Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Τεταρτη 15 Απριλιου 2015


Γιάννης Α. Μυλόπουλος
ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ;
Τέσσερα χρόνια πρύτανης, 2010-2014, δεν θυμάμαι ούτε μια φορά να διαβάζουν από το MEGA, ALPHA, ΣΚΑΙ κλπ κανάλια ούτε μια ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων. Όταν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά κλπ διέλυαν την Παιδεία, καμία πρυτανική έκκληση δεν είχε τύχη στα κανάλια. Τώρα που οι πρυτάνεις ζητούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να επέμβει στην κατάληψη του ΕΚΠΑ, είναι πρώτη είδηση σε όλα τα ΜΜΕ... Πάντως, εξ όσων γνωρίζω, όταν παραβιάζεται η νομιμότητα καλούμε τις εισαγγελικές αρχές, όχι τον... πρωθυπουργό!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ωραία λοιπόν! Ο Κασιδιάρης ούτε αθωώθηκε, ούτε απαλλάχθηκε. Σταμάτησε η δίωξή του για νομικούς λόγους. Και φταίει η Κανέλη που, προφανώς για λόγους κομματικής σκοπιμότητας, δεν του έκανε μήνυση. Αν όμως στη θέση της Κανέλη ήταν ένας μετανάστης, ο οποίος φοβόταν, δικαίως ή αδίκως δεν έχει σημασία, να καταθέσει μήνυση για να μην μπλέξει και πάλι ο κάθε Κασιδιάρης που είχε ασκήσει βία, θα έβγαινε λάδι. Συμφωνούμε με το μήνυμα ατιμωρησίας για την απρόκλητη βία που η ελληνική πολιτεία στέλνει στην κοινωνία; Τα ίδια συνέβησαν και στην υπόθεση της ζαρντινιέρας το 2006. Αν δεν υπήρχαν κάποιοι καθηγητές πανμιου να καταθέσουν στην ειςαγγελία -με τις γνωστές γι αυτούς συνέπειες στη συνέχεια- έγκληση για τον βασανισμό του Κύπριου φοιτητή από τους αστυνομικούς, δεν θα είχε κινηθεί η παραμικρή διαδικασία. Καθώς ο Κύπριος σπουδαστής ήταν τόσο σοκαρισμένος, που το μόνο που δεν θα έκανε, ήταν να καταθέσει μήνυση. Αφού το παιδί δεν είχε καταλάβει από που του είχε έρθει. Περιπτώσεις όπου η δικαιοσύνη δεν συμβαδίζει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα..,
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίκαιροι Αμίλητοι
''Την ώρα που αεροκοπανάνε οι άρχοντες περί δημοκρατικής τάξης, ανάμεσά μας οι αμίλητοι ζούνε. Κι όσο σαν δούλοι εμείς μένουμε σιωπηλοί, οι ηγεμόνες δυναμώνουν, ξεσκίζουν, βιάζουν, ληστεύουν, των ανυπόταχτων τα μούτρα τσαλακώνουν. Ετούτων των αμίλητων το πετσί, περίεργα θα ’λεγες είναι φτιαγμένο. Τους φτύνουνε καταπρόσωπο κι αυτοί σκουπίζουνε σιωπηλά το πρόσωπο το φτυμένο. Να αγριέψουνε δεν το λέει η ψυχούλα τους, και που το παράπονό τους να πούνε; Απ’ του μισθού τα ψίχουλα, πώς να αποχωριστούνε; Μισή ώρα, κι αν, βαστάει το κόχλασμά τους, μετά αρχινάνε το τρεμούλιασμά τους. Ει! Ξυπνήστε κοιμισμένοι! Από την κορυφή ως τα νύχια ξεσκεπάστε τους, άλλο δε μας μένει''
Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς Μαγιακόφσκι
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σούβλισαν αρνί έξω από το εργοστάσιο οι επί 18 μήνες απεργοί της Coca Cola
Συλλογικά πέρασαν και την ημέρα του Πάσχα οι απεργοί της Coca Cola 3E, έξω από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. «Δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα και ελπίζουμε αυτό να είναι το τελευταίο Πάσχα που κάνουμε εδώ», δήλωσε στο www.kokkino.gr ο κ. Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του σωματείου της Coca Cola, στέλνοντας τις ευχές του και ευχαριστώντας όλο τον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Εδώ και 18 μήνες, οι απεργοί της Coca Cola βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και την επιστροφή τους στη δουλειά. Στο πλαίσιο του αγώνα τους, ο οποίος είναι αποκλεισμένος από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, καλούν τους πολίτες σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της Coca Cola 3E. Το αρνί που μπήκε στη σούβλα ήταν μια προσφορά των συνταξιούχων του σωματείου. Στη σελίδα τους στο facebook σημειώνουν: “Έξω από το εργοστάσιο γιορτάσαμε το Πάσχα. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΑΔΕΣ Κώστας Αρτεμίου, συνταξιούχοι του κλάδου, μέλη της ΑΔΕΣ και αλληλέγγυοι σχολικοί φύλακες.”
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκάνδαλο στην ολλανδική Κεντρική Τράπεζα: Το πρωί τραπεζίτης το βράδυ πόρνη
Ενα σεξουαλικό σκάνδαλο με ακραίες συμπεριφορές συγκλονίζει την Ολλανδική Κεντρική Τράπεζα. Η διευθύντρια χρηματαγορών το βράδυ γινόταν ιέρεια του σαδομαζοχισμού.
Ενα σεξουαλικό σκάνδαλο με ακραίες συμπεριφορές συγκλονίζει την Ολλανδική Κεντρική Τράπεζα. Η διευθύντρια επίβλεψης του χρηματοπιστωτικού τομέα, επί χρόνια ασκούσε παράλληλα το επάγγελμα της ιερόδουλης με... εξειδίκευση στις σαδομαζοχιστικές προτιμήσεις των πελατών της.
Αξιωματικός των Ες Ες Στο διαδίκτυο διαφήμιζε τις υπηρεσίες που πρόσφερε, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Κοντσίντα βαν ντερ Βαάλ, είχε υιοθετήσει το σύνθημα «όσο πιο ακραίο τόσο το καλύτερο» και υποσχόταν στους πελάτες της ότι – μεταξύ άλλων - μπορούσε να υποδυθεί τον ρόλο του «αξιωματικού των Ες Ες». Η αποκάλυψη που έκανε οικονομικό περιοδικό της Ολλανδίας, οδήγησε αμέσως στην απόλυση της γυναίκας από την Ολλανδική κεντρική Τράπεζα «για λόγους ηθικής ακεραιότητας» όπως χαρακτηριστικά ανακοινώθηκε. Η γυναίκα στο παρελθόν είχε εργαστεί για δύο από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις της Ολλανδίας και στην Κεντρική Τράπεζα προσελήφθη το 2007.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα βοθροκάναλα των νταβατζήδων από την στιγμή που κλήθηκαν να πληρώσουν 24 εκ. (ψύχουλα μπροστά σε αυτά που χρωστάνε ) σύστησαν εγκληματική τρομοκρατική οργάνωση και ανέβηκαν στο βουνό.
Ενιαίο τρομολαγνικό δελτίο ειδήσεων χρεοκοπία χρεοκοπία χρεοκοπία χρεοκοπία χρεοκοπία χρεοκοπία χρεοκοπία χρεοκοπία χρεοκοπία . ( Ολη τη μ. εβδομάδα έπαιζαν πρωί μεσημέρι βράδυ το ίδιο βίντεο από τα επεισόδια της Τρίτης ) καίγεται η Αθήνα καίγεται η Αθήνα καίγεται η Αθήνα καίγεται η Αθήνα καίγεται η Αθήνα καίγεται η Αθήνα Εισβολή μεταναστών μετανάστες μετανάστες μετανάστες μετανάστες μετανάστες μετανάστες μετανάστες μετανάστες .
Οσο αργεί να εφαρμοστεί ο νόμος τόσο αποθρασύνονται σε λίγο θα είναι αργά θα αρχίσουν να υποκινούν , να χρηματοδοτούν ,να στήνουν , να οργανώνουν προβοκάτσιες τύπου Σκουριές . Δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια που χρωστάνε, θέλουν ολόκληρη την νομή της εξουσίας. Δεν τους φτάνουν οι τυχών αχυράνθρωποι. Πόσο μάλλον τώρα που βρίσκουν κάποια αντίσταση. Τα θέλουν όλα. Εδώ θα δοκιμαστεί και η ωριμότητα του Λαού. Θα μασήσει; ή θα φτιάξει επιτέλους τους κανόνες δεοντολογίας, θα τους κάμει ένα εμπάργκο ή θα τους αφήσει να δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΚΑΙ. Κλειστα στοματα στην Αιδηψο για την καταγγελια εναντιον της Ζ. Κωνσταντοπουλου.
Απόλυτος τρόμος στην Αιδηψό δηλαδη . Εφιάλτης στο δρόμο με τα βενζινάδικα .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FT: Μην ποντάρετε στο ότι ο Τσίπρας θα κάνει «kolotoumba»
Τη λέξη "κωλοτούμπα" έμαθε στην παγκόσμια οικονομική ελίτ ο δημοσιογράφος των Financial Times Τόνυ Μπάρμπερ για να εξηγήσει πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πιθανό να προδώσει τις αριστερές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και να ηγηθεί ενός μετριοπαθούς συνασπισμού δυνάμεων. Στο άρθρο που τιτλοφορείται "Μην ποντάρετε ότι ο Τσίπρας θα εγκαταλήψει τα σκληρά καρύδια του ΣΥΡΙΖΑ", υπογραμμίζεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει τις προοπτικές να κάνει την "κωλοτούμπα" αλλά δε φαίνεται να την επιλέγει.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο μάρτυρας, που κανείς δεν αναζήτησε, αλλάζει την «ιστορία» που έστησαν για την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Μια άλλη εκδοχή του περιστατικού με πρωταγωνιστές την πρόεδρο της Βουλής και τον υπάλληλο του πρατηρίου υγρών καυσίμων, φέρνουμε σήμερα στο φως, ταράζοντας τα (θολά) νερά της ...«έγκυρης» ενημέρωσης –αυτής δηλαδή που κοπιάρει αναρτήσεις των κοινωνικών δικτύων χωρίς καν να κάνει τον κόπο να διασταυρώσει τις πηγές! Το ρεπορτάζ για τη «μάχη του βενζινάδικου» που περιφέρουν διάφοροι τηλεοπτικοί σταθμοί και ιστοσελίδες διανθισμένο από τις πένες και τις φωνές έγκριτων δημοσιογράφων, δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από τη γνωστή αναπαραγωγή αδιασταύρωτων καταγγελιών που πουλιούνται σαν αποκλειστικές «ειδήσεις». Μόνο που εμείς αποφασίσαμε να χαλάσουμε τη σούπα κάνοντας ρεπορτάζ που βασίζεται σε μια μαρτυρία με ονοματεπώνυμο... Η πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, ενώ βρισκόταν στην Εύβοια για τις μέρες των γιορτών, πληροφορήθηκε την Κυριακή του Πάσχα το θάνατο οικείου προσώπου της. Επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό της προκειμένου να μεταβεί στο σπίτι του θανόντος. Στη διάρκεια της διαδρομής, το όχημά της έπεσε σε λακούβα και έσκασε ένα από τα λάστιχα.
Με χαλασμένο ελαστικό κατευθύνθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων της ΕΚΟ, που βρίσκεται στο παραλιακό δρόμο της Αιδηψού, όπου και ρώτησε αν υπήρχε η δυνατότητα να αλλάξει το λάστιχο του αυτοκινήτου. Ο υπάλληλος του πρατηρίου κ. Νίκος Αλατσατιανός, της είπε ότι δεν έχει αυτή τη δυνατότητα γιατί δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία. Η κ. Κωνσταντοπούλου αποδέχτηκε την αιτιολογία του υπαλλήλου και έφυγε από το πρατήριο υγρών καυσίμων, χωρίς να έχει υπάρξει κανένας άλλος διάλογος –από αυτούς που ψευδώς αναπαράγονται στο διαδίκτυο. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τη βοήθεια οικείου προσώπου της, άλλαξε τελικά το λάστιχο του αυτοκινήτου και στη συνέχεια μετέβη στο σπίτι του εκλιπόντος. Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα του Πάσχα, και ενώ είχε ήδη προϋπάρξει η αλλαγή του ελαστικού, η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήγε και πάλι στο ίδιο βενζινάδικο, αφού ήταν το μοναδικό κοντινό πρατήριο που λειτουργούσε σε μέρα αργίας, και ζήτησε από τον υπάλληλο να της βάλει αέρα στο αλλαγμένο λάστιχο και, αν μπορεί, να ελέγξει την πίεση και στα υπόλοιπα ελαστικά. Έτσι και έγινε. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των ελαστικών, η κ. Κωνσταντοπούλου παρέμεινε μέσα στο όχημα της. Οταν επιχείρησε να φύγει από το πρατήριο, διαπίστωσε ότι τα ελαστικά του αυτοκινήτου χάνουν αέρα. Ακινητοποίησε το όχημα της και ζήτησε από τον υπάλληλο, «αν μπορεί» να τα ελέγξει ξανά. Τότε ο υπάλληλος του πρατηρίου, χωρίς καμιά άλλη αιτία, σε έντονο ύφος άρχισε να φωνάζει επαναλαμβάνοντας τη φράση: «Δεν είμαστε βουλκανιζατέρ». Μάλιστα σταδικά ύψωσε το τόνο της φωνής του και διάνθισε το λόγο του με κοσμητικά επίθετα. Αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας στο περιστατικό ήταν ο Βαγγέλης Βενετής, ο οποίος μας μίλησε. Ο Β. Βενετής, είναι πρώην αστυνομικός που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο πρατήριο για να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητο του με την σύζυγο του και το γιο τους.
