Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Σαββατο 4 Ιουνιου 2016


Άρχισε η τελική επίθεση του συριακού στρατού στην «πρωτεύουσα» των τζιχαντοφασιστών
3/6/2016 20.30
Ο συριακός στρατός υποστηριζόμενος από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές προωθήθηκε στην ελεγχόμενη από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επαρχία Ράκα εξαπολύοντας νέα επίθεση, δήλωσε μία αποικιακή οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας, πλησιάζοντας μια περιοχή όπου υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ μαχητές επιτίθενται επίσης στην τζιχαντοφασιστική οργάνωση. Σφοδρές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν σήμερα περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο του ΙΚ στις ανατολικές περιοχές της επαρχίας Χάμα κοντά στα σύνορα με την επαρχία Ράκα, όπου ο στρατός προωθήθηκε περίπου 12 χλμ. σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια. Ο στρατός βρίσκεται σε απόσταση περίπου 12 χλμ. από τα σύνορα με την επαρχία Ράκα. Υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακές, περιλαμβανομένων των κουρδικών YPG, πραγματοποιούν ξεχωριστή επίθεση εναντίον του ΙΚ στην επαρχία Ράκα και στη γειτονική επαρχία Χαλέπι, η οποία κλιμακώθηκε αυτή την εβδομάδα με μια προώθηση προς την πόλη Μανμπίτζ, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία. Εφημερίδα του Λιβάνου που πρόσκειται στη Δαμασκό έγραψε πως ο συριακός στρατός εισέρχεται, με τη νέα επίθεσή του, "στην αναμέτρηση για τη Ράκα".
Συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε, ωστόσο, πως οι πληροφορίες για επίθεση με στόχο τη Ράκα είναι "προσδοκίες" και ότι τόσο η Ράκα όσο και η Ντέιρ αλ-Ζορ, που βρίσκεται επίσης στα χέρια του ΙΚ, είναι πιθανοί στόχοι των επιχειρήσεων του στρατού. Ο στρατός ανακοίνωσε χθες ότι εξαπέλυσε νέα επιχείρηση με την κάλυψη ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στην περιοχή Ατρίγια της ανατολικής επαρχίας Χάμα που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την επαρχία Ράκα. Κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο στρατός είχε εδαφικά κέρδη και προκάλεσε βαριές απώλειες. "Υπάρχει προώθηση από την Ατρίγια σε δύο μέτωπα αλλά η κατεύθυνση δεν είναι ακόμη ορισμένη", είπε η στρατιωτική πηγή. Η πόλη Ράκα είναι ντε φάκτο πρωτεύουσα του ΙΚ και η επαρχία ήταν σημαντική βάση επιχειρήσεων για την οργάνωση. Η συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε πως ο στρατός επικεντρώνεται στις ανατολικές και βόρειες περιοχές τόσο της επαρχίας Χομς όσο και της επαρχίας Χάμα "προς την κατεύθυνση των συγκεντρώσεων του Νταές (ΙΚ)".
Η επαρχία Χομς συνορεύει με την υπό τον έλεγχο του ΙΚ περιοχή Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία συνδέει τα εδάφη που κατέχει η οργάνωση στη Συρία με εκείνα που κατέχει στο Ιράκ. "Η ηγεσία επί του πεδίου δεν δίνει πληροφορίες για την κύρια ή τη δευτερεύουσα κατεύθυνση, αλλά υπάρχουν δύο πιθανότητες – Ντέιρ αλ-Ζορ και Ράκα", ανέφερε η πηγή αυτή. Η λιβανική εφημερίδα al-Akhbar έγραψε πως ο κύριος στόχος είναι να καταληφθεί η πόλη Τάμπκα στη Ράκα, όπου βρίσκεται μια αεροπορική βάση και ένα μεγάλο οπλοστάσιο του ΙΚ, και να "εισέλθει στην περιοχή μην αφήνοντάς την πλήρως στους αμερικανούς συμμάχους". Η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ συμμαχία Κουρδων-Αραβων στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εξαπέλυσε επίθεση προς αυτή την κατεύθυνση την περασμένη εβδομάδα. Οι SDF ξεκίνησαν επίσης επίθεση εναντίον περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο του ΙΚ στην επαρχία Χαλέπι, ξεκινώντας από την περιοχή Μανμπίτζ. Η επίθεση αυτή, που υποστηρίζεται από ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, έχει σκοπό να αποκόψει κάθε πρόσβαση του ΙΚ στην τουρκική μεθόριο.
Σύμφωνα με την al-Akhbar, η νέα επιχείρηση του συριακού στρατού δεν έχει σκοπό να φθάσει στην πόλη Ράκα "τις ερχόμενες εβδομάδες", αλλά ο σκοπός είναι να φθάσει τουλάχιστον στην πόλη Τάκμπα και στη Λίμνη Άσαντ. Η Τάμπκα βρίσκεται περίπου 50 χλμ. δυτικά της πόλης Ράκα. Το ΙΚ κατέλαβε την Τάμπκα το 2014 στο αποκορύφωμα της γρήγορης επέκτασής του στη Συρία και στο Ιράκ. Ο συριακός στρατός προωθήθηκε στα σύνορα μεταξύ των επαρχιών Ράκα και Χάμα τον Φεβρουάριο. Στρατιωτική πηγή είχε δηλώσει τότε πως η Τάμπκα θα ήταν ο πρώτος στόχος μιας συριακής κυβερνητικής επίθεσης στην επαρχία Ράκα. Ο ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη είχε δηλώσει τον Απρίλιο πως ο συριακός στρατός σχεδίαζε επιθέσεις στις πόλεις Ντέιρ αλ-Ζορ και Ράκα με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία μάχεται εδώ και πολλούς μήνες στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων στο πεδίο της μάχης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πατριαρχείο Αντιοχείας: ''Αφού δεν υπάρχει ενότητα, δεν υπάρχει λόγος σύγκλησης της Μεγάλης Συνόδου''
Σοβαρότατος είναι πια ο κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος στην Κρήτη, αφού, μετά τη Βουλγαρία και η παρουσία του Πατριαρχείου Αντιοχείας θεωρείται αμφίβολη. Με ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Αντιοχείας δηλώνει την απογοήτευσή του που το Οικουμενικό Πατριαρχείο παρέπεμψε την επίλυση του ζητήματος του Κατάρ για την περίοδο μετά την Πανορθόδοξη Σύνοδο. Αυτή η "παραίτηση από τις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία τρία χρόνια που έγινε η εισπήδηση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο Κατάρ", αναφέρει το Πατριαρχείο Αντιοχείας, δεν εκφράζει την "ενότητα της Ορθοδοξίας" και επομένως δε συντρέχει λόγος συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Το Πατριαρχείο Αντιοχείας αναμένει (όπως και η Εκκλησία της Βουλγαρίας) τις άμεσες κινήσεις από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις αδελφές Εκκλησίες, διαφορετικά και αυτό απειλεί να μη μετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περού: Αμφίρροπο το αποτέλεσμα του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών
Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016, 00:09
Πολύ πιο αμφίρροπο μοιάζει πλέον το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στο Περού, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή, καθώς δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι το προβάδισμα της επικρατέστερης υποψήφιας νεοφιλελε αλητισας λαμογιου Κέικο Φουχιμόρι, ακροδεξιάς νεοφιλελε κατραπουτανας πολιτικού και κόρης του φυλακισμένου αληταρα λαμογιου πρώην προέδρου Αλμπέρτο Φουχιμόρι, συρρικνώνεται. Η Φουχιμόρι, 41 ετών, που διατηρούσε προβάδισμα έως και 5 εκατοστιαίων μονάδων αυτή την εβδομάδα, είδε το ποσοστό αυτό να περιέρχεται εντός του ορίου του στατιστικού σφάλματος. Πλέον ο 77χρονος Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, δεξιός πολιτικός και πρώην οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, εμφανίζεται να ισοψηφεί μαζί της. Αναλυτές των εταιρειών δημοσκοπήσεων GfK και Datum αποδίδουν την εξέλιξη στο γεγονός ότι πολλοί μέχρι τώρα αναποφάσιστοι ψηφοφόροι τάσσονται πλέον υπέρ του Κουτσίνσκι. Τόσο η Φουχιμόρι όσο και ο Κουτσίνσκι έχουν σπουδάσει στις ΗΠΑ κι υπόσχονται να εμβαθύνουν το οικονομικό μοντέλο της νεοφιλελευθερης ελευθερίας των αγορών και καταπιεσης του λαου.
Στον δεύτερο γύρο δεν συμμετέχει υποψήφιος της αριστεράς. Η Φουχιμόρι εμφανίστηκε να συγκεντρώνει το 50,3% των έγκυρων ψήφων σε μια έρευνα της GfK που διενεργήθηκε προχθές Τετάρτη και χθες Πέμπτη, διατηρώντας ισχνό προβάδισμα έναντι του Κουτσίνσκι, ο οποίος φέρεται να συγκεντρώνει το 49,7%. Η έρευνα αυτή - τα αποτελέσματα της οποίας περιήλθαν σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς χθες αλλά δεν έχουν δημοσιευθεί στο Περού - έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±2,3%. Η Φουχιμόρι έκλεισε την προεκλογική της εκστρατεία χορεύοντας η πουτανα μπροστά στους μαλακομπουκομενους υποστηρικτές της, αφού επανέλαβε τις μαλακιες της, ότι ο γηραλέος Κουτσίνσκι αγνοεί τις πραγματικότητες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και κατήρτισε το πρόγραμμά του από την άνεση του γραφείου του, ενώ εκείνη περιόδευσε σε όλη τη χώρα. Ο Κουτσίνσκι ολοκλήρωσε τη δική του σε μια λιγότερο πανηγυρική εκδήλωση στην Αρεκίπα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δικοί του υποστηρικτές φώναζαν το σύνθημα "δημοκρατία ναι, δικτατορία όχι", αναφερόμενοι στο αυταρχικό καθεστώς του Αλμπέρτο Φουχιμόρι (1990-2000), ο οποίος εκτίει σήμερα ποινή κάθειρξης για διαφθορά και σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Κουτσίνσκι, άλλοτε πρωθυπουργός, είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας της Φουχιμόρι πριν από πέντε χρόνια και εναντίον εκείνης του άλλοτε αριστερού Ογιάντα Ουμάλα, ο οποίος όμως μετακινήθηκε στη δεξια αφότου ανέλαβε την εξουσία. Πολιτικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι το αποτέλεσμα είναι ανοικτό σε προβλέψεις και επίκειται δραματικό φινάλε: "μπορεί να συμβούν τα πάντα", σχολίασε ο Φερνάνδο Τουέστα του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λίμας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεχιζεται ο πολεμος των ξενων αληταραδων εναντιον της Ελλαδας. Μας αφαιρεσαν την ΠΟΠ (Προστατευομενη Ονομασια Προελευσης) μετα την φετα και στο γιαουρτι. Ελληνικο γιαουρτι θα παραγει η Τσεχια, και φετα η Νοτιος Αφρικη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το σκανδαλο των σκανδαλων που περασε νυχτα από τη βουλη. ΔΩΡΕΑΝ οι ΔΕΚΟ στους «γυπες». ΔΕΗ, ΕΑΣ, ΟΣΕ, ΜΕΤΡΟ, ΔΕΣΦΑ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, «ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», ΕΑΒ, ΕΛΒΟ, στη χρυση λιστα. Το κολπο για να αποκτησουν μετοχες και να μετεχουν στα Δ.Σ. (χωρις ουτε ένα ευρω!), εξαγοραζοντας «κοκκινα» δανεια, για τα οποια ουτως η αλλως εγγυαται το δημοσιο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελιες Καλαμων βαπτιζονται τα Ισπανικα «κουκουτσια». Οι πολύ υποδεεστερης ποιοτητας Ισπανικες ελιες «κλεβουν» την αριστη πιστοποιηση της Καλαματιανης ελιας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονικη. Παρεμβαση εισαγγελεα για το ΑΧΕΠΑ. Χειρουργουνται οσοι πληρωνουν τα υλικα! Πρωταφανεις καταγγελιες. Οι εργαζομενοι λενε ότι οποιος εχει χρηματα σωζεται και κανουν λογω για δωρεες υλικων του χειρουργειου συγγενων υπερ των ασθενων τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Θα υπερασπιστούμε την εργασία, όπως κάναμε για την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις», διαμηνύει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης.
Δηλαδη οπως κατεστρεψετην κατοικια και τις συνταξεις, θα καταστρεψει και την εργασια!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα πέθανε ο Μοχάμεντ Αλί σε ηλικία 74 ετών. Στο βίντεο εξηγεί γιατί αρνείται να πολεμήσει στον πόλεμο του Βιετνάμ. Πολλοί/ες θα τον θυμούνται ως μεγάλο αθλητή, άλλες/οι ως έναν άνθρωπο που ενώ θα μπορούσε να είχε λουφάξει στη δόξα του και τα φράγκα του πήρε μέρος σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες της γενιάς του ενάντια στο ρατσισμό και τον πόλεμο.
"Ανάλαφρος σαν φτερό και δυνατός σαν μολύβι. Έπαιζε μποξ χορεύοντας, αλλά ήταν καταλυτικός. Το 1967 ο Μοχάμεντ Άλι, που γεννήθηκε με το όνομα Κάσιους Κλέι, αρνήθηκε να φορέσει στρατιωτικά. «Θέλουν να με στείλουν να σκοτώσω Βιετναμέζους», είπε. «Ποιος ταπεινώνει τους μαύρους στη χώρα μου; Οι Βιετναμέζοι; Αυτοί δεν μου έχουν κάνει τίποτα.» Τον αποκάλεσαν προδότη της πατρίδας. Τον απείλησαν με φυλάκιση, του απαγόρευσαν να συνεχίσει το μποξ. Του αφαίρεσαν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Η τιμωρία αυτή ήταν το τρόπαιό του. Παίρνοντάς του το στέμμα, τον έστεψαν βασιλιά. Πέντε χρόνια αργότερα, κάποιοι φοιτητές του ζήτησαν να απαγγείλει κάτι. Κι εκείνος επινόησε στη στιγμή το συντομότερο ποίημα της παγκόσμιας ιστορίας: Me, we Εγώ, εμείς Από το βιβλίο του Ε. Γκαλεάνο "Καθρέφτες, μια σχεδόν παγκόσμια ιστορία" εκδ. Πάπυρος
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Muhammad Ali στην Κούβα με τον Φιντέλ Κάστρο εναντίον του εμπάργκο...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Η Ρωσία απελευθερώνει αποδείξεις στρατιωτικού εφοδιασμού που προέρχεται από την Τουρκία
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμία "ημέρα μνήμης" για τα 3 εκατομμύρια που εξόντωσαν οι ΗΠΑ στο Βιετνάμ
Μάλλον έχει διαφύγει στη διεθνή κοινότητα αυτή η Γενοκτονία... Έχει διαφύγει και στους επαγγελματίες "ανθρωπιστές", "αντιρατσιστές", υπερασπιστές των "ανθρωπίνων δικαιωμάτωΝ, γκέι, λεσβιών, τρανς και Σια... * και να μην ξεχνάμε... οι βόμβες Ναπάλμ που έριχναν οι "πολιτισμένοι" αμερικανοί στο Βιετνάμ, ήταν παραγωγή από το Λαύριο...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έφυγε ο Κάσιους... καλό του ταξίδι!
Έφυγε ο αμερικανός που χαστούκισε τους ιμπεριαλιστές!
Έφυγε ο Κάσιους Κλέι, γνωστός ως Μοχάμεντ Αλι, ο θρύλος του μποξ, αλλά και του αγώνα εναντίον του ρατσισμού και του πολέμου. Ο πρωταθλητής που αρνήθηκε να πάει να πολεμήσει εναντίον των Βιετκόνγκ, στο βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμος του Βιετνάμ: "H συνείδησή μου δεν με αφήνει να πυροβολήσω τα αδέρφια μου, σκουρόχρωμους ανθρώπους, φτωχούς, πεινασμένους ανθρώπους μέσα στην λάσπη, για την μεγάλη, ισχυρή Αμερική. Να τους πυροβολήσω γιατί; Ποτέ δεν με αποκάλεσαν νέγρο. Ποτέ δεν με λυντσάρισαν. Ποτέ δεν διέταξαν αγριόσκυλα να μου ορμήξουν". Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών, στο Φοίνιξ της Αριζόνα... Εκείνο που δεν του συγχώρησαν ποτέ οι ιμπεριαλιστές, συνέβη στις... 28 Απρίλη 1967, όταν ήδη Παγκόσμιος Πρωταθλητής βαρέων βαρών, το σύμβολο της υπερδύναμης των ΗΠΑ, αρνήθηκε να σηκώσει το όπλο του εναντίον του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του Βιετναμέζικου λαού...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το στρατόπεδο της Ελ Ντάμπα που βρισκόταν 150 χιλιόμετρα μακριά από την Αλεξάνδρεια, ήταν τόπος εξορίας των Ελλήνων αριστερών κατά την περίοδο των Δεκεμβριανών...
Το στρατόπεδο της Ελ Ντάμπα που βρισκόταν 150 χιλιόμετρα μακριά από την Αλεξάνδρεια, ήταν τόπος εξορίας των Ελλήνων αριστερών κατά την περίοδο των Δεκεμβριανών. Στο βρετανικό στρατόπεδο της Αιγύπτου στάλθηκαν πάνω από 5.000 Έλληνες αριστεροί και όχι μόνο... Η Ελ Ντάμπα είχε συνδέσει την ύπαρξή της με την περίοδο της μάχης του EL ALAMEIN κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί πρωτο-οδηγήθηκαν οι αιχμάλωτοι Γερμανοί που πιάστηκαν κατά την περίφημη αυτή μάχη. Αργότερα, με πρόσχημα τα λεγόμενα «Δεκεμβριανά» η κυβέρνηση Παπανδρέου σε συνεννόηση με τους Αγγλους βρήκε τρόπο να ξαποστείλει από τα πόδια της τους ΕΑΜίτες-ΕΛΑΣίτες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενώ ο ξάδελφος του Τσακαλώτου παίρνει τις μπίζνες, άνεργος πούλαγε σκόρδα για να αγοράσει ψωμί για τα παιδιά του και το κράτος δικαιοσύνης τον τιμώρησε με 5.000 ευρώ πρόστιμο, για 140 σκόρδα... μπράβο σας!
Διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για υπαίθρια πώληση 140 σκόρδων επέβαλε το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού Βολου σε 49χρονο ημεδαπό. Ο 49χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς να πουλάει σκόρδα χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια. Συνελήφθη για παραεμπόριο, ενώ η πραμάτειά του κατασχέθηκε. Μετά την επιβολή προστίμου αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί σε ρητή δικάσιμο κατηγορούμενο για παραεμπόριο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο «κόκκινο» η λειτουργία των ΜΕΘ! Κλειστές 200 κλίνες λόγω έλλειψης προσωπικού!
Μόνο 600 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα, ενώ κλειστές παραμένουν άλλες 180 έως 200, λόγω της έλλειψης προσωπικού, τη στιγμή που θα έπρεπε να υπάρχουν 2.000 κλίνες ΜΕΘ σε ολόκληρη τη χώρα. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από παρουσίαση της... πρώην διευθύντριας της ΜΕΘ και του Ιατρείου Πόνου του Θεαγενείου, αναισθησιολόγου Γεωργίας Αναστασιάδου, σε διημερίδα με θέμα «Σαράντα χρόνια ΜΕΘ και Ιατρείο Πόνου», την οποία διοργανώνει, στη Θεσσαλονίκη, η Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη ΜΕΘ και το Ιατρείο Πόνου του Θεαγενείου. «Σήμερα, στην Ελλάδα, υπάρχουν 400.000 νοσοκομειακές κλίνες. Με αναλογία 5% κλινών εντατικής, θα έπρεπε να είχαμε 2.000 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς, σήμερα υπάρχουν μόνο 600 κλίνες ΜΕΘ ανοιχτές, 180 έως 200 είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού και υπάρχουν άλλες 70 κλίνες εντατικής θεραπείας-αυξημένης φροντίδας. Λόγω της έλλειψης κλινών παρατηρούνται αρνήσεις εισαγωγής και οι συγγενείς των ασθενών απειλούν ότι θα πάνε στον εισαγγελέα. Το 22% έως 43% των αρνήσεων εισαγωγής είναι λόγω έλλειψης κλινών. Για να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες πρέπει να διακομίζονται στη ΜΕΘ ασθενείς που έχουν πιθανότητα να ζήσουν και να μην διακομίζονται ασθενείς για να πεθάνουν», επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Αναστασιάδου. Παράλληλα, τόνισε ότι καθώς η ανάγκη για εντατική φροντίδα συνεχίζει να αυξάνεται, θα συνεχίσει να αυξάνεται και η αναλογία των κλινών ΜΕΘ προς τις νοσοκομειακές κλίνες. «Η ΜΕΘ αποκτά όλο και μεγαλύτερο ρόλο στο κέντρο της οξείας νοσοκομειακής φροντίδας. Η αυξανόμενη ζήτηση των κλινών ΜΕΘ οφείλεται στην αύξηση του ορίου ζωής, την αύξηση των τραυμάτων, κυρίως έπειτα από τροχαία, την αύξηση των ασθενών με ανοσοκαταστολή, όπως είναι οι ασθενείς με ΑIDS, οι ασθενείς μετά από χημειοθεραπεία ή μεταμόσχευση, την ευρεία χρήση καπνού, αλκοόλ ή και άλλων εθιστικών ουσιών. Καθώς ο πληθυσμός γερνά, αυξάνεται η ανάγκη για εντατικολόγους», πρόσθεσε η κ. Αναστασιάδου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
3/6/2016. Ο Αραβικός στρατός της Συρίας, συνέλαβε τον πιο μισητό δήμιο του χαλιφάτου, τον ειδικευμένο σε αποκεφαλισμούς παιδιών...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
3/6/2016... στα 12 χιλιόμετρα από την Καλλινίκη (Ράκα), ο περήφανος Αραβικιός στρατός της Συρίας!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ
Πραγματοποιούνται παράλληλες, αλλά όχι κοινές, επιχειρήσεις με κατεύθυνση το προπύργιο των τζιχαντιστών, στη Ράκα. Από τη μια, ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, προωθήθηκε στις ανατολικές περιοχές της επαρχίας Χάμα στα 12 χλμ. από την επαρχία Ράκα, ενώ με τη στήριξη των ΗΠΑ, διάφορες ένοπλες ομάδες περιλαμβανομένων των κουρδικών YPG, πραγματοποιούν ξεχωριστή επίθεση εναντίον του «ΙΚ» στην επαρχία Ράκα και στη γειτονική Χαλέπι, η οποία κλιμακώθηκε αυτήν τη βδομάδα με μια προώθηση προς την πόλη Μανμπίτζ, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία. Συριακή στρατιωτική πηγή, πάντως, δήλωσε ότι οι πληροφορίες για επίθεση, με στόχο τη Ράκα, από αυτές τις δυνάμεις είναι «προσδοκίες» και ότι τόσο η Ράκα όσο και η Ντέιρ αλ-Ζορ, που βρίσκεται επίσης στα χέρια του «ΙΚ», είναι πιθανοί στόχοι των επιχειρήσεων του στρατού στο σχεδιασμό που ήδη υπάρχει.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ Συνέχιση απεργιών για απόσυρση του «Ελ Κομρί»
Κάλπικες ελπίδες καλλιεργεί η κυβέρνηση, προσπαθώντας να διασπάσει τους εργαζόμενους
ΠΑΡΙΣΙ.-- Οι πολύμορφοι αγώνες χιλιάδων Γάλλων εργαζομένων με αίτημα την πλήρη απόσυρση του νόμου «Ελ Κομρί» συνεχίζονται σε πολλούς εργασιακούς χώρους, με τη συμμετοχή να παραμένει δυναμική στους κλάδους της Ενέργειας και των Μεταφορών. Χτες, η «Λε Μοντ» έγραφε ότι οι γενικές συνελεύσεις εργαζομένων στους σιδηρόδρομους (SNCF) αποφάσισαν πάλι νέες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Από τη μεριά της, πάντως, η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να παγιδεύσει τους εργαζόμενους, επιδιώκοντας παζάρια κατά κλάδο, μοιράζοντας υποσχέσεις για δήθεν «βελτιώσεις» (σε σχέση με διάφορα αιτήματα των απεργών) και επενδύοντας στο συντεχνιασμό και τη διασπαστική τακτική που σχεδιασμένα καλλιεργει. Τέτοια είναι, για παράδειγμα, η προσπάθεια που γίνεται για να χτυπηθεί ο αγώνας των σιδηροδρομικών. Χτες, δημοσιεύτηκε συνέντευξη του πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς, όπου δήλωνε ότι «σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις για την οικονομική πορεία» του SNCF, της κρατικής εταιρείας του χώρου, της οποίας η πλήρης παράδοση στους ιδιώτες είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης (στο πλαίσιο και της προσαρμογής της στις ευρωπαϊκές Οδηγίες). «Στη SNCF και (γενικά) στις σιδηροδρομικές μεταφορές, οι κοινωνικοί εταίροι έχουν στο τραπέζι ένα σχέδιο που εγγυάται ένα υψηλό επίπεδο προστασίας των μισθωτών» ισχυρίστηκε προκαλώντας ωμά, αφού εδώ και πολύ καιρό έχουν φανεί οι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης των σιδηρόδρομων: μειώσεις προσωπικού και δρομολογίων. Εντατικοποίηση για όσους μένουν στις θέσεις τους. «Εκπτώσεις» στην ασφάλεια του δικτύου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εργαζόμενους και επιβάτες. «Η συνέχιση των απεργιών σε αυτό το πλαίσιο είναι ακατανόητη» έσπευσε να συμπληρώσει ο Βαλς, ξεκαθαρίζοντας ότι ο «διάλογος» θα αξιοποιηθεί ακόμα μια φορά ως «καρότο» (αλλά και «μαστίγιο») για την υπονόμευση των εργατικών κινητοποιήσεων. Επιπλέον, οι σχέσεις εργασίες όχι μόνο στους σιδηρόδρομους αλλά σε όλους τους κλάδους «τινάζονται στον αέρα», με τον ίδιο το νόμο «Ελ Κομρί» που έρχεται να «ελαστικοποιήσει» ωράρια, αμοιβές, προσλήψεις - απολύσεις, τα πάντα ουσιαστικά, όπως απαιτούν οι καθυστερημενες ανάγκες του κεφαλαίου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραγδαία επιδείνωση στην Συρία.Δεκάδες τουρκικά φορτηγά με βαρύ οπλισμό και εκατοντάδες ισλαμιστές κατευθύνονται σε Ιλντίμπ και Ράκκα.Βίντεο από ρωσικό uav,καταγράφει την τουρκική ανάμειξη.Tεράστιο στρατόπεδο τσετσένων τρομοκρατών εντός της Τουρκίας,εντόπισε και στοχοποίησε η Ρωσία.Όλες οι τελευταίες πληροφορίες.
4/6/2016
Επιδεινώνεται ραγδαία η κατάσταση στην Συρία.Πριν λίγο,η Ρωσία έδωσε βίντεο από uav,στην κυκλοφορία,στο οποίο διακρίνονται δεκάδες τουρκικά φορτηγά,να μεταφέρουν βαρύ οπλισμό και εκατοντάδες ισλαμιστές,σε Ιλντίμπ,Χαλέπι και Ράκκα,για να αντιμετωπίσουν την συριακή αντεπίθεση.Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη,χτυπούν αυτήν την ώρα,ότι κινείται στους οδικούς άξονες,ενώ όπως έγινε γνωστό,καταστράφηκαν νωρίς το απόγευμα,από τα ρωσικά su,4 ισλαμικές πετρελαιοπηγές.Έξαλλος ο εκπρόσωπος τύπου Στέιτ Ντι Πάρτμεντ,Μαρκ Τόνερ,κάλεσε τους Ρώσους να είναι »πιο προσεχτικοί στο ποιούς βομβαρδίζουν»!!! Σε μια παράλληλη εξέλιξη,αποκαλύφθηκε από συριακές πηγές,πως μεγάλη ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία,πέταξε τον προηγούμενο μήνα για Τεχεράνη,όπου και συμφωνήθηκε με την Ιρανική πλευρά,η εντατικοποίηση της εμπλοκής των 2 χωρών στην συριακή κρίση.Το τι σημαίνει αυτό θα το δούμε τις επόμενες μέρες.Προηγήθηκε η δήλωση Νασράλα αρχηγού της Χεσμπολάχ,πως η οργάνωση θα διπλασιάσει τις δυνάμεις της,στο συριακό μέτωπο.Πανικός στους Τούρκους,μετά την ρωσική διαρροή,πως η Μόσχα,έχει εντοπίσει και στοχοποιήσει,τεράστιο στρατόπεδο Τσετσένων τρομοκρατών,δύναμης 9.000 ανδρών(!!!),στην ανατολική Τουρκία και διατηρεί το δικαίωμα να το εξαφανίσει από τον χάρτη.Ήδη η Μόσχα,έχει ενημερώσει και τους νατοικούς.Ένα είναι σίγουρο,η συριακή κρίση είναι και πάλι στο προσκήνιο..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έλληνες γιατροί με λιγοτερο απο 3 ευρω την ωρα, σε εφημεριες νοσοκομειων (ακομη και για ωραριο στις 3-4.00 τη νυχτα)!!!! Μαλλον εχουν μπερδευτει πολυ τα πραγματα! Θα αναρτηθει συντομα αντιγραφο αποδειξης παρκινγκ για 1 ωρα! Τιμη διπλασια εως τριπλασια απο την αποζημιωση που λαμβανει αυτη τη στιγμη ο Ελληνας επιστημονας για 1 ωρα δουλειας!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Άννα Διαμαντοπούλου αυτοκαταστρέφεται
Επειδή μέχρι τη Δευτέρα θα μπαγιατέψει, αλλά και για να θυμίσω τον ιδρυτικό μύθο του ιστολογίου, σήμερα θα έχουμε εκτάκτως και δεύτερο άρθρο. Η εκσυγχρονίστρια Άννα Διαμαντοπούλου, που από ορισμένους προβάλλεται ως η πιο επιτυχημένη υπουργός Παιδείας και που θεωρείται μια από τις χρυσές εφεδρείες του πολιτικού μας συστήματος, ανάρτησε πριν από λίγο στην προσωπική της σελίδα στο Φέισμπουκ την εξής «φωτογραφία εξωφύλλου»: Με αυτήν δηλαδή τη φωτογραφία υποδέχεται η πρώην υπουργός τους επισκέπτες στην προσωπική της σελίδα, εδώ (τουλάχιστον μέχρι να την αλλάξει). Κι αν κλικάρετε πάνω στη φωτογραφία της σελίδας, μπορείτε να τη δείτε ολόκληρη, που αξίζει διότι είναι «κάτι το ωραίον» για να θυμηθούμε και τον τίτλο του τόμου που είχε αφιερώσει το περιοδικό ΑΝΤΙ στο κιτς: Θαυμάστε την αρχαιοκίτς γραμματοσειρά και τα τρία θαυμαστικά στο τέλος, σήμα κατατεθέν των κειμένων που χαρακτηρίζονται ψεκασμένα και που καταλήγουν σε «ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!!», πράγμα που μας θυμίζει ότι ερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα των αεροψεκασμών δεν έκανε ο Καμμένος αλλά ο Μάκης Βορίδης και, δυστυχώς, ο Φώτης Κουβέλης.
Αλλά δεν είναι μόνο η αισθητική χρεοκοπία της κ. Διαμαντοπούλου, είναι και το κείμενο που διάλεξε να κρεμάσει στην πιο περίοπτη θέση του ψηφιακού της σαλονιού. Για όσους δεν το ξέρουν, είναι ένα κείμενο που αποδίδεται από ελληναράδικους κύκλους στον Ισοκράτη, και το οποίο, τις ταραγμένες μέρες του Δεκέμβρη του 2008 είχε κοσμήσει το πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου. Πράγματι, η εφημερίδα κυκλοφόρησε έχοντας στην πρώτη σελίδα της με τεράστια γράμματα σε κατάμαυρο φόντο το εξής ρητό, δήθεν του Ισοκράτη: Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία. Λέω «δήθεν» ρητό, διότι αυτά τα πράγματα ο Ισοκράτης δεν τα είπε ποτέ• άλλωστε δεν θέλει και πολλή αρχαιομάθεια για να υποψιαστούμε πως η φράση «η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται» ακούγεται πολύ μοντέρνα. Ας δούμε λοιπόν τι είπε όντως ο Ισοκράτης, στον Αρεοπαγιτικό λόγο του.
Οἱ γὰρ κατ’ ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ’ ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ’ ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ’ ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν. Βέβαια, μετάφραση δεν μας χρειάζεται διότι όλοι εμείς οι Έλληνες την έχουμε μία και ενιαία και τρισχιλιετή. Επειδή όμως μπορεί να μας διαβάζει και κανείς αλλοδαπός που δεν μετέχει της ημετέρας παιδείας, μεταφράζω πρόχειρα το απόσπασμα: Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (ενν. στην εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν• ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους. Μ’ άλλα λόγια, ο Ισοκράτης δεν μίλησε για «δημοκρατία που αυτοκαταστρέφεται». Αυτό είναι προϊόν ερμηνείας, για να μην πω προϊόν φαντασίας. Όπως προϊόν φαντασίας, που καμιά σχέση δεν έχει με το πραγματικό ρητό του Ισοκράτη, είναι και η ατάκα ότι η δημοκρατία «κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας». Το απόσπασμα είναι πειραγμένο, ή χακεμένο για να χρησιμοποιήσω μια λέξη του συρμού.
Να πούμε πάντως ότι το πλαστό ρητό δεν το κατασκεύασε ο Ελεύθερος Τύπος. Κυκλοφορούσε από παλιότερα στο Διαδίκτυο, κυρίως σε ελληνοκεντρικά ιστολόγια, ενώ ένας φίλος με ενημέρωσε πως το είχε δει κορνιζαρισμένο σε αστυνομικό τμήμα του υπολοίπου Αττικής. Αν όμως δεν είναι υπεύθυνη για τη λαθροχειρία η εφημερίδα, ασφαλώς έφταιξε που ανεξέταστα έβαλε στην πρώτη σελίδα της κάτι τόσο χτυπητό χωρίς να το ελέγξει• για να μην πω ότι στάθηκε πολύ πρόθυμη να υιοθετήσει την ελληναράδικη πλαστογραφία. Χαρακτήρισα το πειραγμένο ρητό του Ισοκρατη ιδρυτικό μύθο του ιστολογίου, επειδή μόλις είδα το πρωτοσέλιδο εκείνο κάθισα και έγραψα εν θερμώ ένα άρθρο στον παλιό μου ιστότοπο (δεν είχα τότε ιστολόγιο), που το επαναλαμβάνω εν μέρει εδώ, στο οποίο αποκάλυπτα τη λαθροχειρία. Η μεγάλη δημοσιότητα που είχε το άρθρο εκείνο, αλλά και η δυσκολία να απαντήσω γρήγορα και δημόσια στα σχόλια που λάμβανα, ήταν ένας από τους παράγοντες που με έσπρωξαν να ανοίξω, δυο μήνες αργότερα, το ιστολόγιο. Βέβαια, η Διαμαντοπούλου (ή ο εκπρόσωπός της, μικρή σημασία έχει) παρουσιάζει το ρητό ανυπόγραφο. Ωστόσο, και μόνη η ιστορία του ρητού αλλά, καθοριστικά, και η αισθητική του, δείχνουν ολοκάθαρα ότι η «εκσυγχρονιστική πρωτοπορία» του τόπου στην πραγματικότητα ψωνίζει την επιχειρηματολογία της από τα πιο ξεφτελισμένα ακροδεξιά πανέρια -και την παρουσιάζει χωρίς, ούτε καν, να αλλάζει την κιτσάτη συσκευασία!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Συρία ανέφερε στον ΟΗΕ σχετικά με τη συμμετοχή της Ιορδανίας για να οπλίσει τους τρομοκράτες
4/6/2016
Ηνωμένα Έθνη, 3 Ιουνίου - RIA Novosti, Όλγα Denisova. Η Δαμασκός έχει ενημερώσει τον ΟΗΕ σχετικά με τη συμμετοχή της Ιορδανίας για να οπλίσει τους τρομοκράτες στη Συρία, το αντίστοιχο γράμμα εστάλη στον Πρέσβη της Συρίας στον ΟΗΕ, Μπασάρ Τζααφάρι και στον Γενικό Γραμματέα και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Το έγγραφο σημείωσε δύο περιστατικά που συνέβησαν το Μάιο. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι «ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται με την λεγόμενη «ομάδα σουνιτικής νεολαίας », παρέλαβαν από την Ιορδανία στη συριακή πόλη Busra αλ-Σαμ, 13 σιδηροδρομικά φορτηγά και ρυμουλκούμενες πλατφόρμες με όπλα, πυρομαχικά, και πυροβολικό σε κομμάτια. Έχει επίσης, αναφερθεί σχετικά με την παράδοση στις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες από την Ιορδανία στην Συρία 14 οχήματα με κινητήρα. ο Εκπρόσωπος της Συρίας δήλωσε ότι «οι ενέργειες του ιορδανικού καθεστώτος και η άμεση στήριξη των τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία είναι μια κατάφωρη παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου». «Η συριακή κυβέρνηση καλεί και πάλι το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να διασφαλίσει ότι το ιορδανικό καθεστώς θα διακόψει τις ενέργειές του, οι οποίες αποτελούν απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και σε ολόκληρο τον κόσμο», - λέει η επιστολή του Ιμπραήμ Αλ-Τζαφάρι. Προηγουμένως, η αποστολή της Συρίας έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία κατηγόρησε τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και του Κατάρ για την οργάνωση επιθέσεων σε διάφορες πόλεις της χώρας.

2 σχόλια:

e-h είπε...



Cuba Update Special, Friday 3 June
Gerardo Hernández and René González to speak in Britain this summer
Dear Friend
CSC is delighted to announce that René González and Gerardo Hernández will be coming to Britain for the Miami Five Freedom Tour this July.
The two heroes of the Republic of Cuba will be joined by members of their family and Cuban journalists who will report on the tour.
Celebrate freedom for the Miami Five and solidarity with Cuba this July
• Saturday 9 July - Durham Miners Gala
• Tuesday 12 July – Unite Policy Conference
• Wednesday 13 July – Glasgow, 7pm (venue tbc)
• Thursday 14 July – Manchester Town Hall, 6.30pm
• Friday 15 July – Cardiff City Hall, 12pm
• Friday 15 July – Hamilton House, London, 6.30pm.
• Sunday 16 July - Tolpuddle Festival, Dorset
Entry to all events is free.
Join the celebrations - support the tour
We have managed to secure their participation at two of the summer’s largest trade union events, plus rallies in Scotland, Wales, London and North West England to ensure they receive the broadest possible welcome to Britain.
Volunteer: We need volunteers to staff stalls, give out leaflets and carry banners at the Durham Miners Gala and Tolpuddle Festival.
Publicity: We need individuals and organisations to help ensure the largest and best possible celebrations to show the Five the breadth of solidarity with Cuba. Please forward this email to friends and colleagues and share the Tour on Facebook and Twitter.
If you are able to help publicise or volunteer at any of these events please contact CSC on 020 7490 5715 or email campaigns@cuba-solidarity.org.uk.
Donate: We need to raise thousands of pounds to pay for flights, travel, accommodation, and publicity materials.
Join: Now is the time to join CSC and help put an end to the blockade once and for all. Receiving this email does not mean you are a member. If you don’t receive a hard copy of CubaSí magazine through the post then you are not a member. Find out more on what members receive and how you can join online here.
Your support is vitally important to the success of the Freedom Tour. Please help in whatever way you can to give the Five the welcome in Britain that they deserve.


René and Gerardo served more than 13 and 16 years in US jails for working to prevent attacks against Cuba by US-based terrorist organisations. Their wives, Olga and Adriana, who will accompany them with their children, were denied visas to visit them by the US government for more than 10 years. The Miami Five Freedom Tour celebrates their release and recognises the work of British trade unions and the solidarity movement here in the campaign for their freedom and to end the US blockade.
“We owe a big part of our release to the British people who campaigned for our freedom and are looking forward to going there to thank you all in person”
René González
“Through my 16 years in prison I received most mail from Britain. We have very good friends all over the country and we want to go there to meet and thank them all”
Gerardo Hernández
We hope that you will be able to travel to one of the events and help publicise these meetings in your area. We look forward to seeing you in July.
See full details of the tour here.

Yours in solidarity
The Cuba Solidarity Campaign team

e-h είπε...


Κούβα Ενημέρωση Ειδικά, Παρασκευή 3 Ιουν
Gerardo Hernández και René González θα μιλήσουν στη Βρετανία αυτό το καλοκαίρι
Αγαπητέ φίλε
CSC είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο René González και του Gerardo Hernández θα έρθουν στη Βρετανία για τους Μαϊάμι Πέντε Freedom Tour φέτος τον Ιούλιο.
Οι δύο ήρωες της Δημοκρατίας της Κούβας θα συνοδεύονται από μέλη της οικογένειάς τους και της Κούβας δημοσιογράφους που θα υποβάλουν ρεπορταζ σχετικά με την περιοδεία.
Γιορτάστε την ελευθερία για τους Μαϊάμι Πέντε και την αλληλεγγύη με την Κούβα τον Ιούλιο
• Σάββατο 9 Ιούλ - Miners Durham Gala
• Τρίτη 12 Ιούλιος - Διάσκεψη Πολιτικής Unite
• Τετάρτη 13 Ιούλιος - Γλασκώβη, 19:00 (χώρος θα επιβεβαιωθεί)
• Πέμπτη 14 Ιούλιος - Manchester Town Hall, 18:30
• Παρασκευή 15 Ιούλιος - Κάρντιφ Δημαρχείο, 24:00
• Παρασκευή 15 Ιούλιος - Hamilton House, Λονδίνο, 18:30.
• Κυριακή 16 Ιουλ - Φεστιβάλ Tolpuddle, Dorset
Η Εισοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Ενωθητε με τις γιορτές - υποστηρίξτε την περιοδεία
Έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή τους σε δύο από τα μεγαλύτερα γεγονότα συνδικαλιστικα του καλοκαιριού, καθώς και στα συλλαλητήρια στη Σκωτία, την Ουαλία, το Λονδίνο και τη Βορειοδυτική Αγγλία για να διασφαλίσει ότι λαμβάνουν την ευρύτερη δυνατή αποδοχη ότι είναι ευπρόσδεκτοι στη Βρετανία.
Εθελοντής: Χρειαζόμαστε εθελοντές για να στελεχώσουν πάγκους, να δίνουν φυλλάδια και μεταφέρουν πανό στο Durham Miners Gala και Φεστιβάλ Tolpuddle.
Δημοσιότητα: Χρειαζόμαστε άτομα και οργανώσεις να βοηθήσουν για να εξασφαλιστουν οι μεγαλύτερες και καλύτερες δυνατές γιορτές για να δείξει για τους πέντε το εύρος της αλληλεγγύης με την Κούβα. Παρακαλώ προωθήστε αυτό το μήνυμα σε φίλους και συναδέλφους και να μοιραστούν το Tour στο Facebook και στο Twitter.
Αν είστε σε θέση να βοηθήσετε στη δημοσιοποίηση ή εθελοντής σε κάποιο από αυτά τα γεγονότα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το CSC σε 020 7490 5715 ή campaigns@cuba-solidarity.org.uk email.
Δωρεά : Πρέπει να μαζευτούν χιλιάδες λίρες για να πληρώσει για τις πτήσεις, τα ταξίδια, διαμονή, και τα υλικά δημοσιότητας.
Γίνετε μέλος : Τώρα είναι η ώρα να ενταχθειτε στο CSC και να βοηθήσετε να τεθει τέρμα στον αποκλεισμό μια για πάντα. Λαμβάνοντας αυτό το email δεν σημαίνει ότι είστε μέλος.Εάν δεν λάβετε ένα αντίγραφο του περιοδικού CubaSí μέσω ταχυδρομείου, τότε δεν είστε μέλος. Μάθετε περισσότερα για το τι λαμβάνουν τα μέλη και το πώς μπορείτε να συμμετάσχετε σε απευθείας σύνδεση εδώ .
Η υποστήριξή σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του Tour Ελευθερίας.Παρακαλώ βοηθήστε με όποιο τρόπο μπορείτε να δώσετε για τους πέντε το καλωσόρισμα στη Βρετανία που τους αξίζει.


René και του Gerardo ηταν φυλακισμενοι πάνω από 13 και 16 χρόνια σε φυλακές των ΗΠΑ για την εργασία τους να αποτρέψουν τις επιθέσεις κατά της Κούβας από τρομοκρατικές οργανώσεις με έδρα τις ΗΠΑ. Οι συζύγοι τους, Όλγα και Adriana, οι οποίες θα τους συνοδεύουν με τα παιδιά τους, στερήθηκαν θεωρήσεων για να τους επισκεφθούν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για περισσότερα από 10 χρόνια. Το Μαϊάμι Πέντε Freedom Tour γιορτάζει την απελευθέρωσή τους και αναγνωρίζει το έργο των βρετανικών συνδικαλιστικών ενώσεων και του κινήματος αλληλεγγύης εδώ στην εκστρατεία για την ελευθερία τους και για να λήξει το εμπάργκο των ΗΠΑ.
«Οφείλουμε ένα μεγάλο μέρος της απελευθερωσης μας στο βρετανικό λαό ο οποίος αγωνίστηκε για την ελευθερία μας και ανυπομονούμε να παμε εκεί για να σας ευχαριστήσω όλους κατα πρόσωπο"
René González
"Μέσα στα 16 χρόνια μου στη φυλακή Έλαβα τα περισσοτερα mail από τη Βρετανία. Έχουμε πολύ καλούς φίλους σε όλη τη χώρα και θέλουμε να πάμε εκεί για να συναντηθούμε και να τους ευχαριστήσω όλους "
Gerardo Hernandez
Ελπίζουμε ότι θα είστε σε θέση να ταξιδέψετε σε ένα από τα γεγονότα και να βοηθήσετε τη δημοσιοποίηση αυτών των συναντήσεων στην περιοχή σας. Ανυπομονούμε να σας δούμε τον Ιούλιο.
Δείτε όλες τις λεπτομέρειες της περιοδείας εδώ.

Δικός σας σε ένδειξη αλληλεγγύης
Η ομάδα της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα