Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Σαββατο 17 Αυγουστου 2024


Η Κούβα ζητά τερματισμό του παρεμβατισμού στη Βενεζουέλα

Αβάνα, 16 Αυγούστου (ACN) Ο Μπρούνο Ροντρίγκες Παρρίγια, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, ζήτησε σήμερα να σταματήσει ο παρεμβατισμός  στη Βενεζουέλα.

Από τον λογαριασμό του στο Χ, ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι, όπως προειδοποίησε την περασμένη Πέμπτη, προωθήκηκε ένα παρεμβατικό ψήφισμα στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) στη Βενεζουέλα.

Ο οργανισμός αυτός, ο οποίος υποστήριξε πραξικοπήματα, δικτατορίες και δεν καταδίκασε τις εισβολές των ΗΠΑ στην περιοχή, δεν έχει την εξουσία να προτρέπει τις χώρες μας να υποταχθούν σε ψευδείς εντολές, ανέφερε στο μήνυμά του στο κοινωνικό δίκτυο.

«Όπως είχαμε προειδοποιήσει, ένα παρεμβατικό  ψήφισμα  κατά της  Βενεζουέλας προωθήθηκε στον ΟΑΚ. Αυτός ο οργανισμός, ο οποίος υποστήριξε πραξικοπήματα, δικτατορίες και δεν καταδίκασε τις αμερικανικές εισβολές στην περιοχή, δεν έχει την εξουσία να προτρέπει τις χώρες μας να υποταχθούν σε ψευδείς εντολές. Σταματήστε την παρέμβαση».

Ο Ροντρίγκες Παρίγια καταγγείλε χθες αυτές τις προσπάθειες του ΟΑΚ να επιβάλει ψήφισμα για την εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας, το έγγραφο που εκδόθηκε διατηρεί τον ίδιο παρεμβατικό χαρακτήρα με τις προηγούμενες προσπάθειες έκδοσης ψηφίσματος για το θέμα.

Ζήτησε επίσης την αποχή από την προώθηση ενεργειών που δημιουργούν αστάθεια και βία στη χώρα.

Οι χώρες μέλη του ΟΑΚ συζήτησαν ένα άλλο ψήφισμα με το οποίο ζητούσαν και πάλι από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο να παραδώσει τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της 28ης Ιουλίου, μια ανεξάρτητη επανεξέταση των αποτελεσμάτων και να σταματήσουν οι φερόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα.

Την Παρασκευή, το Μόνιμο Συμβούλιο του ΟΑΚ ενέκρινε το ψήφισμα χωρίς δημόσια ψηφοφορία.

Το μη δεσμευτικό κείμενο υποβλήθηκε εκ μέρους των ΗΠΑ, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αργεντινής, Καναδά, Χιλής, Δομινικανής Δημοκρατίας, Εκουαδόρ, Γουατεμάλας, Παραγουάης, Σουρινάμ και Ουρουγουάης ως συνυποστηρικτές.

Στις 31 Ιουλίου, τρεις ημέρες μετά τις εκλογές στη γειτονική χώρα, το Μόνιμο Συμβούλιο συνήλθε στην Ουάσινγκτον σε ειδική συνεδρίαση για να αναλύσει την κατάσταση και απαίτησε την άμεση παράδοση των αποτελεσμάτων και μια συνολική επαλήθευση των αποτελεσμάτων παρουσία ανεξάρτητων οργανισμών παρατήρησης.

Ωστόσο, τότε, το ψήφισμα δεν εγκρίθηκε, καθώς έλαβε μόνο 17 ψήφους από τις 18 που απαιτούνταν για να εγκριθεί. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σύστημα δικαιοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μόνο δύο επιπέδων – τιμωρείται πλέον η ομιλία περισσότερο απο την ίδια την πράξη!

17/8/2024

Η πρόσφατη δημόσια κατακραυγή για τους αυταρχικούς νόμους στη Βρετανία, που πυροδοτήθηκε από την απάντηση των αρχών στις διαμαρτυρίες για τις δολοφονίες παιδιών στο Σάουθπορτ και τη μετανάστευση, έχει εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την αστυνόμευση και τις ποινές δύο βαθμίδων.

Αυτές οι ανησυχίες χτυπούν στην καρδιά του συστήματος δικαιοσύνης, όπου η αστυνομία και το δικαστικό σώμα υποτίθεται ότι υπερασπίζονται τους πολίτες απονέμοντας δικαιοσύνη δίκαια και ίσα για όλους χωρίς προκαταλήψεις.

Δικαιολογούνται λοιπόν οι κατηγορίες για ένα σύστημα δικαιοσύνης δύο βαθμίδων; Ο JJ Starkey συνέκρινε ορισμένες από τις υποθέσεις για να δει εάν το σύστημα δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πράγματι δύο επιπέδων.

Ακολουθεί μια λίστα με συγκεκριμένα παραδείγματα που αποδεικνύουν πως οι ισχυρισμοί περί δικαιοσύνης δύο επιπέδων είναι πραγματικές.

Στις 9 Αυγούστου, η αστυνομία του Northants  ανακοίνωσε  ότι ο Tyler James Kay, ένας 26χρονος πατέρας τριών παιδιών, είχε καταδικαστεί σε 38 μήνες για «υποκίνηση φυλετικού μίσους» στο διαδίκτυο.

Μια βαθύτερη ματιά από την τοπική εφημερίδα Northampton Chronicle & Echo  αποκάλυψε ότι  ο Kay είχε ξεκάθαρα και άμεσα υποκινήσει τη βία σε μια από τις αναρτήσεις του X (πρώην Twitter):

«Μαζική απέλαση τώρα τώρα, βάλτε φωτιές, πάτε στα ξενοδοχεία που είναι γεμάτα με με αυτούς… αν αυτό με κάνει ρατσιστή, ας είναι».

Παρά την υποκίνηση σε βία, η δικαστής Adrienne Lucking καταδίκασε τον Kay για «υποκίνηση φυλετικού μίσους» – μια κατηγορία που εξαρτάται από μια υποκειμενική ερμηνεία των προθέσεών του όταν παραβίασε ήδη σαφείς νόμους που προσδιορίζονται στον  νόμο περί σοβαρών εγκλημάτων του 2007 , οι οποίοι απαγορεύουν την ενθάρρυνση της βίας γενικότερα. Ως παράνομη ενέργεια.

Ο Kay δεν ανέφερε κάποια συγκεκριμένη ενέργεια στην αρχική του ανάρτηση X. Ούτε υπήρχε καμία απόδειξη ότι η ανάρτησή του X προκάλεσε άμεσα άλλους να διαπράξουν υλική βία.

Αντιμετωπίζοντας τη δικαστή Adrienne Lucking στο Northampton Crown Court την περασμένη εβδομάδα, ο Kay αρνήθηκε ότι είχε την πρόθεση να υποδαυλίσει το φυλετικό μίσος, αλλά παραδέχτηκε «εκ των υστέρων» ορισμένες από τις αναρτήσεις του «τον έκαναν να μοιάζει με ηλίθιο».

Ελπίζω αυτή η υπόθεση να στείλει ένα πολύ σαφές μήνυμα σε ανθρώπους που πιστεύουν ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω από μια οθόνη και να δημοσιεύουν μίσος, ρατσιστικά προκατειλημμένες αναρτήσεις χωρίς συνέπειες είπε η δικαστίνα του καθεστώτος. Αυτή η περίπτωση δεν αποτελεί παράδειγμα παρεμπόδισης της «ελευθερίας του λόγου», όπως θα ισχυριστεί μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων είπε η δικαστίνα του  καθεστώτος.

Χθες, η ίδια δικαστής Λάκινγκ  καταδίκασε  τον 19χρονο καταδικασμένο έμπορο ηρωίνης, τον Amjad Ali, σε φυλάκιση 14 μηνών (24 μήνες λιγότεροι από τον Kay) ο οποίος μάλιστα γρονθοκόπησε έναν άγνωστο περαστικό άνδρα στο πρόσωπο και έριξε μια κλωτσιά στο κεφάλι ενός άλλου. Ο Αλί συμμετείχε στις αντιδιαμαρτυρίες της «ακροδεξιάς».

Εδώ βλέπουμε ξεκάθαρα να τιμωρείτε αυστηρά η προτροπή στη βία, σε αντίθεση με την ίδια την βία. Αλλά και πάλι δεν είναι μόνο αυτό…

Στις 8 Αυγούστου, ο σύμβουλος του Εργατικού Κόμματος Ρίκι Τζόουνς απαθανατίστηκε σε βίντεο σε μια ακόμη «αντιρατσιστική» διαδήλωση στο Λονδίνο να λέει: «Πρέπει να κόψουμε τον λαιμό των φασιστών για να τους ξεφορτωθούμε». Παρά τις αντιδράσεις ότι τα σχόλια του Τζόουνς έμειναν ατιμώρητα, το Εργατικό Κόμμα τον  έθεσε  υπό κράτηση εντός 24 ωρών στην αστυνομία.

Στις 29 Ιουλίου, η Bernadette Spofforth δημοσίευσε στο X, αναφέροντας εσφαλμένα τον παιδοκτόνο του Southport ως «Ali Al-Sakati». Μια εβδομάδα αργότερα, η αστυνομία του Cheshire  τη 

συνέλαβε  για «υποκίνηση φυλετικού μίσους» αλλα και μια ακόμη περίεργη κατηγορία αυτή των «ψευδών ειδήσεων». Υποστηρίζει ότι δεν το έκανε εσκεμμένα και διέγραψε την ανάρτησή της μόλις έμαθε ότι το όνομα ήταν λάθος.

Παρά το γεγονός ότι απολογήθηκε για τη δημοσίευσή της «ότι αυτό δε είναι αλήθεια», η προειδοποίηση της Σπόφορθ δεν εμπόδισε τη σύλληψή της. Η Επικεφαλής Έφορος Άλισον Ρος συνέδεσε τις «κακόβουλες και ανακριβείς επικοινωνίες» της Spofforth με «προτροπή σε βία».

Η Spofforth δεν ενθάρρυνε τη βία. Ούτε ανέφερε φυλή ή θρησκεία. Η αστυνομία του Cheshire στήριξε τη σύλληψή της σε μια υποκειμενική ερμηνεία των προθέσεών της, καθώς και σε μια υποκειμενική ερμηνεία των αποτελεσμάτων τους, χωρίς αντικειμενικό μέτρο απόδειξης.

Η χρήση μιας κατηγορίας «ψευδών ειδήσεων» από την αστυνομία του Cheshire, που κατέστη δυνατή από τον σχετικά νέο και εξαιρετικά αμφιλεγόμενο  νόμο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο 2023 που ο Σταρμερ τον έβαλε σε πλήρη εφαρμογή, προσθέτει ένα άλλο επίπεδο ανησυχίας. Αυτή φαίνεται να είναι μία από τις πρώτες περιπτώσεις στις οποίες έχει χρησιμοποιηθεί.

Η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί πλέον να συλλάβει οποιοδήποτε άτομο αν κατα κρίση τους προκαλούν «ακόμη και ψυχολογική βλάβη». Παραμένει ασαφές εάν αυτός ο νόμος μπορεί να εφαρμοστεί σε αντικειμενικές συζητήσεις που ανταλάσονται πληροφορίες, όπου μπορεί κάποιος που δεν γνωρίζει να αναφέρει ένα λάθος περιστατικό.

Στις 3 Αυγούστου, μετά από τις ταραχές και διαμαρτυρίες, ο Νικ Λόουλς, επικεφαλής της φιλανθρωπικής «αντιρατσιστικής» οργάνωσης Hope Not Hate – η οποία έχει την πρόθεση για ακόμα αυστηρότερους νόμους για όπως αυτοί εννοούν την «παραπληροφόρηση» – δημοσίευσε στο X ότι, «έχει αναφορές για οξύ που πέταξαν ακροδεξιοί σε μια μουσουλμάνα στο Μίντλεσμπρο».

Η αστυνομία του Κλίβελαντ διέψευσε το περιστατικό καθώς δεν βρέθηκε κανένα στοιχεία και ο Λόουλς διόρθωσε τη δήλωσή του στη συνέχεια.

Οι περιπτώσεις της Σπόφορθ και του Λόουλς στην ουσία είναι ίδιες. Και οι δύο μοιράστηκαν εν αγνοία τους ψευδείς πληροφορίες που τροφοδότησαν την βία. Ωστόσο, η αστυνομία του Τσεσάιρ συνέλαβε και κατηγόρησε την Σπόφορθ ενώ η αστυνομία του Κλίβελαντ (ή η Μητροπολιτική Αστυνομία) ούτε συνέλαβε ούτε κατηγόρησε τον Λόουλς.

Μια άλλη τρανταχτή περίπτωση στο Νιούκαστλ, είναι που οι δικαστές απελευθέρωσαν πρόωρα έναν καταδικασθέντα δολοφόνο που σκότωσε έναν έφηβο με χατζάρα, μετά από μόλις έξι μήνες, ενώ ένας άλλος άνδρας στο Χάρτλπουλ  καταδικάστηκε  σε δύο χρόνια κάθειρξη για βρισιές και χειρονομίες σε αστυνομικούς.

Κι ακόμα είμαστε στην αρχή της κυβέρνησης Σταρμερ και στους νέους νόμους που επιβάλλει.

Το προφανές είναι πως “η προτροπή σε βία” φαίνεται να τιμωρείται πολύ πιο αυστηρά απο την ίδια την βία. Ενώ είναι ξεκάθαρο πως μέσα απο αυτούς νόμους η νεα κυβέρνηση θέλει να ελέγξει την πληροφορία στο διαδίκτυο αφού την ονομάζει «παραπληροφόρηση» κατα όπως την συμφέρει.

Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρο είναι:

Πρώτον, ορισμένες αστυνομικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει διαφορετικούς νόμους για να κατηγορήσουν διαφορετικούς ανθρώπους για παρόμοια υποτιθέμενα εγκλήματα.

Δεύτερον, έχουν βασιστεί σε πολύ υποκειμενικούς νόμους. Έτσι, όπου υπάρχει μια προκατειλημμένη ιεραρχία, ακολουθεί μεροληπτική αστυνόμευση και επιβολή ποινών σε δύο επίπεδα.

Όταν κατασκευάζεις νόμους με υποκειμενική προτροπή σε βία, αυτό είναι βέβαιο ότι θα συμβεί.

Το 2006, η κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ πέρασε με επιτυχία τον  νόμο περί φυλετικού και θρησκευτικού μίσους του 2006 . Αυτό επέτρεψε στην αστυνομία να κατηγορήσει και στην Εισαγγελική Υπηρεσία να διώξει οποιονδήποτε «χρησιμοποιεί απειλητικές , υβριστικές ή προσβλητικές λέξεις ή συμπεριφορά ή εμφανίζει οποιοδήποτε γραπτό υλικό που είναι απειλητικό , υβριστικό ή προσβλητικό ».

Το 2023, ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ρίσι Σουνάκ συμπλήρωσαν τον Νόμο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, ο οποίος –όπως περιγράφεται παραπάνω– επιτρέπει την κατηγορία, τη σύλληψη και τη δίωξη οποιουδήποτε για αποστολή επικοινωνιών που θεωρείται ότι προκαλούν «μη ασήμαντη ψυχολογική βλάβη. ” Αυτό θα μπορούσε να πιάσει μια ευρύτερη μάζα άνθρωπων και να χρησιμοποιήθει κατα όπως τους συμφέρει.

Έπειτα αυτό που για κάποιον είναι προσβλητικό για κάποιον άλλο θα μπορούσε να είναι δίκαιη κριτική. Όλα βασίζονται στην ερμηνεία. Στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε στο έλεος των τοπικών αρχών και στις όποιες πολιτικές πεποιθήσεις τους.

Φυσικά, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τα «φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης» να είναι ειλικρινή σχετικά με αυτό. Λένε αμέσως ότι η αστυνόμευση δύο επιπέδων είναι μύθος. Κάτι που είναι λογικό δεδομένου ότι είναι ένοχοι για αναφορές δύο επιπέδων, ενώ διακηρύσσουν δυνατά την αμεροληψία τους.

Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ περίπλοκο πρόβλημα γιατί επιτρέψαμε στο κράτος να μικροδιαχειρίζεται τον λόγο. Αλλά θα μπορούσαμε να το διορθώσουμε πολύ εύκολα: να καταργήσουμε όλα τα υποκειμενικά «εγκλήματα» που σχετίζονται με την ομιλία, και να κάνουμε σαφές – ότι η ελευθερία του λόγου εμποδίζει την άμεση, αξιόπιστη και επικείμενη υποκίνηση βία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λευκός Οίκος ενέκρινε όπλα 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ για να συνεχίσει την εθνοκάθαρση στη Γάζα!

17/8/2024

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι ο Λευκός Οίκος ενέκρινε νέες  πωλήσεις όπλων 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ, για να συνεχίσει τις δολοφονίες άμαχων Παλαιστινίων και να συνεχίσει την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας , οι πωλήσεις όπλων περιλαμβάνουν νέα μαχητικά αεροσκάφη F-15 και κιτ αναβάθμισης για τον υπάρχοντα στόλο F-15 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, που καλύπτουν νέους κινητήρες, συστήματα ραντάρ και άλλες βελτιώσεις. Στη συμφωνία περιλαμβάνονται επίσης αεροσκάφη και προηγμένοι πύραυλοι αέρος-αέρος, με στόχο την ενίσχυση των μακροπρόθεσμων αμυντικών δυνατοτήτων του Ισραήλ.

Οι σημαντικές πωλήσεις όπλων περιλαμβάνουν  πέντε μεγάλες συναλλαγές . Το μεγαλύτερο από αυτά αφορά 50 μαχητικά αεροσκάφη F-15 και σχετικό εξοπλισμό, αξίας 18,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, το Ισραήλ θα αποκτήσει 102,5 εκατομμύρια δολάρια σε προηγμένους πυραύλους αέρος-αέρος μέσου βεληνεκούς (AMRAAMs), περίπου 33.000 φυσίγγια δεξαμενής 120 χιλιοστών αξίας 774 εκατομμυρίων δολαρίων, 50.000 βλήματα όλμου 120 χιλιοστών υψηλής έκρηξης αξίας 61,1 εκατομμυρίων δολαρίων και τακτικά οχήματα μέτριας αξίας 58 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση των πωλήσεων όπλων παραμένουν ασαφείς, αλλά είναι γνωστό ότι η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ θα καλύψει σημαντικό μέρος της.

Τα άρματα μάχης θα μπορούσαν να είναι έτοιμα για άμεση αποστολή, αλλά η παράδοση των τζετ F-15 και άλλων οπλισμών θα διαρκέσει χρόνια. Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η σταδιακή παράδοση έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες του Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απο αυτό κατανοούμε πως στη Γαζα δεν θα μείνει ούτε κτίριο, ούτε άνθρωπος όρθιος.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί για την ασφάλεια του Ισραήλ και είναι ζωτικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ να βοηθήσουν το Ισραήλ να αναπτύξει και να διατηρήσει μια ισχυρή και ικανότητα αυτοάμυνας για να ελέγχει τα πετρέλαια στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτό ακολουθεί πρόσφατη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την απελευθέρωση επιπλέων 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ μέσω του προγράμματος Ξένης Στρατιωτικής Χρηματοδότησης, το οποίο επιτρέπει στις ξένες κυβερνήσεις να αγοράζουν όπλα από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημέρωσε τους νομοθέτες στις 8 Αυγούστου ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν πρόκειται να αποδεσμεύσει την ξένη στρατιωτική βοήθεια αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Ισραήλ. Πηγές επιβεβαίωσαν ότι αυτή η βοήθεια θα προέλθει από το νομοσχέδιο συμπληρωματικής χρηματοδότησης 14,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Ισραήλ που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο τον Απρίλιο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καραμανλής (ο των Τεμπών) πρώτος και με διαφορά.

Οι τοπικές αρχές ζητούν να επιστρέψουν τα εναέρια μέσα για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που έχει κάψει 26.000 στρέμματα παρθένου δάσους στο όρος Όρβηλος στον δήμο Σιντικής, στις Σέρρες τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα έχουν σταματήσει εδώ και 2 εβδομάδες. Στο όρος Όρβηλος υπάρχει άδεια για να γίνει αιολικό πάρκο  με ανεμογεννήτριες. 

Φωτιά στις Σέρρες: Το όρος Όρβηλος έχει καεί σχεδόν ολοσχερώς –«Ακούγονται εκρήξεις από πολεμικό υλικό»

Στιγμές αγωνίας ζουν οι κάτοικοι του δήμου Σιντικής, στις Σέρρες, όπου η φωτιά που μαίνεται για περίπου έναν μήνα κατέκαψε σχεδόν ολοσχερώς το όρος Όρβηλος.

Οι τοπικές αρχές ζητούν να επιστρέψουν τα εναέρια μέσα για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που έχει κάψει 26.000 στρέμματα παρθένου δάσους, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, τη μεγαλύτερη έκταση που έχει καταστραφεί μέχρι στιγμής φέτος, όπως λένε, από πυρκαγιά. Η φωτιά παρουσίαζε διακυμάνσεις στο πέρασμα των ημερών. Είχε τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο υπάρχουν συχνά αναζωπυρώσεις.

«Ζητάμε από το υπουργείο να μας εντάξει στις περιοχές με υψηλή επικινδυνότητα για πυρκαγιά»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΑ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ Δ Ω Ρ Ε Α Ν 30.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ!! ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΡΕΕΕ!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσέξατε κι εσείς πως απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε κριτική στο Ισλάμ απο την δικαιωματική “αριστερά” και την ανώμαλη διεστραμμένη ελίτ της Δύσης;;

16/8/2024

Μετά απο την τελευταία σφαγή στο Μπαγκλαντές απο Ισλαμοφασίστες της CIA εναντίων Ινδουιστών και Κεντρώους, η είδηση στους δικαιωματιστές “αριστερούς” (που αυτολανσάροντε δηλαδή ως «αριστεροί») δεν προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση, όπως και καμιά αναφορά στο θέμα. Το ίδιο συνέβη και με τα μεγάλα δικαιωματιστικά «αριστερά» προφιλ στα κοινωνικά μέσα όπως το τουίτερ. Αλλα γιατί απαγορευεται κάθε κριτική στο Ισλάμ, από την δικαιωματιστική «αριστερά του συστήματος, και τις καθεστωτικές κυβερνητικές διεστραμμένες ελίτ της Δύσης;

Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειονότητα των μεταναστών που εξαναγκάζονται λόγω φτώχειας να μεταναστεύουν σε δυτικές χώρες προέρχονται από Ισλαμικές χώρες.

Το τι γίνεται σε αυτές τις χώρες, είναι αποκλειστικός λόγος των κατοίκων αυτών των χωρών, και όχι των διεφθαρμένων ελίτ της Δύσης και της διεφθαρμένης δικαιωματιστικής δυτικής «αριστεράς», που έχουν τους δικούς τους λόγους να επεμβαίνουν ιμπεριαλιστικά σε αυτές τις χώρες. 

Τις συνήθειες που έχουν στις χώρες τους δεν είναι δυνατόν να τις φέρνουν στην Ευρώπη! Ούτε είναι δυνατόν να φτιάχνουν τζαμιά των καθυστερημένων στην Ευρώπη! Όποιος μετανάστης θέλει τζαμί να καθίσει στη χώρα του!

Σε αυτές τις μουσουλμανικές χώρες τα παιδιά αγοράζονται και πωλούνται από παράδοση θρησκευτική αλλά τώρα έχουν ενσκύψει και η διεστραμμένη ελίτ των Δυτικών και τα παιδιά αγοράζονται συνήθως από παιδόφιλους ή εμπόρους οργάνων. Αλλά και κάτι παρόμοιο άλλωστε από την δυτική διεστραμμένη ελίτ συμβαίνει και στην ελεγχόμενη απο την Δύση και διεφθαρμένη Ουκρανία. Άρα δεν είναι κυρίως θέμα θρησκείας αλλά δυτικής διαστροφής. Ο δυτικός άνθρωπος έχει σαπίσει και προσπαθεί να παρασύρει όλο τον κόσμο στη σαπίλα του!

Κάποτε οι χώρες της Δύσης είχαν δική τους κουλτούρα όπου με την στήριξη της Δυτικής ανώμαλης ελίτ και των διεστραμένων δικαιωματιστών  μετατράπηκε κυριολεκτικά σε εφιάλτης, ένας εφιάλτης που έχει κάνει και την εμφανισή του ισλαμοφασισμού στην Ευρώπη, καιρό τώρα… Mουσουλμάνος που μεγάλωσε στη Βρετανία, βίασε 13χρονη και αφέθηκε ελεύθερος, επειδή δεν ήξερε πως είναι παράνομο!

Οι ανώμαλες δυτικές παγκοσμιοποιητικές νεοφιλελεύθερες ελίτ και η διεστραμμένοι δικαιωματιστές, ταυτίζονται σε πολλές απόψεις και πολλές τακτικές που χρησιμοποιούν είναι ίδιες, αυτό πλέον μπορούμε να το αποδείξουμε με στοιχεία. Δείτε τι συμβαίνει στην Αγγλία και ποιοι υποστηρίζουν την υπεροχή του Ισλάμ (γιατί περι αυτού πρόκειται), όπως και την λογοκρισία και την στέρηση των ελευθεριών.

Το Ισλάμ στην Ευρώπη για τα ευρωπαϊκά κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως νεοφιλελεύθερα, είτε είναι κεντροδεξιά είτε είναι κεντροαριστερά δεν έχει καμία απολύτως σημασία, είναι η ιερή αγελάδα που δεν κάνει να αγγίξουν. 

Αλλά εάν οι ισραηλινοναζί κάνουν ανοιχτά εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη, οι νεοφιλελεύθεροι κεντροδεξιοί και κεντροαριστεροί βγάζουν το σκασμό! Και απαγορεύουν στους Παλαιστίνιους ακόμα και να φύγουν για να γλιτώσουν τη ζωή τους!

Είναι δικαίωμα των ισλαμοφασιστών να κάνουν ότι θέλουν στις χώρες τους, αλλά οιλαοί της Ευρώπης πρέπει να απαγορεύσουν στους μουσουλμάνους να φέρνουν τις καθυστερημένες συνήθειες τους στην Ευρώπη! Και σε αυτό οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να συγκρουστούν με τις ανώμαλες δυτικές κυβερνητικές ελίτ και με τα τσουτσέκια τους τους διεστραμμένους δικαιωματιστές.

Μην φοβάστε να σας πουν ακροδεξιούς, αυτό είναι θράσος. Θα ήθελαν πολύ να είστε ακροδεξιοί επειδή αντιδράτε σε όλα αυτα, αφού το μεγαλύτερο τους άλλοθι είναι αυτά τα φυντάνια του φασισμού του ναζισμού και της ακροδεξιάς, αλλα δυστυχώς γιαυτούς δεν είστε. Είστε απλά φυσιολογικοί άνθρωποι που δεν σας έχει ακόμα επηρεάσει η προπαγάνδα που έχει φάει πολύς κόσμος με την κουτάλα.

Αυτοί που χρησιμοποιούν αυτούς τους χαρακτηρισμούς είναι τουλάχιστον κοινωνιοπαθείς, που βρίσκουν στέγη στα πουλήμένα ΝΑΤΟικά δικαιωματιστικά «αριστερά» κόμματα.

Το να μη θέλεις μια βάρβαρη θρησκεία στη χώρα σου η οποία αυξάνεται ραγδαία και κινδυνεύει να γίνει καθεστώς, κάτω από την υποστήριξη των δυτικών ανώμαλων κυβερνητικών ελίτ και των διεστραμμένων δικαιωματιστών, δεν σε κάνει ρατσιστή όπως προσπαθεί να σε κατηγορήσει το σύστημα και οι οργανωμένες “φιλανθρωπικές” ομάδες του κατεστημένου.

Απλά κοιτάξτε τι λέει ο διευθύνων Σύμβουλος της Blackrock στη σφηκοφωλιά του WEF: «Τα κοινωνικά προβλήματα από την αντικατάσταση των ανθρώπων με μηχανές, θα λυθούν με την μετανάστευση και την μείωση πληθυσμού»! Μαλιστα χρησιμοποιεί και δικαιωματιστική ρητορική λέγοντας πως το πρόβλημα είναι οι ξενοφοβικές κυβερνήσεις…

“Πάντα πιστεύαμε ότι η μείωση του πληθυσμού είναι αιτία για αρνητική ανάπτυξη, αλλά στις συνομιλίες μου με την ηγεσία αυτών των μεγάλων, ανεπτυγμένων χωρών που έχουν ξενοφοβικές μεταναστευτικές πολιτικές, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εισέλθει.

Αν η υπόσχεση, πρόκειται να πραγματοποιηθεί, εάν η υπόσχεση όλων αυτών μεταμορφώσει την παραγωγικότητα, που οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι θα είναι σε θέση να ανυψώσει το βιοτικό επίπεδο των χωρών, θα είναι η μείωση πληθυσμών. Των Ευρωπαϊκών πληθυσμών εννοεί, όχι των ισλαμοφασιστών που κουβαλάνε.

Άλλωστε ο αποπλυθησμός του λευκού πληθυσμού, ο αυταρχισμός και η παιδεραστία ήταν στο επίκεντρο των μηνυμάτων των ελίτ όπου σύμφωνα με το δεξί χέρι του Klaus Schwab, Noah Yuval Harari, είναι καιρός η ανθρωπότητα να αποδεχθεί την παιδεραστία ως απολύτως φυσιολογική.

Ο Χαράρι απάντησε στην κριτική για την ατζέντα του WEF υπέρ της παιδεραστίας αναρτώντας ένα επαίσχυντο μήνυμα στο X, ζητώντας τη νομιμοποίηση της παιδικής παρενόχλησης.

Σύμφωνα με τον Harari και τη λογική του WEF, δεν χρειάζεται να απαγορεύεται τίποτα γιατί «από βιολογική άποψη, τίποτα δεν είναι αφύσικο. Ό,τι είναι δυνατό να γίνει είναι εξ ορισμού και φυσικό».

Θυμηθείτε το παράθυρο του Όβερτον, αφού όλα είναι δυνατόν να συμβούν όπως και ένας άνθρωπος να φάει έναν άλλο άνθρωπο, μποροεί να είναι και φυσιολογικά, άρα οποιαδήποτε απαγόρευση είναι αφύσικη.

Το WEF προτρέπει τους ενδιαφερόμενους φορείς του να επιταχύνουν την ατζέντα υπέρ της παιδεραστίας και όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί δεν αντιδρούν ποτέ, μαζί με αυτούς και τα κύρια μέσα ενημέρωσης, που έχουν αποδεχτεί τον ρόλο τους.

Ακόμα και ο αποικιοκρατικός ξεφτιλοΟΗΕ έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της δυτικής ανώμαλης ελίτ, και είναι βασικός υποστηριχτής της μετανάστευσης στην Ευρώπη και την Βόρειο Αμερική των ισλαμοφασιστών, ενώ συμφωνεί και προσυπογράφει κάθε δυτική ιμπεριαλιστική αποικιοκρατική επέμβαση και την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζί με το Όρος Όρβηλος που συνεχίζει να καίγεται για 27η ημέρα, καίγεται πλέον και το Όρος Μενοίκιο εδώ και 6 ημέρες. 

Κανένα κανάλι των Αθηνών με Πανελλαδική εμβέλεια δεν προβάλλει αυτές τις δύο δασικές πυρκαγιές που μαίνονται εκτός ελέγχου. 

Κανένα πτητικό μέσο δεν εχει συνδράμει στην κατάσβεσή τους. Στην φωτογραφία φαίνεται το Όρος Μενοικιο από το χωριό Ορεινή Σερρών. 

Σχολιο.- Αντε, και καλές ανεμογεννήτριες να μπουν στα καμμένα...

Σχολιο.- Θα γίνουν αιολικά πάρκα στα καμένα. Υπάρχει σχετική γραπτή ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Β. Ρόκου προς το Υπουργείο που δημοσιεύτηκε στον τύπο. Εκρεμεί απάντηση νομίζω. Εδώ δύο copy paste από το δημοσιευμένο κείμενο με τις φώτο και τις εταιρίες που υπέβαλαν αίτηση για αιολικό πάρκο στον Ορβηλο.

Σχολιο.- "Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί, παρατηρείται ότι, παρά τις απορρίψεις αδειών από την ΡΑΕ, ακριβώς στις ίδιες περιοχές εμφανίστηκαν πυρκαγιές. Πιο συγκεκριμένα στην εικόνα (Εικόνα 1) βλέπουμε τις άδειες για τα αιολικά πάρκα, με κόκκινο αυτές που απορρίφθηκαν από την ΡΑΕ και με πράσινο αυτές που εγκρίθηκαν. Στην (Εικόνα 2) βλέπουμε ότι ακριβώς στην ίδια περιοχή εμφανίστηκαν πυρκαγιές στον Ορβήλο και στο Μενοίκιο. Στις περιοχές παρόλο που υπήρχε έγκριση από την ΡΑΕ, απορρίφθηκαν από το δασαρχείο λόγω της έλλειψης διένεξης (μάλλον τυπογραφικό λάθος, εννοεί διάνοιξης) μεγάλων χωματόδρομων ώστε να διέλθουν τα φορτηγά για τις ογκώδεις ανεμογεννήτριες, καθώς αυτό είχε ως προϋπόθεση κόψιμο πολλών δέντρων."

Σχολιο.- Όσο μπορούμε να τα κοινοποιούμε αυτά! Που ξέρεις......ίσως ξυπνήσει ο Έλληνας...

Σχολιο.- βρωμοκυβερνητικοί.....ψευτες....κοπρητες αβανταδοροι

Σχολιο.- Γιατι απορουμε. Αφου το ειπε. Θα μας κανει την μπαταρια της Ευρωπης. Πώς αλλιώς θα το πετύχει????

Σχολιο.- Δεν ενημερώθηκαμε δεν καταλάβαμε ακόμα τι γινεται σε αυτη την ερμη την χωρα??

Σχολιο.- το πολυ σε ενα εξαμηνο θα εχουν" αναδασοθει"με ανεμογεννητριες...

Σχολιο.- Κατάντια και πάλι κατάντια

Σχολιο.- Ακους ρε αχρηστε Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργέ; Για εσενα λέμε.

Σχολιο.- Οι ανεμογεννητριες είναι ήδη έτοιμες 

Σχολιο.- Διάβασα οτι με την βροχή που έπεσε επιτέλους έσβησε η φωτιά!

Σχολιο.- Ευτυχώς την έσβησε η βροχή....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΚΕΛΕΜΑ ΑΜΑΧΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Ισραήλ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ πνίγουν στο αίμα τους Παλαιστίνιους και προετοιμάζονται για γενικευμένη σύρραξη..

ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΑΜΜΕΝΟ «ΜΑΣ» ΠΕΤΑΕΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μπολντόζιοι και φορτηγατζήδες, εφαρμοστές, μπετατζήδες ,ηλεκτρολόγοι κλπ που μετέχουν στο έργο αποδάσωσης και καταστροφής με τις ανεμογεννήτριες,είναι συνυπεύθυνοι με τους επεγδυτές εγκληματίες και τον αρχιεγκληματία που παρανομοθετεί. Καμμιά συνδικαλιστή κάλυψη.Δεν βγάζει το μεροκάματο εκεί ο "εργάτης". Δήμιος του περιβάλλοντος είναι...κυνήγι ανελέητο...να τιμωρηθούν εξ ίσου..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η βροχή έσβησε μετά από 29_ημέρες τήν φωτιά στόν "Ορβηλο.!!  Η Ελλάδα επιζεί ακόμα,.   Επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα.!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα κλείνουν 80_χρόνια από τό ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ καί μόνο άν είσαι Ακροδεξιός Φασίστας ή Ναζίδι,πιστεύεις ό,τι όπως δέν υπήρχαν Νεκροί_στό_Πολυτεχνείο,  όπως ό Λαμπράκης είναι μιά Ανάμνηση καί δέν ενδιαφέρει σήμερα τήν Νεολαία, όπως δέν υπήρχαν καί υπάρχουν #Υποκλοπές, έτσι γιά αυτά τά κτήνη δέν υπάρχει καί τό #ΜΠΛΟΚΟ_ΤΗΣ_ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ.!! -Μπουραντάς Πλυτζανόπουλος καί οί κουκούλες τής Οσίας Ξένης αυτά τά Ναζιζοστοκαθίκια ανταμείφθηκαν από την Δεξιά καί τήν Χούντα.!! -Ποτέ δέν υπήρξαν εγκληματίες οί Γερματσολιάδες τά τάγματα-Ασφαλείας.,οί Δωσίλογοι &" οί Μαυραγορίτες γιά τήν Δεξιά.!! #ΟΧΙ_ΡΕ_Ναζίδια εμείς οί ΚΟΚΚΙΝΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ -Καί τιμούμε αυτούς πού δολοφονήσατε παρέα μέ τούς Γερμανούς.!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τα αιολικά πάρκα των ανεμογεννητριών κι όμως το ρεύμα παραμένει πανάκριβο για να πλουτιζουν οι ολιγαρχες πίνοντας το δικό μας αίμα!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα δεν θα αναφέρω κανένα νέο. Θα αναδείξω μόνο κάποιες στιγμές πολέμου, που δεν θ΄απασχολήσουν ποτέ τα ΜΜΕ, αφού θεωρούνται "λεπτομέρειες".

Ενα κοριτσάκι της Γάζας. 

"Κουραστήκαμε! Κουραστήκαμε!

-Εσύ κουράστηκες καλή μου;

-Οχι μόνο εγώ. Ολοι κουραστήκαμε. Ολα τα παιδιά. Ολη η νεολαία κουράστηκε. Φτάνει πια! Τι κάνουν οι Εβραίοι (Ισραηλίτες) με εμάς; Και οι Αραβικές χώρες παρατηρούν όλα όσα συμβαίνουν. Παίρνουν κάποια ευχαρίστηση, απ΄τα βάσανα μας; Είμαστε μέχρι τον λαιμό, από ειρήνη. Μέχρι τον λαιμό! Και σεις Αραβες! Δεν ξέρω τι να σας πω! Παιδιά σκοτώνονται από θραύσματα. Τα πόδια, τα χέρια τους ξεκολλημένα, τα κεφάλια τους χτυπημένα. Ολοι οι Αραβες και οι ξένοι που μας βλέπουν, τι αίμα τρέχει στις φλέβες τους; Από τι πάστα είναι φτιαγμένοι; Αν στα δικά σας παιδιά συνέβαιναν αυτά θα σιωπούσατε; Θέλω να σας πω αυτό: Δεν θα σας συγχωρήσω! Θα ζητήσω απ΄τον Θεό να μην σας συγχωρήσει! Είναι το τελευταίο που θέλω να σας πω!"

Ποιος θα της απαντήσει;;

Αυτός ο κόσμος φτιάχτηκε με λάθος υλικά. Με χρυσάφι, με όπλα, με συμφέροντα, με διεστραμμένες απολαύσεις, με ανθρωπόμορφα τέρατα. Τίποτα δεν έμεινε, από ψυχή και ανθρωπιά. Καλά κάνεις και τους καταριέσαι κοριτσάκι!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βασικός κόμβος υποστήριξης ΗΠΑ και Ισραήλ με καύσιμα οι Αγιοι Θεόδωροι

-"Συγκεκριμένα, ναυλομεσίτες έχουν βγει στην αγορά και ψάχνουν, κατ’ εντολή του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ, τάνκερ ειδικών προδιαγραφών ικανό να μεταφέρει τουλάχιστον 235.000 βαρέλια καυσίμου τύπου JA1 (για αεροσκάφη).

Το πλοίο σχεδιάζεται να φορτώσει από το εν λόγω λιμάνι, ενώ δεν περνά απαρατήρητο ότι είναι η δεύτερη τέτοια «παραγγελιά» μέσα σε μόλις λίγες μέρες, καθώς την προηγούμενη βδομάδα έψαχναν τάνκερ για να μεταφέρει τουλάχιστον 310.000 βαρέλια με το ίδιο καύσιμο πάλι από τους Αγίους Θεοδώρους και με προορισμό το Mesaieed στο Κατάρ, προκειμένου προφανώς να ανεφοδιαστούν οι αμερικανικές δυνάμεις που επιχειρούν στον Περσικό.

-Σε μια παράλληλη και εξίσου επικίνδυνη εξέλιξη, επιβεβαιώνεται ο ρόλος που παίζουν οι Αγιοι Θεόδωροι Αττικής, όπως και η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, στον ανεφοδιασμό και της ισραηλινής πολεμικής μηχανής, καθώς έδεσαν εκεί δεξαμενόπλοια της αμερικανικής ναυτιλιακής «Overseas Shipholding Group» (OSG) Ship Management, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανεφοδιασμού με καύσιμα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, βάσει συμφωνίας που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις ΗΠΑ και Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, το «Overseas Sun Coast» και το «Overseas Santorini», τα οποία προμηθεύουν τους Ισραηλινούς με καύσιμα, για να εξαπολύουν τις δολοφονικές επιθέσεις τους στη Γάζα και σε όλη τη Μέση Ανατολή, αγκυροβόλησαν το πρώτο στους Αγίους Θεοδώρους και το δεύτερο στη Σαλαμίνα.

Τα δύο πλοία, μέσω της αμερικανικής ναυτιλιακής OSG, είναι ενταγμένα στο κυβερνητικό πρόγραμμα ασφάλειας δεξαμενόπλοιων (ΤSP) των ΗΠΑ, που ναυλώνει πλοία με αμερικανική σημαία για τις ανάγκες του στρατού, ώστε να είναι διαθέσιμα σε περίπτωση πολέμου ή «εθνικής έκτακτης ανάγκης»."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Λέγαμε πριν ότι

“…ότι ο πόλεμος “αλλάζει” εκρηκτικά συνειδήσεις, συσχετισμούς και κοινωνίες”:

-Υπάρχουν 2 φαινόμενα των τελευταίων ημερών -αυγουστιάτικα, μην ξεχνάμε- που πρέπει να επισημανθούν σ’ αυτό το πλαίσιο:

1.Δείτε την πάνω σειρά των βίντεο:

⁃ Το πρώτο είναι προχτεσινό: 

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, η μονάδα του Ρωσικού στρατού απελευθέρωσε το Αρτέμοβο δίπλα στο Τορέτσκ, με τον διοικητή να υψώνει τη Σοβιετική σημαία!

⁃ Το δεύτερο βίντεο είναι από το ρωσικό Μπέλγκοροντ: ένας κάτοικος ύψωσε στο βομβαρδισμένο από τους Ουκρανούς σπίτι του τη Σοβιετική σημαία - για να τον μιμηθούν δεκάδες άλλοι!

⁃ Στο τρίτο, στην απελευθερωμένη Μελιτόπολη, εμφανίστηκαν μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες αφιερωμένες στον Πάβελ Σουντοπλάτοβ, με την επιγραφή-υπόδειξη: “Αυτός ήξερε τι να κάνει με τους Μπαντεριστές!” 

Ο Σουντοπλάτοβ, υποστράτηγος της KGB ήταν επικεφαλής των “μυστικών ειδικών αποστολών” κι οργανωτής της εξολόθρευσης στο εξωτερικό με εντολή του Στάλιν, του Μπαντέρα, του Κονοβάλετς κι άλλων πολλών Ουκρανών φασιστών! 

Ο ίδιος ο Σουντοπλάτοβ, δήλωνε “Ουκρανός” στην καταγωγή…

Γιατί έχουν σημασία αυτά: 

⁃ Αν θυμάστε το 2022, με το ξεκίνημα της στρατιωτικής επιχείρησης, αυθόρμητα οι μονάδες που κινήθηκαν για την απελευθέρωση του Ντονμπάς ξεκίνησαν με Σοβιετικές σημαίες - η Ουκρανή γιαγιά που ξέθαψε από το μπαούλο την κόκκινη σημαία περιμένοντας τους Ρώσους φαντάρους, έγινε σύμβολο - οι οικισμοί και οι πόλεις απελευθερώνονταν με τη Σοβιετική σημαία να υψώνεται σε κτίρια και πλατείες! 

⁃ ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ο Σοϊγκού και το Επιτελείο γιατί κατανοούσαν ότι δεν ήταν “απλά συμβολικό”: 

-Ήταν το νόημα που έδιναν στον πόλεμο οι μαχητές και οι ντόπιοι, ειδικά στο Ντονμπάς!

2.Είναι χαρακτηριστικό των διαθέσεων επίσης ότι από τις 5 Αυγούστου και μετά, παρά την εποχή, ο αριθμός των εθελοντών που παρουσιάζονται για να ενταχθούν σε μονάδες στο μέτωπο ΑΥΞΗΘΗΚΕ κατά 15-20% φτάνοντας τους 1600-1700 την ημέρα! 

Ένα ολόκληρο νέο σύνταγμα στρατού καθημερινά!

-Λέγαμε πριν επίσης ότι:

“Ο πόλεμος θα κρατήσει ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ και η Ρωσία πρέπει να προετοιμαστεί γι’ αυτό, Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ!”

-η εισβολή στο Κούρσκ και η κατοχή εδαφών του, έκανε πλέον ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ τις διάφορες “φόρμουλες κατάπαυσης του πυρός“ που κυκλοφορούσαν: 

- η λεγόμενη Κινέζικη κι αυτή του Πούτιν που βασίζονταν σε εκεχειρία στη “γραμμή επαφής” ΔΕΝ μπορεί να υλοποιηθεί γιατί όποιος από το Κρεμλίνο τη δεχτεί είναι σαν να υπογράφει “ήττα” με παραχώρηση ρωσικού εδάφους!

-το κυριότερο είναι ότι αυτός, ο μακροχρόνιος έστω πόλεμος ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ, με κάθε τρόπο και κάθε θυσία! 

Η ήττα -με όποια μορφή- θα οδηγήσει την Ανθρωπότητα στην πιο βάρβαρη, την πιο σκοτεινή εποχή, ένα “μεσαίωνα Τρόμου” που δεν έχει ξαναδεί η ιστορία!

Η ήττα θα είναι η συντριβή του Παγκόσμιου Νότου, των BRICS, της Ευρασίας, της Αφρικής, της Λ. Αμερικής, του πολυπολικού κόσμου! Διάλυση της Ρωσίας όπως είναι το προαιώνιο σχέδιο των δυτικών κτηνανθρώπων.

Και μάλιστα τώρα, σε μια περίοδο και σε ένα νέο πόλεμο με την επιθετική Δύση - αλλά όχι πια παντοδύναμη, μάλλον σε παρακμή - να θέλει να τους εξαφανίσει από το χάρτη και μαζί με την κάθε Blackrock, τη Monsanto κλπ και τους ντόπιους συνεταίρους τους/ολιγάρχες, να σχεδιάζουν να υποδουλώσουν τον πλούτο της γης τους κι όσους τον δουλεύουν… 

Όπως ακριβώς συμβαίνει στη διπλανή, αδελφική πλην όμως εξανδραποδισμένη πια Ουκρανία που λειτουργεί πια σαν μισθοφορική δύναμη της Δύσης!

Θα είναι η επικράτηση ενός νέου διεστραμμένου  τεχνοφεουδαρχικού  καπιταλισμού, που θα έχει σαν εχθρό τον άνθρωπο και θα τον μεταχειρίζεται σαν ζώο προς όφελος των τεχνοφεουδαρχών

-Τεχνικά, αρέσει - δεν αρέσει, η διοίκηση Πούτιν οφείλει να υπακούσει στη θέληση του λαού και να αφήσει στην άκρη όποια παιχνίδια και συμφωνιες προσπαθούσε να στήσει με τους δυτικούς τεχνοφεουδάρχες.

-Λέγαμε επίσης ότι είναι άλλο πράγμα από τη 10ετία του ‘90 η σημερινή Ρωσία κι ότι η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.

