Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Σαββατο 19 Μαρτιου 2016


ΠΡΩΗΝ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ
Παραιτήθηκε ο Ιαν Ντάνκαν Σμίθ από την κυβέρνηση Κάμερον
18|03|2016 23:58
Την παραίτηση του από την θέση του Υπουργού Εργασίας και Ασφάλισης ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ ο Ίαν Ντάνκαν Σμίθ, πρώην ηγέτης των Συντηρητικών της Μεγάλης Βρετανίας.
Ο Βρετανός πολιτικός αναγκάστηκε να προβεί σε αυτήν την ενέργεια, καθώς διαφωνούσε με τις επικείμενες περικοπές στα επιδόματα αναπηρίας. Ο κ. Σμιθ δήλωσε, «Εδώ και κάποιο καιρό πιστεύω ότι οι περικοπές στα επιδόματα αναπηρίας θα ήταν ένας συμβιβασμός που δεν είμαι έτοιμος να αποδεχθώ». Η παραίτηση του έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει περικοπές ύψους 4 δις βρετανικών λιρών, ενώ ο κ. Σμίθ ήταν ένας απο τους έξι υπουργούς του Κάμερον που είχαν υποστηρίξει το «Brexit», με αρκετούς να πιστεύουν ότι αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος της παραιτησής του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γι' αυτά τα παιδιά... μούγκα οι δημοσιογραφικές πόρνες! Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι... υπερασπιστές του παιδόφιλου!
Ο παιδόφιλος δικτάτορας Σάουδ... συνεχίζει τη Γενοκτονία του λαού της Υεμένης...
Τα παιδιά πληρώνουν ακριβά τους ιμπεριαλιστές... και δυστυχώς δεν πέρασαν το Αιγαίο για να αποτελούν είδηση για τους αλήτες, ρουφιάνους, δημοσιογράφους των Υπηρεσιών! Δεν "πουλάνε" τα δολοφονημένα παιδάκια στην Υεμένη, τα ακρωτηριασμένα, τα εξαθλιωμένα, υποσιτισμένα, άρρωστα... Σήμερα "πουλάνε" όσα επιλέγει η προπαγάνδα του 4ου Ράιχ... Ακόμη κι ο θάνατος αντιμετωπίζεται διαφορετικά... Stop The War On Yemen - Ξέρεις ότι τα παιδιά πεθαίνουν στην Υεμένη, λόγω του αποκλεισμού της από τον παιδόφιλο δικτάτορα; Οι αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες γνωρίζουν πολύ καλά και σιωπούν... εσύ; Do you know these children are dying in Yemen because of Saudi blockade?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΜΠΟΤΑΖ στην σημερινή συγκέντρωση των μεταμοντερνων "Αριστερών" ΜΚΟ! ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!
ΣΑΜΠΟΤΑΖ στην σημερινή συγκέντρωση των "Αριστερών" ΜΚΟ!!! Καμία νομιμοποίηση στην κερδοφορία από την εκμετάλλευση των μεταναστών!
Κανένας Αναρχικός Κομμουνιστής να μην νομιμοποιήσει την προσπάθεια της εκδούλευσης των μεταναστών από τους Δυτικούς Κεφαλαιοκράτες με την παρουσία του στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις! ΌΧΙ σε κάθε συγκέντρωση για να πέσει ο φράχτης στον Έβρο που σαν αποτέλεσμα θα φέρει το άνοιγμα της δουλειάς των δουλέμπορων και των ΜΚΟ!! Αποβάλλουμε τους βρωμιάρηδες επιχειρηματίες που υποστηριξαν τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ του Δεξιού Τομέα στην Ουκρανία και το παίζουν αντιφασίστες στην Ελλάδα!! Αποβάλλουμε τους βρωμιάρηδες που παίξανε τον ρόλο τους μολύνοντας συνειδήσεις υποστηρίζοντας την ΣΤΗΜΕΝΗ απο την Δύση "εξέγερση" στην Συρία και εν' συνεχεία το "αντάρτικο" με χιλιάδες μισθοφόρους και πράκτορες από όλο τον κόσμο!! ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!
* Σημείωση δική μας
Δεν ξεχνάμε τα "αριστερά" σούργελα, των "αντιρατσιστικών" ΜΚΟ... που στήριξαν τους μισθοφόρους φονιάδες! Αν αυτοί είναι "αριστεροί"... τότε ποιοι είναι οι πράκτορες των ιμπεριαλιστών; Η Χεζμπολά; Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας; Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Συριακού λαού; Ο Αραβικός στρατός της Συρίας; Αυτός ο τύπος... ο Πετρος Κωνσταντινου του ΣΕΚ…ο μεγάλος "αριστερός επαναστάτης"... με ντοκουμέντα στήριξε τους φονιάδες μισθοφόρους των ιμπεριαλιστών στη Συρία, και χωρίς ντροπή γιόρταζε τα "2 χρονια απο την εναρξη της Επαναστασης στην Συρια"... Κι ακόμη αυτός ο επαγγελματίας "επαναστάτης" εξυπηρέτησης υπηρεσιών... πουλάει "αντιρατσισμό"!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το πλήρωμα της "Fly Dubai" που πήρε στο θάνατο 55 επιβάτες στη Ρωσια... Ο καπιταλισμός, βγαζει κέρδος από τον μαλάκα!
Το αεροπλάνο της "Fly Dubai" είχε πλήρωμα: 1 Κύπριο, 2 Ισπανούς, 1 Ρώσο, 1 από Σεϋχέλες κι έναν από Κολομβία... Όπου βρεις φθηνό πλήρωμα... ενοικιάζεις σκλάβους... Έπεσε κοντά στο Rostov... με 55 επιβάτες... Ακούστε τη συνομιλία με τον πύργο ελέγχου... στην αγγλική... Ιδιωτικοποιήσεις... ιδιωτικοποιήσεις... ιδιωτικοποιήσεις... "Ελεύθερη" αγορά... "Ελεύθερη" αγορά... "Ελεύθερη" αγορά...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτές οι Κοπελάρες δεν έγιναν πουτάνες στα μπουρδέλα της "πολιτισμένης" δύσης...
Αυτές οι Κοπελάρες που διαδηλωσαν την Πεμπτη στην Δαμασκο δεν ξεπουλήθηκαν στους οθωμανούς δουλέμπορους του Ερντογάν, για να περάσουν το Αιγαίο... Αυτή είναι η Εθνική Λαϊκή Ενότητα του λαού της κοσμικής Συρίας... Οι νεολαίοι στην Αδούλωτη κι Αδέσποτη Δαμασκό... με μπροσταρισες μια μουσουλμάνα με το εικόνισμα της Παναγιάς και μια χριστιανή με το κοράνι! Αναρωτήθηκες γιατί κανένας δεν μιλάει για τους 350.000 νεκρούς μάρτυρες της Συρίας; Αναρωτήθηκες γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις ("αριστερές" και δεξιές), αλλά κι οι υποτιθέμενοι ταγοί της εκκλησίας (Βαρθολομαίος-Ιερώνυμος)... δεν έχουν βγάλει άχνα για τους περισσότερους από 2.000.000 εκατομμύρια Ελληνορθόδοξους της Συρίας; Το ελληνοορθοδοξο Πατριαρχειο Αντιοχειας αντιστεκεται στους μισθοφορους ισλαμοφασιστες, και στηριζει τον Προεδρο Ασαντ και την Δημοκρατια στη Συρια! Αναρωτήθηκες γιατί όλοι πουλάνε "φιλανθρωπία" και πλουτίζουν με τα κονδύλια (ευρωπαίων φορολογούμενων... και τα δικά σου) από τη μπίζνα "πρόσφυγες-μετανάστες"; Κατανοείς τώρα γιατί είναι νικητής ο αγαπημένος πρόεδρος του λαού της Συρίας... Άσαντ;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - Ακριβώς πριν 190 χρόνια, στις 18 Μαρτίου 1826, μια μικρή ομάδα ντόπιων Ελλήνων Επαναστατών, καθοδηγούμενοι από τον Βάσο Μαυροβουνιώτη προσπάθησαν να απελευθερώσουν την πόλη της Βυρητού, με απώτερο στόχο την εξάπλωση της εξέγερσης στην Τουρκοκρατούμενη Κοίλη Συρία.
Σύμφωνα με τον Βρετανό πρόξενο στο Αλέπο, οι Επαναστάτες απωθήθηκαν από τον ντόπιο μούφτη και από μία έκτακτη αμυντική δύναμη. Παρόλη την αρχική ήττα, οι Έλληνες κατάφεραν να κρατήσουν ένα τμήμα της πόλης, κατοικούμενο από Ρωμιούς το οποίο βρισκόταν δίπλα στην θάλασσα.
Κατά την διάρκεια της εξέγερσης οι επανάστατες προσπάθησαν να προσελκύσουν τους ντόπιους Ρωμιούς ώστε ''να ξεσηκωθούν και να ενωθούν μαζί τους, ωστόσο οι ντόπιοι δεν ξεσηκώθηκαν. Έστειλαν αίτημα εξέγερσης και στους Δρούζους της Συρίας. Παρότι το εγχείρημα στέφθηκε με αποτυχία, η απόπειρα αυτή υποδηλώνει το αδιαίρετο των Ελλήνων τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ανατολή. Σε μερικές μέρες γιορτάζεται στην Ελλάδα η Εθνική Παλλιγενεσία του 1821, στις 25 Μαρτίου. Ελπίζουμε κάποτε οι της Ομάδας, οι Έλληνες της Ανατολής να έχουν κάποτε το ίδιο δικαίωμα επιλογής με το 1826. Τότε δυστυχώς επιλέχθηκε η σκλαβιά. Στο μέλλον ελπίζουμε οι Έλληνες της Ανατολής όσο και του κύριου κορμού, να επιλέξουν την Ελευθερία.
Ρωμιός γεννήθηκα, Ρωμιός θα πεθάνω Rûm Doğdum, Rûm Öleceğim
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είχαν την δυνατότητα να φέρουν μια τροπολογία, που να διορθώνει τον νόμο και να μην επιτρέπει σε δολοφόνους που το έχουν παραδεχτει, να βγαίνουν απο την φθλακή. Μα θέλουν να την διαλύσουνε, να την εξευτελίσουνε εντελώς την κοινωνία, όλοι του κι οι 300 (παλιοί και νέοι). Σιωπάτε λοιπόν, μέχρι να έρθει η σειρά σας...
«Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, που βρισκόταν προφυλακισμένος για 30 μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού, αποφυλακίστηκε σήμερα, σύμφωνα με τον νόμο. Ο Ρουπακιάς θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό και θα φρουρείται επί 24ωρου βάσεως, ενώ θα επιτρέπεται η έξοδος από αυτό μόνο για να οδηγείται επίσης φρουρούμενος στο δικαστήριο. Ο Γιώργος Ρουπακιάς βγαίνει από τη φυλακή δυόμιση χρόνια μετά την δολοφονία του 34χρονου μουσικού, στο Κερατσίνι από την οποία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της δράσης της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται ότι ο δράστης της δολοφονίας Φύσσα ήταν ο τελευταίος που παρέμενε υπό προσωρινή κράτηση, αφού όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έχουν ήδη αποφυλακιστεί. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Ρουπακιάς υπήρξε δραστήριο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, με υψηλή θέση στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, συνελήφθη αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μετά την υπόδειξη του ίδιου του 34χρονου πριν ξεψυχήσει. Όπως αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση ο 34χρονος δέχθηκε τρία χτυπήματα από μαχαίρι. Σύμφωνα με τις έως τώρα καταθέσεις ο Γιώργος Ρουπακιάς, έφτασε στον τόπο της δολοφονίας οδηγώντας το αυτοκίνητό του ανάποδα στο ρεύμα κυκλοφορίας της Παναγή Τσαλδάρη, κατέβηκε ψύχραιμος και μαχαίρωσε το θύμα. Η αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά γίνεται πριν καν ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των μαρτύρων τουλάχιστον της συγκεκριμένης υπόθεσης, καθώς η δίκη της Χρυσής Αυγής, έχει διακοπεί λόγω της αποχής των δικηγόρων, από τις 12 Ιανουαρίου. Η ακροαματική διαδικασία εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς καθώς συνολικά έχουν εξεταστεί μόλις 15 από τους 130 μάρτυρες κατηγορίας.»
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συμφωνια με την Ε.Ε. για την παραμονη λαθρομεταναστων. Για την αξιολογηση αιτηματων ασυλου θα χρειαστουν 4.000 ατομα, από τα οποια 2.300 θα είναι Ευρωπαιοι αξιωματουχοι. Το κοστος θα φτασει 280-300 εκατ ευρω. Ο ελληνικος στρατος θα λαβει μονο 30 εκατ ευρω για τα στρατοπεδα και τις υπηρεσιες του για την υποστηριξη των «προσφυγων».
Η Ε.Ε. συμφωνησε με την Τουρκια να της δωσει 6 δις ευρω (3 δις σε πρωτη φαση και αλλα 3 αργοτερα) για να μην αφησει αλλους λαθρομεταναστες να ερθουν στην Ελλαδα. Οσοι ερχονται από αυριο θα επιστρεφονται στην Τουρκια. Οσοι εχοθν ερθει θα μεινουν εδώ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Του ξεφυγε… του Υπουργου Οικονομικων Αλεξιαδη. «Τα δυσκολα περασαν, παμε για τα χειροτερα».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ψευδομουφτης. Ενας υμνητης του… Χιτλερ στην Κομοτηνη
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παγο βαζει στην κυβερνηση ο Ρεντλινγκ. Ξεχαστε κουρεμα του χρεους,
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Παλμύρα της Συρίας
Τουλάχιστον 70 αεροπορικές επιδρομές σε βάρος στόχων του «Ισλαμικού Κράτους» στην περιοχή της Παλμύρας, εξαπέλυσε η Ρωσία, επιβεβαιώνοντας ότι η ανακοίνωση για αποχώρηση των δυνάμεών της από τη Συρία δεν αφορά το σύνολό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν σημαίνει την... παύση της στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας στην περιοχή, με την οποία συμμετέχει από αναβαθμισμένη θέση στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν στόχους εντός της Παλμύρας, αλλά και άλλους στόχους σε μικρή απόσταση από αυτή. Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για ανθρώπινες απώλειες. Η Παλμύρα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του «Ισλαμικού Κράτους» από τον περασμένο Μάη και τον τελευταίο καιρό πολιορκείται από τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις. Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για μια ολοκληρωτική ήττα του «Ισλαμικού Κράτους» στην Παλμύρα και εκεί στοχεύουν οι αεροπορικές επιδρομές. Θυμίζουμε ότι εδώ και τρεις εβδομάδες εφαρμόζεται εκεχειρία στη Συρία, ενώ γίνονται προπαρασκευαστικές συνομιλίες για την έναρξη ενός νέου κύκλου διαπραγματεύσεων στη Γενεύη ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το ζήτημα της Συρίας. Από την εκεχειρία εξαιρούνται η Αλ-Κάιντα, το Μέτωπο Αλ-Νούσρα και το «Ισλαμικό Κράτος».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
We are no Anti Semitic, we are Anti Zionism!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ Καταγγέλλει τη Σ. Αραβία για τη σφαγή στην Υεμένη
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Ευθύνες για τις σφαγές χιλιάδων αμάχων στην Υεμένη από τον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της επέρριψε εμμέσως πλην σαφώς ο Ιορδανός Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν, κατηγορώντας τον πως προκάλεσε το διπλάσιο αριθμό θυμάτων από ό,τι οι εμπόλεμες πλευρές στην Υεμένη μέσα στον ένα χρόνο πραγματοποίησης στρατιωτικής επέμβασης. «Φαίνεται πως ο συνασπισμός είναι υπεύθυνος για το θάνατο διπλάσιου αριθμού αμάχων απ' ό,τι όλες οι άλλες δυνάμεις μαζί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν, υπογραμμίζοντας πως «σχεδόν στο σύνολό τους» (οι άμαχοι αυτοί) υπήρξαν θύματα αεροπορικών επιδρομών. Σημειώνει πως τα βομβαρδιστικά της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων τους χτύπησαν λαϊκές αγορές, νοσοκομεία, κλινικές, σχολεία, εργοστάσια, γαμήλιες δεξιώσεις, εκατοντάδες ιδιωτικές κατοικίες σε χωριά, πόλεις, περιλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Σαναά. Σημείωσε ακόμη ότι «παρά τα πολλά διεθνή διαβήματα, αυτά τα τρομερά συμβάντα εξακολουθούν να συμβαίνουν με απαράδεκτη συχνότητα». «Παρά τις υποσχέσεις ότι θα διενεργηθεί έρευνα (...) δεν έχουμε δει ακόμη πρόοδο στο θέμα αυτό» συνέχισε, προειδοποιώντας πως ο ΟΗΕ «εξετάζει αν διαπράχθηκαν διεθνή εγκλήματα από τα μέλη του συνασπισμού». Ο Ζέιντ κατήγγειλε τη σφαγή που προκλήθηκε την Τρίτη από αεροπλάνα της Σ. Αραβίας στην αγορά Χάμις, στη βόρεια Υεμένη, με αποτέλεσμα το θάνατο 119 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 24 παιδιά, επισημαίνοντας ότι «το προσωπικό της Υπατης Αρμοστείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ δεν βρήκε καμία ένδειξη για ένοπλη αντιπαράθεση ή για σημαντικό στρατιωτικό στόχο στην περιοχή την ώρα της επίθεσης, εκτός από την ύπαρξη ενός σημείου ελέγχου σε απόσταση περίπου 250 μέτρων από την αγορά!». Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η επέμβαση στην Υεμένη έχει προκαλέσει το θάνατο σχεδόν 6.300 ανθρώπων, τον τραυματισμό δεκάδων χιλιάδων άλλων και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΕΤΑΝΙΑ Παρέμβαση των ΗΠΑ για παραμονή της στην ΕΕ
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Αντιδράσεις σε μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων προκαλεί η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να επισκεφτεί τον Απρίλη το Λονδίνο για να συμπαραταχθεί με το πλευρό του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, και όλων όσοι υποστηρίζουν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ βρετανικών εφημερίδων, ήδη πέντε Βρετανοί βουλευτές και ένας ευρωβουλευτής (ο αρχηγός του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νάιτζελ Φάρατζ) έγραψαν ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο Ομπάμα, ζητώντας του να μείνει μακριά από το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιούνη και να μην πάρει θέση στο ζήτημα της παραμονής ή εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Την ανοικτή επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, Πίτερ Μπόουν και Τομ Πέρσγκλοβ, οι βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, Κέλβιν Χόπικνς και Κάιτ Χόεϊ, ο βουλευτής του «Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος» (DUP) Σάμι Γουίλσον και ο αρχηγός του κόμματος UKIP και ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ. Οι συντάκτες της έκθεσης τονίζουν στην επιστολή τους: «Δεδομένου του πόσα πολλά διακυβεύονται, είναι επιτακτικής σημασίας το ζήτημα εξόδου από την ΕΕ να μην απαντηθεί από ξένους πολιτικούς ή ξένα συμφέροντα, αλλά από το βρετανικό λαό, που πρέπει τελικά να ζήσει με την αλλαγή ή όχι του στάτους κβο... Ζητήματα εθνικής κυριαρχίας πρέπει να αποφασίζονται αποκλειστικώς από το λαό του Ηνωμένου Βασιλείου...». Στο μεταξύ, η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σε μερίδα του βρετανικού Τύπου, δίνει μικρό προβάδισμα στο ποσοστό των Βρετανών που στηρίζουν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 43%, ενώ οι πολέμιοι της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ ανέρχονται στο 41%. Η δημοσκόπηση της εταιρείας ICΜ έγινε σε δείγμα 2.031 πολιτών με τη μέθοδο των συνεντεύξεων μέσω διαδικτύου και καταδεικνύει, επίσης, ότι το 16% όσων ερωτήθηκαν παραμένει αναποφάσιστο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Πληροφορίες για «ρήγμα» στο «Μέτωπο Νούσρα»
Eνδιαφέρον προκαλεί χτεσινή ανταπόκριση του πρακτορείου ΑΡ από τη Βηρυτό, σχετικά με τις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε διαφορετικές φατρίες των τζιχαντιστών του «Μετώπου Νούσρα» Το πρακτορείο, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, υποστηρίζει ότι τις τελευταίες βδομάδες παρατηρείται «ρήγμα» στο «Μέτωπο Νούσρα» ανάμεσα σε στελέχη της οργάνωσης που συνεχίζουν τις συγκρούσεις με το συριακό στρατο.
Το ίδιο πρακτορείο σημειώνει πως το τελευταίο διάστημα, οι τζιχαντιστές του «Μετώπου Νούσρα» επιτίθενται ή συλλαμβάνουν πολίτες που διαμαρτύρονται εναντίον τους και κατά του «Ισλαμικού Κράτους», που κατεβάζουν τις μαύρες σημαίες των τζιχαντιστών ανεβάζοντας εκείνες της Συρίας, ζητώντας να συμπεριληφθούν και οι δικές τους περιοχές στη συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών. Χτες, πλήθος αμάχων φέρεται πως έβαλε φωτιά σε κενό «κτίριο ασφαλείας» του «Μετώπου Νούσρα» στην επαρχία Ιντλίμπ, σε ένδειξη δυσαρέσκειας εναντίον τους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΥΒΑ Αύριο ξεκινά η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου
ΑΒΑΝΑ.-- Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες, αναφορικά με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η αμερικανική κυβέρνηση, αλλά και την τριήμερη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αβάνα, στις 20-22 Μάρτη. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, αφορούν την άρση ορισμένων περιορισμών στα ταξίδια, όπως τα λεγόμενα ατομικά ταξίδια των «επαφών άνθρωπο τον άνθρωπο» που δηλώνεται ρητά από την πλευρά των ΗΠΑ ότι επιδιώκεται «να ενδυναμώσουν τον κουβανικό λαό» και να «ενισχύσουν την επαφή με το λαό της Κούβας, να υποστηρίξουν την (καπιταλιστικη) «κοινωνία των πολιτών» και την προώθηση της (καπιταλιστικης) ανεξαρτησίας των ανθρώπων έναντι των αρχών της χώρας», επιβεβαιώνοντας την πάγια επιδίωξη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού να χτυπήσει όποια κατάκτηση έφερε ο σοσιαλισμός στον κουβανικό λαό. Επίσης, στα μέτρα περιλαμβάνεται η δυνατότητα κάποιων συναλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες με τη χρήση δολαρίου. Ο Κουβανός ΥΠΕΞ σχολίασε ότι «η κυβέρνηση μελετάει τα μέτρα και τις πρακτικές εφαρμογές που θα έχουν», τα χαρακτήρισε «θετικό βήμα», που όμως δεν διαφοροποιούν τον αποκλεισμό των ΗΠΑ, έτσι ζήτησε πλήρη άρση του, όπως και επιστροφή της βάσης του Γκουαντάναμο ως προϋπόθεση για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών. Για τα ταξίδια είπε ότι εξακολουθεί να μην επιτρέπεται ο ατομικός τουρισμός στους Αμερικανούς υπηκόους, ενώ για την προϋπόθεση που βάζει η αμερικανική πλευρά γι' αυτά τα ταξίδια, είπε ότι «κάτι πρέπει να είναι λάθος στην αμερικανική δημοκρατία αν μιλάει για ενδυνάμωση ενός άλλου λαού» και συμπλήρωσε ότι «αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενδιαφέρεται να κάνει κάτι προς όφελος του Κουβανικού λαού, ας καταργήσει τον αποκλεισμό». Ανάφερε συγκεκριμένα παραδείγματα για τους περιορισμούς που υφίσταται η Κούβα, που δεν μπορεί να εξάγει προϊόντα της, ανάμεσα στα πιο χαρακτηριστικά, φάρμακα, εμβόλια ή τα πολύ γνωστά ρούμι και πούρα, όπως επίσης για τους περιορισμούς τόσο στις κουβανικές επιχειρήσεις όσο και στις αμερικανικές ή άλλων χωρών που υπόκεινται σε κυρώσεις και πρόστιμα σε περίπτωση που έχουν εμπορικές συναλλαγές με την Κούβα (σ.σ. πρόκειται για το γνωστό νόμο Χελμς - Μπάρτον). Σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές με δολάριο και τη δυνατότητα λογαριασμών κουβανικών φορέων σε αμερικανικές τράπεζες (κάτι που τώρα γίνεται μέσω τρίτων), ο Μπρ. Ροντρίγκες είπε ότι η χώρα του θα «τσεκάρει» τις επόμενες μέρες μεταβιβάσεις ποσών σε αμερικανικές τράπεζες και εφόσον ισχύουν θα προχωρήσει στην κατάργηση της προμήθειας 10% που ισχύει σήμερα για την ανταλλαγή του δολαρίου στην Κούβα.
Για την επίσκεψη Ομπάμα
