Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Κυριακη 8 Φεβρουαριου 2015


Ο Καμμένος εκτελεί τους εργολάβους με τη ΜΟΜΑ
Tέρμα πια οι εργολάβοι που έπαιρναν όλες τίς δουλειές από το Δημόσιο και οργίαζαν με τις υπερτιμολογήσεις. Τέρμα οι αναθέσεις Δημοσίων Εργων-τέρμα οι στημένοι διαγωνισμοί. Ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας επαναφέρει την ΜΟΜΑ και δίνει δουλειά σε χιλιάδες ανέργους. Θα αξιοποιήσει μάλιστα τα κατεσχεμένα από το Δημόσιο μηχανήματα και έτσι δεν θα μάς κοστίζει ο κούκος αηδόνι. Μια ακόμη πρωτοβουλία έκπληξη από τον νέο υπουργό. Τι ακριβώς είναι οι Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως, που δήλωσε ότι ανασυγκροτεί ο Πάνος Καμμένος. Ποια η προσφορά τους και γιατί καταργήθηκαν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Ανάθεμά σας Γερμανοί κι εκάψατε την Κρήτη”: Αυτά είναι τα εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας που ζητούν δικαίωση: Τι κατέγραψε η πένα του Νίκου Καζαντζάκη
Σήμερα, κι ενώ η Γερμανική κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της έναντι της Ελλάδας, ανατρέχουμε στην εργασία της Επιτροπής Διαπιστώσεως Ωμοτήτων Κρήτης και στην πένα του Νίκου Καζαντζάκη που κατέγραψε τις βαρβαρότητες των ναζιστικών στρατευμάτων, αυτές που έμειναν δίχως συνέπειες. Για να θυμηθούμε και να υπενθυμίσουμε σε αυτούς που ξεχνούν, πως μπορεί η Κρήτη να συγχώρεσε, αλλά δεν ξέχασε. Κάνδανος, Κοντομαρί, Σέλινο, Κεραμιά κι Αλικιανός, Σκινές, Μαλάθυρος και Γερακάρι, Κέντρους, Βορίζα κι Αμυρά, τα Ανώγεια, όλοι τούτοι οι τόποι μαρτυρίων έχουν να πουν τις δικές τους ιστορίες για αυτά που έζησαν οι άνθρωποι στα χέρια των ναζί κατακτητών. Τα εγκλήματά τους έμειναν ατιμώρητα. Και σήμερα κάποιοι θέλουν να επαναγράψουν την ιστορία. Πλέον ως νικητές.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο
ι Anonymous καταγγέλουν τη Μέρκελ με φωτογραφικά ντοκουμέντα ότι στα νιάτα της έκανε παρέα με Νεοναζί
Πολλά σχόλια προκαλούν οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Facebook η ομάδα των Anonymus στη Γερμανία, αποδεικνυοντας ότι η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στα νιάτα της έκανε παρέα με νεοναζί. Στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία τα σχόλια των Anonymus δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικά: «Πρώτα μέλος των FDJ, μετά κατάσκοπος του Ανατολικού Βερολίνου, στη συνέχεια παρέα με τους skinheads και τώρα καγκελάριος της Γερμανίας. Αυτό που λέμε μετεωρική καριέρα κυρία Μέρκελ»
Σχολιο.- Και που ειναι το παραξενο?Καμια εντυπωση απο τη σταση της στα γεγονοτα....Αυτη τη στιγμη παλευει μια χωρα να βρει την αξιοπρεπεια της και ταυτοχρονα να αλλαξει την κατευθυνση της Ευρωπης....Η ναζιστομερκελ αγαπαει τη χωρα της μαλλον αλλα σαν ναζι στη σκεψη μισει ολες τις αλλες...Ας ζησουμε καλα εμεις κι ας πεινασουν ολοι οι υπολοιποι.Με λιγα λογια ας κερδιζει ο Ολυμπιακος και το Αιγαλεω και οι αλλοι ας πανε να γαμη@@@... Μονο που οταν ξυπνησουν οι λαοι και ο Γερμανικος μαζι θα καταλαβουν οτι αυτη η αγαπη για τη χωρα τους οδηγει μαθηματικα στη καταστροφη...Ο οικονομικος πολεμος στο τελος οδηγει στην εσωστρεφεια και δεν αλλαζει σε τιποτα απο εναν πολεμο τυπου Β` παγκοσμιου με τα γνωστα αποτελεσματα.Ο ναζισμος πλέον δειχνει και την μαθηματικη του μορφη...Δεν μπορει να υπαρχει ευημερια στην κοινωνια οταν οι ανθρωποι μετατρεπονται σε αριθμους..
Σχολιο.- Νομίζω πως ο ναζισμός για τους γερμανούς είναι ενας κρυφός πόθος και πλέον κάτι σαν παράδοση.Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση αυτή η ''αποκάλυψη''.Ας μη γελιόμαστε-οι ανθρώποι είναι control freaks και λόγω αυτού οι φασιστικές ιδέες επιβιώνουν μια χαρά.Οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι ξεκίνησαν απ τη γερμανία ..χρέος μας είναι να αποτρέψουμε τον τρίτο για να μη επαναληφθεί η ιστορία.
Σχολιο.- Αυτο εμεις στην Ελλαδα το ξερουμε απο το 2011 αν θυμαμαι καλα....αυτοι τωρα το μαθανε?Να αναβαθμισουν τη συνδεση στο διαδίκτυο γιατι η σελιδα που πατησαν να δουν τοτε,τωρα φορτωσε και ανοιξε
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γούνα και κόκκινη φλοκάτη στο...πρωθυπουργικό αεροσκάφος
Άναυδοι έμειναν οι υπάλληλοι της πολεμικής αεροπορίας που επιθεώρησαν ένα από τα κυβερνητικά αεροσκάφη εν όψει των ταξιδιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Όπως αναφέρει ο "Βηματοδότης", βρέθηκε στο κάθισμα όπου συνήθως κάθεται ο εκάστοτε πρωθυπουργός... γούνινη επένδυση! Ήταν ένα κάθισμα με γούνα στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο να δίνει άμεσα στην εντολή να ξηλωθεί. Το καλύτερο όλων; Αυτός που είχε τη φαεινή αυτή ιδέα, έστρωσε μια κόκκινη φλοκάτη στο πάτωμα για τα πρωθυπουργικά πόδια.
Σχολιο.- Ο προηγούμενος φύλαρχος ήθελε γούνες και φλοκάτες.. Σχολιο.- "φύλαρχος" λέει ο άλλος αχαχαχαχαχαχαχαχαχααα!!!! Με το ζουλού που είχαμε μόνο η κοκάλα από την αφάνα του έλειπε Σχολιο.- Ξέρουν ποιος είναι ο προηγούμενος, ξέρουν και που μένει. Ας του στείλουν το λογαριασμό, τόσο για την εγκατάσταση, όσο και για την απεγκατάσταση. Σχολιο.- χμμ...γούνες και φλοκάτες! Αυτά τα είχαν στις σκηνές τους οι φυλές των Σελτζούκων και τα φέρανε στον ελλαδικό χώρο απο τις στέπες...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελεύθερος ο αρχηγός των σατανιστών Ασημάκης Κατσούλας έπειτα από 21 χρόνια
Όλα τα μέλη της ομάδας των σατανιστών της Παλλήνης είναι έπειτα από 20 χρόνια ελεύθερα, καθώς μετά την Δήμητρα Μαργιέτη και τον Μάνο Δημητροκάλη, ελεύθερος είναι πλέον και ο αρχηγός τους Ασημάκης Κατσούλας. Τον Δεκέμβρη του 1993 έγινε γνωστή η δράση και τα εγκλήματα τριών νεαρών σατανιστών που έγιναν γνωστοί στη χώρα ως «Σατανιστές της Παλλήνης» και δολοφόνησαν δύο γυναίκες, την 14χρονη Δώρα Συροπούλου και την 28χρονη Γαρουφαλιά Γιούργα, σε τελετές μαύρης μαγείας τον Αύγουστο του 1992 και τον Αύγουστο του 1993. Η Μαργέτη είχε κατηγορηθεί για συνέργεια και απο το 2001 έμεινε ελεύθερη, ο Δημητροκάλης εξέτισε τα 2/3 της ποινής και βγήκε απο τις φυλακές πέρυσι και τώρα το ίδιο ίσχυσε και για τον Κατσούλα, γνωστό και ως «Μαύρο Αγγελο» ή «γιο του εωσφόρου» που είχε ποινή για δις ισόβια και 12 μήνες.Ο ι κατηγορούμενοι είχαν παραπεμφθεί ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ύστερα από παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών τον Ιούνιο 1995. Ο εγκέφαλος της οργάνωσης, Ασημάκης Κατσούλας, απολύθηκε μετά από 10 μήνες από το αίτημα αποφυλάκισης του, σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, από τις αγροτικές φυλακές Αγιάς των Χανίων και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εμφανίζεται υποχρεωτικά δυο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής, παρακολουθείται διακριτικά από τις αρχές και του έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα. Περιορισμένο είναι και το δικαίωμα στις επαφές του, καθώς πριν από τέσσερα χρόνια είχε εμπλακεί σε υπόθεση τηλεφωνικής σεξουαλικής παρενόχλησης δύο ανήλικων κοριτσιών.
Σχολιο.- Θα ξανακάνει τα ίδια...εδώ είμαστε και θα δούμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται... Σχολιο.- ΣΟΙΝΑΓΩΝΙΣΤΑ ΚΑΤΣΟΥΛΑ ΣΕ ΑΝΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΙΣ ΤΟ ΠΙΡΙΝΑ ΝΙΚΕΑΣ ΝΑ ΣΙΠΛΤΡΟΣΙΣ ΤΑΣ ΓΡΑΜΕΣ ΜΑΣ ΑΙ ΑΙΛΙΝΕ ΑΙΘΝΙΚΙΣΤΕ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΙ ΜΑΧΙΤΟΝ ΟΠΟΣ ΕΣΙ 14/88
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διώχνει από τα γραφεία τους στη Βουλή, τους πρώην Πρωθυπουργούς
Σκληρή στάση με το... καλημέρα από τη νέα Πρόεδρο της Βουλής
Μάλιστα, σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου προανήγγειλε η νέα Πρόεδρος του με στόχο να επανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία και να εκδημοκρατιστεί. Χαρακτηριστικά, όπως τόνισε με νόημα η κα.Κωνσταντοπούλου «θα αποχωρήσουν από το κτίριο όσοι δεν έχουν σχέση με το κοινοβουλευτικό έργο», υπονοώντας ότι θα κάνει... έξωση από τα γραφεία τους στη Βουλή στους πρώην πρωθυπουργούς οι οποίοι δεν είναι πλέον βουλευτές.
Αναλυτικά οι προγραμματικές θέσεις της νέας Προέδρου της Βουλής: • Ενθάρρυνση και διεύρυνση της λαϊκής συμμετοχής με μέτρα ενίσχυσης της διαβούλευσης και της συμμετοχής των εκπροσώπων κοινωνικών φορέων στην επεξεργασία των νομοσχεδίων. Νέοι τρόποι νομοθέτησης από την κοινωνία με προτάσεις που θα κατατεθούν για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής • Ενίσχυση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από βουλευτές και πολίτες, ενώ ζήτησε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να απαντάνε στις ερωτήσεις • Τέλος στον εκφυλισμό της νομοθετικής διαδικασίας με κατάχρηση της διαδικασίας κατεπείγοντος και άσχετων τροπολογιών. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες και άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχέδιων. • Μίλησε για προστασία της αξιοπρέπειας και της τιμής των εργαζομένων του κοινοβουλίου έναντι τακτικών δαιμονοποίησής τους. • Σημείωσε ότι θα αποχωρήσουν από το κτήριο της Βουλής όσοι δεν έχουν σχέση με το κοινοβουλευτικό έργο «φωτογραφίζοντας» τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της Βουλής που διατηρούν γραφεία • Επισήμανε την ανάσυρση και διερεύνηση όλων των υποθέσεων που έχουν διαβιβαστεί από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή και «αραχνιάζουν». Πρόσθεσε ότι θα συγκροτηθούν «νέα όργανα» εντός της Βουλής για την διερεύνηση των δικογραφιών. • Προανήγγειλε άμεση επανασύσταση της επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις για την αποτελεσματική διεκδίκηση του χρέους για την αποκατάσταση καταστροφών επιστροφή κατοχικού δανείου αποζημίωση θυμάτων και αποκατάσταση κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών. • Πρότεινε την συμβολή του ελληνικού κοινοβουλίου μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας για την ενίσχυση των ελληνικών διεκδικήσεων για «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης και εγγυήσεων αναχαίτισης ανθρωπιστικής κρίσης».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάδοβα - Ιταλία: Με τον ελληνικό λαό εναντίον της Τρόικας
«Με τον ελληνικό λαό εναντίον της Τρόικας», γράφει το πανό των ακτιβιστών της αριστερας με κοκκινες σημαιες που σήμερα το πρωί στο κέντρο της βιομηχανικής Πάδοβα συνέχισαν την εκστρατεία στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποτέ ξανά πάρτι των ΜΑΤ στα Εξάρχεια