Όταν είδε τον υπάλληλο σε έξαλλη κατάσταση, παρενέβη και τον κάλεσε να ηρεμήσει. «Γιατί της μιλάς έτσι;» ρώτησε ο Βαγγέλης Βενετής, ο οποίος έβλεπε μια γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητο, χωρίς αρχικά να έχει συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία δεν γνώριζε καν προσωπικά. Πλησιάζοντας διαπίστωσε ότι μέσα στο όχημα βρισκόταν η πρόεδρος της Βουλής. Τότε, ο Β. Βενετής απευθύνθηκε για δεύτερη φορά στον υπάλληλο και τον κάλεσε να σταματήσει να φωνάζει, λέγοντας: «Είναι η πρόεδρος της Βουλής, δεν είναι σωστό αυτό που κάνεις». Τότε ακριβώς ήταν που ο υπάλληλος ξέφυγε από κάθε μέτρο. «Αυτή είναι. Καλά της τα λέει ο Γιακουμάτος. Και στη συνέχεια απευθυνόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου άρχισε να βρίζει το σύζυγο και την οικογένεια της», άρχισε να φωνάζει και πλέον να κινείται και απειλητικά προς το όχημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Χρειάστηκε να παρέμβω και να τον συγκρατήσω τρεις φορές», μας δήλωσε ο Β. Βενετής. Όταν τον ρωτήσαμε αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκάλεσε κάποιο επεισόδιο ή επιτέθηκε φραστικά στον υπαλλήλο του πρατηρίου ή τον απείλησε με οποιονδήποτε τρόπο, μας ανέφερε: «Δεν βγήκε από το αυτοκίνητο της. Δεν μίλησε προς τον υπάλληλο. Δεν απείλησε κανέναν». Παρότι ο Β. Βενετής ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό, κανένας δημοσιογράφος ή μέσο από αυτά που χτες αναπαρήγαγαν το περιστατικό, δεν τον αναζήτησε για να μιλήσει μαζί του.
Αντίθετα στα διάφορα «ρεπορτάζ» που κατακλύζουν ιστοσελίδες και εκπομπές συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών, υπάρχουν αναφορές σε κάποιους ανώνυμους «αυτόπτες μάρτυρες». Επίσης ο Β. Βενετής, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ήταν αυτός που εντόπισε πρώτος και δυο γυναίκες που βρίσκονταν τυχαία στο πρατήριο και κατέγραψαν εικόνες και βίντεο από το περιστατικό. Ο ίδιος πλησίασε τις γυναίκες και, όπως μας είπε, τους ανέφερε: «Αυτό που κάνετε είναι παράνομο». Ο ίδιος επίσης θέλησε όπως μας είπε να καλέσει την αστυνομία. Προς τις δυο γυναίκες κατευθύνθηκε τελικά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βγαίνοντας από το αυτοκίνητό της. Σύμφωνα με τον κ. Β. Βενετή, τους είπε σε ήρεμο τόνο: «Αυτό που κάνετε απαγορεύεται. Σας παρακαλώ να διαγράψατε τις φωτογραφίες που πήρατε χωρίς συναίνεση». Οι δυο γυναίκες έσβησαν το υλικό και δεν υπήρξε καμιά παραιτέρω αντίδραση, όπως μας είπε ο Β. Βενετής. Μάλιστα ο ίδιος ρώτησε την κ. Κωνσταντοπούλου αν ήθελε να κληθεί η αστυνομία και εκείνη απάντησε ότι δεν χρειάζεται και ότι το περιστατικό είναι λήξαν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μονταζιέρα και σε βενζινάδικο
Μαρτυρίες που ανεβοκατεβαίνουν στο Facebook. «Ηχητικά ντοκουμέντα» που ήταν απλώς δηλώσεις. Μια «είδηση» με αδιασταύρωτα στοιχεία. Για τα καθεστωτικά ΜΜΕ το πολλοστό επεισόδιο στο σίριαλ «Ζωή Κωνσταντοπούλου» ήταν η «μάχη του βενζινάδικου». Όπου η Νέα Δημοκρατία ανακαλύπτει τα δικαιώματα της καταφρονεμένης εργατιάς, οι τηλεοράσεις αξιολογούν ψηλότερα το επεισόδιο από ό,τι τη διαπραγμάτευση για την εθνική οικονομία, οι ιστοσελίδες κανιβαλίζουν με την προσφιλή μέθοδο του κόπι-πέιστ και το σχετικό χάσταγκ γίνεται πρώτο στο ελληνικό τουίτερ. Το κουτσομπολιό αντικαθιστά την πολιτική επικαιρότητα. Όλα ξεκίνησαν όταν η ιστοσελίδα iefimerida.gr εμφάνισε δημοσίευμα που έφερε την πρόεδρο της Βουλής να προκαλεί επεισόδιο σε πρατήριο καυσίμων της Αιδηψού και να ζητά την απόλυση ενός υπαλλήλου, «σε κατάσταση υστερίας». Η ιστοσελίδα, γνωστή από «αποκαλύψεις» όπως η συνάντηση Τσίπρα - Αγγελοπούλου - Λάτση, επικαλέστηκε μαρτυρίες δύο γυναικών από ανάρτηση της μίας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και βίντεο, τα οποία όμως «καταστράφηκαν μετά από απαίτηση της ΠτΒ». Επίσης ανέβασε συνέντευξη με την καταγγέλλουσα, Βάλια Παναγιωτίδου, το οποίο πούλησε ως «ηχητικό» εν είδει ντοκουμέντου, με τον παραπειστικό τίτλο «Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κατάσταση αμόκ: Πάρε μου το αφεντικό σου να σε απολύσει τώρα [ηχητικό]». Η Βάλια Παναγιωτίδου εργάζεται στον ΟΤΕ κι από ό,τι φαίνεται από το προσωπικό της χρονολόγιο ενεργοποιείται στη ΔΑΠΚΕ ΟΤΕ. Ο υπάλληλος του βενζινάδικου λέγεται Νίκος Αλατσατιανός και «ακολουθεί» στο Facebook ομάδες όπως «η Κωνσταντινούπολη είναι η πρωτεύουσα του ελληνισμού», όταν δεν παίζει μουσική σε νυχτερινά μαγαζιά. Η Εφημερίδα των Συντακτών επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά εκείνος δεν απάντησε. Ένας συνάδελφός του δήλωσε ότι ο κ. Αλατσατιανός έλειπε με άδεια, αλλά και ότι ο ιδιοκτήτης, Κ. Τσαούσης, δεν θέλει να δώσει συνέχεια στη δημοσιότητα. Νωρίτερα ο κ. Τσαούσης παρουσιάστηκε να επιβεβαιώνει το συμβάν σε ιστοσελίδες, επικαλούμενος όσα του μεταφέρθηκαν: «Δεν ήμουν παρών όταν έγινε αυτό. Μου το είπαν οι υπάλληλοί μου. Δεν το πίστευα αυτό που άκουγα». Η Νέα Δημοκρατία υιοθέτησε ασμένως τις καταγγελίες. Ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης, κάλεσε την πρόεδρο να απολογηθεί και τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση: «Η απίστευτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά αλαζονείας της κ. Κωνσταντοπούλου δεν εξαντλείται μόνο μέσα στη Βουλή, αλλά όπως φαίνεται έχει αποδέκτη και την ελληνική κοινωνία». Ο κ. Πλακιωτάκης κάλεσε τους βουλευτές να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή «που στρέφεται κατά της ελληνικής κοινωνίας και δεν συνάδει με το ήθος που οφείλουν να έχουν οι αντιπρόσωποι του λαού μας»…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτόπτης μάρτυρας με… «γαλάζιες» αδυναμίες η Παναγιωτίδου που κατήγγειλε τη Ζωή!
Φίλος της «γαλάζιας» οπαδού, Βάλιας Παναγιωτίδου στο Facebook είναι ο Γιώργος Μουρούτης ή κατά κόσμον George Mouroutis, όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες. H Βάλια Παναγιωτίδου παρουσιάστηκε σαν «αυτόπτης μάρτυρας» καταγγέλλοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι δήθεν απείλησε με απόλυση τον υπάλληλο βενζινάδικου στην Αιδιψό, επειδή του ζήτησε να της αλλάξει το λάστιχο του αυτοκινήτου κι εκείνος αρνήθηκε. Η κα. Παναγιωτίδου έχει πλήθος εκλεκτών φίλων όπως ο Αντύπας Καρύπογλου αλλά και ο Κώστας Κεφαλογιάννης ο οποίος έχει αναρτήσει στη λίστα φίλων, φωτογραφία του με τον Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, ο «μετρ» της Σαμαρικής προπαγάνδας θεώρησε καθήκον του να υπερασπιστεί την κ. Παναγιωτίδου με σχετική ανάρτηση, για το περιστατικό που έλαβε χώρα σε βενζινάδικο της Αιδιψού. Το περιστατικό «βρωμάει» από παντού, και όλα δείχνουν πως πρόκειται για… δεξιός «δάκτυλος» πίσω από τις δήθεν απειλές εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής, στον υπάλληλο του βενζινάδικου, που «απείλησε» με απόλυση η κα Κωνσταντοπούλου. Για προσπάθεια σπίλωσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κάνει λόγο η τοπική του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιδηψό, που χαρακτηρίζει την καταγγέλουσα "επιπέδου Μουρούτη" και μιλάει για ήθος και ευγένεια της Προέδρου της Βουλής.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το στόρυ: Η Ζωή καθυβρίζει βενζινά επειδή δεν της αλλάζει λάστιχο, αγνοώντας προφανώς τη διαφορά βενζινάδικου με βουλκανιζατέρ. Η Βάλια, που τυχαίνει να είναι μέλος της ΝΔ και τέρμα αντι-ΣΥΡΙΖΑ, είναι μάρτυρας στο περιστατικό. Η Βάλια και μια φίλη της τραβούν το περιστατικό σε βίντεο με τα κινητά τους αλλά το διαγράφουν και οι δύο κατόπιν διαταγής της Ζωής. Δίνουν τα κινητά στη Ζωή για να ελέγξει αν τα βίντεο διεγράφησαν καλά. Το στόρυ προωθείται σε γνωστό κίτρινο στρατευμένο site. Ο Βενζινάς που δηλώνει ότι "στήριζε Ζωή" πριν το περιστατικό, τυχαίνει να είναι μέλος σε φασιστογκρούπ στο facebook. Τι δεν σου κολλάει;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και μία σοβαρή απορία ιδεολογικού τύπου: Η Ζωή δεν έχει express service;
Εχει...Αλλά προτίμησε νά πάει στό βενζινάδικο,νά "εκφοβίσει"τόν αθώο υπάλληλο,νά συναντηθεί μέ τήν "απλή πολίτη"Βάλια Παναγιωτίδου καί νά γεμίσει τό πρόγραμμα τού Μπογδάνου μέ ανατριχιαστκές (μετα-πασχαλινές)λεπτομέρειες........
τυφλα να χει Γκεμπελ και Γεωργαλας μπροστα στα Πορδοσαλτακια
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όλα τα βλέμματα παγκοσμίως είναι στραμμένα στην εν πολλές αμαρτίαις περιπεσούσα Ελληνική "δικαιοσύνη". Έτσι και αθωωθεί έστω και ένας από τους φονιάδες τραμπούκους Ναζιστές δεν θα έχει κανείς καλά ξεμπερδέματα, το μόνο σίγουρο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σταύρος Θεοδωράκης: Έφερα μολύβια στα παιδιά για να ζωγραφίζουν με χρωματιστά χρώματα. Ο ΓΑΠ ήταν Στήβεν Χόκινγκ μπροστά σ' αυτόν.
Όχι, όχι, δεν είναι απλά ηλιθιότητα να χρησιμοποιείς ορφανά παιδιά για πολιτικές σκοπιμότητες, και δη τις συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες, πρόκειται περί αδίστακτου πονηρολόγου κοινωνιοπαθούς και είναι κοινωνικό, ίσως και ποινικό, έγκλημα το να εξισώνει την ανάγκη αυτών των παιδιών με παιχνίδια των 5 ευρώ, ενώ τα απαγάγει για να πρωταγωνιστήσουν σε πολιτική εκστρατεία. Και τα απαγάγει από την στιγμή που δεν έχει έγγραφη και έννομη συγκατάθεση τους για τις υπηρεσίες που του προσφέρουν και για τις οποίες δεν αμείβονται. Αρκετά πια με το θράσος του κάθε Ναζιστή.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η πρόεδρος της βουλης λέει απείλησε υπάλληλο οτι θα τον απολύσει αν δεν την εξυπηρετησει!! Αυτο απλά διέρευσε στο facebook! Εγω απλά μια ερωτηση κανω. Πιστευετε οτι ειναι αλήθεια? Απλά βάλτε για ενα λεπτο μονο τη λογικη σας μπροστα και πειτε μου....Πιστευετε οτι ειναι αλήθεια???Τιποτ αλλο! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μιχελογιαννάκης τσακώνεται στον αέρα με φοιτητή της ΔΑΠ
Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη μετά τον διάλογο του δευτέρου με φοιτητή που εκπροσωπούσε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και με αφορμή τη συνεχιζόμενη κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημίου
Απρίλιος 15 2015 12:47
Άναψαν τα αίματα στο πάνελ της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΙ μεταξύ του Γιάννη Μιχαλογιαννάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή τον έντονο διάλογο που είχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με φοιτητή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Στο φόντο η συνεχιζόμενη κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ για 17η ημέρα. Για την ακρίβεια, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ φοιτητής, εκπρόσωπος της ΔΑΠ, χαρακτήρισε τους καταληψίες εγκληματίες, γεγονός που εξόργισε τον κ. Μιχελογιαννάκη, ο οποίος ζήτησε από τον φοιτητή εκπροσωπο της ΔΑΠ να καταθέσει εάν έχει στοιχεία στον εισαγγελέα. Ο κ. Γεωργιάδης διέκοψε τη συζήτηση λέγοντας πως γίνεται bullying στον φοιτητή και ανέφερε πως οι ίδιοι καταληψίες είναι εκείνοι που κατ' επανάληψη έχουν κάψει το βιβλιοπωλείο του στα Εξάρχεια. Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι παρέμβει η αστυνομία καθώς χθες συνελήφθη μεγαλέμπορος ναρκωτικών από την Πολωνία και πως μέσα στους χώρους γίνεται διακίνηση. Από τη δική του μεριά ο κ. Μιχαλογιαννάκης ζήτησε να αποσυρθούν οι χαρακτηρισμοί περί "εγκληματιών" καθώς όπως είπε "το γεγονός ότι έπιασαν έναν έμπορο δεν σημαίνει ότι όλοι οι καταληψίες είναι έμποροι και εγκληματίες". Συμφώνησε πάντως πως δεν νοείται να γίνεται διακίνηση ναρκωτικών μέσα στην κατάληψη του ΕΚΠΑ. Ειπε πως οι αντιεξουσιαστες ειχαν καταλαβει και το γραφειο του στην Αθηνα, και αποχωρησαν μετα από συζητηση τους, και καλεσε τους αντιεξουσιαστες να αποχωρησουν από την πρυτανεια του ΕΚΠΑ γιατι όλα τα αιτηματα που βαζουν θα ψηφιστουν σαν νομοι από την βουλη σε λιγες μερες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρέπει να σταματήσει κάποτε αυτό το παραμύθι με "το σπίτι του Κεμάλ" στη Θεσσαλονικη, "το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ" στη Θεσσαλονικη, κ.λπ.. Στο συγκεκριμένο σπίτι, ο Κεμάλ ούτε γεννήθηκε, ούτε έζησε.
