Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Δευτερα 18 Απριλιου 2016


Στη Λεσβο σηκωσαν των αποικιοκρατικη σημαια τη Γαλλιας που ειχε επιβαλλει στη Συρια μπροστα στον Παπα!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
SOS από ΚΕΕΛΠΝΟ για Ειδομενη. Για πιθανη εξαρση σοβαρων ασθενειων λογω των αθλιων συνθηκων στον καταυλισμο. Ηδη εχουν εμφανιστει κρουσματα ψωρας και αλλων δερματικων παθησεων ενώ θεριζουν οι γαστρεντεριτιδες και άλλες δηλητηριασεις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
UNISEF. Στο 25,3% το ποσοστο της παιδικης φτωχεις στην Ελλαδα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παπας Φραγκισκος. Το αληθινο του προσωπο. Ευλογουσε τον δικτατορα Βιντελα στην Αργεντινη όταν εβαφε τα χερια του με το αιμα αθωων
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το αδιαχωρητο στα νοσοκομεια της Θεσσαλονικης. Η κριση στρεφει τους ασθενεις στο ΕΣΥ. Ραγδαια αυξηση των επισκεψεων στα νοσοκομεια της πολης. Πρωτο στην αυξηση των επισκεψεων των νοσοκομειων της πολης το «Αγιος Παυλος».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νοσοσκομειο Καβαλας.Ελλειψεις σε ογκολογικα φαρμακα. Στο Πανεπιστημιακο Νοσοκομειο Αλεξανδρουπολης προσετρεξαν καρκινοπαθεις της Καβαλς. Ερωτημα αν θα γινουν κανονικα οι χημειοθεραπειες αυτή την εβδομαδα στο Ογκολογικο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το εκλογικό του δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν σήμερα, άσκησε σε περισσότερα από 7.000 εκλογικά κέντρα ο λαός της Συρίας, βγάζοντας νικητή το Αραβικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπάαθ του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Κάθε ψηφοφόρος πριν ρίξει την ψήφο του αφήνει το δακτυλικό του αποτύπωμα, σαν πρόσθετο μέτρο ασφάλειας κατά της διπλής ψήφου. Σύμφωνα με το Σύνταγμα του 2012, οι βουλευτικές εκλογές είναι πολυκομματικές, με 250 βουλευτές στο Κοινοβούλιο, έναντι των 3.500 υποψηφίων. Εκλογές δεν έγιναν στις επαρχίες Idlib και Raqqa που είναι υπό κατοχή.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aποτελεσματα των Εκλογων στη Συρια
Το σύνολο προσέλευση ήταν 57,56%. Το κόμμα Μπάαθ κέρδισε το 80 τοις εκατό ή 200 από 250 έδρες. Δύο Αρμένιοι είχουν εκλεγεί στο Συμβούλιο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Συρίας. Ήταν η πρώτη φορά που μια Αρμένια γυναίκα εξελέγη στο κοινοβούλιο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΜΠΡΑΒΟ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Σημαίες του FSA και της Al-Nusra σήκωσαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο - ΕΡΤ: «Eίναι η σημαία της Συρίας»
Iδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε η εμφάνιση σημαιών των ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων FSA και Al-Nusra μπροστά στους τρεις θρησκευτικούς ηγέτες, Πάπα Φραγκίσκο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ταυτόχρονα η ΕΡΤ1 σε μια προπαγάνδα(;) ή άγνοια βάφτισε την σημαία ως σημαίας....της Συρίας όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω. Ο FSA - oυσιαστικά στην Συρία δεν υφίσταται και τα μέλη του έχουν απορροφηθεί από τις υπόλοιπες οργανώσεις - Al-Nusra και ISIS είναι οι ισλαμιστικές οργανώσεις οι οποίες έχουν αιματοκυλήσει την Συρία και ευθύνονται για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις. Την ώρα που Πάπας Φραγκίσκος πήγε να χαιρετίσει πρόσφυγες και λαθρομετανάστες μέρος τουλάχιστον των συγκεκριμένων προσφύγων και παράνομων μεταναστών σήκωσαν την σημαία των ισλαμιστικών οργανώσεων. Η φωτογραφία απεκρύβη από το σύνολο των ΜΜΕ αλλά όχι από τους απεσταλμένους του pronews.gr. Eρώτημα μέσα σε όλα αυτά είναι ποιος είναι ο ρόλος της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου και της συνάντησης των τριών θρησκευτικών ηγετών στη Λέσβο. Πέρα από τα καλά λόγια, τα ευχολόγια και τις πιθανές αγαθές προθέσεις αυτό που έγινε αντιληπτό είναι ότι ο Πάπας απλά έδινε "συγχαρητήρια" στους Έλληνες και στην Ελλάδα γιατί θα κρατήσουν στο έδαφος τους μερικές εκατοντάδες χιλιάδες -για αρχή- μουσουλμάνους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες και δεν θα τους αφήσουν να να φύγουν στην Ιταλία ή στις άλλες χώρες της Δύσης. O "συνταγματάρχης" του FSA, Αλ Οκαϊντι μαζί με τον αρχηγό του ISIL Αμπού Τζαντάλ στην αεροπορική βάση του Menagh στην βορειοδυτική Συρία, μαζί με άλλους μαχητές του ΙSIS. Συνέντευξη Αμερικανού δημοσιογράφου με τον "συνταγματάρχη" του FSA αλ Οκαϊντί, πίσω η σημαία της γαλλικής αποικιοκρατίας. Σε ερώτηση για τις σχέσεις του με την οργάνωση του ΙΣΙΛ απελευθερωτής δηλώνει: Οι σχέσεις μου με τους αδελφούς του ΙSIS είναι καλές.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιος είναι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος; Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν!
"διάβαζαν ευχές όταν πετούσαν τα πτώματα των παιδιών μας στο ποτάμι ή τους... βασάνιζαν"
Να που ήρθε στη Λέσβο ο κύριος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο και ως χρυσόψαρα μας ταΐζουν τα ΜΜΕ για τον καλοκάγαθο, φιλάνθρωπο, ευσεβή, φίλο της Ελλάδας... φίλο των προσφύγων-μεταναστών... "προοδευτικό" πάπα Φραγκίσκο! Κι όμως, σήμερα κανείς τους δεν είχε το σθένος να μιλήσει την αλήθεια και παίχτηκε ένα "επικοινωνιακό" θέατρο, χωρίς ίχνος ντροπής. Οι Μανάδες της Πλατείας του Μάη (Plaza del Mayo), το κίνημα των Μανάδων της Αργεντινής (το Μ κεφαλαίο) που δολοφονήθηκαν τα παιδιά τους από το δικτατορικό καθεστώς του μαύρου δικτάτορα της Αργεντινής, Χόρχε Ραφαέλ Βιντέλα, έχουν από πολλά χρόνια μιλήσει για τον φασιστικό ρόλο του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος. Ήταν το πολύ μακρινό (;) 2007, όταν οι Μανάδες της Plaza de Mayo εξαπολύουν επίθεση εναντίον τριών (3) πανίσχυρων προσωπικοτήτων της Αργεντινής για τη συνεργασία τους με το αμερικανοκίνητο αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς του Χόρχε Ραφαέλ Βιντέλα, μεταξύ αυτών τον καρδινάλιο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο και σήμερα ηγέτη της παπικής εκκλησίας.
Την Ανακοίνωση των Μανάδων της Plaza de Mayo υπογράφει προσωπικά η Μάνα Hebe de Bonafini, ή ηγέτης των Μανάδων που τους δολοφόνησαν τα παιδιά οι φασίστες του Βιντέλα κι έχει τον τίτλο: "Ο φασισμός επιτίθεται με τους Macri, Bergoglio και Bendini" (την παραθέτουμε ολόκληρη παρακάτω). Σ' αυτό το μνημειώδες κείμενο-καταγγελία, οι Μανάδες καταγγέλλουν τους πανίσχυρους άνδρες της Αργεντινής Macri, Bergoglio και Bendini. Ειδικά για τον καρδινάλιο Bergoglio, που έγινε πάπας και σήμερα τίμησαν ο πρωθυπουργός και οι ταγοί της Ορθόδοξης εκκλησίας, επισημαίνουν μεταξύ άλλων: "Αρνούμαστε τα λόγια του καρδινάλιου Bergoglio που λέχθηκαν για να προστατεύσουν τους φασίστες. Αυτοί γνωρίζουν ότι είναι συνένοχοι της δικτατορίας. Κανείς τους, ούτε η Εκκλησία, ούτε οι Δικαστές καταδίκασαν κάποιο επίσκοπο για όσα έκανε. Ούτε εκείνους που διάβαζαν ευχές όταν πετούσαν τα πτώματα των παιδιών μας στο ποτάμι ή τους βασάνιζαν". Η καταγγελία του φασίστα καρδιναλίου Jorge Mario Bergoglio, που έγινε πάπας Φραγκίσκος, δεν είναι σημερινή... Ο αντάρτης παπάς Don Vitaliano della Sala, που συμμετέχει στο κίνημα ‘no global’, στην προσωπική του ιστοσελίδα λέει τα "σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη" για τη συνεργασία του πάπα με τη χούντα του Βιντέλα, που δολοφόνησε 9.000 ανθρώπους.
Και το συγκλονιστικό; Ο ίδιος ιερέας είχε δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για τον συνεργάτη της χούντας αρχιεπίσκοπο Αργεντινής κι όταν παλιότερα διεκδικούσε την ηγεσία του Βατικανού. Επίσης, ντοκουμέντα για τη συνεργασία του σημερινού πάπα με την πιο αιμοσταγή δικτατορία στη Λατινική Αμερική, από τις 24 Μάρτη 1976 και μέχρι προσφατες επανεκδόσεις, παραθέτονται στο βιβλίο "Το νησί της Σιωπής - Ο ρόλος της Εκκλησίας στη δικτατορία της Αργεντινής" (L'isola del silenzio. Il ruolo della Chiesa nella dittatura argentina). Ο ρόλος της καθολικής εκκλησίας στη δικτατορία τουΒιντέλα, περιγράφεται από τον παγκοσμίου φήμης Αργεντινό δημοσιογράφο Horacio Verbitsky. Μια έρευνα 15 χρόνων που μελετάει εκείνη την τραγική περίοδο της χώρας του και ξεσκεπάζει τη συνεργασία του σημερινού πάπα με τους φασίστες. Συνεπώς, δεν χαιρόμαστε, δεν τραγουδάμε νίκες, για την επίσκεψη ενός συνεργάτη αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαβρόφ: Δεν διεξάγονται μυστικές συνομιλίες με ΗΠΑ για το μέλλον του Ασαντ
18/4/2016 16.15
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε σήμερα πληροφορίες των ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα και η Ουάσινγκτον διεξάγουν μυστικές διαπραγματεύσεις εκτός του πλαισίου των συριακών συνομιλιών που πραγματοποιούνται στη Γενεύη. "Δεν υπάρχουν μυστικές συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών", δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου. "Δηλώσεις ότι υπάρχει κάποιος μυστικός δίαυλος επικοινωνίας ή ακόμη πως μέσα σε αυτό τον μυστικό δίαυλο επικοινωνίας κάποιος έχει υποσχεθεί να αποφασίσει το μέλλον του (σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ παρακάμπτοντας το πλαίσιο των συριακών συνομιλιών, είναι ένα ψέμα". "Πιστεύω πως αυτή είναι μια απόπειρα να εμποδιστεί η εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που βασίζεται σε μια ρωσο-αμερικανική συμφωνία που υποστηρίζεται από όλους και όπου υπογραμμίζεται σαφώς: Μόνο ο λαός της Συρίας θα αποφασίσει το μέλλον της Συρίας", πρόσθεσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών. Ο Λαβρόφ είπε ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συνεφέρουν τους τούρκους εταίρους τους που εξακολουθούν να εμποδίζουν τη συμμετοχή των Κούρδων στις ενδο-συριακές συνομιλίες. "Ο κύριος σκοπός εδώ [των ενδο-συριακών συνομιλιών στη Γενεύη] αυτή τη στιγμή, και αυτό δεν είναι μυστικό και πάντοτε το λέγαμε, είναι να υπάρξει μια πραγματικά αντιπροσωπευτική αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης. Αυτό προϋποθέτει πως οι αμερικανοί εταίροι μας πρέπει απλώς να συνεφέρουν τους τούρκους συμμάχους τους, οι οποίοι εξακολουθούν μόνοι τους να εμποδίζουν μια αντιπροσωπεία του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης από το να λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις", είπε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΟΝΎΣΗΣ ΧΑΡΙΤΌΠΟΥΛΟΣ: Ο ΤΣΊΠΡΑΣ ΠΛΑΣΑΡΊΣΤΗΚΕ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΌ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΎ.
Μια συνέντευξη ποταμό δίνει ο Διονύσης Χαριτόπουλος, για το νέο του βιβλίο που αφορά τον τόπο όπου μεγάλωσε: τον Πειραιά. Και μιλάει για την πολιτική χωρίς περιορισμούς. Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών για το βιβλίο του "Πειραιώτες" ο Διονύσης Χαριτόπουλος σχολιάζει και την πολιτική επικαιρότητα: Κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένα κύμα αντίστασης, αλλά χάθηκε στη μετάφραση του «όχι» σε «ναι». Είδαμε την κωλοτούμπα του αιώνα με το «όχι» που έγινε «ναι». Το χειρότερο είναι πως ο λαϊκός ριζοσπαστισμός που δημιουργήθηκε λόγω μνημονίων ευτελίστηκε και διαλύθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας, για να πάρει την εξουσία, πλασαρίστηκε σαν το νερό του Καματερού που όλα τα γιατρεύει. Και γίναμε μπάχαλο. Βλέπεις υπουργούς και αναρωτιέσαι από πού ήρθαν και γιατί...
• Μα αυτό δεν διεκδικούσαν; Να κυβερνήσουν; -Ηταν για χρόνια εκτός ζωής. Μιλούσαν με τεράστια σιγουριά για πράγματα που αγνοούσαν εντελώς. Από το 4% η απελπισία του ελληνικού λαού τούς έφερε στην εξουσία. Η υποσχεσιολογία δημιούργησε προσδοκίες. Αλλά αυτοί οι τύποι, στα λόγια και στις πράξεις, προσπαθούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα. Ανακατεύουν λίγο Μαρξ, λίγο Κέινς, λίγο Σμιθ και λίγο πολίτικαλ κορέκτ. Τι λύσεις να βρουν αφού αγνοούν το πρόβλημα; Οι άνθρωποι για χρόνια δεν βρίσκονταν μέσα στη ζωή αλλά σ’ ένα κομματικό γραφείο κουβεντιάζοντας όλη μέρα ή σε καμιά δημόσια υπηρεσία όπου τηλεφωνιούνταν για τα ζητήματα της οργάνωσης. Πόσοι απ’ αυτούς ξέρουν το ευλογημένο 8ωρο; Το ΠΑΣΟΚ του ’81 ήταν της πιάτσας, ήξεραν τι να κάνουν, γι’ αυτό και μας κατάκλεψαν. Αυτοί εδώ είναι άσχετοι. Αλλά το χειρότερο είναι ότι εγκλώβισαν τον κόσμο μέσα στη θλίψη.
• Αδιέξοδο λοιπόν; -Κοίτα, η ζωή δεν είναι μόνο πολιτική και μάλιστα τύπου κουτσομπολιού, πρωινάδικου. Μας έχουν βάλει μέσα σ’ ένα ξεκατίνιασμα που ενδιαφέρει μόνο τα κόμματα, τους δημοσιογράφους και τα λαμόγια που κινούνται γύρω γύρω. Τον κόσμο δεν τον αφορούν οι φαντασιώσεις τους αλλά η ζωή του. Ο καθένας έχει να σκεφτεί δουλειά, χαρές, λύπες, πένθη, επιθυμίες, Δεν γίνεται να μας βάζουν στο παιχνίδι τους. Το «όλα είναι πολιτική» είναι μια μπαρούφα. Εχουμε μια ζωή να ζήσουμε, δεν θα μας την πάρουν. Εγώ δεν θέλω να βλέπω ειδήσεις, αρνούμαι να ασχολούμαι με όλους αυτούς τους παπάρες. Πότε η σύνταξη μειώνεται, πότε καταργείται, πότε βγαίνουμε από το ευρώ, πότε μένουμε. Λόγια, λόγια, λόγια και τρομοκρατία. Εχουν άγνοια της ζωής κι εγώ φοβάμαι πια μήπως προκαλέσουν καμιά εθνική καταστροφή. Δεν καταλαβαίνω τι κάνουν με τους πρόσφυγες. Θα μπαίνουν και θα βγαίνουν στα Σκόπια οι πρόσφυγες και οι Σκοπιανοί θα τους κυνηγούν στο ελληνικό έδαφος; Θα είμαστε η μοναδική χώρα με ανοιχτά σύνορα; Η Μητέρα Τερέζα του κόσμου;
• Μπορούμε να αρνηθούμε τη διάσωση στο Αιγαίο; -Φυσικά δεν εννοώ να τους πνίξουμε. Οι κυβερνώντες ας βρουν τον τρόπο, δεν είναι δική μου δουλειά να δώσω λύση. Ξέρω ότι όσο καλός πρέπει να είμαι ως πολίτης με τους πρόσφυγες άλλο τόσο -μήπως περισσότερο;- πρέπει να είμαι με τον ταλαιπωρημένο συμπατριώτη μου. Μας έχουν φέρει σ’ αυτή την κατάσταση, να βλέπουμε τους κατατρεγμένους πρόσφυγες στο λιμάνι και στην Ειδομένη και να μας κολάζουν, να δοκιμάζουν την αξιοπρέπεια και το φιλότιμό μας. Δυστυχώς, ακόμα κι αν φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, εναλλακτική δεν έχουμε. Και τι ζητάμε; Μια διαχείριση, βρε αδελφέ, όχι τον δεύτερο Ελευθέριο Βενιζέλο...
• Θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα που επιτρέπουν οι μνημονιακές υποχρεώσεις; -Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν ώστε να ανακουφιστεί ο κόσμος, αλλά κανείς δεν ταράζεται. Τι άλλο έκαναν πέρα από τις 100 δόσεις και το σύμφωνο συμβίωσης; Ακούς υπουργό που μορφώθηκε, απέκτησε εμπειρίες, δίδαξε, να υποστηρίζει την κατάργηση της αριστείας. Το πολιτικό προσωπικό είναι από μέτριο και κάτω. Από τη μεταπολίτευση και μετά οι σοβαροί, άξιοι και χαρισματικοί δεν εμπλέκονται με την πολιτική. Ασχολούνται με τις δουλειές, τις επιχειρήσεις τους ή φεύγουν. Δεν πάει ο άλλος να γίνει βουλευτής με δέκα κομματόσκυλα γύρω του να τον φάνε. Ως πολίτες το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταφέρουμε να ζήσουμε ερήμην τους. Να μην τους υπολογίζουμε, να μην περιμένουμε τίποτα απ’ αυτούς. Να κλείσουμε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα.
Και καταλήγει ο Διονύσης Χαριτόπουλος: "Τους περισσότερους μήνες ζω πια στο βουνό. Κι όταν είμαι εδώ, δεν βγαίνω καθόλου, μου φέρνουν τσιγάρα, φαγητό, ό,τι χρειαστώ. Στο βουνό έχω ωραίες παρέες, ντόπιους, βοσκούς. Για βιβλία και τέχνη δεν μίλαγα ποτέ στους φίλους μου. Για γκόμενες, ποτά και ποδόσφαιρο συζητούσαμε. Κι όταν με ρωτάνε τι γράφω, λέω τίποτα..."
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ομογένεια κήρυξε πόλεμο στα Σκόπια και «ξηλώνει» τη ψευδοΜακεδονία!
13/4/2016
Με σύνθημα «Αυτό δεν είναι το όνομά σου» (#ThatsNotYourName), με τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και της μεγαλύτερης ελληνοαμερικανικής οργάνωσης της «AHEPA» κι εν όψει των προεδρικών εκλογών στην χώρα, ξεκινά η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α., από την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, την παγκόσμια εκστρατεία της μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης της συλλογής υπογραφών (petition) με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης αποφάσεως της Αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία. Η Ομογένεια κήρυξε πόλεμο στα Σκόπια και «ξηλώνει» τη ψευδοΜακεδονία! Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. ξεκίνησε το πρώτο στάδιο του εγχειρήματος συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες υπογραφές «offline» από ενδιαφερόμενους Αμερικανούς πολίτες (Ελληνικής και μη καταγωγής), πέρσι τον Απρίλιο. «Στηρίζουμε διαχρονικά την προσπάθεια της Παμμακεδονικής και ιδιαίτερα την νέα πρωτοβουλία για την συλλογή υπογραφών για την υποβολή υπομνήματος με το οποίο θα ζητείται η ανάκληση της αναγνωρίσεως της FYROM με το όνομα Μακεδονία», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του την περασμένη Πέμπτη, ενώ θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις στήριξης του εγχειρήματος από ομογενειακές οργανώσεις παγκοσμίως.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κατά την προεκλογική του εκστρατεία το 2008 προσυπέγραψε επιστολή με 39 άλλα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου στην οποία καλούσαν την ΠΓΔΜ να θέσει τέλος στην αρνητική εθνικιστική προπαγάνδα της και να εργαστεί με τον ΟΗΕ και την Ελλάδα στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την ονομασία και να κάνουν βήματα, όχι μόνο για «τον τερματισμό της διάδοσης αρνητικής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας», αλλά και να «επανεξετάσουν το περιεχόμενο των βιβλίων, χαρτών και διδασκαλικών εγχειριδίων, διασφαλίζοντας ότι αυτά παρέχουν ορθή πληροφόρηση». Εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Αμερική η Παμμακεδονική επαναφέρει το θέμα της σχετικής δέσμευσής τους. Στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Χατζή και στελεχών της Παμμακεδονικής με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη διαφορά του ονόματος με τα Σκόπια, ο κ. Μάθιου Νίμιτς αναγνώρισε το λάθος του Τζωρτζ Μπους, ενώ κορυφαία στελέχη της Αμερικανικής πολιτικής παραδέχονται σήμερα το λάθος που έγινε το 2004 δικαιολογώντας ότι είχαν την ψευδαίσθηση ότι θα διευκολύνονταν μία συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και θα διεσφαλίζετο η σταθερότητα στην περιοχή.
Οχτώ χρόνια μετά, το αποτέλεσμα είναι η αποσταθεροποίηση στα βόρεια σύνορα μας και η διαρκής κλιμάκωση του αλυτρωτισμού από την γείτονα, ενώ αναγνωρίζεται η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας από την Αμερικανική πλευρά. Οι θέσεις της Ελλάδας ενισχύονται από την τελευταία εχθρική πράξη του γειτονικού κρατιδίου με απόφαση για κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα προκειμένου να εκβιάσουν μια ντε φάκτο αναγνώρισή τους. «Είμαστε πανέτοιμοι», λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Δ. Χατζής. Έχουμε στην φαρέτρα μας όλα τα επιχειρήματα που χρειαζόμαστε αλλά και την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Δημητρίου, ο οποίος είναι κι επίτιμος πρόεδρος της οργάνωσής μας. Η ανακοίνωσή του, ενισχύει την προσπάθειά μας και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε σε παγκόσμια κλίμακα το αίτημά μας. Για όσους έχουν συμφέρον να πιστεύουν ότι το θέμα έληξε η απάντησή μας είναι ότι «ΟΧΙ το θέμα δεν έληξε». Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την αλλαγή των γεωστρατηγικών ενδιαφερόντων στην ευρύτερη περιοχή περί της Ελλάδας και το συμφέρον των δύο πατρίδων μας». «Απευθύνουμε έκκληση στον Ελληνισμό της γενέτειρας και στον απανταχού, καθώς και στους πολίτες όλου του κόσμου να υπογράψουν προστατεύοντας όχι μόνον την ελληνική αλλά την παγκόσμια ιστορική κληρονομιά και αλήθεια. Η ιστορική αλήθεια έχει καταδειχθεί περίτρανα από τους 374 κορυφαίους πανεπιστημιακούς ανά τον κόσμο οι οποίοι προσυπέγραψαν σχετική επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα με πρωτοβουλία του Αρχαιολόγου Στήβεν Μίλλερ macedonia-evidence.org. Καμία έκπτωση ή υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα και στην πολιτιστική μας κληρονομιά» καταλήγει ο κ. Χατζής.
Η έκκληση έχει δημοσιευθεί στο gopetition. Οι ενδιαφερόμενοι να υπογράψουν μπορούν να επισκέπτονται το Link https://www.gopetition.com/petitions/restoration-of-historical-truth-about-macedonia/signatures.html ή την ιστοσελίδα μας panmacedonian.info στην κατηγορία Support Our Petition. Όσοι δεν χειρίζονται το διαδίκτυο ή έχουν σχετική δυσκολία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας στο emailmacedoniapetition@gmail.com ή να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στη Νέα Υόρκη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
η διάλυση απ'τα πάνω μιας νεολαίας ενός αριστερού κόμματος είναι σταλινισμός. Ενός δεξιού κόμματος είναι ανανέωση
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ντάνιελ Γκρος αποκαλύπτει τον βρώμικο ρόλο του ΔΝΤ: Θα είχε χρεοκοπήσει, η Ελλάδα το έσωσε – να φύγει για να σωθεί η Ευρώπη!
16/4/2016
Ο οικονομολόγος και διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Ντανιέλ Γκρος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του ΔΝΤ και του βρώμικου ρόλου που διαδραματιζει κατά της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Ο κορυφαίος οικονομολόγος όμως εγκαταλείπει τις «πολιτικά ορθές» δεσμεύσεις και εξαπολύει μία πρωτοφανούς σφοδρότητας επίθεση, αποκαλύπτοντας ότι «Το ΔΝΤ θησαύρισε από την Ελληνική κρίση»! Συγκεκριμένα ο Γκρος αναφέρει ότι ολόκληρο το ΔΝΤ συντηρείται από το Ελληνικό πρόγραμμα και τους ιλιγιώδεις τόκους που έχει επιβάλλει. «Εάν δεν υπήρχε η Ελλάδα, το ΔΝΤ θα είχε χρεοκοπήσει! Δεν έχει καμμία δουλειά στην Ευρώπη, οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν το ΔΝΤ»! Καρκίνωμα λοιπόν το ΔΝΤ για την Ελλάδα και την Ευρώπη, χωρίς χρησιμότητα η παρουσία του. Αυτά που γράφαμε από το 2009, όταν ο πολιτικός εγκληματίας Παπανδρέου μεθόδευε την δολοφονία της χώρας μαζί με το ΔΝΤ. Από το στόμα ενός κορυφαίου οικονομολόγου, ο οποίος μάλιστα τάσσεται από το 2013 υπέρ του κουρέματος του Ελληνικού χρέους. Και υπάρχουν ακόμα ντόπια απολιθώματα που υπερασπίζονται το ΔΝΤ. Να είστε σίγουροι ότι δεν το κάνουν με το αζημίωτο. Όλη η συμμορία μαζί με τα κοράκια, θησαύρισαν από την καταστροφή της Ελλάδας, όπως γίνεται όπου έχει επέμβει το ταμείο. Είναι καιρός πια το πολιτικό σύστημα να συνταχθεί πίσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ξεκάθαρα τοποθετήθηκε υπέρ της άμεσης απομακρυνσης του ΔΝΤ από Ελλάδα και Ευρώπη.
Ολόκληρη η συνεντευξη στο Έθνος της Κυριακής
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ «ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ» ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΠΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.
Ο Διονύσης Χαριτόπουλος, φανατικός Ολυμπιακός και Πειραιώτης, γράφει ξανά για τον τόπο όπου μεγάλωσε: τον Πειραιά. Γράφει με εκείνο τον δικό του γοητευτικό τρόπο για πρόσωπα και περιστατικά που τον σφράγισαν, που μέτρησαν στον τρόπο που βλέπει τον εαυτό του και τους άλλους.
Oρισμένα αποσπάσματα της συνέντευξής του:
-Περιγράφετε έναν κόσμο που σήμερα δεν υπάρχει. -«Δεν υπάρχει πια αυτή η εποχή. Η γειτονιά, οι συνθήκες που γεννούσαν αυτούς τους Πειραιώτες εξέλιπαν. Ακούω για τα θύματα της κρίσης της σημερινής εποχής. Είναι ντροπή να λέμε ότι ζούμε Κατοχή. Η φτώχεια δεν συγκρίνεται με εκείνη της Κατοχής, ούτε καν των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Περνάμε δύσκολα, αλλά ας μην κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις.
-Μεγαλώσατε σε μια γειτονιά όπου δεν πατούσε πόδι αστυνομικού. -«Στον Πειραιά που περιγράφω κανείς δεν έβαζε διαμεσολαβητές, ούτε κατέφευγε στην αστυνομία για να βρει το δίκιο του. Το διεκδικούσε ο ίδιος, βασίλευε η αυτοδικία. Εγώ μέχρι που μεγάλωσα δεν ήξερα πώς είναι ο αστυνομικός αφού δεν πατούσε στο γκέτο. Την πρώτη φορά που είδα ένστολο, δεν ήμουν σε θέση να πω αν ήταν πυροσβέστης, ναύτης, τελωνειακός ή αστυνομικός…».
-Για τους νέους αυτός ο Πειραιάς δεν μοιάζει σαν κάτι εξωτικό; -«Οι νέοι μαθαίνουν ποιοι ήταν οι πατεράδες, οι παππούδες τους. Με ρωτούν αν υπάρχουν σήμερα μάγκες. Είναι οι σοβαροί, ολιγόλογοι, δωρικοί, εργατικοί άντρες που προστατεύουν τους δικούς τους ανθρώπους».
-Σήμερα όμως ο άντρας έχει χάσει κάτι σημαντικό αυτής της υπόστασης: την εργασία. -«Αυτό είναι κατάρα. Ο άντρας νιώθει άχρηστος όχι μόνο στην κοινωνία που τον καταδίκασε στην ανεργία αλλά ακυρώνεται μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Η γυναίκα και τα παιδιά όταν δεν υπάρχει φαγητό στο τραπέζι αυτόν θα κοιτάξουν. Και τότε υπήρχε ανεργία αλλά επικρατούσε άλλη αντίληψη για τη δουλειά. Οι άντρες έκαναν τα πάντα για το μεροκάματο. Στο λιμάνι, στις βιοτεχνίες, στους δρόμους. Μάζευαν χαρτόνια ή ρινίσματα σιδήρου από τα μηχανουργεία, που πουλούσαν μετά ως μέταλλα. Η φτώχεια ήταν μεγάλη. Σ’ ένα δωμάτιο ζούσαν πέντε άτομα. Δεν υπήρχαν απλώς εργοστάσια ή γραφεία. Οι άνθρωποι ήταν αναγκασμένοι να επινοούν δουλειές προκειμένου να επιβιώσουν, αυτές που αναθέσαμε στους μετανάστες. Η ευμάρεια που μεσολάβησε μας αλλοτρίωσε, μας αποχαύνωσε».
-Κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένα κύμα αντίστασης, αλλά χάθηκε στη μετάφραση του «όχι» σε «ναι». -«Είδαμε την κωλοτούμπα του αιώνα με το «όχι» που έγινε «ναι». Το χειρότερο είναι πως ο λαϊκός ριζοσπαστισμός που δημιουργήθηκε λόγω μνημονίων ευτελίστηκε και διαλύθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας, για να πάρει την εξουσία, πλασαρίστηκε σαν το νερό του Καματερού που όλα τα γιατρεύει. Και γίναμε μπάχαλο. Βλέπεις υπουργούς και αναρωτιέσαι από πού ήρθαν και γιατί…».
-Μα αυτό δεν διεκδικούσαν; Να κυβερνήσουν; -«Ηταν για χρόνια εκτός ζωής. Μιλούσαν με τεράστια σιγουριά για πράγματα που αγνοούσαν εντελώς. Από το 4% η απελπισία του ελληνικού λαού τούς έφερε στην εξουσία. Η υποσχεσιολογία δημιούργησε προσδοκίες. Αλλά αυτοί οι τύποι, στα λόγια και στις πράξεις, προσπαθούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα. Ανακατεύουν λίγο Μαρξ, λίγο Κέινς, λίγο Σμιθ και λίγο πολίτικαλ κορέκτ. Τι λύσεις να βρουν αφού αγνοούν το πρόβλημα; Οι άνθρωποι για χρόνια δεν βρίσκονταν μέσα στη ζωή αλλά σ’ ένα κομματικό γραφείο κουβεντιάζοντας όλη μέρα ή σε καμιά δημόσια υπηρεσία όπου τηλεφωνιούνταν για τα ζητήματα της οργάνωσης. Πόσοι απ’ αυτούς ξέρουν το ευλογημένο 8ωρο; Το ΠΑΣΟΚ του ’81 ήταν της πιάτσας, ήξεραν τι να κάνουν, γι’ αυτό και μας κατάκλεψαν. Αυτοί εδώ είναι άσχετοι. Αλλά το χειρότερο είναι ότι εγκλώβισαν τον κόσμο μέσα στη θλίψη».
-Αδιέξοδο λοιπόν; -«Κοίτα, η ζωή δεν είναι μόνο πολιτική και μάλιστα τύπου κουτσομπολιού, πρωινάδικου. Μας έχουν βάλει μέσα σ’ ένα ξεκατίνιασμα που ενδιαφέρει μόνο τα κόμματα, τους δημοσιογράφους και τα λαμόγια που κινούνται γύρω γύρω. Τον κόσμο δεν τον αφορούν οι φαντασιώσεις τους αλλά η ζωή του. Ο καθένας έχει να σκεφτεί δουλειά, χαρές, λύπες, πένθη, επιθυμίες, Δεν γίνεται να μας βάζουν στο παιχνίδι τους. Το «όλα είναι πολιτική» είναι μια μπαρούφα. Εχουμε μια ζωή να ζήσουμε, δεν θα μας την πάρουν. Εγώ δεν θέλω να βλέπω ειδήσεις, αρνούμαι να ασχολούμαι με όλους αυτούς τους παπάρες. Πότε η σύνταξη μειώνεται, πότε καταργείται, πότε βγαίνουμε από το ευρώ, πότε μένουμε. Λόγια, λόγια, λόγια και τρομοκρατία. Εχουν άγνοια της ζωής κι εγώ φοβάμαι πια μήπως προκαλέσουν καμιά εθνική καταστροφή. Δεν καταλαβαίνω τι κάνουν με τους πρόσφυγες. Θα μπαίνουν και θα βγαίνουν στα Σκόπια οι πρόσφυγες και οι Σκοπιανοί θα τους κυνηγούν στο ελληνικό έδαφος; Θα είμαστε η μοναδική χώρα με ανοιχτά σύνορα; Η Μητέρα Τερέζα του κόσμου;».
-Μπορούμε να αρνηθούμε τη διάσωση στο Αιγαίο; -«Φυσικά δεν εννοώ να τους πνίξουμε. Οι κυβερνώντες ας βρουν τον τρόπο, δεν είναι δική μου δουλειά να δώσω λύση. Ξέρω ότι όσο καλός πρέπει να είμαι ως πολίτης με τους πρόσφυγες άλλο τόσο -μήπως περισσότερο;- πρέπει να είμαι με τον ταλαιπωρημένο συμπατριώτη μου. Μας έχουν φέρει σ’ αυτή την κατάσταση, να βλέπουμε τους κατατρεγμένους πρόσφυγες στο λιμάνι και στην Ειδομένη και να μας κολάζουν, να δοκιμάζουν την αξιοπρέπεια και το φιλότιμό μας. Δυστυχώς, ακόμα κι αν φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, εναλλακτική δεν έχουμε. Και τι ζητάμε; Μια διαχείριση, βρε αδελφέ, όχι τον δεύτερο Ελευθέριο Βενιζέλο…».
-Θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα που επιτρέπουν οι μνημονιακές υποχρεώσεις; -«Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν ώστε να ανακουφιστεί ο κόσμος, αλλά κανείς δεν ταράζεται. Τι άλλο έκαναν πέρα από τις 100 δόσεις και το σύμφωνο συμβίωσης; Ακούς υπουργό που μορφώθηκε, απέκτησε εμπειρίες, δίδαξε, να υποστηρίζει την κατάργηση της αριστείας. Το πολιτικό προσωπικό είναι από μέτριο και κάτω. Από τη μεταπολίτευση και μετά οι σοβαροί, άξιοι και χαρισματικοί δεν εμπλέκονται με την πολιτική. Ασχολούνται με τις δουλειές, τις επιχειρήσεις τους ή φεύγουν. Δεν πάει ο άλλος να γίνει βουλευτής με δέκα κομματόσκυλα γύρω του να τον φάνε. Ως πολίτες το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταφέρουμε να ζήσουμε ερήμην τους. Να μην τους υπολογίζουμε, να μην περιμένουμε τίποτα απ’ αυτούς. Να κλείσουμε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα».
-Η επιμονή σας στην υπεράσπιση θεμάτων που άπτονται του έθνους, της πατρίδας, έχει δημιουργήσει μια παρεξήγηση σχετικά με τις θέσεις σας. -«Οτι με θεωρούν εθνικιστή; Κοίτα, ο μικρόμυαλος μπορεί να με πει και καράφλα… Εγώ δηλώνω εθνιστής, μιλάω για την πατρίδα, λέξη που την ακούνε κάποιοι και βγάζουν σπυριά. Γιατί; Δεν μισώ καμιά χώρα, να είναι καλά και οι γείτονές μας και όλοι οι λαοί του κόσμου. Ομως πάνω απ’ όλα νοιάζομαι για την πατρίδα μου κι αυτό γιατί θέλω να είναι ελεύθερη. Αν δεν είναι ελεύθερη, όλα αυτά για τα οποία κόπτονται σήμερα οι φερόμενοι ως «διεθνιστές», δικαιοσύνη, δουλειά, αξιοπρέπεια, διεκδίκηση δικαιωμάτων, δεν θα υπάρχουν. Πήγαινε σ’ έναν Γάλλο, Αγγλο, Γερμανό να κακολογήσεις την πατρίδα του…».
-Γιατί σε εμάς η έννοια πατρίδα φορτίστηκε με την ιδέα του συντηρητισμού, του εθνικισμού; -«Η Αριστερά μάς έμαθε γράμματα σε λάθος βιβλία. Η λέξη πατρίδα έγινε λέξη πορνό στον δημόσιο λόγο της Αριστεράς. Μέχρι και την περίοδο της μεταπολίτευσης οι ενταγμένοι αριστεροί απέρριπταν τους Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη ως εκπροσώπους της σάπιας αστικής κοινωνίας. Κάποτε διάβαζα τον κανόνα της Αριστεράς, όμως τα μάτια μου άνοιξαν όταν ανοίχτηκα και σε συντηρητικούς διανοούμενους και συγγραφείς». -Αυτό ήταν κάποτε επιταγή της στρατευμένης τέχνης. Το παρατηρείτε και σήμερα; -«Γιατί, λίγους μέτριους και άχρηστους έχει δοξάσει η Αριστερά; Δεν καθιέρωσε την υπογραφή τους σε συλλαλητήρια; Θεωρώ σολιψισμό, μέγιστη κατάρα, το να βλέπει κανείς τη ζωή μέσα από την οπτική οποιουδήποτε κόμματος. Δεν μου αρέσουν οι ανόητοι διαχωρισμοί πάνω στην τέχνη. Αντί δηλαδή να πρυτανεύει στην εκτίμησή μας η αισθητική απόλαυση που εισπράττουμε, να κατηγοριοποιούμε τους καλλιτέχνες σε δεξιούς ή αριστερούς».
-Εσείς, γράφοντας τον «Αρη», δεν ταυτιστήκατε με τον ήρωά σας, τις επιλογές, το όραμά του; -«Δεν κάνεις βιογραφία χωρίς αγάπη για το πρόσωπο. Ο Αρης Βελουχιώτης ήταν η μεγαλύτερη μορφή του 20ού αιώνα. Αν έχουμε έναν ήρωα, αυτός είναι. Ηταν ο ήρωάς μου, ήμουν κοντά του και είμαι ακόμα. Ακούω από διανοούμενους της Αριστεράς το «επιχείρημα» ότι η έννοια πατρίδα ανήκει στο φαντασιακό μας. Μήπως η αγάπη, ο έρωτας δεν είναι στο φαντασιακό μας; Αλλά καθορίζουν τη ζωή μας. Η πατρίδα δεν είναι η γειτονιά μας στον κόσμο, αυτό που καθόρισε την κουλτούρα, το ήθος, τη συμπεριφορά στα πράγματα, το είναι μας; Θα μπορούσαμε να εκληφθούμε δηλαδή ως Βέλγοι;… Δεν νοείται κοινωνική επανάσταση που δεν ταυτίζεται με την πατρίδα. Ο Αρης, ο Πάμπλο, ως εθνιστές συστήνονταν. Οποιος δεν καταλαβαίνει τη διαφορά ας ανοίξει λεξικό… Δεν θα μπω σε συζήτηση».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρε πούστη μου, είναι ντιπ μαλάκας ή απλώς αυτό είναι το επίπεδο του; Τσίπρας:"Αφού το Προσφυγικό είναι πρόβλημα καθολικό, ήρθε ο προκαθήμενος των καθολικών"...
Αυτό είναι επίπεδο κεντροαριστερού πρωθυπουργού; Ούτε ένα παιδάκι του Δημοτικού δεν θα πέταγε τέτοια μαλακία... -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα οι πρώτοι δώδεκα λιποτάκτες και πελάτες των οθωμανικών πλοιαρίων, των δουλεμπόρων του Ερντογάν, τιμήθηκαν με αεροπορική μεταφορά και τους επεστράφησαν τα ευρώ που πλήρωσαν τον δουλέμπορο του Ερντογάν.
Γι' αυτό εργάστηκαν όλοι μαζί, ο Παπας, τα εξαπτέρυγά του Βαρθολομαίος κι Ιερώνυμος κι ο επιλεγμένος να διαχειριστεί τους "πρόσφυγες-μετανάστες" για λογαριασμό της Ε.Ε. των τραπεζιτών, ο "κεντροαριστερός" πρωθυπουργός Τσίπρας. Και η σημαία των δολοφόνων του Συριακού λαού, σε απευθείας μετάδοση σ' ολόκληρο τον κόσμο, να ευλογείται από τον συνεργάτης της αιμοσταγούς αμερικανοκίνητης χούντας του Βιντέλα, τον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο (Ποιος είναι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος; Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν!)
Όλα αυτά, την ημέρα που η μαρτυρική Συρία γιορτάζει την "Ημέρα της Ανεξαρτησίας". Την επέτειο της απελευθέρωσης, του ξεπετάγματος των Γάλλων αποικιοκρατών από τα ιερά χώματα της Συρίας των Σελευκιδών, την 17 Απρίλη 1946. Η "Ημέρα της Ανεξαρτησίας", ημέρα που αποχωρεί από τη Συρία κι ο τελευταίος στρατιώτης των σφαγέων Γάλλων αποικιοκρατών, η Συρία ζει μια ιμπεριαλιστική επίθεση που διαρκεί πέντε (5) ολόκληρα χρόνια, με όλα τα χαρακτηριστικά της τότε Γαλλικής κατοχής. Μετά την ήττα της "αραβικής άνοιξης" στη Συρία, του μεγαλύτερου σκοταδιστικού χειμώνα για τους λαούς, μπήκε σε εφαρμογή το "προσφυγικό-μεταναστευτικό" και την "εξέγερση για εκδημοκρατισμό της Συρίας", αντικατέστησε η "φιλανθρωπία", ο "ανθρωπισμός". Τη θέση των δολοφόνων αποκεφαλιστών, των "εξεγερμένων", των "τρομοκρατών"-μισθοφόρων της "πολιτισμένης" δύσης, αντικατάστησαν οι οργανώσεις "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", οι ΜΚΟ των μυστικών υπηρεσιών, οι "φιλάνθρωποι", οι "ανθρωπιστές" και ο μεγαλύτερος θρησκευτικός ηγέτης του πλανήτη. ο συνεργάτης του δολοφόνου Βιντέλα.
Δεν πρόκειται για κάτι νέο, ένας σύγχρονος σχεδιασμός των ιμπεριαλιστών. Είναι μια παλιά συνταγή του Καρλ Σμιτ, συνεργάτη του Χίτλερ, «ο εστεμμένος νομικός του Γ΄ Ράϊχ», στη μπροσούρα του "Η έννοια του πολιτικού": "Ο 'ανθρωπισμός' είναι ένα ιδιαίτερως κατάλληλο εργαλείο για τις ιμπεριαλιστικές επεκτάσεις και, στη μορφή της ηθικής του ανθρωπισμού, ένα συγκεκριμένο όχημα του οικονομικού ιμπεριαλισμού" Μετά την πανωλεθρία της δύσης, την ήττα στη Συρία, νομίζουν πως θα μπορέσουν να λυγίσουν και να υποδουλώσουν τον υπέροχη Συριακό λαό, με τον "ανθρωπισμό" και τη "φιλανθρωπία" απέναντι στους μισθοφόρους τους κι όσους πραγματικά αναγκάστικαν να φύγουν από τις περιοχές που ήταν στην κατοχή των δολοφόνων. Μάλιστα, γίνεται πλέον ανοικτή και διαδεδομένη προπαγάνδιση της σημαίας των φονιάδων, ώστε να οικοδομήσουν "αντιφρονούντες", στα πρότυπα των Κουβανών στις ΗΠΑ. Ας δούμε που χωλαίνει αυτός ο φιλόδοξος σχεδιασμός της "νέας τάξης"
Την εποχή της Γαλλικής κατοχής στη Συρία, οι αποικιοκράτες σχεδίαζαν τη διαίρεση της χώρας σε τέσσερα (4) κράτη, με θρησκευτικά-εθνικά χαρακτηριστικά. Αυτό με το οποίο μας βομβαρδίζει καθημερινά ο πανεπιστημιακός κ. Μάζης, μόνιμος θαμώνας του κ. Μπογδάνου και το εμφανίζει, μάλιστα κι ως δική του ανάλυση. Ο Κομαντάντε της Συριακής Αντίστασης στο Βορρά, ο εικονιζόμενος Αλεβίτης Σείχης Saleh Al Alì, συλλαμβάνεται στη μάχη με τους Γάλλους, μιας και η ομάδα του ξεμένει από πυρομαχικά. Οι Γάλλοι τον ανακρίνουν και τον ρωτούν: "Ποιο είναι το ποσοστό των μουσουλμάνων σουνιτών στη Συρία;". Εκείνος τους απαντάει: "Το 100% του πληθυσμού είναι σουνίτες". Οι Γάλλοι δεν μπορούν να πιστέψουν στ' αυτιά τους. Τον ρωτούν εκ νέου, πως είναι δυνατόν να ισχύει η απάντησή του, μιας κι ο ίδιος ήταν Αλεβίτης. Ο ήρωας της Αντίστασης Saleh Al Alì, τους απάντησε ως εξής: "Όταν πρόκειται για Σύρους, είμαστε όλοι Σουνίτες, Σιίτες, Χριστιανοί, Δρούζοι, Ασσύριοι, Αλεβίτες, Ισμαηλίτες... Είμαστε όλοι Σύροι".
Σήμερα, ο φίλος και σύντροφος Ouday Ramadan, μέσω skype, μίλησε στη Συριακή τηλεόραση για την "Ημέρα της Ανεξαρτησίας". Μεταξύ άλλων επισήμανε στη δημοσιογράφο: “Από την ιστορία μας κι εκείνη των άλλων λαών, μπορούμε να διδαχθούμε ένα και μοναδικό μάθημα.Αυτοί που ανεμίζουν συνθήματα για 'Ανθρώπινα Δικαιώματα', η 'Amnesty International' κι άλλοι, δεν είναι παρά μαριονέτες στα χέρια κατακτητών. Το σήμερα μοιάζει με το χθες. Ο ιμπεριαλισμός μαζί με την Trilaterale και τους λακέδες τους, αλλάζουν τακτική αλλά ποτέ στρατηγική. Οι Γάλλοι αποικιοκράτες που πιπιλίζουν μια επανάσταση του 18ου αιώνα, με το σύνθημα 'Ελευθερία-Ισότητα-Αδελφότητα', είναι υπεύθυνοι για τις Γενοκτονίες πολλών λαών. Ο Γάλλος αποικιοκράτης που γεμίζει το στόμα του με ισότητα, είναι αυτός που λεηλάτησε την Αφρική, το Κογκό, τη Ρουάντα. Είναι αυτός που προκάλεσε Γενοκτονίες και Ολοκαυτώματα... Αρκεί να σκεφτούμε τους 1.500.000 Αλγερινούς, τους δικούς μας μάρτυρες από την 20ετή γαλλική κατοχή. Ως Σύροι, αντιμετωπίσαμε κι αντέξαμε, 500 χρόνια οθωμανικής κατοχής. Την πιο μαύρη περίοδο της ιστορίας μας. Αμέσως μετά κληθήκαμε να αντισταθούμε στη Γαλλική κατοχή. Κι ο λαός της Συρίας, γραπώθηκε στη γη του για να αντιμετωπίσει τη γαλλική αποικιοκρατία. Η Γαλλία, η μητέρα της παγκόσμιας δημοκρατίας, βομβάρδισε δημοκρατικά το 1936, την πρώτη Αραβική Βουλή, αυτή της Συρίας. Τότε ο αρχηγός της Αντίστασης των Σύρων, ο Youssef Al Azmé, είπε εκείνη την πατριωτική φράση που έβαλε φωτιά στον ένοπλο αγώνα εναντίον των Γάλλων κατακτητών: 'Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας, πως οι Γάλλοι κατάκτησαν τη Δαμασκό χωρίς αντίσταση'. Αυτός είναι ο λαός της Συρίας στην ιστορία. Σήμερα δεχόμαστε τη συνήθη επίθεση, με διαφορετικη ορχήστρα, αλλά την ίδια μουσική και πάντα την ίδια σημαία. Χωρίς καν ν' αλλάξουν τη σημαία. Είναι η γνωστή σημαία που επέβαλαν οι Γάλλοι κατακτητές, αυτή η σημαία που ανεμίζουν οι 'εξεγερμένοι' Σύροι. Σήμερα αντιμετωπίζουμε τον αμερικανό κατακτητή, που θέλει να λεηλατήσει τον πλούτο της πατρίδας μας. Χρησιμοποιούν τη γέννηση του ισλαμισμού, που βγήκε από τη μήτρα της γριάς Αγγλίας. Τον ισλαμισμό που έφερε τη δυστυχία στην Αίγυπτο του Νάσερ. Όπως χθες, έτσι και σήμερα, οι Σύροι δεν δραπέτευσαν. Έμειναν στη γη τους για να την υπερασπίσουν με το αίμα τους. Το αίμα των αρχηγών Youssef Al Azmé και του Saleh Al Ali, τρέχει στις φλέβες των μαρτύρων μας Yahia Shougri, Pier Gabriel, Hamza Alian και Hassan Assad Assad, και τρέχει στις φλέβες της Νεολαίας της Συρίας. Η πέτρα που διάλυσε τη γαλλική αποικιοκρατία, είναι η ίδια πέτρα που διαλύει το σκοταδισμό των ισλαμιστών made in Usa."
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελία Γερμανών Καθηγητών: Η έρευνα Ρίχτερ βασίζεται στην εξιστόρηση του κατοχικού πρωθυπουργού Λογοθετόπουλου και αναπαράγει τα επιχειρήματα των ναζί
12/4/2016
Έντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η αρθρογραφία και το έργο του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ. Με άρθρο τους οι καθηγητές Hagen Fleischer, Karl-Heinz Rothκαι Christoph Schminck-Gustavus σημειώνουν ότι ο Ρίχτερ και στο πρόσφατο άρθρο του με τίτλο “Die Besatzungsanleihe – To Katochiko Daneio” (Το Κατοχικό Δάνειο) βασίζεται σε επιχειρήματα του Λογοθετόπουλου και στις συζητήσεις με τη γυναίκα αυτού και καταλήγουν και οι τρεις στο ότι είναι κάτι καινούργιο ένας ιστορικός να βασίζεται στις εξιστορήσεις δοσίλογων. Στο άρθρο του Χάινς Ρίχτερ γίνεται ανάλυση του οικονομικού συστήματος της Ελλάδας κατά την περίοδο της Κατοχής (1941-1945). Χρησιμοποιεί την τελική έκθεση της Reichsbank τον Απρίλη του 1945 και τις αφηγήσεις του διορισμένου από τις κατοχικές αρχές Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου το 1948 ως πηγές. Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία δε χρωστά στην Ελλάδα δισεκατομμύρια αλλά το αντίθετο, ότι ίσως η Ελλάδα χρωστά χρήματα στη Γερμανία. Όπως αναφέρουν στο άρθρο τους, είχαν επισημάνει και στο παρελθόν στον καθηγητή Χάινς Ρίχτερ ότι δεν ερευνά “καθαρά” αφού δεν αναφέρεται στο σύνολο των πηγών ενώ χρησιμοποιεί αποσπασματικά τμήματα στοιχείων. Σύμφωνα με τους καθηγητές, εδώ έχουμε να να κάνουμε με μια νέα κατάσταση όπου ο ιστορικός της Heinz A. Richter χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα των συνεργατών των Ναζί και των συνεργών τους για να υπερασπίσει τους ισχυρισμούς του.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΔΕΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
https://secure.avaaz.org/el/petition/YPOYRGO_DIKAIOSYNIS_DOSTE_TORA_ADEIES_EXODOY_APO_TI_FYLAKI_STOYS_D_KOYFONTINA_A_GIOTOPOYLO/?snurIib
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τελικά, ο Τσίπρας, που ανακάλυψε πως εκτός από τη Λέσβο υπάρχει και η νήσος Μυτιλήνη, ενώ, με άλλη ευκαιρία, επευφήμησε και τον λαό του Αιγαλέου, είναι βέβαιος ότι η Καθολική Εκκλησία οφείλει τον τίτλο της στην ενασχόλησή της με τα καθολικά προβλήματα της ανθρωπότητας.
Η μόρφωση είναι σαν τον βήχα και τον έρωτα. Και να θέλεις, δεν κρύβεται, γαμώ το στανιό της!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλέξης Τσίπρας: "Το προσφυγικό είναι πρόβλημα καθολικό, γι' αυτό ήρθε και ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας".
Όταν επέτρεψε ο πατέρας μου από τη Γερμανία, όπου εργάστηκε ως μετανάστης, μεταξύ των άλλων που αφηγούνταν ήταν και ότι στις γερμανικές εκκλησίες οι πιστοί παρακολουθούσαν τη λειτουργία καθιστοί. Έχοντας την οδυνηρή εμπειρία της ορθοστασίας κατά τον υποχρεωτικό σχολικό εκκλησιασμό και ξέροντας πως στη Γερμανία υπήρχαν καθολικοί και διαμαρτυρόμενοι, κατέληξα εύκολα στο σοφό συμπέρασμα: Εμείς λεγόμαστε ορθόδοξοι, γιατί παρακολουθούμε τη λειτουργία όρθιοι. Στη Γερμανία αυτοί που κάθονται λέγονται καθολικοί. Οι άλλοι, που δεν βρίσκουν θέση να κάτσουν, διαμαρτύρονται και γι' αυτό τους λένε διαμαρτυρόμενους. Αλλά ήμουν εννιά χρονών παιδάκι, γαμώτο! Δεν ήμουν 42χρονος γάιδαρος!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαλύει την ΟΝΝΕΔ ο Κ. Μητσοτάκης με ανακοίνωσή του
Ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τα όσα έγιναν στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ με σκληρή ανακοίνωση τόνισε ότι δεν γίνονται δεκτοί οι «ψηφισθέντες» στο Συνέδριο του κόμματος και ότι θα προχωρήσει σε διάλυση και επανίδρυση της νεολαίας.