Μα θα πει κανείς «μα τι λες! Tι να έκανε η κυβέρνηση ενώ καίγονται περιπολικά;». Εδώ νομίζουμε πως εφόσον δεν κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές αρκούσε η πυροσβεστική. Από την στιγμή που αυτοί που επιτέθηκαν δεν θα μπορούσαν πιαστούν, είτε τα ΜΑΤ θα όρμαγαν για να εκδικηθούν τυχαίο κόσμο είτε το περιστατικό θα τελείωνε εκεί. Μια τέτοια κίνηση δεν θα άνοιγε τις ορέξεις για νέες επιθέσεις στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου των Εξαρχείων και του κινήματος. Αντίθεταθα λειτουργούσε ως μια ισχυρή κίνηση καλής θέλησης, από μεριάς της κυβέρνησης, μια κίνηση που θα έδειχνε πως είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τις κυβερνήσεις της δεξιάς και του κέντρου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοτόπουλο με σως χλωρίνης και μεταλλαγμένα λαχανικά ατμού
TTIP: Ο καλύτερος σεφ ΗΠΑ-ΕΥΡΩΠΗΣ προτείνει: “ Κοτόπουλο με σως χλωρίνης και μεταλλαγμένα λαχανικά ατμού” Μόλις λίγες μέρες πριν, υπήρξε μια νέα διαρροή στην απεχθέστερη παγκόσμια εμπορική συμφωνία που είναι στα σκαριά ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας για την ΤΤΙP. Η συμφωνία δίνει ουσιαστικά τεράστια δύναμη στα επιχειρηματικά λόμπυ στο κομμάτι της λήψης αποφάσεων και κανονιστικών ρυθμίσεων στην Ευρώπη. Και οι χαμένοι θα είμαστε εμείς – οι Ευρωπαίοι πολίτες. Το κείμενο που διέρευσε ήταν ουσιαστικά ένα δυσνόητο “νομικίστικου” ύφους κείμενο – το οποίο ακτιβιστές νομικοί το μελέτησαν και το απλοποίησαν. Τα νέα που προέκυψαν είναι από τα συνταρακτικότερα έως τώρα. Χλωριωμένα κοτόπουλα – ή αλλιώς κοτόπουλα με σως χλωρίνης (http://www.stern.de/politik/ausland/bruessel-en-bloc-huehnchen-in-chlor-sauce-622951.html)- , γενετικά τροποποιημένα λαχανικά και χημικά στα τρόφιμα τα οποία μπορούν να επηρρεάσουν την ανάπτυξη των παιδιών μας είναι μόνο 3 παραδείγματα από τις καταστροφικές συνέπειες που η ΤΤΙΡ μπορεί να έχει στη ζωή μας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βάλει τα δυνατά της για να μας πείσει ότι η ΤΤΙΡ είναι μια θετική εξέλιξη στην οικονομία. Το παρακάτω βίντεο – που πρέπει να δείτε- αποδομεί κάθε επιχείρημα υπέρ της ΤΤΙΡ. Και δεδομένης της πρόσφατης διαρροής βοηθήστε να το δουν όλοι οι φίλοι σας, να μάθουν όλοι τι συζητιέται μυστικά, πίσω από κλειστές πόρτες για τη ζωή και το μέλλον μας.
http://action.sumofus.org/a/ttip-video/?akid=9199.1348820.hcS095&rd=1&sub=fwd&t=1
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξηλώνουν τον Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup
Αυστηρή κριτική ασκούν κύκλοι του Βερολίνου στον πρόεδρο του Eurοgroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στην Αθήνα, ενώ από την κριτική των γερμανικών μέσων ενημέρωσης δεν ξεφεύγει και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Όπως γράφει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η πρώτη απόπειρα διαπραγμάτευσης έχει αποτύχει και ο επικεφαλής του Eurogroup κατάφερε να προκαλέσει ένα διπλωματικό χάος όταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι δεν θα έχει συνομιλίες με την τρόικα, ενώ επικρίσεις για την ανάμιξή του δέχεται ο Μάρτιν Σουλτς. Η εφημερίδα σημειώνει ότι τώρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ έχει αναλάβει τις ίδιες τις διαπραγματεύσεις. Κάλεσε αρκετούς ηγέτες και κάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες. Για την επίσκεψη του προέδρου του Eurogroup η εφημερίδα τονίζει ότι: «Ήταν μια αποστολή που θα μπορούσε μόνο να πάει στραβά. Ενώ ο Έλληνας υπουργός χαμογελώντας έδιωξε την τρόικα από τη χώρα, ο Ολλανδός φαινόταν πικραμένος… Στη συνέχεια, έπρεπε να του θυμίσουν ότι πρέπει να σφίξει το χέρι του Γιάννη Βαρουφάκη για να πει αντίο». Η εφημερίδα σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ευρωπαίοι έρχονται σε δύσκολη θέση από τους χειρισμούς του κ. Ντάισελμπλουμ. Κάτι ανάλογο είχε γίνει μετά το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο όπου ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι μπορεί να συμβεί και σε άλλη χώρα! Αργότερα αναγκάστηκε να μιλήσει για… παρεξήγηση. Άλλωστε οι Ευρωπαίοι και κυρίως ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δεν ξεχνούν όσα είχε πει ο κ. Ντάισελμπλουμ στην Ολλανδική τηλεόραση πως ο κ. Γιούνκερ κάπνιζε και έπινε πολύ στις συναντήσεις… Μάλιστα τότε ο κ. Γιούνκερ είχε αναγκαστεί να δηλώσει ότι δεν έχει πρόβλημα με το ποτό. Η εφημερίδα τονίζει ότι αξιωματούχοι λένε ότι οι πιθανότητες να έχει μια δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Eurogroup έχουν πάει στο… μηδέν. Το καλοκαίρι η θητεία του κ. Ντάισελμπλουμ λήγει…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πώς η Γερμανία θησαυρίζει με κέρδη μέχρι 80 δισ. ευρώ από την κρίση χρέους στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες
Η καλύτερη επένδυση για τη Γερμανία θεωρείται από πολλούς οικονομολόγους η «διάσωση» της Ελλάδας, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών του Νότου. Έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης που οδήγησαν σε απώλεια του 25% του εθνικού μας πλούτου, κάποιοι στην Ελλάδα εξακολουθούν να ανησυχούν πιο πολύ και από τους Γερμανούς πολιτικούς για το «κόστος» που πρέπει να επωμιστεί ο Γερμανός φορολογούμενος. Η θεωρία της γερμανικής κυβέρνησης ότι η Καγκελαρία κάνει χάρη στην Ελλάδα και στους «νωθρούς» Νοτιοευρωπαίους και συνεχίζει να δανείζει ένα «βαρέλι δίχως πάτο», δυστυχώς έχει βρει ανταπόκριση στους πολίτες της Γερμανίας που τοποθετούνται πολύ επιθετικά εναντίον της χώρας μας σε διάφορες δημοσκοπήσεις.