Ανήκε στον δεύτερο σύζυγο της μάνας του Κεμάλ.
Μετά τον θάνατο του πρώτου συζύγου της (και πατέρα του Μουσταφά Κεμάλ) η ίδια ξαναπαντρεύτηκε. Ο Κεμάλ μισούσε τον πατριό του, δεν συγχώρησε ποτέ στη μάνα του το ότι προτίμησε να ξαναπαντρευτεί από το να μείνει χήρα και είναι ζήτημα αν στο συγκεκριμένο σπίτι κοιμήθηκε έστω και ένα βράδυ στη ζωή του. Τα παραπάνω είχε δηλώσει ο βαθύς γνώστης της τουρκικής ιστορίας, αείμνηστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής. Η διατήρηση του μύθου περί του δήθεν σπιτιού του Κεμάλ εξυπηρετεί τις επεκτατικές βλέψεις και τους ανθελληνικούς σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις της Τουρκίας. Τα θλιβερά για τον Ελληνισμό Σεπτεμβριανά του 1955 ξεκίνησαν με αφορμή και πρόσχημα τουρκική προβοκάτσια τοποθέτησης και έκρηξης βόμβας στο εν λόγω κτήριο (αργότερα έγιναν γνωστά τα στοιχεία των Τούρκων πρακτόρων που είχαν βάλει την βόμβα), ενώ τα τελευταία χρόνια ο χώρος έχει εξελιχθεί σε προσκυνηματικό τόπο λατρείας για ορδές Τούρκων "τουριστών" στην Θεσσαλονίκη, με την ανάλογη προπαγανδιστική κάλυψη και υπερπροβολή από τουρκικά ΜΜΕ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμμένος από Μόσχα: Αντίθετη η Ελλάδα στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας
Τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες τόνισαν στη συνάντηση που είχαν προ ολίγου στην Μόσχα οι Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Ρωσίας. Θετικοί παρουσιάστηκαν αμφότεροι για τη συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας
Απρίλιος 15 2015 17:40
Τις προοπτικές της ανάπτυξης των διμερών στρατιωτικών σχέσεων, αλλά και της βελτίωσης της διεθνούς συνεργασίας ενώπιον της απειλής της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, συζήτησαν οι υπουργοί 'Αμυνας Ελλάδας και Ρωσίας Πάνος Καμμένος και Σεργκέι Σοϊγκού, που συναντήθηκαν πριν από λίγο στη Μόσχα. «Ελλάδα και Ρωσία είναι δύο χώρες με ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς και στη συνάντησή μας επιβεβαιώσαμε τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών», δήλωσε ο κ. Καμμένος μετά το πέρας και της κατ' ιδίαν συνάντησης με το Ρώσο ομόλογό του, που έγινε χωρίς παρουσία μεταφραστή και διήρκεσε περί τα 45 λεπτά. Είχε προηγηθεί περίπου ημίωρη συνάντηση με συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών. «Τα προγράμματα αμυντικής συνεργασίας, που ήδη υπάρχουν συνεχίζονται, θα υπάρχουν συντηρήσεις των υφισταμένων προγραμμάτων και ανταλλάξαμε απόψεις για τη μεγάλη απειλή, που υπάρχει, και για τη Ρωσία και για το ΝΑΤΟ και αφορά τον ισλαμικό φονταμενταλισμό στη Μ.Ανατολή και τη Β.Αφρική», σημείωσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος είναι προσκεκλημένος στην 4η διεθνή διάσκεψη της Μόσχας για την παγκόσμια ασφάλειας και αύριο θα εκφωνήσει ομιλία στο πλαίσιο των εργασιών της. «Θα εκμεταλλευτούμε αυτή τη δυνατότητα και θα ενημερώσουμε τους ομολόγους μας στο ΝΑΤΟ για τα τεκταινόμενα», σχολίασε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είναι ο μόνος υπουργός από χώρα του ΝΑΤΟ, που αποδέχθηκε την πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του. «Ο ελληνικός λαός σε όλες τις δύσκολες στιγμές κατέφευγε στη βοήθεια της Ρωσίας», παρατήρησε ο Έλληνας υπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης με το Ρώσο ομόλογό του, θυμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν ξεχνά τη ρωσική υποστήριξη στα εθνικά θέματα, όπως η εισβολή και η κατοχή της Κύπρου και ειδικότερα το ρωσικό βέτο για τις υποθέσεις του Κυπριακού. «Η νέα ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει τη συνεργασία με τη Ρωσία σε όλους τους τομείς. Οι πρόσφατες συμφωνίες του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο Πούτιν ανοίγουν νέες προοπτικές σ' αυτή τη συνεργασία», δήλωσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εκφράζει την αντίθεσή της «για τα μέτρα της ΕΕ κατά της Ρωσίας, θέση στην οποία μένουμε σταθερή και έχουμε εκφράσει και στο ΝΑΤΟ». Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας σημείωσε μάλιστα ότι «αν και μικρή χώρα, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ακυρωθούν αυτοί οι περιορισμοί», για τους οποίους είχε προηγουμένως εκφράσει τη λύπη του. Υποδεχόμενος τον Π. Καμμένο, ο Σ. Σοϊγκού διαπίστωσε ότι «η στρατιωτική και αμυντική-τεχνική συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας έχουν βαθιές ρίζες» και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχιστούν. «Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτήν την ένδοξη ιστορία της συνεργασίας μας, τόσο στη θάλασσα, όσο και στην ξηρά», είπε ο στενός και πολύχρονος συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος κατά τις εκτιμήσεις των σχολιαστών όχι μόνο στην πρόσφατη, αλλά και στην προαιώνια συνεργασία των δύο λαών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φλαμπουράρης: Σε περίπτωση αδιεξόδου, δεν αποκλείω δημοψήφισμα
"Δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω. Αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, θα τους στοιχίσει πολλά" δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου. Σε ποια περίπτωση μπορεί να οδηγηθούμε σε δημοψήφισμα
Απρίλιος 15 2015 11:56
«Σε ιστορικού βεληνεκούς αποφάσεις δεν είναι κακό να ρωτήσεις τον ελληνικό λαό» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. «Πήραμε εντολές πριν από δύο μήνες, αυτές θα υλοποιήσουμε, δεν έχουμε ανάγκη από εκλογές» πρόσθεσε. «Δεν έχω την άποψη ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές» δήλωσε ο κ. Φλαμπουράρης ενώ σημείωσε: «Σε περίπτωση αδιεξόδου, μπορεί και να σκεφτούμε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Σε ιστορικού βεληνεκούς αποφάσεις, δεν θα είναι κακό να ρωτήσεις και τον ελληνικό λαό». Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, έκανε λόγο για «σκληρή μάχη, η οποία θα κερδηθεί» και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω «στα ζητήματα τα οποία συνέβαλαν στο να φτάσει η χώρα σε αυτό το τραγικό σημείο που βρίσκεται». «Το θέμα δεν είναι αν θα καθυστερήσει μία εβδομάδα, δέκα ημέρες, αλλά να υπάρξει συμφωνία» είπε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές. Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί προς τους εταίρους «υπάρχουν σημεία συμβιβασμού» και σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που θέλουν τους δανειστές να διαφωνούν με τις προτάσεις της Αθήνας, είπε πως είναι ειδήσεις «που διακινούνται από διάφορα ΜΜΕ, τις οποίες αναπαράγουν και τα ελληνικά μέσα». Ο κ. Φλαμπουράρης επέμεινε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν πίσω οι εταίροι» και εξήγησε ότι «οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ δεν έχουν αποφασίσει να διαλύσουν την Ένωση. Με ποια λογική θα φύγει η Ελλάδα και όχι η Ιταλία ή η Γαλλία. Θα τους στοιχίσει πάρα πολύ». Απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο να προκαλέσει η κυβέρνηση ατύχημα, καθώς, όπως είπε, ήταν σαφής «η λαϊκή εντολή για λύση εντός του ευρώ». Για το μεταναστευτικό, σημείωσε πως «το θέμα των προσφύγων είναι ένα συνολικό ζήτημα της Ευρώπης που πρέπει να λύσουμε όλοι μαζί». «Δεν αντέχει η Ελλάδα της κρίσης όλους τους πρόσφυγες πολέμου» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Κανένας δεν μας λέει τι πρέπει να γίνει με αυτούς». Αναφερόμενος σε μία πιθανή προσωρινή λύση, δήλωσε πως θα πρέπει να «δημιουργηθούν συνθήκες για να μείνουν εδώ για λίγο καιρό». «Η Τασία (σ.σ. Χριστοδουλοπούλου) τρέχει. Γίνεται προσπάθεια να βρεθούν χώροι, όπως παλιά στρατόπεδα, εγκαταλειμμένες πολυκατοικίες, να μένουν προσωρινά εκεί. Έχουμε κάνει έκκληση στον Αβραμόπουλο για να βρεθεί λύση. Αν δεν έχουμε τη λύση, πρέπει να κάνουμε προσωρινά μέτρα για να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι στον δρόμο και στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Ευρώπη, να λύσουμε το θέμα» είπε αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του θέματος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ «ΚΑΜΙΚΑΖΙ» ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΒΑΡΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ
ΠΟΙΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Όπως σας έχουμε αποκαλύψει, σε σύσκεψη που είχαν στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος...) οι καναλάρχες και ορισμένοι άλλοι βαρόνοι των ΜΜΕ αποφάσισαν να συγκροτήσουν «Συντονιστικό Γραφείο» κατά της κυβέρνησης, ώστε να πολεμήσουν και την αποπληρωμή των οφειλόμενων για τη χρήση των συχνοτήτων απ' το 2011 και μετά και την επαναπροκήρυξη των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων από μηδενική βάση και το έλεγχο των θαλασσοδανείων τους. Πρόκειται –στην ουσία- για μια επανάληψη της μάχης που είχαν δώσει το 2005 κατά Καραμανλή και Παυλόπουλου τότε λόγω του νόμου για τον «βασικό μέτοχο». Και ήδη τα πρώτα δείγματα αυτής της επιχείρησης εναντίον της κυβέρνησης τα έχουμε δει, απ' τη στάση που έχουν κρατήσει τις τελευταίες μέρες τα συστημικά ΜΜΕ σε θέματα όπως το μεταναστευτικό, η προβολή μιας φοβικής και ακροδεξιάς ατζέντας σε συγχορδία με τον Αντ. Σαμαρά (όπως πιστεύει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, όπως σας αποκαλύψαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ), αλλά και η παρουσίαση της κρίσιμης εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, όπου τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ της διαπλοκής και ιδιαίτερα συγκεκριμένων καναλιών εμφανίζουν ήδη τη χώρα... χρεοκοπημένη!
Κατά τις πληροφορίες μας, σε αυτό το άτυπο «Συντονιστικό» των διαπλεκόμενων βαρόνων συμμετέχουν: • Διευθυντής καναλιού. • Διευθυντές ειδήσεων δύο άλλων καναλιών. • Επικεφαλής πολιτικού ρεπορτάζ έτερου καναλιού. • Δύο αρθρογράφοι συγκροτήματος. • Αρθρογράφος εφημερίδας που στηρίζει τη Ν.Δ. • Διευθυντής άλλης εφημερίδας. • Δύο στελέχη άλλου συγκροτήματος, που έχει και εφημερίδα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ...
Ενώ, όπως επίσης έχει αποκαλύψει το Newsbomb.gr,σε αυτό το «Συντονιστικό» παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες δύο τέως υπουργοί, ένας του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είναι και επιφανής νομικός και ένας –λαλίστατος- της Ν.Δ....
σχολιο.- Αυτό που πρέπει τώρα να καταλάβει ο Τσίπρας είναι ότι δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Να τους κλείσει όσο είναι πανίσχυρος, πριν αρχίσει να βιώνει βήμα βημα την πορεία πτώσης του Καραμανλη.
