Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Πεμπτη 24 Ιουλιου 2014


Μαρούσι 24 – 7 – 2014
ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ – ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ καταδικάζει και καταγγέλλει τις ενέργειες προπηλακισμού και πρωτοφανούς φασιστικής βίας που ασκήθηκαν σε βάρος συμπολίτη μας από μέλη της φασιστικής συμμορίας της Χ. Α.
Συγκεκριμένα την Τετάρτη 23 – 7 – 2014 συμπολίτης μας που μοίραζε ενημερωτικό υλικό σχετικό με την αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία της Πέμπτης 24 – 7 – 2014 με στόχο το κλείσιμο των γραφείων της Χ. Α. στο Μαρούσι, έπεσε θύμα προπηλακισμών από μέλη της Χ. Α. και αφού του αφαίρεσαν την τσάντα με το υλικό τον απείλησαν ότι «θα τον θάψουν», αν συνεχίσει να μοιράζει ενημερωτικό υλικό εναντίον της Χ. Α. Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία κλήθηκε και προσήλθε στο σημείο της επίθεσης, η ανοχή που επιδείχθηκε από την πλευρά της αποδείχνει περίτρανα ποιοι είναι αυτοί που ανέχονται και εκτρέφουν την άνοδο του φασιστικού φαινομένου, αφού ζητήθηκε από τον συμπολίτη μας να υποβάλει «μήνυση» για να επέμβει η αστυνομία. Η επίθεση αυτή είναι η αρχή όσων θα δούμε και θα ζήσουμε στην πόλη μας και στη γειτονιά μας, αν αφήσουμε να λειτουργήσουν και να εδραιωθούν τα γραφεία της φασιστικής συμμορίας της Χ. Α. στο Μαρούσι. Σήμερα προπηλακίστηκε και απειλήθηκε ένας συμπολίτης μας, γιατί τα φυλλάδια που μοίραζε ενοχλούσαν τη Χ. Α., αύριο τι θα κάνουν αλήθεια; Μήπως κατά τον προσφιλή τους τρόπο, οι φασίστες της Χ. Α., προβούν και σε νέα πογκρόμ και νέες δολοφονίες ιδεολογικών τους αντιπάλων;
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ – ΟΣΟΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ Αυτό ακριβώς έκανε και η Δημοτική Αρχή Πατούλη όταν στις 15/7 αρνήθηκε να υιοθετήσει ψήφισμα καταδίκης της Χ. Α. με το οποίο να δηλώνεται ότι είναι ανεπιθύμητη η λειτουργία γραφείων της στην πόλη του Αμαρουσίου, καλύπτοντας ουσιαστικά τη δράση και την παρουσία της φασιστικής Χ. Α. στην πόλη μας. Καλούμε για άλλη μια φορά τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης να πάρουν θέση ενάντια στη δράση και την παρουσία των φασιστών της Χ. Α. στην πόλη μας.
Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του Αμαρουσίου στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία της Πέμπτης 24 – 7 – 2014 στις 18:00 στο σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, με στόχο το κλείσιμο των γραφείων της Χ. Α. στο Μαρούσι. ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ – ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Δ. Α. Πολυχρονιάδης Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου
----------------------------------------------------------------------------
Επίθεση «χρυσαυγιτών» σε Μαρουσιώτη
«Θερμό» επεισόδιο μεταξύ ενός Μαρουσιώτη και δύο μελών της «Χρυσής Αυγής» σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο Μαρούσι, ένα μόλις 24ωρο πριν την αντιφασιστική συγκέντρωση στον σταθμό ΗΣΑΠ, εναντίον του ανοίγματος των γραφείων της εν λόγω οργάνωσης στην πόλη (Συγκέντρωση ενάντια στη λειτουργία γραφείων της Χ.Α. στο Μαρούσι). Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει ο κ. Βαγγέλης Γονατάς, το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουλίου γύρω στις 18:30 δέχθηκε επίθεση από δύο «χρυσαυγίτες», οι οποίοι τον προπηλάκισαν, την ώρα που μοίραζε έντυπο αντιφασιστικό υλικό στη γειτονιά του. Ακολουθεί η καταγγελία του κ. Β. Γονατά, το επίμαχο κείμενο που μοίραζε χθες το απόγευμα, αλλά και ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι με την οποία καταγγέλλεται η επίθεση. Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της παράταξης Λευτέρης Μαγιάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κούκουζας έκαναν παράσταση στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου, ζητώντας την προστασία των πολιτών του Αμαρουσίου από τη δράση της Χ.Α.
