Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Κυριακη 21 Φεβρουαριου 2016


ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΡΘΩΠΟΙ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ
Είναι γνωστό ότι στην Ινδία περισσότερο από 20% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι. Οι Ινδοί δεν σκοτώνουν σκύλους χωρίς λόγο, οι μουσουλμάνοι όμως το κάνουν.
Ένα πρόσφατο βίντεο που κυκλοφόρησε με έναν σκύλο δεμένο σε στάση σταύρωσης με ανθρώπους να του πετούν αναμμένα τσιγάρα και παπούτσια, έγινε η αιτία να προκαλέσει την οργή από αγωνιστές των δικαιωμάτων των ζώων. Το βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε στο WhatsApp και στο Facebook, δείχνει το κακόμοιρο ζώο ανίκανο να αποδράσει από τους σκληρούς δεσμώτες καθώς η γελαστή συμμορία το κακομεταχειρίζεται. Στο παρασκήνιο ακούγεται ανατριχιαστική μουσική καθώς τα αντικείμενα ρίπτονται στο σκύλο κατά τη διάρκεια του βίντεο. Παπούτσια, σαγιονάρες, και ότι φαίνεται να είναι αποτσίγαρα, γόπες τσιγάρων πετιούνται όλα πάνω στο σκύλο, που προσπαθεί ανέλπιστα να καλύψει το πρόσωπό του σε όλη τη διάρκεια των χτυπημάτων. Ορισμένοι κατήγγειλαν το βίντεο στο FBI, αλλά το Γραφείο ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση βρίσκεται εκτός της δικής του δικαιοδοσίας. Η εταιρία PETA India, μια οργάνωση δικαιωμάτων των ζώων, ανέφερε πως θα ερευνήσει την υπόθεση αν και παραμένει ασαφές η ακριβής τοποθεσία όπου διαδραματίστηκε το γεγονός. Επιπλέον, οι Μουσουλμάνοι παρόλο που δεν τρέφουν γάτες, αρέσκονται στο να τις σταυρώνουν και αυτές, όπως δείχνουν οι φρικτές φωτογραφίες που βλέπουμε παρακάτω. Υπήρξαν αμέτρητες ιστορίες σταύρωσης ανθρώπων από Μουσουλμάνους αλλά κυρίως ζώων. Μερικές από τις περιπτώσεις εικονίζονται παρακάτω.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κινηματογραφική Ταινία. Suffragette, S. Gavron...Γυναίκες, μανάδες, εργάτριες, επαναστάτριες
1912–2016, δεν είναι και τόσο μεγάλη η χρονική απόσταση…
Η γυναικεία χειραφέτηση έχει ήδη έρθει; Η ίδια η πραγματικότητα εν έτει 2016 επιβεβαιώνει ότι η γυναίκα είναι εξαναγκασμένη, για κοινωνικούς λόγους να είναι έγκλειστη, αλλά παράλληλα να ζει και εκτός των τειχών του σπιτιού της. Το status της, δηλαδή, αποτελεί ακόμη είτε κρυφά είτε φανερά, είτε αστειευόμενα είτε σοβαρά, ένα κοινωνικό βραχνά, ένα κατακάθι του παρελθόντος. Η χειραφέτηση πρέπει να έρθει. Και γι’ αυτό η ταινία τούτη έχει αξία.
Γεννούν τα παιδιά, τα μεγαλώνουν, μαγειρεύουν, καθαρίζουν, εργάζονται, αλλά και εξεγείρονται. Όχι με την αφελέστατη, χυδαία και επικίνδυνη αντίληψη περί ανισότητας άντρα–γυναίκας. Δεν εξεγείρονται ενάντια στους άντρες. Αυτό είναι υπολανθάνων πουριτανισμός. Στο στόχαστρο έχουν την κοινωνική δομή και την σωματική και ψυχική διάλυση που δέχονται. Όμως, υπάρχουν και αυτές που δεν έχουν βρει ακόμη τούτο τον δρόμο. Δυστυχώς, το κοινωνικό συνήθειο, η εθιμική ανελευθερία με τα χρόνια γίνεται ένα μικρόβιο που δύσκολα φεύγει από το ανθρώπινο οργανισμό. Δεν είναι ανεξήγητο που την άποψη της ανισοτιμίας την υιοθετούν και οι ίδιες οι καταπιεσμένες. Τα χρόνια υποδούλωσης δημιουργούν μια αγάπη για τούτη. Κάθε σκέψη για υπέρβαση αυτής, θεωρείται ουτοπική, αν όχι και ανήθικη αντίληψη. Μπορεί να υπήρχε μια Ρόζα, μια Σιμόν, μια Κλάρα, μια Άντζελα, αλλά ακόμη οι λαϊκές τάξεις εμμένουν στην υπεράσπιση του κοινωνικώς ορισμένου κελιού τους.
Ε, λοιπόν τα πράγματα δεν έχουν καθόλου έτσι ή καλύτερα δεν θα έπρεπε να έχουν έτσι. Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, υπήρχαν γυναίκες που λύγισαν τα σίδερα και σπάσανε τις αλυσίδες τους με στόχο να γκρεμίσουν κάθε φυλακή της συνείδησης για κάθε άλλη γυναίκα. Έτσι, πέρα από την κοινωνική ευθύνη υπάρχει και εν μέρει η ατομική. Για να μην παρεξηγηθώ. Η γνώση είναι δύναμη να κατανοούμε την πραγματικότητα. Αν είναι δύσκολο να κάνει κάποιος ιστορική έρευνα ή να εντρυφήσει στα πολιτικά μανιφέστα των παγκόσμιων κοινωνικών και εργατικών αγώνων, υπάρχουν και οι ταινίες που μπορεί κάποιος να συμβουλευτεί. Ταινίες που μπορεί να είναι και λιτές, εύπεπτες και γραμμικά δομημένες, ρεαλιστικά και ακαδημαϊκά σκηνοθετημένες, που καταφέρνουν μέσα από την δύναμη της εικόνας και του συναισθήματος να ξυπνήσουν τα κρυφά ένστικτα του καθενός μας. Και η ανάγκη της ελευθερίας είναι ένστικτο όλου του ζωικού βασιλείου. Μια τέτοια ταινία, που δεν προσπαθεί να βρει μια νέα κινηματογραφική γλώσσα ή να ψάξει το μέσο για νεωτεριστικούς τρόπους εκπομπής ιδεών, αλλά στη συμβατική μορφή του συμβατικού κινηματογράφου θέλει να πει μια ιστορία για την Ιστορία και την οπτικοποιεί με ερμηνευτικές και εικαστικές δυναμικές, είναι και η αγγλική παραγωγή “Suffragette”. Τι ήταν αυτές; Ήταν επαναστάτριες. Ήταν εργάτριες. Δούλευαν από μικρά κορίτσια σε πλυσταριά και εργοστάσια του πιο ανεπτυγμένου κράτους της δυτικής Ευρώπης. Έκαναν ό,τι κάνουν και οι άνδρες. Συν αυτά που είπαμε στο πρόλογο. Τι όμως, τους έλειπε; Δικαιώματα. Δηλαδή, δούλεψε, αλλά να μιλάς απαγορεύεται. Να ψηφίζεις ποιος ο λόγος; 2016 και δεν βρίσκω καμιά διαφορά. Όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά για όλους. Επαναστάτριες λοιπόν, στις αρχές του αιώνα. Με ενέργειες που δεν έχουν –εκ των πραγμάτων– συγκυριακό χρονικά χαρακτήρα και νόημα. Ξεπερνούν τη ροή της ιστορίας, γιατί την υπερβαίνουν αλματωδώς. Άρα, στην τόσο μεγάλη χρονική απόσταση των εκατό και βάλε χρόνων, η πράξη τους αποτελεί μια οικεία αλήθεια. Η δυναμική που βγάζει η ταινία, είναι ακριβώς αυτή. Την υποχρέωση να ακούσουμε τι έχουν να μας πούνε, τι έχουν να μας προσάψουν.
Στην ταινία το γυναικείο ζήτημα, δίχως φιλοσοφικές αναζητήσεις, προσπαθεί να μιλήσει στο ευρύ κοινό. Έτσι, αφαιρεί πολλές από τις σκέψεις του παγκόσμιου γυναικείου κινήματος και βασίζει την αφήγηση της στην προσπάθεια να αναπτερώσει την ηθική περηφάνια και να προκαλέσει τη συμπάθεια όλων όσοι θα την δούν. Θέτει τον αγώνα για ψήφο ως γενικευμένη μορφή πάλης. Βλέπουμε τα εργοστάσια σε ταξική διαπάλη. Βλέπουμε τα σπίτια σε ταξική διαπάλη. Βλέπουμε τις σιωπές, τους φόβους στα πρόσωπα των χαρακτήρων, μα βλέπουμε και το αδύνατο να ακολουθηθεί άλλος δρόμος. Μπορεί η ιστορία να εμμένει στον αγώνα για δικαίωμα ψήφου ως πλοκή, αλλά ο τρόπος που ανοίγει το σενάριο μέσα στα πλαίσια μιας γενικής ανάτασης, συνειρμικά μας βαδίζει στο ζητούμενο του τώρα. Δηλαδή, να ξετυλίγεται και σήμερα ο αγώνας για κάθε δικαίωμα. Γιατί όπως έχει πει η Angela Davis, μια από τις ηγετικές μορφές του παγκόσμιου γυναικείου και εργατικού κινήματος «Τι σημαίνει η ιδέα της ελευθερίας; Να είσαι ελεύθερος μονάχα με την πολιτική έννοια αλλά να μην έχεις να φας; Αυτό σημαίνει ότι είσαι ελεύθερος να πεινάς».
Η συμβατική ομορφιά και η ποιοτική εικαστικότητα της παραγωγής κερδίζει αμέσως το ενδιαφέρον όλων των καλοπροαίρετων ανθρώπων, δημιουργώντας στον θεατή μια αισιοδοξία για το σήμερα και το αύριο. Καταφέρνει να τον κάνει να συμμετέχει στο δίκιο, στον πόνο, στον φόβο των πρότερα φοβισμένων κοριτσιών που τα βάζουν στα ίσια με το Βασιλιά της Αγγλίας και πέρα από το ότι τα χέρια τους κρατάνε το βρέφος και το θηλάζουν στοργικά, εργάζονται σκληρά, χαϊδεύουν τρυφερά, βάζουν και μπουρλότο στο αγγλικό κοινοβούλιο και τις οπισθοδρομικές συνειδήσεις.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πακιστάν: Οι Ταλιμπάν πυροδότησαν δυναμίτιδα σε νεόδμητο σχολείο θηλέων
21/2/2016 9.30
Ένα σχολείο θηλέων στο βορειοδυτικό Πακιστάν υπέστη σοβαρές ζημιές από μια έκρηξη δυναμίτιδας χθες Σάββατο, επεισόδιο που προστίθεται σε μια σειρά επιθέσεων εναντίον σχολικών κτιρίων την ευθύνη για τις οποίες έχουν αναλάβει οι Ταλιμπάν. Δεν υπήρξαν θύματα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, ωστόσο η έκρηξη κατέστρεψε τις τρεις από τις πέντε τάξεις του νεόδμητου πρωτοβάθμιου σχολείου θηλέων στο χωριό Τιάρζα, στην περιοχή του Νότιου Ουαζιριστάν, που γειτονεύει με το Αφγανιστάν. Ο Αζάμ Ταρίκ, ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, εξηγώντας ότι το σχολείο έγινε στόχος διότι το διαχειρίζεται ο στρατός, ενώ η οργάνωση αντιτίθεται στη μόρφωση των κοριτσιών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι μαχητές των Ταλιμπάν αιχμαλώτισαν 18 πρόσωπα, ανάμεσά τους φρουρούς του σχολείου και αγρότες, πριν τοποθετήσουν τα εκρηκτικά. Αφού τα πυροδότησαν, απελευθέρωσαν τους ομήρους. Από την ανάπτυξη του στρατού στις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών το 2002, στο πλαίσιο μιας σειράς επιχειρήσεων εναντίον των Ταλιμπάν, εκατοντάδες σχολεία έχουν γίνει στόχος επιθέσεων με εκρηκτικά. Ο στρατός ενέτεινε τις επιχειρήσεις του στην επαρχία μετά τη σφαγή από τους Ταλιμπάν 153 προσώπων, στη συντριπτική τους πλειονότητα μαθητών, τον Δεκέμβριο του 2014 στην Πεσάβαρ. Η επίθεση εκείνη σε ένα σχολείο για παιδιά στρατιωτικών είχε προκαλέσει σοκ στη χώρα. Έκτοτε ο στρατός έχει σκοτώσει ή απωθήσει προς το Αφγανιστάν εκατοντάδες μέλη των Ταλιμπάν. Τον περασμένο μήνα, μέλη των Ταλιμπάν έκαναν έφοδο σε πανεπιστήμιο στην πόλη Τσαρσάντα του βορειοδυτικού Πακιστάν, σκοτώνοντας 21 ανθρώπους. Μια φράξια των Πακιστανών Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και απείλησε να διαπράξει κι άλλες εναντίον σχολικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άσαντ: Θέλω να είμαι εκείνος που θα σώσει τη Συρία
21/2/2016 8.00
«Σε διάστημα 10 ετών, θέλω έχω καταφέρει να σώσω τη Συρία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαι ακόμα πρόεδρος» δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της ισπανικής εφημερίδας El Pais. «Η Συρία θα πηγαίνει καλύτερα και εγώ θα είμαι εκείνος που έσωσε την χώρα του» ανέφερε για να προσέσει:«Εάν ο λαός της Συρίας επιθυμεί να βρίσκομαι εγώ στην εξουσία, θα βρίσκομαι εκεί και εάν δεν το επιθυμεί δεν θα βρίσκομαι». Ο Μπασάρ αλ Άσαντ τόνισε επιπλέον ότι «αναμφίβολα, η υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν είναι απαραίτητη» προκειμένου οι κυβερνητικές δυνάμεις να καταγράψουν πρόοδο έναντι των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.«Έχουμε ανάγκη από αυτήν τη βοήθεια για έναν απλό λόγο, (τουλάχιστον) 80 χώρες υποστηρίζουν τους τρομοκράτες με διαφορετικούς τρόπους. Ορισμένοι απευθείας, με χρήματα, με υλικοτεχνική βοήθεια, με όπλα ή μαχητές. Άλλοι προσφέρουν μια πολιτική στήριξη σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς», υποστήριξε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Ο Ασαντ δηλώνει έτοιμος για εκεχειρία
ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
20|02|2016 23:39
Ετοιμος να κηρύξει εκεχειρία στη Συρία δηλώνει ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, υπό την προϋπόθεση οι «τρομοκράτες» να μην εκμεταλλευτούν την κατάπαυση του πυρός και οι χώρες που υποστηρίζουν τους αντάρτες να διακόψουν κάθε προσφορά βοήθειας προς εκείνους. «Το έχουμε πει ότι είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ωστόσο το θέμα αυτό σχετίζεται με σημαντικότερους παράγοντες… όπως το να εμποδίσουμε τους τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν (την εκεχειρία) προκειμένου να βελτιώσουν τις θέσεις τους», τόνισε ο Άσαντ, σύμφωνα με τον επίσημο ενημερωτικό ιστότοπος της συριακής κυβέρνησης. Παράλληλα, επεσήμανε πως οποιαδήποτε εκεχειρία πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα επιτραπεί σε «άλλες χώρες, ιδίως την Τουρκία, να στέλνουν περισσότερους τρομοκράτες και όπλα ή οποιουδήποτε είδους υλικοτεχνική βοήθεια»
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γερμανία: Mένος αστυνομίας και λαου κατά των δηθεν «προσφύγων»
ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΙΟΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
20|02|2016 20:28
Μια διαδηλωση κατά των δηθεν «προσφύγων» οργανωσε μερίδα πολιτών στη Γερμανία, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της φαιοπρασινης ιμπεριαλιστικης αντιπολίτευσης. Σε δύο βίντεο που δημοσιεύτηκαν το διαδίκτυο, καταγράφονται αστυνομικοί στη Σαξονία να απομακρύνουν με τη βία από ένα λεωφορείο αιτούντες άσυλο οι οποίοι δεν ήθελαν να μεταβούν στο κέντρο φιλοξενίας τους, καθώς είχαν τρομοκρατηθεί από διαδηλωτές που καταφέρονταν εναντίον των δηθεν «προσφύγων» και λαθρομεταναστών. Στα πλάνα διακρίνεται ένας αστυνομικός να αρπάζει έναν έφηβο από το λαιμό για να τον αναγκάσει να αποβιβαστεί από ένα λεωφορείο- όπου αναγράφεται η επιγραφή «Reisegenuss» (Ευχαρίστηση να ταξιδεύουμε)- κι ενώ αντηχούν οι κραυγές περίπου εκατό διαδηλωτών που φωνάζουν «επιστρέψτε στα σπίτια σας!». Οι διαδηλωτές, που είχαν προηγουμένως επιχειρήσει να κλείσουν το δρόμο στο λεωφορείο, φώναζαν επίσης "Wir sind das Volk!" (Εμείς είμαστε ο λαός!), ένα σύνθημα που χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του αντιμεταναστευτικού και αντιισλαμιστικου κινήματος Pegida. Ένας άλλος έφηβος, ο οποίος έχει ξεσπάσει σε λυγμούς, κατεβαίνει μόνος του από το λεωφορείο, ενώ δύο γυναίκες, που κάθονταν στις πρώτες θέσεις, τις απομακρύνουν σηκωτές. Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αστυνομία άσκησε βία σε άλλους δύο πρόσφυγες, για να τους οδηγησει στο κεντρο φιλοξενιας. «Όποιος φοράει μία στολή στην χώρα μας αντιπροσωπεύει και προστατεύει το Σύνταγμά μας» δήλωσε σήμερα ο Τζεμ Εζντεμίρ, επικεφαλής των ιμπεριλιστικων φαιοΠρασίνων, ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνση από τα καθήκοντά του «υπεύθυνου αυτής της επιχείρησης». «Είδα τα βίντεο. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους» αναγνώρισε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Σαξονίας, ο συντηρητικός Μάρκους Ούλμπιγκ, που έκρινε «βαθύτατα προσβλητική» τη συμπεριφορά των διαδηλωτών και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο του θα εξετάσει εξονυχιστικά την επιχείρηση των δυνάμεων επιβολής της τάξης. Σήμερα ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ούβε Ρέισμαν, υπερασπίστηκε εντούτοις την επιχείρηση των αρχών επισημαίνοντας ότι η προσφυγή στη βία ήταν αναγκαία, ενώ υποστήριξε ότι ορισμένοι εκ των αιτούντων άσυλο προέβησαν σε απειλητικές κινήσεις εναντίον των αστυνομικών, και αρνουνταν να πανε στο κεντρο φιλοξενιας. Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF κι έναν αριστερό τοπικό αξιωματούχο, τον Ρίτσο Γκέμπχαρτ, ο διευθυντής του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων του Κλάουσνιτς διετέλεσε στέλεχος του αντιισλαμικού κόμματος AfD. Μια διαδήλωση υποστήριξης των αιτούντων άσυλο έχει προγραμματιστεί αργότερα σήμερα μπροστά από το κέντρο φιλοξενίας, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.
Σχολιο.- Τα επιδοματα της βορειου ευρωπης κυνηγανε!!Τα επιδοματα για να τα τρωνε στα αραβικα καφενεια σε ποτα και στα στοιχηματα με αλογα! Ετσι κανουν στη Γαλλια! Για να πετυχουν το σκοπο αυτο δεν δισταζουν σε τιποτα.Χρησιμοποιουν τα παιδια τους ως ανθρωπινες ασπιδες και τα βαζουν μπροστα-μπροστα για να προβαλουν θεαμα για τα....μεσα ενημερωσης και για τις ακροαματικοτητες. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ απο αυτους δεν προκειτε να ενδιαφερθουν για εργασια...ΠΟΤΕ! Σχολιο.- Mα, γιατί τους αποκαλείτε πρόφυγες? Πάτε να μας κοροϊδέψετε? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Η τουρκία τους έχει σε χώρους σε σκηνές και με φαγητό, μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος στη χώρα τους. Δεν έχουν κανένα λόγο να την κοπανάνε από τις σκηνές και να έρχονται εδώ. Αρα λοιπόν είναι ΠΟΝΗΡΟΙ που έρχονται εδώ για να αράζουν και να τσεπώνουν επιδόματα. Κι άρα ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ είναι η μόνη λύση για να κοπούν μαχαίρι οι ροές τους. Σχολιο.- Απο εδω δεν παιρνουν επιδοματα!!Απο τη Γερμανια παιρνουν 600 ευρω το μηνα!! Για αυτό δεν κάθονται εδώ και θέλουν να πάνε εκεί Σχολιο.- Οι ευρωπαιοι πολιτες ενδιαφερονται για τους σκυλους τους περισσοτερο απο οτι για τους ισλαμιστες και καλα προσφυγες. Και καλα κανουν!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευρωβουλευτής Podemos: Λαοί της ΕΕ, μην πληρώσετε τα δημόσια χρέη
"Η ΕΕ επιστρατεύει τα δημόσια χρέη ως προσπάθεια για να καθυποτάξει τους λαούς της Ευρώπης. Μόνο μία λύση επιβάλλεται: η ανυπακοή", δήλωσε σημαίνων νεαρος ευρωβουλευτής των Podemos
Φεβρουάριος 21 2016 09:57
Ένας διακεκριμένος νεαρος ευρωβουλευτής του αριστερού κόμματος των Podemos στην Ισπανία απεύθυνε κάλεσμα υπέρ της μη αποπληρωμής των δημοσίων χρεών, μιλώντας κατά τη διάρκεια συμποσίου στη Μαδρίτη, στο οποίο συμμετείχαν κόμματα κι οργανώσεις του ευρύτερου αριστερού χώρου. Ο νεαρος Μιγκέλ Ουρμπάν, στη διάρκεια της διάσκεψης με τίτλο «Η ΕΕ ως πεδίο μάχης» και στην οποία συμμετείχε ως ομιλητής ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Βαρουφάκης, τόνισε πως η ΕΕ επιστρατεύει τα δημόσια χρέη «ως μία προσπάθεια για να καθυποτάξει τους λαούς της Ευρώπης. Και ενώπιον αυτής της υποταγής, μόνο μία λύση επιβάλλεται: η ανυπακοή!» Ο ευρωβουλευτής, που ήταν ένας από τους οργανωτές του κινήματος των Αγανακτισμένων στη Μαδρίτη, έδωσε σάλπισμα για ανυπακοή «στους δρόμους και στους θεσμούς», προσθέτοντας πως δεν είναι, ούτε δυνατόν, αλλά ούτε και νόμιμο, να αποπληρωθούν χρέη, τα οποία συνεβλήθησαν από διεφθαρμένες κυβερνήσεις. «Είναι μία ουτοπία να σκεφθεί κάποιος ότι εμείς πρόκειται να πληρώσουμε αυτό το χρέος. Αλλά δεν είναι μόνον ουτοπικό, είναι συνάμα και παράνομο», δήλωσε ο Ουρμπάν. Η Ισπανία, το 2012, είχε συνάψει δάνειο 40 δισεκ. ευρώ με τις Βρυξέλλες για την εξυγίανση του καταρρέοντος τότε τραπεζικού της τομέα. Από την πλευρά του, ο Βαρουφάκης — σε συνέντευξή του στον ενημερωτικό ιστότοπο El Publico — δήλωσε πως εύχεται να σχηματισθεί στην Ισπανία «μία κυβέρνηση που θα περιλαμβάνει το Podemos κι άλλες προοδευτικές δυνάμεις, οι οποίες θα εξαναγκάσουν το αρτηριοσκληρωτικό κι αυταρχικό καθεστώς των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης να υιοθετήσει νέες παραμέτρους καλλίτερες για όλους μας». «Το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί θα ήταν να έλθουν οι Podemos στην εξουσία και να μην αλλάξει τιποτε», πρόσθεσε ο Βαρουφάκης και κατέληξε λέγοντας: «εάν δεν το πράξουν οι Podemos στην Ισπανία, κι ελπίζω και πιστεύω ότι θα το κάνουν, τότε θα το κάνει κάποιος άλλος, διότι αυτό είναι μία ιστορική αναγκαιότητα».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοκαριστικές καταγγελίες για την εταιρία του σεκιουριτά του ΗΣΑΠ: 'Μας απειλούσαν ότι θα έχουμε την τύχη της Κούνεβα'
Για εργασιακό Μεσαίωνα με προπηλακισμούς και "μαύρη" εργασία μιλούν πρώην εργαζόμενοι της εταιρίας του σεκιουριτά στο ρατσιστικό περιστατικό στον ΗΣΑΠ
Φεβρουάριος 20 2016 21:44