Σχολιο.- οση λασπη και να βαλουν στον ανεμιστηρα τα κοστουμια του συριζα-ανελ ειναι αλεκιαστα και παλι αυτοι θα ειναι λερωμενοι οταν ο βοθρος τους εχει γεμισει οσο τσιμεντο και να ριξουν παλι βρωμαει οταν κανεις αρνητικη διαφημηση τοσο πιο πολυ ο κοσμος δεν τους πιστευει διαπλεκομενοι ξυπνησαμε απο τον ληθαργο ηταν να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τωρα περιμενετε 30 χρονια και βλεπουμε
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συλλογικοί φορείς και αντιφασιστικές οργανώσεις διοργανώνουν συλλαλητήριο και πορεία τη Δευτέρα (20/4/2015) το πρωί με κοινό αίτημα την «καταδίκη της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης». Παράλληλα οι δικηγόροι των θυμάτων της, ζητούν την άμεση διεξαγωγή της δίκης σε καταλληλότερο περιβάλλον, όπως αυτό στο Εφετείο Αθηνών. Για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας (7.30π.μ. – 11.30 π.μ.) ενώ θα υπάρχουν και πούλμαν από τα 20 σημεία των προσυγκεντρώσεων στην Αθήνα για το συλλαλητήριο στο γήπεδο της Προοδευτικής στον Κορυδαλλό, όπως ειπώθηκε στην συνέντευξη Τύπου των εκπρόσωπων των φορέων υπό τον συντονισμό του Πέτρου Κωνσταντίνου, εκπροσώπου της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Την ανησυχία του για την αντιπαράθεση των «δύο πολιτικών άκρων», η οποία «αναπόφευκτα θα εκδηλωθεί» στην πόλη του Κορυδαλλού, με την συμμετοχή και των όμορων δήμων, εξέφρασε το μέλος του δημοτικού συμβουλίου και υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής Γιώργος Μακρινός, ζητώντας την αλλαγή του χώρου εκδίκασης με άμεση υπουργική απόφαση. Ο κ. Μακρινός διευκρίνισε επίσης ότι ο δήμος και ο λαός της πόλης, συμμετέχει με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και δεν επιθυμεί στο ελάχιστο την αναβολή της δίκης. Οι δικηγόροι των θυμάτων από την πλευρά τους καυτηρίασαν την τακτική της ογκώδους δικογραφίας που σχηματίστηκε με αποτέλεσμα την πολύμηνη καθυστέρηση της δίκης και την αποφυλάκιση ορισμένων από τους κατηγορούμενος. Εξήραν την αποφασιστική στάση των δυο - τριών δικαστικών του Πειραιά που στοιχειοθέτησαν κι ανέδειξαν την εγκληματική δράση της οργάνωσης, παρά τους «εσωτερικούς εχθρούς που είχαν να αντιμετωπίσουν», όπως είπαν χαρακτηριστικά. Τέλος εκ μέρους της Πακιστανικής κοινότητας ο Τζαβέτ Ασλάν, σημείωσε ότι με τη δίκη των μελών της οργάνωσης που «εμφανίζεται με πολιτική προβιά θα δικαιωθούν οι χιλιάδες μετανάστες που επί μακρόν υπέμειναν “χωρίς φωνή” την ομαδική βία και θηριωδία αυτών των εγκληματιών».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ: ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Περισσότερη ευελιξία από την Ευρώπη στη αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους ζήτησε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι. Σε δηλώσεις της στο περιθώριο συνάντησης των G7 στην γερμανική πόλη Λούμπεκ, σημείωσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να υπερασπιστεί το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον. Όπως μετέδωσε το Reuters, η κα Μογκερίνι δήλωσε πως «εάν πέσει ένας, τότε όλο το σύστημα θα καταρρεύσει» . «Είμαι μάλιστα πεπεισμένη γι αυτό, πρόσθεσε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πώς ο Πέππε Γκρίλλο αδειάζει τους "αριστερούς¨του ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΑΤΟ...
κ. Πριμηκύρηw, εκφραστήq της "αριστερής" πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ κι ειδικός στην ιταλική πολιτική κατάσταση... Τον κύριο Πριμηκύρη δεν τον γνωρίζει κανείς... Όμως, τρελαινόμαστε με όλους εκείνους που εμφανίζονται "ειδικοί" σε ορισμένα πολιτικά ζητήματα κι ειδικά με τον κ. Πριμηκύρη, αρχικά γελούσαμε, αλλά τώρα τα έχουμε πάρει στο κρανίο! Η ασχετοσύνη με περιτύλιγμα "διανόησης" κι "αριστεροσύνης"... είναι επικίνδυνη για την πολιτική.
Πρόσφατα είχε χαρακτηρίσει τον Beppe Grillo, ηγέτη του ιταλικού κινήματος "5 Αστέρια", εκφραστή της "εθνικής αστικής τάξης", για να δικαιολογήσει πόσο αριστερός είσαι όταν υπερασπίζεσαι το ευρώ, ενώ ο Grillo που είναι ενάντιος στο ευρώ, είναι εκφραστής της "αστικής" τάξης. Θυμίζει λίγο εκείνους τους -από τότε ευρωλάγνους "ευρωκομμουνιστές" του ΚΚΕ εσωτερικού, που θα "άλλαζαν" την Ευρώπη- συντρόφους του, που ήθελαν τον...αντιδικτατορικό αγώνα μαζί με τον Γλύξμπουργκ... (εκτός την ομάδα-τάση του Αντώνη Μπριλλάκη). Τώρα πως θα δικαιολογήσει ο αριστερός Πριμηκύρης τον αγώνα του Beppe Grillo εναντίον των πολέμων του ΝΑΤΟ; Πως η Γερουσιαστής του κινήματος "5 Αστέρια" καταθέτει πρόταση "Συνταγματικού Νόμου" για το ΝΑΤΟ; (Presentazione del Disegno Di Legge Costituzionale n. 1774, d’iniziativa della senatrice Paola De Pin...) Άραγε ο Τσίπρας που μιλάει για παραμονή στο ΝΑΤΟ είναι αριστερός, όπως κι υπέρ του ευρώ, ενώ ο Beppe Grillo της "αστικής τάξης"; Σκέφτεστε τι πολιτική θα κάνει ο κ. Πριμηκύρη, αν ικανοποιηθεί η φιλοδοξία του και γίνει Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού;
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ! ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΚΙ ΟΥΔΕΤΕΡΗ!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρωταθλητές στους φόρους
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015, 08:30
Θλιβερή πρωτιά κατέχει η Ελλάδα ως προς τη συνολική επιβάρυνση (tax burden) του εισοδήματος μίας οικογένειας με δύο παιδιά και ένα εργαζόμενο μέλος, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Συγκεκριμένα, η επιβάρυνση, όπως προκύπτει από τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους, ενός εργαζομένου με δύο παιδιά ανέρχεται σε 43,4% έναντι 26,9% που είναι ο μέσος όρος στα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ. Ακολουθούν το Βέλγιο (40,6%) και η Γαλλία (40,5%), ενώ στη Νέα Ζηλανδία καταγράφεται η χαμηλότερη επιβάρυνση (3,8%) στο εισόδημα οικογένειας με δύο παιδιά και ένα εργαζόμενο μέλος. Χαμηλά στην κατάταξη βρίσκονται η Ελβετία (9,8%) και η Ιρλανδία (9,9%). Επίσης, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ίδια ομάδα με τη Χιλή και το Μεξικό, όπου η «φορολογική σφήνα» (δηλ. η αναλογία των φόρων που πληρώνει ένας εργαζόμενος χωρίς παιδιά προς το αντίστοιχο συνολικό κόστος για τον εργοδότη) είναι χαμηλότερη για εργαζομένους με παιδιά σε σχέση με άγαμους και άτεκνους εργαζομένους. Έτσι, η επιβάρυνση για άγαμο υπάλληλο του ιδιωτικού τομέα ανέρχεται σε 40,4% του εισοδήματος έναντι 36% του μέσου όρου του ΟΟΣΑ, με την Ελλάδα να κατατάσσεται στην 14η θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία. Πάντως, υπάρχουν και... χειρότερα: το Βέλγιο κατέχει την πρώτη θέση (55,6%) και ακολουθούν η Αυστρία (49,4%) και η Γερμανία (49,3%). Ακόμη οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης εργαζομένων και εργοδοτών αντιστοιχούν στο 83% της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης σε σύγκριση με το 63% του συνολικού μέσου όρου του ΟΟΣΑ. Τέλος, από τη σύγκριση των επιβαρύνσεων από φόρους και εισφορές μεταξύ των ετών 2010 και 2014 προκύπτει ότι ο μέσος άγαμος εργαζόμενος «σηκώνει» περισσότερα βάρη κατά 1,3%, δηλαδή από 39,1% το 2010 σε 40,4% το 2014. Αυτό όταν κατά την ίδια τετραετία στα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ το αντίστοιχο βάρος μειώθηκε κατά 0,7%.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κέντρα υποδοχής για μετανάστες, φύλλο πορείας για πρόσφυγες
Τρίτη, 14 Απριλίου 2015, 18:59
Μια απόφαση-σοκ για την Ευρώπη, παίρνει η κυβέρνηση υπό την πίεση γεωπολιτικών αλλά και οικονομικών δεδομένων: Δίνει χαρτιά νομιμότητας στους Σύρους πρόσφυγες για να ταξιδέψουν όπου θέλουν. Παράλληλα μεταφέρει όσους ήρθαν πρόσφατα στη χώρα, από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου θα διαχωριστούν σε πρόσφυγες και σε μετανάστες. Η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην οποία μετείχαν οι υπουργοί Ν. Βούτσης, Γ. Πανούσης, Θ. Δρίτσας, Τ. Χριστοδουλοπούλου καθώς και οι Αθανασόπουλος Αθανάσιος, (ναύαρχος Λιμενικού), Πατρινός Νικόλαος, (υπαρχηγός Β’ Λιμενικού) και Καλογερόπουλος Αριστείδης, (ειδικός σύμβουλος του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου «Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη ροή προσφύγων για λόγους που έχουν να κάνουν με την διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στην Συρία αλλά και σε άλλες περιοχές. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι την ίδια ακριβώς περίοδο σημειώνεται έντονα αυξητική τάση εισροής προσφύγων και στην Ιταλία». Ο Γ. Σακελλαρίδης σημειώνει επίσης ότι «από τις πρώτες καταγραφές προκύπτει ότι το κίνητρο της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτών των ανθρώπων δεν είναι τόσο η οικονομική ανέχεια αλλά ο άμεσος κίνδυνος για την ζωή τους».
Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη είναι: 1. Η μεταφορά των νεοεισελθέντων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο διαχωρισμός τους εκεί σε πρόσφυγες και σε μετανάστες. 2. Στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα, τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους. 3. Εγκρίθηκε σχέδιο για τη διαμόρφωση ειδικών χώρων διαμονής σε κλειστούς χώρους, σε καταυλισμούς αλλά και σε υπάρχουσες υποδομές όπου θα γίνονται και όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, 4. Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αλλά και στη Σύνοδο των αρμόδιων Υπουργών η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη και να υπάρξει αναλογικός καταμερισμός των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλήγει «Το προσφυγικό ζήτημα είναι διεθνές και όχι ελληνικό. Απαιτεί σοβαρότητα, ψυχραιμία και πάνω από όλα ανθρωπιά. Αυτή την ώρα δεν νοούνται πολιτικά παιχνίδια και ανέξοδοι λαϊκισμοί με τις ανθρώπινες ζωές».
H γκάφα με την απόφαση για τους Σύρους
Λίγη ώρα μετά την πρώτη ανακοίνωση, την οποία ανέγνωσε και on camera ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εστάλη «ορθή επανάληψη» της ανακοίνωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου με την οποία τροποποιείται η αναφορά στην απόφαση για τους Σύρους. Ενώ στην αρχική ανακοίνωση αναφέρονταν ότι «στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα, τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους» στην ορθή επανάληψη αναγράφεται: «Στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα». Αντικαταστάθηκαν δηλαδή οι λέξεις «νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα» με την φράση «όλα τα απαραίτητα έγγραφα» και επίσης έχει απαλειφθεί εντελώς η φράση «με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους». Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, εξηγούσαν ότι η αλλαγή αυτή έγινε για να μην υπάρξει παρανόηση ότι η κυβέρνηση πάει να σπάσει την συνθήκη του Σένγκεν. «Και στις δύο περιπτώσεις, απλώς αναφέρουμε το καθεστώς ασύλου που ισχύει σήμερα. Οποιος κριθεί νόμιμος, μπορεί να πάρει ταυτότητα και προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα που ισχύουν για 3 μήνες. Εμείς, ουσιαστικά κάναμε την επιτάχυνση της διαδικασίας αναγνώρισης των Σύρων ως πολιτικών προσφύγων» ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Πρόκειται για μία γκάφα που θα μπορούσε να δημιουργήσει... διπλωματικό επεισόδιο και αποσοβήθηκε στο παρά πέντε, ωστόσο, προκλήθηκε αλγεινή εντύπωση για το λάθος...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άννα Βαγενά :«Ανόητη η δήλωση της Χριστοδουλοπούλου»
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015, 14:54
«Η κυβέρνηση είναι μόλις τριών μηνών και το πρόβλημα της μετανάστευσης και των προσφύγων ξεπερνάει τα σύνορα της Ελλάδας, καθώς το ίδιο αντιμετωπίζουν Ιταλία και Μάλτα», δήλωσε στον focus fm 103,6 η ηθοποιος και τωρα πλεον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά. «Δεν μπορεί από μόνη της η Ελλάδα να περιθάλψει τις χιλιάδες των μεταναστών», τόνισε ενώ σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως «οι ενέργειες του Μιχάλη Χρυσοχοίδη και ακολούθως του Νίκου Δένδια είχαν αποδώσει και είχε βελτιωθεί η κατάσταση στα αστικά κέντρα. Προς το παρόν δεν άλλαξε δραματικά η κατάσταση, αλλά θα πρέπει ο πολιτικός κόσμος να βρει τρόπο σε συνεργασία με την Ε.Ε. να αντιμετωπίσει το πρόβλημα». «Είναι εκτός τόπου και χρόνου» έτσι σχολίασε η Άννα Βαγενά τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, πως δεν υπάρχει πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας και πως οι μετανάστες απλά λιάζονται. Η Βουλευτής του νομού Λαρίσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως «δεν είναι αυτό πολιτική» συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά «Η δήλωση της υπουργού ήταν ατυχής , ήταν ανόητη, το θέμα είναι τεράστιο και δεν είναι μόνο Ελληνικό».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εμπαιγμό από την κυβέρνηση καταγγέλλουν οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015, 13:45
Εμπαιγμό από την κυβέρνηση καταγγέλλουν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που ήταν σε καθεστώς σύμβασης έργου. Οι συγκεκριμένες εργαζόμενες είναι απολυμένες εδώ και τρία χρόνια και πληρώνονταν με 325 ευρώ τον μήνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε υποσχεθεί εξίσωση με τις συναδέλφους τους που είναι αορίστου χρόνου. Για τον λόγο αυτό πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Είχαν, μάλιστα, συνάντηση με τον κ. Δ. Τσουκαλάς, προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημά τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ανικανος και αχρηστος περιφερειάρχης Πελοποννήσου για το μείζον ζήτημα των απορριμμάτων
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015, 19:55
"Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα υλοποιηθεί καθ΄ολοκληρίαν", διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο οποίος επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που θα ολοκληρωθούν τα έργα στο σύνολό τους. Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κ. Τατούλης διαβεβαίωσε ότι δεν θα μείνει ούτε ένα έργο ημιτελές, μετά το τέλος της προγραμματικής περιόδου, σε αντίθεση - όπως είπε - με τα διακόσια περίπου ημιτελή έργα που παρέλαβε η αιρετή Περιφέρεια και τα οποία ολοκλήρωσε στο σύνολό τους. Ο κ. Τατούλης είπε ακόμα, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη στη χώρα που μπορεί να υλοποιήσει έργα στη νέα προγραμματική περίοδο, αφού είναι πλήρως έτοιμη σε ότι αφορά τις αιρεσιμότητες, και κάλεσε την κυβέρνηση να επισπεύσει την έναρξη του προγράμματος, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Για το μείζον ζήτημα των απορριμμάτων, υπογράμμισε την πολιτική βούληση της Περιφερειακής Αρχής να διεκδικήσει και να υλοποιήσει το σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισής τους, ενώ σε ότι αφορά την αποκατάσταση των 76 ΧΑΔΑ, ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός επαναλαμβάνεται την προσεχή Παρασκευή. Εκτίμησε ότι θα κατατεθούν προσφορές, ενώ για τους απομείναντες 4 ΧΑΔΑ ενημέρωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι και άμεσα θα δημοπρατηθούν.
