Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Σαββατο 30 Αυγουστου 2014


Μαριούπολη. Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Γενικού προξενείου της Ελλάδος που μεταφέρει τη δραστηριότητά του στο Ντνιπροπετρόβσκ. Πριν από λίγο αναχώρησε ο Γενικός Πρόξενος κ. Δημήτριος Παπανδρέου. Την ίδια ώρα και ο Οργανισμός του Λιμανιού της Μαριούπολης ξεκινά τη μεταφορά του προσωπικού προς την Οδησσό. Βέβαια η σχετική ανακοίνωση λέει ότι δεν πρόκειται για εκκένωση. Την ίδια ώρα οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ βρίσκονται σε απόσταση 22 χλμ από την πόλη και έχουν σταματήσει. Πόλη χτισμένη από Έλληνες η Μαριούπολη, δύο Έλληνες Δκτες τμημάτων του ΛΣ θα συναγωνισθούν μάλλον για την απελευθέρωση της από τον Ουκρανικό Στρατό και τους παραστρατιωτικούς φασίστες. Ο Δκτης Σούμερ από τα Βόρεια και ο Δκτης Ναρντίστ (Φωστηρόπουλος) από τα Ανατολικά διεκδικούν να είναι αυτοί που θα μπουν πρώτοι στην πόλη. Εντός της πόλης η κατάσταση παραμένει ήσυχη ενώ συνεχίζεται η ενίσχυση των αμυντικών θέσεων των Ουκρανικών Δυνάμεων στο Βαστότσνοε.
----------------------------------------------------------------------------
Τι ωραία μέρα μας ξημέρωσε; Καύσωνας τέλος. Στην Ουκρανία τσακίζουν τους φασίστες των ΕΕ / ΗΠΑ. Στη Γάζα σταμάτησαν οι βομβαρδισμοί. Και ο Μητσοτάκης στο νοσοκομείο.
-------------------------------------------------------------------------------
Αντιφασιστες εισήλθαν στην πόλη Νοβοαζόφσκ στη νοτιοανατολική Ουκρανία και κατέλαβαν το στρατηγικής σημασίας ύψωμα Σαβούρ-Μοχίλα στην περιοχή Ως «απαράδεκτο» χαρακτήρισε το γεγονός - εάν είναι αληθές - ο Γάλλος δικτατορας Φρανσουά Ολάντ. «Υπάρχει στρατιωτικός εξοπλισμός στο Νοβοαζόφσκ που έφθασε πριν από δύο ημέρες περνώντας τα σύνορα από τη Ρωσία», δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters αληταρας ναζιστικής παρακρατικης διμοιριας, του αποκαλούμενου τάγματος Αζόφ που υποστηρίζει τον ναζιστικό στρατό, προσθέτοντας ότι «ο εξοπλισμός φέρει τις σημαίες των αντιφασιστων ανταρτών της DNR (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ), αλλά είναι (λεγοντας τη ναζιστικη προπαγανδα που του μαθανε τα αφεντικα του οι κωλοαμερικανοι αποικιοκρατες) τακτικές ρωσικές δυνάμεις». Από την πλευρά του κάτοικος της πόλης υποστήριξε ότι «οι αρχές στην πόλη είναι της DNR. Άρματα μάχης μετακινούνται προς τα εδώ και είναι στον αυτοκινητόδρομο, αλλά δεν γίνονται μάχες στην πόλη». Παράλληλα ναζιστική στρατιωτική πηγή δήλωσε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι αντιφασιστες έχουν επίσης καταλάβει το στρατηγικής σημασίας ύψωμα Σαβούρ-Μοχίλα, ανατολικά του Ντονέτσκ, το οποίο δεσπόζει στην περιοχή. Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές του Ντονέτσκ, βομβαρδισμοί με όλμους έχουν στοιχίσει το τελευταίο 24ωρο τη ζωή σε 11 αμάχους στην πόλη.