Μάλιστα ο Σόιμπλε, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του τον Γερμανό ψηφοφόρο, έφτασε στο σημείο να πει ότι ο Γερμανός φορολογούμενος θα πληρώσει μια ενδεχόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα – το μοναδικό ίσως μέτρο της νέας κυβέρνησης χωρίς δημοσιονομικό κόστος – και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε να παίρνουμε όσα μας επιτρέπουν και να μη ζητάμε περισσότερα. Πρόκειται σαφώς για ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, ενώ το απόσπασμα αναπαράγουν και σχολιαστές σε δικά μας ΜΜΕ με σχόλια του τύπου: « ο Γερμανός καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του Έλληνα ξανά». Την Παρασκευή ο γνωστός Αμερικανός νομπελίστας Οικονομίας, Πολ Κρούγκμαν, σε άρθρο του για την Ελλάδα στους New York Times αναφέρει ότι «οι Γερμανοί πολιτικοί δεν εξήγησαν ποτέ στους πολίτες τους τα “μαθηματικά”, αλλά επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της ηθικολογίας για την ανευθυνότητα των δανειζομένων».
Η Γερμανία είναι σαφώς ο μεγάλος νικητής από την κρίση χρέους τα τελευταία χρόνια. Πώς προκύπτει αυτό; Κατ’ αρχάς τα δάνεια που Μέρκελ και Σόιμπλε έδωσαν στην Ελλάδα και σε άλλες υπερχρεωμένες χώρες του Νότου δεν είναι ευγενικές χορηγίες. Η συνολική έκθεση της Γερμανίας στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 56 δισ. ευρώ (μέσω διμερών συμφωνιών και του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης EFSF, δείτε περισσότερα εδώ), χρήματα που αναμένεται να επιστρέψουν πίσω στην γερμανική οικονομία στο ακέραιο και με τόκο, καθώς απομακρύνεται το ενδεχόμενο για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Μάλιστα οι Γερμανοί το 2012 στην πρώτη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (γνωστή και ως PSI) πίεσαν, ώστε να υποστούν απώλειες οι ιδιώτες που είχαν ελληνικά ομόλογα στα χέρια τους και αφού οι γερμανικές τράπεζες είχαν ξεφορτωθεί σε μεγάλο βαθμό τα ελληνικά «σκουπίδια». Έτσι και έγινε, με τους επενδυτές, ανάμεσα τους και Έλληνες μικροομολογιούχοι, να χάνουν πάνω από το 50% των χρημάτων τους που είχαν δανείσει στο ελληνικό κράτος και τη Γερμανία φυσικά να μη χάνει ούτε ευρώ από τον υπερδανεισμό των χωρών του Νότου, που είναι οι καλύτεροι πελάτες των προϊόντων τους.
Μάλιστα το 2012 ο επικεφαλής (Γερμανός) του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε μια κρίση ειλικρίνειας δήλωνε στο γερμανικό περιοδικό Focus: «Τα πακέτα διάσωσης δεν έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ στο Γερμανό φορολογούμενο. Στη Γερμανία έχει επικρατήσει η πεποίθηση ότι κάθε χρηματική βοήθεια προς την Ελλάδα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, γιατί χρηματοδοτείται από τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων. Αυτό είναι λάθος καθώς τα χρήματα αυτά είναι δάνεια που πρέπει να αποπληρωθούν».
Ο μεγαλύτερος «τοκογλύφος» της Ευρώπης Όμως η αποπληρωμή των δανείων από την Ελλάδα με τόκο (δείτε σχετικά εδώ), είναι το μικρότερο κέρδος για το Βερολίνο. Τα μεγάλα κέρδη προκύπτουν από τη μεταφορά χρημάτων των επενδυτών στα «χαμηλού κινδύνου» γερμανικά ομόλογα λόγω της κρίσης στην Ευρωζώνη. Ειδικά μετά το 2009, οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων έφτασαν στον «πάτο», ενώ σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ 5ετή γερμανικά ομόλογα) σε αρνητικά επιτόκια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νίκος Μπογιόπουλος «είναι πολιτική αχρωματοψία να λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιος με τη ΝΔ, ότι οι νέοι υπουργοί είναι ίδιοι με τους προηγούμενους».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι». Έχει σώσει τη ζωή 2 εκατομμυρίων ανθρώπων εξαιτίας μιας σπάνιας σύνθεσης στο αίμα του που θεραπεύει θανατηφόρα αναιμία
O «σπάνιος» κύριος Harrison που έχει σώσει 2 εκατομμύρια ζωές εξαιτίας του μοναδικού αντισώματος που περιέχει στο αίμα του. Έσωσε τη ζωή του εγγονού του και δεν δίστασε να γίνει πειραματόζωο για την εξέλιξη της θεραπείας της νόσου Rhesus. Ο Αυστραλός James Harrison, γνωστός και ως «ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι» έχει σώσει τη ζωή 2 εκατομμυρίων ανθρώπων τα τελευταία 56 χρόνια εξαιτίας της σπάνιας σύνθεσης που έχει το αίμα του. Το αίμα του 74χρονου άντρα περιέχει το αντίσωμα Rho (D) Ανοσοσφαιρίνη που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της νόσου Rhesus, μιας σπάνιας μορφής αναιμίας που κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης τα αντισώματα στο αίμα της μητέρας καταστρέφουν τα κύτταρα του μωρού της, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές γενετικές ανωμαλίες. Την εποχή που ξεκίνησε ως εθελοντής δότης η νόσος Rhesus σκότωνε δεκάδες χιλιάδες παιδιά ετησίως. Περίπου 10.000 μόνο στις ΗΠΑ. Παιχνίδι της ζωής, αλλά και μεγάλη τύχη αποτελεί το γεγονός ότι το «θαυματουργό» του αίμα βοήθησε ακόμα και την κόρη του Τρέισι να φέρει στον κόσμο τον πρώτο της γιο. Το «χάρισμά» του έγινε τυχαία γνωστό όταν στα 18 του χρόνια αποφάσισε να γίνει εθελοντής αιμοδότης ως ευχαριστώ στους δότες που του προσέφεραν 13 λίτρα αίματος για να τον σώσουν από μια σοβαρή επέμβαση στο στήθος, σε ηλικία μόλις 14 ετών. Ο ίδιος φροντίζει να δίνει μεγάλες ποσότητες πλάσματος τουλάχιστον 2 φορές το μήνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει δώσει πάνω από 1.000 φορές δείγμα πλάσματος μέχρι σήμερα. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξη του στη «Daily Mail», δεν σκέφτηκε ποτέ να σταματήσει γιατί η εμπειρία που βίωσε μέσα από τη δική του περιπέτεια όταν χρειάστηκε να παραμείνει τρεις μήνες στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση, ήταν καθοριστική. Του παρείχαν ασφάλεια ζωής που άγγιζε το 1 εκατομμύριο δολάρια προκειμένου να βοηθήσει στην εξέλιξη της θεραπείας, γεγονός που τον βοήθησε να πάρει ευκολότερα την απόφαση γιατί ήταν ήσυχος πως ότι και συνέβαινε στον ίδιο η οικογένεια του θα ήταν εξασφαλισμένη. Ο James Ηarrison εκτιμάται πως έχει σώσει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ζωές μέχρι σήμερα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο βίντεο μιλάει ο Αλεξέι Μοζγκοβόι, διοικητής τής ταξιαρχίας "Φάντασμα". Καλεί τον ουκρανικό λαό, σε ανατολή και δύση, σε κοινό μέτωπο ενάντια στους ολιγάρχες με σκοπό την απελευθέρωση από αυτούς και την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, την οποία και περιγράφει.http://wp.me/p4I1po-if (Οι ισοαπαστασάκηδες καλά θα κάνουν να καθίσουν και να έχουν δίπλα τους νερό πριν το δουν.)
https://www.youtube.com/watch?v=pHGRoLEfXrs
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑΣ 500.000 ΛΙΡΩΝ
Ζευγάρι ηλικιωμένων άστεγων ζει μόνιμα στο αεροδρόμιο
Η 62χρονη Κατρίνα Σμιθ και ο 71χρονος Αλαν Λέιν, εκ πρώτης όψεως μοιάζουν με ένα συνηθισμένο ηλικιωμένο ζευγάρι που περιμένει υπομονετικά το αεροπλάνο στην αίθουσα αναμονής του Χίθροου. Κανείς όμως δεν υποψιάζεται ότι ζουν μόνιμα εκεί. Η Κατρίνα και ο Αλαν δεν είναι παραθεριστές. Είναι άστεγοι, χωρίς σπίτι, μία ανάσα πριν την ανέχεια. Ενα ηλικιωμένο ζευγάρι που επέλεξε την ασφάλεια, τη ζεστασιά και την σχετική άνεση του αεροδρομίου από τους κινδύνους του δρόμου. Λιγότερο από μία δεκαετία πριν, ο Αλαν ήταν σύμβουλος επικοινωνίας σε πολυεθνικές εταιρείες και κέρδιζε 80.000 λίρες το χρόνο, ενώ η Κατρίνα ήταν ελίτ νταντά για γόνους πλούσιων και διάσήμων. Χάρη σε αυτή τη σκληρή δουλειά, ζούσαν σε ένα όμορφο σπίτι τριών υπνοδωματίων αξίας 500.000 λιρών σε μια πανέμορφη γειτονιά του Ντόρσετ. Στη συνέχεια, όμως μια σειρά από κακή τύχη και κακές αποφάσεις πάνω από μια δεκαετία οδήγησε σε αυτά να χάσουν τα πάντα. Η Κατρίνα και ο Αλαν είναι μαζί εδώ και 28 χρόνια, ωστόσο, έχουν πέσει μέσα δίχτυ ασφαλείας της κοινωνικής πρόνοιας της Βρετανίας. Πάνε 18 μήνες από τότε που έχασαν το σπίτι τους και το τελευταίο ίχνος της ασφάλειάς τους και της βάσης τους. Τώρα ζουν κυριολεκτικά στο κενό προσπαθώντας να κρατήσουν τις ισορροπίες. «Προσπαθούμε να είμαστε διακριτικοί, αλλάζουμε συχνά πόστο στο αεροδρόμιο ώστε να μη φανεί ότι μένουμε εκεί και κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε ευπαρουσίαστοι και να μην ενοχλούμε» αναφέρει ο Αλαν. Ο Αλαν παρά τα χρόνια του ψάχνει για δουλειά ως σύμβουλος, ακόμα κι αν το «γραφείο» του είναι τώρα το καφέ στο αεροδρόμιο. Η δουλειά όμως είναι δυσεύρετη. Πέρυσι, ο Αλαν έβγαλε συνολικά περίπου 7.000 λίρες και έπαιρνε 527 λίρες το μήνα σύνταξη γήρατος, μαζί με μία πενιχρή σύνταξη επαγγέλματος της τάξης των 292 λιρών το μήνα. Η Κατρίνα δεν λαμβάνει καμία κρατική βοήθεια και δεν έχει μισθό, αλλά λαμβάνει επίδομα ευρέσεως εργασίας περίπου 70 λίρες την εβδομάδα. Ωστόσο, χωρίς σπίτι και συμβούλους σταδιοδρομίας σε τακτική βάση καθώς και λόγω της ηλικίας τους δεν έχουν πολλές ελπίδες. Οπως λέει η Κατρίνα, μιλώντας στη Daily Mail «το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να κάνω μόλις αποκτήσουμε ξανά δικό μας σπίτι, είναι να χωθώ στο κρεβάτι μου και να κάτσω εκεί μία εβδομάδα» γελάει.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν ο Σόιμπλε είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο χρηματισμού που συγκλόνισε τη Γερμανία το 2000
Το θράσος είναι κάτι που διακρίνει τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τόλμησε να πει στον ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη πως ο καθένας καθαρίζει τα σκουπίδια του, ενώ είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο χρηματισμού που συγκλόνισε τη Γερμανία το 2000. Μάλιστα τα ψεύδη του για τον πολύκροτο χρηματισμό είχαν οδηγήσει σε αυτοκτονία ένα στέλεχος της CDU. Στη συνέχεια, ο κύριος Σόιμπλε άφησε το σκληρό ύφος για να ζητήσει συγγνώμη στη Βουλή της χώρας του. Η αυτοκτονία του οικονομικού υπευθύνου του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας,Βόλφγκανγκ Χίλεν, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, τη στιγμή που στην Μπούντεσταγκ διεξαγόταν η συζήτηση για τα οικονομικά σκάνδαλα της CDU. Αρχικά το μετέδωσε η γερμανική τηλεόραση, αλλά λίγο αργότερα η είδηση του θανάτου επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιόακιμ Χέρστερ, που σε σύντομη δήλωσή του προς στους δημοσιογράφους ανακοίνωσε από επίσημα χείλη την πληροφορία ότι ο ηλικίας 49 ετών Χίλεν βρέθηκε χθες το πρωί νεκρός στο σπίτι του.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Χίλεν άφησε ένα σημείωμα, στο οποίο εξηγεί ότι αυτοκτόνησε για προσωπικούς λόγους. «Σύμφωνα με την πληροφόρηση που διαθέτουμε μέχρι στιγμής, τα κίνητρα της αυτοκτονίας ήσαν προσωπικού χαρακτήρα», είπε ο Χέρστερ και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ανακοίνωση, όσο εκκρεμεί η αστυνομική έρευνα. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ασοσιέιντετ Πρες», ότι στο τελευταίο αυτό σημείωμα εκτός των προσωπικών λόγων, ο Χίλεν αναφέρει και την απογοήτευσή για το σκάνδαλο που συγκλονίζει το κόμμα, καθώς και την κατάθλιψή του για το γεγονός ότι η μεταφορά της Βουλής από τη Βόννη στο Βερολίνο τον έχει αποσπάσει από την οικογένειά του.