Ο σεκιουριτάς προσπάθησε να διώξει τον αλλοδαπό επιβάτη, μετα από εκληση του ρατσιστη οδηγου του τραινου που απειλουσε ότι το τραινο δεν θα φυγει λες και το ειχε φερει απ το σπιτι του, με το πρόσχημα ότι η αποσκευή του δεν χωρούσε στο σχεδόν άδειο βαγόνι. Τελικά δεν τα κατάφερε χάρη στη σθεναρή αντίσταση του ίδιου του Σενεγαλέζου αλλά και μιας συνεπιβάτιδας του που τράβηξε και το βίντεο, καταγγέλλοντας τη ρατσιστική συμπεριφορά του υπαλλήλου. Είναι η πρώτη φορά που η προκλητική συμπεριφορά σεκιουριτά της JCB απασχολεί την κοινή γνώμη, ωστόσο το όνομα της εταιρίας είναι γνωστό από παλιά στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στους παροικούντες τα σωματεία διεκδίκησης των δικαιωμάτων εργαζομένων. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, πολλές είναι οι καταγγελίες για όρους εργασιακού Μεσαίωνα που έχει στη διάθεσή της η Παναττική Ένωση Καθαριστριών ενώ τον Ιούλιο του 2014, είχε φτάσει να κηρυχθεί έκπτωτη σε πρώτο βαθμό από το Δρομοκαΐτειο, όπου είχε αναλάβει την εργολαβία της καθαριότητας. "Οι περισσότερες εταιρίες καθαριότητας δεν σέβονται τους εργαζομένους τους, αλλά η εμπειρία μου από τη συγκεκριμένη ήταν η χειρότερη. Μας έβριζε χυδαία, μας απειλούσε ότι αν δεν συμμορφωθούμε θα έχουμε την τύχη της Κούνεβα. Και μάλιστα έλεγε με νόημα σε όσους οδηγούσαν μηχανάκι να προσέχουν", δήλωσε στην εφημερίδα ο Γιάννης Λύτρας, πρώην εργαζόμενος στην εταιρία. "Είχαμε πολλές καταγγελίες ότι η εταιρία δεν πλήρωνε τους εργαζομένους της όσα δήλωνε, δεν τους κολλούσε όλα τα ένσημα, δεν διέθετε όσους εργαζομένους ανέφερε και πολλά άλλα", λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος για την περίπτωση του ψυχιατρικού νοσοκομείου Χαϊδαρίου. "Υπήρχαν και τραμπουκισμοί. Ένα πρωί, άνθρωποι της εταιρίας προσπάθησαν να με κτυπήσουν για να με εκφοβίσουν. Εκείνη τη στιγμή απέφυγε τα χειρότερα, αλλά τότε κατάλαβα ότι πρέπει να προσέχουμε", δήλωσε ο Κώστας Κωστόπουλος, τμηματάρχης στο Δρομοκαΐτειο. "Το αφεντικό απαιτεί να υπογράψουμε λευκά χαρτιά, στη συνέχεια μας απειλεί ότι όποια αντιδρά θα στείλει τα στοιχεία μας σε όλες τις άλλες εταιρίες του κλάδου για να μην μας προσλάβει κανείς", είναι μια από τις μαρτυρίες για την εταιρία που συμπεριλαμβάνονται στον φάκελο της ΠΕΚΟΠ.
Σχολιο.- Η Αμερική κύριοι έχει ανακαλυφθεί εδώ και αιώνες...Οι εταιρείες σεκιουριτι και οι εταιρείες καθαριότητας είναι εδώ και πολλά χρόνια ότι πιο βρώμικο εργοδοτικα! Και προ κρίσεως ακόμα! Πολλές από αυτές όχι μόνο λειτουργούν ανενοχλητα, αλλά παίρνουν και δουλειές με κρατική ανάθεση. Και μην αρχίσετε τα περί επιθεώρησης και καταγγελιών γιατί θα πέσει το γέλιο της αρκούδας! Όποιος καταγγέλλει απολύεται και όπου πάει για έλεγχο η επιθεώρηση η εταιρεία έχει ήδη ενημερωθεί και είτε κρύβει τους υπαλλήλους είτε τους αντικαθιστά μέχρι να φύγει ο έλεγχος! Σχολιο.- Ειναι απαραδεκτο καποιοι να διαμαρυρονται που παιρνουν 300 ευρω το μηνα (αν τα παρουν και αυτα) ,που ειναι ανασφαλιστοι και δουλευουν σε συνθηκες σκλαβων, αφου σημασια εχουν οι επενδυσεις και η ιδιωτικη πρωτοβουλια..Δεν θα μας χαλασετε εσεις τον εργασιακο Μεσαιωνα που θελουμε να φερουμε!!! Σχολιο.- Η λύση είναι να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε το νεοφιλελεύθερο παράδεισο της υπεργολαβίας και της τριμερούς κοινωνίας (1/3 έχοντες, 1/3 μη έχοντες και 1/3 σεκιουριτάδες)...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με 'ανοχή' και από την αντιπολίτευση ψηφίστηκε το παράλληλο πρόγραμμα
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και το ΚΚΕ δήλωσαν «παρών». «Όχι» είπε η ΝΔ, η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή
Φεβρουάριος 20 2016 20:20
Με τη διακριτική «ανοχή» της Δημοκρατική Συμπαράταξης, του ΚΚΕ και του Ποταμιού που παρά τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους δήλωσαν τελικά «παρών» ψηφίστηκε στη Βουλή το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Αντίθετα, «Όχι» είπε η ΝΔ, η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή. Το παράλληλο πρόγραμμα ψηφίστηκε δι’ ανατάσεως με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων αφού κανένα κόμμα δεν κατέθεσε αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας.
Σχολιο.- «Όχι» είπε η ΝΔ, η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή. Κλασσικές δυνάμεις κατά της καταπολέμησης της φτώχειας ... Φυσικά θα περάσει στα ψιλά Το πρόγραμμα με λίγα λόγια για να μην ξεχνιόμαστε
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει: - Ίδρυση Κέντρων Κοινότητας. Πρόκειται για τα λεγόμενα «ΚΕΠ Φτωχών» που θα λειτουργούν υπό τους ΟΤΑ για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες. - Καθολική υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και νόμιμων μεταναστών. - Παροχή δυνατότητας στους Δήμους για απαλλαγή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από δημοτικούς φόρους και τέλη. - Χρονική επέκταση των παροχών – ηλεκτρικό ρεύμα, σίτιση και στέγαση - στους δικαιούχους των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. - Διευκόλυνση των διαδικασιών για τον διορισμό γιατρών στο ΕΣΥ. - Κίνητρα για να επιλέξουν οι γιατροί να κάνουν το αγροτικό τους σε απομακρυσμένες περιοχές και άγονα νησιά. - Ίδρυση Γενικού Νοσοκομείου Θήρας. - Διορισμός των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 1997. - Δημιουργία προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για τους ανέργους. - Υποστήριξη νέων επαγγελματιών με κοινωνικά τιμολόγια ΔΕΥΑ. - Εξάμηνη αναστολή πλειστηριασμού για την ΒΙΟΜΕ. - Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού των ΟΤΑ σε παραμεθόριες περιοχές αλλά και η δυνατότητα μεταφοράς του προσωπικού ΑΜΕΑ. - Νομοθετική ρύθμιση για την αποτέφρωση των νεκρών. - Επιλύεται το ζήτημα κατάπτωσης των εγγυητικών επιστολών σε αγρότες-εργοδότες. - Επαναφορά ενισχυτικής διδασκαλίας σε γυμνάσια και λύκεια. "
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα οι Μαρξ και Ένγκελς δημοσιεύουν το Κομουνιστικό Μανιφέστο
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016, 08:25
Ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία σε όλο τον κόσμο, που άσκησε τεράστια επιρροή τον 19ο και 20ο αιώνα. Κυκλοφόρησε στις 21 Φεβρουαρίου του 1848. Συγγραφείς του, ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς. Το βιβλίο ήταν παραγγελία της «Κομμουνιστικής Λίγκας» στους δύο θεωρητικούς της κομμουνιστικής ιδέας, ενόψει του συνεδρίου της στο Λονδίνο. Το «Μανιφέστο» προτείνει ένα σχέδιο δράσης για την προλεταριακή επανάσταση, που θ' ανατρέψει τον καπιταλισμό και τελικά θα φέρει την αταξική κοινωνία. Το βιβλιαράκι αυτό αναφέρει για την επιβολή του προοδευτικού φόρου, την κατάργηση της ιδιοκτησίας και την εθνικοποίηση των μέσων παραγωγής, ως βήματα για την καθιερωση του κομμουνισμού. Γραμμένο με όσο το δυνατόν απλό και κατανοητό τρόπο, αφού απευθύνεται στις μάζες, το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» ήταν το «κυριαρχο βιβλιαρακη του Κομμουνισμού», που επηρέασε τις τύχες όλου του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι έχυσαν το αίμα τους, ως άλλοι Χριστιανοί, για τα ιδανικά του κομμουνισμού, παρολα αυτα ο καπιταλισμός ζει και βασιλεύει. Για να το κατορθώσει αυτό αναγκάστηκε να αποδεχθεί πολλές από τις ιδέες του «Μανιφέστου», όπως τον προοδευτικό φόρο, την κρατική παρέμβαση στην οικονομία, την κατάργηση της παιδικής εργασίας και τη δωρεάν παιδεία. Τις οποιες ιδεες τωρα που σταματησαν οι εργατικοι αγωνες, παιρνει μια μια πισω, και οδηγει την ανθρωποτητα στη βαρβαροτητα. Όπως αλλωστε ειχε προβλεψει ο Μαρξ, εάν η ανθρωποτητα εγκαταλειψει τον σοσιαλισμο, αυτό που την περιμενει δεν είναι ο καπιταλισμος, αλλα η βαρβαροτητα. Το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» ήταν το πρώτο μαρξικό έργο που μεταφράσθηκε στα Ελληνικά, μόλις το 1908, από τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Χατζόπουλο. Δημοσιεύθηκε τότε σε συνέχειες στην εφημερίδα «Ο Εργάτης» του Βόλου και το 1913 ολόκληρο σε φυλλάδιο από το Σοσιαλιστικό Κέντρο Αθήνας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ρωσία είναι αμετακίνητη για τη Συρία και επιμένει στην πολιτική στήριξης του Άσαντ
Δηλώσεις Πεσκόφ με φόντο την ανακοίνωση των ισλαμοφασιστων για προσωρινή ανακωχή
20.2.2016 | 19:20
Ο εκπρόσωπος Τύπου, του Βλαντιμίρ Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα: "Η Ρωσία εμμένει στην υλοποίηση της πολιτικής της, για εξασφάλιση βοήθειας στις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας στις επιθετικές ενέργειες τους κατά των τρομοκρατών, αλλά και κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων," τόνισε. Οι διαπραγματευτικές προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας κατά τους τελευταίους μήνες απέτυχαν, ενώ στον πρόσφατο κύκλο των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ, στη Γενεύη προεδρεύουν από κοινού οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Κεντρικό ρόλο στην επίτευξη προσωρινής ανακωχής, θα έχει ο τερματισμός των βομβαρδισμών της ρωσικής αεροπορίας στους μισθοφορους ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων, ενδεχόμενο το οποίο δε φαίνεται ότι θα συμβεί χρονικά άμεσα. Οι μισθοφοροι ισλαμοφασιστες στη Συρία ανακοίνωσαν σήμερα ότι συμφωνουν στην "πιθανότητα" προσωρινής ανακωχής, με την προϋπόθεση ότι θα προηγηθούν εγγυήσεις, ότι οι σύμμαχοι της Δαμασκού, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας θα προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός, θα γίνει άρση των αποκλεισμών και θα επιτραπεί η διανομή «ανθρωπιστικής» βοήθειας στους ισλαμοφασιστες σε όλη τη χώρα. Οι διαφορετικές ομάδες των ισλαμοφασιστων, "συμφώνησαν με την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας προσωρινής ανακωχής, η οποία θα επιτευχθεί μέσω διεθνούς διαμεσολάβησης," τονίζει η ανακοίνωση της ισλαμοφασιστικης ορανωσης που εχουν στησει οι δυτικοι αποικιοκρατες για τους ισλαμοφασιστες δουλους τους, της περιβοητης Επιτροπής Υψηλής Διαπραγμάτευσης. Η ίδια ανακοίνωση προδιαγράφει ότι ο ΟΗΕ πρέπει να εγγυηθεί ότι "η Ρωσία, το Ιράν και οι λαικες εθελοντικες στρατιωτικες δυναμεις που μαχονται τους ισλαμοφασιστες θ' αποδεχτούν ταυτόχρονη κατάπαυση του πυρός," και η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην απελευθέρωση ισλαμοφασιστων κρατουμένων, ανέφερε η ανακοίνωση. Οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2015, διασώζοντας το στρατό της Συριας του προέδρου της Μπασάρ αλ-Άσαντ, μετά τις διαδοχικές νίκες των μισθοφορικων δυνάμεων των ισλαμοφασιστων στα πεδία των μαχών. Ωστόσο, η κατάσταση τώρα, έχει αλλάξει, καθώς οι πολεμικές ισορροπίες στα θέατρα των πολεμικών επιχειρήσεων, είναι υπέρ των δυνάμεων του συριακού στρατού.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιρλανδία: Φορολογία στο νερό και λιτότητα έβγαλαν χιλιάδες στους δρόμους
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
20|02|2016 19:27
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Δουβλίνο κατά των πολιτικών λιτότητας, αλλά και της φορολογίας στο νερό, λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου. Στη διαδήλωση συμμετείχαν πολλές οργανώνεις που διαμαρτύρονται κατά των μέτρων λιτότητας, τα μέλη των οποίων κρατούσαν ένα πανό όπου αναγραφόταν το σύνθημα «Right2Change» και καταφέρονταν κατά της νέας φορολογίας που επιβάλλεται στην κατανάλωση νερού και τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2015, ένα θέμα που συνεχίζει να προκαλεί την οργή των πολιτών. Ακόμα κι αν αυτή η χώρα των 4,6 εκατομμυρίων κατοίκων είναι σήμερα η πρωταθλήτρια της ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (7% τους πρώτους εννέα μήνες του 2015), τα χρόνια των τόσο μεγάλων θυσιών που έπρεπε να γίνουν μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 έχουν αφήσει μια πικρή γεύση στα χείλη των πολιτών αυτής της χώρας. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό στα οποίο μπορούσε κανείς να διαβάσει τα συνθήματα: «Το νερό είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα» ενώ πολλοί φώναζαν «μας πούλησαν». Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι διαδηλώνουν για μία Ιρλανδία «που θα βασίζεται στην ισότητα, τη Δημοκρατία και την κοινωνική Δικαιοσύνη και όχι στις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά και την απληστία». «Δίνουμε μάχη για να μπει ένα τέλος στη λιτότητα που έχει παραλύσει τους νέους σε αυτήν την χώρα. Οι χρεώσεις στο νερό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζουν Μάρκχαμ, ένας συνταξιούχος από το Δουβλίνο. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο απερχόμενος συνασπισμός, υπό τον Έντα Κένι (Φίνε Γκάελ χριστιανοδημοκρατες κεντρωοι) με τους Εργατικούς (σοσιαλδημοκρατες) θα συγκεντρώσει δύσκολα τις 80 έδρες που απαιτούνται προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παράνομες οι περικοπές στα χρόνια των μνημονίων
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016, 09:26
Μία απόφαση-σταθμό που αφορά στις περικοπές μισθών και συντάξεων που έγιναν τα χρόνια του μνημονίου, είναι πιθανό να ανατρέψει το σημερινό δημοσιονομικό και οικονομικό τοπίο, αλλά και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Η απόφαση αφορά στις προσφυγές πολιτών και κοινωνικών φορέων κατά του μνημονίου και των περικοπών που εντάχθηκαν στα προγράμματα διάσωσης, όπως για παράδειγμα στις απολαβές των ιατρών του ΕΣΥ. Συγκεκριμένα, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές που έγιναν τον Αύγουστο του 2012 στους μισθούς των -εν ενεργεία- και τις συντάξεις -των συνταξιούχων- γιατρών του ΕΣΥ. Η απόφαση αυτή, δυναμιτίζει την παρούσα κατάσταση και τα σχέδια της κυβέρνησης, καθώς αναμένεται να εξαναγκάσει το οικονομικό επιτελείο να αναζητήσει επιπλέον πόρους ύψους 220 εκατ. ευρώ -όπως εκτιμάται- χωρίς, ωστόσο, να υπολογίζονται τα πιθανά αναδρομικά. Η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου ελήφθη έπειτα από σχετική προσφυγή συνταξιούχου ιατρού του ΕΣΥ, ενώ εκκρεμεί απόφαση και για 15.500 εν ενεργεία ιατρούς. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σε περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν «συμπορευτεί» με το Ελεγκτικό Συνέδριο, τότε για την εν λόγω αγωγή θα αποφανθεί το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Την ίδια ώρα, στην… αναμονή βρίσκεται μεγάλο πλήθος αγωγών για αναδρομικά που αφορούν κάθε είδους αποδοχές, φόρους, άλλα και την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επίσης κρίνεται αντισυνταγματική για πολλούς συνταξιούχους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το Έθνος, αναμένεται να εκδοθούν δικαστικές αποφάσεις θα δικαιώνουν ενστόλους, καθηγητές ΑΕΙ, διευθυντές ΕΣΥ. Παράλληλα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναμένεται να αποφανθεί και για τους καθηγητές των ΤΕΙ που αιτούνται να κριθούν αντισυνταγματικές οι δικές τους περικοπές. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση κινείται μεταξύ… Σκύλας και Χάρυβδης, από τη στιγμή που της ασκούνται «εξωτερικές» πιέσεις για περικοπές συντάξεων. Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε ότι «όλα θα γίνουν αλλά αφού βγούμε από την αξιολόγηση και τη ρύθμιση του χρέους».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαβατά: Στους δρόμους οι κάτοικοι για το κέντρο προσφύγων
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016, 13:11
Νέα κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα οι κάτοικοι των Διαβατών ενάντια στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί και ακολούθησε πορεία των κατοίκων με πανό και με συνθήματα που έφτασε μέχρι το φραγμό. Τα πράγματα προς το παρόν είναι ήρεμα και δεν έχει σημειωθεί ένταση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To NATO στο Βορειο Αιγαιο, οι λαθρο «προσφυγες» στα Δωδεκανησα
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
7 μηνες απληρωτες οι καθαριστριες στο υπ. Εργασιας. Προσεληφθησαν τον Σεπτεμβριο με συμβασεις ορισμενου χρονου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα, 21 του Φλεβάρη, δολοφονείται στο Μανχάταν (στα 1965) ο El-Hajj Malik El-Shabazz (αλλιώς Malcolm X).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελλη Παπαγγελη: Διαβασα στα 15 μου Μαρξ και ειδα οτι ο ανθρωπος λεει βλακειες. Ολη η ΔΑΠιτικη πραγματικοτητα μεσα σε δυο γραμμες
Σχολιο.- για αυτό το έριξε στα άπαντα του Αδώνιδος που είναι απαύγασμα νεοελληνικής σοφίας Σχολιο.- λογικο το βρισκω..αμα ελεγε για τιποτα παρτουζες θα ηταν ολα οκ.. Σχολιο.- Είμαι με τη μουνιτσα, σαφώς ο Μαρξ είναι ασήμαντος Σχολιο.- Οτα διαβασες μωρη σαρμουτα Αρλεκιν με το θεληματικο πηγουνι , αναστεναξε κλειτοριδα σου μωρ κασομπρα!!!!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Κατάληψη της Νομικής σαν σήμερα το 1973!
