Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Κυριακη 1 Φεβρουαριου 2015


Μίκης Θεoδωράκης: Σύμβολα
Το Γιούρογκρουπ και ο Πρόεδρός του ο Ολλανδός είναι οι εικόνες που με βασανίζουν. Πέρασα τόσα και τόσα γιατί η Μοίρα με γέννησε Έλληνα που πρέπει να υπομένει τα καπρίτσια των ισχυρών, να σκύβει το κεφάλι και να μάθει ακόμα και να τους αγαπά! Αυτόν όμως τον Ολλανδό με τα γυαλάκια ποτέ μου δεν μπόρεσα να χωνέψω, αν και μικρός έπινα γάλα Nestle. Ήρθε λοιπόν φουριόζος με την έπαρση του Αφεντικού, για να τραβήξει τα αυτιά των άτακτων υπηκόων μιας φυλής για γέλια και για κλάματα που σήκωσε κεφάλι ξεχνώντας πως είναι αποπαίδι της Ευρώπης, του Γιούρογκρουπ και του Προέδρου του κυρίου Γερουν Νταϊσελμπλουμ. Και τότε συνέβη ένα θαύμα, σαν κι αυτά τα ξεχασμένα στα βάθη της μνήμης μου. Δύο εκπρόσωποι αυτού του Λαού της β΄ κατηγορίας, ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης, με σπάνια ψυχραιμία και ευγένεια, τον τύλιξαν μέσα σε δυο φωτεινά και ωραία ΟΧΙ, που τον κεραυνοβόλησαν, σε σημείο που να ξεχάσει την ευγενική του καταγωγή του Άρχοντα Ευρωπαίου και να μην ξέρει πώς και από πού να φύγει. Εδώ, στο σημείο αυτό, τα ξεχνάμε όλα. Ξαναγινόμαστε Ωραίοι Έλληνες. Και ψηλώνουμε κι εμείς. Πώς και γιατί έγινε και πού θα οδηγήσει, είναι λεπτομέρειες για τον Έλληνα που έζησε και επέζησε με τα Σύμβολα. Και θεωρώ μικρόψυχο το να μετράμε κουκιά σε μια στιγμή εθνικής αναλαμπής.
Αθήνα, 31.1.2015 Μίκης Θεοδωράκης
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ν. Κοτζιάς: Δεν μπορούν να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν κράτος-παρία, γιατί χρωστάει λεφτά
Υπουργός Εξωτερικών
«Στο τελευταίο ευρωπαϊκό συμβούλιο, οι συνάδελφοί μου κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν κράτος-παρία, γιατί χρωστάει λεφτά» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνόδου των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών για το θέμα των κυρώσεων στη Ρωσία. «Άλλο χρωστάω λεφτά και άλλο δεν αξιοποιώ και εγκαταλείπω τα δικαιώματα που έχω στην ΕΕ» σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών και προσθέτει: «Η πείρα που αποκόμισα τις τελευταίες πέντε ημέρες, που υπήρξαν τα πρώτα σχέδια απόφασης μέχρι και την ίδια τη διαπραγμάτευση, είναι ότι η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να κάνει διαπραγματεύσεις. Δεν μπορείς να διατάσσεις αν δεν θέλεις να είσαι διατασσόμενος. Αυτό είναι το βασικό που κατάλαβα και νομίζω ότι κερδίσαμε αυτή τη διαπραγμάτευση. Μπορεί στο μέλλον να χάσουμε μια άλλη, αλλά αποκαταστήσαμε την κυριαρχία της χώρας και την έννοια της ισοτιμίας κάθε κράτους-μέλους μέσα στην ΕΕ. Η διαπραγμάτευση από ό,τι παρατηρώ -ήταν χιλιάδες τα μηνύματα που πήρα, για πρώτη φορά πήραμε τόσο πολλά στο υπουργείο- έδωσε μια αίσθηση αξιοπρέπειας στον ελληνικό λαό, μια αίσθηση εμπιστοσύνης και ένα μικρό αεράκι αισιοδοξίας»
Ο κ.Κοτζιάς τονίζει με έμφαση ότι «η έξοδος της χώρας μας από την κρίση δεν είναι μόνον υπόθεση χρηματοπιστωτικών αγορών. Είναι και υπόθεση ο άνθρωπος να νιώθει καλά, να νιώθει ο Έλληνας ότι μπορεί να συμβάλει, να έχει ο πολίτης τα δικαιώματά του και να μπορεί να ονειρεύεται για το μέλλον. Ένα λιθαράκι σε αυτή τη διαδικασία ελπίζω να αποδείξει η ιστορία ότι ήταν και αυτή η συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών» Ερωτηθείς για το κλίμα που συνάντησε μεταξύ των Ευρωπαίων ομολόγων του στη σύνοδο των Βρυξελλών,ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει: «Νομίζω ότι χάρη στην πολιτική και την τακτική που ακολουθήσαμε, με τις οδηγίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μπορέσαμε αντί να υποχρεωθούμε να βάλουμε βέτο, να περάσουμε τη θεμελιακή μας γραμμή: "δεν θέλουμε άλλες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας". Ασφαλώς συνεχίζουν οι προηγούμενες που είχαν συμφωνηθεί στο παρελθόν, αλλά όχι αυτό το μεγάλο κύμα των κυρώσεων και με αυτό τον τρόπο και κρατήσαμε την ευρωπαϊκή ενότητα, δεν διασπάστηκε πάνω σε αυτό το ζήτημα, αλλά και δεν υπήρξε ρήγμα σε βάρος της Ρωσίας. Γι' αυτό είχαμε την πρόσκληση από τον συνάδελφό μου τον Λαβρόφ να επισκεφτώ τη Μόσχα, γι' αυτό είχαμε μια συζήτηση μαζί του, γι' αυτό και θα προκύψει και θα γίνει συζήτηση -τηλεφωνική- ανάμεσα στον κ. Πούτιν και στον πρωθυπουργό της χώρας. Πρέπει να σας πω, ότι είχα συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον κ. Κέρι, ο οποίος άκουσε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία είπα και στο Συμβούλιο, ότι δεν έχουμε διάθεση να υποσκάψουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα καμιάς κοινωνίας και καμιάς πλευράς, θέλουμε να διαμεσολαβήσουμε, αλλά δεν θέλουμε να ανοίξουμε μέτωπα. Είχαμε πολύ ευχάριστη συζήτηση με τον κ.Κέρι και σύντομα θα κάνουμε και συνάντηση».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
7/10 Έλληνες πιστεύουν ότι ο Τσίπρας θα τα καταφέρει
Νέα δημοσκόπηση
Έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα θεωρεί το 67% των ερωτηθέντων ότι εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με το 27% σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, για κυριακάτικη εφημερίδα. Η δημοσκόπηση έγινε για την Αυγή της Κυριακής και κάποια από τα ευρήματα είναι τα εξής: Το 70% έναντι του 23% θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τα καταφέρει ως πρωθυπουργός ενώ το 60% δηλώνει ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα. Τo 52% πιστεύει ότι είναι σωστή η απόφαση για κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Ακόμη, το 71% θεωρεί ότι προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς έχει μεγάλη ευθύνη για την ήττα της ΝΔ στις εκλογές.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Μάλλον στραβά ξεκινήσατε, κ. Κουρουμπλή!…
Ως άσχημο ξεκίνημα για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή αντιμετωπίζει το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) Υγειονομικών -η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ- την πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας να παρακάμψει το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου και να πραγματοποιήσει συνάντηση με παράταξη μνημονιακή. Η σχετική ανακοίνωση: Η συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή με το συνδικαλιστικό παραμάγαζο που θέλει να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Νοσηλευτικού κλάδου, αποτελεί πρόκληση για το υγειονομικό κίνημα. Ο κ. Κουρουμπλής, πριν ακόμα συναντηθεί με τις αντιπροσωπευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις των Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ) προσέτρεξε να συζητήσει με τον διασπαστικό συνδικαλιστικό βραχίονα της Νέας Δημοκρατίας ζητήματα του Νοσηλευτικού κλάδου. Δεν γνωρίζει άραγε η νέα πολιτική ηγεσία, που δηλώνει την αντίθεσή της στα μνημόνια και τις καταστροφικές πολιτικές της τρόικας στην υγεία, ότι οι συνομιλητές που προσέτρεξε να δει πρώτους αποτελούν τον βασικό συνδικαλιστικό μνημονιακό εκφραστή μέσα στο υγειονομικό κίνημα; Είναι αυτοί που συμμετείχαν με εκπροσώπους τους στις μνημονιακές επιτροπές της TASKFORCE, που πρωτοστάτησαν με φανατισμό στην εφαρμογή της αξιολόγησης – σφαγείο στο χώρο των νοσοκομείων όταν το υγειονομικό κίνημα έδινε μάχες για να αποτραπεί, που στήριξαν με νύχια και με δόντια τις πολιτικές της συγκυβέρνησης στον τομέα της υγείας. Μάλλον στραβά ξεκινήσατε κ. Κουρουμπλή! Οι χιλιάδες υγειονομικοί που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για την ανατροπή της μνημονιακής λαίλαπας δεν ανέχονται αυτή την πρόκληση. Ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών στην υγεία και την εφαρμογή μια άλλης πολιτικής απαιτεί συστράτευση όλων των αγωνιστικών δυνάμεων και όχι νομιμοποίηση και ανοχή από την κυβέρνηση της αριστεράς όσων έβαλαν πλάτη από οποιαδήποτε θέση για να εφαρμοστεί η πολιτική της τρόικας στην υγεία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραιτήθηκε ο Λυκ. Λιαρόπουλος από το νεοναζιστικό ποτάμι, ο σύμβουλος του Λοβέρδου και διαπιστευμένος εκπρόσωπος της χώρας μας στον ΟΟΣΑ, δήθεν για το σάλο που προκάλεσε... Ε και; Ο θεοχάρης κι ο Θεοδωράκης μαζί με την υπόλοιπη παρέα, νομίζουν ότι παίρνουν συγχωροχάρτι;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από σήμερα Κυριακή κυκλοφορεί η κυπριακή αριστερή εφημερίδα ΓΡΑΝΑΖΙ
Όπως γράφει η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της οργάνωσης ΓΡΑΝΑΖΙ (http://granazi.org/to_granazi_kikloforei/) (από την οποία πήρε και το όνομα της η έκδοση) (στα βηματα του ΠΡΙΝ της ΝΑΡ) η νέα αριστερή εφημερίδα της Κύπρου «φιλοδοξεί να βρίσκεται στα χέρια αγωνιστών και αγωνιστριών, συνοδοιπόρος τους στην καθημερινή πάλη για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση». Το έντυπο φιλοδοξεί να καλύψει ένα «εκκωφαντικό κενό αντιλόγου», όπως σημειώνουν οι συντάκτες της. Ίσως επειδή όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι ιδέες και οι εμπειρίες της αριστεράς της ανατροπής «δε χωράνε» στις σελίδες των συστημικών εφημερίδων» της Κύπρου. Για το λόγο αυτό, «φιλοδοξεί να αποτελέσει βήμα παρουσίασης και διάδοσης των ιδεών που αποκαλύπτουν τη βαρβαρότητα του συστήματος και στέκονται στον αντίποδα των επιβαλλόμενων «μονόδρομων» της εποχής». Εμείς θα σημειώσουμε ότι πέρα ένα έντυπο εναλλακτικής πληροφόρησης, είναι και ένα εγχείρημα υπέρβασης της χαοτικής διάστασης του διαδικτύου που χαρακτηρίζει την εποχή μας… Διαθέτει πολιτική ταυτότητα την αντικαπιταλιστική Αριστερά της Κύπρου, καθώς σκοπός του εντύπου είναι «να συμβάλλει στην προσπάθεια οικοδόμησης μιας αριστεράς που όντας σταθερά προσανατολισμένη στην αντικαπιταλιστική προοπτική, συμμετέχει και οργανώνει τους αγώνες της εποχής μας».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΛΑΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ/SUPPORT GROUP OF GREEK GOVERMENT
ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ!ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΚΟΤΣΙΑ,ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ "ΟΧΙ" ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ,ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ!Ε ΛΟΙΠΟΝ.....ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!!!!!!!!!
https://secure.avaaz.org/el/petition/STON_ELLINIKO_LAO_NA_STIRIXOYN_AYTI_TIN_PROSPAThEIA_POY_AMESOS_XEKINISAN_ME_TO_POY_ANELAVAN/?ssNnlgb
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πως ο Καμμένος παγίδεψε τους Τούρκους
Επρόκειτο για μια πολύ καλά σχεδιασμένη επιχείρηση από ένα μπαρουτοκαπνισμένο επιτελείο το γενικό πρόσταγμα της οποίας το είχε άτυπα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. Ο μόνος υπουργός που μετά από 19 ολόκληρα χρόνια τίμησε τους ήρωες των Ιμίων όπως τους άξιζε στο σημείο που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα. Μια πατρίδα που είχαν πουλήσει στη ψύχρα όσοι έκαναν λόγο για μια σημαία που την πήρε ο αέρας. Η μέρα του υπουργού καθώς και των αρχηγών Αεροπορίας και Ναυτικού ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Μαραθώνα για τους τρεις αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου του 1996. Αμέσως μετά ο υπουργός, και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης πέταξαν με ελικόπτερο του Στρατού προς τα Ιμια. Πάνω από το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό πετούσαν σε- μεγάλο ύψος- 4 F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας τα οποία δεν μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά απο τα τουρκικά ραντάρ. Οταν το ελικόπτερο με τον υπουργό έφτασε στο σημείο κατέβηκε απότομα στα 500 πόδια για να ρίξει ο υπουργός το στεφάνι στη μνήμη των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού! Τότε πέταξαν από πάνω του δύο τουρκικά F-16 για εκφοβισμό. Για κακή τους τύχη θα έπεφταν στην καλοστημένη παγίδα:Τα 4 ελληνικά F-16 με διαδοχικές βουτιές εμφανίστηκαν πάνω από τα τουρκικά και άρχισαν να τα καταδιώκουν. Οι Τούρκοι πιλότοι πανικόβλητοι εγκατέλειψαν το σημείο. Λίγο αργότερα ο υπουργός και η συνοδεία του θα βρισκόταν στη Κρήτη, στο χωριό του ήρωα καταδρομέα Εμμανουήλ Μπικάκη στον τάφο του οποίου ο υπουργός και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ κατέθεσαν στεφάνι. Ο υπουργός έγινε δεκτός από τους δακρυσμένους κατοίκους του χωριού οι οποίοι συγκινημένοι τιμούσαν μια ασυνήθιστη- για Ελληνες πολιτικούς της μεταπολίτευσης- ηρωική πράξη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H λατρεία της ευρωπαϊκής νομενκλατούρας για το νεοφιλελεύθερο εργολαβοκατασκεύασμα, το ποτάμι ντε, είναι προφανής και φυσικά εξηγείται εύκολα. Αρκεί να διαβάσει κανεις τι λένε τα νεοφίλια της "κοινή λογικής" - ο ένας λέει ότι 500 ευρώ είναι μεγάλος μισθός και δεν χρειαζόμαστε παραπάνω, ο άλλος λέει "σκίστους Μέρκελ που τολμάνε να σηκώσουν κεφάλι", ο παράλλος κάνει την μαζορέτα του Ντούισελμπλουμ και βρίζει τον Βαρουφάκη... όχι, δεν είναι - απλώς - γελοίοι. Είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το αύριο μας, μαζί με τα αβγουλάκια. Απομονώστε ναζήδες και νεοφίλ χιπστεροναζήδες. Βγάλτε τους από το πολιτικό κάδρο, γιατί με τους ναζί θα ζήσουμε ημέρες Ουκρανίας και με τους χιπστεροναζί θα γίνουμε γερμανική Ειδική Οικονομική Ζώνη, με 8 εκ. ανθρώπους να ζούνε σε φαβέλες και να δουλεύουν για 100 ευρώ το μήνα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
έχει τώρα 7 μέρες που δεν άκουσα τίποτα για την αμφίπολη. Έχω πάθει στέρηση λέμεεενεεεε
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαδρίτη: Τεράστια συγκέντρωση με σημαίες ελληνικές και της Ισπανικής Δημοκρατίας (1931-39)
Μία από τις πιο μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Ντελ Σολ της Μαδρίτης, όπου ένα πλήθος δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών ανέμιζε ελληνικές σημαίες, καθώς και τρίχρωμες της Ισπανικής Δημοκρατίας της δεκαετίας του 1930. Το πλήθος φώναζε συνθήματα κατά της λιτότητας και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και του Podemos, μεταξύ των οποίων κυριαρχούσε η μαζική μίμηση του χτύπου του ρολογιού «τικ-τακ, τικ-τακ», υπονοώντας πως η ώρα για μια νέα κυβέρνηση και μια νέα πολιτική πλησιάζει και στην ισπανία. Χαρακτηριστικός του κλίματος ήταν ο ξέφρενος ενθουσιασμός που προκλήθηκε, όταν ο πρόεδρος του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, κάποια στιγμή της ομιλίας του, απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους στα ελληνικά! Δυο βιαστικές παρατηρήσεις για τη σημερινή ογκώδη συγκέντρωση του Podemos στη Μαδρίτη και την ομιλία του Pablo Iglesias: α) Ζηλεύω τους Ισπανούς συντρόφους για τη μεγάλη τύχη τους να διαθέτουν μια "εναλλακτική" εθνική σημαία. Απέναντι στην κόκκινη/χρυσή/κόκκινη σημαία της Μοναρχίας, που είναι η επίσημη εθνική σημαία, αυτοί μπορούν να σηκώνουν την κόκκινη/χρυσή/μωβ σημαία της Δημοκρατίας. Με άλλα λόγια, μπορούν να δηλώνουν την ισπανικότητά τους και το αίτημα για εθνική κυριαρχία, σηκώνοντας ένα σύμβολο που τους διαφοροποιεί με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο από τη Δεξιά. β) Με εντυπωσίασαν οι συνεχείς ταξικές αναφορές στο λόγο του Pablo Iglesias. Θεμελιώδες -και διαρκώς επανερχόμενο- μοτίβο της ρητορικής του ήταν η αντίθεση ανάμεσα στους "από πάνω" και στους "από κάτω". (Κάποιοι ίσως να θεωρούν λειψή αυτή την προσέγγιση, αφού δε γίνεται αναφορά στην "αστική τάξη" και στο "προλεταριάτο", οπωσδήποτε όμως η κοινωνική πόλωση είναι πολύ πιο εμφανής στη ρητορική του Iglesias, σε σύγκριση με την αντίστοιχη του Τσίπρα.) Είναι επίσης πολύ χαρακτηριστικές οι αναφορές στο στοιχείο της κρατικής κυριαρχίας (soberanía), χωρίς το φόβο ότι θα υποστεί τη γνωστή στα καθ' ημάς κριτική περί δήθεν "εθνοκεντρισμού" και ελλειμματικού διεθνισμού. Επίσης κάτι έπιασε τ' αυτί μου για "διατροφική κι ενεργειακή ανεξαρτησία" κλπ κλπ. (Ούτε ο Λαφαζάνης δεν τα λέει έτσι απότομα... χιχιχι... Φοβάται μην τον μαλώσει ο Λάσκος.)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν να αποσύρθηκε ένας στρατός κατοχής…
Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από μία ώρα περίπου στην οδό Αιόλου, στο ύψος της πλατείας Δημαρχείου. Πολύ κοντά, δηλαδή, στη Σταδίου, όπου άρχιζε η μεγάλη αντιφασιστική πορεία. Αυτό που επί χρόνια είχαμε συνηθίσει ήταν κλούβες σταθευμένες, ένστολα ανθρωποειδή με πρόσωπα καλυμμένα και με αυτόματα στα χέρια, ομάδες κοπρόσκυλων, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ κ.λπ., αραχτών πάνω στις μηχανές, με τις φραπεδιές, τις τσιγαριές και χρυσαυγίτικη θρασυδειλία, να κάνουν εξακριβώσεις στοιχείων πιτσιρικάδων, να παρενοχλούν σεξουαλικά διερχόμενες κοπέλες, να ασχημονούν και να προκαλούν παντοιοτρόπως. Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που ενώ υπήρχε κινητοποίηση δεν συναντούσες στο κέντρο της Αθήνας όλον αυτόν τον βόρβορο. Όπως, πλέον, δεν συναντάς περιφερόμενα ανθρωποειδή στα “Έβερεστ» και στις πλατείες και έξω από τράπεζες στις λαϊκές γειτονιές. Κάτι αλλάζει!…
Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο αντιφασιστικό κάλεσμα, στους 3000 οι διαδηλωτές σύμφωνα με πληροφορίες. «Στο μέλλον μας δεν χωράει ο φασισμός, τον κάνουμε παρελθόν», το σύνθημα στο κόκκινο πανό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, ενώ δεν έκλεισαν σταθμοί του μετρό, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα σε ανάλογες συγκεντρώσεις:
Nέο δόγμα περιφρούρησης των πορειών, με τελείως διαφορετική φιλοσοφία από αυτή που είχαμε συνηθίσει, θα εφαρμοστεί σήμερα κατά τις παράλληλες συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής και των αντιφασιστών στο κέντρο της Αθήνας. Ανώτατος αξιωματούχος περιγράφει τις βασικές αλλαγές που θα γίνουν: -Δεν θα υπάρχουν άνδρες της Ασφάλειας δίπλα στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Στις πορείες θα βλέπουμε μόνο ένστολους και η αστυνομία θα είναι αμείλικτη σε περίπτωση που δει αστυνομικό με πολιτικά δίπλα σε διμοιρία -Δεν θα υπάρχουν δυνάμεις των ΜΑΤ δίπλα στο μπλογκ των αναρχικών -Στα λουλουδάδικα στη Βουλή θα βρίσκονται παραταγμένες κλούβες των ΜΑΤ αλλά όχι αστυνομικοί. Στα 50 μέτρα από τις κλούβες θα τοποθετείται κορδέλα που θα προειδοποιεί τους διαδηλωτές ότι πρέπει να σταματήσουν. Επέμβαση θα υπάρχει μόνο αν οι διαδηλωτές αγνοήσουν τον αξιωματικό, σκίσουν την κορδέλα και προκαλέσουν φθορές σε οχήματα -Όλοι οι σταθμοί του μετρό θα παραμένουν ανοιχτοί. Στις στάσεις θα υπάρχουν ομάδες προελέγχου με τη διαφορά ότι οι αστυνομικοί δεν θα είναι με πολιτικά, αλλά ένστολοι Τα μέτρα θα εφαρμοστούν από σήμερα στις 17:00 που έχουν προγραμματιστεί δύο μεγάλες συγκεντρώσεις. Η πρώτη από τη Χρυσή Αυγή, που με αφορμή την επέτειο των Ιμίων καλεί τα μέλη της στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών στην πλατεία Ρηγίλλης. Η δεύτερη θα γίνει από αντιφασίστες –ανάμεσά τους και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ- που θα κάνουν πορεία από την Ομόνοια στο Σύνταγμα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη 417η θέση της Λίστας Λαγκαρντ που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα εμφανίζεται κάποιος Αντώνιος Σαμαράς. τον γνωριζει κανεις??