Επιπλέον, για την χωματερή στην Αγία Τριάδα Τρίπολης, ειχε το θρασσος, ενώ η ευθυνη είναι δικη του της περοιφερειακης Αρχης που δεν εκανε τιποτε, και κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή Τρίπολης, λέγοντας πως δημιούργησε τη χωματερή με παράνομες αποφάσεις και ανακοίνωσε ότι τις προσεχείς ημέρες η Περιφέρεια θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για να αποδοθούν οι ευθύνες και να βρεθεί ο τρόπος αποκατάστασης. Στον τομέα του τουρισμού, είπε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με Γάλλους για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ώστε από τον επόμενο μήνα να ξεκινήσουν τα δρομολόγια για την άφιξη 25.000 Γάλλων τουριστών με τακτικά δρομολόγια. Τέλος, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι θα αποτελέσουν θέμα πρώτης προτεραιότητας οι τομείς της αγροτικής οικονομίας και της κτηνοτροφίας στη νέα προγραμματική περίοδο, με προγράμματα τριετή και βιώσιμα, με μετρήσιμα αποτελέσματα, ενώ ειδική έμφαση είπε πως θα δοθεί στην ανάπτυξη της αλιείας, όπου ο φάκελος για την ανάπτυξη του τουριστικού χαρακτήρα της είναι έτοιμος και μόλις ανοίξει το σχετικό πρόγραμμα θα υποβληθεί άμεσα. Στο μεταξύ, Ο κ. Τατούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση για "προσπάθεια δημιουργίας σκληρού κομματικού κράτους", και υποστήριξε ότι το κυβερνών κόμμα άλλαξε συμπεριφορά. "Προεκλογικά εμφανιζόταν ως υπέρμαχος της απόλυτης διαφάνειας, ενώ τώρα επιχειρεί με τη δημιουργία κομματικών παρεών να ελέγξει τις συνειδήσεις των πολιτών", είπε.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΞεφτιλοΟΗΕ: Αποφασισε εμπάργκο στην πώληση όπλων στους Χούτι
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015, 10:17
Το Αποικιοκρατικο Συμβούλιο Ασφαλείας των ξεφτιλισμενων του ΟΗΕ υιοθέτησε την Τρίτη μια απόφαση με την οποία καλούνται οι σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης να αποσυρθούν από τις ζώνες που έχουν καταλάβει, ενώ επιβάλλονται και κυρώσεις σε βάρος τους, μεταξύ των οποίων και εμπάργκο στην πώληση όπλων. Οι 14 από τις 15 χώρες του Σ.Α. υπερψήφισαν την απόφαση, ενώ η Ρωσία απείχε, επειδή οι δικές της προτάσεις δεν συμπεριελήφθησαν στο κείμενο που είχαν υποβάλει η Ιορδανία και οι χώρες του Κόλπου. Η απόφαση καλεί «όλες τις πλευρές» να διαπραγματευτούν το συντομότερο δυνατόν την «ταχεία διακοπή» των εχθροπραξιών. Ωστόσο, δεν επιβάλλει στον αποικιοκρατικο συνασπισμό των αραβικών χωρών των σειχιδων που μάχεται το λαο της Υεμενης και τους Χούτι να διακόψει τις αεροπορικές επιδρομές που συνεχίζονται εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες. Το Συμβούλιο είχε περιοριστεί μέχρι χθες να διακηρύττει την υποστήριξή του στον διορισμενο από τους αποικιοκρατες «πρόεδρο» στην Υεμένη Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ο οποίος έχει καταφύγει στη Σαουδική Αραβία.
Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία συζητούν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε «ευρείας κλίμακας στρατιωτικές κινήσεις» στο σαουδαραβικό έδαφος, μαζί με άλλες χώρες του Κόλπου, ανακοίνωσε η αιγυπτιακή προεδρία έπειτα από τις συνομιλίες στο Κάιρο για την πρόοδο της εκστρατείας αεροπορικών επιδρομών μιας συμμαχίας υπό το Ριάντ εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούθι του λαου και του στρατου της Υεμένης. Οι δύο πλευρές θα σχηματίσουν μια κοινή στρατιωτική επιτροπή για να εξετάσει το θέμα αυτό περαιτέρω, ανέφερε η αιγυπτιακή προεδρία σε ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ζήτημα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και ο υπουργός Αμύνης της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο Κάιρο την Τρίτη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015, 06:24
Εκατοντάδες ακτιβιστές βγήκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης για να διαμαρτυρηθούν για τη νέα δολοφονία άοπλου Αφροαμερικανού άνδρα από αστυνομικό στη Νότια Καρολίνα. Κρατώντας πανό, οι διαδηλωτές έκλεισαν τους δρόμους και απέκλεισαν τη γέφυρα του Μπρούκλιν. «Σταματήστε τις δολοφονίες από την αστυνομία. Σταματήστε τους δολοφόνους αστυνομικούς» ήταν κάποια από τα συνθήματά τους. Στην πορεία βρέθηκαν και συγγενείς θυμάτων αστυνομικής βίας που ζήτησαν να υπάρξει δικαιοσύνη σε αυτές τις περιπτώσεις. Ένας από αυτούς ήταν και ο πατέρας ενός 13χρονου που παλεύει τα τελευταία 20 χρόνια να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατό του. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις μόλις η πορεία έφτασε στη γέφυρα του Μπρούκλιν. Μία άλλη ομάδα διαδηλωτών συνεχίζει την πορεία και σκοπεύει να φτάσει στην Ουάσινγκτον από τη Νέα Υόρκη μέχρι τις 21 Απριλίου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκτιμησεις ΔΝΤ. Απειλη για την διεθνη οικονομια ένα Grexit. Αποσταθεροποιηση των αγορων από μια εντεινομενη ελληνικη κριση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eλπιδα του κοσμου για λυση απο Μαξιμου για διαβατηρια-εξπρες σε Συριους. Ανακοινωσαν μετρο που θα μας εβγαζε (ευτυχως επιτελους!!!) από τη Σενγκεν αλλα δυστυχως… το μαζεψαν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοκ! Περιποιημενοι ανθρωποι περιμενουν στις ουρες των σισσιτιων
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μισθοφοροι (της Blackwater) καταδικαστηκαν για σφαγη αμαχων
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεντευξη του Συνταγματολογου Γιωργου Κασιματη. «Μονον στη Γουατεμαλα υπηρχε ορος για εκχωρηση της δημοσιας περιουσιας». «Μνημονια και μετρα παραβιαζουν θεμελιωδεις νομους του Συνταγματος και του Διεθνους Δικαιου». «Υπαρχει εναλλακτικη λυση μεσα από μια πολυδιαστατη πολιτικη για να μην παμε σε μια νεα δουλεια στην Ευρωπη».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εν μεσω αντιδρασεων της τοπικης κοινωνιας του Κορυδαλλου, που ζηταει η δικη να γινει στην Ευελπιδων για να μην καταστραφει η τοπικη κοινωνια από τους αληταραδες ναζιδες. Τη Δευτερα ξεκινα η δικη της Χρυσης Αυγης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Κοιτάζω τα παιδιά μου που πεινάνε και ντρέπομαι»...
Κάθε περίπτωση είναι μια μοναδική δραματική περίπτωση κι όλες μαζί συνθέτουν την εικόνα της φτώχειας που καλπάζει «Εχω δυο παιδάκια και τώρα, για να τα ζήσω, πρέπει να ψάχνω φαγητό και γάλα στις δομές αλληλεγγύης. Γιατί; Είχα μια δουλειά επί δεκαετίες, είχα ένσημα, είχα τις οικονομίες μου, είχα το σπίτι μου, πλήρωνα φόρους» «Η ζωή σου γίνεται σαν κινούμενη άμμος, κάθε μέρα βουλιάζει όλο και πιο πολύ. [...] Κι εσύ δίνεις μάχη για να εξασφαλίσεις το φαγητό τους» Η Βασιάννα δεν μου μιλάει καθόλου. Κάθεται στην αγκαλιά της μαμάς της, σφίγγει γερά τη Φραουλίτσα της, την κούκλα με το ροζ καπέλο, κι αρνείται ό,τι κι αν της προσφέρεις: δεν θέλει μπισκότο, δεν θέλει πορτοκαλάδα, δεν θέλει ούτε να ζωγραφίσει. Η Βασιάννα ντρέπεται, αλλά σίγουρα ντρέπεται λιγότερο από τη μαμά της. Και για εντελώς διαφορετικούς λόγους... Η Βασιάννα είναι η μικρότερη κόρη της Μαρίας που στα 30 της έχει ήδη 5 παιδιά. «Ξέρω τι θα με ρωτήσεις. Γιατί έκανα τόσα παιδιά, ενώ υπάρχει κρίση», προλαβαίνει την ερώτησή μου. «Το πρώτο το ήθελα πολύ, ήμουν νέα κι ερωτευμένη. Τα άλλα προέκυψαν, παρ’ όλο που προσπαθούσα να το αποφύγω. Κι όταν έρχονταν, δεν ένιωθα καλά να τα σκοτώσω –όσο και να το κάνεις είναι ψυχούλες. Το τελευταίο το έκανα με τον δεύτερο σύντροφό μου. Αλλά για κανέναν δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αν δεν μέναμε ξαφνικά κι οι δυο άνεργοι». Αυτή είναι η ιστορία της Μαρίας και το σημείο-κλειδί των προβλημάτων της είναι μια λέξη μόνο: ανεργία. Αυτή η ίδια λέξη που ανέτρεψε τη ζωή και του Στράτου. «Εχω δυο παιδάκια και τώρα, για να τα ζήσω, πρέπει να ψάχνω φαγητό και γάλα στις δομές αλληλεγγύης. Γιατί; Είχα μια δουλειά επί δεκαετίες, είχα ένσημα, είχα τις οικονομίες μου, είχα το σπίτι μου, πλήρωνα φόρους. Και μετά το σύστημα με πέταξε έξω. Πώς με πετάς έτσι; Πώς μας φέρονται έτσι; Το αφεντικό μου με το που άλλαξαν οι νόμοι άρχισε να κάνει ό,τι γουστάρει: μας μείωσε τα μεροκάματα -βάλτε πλάτη, έλεγε. Μας έβαζε να δουλεύουμε υπερωρίες και δεν πλήρωνε -πάλι βάλτε πλάτη. Μας έκανε εκ περιτροπής -πάλι να βάλουμε πλάτη. Μετά δεν μας πλήρωνε για μήνες -εκεί κι αν βάλαμε πλάτη. Στο τέλος σταμάτησε να μας πληρώνει εντελώς -μας τσάκισε την πλάτη εντελώς...».
Νεόπτωχοι
Κάπως έτσι, τόσο απλά και τόσο οικεία για όλους μας πια, η Μαρία κι ο Στράτος βρέθηκαν νεόπτωχοι με μικρά φτωχά παιδιά. «Η ζωή σου γίνεται σαν κινούμενη άμμος, κάθε μέρα βουλιάζει όλο και πιο πολύ», λέει ο Στράτος. «Στην αρχή δανείζεσαι, γιατί δεν θες να αφήνεις απλήρωτους τους λογαριασμούς. Μετά οι γύρω σταματάνε να σου δίνουν χρήματα, γιατί ξέρουν ότι δεν θα τα πάρουν πίσω. Μετά αρχίζεις να κόβεις πράγματα από το σπίτι. Τα παιδιά ρωτάνε. Γιατί να μην έχουμε ίντερνετ; Γιατί δεν παίρνουμε καινούργια παπούτσια; Μέχρι που φτάνουν να σε ρωτήσουν, τι θα φάνε το βράδυ... Κι εσύ δίνεις μάχη για να εξασφαλίσεις το φαγητό τους». Ο Αντώνης κι ο Τάκης είναι εθελοντές στη δομή τροφής «Αλληλεγγύη στα Δυτικά». Και μου μιλάνε για ένα φαινόμενο που έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και λίγους μήνες: την έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης, ακόμα και για τα βρέφη. «Οι άνθρωποι άρχισαν να μας ζητούν παιδικές τροφές και πάνες. Ετσι αρχίσαμε να ευαισθητοποιούμαστε και να ζητάμε από τους συμπολίτες μας στις εξορμήσεις μας στα σούπερ μάρκετ. Τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά», εξηγούν. Σε μια παιδοκεντρική κοινωνία, όπως η ελληνική, όπου παραδοσιακά οι ανάγκες των παιδιών ιεραρχούνται πολύ πιο πάνω από εκείνες των ενηλίκων, τι ακριβώς σημαίνει ένας γονιός να γυρεύει πάνες για το μωρό του; «Κάθε περίπτωση είναι μια μοναδική δραματική περίπτωση κι όλες μαζί συνθέτουν την εικόνα της φτώχειας που καλπάζει», εξηγεί ο Τάκης. «Μπορεί να είναι νέα ζευγάρια που, όταν ξεκίνησε η εγκυμοσύνη, είχαν κι οι δυο δουλειά κι ο ένας έμεινε άνεργος. Μπορεί να είναι έγκυος που την εγκατέλειψε ο άντρας της. Μπορεί να είναι έγκυος που απολύθηκε λόγω εγκυμοσύνης. Μπορεί να είναι μετανάστες από κουλτούρες που κάνουν πολλά παιδιά ή βαθιά θρησκευόμενοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν την έκτρωση σαν έγκλημα. Πάντως, είναι όλοι φτωχοί».
