κίνδυνοι στα σύνορα Ινδίας-Μπαγκλαντές θα ήταν ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα να διαχειριστεί αυτή τη στιγμή.

Αυτό που θα συμβεί τις επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικό για το μέλλον όχι μόνο του Μπαγκλαντές και της Ινδίας, αλλά και για ολόκληρη την πρωτοβουλία Belt and Road και τα σχετικά έργα.


-Άλλη μια διάσταση ίσως του πραξικοπήματος στο Μπαγκλαντές

- Μετά την ανακάλυψη ενός υπεράκτιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στο Μπαγκλαντές τον Μάιο του 2024, η τότε πρωθυπουργός Sheikh Hasina ανακοίνωσε διαγωνισμό για την εξόρυξη του

- Αυτό τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών διεθνών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών εταιρειών Exxon Mobil και Chevron

- Η Κίνα εισάγει ήδη αέριο από τον βυθό της θάλασσας δυτικά της Μιανμάρ στην επαρχία Γιουνάν. Αυτό δεν άρεσε στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν βάλει δικό τους υποψήφιο στο τιμόνι της χώρας

- Το Μπαγκλαντές είναι ο 25ος μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο. Υπάρχουν 20 χερσαία κοιτάσματα που παράγουν φυσικό αέριο στη χώρα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



NORD STREAM ΕΚΡΉΞΕΙΣ: 

Η Γερμανία εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον Ουκρανού εκπαιδευτή καταδύσεων, ο οποίος φέρεται να ήταν μέλος της ομάδας που ανατίναξε τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

Οι Γερμανοί ερευνητές πιστεύουν ότι ο άνδρας, ο οποίος είναι γνωστό ότι ζούσε τελευταία φορά στην Πολωνία, ήταν ένας από τους δύτες που τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στους αγωγούς που περνούν από τη Ρωσία στη Γερμανία κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα τον Σεπτέμβριο του 2022. 

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Γερμανίας αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι η Γερμανία είχε ζητήσει από την Πολωνία τον Ιούνιο να συλλάβει τον άνδρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 Γερμανικές αεροπορικές βάσεις έκλεισαν λόγω υποψίας σαμποτάζ..! Στη Γαλλία πέφτουν τα Ραφάλ και στη Γερμανία κλείνουν οι αεροπορικές βάσεις από σαμποτάζ!!!

14/08/2024

Δυο Γερμανικές αεροπορικές βάσεις έκλεισαν λόγω υποψίας σαμποτάζ..! Στη Γαλλία πέφτουν τα Ραφάλ και στη Γερμανία κλείνουν οι αεροπορικές βάσεις από σαμποτάζ! Τι την ήθελαν την πτώση του Εωσφόρου μάδησαν τα φτερά τους!!

Δυο Γερμανικές βάσεις έκλεισαν λόγω υποψίας σαμποτάζ. Πρώτα έκλεισε η βάση της Bundeswehr στην Κολωνία-Wahn και τώρα η βάση του ΝΑΤΟ στο Geilenkirchen και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει υποψία δολιοφθοράς. Υποψίες για δολιοφθορά στις βάσεις της Bundeswehr στο Geilenkirchen και την Cologne-Wahn

“… διερευνάται πιθανή μόλυνση του πόσιμου νερού. (…) Αναγνωριστικά αεροσκάφη, μεταξύ άλλων, σταθμεύουν στο αεροδρόμιο του ΝΑΤΟ στο Geilenkirchen.”

Μια δεύτερη γερμανική στρατιωτική βάση έχει σφραγιστεί ως ύποπτη για δολιοφθορά, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του στρατού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, διερευνάται πιθανή μόλυνση του πόσιμου νερού στην αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ Geilenkirchen.

Τοπικά έντυπα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ Geilenkirchen, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στη Γερμανία, έχει επίσης αποκλειστεί λόγω υποψίας δολιοφθοράς.Λέγεται ότι σημειώθηκε παραβίαση της ασφάλειας στο Geilenkirchen χθες το βράδυ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εθεώρουν τα Rafales ως αστραπήν….να πέφτουν!

