Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Κυριακη 26 Απριλιου 2015


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΖΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ!
26 Απριλίου 2015 09:47
Σφοδρή επίθεση σε δανειστές και στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά μας»
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην πρωινη εκπομπη στο Mega, ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι εάν ερπιβλξηθεί η άποψη του Σόιμπλε δεν υπάρχει λύση: «Ο κύριος Σόιμπλε με ένα 3% που κατέχει στην παγκόσμια οικονομία έχει κάνει την προσωπική του επιλογή να βλέπει σαν δικό του μαγαζί την Ευρώπη. Εν επιβληθεί η άποψη του κ. Σόιμπλε δεν υπάρχει λύση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανεξάρτητη ένωση κρατών και όχι μία ένωση που την διατάζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας». Παράλληλα, αποκάλυψε ότι οι δανειστές έχουν θέσει βέτο τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη: «Δεν θέλουν τον κύριο Βαρουφάκη, πριν λίγο καιρό δεν θέλανε εμένα στην κυβέρνηση ως εταίρο. Δεν είναι δυνατόν να επεμβαίνουν στα εσωτερικά μας με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτό είναι απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό» και συμπλήρωσε : «Στην Μεσόγειο η Ελλάδα μιλά με όλους στα ίσια».
Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. υπενθύμισε τη σημασία της δήλωσης που έκανε πρόσφατα η Μέρκελ ότι η Ελλάδα με αυτή την έκρηξη στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να είναι η χώρα της σταθερότητας για την Ευρώπη. «Αυτή η δήλωση έχει την δική της γεωπολιτική διάσταση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος. Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε κατά των Ευρωπαίων και για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού λέγοντας πως «αν η ΕΕ που γνώριζε ότι υπάρχουν 3,5 εκατομμύρια μετανάστες έτοιμοι να έρθουν στην Ελλάδα, είχε φροντίσει να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα και να υπάρχουν οι απαραίτητοι μηχανισμοί, θα ήταν πολύ πιο απλά πράγματα». Παράλληλα τόνισε ότι παρερμηνεύτηκε η δήλωσή του για τους τζιχαντιστές λέγοντας: «Θέλησαν να παραποιήσουν την δήλωση. Το μεταναστευτικό δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα. Θέλανε την Ελλάδα αποθήκη ανθρώπων, αυτό ακριβώς που έκαναν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Να τους βάζουμε όλους σε ένα στρατόπεδο και μετά να κόψουν το λαιμό τους». Ο κ. Καμμένος ήταν ξεκάθαρος και στο θέμα των πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι στην παρούσα φάση δεν θα ήταν χρήσιμη μια προσφυγή στις κάλπες. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλε για άλλη μια φορά μήνυμα στους εταίρους μας και συγκεκριμένα στα τεχνικά κλιμάκια λέγοντας: «Να το ξεχάσουν πως τα τεχνικά κλιμάκια θα κάνουν βόλτες στα υπουργεία».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΤΟ Σ.Ν. ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
26 Απριλίου 2015 11:13
Mέσα στο Μάιο θα είναι έτοιμο το σχέδιο της νέας φαρμακευτική πολιτικής, ενώ την Δευτερα ή Τρίτη, θα δημοσιευθούν οι επιτροπές διαπραγμάτευσης στον ΕΟΠΥΥ. Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών το Σάββατο. Παράλληλα ο υπουργός, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε ένα καθαρό, αποτελεσματικό, λειτουργικό και διαφανές σύστημα Υγείας, που θα είναι προσπελάσιμο και χωρίς διακρίσεις, ενώ κατέστησε σαφές για ακόμη μία φορά, πως για να στηριχθεί αυτό «θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες».
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι άνοιξε μια σκληρή διαπραγμάτευση με τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες, που προκειμένου να μην φορολογηθούν παρουσιάζουν κέρδη από 0,5 έως 1%, τη στιγμή που οι ελληνικές φαρμακευτικές παρουσιάζουν κέρδη 15%. Σύμφωνα με τον υπουργό, τα κέρδη που θα εξασφαλιστούν από τη φορολόγηση των πολυεθνικών φαρμακευτικών, θα συμβάλλουν στη μείωση της συμμετοχής των πολιτών στη φαρμακευτική δαπάνη, ενώ «θα στηριχθεί η παραγωγή του ποιοτικού ελληνικού γενόσημου φαρμάκου, διότι στην Ελλάδα υπάρχουν και αξιόλογα ερευνητικά κέντρα όπου γίνεται έρευνα και η τεχνογνωσία». Καταλήγοντας, ο κ. Κουρουμπλής, αφού υπογράμμισε ότι θα «διαπραγματευτούμε με τις πολυεθνικές φαρμακευτικές ως ίσος προς ίσο και θα απαιτήσουμε τα φάρμακα που καταναλώνονται στην Ελλάδα να παράγονται στη χώρα μας σε συνεργασία με ελληνικές εταιρίες. Έτσι, μαζί με την παραγωγή φαρμάκων θα εξασφαλίσουμε και θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους», σημείωσε: «Θέλουμε να δημιουργούμε και να μην ραδιουργούμε».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλεξης Μητροπουλος. Σε Δημοψηφισμα οποια συμφωνια εχει παραχωρησεις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ώρα ευθύνης για την Ευρώπη
Απεμπλοκη τωρα με πολιτικη συμφωνια εως τις 10 Μαιου
Απόφαση για το "ελληνικό ζήτημα", που θα κρίνει το μέλλον της Ευρώπης και τη γεωπολιτική σταθερότητα στην περιοχή, καλούνται να πάρουν οι δανειστές έως το τέλος του μήνα ή το αργότερο μέχρι τις 10 Μαΐου. Οι διαπραγματεύσεις για έντιμο συμβιβασμό καθυστερουν εξαιτίας των πιέσεων των δανειστών που επιμένουν σε απολύσεις, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, μείωση συντάξεων. Η Αθήνα απορρίπτει τις αξιώσεις αυτές και ο πρωθυπουργός μπήκε μπροστά στη διαπραγμάτευση, ζητώντας από Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ πολιτική συμφωνία επί των θεμάτων, στα οποία έχει επιτευχθεί σύγκλιση και παραπομπή των υπολοίπων στις συζητήσεις για την τελική συμφωνία, με ταυτόχρονη άρση του οικονομικού στραγγαλισμού της χώρας. Η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και οι ακραίες δυνάμεις της Ευρωδεξιάς καλούνται να σεβαστούν την εντολή του ελληνικού λαού, ο οποίος θα έχει και τον τελικό λόγο για τις εξελίξεις.
Μαχες χωρις αρχες της μνημονιακης αντιπολιτευσης απο «δελφινους» και «εξαπτερυγα»
Στο εσωτερικό, το "υπηρετικό" προσωπικό τού άλλοτε κραταιού μνημονιακού κατεστημένου εξαπολύει συντονισμένη επίθεση κατά της κυβέρνησης την πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης. Καταγγέλλει μονομερείς ενέργειες, υπηρετεί ολιγάρχες των μίντια και καταφεύγει στη στρατηγική της έντασης, ευελπιστώντας ότι θα συγκολλήσει τα συντρίμμια του. "Δελφίνοι" και "εξαπτέρυγα" επιδίδονται σε μάχες οπισθοφυλακών και αντιπαράθεση χωρίς αρχές την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται σκληρά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπουργείο Οικονομικών: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν μπορεί τα βαρετά δείπνα»
Κυριακή, 26 Απριλίου 2015, 05:16
Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Γιάνη Βαρουφάκη από το δείπνο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, το βράδυ της Παρασκευής έπειτα από τη θυελλώδη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Ενώ τα λεωφορεία μετέφεραν τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών σε ένα δείπνο, ένας από αυτούς έμεινε πίσω στο ξενοδοχείο και μετά περιπλανήθηκε μόνος στο σκοτάδι», αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters. «Είναι εντελώς απομονωμένος. Δεν ήρθε καν στο δείπνο να εκπροσωπήσει τη χώρα του», ανέφερε αξιωματούχος της ευρωζώνης.
Ωστόσο, η απάντηση της Αθήνας ήρθε λίγες ώρες αργότερα, με τη μορφή διαρροών από το υπουργείο Οικονομικών. «Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν μπορεί τα βαρετά δείπνα και προτίμησε την παρέα φίλων και συνεργατών του και πέρασε πολύ καλύτερα», σχολίασαν κύκλοι του οικονομικού επιτελείου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
17 νοεμβρη. Στη φυλακη παραμενει ο Σαββας Ξηρος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λιστα Λαγκαρντ. Το ΣΔΟΕ «ξεσκονιζει» το δεξι χερι του Σαμαρα, Σταυρο Παπασταυρου, για τα 5,5 εκατ ευρω που εβγαλε στο εξωτερικο
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαπραγματευση. Αποφασισμενος ο Τσιπρας. Συμφωνια μεχρι 30 Απριλιου, αλλιως εκλογες η δημοψηφισμα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κυβερνηση Τσιπρα στελνει ακομα εξι μεγαλοεπιχειρηματιες στον εισαγγελεα. Ποιος εχει σειρα μετα τον Μπομπολα. Ανησυχουν οσοι πλουτισαν σε βαρος του ελληνικου λαου και εχουν μεινει τωρα χωρις πολιτικη προστασια. Οι πληροφοριες αναφερουν ότι μεταξυ των μεγαλοεπιχειρηματιων βασει των στοιχειων που εχει το ΣΔΟΕ είναι εκπροσωπος παλιας επιχειρηματικης οικογενειας, γνωστος επιχειρηματιας στο χωρο της εμποριας τροφιμων, επιχειρηματιας με διασυνδεσης στα Μεσα Μαζικης Ενημερωσης που επαιξε ρολο στην υπονομευση του Κωστα Καραμανλη, ενας μεγαλοδικηγορος μελος γνωστης εφοπλιστικης οικογενειας που εχει σχεση με την Νεα Δημοκρατια, όπως και ενας επιχειρηματιας από τον χωρο της ενεργειας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μιντιαρχες, η αρχη του τελους! Συλληψη Μπομπολα, για οσους δεν το εχουν καταλαβει, ζουμε πλεον σε μια άλλη Ελλαδα! ΨΥΧ-ορραγει ο κυρ-Σταυρος Ψυχαρης! Κηλιδα 160 εκατ ευρω για τον ομιλο Αλαφουζου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τις εκλογες δεν τις φοβαται ο λαοφιλης Τσιπρας, ΑΛΛΟΙ τις τρεμουν!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολεμος νευρων στη ΝΔ. Σαμαρας, δεν φευγω! Βουλευτες, φυγε τωρα! Βλεπουν εκλογες, αλλα δεν τις θελουν. Μια δευτερη ηττα θα εξαναγκασει τον Σαμαρα σε παραιτηση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρουγκμαν. Η Ελλαδα δεν αντεχει άλλη λιτοτητα!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανασφαλεια και αβεβαιωτητα βουλιαξαν την αγορα. Στα 73,3 εκατ ευρω οι ακαλλυπτες επιταγες και οι απληρωτες συναλλαγματικες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πακετο – δηλητηριο αξιωνουν οι δανειστες. Για να μην υπαρξει συμφωνια… Θελουν ολικη επαναφορα της «τροικας» στην Αθηνα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αιτησεις μεχρι αυριο. Ληγει η προθεσμια για την προσληψη 32.000 ανεργων στους Δημους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βολες της Greenpeace κατά του Γιουνκερ. Ερχονται γενετικα τροποποιημενες τροφες στην Ε.Ε.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ε, όχι και για μισθούς!