Δεν ζητούν βοήθεια
«Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, τα παιδιά της διπλανής πόρτας», λέει ο Αντώνης. «Κι επειδή η ένδεια πια αγγίζει τα παιδιά τους, ντρέπονται ακόμα περισσότερο και νιώθουν ενοχές. Γι’ αυτό σπανίως ζητούν βοήθεια οι ίδιοι και βάζουν κάποιο φίλο ή συγγενή τους να το κάνει. Πριν από λίγες μέρες μας είχαν φέρει ψάρια και τρόφιμα και καλέσαμε ανθρώπους να τα πάρουν. Ο ένας λοιπόν καθυστέρησε 1,5 ώρα. Μας παραξένεψε. Ερχόταν από την Καλλιθέα στο Αιγάλεω με τα πόδια. Τα χρήματα για τα εισιτήρια της διαδρομής ήταν το ψωμί των παιδιών του εκείνη τη μέρα». Οι εκκλήσεις των δομών αλληλεγγύης για πάνες, γάλατα και κρέμες πύκνωσαν ιδιαίτερα από τον Νοέμβριο και μετά. Αυτή η παρατήρηση οδήγησε την «Αλληλεγγύη για όλους» να ξεκινήσει να συγκεντρώνει είδη για μωρά. «Ηδη από την καμπάνια μας για το Κομπάνι είχαμε δει πως οι άνθρωποι προσέφεραν εύκολα είδη για ενήλικες, αλλά όχι βρεφικά γιατί κοστίζουν πολύ», μας λέει η Μυρτώ Μπολώτα. «Ετσι ξεκινήσαμε μια μίνι καμπάνια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το αποτέλεσμα ήταν πενιχρό ως προς τη συγκέντρωση των ειδών, αλλά εντυπωσιακό ως προς τη διασπορά του και την αποδοχή του από τους χρήστες. Καταλαβαίνουμε από αυτό ότι οι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται πολύ στο θέμα των παιδιών, αλλά δυσκολεύονται να ανταποκριθούν».
Τραγικές ελλείψεις
Το Μυρμήγκι στην Κυψέλη είναι από τις παλαιότερες και πιο μάχιμες αυτοοργανωμένες δομές της Αθήνας. Σήμερα φροντίζει με τρόφιμα 400 οικογένειες. «Τον τελευταίο καιρό οι ελλείψεις σε ζάχαρη, γάλα και πάνες είναι τραγικές», λέει η Λίνα Σιπητάνου. «Εχουμε μια μωρομάνα και τρεις ετοιμόγεννες γυναίκες κι έτσι απευθύνουμε έκκληση για βρεφικά είδη και καροτσάκια, πορτ μπεμπέ και μπιμπερό. Στη γειτονιά υπάρχουν άνθρωποι που στεγνώνουν τις πάνες μιας χρήσης. Ο κόσμος έρχεται και κλαίει –δεν υπάρχει πόνος μεγαλύτερος από το να μην μπορείς να ταΐσεις το παιδί σου. Ζητάμε επίσης παιδικά κι εφηβικά ρούχα και παπούτσια -έχουμε παιδιά που δεν κάνουν γυμναστική στο σχολείο, γιατί δεν έχουν φόρμα. Κι οι άνθρωποι πια που έρχονται στο Μυρμήγκι δεν είναι μετανάστες ή ευπαθείς ομάδες. Είναι άνεργοι ή μεσήλικες που απολύθηκαν λίγο πριν από τη σύνταξη ή συνταξιούχοι που μας ζητάνε ένα μπουκάλι γάλα. Κι εμείς πρέπει να εξηγήσουμε ότι έχουμε, αλλά το κρατάμε για τα παιδιά». «Το πιο βαρύ πράγμα στον κόσμο είναι η άδεια τσέπη», λέει μια εβραϊκή παροιμία, κι ίσως πιο βαριά κι από την τσέπη για τους συμπολίτες μας είναι η καρδιά τους. «Δεν ελπίζω τίποτα πια. Ξέρω ότι έχουμε μια καινούργια κυβέρνηση και διαπραγματεύεται, αλλά για εμάς τίποτα δεν έχει αλλάξει ακόμα», λέει η Μαρία. «Στο σπίτι είμαστε χωρίς ρεύμα εδώ κι ένα μήνα. Κάθε μέρα κάνω αγώνα δρόμου να μαζέψω το φαγητό των παιδιών. Τα μικρά καταλαβαίνουν. Ο γιος μου θέλει να γίνει δικηγόρος. “Για να παίρνω πολλά λεφτά και να δίνω• για να μην ξανακλάψεις”, έτσι μου λέει. Ο άλλος θέλει να γίνει αστυνομικός, “για να μην υπάρχει άδικο”. Εχω δουλέψει όρθια 24 ώρες, συνεχόμενες, κι ήμουν έγκυος. Ετσι είναι άμα είσαι φτωχός, δεν σε σέβονται πουθενά. Πέφτεις στα πόδια τους και σε κλοτσάνε σαν το σκυλί». «Ονειρεύομαι να βρω μια δουλειά. Τίποτα άλλο», λέει ο Στράτος. «Ντρέπομαι πάρα πολύ, είναι ψυχολογικό. Κοιτάζω τα παιδιά και ντρέπομαι, δεν θέλω να μάθει η γειτονιά, οι συγγενείς, οι συμμαθητές τους στο σχολείο. Υπάρχουν βράδια που πέφτουμε με τη γυναίκα μου νηστικοί για ύπνο -τα παιδιά τα έχει αναλάβει η αλληλεγγύη. Είναι μια μαύρη τρύπα: δεν έχεις λεφτά για ίντερνετ ή για εφημερίδα, για να ψάξεις για δουλειά. Δεν έχεις λεφτά για κινητό. Δεν έχεις καν τα ναύλα, για να βγεις στη γύρα. Μέχρι πριν λίγο καιρό είχα το αμάξι μου, σκεφτόμουν ότι εν ανάγκη θα κοιμόμαστε εκεί. Τώρα το πούλησα κι αυτό. Μη βάλετε το όνομά μου, μου έχει μείνει μόνο η αξιοπρέπεια. Και δεν σας μιλάω, γιατί ζητάω ελεημοσύνη. Να αλλάξει κάτι για όλους μας, αυτό ζητάω».
Τα παιδιά της ύφεσης
Πάνω από 2,6 εκατ. παιδιά έχουν βυθιστεί κάτω από το όριο της φτώχειας στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου από το 2008, δείχνει πρόσφατη έκθεση της UNICEF. Τα παιδιά στον αναπτυγμένο κόσμο που ζουν σε συνθήκες φτώχειας υπολογίζονται σε περίπου 76,5 εκατομμύρια. «Πολλές εύπορες χώρες έχουν υποστεί ένα “μεγάλο άλμα προς τα πίσω” όσον αφορά τα εισοδήματα των νοικοκυριών και οι επιπτώσεις για τα παιδιά θα είναι μακροχρόνιες», σημειώνει ο Jeffrey O’Malley, επικεφαλής Παγκόσμιας Πολιτικής και Στρατηγικής της UNICEF. Ειδική μνεία κάνει ο διεθνής οργανισμός στα παιδιά της Ελλάδας. Η έκθεση κατατάσσει τις χώρες με βάση τη μεταβολή στην παιδική φτώχεια με έτος βάσης το 2008: •Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 40ή θέση, παρουσιάζοντας επιδείνωση κατά 17,5 ποσοστιαίες μονάδες (από 23% το 2008 σε 40,5% το 2012). •Στη χώρα μας τα ποσοστά παιδικής φτώχειας αυξήθηκαν περισσότερο από 50%. •Το 2012 το μέσο οικογενειακό εισόδημα των νοικοκυριών με παιδιά βυθίστηκε στα επίπεδα του 1998 -το ισοδύναμο της απώλειας 14 χρόνων εισοδηματικής προόδου. •Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση στο ερώτημα, αν οι άνθρωποι βιώνουν ικανοποίηση από τη ζωή τους. •Οι Ελληνες είναι ο τελευταίος λαός στην κατάταξη ως προς το ερώτημα «τα περισσότερα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μαθαίνουν και να εξελίσσονται καθημερινά;», θεωρώντας πως τα παιδιά τους δεν έχουν ευκαιρίες. Τις τρεις καλύτερες θέσεις της κατάταξης καταλαμβάνουν οι Γερμανία, Ελβετία και Ισραήλ.
Εκκληση βοήθειας
Ο Χαλίλ Γκιμπράν έγραφε: «Τα παιδιά σας δεν είναι δικά σας, είναι οι γιοι κι οι κόρες που η ίδια η ζωή χάρισε στον εαυτό της». Τα μωρά και τα παιδάκια που δυσκολεύονται είναι οι γιοι κι οι κόρες όλων μας και μπορούμε να τα στηρίξουμε. Πάνες όλων των μεγεθών, παιδικά γάλατα και κρέμες, καθώς και είδη προίκας του μωρού συγκεντρώνει η Αλληλεγγύη για Ολους. Τα γραφεία βρίσκονται στην Ακαδημίας 74 στον 6ο όροφο και είναι ανοιχτά για το κοινό 9 π.μ.–7 μ.μ. Ειδική έκκληση προς τους παιδίατρους να βοηθήσουν με τις παιδικές κρέμες που λαμβάνουν από τις εταιρείες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα δολοφόνησαν τον Βικ στη Γάζα... Εμείς δεν τον ξεχνάμε!
Ο Vittorio Arrigoni (Βικ) δολοφονήθηκε στη μαρτυρική Γάζα, που αγάπησε τόσο πολύ, στις 15 Απρίλη 2011... Ο Βικ ήταν συνεργάτης... Μας αγάπησε και τον αγαπήσαμε... Δεν τον ξεχνάμε!
* Ο περήφανος Αραβικός στρατός της Συρίας πήρε εκδίκηση για τη δολοφονία στη Γάζα του Βίκ (Vittorio Arrigoni)! Νεκρός ο δολοφόνος που πολεμούσε ως μισθοφόρος της "πολιτισμένης" δύσης για να "εκδημοκρατίσει" τη Συρία!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο σύντροφος Vittorio Arrigoni ΖΕΙ!
Από "Ελληνοπαλαιστινιακή Φιλία"
15 Απρίλη 2011...
Σε εγκαταλειμμένο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σπίτι βρήκε η αστυνομία της Γάζας το πτώμα του ιταλού συντρόφου Βικ, ο οποίος είχε απαχθεί από "οργάνωση" που πρόσκειται στην γνωστή Αλ Κάιντα και υπό την επιρροή του ισραηλινού καθεστώτος… «Έπεσε» στον αγώνα για ειρήνη, για το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να ζήσει ελεύθερος στην πατρίδα του…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι αυτός ο "δημοσιογράφος-συνταγματάρχης", λόγω του ότι είναι συνταξιούχος στρατιωτικός μας λέει ότι ασκεί "δημοσιογραφία" κι έχει εκπομπές χωρίς αμοιβή (για να μην κοπεί η σύνταξή του) κι "εργάζεται" από αγάπη στη δημοσιογραφία...
Αντώνης Μυλωνάκης: «Να είναι ένας μόνος του [μετανάστης], να τον πνίξεις. Αν έχει όμως και το παιδάκι του μαζί, είσαι αναγκασμένος να τον βγάλεις έξω».
* Φυσικά, "Το παπαγαλάκι του Αβραμόπουλου!" επειδή είναι και νομοταγής πολίτης (το διδάχθηκε ως υποψήφιος του Λάος του Καρατζαφέρη), ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν παίρνει μαύρα και κάτω από το τραπέζι χρήματα! Πάντα για την αγάπη στη δημοσιογραφία... στην υπηρεσία του λαού και της πατρίδας!
** Άξιος ο μισθός σου (οοπςςς η σύνταξή σου από τον Ελληνικό στρατό) συνταγματάρχη του γλυκού νερού, που ντροπιάζεις όλους τους Έλληνες αξιωματικούς!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάνος Καμμένος: Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω...
«Αν δεν αρχίσει να παράγει πάλι η αμυντική μας βιομηχανία, η ΕΑΒ, τα ελληνικά αμυντικά συστήματα, οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες, μέλλον δεν υπάρχει στην Ελλάδα» τόνισε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας την Τριτη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα. Η κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο. Δεν πρόκειται να συνεχίσει την πολιτική της ύφεσης και της εξαθλίωσης των Ελλήνων» και πρόσθεσε: «Δεν υποχρεώνεται αυτή η κυβέρνηση. Έχει πάρει λαϊκή εντολή. Σας το ξεκαθαρίζω αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω. Και δεν υπάρχει περίπτωση κιόλας να ακολουθήσουμε τις απειλές τις οποίες δεχόμαστε από μέσα και τα οποία είναι και έγκυρα». Ο υπουργός Άμυνας συνέχισε λέγοντας: «Αυτή η πολιτική της πίεσης προκειμένου οι Έλληνες και η ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσουν μία διαφορετική πορεία από αυτή την οποία έχουν πάρει εντολή από τον ελληνικό λαό και να πάμε στην πολιτική του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθηθεί»
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο ΣΥΡΙΖΑ αυνανίζεστε ή περνάνε γραμμή οι εθνομηδενιστές σας; Ενώ ο σπόνσορας του αρχηγού της σοβαρής χρυσής αυγής πάει να πουλήσει όπλα για τους τζιχαντιστές και να μοιράσει τις μίζες της Μέρκελ... εμεις διατηρούμε εμπόλεμη κατάσταση με τη Συρία, που επέβαλε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (γιατί Ν. Κοτζιά;) και συζητάμε για άσυλο σε Σύριους πρόσφυγες, όταν έχουμε απελάσει την πρέσβειρά τους από την Ελλάδα!
Ενώ φουντώνει κατευθυνόμενο από την Τουρκία το κύμα των προσφύγων στην Ελλάδα, ο πλασιέ των εμπόρων όπλων, ο σπόνσορας του νεοταξίτη ποτάμη, ο Μάρτιν Σουλτς που δεν του αρέσει ο Πάνος Καμμένος (του έκοψε τις κονόμες και τις μίζες από το εμπόριο όπλων γερμανικών εταιριών) και θέλει τον Θεοδωράκη στην κυβέρνηση, συναντήθηκε πριν λίγες ημέρες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Νομίζετε ότι ο υπάλληλος της Μέρκελ του ζήτησε να πάψει να ενισχύει τους τζιχαντιστές στη Συρία ή να τηρήσει τις δεσμεύσεις (επαναπροώθηση) για το κύμα των προσφύγων, που το ίδιο το τουρκικό καθεστώς προωθεί στην Ελλάδα; Αμ δε... πωλήσεις όπλων για να δοθούν στους τζιχαντιστές συζήτησε ο... εκπρόσωπος του 4ου Ράιχ.