14/08/2024

Εθεώρουν τα Rafales ως αστραπήν….να πέφτουν! Συγκρούστηκαν στον αέρα 2 Rafales της Γαλλίας αγνοούνται 2 πιλότοι ένας είναι σώος!

Δύο μαχητικά Ραφάλ της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας συγκρούστηκαν στον αέρα στα BA της χώρας.Τα αεροπλάνα της Rafale συγκρούστηκαν στο Morthe-et-Moselle. Ένας πιλότος εκτινάχθηκε πριν τη σύγκρουση κι εντοπίστηκε σώος οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον πιλότο. Ο εκπαιδευτής και ο πιλότος που ήταν στο δεύτερο αεροπλάνο είναι πάντα αγνοούμενοι

Το δυστύχημα μεταξύ δύο μαχητικών αεροσκαφών σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.Δύο μαχητικά αεροσκάφη από τη μοίρα μετασχηματισμού Rafale στην αεροπορική βάση Saint-Dizier (Haute-Marne) συγκρούστηκαν μεταξύ τους.ι ξεκίνησαν «επιχειρήσεις αναζήτησης» δύο πιλότων, σύμφωνα με τη νομαρχία και το γενικό επιτελείο .

Δύο μαχητικά αεροσκάφη από τη μοίρα μετασχηματισμού Rafale στην αεροπορική βάση Saint-Dizier (Haute-Marne) συγκρούστηκαν μεταξύ τους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ομιλία της Αεροπορικής και Διαστημικής Δύναμης στο Παρίσι.«Ακόμα αναζητούμε το δεύτερο πλήρωμα», πρόσθεσε.«Το επιχειρησιακό κέντρο του τμήματος ενεργοποιήθηκε αμέσως και ξεκίνησε το σχέδιο SATER [αεροπορικής διάσωσης] για την υποστήριξη των στρατιωτικών δυνάμεων», ανέφερε η νομαρχία Meurthe-et-Moselle σε δελτίο τύπου.

«Οι επιχειρήσεις αναζήτησης για τους πιλότους ξεκίνησαν από την ομάδα χωροφυλακής του τμήματος, την υπηρεσία πυροσβεστικής και διάσωσης, το εθνικό δασαρχείο και την ADRASEC [εθνική ομοσπονδία ραδιοερασιτεχνών που υπηρετούν την πολιτική ασφάλεια]», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι το ατύχημα σημειώθηκε «στο την περιοχή Colombey-les-Belles». «Η στρατιωτική αρχή θα ενημερώσει για τα αίτια του δυστυχήματος», σημείωσε η νομαρχία.“Ένας μεγάλος θόρυβος”

Ο στρατός είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι όλοι οι πιλότοι ήταν γαλλικής υπηκοότητας. Οι Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται αυτή τη στιγμή στη Γαλλία, αλλά στη βάση Cazaux (νοτιοδυτικά) και μόνο σε μαχητικά Alpha-Jet.

«Ακούσαμε έναν μεγάλο θόρυβο, ίσως γύρω στις 12:30 μ.μ. Συχνά ακούμε αεροπλάνα να περνούν, αλλά δεν ήταν το σπάσιμο του ηχητικού φράγματος, δεν είχε καμία σχέση με αυτό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Πατρίς Μπονό, αντιδήμαρχος του Colombey-les-Belles.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ

Νέες αναφορές για ανάμειξη των ΗΠΑ

Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν διαδραμάτισε κανέναν απολύτως ρόλο στις ταραχές που οδήγησαν στην πτώση της πρώην πρωθυπουργού του Μπαγκλαντές, Σέιχ Χασίνα, ισχυρίστηκε προχθές ο Λευκός Οίκος, μερικές μέρες μετά τη διαφυγή της στην Ινδία.

Στο Μπαγκλαντές ξέσπασαν αιματηρά επεισόδια τον περασμένο μήνα, εν μέσω μαζικών κινητοποιήσεων, εν είδη «πορτοκαλί επανάστασης της CIA» ισλαμοφασιστών φοιτητών πληρωμένων από την CIA.

«Δεν είχαμε απολύτως καμία ανάμειξη. Οποιαδήποτε πληροφορία ή φήμη πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμείχθηκε σε αυτά τα γεγονότα είναι απλούστατα ψευδής», ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Economic Times» της Ινδίας την Κυριακή, το οποίο ανέφερε πως η Χασίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ πως την ανέτρεψαν επειδή θέλουν τον έλεγχο του νησιού Σεντ Μάρτιν, στον Κόλπο της Βεγγάλης για να το χρησιμοποιήσουν σαν στρατιωτική βάση ενάντια στην Κίνα, και η ΣείΧασίνα αρνήθηκε να τους το δώσει.

Στον διεθνή Τύπο υπάρχει αρθρογραφία για ομοιότητες με «χρωματιστή επανάσταση» με την συμμετοχή της Ουάσιγκτον.

Ο γιος της Σατζίμπ Ουαζέντ διέψευσε το δημοσίευμα, διαβεβαιώνοντας πως η μητέρα του δεν έκανε ποτέ τέτοια δήλωση, προφανώς γιατί φοβάται μην δολοφονηθεί και αυτός.

Λίγες μέρες νωρίτερα ο Ουαζέντ - σε αποκλειστική συνέντευξη στο PTI (Press Trust of India) - είχε δηλώσει πως η μητέρα του θα επιστρέψει στη χώρα «μόλις αποκατασταθεί η δημοκρατία» και κατηγόρησε το Πακιστάν για την πυροδότηση της αναταραχής στο Μπαγκλαντές, λέγοντας πως υπάρχουν στοιχεία για ανάμειξη της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Πακιστάν (ISI).

Τόνισε επίσης ότι οι ταραχοποιοί επιτέθηκαν στην αστυνομία με όπλα, τα οποία μπορούσαν να παρασχεθούν «μόνο από τρομοκρατικές ομάδες και ξένες δυνάμεις». Σε αναφορές για ανάμειξη μιας υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ όπως η CIA, είπε ότι δεν είχε στοιχεία, αλλά «ίσως, είναι». Απέρριψε οποιαδήποτε κινεζική εμπλοκή όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Προσωρινή κυβέρνηση υπό τον νομπελίστα τοκογλύφο Μουχάμαντ Γιούνους ορκίστηκε την περασμένη Πέμπτη και αναμένεται να οργανώσει νέες νόθες εκλογές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με δημόσια συνομιλία Τραμπ - Μασκ

Τη «μεγαλύτερη απέλαση» παράτυπων μεταναστών «στην ιστορία αυτής της χώρας» υποσχέθηκε να κάνει ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοέμβρη, Ντόναλντ Τραμπ, σε περίπτωση που επανεκλεγεί. Η «υπόσχεση» δόθηκε στο πλαίσιο 120λεπτης συνομιλίας που είχε με τον (επίσης δισεκατομμυριούχο) ιδιοκτήτη της πλατφόρμας Χ, Ιλον Μασκ. Εκεί, ο Τραμπ επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι «πρώην έγκλειστοι» από τη Βενεζουέλα και άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής έχουν πλημμυρίσει τα σύνορα.

«Εχουμε κόσμο που έρχεται μαζικά, σαν (...) αποκάλυψη ζόμπι», συμφώνησε ο Ιλον Μασκ.

Ο Τραμπ στη συνέχεια χαρακτήρισε «πραξικόπημα εντός του Δημοκρατικού Κόμματος» την απόφαση του Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, να αποχωρήσει από την προεκλογική εκστρατεία παραχωρώντας τη θέση του στην αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις. Πρόσθεσε δε ότι οι Δημοκρατικοί «απλώς έβγαλαν τον Μπάιντεν πίσω από το υπόστεγο και βασικά τον πυροβόλησαν».

Ενδιαφέρον είχε επίσης η σύγκλιση απόψεων μεταξύ Τραμπ και Μασκ για την Κάμαλα Χάρις, που φτάνει σε επίπεδα φαιδρότητας, να τη χαρακτηρίζουν «υποψήφια της ριζοσπαστικής αριστεράς» που δήθεν θέλει να φέρει τον κομμουνισμό στην Αμερική.