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Καλούν» τον τουρκικό στρατό να αναπτυχθεί στην Βαλτική εναντίον της Ρωσίας
Ο Λιθουανός υπουργός J.Olekas κάλεσε την Τουρκία να ενταχθεί στα μέτρα του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Βαλτικής Μία δήλωση του Λιθουανού υπουργού άμυνας, η οποία πιθανόν εκπορεύεται από την Ουάσιγκτον, ζητά από την τουρκική κυβέρνηση να αποστείλει η Τουρκία στρατιωτικές δυνάμεις και μαχητικά αεροσκάφη στις χώρες της Βαλτικής , «στα μέτρα του ΝΑΤΟ εναντίον της ρωσικής ομοσπονδίας». Η είδηση δεν αμφισβητείται διότι προέρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου άμυνας της Λιθουανίας. Συγκεκριμένα στην συνάντηση του στην Τουρκία, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Ισμέτ Γιλμάζ στις 29 Ιανουαρίου, ο λιθουανός υπουργός κάλεσε την Τουρκία να ενταχθεί στα μέτρα του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Βαλτικής. «Σας προσκαλούμε να αναπτύξετε τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό στο έδαφος της Λιθουανίας, για να λάβει μέρος στην συνδυασμένη εκπαίδευση και τις στρατιωτικές ασκήσεις, καθώς και να ενισχύσει την αποστολή εναέριας αστυνόμευσης της Βαλτικής από το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Λιθουανός υπουργός Άμυνας J.Olekas. Ο υπουργός J.Olekas πρότεινε επίσης στον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας να εξετάσει, την ένταξη δημιουργίας διεθνούς αρχηγείου του ΝΑΤΟ στην Λιθουανία, αλλά και σε πέντε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, τα οποία θα ελέγχουν την νέα υπό δημιουργία δύναμη ταχείας επέμβασης Task Force (VJTF). Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν την κατάσταση της ασφάλειας στην Μέση Ανατολή, με την Λιθουανία να δηλώνει την άμεση συμβολή της στη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή με την παροχή βοήθειας. Επισημαίνουμε ότι στρατιωτικό προσωπικό και συστήματα επικοινωνιών και πληροφοριών (DCISM), των ΕΔ της Λιθουανίας, ευρίσκονται στο 3ο τάγμα του ΝΑΤΟ, και έχει αναπτυχθεί στην αποστολή Αεράμυνας στην νότια Τουρκία. Ο υπουργός J.Olekas ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του Ισμέτ Γιλμάζ για τη αποστολή τούρκου στρατιωτικού εμπειρογνώμονα στο Κέντρο Ενεργειακής Ασφάλειας του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Ο λιθουανός υπουργός συναντήθηκε επίσης με μέλη της Επιτροπής Άμυνας του Κοινοβουλίου της Τουρκίας, με στελέχη της τουρκικής βιομηχανίας, και επισκέφθηκε το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ. Σύμφωνα λοιπών, με ανάλυση στο pentapostagma.gr, σαφώς και δεν γνωρίζουμε το τι θα πράξει προς το παρόν η Άγκυρα, αλλά στο εγγύς μέλλον θα «πρέπει» να λάβει θέση εμπράκτως , στο ζήτημα «Ρωσία». Είτε θα τεθεί στο πλευρό του ΝΑΤΟ, είτε θα έχει σοβαρό ζήτημα με την απέναντι πλευρά του ατλαντικού Ωκεανού . Ο Λιθουανός υπουργός θεωρούμε ότι μετέφερε «αμερικανικό μήνυμα», με αποδέκτη τον ίδιο τον Ερντογάν. Το ΝΑΤΟ αιτείται δια της πλαγίας οδού από την Τουρκία την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών, χερσαίων δυνάμεων και πιθανότατα στο μέλλον και μονάδων επιφανείας. Αυτό είναι λογικό εκ μέρους της συμμαχίας διότι δεν μπορεί η Τουρκία να ζητά λόγω Συρίας, και το ΝΑΤΟ να αποστέλλει ισπανικούς , γερμανικούς και ολλανδικούς Patriot , και η Τουρκία να « σφυρίζει αδιάφορα» για την Βαλτική. Το θετικό για την πολεμική μας αεροπορία είναι ότι με μια πιθανή αποστολή τουρκικών μαχητικών , στην Λιθουανία, θα «ξεκουμπιστούν» από το Αιγαίο κάμποσοι τούρκοι πιλότοι». Το δίλημμα για τον Ερντογάν είναι μεγάλο, και σίγουρα δύσκολο λόγω των πρόσφατων φιλοφρονήσεων με τον Πούτιν. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση θεωρούμε ότι η Άγκυρα είναι με την «πλάτη στον τοίχο», αργά η γρήγορα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλέξη, τι είναι αυτά που λες στο bloomberg; Ότι η λαϊκή ετυμηγορία δεν δόθηκε για να μην πληρωθεί το χρέος. Από τη μία θέλουμε κούρεμα και από την άλλη αποδεχόμαστε τα χρέη;
Σχολιο.- κουρεψτε το 36% που πηρατε στις εκλογες....αλλα λογια να κουρευομαστε....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ναισενμπλουμ Σπουδασε γεωπονια και ειπε ψεματα πως εχει μαστερ από το πανεπιστημιο του Cork της Ιρλανδιας.
Βαρουφακης Είναι καθηγητης πανεπιστημιου στα οικονομικα και διδαξε μεχρι και στο Cambridge όταν ηταν 26 χρονων
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γ. Πανουσης. Θελω αστυνομικους επιστημονες, όχι στρατιωτες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιαννης Γιαννελης, διευθυντης του γραφειου του Π. Καμμενους. «Θα κανουμε τη διαφορα υπερ της κοινωνιας».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ! Μη με ξυπνάτε!
Ναι, υπάρχει πρωθυπουργός που δεν λέει σε όλα... γιαβόλ. Ναι, υπάρχουν υπουργοί που ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ στο κεφάλι τους. Ο ένας, ο Πανος Καμμενος, πετάει πάνω από τα Ίμια για να τιμήσει τους νεκρούς. Ο άλλος, ο Κατρουγκαλος, επαναπροσλαμβάνει τους αντισυνταγματικά απολυμένους. Ο τρίτος, ο Δριτσας, σταματά το ξεπούλημα των λιμανιών. Η πρώτη αντιμνημονιακή κυβέρνηση της χώρας βγήκε από ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ! Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου. Ο Τσίπρας ξεκαθαρίζει στον πρόεδρο της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, ότι η Ελλάδα θα πορευθεί πλέον με γνώμονα την εθνική της κυριαρχία. Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου. Την ίδια μέρα, ο Κοτζιάς - στις Βρυξέλλες - απέναντι στον Γερμανό ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ - αλλάζει το ευρωπαϊκό κείμενο και αποτρέπει τη διεύρυνση του εμπάργκο κατά της Ρωσίας. Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου. O Βαρουφάκης "σκοτώνει" την τρόικα μπροστά στα έκπληκτα μάτια του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πώς να «κουρέψετε» το νοίκι που πληρώνετε
Το ΧΩΝΙ δημοσιεύει έναν "οδηγό προς ναυτιλομένους" ενοικιαστές οι οποίοι συνεχίζουν να πληρώνουν πανάκριβο ενοίκιο, παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα τους έχουν καταρρεύσει λόγω κρίσης. ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΚΟΡΣΑΝΟΥ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ) Σε περίπτωση που δεν πετύχετε να μειώσετε το νοίκι σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο νόμος σας προστατεύει απέναντι στον "άκαμπτο" σπιτονοικοκύρη σας. Μάθετε τα δικαιώματά σας και διαβάστε το σκεπτικό 5 δικαστικών αποφάσεων που δείχνουν το δρόμο... Μη χάσετε τον χρηστικό οδηγό Στο ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο ΧΩΝΙ Γιάννης Πανούσης: «Ο αστυνομικός δεν είναι για να κλωτσάει και να βαράει»
Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης εξηγεί Στο ΧΩΝΙ τις προτεραιότητες που δρομολογούνται στα Σώματα Ασφαλείας. Πρωταρχικό μέλημα; Ο εκδημοκρατισμός των σχετικών θεσμών. Επίσης, αποστασιοποιήθηκε από τα σχόλια και τα επικριτικά δημοσιεύματα για την πρότερη συνεργασία του με τη ΔΗΜΑΡ. Διαβάστε Στο ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή τη συνέντευξη του Γιάννη Πανούση
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΟΚΑΡΟΥΝ τα ρωσικά ΜΜΕ: «Στρίβουν το χέρι της Ελλάδας γιατί σήκωσε ανάστημα για τις κυρώσεις εναντίον μας»
Η Ελλάδα χρειάστηκε να αντέξει όχι μόνο κάποια πίεση αλλά «της έστριψαν το χέρι λόγω της θέσης της για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας», μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι από την Αθήνα, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η Αθήνα κατόρθωσε να μην επιτρέψει την επιβολή ενός νέου κύματος κυρώσεων, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει ένας διάλογος με τη Ρωσία» και όπως σημειώνεται «οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας άρχισαν ευθέως να συνδέουν το ζήτημα των χρεών της με τη θέση της για τη Ρωσία». Όπως επισημαίνει ο συνομιλητής του ρωσικού πρακτορείου η νέα Σύνοδος των ΥΠΕΞ, που συγκαλείται στις 9 Φεβρουαρίου, δεν ήταν προγραμματισμένη πριν «και όπως εκτιμούμε θα ασκηθεί εκ νέου πίεση». «Η Ελλάδα άνοιξε την πόρτα στην εποικοδομητική συζήτηση της πολιτικής της ΕΕ ως προς τη Ρωσία και την ουκρανική κρίση. Μάλιστα η Ελλάδα τηρεί με αυστηρότητα και ορισμένες αρχές, όπως για παράδειγμα το τεκμήριο της αθωότητος. Μέτρα πρέπει να ληφθούν μόνον μετά την ολόπλευρη διερεύνηση των όσων έχουν γίνει στην Ουκρανία. Αυτός είναι απλός πραγματισμός, διότι απώλειες από τις κυρώσεις υφίστανται όχι μόνο οι Ρώσοι, αλλά και οι χώρες της ΕΕ», ανέφεραν στο ΡΙΑ-Νόβοστι οι διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο και κατέληξαν στην εκτίμηση ότι «το βασικό είναι ότι κατέστη δυνατό να μην επιτραπεί ένα τρίτο κύμα κυρώσεων, ότι δεν πέρασε η γραμμή των γερακιών στην ΕΕ» και ότι το Μάρτιο θα συζητηθεί το ζήτημα της ανανέωσης ή όχι των κυρώσεων, που επιβλήθηκαν ένα χρόνο πριν. Οι πηγές του ΡΙΑ-Νόβοστι κατονόμασαν την Αγγλία ως εκείνη τη χώρα, η οποία «απείλησε να ασκήσει το δικαίωμα του βέτο και να μπλοκάρει τις αποφάσεις, εάν δεν εγκριθεί η επιβολή νέου κύματος κυρώσεων κατά της Ρωσίας». Αυτή ήταν, κατά τον ανταποκριτή του πρακτορείου Γκενάντι Μέλνικ, «μία από τις χώρες», η οποία απείλησε με άσκηση βέτο, όταν σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά η ελληνική πλευρά ζήτησε να αφαιρεθεί η φράση για νέες κυρώσεις, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ημίωρη διαβούλευση για το θέμα. Πολλά ρωσικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι μπορεί η Αθήνα να μην απέτρεψε τη συνέχιση των κυρώσεων, που είναι σήμερα σε ισχύ, όμως εμπόδισαν την επιβολή νέων. Από τη στιγμή «της πολιτικής ανανέωσης είναι προφανές ότι από την Αθήνα εκπέμπεται σωφροσύνη», αναφέρει ο διεθνολόγος αναλυτής Μιχαήλ Σέινκμαν με σχόλιό του στο ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι. Στην ίδια έρευνα ο υφηγητής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας Αλεξάντρ Τεβντόι-Μπουρμούλι περιέγραψε την υπόθεση «πρωτίστως ως μια άποψη για παζάρεμα», θυμίζοντας τη δεινή οικονομική κατάσταση της Αθήνας, επεσήμανε πάντως ότι «το ελληνικό καρύδι αποδείχθηκε σκληρό για τα δόντια κάποιων», καθώς «ο επικεφαλής του ελληνικού ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς με το εγκάρδιο χαμόγελό του τώρα θα εμφανίζεται στους νυχτερινούς εφιάλτες τους».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιες είναι οι ημερομηνίες «κλειδιά» για την κυβέρνηση
Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους. Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας προγραμματίζει μπαράζ συναντήσεων στην Ευρώπη, ενώ ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ζήτησε βοήθεια από την Αμερική και ξεκινάει συναντήσεις από το Παρίσι.