4.000 φοιτητές διεκδίκησαν το αυτονόητο, χωρίς φόβο, αλλά με πάθος, και συσπείρωσαν χιλιάδες γύρω τους. Ο δρόμος για το Πολυτεχνείο άνοιξε!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ότι κρύβουν οι δημοσιογραφικές πόρνες του καθεστώτος... Xιλιάδες Σέρβοι διαδήλωσαν στο Βελιγράδι... εναντίον του ΝΑΤΟ, με ρωσικές σημαίες!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Ma'an) - Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις που συνοδεύονταν από σκυλιά της αστυνομίας εισέβαλαν, το βράδυ του Σαββάτου, στο νοσοκομείο Afula, όπου κρατείται ο Παλαιστίνιος απεργός πείνας Muhammad al-Qiq, δήλωσε αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής. Ο Hanan al-Khatib, δικηγόρος της Παλαιστινιακής Επιτροπής Υποθέσεων των Κρατουμένων, είπε ότι η ξαφνική επιδρομή ήρθε μετά από τους σπασμούς και τις επιληπτικές κρίσεις που εκδηλωσε ο Αλ -Κικ, αρκετές ώρες νωρίτερα, προκαλώντας τον πανικό στους γιατρούς που έσπευσαν στο δωμάτιό του και το εκκένωσαν. Ο σκοπός της επιδρομής παρέμεινε άγνωστος, αλλά ο al-Khatib, δήλωσε ότι η επιδρομή σημαίνει ότι οι ισραηλινές αρχές γνωρίζουν ότι "ο Μοχάμεντ μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμή." Νωρίτερα το Σάββατο, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είχαν βρεθεί σε συνομιλίες για την επίτευξη συμβιβασμού με τις ισραηλινές αρχές. Στο παρελθόν, το Ισραήλ έχει διαπραγματευτεί σε περιπτώσεις απεργίας πείνας που ξεκίνησαν Παλαιστίνιοι κρατούμενοι από φόβο ότι ο θάνατος τους θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Όμως, οι περιοχές αυτές βρίσκονται μήνες τωρα σε αναταραχή. Ο Aλ-Κικ έχει ορκιστεί να επιμείνει στην απεργία του μέχρι να μεταφερθεί σε παλαιστινιακό νοσοκομείο στη Ραμάλα υπό την επιτήρηση ισραηλινών. Οι αιτήσεις του, όμως απορρίφθηκαν από το High Court of Justice του Ισραήλ, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα κανονια του ΝΑΤΟ στο Αιγαιο τα εφεραν για τη Ρωσια και την Τουρκια και όχι για να σταματησουν τις ροες των λαθρομεταναστων!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο στρατηγός Sohail Al Hassan, επονομαζόμενος «Τίγρης»... "καθάρισε" ζώνη με 800 ανθρωπόμορφα κτήνη!
Στο Ανατολικό Χαλέπι συναντήθηκαν 800 "εξεγερμένοι" εκδημοκρατιστές της Συρίας με τον στρατηγό «Τίγρη», του Αραβικού στρατού της Συρίας, τον άνθρωπο που του δέσμευσε την περιουσία εκτός Συρίας η "πολιτισμένη" δύση και τώρα κοιτάζουν τα ραδίκια ανάποδα! Μεγάλη νίκη για τον λαό της Συρίας, το ξεπάστρωμα 800 φονιάδων μισθοφόρων...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έδωσαν μέσα στο 2015 περίπου 17,5 δις ευρώ για να αγοράσουν τοξικά ομόλογα της Deutsche Bank... Τα φιλαράκια γελάνε και εμείς κλαίμε... αντί να τους γαμήσουμε!
O Στουρνάρας σε συνεννόηση με τον Τσακαλώτο μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας και στην απόφαση της ΕΚΤ για... ποσοτική χαλάρωση έδωσαν μέσα στο 2015 περίπου 17,5 δις ευρώ για να αγοράσουν τοξικά ομόλογα της Deutsche Bank. Τα είχαν αυτά τα λεφτά…? ΟΧΙ και εδώ είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Είναι από τα λεφτά που μας δάνεισαν. Δηλαδή πήραμε λεφτά με επιτόκιο για να σώσουμε τη γερμανική τράπεζα, όταν ο λαός πεινάει. ΚΟΥΦΑΛΑ ΤΣΙΠΡΑ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Η Συρία εναντίον της βαρβαρότητας Τώρα και πάντα Αντίσταση"
Κομμουνιστική Νεολαία Ιταλίας
"Μ' αυτούς που αγωνίζονται για τη νομιμότητα της Συριακής Κυριαρχίας, εναντίον των λακέδων του ιμπεριαλισμού και τους τρομοκράτες της ISIS"
FGCI - Federazione Giovanile Comunista d'Italia
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Πρόσβαση στην υγεια" τι ακριβως σημαινει; Να εχεις την αδεια να περιμένεις σε διαδρόμους νοσοκομειων, επειδη ετσι το απαιτουν τα κατοχικα μνημονια, των νοσοκομειων που δεν εχουν ουτε προσωπικο ουτε φαρμακα;
Μετάφραση Τσιπρικής γλώσσας στην ελληνική... μέσω των φτωχοκομείων που θέλουν να μας τα εμφανίσουν ως "αριστερή" πολιτική, ως αλλαγή της κοινωνίας!
Να πως το "μεταφέρει" η εφημερίδα του 4ου Ράιχ κι εκπρόσωπος τύπου των Μερκελιστών στην αποικία Ελλάδα:
Νόμος του κράτους το παράλληλο πρόγραμμα - Δωρεάν πρόσβαση στην υγεία για 2.500.000 ανασφάλιστους
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dima is the youngest female prisoner in nazi Israeli jails! DIMAAL – WAWI 12 YEARS OLD! SENTENCED BY ISRAELI COURT TO FOUR AND A HALF MANTHS
H Dima είναι ο νεότερη θηλυκη κρατούμενοη στις ναζιστικες ισραηλινές φυλακές! DIMA AL - WAWI 12 ΕΤΩΝ! Καταδικάστηκε από ισραηλινό δικαστήριο έως τέσσερα χρονια και δυόμισι μήνες