Μόνο για μισθούς και συντάξεις, όπως υποκριτικά υποστηρίζει η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να πάει το ρευστό που σκουπίζει από τους φορείς του Δημοσίου, ξεκινώντας από δήμους και περιφέρειες και φτάνοντας μέχρι πανεπιστήμια και νοσοκομεία. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ελπίζουν να συγκεντρώσουν από 1,2 δισ. ευρώ ως 1,5 δισ. ευρώ στην καλύτερη περίπτωση από το χέρι που βάζουν στα ρευστά διαθέσιμα. Όλως… τυχαίως 1,28 δισ. ευρώ είναι τα χρήματα που θα πάρουν οι ξένοι πιστωτές τον Μάιο: 183 εκατ. στο ΔΝΤ την 1η Μαΐου, 400 εκατ. για τόκους στις 5 Μαΐου και 697 εκατ. πάλι στο ΔΝΤ στις 12 Μαΐου. Άθροισμα 1,28 δισ. ευρώ. Η καταβολή των μισθών και των συντάξεων άλλωστε από τη στιγμή που υπάρχει πλεόνασμα έχει προϋπολογισθεί. Είναι εξασφαλισμένη δαπάνη θεωρητικά! Αν στην πράξη αμφισβητείται, αυτό συμβαίνει επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση επέμενε να εξυπηρετεί το χρέος. Να θυμίσουμε: 350 εκατ. ευρώ στις 20 Μαρτίου, 448 εκατ. ευρώ στις 9 Απριλίου κι άλλα πολλά, ενώ οι δανειστές (ΕΕ και ΔΝΤ) συνέχιζαν να κρατούν κλειστή τη στρόφιγγα των δόσεων και της ρευστότητας, εκβιάζοντας την κυβέρνηση για περαιτέρω υποχωρήσεις. Απέναντι σε αυτό τον φαύλο κύκλο η μόνη απάντηση που προστατεύει τα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα είναι η άμεση παύση πληρωμών και η μονομερής διαγραφή του δημόσιου χρέους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εχουν «αδειάσει» από προσωπικό και κλίνες τα δημόσια νοσοκομεία
Εντατικοποίηση της εργασίας του εναπομείναντος προσωπικού με μείωση των αποδοχών κατά 43,5% την τελευταία τετραετία
Η πολιτική των συγχωνεύσεων των δημόσιων νοσοκομείων και των κλινικών τους, που ξεκίνησε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011 και συνεχίστηκε από τις επόμενες μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, στέρησε 13.910 κλίνες για την αντιμετώπιση των εκρηκτικών αναγκών των λαϊκών στρωμάτων για υπηρεσίες Υγείας. Μάλιστα, ο αριθμός των καταργημένων κρεβατιών υπερβαίνει κατά 3.072 τον αρχικό σχεδιασμό, που έκανε ο τότε υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Ο «οδικός χάρτης διασυνδέσεων και συνενώσεων μονάδων Υγείας» ξεκίνησε την 1.4.2011 με εξαγγελίες της τότε ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των κλινών τότε στα δημόσια νοσοκομεία.
Οι 46.873 οργανικές κλίνες ήταν ο αριθμός που προέκυπτε απ' τους - ξεπερασμένους στην πράξη - οργανισμούς των νοσοκομείων από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Στην πράξη λειτουργούσαν οι 35.391 αναπτυγμένες κλίνες. Με το νόμο 3918/2011 εκλεισαν και συγχωνεύτηκαν σε αλλα τα πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Με βάση τον παραπάνω νόμο, εκδόθηκε η κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργών (ΦΕΚ Β' 1681/28.7.2011) για τη διασύνδεση των διοικήσεων των νοσοκομείων, οι οποίες από 132 συγχωνεύτηκαν σε 81. Με την ίδια απόφαση ορίστηκε η μείωση των οργανικών κλινών σε 36.035. Επίσης, μέσα από τη διαδικασία των συγχωνεύσεων μειώθηκαν «κατά 600 περίπου τα υφιστάμενα ιατρικά τμήματα και μονάδες και κατά 15.000 οι (κενές) οργανικές θέσεις», όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο (16.7.2012) του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Νίκου Πολύζου.
Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, εκτός από τα πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ, μπήκε λουκέτο και σε άλλα, όπως της Αγίας Βαρβάρας, των Πατησίων και της Πολυκλινικής, με τελική κατάληξη τις 32.963 κλίνες που καταγράφηκαν το Δεκέμβρη του 2014. Ετσι μεγάλωσαν οι αναμονές και αυξήθηκαν τα ράντζα στους διαδρόμους. Αποκαλυπτική για την αθλιότητα των ράντζων είναι η κατάσταση που επικρατεί στο «Αττικόν» μετά από κάθε εφημερία, καθώς φορτώθηκε το βάρος της Αγίας Βαρβάρας.
Αποχώρησαν 1.220 άτομα το 2014
Στις 19.7.2014 η εφημεριδα αποκάλυψε ότι την τελευταία δεκαετία το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας μειώθηκε κατά 17.000 άτομα εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων και του «παγώματος» των προσλήψεων. Αν στην καταμέτρηση περιληφθούν τα Στρατιωτικά και Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, τότε η μείωση του προσωπικού ξεπερνά τις 19.000 για το παραπάνω χρονικό διάστημα. Μόνο μεταξύ 2012 και 2013 το προσωπικό μειώθηκε κατά 4.098 εκ των οποίων οι 4.046 αποχωρήσεις ήταν απ' τα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφημεριδα, μέχρι το τέλος του 2014 αποχώρησαν 1.220 άτομα από τα νοσοκομεία. Δηλαδή την τριετία 2012-2015 αποχώρησαν 5.226 άτομα. Με άλλα λόγια, οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για 4.500 προσλήψεις το 2015 δεν καλύπτουν ούτε τις αποχωρήσεις των τελευταίων τριών ετών! Και βέβαια οι ανακοινώσεις για τις 4.500 προσλήψεις θα παραμείνουν ως εξαγγελίες όσο δεν υπάρχουν οι σχετικές Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) και - το σημαντικότερο - η έγκριση των απαραίτητων πιστώσεων από το υπουργείο Οικονομικών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά ΠΥΣ. Το μόνο που υπάρχει είναι μια ΠΥΣ για 1.095 προσλήψεις της προηγούμενης συγκυβέρνησης, για την οποία όμως δεν έχουν εγκριθεί τα κονδύλια. Για να ξεφύγει η λειτουργία των νοσοκομείων από το όριο ασφαλείας, χρειάζονται τουλάχιστον 6.000 γιατροί και 25.000 μη ιατρικό - πρωτίστως νοσηλευτικό - προσωπικό.
Οικονομικό «στέγνωμα» και μείωση αποδοχών
Δεν έφτασε η οικονομική θηλιά που έβαλαν οι κυβερνήσεις της τελευταίας εξαετίας στα νοσοκομεία με τις περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες τους, με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) στέγνωσαν και από τα ελάχιστα ταμειακά διαθέσιμα, που μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδας. Η εξέλιξη των λειτουργικών δαπανών ήταν η παρακάτω: 2009 2,81 δισ. ευρώ. 2010 2,93. 2011 2,45. 2012 2,20. 2013 1,95. 2014 1,69 και 2015 1,39 δισ. ευρώ. Παρατηρείται δηλαδή μια μείωση 50,5% στην εξαετία με μέσο ετήσιο ρυθμό μείωσης 11%. Η ΠΝΠ ήρθε την ώρα που τα νοσοκομεία έχουν εισπράξει μόνο το 50% της επιχορήγησης του Γενάρη του 2015. Μέσα σε αυτό το εφιαλτικό περιβάλλον των δραστικών περικοπών και ελλείψεων, το εναπομείναν προσωπικό εργάζεται σε συνθήκες εντατικοποίησης με ταυτόχρονη οικονομική εξαθλίωση. Οι συνολικές αποδοχές του προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία μειώθηκαν από 3,318 δισ. το 2010 σε 1,875 δισ. ευρώ το 2014. Υπήρξε δηλαδή μια μείωση 43,5% με μέσο ετήσιο ρυθμό μείωσης 13,3%. Εκτός απ' τις μειώσεις, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς να πληρωθούν εφημερίες και δεδουλευμένα αργιών από προηγούμενα χρόνια που - σε ορισμένα νοσοκομεία - ξεκινούν από το 2008.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Δωρεάν πρόσβαση» με ... φαρμακερά χαράτσια!
Κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας (2.4.2015) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την κατάργηση των 5 ευρώ για επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία και υποσχέθηκε -όπως και προεκλογικά- ότι θα καταργήσει και «το χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή». «Στα δημόσια νοσοκομεία θα έχουν πλέον δωρεάν πρόσβαση και περίθαλψη όλοι οι πολίτες», είπε με έμφαση ο πρωθυπουργός. Ομως η «δωρεάν πρόσβαση» δεν απαλλάσσει απ' τα υπόλοιπα χαράτσια τους αρρώστους και πολύ περισσότερο δεν διασφαλίζει τη «δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» στην ώρα της ανάγκης.
Ιδού πέντε παραδείγματα με φαρμακερές πληρωμές.
1. Δημοσιογράφος - που εργάζεται με μπλοκάκι και ανήκει στον ΟΑΕΕ - είναι ανασφάλιστος από το 2011, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τις εισφορές του. Σωρευτικά τα χρέη του προς τον ΟΑΕΕ φτάνουν στις 30.000 ευρώ και αδυνατεί να μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Ούτε και ως ανασφάλιστος θα μπορέσει να έχει τις παροχές που υπόσχεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς η υπό έκδοση κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργών θα προβλέπει εισοδηματικά κριτήρια, που σύμφωνα με όσα ακούγονται θα είναι 12.000 ευρώ. Και αυτό γιατί έχει εισοδήματα κοντά στα 15.000 ευρώ το χρόνο. Ετσι θα αναγκαστεί να πληρώνει όλα τα έξοδα σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο.
2. Ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ, που σήμερα είναι 70 χρονών, δεν παίρνει ούτε σύνταξη ούτε έχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη γιατί έχει χρέη στον ΟΑΕΕ. Για σύνταξη υπάρχει η υπόσχεση του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Ρωμανιά ότι θα υπάρξει ρύθμιση το Σεπτέμβρη... Για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα εξαρτηθεί από τις προϋποθέσεις της απόφασης για τους ανασφάλιστους.
3. Στο Νοσοκομείο της Αρτας οι γυναίκες που κάνουν ψηφιακή μαστογραφία θα συνεχίσουν να πληρώνουν 46,02 ευρώ - γιατί αλλιώς ο μαστογράφος θα ήταν ασύμφορος, όπως έκρινε η διοίκηση του νοσοκομείου - για να εισπράξουν κάποτε 16,02 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ.
4. Τα δύο παιδιά μιας οικογένειας έχουν αλλεργία και κάνουν θεραπεία στο «Αττικόν» Νοσοκομείο. Το νοσοκομείο συνταγογραφεί τα εμβόλια, η οικογένεια τα προμηθεύεται από το φαρμακείο της γειτονιάς και στη συνέχεια τα παραδίδει στο νοσοκομείο. Το κόστος είναι 453,84 ευρώ για το πρώτο και 226,92 για το δεύτερο παιδί συν δύο ευρώ για κάθε συνταγή. Η συμμετοχή είναι 25% στα 680,76 ευρώ (453,84 + 226,92). Δηλαδή 170,19. Κι αν προστεθούν και τα 2 ευρώ, τότε η συμμετοχή φτάνει 172,19 ευρώ. Ετσι η συμμετοχή στη συνολική δαπάνη (680,76 + 2) ανεβαίνει σε 25,3% τελικά.
5. Καρκινοπαθής χρειάζεται για τη μηνιαία θεραπεία τα τρία φάρμακα - που μπορεί να περιληφθούν σε μία συνταγή και θα πληρώσει μόνο ένα ευρώ. Το φάρμακο για τον καρκίνο έχει μηδενική συμμετοχή αν ο γιατρός επιλέξει αυτό που καλύπτει το ασφαλιστικό ταμείο. Αν ο γιατρός επιλέξει ακριβότερο, ο άρρωστος επιβαρύνεται με τη διαφορά. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση το φάρμακο για τον καρκίνο έχει Λιανική Τιμή (ΛΤ) 6 ευρώ και Τιμή Αναφοράς (ΤΑ) - αυτή δηλαδή που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ - 4,94 ευρώ. Ετσι ο άρρωστος επιβαρύνεται με 1,06 ευρώ.
Στα άλλα δύο φάρμακα πληρώνει συμμετοχή 25% επί της ΤΑ. Το ένα φάρμακο έχει ΛΤ 4,85 και ΤΑ 3,85. Επιβαρύνεται με τη διαφορά 4,85 - 3,85 = 1,27 + 25% του 3,85. Δηλαδή 2,23 ευρώ. Το άλλο φάρμακο έχει ΛΤ 6,80 και ΤΑ 5,45 και ο άρρωστος επιβαρύνεται με 2,71 ευρώ. Σε μια συνολική δαπάνη 18,65 ευρώ ο άρρωστος επιβαρύνεται με 6,04 ευρώ (ή 32,4% ), που σε ετήσια βάση είναι 72,48 ευρώ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το «κοινό» του Mega: Πρώην «γαλάζιος» σύμβουλος του ΟΑΕΔ «ρωτά» τον Σαμαρά ως απλός πολίτης στην εκπομπή Τρέμη-Ευαγγελάτου
«Η μονταζιέρα της Συγγρού πέθανε, ζήτω η “μονταζιέρα» θα μπορούσαν να αναφωνήσουν όσοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Mega, το βράδυ της Τετάρτης και γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στο... χώρο της πάλαι ποτέ, ισχυρής κεντροδεξιάς παράταξης. Ενας από τους πολίτες που… τυχαία βρέθηκαν ανάμεσα στο προσκεκλημένο κοινό και είχαν την ευκαιρία να κάνουν (εντελώς αυθόρμητα, βεβαίως… βεβαίως) αβανταδόρικο ερώτημα προς τον πρόεδρο της ΝΔ, ήταν μέχρι πρότινος «γαλάζιος»σύμβουλος στον ΟΑΕΔ και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κομματικόστέλεχος της Συγγρού.
Ο λόγος για τον κ. Κωνσταντίνο Δούρο. Ο κ. Δούρος παρευρέθηκε στην εκπομπή της κυρίας Όλγας Τρέμη και του κ. Νίκου Ευαγγελάτου καταλαμβάνοντας μια θέση ανάμεσα στο κοινό που παρακολουθούσε τη συνέντευξη. Χωρίς κανένας από τους παρουσιαστές να επισημάνει την κομματική, και μέχρι πρότινος θεσμική – κρατική, ιδιότητα του, έλαβε από τον κ. Ευαγγελάτο –τυχαία, όπως παρουσιάστηκε- το μικρόφωνο για να προχωρήσει σε μια ερώτηση – «αβάντα», όπως θα μπορούσαν να την χαρακτηρίσουν πολλοί τηλεθεατές, προς τον πρώην πρωθυπουργό.
Ο κ. Δούρος, όμως, δεν είναι ένας πολίτης που, μακριά από κόμματα και παρατάξεις, απλά θέλησε να κάνει ένα ερώτημα προς τον κ. Σαμαρά και, ανάμεσα στους δεκάδες προσκεκλημένους του κοινού της εκπομπής του Mega, είχε την τύχη να πάρει από τα χέρια των δύο παρουσιαστών το μικρόφωνο. Μέχρι πρότινος, ήταν «γαλάζιος» σύμβουλος του πρώην Προέδρου του ΟΑΕΔ κ. Θ.Αμπατζόγλου και επί σειρά ετών κομματικό στέλεχος της ΝΔ, όπως πληροφορίες από συνδικαλιστικά στελέχη του Οργανισμού αναφέρουν. Επίσης, την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Δούρος ήταν σύμβουλος του κ. Αμπατζόγλου, όταν ο τελευταίος κατείχε τη θέση του διοικητή του ΙΚΑ.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι οι φωτογραφίες του κ. Δούρου δίπλα στον πρώην πρόεδρο του ΟΑΕΔ είναι από το επίσημο site του Οργανισμού! Είναι, όμως, πρόβλημα ότι ο πρώην «γαλάζιος» σύμβουλος του ΟΑΕΔ επί ημερών συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έκανε ερώτηση στον κ. Σαμαρά; Φυσικά και όχι. Όμως, όταν στους τηλεθεατές δίνεται η αίσθηση ότι στο πλαίσιο μιας συνέντευξης, αυθόρμητα κάποιοι πολίτες προχωρούν στην υποβολή ερωτημάτων, τότε κάτι «μυρίζει» επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Για ποιο λόγο η κυρία Τρέμη και ο κ. Ευαγγελάτος δεν ανέφεραν την ιδιότητα του κ. Δούρου, πριν υποβάλει αβανταδόρικο ερώτημα προς τον κ. Σαμαρά, ο οποίος τον κ. Δούρο φέρεται να γνωρίζει σε προσωπικό επίπεδο, όπως οι ίδιες πηγές αναφέρουν; Δεν το γνώριζαν, το παρέλειψαν ή ήταν επικοινωνιακό τερτίπι;
Τι ρώτησε τον κ. Σαμαρά ο πρώην «γαλάζιος» σύμβουλος Για την ιστορία, το αβανταδόρικο ερώτημα του πρώην «γαλάζιου» συμβούλου στον ΟΑΕΔ μέχρι τις αρχές του 2015 και στο ΙΚΑ μέχρι και τις αρχές του 2010 ήταν: «Θέλω να κάνω ένα ερώτημα στον κύριο πρόεδρο… Γιατί δεν έχω απάντηση στο μυαλό μου. Η ερώτηση έχει δύο σκέλη κύριε πρόεδρε. Η πρώτη αφορά τις διαπραγματεύσεις τις οποίες κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Διατυμπανίζει παντού ότι κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις, ότι παλεύει για το καλύτερο. Κατηγορεί εσάς ότι δεν το κάνατε. Εγώ σαν Έλλην πολίτης φορολογούμενος προσπαθώ να αντιμετωπίσω αυτά τα οποία δέχομαι επικοινωνιακά από τους δέκτες της τηλεόρασης και να ρωτήσω εσάς. Εσείς πώς βλέπετε τη διαπραγμάτευση που γίνεται αυτή τη στιγμή;».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
33rd Fajr Film Festival’s international section starts... Eυτυχώς που εμείς κάνουμε εμπάργκο & δεν αγοράζουμε μισοτιμής πετρελαιο για να πέσει η "δικτατορία"...
TEHRAN (ISNA)- The international section of the 33rd Fajr Film Festival has been inaugurated in Tehran. This year, the festival was split into two sections in order to promote international participation, said the... festival director, Alireza Rezadad, during an opening ceremony held in the Iranian capital. This is the first time in the festival history that the international films have been given their own special event. The ceremony was held in the presence of many prominent Iranian art and cultural officials and filmmakers from different countries. The national section of the annual cinematic event was held in February during the celebrations to mark the anniversary of Iran’s Islamic Revolution
ΤΕΧΕΡΑΝΗ (ISNA) - Το διεθνές τμήμα του 33ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Fajr εγκαινιαστεικε στην Τεχεράνη. Φέτος, το φεστιβάλ χωρίστηκε σε δύο τμήματα, προκειμένου να προωθηθεί η διεθνής συμμετοχή, δήλωσε ο ... διευθυντής του φεστιβάλ, Alireza Rezadad, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης που πραγματοποιήθηκε στην ιρανική πρωτεύουσα. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του φεστιβάλ που στις διεθνείς ταινίες δόθηκε το δικό τους ξεχωριστό γεγονός. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με την παρουσία πολλών διακεκριμένων της ιρανικής τέχνης και τους πολιτιστικους τους υπαλλήλους και κινηματογραφιστές από διαφορετικές χώρες. Η εθνική ενότητα της ετήσιας κινηματογραφικής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τελείωσε το όνειρο του Μωχάμετ, από μια... ισραηλινή σφαίρα
Ο μικρός Μωχάμετ δολοφονήθηκε από τα σιωνιστικά-ναζιστικά κτήνη!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν η "πρώτη φορά αριστερά" έχει υπουργούς (& κυβερνητικά στελέχη) του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ και του ποταμιού... μπορεί κι ο Βασιλάκης Καϊλας (Λοβερδος) να βγάζει γλώσσα!
Δείτε τι έγραψε, μεταξύ άλλων ο γυρολόγος Βασιλάκης Καϊλας (Λοβερδος) (τώρα εκ νέου ΠΑΣΟΚ):
"Δημήτρη, (Μαρδας), αντί να μου τα πεις τη Βουλή, μου στέλνεις γράμματα;... ...έζησε στο ΠΑΣΟΚ ως κρατικός αξιωματούχος, πέρασε από το Ποτάμι, καταφερόταν εναντίον του Σύριζα έως τις εκλογές, μετά ξύπνησε Υπουργός του (του Σύριζα)"
* Αν δεν έχεις λερωμένη τη φωλιά σου με το Σημιτιστάν_ΓΑΠιστάν που έχεις... Απλά τον παραδίδεις στο λαό, απαιτείς όλα όσα έφαγε, δημεύεις την περιουσία του... Δεν παίζεις "κοινοβουλευτικά παιχνίδια"!
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιβεβαίωσε ότι ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας «κόπηκε» από τις προεκλογικές λίστες του Ποταμιού, με αποτέλεσμα να μεταπηδήσει στον Σύριζα…
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έχουν και στην Ιταλία τη δική τους Άννα...
Το ονομά της Stefania Giannini, υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Renzi ("Δημοκρατικό Κόμμα" κεντροαριστερα και δεξιά) για να σώσουν την Ιταλία, όχι με μνημόνιο και τρόικα, αλλά με "θεσμούς" (η νέα ονομασία της τρόικας) και "τεχνική βοήθεια" (έτσι λένε στην Ιταλία το μνημόνιο) για το χρέος και την «πατρίδα». Θα γινόταν μια συζήτηση όπου η κεντροαριστερη υπουργός θα εξηγούσε στους συντρόφους της την... αναγκαιότητα των "μεταρρυθμίσεων" στην Παιδεία (κι εκεί οι "θεσμοί" απαιτούν "μεταρρυθμίσεις"), με το νομοσχέδιο που έχει τον τίτλο "Το καλό σχολείο". Να όμως που η συζήτηση δεν έγινε ποτέ, γιατί οι κραυγές "Ντροπή, ντροπή" διέκοψαν την "συντρόφισσα" υπουργό. Οι κραυγές "Θέλουμε δημόσιο σχολείο με εκπαιδευτικούς"... "Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Παιδεία" κ.α.π. ανάγκασαν την "συντρόφισσα" υπουργό να το βάλει στα πόδια!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αξίζει να πληρώσουμε με τη ζωή των παιδιών μας και τη δική μας για αυτή τη ναζιστική ΕΕ; SOS έγκριση 19 μεταλλαγμένων από την ΕΕ
Συναγερμός από τη Παρασκευή, αφού η ΕΕ ενέκρινε 19 μεταλλαγμένα για εισαγωγή και κυκλοφορία. Πρόκειται για 19 γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς: 11 προϊόντα της αμερικανικής πολυεθνικής Monsanto, 8 της αμερικανικής εταιρείας Dupont και των γερμανικών ομίλων Bayer και BASF. Ήδη στις Βρυξέλλες ενέκριναν την εισαγωγή, δύο ημέρες μετά την πρότασή της προς τα κράτη μέλη για μια μεταρρύθμιση, που θα... τους επιτρέπει να απαγορεύουν την χρήση τους στο έδαφός τους. Η έγκριση αυτών των οργανισμών ήταν υπό αναστολή, αφού τα κράτη μέλη δεν είχαν επιτύχει να συμπήξουν μια πλειοψηφία υπέρ ή κατά της κυκλοφορίας τους στην αγορά. Στα 11 εγκεκριμένα μεταλλαγμένα προϊόντα της αμερικανικής πολυεθνικής Monsanto αφορούν πολλές ποικιλίες σόγιας, αραβοσίτου, ελαιοκράμβης και βαμβακιού. Πρέπει να αναφέρουμε ότι 17από αυτούς τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς προορίζονται για την ανθρώπινη και την ζωική διατροφή, ενώ δύο είναι δρεπτά άνθη. Η έγκρισή τους ισχύει άμεσα και για δέκα χρόνια. Αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εγκρίνουν την μεταρρύθμιση, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη, θα μπορούν να απαγορεύουν την χρήση των γενετικά τροποποιημένων αυτών οργανισμών στο έδαφός τους. Στην αντίθετη περίπτωση, οι κανόνες που θα εφαρμόζονται θα είναι αυτοί, που οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει την κυκλοφορία στο σύνολο της ΕΕ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Δηλαδή θα περάσουν τη διαπίστωση ότι δεν παρουσιάζουν κανέναν κίνδυνο για την υγεία των ζώων και των ανθρώπων. Αυτό ζητούσαν οι μεγάλοι όμιλοι. Η Greenpeace κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι «δεν έχει την πρόθεση να προσεγγίσει την Ευρώπη των πολιτών, όπως έχει δεσμευτεί και δρα υπέρ των συμφερόντων των ΗΠΑ και της Monsanto». Μάλλον τα κομφετί, που δέχτηκε έκαναν αίσθηση... αλλά δε συζητήθηκε τόσο το γιατί...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα λέει όλα το σκίτσο που κοινοποίησε ο Βαρουφάκης μετά το Eurogroup
25 Απριλίου 09:03 2015
Ενα χαρακτηριστικό σκίτσο έκανε retweet o Γιάνης Βαρουφάκης, έπειτα από τη συνεδρίαση του Eurogroup, στη Ρίγα. Στο σκίτσο, ο ένας χαρακτήρας κρατά ένα πλακάτ, που ζητά «Αυξήστε τον κατώτατο μισθό», ενώ απέναντί του ο άλλος χαρακτήρας, που στέκεται πάνω σε ένα βουνό από χαρτονομίσματα του απαντά «Η απληστία σου βλάπτει την οικονομία». Ενας χρήστης του Twitter κοινοποίησε το εν λόγω σκίτσο στον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών να το αναδημοσιεύει.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φοβόμουν μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίζω από το 2012 συνεργαζόταν με την αντιδραστική και μισάνθρωπη ΜπομπολοΠοταμιά. Τρέμω μία κυβέρνηση στην οποία ο άθλιος Θεοδωράκης θα εκβιάζει και θα κατευθύνει τη νομοθεσία. Το Ποτάμι είναι μακράν το χειρότερο κόμμα που γνώρισε ο τόπος.Ακόμη και οι Σαμαροβενιζέλοι είναι πιο κοντά στο λαό, καθώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν μια ιστορική σύνδεση με τη λαϊκή βάση. Αντίθετα το κόμμα των νταβατζήδων εκπροσωπεί αποκλειστικά την εγχώρια ολιγαρχία και τους διεθνείς τοκογλύφους. Είναι ένα απόκομμα χωρίς καμμία ιδεολογία που αντιμάχεται όλα τα λαϊκά κινήματα και εκπροσωπεί το λαϊκισμό της άρχουσας τάξης, καθώς λέει πράγματα που ηχούν ευχάριστα στους πιο βολεμένους και "χορτάτους". Η κυβέρνηση έχει τη στήριξή μας και ας μην φοβάται τους μιντιάρχες τους οποίους μπορεί να διαλύσει νόμιμα με ένα πλούσιο νομικό οπλοστάσιο. Τέλος, αν αποφασίσουν προσφυγή στο λαό οι εκλογές είναι λυση. Όπως και το δημοψήφισμα είναι μια πολύ καλή επιλογή!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Γκερνίκα (Guernica στα ισπανικά) είναι μια μικρή κωμόπολη της Χώρας των Βάσκων. Μικρή αλλά σημαντική για τους Βάσκους διότι στο κέντρο της πόλης και κάτω από μια βελανιδιά συνήθιζε να συνεδριάζει η Βουλή τους. Ήταν Άνοιξη του 1937,κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφύλιου Πολέμου (1936-1939), όταν οι εθνικιστές του Φράνκο έχοντας υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας, θέλησαν να διασφαλίσουν την κυριαρχία τους και στο βορά, με την κατάληψη του Μπιλμπάο, της μεγαλύτερης πόλης των ανυπότακτων Βάσκων, που συνεργάζονταν με τη δημοκρατική κυβέρνηση της Μαδρίτης, και το μεγαλύτερο εμπόδιό στα σχέδιά του ήταν η μικρή αυτή πόλη εξαιτίας της στρατηγικής της θέσης. Θεωρητικά η Ναζιστική Γερμανία ήταν αμέτοχη και ουδέτερη στον Ισπανικό Εμφύλιο. Και λέμε θεωρητικά διότι ουσιαστικά ενεπλάκη με μια ομάδα Γερμανών «εθελοντών» γνωστή με το όνομα «Λεγεώνα Κόνδωρ». Η ομάδα αυτή λοιπόν, τα μέλη της οποίας ήταν (όλοι τους) έμπειροι αεροπόροι της «Λουτβάφε» με είκοσι γερμανικά και την βοήθεια 3 μαχητικών ιταλικών αεροπλάνων έσπειρε τον πανικό και τον θάνατο στην μικρή πόλη ρίχνοντας πάνω από την πόλη τη νύχτα της 26ης Απριλίου 1937, 32 τόνους εκρηκτικά!!! Η επιχείρηση με το κωδικό όνομα «Επιχείρηση Επίπληξη» σχεδιάστηκε (κατόπιν διαταγής του Φράνκο) από τον επικεφαλής των εθελοντών Γερμανών Βόλφραμ Φράιχερ φον Ριχτχόφεν. Οι βομβαρδισμοί ήταν καταιγιστικοί και ανηλεείς, με αποτέλεσμα η πόλη σχεδόν να ισοπεδωθεί (κατά 70% περίπου) και από τις μεγάλες πυρκαγιές που ακολούθησαν. Τα θύματα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι αρχές ανήλθαν σε 1654 νεκρούς και 889 τραυματίες,. Πρόσφατες έρευνες μειώνουν τον αριθμό των νεκρών, το πολύ στους 300 χωρίς φυσικά αυτό να μειώνει σε ελάχιστο το πραγματικά έγκλημα των φραγκικών δυνάμεων και των «συμμάχων» τους. Οι εθνικιστές, χωρίς να αρνηθούν τον βομβαρδισμό της πόλης, έριξαν τις ευθύνες για τις εκτεταμένες καταστροφές στους υποχωρούντες Δημοκρατικούς και στις τακτικές της «καμένης γης» που εφάρμοζαν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ας κάνουμε κάποτε την αυτοκριτική μας .
Δεν έδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης τα τραγούδια στον Ρουβά . Μονος του ο Ρουβας αποφασισε να τα τραγουδησει. Και ο Μικης αρνηθηκε να του το απαγορευσει, γιατι είναι εναντια στις απαγορευσεις όπως ειπε. Και πολύ σωστα ειπε. Εμείς επιτρεψαμε στον Ρουβα να τα τραγουδησει. . Όπως εμείς κάναμε ευρωβουλευτή το Ζαγοράκη ,τρίτο κόμμα τους Ναζιστές το Σταύρο Θεοδωράκη και τον οχετό του , ρυθμιστικό παράγοντα του τόπου και πρώτο σχεδόν βουλευτή στην Αθήνα ,το ψυχοπαθή Άδωνη Γεωργιάδη. Και την αξιοπρέπεια μας σαν λαός δε τη πήραν οι ξένοι. Εμείς τους τη δώσαμε . Γκέγκε ?
Σχολιο.- Ναι δεν έχουμε άλλα προβλήματα ο Σάκης μας μάρανε..... Που στο κάτω-κάτω καλά κάνει..... Καλλιτέχνης είναι ....... Ψάχνεται.....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Πώς η οικογένεια Καραγκούνη κατάφερε να δημιουργήσει υπερπολυτελές ιατρικό διαγνωστικό κέντρο, που δύσκολα κανείς συναντά και στην Αθήνα»; Mεροδούλι μεροφάι... με τον ιδρώτα της δουλειάς τους!
Κληθείς ο πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, Ευάγγελος Παπαγεωργίου να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή κι εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Κώστα Καραγκούνη για το θέμα του μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Αγρινίου δήλωσε:
«Προεκλογικά είχα αναδείξει στην ιστοσελίδα μου τις ελλείψεις του Νοσοκομείου Αγρινίου και τότε είχα δεχθεί ποικίλες επιθέσεις. Το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Καραγκούνη για την μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Αγρινίου είναι και καθυστερημένο και προσχηματικό! Ο κ. Καραγκούνης θα έπρεπε να γελάει με τα χάλια της Νέας Δημοκρατίας, που ενώ αγόρασε μαγνητικό τομογράφο, ξέχασε… να εκπαιδεύσει ακτινολόγους για να το χρησιμοποιούν.
Συνεπώς δημιουργείται μείζον θέμα ηθικής τάξης γιατί ο συγκεκριμένος μαγνητικός τομογράφος σκουριάζει στις αποθήκες του Νοσοκομείου Αγρινίου σε βάρος της τσέπης του μέσου κατοίκου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και ταυτόχρονα προς όφελος λίγων και τυχερών αλλά κυρίως προς μεγάλη ευχαρίστηση των μετόχων του ΕΥΗΝΩΡ. Από την άλλη η Διοίκηση του Νοσοκομείου πρέπει να πιέσει αποφασιστικά το Υπουργείο για να μην θεωρηθεί ότι είναι συνένοχη στην μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου. Ό κ. Εισαγγελέας πρέπει σε κάθε περίπτωση να δείξει την δέουσα ευαισθησία και να διατάξει άμεσα προκαταρκτική έρευνα για να βρεθούν οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης. Αναρωτιέμαι όμως, ως απλός πολίτης, πως η οικογένεια Καραγκούνη κατάφερε μέσα στην κρίση να δημιουργήσει ένα υπερπολυτελές Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο με πανάκριβα μηχανήματα, που δύσκολα κανείς συναντά ακόμη και στην Αθήνα».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η Μάχη στην Jisr Al Shugur, μεταξύ Συριακού στρατού και τρομοκρατών * EXCLUSIVE! حصري ) Jisr Al Shugur / Idleb Battle 2015/04/26 - Syrian Troops V.S. Islamic Terrorist Armed Groups
Μάχες σώμα με σώμα του στρατού της Συρίας με τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα
Πέντε χιλιάδες ξένοι μισθοφόροι-τζιχαντιστές, κυρίως Καυκάσιοι, Τσετσένοι, μπήκαν από την Τουρκία στη Συρία...
Η "Μάχη των Μαχών" στην Jisr Αλ Shugur
Ο Συριακός στρατός δίνει μια άνιση μάχη με τους 5.000 μισθοφόρους-τρομοκράτες τζιχαντιστές, που αφού εκπαιδεύτηκαν στην Τουρκία, πέρασαν εξοπλισμένοι στη Συρία...
Τι υποκρισία... η Ε.Ε. οργανώνει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των φουσκωτών σκαφών των δουλέμπορων και μοιράζει χρήματα για να πλουτίσουν ΜΚΟ και "ειδήμονες" στις χώρες που φθάνουν χιλιάδες πρόσφυγες (πανηγύρισε κι η υπουργός μας, η κυρία Τασία, για την αύξηση των επιχορηγήσεων από τους "φιλανθρώπους" της Ε#υρωπαϊκής Ένωσης, για να προσφέρεται ένα πιάτο φαγητό στους ταλαίπωρους που φθάνουν εξαθλιωμένοι στην πατρίδα μας) και στην προχθεσινή Σύνοδο Κορυφής ΚΑΝΕΝΑΣ ηγέτης χώρας μέλους της ΕΕ -συμπεριλαμβάνεται κι ο Τσίπρας- δεν τόλμησε να θέσει θέμα, ώστε να σταματήσει η ενίσχυση της Αλ Κάιντα από χώρες της ΕΕ, τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ και την Τουρκία, να σταματήσουν οι εξοπλισμοί των τρομοκρατών με υπερσύγχρονα όπλα από Γαλλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Ισραήλ, να τεθεί ένα τέλος στην προκλητική συστράτευση της Τουρκίας με την Αλ Κάιντα, να σταματήσουν το χυδαίο εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας... Η κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά" συνεχίζει στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής την ίδια πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων, πιστή στην γερμανική πολιτική της νεοαποικιοκρατίας και δυστυχώς χωρίς ανταλλάγματα. Πουλάμε τους Ελληνορθοδόξους στη Συρία, τις αιώνιες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη Συρία, για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες που διευθύνουν τη γερμανική ΕΕ, ως υπάκουο δουλικό υπηρετικό προσωπικό.
Ο λαός της Συρίας δεν είναι μόνος... Πλάι του πολεμούν οι μαχητές της Χεζμπολά, της οργάνωση που ξεφτίλισε τον "ανίκητο" στρατό των σιωνιστών το 2006 και τον έκανε να υποχωρεί πανικόβλητος από τον Λίβανο. Αλληλέγγυες οι χώρες που δεν υποτάσσονται στους ιμπεριαλιστές: Κούβα, Βενεζουέλα, Β. Κορέα, Ισημερινός, Ιράν και η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να εγκαθιδρύσει η ΕΕ (όπως στην Ουκρανία) καθεστώς ισλαμικού κράτους με την Αλ Κάιντα. Ο Λαός της Αραβικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Συρίαςγνωρίζει πολύ καλά ότι: Χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει πρόοδος, ανάπτυξη, σοσιαλισμός. Η Συρία θα νικήσει!
Ο στρατός της Συρίας απωθεί τους τρομοκράτες... παντού πτώματα τζιχαντιστών, υπερσύγχρονα αυτοκίνητα που τους προμήθευσαν τα "πολιτισμένα" κτήνη της δύσης και όπλα που παρατούν... όπου συνάντησαν τον περήφανο Συριακό στρατό
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέντε χιλιάδες ξένοι μισθοφόροι-τζιχαντιστές, κυρίως Καυκάσιοι, Τσετσένοι, μπήκαν από την Τουρκία στη Συρία...
Αυτή η τελευταία μαζική εισβολή τρομοκρατών στη Συρία από την Τουρκία -με τη συμπαράσταση της "πολιτισμένης" δύσης- πήραν μέρος στη μάχη της Jisr AlShoghor εναντίον του Αραβικού στρατού της Συρίας. Μουτσουλμάνοι, Χριστιανοί... ο λαός της Συρίας δίνει τη μάχη εναντίον των νέων εισβολέων, που η δύση στέλνει να "εκδημοκρατίσουν" την... Αδούλωτη κι Αδέσποτη Συρία.
Ο λαός της Συρίας θα νικήσει! Η Συρία θα γίνει ο τάφος των λακέδων του ιμπεριαλισμού! via "This Is Christian Syria"
Οι τρομοκράτες-εισβολείς από την Τουρκία που πέρασαν στη Συριακή γη, με υπερσύγχρονα όπλα κι αυτοκίνητα (όλα, ακόμη κι οι πινακίδες των αυτοκινήτων από χώρες της ΕΕ, πέρασαν από τη χώρα τρομοκράτη: Τουρκία), θα πάρουν την απάντηση!