Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Σαββατο 25 Ιουνιου 2016


"Η ειρήνη που έχουμε στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι αυτονόητη", δήλωσε η Μέρκελ. Θα έπρεπε να 'ναι κατεξοχήν προσεκτική η εκπρόσωπος του γερμανικού ιμπεριαλισμού, όταν πιάνει στο στόμα της τη λέξη "ειρήνη". Δεν είναι παντού Κίεβο. Κι όπου επιχειρήσουν να το κάνουν Κίεβο, να προσέξουν, γιατί μπορεί να τους προκύψει κανένα Ντονμπάς. Και όπως ξέρουμε από την ιστορία, δεν είναι δεδομένη η επιτυχία των σχεδίων Μπαρμπαρόσα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν διαλυόταν η ΕΣΣΔ και η Γιουγκοσλαβία θυμάμαι που επιχειρηματολογούσες για το δικαίωμα κάθε χώρας να αποδεσμεύεται από ευρύτερες ενώσεις. Τι συνέβη στα χρόνια που μεσολάβησαν και άλλαξες γνώμη; Δεν πιστεύω να πρόκειται απλώς για ευθυγράμμιση με την εκάστοτε άποψη των απολογητών του ελληνικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου! Εσύ, είπαμε, είσαι ευρωπαιος «αριστερός». Τρομάρα σου!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ποιοι ψήφισαν Brexit; Οι συνταξιούχοι, οι λιγότερο μορφωμένοι και οι άνεργοι των αποβιομηχανοποιημένων περιοχών. Οι πιο ευάλωτοι δηλαδή στο λαϊκισμό... ". Το 'πιασε ο Σταύρος Θεοδωράκης! Έτσι ακριβώς, όπως έγινε και πέρσι τέτοιον καιρό στην Ελλάδα. Με τις Εκάλες και τα Ψυχικά να δίνουν 75% στο ΝΑΙ, και τα Αιγάλεα και τα Περάματα 75% στο ΟΧΙ. Κάλλιο ευάλωτοι στον λαϊκισμό, παρά γλίτσες στα πόδια του κάθε Μπόμπολα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι πολλοί αυτοί που αναρωτιούνται γιατί μιλάμε για νίκη στη Βρετανία, ενώ ουσιαστικά και πάλι νεοφιλελεύθερη πολιτική θα υλοποιείται.
Μιλώντας για νίκη, αναφέρομαι στο ότι η πλειονότητα των φτωχών Βρετανών ψήφισε έξοδο, με τα 3/4 του City να ψηφίζουν παραμονή. Αυτός ο κόσμος ξέρει καλύτερα απ' οποιονδήποτε αναλυτή για τις επιπτώσεις της ένταξης στην ΕΕ. στη ζωή του. Συνάμα και καθώς η Αριστερά έχει γίνει η κύρια δύναμη υπεράσπισης του ιμπεριαλιστικού και ακραία νεοφιλελεύθερου μορφώματος της Ε.Ε., αυτός ο κόσμος έχει μείνει χωρίς πολιτική διέξοδο.
Δεν πρόκειται να ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική μόνο με το Brexit. Αλλά είναι απείρως πιο ευνοϊκό για έναν λαό να ασκεί πιέσεις σε πολιτικά κέντρα που έχουν λόγο να υπολογίζουν και την ψήφο του, από το να υποτάσσεται σε αποφάσεις κέντρων ανεξέλεγκτων, όπως αυτών της Ε.Ε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΉΡΘΕ Η ΣΕΙΡΆ ΜΑΣ…, ΤΟΥ ΔΗΜΉΤΡΗ ΚΑΖΆΚΗ
«Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί,» γράφει στο editorial το Bloomberg για την επικράτηση του Brexit. Ο πανικός δεν περιορίζεται απλά και μόνο στα ταμπλό των χρηματιστικών και πιστωτικών αγορών, αλλά έχει καταλάβει και τα επιτελεία της παγκόσμιας διακυβέρνησης τόσο στην Ευρώπη, όσο και πέραν του Ατλαντικού. Φανταστείτε τον πανικό τους. Μέχρι δική τους βουλευτή δολοφόνησαν για να αποτρέψουν τη ψήφο στο Brexit και δεν τα κατάφεραν.
Με την επικράτηση του Brexit, αλλάζουν πλέον όλα τα δεδομένα. Το «πουλόβερ» της ΕΕ αρχίζει και ξηλώνεται. Οι Βρετανοί και κυρίως τα λαϊκά στρώματα που έχουν δεινοπαθήσει από την παγκοσμιοποίηση και ψήφισαν συντριπτικά υπέρ του Brexit, υπεράσπισαν την ανάγκη ύπαρξης του έθνους κράτους έναντι ενός υπερκράτους όπου το κουμάντο έχουν απάτριδες γραφειοκράτες υποχείρια των μεγαλύτερων αρπακτικών της χρηματαγοράς.
Ο Κάμερον, ο οποίος παραιτήθηκε και είδε το πολιτικό άστρο του να σβήνει με τον πιο άδοξο τρόπο, προσπάθησε να εξαγοράσει τον κύριο όγκο των ψηφοφόρων υπέρ του Brexit με το νόμο της 1η Απριλίου φέτος με βάση τον οποίο θεσπίστηκε ελάχιστο ωρομίσθιο για όλους τους εργαζόμενους άνω των 25 περίπου τα 10 ευρώ. Οι εργαζόμενοι όμως το εξέλαβαν διαφορετικά. Όσο έχουμε εθνική κυβέρνηση μπορούμε να την πιέζουμε για να αποσπούμε κάτι, αν οι αποφάσεις παίρνονται σε υπερεθνικό επίπεδο τι δυνατότητες πίεσης έχουμε; Κι έτσι η εργατική τάξη της Βρετανίας ψήφισε συντριπτικά υπέρ του Brexit, υπέρ του έθνους κράτους. Το δημοψήφισμα αυτό είναι και μια εκ των υστέρων δικαίωση του δικού μας ΟΧΙ. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που ψήφισαν με ένα συντριπτικό σχεδόν 62% εναντίον των επιταγών της Ευρώπης. Οι Βρετανοί πήραν εκδίκηση γι’ αυτό το ΟΧΙ που οι δωσίλογοι της χώρας μας το μετέτρεψαν σε ΝΑΙ. Τώρα ήρθε η σειρά μας. Οι Βρετανοί μας έδειξαν τον δρόμο, ας τον επιλέξουμε κι εμείς πριν η χώρα μας καταστεί ένα τεράστιο νεκροταφείο για τους ίδιους τους Έλληνες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν πρόκειται να αποσχιστεί κανείς από τη Βρετανία
Επειδή διαβάζω διάφορα, για «απόσχιση» της βόρειας Ιρλανδίας και της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, ένα σύντομο σχόλιο. Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα που προφανώς και αγνοούνται σκοπίμως. Οι βόρειοι Ιρλανδοί δεν είναι τυχαίο που παρέμειναν στο ΗΒ και δεν ενώθηκαν με την υπόλοιπη Ιρλανδία εδώ και χρόνια. Και ο λόγος είναι θρησκευτικός. Η Ιρλανδία είναι μια καθολική χώρα ενώ η βόρεια Ιρλανδία είναι προτεστάντικη, δηλαδή έχει τη θρησκεία των Άγγλων κατακτητών. Οι προτεστάντες Ιρλανδοί θεωρούνται από τους καθολικούς Ιρλανδούς «συνεργάτες» των Άγγλων και δωσίλογοι. Εάν τώρα αυτό το πρόβλημα και μίσος αιώνων μπορεί να ξεπεραστεί σε ένα μήνα για χάρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι πράγματι εντυπωσιακό. Πάμε στη Σκωτία. Η Σκωτία, από την εποχή του… Μπρέιβχαρτ, θέλει την ανεξαρτησία της. Στο τέλος όμως πάντα καταλήγει στις «αγκαλιές» της Αγγλίας. Μελετήστε την ιστορία της Σκωτίας για να πάρετε τις απαντήσεις σας. Επίσης διάβασα ότι η Ισπανία διεκδικεί το Γιβραλτάρ. Να τονίσω εδώ ότι πάντα η Ισπανία διεκδικεί το Γιβραλτάρ, δεν έπαψε ποτέ να το ζητά πίσω. Τέλος, τα χαζά που κυκλοφορούν ότι θέλει και η Ουαλία να αποσχιστεί, που ψήφισε υπερ της παραμονης, απλώς είναι για να λέμε καμιά «νεοφιλελευθεριά» να περάσει η ώρα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aλητισα Άνγκελα Μέρκελ του 4ου γερμανικου ραιχ: «Μην θεωρείτε την ειρήνη στην Ευρώπη αυτονόητη»
«Να θυμόμαστε ότι η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν αρχικά μια ιδέα ειρήνης», είπε η αλητισα Άνγκελα Μέρκελ εκφράζοντας την οργη της για την απόφαση των Βρετανών για BREXIT. Η αλητισα κωλογρια Γερμανίδα Καγκελάριος μίλησε για «σημείο καμπής» στην Ευρώπη, αλλά προσταξε ότι οι μελλοντικές συνέπειες αυτής της εξέλιξης θα εξαρτηθούν από την υπακοη των υπόλοιπων 27 κρατών-μελών της ΕΕ. «Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να υπεκφύγουμε. Η σημερινή μέρα [Παρασκευή] αποτελεί καμπή για την Ευρώπη, για την ευρωπαϊκή διαδικασία ενοποίησης», δήλωσε η αλητισα κωλογρια Μέρκελ και τόνισε ότι «το τι θα σημάνουν οι συνέπειες αυτής της υποβάθμισης τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, μήνες και χρόνια, εξαρτάται από το εάν εμείς, τα άλλα 27 προτεκτορατα μας της ΕΕ είμαστε τώρα πρόθυμοι και ικανοί να μην βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα από το δημοψήφισμα, αλλά να λάβουμε από κοινού τις σωστές αποφάσεις έπειτα από διαβουλεύσεις, με ηρεμία και σύνεση». Η αλητισα καγκελάριος του 4ου γερμανικου ραιχ αναγνώρισε ότι συχνά οι άνθρωποι εκφράζουν θεμελιώδεις ανησυχίες σχετικά με την ευρωπαϊκή ενοποίηση και διεταξε ότι «πρέπει να καταστήσουμε σαφές σε αυτούς τους ανθρώπους πώς η Ευρώπη βελτιώνει συγκεκριμένα τη ζωή τους» και ότι η Ευρώπη αποτελεί εγγύηση ειρήνης, ευημερίας και δημοκρατίας. Οι προκλήσεις του σημερινού κόσμου είναι πολύ μεγάλες για να μπορούν να τις αντιμετωπίσουν μεμονωμένα κράτη, πρόσθεσε, για να επαναλάβει την πάγια θέση της ότι μόνο από κοινού μπορεί η Ευρώπη να διαφυλάξει τα συμφέροντά της στον σημερινό παγκόσμιο ανταγωνισμό. «Ακόμη και αν είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς για μας, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης κατω από το 4ο γερμανικο ραιχ ήταν μια ιδέα ειρήνης, όπως ελεγε και ο Χιτλερ για το 3ο. Βλέπουμε όλοι ότι ο κόσμος βρίσκεται σε αναταραχή. Η ειρήνη που έχουμε στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι αυτονόητη», γρυλισε αγρια. Αναφερόμενη στη διαδικασία εξόδου μιας χώρας από την ΕΕ, η Καγκελάριος επισήμανε ότι θα διαρκέσει χρόνια και ότι μέχρι την ολοκλήρωσή της η Βρετανία παραμένει μέλος της ΕΕ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περα από τις βλακειες που γραφουν τα ευανταστα δυτικα δημοσιοκαφρικα παπαγαλακια, κανενα προτεκτορατο του 4ου Ραιχ δεν προκειται να φυγει από την Ε.Ε. Η Γερμανια εχει φροντισει να δεσει με ισχυρες αλυσιδες τους σκλαβους της, και να απειλει ακομα και με πολεμο. Ουτε καν τα προτεκτορατα της Γαλλιας η της Ιταλιας. Γιατι δεν μιλαμε φυσικα σημερα για καποια υποτιθεμενη «ενωση κρατων», αλλα για προτεκτορατα – μπανανιες, που εξυπηρετουν την αγορα του 4ου Ραιχ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χεζμπολάχ: Η μάχη για το Χαλέπι είναι μάχη για τη Συρία
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016, 23:12
Η λιβανική, ριζοσπαστική σιιτική μουσουλμανική οργάνωση Χεζμπολάχ τόνισε ότι η μάχη για να μην χαθεί το Χαλέπι είναι μάχη για ολόκληρη τη Συρία, και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να μάχεται δίπλα στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ. Ο ηγέτης της οργάνωσης, γνωστής για τη νικηφορα, αντισταση της στους σιωαναζι του ισραηλ όταν εισβαλαν στο Λιβανο το 2006, Σαγέντ Χασάν Νασράλα, είπε ότι, καθώς οι μάχες στη Συρία εντείνονται, η οργάνωση έχει χάσει μόνο μέσα στον Ιούνιο, 26 μαχητές. Η Χεζμπολάχ μάχεται κυρίως σε μέτωπα που η Δημοκρατια της ΅Συριας του Προεδρου Άσαντ συγκρούεται με τους ισλαμοφασιστες αληταραδες των δυτικων αποικιοκρατων, καθώς και κατά της αποσχισμενης από τους ιδρυτες της αποικιοκρατες σουνιτικής μουσουλμανοφασιστικής συμμοριας Μέτωπο Αλ Νούσρα, κλάδου της Αλ Κάιντα
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ειμαστε ολοι Αγγλοι!!! Καταρρεει η γερμανικη ενωμενη ευρωπη! Αλλ αντ αλλων οι δημοσκοπησεις εως την τελευταια στιγμη! Γελαει ο πλανητης!
Η ακραια λιτοτητα στο αποσπασμα! Το Ηνωμενο Βασιλειο ξαναγραφει ιστορια. Ο διασυρμος του (γνωστου) Βαρουφακη στη λαθος οχθη του Brimain.
Η επιστροφη των Εθνων. «Κοφτης» στο 4ο Ραιχ. Οι ευρωστρατονομοι ηττηθηκαν. Οι ξεροκεφαλοι Αγγλοι καθοριζουν παλι την παρτιδα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΟΧΙ» από τους Βρετανους στη λιτοτητα και στην ανεργια. Αυτή η Ευρωπη εφερε το Brexit. Ηχηρο χαστουκι στην πολιτικη που επιβαλλει το Βερολινο στην Ε.Ε.
Διαψευστηκαν για πολλοστη φορα οι δημοσκοποι, καθως οι Βρετανοι αποφασισαν με «καθαρη» διαφορα 1,26 εκατομμυριων ψηφων την αποχωρηση από την γερμανοκρατουμενη αποικια της Ε.Ε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιάλτα 2 ή Μπαρμπαρόσα 2;
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η “ΑΡΙΣΤΕΡΗ” ΑΜΗΧΑΝΙΑ
Στις 8-9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, η πιο κρίσιμη από το «τέλος» του Ψυχρού Πολέμου, όπου θα συζητηθούν καίριας σημασίας ζητήματα που αφορούν και τη συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ευρωατλαντικό σχεδιασμό: «Από τη Βαλτική έως τη Μεσόγειο». Το «Νέο Δόγμα: από τη Βαλτική έως τη Μεσόγειο», σηματοδοτεί μια νέα περίοδο οξυμένης επιθετικότητας των ΗΠΑ, με τη χώρα μας -και το Αιγαίο- να βρίσκεται στη... «πρώτη γραμμή πυρός». Το προσφυγικό. Η de facto διχοτόμηση του Αιγαίου. Οι εξελίξεις στη Κύπρο, ο πόλεμος στη Συρία και οι ανησυχητικές εξελίξεις στη Μαύρη Θάλασσα με την Ουκρανία να παραδίδει ολόκληρο το νότιο κομμάτι της στο ΝΑΤΟ, μαζί με τα λιμάνια της Οδησσού, 3 αεροδρόμια στη Χερσώνα, αλλά και τα νησιά Pervomayskiy. Και η Ε.Ε. δεν παρακολουθεί απλά. Ήδη συζητείται το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί και η συνεργασία ΝΑΤΟ - Frontex, ενώ θα αποφασιστεί και η ενοποίηση της επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Active Endeavor», (με στόχο την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας»), με τη ναυτική επιχείρηση της Ε.Ε. «EUNAVFOR MED Sophia». Τους στόχους αυτούς θα βοηθήσει σημαντικά η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, με τη συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης.
ΓΙΑΛΤΑ 2 Ή ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ 2;
Η χρονιά που πέρασε ήταν εφιαλτική για τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.Αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από τη Μέση Ανατολή, τη Θάλασσα της Κίνας και είδαν τους επαγγελματίες,μισθοφόρους, «εθελοντές» να ταπεινώνονται από τις λαϊκές πολιτοφυλακές στην ανατολική Ουκρανία. Επέστρεψαν όμως στο ευρωπαϊκό έδαφος με τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις από το «τέλος»(;) του Ψυχρού Πολέμου. Anaconda-16, Baltops και Iron Wolf 2016. Στην Anaconda-16,στην Πολωνία, έλαβαν μέρος 31.000 στρατιώτες από 24 κράτη. 14.000 από τις ΗΠΑ. Για πρώτη φορά από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, γερμανικά τανκς διέσχισαν τα σύνορα προς την Πολωνία. Η Baltops περιλαμβάνει 4.500 στρατεύματα από τις σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες. Θα περιλαμβάνει εκατοντάδες στρατιώτες από τη Φινλανδία και τη Σουηδία, οι οποίες τυπικα δεν είναι στο ΝΑΤΟ,αλλά «έχουν θορυβηθεί από τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία» (!). Η Iron Wolf περιλαμβάνει 5.000 στρατιώτες και θα πραγματοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό στη Λιθουανία και τη Λετονία.
Η ΣΚΙΩΔΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Οι ΗΠΑ έχουν οριστικοποιήσει τα σχέδια για εγκατάσταση αντι-βαλλιστικών πυραύλων στην Πολωνία και στη Ρουμανία, ενώ η Πολωνία συστήνει μια δύναμη των εφέδρων της τάξης των 35.000. Στις 3 του Ιουνίου του 2016, το Ατλαντικό Συμβούλιο, που φέρεται να ενεργεί πλέον ως σκιώδης κυβέρνηση των ΗΠΑ, εξέδωσε δελτίο τύπου για τη συνάντηση της Βαρσοβίας: «Αντιμετωπίζουμε μία από τις πιο δύσκολες συνθήκες ασφάλειας και δεκαετίες. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις από τη Ρωσία ... και την ίδια στιγμή θα πρέπει να ασχοληθούμε με το τόξο της κρίσης που εκτείνεται σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. [...] Η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή, καθώς πηγαίνουμε στην σύνοδο κορυφής της Βαρσοβίας. Πρέπει να τους δείξουμε όλοι ότι το ΝΑΤΟ είναι αποφασιμένο και νομίζω ότι θα το κάνουμε.»
Στις 8 Ιουνίου πραγματοποιείται το NATO Energy Security Forum 2016. Θέμα του ο ρόλος του ΝΑΤΟ στην ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης. Το ρητορικό ερώτημα που έπρεπε να απαντήσει το Φόρουμ ήταν: «Αν το ΝΑΤΟ επιτεθεί στη Ρωσία, και η Ρωσία σταματήσει τις παραδόσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, θα είναι οι ΗΠΑ είναι σε θέση να παραδώσει αναγκαία υγροποιημένου φυσικού αερίου και προϊόντων πετρελαίου μέσω θαλάσσης;» Ας συνυπολογίσουμε εδώ τις πληροφορίες που θέλουν τις ΗΠΑ να δημιουργούν, με ορίζοντα διετίας, εγκαταστάσεις για την υποδοχή και μετατροπή υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Καβάλα. ΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ 1999 ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Θα μπορούσαν να γραφούν σελίδες με τις ολοένα και πιο επιθετικές κινήσεις του ΝΑΤΟ, εντός πλέον και του ευρωπαϊκού εδάφους. Το εντυπωσιακό δεν είναι η ποιοτική και ποσοτική διάσταση των κινήσεων αυτών. Είναι το «τείχος της σιωπής» που έχει επιβληθεί και η τεράστια προπαγάνδα αντι/παρα πληροφόρησης. Με θύμα, πολλές φορές-δυστυχώς-και την αριστερά. Το 1999 μοιάζει πλέον μακρινό για την πολιτική ατζέντα της ελληνικής αριστεράς.
2 χρόνια ναζιστικών σφαγών-με ΝΑΤΟική κάλυψη- στην Ουκρανία, το προοίμιο πολλών από τις εξελίξεις που θα συναντήσουμε στο άμεσο μέλλον, δεν στάθηκαν ικανή συνθήκη να αποτελέσουν το κρίκο που θα συνδέσει το αντιφασιστικό με το αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα, με την αναγκαιότητα κάθετης ρήξης με τον ευρωατλαντισμό, με όποιο πρόσημο και εάν εμφανίζεται. Προφανώς για τους ίδιους λόγους που το κίνημα για το προσφυγικό ή το αντιπολεμικό, δε μπόρεσε να συνδεθεί με όλους τους προηγούμενους κρίκους. Όμως η ζωή αλλάζει, (και προχωράει με ταχύτητα), δίχως να λογαριάζει τη δική μας μελαγχολία. Ο πόλεμος δεν είναι πια μια αόριστη απειλή. Αλλά το ενδεχόμενο της άμεσης εμπλοκής της χώρας μας σε αυτόν, ορατό όσο ποτέ. Και η αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ελευθερίας-ανεξαρτησίας, με στόχο να αποτρέψει την οποιαδήποτε εμπλοκή την χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, πιο ώριμη από ποτέ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα γιουσουφάκια του Ερντογάν: Ναι, έχει υποστηρικτές και στον ελληνικό χώρο… Eκτός από τους δεδομένους εθνομηδενιστές, Βαρθολομαίο και Alex...
Μέχρι πρότινος ξέραμε για τους απορριπτικούς και τους οπαδούς της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, γνωρίζαμε για τους επαναπροσεγγιστές και όσους θέλουν την Κύπρο ατόφια ελληνική γη. Τα διάφορα στρατόπεδα ήταν λίγο ή πολύ γνωστά. Εσχάτως όμως βλέπουμε να έχει δημιουργηθεί μια... νέα κατάσταση πραγμάτων εντός της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Αυτή η νέα τάση της «όποιας λύσης» είναι πολύ πιο προχωρημένη έκδοση των όσων γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα. Μέσα από τον δημόσιο καθημερινό τους λόγο και μέσα από την γραφίδα τους έχουν προχωρήσει πολύ πιο πέρα και από αυτήν ακόμα τη ΔΔΟ.
Γιατί άλλο είναι να υποστηρίζεις μια μορφή λύσης του Κυπριακού, άλλο να θεωρείς ότι ένας συμβιβασμός μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες για τον τόπο, και άλλο είναι να εμφανίζονται κάποιοι με πολύ πιο προχωρημένες θέσεις. Δεν έμειναν μόνο στις καλές σχέσεις με τους Τουρκοκύπριους αλλά εσχάτως έχουν αναλάβει ρόλο πρέσβη των τουρκικών θέσεων – όπως αυτές εκφράζονται από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κάνουν μάθημα σωστής συμπεριφοράς στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, του υποδεικνύουν τι πρέπει να δεχθεί και εάν αυτός βάλει κάποιους όρους αρχίζουν τις κατηγορίες. Όπως έγινε πρόσφατα και με την δήθεν προσφορά των Τούρκων για συμβολή στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Τρόοδος. Όλοι αυτοί, λοιπόν, κάθε άλλο παρά το καλό του τόπου τους είναι που σκέφτονται. Αντίθετα λειτουργούν ως γιουσουφάκια στην αυλή του σουλτάνου Ερντογάν. Δεν τους νοιάζει τι θα συμβεί αλλά το πώς θα είναι χαρούμενος ο… «πολυχρονεμένος σουλτάνος». Κάπου τα ευρωπαιοαριστερα και δηθεν αντιεξουσιαστικα «γιουσουφάκια του Ερντογάν» έχουν ξεφύγει και φαίνεται ξεχνούν πού βρίσκονται και πού κατοικούν.
Δείχνουν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα δεν είναι το πώς θα λυθεί το πρόβλημα της Κύπρου, αλλά το πώς θα ικανοποιηθούν τα τουρκικά αιτήματα. Γιατί εάν η έγνοια τους ήταν η Κύπρος, πολύ διαφορετικά θα έπρεπε να λειτουργούν. Όχι με τη λογική της απόρριψης, αλλά με τη λογική της δημοκρατίας. Αυτή την οποία πολεμά με κάθε μέσο επί καθημερινής βάσεως ο Ερντογάν, αλλά τα γιουσουφάκια του στις ελεύθερες περιοχές ούτε βλέπουν ούτε τους απασχολεί. Η Τουρκία έχει πάρει έναν κατήφορο που δύσκολα μπορεί να σταματήσει ενόσω ο Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία. Κι αυτές οι εξελίξεις δεν είναι σε βάρος μας αλλά αντίθετα υπέρ μας. Οι μόνοι που δεν βλέπουν πού οδηγεί την Τουρκία ο Ερντογάν είναι τα εδώ γιουσουφάκια του. Όλοι άλλοι, ακόμα και κάποιοι ένθερμοι υποστηρικτές του στην Ουάσιγκτον και αλλού, βλέπουν πολύ καλά τους κινδύνους που προκαλεί ο αυταρχισμός τους σουλτάνου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακολούθησε τη συμβουλή του γκαβού της Μυκόνου, του μοντελοπνίχτη ελέω της περιουσίας που έκανε με τον ιδρώτα του!
57χρονος Βολιώτης πούλησε το πατρικό του λόγω χρεών και μετά επέστρεψε στο ίδιο σπίτι και αυτοκτόνησε. Ακολούθησε τη συμβουλή του μοντελοπνίχτη Βαρβιτσιώτη. Ο άτυχος Βολιώτης στον... Παράδεισο... κι ο τυχερός Βαρβιτσιώτης στην Super Paradise στη Μύκονο να απολαμβάνει τα λεφτουδάκια που του εξασφάλισαν οι Έλληνες ματώνοντας από τους άδικους φόρους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
"Οι λιγότερο μορφωμένοι ψήφισαν brexit" είπε ο Σταύρος που έλαβε απολυτήριο λυκείου με μπιλιέτο της κλαδικής καθηγητών του ΠΑΣΟΚ.

1 σχόλιο:

e-h είπε...



Sign my new petition to demand a PR election
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
JUN 24, 2016 — David Cameron has now announced that he will resign as Prime Minister by October, and so a new Conservative Leader will become our new PM - without the public able to give or withhold their consent at the ballot box. Such a profound change further undermines the Government's already-questionable mandate.

For the fundamental decisions that will be made in the next two years to be legitimate, we need an election. This election should use Proportional Representation so that, as in the Referendum, every vote counts - and counts equally.

Brexit could be disastrous for democracy in the UK, or it could provide the tipping point that brings in a new era of genuine democracy. Please sign to help us get Proportional Representation.

Click on the link to sign and share the petition.
http://www.makevotesmatter.org.uk/brexit-petition/




Υπογραψτε τη νέα αναφορά μου για να απαιτήσουμε εκλογές PR
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
24 Ιουνίου του 2016 – Ο David Cameron τώρα ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί απο πρωθυπουργός μέχρι τον Οκτώβριο, και έτσι ενας νέος Συντηρητικός ηγέτης θα γίνει ο νέος μας ΡΜ - χωρίς το κοινό να είναι σε θέση να δώσει ή να αρνηθεί τη συγκατάθεσή του στην κάλπη. Μια τέτοια βαθιά αλλαγή υπονομεύει περαιτέρω την ήδη-αμφισβητήσιμη εντολή της κυβέρνησης.

Για τις σημαντικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθουν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια για να είναι νόμιμες, χρειαζόμαστε εκλογες. Οι εκλογες αυτες θα πρέπει να γινουν με αναλογική εκπροσώπηση, έτσι ώστε, όπως στο δημοψήφισμα, κάθε ψήφος να μετράει - και να μετράει εξίσου.

Το Brexit θα μπορούσε να είναι καταστροφικο για τη δημοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ή θα μπορούσε να αποτελέσει το σημείο καμπής που φέρνει μια νέα εποχή της πραγματικής δημοκρατίας. Παρακαλούμε υπογραψτε για να μας βοηθήσετε να επιτυχουμε την αναλογική εκπροσώπηση.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για να υπογράψετε και να μοιραστείτε την αναφορά.
http://www.makevotesmatter.org.uk/brexit-petition/