Ο Ιλον Μασκ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ στις 13 Ιούλη, εξαίροντας τη «γενναιότητά» του, όταν σηκώθηκε υψώνοντας ψηλά τη γροθιά του στον αέρα, περιτριγυρισμένος από τους πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας. Σε άλλο σημείο ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ ειρωνεύτηκε τη διεθνή ανησυχία για την κλιματική αλλαγή λέγοντας ότι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα σημάνει πως θα υπάρχουν «περισσότερες παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες».

Ο Ντόναλντ Τραμπ άδραξε την αφορμή για να υποστηρίξει ότι είναι καλύτερος από τους Δημοκρατικούς στη διαχείριση διεθνών κρίσεων, προσπαθώντας να δείξει πως έχει καλύτερες σχέσεις με ηγέτες όπως ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. «Τα πήγαινα πολύ καλά με τον Πούτιν και με σεβόταν», είπε χαρακτηριστικά. Ισχυρίστηκε έτσι πως εάν εκλεγεί οι ΗΠΑ θα είναι πιο ασφαλείς σε διεθνές επίπεδο, εκτιμώντας ότι «ο κόσμος υποτιμά τον κίνδυνο τρίτου παγκοσμίου πολέμου».

Επανέλαβε ότι οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα είχαν σημειωθεί αν παρέμενε Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στη διάρκεια της συνομιλίας ο Ιλον Μασκ εκδήλωσε ενδιαφέρον να γίνει μέλος επιτροπής στον Λευκό Οίκο που θα εγγυάται ότι «θα δαπανάται ορθά» το χρήμα των φορολογουμένων.

Ωρες πριν από την προβολή της συνέντευξης, ο Τραμπ επέστρεψε στην πλατφόρμα X για πρώτη φορά μετά το 2021, δημοσιοποιώντας βίντεο εκστρατείας στο οποίο διαμαρτύρεται για τις διάφορες κατηγορίες εναντίον του.

Η συνομιλία των δύο δισεκατομμυριούχων ξεκίνησε με 40λεπτη καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων, που ο Μασκ είπε ότι είναι «συνέπεια κυβερνοεπίθεσης» επειδή  «κάποιοι δεν ήθελαν να ακουστούν όσα έχει να πει» ο Τραμπ.

Στο μεταξύ, χτες, ο Τραμπ μήνυσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης διεκδικώντας αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων «για απόπειρα πολιτικού διωγμού» του, μετά την έρευνα στην κατοικία του στη Φλόριντα από το FBI, για την πολύκροτη υπόθεση παρακράτησης απόρρητων κρατικών εγγράφων. Η μήνυση - αγωγή κατατέθηκε την περασμένη βδομάδα και έγινε γνωστή αργά προχτές βράδυ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ: ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΑΣ – ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ; ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μελόνι τα κατάφερε: Μείωση άνω του 60% της λαθρομετανάστευσης, τριπλασιασμός επιστροφών! Η Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγή!

Μείωση 67% της λαθρομετανάστευσης στην Ιταλία της Μελόνι, την ίδια στιγμή που η αύξηση των ορών στην Ελλάδα ξεπερνά το 200% και χιλιάδες συνεχίζουν να μπαίνουν ανεξέλεγκτα στην χώρα!. Η κυβέρνηση Μελόνι αποδεικνύει ότι υπάρχουν «εθνικές λύσεις» στο πρόβλημα, αρκεί να υπάρχει θέληση.

Η ιταλική επιτυχία ταυτόχρονα υπογραμμίζει το μέγεθος της αποτυχία των μεταναστευτικών πολιτικών στη χώρα μας, όπου ακόμη και ο υπουργός Μετανάστευσης παραδέχεται ότι τα στοιχεία του υπουργείου του είναι ανακριβή!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Giornale της Τρίτης 13 Αυγούστου, η θαλάσσια παράνομη μετανάστευση προς την Ιταλία σημείωσε πρωτοφανή πτώση φέτος, καθώς οι αποτρεπτικές πολιτικές της συντηρητικής κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευμένα επίσημα στοιχεία, η Ρώμη κατέγραψε μια συγκλονιστική πτώση 62,4% στις παράνομες αφίξεις το 2024, με 37.000 μετανάστες να αποβιβάζονται στην Ιταλία από τις 12 Αυγούστου σε σύγκριση με σχεδόν 100.000 την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το 2023 ήταν ιδιαίτερα άσχημο όσον αφορά τις παράνομες αφίξεις, με το νησί Λαμπεντούζα της Νότιας Ιταλίας να έχει πληγεί περισσότερο από όλους τους τόπους εκφόρτωσης. Περίπου 120 σκάφη που μετέφεραν 6-7.000 μετανάστες έφτασαν στο νησί σε μία μόνο ημέρα τον Σεπτέμβριο, γεγονός που ώθησε σχολιαστές και νομοθέτες να χαρακτηρίσουν το γεγονός ως “εισβολή”.

Ενώ η Ιταλία πανηγυρίζει, ωστόσο, άλλες χώρες της Μεσογείου γίνονται στόχος των ίδιων διακινητών ανθρώπων σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς από ό,τι στο παρελθόν -η Ισπανία κατέγραψε αύξηση 155% φέτος και η Ελλάδα -σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδ-α ένα επιβλητικό ποσοστό 222%, γεγονός που δείχνει ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης δεν έχει εξαφανιστεί, αλλά απλώς έχει στραφεί σε πιο ευάλωτες ακτές.

Στο ιταλικό δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στο πόσο εύκολος στόχος για τους διακινητές είναι τα ελληνικά νησιά αλλά και η Κύπρος, η οποία περιγράφεται ως ένα «μικροσκοπικό έθνος» που αγωνίζεται υπό το βάρος αυτής της νέας κρίσης!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταδρομέας «τελειώνει» τους «αξύριστους» της κυβέρνησης: «Κικίλια δεν προλαβαίνεις να ξυριστείς σε ένα από τα 27 σπίτια σου;»

«Εμείς προλαβαίναμε, όπως και οι πυροσβέστες, να είμαστε προβλεπόμενοι» ανέφερε σε ανάρτησή του ο αλεξιπτωτιστής

Ο γνωστός influencer και πρώην καταδρομέας αλεξιπτωτιστής, Δημήτρης Σαββίδης, «τσάκισε» με ένα του βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί «αξύριστων» και «ταλαιπωρημένων» υπουργών και λοιπών κυβερνητικών στελεχών, κάνοντας μερικές έυστοχες παρατηρήσεις στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Ο Δημήτρης Σαββίδης, υπενθύμισε τη βασική αρχή των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και της Πυροσβεστικής να είναι όλοι «προβλεπόμενοι» κάθε μέρα, παρά την κούραση, δηλαδή ξυρισμένοι και γυαλισμένοι.

«Με όλες αυτές τις ανέσεις και δεν βρήκατε ένα λεπτό να ξυριστείτε; Να είχατε μούσια ανέκαθεν να το καταλάβω, αλλά βλέπω ότι όταν είστε παρών σε λαμπερές εκδηλώσεις, είστε ξυρισμένος-γυαλισμένος. Ε, πώς γίνεται όταν ξεκινάει η περίοδος των πυρκαγιών να μην το κάνετε;»

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, αυτοί οι ήρωες πυροσβέστες που είναι μακριά από τα σπίτια τους, προλαβαίνουν να βρουν χρόνο να ξυριστούν. Και εσείς, που σύμφωνα με τα αναρτημένα στοιχεία έχετε 27 σπίτια δεν προλαβαίνετε να πάτε σε ένα από αυτά και να ξυριστείτε και να δώσετε το παράδειγμα ως ηγέτης;» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Σαββίδης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΟΜΒΑ! ΑΙΤΗΣΗ για μεγάλο αιολικό πάρκο "εκκρεμεί" για τα καμένα στον Μαραθώνα...

Αίτηση για μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 26,6 MW στο Βόθωνα Αττικής από την εταιρεία ECOSOLAR. Η εταιρεία έχει ήδη λάβει βεβαίωση παραγωγού.

Πλέον δε χρειάζεται να εκχερσωθεί η έκταση για να τοποθετηθούν τα πάνελ. Η πυρκαγιά έκανε τη δουλειά δωρεάν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ! ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ανεμογεννήτριες μέσα στη νύχτα...