Οι κρίσιμες ημερομηνίες είναι: 2 και 3 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι επαφές Βαρουφάκη σε Παρίσι, Λονδίνο και Ρώμη. 4η και 5η Φεβρουαρίου. Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα υπάρξει συνεδρίαση της ΕΚΤ για την ανανέωση του δικαιώματος πρόσβασης σε έκτακτη ρευστότητα μέσω ELA. 6η Φεβρουαρίου. Λήγουν έντοκα γραμμάτια 1 δισ. ευρώ ενώ εκλέγεται προεδρείο της Βουλής. 7-9 Φεβρουαρίου. Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση 12 Φεβρουαρίου. Είναι η σύνοδος Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου. Εκεί ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω με τους Ευρωπαίους. Πρέπει να πληρωθούν 780 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ. 13 Φεβρουαρίου. Πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ λήγουν έντοκα 1,4 δισ. ευρώ. 16 Φεβρουαρίου θα είναι το πρώτο Eurorgoup του κ. Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες. 28η Φεβρουαρίου λήγει και η τεχνική παράταση του Μνημονίου. 6 Μαρτίου. Λήγουν έντοκα 1,4 δισ. ευρώ. Πρέπει να πληρωθούν 310 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ. 9 Μαρτίου. Συνεδριάζει το Eurogroup 13 Μαρτίου. Δάνειο 350 εκατ. ευρώ πρέπει να πληρωθεί στο ΔΝΤ και έντοκα 1,6 δισ. ευρώ. 16 Μαρτίου. Πρέπει να πληρωθούν 580 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ. 19 Μαρτίου. Νέα Σύνοδος Κορυφής. 20 Μαρτίου. Λήγουν έντοκα 1,6 δισ. ευρώ και 350 εκατ. ευρώ για το ΔΝΤ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεοδωράκης: «Αυτόν τον Ολλανδό με τα γυαλάκια δεν τον χώνεψα ποτέ»
Τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις σχολιάζει ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο. Ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην επίσκεψη του προέδρου του Γιούρογκρουπ και τα όσα διεμείφθησαν στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, καθώς και στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον δεύτερο. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Το Γιούρογκρουπ και ο Πρόεδρός του ο Ολλανδός είναι οι εικόνες που με βασανίζουν. Πέρασα τόσα και τόσα γιατί η Μοίρα με γέννησε Έλληνα που πρέπει να υπομένει τα καπρίτσια των ισχυρών, να σκύβει το κεφάλι και να μάθει ακόμα και να τους αγαπά! Αυτόν όμως τον Ολλανδό με τα γυαλάκια ποτέ μου δεν μπόρεσα να χωνέψω, αν και μικρός έπινα γάλα Nestle. Ήρθε λοιπόν φουριόζος με την έπαρση του Αφεντικού, για να τραβήξει τα αυτιά των άτακτων υπηκόων μιας φυλής για γέλια και για κλάματα που σήκωσε κεφάλι ξεχνώντας πως είναι αποπαίδι της Ευρώπης, του Γιούρογκρουπ και του Προέδρου του κυρίου Γερουν Νταϊσελμπλουμ. Και τότε συνέβη ένα θαύμα, σαν κι αυτά τα ξεχασμένα στα βάθη της μνήμης μου. Δύο εκπρόσωποι αυτού του Λαού της β΄ κατηγορίας, ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης, με σπάνια ψυχραιμία και ευγένεια, τον τύλιξαν μέσα σε δυο φωτεινά και ωραία ΟΧΙ, που τον κεραυνοβόλησαν, σε σημείο που να ξεχάσει την ευγενική του καταγωγή του Άρχοντα Ευρωπαίου και να μην ξέρει πώς και από πού να φύγει. Εδώ, στο σημείο αυτό, τα ξεχνάμε όλα. Ξαναγινόμαστε Ωραίοι Έλληνες. Και ψηλώνουμε κι εμείς. Πώς και γιατί έγινε και πού θα οδηγήσει, είναι λεπτομέρειες για τον Έλληνα που έζησε και επέζησε με τα Σύμβολα. Και θεωρώ μικρόψυχο το να μετράμε κουκιά σε μια στιγμή εθνικής αναλαμπής».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σωθηκε το λιμανι του Πειραια από το ξεπουλημα. Που προωθουσε η κυβερνηση σαμαρα. Οι Κινεζοι πηραν ότι ηθελαν και κάθε άλλο παρα αντιδρουν.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενοχλημενος ο Γιουνκερ με την αποχωρηση Αβραμοπουλου. Δεν θελει στη θεση του τον αριστερο Γ. Μηλιο
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όπως γραφει η εφημεριδα ΠΑΡΟΝ. Σκληρος ο Τσιπρας, δεν κανει πισω. Ταραχη στους τοκογλυφους. Όχι στα τελεσιγραφα, βαζει δικους του ορους. Δεν μπορω να αγνοησω την εντολη του ελληνικου λαου, που απερριψε τα Μνημονια και την τροικα, ξεκαθαρισε σε Σουλτς και Ναισελμπλουμ ο πρωθυπουργος.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όπως γραφει η εφημεριδα ΠΑΡΟΝ. Η ιστορια δεν γραφεται με τα μεγαλα «Ναι» αλλα με τα μεγαλα «Όχι». … Μερες ιστορικες ζουμε…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ: ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
ΕΕ/κυβερνήσεις –ΔΝΤ- Τράπεζες, βιομήχανοι και πολυεθνικές έχουν εξαπολύσει μια συνολική επίθεση στο σύνολο των λαϊκών, εργατικών - κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη απειλή φτωχοποίησης και κοινωνικής ισοπέδωσης μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, συνέπεια των ανταγωνισμών και των σχεδιασμών της «δημοκρατίας των αγορών».
40 χρόνια πληρώσαμε την ανάπτυξη, τα μεγάλα έργα, τους Ολυμπιακούς της αρπαχτής, το χρηματιστήριο, τα κόκκινα δάνεια των «επενδυτών», τη γιγάντωση του τραπεζικού συστήματος, τις λίστες Λαγκάρντ, τα βατοπέδια, τους πολεμικούς εξοπλισμούς, τα υποβρύχια που γέρνουν, την «ισχυρή Ελλάδα». Μετά 40 χρόνια «ανάπτυξης» βρεθήκαμε φτωχότεροι, άνεργοι και χρεωμένοι. Με διαπραγματεύσεις, επιμηκύνεις και κουρέματα πάνε να μας φορτώσουν όσα φάγανε κι εμείς να βάλουμε άλλη μια φορά πλάτη για τη νέα κερδοφορία των «δανειστών» - αρπακτικών, την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και των αγορών, τη «νέα ανάπτυξη» τους. Καμία προοδευτική διαχείριση, καμία προοδευτική μεταρρύθμιση, όσες ανάσες κι αν προσφέρουν πρόσκαιρα, δεν θα μπορέσουν να ανακόψουν τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Το σύστημα δεν φοβάται τις διαπραγματεύσεις. Τις επιδιώκει και τις ενσωματώνει, μπορεί να κάνει και εκπτώσεις, εάν το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τις απαιτήσεις του. Να συμφωνήσουμε ότι χρωστάμε και να πληρώνουμε αποδεχόμενοι κι άλλη λιτότητα, κι άλλη ανεργία, κι άλλες αυταπάτες με λίγα ψίχουλα. «Κι εκεί που μας χρωστάγανε - κι εκεί που μας τα φάγανε - ζητάνε και το βόδι», ότι απέμεινε δηλαδή. Το δίλημμα ανατροπή ή διαχείριση – «κούρεμα» ή επιμήκυνση στο προκείμενο - έχει απαντηθεί στην ιστορία: Ανατροπή ή αλλιώς ισοπέδωση. . Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη, καμία υποχώρηση, κανένα χρέος. Για να μην ηττηθεί η ελπίδα, να κατεβούμε στους δρόμους ανυποχώρητοι, από τα κάτω και για τους κάτω, απαιτώντας τώρα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών και των δικαιωμάτων μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν τα φάγαμε μαζί. Δεν πληρώνουμε τη κρίση τους.
Επιτροπές αγώνα «Δεν πληρώνουμε τη κρίση τους» - ΜΕΤ.Α.Α /Μέτωπο αντίστασης και ανατροπής https://denplirono.wordpress.com
https://secure.avaaz.org/el/petition/LAIKO_KINIMA_APO_TA_KATO_KAI_GIA_TOYS_KATO_KINIMA_PALIS_GIA_TA_LAIKA_SYMFERONTA_3/?nxlJYib
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Περιφέρεια Αττικής ανακυκλώνει το άχρηστο εκλογικό υλικό και διαθέτει τα έσοδα σε κοινωνικές υπηρεσίες
Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Ιωνίας, το έντυπο εκλογικό υλικό που έμεινε αδιάθετο μετά την διενέργεια των βουλευτικών εκλογών θα ανακυκλωθεί και τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Νέας Ιωνίας και συγκεκριμένα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στη Στέγη ανηλίκων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γ. Βήχας: Που ήταν ο κύριος Θεοδωράκης όταν πέθαιναν ανασφάλιστοι πολίτες;
Σκληρή επίθεση στον υπεύθυνο για την Δημόσια Υγεία κ. Λιαρόπουλο ασκεί ο Γ. Βήχας, μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου τονίζοντας πως οι δηλώσεις του προκαλούν αλγεινή εντύπωση καθώς στρέφονται ενάντια στη νέα διοίκηση του Υπουργείου Υγείας γιατί ανέφεραν ότι θα καταργηθούν άμεσα τα 5 ευρώ εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία και το 1 ευρώ για κάθε συνταγή που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι αλλά και οι ανασφάλιστοι πολίτες. «Ο κος Λιαρόπουλος υπερασπίζεται δύο μέτρα που επέβαλε ο κος Άδωνις Γεωργιάδης ως Υπουργός Υγείας της ΝΔ. Δύο μέτρα που βοήθησαν στο να αποκλειστούν χιλιάδες, από τα 3 εκατομμύρια ανασφάλιστων πολιτών, από τα δημόσια νοσοκομεία αλλά και από την απαραίτητη για τη ζωή τους θεραπεία. Που ήταν ο κύριος Θεοδωράκης όταν πέθαιναν ανασφάλιστοι πολίτες; Λέξη δεν ακούσαμε πουθενά από μέρους του τα τελευταία 4 χρόνια. Μάλιστα ο κος Λιαρόπουλος σε ρεπορτάζ του BBC από το καλοκαίρι του 2013 μιλούσε για την άμεση ανάγκη αύξησης των κονδυλίων κατά 500 εκ. ευρώ, ώστε να βοηθηθούν οι πολίτες που έχουν ανάγκη, τι άλλαξε κ. Λιαρόπουλε από τότε;» διερωτήθηκε ο Γ. Βήχας για να προσθέσει: «Ας απαντήσει το Ποτάμι, πρέπει ή δεν πρέπει να βοηθούν οι 3 εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες αλλά και όσοι ασφαλισμένοι αδυνατούν να πληρώσουν την συμμετοχή τους σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις; Έχει κάτι να πει ο κος Λιαρόπουλος για την πραγματική αξία της συμμετοχής των ασφαλισμένων και των ανασφάλιστων πολιτών σε φάρμακα που μπορεί να αγγίξει και το +70%, λόγω των μνημονιακών νόμων που πέρασε ο κος Άδωνις Γεωργιάδης ή απλά υπερασπίζεται αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εξαθλίωσαν χιλιάδες συμπολιτών μας;»
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι σχολίασε με χιούμορ η σύντροφος του Α.Τσίπρα στην «είδηση» της μετακόμισης στο Ψυχικό
Αυτές τις μέρες μέσω των κοινωνικών δικτύων και κάποιων καθεστωτικών ΜΜΕ κυκλοφόρησε η "είδηση" πως το ζεύγος Τσίπρα θα μετακόμιζε από την Κυψέλη στο Παλαιό Ψυχικό. Οπως αναφέρει η η εφημερίδα «Real News», μια γειτόνισσα της Μπέττυς Μπαζιάνα, συμβίας του Αλέξη Τσίπρα, την πλησίασε και τη ρώτησε αν τα δημοσιεύματα είχαν δόση αληθείας. Η Μπέττυ Μπαζιάνα έδωσε την απάντησή της χρησιμοποιώντας το χιούμορ: «Αν ήταν να φύγουμε, φαντάζομαι θα το ήξερα», είπε γελώντας με νόημα στη γειτόνισσά της.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ
Το koolnews.gr , (και το protothema του λιγδα λαμογιου Αναστασιαδη αναδημοσιευσε) δημιουργημα του χρεοκοπημενου Πετρου Κωστοπουλου,διακινει εδω και 2 μερες,με χορηγουμενη μαλιστα διαφημιση στο Facebook, την πλαστη ειδηση περι μετακομισης του Αλεξη Τσιπρα στα Βορεια Προαστια για λογους ασφαλειας...θελοντας ετσι να αποδομισει το φιλολαϊκό προφιλ του Τσιπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μαλιστα το ρεπορταζ εξακολουθει να υπαρχει και να διαφημιζεται παρολο που εχει διαψευσθει επισημα απο το left.gr
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατερρευσε λογω των βροχοπτωσεων το ιστορικο γεφυρι της Πλακας στην Αρτα
Λόγω της κακοκαιρίας και των βροχοπτώσεων έπεσε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα της Ηπείρου, το οποίο ήταν χτισμένο από τον 18ο αιώνα. Ήταν το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι του ελλαδικού χώρου, με άνοιγμα 40 μέτρα και ύψος 20, είχε πέσει και πάλι στα 1860 και 1863.
Εκεί λειτουργούσε το τελωνείο της Ελεύθερης Ελλάδας με τη σκλαβωμένη Ήπειρο και εκεί έγινε, στις 29 Φεβρουαρίου 1944, η συμφωνία της Πλάκας - Μυρόφυλλου ανάμεσα στον ΕΔΕΣ, τον ΕΛΑΣ την ΕΚΚΑ και των εκπροσώπων του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής και της Ελληνικής Στρατιωτικής Διοίκησης, του Αμερικανού ταγματάρχη Ουάινς και του Βρετανού συνταγματάρχη Γουντχάους.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ - Ηταν το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, με τόξο ανοίγματος 40 μέτρων και ύψος περίπου 20 μέτρα. Το γεφύρι χτίστηκε και έπεσε δυο φορές, το 1860 και το 1863 (το 1863 έπεσε την ημέρα των εγκαινίων του). Τελικά ξαναχτίστηκε το 1866 με πρωτομάστορα τον Κώστα Μπέκα και στέκεται μέχρι και σήμερα. Κατά την διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου το γεφύρι βομβαρδίστηκε σχεδόν στο κέντρο του (2η φωτο) από τους Γερμανούς, αλλά άντεξε και επισκευάστηκε. Μεταξύ 1881-1912 όταν ποταμός Άραχθος υπήρξε σύνορο μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας υπήρχε σε μικρή απόσταση από το γεφύρι, φυλάκιο του Ελληνικού στρατού, χάνι και υποτελωνείο το οποίο σώζεται ακόμη και σήμερα. - Το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας μετατράπηκε σ’ ένα σωρό από ερείπια. Το πέτρινο γεφύρι υποχώρησε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων του τελευταίου 24ώρου, με τα ορμητικά νερά του Αράχθου να παρασέρνουν τα σπασμένα κομμάτια. Πλέον αυτό που έχει απομείνει στη θέση του είναι μόνο ένα τμήμα του στην πλευρά του Μονολιθίου. Η είδηση προκάλεσε θλίψη στους κατοίκους της Ηπείρου, καθώς το συγκεκριμένο γεφύρι στα Τζουμέρκα αποτελούσε ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα αρχιτεκτονικής με πέτρα της εποχής. Για χρόνια λειτουργούσε ως τελωνείο μέχρι την προσάρτηση της Ηπείρου στην Ελλάδα. Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης κατασκευής διευκολύνθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι μετακινήσεις των κατοίκων των χωριών που είναι χτισμένα στις πλαγιές των Τζουμέρκων, καθώς και των μεγάλων κοπαδιών των βοσκών της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι να περνούν τον ορμητικό Άραχθο
Σχολιο.- Ποιος νοιαστηκε τοσα χρονια για την συντηρηση αυτης της ανεκτιμητης κληρονομιας...
Σχολιο.- Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατέθεσε πρόταση για δωρεάν μελέτη για την επανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας, του μεγαλύτερου μονότοξου γεφυριού των Βαλκανίων, που κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και της ανόδου των νερών του 'Αραχθου
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημιουργήθηκε στο facebook η "Ομάδα για την αναστύλωση του γεφυριού της Πλάκας"
Όλοι οι Ηπειρώτες να δηλώσουμε την συμμέτοχη μας-Κοινοποιήσετε την ομάδα μας παντού!!!! Μπορεί ο Ηπειρώτης πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να διαβεβαίωσε σήμερα ότι το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας σύντομα θα αναστηλωθεί, όμως και οι απανταχού Ηπειρώτες δεν κάθονται με... σταυρωμένα τα χέρια! Ήδη ανέλαβαν δράση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν γνωστή παντού σε όλο τον κόσμο την απόφασή τους να στηρίξουν με κάθε τρόπο την αναστύλωση του Γεφυριού. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε πριν λίγο στο facebook η "Ομάδα για την αναστύλωση του γεφυριού της Πλάκας" και ήδη μετρά πάνω από... 3.200 μέλη! Δηλώστε όλοι την συμμετοχή σας, πατώντας ΕΔΩ
https://www.facebook.com/pages/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%93%CE%B5%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%A0%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B1%CF%82/1773314492893106
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο εμετικός Θεοχάρης πάλι συκοφαντεί την χώρα του στο εξωτερικό.
Ο άνθρωπος που έστελνε στα κάτεργα φτωχούς και άφηνε τους ντόπιους και ξένους μεγαλοαπατεώνες ασύδοτους, έχει το θράσος να μιλά για απειλές! ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΩΝ; Οι Αγιάννηδες; Μιλώντας στην εφημερίδα Telegraph, o νυν βουλευτής του Ποταμιού, αποκάλυψε, ότι το γραφείο του δεχόταν τηλεφωνικές απειλές, όπως για παράδειγμα, «πείτε του ότι κοστίζει μόνο 5.000 ευρώ να τουσπάσουν τα πόδια», ενώ του είχαν αποσταλεί και απειλητικές επιστολές. Ως εκ τούτου ο Θεοχάρης κυκλοφορούσε με αστυνομική προστασία, κάτι που κάνει, όπως είπε, ακόμα και σήμερα. Εκνευρισμένος από τις απειλές, αλλά και εβρισκόμενος υπό διαρκή πολιτική πίεση για να μην κυνηγήσει τους διαπλεκόμενους , ο Χάρης Θεοχάρης παραιτήθηκε, μόλις 17 μήνες μετά την ανάληψη της θέσης του, που ήταν πενταετούς διάρκειας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Καθημερινή κάνει «φύλλο και φτερό» τις... περγαμηνές του Ντάισελμπλουμ!
«Μέθοδοι χρηματοδότησης ιρλανδικών γαλακτοκομικών συνεταιρισμών από μία ολλανδική οπτική». Αυτή ήταν η μεταπτυχιακή εργασία στην οποία «συμμετείχε» ο επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο πανεπιστημιακό κολέγιο του Κορκ της Ιρλανδίας, όπως ενημέρωσαν οι αρχές του πανεπιστημίου την «Κ». Μολονότι το υπονοεί σαφώς στο επίσημο βιογραφικό του, ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα «Μάστερ» από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Η μοναδική ακαδημαϊκή του περγαμηνή επομένως είναι το πτυχίο «αγροτικής οικονομίας», που ολοκλήρωσε σε διάστημα έξι ετών στο περιφερειακό πανεπιστήμιο του Βαγκενίνγκεν, το οποίο, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, «είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο της Ολλανδίας που ειδικεύεται αποκλειστικά στην υγιεινή διατροφή και στο περιβάλλον που ζούμε». Πάντως, στο Κορκ «γνώρισε πολύ καλά τις παμπ της περιοχής», όπως χαριτολογώντας είχε διαβεβαιώσει ξένους δημοσιογράφους στο Δουβλίνο ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, τον περασμένο Ιανουάριο. Εκτός από την έλλειψη κατάρτισης στα μακροοικονομικά, συγκριτικά με οποιονδήποτε από τους ομολόγους του στο Εurogroup, ο άνθρωπος που επελέγη να διαχειρίζεται τις τύχες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, δεν είχε καν προηγούμενη εμπειρία διοίκησης. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, η καριέρα του πριν γίνει βουλευτής περιοριζόταν αποκλειστικά σχεδόν σε συμβουλευτικές και βοηθητικές θέσεις στα γραφεία άλλων βουλευτών και υπουργών, σε τομείς μάλιστα άσχετους περί τα οικονομικά. Εχοντας μόλις τρεις μήνες συνολική υπουργική εμπειρία (!), επελέγη για τη θέση του επικεφαλής του Εurogroup, μόνο και μόνο επειδή όλοι οι άλλοι περισσότερο καταρτισμένοι και έμπειροι υποψήφιοι αποκλείστηκαν λόγω εθνικότητας. Η Αυστρία εκπροσωπείτο ήδη από τον επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Εurogroup (ΕWG), η Γερμανία από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, η Φινλανδία από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ολι Ρεν, η Ιταλία από τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η Γαλλία στόχευε σε μία καλύτερη θέση μετά τις ευρωεκλογές του 2014 και ούτω καθ' εξής... Μέσα στους πρώτους δύο μήνες της θητείας του, ο κ. Ντάισελμπλουμ κατάφερε να θέσει εν αμφιβόλω την ασφάλεια των καταθέσεων στην Ευρώπη, με την καταστροφική απόφαση του Εurogroup της 16ης Μαρτίου, για «κούρεμα» από το πρώτο κιόλας ευρώ. Στη συνέχεια ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για εκείνη την απόφαση, μιλώντας ενώπιον της διάσκεψης των προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, χωρίς όμως να προχωρήσει και στο επόμενο λογικό βήμα της παραδοχής εκείνης. Στις «επιτυχίες» του πιστώνεται επίσης ότι για πρώτη φορά από συστάσεως Ευρωζώνης επιβλήθηκαν περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων σε ένα κράτος-μέλος της. Ταυτόχρονα, με συνέντευξή του στους Financial Times και στο Reuters, κατάφερε να βάλει στο «κάδρο» της κρίσης και την πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης, το Λουξεμβούργο, προκαλώντας την μήνιν του προκατόχου του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Με την ίδια συνέντευξη, προκλήθηκε «μίνι κραχ» στα χρηματιστήρια της Ευρωζώνης, αφού υπονόησε ότι το παράδειγμα της Κύπρου, όπου όλα τα ταμειακά διαθέσιμα εταιρειών και οι λογαριασμοί φυσικών προσώπων, άνω των 100.000 ευρώ, εξαϋλώθηκαν, θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Οταν εξέδωσε διορθωτική δήλωση ήταν πλέον αργά, ενώ η δικαιολογία ότι δεν κατάλαβε τι σημαίνει η λέξη «template» (πρότυπο), που χρησιμοποίησαν οι δημοσιογράφοι, δεν έπεισε κανένα. Διότι μπορεί να είναι ένας από τους ελάχιστους Ευρωπαίους αξιωματούχους που δεν μιλάει καθόλου γαλλικά, αλλά είναι σαφές ότι είναι γνώστης τουλάχιστον της αγγλικής. Εξίσου λαμπρές είναι και οι επιδόσεις του στο εσωτερικό της χώρας του, που βρίσκεται σε ύφεση, την ώρα που η «φούσκα» στην αγορά ακινήτων σκάει και οι δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζές της έχουν κρατικοποιηθεί. Οπως παραδέχεται και ο ίδιος, δεν θα πετύχει φέτος τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος στην Ολλανδία. Ωστόσο, νέα δημοσιονομικά μέτρα για να διορθωθεί η απόκλιση δεν θα ληφθούν, ενώ οι καταθέτες των ολλανδικών τραπεζών που διασώθηκαν δεν έχασαν τα χρήματά τους. Κάπως έτσι κυβερνάται η Ευρωζώνη, από τότε που αποχώρησε από το τιμόνι της και ο τελευταίος ηγέτης με ευρωπαϊκό όραμα...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Γ. Πανούσης αναλύει το σχέδιό του για την ΕΛ.ΑΣ.