Απ΄ την άλλη, ο "Επίτροπος" του Σαμαρά στην ΕΕ, Αβραμοπουλος, επισκέφτηκε κι αυτός τον χαλίφη Ερντογάν. Γνωρίζονται πολύ καλά! Ο Αβραμόπουλος είναι αυτός που για τα "μάτια" του χαλίφη απέλασε την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα! Είναι πολύ καλοί γνωστοί αφού μαζί συμμετέχουν στους "Φίλους της Συρίας", τους τζιχαντιστές "εξεγερμένους" εναντίον του "δικτάτορα" Άσαντ, με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Μπίζνες συζήσαν κι όχι τα εθνικά μας θέματα... Σήμερα η κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά" κι ο υπουργός των Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, μιλούν για άσυλο στους πρόσφυγες από την Συρία και έχουμε κλείσει την πρεσβεία της φίλης χώρας στην Ελλάδα! Πως θα ταυτοποιηθούν όσοι είναι πραγματικά από τη Συρία, όταν συνεχίζουν την ίδια χυδαία πολιτική απέναντι στη Συρία; Όταν έχουμε απελάσει την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα, με ποιους θα συνομιλούμε; Με τους τζιχαντιστές του Ερντογάν και της ΕΕ;
Γιατί η νέα κυβέρνηση δεν έχει κάνει άρση του εμπόλεμου με την Συρία; Γράφαμε στις 7 Μάρτη 2015 και οι εξελίξεις με το κύμα προσφύγων που στέλνει το τούρκικο καθεστώς, μας επιβεβαιώνει: Μήπως κι ο Κοτζιάς είναι Μπαρουφάκης; Δεν γνωρίζει ότι η Ελλάδα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) συμμετέχουν στους "φίλους της Συρίας", δηλαδή στηρίζουμε τους τζιχαντιστές, έχουμε απελάσει την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα; Είναι ανόητος ή μας περνάει για μεγάλους μαλάκες;
* Θα μάθει ο ελληνικός λαός ποιες ΜΚΟ (αριστερές ή δεξιές) έχουν πλουτίσει κόσμο και κοσμάκη με το εμπόριο της φιλανθρωπίας απέναντι στους πρόσφυγες;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ Συνεχείς σφαγές και επιλεκτικό εμπάργκο
ΣΑΝΑΑ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Προσπερνώντας σαν «λεπτομέρεια» το αιματοκύλισμα του υεμενίτικου λαού από τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη του (υπό Σαουδικής Αραβίας) 10μελούς συνασπισμού που ισοπεδώνει από τις 26 Μάρτη αστικές και αγροτικές περιοχές της Υεμένης, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε χτες κατά πλειοψηφία απόφαση για την επιβολή επιλεκτικού εμπάργκο όπλων και την επίσπευση «ειρηνευτικών» συνομιλιών. Η απόφαση του 15μελούς Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Υεμένη ψηφίστηκε από τους πρέσβεις 14 χωρών - μελών, ενώ η Ρωσία απείχε της ψηφοφορίας καθώς επιδίωκε διευρυμένο εμπάργκο όπλων που θα αφορούσε όλες τις εμπόλεμες πλευρές.
Μεταξύ άλλων, επιβάλλεται εμπάργκο όπλων στην ηγεσία των Σιιτών Χούτι που έχουν καταλάβει από τον περασμένο Σεπτέμβρη τον έλεγχο της πρωτεύουσας Σαναά, των βορειοδυτικών και κεντρικών περιοχών της χώρας και καλούνται να σταματήσουν «άμεσα και άνευ όρων» τις εχθροπραξίες. Η απόφαση ζητεί όλες τις πλευρές «να διαπραγματευτούν το συντομότερο για την ταχεία διακοπή» των συγκρούσεων ενώ δεν αναφέρει ούτε λέξη κατά του σαουδαραβικού στρατιωτικού συνασπισμού που σφαγιάζει εδώ και τρεις βδομάδες εκατοντάδες αμάχους την Υεμένη και έχει εκτοπίσει από τις εστίες τους πάνω από 121.000 πολίτες. Παρά το γεγονός ότι το ίδιο 24ωρο ο Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη, Ζεΐντ Ράαντ Αλ Χουσέιν, ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τις απώλειες αμάχων στην Υεμένη, τονίζοντας ότι από τις αεροπορικές επιδρομές έχουν ισοπεδωθεί στην Υεμένη πάνω από 50 δημόσια κτίρια, εκ των οποίων τουλάχιστον οκτώ νοσοκομεία, 17 σχολεία, εργοστάσια, γέφυρες, τζαμιά.
Το ίδιο 24ωρο στην πρωτεύουσα της Σ. Αραβίας, Ριάντ, ο Σαουδάραβας στρατηγός Αχμεντ Ασίρι, εκπρόσωπος της επιχείρησης «Αποφασιστική Καταιγίδα» στην Υεμένη, εξήρε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, λέγοντας ότι η άσκηση «διπλωματικής και στρατιωτικής πίεσης χρειάζεται για να επιτευχθεί ειρήνη». Απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν στην Υεμένη βρίσκονται ήδη αιγυπτιακά στρατεύματα και εάν ο Σαουδάραβας υπουργός Αμυνας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μετέβη χτες αιφνιδίως στο Κάιρο με αυτόν τον σκοπό. Μέσα στον κυκεώνα εξελίξεων εκπρόσωπος των τζιχαντιστών της οργάνωσης AQPA («Αλ Κάιντα» Αραβικής Χερσονήσου) υποστήριξε ότι τη Δευτέρα σκοτώθηκε από βόμβες αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη νοτιοανατολική Υεμένη ένα από τα ιδρυτικά ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, ο Ιμπραχίμ αλ Ρουμπάις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκρούσεις Κούρδων – Τουρκων στρατιωτών στα ανατολικά της Τουρκιας
Tο περασμένο Σάββατο σκοτώθηκαν πέντε αντάρτες του PKK και τραυματίστηκαν τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες, σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη νοτιοανατολική περιοχή Αγρι. Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι στην περιοχή στάλθηκαν στρατιώτες μετά από καταγγελίες για διοργάνωση «φεστιβάλ», με σκοπό την προπαγάνδιση των σκοπών της «αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης» (σ.σ. του ΡΚΚ), ενώ η κουρδική πλευρά υποστήριξε ότι ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον μιας πρωτοβουλίας «δενδροφύτευσης» στην οποία καλούσαν τοπικοί πολιτικοί. Η εξέλιξη σημειώνεται όταν κυβέρνηση και κουρδική πλευρά επιταχύνουν τις επαφές στο πλαίσιο των ειρηνευτικών τους συνομιλιών και ο ηγέτης του PKK έχει καλέσει σε σύγκληση συνεδρίου για να αποφασιστεί κατάθεση όπλων. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε το PKK ότι προσπαθεί «να σαμποτάρει την ειρηνευτική διαδικασία» και αναφερόμενος στο φιλοκουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) πρόσθεσε πως «ένα συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα προσπαθεί να κερδίσει ψήφους με τις ενέργειες αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης» (στις 7/6 θα γίνουν βουλευτικές εκλογές).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΩΣΙΑ Προχωράει πώληση «S-300» στο Ιράν
Αντιδράσεις από ΗΠΑ, Ισραήλ και Γερμανία
ΜΟΣΧΑ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Τις έντονες αντιδράσεις ΗΠΑ, Ισραήλ και Γερμανίας προκάλεσε η απόφαση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να άρει, με προεδρικό διάταγμα, στις 13/4, τις κυρώσεις που είχε επιβάλει το 2010 ο τότε προκάτοχός του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, για την πώληση ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων «S-300» στο Ιράν, στο πλαίσιο πιέσεων διεθνούς διαπραγμάτευσης για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Η άρση απαγόρευσης στην πώληση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων στο Ιράν, που είχε κλειστεί με διμερή συμφωνία το 2007 έναντι 800.000.000 δολαρίων, ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος επιβεβαίωσε επίσης και την εφαρμογή συμφωνίας ανταλλαγής ιρανικού πετρελαίου έναντι ρωσικών προϊόντων με την Τεχεράνη. Ο Πεσκόφ εξήγησε ότι η υπογραφή σχετικού ρωσικού προεδρικού διατάγματος ήταν μεταξύ άλλων συνέπεια της προκαταρκτικής συμφωνίας που επήλθε στις 2/4/15 στη Λοζάνη της Ελβετίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα «S-300» αναμένεται, εκτός απροόπτου, να παραδοθούν στο Ιράν εντός του 2015, δήλωσε στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και Interfax ο γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Αλί Σαμχάνι. Αμέσως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, εξέφρασε ανησυχίες προς τον Ρώσο ομόλογό του, Σ. Λαβρόφ, για την άρση της απαγόρευσης πώλησης των «S-300» στο Ιράν. Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάγερ, τάχθηκε εναντίον της απόφασης της Ρωσίας να παραδώσει στο Ιράν τους «S-300» λέγοντας σε δημοσιογράφους: «Βρισκόμαστε στη μέση μιας διαπραγματευτικής διαδικασίας... Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για ανταμοιβές στο στάδιο αυτό». Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αντέδρασε πιο έντονα. Πρώτα από όλα επικοινώνησε χτες τηλεφωνικά με τον Ρώσο Πρόεδρο εκφράζοντας την «απογοήτευση» της κυβέρνησής του και υποστήριξε ότι αυτό «θα αυξήσει την επιθετικότητα του Ιράν στην περιοχή» και «θα αποσταθεροποιήσει την κατάσταση ασφαλείας στη Μέση Ανατολή». Ο Πούτιν από την πλευρά του υποστήριξε ότι τα αντιπυραυλικά συστήματα «S-300» είναι αμιγώς αμυντικά και όχι επιθετικά και ότι ως εκ τούτου δεν συνιστούν απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ ή άλλης χώρας.
Τέλος, χτες, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, από την Ισπανία όπου βρέθηκε, εξέφρασε την απόφαση της ιρανικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε «μη αναστρέψιμα βήματα» προκειμένου να διευθετήσει το ζήτημα με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, εφόσον παράλληλα πάρουν παρόμοια μέτρα οι άλλοι εταίροι στη διεθνή διαπραγμάτευση. Ο ίδιος ανήγγειλε ότι ο επόμενος γύρος διαπραγμάτευσης θα ξεκινήσει στις 21 τρέχοντος μηνός.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης
Το ουκρανικό ναζιστικο κυνοβούλιο, με προκλητική νομοθεσία, επιβάλλει την ανιστόρητη ταύτιση του σοσιαλισμού με το φασισμό και ποινικοποιεί τη δράση των κομμουνιστών Με συνοπτικές διαδικασίες στις 9 Απρίλη, το ναζιστικο κυνοβούλιο της Ουκρανίας (προϊόν των εκλογών βίας και νοθείας μετά την απροκάλυπτη επέμβαση ΕΕ και ΗΠΑ, στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία) ψήφισε μια σειρά νόμων, που προχωράνε στην απαράδεκτη και ανιστόρητη ταύτιση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού με το φασισμό. Η ταύτιση αυτή, βέβαια, είναι επί της ουσίας και η επίσημη γραμμή της ΕΕ που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Σύμφωνα με αυτήν την αντιδραστική νομοθεσία, διώκεται ποινικά η «δημόσια άρνηση του εγκληματικού χαρακτήρα του κομμουνισμού και του φασισμού, καθώς και η αναπαραγωγή, η μετάδοση και η δημόσια χρήση των συμβόλων τους».
Στόχος η δράση των κομμουνιστών και η ουσιαστική αναγνώριση των φασιστών
Βέβαια, σκοπός της νομοθεσίας είναι να εμπεδωθεί η αντικομμουνιστική τρομοκρατία, να ποινικοποιηθεί η δράση των κομμουνιστών και όσων αγωνιστών αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα, οι σημερινοί φασίστες, υμνητές των συνεργατών των ναζί που πολέμησαν τον Κόκκινο Στρατό, όπως ο «Δεξιός Τομέας» αναβαθμίζονται, ο αρχηγός τους Ντμίτρο Γιάρος διορίστηκε πρόσφατα σύμβουλος ασφαλείας στο Υπουργείο Αμυνας, ενώ τα ουκρανικά τάγματα SS, όπως και ο λεγόμενος «ουκρανικός αντάρτικος στρατός» (UPA), που δρούσε ενάντια στη Σοβιετική Ενωση, ανακηρύσσονται σε εθνικούς ήρωες. Η νέα νομοθεσία αναμένεται να επικυρωθεί και από τον αντιδραστικό Πρόεδρο Ποροσένκο, και όταν μπει σε ισχύ προβλέπεται οι «παραβάτες» να διώκονται με ποινές κάθειρξης έως και δέκα χρόνια. Οι απαγορεύσεις περιλαμβάνουν τη σημαία και τον Υμνο της ΕΣΣΔ και των ναζί, μνημεία, ακόμη και τοπωνύμια, ονόματα δρόμων ή επιχειρήσεων που αναφέρονται στην σοβιετική εποχή. Ηδη το Σάββατο, στο Χάρκοβο, αντιδραστικά στοιχεία, με τη στήριξη των κυβερνητικών αρχών, γκρέμισαν άγαλμα του Λένιν. Η νέα αυτή προκλητική ενέργεια έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας, της πρόσφατης ανάκρισης στην Υπηρεσία Ασφαλείας του Προέδρου του Πέτρο Σιμονένκο, για «συμμετοχή σε ποινικά αδικήματα σχετικά με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, την υποστήριξη των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας και δράσεις που αποσκοπούν στην ανατροπή του συνταγματικού καθεστώτος και ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας». Επίσης, για την υποτιθέμενη «εκλογή του στο προεδρείο του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας», με αφορμή το γεγονός ότι το κόμμα συμμετέχει στο λεγόμενο ΚΚ της Σοβιετικής Ενωσης - Ενωση Κομμουνιστικών Κομμάτων, που συσπειρώνει κόμματα από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Το ίδιο το ΚΚ Ουκρανίας κατήγγειλε τη σύλληψη και απαιτεί την απελευθέρωση του Αλεξάντερ Μπόνταρτσουκ, αγωνιστή πρώην μέλους του, που εκδίδει το περιοδικό «Εργατική Τάξη» και διώκεται με το πρόσχημα ότι «παραβιάζει έμμεσα την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Ουκρανίας» με την αρθρογραφία του. Το ΚΚ Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θα του παράσχει στήριξη και νομική βοήθεια.