Να μην επιτρέψουμε να γίνει χρυσαυγίτικο γκέτο η γειτονιά μας
Σήμερα 23/7/2014, όπως εδώ και 35 χρόνια, διακινούσα τις ιδέες μου στη γειτονιά μου. Μοίραζα στους γείτονες το παρακάτω επώνυμο (είχα το mail μου) κείμενο με το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να απευθυνθούμε στον Δήμο για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μεταφορά των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» από το Ηράκλειο στη γειτονιά μας (Κηφισίας 141 και Μαραθωνοδρόμων). Μοίραζα στη γειτονιά, δεν μοίραζα στο κτήριο των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ξαφνικά δύο εύσωμοι κύριοι που κατέβηκαν από τα γραφεία της Χ.Α., μου επιτέθηκαν φραστικά, με προπηλάκισαν, μου έσκισαν και μου αφαίρεσαν την τσάντα με τα προσωπικά μου είδη, με εξύβρισαν (με το γνωστό ρεπερτόριο) και με απείλησαν ότι «θα με θάψουν». Κάλεσα την Άμεση Δράση και πράγματι έσπευσε ισχυρή δύναμη (περιπολικά και μηχανές). Η τσάντα μου βρέθηκε από αστυνομικό σε παρακείμενο σκουπιδοντενεκέ, και ερωτήθηκα αν θα υποβάλω μήνυση. Ρώτησα με τη σειρά μου, αν έχει συντελεστεί κάποια παράνομη πράξη από μεριάς μου ή κάποιο αυταπάγγελτο αδίκημα. Μου απάντησαν ότι ήταν απλώς ένα φραστικό επεισόδιο, όμως αν επιθυμώ μπορώ να υποβάλω μήνυση. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:  Έξω από το καλύτερα φυλασσόμενο κτήριο στο Μαρούσι, χρειάζεται εγώ να υποβάλω μήνυση όταν δέχομαι επίθεση, προπηλακισμούς και απειλές;  Στην ευρύτερη περιοχή των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» υπάρχει ζώνη απαγόρευσης διακίνησης ιδεών στους περίοικους; Άκουσα τον δήμαρχο της πόλης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο να δηλώνει ότι «δεν θα επιτρέψουμε οδομαχίες στο Μαρούσι». Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι: Ποιος «δεν θα επιτρέψει» προπηλακισμούς και απειλές στους περίοικους που πιστεύουν το αυτονόητο: Ότι η Χ.Α. είναι ανεπιθύμητη στη γειτονιά και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα; Όσον αφορά το άτομό μου, είμαι ήδη 53 ετών και είναι λίγο αργά για να αλλάξω συνήθειες. Θα διακινώ τις ιδέες μου, που ποτέ δεν άρεσαν σε όλους, αλλά πάντα εισέπραττα σεβασμό για αυτές, από φίλους γνωστούς και γείτονες. Δεν τρομοκρατούμαι, και ο καθένας –θεσμικός φορέας ή πρόσωπο- ας πάρει τις ευθύνες του.
Τέλος, ευχαριστώ θερμά τους δημοτικούς συμβούλους και παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την άμεση ανταπόκριση και τη συμπαράσταση που μου προσέφεραν. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΓΚΕΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Βαγγέλης Γονατάς Κηφισίας 141 & Μαραθωνοδρόμων, Μαρούσι vagonatas@gmail.gr
Το επίμαχο κείμενο:
ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ Πρόσφατα μεταφέρθηκαν αιφνιδιαστικά στη γειτονιά μας τα γραφεία της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», που έκλεισαν στο Ν. Ηράκλειο μετά από έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων. Η λειτουργία των εν λόγω γραφείων προκαλεί ήδη σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους, στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους. Στη γειτονιά μας επικρατεί κλίμα φόβου, ανασφάλειας και αστυνομοκρατίας. Το ζήτημα που τίθεται δεν είναι αν είναι ανεκτή ή όχι η λειτουργία των γραφείων ενός κόμματος γενικά, αν και είναι γνωστό σε όλους ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είναι υπόδικη για σοβαρές εγκληματικές πράξεις και σχεδόν όλη η κοινοβουλευτική της ομάδα είναι προφυλακισμένη. Το ζήτημα που τίθεται είναι ότι στην ευρύτερη περιοχή έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις, ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα σε Έλληνες και μετανάστες, και τα συγκεκριμένα γραφεία ήταν το τοπικό ορμητήριο των ταγμάτων εφόδου που έκαναν αυτές τις εγκληματικές πράξεις. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε τέτοιες πρακτικές και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η γειτονιά μας ορμητήριο για εγκληματικές ενέργειες. Προσθέτουμε τη φωνή μας στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συμπολιτών μας που ζητούν το κλείσιμο των γραφείων της Χ.Α. στο Μαρούσι. Ζητάμε από κάθε αρμόδιο φορέα, αρχή και πρόσωπο να δηλώσει ότι τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» είναι ανεπιθύμητα και να ενεργήσει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ώστε να κλείσουν.