Εσωτερικός πόλεμος
Η είδηση του θανάτου διέκοψε τη συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής, προκειμένου η κοινοβουλευτική ομάδα της CDU να πραγματοποιήσει έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο του κόμματος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς ο Χίλεν ήταν επικεφαλής του τμήματος προϋπολογισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά δεν ήταν βουλευτής. Νωρίτερα, η ερευνητική επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο των «μαύρων λογαριασμών», είχε κλητεύσει τον πρώην καγκελάριο Χέλμουτ Κολ να καταθέσει ενώπιόν της. Ο Κολ είναι το πρώτο όνομα στη λίστα της επιτροπής, που περιλαμβάνει περίπου 20 πρόσωπα. Είναι άγνωστο αν ο Κολ θα συνεχίσει να αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει τα ονόματα των χρηματοδοτών, αλλά μάλλον θεωρείται ότι θα διατηρήσει αυτή τη στάση. Πάντως, αυτή η στάση του Κολ, αλλά και οι εξελίξεις των σκανδάλων «εξανάγκασαν» τον ηγέτη της CDU, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε -που και ο ίδιος εμπλέκεται- να ζητήσει συγνώμη από τη Βουλή. Μιλώντας από το βήμα της Μπούντεσταγκ, ζήτησε συγνώμη επειδή είχε πει ψέματα ότι δε γνώριζε πως το κόμμα του είχε αποδεχτεί δωρεά 100.000 μάρκων από έναν έμπορο όπλων. «Πριν από λίγες εβδομάδες, από το ίδιο βήμα της Βουλής, όταν η ατμόσφαιρα ήταν κάπως πιο ζωηρή απ' ό,τι είναι σήμερα, δεν αντέδρασα όπως έπρεπε. Λυπάμαι γι' αυτό και ζητώ συγνώμη εκ μέρους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος», τόνισε ο Σόιμπλε μιλώντας στα μέλη της Μπούντεσταγκ. Ωστόσο, η αξιοπιστία Σόιμπλε έχει τρωθεί, καθώς είχε δηλώσει ενώπιον της Βουλής ότι δε γνώριζε τον Γερμανοκαναδό έμπορο όπλων Καρλχάιντς Σράιμπερ , για να ομολογήσει όμως αργότερα ότι και αυτός υπήρξε αποδέκτης μιας «δωρεάς» 100.000 μάρκων, που δεν εμφανίστηκε νομότυπα στα λογιστικά βιβλία του κόμματος.
Ο Σόιμπλε προσπαθεί να διορθώσει σχετικά τις εντυπώσεις, καθώς κατόρθωσε να επιβιώσει στην κρίσιμη συνεδρίαση της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ομως η κρίση δε φαίνεται να έχει τελειώσει. Εξάλλου, όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές στο Βερολίνο είναι πλέον «κοινό μυστικό» ότι μαίνεται ένας πόλεμος στους κόλπους της ηγεσίας της CDU, μεταξύ των οπαδών του πρώην καγκελάριου και μιας μερίδας στελεχών υπό τη Γενική Γραμματέα, Αγγέλα Μέρκελ, που επιζητούν το ριζικό ξεκαθάρισμα του σκανδάλου και τον «απογαλακτισμό» από τον «Πατριάρχη» του κόμματος, Χέλμουτ Κολ. Ο Σόιμπλε είχε τεθεί επικεφαλής της γραμμής «να ξεκαθαρίσουμε συντεταγμένα την υπόθεση χωρίς να βλάψουμε το πολιτικό κύρος και την ιστορική προσφορά του Κολ». Αλλά βάλλεται πλέον από όλες τις πλευρές και το ζήτημα της διαδοχής του θεωρείται, ούτως ή άλλως, «θέμα χρόνου».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
37 «ναι» ελαβε ο υποψηφιος της χρυσης αυγης στην κτυφη ψηφοφορια για προεδρο της Βουλης. «Λεπτομερεια». Η κοινοβουλευτικη ομαδα της χρυσης αυγης εχει μονο 17 βουλευτες.
Λέμε την Αλήθεια
37 "ΝΑΙ" - 17 Χρυσαυγίτες = 20 ΧρυσΟΝΝΕΔίτες βουλευτές
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι 10 εταιριες που πλουτισαν από τα στρατοπεδα συγκεντρωσης
Πολλές από τις ισχυρότερες εταιρίες της παγκόσμιας οικονομίας φαίνεται να εμπλέκονται έμπρακτα στις θηριωδίες των ναζί, αφού επωφελήθηκαν από εκμετάλλευση των κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επειδή το επιχειρηματικό δαιμόνιο δεν γνωρίζει σύνορα και πολέμους, υπάρχουν εταιρίες η ανάπτυξη των οποίων επωφελήθηκε από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας. Οι περισσότερες εταιρίες εξελίχθηκαν σε οικονομικούς κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας και μέχρι και σήμερα τα κέρδη τους υπολογιζονται σε δισεκατομμυρια ευρω.