Αντιδράσεις από τη Ρωσία
Η ρωσική κυβέρνηση κατηγόρησε την ουκρανική ηγεσία ότι «ξαναγράφει την Ιστορία» και χρησιμοποιεί «πραγματικά ολοκληρωτικές μεθόδους». Σε ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Το Κίεβο χρησιμοποιεί μεθόδους αληθινά ολοκληρωτικές, οι οποίες επιτίθενται στην ελευθερία της σκέψης, της γνώμης και της συνείδησης, διχάζει την κοινωνία και προωθεί "μια εθνικιστική ιδεολογία"». Επίσης, προστίθεται ότι «παραβιάζει διεθνείς δεσμεύσεις του, "εξυμνώντας" τους μαχητές του αμφιλεγόμενου Ουκρανικού Αντάρτικου Στρατού (UPA), ο οποίος είχε πολεμήσει εναντίον του Κόκκινου Στρατού και είχε συνεργαστεί με τους ναζί πριν στραφεί εναντίον τους». «Τοποθετώντας στο ίδιο επίπεδο τους φασίστες επιτιθέμενους και τους στρατιώτες οι οποίοι πολέμησαν το φασισμό (...), οι ουκρανικές αρχές προδίδουν εκατομμύρια βετεράνους» και ταυτόχρονα «προσπαθούν να διαγράψουν τη συλλογική μνήμη εκατομμυρίων Ουκρανών», επισημαίνει η ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Διπλωματικές κινήσεις και αναζωπύρωση εχθροπραξιών
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που με βάση τη συμφωνία είναι ο υπεύθυνος για την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός, καταγράφει συχνές παραβιάσεις, ενώ παρατηρητές του στο Σιροκίνο, κοντά στη Μαριούπολη, αναφέρουν ότι για την «αναζωπύρωση των συγκρούσεων» ευθύνεται ο στρατός της Ουκρανίας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ - ΙΡΑΚ Ποινές σε μισθοφόρους της «Μπλακγουότερ»
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εφεση ανακοίνωσαν χτες βράδυ πως θα ασκήσουν οι δικηγόροι υπεράσπισης τεσσάρων μισθοφόρων φονιάδων της «Μπλακγουότερ» («Blackwater») που καταδικάστηκαν τη Δευτέρα από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για το ρόλο που είχαν στους μαζικούς πυροβολισμούς Ιρακινών πολιτών το 2007 στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα το θάνατο 15 αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 17. Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες, αφότου ο Αμερικανός δικαστής Ρόις Λάμπερθ απήγγειλε στον Νίκολας Σλέιτεν, την ποινή ισόβιας κάθειρξης και από 30 χρόνια κάθειρξης στους Πολ Σλάουθ, Ιβαν Λίμπερτι και Ντάστιν Χερντ κρίνοντάς τους ένοχους για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΑΜΑΛΑ.-- Πιέσεις για την άμεση επιτάχυνση της διαδικασίας ανοικοδόμησης στη Λωρίδα της Γάζας που καταστράφηκε το περασμένο καλοκαίρι από τους ισραηλινούς φονικούς βομβαρδισμούς άσκησε χτες η διεθνής Ενωση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Διεθνούς Ανάπτυξης (ΑIDA), σημειώνοντας παράλληλα ότι ένα εξάμηνο μετά τον τερματισμό των επιδρομών, η ανοικοδόμηση και η αποκατάσταση βρίσκονται σε εμβρυακό επίπεδο, ενώ εξακολουθούν να μην ασκούνται κατηγορίες για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στη Λωρίδα της Γάζας.
ΧΑΓΗ.-- Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) αποδέχθηκε την έφεση του κατηγορούμενου για εγκλήματα πολέμου, πρώην προέδρου της αποκαλούμενης Δημοκρατίας της Σερβικής Κράινα, Γκόραν Χάτζιτς, και αποφάσισε την προσωρινή αποφυλάκισή του, η οποία αναμένεται ως το τέλος του επόμενου μήνα. Ο Χατζιτς εχει καρκινο στον εγκεφαλο, θα επιστρεψει στην Σερβια και θα νοσηλευθει εκει. Καρκινο ειχε και ο Βοιυσλαβ Σεσελι ο οποιος εχει απελευθερωθει από τις φυλακες της Χαγης και νοσηλευεται στηνΣερβια.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



Cuba Update Special Report on Summit of Americas. 14 April 2015
Cuba and US presidents hold historic talks
An historic press conference between Presidents Raúl Castro and Barack Obama took place on Saturday 11 April during the Summit of the Americas in Panama. It marked the first meeting between a president of Cuba and the US for more than 50 years, and Cuba’s first ever attendance.
Addressing the Summit, Castro called for an end to the US blockade against his country which he said harmed his people and was a “violation of international law.”
In his 49 minute speech – which he joked was because Cuba had been excluded from six previous Summits, therefore deserved six times the recommended length – he summarised the history of US attacks on Cuba, but praised President Obama for vowing to end the blockade who he said was not to blame for the US legacy. “While the blockade exists ... we have to keep fighting and support President Obama in his intentions to end the blockade,” he said.
President Castro’s full speech to the Summit.
The two presidents also met for an hour outside the Summit and took part in a press conference during which Obama told the world’s media: "This shift in US policy represents a turning point for our entire region,” adding, “I can say with all sincerity that the essence of my policy is that the people of Cuba can live in freedom and security where their talents and ingenuity can thrive.”
”We are willing to discuss everything, but we need to be patient, very patient,” said President Castro in response. “We might disagree on something today on which we could agree tomorrow.”
• Read: Full report of the press conference
• Watch: Video of the two Presidents speaking at the press conference
Meanwhile, the official Civil Society Forums running parallel to the main Summit were marred by accusations that the US was paying for ‘dissidents’ with no following in Cuba to represent Cuban civil society in meetings.
Reports were also received that Félix Rodríguez, a Bay of Pigs invasion veteran, and ex-CIA agent responsible for giving the order for the murder of Che Guevara was also meeting with these groups. Aleida Guevara, daughter of Che, said it was shameful that he had been granted entrance to events and he and other anti-Cuba paid mercenaries were there trying to disrupt the summit.

Ανώνυμος είπε...



The official Cuban delegation demanded Rodríguez be expelled from the forums.”We’re going to verify again … who is responsible for the presence of a false civil society,” Ricardo Lugo, Cuban delegation member, said, referring to the financially backed Cuban opposition.
Over the weekend it also emerged that the US Embassy in Panama had held a meeting for ‘opposition’ Cuban delegates to “coordinate actions and give instructions on how to behave when they were before the legitimate Cuban civil society representatives attending the event.”
Some members of the official Cuban delegation, including representatives of the Cuban Trade Union Confederation, were denied accreditation to the Forums. and the presence of those with links to paid mercenaries led to the official Cuban delegation walking out of some events.
Following the US State Department’s recommendation to the White House that Cuba be removed from the state sponsor of terrorist list, there was speculation that President Obama would announce this at the Summit, however this did not happen.
Further details on Summit and meetings
• Report on President Castro’s speech to the Summit
• Full text of President Castro’s speech here
• Watch: Video of press conference with Presidents Castro and Obama
Further details on Civil Society Forum events
• Civil Society Forum kicks off amid controversy
• Cuba reveals US-back plot at Summit of the Americas
• Che’s daughter rejects presence of man that killed father
• Given the presence of mercenaries, Cuban delegation abandons Civil Society Forum
For more reports from the Summit of the Americas see www.cuba-solidarity.org.uk

Ανώνυμος είπε...



Κούβα Ενημέρωση Ειδική έκθεση για τη σύνοδο κορυφής της αμερικανικής ηπείρου. 14 Απριλίου 2015
Κούβα και πρόεδρος των ΗΠΑ κρατανε το ιστορικό συνομιλιών
Μια ιστορική συνέντευξη τύπου μεταξύ των προέδρων του Ραούλ Κάστρο και ο Μπαράκ Ομπάμα έγινε στις Σάββατο 11 Απρίλη, κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής στον Παναμά. Ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Κούβας και των ΗΠΑ για περισσότερο από 50 χρόνια, και για πρώτη φορά με τη συμμετοχή της Κούβας.
Στην αντιμετώπιση της Συνόδου Κορυφής, ο Κάστρο κάλεσε για τερματισμό του αποκλεισμού των ΗΠΑ εναντίον της χώρας του, η οποία όπως είπε, έβλαψε τον λαό του και ήταν μια «παραβίαση του διεθνούς δικαίου".
Το 49 λεπτών ομιλία του - που αστειεύτηκε επειδή η Κούβα είχε αποκλειστεί από έξι προηγούμενες συνόδους κορυφής, ως εκ τούτου, άξιζε έξι φορές το συνιστώμενο μήκος ομιλιας - συνόψισε την ιστορία των αμερικανικών επιθέσεων στην Κούβα, αλλά εξήρε Πρόεδρο Ομπάμα για υποσχόμενο να λήξει το εμπάργκο που είχε είπε να μην ήταν να κατηγορήσει για την κληρονομιά των ΗΠΑ. «Ενώ υπάρχει ο αποκλεισμός ... πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζομαστε και να υποστηρίξουμε τον Πρόεδρο Ομπάμα στις προθέσεις του να τερματίσει τον αποκλεισμό», είπε.
Πλήρης ομιλία του Προέδρου Κάστρο στη Σύνοδο Κορυφής.
Οι δύο πρόεδροι συναντήθηκαν επίσης για μία ώρα έξω από τη Σύνοδο Κορυφής και πήραν μέρος σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ο Ομπάμα ανέφερε στα ΜΜΕ του κόσμου: "Αυτή η στροφή στην πολιτική των ΗΠΑ αποτελεί ένα σημείο καμπής για ολόκληρη την περιοχή μας», προσθέτοντας, "μπορώ να πω με όλα ειλικρίνεια ότι η ουσία της πολιτικής μου είναι ότι ο λαός της Κούβας μπορούν να ζήσει με ελευθερία και ασφάλεια, όπου τα ταλέντα και την ευρηματικότητά τους, μπορούν να ευδοκιμήσουν. "
"Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε τα πάντα, αλλά θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, πολύ υπομονετικοι», δήλωσε ο Πρόεδρος Κάστρο σε απάντηση. «Μπορεί να διαφωνούμε σε κάτι σήμερα για τα οποία θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε αύριο."
• Διαβάστε: Πλήρης έκθεση της συνέντευξης Τύπου
• Δείτε: Βίντεο των δύο Προέδρων μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου
Εν τω μεταξύ, τα επίσημα Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών τρέχουν παράλληλα με την κύρια σύνοδο κορυφής αμαυρώθηκαν από καταγγελίες ότι οι ΗΠΑ πληρώνουν για «διαφωνούντες» που κανένας δεν τους ακολουθει στην Κούβα για να αντιπροσωπεύουν κουβανική κοινωνία των πολιτών στις συνεδριάσεις.
Εκθέσεις ελήφθησαν επίσης ότι Félix Rodríguez, που Κόλπο των Χοίρων την εισβολή ηταν βετεράνος και πρώην πράκτορας της CIA αρμόδιος που εδωσε την παραγγελία για τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα είχε επίσης συνάντηση με αυτές τις ομάδες. Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του Τσε, είπε ότι ήταν ντροπή που του είχε χορηγηθεί είσοδος στις εκδηλώσεις και ο ίδιος και άλλοι αντι-Κούβανοι πληρωνονται σαν μισθοφόροι εκεί και προσπαθούν να διαταράξουν τη σύνοδο κορυφής.

Ανώνυμος είπε...


Η επίσημη κουβανική αντιπροσωπεία απαίτησε ο Rodríguez να απελαθεί από το φόρουμ. "Εμείς πάμε για να ελέγξουμε και πάλι ... αυτόν ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παρουσία του σε μια ψεύτικη κοινωνία των πολιτών», δήλωσε ο Ρικάρντο Lugo, Κούβας μέλος της αντιπροσωπείας, αναφερόμενος στην οικονομική υποστήριξη στης Κούβας αντιπολίτευση .
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προέκυψε επίσης ότι η Πρεσβεία των ΗΠΑ στον Παναμά είχε μια συνάντηση με τους συνέδρους για την «αντιπολίτευση» της Κούβας " να συντονίσουν τις ενέργειες και να δώσει οδηγίες για το πώς να συμπεριφέρονται όταν ήταν πριν από τους νόμιμους εκπροσώπους της κουβανικής κοινωνίας των πολιτών που συμμετέχουν στην εκδήλωση."
Ορισμένα μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας της Κούβας, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων της Κούβας από τη Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, τους είχαν αρνηθεί τη διαπίστευση στα φόρουμ. και η παρουσία ατόμων με συνδέσμους που πληρωνονται σαν μισθοφόροι οδήγησε στην επίσημη κουβανική αντιπροσωπεία να αποχωρισει από κάποια συνεδρια.
Μετά τη σύσταση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Λευκό Οίκο ότι η Κούβα πρέπει να αφαιρεθεί από το κράτος χορηγός στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, υπήρξε διαδοση ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα ανακοινώσει αυτό κατά τη σύνοδο κορυφής, όμως αυτό δεν συνέβη.
Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής και συναντήσεις
• Έκθεση σχετικά με την ομιλία του προέδρου του Κάστρο στη Σύνοδο Κορυφής
• Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Προέδρου Κάστρο εδώ
• Δείτε: Βίντεο της συνέντευξης τύπου με τους Προέδρους Κάστρο και ο Ομπάμα
Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα γεγονότα Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών
• Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών ξεκινά εν μέσω διαμάχης
• Κούβα αποκαλύπτει ΗΠΑ-πίσω οικόπεδο στη σύνοδο κορυφής της αμερικανικής ηπείρου
• Η κόρη του Τσε απορρίπτει την παρουσία του ανθρώπου που σκότωσε τον πατέρα
• Με δεδομένη την παρουσία μισθοφόρων, κουβανική αντιπροσωπεία εγκαταλείπει Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών
Για περισσότερες εκθέσεις από τη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής δείτε www.cuba-solidarity.org.uk