---------------------------------------------------------------------------------
Χανιά: Έκανε «Ice bucket challenge» στον… Ελευθέριο Βενιζέλο
Ούτε ιερό, ούτε όσιο δεν είχε ένας νεαρός άνδρας που αποφάσισε να βάλει στο «παιχνίδι» του «Ice bucket challenge» το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, που βρίσκεται έξω από το ίδρυμα Ερευνών και Μελετών στη Χαλέπα Χανίων. Ο νεαρός αλλοδαπός τράβηξε σε βίντεο όλη την προσπάθειά του και την ανήρτησε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, προκαλώντας αμέσως τις αντιδράσεις πολλών πολιτών...
-----------------------------------------------------------------------------
Δεκάδες γυναίκες Γιαζίντι πουλήθηκαν σε μαχητές του Ισλαμοφασιστικού Κράτους
Δεκάδες γυναίκες που ανήκουν στην θρησκευτική μειονότητα των Γιαζίντι, οι οποίες αιχμαλωτίστηκαν στο Ιράκ από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος, εξαναγκάστηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ και έπειτα «πουλήθηκαν» προκειμένου να παντρευτούν με τη βία στη Συρία άνδρες της ισλαμοφασιστικής συμμοριας, κατήγγειλε μια αποικιοκρατικη κυβερνητική οργάνωση. Σύμφωνα με το Αποικιακο συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), το Ισλαμοφασιστικό Κράτος, που σπέρνει τον τρόμο σε Ιράκ και Συρία, «μοίρασε στους μαχητές του 300 κορίτσια και γυναίκες της κοινότητας των Γιαζίντι που είχε απαγάγει από το Ιράκ τις τελευταίες αυτές εβδομάδες». Όπως αναφέρει η αποικιακη κυβερνητική οργάνωση, μεταξύ των 300 γυναικών, τουλάχιστον 27 «πουλήθηκαν και παντρεύτηκαν» μέλη του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στις επαρχίες του Χαλεπίου και της Ράκα και σε εκείνη στη Χασάκα», ενώ σημειώνει ότι κάθε γυναίκα πουλήθηκε έναντι 1.000 δολαρίων. Το OSDH δε βρίσκεται σε θέση να επιβεβαιώσει εάν οι υπόλοιπες γυναίκες επίσης πουλήθηκαν και παντρεύτηκαν, ενώ υπογράμμισε ότι θεωρούνται «αιχμάλωτες πολέμου». Το αποικιακο παρατηρητηριο σημείωσε ακόμη ότι πριν από τρεις εβδομάδες Άραβες και Κούρδοι αξιωματούχοι από την επαρχία Χασάκα είχαν προσπαθήσει να απελευθερώσουν αυτές τις γυναίκες προσφέροντας χρήματα στους ισλαμοφασιστες υπό το πρόσχημα ότι ήθελαν να παντρευτούν τις αιχμάλωτες όμως η καθυστερημενη αλητικη ισλαμοφασιστικη συμμορια αρνήθηκε την πρόταση. Το Αποικιακο συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει «την πώληση γυναικών που αντιμετωπίζονται ως υλικά αγαθά».
Όλα αυτά την ώρα που το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy δημοσιεύει ένα σενάριο τρόμου: οι ισλαμοφασιστες τους σχεδίαζαν επίθεση με βιολογικά όπλα! Σε περιοχή στη Συρία την οποία εγκατέλειψαν οι ισλαμοφασιστες πρωην υπηρετες των αποικιοκρατων, βρέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής με χιλιάδες έγγραφα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν κι ένα εγχειρίδιο 19 σελίδων όπου υπήρχαν οδηγίες για την κατασκευή φορητών βιολογικών όπλων για την εξάπλωση του ιού της βουβωνικής πανώλης. Το εγχειρίδιο φέρεται να περιείχε πληροφορίες για το που μπορεί να βρει κανείς βακτήρια, πως να τα καλλιεργήσει και εν τέλει πως να μολύνει ανθρώπους!