10. Bertelsmann ... Η εταιρία, που ιδρύθηκε το 1835, υπήρξε στενός συνεργάτης του Χίτλερ, καθώς στήριξε έμπρακτα τη ναζιστική προπαγάνδα κυκλοφορώντας βιβλία με αντισημιτικά σύμβολά και προπαγανδιστικά βιβλία που απευθύνονταν στη νεολαία την περιοχής.... 9. Kodak ... 8. Hugo Boss Ο Hugo Boss, που έχτισε την εταιρία του το 1924, κατηγορήθηκε ότι σχεδίασε μια από τις στολές που φορούσαν οι δυνάμεις των SS, αργότερα ανακαλύφθηκε ότι ο ίδιος δεν δημιούργησε τα σχέδια, ωστόσο ήταν αυτός που τις κατασκεύασε... 7.IBM 6. Bayer 5.Siemens 4. BMV 3. Audi 2. . Daimler-Benz... 1. Deutsche Bank...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΝΔ τελικά με ποιον είναι; Με την Ελλάδα ή με τους δανειστές;; Θαυμάστε αναρτήσεις του Κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου!
Θλιβερά πράγματα βλέπουν τα μάτια μας τις τελευταίες ημέρες. Μία από τις πιο εξοργιστικές συμπεριφορές και για το κοινό της κεντροδεξιάς, είναι αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη, που λειτουργεί κανονικά σαν γραφείο τύπου των δανειστών. Συλλέγει με μανία ό,τι αρνητικό δημοσίευμα υπάρχει εναντίον της Ελλάδας και το δημοσιοποιεί στα social media. Η στάση αυτή του βουλευτή της ΝΔ, που θέλει να λέγεται και πατριώτης, είναι εξοργιστική. Αυτή την ώρα, είτε είναι λάθος ο τρόπος είτε είναι σωστός - αυτό θα φανεί σύντομα- διαπραγματεύεται η ΕΛΛΑΔΑ, όχι ο Τσίπρας. Το λογικό, το πατριωτικό , είναι να ευχόμαστε όλοι να υποχωρήσουν οι δανειστές και όχι να αποτύχει η Ελλάδα, για να λέει ο Άδωνις ότι δικαιώθηκε. Αν αποτύχει η διαπραγμάτευση τότε υπάρχει χρόνος για κριτική. Κατάλαβες Άδωνι τι είναι πατριωτισμός; Γιατί δυστυχώς έχεις γίνει ένα θλιβερό κομματικό φερέφωνο.
Θαυμάστε αναρτήσεις: http://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/38586-i-nd-telika-me-poion-einai-me-tin-ellada-i-me-tous-daneistes-thavmaste-anartiseis-tou-koinovouleftikoy-tis-ekprosopou
σχολιο.- ΒΑΣΤΑ ΣΟΙΜΠΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ....... σχολιο.- ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. .....ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΠΗΓΑΝ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΦΕΟΥΔΟ ΤΟΥΣ! ΚΡΕΜΑΛΕΣ! Σχολιο.- Σαν τους Χίτες επί κατοχής κατάντησαν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλλαγές στην στρατιωτική θητεία - Τι προανήγγειλε ο Π.Καμμένος: "Τέλος τα ρουσφέτια"
"Δεν πρόκειται να συνεχιστεί το φαινόμενο να βλέπουμε 400% πληρότητα της μονάδας στην Καλαμάτα και 30% στην παραμεθόριο"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαθαίνοντας την «αλήθεια» από τον Ποροσένκο!
Ξέφυγε όσο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πλέον ευφάνταστος, η ιστοσελίδα left.gr, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά που στο ζήτημα της Ουκρανίας δεν χάνει την ευκαιρία να προβάλλει τη διαφωνία της με τις κυβερνητικές θέσεις. Χωρίς να το ομολογεί, αλλά με την αποσιώπηση αυτών των θέσεων και με την προβολή των θέσεων της νεοφασιστικής συμμορίας που κυβερνάει στο Κίεβο. Η ιστοσελίδα που ένα χρόνο τώρα, μετά το νεοφασιστικό πραξικόπημα της Μαϊντάν, δεν αναφέρθηκε ποτέ στον χαρακτήρα του καθεστώτος που επέβαλε στην Ουκρανία ο συνασπισμός ακροδεξιών νεοφιλελεύθερων και νεοναζί, παραθέτει σήμερα την «συγκινητική», όπως γράφει ομιλία του νεοφασίστα προέδρου Ποροσένκο, που παρουσίασε διαβατήρια ρώσων στρατιωτών ως απόδειξη της ρωσικής επέμβασης στη χώρα του! Το ρεπορτάζ αποτελεί έναν ύμνο στις «φιλειρηνικές» προθέσεις του νεοφασίστα δολοφόνου αμάχων, μια σαφή εκδήλωση της κατανόησης της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκονται οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του Μπαντέρα, εξαιτίας των «αυτονομιστών», όπως βαφτίζει τους αντιφασίστες του Ντονμπάς το left.gr, αναπαράγοντας την προπαγάνδα του Κιέβου και των στηριγμάτων του στο Βερολίνο και την Ουάσιγκτον. Συγχαρητήρια, σύντροφοι!
Σχολιο.- ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΩΣ ΡΩΣΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΗΣΗΣ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ??ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ Ε ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΕΛΩΝΙΑΚΟΣ ΤΙ ΩΡΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ??