«Θέλουμε επιστήμονες αστυνομικούς και όχι στρατιώτες ή μπάτσους»
Το στόχο του για τη νέα αστυνομία παρουσιάζει ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης.«"Επιστήμονες" αστυνομικοί και όχι "στρατιώτες", όχι αστυνομικούς "μπάτσους" και πολίτες "κλωτσοσκούφια", συλλήψεις όσων παρανομούν όχι εκείνων που διαδηλώνουν, μόνο αναγκαία χρήση χημικών σε διαδηλώσεις και κανένας αστυνομικός «μυστικός», κανένας αστυνομικός με κουκούλα ή μπαλακλάβα (περιλαίμιο μοτοσυκλετιστών), που θα παριστάνει τον... διαδηλωτή, οι αύρες έχουν προληπτικό χαρακτήρα, θέλουμε προστασία και πρόληψη όχι καταστολή, δεν έχει ρόλο η άσκηση βίας, δεν είναι οι αστυνομικοί σε «πόλεμο» με τους πολίτες και αντίστροφα, θέλουμε μία συμμετοχική και αποκεντρωμένη αστυνόμευση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ο πολίτης είναι σύμμαχος όχι εχθρός" αναφέρει o Πανούσης σε συνέντευξη του στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής".Ο σχεδιασμός της συντονισμένης και αποκεντρωμένης αστυνόμευσης που επιθυμεί ο καθηγητής εγκληματολογίας, περιλαμβάνει τη συμμετοχή μόνο ένστολων σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Ακόμη και οι «μυστικοί» θα είναι... διακριτοί, χωρίς ρουχισμό και είδη που παραπέμπουν σε... διαδηλωτές, καθώς αυτή η μεταμφίεση προσφέρει έδαφος-κάλυψη σε μερικούς, έστω και ελάχιστους ένστολους, να κινηθούν πέρα από τα όρια, ανεξέλεγκτα και χωρίς ευκολία εντοπισμού τους. Πλέον θα υπάρχει ονομαστικοποιημένη τοποθέτηση των undercover αστυνομικών-παρατηρητών, που θα αναφέρουν για κάθε κίνηση και ενέργειά τους.Ενδέχεται το προσωπικό υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που θα απασχολείται σε μέτρα ασφαλείας διαδηλώσεων να φορά... αντιανεμικά μπουφάν με διακριτικά των τμημάτων τους.«Οι αντιεξουσιαστές πρέπει να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο και τρόπο εφαρμογής της νέας φιλοσοφίας της. Δεν είμαστε υπέρ της βίας και του πολέμου. Πρέπει όμως να κάνουν και εκείνοι το ίδιο», τόνισε ο κ. Πανούσης.Ο αρμόδιος υπουργός ή καθηγητής, όπως θέλει να τον αποκαλούν ακόμη, θα επιδιώξει τη δημιουργία ενός Ερευνητικού Ινστιτούτου Αστυνομικών Σπουδών, ενταγμένου σε ένα Ινστιτούτο Αντεγκληματικής Πολιτικής για ανάπτυξη τεχνολογικών και πληροφοριακών εφαρμογών (τύπου CSI).
Οι σπουδές εκτός από ομιλίες, συζητήσεις, επιδείξεις, πρέπει να περιλαμβάνουν και «εθισμούς σε ρόλους» (roleplaying) καθώς και «προσομοιώσεις» (simulations), ενώ στον σχεδιασμό αστυνόμευσης πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στις ιδιομορφίες του χώρου και τις ιδιότητες των κατοίκων (π. χ. πολυεθνική προέλευση), που καθιστούν το «υπηρετείν» (serve) και «προστατεύειν» (protect) αντικείμενο ειδικής ανάλυσης.«Μαθαίνουμε πράττοντας και όχι απλώς ακούγοντας», υποστηρίζει ο κ. Πανούσης και συμπληρώνει ότι κρίνεται αναγκαία η (αυτο)αξιολόγηση του συστήματος μέσα στα πλαίσια μιας σταθερότητας αρχών αλλά και μιας ευκαμψίας δομών.Πρόθεσή του είναι ακόμη και η δημιουργία... ΙΕΚ στην Αστυνομική Ακαδημία όπου οι σπουδαστές θα ενημερώνονται για ζητήματα ΜΜΕ (π. χ. ίδρυση Ρ/Σ: «Ο μπλε φίλος»), Διεθνών Σχέσεων, Οικονομίας, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Σωφρονιστικής και θα μαθαίνουν ξένες γλώσσες. Ο κ. Πανούσης είναι υπέρμαχος ενός ειδικού τμήματος εκπαίδευσης ατόμων που προέρχονται από ειδικές κοινωνικές ομάδες (όπως Ρομά, πομάκοι, ελληνοπόντιοι, πολιτογραφηθέντες).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τσίπρας που "πρωτοτυπει" τα ξένα αφεντικά και οι γερμανοτσολιάδες
«Οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Έχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου».Αυτά- σύμφωνα με το ρεπορτάζ– είπε σε γενικές γραμμές ο πρωθυπουργός της χώρας στους δύο πρώτους ξένους συνομιλητές του οι οποίοι έσπευσαν στην Αθήνα σαν «μπράβοι» των δανειστών για να...δελεάσουν (με νέα δανεικά) και να απειλήσουν…
Αυτή η «πρωτοτυπία» του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε αναστάτωση τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας. • Οι δανειστές κατά κύριο λόγο οι Γερμανοί, συνειδητοποιούν ότι οι ισχυροί δεσμοί που είχε σφυρηλατήσει με το ελληνικό πολιτικό προσωπικό η Siemens η ThyssenKrupp οι Χριστοφοράκοι (και δε συμμαζεύεται) δεν δουλεύουν με τη νέα κυβέρνηση. Με απλά λόγια οι γερμανικές δυνατότητες για προσωπικούς εκβιασμούς σε στελέχη της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι προς το παρόν περιορισμένοι… • στο εσωτερικό της χώρας οι σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες (αμφιβάλλει κανείς για την ύπαρξή τους;) αποσταθεροποιήθηκαν ακούγοντας τον Τσίπρα, τον Βαρουφάκη, τον Νίκο Κοτζιά να μιλάνε στους ξένους συνομιλητές τους χωρίς να τους αντιμετωπίζουν σαν αφεντικά. Οι γερμανοτσολιάδες αντιλαμβάνονται ότι έχουν σοβαρούς λόγους να ανησυχούν για το μεροκάματό τους και γι αυτό ξεκίνησαν να κάνουν αυτό που γνωρίζουν: να παραπληροφορούν και να σκορπίζουν φόβο Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κέρδισε τις εκλογές γιατί υποσχέθηκε σοσιαλισμό, κομμουνισμό, έξω από το ΝΑΤΟ την ΕΕ και την ευρωζώνη. Κέρδισε τις εκλογές γιατί υποσχέθηκε να διεκδικήσει εντός του ευρω-ατλαντικού πλαισίου στο οποίο είναι ενταγμένη η χώρα το αυτονόητο: Να πάψει η Ελλάδα να είναι αποικία χρέους…Αν ένας τέτοιος στόχος είναι εφικτός χωρίς τη διάρρηξη των δεσμών της χώρας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι μια άλλη ιστορία και αντικείμενο ανοιχτής πολιτικής διαμάχης και αντιπαράθεσης. Σε τελική ανάλυση αν η ελληνική κοινωνία επιθυμούμε τη ρήξη και την εκ βάθρων ανατροπή στις γεωπολιτικές και οικονομικές επιλογές της χώρας θα επέλεγε άλλη πολιτική δύναμη και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεδομένων τούτων, αυτό που τίθεται υπό κρίση είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει με συνέπεια την προσπάθεια που έχει αναλάβει να αναδείξει μια εναλλακτική πρόταση διαχείρισης «εντός του συστήματος». Κάτι τέτοιο, ανάμεσα σε άλλα προϋποθέτει: 1. επαναδιαπραγμάτευση του χρέους 2. προώθηση σχεδίου ανασυγκρότησης της οικονομίας με προσανατολισμό την ανάπτυξη και όχι απλώς και μόνο την εξυπηρέτηση ενός χρέους που δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να εξυπηρετηθεί 3. δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών έτσι ώστε οι «βαρόνοι» και «νταβατζήδες» να πάψουν να φορο-αποφεύγουν διασυνδεδεμένοι με το κράτος και το πολιτικό σύστημα… Αυτά τα τρία «απλά» αυτονόητα — και ενοχλητικά για ξένα «αφεντικά» και εγχώριους γερμανοτσολιάδες– υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Η Ιστορία θα δείξει σε ποιο βαθμό και μέχρι πότε θα επιμείνει στην «πρωτοτυπία» να είναι συνεπής…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το χαίρονται και στη Συρία, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ... Άραγε πότε ο Νίκος Κοτζιάς θα ανακαλέσει την απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα, με υπογραφή Αβραμόπουλου, που στήριξε τους μισθοφορους τζιχαντοφασιστες δολοφόνους;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και φυσικά θα συνεχίσουμε! Μέχρι να υποχρεωθεί να παραιτηθεί από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ το νατοϊκό φερέφωνο. Την έχουμε μάθει τη δουλειά πλέον, από τον καιρό που αγωνιζόμασταν να φύγει ο Τατσόπουλος από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Και χλευαστήκαμε και μας βρίσανε... Αλλά το καθίκι έφυγε! Όπως θα φύγει και το νατοϊκό παπαγαλάκι! Ο Δημητρης Χριστοπουλος, και καλα καθηγητης πανεπιστημιου, συζυγoς Μαριλενας Κατσιμη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έχει σημασία ποιος είναι αυτός που κάνει κριτική…
Αναφερθήκαμε και χθες στις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση εξαιτίας της νέας ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής που επέλεξε να ακολουθήσει. Αφορμή των επιθέσεων αυτών στάθηκε η άρνησή της να αναγνωρίσει απόφαση της Ε.Ε. για κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που έγινε ερήμην της Ελλάδας, ενώ συνεχίστηκαν και χθες, μετά από το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., στο οποίο ο έλληνας υπουργός Νίκος Κοτζιάς κατόρθωσε να αποσυρθεί το αρχικό προσχέδιο απόφασης που πρόβλεπε τη λήψη πρόσθετων μέτρων κατά της Ρωσίας. Όλα αυτά γνωστά και οι κριτικές θεμιτές, όταν προέρχονται από υποστηρικτές των προηγούμενων κυβερνήσεων που συναινούσαν στη στήριξη των νεοφασιστών του Κιέβου. Αυτοί καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι διαταράσσει την ενότητα της Ε.Ε., ακολουθώντας τυχοδιωκτική πολιτική. Κριτική, όμως, γίνεται κι από κάποιους που αδιαφόρησαν ένα χρόνο τώρα για το ζήτημα της Ουκρανίας, μιλώντας γενικά κι αόριστα για «ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις», χωρίς να παίρνουν συγκεκριμένη θέση. Που δεν αντέδρασαν όταν στην εξουσία στο Κίεβο ανήλθαν οι νεοφασίστες και ακόμη ψάχνουν να βρουν τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν οι αντιφασίστες μαχητές του Ντονμπάς. Και εντελώς ξαφνικά, άρχισαν να ενδιαφέρονται και να καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως… υπήρξε υποχωρητική απέναντι στην Ε.Ε.! Υπάρχει, όμως, και μια τρίτη κατηγορία. Αριστερών, ακόμη και ενταγμένων στον ΣΥΡΙΖΑ, (σα το Δημητρη Χριστοπουλο, που τον εχουν βαλει και στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ) που έχοντας πανηγυρίσει για την «εξέγερση της Μαϊντάν» έκαναν πως δεν έβλεπαν κατόπιν ούτε τους νεοφασίστες και το προγκρόμ που εξαπέλυσαν κατά κομμουνιστών και εθνικών μειονοτήτων, ούτε την αντιφασιστική Αντίσταση, που δεν δίσταζαν να τη χαρακτηρίζουν όργανο του Πούτιν. Αυτοί επίσης αντιτάσσονται στη νέα εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Απόψεις είναι αυτές και οι απόψεις είναι και θεμιτές και σεβαστές. Μέχρι το σημείο όμως που δεν μετατρέπονται σε πρόκληση. Γιατί είναι πρόκληση να αρθρογραφεί σε ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ πανεπιστημιακός και μέλος της Κ.Ε. του (Δημηξτρης Χριστοπουλος) για να εξαπολύσει επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών και μεγάλου μέρους των μελών και ηγετικών στελεχών του κόμματος, με όρους πλήρους απαξίωσης και με χαρακτηρισμούς απαράδεκτους, που ούτε λίγο ούτε πολύ αφήνουν υπονοούμενα πως πρόκειται για ακροδεξιών τάσεων υπερπατριώτες. Και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος αυτός προκαλεί, πετώντας λάσπη (το έκανε και την περίοδο των ευρωεκλογών, λιντσάροντας δημοσίως μια γυναίκα Ρομά), μήπως να σκεφτόταν πως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο σεμνός και συμμαζεμένος; Ή χρειάζεται να του θυμίσουμε τη συμμετοχή του σε κάποιο Συνέδριο του ΝΑΤΟ, κάπου στην Αλβανία το 2006, και το εισηγητικό του κείμενο που δημοσιεύτηκε από την «Επιστήμη του ΝΑΤΟ για την Ειρήνη και την Ασφάλεια», στον τόμο 27 της σειράς Ε «Ανθρώπινες και κοινωνικές δυναμικές»; Για να ξέρουμε από ποια σκοπιά μιλάει ο κ. καθηγητής. Αν είναι από την ίδια που μιλούσε στο Συνέδριο του ΝΑΤΟ, ε! Δεν πρόκειται να ανοίξουμε διάλογο μαζί του!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για κάτσε!