Μαρούσι, 20/7/2014 Σχέδιο κειμένου προς τον Δήμο Για επικοινωνία: vagonatas@gmail.com
Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι:
Ναζιστικό χτύπημα σε συμπολίτη μας από μέλη της «Χρυσής Αυγής», του νέου γραφείου Αμαρουσίου
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου της 15 Ιουλίου, η παράταξη μας ζήτησε ρητά και κατηγορηματικά μία καθαρή πολιτική απόφαση από όλες τις παρατάξεις που θα δήλωνε την αντίθεση μας στο άνοιγμα των γραφείων του ναζιστικού μορφώματος «Χρυσή Αυγή» στην πόλη μας. Διατυπώσαμε τη θέση μας ότι οι θεσμικοί φορείς της πόλης, μαζί με την κοινωνία, οφείλουν να απομονώνουν το φαινόμενο με σκοπό να κλείσουν το συντομότερο αυτά τα γραφεία. Επισημάναμε ότι αυτά τα γραφεία πρέπει να κλείσουν όχι μόνο επειδή αυτό επιτάσσει το καθήκον στη δημοκρατική παράδοση της πόλης μας, αλλά και επειδή η ύπαρξή τους θα συνιστά μόνιμη απειλή για τις οικογένειες που διαμένουν στην γειτονιά και ευρύτερα. Μόνο η δημοτική αρχή Πατούλη δεν θέλησε να πάρει θέση στο θέμα και δεν τόλμησε να συνδράμει ενωτικά, ούτε καν σε μία κοινή απόφαση για την αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού ζητήματος. Δεν πέρασαν παρά μόνο ελάχιστες ημέρες και δυστυχώς επαληθεύτηκαν τα λεγόμενα και οι φόβοι μας. Μέλη της Χ.Α. επιτέθηκαν σε συμπολίτη μας που μοίραζε σήμερα (23|7) στη γειτονιά του, κοντά στα γραφεία τους, ανακοίνωση την οποία επισυνάπτουμε (σ.σ.: δημοσιεύεται παραπάνω), η οποία αναφερόταν στην εγκατάστασή τους και τις συνέπειες για την πόλη μας. Απάντησαν με βία στην πράξη ενάντια στο δικαίωμα για ελεύθερη πολιτική δράση, επειδή αυτή δεν τους βρίσκει σύμφωνους. Ο επικεφαλής της παράταξης μας Λ. Μαγιάκης αμέσως έκανε παράσταση στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου για το περιστατικό και ζήτησε την προστασία των πολιτών της πόλης μας. Η παράταξή μας επιμένει ότι η πολιτική απομόνωσή τους πρέπει να είναι καθολική από τους πολίτες και τους φορείς τους. Καλούμε τη δημοτική αρχή να τοποθετηθεί, χωρίς επιφυλάξεις, σε ένα γεγονός που ήδη φάνηκε ότι θα ταράξει την κοινωνική ειρήνη στην πόλη μας.
Ειρηνικά, αγωνιστικά, απαιτούμε το κλείσιμο των γραφείων τους. Συμμετέχουμε μαζικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση, αύριο Πέμπτη 24/7, στις 6 μ.μ., στον σταθμό του ΗΣΑΠ.