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σύμφωνα με το γαλλικό παρατηρητήριο Χριστιανοφοβίας, οι μουσουλμάνοι αλβανοι των Σκοπίων έκαναν πορεία υπερ της ένταξής τους στο Ισλαμικό Χαλιφάτο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ”ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ” ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας έχουν συμεριληφθεί στα παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου που πολεμάνε τους ρωσογενείς και πρώην ”μαχητές” του απελευθερωτικού στρατού του Κοσόβου, τον γνωστό UCK ή ΚLA. Σύμφωνα με το TASS , περίπου 200 μαχητές από τα Βαλκάνια έχουν συστατευθεί με την Ουκρανική πλευρά . Στρατιωτική πηγή ανέφερε στο τουρκικό ειδησεογραφικό Anadolu/ Ajans, ότι σε Donetsk και Lugansk , έχουν πάει μαχητές από την Κροατία και κυρίως από το Κόσοβο και μάλιστα ότι υπάρχουν και πρώην μαχητές του KLA/UCK. Οι στρατιωτικές πηγές διέρρευσαν ότι οι μαχητές αυτές προωθούνται μέσω της αμερικανικής εταιρείας Blackwater που τώρα έχει αλλάξει όνομα. (SOL)
http://dimpenews.com/2015/02/07/%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TO IΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΣΦΑΞΕ 3 ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΡΑΚΑ
To Iσλαμικό Κράτος έσφαξε άλλα 3 άτομα στην τζιχαντοκρατούμενη περιφέρεια της Ράκκα και συγκεκριμένα σε χωριό που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο στην Raqqa.Η κατηγορία που τους αποδόθηκε είναι ότι ήταν συνεργάτες του συριακού στρατού και βοηθούσαν τις κυβερνητικές δυνάμεις πριν το αεροδρόμιο πέσει στα χέρια των ισλαμιστών. Η οργάνωση διέδωσε στο διαδίκτυο βίντεο με το οποίο ισχυρίζεται ότι μετά την κατληψη του αεροδρομίου οι υπηρεσίες ασφαλείας της σκότωσαν όλους τους συνεργάτες της κυβέρνησης και τελευταία αυτούς τους 3. (shaam.org 7/2/15) Tαυτοποιήθηκαν τα θύματα είναι οι: 1-Issa Al Ζούμα Jabri 2-Ali Mohammed Ajeel 3-Γκάζι Isa Al Jabri
http://dimpenews.com/2015/02/07/to-i%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BE%CE%B5-3-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%81%CE%B1/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
oι αναρτήσεις των ισλαμοφασιστων τον εμφανίζουν ως χριστιανό ιερέα που αποκεφαλίζεται άλλοι λένε ότι έγινε στο Ιράκ κι άλλοι στη Συρία
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πανος Καμμενος. Ο απροβλεπτος πολιτικος που διεψευσε οποιον πηγε να τον υποτιμησει
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τσιπρας κατασχει ότι δεν εχει δηλωθει. Με φορολογικες παρεμβασεις-σοκ δινει το στιγμα της η νεα κυβερνηση. Θα κατασχεται ότι δεν δηλωνεται. Ελεγχος καταθετων εξωτερικου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γαβριηλ Σακελλαριδης. «Μια υποθετικη εξοδος ενός μελους της ζωνης του ευρω θα οδηγουσε σε καταρρευση ολη τη νομισματικη ενωση».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε απογνωση οι καρκινοπαθεις. Εως 5 μηνες αναμονη για μια ακτινοθεραπεια
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονικη. Στην κοψη του ξυραφιου τα δημοσια νοσοκομεια. Κλινικες και τμηματα υπολειτουργουν η οδευουν προς λουκετο εξαιτιας της ελλειψης ιατρικου και νοσηλευτικου προσωπικου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονικη. Βγαζουν στο σφυρι σπιτι τετραπληγικου για χρεος 520 ευρω! Ενώ ζει χωρις συνταξη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα «διχτυα» του ΣΔΟΕ. Τα 2,5 εκατ ευρω της ΜΚΟ που «καινε» τον Παπαμιμικο της ΝΔ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ουσιαστικο διλημμα είναι. Λιτοτητα η Δημοκρατια?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υποχωριση ΣΥΡΙΖΑ για το χρεος. Την ικανοποιηση του εξεφρασε το βερολινο για την δηλωση του υπουργου Οικονομικων Γ. Βαρουφακη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτιθεται να διαγραψει το δημοσιο χρεος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σαμαρας σταθερα στο πλευρο των δανειστων-τοκογλυφων
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟ 60% ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ IN.GR
ΠΑ.ΜΑΚ: ΤΟ 72% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ!
Ενδεικτικό των διαθέσεων του λαού είναι και το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα ηλεκτρονικής δημοσκόπησης που διενεργεί ο ιστότοπος in.gr, όπου τίθεται το ερώτημα «Αν οι δανειστές κρατήσουν αδιάλλακτη στάση τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση;».
Από ένα σύνολο 857 ατόμων που έλαβαν μέχρι στιγμής μέρος προκύπτει: • Το 60,4% (517 άτομα) «να συγκρουστεί, έστω και με κίνδυνο χρεοκοπίας ή εξόδου από το ευρώ». • Το 35,28% (302 άτομα) «να υποχωρήσει και να ολοκληρώσει τη συμφωνία με συνέχιση της λιτότητας». • Το 4,32% (37 άτομα) «δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΤΟ 72% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ!
Η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων, πιστεύει το 75% των ερωτηθέντων της πρώτης δημοσκόπησης για την εκτίμηση των μετεκλογικών εξελίξεων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Μάλιστα το 72% θεωρεί σωστή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα ενώ περίπου έξι στους δέκα (59%) εκτιμούν πως η σύγκρουση αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων, πιστεύει το 75% των ερωτηθέντων: Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως εκτός από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που επικροτούν, σε ποσοστά 91,5% και 91% αντίστοιχα, τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, με τη στρατηγική αντιπαράθεσης συμφωνεί και το 43% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ προκαλεί ανησυχία στο 35,5% των ερωτηθέντων, το 9,5%ελπίζει σε μια τέτοια έκβαση, ενώ ένας στους τρεις δεν πιστεύει πως υπάρχει η δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Την χειρότερη εντύπωση έκανε η συμμετοχή στην κυβέρνηση στελεχών που προέρχονται από τοΠΑΣΟΚ και αμέσως μετά ακολουθεί η κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ αλλά και το ότι οι περισσότεροι υπουργού, αρνήθηκαν να ορκισθούν με θρησκευτικό όρκο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα 751 ευρω κ οι συλλογικές συμβάσεις εργασιας μέχρι το 2016
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* Βουλευτής εκλέχτηκε και ο Κώστας Ζουράρις, γνωστός για τις λεξιλαγνικές επιδόσεις του. Ο χρήστης του Τουίτερ Αθυροστομίξ έφτιαξεέναν πλαστό λογαριασμό στο όνομα του Κ.Ζουράρι μια φωτοσοπιά (μια μόδα πολύ διαδεδομένη) που μοιάζει σαν να προέρχεται από (ανύπαρκτο) λογαριασμό του Κ. Ζουράρι, και εξέπεμψε το τιτίβισμα που βλέπετε αριστερά. Όλες οι λέξεις είναι υπαρκτές στα αρχαία ελληνικά.
Βαρυαχής (βαρύς και ήχος) αυτός που στενάζει βαριά. Βαρύποτμος (βαρύς + πότμος=μοίρα) Ο κακότυχος. Δέρκομαι = κοιτάζω (πρβλ. οξυδερκής). Θρασύμυθος = ο αυθάδης. Κάμμορος < κατάμορος = κακόμοιρος.
Νομίζω ότι φαίνεται με την πρώτη ματιά ότι δεν είναι αυθεντικό το μήνυμα (και άλλωστε λογαριασμός zouraris_k δεν υπάρχει). Ωστόσο, ο συγγραφέας και επιφυλλιδογράφος Τάκης Θεοδωρόπουλος, ίσως επειδή δεν έχει πείρα από τα κοινωνικά μέσα ίσως όμως επειδή ήθελε να το πιστέψει, πίστεψε απόλυτα ότι το τιτίβισμα είναι του αληθινού Ζουράρι, και στην επιφυλλίδα του βγάζει από την τρολιά του Αθυροστομίξ συμπεράσματα βαρυσήμαντα, αφού με αυτήν κλείνει την επιφυλλίδα του!