Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Πεμπτη 2 Ιουνιου 2016


Το σχέδιο της αντικατάστασης του αυτόχθονος πληθυσμού της Ελλάδος με αλλοδαπούς αποκαλύπτεται πλέον στην πράξη: Άρχισαν οι κατασχέσεις των σπιτιών των αυτοχθόνων, και κτίζονται σπίτια ΜΟΝΟΝ για αλλοδαπούς. Επίσης είναι πλέον αυτονόητο, ότι τα κατασχεθέντα θα δοθούν στους αλλοδαπούς, μέσω των ξένων funds στα οποία θα περιέλθουν. Η ανάγκη μιας εθνικής κυβέρνησης, που θα εργάζεται για τα συμφέροντα των Ελλήνων είναι ξεκάθαρη και άμεση. Μουζάλας: Θα φτιάξουμε σπιτάκια για τους πρόσφυγες, θα τους μοιράσουμε σε όλη την Ελλάδα «Τέλη Ιουνίου θα αρχίσει η κατασκευή καινούργιων καταυλισμών με σπιτάκια αντί σκηνές, στο πρότυπο του Ελαιώνα, και οι περισσότερες δομές προσωρινής φιλοξενίας θα διαλυθούν το Σεπτέμβρη».
Πηγή: Μουζάλας: Θα φτιάξουμε σπιτάκια για τους πρόσφυγες, θα τους μοιράσουμε σε όλη την Ελλάδα 31|05|2016 7:41
Σχολιο.- Την ώρα που 60.000 (και είναι μόνο η αρχή) συμπατριώτες μας χάνουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς που ψηφίσατε και οι υπόλοιποι αγκομαχούν με τον ΕΝΦΙΑ που αυξήσατε αντί να καταργήσετε... εσείς θα φτιάξετε σπίτια σε αυτούς που εισέβαλαν παράνομα στη χώρα και όχι μόνο δεν πληρώνουν φράγκο αλλά καταστρέφουν και την τελευταία πηγή εσόδων που μας απέμεινε (τουρισμός...) Να σας χαίρονται οι (αναλώσιμοι προφανώς) Έλληνες που σας ψήφισαν...
Σχολιο.- Καιρός να μεταναστεύσουν οι ιθαγενείς κάτοικοι τούτης της χώρας.. Αυτό επιδιώκουν..
Σχολιο.- Να μην φτιάξετε κανένα σπιτάκι. Να τους αφήσετε τους ανθρώπους να γυρίσουν στα σπίτια τους,τώρα που απελευθερώνονται τα μέρη τους. Αρκετά έπαιξαν και κερδοσκόπησαν κάποιες ΜΚΟ και άλλες ...ανθρωπιστικές οργανώσεις στην πλάτη αυτών των δύστυχων ανθρώπων. Αυτοί οι δύστυχοι άνθρωποι είναι αιχμάλωτοι "φιλανθρωπικών " οργανώσεων και τους χρησιμοποιούν για να πετύχουν στόχους γεωπολιτικούς προς κερδοφορία κάποιων κρατών. Αφήστε τους ελεύθερους κ. Μουζάλα και μην τους υπόσχεστε σπίτια και επιδόματα για να τους κρατήσετε με οποιονδήποτε τρόπο στην Ελλάδα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονικη. Χιλιάδες στην ουρά για λίγα τρόφιμα: Ένταση και ταλαιπωρία για τους άπορους της Θεσσαλονίκης
1/6/2016 21.30
Ένταση επικράτησε την Τετάρτη στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές για την τρίτη διανομή τροφίμων, φρούτων - λαχανικών, ελαιολάδου, κοτόπουλου, τυριού και ειδών βασικής υλικής συνδρομής (απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων). Χιλιάδες δικαιούχοι βρέθηκαν εκεί, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να μην μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση. Μάλιστα, "έσπασαν" τουλάχιστον τρεις φορές τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, προκειμένου να περάσουν. Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις για να ρυθμίσουν την κατάσταση. Η διανομή συνεχίστηκε κανονικά. Ωστόσο, η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη για αρκετή ώρα. Η δράση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρία χρόνια μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις στην Ταξίμ και δεν έχει υπάρξει καμία δικαίωση για τους νεκρούς Τα θύματα περιμένουν ακόμη την απονομή της δικαιοσύνης
1.6.2016 | 22:03
Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης συνέλαβε χθες πολλούς ακτιβιστές οι οποίοι διαδήλωσαν για τα τρία χρόνια από το ξέσπασμα των μαζικών κινητοποιήσεων εναντίον της ισλαμοφασιτικής κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι αρχές είχαν απαγορέψει οποιαδήποτε συγκέντρωση στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και γύρω από αυτήν, την περιοχή που αποτέλεσε την εστία της εξέγερσης στα τέλη της άνοιξης του 2013. Στο μικρό δημόσιο πάρκο Γκεζί της Ταξίμ γεννήθηκε το κύμα αμφισβήτησης εναντίον του καθεστώτος του Ερντογάν, που κυβερνά τη χώρα αδιάλειπτα από το 2003, αρχικά με το αξίωμα του πρωθυπουργού και κατόπιν, από το 2014, με αυτό του προέδρου. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Μαΐου 2013 η αστυνομία είχε απομακρύνει βίαια από το πάρκο Γκεζί μερικές εκατοντάδες οικολόγους που είχαν κάνει κατάληψη για εμποδίσουν την καταστροφή αυτού του μικροσκοπικού κέντρου πρασίνου, που προβλεπόταν στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναμόρφωσης της πλατείας Ταξίμ. Η επέμβαση της αστυνομίας προκάλεσε κύμα αγανάκτησης και πολιτικές κινητοποιήσεις χωρίς προηγούμενο επί τρεις εβδομάδες εναντίον της κυβέρνησης του Ερντογάν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών διαδηλώσεις σημειώθηκαν σε 81 επαρχίες της χώρας, ενώ 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν εκείνες της μέρες στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης. Την 1η Ιουνίου, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη των διαμαρτυριών, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν στην πλατεία Ταξίμ και στο πάρκο Γκεζί. Σύμφωνα με τις εκθέσεις πολλών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είχαν σκοτωθεί τότε έντεκα άνθρωποι. 8.000 άτομα τραυματίστηκαν, κάποια από τα οποία σοβαρά. Ωστόσο οι τουρκικές αρχές κάνουν λόγο για 4.000 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και 600 αστυνομικοί. Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης μόνο πέντε κατηγορούμενοι για φόνο. Πολλές καταγγελίες δεν κατέληξαν ποτέ σε συλλήψεις. Ανάμεσα στα θύματα είναι και ο 37χρονος Βολκάν Κεζανμπλιτσί, ο οποίος έχασε το μάτι του από πλαστική σφαίρα. Αλλά και ο 40χρονος Χακάν Γιαμάν, ο οποίος δε συμμετείχε στις διαδηλώσεις αλλά έτυχε να περνά από εκεί. Τώρα ζει με σοβαρούς τραυματισμούς στο πρόσωπο. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Έλιφ Ντεντέογλου, δικηγόρου του Γιαμάν, η τότε κυβέρνηση άσκησε πιέσεις στη δικαιοσύνη ώστε να μην καταδικαστούν οι δράστες. Επίσης οι έρευνες καθυστέρησαν όσο ήταν δυνατόν περισσότερο. Κι ένα ακόμη εμπόδιο: η πρόσβαση σε πολλές από τις φωτογραφίες των διαδηλώσεων ήταν απαγορευμένη. Έτσι οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο δεν θεωρήθηκαν επαρκείς, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τελικά το Πρώτο Θέμα θεωρεί χαζούς τους αναγνώστες του και όντως (κάποιοι) είναι, fixed
Tη μία φορά δεν ήμασταν σίγουροι, μπορεί και να τους ξέφυγε. Όταν επαναλαμβάνεται όμως μέσα σε λίγες μόλις μέρες και, μάλιστα, εναντίον του ίδιου προσώπου, τότε καταλαβαίνεις πως δεν πρόκειται για λάθος. Είναι άλλος ο στόχος τους. Ο τίτλος λοιπόν δεν έχει καμία σχέση με το ρεπορτάζ μέσα. Η πλήρης διαστρέβλωση. Όπως με τα πριγκιπόπουλα και τις βασίλισσες (ΕΔΩ). Το νέο κρούσμα έχει σχέση με μία δήλωση του Νίκου Φίλη. «Απίστευτη δήλωση Φίλη: "Παρά φύσιν" η διδασκαλία των Αρχαίων» γράφει στον τίτλο του το Πρώτο Θέμα. Ξέρετε ποια είναι η... απίστευτη δήλωση του υπουργού Παιδείας που δημοσιεύεται ολόκληρη μέσα στο ρεπορτάζ; «Προφανώς είναι παρά φύσιν αυτό που συμβαίνει σήμερα, τρεις ώρες Αρχαία και δυο Νέα Ελληνικά στην Α’ Γυμνασίου». Καμία σχέση δηλαδή με όσα ταΐζει η εφημερίδα τους αναγνώστες της, μία σύγκριση έκανε ο άνθρωπος, δεν είπε για τα αρχαία ελληνικά μόνο. Αλήθεια, τι θεωρεί η εφημερίδα; Είναι χαζοί όσοι τους διαβάζουν και δεν καταλαβαίνουν; Γι' αυτό και τους κοροϊδεύει έτσι κατάμουτρα; Το κείμενο βέβαια είδα πως είχε 3.400 shares. Οπότε, τουλάχιστον 3.400 αναγνώστες είναι όντως ηλίθιοι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προκληση από το Ευρωδικαστηριο! Εξισωνει τη μαντιλα με το Σταυρο!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατοχικες ουρες στη Θεσσαλονικη για λιγα τροφιμα. Πατεις με πατωσε για 10.000 Θεσσαλονικεις στο περιπτερο 16 της ΔΕΘ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στάσεις εργασίας τις επόμενες 15 ημέρες σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ
2/6/2016 17.30
Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας από την ερχόμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες, με την ένταξη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στο νέο Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας».
Συγκεκριμένα, στάσεις εργασίας αποφασίστηκαν:
• Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016: από έναρξη έως 10.00 • Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016: από 12.00 έως 16.00 • Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016: από 22.00 έως λήξη βάρδιας • Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: από έναρξη έως 10.00 • Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: από 21.00 έως λήξη βάρδιας • Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: από 12.00 έως 17.00
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα,το 1941 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος αρνείται να ορκίσει την κυβέρνηση των δωσίλογων και καθαιρείται
Οι παπάδες του Βελουχιώτη, του Μάρκος και του Χίτλερ
09/08/2014
Η στάση της Αριστεράς απέναντι στη θρησκεία αποτελεί εδώ και δεκαετίες, αν όχι αιώνες, ένα ακανθώδες ζήτημα. Για όσους υποστηρίζουν ότι κάθε επαναστατική ή έστω προοδευτική πολιτική πρέπει να έρχεται σε σύγκρουση με τη θρησκεία θα υπάρχει πάντα το έργο και ο λόγος του Άρη Βελουχιώτη ο οποίος σεβάστηκε τις θρησκευτικές αντιλήψεις της ελληνικής επαρχίας και κέρδισε μαχητές για τον αγώνα του. Για όσους υποστηρίζουν ότι η θρησκεία είναι απλώς το όπιο του λαού θα υπάρχουν κάποιοι που θα μας θυμίζουν ότι στις αναλύσεις μας πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας ολόκληρη τη φράση του Μάρξ: «Η θρησκεία είναι ο ανασασμός της βασανισμένης ύπαρξης, η καρδιά ενός κόσμου χωρίς καρδιά, το πνεύμα μιας εποχής χωρίς πνεύμα. Είναι το όπιο του Λαού». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Aλεξης Τσιπρας βέβαια προχώρησε ένα βήμα περισσότερο λέγοντας ότι «Οι Αγιορείτες ενσαρκώνουν το σύνθημα των Ζαπατίστας – Όλα για όλους, τίποτε για μας»! Έχουν υπάρξει πράγματι κληρικοί στην Ελληνική ιστορία, τους οποίους ο υποδιοικητής Μάρκος θα ήταν υπερήφανος να έχει ανάμεσα στους ένοπλους μαχητές του.
Αντιγράφουμε για το λόγο αυτό από τη σελίδα Κόκκινος Φάκελος, τα σύντομα βιογραφικά των σημαντικότερων κληρικών που πολέμησαν στο πλευρό του ΕΑΜ
O παπά-Ανυπόμονος: Ο ηγούμενος Γερμανός Δημάκης γεννήθηκε το 1912 στο Αγρίδυο Γορτυνίας. Η κατοχή τον βρίσκει ηγούμενο στην Γκιώνα όπου συναντά τον Άρη Βελουχιώτη να σχηματίζει τον ΕΛΑΣ. Σύντομα θα ενταχθεί και εκείνος στις γραμμές του και θα πάρει την θέση του στο επιτελείο του Άρη. Ο Βελουχιώτης τον ξεχωρίζει για την θέρμη του και την ορθή του κρίση και τον συμβουλέυεται συχνά. Από την σχέση τους αυτή ο Δημάκης θα μείνει γνωστός ως ο παπάς του Άρη. Με την συνθήκη της Βάρκιζας ο Δημάκης επιστρέφει στο εκκλησιαστικό του πόστο, όμως ο εμφύλιος θα τον συμπεριλάβει στην δίνη του. Η συμμορία του Βουρλάκη τον συλλαμβάνει με εντιλή του στρατού και τον βασανίζει μέχρι να αναθεματίσει τους κομμουνιστές της Φθιώτιδας. Τελικά και η δικτατορία θα τον περάσει μεταξύ σφύρας και άμωνος μέχρι το 1975 που τόσο η πολιτεία όσο και η εκκλησία θα αναγνωρίσουν την δράση του προς όφελος του ελληνικού λαού. Πέθανε το 2004
Ο μητροπολίτης ΚοζάνηςΙωακείμ : Φλογερό στέλεχος του ΕΑΜ και γνήσιος αγωνιστής του ελληνικού λαού. Ο μητροπολίτης Ιωακείμ, εντάχθηκε στο ΕΑΜ μετά από παρότρυνση του παπά Ανυπόμονου. Υπερασπίστηκε τα δίκια του λαού όχι μόνο απέναντι στους Γερμανούς, αλλά και το 1946 αρνήθηκε να αναθεματίσει του κομμουνιστές και διώχθηκε από το σχήμα και την εκκλησία. Πέθανε πάμφτωχος μένοντας με συγγενείς του. Στην φωτογραφία εικονίζεται με την ΠΕΕΑ.
Ο μητροπολίτης ΗλείαςΑντώνιος: Ένας πραγματικός “εργάτης” του λαού. Η δράση του ήταν πολύπλευρη και αξιόλογη. Εκτέινονταν από το φλογέρο εκ του άμβωνος κύρηγμα μέχρι την γεωργική δουλειά κοντά στους γεωργούς του ΕΑΜ. Ένας πραγματικός Παπαφλέσσας της κατοχής. Με τον εμφύλιο καταστάθηκε ιερόσυλος και αποσυνάγωγος και του αφαιρέθηκε η μητρόπολη. Ο ίδιος επέστρεψε με την οικογένειά του μέχρι το 2000 όπου και πεθανε. Στην φωτογραφία ο Αντώνιος (μέση) σε εργασίες της ΠΕΕΑ.
Ο παπά Στάθης Κτενάς: Υπήρξε καθοδηγητής του ΕΑΜ από την Λευκάδα. Η ιδιαίτερη πατρίδα του, το 1944, τον τιμά εκλέγοντάς τον εθνοσύμβουλο της ΠΕΕΑ, και εκείνος μεταβαίνει στην Γκιώνα όπου συμμετείχε στις εργασίες της μαζί με τους Μητροπολίτες Κοζάνης Ιωακείμ και Ηλείας Αντώνιο. Παράλληλα οργανώνεται στο ΚΚΕ. Το 1945 φυλακίζεται και επί 12 χρόνια σέρνεται από κάτεργο σε κάτεργο. Οι κακουχίες, οι στερήσεις και η ηλικία, υποσκάπτουν την υγεία του και αποφυλακίζεται λόγω ανηκέστου βλάβης. Δύο χρόνια πριν η Μητρόπολη της Λευκάδας είχε προχωρήσει στον αποσχηματισμό και την καθαίρεσή του. Λίγο μετά την απελευθέρωσή του ο παπά – Στάθης εντάσσεται στην ΕΔΑ επιχειρώντας να συνεχίσει τον αγώνα του. Το 1967 η αμερικανόφερτη Χούντα τον συλλαμβάνει και έτσι ξαναβρίσκεται στην εξορία της Γιούρας. Μετά από δύο χρόνια αφήνεται ελεύθερος και ξαναγυρίζει στο νησί του. Εκεί δεν χάνει χρόνο και συγκροτεί με δική του πρωτοβουλία και κίνδυνο ζωής, την πρώτη παράνομη οργάνωση του ΚΚΕ στη Λευκάδα. Χάνεται από την ζωή το 1980.
Ο παπά Χολέβας: Υπήρξε ένα απο τα πιό μαχητικά στελέχη του ΕΛΑΣ και σε αντίθεση με πολλούς ιερείς, συμμετείχε σε ένοπλο σώμα του ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο Παπαφλέσσας. Στο επάγγελμα ήταν φιλόλογος και διετέλεσε Γ.Γ. της Παγκληρικής Ένωσης Ελλάδας, στρατιωτικός ιερέας της 13ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ και εθνοσύμβουλος της ΠΕΕΑ. Πέθανε πλήρης ημερών το 2001.
Αυτά τα ηρωικά παραδείγματα, βέβαια, αποτελούν ελάχιστες εξαιρέσεις απέναντι στην ηγεσία αλλά και το βασικό σώμα της Ελληνικής εκκλησίας ή οποία στη συντριπτική της πλειονότητα συνεργαζόταν πάντα με τους εκάστοτε κατακτητές και δικτάτορες. Όσο για το Άγιο Όρος υποπτευόμαστε ότι οι Ζαπατίστας θα είχαν ένα μικρό προβληματάκι να συνεργαστούν με ένα θρησκευτικό «κρατίδιο» το οποίο το 1941 είχε στείλει την παρακάτω επιστολή στον Χίτλερ:
“Εν Αγίω Όρει τη 13/26 Απριλίου 1941 Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον.
Εξοχότατε, Οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Όρους Άθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι και αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς και Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας και διαδόχους τούτων. Το Άγιον Όρος, Εξοχώτατε, συνέστη εις Πανορθόδοξον μοναχικήν πολιτείαν, εις ήν ανέκαθεν διαβιούν εν αγαστή ομονοία μοναχοί ακωλύτως προσερχόμενοι από διάφορα ορθόδοξα Έθνη, κατά τον Θ΄ μ.Χ. αιώνα, πνευματικώς μεν εξαρτωμένων από του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, πολιτικώς δε αυτοδιοικούμενον υπό της Ιεράς Συνάξεως των Αντιπροσώπων των Είκοσιν Ιερών και Κυριάρχων Μονών και πολιτειακώς υπαγομένων υπό την προστασίαν και κηδεμονίαν των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων και των διαδόχων Αυτών. Το Αυτονομιακόν τούτο πολίτευμα περιεθριγκώθη δι’ αλλεπαλλήλων τυπικών και Χρυσοβούλων των ιδρυτών και ευεργετών των Ιερών μονών Βυζαντινών Αυτοκρατόρων Βασιλείου του Μακεδόνος (882), Ιωάννου Τσιμισκή (972), Κωνσταντίνου Μονομάχου (1046), Στεφάνου Δουσάν (1346) και άλλων Σλαύων, Ουγγροβλάχων Ηγεμόνων και των μετέπειτα Σουλτανικών Φιρμανίων τελευταίως δε υπό του Καταστατικού Χάρτου του 1926, ούτινος δύο αντίτυπα εσωκλείομεν. Το ουτωσί καθιερωθέν προνομιακόν και αυτοδιοίκητον καθεστώς του Ιερού τούτου Τόπου, αποτελέσαν αντικείμενον συζητήσεων και επικυρώσεων διαφόρων διεθνών συνθηκών περιεθριγκώθη τέλος, διά του 62ου άρθρου της Βερολινείου συνθήκης του έτους 1878, έχοντος ούτω, οι μοναχοί του Όρους Άθω οθενδήποτε και αν κατάγωνται θα διατηρήσωσι τα κτήματα και τα πρότερα αυτών δικαιώματα και θ’ απολαύωσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων και προνομίων. Των εν Αγίω Όρει ενασκουμένων Μοναχών, ανεξαρτήτως τόπου προελεύσεως και Εθνικότητος, σκοπός και αποστολή καθ’ όλον τον υπερχιλιετή βίον του Αγίου Όρους, υπήρξεν η διατήρησις, προαγωγή και εξασφάλισις των Ιερών αυτού σκηνωμάτων, η διά της ακαταπονήτου φιλεργίας των εν αυτώ ενασκουμένων μοναχών καλλιέργεια της τε εκκλησιαστικής και κλασσικής φιλολογίας και καλλιτεχνίας, ο ασκητικός βίος και η διηνεκής προσευχή υπέρ του σύμπαντος κόσμου. Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Όρει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής. Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ’ αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Έθνους. Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως”
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένας και μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτή η πρακτική: Σαμποτάζ στα σούπερ μάρκετ, τα μπακάλικα και τους παραγωγούς που εμπορεύονται τέτοια είδη! Διαβάζετε τα καρτελάκια! Αφήστε αυτά τα προϊόντα στα ράφια τους να τα φάνε μόνοι τους!
Άφιξη codex alimentarius στην Ελλάδα
Μια φωτογραφία 1000 λέξεις... το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα... ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!!
Απαγορεύεται η φύτευση, εξαιτίας του ότι η "ράτσα" της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν ΑCTA διατροφική, το λεγόμενο "Codex Alimentarius", βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή "τέτοιου τύπου" με κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων.
Προσέξτε αυτό είναι το σχέδιο, ο έλεγχος των τροφίμων, ήδη μόνο υβρίδια κυκλοφορούν που ανήκουν σε εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες, γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος.Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε.Ο έλεγχος του φαγητού θα βοηθήσει την νέα τάξη να εδραιωθεί!
Και να προσθέσω: Ένας και μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτή η πρακτική:Σαμποτάζ στα σούπερ μάρκετ, τα μπακάλικα και τους παραγωγούς που εμπορεύονται τέτοια είδη! Διαβάζετε τα καρτελάκια! Αφήστε αυτά τα προϊόντα στα ράφια τους να τα φάνε μόνοι τους!!!! Η οικονομική ζημιά είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν!!!!
Ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε, με όποιον τρόπο μπορείτε!!! Είναι ίσως η πιο σημαντική πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια!!! Το θέμα είναι ίσως από τα σοβαρότερα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από τώρα και στο εξής, πχ να φανταστείτε ότι τις πατάτες Νάξου τις έχει κατοχυρώσει Ολλανδική εταιρεία, οπότε για να σπείρει κάποιος πατάτες Νάξου θα πρέπει να αγοράσει σπόρο από τους (αγνούς) Ολλανδούς!!!
Και τι άλλο θα δούμε...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Tο ΚΚ Ουκρανίας κατήγγειλε την κυβέρνηση του Πέτρο Ποροσένκο για προσπάθεια απαγόρευσης του αντιπολιτευτικού τηλεοπτικού σταθμού «Gamma». Συγκεκριμένα, με το χαιρετιστήριο του Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Πιότρ Σιμονένκο, για την 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, που μετέδωσε ο σταθμός, άρχισαν οι πιέσεις και οι διαδικασίες για την αφαίρεση της τηλεοπτικής άδειας. Ο Σιμονένκο είχε επίσης καταγγείλει την κυβέρνηση τόσο γιατί αλλάζει ονόματα δρόμων και πόλεων προς τιμήν ηρώων του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, βάζοντας ονόματα συνεργατών των ναζί, όπως και για τη μη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. Το ΚΚ Ουκρανίας καλεί σε διεθνιστική αλληλεγγύη με αποστολή επιστολών στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, ενάντια στο κλείσιμο του σταθμού.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επαφές Πεκινου με Πιονγιάνγκ
Χτες, ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, συναντήθηκε με τον Ρι Σου Γιονγκ, μέλος του ΠΓ του Κόμματος των Εργατών της ΛΔ Κορέας, που έκανε επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο. Ο Ρι μετέφερε μήνυμα του ηγέτη της ΛΔ Κορέας και του Κόμματος Εργατών, Κιμ Γιονγκ Ουν, εκφράζοντας τις ελπίδες της Πιονγιάνγκ για ενίσχυση της συνεργασίας με το Πεκίνο, με στόχο και τη διατήρηση της ειρήνης και σταθερότητας σε Κορεατική Χερσόνησο και Βορειοανατολική Ασία. Από τη μεριά του, ο Σι επανέλαβε ότι η θέση της χώρας του είναι σταθερή, απευθύνοντας έκκληση σε αυτοσυγκράτηση και ενίσχυση του διαλόγου, ώστε να διαφυλαχτεί η περιφερειακή σταθερότητα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απεργιες εκτος τη Γαλλια και στο Βέλγιο
Απεργιακές κινητοποιήσεις εκτος από τη Γαλλια συνεχίζονται όμως και στο Βέλγιο. Χτες, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ξεκίνησαν απεργία αντιδρώντας στα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που γενικεύει η κυβέρνηση, με μια σειρά περικοπές που οδηγούν και σε πετσόκομμα μισθών. Μάλιστα, εργαζόμενοι από τοπικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες, τα ταχυδρομεία, την πρώην κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και την Εκπαίδευση προχώρησαν και σε διαδηλώσεις, στις Βρυξέλλες και άλλες μεγάλες πόλεις.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ολοκαύτωμα της Καντάνου στις 2 Ιούνη 1941
Το χωριό που εκθεμελίωσε η Βέρμαχτ και δολοφόνησαν εν ψυχρώ τους κατοίκους
Η Κάντανος, ένα μικρό χωριό της Κρήτης, έμελλε να γίνει ένα από τα μνημεία της ναζιστικής θηριωδίας κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. Το ολοκαύτωμα της Καντάνου στις 2 Ιούνη 1941 ήταν απάντηση των Γερμανών εισβολέων στην ηρωική αντίσταση του λαού της Κρήτης, στο έπος που γράφτηκε στην Ιστορία ως «Μάχη της Κρήτης».
Τρεις επιγραφές άφησαν οι Ναζί στην Κάντανο, μοναδικά ιστορικά μνημεία σε όλη την Ευρώπη, καθώς οπουδήποτε κι αν κατέστρεψαν, δεν άφησαν γραπτά την απόδειξη του εγκλήματος τους, αλλά και δεν τόνισαν τόσο πολύ την αντίσταση που συνάντησαν. Κάντανος – οι ναζί τοποθετούν μια πρώτη πινακίδα, για να »δικαιολογήσουν» την σφαγή του χωριού. Δεν τους έφθανε η πρώτη και μετά τοποθέτησαν και μιά δεύτερη. Και η τρίτη δολοφονική επιγραφή
Η «Μάχη της Κρήτης» άρχισε στις 20 Μάη 1941, όταν οι Γερμανοί επιχείρησαν με μαζικές ρίψεις αλεξιπτωτιστών να καταλάβουν τα νευραλγικά σημεία του νησιού. Συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση του κρητικού λαού, που με όποια μέσα διέθετε απέκρουσε τους εισβολείς, προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες. Η «Μάχη της Κρήτης» τελείωσε στις 31 Μάη με την κατάληψη ολόκληρου του νησιού από τους Γερμανούς και την αποχώρηση των τελευταίων Αγγλων στρατιωτών, με κατεύθυνση την Αίγυπτο. Οι κατακτητές ρίχτηκαν με εκδικητική μανία κατά του αδούλωτου λαού της Κρήτης.
Δεν έφθαναν στους Κρητικούς οι κατακτητές, τους πήγε και ο προδότης ο Τσολάκογλου. Η Κάντανος είχε βομβαρδιστεί κατά την πρώτη μέρα της επιδρομής, ενώ στις 24 Μάη, μετά από σφοδρή μάχη στο φαράγγι της Καντάνου, σκοτώνονται πολλοί Γερμανοί. Τη Δευτέρα 2 Ιούνη αρχίζει ο ανελέητος βομβαρδισμός του χωριού, ενώ στη συνέχεια τα τμήματα που μπήκαν στο χωριό έκαψαν όλα τα σπίτια.
Η Κάντανος γίνεται ολοκαύτωμα. Οι ναζί συγκεντρώνουν κατά ομάδες τους κατοίκους και αρχίζουν οι εκτελέσεις. Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ναζί τοποθετούν δύο πινακίδες – επιγραφές στην είσοδο και έξοδο του χωριού, γραμμένες στα γερμανικά και τα ελληνικά. Η πρώτη πινακίδα έγραφε: «Διά την κτηνώδη δολοφονία Γερμανών αλεξιπτωτιστών, αλπινιστών και του μηχανικού από άνδρες, γυναίκες, παιδιά και παπάδες μαζί και διότι ετόλμησαν να αντισταθούν κατά του μεγάλου Ράιχ κατεστράφη την 3/6/41 η Κάντανος εκ θεμελίων διά να μην επανοικοδομηθεί πλέον ΠOTE».
H δεύτερη πινακίδα έγραφε: «Ως αντίποινον των οπλισμένων πολιτών ανδρών και γυναικών εκ των όπισθεν δολοφονηθέντων Γερμανών στρατιωτών κατεστράφη η Κάντανος». Ομως, το 1943 «φιλοτέχνησαν» και τρίτη μαρμάρινη στήλη που ανέφερε: «Εδώ υπήρχε η Κάντανος, κατεστράφη προς εξιλασμόν της δολοφονίας 25 Γερμανών Στρατιωτικών». Η σωστή ονομασία του χωριού είναι ΚΑΝΤΑΝΟΣ και όχι ΚΑΝΔΑΝΟΣ που γράφουν οι πινακίδες και είναι ιστορική έδρα του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

2 σχόλια:

e-h είπε...


Women's Boat to Gaza presented at European Parliament
Brussels (Belgium), May 31.
The Women’s Boat to Gaza, a campaign of the Freedom Flotilla Coalition conducted its meetings over the past weekend to discuss and further plans to set sail towards Gaza in mid-September with all women delegates and crew. In doing so we raise the issue of the ongoing illegal blockade of Gaza. Shabnam Mayet, Human Rights Advocate from South Africa says, “The Israeli occupation consistently both violates International Law and disregards UN Resolutions with impunity.”
Confirmed delegates who will be on the Flotilla include: Nobel Laureate (1976) and peace activist from Northern Ireland, Mairead Maguire and Green Party New Zealand Member of Parliament Marama Davidson. Further delegates will be announced in the coming weeks.
One of the important goals of our mission is to highlight the devastating effects of the brutal blockade on the Palestinian people living in Gaza. We will emphasize in particular the struggle of women, and their many roles within the resistance. Women in Gaza often fill the role of caring for and sustaining life, and are actively involved in community development and nation building. It is important to make their voices heard, even more so during periods of extreme injustice.
We also acknowledge May 31, world day of solidarity with Gaza, the anniversary of the massacre on the Mavi Marmara in 2010, when 10 non-violent activists were murdered by the Israeli Navy, an illegal act in international waters that continues to go unpunished. However, that brutal attack is little compared to the daily violence inflicted on Gaza with while the world remains silent.
A United Nations report states that Gaza will be uninhabitable by 2020. Homes, schools and hospitals have been destroyed. 97% of water is not drinkable and electricity is reduced to a few hours per day. “Our project, supported by many women’s groups in Gaza and by civil society around the world, seeks to bring a message of solidarity and hope. In order to change this horrifying prediction the siege must be immediately lifted” says Ellen Huttu Hansson, spokesperson for Ship to Gaza Sweden.
The Freedom Flotilla Coalition has asked for the support of members of the European Parliament for the Women’s Boat to Gaza and will seek assurances from all governments that they will protect and not obstruct its peaceful mission of solidarity to the besieged Palestinian people of Gaza.
For more information, contact mediawbg@gmail.com or +1 519-281-3978 You can support the Women's Boat to Gaza by donating online:
http://canadaboatgaza.org/donate/

Those who can benefit from a U.S. tax receipt can contribute online at https://womensboatgaza-nonviolenceinternational.nationbuilder.com/contribute

To find and support other campaigns that are part of the Freedom Flotilla Coalition, please see: freedomflotilla.org/about

Other ways to get involved:
Follow us at www.canadaboatgaza.org and freedomflotilla.org
www.facebook.com/FreedomFlotillaCoalition/ and www.facebook.com/CanadaBoatGaza/
Twitter @GazaFFlotilla @CanadaBoatGaza

Thank you for your support. Together we can end the blockade of Gaza!
In Solidarity
the Canadian Boat to Gaza team

e-h είπε...


To Σκάφος Γυναικών για τη Γάζα παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Βρυξέλλες (Βέλγιο), 31 Μαΐου.
Το Σκάφος Γυναικών για τη Γάζα, μια εκστρατεία του Συνασπισμού Στόλου της Ελευθερίας διεξάγει τις συνεδριάσεις της το περασμένο Σαββατοκύριακο για να συζητήσουν και περαιτέρω σχέδια για να σαλπάρουν προς τη Γάζα στα μέσα Σεπτεμβρίου με όλες τις γυναίκες συνέδρους και το πλήρωμα. Με τον τρόπο αυτό θα θέσουν το ζήτημα του συνεχιζόμενου παράνομου αποκλεισμου της Γάζας. Ειπε ο Shabnam Mayet, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εισαγγελέας από τη Νότια Αφρική, και λέει, «Η ισραηλινή κατοχή με συνέπεια παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και περιφρονεί τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών με την ατιμωρησία."
Επιβεβαίωσε τους αντιπροσώπους που θα είναι στο Στόλο και περιλαμβάνουν: Νομπελίστας (1976) και για την ειρήνη ακτιβιστής από τη Βόρεια Ιρλανδία, Mairead Maguire και Πράσινο Κόμμα της Νέας Ζηλανδίας Μέλος του Κοινοβουλίου Marama Davidson. Περαιτέρω αντιπρόσωποι θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Ένας από τους σημαντικούς στόχους της αποστολής μας είναι να αναδείξουμε τις καταστροφικές συνέπειες του βάναυσου αποκλεισμού των Παλαιστινίων που ζουν στη Γάζα. Θα δοθεί έμφαση κυρίως τον αγώνα των γυναικών, και τους πολλούς ρόλους τους μέσα στην αντίσταση. Οι γυναίκες στη Γάζα συχνά γεμίζουν το ρόλο τους με τη φροντίδα και τη διατήρηση της ζωής, και συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη της κοινότητας και στην οικοδόμηση του έθνους. Είναι σημαντικό να κάνουμε τη φωνή τους να ακουστεί, ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια των περιόδων ακραίας αδικίας.
Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε τις 31 Μαΐου σαν παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης με τη Γάζα, την επέτειο της σφαγής στο Mavi Marmara το 2010, όταν 10 μη-βίαιη ακτιβιστές δολοφονήθηκαν από το ισραηλινό ναυτικό, μια παράνομη πράξη σε διεθνή ύδατα που συνεχίζει να μένει ατιμώρητη. Ωστόσο, αυτή η βάναυση επίθεση είναι μικρή σε σύγκριση με την καθημερινή βία που ασκείται στη Γάζα με ενώ ο κόσμος παραμένει σιωπηλός.
Μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι η Γάζα θα είναι ακατοίκητη μέχρι το 2020. Τα σπίτια, τα σχολεία και τα νοσοκομεία έχουν καταστραφεί. 97% του νερού δεν είναι πόσιμο και η ηλεκτρική ενέργεια μειώνεται σε μερικές ώρες ανά ημέρα. "Το έργο μας, που υποστηρίζεται από ομάδες με πολλές γυναίκες στη Γάζα και από την κοινωνία των πολιτών σε όλο τον κόσμο, επιδιώκει να φέρει το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ελπίδας. Για να αλλάξει αυτή η τρομακτική πρόβλεψη της πολιορκίας πρέπει να αρθεί αμέσως », λέει η Ellen Huttu Hansson, εκπρόσωπος για το Καράβι για τη Γάζα Σουηδίας.
Η Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας έχει ζητήσει την υποστήριξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σκάφος Γυναικών για τη Γάζα και θα επιδιώξει διαβεβαιώσεις από όλες τις κυβερνήσεις που θα προστατεύουν και δεν θα παρεμποδίσουν την ειρηνική αποστολή της αλληλεγγύης προς τον πολιορκημενο παλαιστινιακό λαό της Γάζας.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με mediawbg@gmail.com ή +1 519-281-3978 Μπορείτε να υποστηρίξετε το Σκάφος Γυναικών για τη Γάζα με προσφορα, σε απευθείας σύνδεση:
http://canadaboatgaza.org/donate/

Εκείνοι που μπορούν να επωφεληθούν από μια φορολογική απαλλαγή των ΗΠΑ μπορεί να συμβάλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://womensboatgaza-nonviolenceinternational.nationbuilder.com/contribute

Για να βρείτε και να υποστηρίξει άλλες εκστρατείες που αποτελούν μέρος του Συνασπισμού Στόλου της Ελευθερίας, παρακαλούμε δείτε: freedomflotilla.org/about

Άλλοι τρόποι για να εμπλακειτε:
Ακολουθήστε μας στο www.canadaboatgaza.org και freedomflotilla.org
www.facebook.com/FreedomFlotillaCoalition/ και www.facebook.com/CanadaBoatGaza/
Twitter @GazaFFlotilla @CanadaBoatGaza

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας. Μαζί μπορούμε να τερματίσουμε τον αποκλεισμό της Γάζας!

σε Αλληλεγγύη
το καναδικό σκάφος με την ομάδα για ης Γάζα