Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Παρασκευη 3 Ιουνιου 2016


Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016
Μέτωπο κατά της Κέικο Φουτζιμόρι στο Περού
Η πρώην υποψήφια για την προεδρία του Περού με το Ευρύ Μέτωπο της Αριστεράς (Frente Amplio de izquierda), Βερόνικα Μεντόσα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ψηφίσει για τον πρώην υπουργό Πάμπλο Κουτσίνσκι, για να κλείσει το δρόμο της Κέικο Φουτζιμόρι. «Υπό αυτές τις συνθήκες ψήφος στο λευκό ή το άκυρο ευνοεί στην τελική καταμέτρηση την κυρία Φουτζιμόρι, γι’ αυτό και για κλείσουμε το δρόμο στο φουτζιμορισμό δεν μένει άλλο από το να ψηφίσουμε για το ΡΡΚ (1)», είπε η Μεντόσα σε βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο.
Η απόφαση αυτή φαίνεται ότι πάρθηκε υπό το φως πρόσφατων δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η κόρη του πρώην δικτάτορα Αλμπέρτο Φουτζιμόρι προηγείται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες του 77χρονου Κουτσίνσκι, πρώην υπουργού και διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Περού. Η Μεντόσα κατήγγειλε ακόμα ότι η Φουτζιμόρι περιστοιχίζεται από ανθρώπους που διερευνώνται για διαφθορά και δεσμούς με το ναρκοεμπόριο και δεσμεύτηκε ότι το «Ευρύ Μέτωπο» θα είναι μια αντιπολίτευση που θα επαγρυπνεί και θα ελέγχει, σε περίπτωση που προκύψει κυβέρνηση του εκλογικού σχήματος «Περουβιανοί για την Αλλαγή» (ΡΡΚ), με επικεφαλής τον Κουτσίνσκι. Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στο Περού θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου. Η φουτζιμόρι και ο Κουτσίνσκι ήταν οι επικρατέστεροι υποψήφιοι στον πρώτο γύρο της 10ης Απριλίου, με ποσοστά 39,85% και 21,01% αντίστοιχα.
(1) Αρχικά της παράταξης Peruanos para el Kambio, αλλά και του ονόματος του Κουτσίνσκι (Pedro Pablo Kuczynski).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Λεει ο Φιλης. Είναι παρα φυσιν να διδασκονται τα αρχαια 3 ωρες και τα νεα 2 ωρες.
- Λεει το Πρωτο Θεμα. Είναι παρα φυσιν τα αρχαια ειπε ο Φιλης.
- Λεει ο Κιτσος στο ιντερνετ. Καταργουνται τα αρχαια!
- Λεει ο ψεκασμενος. Μας παιρνουν τη γλωσσα μας! Τοπε κι ο Κισσινγκερ!
- Λεει ο χρυσαυγιτης. Ειμαστε Αιλιννες και θελουμε να μαθουμε αρχαια, ο Πλατωνας είναι και ομαδα γαματη, εχει καλο τερματοφυλακα και τρελη ριγα στη φανελα!
- Κι αναγκαζομαστε μεσα σε τοση καταντια να υπερασπιζομαστε το Φιλη!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκεντρωση εχουν οι αληταραδες φασιστες προδοτες της Ελλαδας «Μενουμερωπακιδες» στο Συνταγμα στις 15 Ιουνη το βραδυ με το συνθημα «παραιτηθητε»
Σχολιο.- λέγεται πως είναι πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης με τη γενικότερη ονομασία «Μένουμε Ευρώπη», η οποία περίμενε πρώτα να ψηφίσει τα μέτρα η κυβέρνηση και μετά να την ανατρέψει – για να τα εφαρμόσει η ίδια, χωρίς να φοβάται τις αντιδράσεις της αργότερα
Σχολιο.- Από τα γραφόμενα πάντως στο κάλεσμα για μη εχθρική συμπεριφορά απέναντι σ' αυτή την Ευρώπη που και οι Γάλλοι πολεμάνε, για μείωση των κρατικών δαπανών όταν πλέον έχουμε νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και σχολεία χωρίς δασκάλους μάλλον για τους όψιμους "αγωνιστές" του "μένουμε Ευρώπη" πρόκειται.
Σχολιο.- Στην Ελλάδα με τους αλητες προδοτες «μενουευρωπαιιδες» δεν γινεται τίποτε. Ακομα και πραγματικο λαικο κινημα να ηταν, και όχι προδοτες, παλι δεν θα γινοταν τποτε. Δεν πτοούνται με τα θέλω του λαού, πλέον. Χρειάζονται δραστικότερα μέτρα. Πάράδειγμα για μια εβδομάδα να μην πληρώσουμε τίποτε. Ούτε εφορίες, ούτε ρεύμα, ούτε νερό, ούτε διόδιο, ούτε ότι ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ότι άλλο ταμείο. τιποτε! Μόνο αυτό είναι μέτρο πίεσης, γιατί κατά τα άλλα όπως έχετε διαπιστώσει, τη γνώμη μας την έχουν συνδέσει με την τουαλέτα τους απευθείας. Και καταλήψεις. Καταλήψεις σε δικαστήρια που δικάζουν τα μικρά και τους φουκαράδες. Επειδή έτσι κωλυσιεργούν και αφήνουν τα υπόλοιπα να παραγράφονται. Καταλήψεις σε εφορίες και ταμεία. κτλ. Μόνο έτσι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δικαίωση Βαλαβάνη στην κόντρα με το «Πρώτο Θέμα»
Δικαιώθηκε η Νάντια Βαλαβάνη στην διαμάχη που είχε με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» το καλοκαίρι του 2015 για τα Capital Controls και τα δημοσιεύματα που την έφεραν, όπως τονίζει σε εξώδικη δήλωση, να κάνει κατάχρηση της ενημέρωσής της ως Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, και να προτρέπει τη μητέρα της να πραγματοποιήσει ανάληψη 200.000 ευρώ από λογαριασμό τον οποίο διατηρούσε στην Εθνική Τράπεζα στο Ηράκλειο Κρήτης, προκειμένου να αποφύγει τον επερχόμενο περιορισμό αναλήψεων από Τραπεζικούς λογαριασμούς, που επεβλήθη με απόφαση της Κυβέρνησης.
Η ανάληψη όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρουσίασε η Νάντια Βαλαβάνη, έγινε πριν από την ανακοίνωση για το δημοψήφισμα που οδήγησε στα Capital Controls και όπως η ίδια αναφέρει στην εξώδικη δήλωση προς την εφημερίδα «από κανένα στοιχείο πέραν αβάσιμων και κακόπιστων καταγγελιών ενός βουλευτή αντίπαλου πολιτικού κόμματος στην Κρήτη, δεν προκύπτει ότι εγώ παρότρυνα ή έστω ενημέρωσα την μητέρα μου ώστε να πραγματοποιήσει την ανάληψη».
Η εφημερίδα αποδέχθηκε τα όσα αναφέρει η Νάντια Βαλαβάνη και δημοσίευσε στο φύλλο της 29-05-2016 το εξώδικο της πρώην υπουργού. Σε κείμενο που συνόδευε το εξώδικο, η εφημερίδα αναφέρει ότι «από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Εξώδικο και σ’ επιστολή της Εθνικής Τράπεζας η οποία μας συγκοινοποιήθηκε, προκύπτει ότι, η πληροφόρηση μας στηρίχθηκε σε ισχυρισμούς που προέβαλλαν στελέχη της αντιπολίτευσης στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία αποδεικνύονται σήμερα ως ανακριβή και γι’ αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας δημοσιεύσαμε την Εξώδικο της κας Βαλαβάνη στο φύλλο της Κυριακής 29/05/2016 και την παρούσα ανάρτηση μας.»
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατασχέθηκαν 26 εκατομμύρια χάπια που μετατρέπουν σε «πολεμικές μηχανές» μαχητές του ISIS
Μπλόκο σε κοντέινερ γεμάτο με χιλιάδες οποιούχα χάπια συνολικής αξίας στη χονδρική 13.000.000 δολαρίων με τελικό προορισμό το Ισλαμικό Κράτος, έβαλαν τα λαγωνικά του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών DEA. Σε έρευνα του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και του κλιμακίου της αμερικανικής DEA στην Αθήνα βρέθηκε container με 26 εκατομμύρια οπιούχα χάπια με την εμπορική ονομασία Tramadol. Το container είχε φτάσει στον Πειραιά στις 10 Μαΐου από την Ινδία και ο τελικός του προορισμός ήταν εταιρεία στη Λιβύη που, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται με τζιχαντιστές του ISIS.
Το δηλωθέν φορτίο του container όπου βρέθηκαν τα χάπια ήταν πετσέτες και τραπεζομάντιλα. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να φύγει για τη Λιβύη. Αντίστοιχο φορτίο με χάπια, με αποστολέα την ίδια ινδική εταιρεία και προορισμό την ίδια παραλήπτρια εταιρεία στη Λιβύη, είχε κατασχεθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ντουμπάι.
Οπιούχα χάπια σαν τα Tramadol και τα Captagon, σύμφωνα με αναφορές, καταναλώνονται ευρέως από τους τζιχαντιστές του ISIS, καθώς τους δίνουν αυξημένες αντοχές. Ένα μεγάλο μέρος των χαπιών θα ριχνόταν στη μαύρη αγορά και το υπόλοιπο θα πήγαινε για χρήση των καμικάζι αυτοκτονίας καθώς η συγκεκριμένη ουσία έχει, όπως λένε οι ειδικοί, τη δυνατότητα να «αφαιρεί τη συνείδηση και το συναίσθημα». Κάνει τους χρήστες να νιώθουν ιδιαίτερη ευφορία, να μην κουράζονται, να μην κοιμούνται και να μην έχουν τον φόβο του θανάτου. Σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να μετατρέψει τους χρήστες σε ιδιαίτερα βίαιους, ενώ η αρχική του χρήση ήταν για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνοδος ανωτατων ιεραρχων της Ορθοδοξιας στην Κρητη. Διαφωνιες Πατριαρχειου Μοσχας και Πατριαρχειου Βουλγαριας, τα οποια δεν θα παρευρεθουν. Δεν θα παρευρεθει και το Πατριαρχειο Αντιοχειας (Συριας), λογω εισπηδησης του Πατριαρχειου Ιεροσολυμων στο Καταρ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκρουσεις λαθρομεταναστων στα hot spots. Μαχες σωμα με σωμα Πακιστανων, Μαροκινων, Αλγερινων, με 30 τραυματιες στη Σαμο. Μετα την κολαση φωτιας στον καταυλισμο της Λεσβου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απίστευτης αγριότητας αστυνομική βία στην πόλη Ρεν το απόγευμα της Πέμπτης
3/6/2016 00.08
Της Μαρίας Δεναξά
Απίστευτης αγριότητας αστυνομική βία στην πόλη Ρεν το απόγευμα της Πέμπτης Αστυνομικοί που επέβαιναν σε περιπολικά, κυνηγούσαν σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, διαδηλωτές που διαδήλωναν κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης. Από ανοιχτά παράθυρα ψέκαζαν τον κόσμο με δακρυγόνα κι όταν αντιλήφθηκαν ότι υπήρχαν δημοσιογράφοι κατέβηκαν από τα περιπολικά και όπως υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες, άρχισαν αδιακρίτως να χτυπάνε τον κόσμο και τους δημοσιογράφους μαζί. Διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και δεν έφεραν διακριτικούς αριθμούς. Θύματα της αστυνομικής βίας δύο διαδηλωτές που μεταφέρθηκαν με οχήματα της πυροσβεστικής στο νοσοκομείο, ενώ ένας τρίτος μεταφέρθηκε από εκπρόσωπο του συνδικάτου CGT στα επείγοντα περιστατικά.
Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σε συγκεντρώσεις κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης έγιναν και σε άλλες γαλλικές πόλεις. Στη Ρουέν συνελήφθησαν 5 διαδηλωτές, ενώ στην πόλη Καέν άλλοι 2. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι απεργίες στους σιδηροδρόμους, στις αστικές συγκοινωνίες, στα διυλιστήρια, στα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και αλλού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Οι απεργίες αναμένεται να κλιμακωθούν με την έναρξη του Εuro2016. Ήδη οι πιλότοι της Air France ανακοίνωσαν την Πέμπτη τι ξεκινούν απεργία διαρκείας με την έναρξη της αθλητικής διοργάνωσης. Παρόλο που οι κινητοποιήσεις προκαλούν πονοκέφαλο στην γαλλική κυβέρνηση, ωστόσο ο Φρανσουά Ολάντ δείχνει ότι δεν έχει καμία διάθεση να υποχωρήσει. Νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει το « Βατερλώ» της δημοτικότητας του, όπου μόνο το 13% των Γάλλων δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται, έναντι 84% που δηλώνει το αντίθετο. Σε φθίνουσα πορεία και η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού Βαλς, τον οποίο δεν εμπιστεύεται το 78% των πολιτών. Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει στο διαδίκτυο και το γεγονός της ελλιπούς κάλυψης από τα γαλλικά Μέσα ενημέρωσης των κινητοποιήσεων και επεισοδίων που σχετίζονται με την εργασιακή μεταρρύθμιση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Aραβικός στρατός της Συρίας... πλησιάζει τη Ράκα!
Πριν από λίγο... οι δυνάμεις του ένδοξου Αραβικού στρατού της Συρίας απελευθέρωσαν τα βουνά Abu al-Zayn Monti και Al -Masbah, στην περιοχή του εθνικού αυτοκινητοδρόμου
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καλώς ήρθες σπίτι, συντροφισα Khalida Jarrar!
Μετά από 14 μήνες φυλάκιση από την ισραηλινή κατοχή, η Khalida Jarrar, Παλαιστινια βουλευτής και ηγετικό στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, είναι ελευθερη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για...τον χειμαζόμενο λαό της Συρίας, που έχει πληρώσει την ιμπεριαλιστική αποικιοκρατικη επίθεση με 300.000 νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες, 7 εκατομμύρια πρόσφυγες μέσα στη Συρία
Δύο ασθενοφόρα από την Ιταλία, έφθασαν στη Συρία από την Ιταλία, με πρωτοβουλία της Συριακής Κοινότητας Ιταλίας, απ' όσους συμπαραστέκονται στην Αντίσταση, (στην Αποικιοκρατια της Δυσης και των Αμερικανων), του λαού της Συρίας!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------  
Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, ο ισραηλινοναζιστης ακροδεξιός Mauricio Macri κι εκλεκτός της δύσης, αποφάσισε την αποκαθήλωση του Τσε από την Πινακοθήκη των Πατριωτών της Αργεντινής
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ
Συναίνεση για «διάλογο στη Βενεζουέλα»
Το Μόνιμο Συμβούλιο του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών κατέληξε χτες σε μια συναινετική απόφαση για στήριξη του πολιτικού διαλόγου ανάμεσα στην εκλεγμένη κυβέρνηση της Βενεζουέλας του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο και της αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της Ενωσης Κρατών της Νότιας Αμερικής (UNASUR), και της διαμεσολαβητικής πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει οι πρώην πρωθυπουργοί της Ισπανίας Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, της Δομινικανής Δημοκρατίας Λιονέλ Φερνάντες και του Παναμά Μάρτιν Τορίχος. Ετσι απορρίφθηκε η πρόταση του γγ του ΟΑΚ, Λουίς Αλμάργκο, για ενεργοποίηση της «δημοκρατικής χάρτας» του Οργανισμού περί «θεσμικής κρίσης» που καλούσε σε σύγκληση της Επιτροπής του Οργανισμού για να καταδικαστεί η κυβέρνηση Μαδούρο. Από την πλευρά της, η βενεζουελάνικη κυβέρνηση χαρακτηρίζει τη συναίνεση που επιτεύχθηκε «νίκη υπέρ της συνεννόησης, της ειρήνης και της τήρησης του Συντάγματος».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ
Συνεχίζουν τις επιχειρήσεις οι Κούρδοι
Εντονες αντιδράσεις από Τουρκία
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Οι δυνάμεις των Κούρδων μαχητών που την Τετάρτη ξεκίνησαν επιχείρηση κατάληψης της περιοχής Μαντζίμπ χτες κέρδιζαν έδαφος, σύμφωνα τουλάχιστον με το αραβικό «Αλ Τζαζίρα». Το συγκεκριμένο πρακτορείο μετέδιδε πως οι ένοπλες ομάδες των PYD - YPG είχαν αναπτυχθεί χτες μέχρι τα περίχωρα της ομώνυμης πόλης, πρωτεύουσας της περιοχής που έχει μεγάλη σημασία για την τροφοδοσία του «Ισλαμoφασιστικού Κράτους», άρα η κατάληψή της θα πρόσθετε νέα δεδομένα στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Οι επιχειρήσεις των Κούρδων έχουν την «κάλυψη» Αμερικανών με συμβουλευτικό ρόλο, όπως και την κάλυψη του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, ο συνασπισμός είχε προχωρήσει στους βομβαρδισμούς 18 στόχων του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους». Νοτιότερα, στην επαρχία Χάμα, οι δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού συγκέντρωναν χτες τις προσπάθειές τους, μεταξύ άλλων στην περιοχή Ατέρια, στα ανατολικά της επαρχίας. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο «Σανά», οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να ελέγξουν τις ορεινές περιοχές Αμπού αλ-Ζεΐν και αλ-Μασμπάχ, εκδιώκοντας αρκετούς καθυστερημενους μισθοφορους αληταραδες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους».
Πάντως, να σημειωθεί ότι για τη συνέχιση των κουρδικών επιχειρήσεων αντέδρασε έντονα η Αγκυρα. Ο Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, υποστήριξε χτες ότι οι Κούρδοι της ΥPG διέσχισαν τον Ευφράτη («κόκκινη γραμμή» για την Τουρκία που θεωρεί τους Κούρδους «τρομοκράτες» και απειλή για τα συμφέροντά της). Ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε για αθέτηση διαβεβαιώσεων που είχε δώσει ο διεθνής συνασπισμός ότι η επιχείρηση στο Μαντζίμπ θα γινόταν με «τις βασικές δυνάμεις να είναι Αραβες» και μεταξύ άλλων προειδοποίησε πως η χώρα του θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να εμποδίσει τον «τρόμο» των PYD στη βόρεια Συρία και κατέληξε: «Η Τουρκία δε χρειάζεται την άδεια κανενός, για να εμπλακεί στην περιοχή ώστε να διασφαλίσει τα σύνορά της».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
H απελευθέρωση της Khalida Jarrar του PFLP* μετά από 14 μήνες στις σιωνιστικές φυλακές
* Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) Το PFLP είναι η ιστορική οργάνωση της παλαιστινιακής αριστεράς και δεύτερο ισχυρότερο τμήμα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.