----------------------------------------------------------------------------------
ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Απεργία στις μεταφορές και κάποιους άλλους κλάδους διοργάνωσε στην Αργεντινή την Πέμπτη η ακροδεξια ξεπουλημενη στην εργοδοσια Γενική Συνομοσπονδία Εργατών (η συνομοσπονδία που πρόσκειται στην ακροδεξια αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση στη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Κριστίνα Φερνάντες Κίρσνερ). Τα αιτήματα υποκριτικα και προπαγανδιστικα φερεται να είχαν σχέση με αυξήσεις στους μισθούς που εξανεμίζονται από τον πληθωρισμό. Ζήτημα υπαρκτό, ωστόσο η συγκεκριμένη ακροδεξια συνδικαλιστική οργάνωση κινείται περισσότερο από κίνητρα αντικυβερνητικά από την CIA που την πληρωνει, ενώ πληρωνεται και από τους μεγαλοκεφαλαιουχους της Αργεντινης τους οποιους υπηρετουν τυφλα σαν πιστα κοπροσκυλα.
----------------------------------------------------------------------------------
ΝΑΖΙΣΤΕΣ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ! Δειτε με τι βομβάρδισε η χουντα του Κιέβου ΑΜΑΧΟΥΣ!
…με πυραύλους SS-21!
Ποιο ΝΑΤΟ βρε καθάρματα; Ποιά Ευρωπη; SS-21 βρε δολοφόνοι κατα αγροτών και εργατών; Χθες στο Ροβενκυ (Λουχανσκα). Έρχεται Νυρεμβεργη. Να δουμε ποιοι ελληναραδες θα... ειναι μεσα.
-----------------------------------------------------------------------------
Αυτό που θάβεται κυριολεκτικά (πριν ελαχίστων εξαιρέσεων) στα γεγονότα της Ουκρανίας είναι η Αυτό-οργανωση του λαού της Ανατολικής Ουκρανίας, ο Λαϊκός Στρατός της, η Κοινωνικά Απελευθερωτική Λαϊκή ΕΞΕΓΕΡΣΗ…
Μάλιστα η ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία το όλο ζήτημα το …καρατομεί στην κλίνη του Προκρούστη των «ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων», έφτασε στο έσχατο σκαλοπάτι της ξεφτίλας: Να χαρακτηρίζει τη Λαϊκή Εξέγερση στη Νότιο-Ανατολική Ουκρανία, τη Λαϊκή Εξουσία που γεννιέται από ΚΑΤΩ, σαν «επιλογή τμημάτων της πλουτοκρατίας»: «όπου τμήματα της πλουτοκρατίας των ανατολικών περιοχών, που έχουν αυτοανακηρυχθεί «Λαϊκές Δημοκρατίες» τραβώντας και το λαό με τα συμφέροντά τους, διαγκωνίζονται για την επιλογή συμμαχιών με ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα και είναι υπέρ της Ρωσίας…». (από δημερινο εμετικο κειμενο του ξεπουλημενου Βριζοσπαστη).
Αφού δεν ηγείται ένα ΚΚΕ της Εξέγερσης αυτή δεν μπορεί παρά να είναι... «επιλογή» της …πλουτοκρατίας!!! Με τέτοιες άθλιες ταχυδακτυλουργίες η ηγεσία του ΚΚΕ καλύπτει την ΠΡΟΔΟΣΙΑ της και τη ΣΙΩΠΗ της πάνω στα επαναστατικά γεγονότα της Ανατολικής Ουκρανίας… ΟΛΟΙ τα πνίγουν αυτά τα γεγονότα των επαναστατικών διεργασιών και της Λαϊκής Εξουσίας. Απλώς κινδυνολογούν και εμπορεύονται το νέο «ψυχρό πόλεμο», ο οποίος μπορεί να εξελιχτεί σε «θερμός»… Κανένας θερμός πόλεμος δεν μπορεί να γίνει, για τον απλούστατο λόγο ότι η Δύση (ο φασισμός του 4ου Ράιχ) δεν μπορεί να τον κάνει: Θα γίνει στάχτη η ίδια… Τα κύματα του ψυχρού πολέμου που ξεσηκώνονται από τη Δύση, η αχαλίνωτη κινδυνολογία και πολιτική εμπορία του τρόμου, ενός γενικευμένου, δηλαδή, θερμού πολέμου, όλα αυτά αποτελούν τα προπαγανδιστικά όπλα του πλανητικού φασισμού για να εξαναγκάσουν τον Πούτιν σε ακόμα μεγαλύτερους συμβιβασμούς.
Οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί του Πούτιν είναι που θρέφουν τον ψυχρό πόλεμο και την κινδυνολογία της Δύσης. Ένα θέατρο διαπραγμάτευσης και διπλωματίας παίζεται και από τις δύο πλευρές: Από το 4ο Ράιχ και τους ολιγάρχες της Ρωσίας. Είναι ακριβώς τα συμφέροντα των ολιγαρχών της Ρωσίας που δεν θέλουν την εξάπλωση των επαναστατικών διεργασιών στην Ανατολική Ουκρανία, πυροδότης και στο εσωτερικό της Ρωσίας. Τρέμουν κι αυτοί την επαναστατική δυναμική της Λαϊκής Εξουσίας… Αυτός ο τρόμος των ολιγαρχών είναι που καθορίζει τις παλινωδίες, τους συμβιβασμούς και τις διπλωματικές, διαπραγματευτικές κινήσεις του Πούτιν. Αυτοί, όμως, οι συμβιβασμοί ανοίγουν ένα φαύλο κύκλο νέων παιχνιδιών και το σπουδαιότερο: Κλιμακώνουν τις πιέσεις της Δύσης, πιέσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι την επέμβαση του ΝΑΤΟ. Η Δύση «πατάει» σε ένα «σημείο» ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ: Στο τσάκισμα των επαναστατικών διεργασιών και της Λαϊκής Εξουσίας (του Λαϊκού στρατού) της Ανατολικής Ουκρανίας: Τα συμφέροντα της Δύσης και του Πούτιν εδώ συμπίπτουν… Εδώ βρίσκεται το διαπραγματευτικό κλειδί το οποίο αξιοποιεί άριστα η Δύση και εξαναγκάζει τον Πούτιν σε υποχωρήσεις: Ακόμα και να ζητάει από τις λαϊκές πολιτοφυλακές …ειρήνη!!! Στο τέλος Πούτιν και οι γκάνγκστερ της Δύσης θα τα βρούνε με στόχο: Να τσακίσουν την Επανάσταση που απειλεί και τους δύο… Αυτό το παιχνίδι της ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ επιχειρούν να καλύψουν οι πάντες με τις κινδυνολογίες, τον ψυχρό πόλεμο και με την εμπορία του γενικευμένου, θερμού, πολεμικού τρόμου. Γι αυτό και οι πάντες ΣΙΩΠΟΥΝ, η παραποιούν (ΚΚΕ), τα επαναστατικά γεγονότα της Ανατολικής Ουκρανίας. Ο πλανητικός ιμπεριαλισμός βρίσκεται στα πρόθυρα της ΓΕΝΙΚΗΣ κατάρρευσης και μάλλον ο Πούτιν θα τον σώσει προσωρινά… ΕΚΤΟΣ και αν οι λαοί της Ευρώπης ακολουθήσουν το παράδειγμα της λαϊκής ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ και ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ στην Ανατολική Ουκρανία…
--------------------------------------------------------------------------------
Γραφήματα Αντίστασης... Mε τον νέο ΠΚ... τα γερμανοτσογλάνια θα ζητούν διεθνές ένταλμα σύλληψης ή θα απαγορεύσουν τη χρήση του διαδικτύου;
...να φάτε σκατά, κι εσείς και το πολίτευμά σας. Κι αν κάποιους τους προσβάλαμε, ΝΑ ΦΑΝΕ ΣΚΑΤΑ!