- Κι ο Πούτιν όμως είναι πλέον “άλλος” από το 1999 που οι ολιγάρχες Μπερεζόφσκι και Σόμπτσακ τον παρουσίαζαν στον Γιέλτσιν σαν “ικανό κι άφθαρτο νεαρό Καγκεμπίτη που είναι του χεριού τους και θα εγγυηθεί την ομαλή μετάβαση μιας δωσίλογης πολιτικής ηγεσίας και διοίκησης τότε που είχε παρα-σαπίσει”

-Ο Πούτιν και η στενή ομάδα του, μπορεί ακόμα να αισθάνονται “όμηροι” των δεσμεύσεών τους για “ατιμωρησία” και συνύπαρξη με την ληστρική ελίτ που δημιουργήθηκε επι Γιέλτσιν, όμως πλέον αισθάνονται και “όμηροι” των διαθέσεων και της οργής ενός λαού, από τους οποίους πάνω από 700.000 είναι ΕΝΟΠΛΟΙ, συνειδητά εθελοντές σε ένα αντιφασιστικό, αντιΝατοϊκό αντιδυτικό σαπισμένο και κατά βάση αντιολιγαρχικό πόλεμο!

Σχολιο.-  “Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω” έγραφε κάποιος “ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στο μέτωπο γνωρίζουν πολύ καλά ότι μια ολόκληρη γενιά νέων αξιωματικών έχει ενταχθεί στα στρατεύματα.

Είναι τριάντα πέντε ετών και άνω και είναι ήδη μάχιμοι συνταγματάρχες και στρατηγοί - είναι έξυπνοι, θυμωμένοι, έχουν καταφέρει να περάσουν από ήττες και έχουν πετύχει τις σημερινές δύσκολες νίκες με το αίμα τους, έχοντας χάσει φίλους και αγαπημένους σε αυτό το καμίνι.

Μισούν ειλικρινά τους Ουκρανοναζί και ό,τι βρίσκεται πίσω από αυτούς και είναι σίγουροι ότι έχουν δικαίωμα άποψης.

Και η φωνή τους είναι η εξής: ο πόλεμος πρέπει επιτέλους να γίνει λαϊκός πόλεμος, για να μη συντρίβεται ο εχθρός σαν με ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά.

Τώρα είναι οι διοικητές των συνταγμάτων και των ταξιαρχιών, και αύριο θα είναι οι διοικητές των στρατιών και των μετώπων, οι μελλοντικοί Ζούκοφ και Βατούτιν - είναι ακόμα πολύ νέοι, υπέροχοι και λαμπροί.”

- Από αυτή την άποψη, το κάλεσμα του Ντεριπάσκα και των υπόλοιπων “λήξε το τώρα” δείχνει να πέφτει στο κενό - ο λαός βλέπει τη νίκη, διψάει γι' αυτήν, και το να σταματήσεις τη στρατιωτική δράση τώρα, είναι σαν να υπογράφεις τη δική σου πολιτική θανατική καταδίκη ακόμα κι αν είχες 75% στις εκλογές!

Κι ο Πούτιν, είναι αρκετά έξυπνος για να το καταλάβει αυτό έγκαιρα, και πριν χυθεί αίμα ενός τρομακτικού εμφύλιου που θα σαρώσει τα πάντα…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον κορωνοιό, ομάδα "υψηλού κινδύνου" ήταν οι ηλικιωμένοι. Στην ευλογιά των πιθήκων, για μια σεξουαλικά κυρίως μεταδιδόμενη νόσο, παιδιά και έφηβοι! 

Η φαρμακευτική εταιρεία Bavarian Nordic της Δανίας, ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, για την επέκταση της χρήσης εμβολίου της, για την ευλογιά των πιθήκων σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών. 

Ορισμένοι με ιδιαίτερες προτιμήσεις, θίγονται με την επισήμανση πως η ευλογιά των πιθήκων, είναι κυρίως σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια και πως είναι ακατανόητη η επιμονή ΜΜΕ και των “παν-ειδικών” για εμβολιασμό σε παιδιά και εφήβους. Αφήστε τα παιδιά στην ησυχία τους!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ομολογούν πλέον όλοι! Οι ανεμογεννήτριες της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και του Γεραπετρίτη κρύβονται πίσω από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα...Ούτε 10% των πυρκαγιών δεν είναι από αμέλεια. Είναι οργανωμένες οι πυρπολήσεις που στοχεύουν σε περιοχές που έχουν ενδιαφέρον να αλλάξει χρήση η γης. Εμπρησμοί στα περιαστικά δάση στην πόλη και στα νησιά … Δάσος και δασική έκταση δεν επιτρέπεται αλλαγή χρήσης γης …

Η ΠτΔ Κατεινα Σακελλαροπουλου με απόφαση του ΣτΕ  το 2012 άλλαξε την ερμηνεία του Νόμου και η Ελλάδα απο τοτε ειναι στις Φλόγες !!


Το παραμύθι τελείωνε εδώ! Οι ανεμογεννήτριες καταστρέφουν το περιβάλλον, δεν μειώνουν ούτε στο ελάχιστο την τιμή του ρεύματος και τις τοποθετεί η οικογένεια Μητσοτάκη μαζί με τον Γεραπετρίτη για να γεμίζουν τις τσέπες τους.....

Κορυφαίος έλληνας επιστήμονας ο Γιώγος Στουνάρας αποκάλυψε ότι οι ανεμογεννήτριες αλλάζουν την συχνότητα των βροχοπτώσεων και τροποποιούν προς το χειρότερο το τοπικό περιβάλλον υγρασίας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι όλα αυτά αποτελούν αποτελέσματα νέων ερευνών αφού οι ανεμογεννήτριες είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία ανανεώσιμης πηγής ενέργειας και δεν είχαν διεξαχθεί μελέτες…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΟΑΕ: Η κατάσταση πυρηνικής ασφάλειας στον Πυρηνικό Σταθμό της Ζαπορίζια επιδεινώνεται. Σήμερα επίθεση με drone στην περίμετρο του εργοστασίου!

17/08/2024

Η κατάσταση πυρηνικής ασφάλειας στον Πυρηνικό Σταθμό της Ζαπορίζια (ZNPP) της Ουκρανίας επιδεινώνεται μετά από επίθεση drone που χτύπησε σήμερα τον δρόμο γύρω από την περίμετρο του εργοστασίου, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι.

«Και πάλι βλέπουμε μια κλιμάκωση των κινδύνων για την πυρηνική ασφάλεια και ασφάλεια που αντιμετωπίζει ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια. Παραμένω εξαιρετικά ανήσυχος και επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για μέγιστη αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές και για αυστηρή τήρηση των πέντε συγκεκριμένων αρχών που θεσπίστηκαν για την προστασία του εργοστασίου», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Grossi.

Νωρίτερα σήμερα, η ομάδα Υποστήριξης και Βοήθειας του ΔΟΑΕ στη Ζαπορίζια (ISAMZ) ενημερώθηκε από το ZNPP ότι ένα εκρηκτικό που μετέφερε ένα drone πυροδοτήθηκε λίγο έξω από την προστατευόμενη περιοχή του εργοστασίου. Το σημείο πρόσκρουσης ήταν κοντά στις απαραίτητες λίμνες ψεκασμού νερού ψύξης και περίπου 100 μέτρα από τη γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος Dniprovska, η μόνη εναπομείνασα γραμμή 750 kilovolt (kV) που παρέχει τροφοδοσία στο ZNPP.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΥΠΕΞ Ρωσίας λέει ότι το Κίεβο έχει αρχίσει να προετοιμάζει μια επίθεση στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ!

17/08/2024

Το ΥΠΕΞ Ρωσίας ανέφερε ότι το Κίεβο έχει αρχίσει να προετοιμάζει μια επίθεση στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ!

Το καθεστώς του Κιέβου έχει αρχίσει να προετοιμάζει μια πρόκληση στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ. Αυτό αναφέρεται στο επίσημο σχόλιο της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα.

«Σύμφωνα με εισερχόμενες πληροφορίες, το καθεστώς του Κιέβου έχει αρχίσει να προετοιμάζει μια επίθεση στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ», αναφέρει σε σχόλιο της η διπλωμάτης που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως σημείωσε η Ζαχάροβα, οι ενέργειες του Κιέβου αποτελούν απειλή για την πυρηνική ασφάλεια στην Ευρώπη. «Ολόκληρη η διεθνής κοινότητα πρέπει να κατανοήσει τον κίνδυνο που θέτει το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου για την ευρωπαϊκή ήπειρο», τόνισε η Ζαχάροβα. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε την ανάγκη να σταματήσει η πολιτική εκφοβισμού και τρόμου της Ουκρανίας προς τις περιοχές και τη διεθνή κοινότητα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ ο Βέλγος Dr. Martin Zizi Καθηγητής Bιοφυσικής, Mοριακής επιδημιολογίας: ”Εργολαβία ΨΕΥΔΟΥΣ. Ένας ιός του αίματος ΔΕΝ γίνεται αερογενής μέσω της παραλλαγής. Το εμβόλιο της ευλογιάς οδηγεί σε σενάριο αλά Jurassic Park!”

17/08/2024

Επανέρχεται ο Βέλγος Dr. Martin Zizi Καθηγητής Bιοφυσικής, Mοριακής επιδημιολογίας για ευλογιά πιθήκων! Εξοργισμένος καταγγέλει μια εργολαβία ψεύδους φαλκίδευση της επιστημονικής αλήθειας…Υποστηρίζει ότι ” ένας ιός του αίματος ΔΕΝ γίνεται αερογενής μέσω της παραλλαγής.” όπως διατείνονται τα ΜΜΕ..”Το εμβόλιο της ευλογιάς οδηγεί σε σενάριο αλά Jurassic Park όπου η ευλογιά αναδημιουργείται με μοριακό ανασυνδυασμό.!”

Δεν κολλάτε ‘‘Εκτός αν σκοπεύετε να ψεκαστείτε με σταγονίδια αίματος ή/και σπέρματος – και ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ! (αυτό δεν είναι χιούμορ αλλά απλή βιολογία!)

Αυτός ΔΕΝ είναι ιός αερομεταφερόμενος, αλλά αιματογενής ιός.

Μεταδίδεται ΜΟΝΟ μέσω αίματος, σωματικών υγρών και κλινοσκεπασμάτων/ενδυμάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί από άρρωστο άτομο (με σκασμένα κυστίδια). Το πλύσιμο κάνει αυτά τα σεντόνια ασφαλή!”

”Όπως δεν μπορούμε να μετατρέψουμε ένα σκυλί σε κοτόπουλο με λίγες μεταλλάξεις έτσι δεν μπορούμε να μετατρέψουμε έναν ιό του αίματος σε αερομεταφερόμενο ιό.”



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Διαφημίζουν την Αλβανία «στις πλάτες» της Ελλάδας

Ένα άρθρο που εμφανίστηκε σήμερα (Σάββατο) στην ιστοσελίδα islands.com (μέρος του ομίλου Static Media) με την υπογραφή της Αμερικανίδας Nina Phillips, διαφημίζει την Αλβανία ως ταξιδιωτικό προορισμό και από τον τίτλο κιόλας, γίνεται σαφές ότι αυτό κατά κάποιο τρόπο γίνεται σε βάρος της Ελλάδας.

Υπάρχει απευθείας σύγκριση των δύο χωρών, σχολιάζοντας μάλιστα ότι η Αλβανία είναι ο «τέλειος εναλλακτικός προορισμός αντί της Ελλάδας» και πως «παρέχει παρόμοια αξιοθέατα», ενώ αφήνει την αίσθηση ότι οι δύο χώρες είναι… ίδιες, απλώς η Αλβανία είναι πιο ήσυχη και πιο φθηνή.

«Η υποτιμημένη ευρωπαϊκή χώρα που προσφέρει μεσογειακές διακοπές όπως η Ελλάδα χωρίς πολύ κόσμο», αναφέρει ο τίτλος του δημοσιεύματος, το οποίο προτρέπει τους αναγνώστες να επιλέξουν την Αλβανία για τις διακοπές τους, προβάλλοντας τον υπερτουρισμό και την ακρίβεια της Ελλάδας.

Παρότι ισχύουν και τα περί υπερτουρισμού και τα περί ακρίβειας για τη χώρα μας και παρότι η Ελλάδα είναι μέτρο σύγκρισης για πάρα πολλούς προορισμούς, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί κάποιος: Δεν θα μπορούσε να διαφημιστεί η Αλβανία χωρίς να γίνει αναφορά και σύγκριση με την Ελλάδα;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τίτλοι τέλους του X στη Βραζιλία; Τι ανακοίνωσε η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, γνωστή και ως πρώην Twitter, ανακοίνωσε την άμεση διακοπή των δραστηριοτήτων της στη Βραζιλία. Η απόφαση αυτή προήλθε από τις “εντολές λογοκρισίας” που φέρεται να εξέδωσε ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αλεξάντρ ντε Μοράες.

Σύμφωνα με δηλώσεις της πλατφόρμας, ο Μοράες φέρεται να απείλησε έναν από τους νομικούς εκπροσώπους της Χ στη Βραζιλία, υποδεικνύοντας ότι θα τον συλλάβει εάν δεν συμμορφωθεί με την εντολή του να αφαιρεθεί συγκεκριμένο περιεχόμενο από την πλατφόρμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας δεν έχει δώσει καμία επίσημη απάντηση σχετικά με το ζήτημα αυτό. Παρά τη διακοπή των δραστηριοτήτων, η Χ παραμένει προσβάσιμη για τους χρήστες στη Βραζιλία, όπως ανέφερε η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανός στρατιώτης συμμετέχει στη λεηλασία στην ρωσική πόλη Σούντζα με καμάρι… ώσπου αιχμαλωτίζεται από τους Τσετσένους και αλλάζει το αφήγημα!

Το ηθικό δίδαγμα του βίντεο είναι να μην λες ποτέ «μεγάλα» λόγια

17.08.2024 | 23:09

Ενώ στην αρχή ο Ουκρανός στρατιώτης πανηγύριζε που νίκησε τους Ρώσους και μπήκε στην πόλη Σούντζα, μετά αιχμαλωτίστηκε από ρωσικές δυνάμεις και άλλαξε το αφήγημα της νίκης και το έκανε αφήγημα υποταγής.

https://twitter.com/i/status/1824886547746849107

https://twitter.com/loraavra/status/1824865314276065705?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1824886547746849107%7Ctwgr%5E691302f65d33dee59379dd568fda6921db0acc1b%7Ctwcon%5Es3_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Fenoples-sygkroyseis%2Foukranos-stratiotis-symmetexei-sti-leilasia-stin-rosiki-poli-sountza-me-kamari-ospou-aixmalotizetai-apo-tous-tsetsenous-kai-allazei-to-afigima%2F



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Βερολίνο διακόπτει την οικονομική βοήθεια στο Κίεβο κατόπιν επιβεβαίωσης του ουκρανικού σαμποτάζ στον Nord Stream

Περιορισμοί στον προϋπολογισμό οδηγούν σε οριστική διακοπή χρηματοδότησης για το Κίεβο, σύμφωνα με το Βερολίνο

17.08.2024 | 18:45



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σερβία: Οι φιναλίστ των γυναικείων καλλιστείων είναι… όλες γυναίκες! (βίντεο)

Δεν συμμετέχει η βαλκανική χώρα στις φιέστες «συμπεριληπτικότητας» της ατζέντας των LGBTQ

17.08.2024 | 21:32

Σε αντίθεση με τις, διαδεδομένες πλέον, συμμετοχές τραβεστί ανδρών στα καλλιστεία γυναικών στη Δύση, η Σερβία δείχνει για άλλη μία φορά τον «σωστό δρόμο» ως μία κοινωνία που τιμά την εγγενή ομορφιά των δύο φύλων, τις διαφορές τους και τις ιδιαιτερότητές τους. 

Απίστευτο, αλλά εν έτει 2024 είναι πλέον αξιοσημείωτο όταν τα γυναικεία καλλιστεία περιλαμβάνουν αποκλειστικά… γυναίκες! 

https://twitter.com/i/status/1824844130997981623