Αν ένας καθηγητής πάει ως εισηγητής σε Συνέδριο του ΝΑΤΟ και τύχει μετά από καιρό να λιντσάρει δημοσίως μια Τσιγγάνα, λέγοντας πως αυτή η γυναίκα είναι πράκτορας του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, και μετά από λίγο καιρό καταγγείλει την αριστερή ελληνική κυβέρνηση ότι έχει αναθέσει την εξωτερική της πολιτική σε εθνικιστές, πάει να πει πως αυτός ο άνθρωπος είναι κακός άνθρωπος;
- Γιατί να είναι κακός άνθρωπος; Μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, με μόρφωση τέτοια που ως και το ΝΑΤΟ αυτόν καλεί για να μάθει τι γίνεται γύρω με τους αμόρφωτοι Βαλκάνιοι, να είναι κακός; Τους αριστερισταί εθνικισταί και τους Γύφτισσες δεν γουστάρει! Τον είδες ποτέ να κατηγορεί τους μορφωμένοι Ευρωπαίοι; Κατά του Κοτζιά έγραψε άρθρο, Δεν είπε τίποτα για τον Ολλανδό κύριο, δεν θυμάμαι τ' όνομά του!...
"Γιατί δεν λες το όνομά του;", ρωτάει ο άλλος στο ίνμποξ. Γιατί νομίζω πως ξέρουν αυτοί που διαβάζουν σε ποιον αναφέρομαι. Δεν ήταν και πολλοί έλληνες καθηγητές στο Συνέδριο του ΝΑΤΟ στην Αλβανία το 2006. Ο κ. Δημήτρης Χριστόπουλος ήταν μόνο. Αυτός που το 2014 θεώρησε πρέπον να διασύρει μια γυναίκα Ρομά, καταγγέλλοντάς την σαν πράκτορα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας! Την Τσιγγάνα! Ο εισηγητής του Συνεδρίου του ΝΑΤΟ! Αυτός που σήμερα έχει το θράσος να καταγγέλλει την κυβέρνηση για "εθνικισμό" στην εξωτερική της πολιτική! Και μην πει κανένας υποστηρικτής του νατοϊκού, "πότε την κατήγγειλε;"! Όλοι διαβάσαμε το αισχρό και προβοκατόρικο δημοσίευμα... Ο Δημήτρης Χριστόπουλος! Ο νατοϊκός!
Αφιερωμένο στον καθηγητή που συμμετέχει σε συνέδρια του ΝΑΤΟ, κυνηγάει Τσιγγάνες στη Θράκη και πράκτορες του Πούτιν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Να είναι καλά το παλικάρι και να συνεχίζει να λέει την άποψή του. Κι εμείς εδώ είμαστε... Κι έχουμε κι άλλα στη συνέχεια...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρίσκαραν ζωές για... 50 λεπτά!
Ακατάλληλα φίλτρα αιμοκαθάρσεων προμηθεύονταν τα ελληνικά νοσοκομεία επί των μνημονίων για να εξοικονομήσουν μερικά ψιλά... Κορώνα-γράµµατα έπαιζε η προηγούµενη κυβέρνηση τις ζωές των νεφροπαθών µόνο και µόνο για να εξοικονοµήσει µερικές χιλιάδες ευρώ. Τα αµφιβόλου ποιότητας φίλτρα, που διοχετεύονταν στα νοσοκοµεία της χώρας και χρησιµοποιούνται ακόµη και σήµερα, µπορούν να µειώσουν το προσδόκιµο ζωής των ανθρώπων και να τους στείλουν ακόµη και στο θάνατο. Οµως, οι νεφροπαθείς του Ιπποκράτειου νοσοκοµείου, πριν λίγες µέρες, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να βγουν στο δρόµο και να αντιδράσουν... Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης πέτυχε την ακύρωση του διαγωνισµού προµήθειας φίλτρων αιµοκάθαρσης χωρίς προδιαγραφές, που είχε προκηρυχθεί στις 14 Ιανουαρίου από το ειδικό τµήµα του νοσοκοµείου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση αστυνομίας και φασιστών στο στέκι Βύρωνος 3
Αστυνομία και φασιστοειδή επιτέθηκαν στο αντιεξουσιαστικο στέκι Βύρωνος 3 στην Καβάλα σύμφωνα με πληροφορίες. Η αστυνομία μαζί με τους ακροδεξιούς κύκλωσαν την κατάληψη Βύρωνος 3. Όπως αναφέρει το mpalothia.wordpress.com την ώρα της επίθεσης-περικύκλωσης, είχε συγκέντρωση η λεγόμενη "πατριωτική κίνηση καβάλας" η οποία και ματαιώθηκε. Πληροφορίες κάνουν λόγο πως η αστυνομία συνέλαβε 2 αντιφασίστες.
Σχολιο.- Να βρεθούν κι άμεσα σε διαθεσιμότητα εκτός κι αν κι αυτοί κύριε Πανούση ήταν στα πλαίσια αναμόρφωσης που μετέτρεψαν άμεσα το μπάτσο σε κοινωνικό λειτουργό και η επίθεση ήταν ένας σφιχτός πατριωτικός εναγκαλισμός... Σχολιο.- Και στην αστυνομία ποιος έδωσε αυτή την εντολή;;;;; Σχολιο.- εσυ ποιος πιστευεις?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εχθρό της Τουρκίας χαρακτηρίζει ο Τουρκικός τύπος τον Πάνο Καμενο
Ανοιχτή επίθεση κατά του νέου υπουργού Άμυνας, κ Πάνου Καμένου, εξαπολύει ο τουρκικός τύπος με αφορμή την πρόθεση του νέου Υ.Α. να επισκεφτεί τις βραχονησίδες Ίμια επί τη επετείου της μεγάλης κρίσης του 1996 και να ρίξει ένα στεφάνι στην θάλασσα για τους τρεις αδικοχαμένους Έλληνες ναυτικούς του ελικοπτέρου που είχε πέσει εκείνο το παγωμένο βράδυ. Με δημοσίευμα των εφημερίδων Hürriyet και Türkiye, ο νέος υπουργός Άμυνας της ελληνικής κυβέρνησης, κ Πάνος Καμένος χαρακτηρίζεται σαν προκλητικός και σαν εχθρός της Τουρκίας. Την έντονη αυτή αντίδραση μερίδας του τουρκικού τύπου εναντίον του κ. Πάνου Καμένου, προκάλεσε η πρόθεση του να μεταβεί στις βραχονησίδες Ίμια για να καταθέσει φόρο τιμής πετώντας ένα στεφάνιστην θαλάσσια περιοχή για τους μάρτυρες του ελικοπτέρου που έπεσε την βραδιά της κρίσης. Μάλιστα οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμένος είχε πάρει μέρος πρωτοστατώντας στις διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης τον περασμένο Δεκέμβριο του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα και κάνουν νύξη για πρόθεση του νέου υπουργού Άμυνας της Ελλάδας να παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο μεταβαίνοντας στα Ίμια. Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Türkiye, ο κ Καμένος θα μεταβεί στα Ίμια μετά από μια επιμνημόσυνη τελετή που θα τελεστεί στην αεροναυτική βάση κοντά στην Αθήνα και εκεί θα πετάξει ένα στεφάνι στην θάλασσα ενώ στην συνέχεια θα μεταβεί στην Κρήτη για να επιθεωρήσει εκεί τις αεροναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας. Άραγε από τώρα άρχισαν τα όργανα με τους συμμάχους μας με νέο πρωταγωνιστή τώρα το κ Καμένο ;
ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 'ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ' ΠΑΡΑ 'ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ' ΟΠΩΣ "ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΒΡΗΚΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ!!!!
Οι κάτοικοι του Madison μάζεψαν χρήματα και δημιούργησαν μια ξεχωριστή γειτονιά. “των Μικροσκοπικών Σπιτιών", όπως ονομάστηκε. (Σπιτακια 5 επι 2, με παρατημενες ξυλινες ταβλες για υλικα) προσφέρει την δυνατότητα στους άστεγους της περιοχής να ζήσουν αξιοπρεπώς σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, μακριά από το κρύο και τους κινδύνους. Συνολικά θα φτιαχτούν εννιά σπιτάκια, ενώ τα μελλοντικά σχέδια προβλέπουν προσθήκη ατομικού μπάνιου, κοινόχρηστης κουζίνας, πλυσταριού και κήπου.
Το εγχείρημα δεν θα κοστίσει στους κατοίκους ούτε ένα δολάριο. Όλο το πρότζεκτ έχει οργανωθεί και χρηματοδοτηθεί από το κίνημα Occupy Madison και μια τοπική συλλογικότητα αστέγων, οι οποίοι συγκέντρωσαν χρήματα από δωρεές ιδιωτών, ενώ τα σπίτια κατασκευάστηκαν σε ιδιωτική έκταση. Το Madison, σε αντίθεση με άλλες πόλεις που προσπάθησαν να κάνουν τη ζωή των αστέγων αφόρητη (στο Λονδίνο έβαλαν καρφιά στα πεζοδρόμια, στο San Fransisco χρησιμοποίησαν δυνατούς ήχους για να μην τους αφήνουν να κοιμηθούν, στη Νέα Υόρκη απαγόρευσαν τη διανομή τροφίμων), προσπαθεί να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων και να βοηθήσει ώστε η καθημερινότητά τους να γίνει λίγο καλύτερη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΧΑΡΙΣΕ 3.000 ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΕ ΑΣΤΕΓΟΥΣ!!!
Τρεις χιλιάδες ζευγάρια χρησιμοποιημένα παπούτσια επιδιορθώθηκαν, επενδύθηκαν με ισοθερμικούς πάτους, καθαρίστηκαν και δόθηκαν σε άστεγους και άπορους, κατά την τελευταία διετία, χάρη σε πρωτοβουλία μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων επιδιόρθωσης υποδημάτων.Μέσω μιας αφίσας, που βάλαμε στα καταστήματά μας, απευθύναμε έκκληση στους πελάτες μας να μας φέρουν τα παπούτσια που δεν τα φορούσαν πια για να τα διορθώσουμε, να τα περιποιηθούμε και να τα δώσουμε σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη", αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Στέργιος Τσακίρης, ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων επιδιόρθωσης υποδημάτων, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2013, που ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία, σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας επιδιορθώθηκαν και δόθηκαν σε άστεγους και άπορους συνολικά 1200 ζευγάρια παπούτσια, ενώ το 2014 ο αριθμός έφτασε στα 1800 ζευγάρια."Αυτή η πρωτοβουλία μας είναι ένα είδος "κοινωνικής προσφοράς", στην οποία δεν δώσαμε καμία δημοσιότητα, πέρα από μια αφίσα που τυπώσαμε και βάλαμε στα καταστήματα μας για να μας φέρουν οι πολίτες παπούτσια που δεν χρειάζονται πια. Θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε και να επιδιορθώνουμε παπούτσια για να δοθούν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη και το 2015 και το 2016 και όσο υπάρχουν άνθρωποι που τα χρειάζονται", προσθέτει ο κ. Τσακίρης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ιστορικο γεφυρι της Πλακας στην Αρτα
Κυριακή βράδυ σήμερα και είχα σκοπό να ποστάρω κάτι χαρούμενο. Όταν διάβασα όμως αυτή την είδηση με συνέτριψε η θλίψη !! Το ίδιο συναίσθημα είμαι βέβαιος οτι θα νοιώσει πολύς κόσμος στο άκουσμα αυτής της είδησης Ενα ιστορικό γεφύρι χάθηκε σήμερα μαζί με την ιστορία του !!! Χάθηκε μαζί με τις μνήμες πολλών ανθρώπων που το αγάπησαν και το περπάτησαν μέσα από πολλές κακουχίες και σκληρή ζωή ! Αυτο το χειροποίητο κόσμημα δεν υπαρχει πια!! Στην θέση του μπήκε η εγκληματική αδιαφορία του κράτους που είχαμε 40 χρόνια!!!
Ο γερο-πατέρας μου λυπημένος. «Τους πήρα όλους τηλέφωνο, έφυγε λέει, το πήρε το ποτάμι. Πώς έγινε αυτό; Κρίμα ρε παιδί μου». Κρατήθηκε όμως. Η Μαρίνα πάλι όχι. Ήταν η φωνή της μισό να κλάψει, μισό να βάλει τις φωνές. «Χρόνια τους το λέγαμε. Τους το φωνάζαμε. Θα πέσει! Και η ΔΕΗ ήθελε να να το πνίξει, να κάνει φράγμα. Το παλέψαμε όμως, να μη γίνει. Και μετά όταν τους είπαμε ότι έχει πρόβλημα, μας λέγανε ότι δεν θα γίνει τίποτα, ότι φωνάζουμε χωρίς λόγο. Μας κορόιδευαν. Και μας στείλανε και κάτι μηχανικούς να κάνουνε τσιμεντενέσεις. Εδώ πάει να πέσει, τους λέω, τι τσιμεντενέσεις; Θέλει δουλειά καλή τους λέω, θα δεις μου λένε αυτοί. Τις κάνανε τις τσιμεντενέσεις τους, και το γιοφύρι βάρυνε και πήρε κλίση! Θα πέσει στην πρώτη βροχή τους λέω, δεν έχει τίποτα μου λένε, άσε που έτσι κρατάμε και το κόστος χαμηλά. Φύγανε. Κι όμως, είχε γείρει. Και πάω το πρωί στις εννιάμισι να δω, μπροστά στα μάτια μου έφυγε. Χάθηκε, το πήρε το ποτάμι! 150 χρόνια άντεξε κι έφυγε μπροστά στα μάτια μου! Τι να πεις, μας έχουν παρατημένους.» Καλά αυτοί μεγάλωσαν μαζί του, ήταν μέρος της ζωής τους πριν τον πόλεμο, πριν να γίνει η γέφυρα, από κει βγαίνανε στον κόσμο. Μετά, όσοι ξεμείνανε στα κατσάβραχα, ήταν η ξεκούραση για το μάτι τους, η βόλτα τους, η περηφάνεια τους, η ιστορία τους, ήταν δικό τους ρε παιδί μου και τους πρόδωσαν, δεν το φρόντισαν ενώ ήταν υποχρέωσή τους, δεν το γιάτρεψαν, ενώ φαινόταν ότι είχε γεράσει και ήθελε φροντίδα. Κι εγώ; Που ένας μακρινός ξεχασμένος προ-προ-πάππος τόχτισε (ίσως, δεν ξέρω, σάματις έχει σημασία αν ήταν όντως προ-προ-πάππος); Που μικρός, όταν στις εκλογές ανεβαίναμε στο χωριό, το ανέβαινα και μου φαινόταν θεόρατο -- να το φοβάσαι, το χάος να κάτω από τα πόδια σου και το βουητό του ποταμού να έρχεται σαν από τον άλλο κόσμο και που το μπέρδευα με της Άρτας και σκεφτόμουνα που να 'ναι θαμμένη η γυναίκα του πρωτομάστορα, από δεξιά ή από αριστερά; Όταν το άκουσα ότι χάθηκε στο ραδιόφωνο ένιωσα σα να έχασα έναν αγαπημένο θείο. «Τι; Τι είπε ρε;» Έναν θείο που σπάνια τον έβλεπα αλλά κάθε φορά κάτι είχε να πει, κάπως ήξερε να με κοιτάξει. Τι λέμε στα μνημόσυνα, να ζήσουμε να το θυμόμαστε που το περπατήσαμε; Ε, όχι, δεν ήταν ούτε η μοίρα του, ούτε η ώρα του. Ήταν έγκλημα εκ προμελέτης. Και ήταν ένα από τα πολλά που έγιναν. Κι αν αυτό ήταν έγκλημα σε πέτρες, σε ντουβάρια πάνω από ποτάμια, μάρτυρες της ιστορίας μας, είναι κι άλλα χειρότερα. Σε αληθινούς ανθρώπους. Άντε μου στο διάολο!
Το Υπουργείο Πολιτισμού θέτει ως προτεραιότητά του την αποκατάσταση των ζημιών στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας Το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει ως προτεραιότητά του την αποκατάσταση των ζημιών στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας και γι΄ αυτό συντάσσει άμεσα σχετική μελέτη. Επιπλέον ξεκινάει η λήψη άμεσων μέτρων προστασίας του μνημείου και η περισυλλογή των δομικών στοιχείων που κατέπεσαν, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν μαζί με όσο νέο υλικό απαιτηθεί, για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού. Μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων, θα ελεγχθεί η κατάσταση των θεμελίων των βάθρων, και θα αξιολογηθούν τα αίτια της πτώσης.Σημειώνεται ότι άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών του Υπουργείου, συνολικά της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση του προβλήματος.Πιο συγκεκριμένα τις... πρωινές ώρες κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου έσπευσε στα όρια των νομών Άρτας και Ιωαννίνων, στον συνοικισμό Πλάκας Ραφταναίων, όπου το ιστορικό γεφύρι συνδέει τις όχθες του Άραχθου ποταμού και διενήργησε αυτοψία και φωτογραφική τεκμηρίωση.Διαπιστώθηκε πτώση του ανατολικού ακρόβαθρου και της μεγάλης κεντρικής καμάρας και μερική μόνο καταστροφή του δυτικού ακρόβαθρου.
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ-«Θα υπάρξει άμεσα η προσπάθεια της ανακατασκευής του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα» Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την έκτακτη σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία που μαστίζει μεγάλο μέρος της χώρας, επισήμανε ότι «πρώτο μας καθήκον είναι να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και από αύριο να αποκαταστήσουμε τις ζημίες.«Πρώτο μας καθήκον να κινητοποιήσουμε την πολιτεία, να σταθούμε δίπλα στον πολίτη. Από αύριο πρώτο μας καθήκον να αποκαταστήσουμε τις ζημίες, να επιστρέψει η αισιοδοξία και το χαμόγελο», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και ... συνέχισε:«Θα φύγει σήμερα, κλιμάκιο με τον αναπληρωτή υπουργό υποδομών για να εξετάσει επιτόπου τις ζημιές».«Θα υπάρξει άμεσα η προσπάθεια της ανακατασκευής του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα», πρόσθεσε.Ο Αλέξης Τσίπρας,επικοινώνησε και με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.
Η 1η Φεβρουαριού 2015 έμελλε να χαραχτεί στις καρδιές όλων των Ηπειρωτών..Το Γεφύρι μας έπεσε...Η ψυχή μας πόνεσε..όμως σαν γνήσιοι Ηπειρώτες δεν σκύβουμε το κεφάλι και δεν μοιρολατρούμε...Μέσα απο αυτή τη σελίδα ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας με σκοπό κάποια στιγμή να καμαρώνουμε και πάλι το Γεφύρι μας όρθιο....Μπορούμε να τα καταφέρουμε ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σταύρος θύμωσε
Θέλω ο έρμος να χαρώ κι ο Σταύρος δεν μ' αφήνει. Θύμωσε σφόδρα ο Σταύρος μου με τη νέα κυβέρνηση κι είπε λόγια βαριά. «Χωρίς αρχές συμμαχία του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο», «κακό κυβερνητικό σχήμα», «παλαιοκομματική συνταγή», «ανεπαρκείς κομματικοί υπάλληλοι» και άλλα χολερικά. Τον εκνεύρισε και η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την προεδρία της Βουλής: «Αντί να επιλεγεί ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει, επιλέχθηκε η μόνιμη πρωταγωνίστρια των κοινοβουλευτικών καυγάδων», έγραψε ο Σταύρος, ο οποίος, λόγω έλλειψης χρημάτων, έχει τον ίδιο λογογράφο με τη Ν.Δ.: «Ενώ ο υποψήφιος πρόεδρος της Βουλής θα έπρεπε να σηματοδοτεί συναινέσεις και συνθέσεις ανάμεσα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, προφανώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά». Δικαίως θύμωσε ο Σταύρος. Δεν μπήκε στην κυβέρνηση και έχασε την ευκαιρία να προσφέρει στην πατρίδα τον αγωνιστή της Αριστεράς Σπύρο Λυκούδη (αν δηλώνεις αριστερός και καταφέρεις να περάσεις τα εξήντα, βαφτίζεσαι αυτομάτως αγωνιστής), τον αγωνιστή της Πλατείας Μαβίλη Γρηγόρη Ψαριανό, τον αγωνιστή του ΕΝΦΙΑ Χάρη Θεοχάρη, την αγωνίστρια του Στέφανου Μάνου Αντιγόνη Λυμπεράκη και είναι κρίμα που χάσαμε τον αγωνιστή του Φέισμπουκ Πέτρο Τατσόπουλο. Αυτή θα ήταν η Εθνική Ελλάδος που μας είχε υποσχεθεί ο Σταύρος. Σύνθεση φοβερή, ίδια, τηρουμένων των αναλογιών, με τη σύνθεση που έχασε με 0-1 από τα Νησιά Φερόε στο "Καραϊσκάκη".
Θύμωσε ο Σταύρος κι ακόμη περισσότερο θύμωσαν εκείνοι που τον έσπρωξαν στην πολιτική. Δύο αποστολές του ανέθεσαν του Σταύρου, απέτυχε παταγωδώς και στις δύο. Οι πρώτη ήταν να κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές για να βγει πρώτη η Ν.Δ. Το σχέδιο ναυάγησε, οπότε ο Σταύρος πέρασε αμέσως στο plan b. Έκανε τα αδύνατα δυνατά για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ώστε να παραμείνουν μέχρι τέλους ο Αντώνης και ο Βαγγέλης στην εξουσία. Πιο φανατικός κι από τους σαμαροβενιζέλους ήταν ο Σταύρος, παρόλο που ο ίδιος είχε συμφέρον να γίνουν εκλογές για να μπει στη Βουλή. Ο Πρόεδρος δεν εξελέγη, οι εκλογές προκηρύχθηκαν κι ο Σταύρος ανέλαβε τη δεύτερη αποστολή του. Να κόψει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και να πλασαριστεί ως κυβερνητικός εταίρος προκειμένου να ακυρώσει οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής. Δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας, τα ομολογεί ο ίδιος ο Σταύρος: Να μην πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία, για να μπούμε στην κυβέρνηση και να εμποδίσουμε τις τρέλες. Όπου τρέλες, είναι η αποχώρηση της τρόικας, η επιστροφή του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, τα κουπόνια σίτισης για τις φτωχές οικογένειες. Καλύτερα που δεν μπήκες στην κυβέρνηση, Σταύρο μου. Όπως είχες πει κι ο ίδιος, με το 6% θα ήσουνα το παιδί για τα τσιγάρα. Κρίμα θα ήταν να τρέχεις κάθε τρεις και λίγο -εσύ, ένας πρώην τηλεαστέρας- στα περίπτερα, πότε για Κάμελ, πότε για Μάλμπορο, πότε για Σέρτικα Λαμίας. Ειδικά τα Σέρτικα Λαμίας δεν αντέχονται με τίποτα.