-------------------------------------------------------------------------------
Η Βραζιλία αποσύρει τον Πρέσβη της από το Ισραήλ
--------------------------------------------------------------------------
Διαπιστώνω ότι τον τελευταίο καιρό έχω πάψει να αποδομώ μαλακίες φιλελέδων-ακροδεξιών-εθνικιστών, για να ασχολούμαι με την αποδόμηση μαλακιών που γράφουν άτομα που περνιούνται για αριστεροί και αναρχικοί. Θα έλεγα ότι απλά μας κατάφεραν να φαγωθούμε μεταξύ μας, αν δεν υπήρχε αυτό το αποκορύφωμα: το να παρακολουθώ συνεχώς τι επαίσχυντα πράγματα γράφονται για τη σφαγή στη Γάζα, από υποτιθέμενους συντρόφους. Πράγματα που πριν λίγα χρόνια θα ντρέπονταν να τα πουν ακόμα και δεξιοί. Εμ, δεν είναι ότι φαγωνόμαστε. Απλά γινόμαστε σαν αυτούς σιγά σιγά. Όχι πως δε χαίρομαι δηλαδή με την ύπαρξη συντρόφων που τους δείχνεις ένα ρατσιστικό καθεστώς που διαπράττει διαρκή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και αυτοί βλέπουν τάχα μια όαση ανθρώπινων δικαιωμάτων μέσα στην έρημο του ισλαμοφασισμού (sic) και της τρομοκρατίας, αλλά να, δεν τους νιώθω καθόλου για συντρόφους μου κάτι τέτοιους. Μας χωρίζει το ίδιο χάος που με χωρίζει από φιλελέδες και φασίστες. Και αρνούμαι να τους αναγνωρίσω αναρχισμό και αριστερές πεποιθήσεις. Και οποιεσδήποτε πεποιθήσεις, βασικά, όλους αυτούς που βλέπω στους δικούς τους τοίχους να παριστάνουν τους Μπαρμπα-Θωμάδες της Μέσης Ανατολής και να γράφουν ότι αυτοί απλά θέλουν ειρήνη κι εμείς νεκρούς Παλαιστίνιους, ενώ ύστερα πατάνε λάικ σε ακροδεξιούς οχετούς του προπαγανδιστικού μηχανισμού του Ισραήλ, σε ό,τι δεν τολμούσαν να ξεστομίσουν οι ίδιοι για να μην ξεφτιλιστούν. Αυτή η μουλωχτή στάση δεν είναι δυνατό να πηγάζει από ιδεολογία, αλλά από το ότι πρέπει να κοιτάξουν το τομάρι τους κι αυτοί. Ακόμα κι η απλούστερη εξήγηση ότι η ιδεολογική ηγεμονία της δεξιάς έχει κάνει τα μυαλά των περισσότερων χυλό δεν αρκεί για να δικαιολογήσει πολλές από τις αηδίες που διαβάζω. Υπάρχει κι ένα όριο.
Σχολιο.- τα εξάρχεια και το κολωνάκι, έχουν συμπορευτεί ιδεολογικά ουκ ολίγες φορές σε αυτή τη χώρα...να θυμίσω μόνο το σχέδιο(μπους)- αναν που μας κράζανε ως εθνικιστές αδιακρίτως όσους ήταν με το όχι....και τους φιλευθέρους αριστερούς και άκροαριστερούς του Συν που ταυτίζονταν με την μπακογιάννη και τον σημίτη σε θέματα εξ πολιτικής... και το ΑΚΕΛ φυσικά που η συμμαχία του με το ισραήλ είδαμε πόσο βοήθησε την κύπρο
------------------------------------------------------------------------------
αν οι Παλαιστίνιοι θέλουν να δουν εικόνες αλληλεγγύης στην Αθήνα, παρόμοιες και εφάμιλλες των εικόνων από Λονδίνο, θα πρέπει να δημοσιοποιούν φωτογραφίες νεκρών και διαμελισμένων σκυλιών και γατιών από τις ισραηλινές βόμβες....
------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΚΕΑ-ΠΔ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Από τη σφαγή στην Ουκρανία στη σφαγή των Παλαιστίνιων
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2014/07/15/mekea-pd-anakinosi-apo-ti-sfagi-stin-oukrania-sti-sfagi-ton-palestinion/
Το νέο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης, διαδικασία που ακολουθείται πιστά ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το σιωναζιστικό κράτος του Ισραήλ με διακηρυγμένο στόχο την εγκαθίδρυση του «καθαρού» κράτους του, ήρθε ως τραγικό γεγονός να επιβεβαιώσει την αθλιότητα και την πλήρη ενσωμάτωση μιας κατ’ όνομα «αριστεράς» στις επιταγές και τους στόχους του συστήματος. Τα 250 αλληλέγγυα άτομα που κατέβηκαν στο δρόμο τη Πέμπτη, δεν μπορούν να συγκριθούν με τις χιλιάδες κόσμου που κατέβαιναν στο δρόμο πριν κάποια χρόνια σε ανάλογες περιπτώσεις. Και το ακόμα πιο τραγικό της υπόθεσης είναι μέσα σε αυτά τα 250 άτομα να συμμετέχουν, ως υποτίθεται «αλληλέγγυοι», οργανώσεις σαν το ΣΕΚ το οποίο έχει υποστηρίξει όλους του πολέμους της Υπερεθνικής Ελίτ/Σιωνιστικής Ελίτ (Λιβύη, Συρία Ουκρανία, κλπ…) λειτουργώντας ξεκάθαρα ως Πέμπτη φάλαγγα υπερασπιζόμενοι και με φυσική παρουσία[1] τους Νατοϊκούς μισθοφόρους που κατακρεουργούν λαούς. Δεν θα ασχολούμασταν βέβαια καθόλου με αυτά τα γκρουπούσκουλα της εξωκοινοβουλευτικής «αριστεράς» ― υποστυλώματα όλα του Σύριζα ― αν δεν ήταν βασικοί υπεύθυνοι «εξ αριστερών» για την συνέχιση εγκλημάτων κατά αμάχων και αντιστεκόμενων χωρίς ουσιαστική αντίσταση από τα λαϊκά στρώματα. Καμία μαζική διαμαρτυρία, καμιά μαζική διαδήλωση από την πεθαμένη πλέον κομματική και εξωκοινοβουλευτική «αριστερά» που βαφτίζει την αντίσταση των λαών «ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις» και «παιχνίδια των ιμπεριαλιστών», ή συμμετέχει «ελευθεριακά» στα παρτάκια του Σύριζα σε άλση και πλατείες με σουβλάκια και φτηνή μπύρα. Τσιμουδιά για τα εγκλήματα της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) σε Ουκρανία, Παλαιστίνη και από τις φυλλάδες/κρεατομηχανές της ψευτο-«αριστεράς» όπου οι σφαγές περνούν στα ψιλά και υπό το πρίσμα των ίσων αποστάσεων μιλώντας για …«πόλεμο,[2] όπως δηλαδή παρουσιάζουν τις σφαγές τα ΜΜΕ. Η εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων έγινε «πόλεμος» και οι συναντήσεις Τσίπρα – Πέρες[3] το 2012 αλλά και η επίσημη περιοδεία της ηγετικής κλίκας του Σύριζα στα σιωναζιστικά ινστιτούτα της Υ/Ε, δεν ήταν για λόγους αναψυχής… Αντίστοιχα βαρύτατες ευθύνες για την παθητικότητα του ελληνικού λαού φέρει και το ΚΚΕ που όχι μόνο αρνήθηκε να συμμετάσχει σε ένα μέτωπο εξόδου από την ΕΕ για την οικονομική αυτοδυναμία της χώρας το οποίο αποτελεί την προϋπόθεση για την απεξάρτηση του λαού από τα δεσμά της Νέας Διεθνής Τάξης, αλλά εδώ και καιρό δείχνει να υιοθετεί την γραμμή της εκφυλισμένης «αριστεράς» όπως χαρακτηριστικά έγινε με την Ουκρανία, φτάνοντας μάλιστα στο αισχρό σημείο να ονομάζει τις εκκλήσεις του αντιστεκόμενου λαού της Ουκρανίας για βοήθεια από τη Ρωσία ως: « προσπάθεια να διχαστεί ο λαός της Ουκρανίας και να οδηγηθεί σε ένα μακελειό, με ανυπολόγιστα τραγικές συνέπειες για τον ίδιο και τη χώρα του, για να επιλέξει τη μια ή την άλλη διακρατική καπιταλιστική ένωση, είναι παντελώς ξένη προς τα συμφέροντα των εργαζομένων.»[4] Βάζοντας έτσι στο ίδιο τσουβάλι μια πιθανή Ευρασιατική Ένωση που η οικονομική και εθνική κυριαρχία των συμμετεχόντων λαών θα ήταν θεσμικά εξασφαλισμένη, με τις ενώσεις της Υ/Ε των ελεύθερων και ανοιχτών αγορών και των συνακόλουθων τερατουργημάτων της (πολιτιστικά, οικολογικά, πολιτικά κλπ.). Και δε θα μπορούσε ποτέ φυσικά η άθλια συνεχής αυτή στάση του συνόλου πλέον της «αριστεράς» να εμφυσήσει στον ελληνικό λαό και σε κάθε λαό αισθήματα αντίστασης, αγώνα και πραγματικής αλληλεγγύης. Για αυτό άλλωστε έχουν ουσιαστικά παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια οργάνωσης πραγματικής αντίστασης, εκτός από τις γνωστές λιτανείες που μοιάζουν με τη πορεία του επιτάφιου… Είναι αλήθεια τραγικό να παρακολουθεί κανείς τον αντιστασιακό αγώνα των εργατών του Ντονέτσκ κατά του οργανωμένου στρατού της Ουκρανίας και της Υ/Ε μετρώντας αμέτρητα θύματα ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό που κατακρεουργείται με τον ίδιο τρόπο που σβήνεται συστηματικά από το χάρτη της Παλαιστίνης ο αραβικός πληθυσμός, ενώ οι διάφοροι «εργατιστές» της Ελλάδας παίρνουν άθλιες ίσες αποστάσεις ευνουχίζοντας κάθε προσπάθεια πραγματικής αλληλεγγύης βγάζοντας κάθε τόσο λογύδρια περί «εργατικής συνειδητοποίησης» . Πόσο τραγικό και γελοίο ταυτόχρονα είναι από τη μια να διαβάζεις τις θέσεις του κομουνιστικού κόμματος της Ουκρανίας ή της Ρωσίας κατά της Παγκοσμιοποίησης και από την άλλη οι εγχώριοι «κομουνιστές» των εδράνων της ελληνικής βουλής να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις θυσίες των λαών που είχαν την ατυχία να μην έχουν κυβέρνηση όπως τη θέλει ο υπερεπαναστατικός Περισσός…. για να είναι «ταξικά» ορθοί… Οι ταυτόχρονες συνεχιζόμενες σφαγές σε ανατολική Ουκρανία και Παλαιστίνη σηματοδοτούν όχι μόνο την πλήρη ανικανότητα της «αριστεράς» να αποτελέσει πόλο αντίστασης ενάντια στην επέλαση της παγκοσμιοποίησης και της Υ/Ε αλλά φανερώνει για άλλη μια φορά και την πλήρη σύμπλευση για το μεγαλύτερο κομμάτι της με τις επιταγές του συστήματος. Μέλη του ΜΕΚΕΑ και της ΠΔ κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν αναγνωρίζουμε σε κανένα το δικαίωμα να καπηλεύεται τη μνήμη παλαιότερων αγώνων, αντισυστημικών εννοιών και θεωρήσεων που έγιναν οι βάσεις για το ξεκίνημα αντίστασης και ανατροπής σε άλλες εποχές. Δεν αναγνωρίζουμε σε κανένα εν ονόματι παλαιότερων αγώνων να ακυρώνει την επιτακτική ανάγκη σήμερα για γενικευμένη αντίσταση κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης μέσα από μέτωπα για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση των λαών. Δεν αναγνωρίζουμε σε κανένα είτε αυτοαποκαλείται «κομουνιστής» ή «ελευθεριακός» να ντύνει τη βόλεψή του με ψευτο-ιδεολογικούς μανδύες περιμένοντας υποτίθεται την εργατική επανάσταση ενώ οι ίδιοι είναι ανίκανοι να υποστηρίξουν ακόμα και τον αγώνα των εργατών του Ντονέτσκ που έχει και κοινωνικά χαρακτηριστικά (σε πολλές περιπτώσεις αυτό-οργάνωση, απόπειρες εθνικοποιήσεων κλπ.). Καλούμε για άλλη μια φορά όσους πραγματικά θέλουν να αγωνιστούν κατά της Νέας Τάξης που επιβάλει δια πυρός και σιδήρου η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση σε λαούς όπως ο Παλαιστινιακός, ο Ουκρανικός, ο Συριακός και δια των μηχανισμών της ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΠΟΕ κλπ σε χώρες όπως η Ελλάδα, σε: Συγκρότηση πραγματικού Μετώπου για την άμεση μονομερή Έξοδο από την ΕΕ και για την Οικονομική αυτοδυναμία της χώρας, πέρα από τα αδιέξοδα της ενσωματωμένης «αριστεράς». Η πολιτική και οικονομική ενοποίηση των χωρών που συναπαρτίζουν την Υ/Ε που θα οδηγήσει σε μια μορφή παγκόσμιας διακυβέρνησης, μας επιφυλάσσει μια περίοδο νέου «μεσαίωνα» που δεν έχουν ξαναγνωρίσει οι λαοί. Οι σφαγές των Παλαιστινίων και των αντιστεκόμενων στην ανατολική Ουκρανία και Συρία πάνε χέρι χέρι με την προτεκταριοποίηση της Ελλάδας. Κανένα κίνημα αντίστασης και αλληλεγγύης δεν πρόκειται ποτέ να δημιουργηθεί από λαούς υποδουλωμένους που δεν έχουν καν κατακτήσει την εθνική τους ανεξαρτησία και με μια «αριστερά» ικανή μόνο για αποπροσανατολισμό αφού είναι (αντικειμενικά και κυρίως συνειδητά πλέον) άβουλη να παλέψει για το αυτονόητο.
---------------------------------------------------------------------------------
Φρίκη! Το ISIS οι ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων διέταξε όλες τις γυναίκες από 11 έως 44 ετών να ακρωτηριάσουν τα γεννητικά τους όργανα
Τα αποβράσματα του Ισλαμικού Κράτους, της δουλικης ορανωσης ισλαμοφασιστων των δυτικων αποικιοκρατων που την προστατευουν αντι να την βομβαρδισουν, διέταξαν όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια ηλικίας 11 έως 46 ετών στην πόλη Μοσούλη του Ιράκ και γύρω από αυτή να υποβληθούν σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ξεφτιλοΟΗΕ των δυτικων αποικιοκρατων. «Είναι μια φάτουα (θρησκευτικό διάταγμα) του Ισλαμικού Κράτους για την οποία μόλις ενημερωθήκαμε», δήλωσε η Ζακλίν Μπάντκοκ, η μόνιμη συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ξεφτιλοΟΗΕ των αποικιοκρατων στο Ιράκ, σε βιντεοσύνδεση με τη Γενεύη από την Αρμπίλ. «Είναι κάτι πολύ καινούργιο για το Ιράκ και κυρίως για αυτή την περιοχή. (Μας) προκαλεί μεγάλη ανησυχία και πρέπει να αντιμετωπιστεί», υπογράμμισε η Μπάντκοκ. Ο ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων των γυναικών δεν ήταν ένα συχνό φαινόμενο στο Ιράκ μέχρι τώρα, αλλά αφορούσε μόνο «μερικές απομονωμένες περιοχές», σημείωσε η ίδια. «Αυτή δεν είναι επιθυμία του ιρακινού λαού ή των γυναικών του Ιράκ σε αυτές τις ευάλωτες περιοχές που είναι γεμάτες τρομοκράτες», πρόσθεσε. Η Μπάντκοκ επεσήμανε ότι δεν διαθέτει ακριβή στοιχεία σχετικά τον αριθμό των γυναικών που αφορά το διάταγμα αυτό του Ισλαμικού Κράτους, όμως ανέφερε ότι βάσει των εκτιμήσεων του ΟΗΕ «4 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες ενδέχεται να επηρεάζονται». Εξάλλου η αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε ότι δεν παραμένουν παρά «περίπου 20 οικογένειες χριστιανών στη Μοσούλη», οι οποίες λαμβάνουν την υποστήριξη μη κυβερνητικών οργανώσεων όπως η Caritas. Κάποιες από τις οικογένειες έχουν ασπαστεί το Ισλάμ, ενώ άλλες προτίμησαν να πληρώσουν το πρόστιμο που επέβαλε το ΙΚ στους χριστιανούς, πρόσθεσε η Μπάντκοκ. Προς το παρόν τα καθαρματα απο το Ισλαμικό Κράτος δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.
-----------------------------------------------------------------------------------
Γάζα: Πάνω από 700 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την αρχη των δολοφονιων των σιωναζι
Κτηνωδία στη Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο του ΟΗΕ! Τουλάχιστον 16 νεκροί - 7 παιδιά!
Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά, σκοτώθηκαν ενώ σχεδόν 200 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Άσραφ αλ Κούντρα. Το ισραηλινό ραδιόφωνο, χωρίς να αναφέρει τις πηγές του, μετέδωσε ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δεν έχουν ακόμη κάνει κανένα σχόλιο για την επίθεση αυτή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το σχολείο που λειτουργούσε υπό την αιγίδα της UNRWA βομβαρδίστηκε τουλάχιστον τέσσερις φορές. "Βρισκόμασταν μέσα στο σχολείο. Κάποιοι ήταν στις τάξεις και κάποιοι άλλοι έξω στην αυλή και ξαφνικά μας χτύπησαν τέσσερις οβίδες", είπε η Σομπέγια αλ Καφάρμα, μια γυναίκα που γλίτωσε με ελαφρά τραύματα. "Φύγαμε από τα σπίτια μας όταν μας είπαν να τα εκκενώσουμε, πήγαμε σε αυτό το σχολείο αλλά και πάλι μας βομβάρδισαν", συνέχισε. Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φάουζι Μπαρχούμ έκανε λόγο για "φρικτή σφαγή" και "τεράστιο έγκλημα πολέμου", προειδοποιώντας ότι "το Ισραήλ θα πληρώσει πολύ ακριβό τίμημα" για τον βομβαρδισμό του σχολείου. Ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Ρόιτερς είπε ότι είδε λίμνες αίματος στο πάτωμα, πάνω στα θρανία και στην αυλή του σχολείου. Ο διευθυντής του νοσοκομείου του Μπέιτ Χανούν, Αϊμάν Χαμντάν, είπε ότι θα θύματα έχουν μεταφερθεί σε πολλά διαφορετικά κέντρα νοσηλείας γιατί "μια τέτοια σφαγή" δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ένα ιατρικό κέντρο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
--------------------------------------------------------------------------------
Διαμαρτυρία εν πλω για την καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο
Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014, 19:11
Εν πλω διαμαρτυρία κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο θα πραγματοποιήσουν από αύριο τρία σκάφη τα οποία θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν όσο πιο κοντά μπορούν το πλοίο πάνω στο οποίο γίνεται η καταστροφή των χημικών με τη διαδικασία της υδρόλυσης. Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Χανιά, το πλοίο «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και άλλα δύο σκάφη θα αποπλεύσουν αύριο στις 14:00 από το ενετικό λιμάνι των Χανίων και εκτιμάται ότι και στα τρία πλοιάρια θα υπάρχουν 38 επιβαίνοντες, ενώ η περιοχή που θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν υπολογίζεται στα περίπου 200 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης, απόσταση για την οποία θα χρειαστούν περίπου 28 ώρες. Οι διοργανωτές της κινητοποίησης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, κάλεσαν πολίτες και εκπροσώπους φορέων να βρεθούν αύριο στο ενετικό λιμάνι των Χανίων για να αποχαιρετήσουν τα μέλη της αποστολής και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολλάκης «να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο επικίνδυνο πείραμα που γίνεται εις βάρος της θάλασσας της Μεσογείου και της ζωής των κατοίκων».
----------------------------------------------------------------------------------
Έκλεισαν στην Πάτρα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Κλείσιμο και μεταφορά των γραφείων της Χρυσής Αυγής
Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της πάτρας, και της συγκεκριμένης γειτονιάς, φαίνεται πως κατάφεραν την Χρυσή Αυγή να κλείσει τα γραφεία της. Σε ανακοίνωση της, αναφέρει πως τα γραφεία θα παραμείνουν κλειστά, λόγω μεταφοράς της Τ.Ο. Πατρών Διαβάστε την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής: “Λόγω μεταφοράς της Τ.Ο Πατρών σε νέο οίκημα, τα γραφεία θα παραμείνουν κλειστά. Για τη νέα διεύθυνση της Τ.Ο Πατρών θα ενημερωθείτε μέσω της σελίδας μας. Μέχρι την επαναλειτουργία της Τ.Ο σε νέα γραφεία, θα χρησιμοποιείται για τις επικοινωνιακές της ανάγκες Ταχ. Θυρίδα.”
-------------------------------------------------------------------------------
Σοκ. 3,8 εκατομμυρια Ελληνες κατω από το οριο της φτωχειας συμφωνα με εκθεση του ΙΟΒΕ
-------------------------------------------------------------------------------
Η δολοφονία του σιωνιστή αμερικανού εθελοντή στη Σιωνιστική Βέρμαχτ ... Το όνομά του ήταν Max Steinberg ... σκοτώθηκε από την παλαιστινιακή αντίσταση στη Γάζα
----------------------------------------------------------------------------
Εξόριστος ηγέτης της Χαμάς: θα αρνηθεί μια εκεχειρία εκτός αν αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: