Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Σαββατο 18 Ιουλιου 2015


ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ!
Όλοι/ες την Τετάρτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου η κυβέρνηση Τσίπρα σέρνει σε δίκη τους άγρια χτυπημένους από τις ένστολες φασιστικές συμμορίες του Πανούση, αριστερούς και αντιεξουσιαστές αντιμνημονιακούς διαδηλωτές!
Οι δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ Σπάρτακος, μαζί με άλλους αγωνιστές, αφού συνελλήφθησαν και ξυλοκοπήθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά τη σύλληψή τους, οδηγούνται την Τετάρτη 22 Ιουλίου στο δικαστήριο. Η κυβέρνηση κρατάει μέχρι τώρα πολύ σκληρή στάση. Το παρακάτω κείμενο διακινείται για να υπογραφεί από συνδικαλιστές, αγωνιστές, πανεπιστημιακούς κλπ. Σύντροφοι, συντρόφισσες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, θέλουμε τη στήριξή σας
Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές της 15 Ιουλίου Καταδικάζουμε την αστυνομική βία εναντίον της εργατικής συγκέντρωσης
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαδίζοντας πιστά στα χνάρια των προκατόχων της, αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει νέα μέτρα καταστροφής των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων και να ολοκληρώσει την πραξικοπηματική διαστροφή του μαζικού ταξικού ΟΧΙ, χωρίς να καταφύγει στην ύστατη μορφή κοινωνικής κατίσχυσης: την κρατική-αστυνομική βία και καταστολή. Το βράδυ της 15ης Ιουλίου, μέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο, τους δήμους και τα νοσοκομεία ενάντια στο νέο μνημόνιο, στο συλλαλητήριο που διοργάνωναν συνδικάτα και κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, η αστυνομία της “κυβέρνησης της αριστεράς” ξόδεψε όλο της το μένος. Το κομμάτι της συγκέντρωσης όπου βρίσκονταν τα μέλη της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, με σαφή παρουσία, σημαίες και συνθήματα, δέχτηκε απρόκλητα ιδιαίτερα βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ, που αφού ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές τους συνέλαβαν χωρίς λόγο. Δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού ξυλοκοπήθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά και μετά τη σύλληψή τους, οδηγήθηκαν την επομένη 16/6, μαζί με άλλους, στον εισαγγελέα με πληθώρα γελοίων πλαστών κατηγοριών. Η δίκη τους πήρε αναβολή για την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Οι δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ο Μάνθος Ταβουλάρης, βιβλιοϋπάλληλος και πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου Αττικής και ο Μιχάλης Γκουντούμας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί “Η Παμμακάριστος”.
Μαζί με τους συντρόφους συνελήφθησαν και 15 άλλοι αγωνιστές, στους οποίους τα όργανα καταστολής συμπεριφέρθηκαν με την ίδια βαρβαρότητα και δικάζονται κι αυτοί την Τετάρτη.
Η κυβέρνηση εξανεμίζει κάθε αυταπάτη σχετικά με το ποιοι είναι οι σύμμαχοι και ποιοι οι εχθροί της. Διαλέγει να ψηφίσει το νέο μνημόνιο σε αγαστή συνεργασία με τα αστικά κόμματα, το μιντιακό κατεστημένο, το ντόπιο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Διαλέγει να επιτεθεί, με απροκάλυπτη βία, χρησιμοποιώντας τους γνωστούς πραιτωριανούς των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ, ενάντια σε πολιτικές οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, σε συνδικαλιστές και σε απλούς αγωνιστές, που έδωσαν όλα τα τελευταία χρόνια αγώνα ενάντια σε μνημόνια και νομοσχέδια λιτότητας και αυταρχισμού, που έδωσαν την μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που παλεύουν για τη χειραφέτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας και την απελευθέρωσή της από την καπιταλιστική κόλαση. Η καταστολή που εξαπολύει αυτή η κυβέρνηση η οποία με πραξικοπηματικό τρόπο μετέτρεψε το συντριπτικό ΟΧΙ των εργαζόμενων μαζών σε “αριστερό” μνημόνιο ακραίας ταξικής βαρβαρότητας, δεν φοβίζει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που παλεύουν στο πλευρό όλων όσων λένε ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
Γι' αυτό και στεκόμαστε στο πλευρό όλων των συναγωνιστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο της καταστολής που εξαπολύθηκε ενάντια στην εργατική συγκέντρωση της 15 Ιουλίου και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών με τις οποίες δικάζονται οι συλληφθέντες. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Ευελπίδων, στις 22 Ιουλίου, ώρα 9 πμ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπερσύγχρονα ισραηλινά όπλα χρησιμοποιούν οι φονιάδες του "ισλαμικού κράτους" (ISIS using weapons made in Israel)
Ερωτήσεις σχετικά με το ποιος είναι πίσω από το Ισλαμικό Κράτος προκύπτουν. Ιρακινές εθελοντικές δυνάμεις, που είναι γνωστες ως Hashid Shaabi, ανακάλυψαν ισραηλινό-made όπλα στο Ισλαμικό Κράτος (ISIL) σε θέσεις στο ... ιρακινή επαρχία Ανμπάρ, την Πέμπτη, σύμφωνα με τον Al-Mayadeen τηλεόραση, Fars Πρακτορείο Ειδήσεων reported. Τελευταιους μήνες, οταν ανέφεραν ότι οι ιρακινές δυνάμεις αντιτρομοκρατίας συνέλαβαν τέσσερις ξένους στρατιωτικους συμβούλους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, οι οποίοι υποτίθεται ότι βοηθούν ISIL. Επιπλέον, το Φεβρουάριο, ο Wahhab αλ-Tayee, ένας ανώτερος ιρακινός νομοθέτης, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός εκπαίδευει ISIL στη χερσόνησο του Σινά για τρομοκρατικές ενέργειες στην Αίγυπτο. Ισραηλινα όπλα που κατασχέθηκαν από μια βάση ISIS στο Ιράκ Ανώτερος σύμβουλος του Ιράν στον ανώτατο ηγέτη, Αλί Ακμπάρ Velayati, είπε ότι ISIL δημιουργήθηκε από τη Δύση και το Ισραήλ για να ακολουθήσουν τα συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή: "ISIL έχει πράγματι δημιουργηθει από τις δυτικές αποικιοκρατικές δυνάμεις και τους Σιωνιστές, γιατί αυτή η τρομοκρατική ομάδα έρχεται σε αντίθεση με το Ισλάμ και τους κανόνες του όλων των ισλαμικών αιρέσεων. " ΗΠΑ ιστορικός Webster Tarpley συμμερίζεται επίσης παρόμοια ιδέα, αναφέροντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν ISIL για να χρησιμοποιήσουν τους τζιχαντιστές ως μυστικό στρατό για να αποσταθεροποιήσουν τη Μέση Ανατολή. Αυτή η γραμμή σκέψης θα μπορούσε να είναι λίγο πολύ προκλητική και ακραία, αλλά αυτή η σκέψη πρέπει να είναι βασικη, ωστόσο. Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πίσω από τη δημιουργία της αλ-Κάιντα, μετά την εμπλοκή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1980, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ του Λευκού Οίκου και ISIL τζιχαντιστές, που τρομοκρατούν ένα μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με αναδρομική διάταξη η Βουλή απαλλάσσει των ευθυνών του τον επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ανδρέα Γεωργίου για έκνομες ενέργειες που εντοπίσθηκαν και καταδείχθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τη διάρκεια της θητείας του...
Δεν αρκούσε που γλίτωσαν κάθε πιθανή δίωξη οι μνημονιακές κυβερνήσεις λόγω του 3ου "αριστερού" Μνημονίου... γλιτώνουν κάθε δίωξη κι οι απατεώνες τους!

4 σχόλια:

e-h είπε...



Metropolitan Police apologise for Cuban flag T-shirt worn by “terrorist”
London’s Metropolitan Police have issued a “sincere and unreserved apology” in response to a CSC complaint that dressing one of their Operation Strong Tower "terrorists" in a Cuban flag T-shirt associated the country with terrorism.
The police’s simulation terrorist attack exercise, which took place in London on 30 June, featured three “terrorist” actors carrying weapons and dressed in black, apart from one dressed in a Cuba flag T-shirt, clearly recognisable in nationally broadcast TV news reports.

Μητροπολιτική Αστυνομία απολογειται για τη σημαία της Κούβας στο T-shirt ότι φοριούνται από "τρομοκρατικές"
Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έχει εκδώσει μια «ειλικρινή και ανεπιφύλακτη συγγνώμη" σε απάντηση καταγγελίας CSC πως ντύνοντας ένα Λειτουργίας τους Ισχυρό Πύργο "τρομοκράτες" με μια σημαία της Κούβας στο T-shirt συνδέοντας τη χώρα με την τρομοκρατία.
Προσομοίωση τρομοκρατικών άσκηση επίθεση της αστυνομίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 30 Ιουνίου, χαρακτήρισε τρεις "τρομοκρατες" ηθοποιοί που φέρουν όπλα και ντυμένοι στα μαύρα, εκτός από έναν ντυμένο με της Κούβας σημαία στο T-shirt, σαφώς αναγνωρίσιμη σε εθνικό επίπεδο μεταδόθηκε στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ ειδήσεων.

e-h είπε...



Embassies to open in Havana and Washington
Following six months of negotiations, Cuba and the US will open embassies in Havana and Washington on Monday 20 July. The move marks a major step towards re-establishing diplomatic relations which were broken-off more than 50 years ago.
Right-wing republican presidential candidates have already declared they may block the appointment of a US ambassador to Havana and overturn the decision if elected. The Cuban government has also stated that “normal” relations will not take place “as long as the economic, commercial and financial blockade that continues to be rigorously applied” is maintained.

Πρεσβείες θα ανοίξουν στην Αβάνα και στην Ουάσιγκτον
Μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων, η Κούβα και οι ΗΠΑ θα ανοίξουν πρεσβείες στην Αβάνα και στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα 20 Ιουλίου. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων οι οποίες χωρίστηκαν πριν από 50 χρόνια.
Δεξιάς Ρεπουμπλικανοι προεδρικοί υποψήφιοι έχουν ήδη δηλώσει ότι μπορεί να εμποδίσουν το διορισμό του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αβάνα και να ανατρέψουν την απόφαση, αν εκλεγεί. Η κουβανική κυβέρνηση έχει επίσης δηλώσει ότι "κανονικες" σχέσεις δεν θα γίνουν "όσο ο οικονομικος, εμπορικος και οικονομικος αποκλεισμός που συνεχίζει να εφαρμόζεται αυστηρά" διατηρείται.

e-h είπε...


Cuban trade union leader speaks at Unite conference
“Just like the struggle to release the Five, you need to fight all the way until you win - and that’s what we’re going to do until we see that the blockade is lifted”, said Raymundo Navarro, International Secretary of the Cuban Workers Central during a visit to Britain last week.
Raymundo spoke at the Cuba Solidarity Campaign fringe meeting at Unite Rules Conference and also at the Cuba themed social evening organised by CSC for delegates at conference.

Κουβανός ηγέτης συνδικαλιστών μιλάει στο Unite συνέδριο
"Ακριβώς όπως ο αγώνας για την απελευθέρωση των πέντε, θα πρέπει να αγωνιστούμε όλη τη διαδρομή μέχρι να κερδίσετε - και αυτό είναι που θα πάμε να κάνουμε μέχρι να δούμε ότι ο αποκλεισμός έχει αρθεί», δήλωσε ο Raymundo Navarro, Διεθνής Γραμματέας των Κουβανών Εργατικου Κεντρου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα.
Raymundo μίλησε στη συνεδρίαση στο περιθώριο της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα στο Unite Κανόνες Συνέδριου και στην Κούβα με θέμα την κοινωνική βραδιά διοργανώθηκε από CSC για τους συνέδρους στο συνέδριο.

e-h είπε...



Cuban Futures 2015
A major one day conference on Cuba will take place at the TUC Congress House on Saturday 3 October aimed at anyone who wants to know what’s happening in Cuba and the reality behind the headlines on US-Cuba relations?
Cuban Futures 2015 will bring together experts on the Cuban Revolution, economy, democracy, trade union rights, US-Cuba relations, and internationalism, from Cuba, the US, and Britain to discuss recent developments and the opportunities and threats they pose to the Cuban Revolution.

Κούβας Μελλον 2015
Μια σημαντική ημερίδα με θέμα την Κούβα θα πραγματοποιηθεί στο TUC στο συνεδριακό κέντρο, το Σάββατο 3 του Οκτώβρη απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να μάθει τι συμβαίνει στην Κούβα και την πραγματικότητα πίσω από τα πρωτοσέλιδα στις σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας.
Κούβας Μελλον 2015 θα φέρει σε επαφή εμπειρογνώμονες από την Κουβανική Επανάσταση, την οικονομία, τη δημοκρατία, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, οι σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας, και διεθνισμό, από την Κούβα, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και να συζητήσει τις πρόσφατες εξελίξεις και τις ευκαιρίες και τις απειλές που δημιουργούν για την κουβανική Επανάσταση.