Σχετικά με την επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στην Κούβα, ο επικεφαλής της κουβανικής διπλωματίας σημείωσε ότι η κυβέρνησή του αναγνωρίζει τις εκκλήσεις που έχει κάνει για άρση του αποκλεισμού, θα τον υποδεχτεί όπως προβλέπεται σε αρχηγούς κρατών, ενώ ενημέρωσε ότι στο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται και μια εκδήλωση με ομιλία και συζήτηση στις 22 Μάρτη, σε κεντρικό θέατρο, με Κουβανούς πολίτες και νέους. Ο Κουβανός ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι υπάρχει διάθεση για ειλικρινή συζήτηση, με σεβασμό στην αντίθετη άποψη, καθώς υπάρχουν μεγάλες διαφορές, όπως είπε, στην αντίληψη για «το πολιτικό σύστημα, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εθνική ανεξαρτησία, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που προκαλούν τα κύματα των προσφύγων». Ιδιαίτερη έμφαση, επίσης, έδωσε στο «διαφορετικό όραμα που έχουν για τη Λατινική Αμερική», στη φιλία και αλληλεγγύη της Κούβας με τη Βενεζουέλα και δήλωσε ότι θα θέσουν έντονα τη διαφωνία τους στο διάταγμα της αμερικανικής κυβέρνησης που χαρακτηρίζει τη Βενεζουέλα και την κυβέρνησή της «ασυνήθιστη και ειδική απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», ζητώντας την απόσυρσή του διαταγματος, γιατί δεν «έχει καμία δικαιολογία, είναι επιθετικό και αυθαίρετο». Ιδιαίτερη δημοσιότητα δόθηκε, επίσης, στην επιστολή του Ομπάμα στην 76χρονη Κουβανή Ιλεάνα Γιέρζα από την Αβάνα, που του είχε στείλει από το Φλεβάρη γράμμα και τον προσκαλούσε να την επισκεφτεί στο σπίτι της για καφέ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, που εγκαινίασε την απευθείας ταχυδρομική σύνδεση των δύο χωρών μετά από πάνω από 50 χρόνια, δηλώνει ότι η επιστολή του αυτή «θα αποτελέσει μία ανάμνηση για το νέο κεφάλαιο που ξεκινά μεταξύ των δύο χωρών μας» και ελπίζει ότι θα προλάβει να επισκεφτεί την Κουβανή που τον προσκάλεσε.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περίεργα πράγματα...αντιστέκονται ως Ορθόδοξοι κι΄όχι ως "ταξικός" στρατός, σαν κι΄αυτούς που ονειρεύονται οι Π.Κωνσταντίνου, Μηλιοί, Κορωνάκηδες, Τασίες...πως τολμούν! να μην υπακούουν στα κελεύσματα της πρωτοπόρας του "ταξικού πολέμου" , υπό την ηγεσία των προαναφερομένων....
AΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FARS ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΤΗΣ Al - Suqaylebiyah
Το ιρανικό κρατικό πρακτορείο fars 18.3.16 πραγματοποιεί αφιέρωμα στην ελληνορθόδοξη συριακή αντίσταση της χριστιανικής πόλης Al-Suqaylabiyah στην επαρχία της Χάμα. Πλούσιο ρεπορτάζ παρουσιάζεται από τη δράση των Δυνάμεων της Εθνικής Άμυνας της πόλης που πολεμούν στο πλευρό του συριακού στρατού τους τρομοκράτες τζιχαντιστές. Πρωταστατεί ο Ναμπίλ Αμπντούλα ο διοικητής της φρουράς της πόλης και που εμφανίζεται στην κάμερα κρατώντας βυζαντινή εικόνα του Χριστού. To litlepost.blogspot όλο αυτό το διάστημα κάλυψε με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ άρθρα υλικό κι αναρτήσεις της δραστηριότητες των Μονάδων της Εθνικής Άμυνας και του διοικητή τους και πρώτο ανακάλυψε τη σθεναρή αντίσταση των ξεχασμένων ελληνορθοδόξων ηρωικών κατοίκων της ελληνιστικής πόλης Σελευκόβουλος.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα Σάββατο που το νοσοκομείο ΔΕΝ εφημέρευε, το ΕΚΑΒ μας έφερε πρωί πρωί τραυματία με βαρύτατη ΚΕΚ. Προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ΤΕΠ με συνεργασία 5 (πέντε) ειδικευόμενων (2 ΑΧ, 2 ΝΧ, 1 Αναισθησιολογικό). Έγινε αρχική εκτίμηση από 3 ειδικευμένους γιατρούς (ΑΧ, ΝΧ, Αξονικός). Χειρουργήθηκε επειγόντως (συνεργασία - συμβολή νευροχειρουργών, αναισθησιολόγων, νοσηλευτών χειρουργείου - αναισθησιολογικού και τραυματιοφορέων) και για ενίσχυση κλήθηκε εργαλειοδότρια που δεν είχε βάρδια, αφού ήταν σε εξέλιξη άλλες επεμβάσεις. Αυτονόητα βοήθησαν οι γιατροί και οι τεχνολόγοι της αιμοδοσίας και των άλλων εργαστηρίων. Μετά την λήξη της επέμβασης ο ασθενής οδηγήθηκε στην ΜΕΘ όπου τον ανέλαβαν οι εκεί γιατροί και νοσηλευτές.
Οι γιατροί των 2,5 - 4 ευρώ την ώρα. Οι νοσηλευτές του 1,5 ευρώ την ώρα. Οι βΟλευτές των 20000 ευρώ τον μήνα και των μερσεντές.

5 σχόλια:

e-h είπε...

So we're going on offense. Yesterday our Portland, Oregon chapter ushered in a major victory with their partners in the Occupation Free Portland Coalition. The city’s Socially Responsible Investments Committee voted to recommend Caterpillar be placed on their Do Not Buy list, which stops the city from investing in unethical corporations. This is the first time a US city has moved so close to including human rights violations against Palestinians in their official investment criteria, and we are going to pull out all the stops to get across the finish line.
The more we do, the more we can win. Can you help us take on bigger challenges with a donation today? We need your help to reach our critical $25,000 goal if we’re going to meet our opponents head-on.

These anti-BDS bills at the state and federal level, designed to silence our growing movement, came up last year, and caught us off guard. We weren’t ready to mobilize, and in multiple states they passed unanimously. But thanks to serious organizing, we’re regaining ground.
In every single state where this legislation has come up, brave politicians have defied the pro-Occupation lobby to vote against it. In places where it was expected to sail through unchecked, like Iowa, dozens of legislators have voted against it. Elected officials are showing that the days of papering over Israel’s human rights abuses, and muzzling those who speak out against them, are over.
Slowly but surely, we’re moving the needle, but with your support, we can do so much more.
We need your help to reach our $25,000 stretch goal to fund our grassroots organizing against attacks on our movement. Can you chip in $18, $60, or even $100 today?

e-h είπε...


We’ll be taking the fight to California, where we’re working in partnership with a diverse coalition of groups -- and maybe even stopping this anti-BDS bill from coming to a vote. We’re on the ground in Ohio too, where our chapters in Toledo, Cleveland, Cincinnati, and Columbus (that’s right - we have four chapters in Ohio!) have been working flat-out to mobilize. And we’re organizing in New York, where we’re up against the full might of far-right pro-Israel group StandWithUs, but we’ve already made inroads to stop the legislation from moving forward.
Our billboard trucks will be heading to these three states, and then on to AIPAC’s hatefest in DC -- where Donald Trump and Hillary Clinton will fall over themselves to pander to Israel. And we’ll be fighting in Georgia, Indiana, Maryland, Iowa, and Colorado too -- and if you step up with a donation today, we’ll be able to hit the ground running in every other state where this awful legislation crops up.
Help us reach our new $25,000 goal. Get those trucks on the streets, and support the local coalitions who are going to win these fights for us all.

Thank you for standing up for our right to boycott. Thank you for being a voice for peace,
Stefanie

e-h είπε...


Η στρατηγική μας δουλεύει
Eβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη
Αγαπητέ,
Είδες το email που έστειλα τη Δευτέρα; Ήμουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να σας πω για την εθνική στρατηγική είμαστε σε δρομολόγηση για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να οργανωθούμε για δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη / Ισραήλ.
Ρώτησα για την υποστήριξή σας του τολμηρού σχεδίου μας να αγωνιστούμε για το δικαίωμά μας για μποϊκοτάζ - από τα δημοτικά συμβούλια σε πολιτειακά νομοθετικά σώματα στο Καπιτώλιο, όπου AIPAC έχει ορισει για να αναπτύξουν την αντι-δημοκρατική, αντι-παλαιστινιακή ατζέντα τους αυτό το Σαββατοκύριακο. Η απάντηση ήταν απλά απίστευτη. Πάνω από 300 άτομα θα ενταθούν για να πάρει πάνω το σχέδιό μας, δωρίζοντας σχεδόν $ 15.000, και είμαστε τώρα μόλις $ 5.000 μακριά από το στόχο, μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.
Το πιο σημαντικό, βλέπουμε πραγματικές επιπτώσεις στο έδαφος. Περισσότερα από ό, τι ελπίζαμε, ακόμα. Και θέλω να προσθέσω στοχευμένα, μεγάλο αντίκτυπο μίνι-επιχορηγήσεων, για τοπικές συμμαχίες για την στρατηγική μας.
Αλλά θα πρέπει να προσθέσετε $ 5.000 έως συνολικό στόχο του ερανού μας για να συμβεί αυτό. Μπορείς να μας βοηθήσεις να φτάσουμε εκεί με μια δωρεά σήμερα;

Εδώ είναι ό, τι έχουμε κάνει:
Χθες συνεργάζομαι με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αραβικών και έστειλε πάνω από 5.500 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα μέλη του Κογκρέσου, λέγοντάς τους να απορρίψουν το McCarthyite μίσος της AIPAC. Και πάμε να συνεχίσουμε να πιέζουμε σκληρά μεχρι το τέλος των τριών ημερών συνεδρίου τους την Τρίτη.

e-h είπε...

. Όταν ακούσαμε ότι το Συμβούλιο εβραϊκής Κοινότητας για τις σχέσεις σχεδίαζε να ζευγαρώσει την αντι-BDS νομοθεσία μέσω του νομοθέτη της Μασαχουσέτης, το τμήμα μας κινητοποιήθηκε με έναν συνασπισμό των 60 οργανώσεων εναντίον της Δούλεψε: η νομοθεσία δεν θα μυηθει στο χρόνο για να ακουστει αυτό στο συνεδρίο.
Έτσι πάμε στην επίθεση. Χθες το τμημα Πόρτλαντ, Όρεγκον μπαίνει σε μια σημαντική νίκη με τους εταίρους τους στην Κατοχή Δωρεάν του Πόρτλαντ Συνασπισμού. Ο Κοινωνικά Υπεύθυνος Επενδυτικής Επιτροπής της πόλης ψήφισε να συστήσει την Caterpillar να τοποθετηθεί στη λίστα που δεν τους αγοράζουν, το οποίο σταματά την πόλη από την επένδυση σε ανήθικες εταιρείες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια πόλη των ΗΠΑ έχει προχωρήσει τόσο κοντά συμπεριλαμβανομένων των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον των Παλαιστινίων με επίσημα επενδυτικά κριτήρια , και πρόκειται να αποχωρήσει από όλες τις στάσεις για να πάρει σε όλη τη γραμμή του τερματισμού.
Όσο περισσότερο το κάνουμε, τόσο περισσότερο μπορούμε να κερδίσουμε. Μπορείς να μας βοηθήσετε να αναλάβει μεγαλύτερες προκλήσεις με μια δωρεά σήμερα; Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να επιτευχθεί η κρίσιμη $ 25.000 ο στόχος μας, αν θα πάμε να ανταποκριθουμε στους αντιπάλους μας κατά μέτωπον.

Αυτά τα νομοσχέδια αντι-BDS σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο, εχουν σκοπό να φιμώσουν το αναπτυσσόμενο κίνημα μας, ήρθε το περασμένο έτος, και μας επιασε αφρουρητους. Δεν ήμασταν έτοιμοι για κινητοποιηση, και σε πολλές πολιτείες πέρασε ομόφωνα. Αλλά χάρη σε σοβαρή οργάνωση, εχουμε ανακτήσει έδαφος.
Σε κάθε πολιτεια στο οποίο η νομοθεσία αυτή έχει καταλήξει, γενναίοι πολιτικοί έχουν αψήφησαν το φιλο-Κατοχικο λόμπι για να την καταψηφίσουν. Σε χώρους όπου ήταν αναμενόμενο να πλεύσουν ανεξέλεγκτα, όπως η Αϊόβα, δεκάδες νομοθέτες ψήφισαν εναντίον. Οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι δείχνουν ότι οι ημέρες της τοποθέτησης αγνοησης πάνω από τις παραβιάσεις του Ισραήλ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και φίμωση εκείνων που μιλούν εναντίον τους, εχουν περασει.

e-h είπε...

Αργά αλλά σταθερά, είμαστε σε μετακίνηση της βελόνας, αλλά με την υποστήριξή σας, μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα.
Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να φτάσουν $ 25.000 το στόχο μας για τη χρηματοδότηση των λαϊκών οργανωσεων μας ενάντια στις επιθέσεις στο κίνημά μας. Μπορείς να τσιπ σε $ 18, $ 60, ή ακόμα και $ 100 σήμερα;

Παιρνουμε τον αγώνα στην Καλιφόρνια, όπου δουλεύουμε σε συνεργασία με ένα ευρύ συνασπισμό των ομάδων - και ίσως ακόμη και να σταματήσει αυτό το νομοσχέδιο αντι-BDS από που έρχεται σε ψηφοφορία. Είμαστε στο έδαφος στο Οχάιο πάρα πολύ, όπου τα τμημα μας στο Τολέδο, Κλήβελαντ, Κινκινάτι, και Columbus (αυτό είναι σωστό! - Έχουμε τέσσερα τμηματα στο Οχάιο) οπου εργάζονται για να κινητοποιηθούν. Και είμαστε σε οργάνωση στη Νέα Υόρκη, όπου είμαστε αντιμέτωποι με την πλήρη δύναμη της ακροδεξιάς φιλο-Ισραηλινής ομάδας StandWithUs, αλλά έχουμε ήδη κάνει διεισδύσεις για να σταματήσει η νομοθεσία να κινείται προς τα εμπρός.
Η πινακίδα στα φορτηγά μας θα πρέπει να κατευθύνονται προς αυτά τις τρίς πολιτειες, και στη συνέχεια να χτυπησουε πρωτοι το AIPAC στο DC - όπου ο Donald Trump και η Χίλαρι Κλίντον θα πέσει πάνω τους για να υποκύψουν στο Ισραήλ. Και εμείς θα πρέπει να αγωνίζονται στη Γεωργία, Ιντιάνα, Μέριλαντ, Αϊόβα, και το Κολοράντο πάρα πολύ - και αν επιταχύνουν με μια δωρεά σήμερα, θα είμαστε σε θέση να χτυπήσουμε το έδαφος και να τρέξουμε σε κάθε άλλη κατάσταση όπου υπαρχει αυτή η φοβερή νομοθεσία μέχρι το τελος .
Βοηθήστε μας να φτάσουμε στο νέο στόχο μας $ 25.000. Βγαλτε αυτά τα φορτηγά στους δρόμους, καθώς και για την υποστήριξη των τοπικών συνασπισμών που πρόκειται να κερδίσουν αυτές τις μάχες για όλους μας.

Σας ευχαριστώ που μας συμπαραστεκεστε για το δικαίωμά μας να μποϊκοτάρουμε. Σας ευχαριστούμε που εισαστε με την φωνή για την ειρήνη,
Stefanie