Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Τεταρτη 15 Ιουνιου 2016


Ενώ στην Ιεράπετρα ο Πολάκης χαρακτήριζε "σκυλιά" τους ανθρώπους που διαμαρτύρονταν για τη διάλυση των νοσοκομείων, στην Αθήνα ένστολοι χρυσαυγίτες, τα πραγματικά σκυλιά της εξουσίας των χορτάτων, επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους Γάλλους, που πραγματοποίησαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστές έξω από τη γαλλική πρεσβεία. Με εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα. Καταγράφονται όλα αυτά. Τίποτα δεν ξεχνιέται. Να είναι βέβαιοι ως προς αυτό.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έλα, φιλαράκι, κατέβασε λίγο τον αμανέ! Όταν έχεις χωθεί σε θεσούλα στο δημόσιο είτε λόγω οικογενειακής παράδοσης είτε γιατί κάποια στιγμή χρειάστηκε κι εσύ να φιλήσεις εκείνη την ποδιά την κατουρημένη, ας είσαι λίγο πιο συγκρατημένος όταν επικρίνεις, ως αριβίστες και εξουσιομανείς, ανθρώπους που ήταν υπουργοί και βουλευτές και τα παράτησαν όλα για λόγους συνείδησης. Πες τη διαφωνία σου, χαρακτήρισέ τους ρεφορμιστές, οπορτουνιστές και αναχώματα ίσως. Αλλά την ηθικολογία πρόσεξέ την λίγο! Έλα τώρα! Γνωριζόμαστε σ' αυτή την έρμη την Αριστερά,
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το άκουσα τώρα και το αναμεταδίδω γιατί είναι ΣΟΒΑΡΟ! Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος κατά κόσμον Κάιν (για όσους γνωρίζουν) έκανε έκληση δημόσια για τον μικρό Κώστα.Ένα παιδί που αυτήν την στιγμή νοσηλεύεται με λευχαιμία στο ΕΛΠΙΣ αν δεν άκουσα λάθος.Η οικογένειά του από την Ακράτα πάμφτωχη.Η μητέρα έφυγε από την δουλειά της για να είναι με το παιδί της,ο πατέρας άνεργος.Η γιαγιά είναι καθαρίστρια και το σωματείο καθαριστριων της περιοχής στηρίζει την οικογένεια όπως μπορεί.Αναγκάστηκαν να ανοίξουν λογαρισμό αρχικά στην Εθνική για να στηρίχθούν οικονομικά,καθώς τα φάρμακα για τον καρκίνο είναι πανάκριβα και τα χρήματα δεν υπάρχουν.
Ο λογαρισμός ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ,γιατί δεν ήταν αυτός που έπρεπε για αυτές τις πρωτοβουλίες! Προσπάθησε ο πατέρας να ανοίξει λογαρισμό στην EUROBANK,ΜΑΖΕΎΤΗΚΑΝ 600 ευρώ και ο λογαρισμός ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ για τους ίδιους λόγους! Οι γονείς του παιδιού ειναι σε απόγνωση! Λες και ο οποιοσδήποτε γονιός που προσπαθεί να σωσει το παιδί του πρέπει να ξέρει τι είδους λογαρισμό να ανοίξει!!!!Το παιδάκι πάει καλά,αντιδρά στα φάρμακα,αλλά θα μείνει για παρακολούθηση και θεραπεία στον νοσοκομείο έως τον Νοέμβρη. Ας ενδιαφερθεί ο όποιος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΣ τα χρήματα γι αυτήν την οικογένεια είναι η ίδια η ζωή του παιδιού τους,το κέρατό μου!!!! ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ,ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ,ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ,ΦΩΝΑΞΤΕ!!! Για αυτό και για όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην θέση του Κώστα!!!! ΦΩΝΑΞΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΜΕ!!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Δαμασκός καταγγέλλει την παρουσία γαλλικών και γερμανικών δυνάμεων στη χώρα
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016, 12:28
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταδίκασε την Τετάρτη την παρουσία γαλλικών και γερμανικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της χώρας. «Η Συρία θεωρεί ότι πρόκειται για σαφή και αδικαιολόγητη επίθεση κατά της (συριακής) κυριαρχίας και ανεξαρτησίας» μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο το Υπουργείο Εξωτερικών. Από τη μεριά του το θρασυτατο γερμανικό Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ψευεδστατα ως συνηθως ότι γερμανικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στη βόρεια Συρία
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βενεζουέλα: Ζητά περίοδο χάριτος από την Κίνα
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016, 03:02
Η Βενεζουέλα βρίσκεται σε συνομιλίες με την Κίνα για την χορήγηση περιόδου χάριτος στη συμφωνία πετρέλαιο για δάνεια, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές. Η Βενεζουέλα έχει δανειστεί πάνω από 50 δισ. δολ. από την Κίνα στο πλαίσιο της χρηματοοικονομικής συμφωνίας που σύνηψε ο Hugo Chavez το 2007. Η συμφωνία προβλέπει ένα μέρος από τις πωλήσεις αργού και καυσίμων στην Κίνα να χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή των δανείων. Ωστόσο, η κυβέρνηση του προέδρου Nicolas Maduro δυσκολεύεται να εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας εν μέσω των αναταράξεων στις αγορές πετρελαίου τα τελευταία δύο χρόνια. Η Βενεζουέλα επιδιώκει να εξασφαλίσει περίοδο χάριτος ενός χρόνου κατά την οποία θα πληρώνει μόνο τόκους στα δάνεια, αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο τρεις πηγές. Οι πηγές αναφέρουν ότι η κρατική εταιρεία πετρελαίου PDVSA θα λαμβάνει πληρωμές σε μετρητά οι οποίες σήμερα κατευθύνονται στην αποπληρωμή κεφαλαίου. Η αλλαγή αυτή αναμένεται να βελτιώσει τις ταμειακές ροές της PDVSA κατά 3 δισ. δολ. εάν τεθεί σε ισχύ αυτό το μήνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δύο πηγών. Ο πρόεδρος της PDVSA και υπουργός Πετρελαίου, Eulogio del Pino δήλωσε στο πρακτορείο ότι "εργαζόμαστε σε όλα αυτά", προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Κίνα μετά την επίσκεψη του στη Ρωσία, η οποία αναμένεται αυτή την εβδομάδα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λευτεριά στον Όσκαρ Λόπες Ριβέρα!
Λευτεριά στο Πουέρτο Ρίκο!
Στις 20 Ιουνίου θα συζητηθεί στην επιτροπή αποαποικιοποίησης του ΟΗΕ η περίπτωση του Πουέρτο Ρίκο. Η μέρα θα σημαδευτεί με διαδηλώσεις σε πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ σε 35 τουλάχιστον χώρες. Το νησί αυτό αποτελεί αποικία των ΗΠΑ από το 1898, όταν στρατεύματα των ΗΠΑ το απέσπασαν από το ισπανικό στέμμα. Από τότε μέχρι σήμερα το κεφάλαιο των ΗΠΑ έχει την αποκλειστικότητα στην υπερεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και του λαού του Πουέρτο Ρίκο. Επίσημα τελεί υπό καθεστώς «κοινοπολιτείας», έχει μια τοπική βουλή και, μέχρι πρότινος, ορισμένα στοιχεία αυτο-διακυβέρνησης. Στη δύνη της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, οι μάσκες έπεσαν και αναζωπυρώνεται ο αγώνας για την ανεξαρτησία.
Ύστερα από μια δεκαετία απολύσεων δημόσιων υπαλλήλων, αύξησης του ΦΠΑ, αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης και περικοπών στις συντάξεις, το δημοσιονομικό χρέος γιγαντώθηκε, καθώς η κυβέρνηση δανειζόταν και εξέδιδε ομόλογα μόνο και μόνο για να πληρώσει προηγούμενα χρέη. Σήμερα επίκειται να περάσει από το Κογκρέσο των ΗΠΑ σχέδιο νόμου που επιβάλει την οικονομική επιτήρηση του νησιού από μια 7-μελή επιτροπή, διορισμένη από τον πρόεδρο Ομπάμα (Puerto Rico Oversight, Management, and Economic Stability Act). Η επιτροπή αυτή θα αναλάβει τον αποκλειστικό σχεδόν έλεγχο των οικονομικών του νησιού. Ο τοπικά εκλεγμένος κυβερνήτης θα συμμετέχει στην επιτροπή χωρίς δικαίωμα ψήφου.
Από τότε που ο κυβερνήτης Αλεχάνδρο Γκαρσία δήλωσε ότι το δημοσιονομικό χρέος των 70 δις. δολαρίων της αποικίας δεν μπορεί να πληρωθεί, οι κάτοχοι κρατικών ομολόγων και τα διάφορα funds πιέζουν για μια «διευθέτηση» που τους εξασφαλίζει την πληρωμή των χρεωγράφων τους με οποιοδήποτε τίμημα για τον λαό. Στις 2 Μάη, η κυβέρνηση αθέτησε την πρώτη πληρωμή των 422 εκατ. δολ. ενώ 2 δις. δολ. υποτίθεται ότι πρέπει να καταβληθούν αρχές Ιουλίου. Η επιτροπή οικονομικής επιτήρησης, μεταξύ άλλων, μπορεί να υποχρεώσει την κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο να πουλήσει κρατική περιουσία, να απολύσει δημόσιους υπαλλήλους, να ανατρέψει οποιονδήποτε νόμο «δεν είναι συμβατός με την αποστολή της», να απαγορεύσει τις απεργίες στον δημόσιο τομέα και να επιβάλει ποινικές κυρώσεις σε όσους δεν εκτελούν τις αποφάσεις της (βλ.The Militant, 6 Ιουνίου 2016).
Η επιβολή της επιτροπής έρχεται σε ένα νησί που ήδη, μαζί με την ανεξαρτησία του, στερείται δυνατοτήτων ανάπτυξης. Οι φαρμακευτικές βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα στο νησί αντλούν υπερκέρδη από τους χαμηλούς μισθούς και την ευεργετική φορολογία. Οι ναυτιλιακές εταιρίες των ΗΠΑ έχουν το μονοπώλιο στη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς το νησί. Οι πολυεθνικές τροφίμων καλύπτουν το 80% των διατροφικών αναγκών, καθώς η ιμπεριαλιστική κυριαρχία έχει καταστρέψει την εγχώρια παραγωγή. Ο Όσκαρ Λόπες Ριβέρα έχει γίνει σύμβολο της αντίστασης και του αγώνα για την ανεξαρτησία του Πουέρτο Ρίκο. Στις 29 Μάη 2016 συμπληρώθηκαν 35 χρόνια εγκλεισμού του στις φυλακές των ΗΠΑ με στημένες κατηγορίες «ανατρεπτικής συνωμοσίας» για τη δράση του υπέρ της ανεξαρτησίας. Όπως δεν κουράστηκαν ποτέ να λένε οι Πέντε Κουβανοί, πριν και μετά την απελευθέρωσή τους από τις φυλακές των ΗΠΑ, έχει έρθει επιτέλους η ώρα να απελευθερωθεί ο Όσκαρ! Στηρίζουμε τον αγώνα για την απελευθέρωσή του που σήμερα κλιμακώνεται στις ΗΠΑ, στο Πουέρτο Ρίκο και διεθνώς
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ξεφτιλοφυλλαδα ναζιστοφυλλαδα του Μπεου στο Βολο, ο «Ταχυδρομος» που τον διαβαζουν μονο οι ηλιθιοι, οι κλεφτες, οι αλητες, και οι ναζιστες προδοτες, ξιφουλκησε υπερ του εκπτωτου πλεον πρωην δημαρχου Μπεου, ενώ όλα τα κομματα τον καταδικαζουν. Τον Μπεο και το βρωμοταχυδρομο του, όχι το Βολο φυσικα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παν. Λαφαζάνης: «Κίνημα» υπέρ του μνημονίου το «Παραιτηθείτε»
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, από την Καβάλα, απαντώντας σε ερώτηση τοπικών δημοσιογράφων για τους «παραιτηθείτε» δήλωσε πως «δεν ενοχλεί καθόλου την κυβέρνηση και τον Τσίπρα» και μίλησε για «ψευτοκινήματα που το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να διαδεχθεί τον Τσίπρα, ο Μητσοτάκης, για να συνεχίσει την μνημονιακή λεηλασία από κει που την άφησε ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ». Ο Παν. Λαφαζάνης που το βράδυ θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην Καβάλα, συμπλήρωσε: «''Κινήματα'' που στηρίζουν τα μνημόνια και την συνέχεια τους μόνο ειρωνικά σχόλια μπορούν να προκαλούν και να γίνονται πεδίο δόξης λαμπρόν για εύκολες επιθέσεις από τους διάφορους εξωνημένους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης του ψεύδους και της πολιτικής απάτης». Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες «σε μεγάλες συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες την 5η του Ιούλη, επέτειο του μεγάλου ΟΧΙ στο περσινό δημοψήφισμα, προκειμένου να αναδειχθεί ότι αυτό το μεγάλο και περήφανο ΟΧΙ στα μνημόνια δεν έχει γίνει παρελθόν αλλά παραμένει όσο ποτέ επίκαιρο και μπορεί να γίνει νικηφόρο».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δ.Καζάκης "...Αναρωτιέμαι γιατί ο παππούς μου δεν σκέφτηκε σαν την κ. Βαγενά; Γιατί εκατοντάδες χιλιάδες έδωσαν το αίμα και τη ζωή τους για την ελευθερία και την λαοκρατία της πατρίδας, αντί να λουφάξουν και να πουν ότι κατοχή, ξεκατοχή θα αντέξουμε;.."
Έχει καμιά σημασία να ασκούμε εθνική κυριαρχία σαν χώρα; του Δημήτρη Καζακη
Το σίγουρο είναι ότι ζούμε σε περίοδο πλήρους παραλογισμού. Δείτε με τι απλότητα συζητούν όλοι τους για το πώς χάθηκε η εθνική κυριαρχία της χώρας υπό το καθεστώς των μνημονίων. Λες και πρόκειται για κάτι εντελώς δευτερεύον. Σαν να βγήκαμε στη βροχούλα χωρίς ομπρέλα. Ε, θα βραχούμε κάπως, αλλά μετά θα στεγνώσουμε και έτσι όλα μέλι-γάλα. Η θεωρία αυτή στην πιο χυδαία της εκδοχή διατυπώθηκε από την κ. Βαγενά, η οποία δήλωσε αρχικά: «Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε.» Μετά το σάλο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις της, η εν λόγω βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε: «Πριν καιρό, συνάντησα δυο γυναίκες στα Φάρσαλα. Και μου είπαν: «Μην στενοχωριέσαι μωρέ Άννα. Εδώ αντέξαμε τόσα. Αντέξαμε κατοχές. Θα τα πάρουμε πίσω». Αυτά τα λέει ο υγιής κόσμος και όχι τα φαρμάκια. Λυπάμαι πολύ αν μένουμε στις λέξεις. θεωρεί ποτέ κανείς ότι είχαμε εθνική κυριαρχία; Πότε είχαμε εθνική κυριαρχία σε αυτό τον τόπο; Γιατί είμαστε υποκριτές;
Μάλιστα. Θαυμάστε λογική. Επειδή η χώρα τελεί υπό καθεστώς υποτέλειας από την ίδρυσή της, δεν πειράζει που βουλευτές σαν την κ. Βαγενά και κόμματα σαν τα μνημονιακά παραδίδουν αμαχητί την εθνική κυριαρχία. Η κυριαρχία ενός έθνους, δηλαδή το βασικό, αναφαίρετο και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα στην αυτοδιάθεσή του, είναι απλές λέξεις! Από κοντά κι ο συνταγματολόγος κ. Χρυσόγονος, νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωσε: "Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι έχουμε αποστερηθεί την εθνική κυριαρχία ή μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας σε ό,τι αφορά την άσκηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Oυσιαστικά μας υπαγορεύουν τους όρους τους και όλα τα κρατικά όργανα, χωρίς να εξαιρούνται και τα δικαστήρια, βρίσκονται αντιμέτωπα, ρητά ή σιωπηρά, με το υπαρξιακό ερώτημα "και πού θα βρεθούν τα λεφτά;". Και λοιπόν; Από πότε το ερώτημα "και πού θα βρεθούν τα λεφτά;" συνιστά δικαιολογία ή άλλοθι για να παραδοθεί από το σύνολο των θεσμών του ελληνικού κράτους, συμπεριλαμβανομένης της δικαιοσύνης, η εθνική κυριαρχία; Δεν έχει ακουστά κανένας την απάντηση του κυβερνήτη Καποδίστρια στο συγκεκριμένο ερώτημα προκειμένου να θεμελιωθεί η εθνική κυριαρχία της χώρας; Απλούστατα φρόντισε να ιδρύσει νομισματοκοπείο στην Αίγινα και να τυπώσει εθνικό κρατικό νόμισμα.
Φυσικά οι βαυαροί που ακολούθησαν και από τον λαό μας δίκαια χαρακτηρίστηκαν "ξένη ακρίδα", φρόντισαν να διαλύσουν το εθνικό νομισματοκοπείο και να δώσουν εντολή στον οίκο Ρόθτσιλντ του Μονάχου να τυπώσει δραχμή. Τη δραχμή της βαυαρικής κατοχής. Δεμένη στο άρμα του γαλλικού φράγκου. Φρόντισαν επίσης - από τότε μέχρι σήμερα - να έχουμε κυβερνήτες, πολιτευτές, καθηγητές πανεπιστημίου, κοκ για να μας λένε ότι χωρίς δάνεια και ξένη προστασία δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Βέβαια, αν ήταν έτσι τα πράγματα, τότε γιατί οι παπούδες μας έδωσαν τη ζωή τους γι' αυτή τη χώρα; Γιατί αγωνίστηκαν και πολέμησαν για την ανεξαρτησία της; Δεν θα μπορούσαν να πουν αυτό που μας λέει σήμερα η κ. Βαγενά και το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας; Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θάναι...
Γιατί οι παππούδες μας δεν ακολουθήσαν τη γνωστή δημώδη συμβουλή «Βασίλη, κάτσε φρόνιμα, να γένεις νοικοκύρης,... »; Το ίδιο δεν μας λένε και τώρα; Γιατί σε τούτον τον τόπο όποιον κάθισε φρόνιμα για να γίνει νοικοκύρης υπό ξενικό ζυγό τον χαρακτήρισε ο λαός μας γραικύλο, ή δοσίλογο; Γιατί ζητούσε πάντα στην ιστορία του να δικαστούν οι δοσίλογοι και οι γραικύλοι που παρέδιδαν την εθνική κυριαρχία και την υπόσταση της χώρας; Γιατί το όνομα του Νενέκου έμεινε στην ιστορία ως βρισιά; Τι διαφορετικό έκανε από τους σημερινούς που ψηφίζουν και αποδέχονται την υποτέλεια της χώρας και του λαού της; Μου είναι αδύνατον να αντιληφθώ πόσο αμόρφωτος και αστοιχείωτος, πόσο δειλός και ασυνείδητος είναι κάποιος που σκέφτεται σαν τις κυρίες εκ Φαρσάλων που επικαλέστηκε η κ. Βαγενά.
Σίγουρα πολύ χειρότερος από τον παππού μου, ο οποίος αν και αγράμματος δεν χρειάστηκε πολλά για να αντιληφθεί ότι η ελευθερία και η κυριαρχία της πατρίδας του είναι το υπέρτατο αγαθό για τον ίδιο, την οικογένεια και τα παιδιά του. Κι έτσι - αν και εκ γενετής κουτσός - έτρεξε ποδαράτος από την Καλαμάτα να καταταχθεί στην Κόρινθο για να πολεμήσει τον φασίστα επιδρομέα. Χωρίς να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει, ούτε κανείς να του εγγυάται ότι θα τα βγάλει πέρα. Το ίδιο έκανε η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Χωρίς να σκεφτεί ούτε στιγμή, τι μας ζητάνε οι Ιταλοί φασίστες; Μόνο να περάσουν μέσα από τη χώρα για να πάνε βόρεια Αφρική. Κατά τ' άλλα μας εγγυώνται την εθνική μας κυριαρχία. Που είναι το πρόβλημα; Γιατί να πάμε σε πόλεμο; Αναρωτιέμαι γιατί ο παππούς μου δεν σκέφτηκε σαν την κ. Βαγενά; Γιατί εκατοντάδες χιλιάδες έδωσαν το αίμα και τη ζωή τους για την ελευθερία και την λαοκρατία της πατρίδας, αντί να λουφάξουν και να πουν ότι κατοχή, ξεκατοχή θα αντέξουμε; Και ειλικρινά αναρωτιέμαι, αλήθεια πώς άντεξε αυτή η χώρα τόσα χρόνια με την εθνική της κυριαρχία διαρκώς υπό αίρεση; Άντεξε χάρις στο παρδαλό είδος της κ. Βαγενά, ή χάρις σ' εκείνους που με τους αγώνες τους και ενίοτε με το αίμα τους επαναλάμβαναν την αποστροφή από τον Θούριο του Ρήγα: "Κάλλιο για την πατρίδα, κανένας να χαθεί ή να κρεμάσει φούντα, για ξένον στο σπαθί."
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/06/blog-post_13.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ομπρελίτσα Pierre Cardin στους ‪#‎παραιτηθειτε‬. Οι εξαθλιωμένοι αμύνονται.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συμβαίνει τωρα στο #παραιτηθειτε
19:20 Κάλεσμα τωρα απο τα ηχεία:Παρακαλούμε ελάτε μπροστά να δείξουμε ότι είμαστε πολλοι 19:14 Ατάκα μεταξύ διαδηλωτών : Εδώ είσαι; Νόμιζα ότι είσαι Ελβετία 19:05 Μια η ντουντούκα – καμία φορά εμείς. Δεν βγαίνουν τα συνθήματα 19:30 Εεε οοοο και ο Ζαραλικος ειναι εδώ 19.40 Ο Τζήμερος με την μεραρχία του. Κόσμος περνά για σελφι 19.49 Βοηθα Παναγία μου
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από μεγάφωνα στο ‪#‎παραιτηθείτε‬: «Σας παρακαλώ πολύ, καταλαβαίνω ότι κάνει ζέστη άλλα ελάτε πιο μπροστά. Να δείξουμε ότι δεν πάει άλλο!»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
#παραιτηθείτε, μία συγκέντρωση Δελφινάριο...
Μία άχρηστη συγκέντρωση στην ουσία της (απόψε στο Σύνταγμα) γιατί σε όλα τα άλλα είναι πολύ χρήσιμη. Πολύ και σε πολλούς, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους. Προσωπικά βέβαια τη θεωρώ μία φαιδρή συγκέντρωση. Εντελώς φαιδρή, όμως. Να παραιτηθούν αυτοί, γιατί; Για να έρθει η Νέα Δημοκρατία; Ο Άδωνις Γεωργιάδης; Ελάτε τώρα, ας είμαστε λίγο σοβαροί. Τι παραπάνω, τι χειρότερο θα έκανε η Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ; Πόσες περισσότερες υπογραφές θα έβαζε; Πόσα άλλα μνημόνια θα μας έφερνε; Αλλά μου αρέσει αυτή η συγκέντρωση, ειλικρινά, μου φτιάχνει τη μέρα. Μην σας πω πως θα πάω κιόλας, μας προσφέρεται το Δελφινάριο στο πιάτο, γιατί εμείς να απέχουμε δηλαδή. Το Δελφινάριο είναι κιτσαρία βέβαια. Μεγάλο το δίκιο σας. Είναι μία χρήσιμη συγκέντρωση λοιπόν αυτή η άχρηστη (συγκέντρωση). Εξ ου και το promotion από Φίλη, Γεροβασίλη, Νεφελούδη και άλλους. Δεν είναι τυχαίο. Και είναι χρήσιμη γιατί συσπειρώνει την άλλη πλευρά. Μπροστά στα... «τέρατα» του παρελθόντος ακόμα και η ΠΑΣΟΚαρία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει συμπαθής (λέμε τώρα). Το κίνημα της κατσαρόλας, στο Σύνταγμα. Κατσαρόλα η Εκάλη και η Νέα Ερυθραία. Οι #παραιτηθείτε, οι Μένουμε Ευρώπη. Η λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Ρε, μήπως την αποψινή συγκέντρωση την οργανώνει το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μέχρι τώρα στο Σύνταγμα υπολογίζεται γύρω στα 210mg/dL ο μέσος όρος στο ζάχαρο και η ουρία στο θεό. Θα σας κρατάμε ενήμερους.
Σχολιο.- Τα πούλμαν είναι ακόμα στην εθνική;; τι θα γίνει; Σχολιο.- βλέπω άπλυτη μασχάλη και δαχτύλες βρώμικες ποδιών στις φωτό Σχολιο.- Μέτρησε μας ρε συ & τις off-shore να έχουμε πιο σφαιρική εικονα Σχολιο.- Η βλακεία είναι στην ατμόσφαιρα. Τη νιώθεις, τη μυρίζεις στον αέρα. Είναι μια καταθλιπτική κατάσταση
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοιτάζω από μια γουέμπκαμ και βλέπω πολύ αραιή τη συγκέντρωση που κάνουν οι Παραιτηθείτσες στο Σύνταγμα, ακούω και τον Πορτοσάλτε ζεματισμένον στο Σκάει να κάνει περισπούδαστες αναλύσεις αντί να θριαμβολογεί. Βέβαια, παίζει και Ρουμανία-Ελβετία σε λίγο, δεν είναι εύκολο να πας στο Σύνταγμα και να χάσεις τέτοια τιτανομαχία. Να τα λέμε κι αυτά.
Σχολιο .- Σημερα ειναι 2-3χιλ μαζι με τους δημοσιογραφους και τα συνεργεια και τους περιεργους που πηγανε να γελασουν Σχολιο.- 4000-5000 χιλιάδες πρέπει να είναι ... Ρε στη Μύκονο έπρεπε απλά να την οργανώσουν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοριτσια μη βαλετε πολυ αρωμα στη συγκεντρωση Θα ζαλιστουν τα περιστερια
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
απίστευτη κίνηση χθες στα ρουχάδΙκα Κολωνακίου, γλυφάδας και χαλανδρίου εν όψη της αποψινής δεξίωσης-διαμαρτυρίας του "παραιτηθείτε" ...αυτό το κουσούρι της τελευταίας στιγμής δεν μπορεί να το αποβάλει η ελληνίδα.....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 15 Ιουνίου 1945 χάθηκε στη Μεσούντα ο Καπετάνιος. Περικυκλωμένος από ταγματασφαλίτες αυτοπυροβολήθηκε. Το νεκρό του σώμα σκυλεύτηκε, ακρωτηριάστηκαν χέρια και πόδια. Το κεφάλι του κόπηκε και κρεμάστηκε μαζί μ'αυτό του Τζαβέλα σε φανοστάτη στα Τρίκαλα. Νόμιζαν ότι έτσι θα σβήσουν για πάντα τα βαθιά ίχνη του Άρη στην ιστορία αυτού του τόπου. Πού να καταλάβουν ότι η ζωή του ήταν σπόρος δυνατός, φυτεμένος και ριζωμένος βαθιά...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άναψε φωτιές στη ΝΔ η άδεια πλατεία
Απελευθερώνει δυνάμεις και καταστάσεις στη ΝΔ η αποτυχία της συγκέντρωσης των «παραιτηθείτε». Το εσωκομματικό παζλ στη Συγγρού αποκτά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ κωδικοποιείται ως εξής: -ο Κ. Μητσοτάκης κατηγορείται ότι λειτούργησε ως συγκεντρωσιάρχης των «παραιτηθείτε». Δηλαδή ως συγκεντρωσιάρχης μίας αποτυχημένης συγκέντρωσης.
-ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε στη Βουλή τρία λεπτά εναντίον της αντισυγκέντρωσης των αντιεξουσιαστών. Δεν έχει ένα άνθρωπο στην Αστυνομία να τον ενημερώσει ότι δεν θα γινόταν η αντισυγκέντρωση; -ο Κ. Μητσοτάκης κατηγορείται ότι εξαντλείται σε τακτικές κινήσεις χωρίς όμως στρατηγική και πολιτική σκέψη. Για παράδειγμα επιμένει να μιλά για «κοινοβουλευτικό αυταρχισμό» βγάζοντας από το σκόπευτρο τον Τσίπρα και βάζοντας τον… Βούτση. -στη ΝΔ ήδη ψάχνουν να φορτώσουν την ευθύνη για την συγκέντρωση του Συντάγματος. Ως πρώτο και πιο εύκολο θύμα εμφανίζεται ο δημοσκόπος και επικοινωνιολόγος Τάκης Θεοδωρικάκος, τον οποίο ορισμένοι παλαιοί του στενού πυρήνα του Μητσοτάκη τον βλέπουν με μισό μάτι.
-στο επιτελείο Κυριάκου υποβόσκει κόντρα ανάμεσα στον υπεύθυνο τύπου Μακάριο Λαζαρίδη και τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Μάλιστα στον πρώτο βγήκε κίτρινη κάρτα με αφορμή μία παραπολιτική διαρροή κατά του Θεοδωρικάκου σε φιλοπαραταξιακή εφημερίδα. -στην παράταξη Σαμαρά έχει προκαλέσει εντύπωση η φράση «παρένθεση Κυριάκου» που ειπώθηκε την Δευτέρα. Ωστόσο το πραγματικό της νόημα δεν έχει αποσαφηνιστεί από τον ηγέτη. -στη ΝΔ όλο και περισσότεροι υποψιάζονται ότι ο Αντώνης Σαμαράς αναζητά την ιστορική του δικαίωση μέσα από μία ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
-οι καραμανλικοί απείχαν από την συγκέντρωση των «παραιτηθείτε», όπως σας αποκαλύψαμε. Όσα είπε στη Νέα Σμύρνη ο Κώστας Αχ. Καραμανλή δείχνουν ότι θέλουν να εκφράσουν την κεντροδεξιά του μέτρου και της ευθύνης. -η κυρίαρχη εκτίμηση των καραμανλικών είναι πως έκαναν μεγάλο λάθος (κάπως αλλιώς το λένε, αλλά δεν γράφεται) που δεν διεκδίκησαν την ηγεσία του κόμματος. -οι φιλοδοξίες και οι προσωπικές στρατηγικές των μεγαλομεσαίων στελεχών (από Γεωργιάδη, Βορίδη μέχρι Δένδια και Κεφαλογιάννη) φουντώνουν όσο η ηγεσία δεν βρίσκει περπατησιά. Και ακόμη δεν έγινε το τηλέφωνο του Τσίπρα στον Μητσοτάκη με το οποίο θα του βάλει το θέμα του εκλογικού νόμου, της λίστας κ.λπ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είμαστε αχάριστοι όμως. Το κίνημα παραιτηθείτε ανέβασε κατακόρυφα την ποιότητα του χιούμορ εδώ μέσα. Είχαμε να ζήσουμε τέτοιες στιγμές χρόνια. Ένα ευχαριστώ είναι το λιγότερο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καλα ητανε. 18.30 αρχισαν να μαζευονται οι μενουμευρωπακιδες, 20.30 διαλυθηκαν και πηγαν στις καφετερειες του Κολονακιου
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ελληνική γλώσσα είναι η γλώσσα της ελευθερίας σκέψης και έκφρασης...
Ελληνική γλώσσα: το απόλυτο εργαλείο έκφρασης της ανθρώπινης σκέψης
Προσέξτε μία "ανακάλυψη" που εδώ και τρεις ημέρες τρέχει στο μυαλό μου. Λέμε π.χ. "Ο Γιαννής παίζει μπάλα" ή ο "Κώστας είναι μεγάλης ηλικίας". Οπως και εάν το πούμε στα ελληνικά (αρχαία και νέα), με όποια σειρά και εάν τοποθετήσουμε τις λέξεις, βγαίνει νόημα και σαφώς το ίδιο νόημα. Οπως και εάν τοποθετήσουμε υποκείμενο, αντικείμενο, ρήμα ή τον προσδιορισμό της 2ης πρότασης, και βγαίνει νόημα και είναι το ίδιο. Μπάλα παίζει ο Γιάννης, Μπάλα ο Γιάννης παίζει, Παίζει ο Γιάννης μπάλα, Παίζει μπάλα ο Γιάννης κ.ο.κ. ή Μεγάλης ηλικίας ειναι ο Κώστας, Μεγαλης ηλικίας ο Κώστας είναι, είναι ο Κώστας μεγάλης ηλικίας ... κ.ο.κ. Γλώσσες της ανατολής δεν γνωρίζω, αλλά για κάνετε μια προσπάθεια με ευρωπαϊκές γλώσσες John is playing ball... Ball is playing John (???) is playing ball John (???). Τα αυτά σε όλες τις γλώσσες της Ευρώπης. Τα λατινικά το προσπάθησαν, αλλά προκύπτει ελάχιστες φορες ατελώς, όπως και σε κάποιες λατινογενείς γλώσσες. Η ελληνική γλώσσα είναι η γλώσσα της ελευθερίας σκέψης και έκφρασης.
*** Στηλιτεύω την αθλιότητα τα παιδιά μας να μαθαίνουν όχι την γλώσσα, αλλά αθλιο και ανούσιο συντακτικό!!!, ενώ η σύνταξη στην ελληνική είναι αυτόματη και τέλεια. Αντιλαμβάνομαι πως έγινε αυτό: κάποιοι ξενοσπουδαγμένοι ηλίθιοι μετέφρασαν κάποιο ξένο βιβλίο και το επέβαλαν ως "συντακτικό"... Καταστροφικός σχολαστικισμός.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Άρης Βελουχιώτης και το χρέος μας απέναντι στην Ιστορία
Παρασκευή 17 Ιούνη, στις 9 μ.μ. - 11 μ.μ.
Τρίκαλα, Πλατεία Ρήγα Φεραίου
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανοιχτή Σύσκεψη για την προετοιμασία της κινητοποίησης υποστήριξης της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ
Προς τα σωματεία, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες των κοινωνικών και εργατικών αγώνων. Προς τις αλληλέγγυες και τους αλληλέγγυους.
Στις 30 Ιουνίου εκπνέει η εξάμηνη αναβολή των πλειστηριασμών που αφορούν το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ. Αυτό σημαίνει ότι από τις 30 Ιουνίου και μετά ξαναμπαίνει μπροστά ο δικαστικός μηχανισμός που έχει στόχο την εκποίηση του οικοπέδου και του εργοστασίου, καθώς και την εκδίωξη των εργαζομένων σε αυτό. Οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΕ., οι Ρομπέν του ξύλου, μαζί με τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, κατεβαίνουν ενωμένοι στην Αθήνα, από τις 30/6 και για όσο χρειαστεί στο Υπουργείο Εργασίας, για τη διεκδίκηση άμεσης λύσης για τα αυτοδιαχειριζόμενα εργοστάσια.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη για την προετοιμασία αυτής της κινητοποίησης και την πλαισίωσή της από τις μαχόμενες δυνάμεις και τους αγωνιστές του κοινωνικού και εργατικού κινήματος, την Τρίτη 14 Ιούνη, 19:30, στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων, Θεμιστοκλέους και Βαλτετσίου (πλατεία Εξαρχείων).
Το κάλεσμα της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ (Θεσσαλονίκης)
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελληνικό Ώρα Μηδέν!
Τετάρτη 22 Ιούνη στις 8 μ.μ. - 11 μ.μ.
Πλατεία Σουρμένων
Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης - Χρήστος Κορτζίδης‎
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εθνική μας κυριαρχία ξεκινά να χάνεται από την Σάμο;
Έξαλλη είναι η τοπική κοινωνία της Σάμου με τις νέες τακτικές των Γερμανών Αστυνομικών της Frontex, όπου για ακόμη μια φορά κάνουν αυτό που έπρεπε να κάνει η Ελληνική Αστυνομία αλλά δυστυχώς την αντικαθιστούν θυμίζοντας εποχές Γερμανικής Κατοχής!!! Το νέο περιστατικό συνέβη σε Έλληνα πολίτη, έναν νέο άντρα, που επιστρέφοντας από την εργασία του για το σπίτι του την περασμένη Τετάρτη από την περιοχή της Κέρβελης, στη διασταύρωση Ποσειδωνίου - Παλαιοκάστρου, ''έπεσε" με το αυτοκινητό του, σε Γερμανικό μπλόκο ανδρών της... Frontex, όπου φορώντας τις χαρακτηριστικές στολές με την ένδειξη "POLIZEI" τον σταμάτησαν για να του κάνουν έλεγχο! Όπως αναφέρει ο ίδιος στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, αφού οι Γερμανοί διαπίστωσαν ότι είναι Έλληνας τον άφησαν να συνεχίζει την πορεία του! Δυστυχώς είναι το 3ο (επιβεβαιωμένο) περιστατικό που συμβαίνει με άνδρες της Frontex, αφού υπάρχει αναφορά και για ίδιο περιστατικό που είχαμε στο Ποσειδώνιο το περασμένο καλοκαίρι, όπου και πάλι είχαν σταματήσει σε μπλόκο Έλληνα πολίτη! Άλλο ένα πολύ σοβαρό επίσης περιστατικό συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Λιμάνι Μαλαγαρίου όταν άνδρες της Frontex είχαν απαγορεύσει σε Σαμιώτες δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ να τραβούν πλάνα και φωτογραφίες από μετανάστες, ενώ αντίθετα επέτρεπαν σε μέλη ΜΚΟ και ξένα τηλεοπτικά συνεργεία να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους! Αυτό πάντως που είναι σίγουρο είναι πως με αυτά τα "πειράματα" των ξένων "κατοχικών'' δυνάμεων δοκιμάζονται οι αντοχές των Ελλήνων πολιτών, αλλά διαπιστώνεται και ο εξευτελισμός της Ελληνικής Πολιτείας που δείχνει ανίκανη να αντιμετωπίσει όλους αυτούς που μας έχουν κατακτήσει... Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως η Εθνικής μας κυριαρχία πάει περίπατο...και κανείς δεν είναι ικανός να την προστατέψει! Εκτός ίσως από τους Σαμιώτες;...που δείχνουν να είναι σχεδόν στα όρια τους...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μας λείπεις Καπετάνιε... σήμερα σ' είχε ανάγκη ο τόπος
Άρης Βελουχιώτης (27 Αυγούστου 1905 – 15 Ιούνη 1945)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γυμνάσια ετοιμότητας από τη Ρωσία
Απάντηση στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα ανακατασκευή αεροδιαδρόμου στις Νήσους Κουρίλες
ΜΟΣΧΑ.-- Ενώ εξελίσσεται η μεγάλη διακλαδική άσκηση του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τις Βαλτικές Χώρες «Ανακόντα 2016», με συμμετοχή άνω των 30.000 στρατιωτών και τεράστιου εξοπλισμού, που αποτελεί επίδειξη δύναμης και πρόβα πολέμου της λυκοσυμμαχίας εναντια στη Ρωσία, η τελευταία δεν μένει άπραγη. Από χτες τα ξημερώματα ξεκίνησε, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ενημερώνοντας ξένες πρεσβείες και τον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), άσκηση επιθεώρησης σε όλα τα σώματα στρατού, που εξετάζει τη δυνατότητα γρήγορης ανάπτυξης, συντονισμού και αξιοποίησης του εξοπλισμού. Η κίνηση αυτή έρχεται ενώ εντείνονται οι προετοιμασίες της συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούλη στη Βαρσοβία, που προανήγγειλε ανάπτυξη μεγάλης στρατιωτικής δύναμης, η οποία θα εναλλάσσεται σε Πολωνία και Βαλτικές Χώρες και ενώ ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερη συνάντηση των υπουργών Αμυνας της λυκοσυμμαχίας. Η ρωσική άσκηση, που θα διαρκέσει έως τις 22 Ιούνη, αφορά πάνω από 30.000 στρατιώτες, όλα τα μέσα και το Στόλο της Κασπίας Θάλασσας, όπου ανακοινώθηκε ότι συμμετέχουν περίπου 40 πλοία. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει στην ανακατασκευή του αεροδιαδρόμου στο νησί του Ειρηνικού Μάτουα, που ανήκει στο σύμπλεγμα των Νήσων Κουρίλων, τις οποίες διεκδικεί και η Ιαπωνία. Οπως αναφέρεται, ο εγκαταλειμμένος από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αεροδιάδρομος θα αξιοποιηθεί για την καλύτερη ανάπτυξη και παρουσία των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Πιέσεις για διαχωρισμό αντικαθεστωτικών και τζιχαντιστών...
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Το διαχωρισμό των λεγόμενων «μετριοπαθών» αντικαθεστωτικών δυνάμεων και τζιχαντιστών στη Συρία απαίτησε, για μία ακόμη φορά, αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι. Μολονότι δεν έγινε γνωστή η απάντηση του Αμερικανού υπουργού, είναι βέβαιο ότι το σχεδόν πάγιο ρωσικό αίτημα για συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ - Ρωσίας σε σχέση με το ποιες ένοπλες οργανώσεις που δρουν στη Συρία είναι «μετριοπαθείς αντικαθεστωτικές» και ποιες «ακραίες», θα συνεχίσει να διατυπώνεται ώσπου να απαντηθεί θετικά, καθώς θεωρείται κρίσιμο για μία σειρά ζητήματα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η ενίσχυση της αμερικανο-ρωσικής συνεργασίας στη Συρία, που τέθηκε ξανά στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο αξιωματούχων... Το ίδιο 24ωρο, η ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Σπούτνικ» μετέδωσε την πληροφορία πως οι δεκάδες Γάλλοι κομάντος που βρίσκονται σε κουρδικές περιοχές της Βόρειας Συρίας δεν προσφέρουν μόνο συμβουλές σε επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών αλλά κτίζουν και γαλλική στρατιωτική βάση νοτίως του Κομπανί... Η ίδια πηγή μετέδωσε πως Αμερικανοί και Γάλλοι κομάντος συμμετέχουν ενεργά σε επιχειρήσεις των δυνάμεων SDF κατά των τζιχαντιστών και πως δεν περιορίζονται στο ρόλο «στρατιωτικού συμβούλου»... Χτες, τέλος, επανήλθαν οι φήμες πως ο αρχηγός του «Ισλαμικού Κράτους», Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σκοτώθηκε στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Βόρεια Συρία, με αφορμή ρεπορτάζ από τους συριακούς φιλοκυβερνητικούς τηλεοπτικούς σταθμούς «Sama TV» και «al-Ekhbariya» που επικαλέστηκαν «πηγές» τζιχαντιστών.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
MANAMA.-- Η μοναρχία του Μπαχρέιν ανέστειλε χτες τη δράση της μεγαλύτερης πολιτικής οργάνωσης Σιιτών Μουσουλμάνων στη χώρα, την αντιπολιτευόμενη οργάνωση Al-Wefaq, και πάγωσε όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, στο πλαίσιο κλιμάκωσης της πάταξης αντικυβερνητικών φορέων με πρόσχημα την «εξασφάλιση της ασφάλειας στο βασίλειο».
HΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Το Ισραήλ βγηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην προεδρία της Νομικής Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια αραβικών χωρών και των Παλαιστινίων με 109 ψήφους υπέρ (επί 175 εγκύρων επί του συνόλου των 193 κρατών - μελών). Οι Παλαιστινιοι μιλησαν για επιβολη της αδικιας παγκοσμια, και ότι «εβαλαν το λυκο να φυλαει τα προβατα».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ Μαζική και μαχητική η διαδήλωση στο Παρίσι
Με τη συμμετοχή εργαζομένων από όλη τη χώρα
ΠΑΡΙΣΙ.-- Η Γαλλια, ήρθε πάλι στο προσκήνιο χτες, με τη μαζική και μαχητική διαδήλωση που έγινε στο Παρίσι, με δεκάδες χιλιάδες απεργούς και εργαζόμενους που έφτασαν από όλη τη χώρα, ζητώντας να αποσυρθεί ο νόμος «Ελ Κομρί». Οι πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες που έφταναν εμφάνιζαν μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Από νωρίς χθες, τα αστικά ΜΜΕ έστησαν σκηνικό συκοφάντησης των κινητοποιήσεων (σ.σ. εκτός από το Παρίσι έγιναν συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις), εστιάζοντας στα επεισόδια που προκλήθηκαν μεταξύ αστυνομίας και διαφόρων κουκουλοφόρων. Υπηρξε ωμή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής, που τους τελευταίους μήνες έχει δυναμώσει στη Γαλλία, στο πλαίσιο και της ετοιμότητας «κατά της τρομοκρατίας», αλλά και του καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης». Πάντως, γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι χθες το μεσημέρι υπήρχαν τουλάχιστον 26 διαδηλωτές τραυματίες. Οσον αφορά την ίδια την κινητοποίηση, αυτή ξεκίνησε με συγκέντρωση από την πλατεία Ιταλίας, από όπου είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει πορεία με προορισμό το Μέγαρο των Απομάχων, διανύοντας μια απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων. Στο μεταξύ, σε διάφορους χώρους εργαζόμενοι συνεχίζουν να απεργούν. Για παράδειγμα, στην «Air France», οι πιλότοι προσανατολίζονται ήδη σε νέα απεργία από αύριο.