Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Κυριακη 26 Ιουνιου 2016


"ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΛΕΝΕ
Πανηγυρίζουν οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες του Λονδίνου για το Brexit και ετοιμάζουν μαζικές επενδύσεις στην Βρετανία
Τι είπατε μυρμηγκάκια? Δεν το άκουσα από τους εγχώριους φωστήρες και τηλεαναλυτές της κατινιάς.
Πανηγυρικό ήταν το κλίμα χθες στο City του Λονδίνου στον ελληνικό εφοπλιστικό κόσμο λόγω του Brexit από την ΕΕ που αποφάσισε ο βρετανικός λαός. Κορυφαία στελέχη του ελληνικού, αλλά και του βρετανικού ναυτιλιακού λόμπι βλέπουν στο Brexit εξαιρετικές ευκαιρίες για αύξηση της κερδοφορίας: "Είναι μια συναρπαστική προοπτική, διότι, όπως κάθε Έλληνας εφοπλιστής ξέρει, η αλλαγή δημιουργεί ευκαιρίες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Martin Stopford, πρόεδρος του ναυλομεσιτικού οίκου Clarkson Research. Σύμφωνα με το Stopford "η ναυτιλία είχε ξεκινήσει το δικό της ‘Sexit’ (λογοπαίγνιο με τις λέξεις shipping -ναυτιλία και exit- έξοδο) από την Ευρωπαϊκή Ενωση στη δεκαετία του 1980, όταν ακόμα και οι γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες νηολογούνταν έξω. Έτσι σήμερα πάνω από το 70% του παγκόσμιου στόλου εμπορεύεται κάτω από διεθνείς σημαίες, εκτός ΕΕ"
Τα ελληνόκτητα ποντοπόρα πλοία αντιπροσωπεύουν το 19,63% του παγκόσμιου στόλου και το 49,96% του στόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ διαθέτουμε τον μεγαλύτερο διεθνώς αριθμό σκαφών μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και τάνκερ. Mάλιστα ετοιμάζονται νέες επενδύσεις, πλέον στο City, αφού πολλές ναυτιλικές που ακόμα βρίσκονται εκτός Βρετανίας, θα μετακινηθούν στην χώρα. Επίσης ο ελληνόκτητος στόλος είναι ο πρώτος σε μέγεθος που αριθμεί 4.585 ποντοπόρα πλοία (άνω των 1.000 τόνων), τόσο σε ολική χωρητικότητα - GT, όσο και σε χωρητικότητα εκτοπίσματος (341,17 εκατομ. τόνους dwt). Την ίδια στιγμή ο Διεθνής Οργανισμός Ναυσιπλοΐας (ΙΜΟ) που έχει την έδρα του στο Λονδίνο, σκοπεύει να αναβαθμίσει την παρουσία του στο Λονδίνο μετά το Brexit! Θα επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του και θα δημιουργηθεί ένα νέο κέντρο για την παγκόσμια ναυτιλία. Η δε, διοίκηση του City, θα στοχεύσει άμεσα την ναυτιλιακή αγορά του της Λεμεσού, της Βαλέτας και του Ρότερνταμ, τώρα που μπορεί να κινηθεί εκτός της σκληρής για τις ναυτιλιακές εταιρείες, νομοθεσίας της ΕΕ. Εδώ και ένα χρόνο η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ απαιτεί να γίνει πιο αυστηρό το καθεστώς, να αρθούν οι φορολογικές ελαφρύνσεις και να αυξηθεί ο φόρος χωρητικότητας, να καταργηθούν οι κρατικές ενισχύσεις στις θαλάσσιες μεταφορές, τις επανομαζόμενες State Aid Guidelines (SAG) κλπ! Λογικό να κάνουν πάρτι οι εφοπλιστές στο Λονδίνο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ξέσπασμα της κρίσης μάς βρήκε με μια έκφραση της άκρας Δεξιάς που όχι μόνο δεν είχε καμιά πρόθεση να θέσει ζήτημα ρήξης με την ευρωζώνη και την Ε.Ε,, αλλά πολύ σύντομα έσπευσε να συμμετάσχει και στην κυβέρνηση κι έτσι να ακυρωθεί η δήθεν "αντισυστημική" ρητορική της. Το κενό του ΛΑΟΣ καλύφθηκε αμέσως από τη Χρυσή Αυγή, της οποίας τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά και η εγκληματική της πρακτική, που ξυπνούσαν ανατριχιαστικές μνήμες από το παρελθόν του ναζισμού, δεν της επέτρεψαν να επεκτείνει την επιρροή της πέρα από τον παραδοσιακά σκληρό πυρήνα της ακροδεξιάς απεύθυνσης. Επιπλέον κι αυτή ακύρωσε τον δήθεν "αντισυστημικό" λόγο της, τασσόμενη υπέρ του ευρώ και της Ε.Ε. Στη χώρα μας, με μόνο τον ξενοφοβικό και ρατσιστικό λόγο, μαζικό φασιστικό κίνημα φάνηκε πως δεν μπορεί να συγκροτηθεί. Σκέφτομαι πως η αδυναμία αυτόνομης πολιτικής συγκρότησης μιας Ακροδεξιάς πραγματικά επικίνδυνης, σχετίζεται άμεσα με την ανυπαρξία κάποιας μερίδας του ελληνικού κεφαλαίου που να έχει συμφέρον από μια ρήξη με τη στρατηγική επιλογή της πρόσδεσης στο ευρώ και στην Ε.Ε.
Μικρες και μεγαλες αριστερες δυναμεις και κομματα είναι υπερ της Ε.Ε. Για το ΚΚΕ είναι γνωστη η θεση του ότι δεν είναι τωρα καιρος να βγουμε από το ευρω και την Ε.Ε. Ολες οι μικρες αριστεριστικες δυναμεις oπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ η ΚΟΕ η ΛΑΕ είναι υποχειρια της Νεας Ταξης Πραγματων του νεοφιλελε καπιταλισμου, και μιλανε για ανοιχτα συνορα της Ελλάδος στον νεοφιλελε καπιταλισμο, για να έρθουν στην κατεστρεμμένη οικονομικα Ελλάδα, 3.000.000.000, εξαθλιμενων του τριτου κόσμου, όχι για να σωθουν από τη φτωχεια, αλλα για να κατασταφεί η Ελλαδα.
Έτσι, δεν είναι τυχαίο το ότι μόνο το ΕΠΑΜ που δεν ανηκει ουτε στη δεξια ουτε στην αριστερα τάσσεται ενάντια στον ευρωπαϊσμό του ελληνικού καπιταλισμού.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απλά δείτε αυτήν την δημοσιογράφο της ΕΡΤ Bαλια Πετουρη που δεν ξέρει τι νόμισμα έχει η Αγγλία
Η άγνοια σε όλο το μεγαλείο της!
26.6.2016 | 00:32
Χτες έγραψα για τη σοβαρότητα της κρατικής βρετανικής τηλεόρασης, σήμερα βλέπουμε μια δημοσιογράφο της ΕΡΤ την Βαλια Πετουρη που παρουσιάζει και εκπομπή να νομίζει ότι η Βρετανία είχε ευρώ και τώρα με το Brexit θα γυρίσει στη στερλίνα. Έχει φτιάξει ολόκληρο σκεπτικό γύρω απ' την ερώτησή της. Δεν μοιάζει να έκανε ένα απλό σαρδάμ, φαίνεται πως το πιστεύει στ' αλήθεια! Η συγκεκριμενη, όταν οι εργαζομενη της ΕΡΤ ειχαν κανει καταληψη στο σταθμο της Αγιας Παρασκευης, ηταν στην παραλια, και ρωτουσε ποτε θα τους διωξουν τα ΜΑΤ για να γυρισει στη δουλεια της. «Η ιδιωτική τηλεόραση δεν έχει αντικειμενική και ποιοτική ενημέρωση, είναι γνωστά πράγματα αυτά» διάβασα στις κριτικες, όπου είδα και το βίντεο. «Γι' αυτό εμείς πληρώνουμε την δημόσια Ερτ, που έχει δημοσιογράφους τζιμάνια, ενημερωμένους, σοβαρούς, αξιόπιστους. η κυρία λέγεται Βάλια Πετούρη και είναι δημοσιογράφος. Ρωτά με στόμφο αν η *επιστροφή* των Βρετανών στη στερλίνα είναι πιθανό να καταστήσει την Ελλάδα ακριβή χώρα...»
Σχολιο.- Πριν γίνει ξανθιά ηταν καστανή (τεράστιο μαλλί φουντωτό μπούκλες ) και εκανε το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ! Ρωτηστε την για την εκλογή ΓΑΠ-Μπενυ το παρασκήνιο, τις λυκοφιλιες, τα μαχαιρώματα όλα τα ξέρει! Τώρα της έτυχε κι αυτής θέση ευθύνης -που λέει και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού -να παρουσιάζει εκπομπή και στέκεται με όλες τις δυνάμεις της στο καθήκον!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΙΑ ΤΟ ΕΙΠΕ στην ΕΡΤ! "Η Βρετανία ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ στη στερλίνα..." - Κι αυτές τις λινάτσες πληρώνει ο Ελληνικός λαός... ο κ. Τελ Αβιβ τι λέει;
"Το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός ΕΕ! Απίστευτο ΜAΣ φαίνεται εδω στο sibilla..." "...υπάρχει τρόπος να οπισθοχωρήσει η Βρετανία;..." "...Τι θα γίνει με τα δίδακτρα των Ελλήνων φοιτητών, τώρα που η Βρετανία ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ(!!!) στη στερλίνα;..."
(Ποιά;... ...Αυτή που τον Αύγουστο του 2013, "δυσανασχετούσε" στην παραλία που στο Ραδιομέγαρο ήταν ακόμα οι... "καταληψίες", οι οποίοι έλιωναν στις βάρδιες και στις... ολονύχτιες σκοπιές. Κι ένιωθε "στριμωγμένη" στα (κατεχόμενα) studio της μπόλεκ&λόλεκ δουτου στην Κατεχάκη... ...Αυτή που τον Απρίλιο του 2014, όταν ξηλώνανε το ιστορικό λογότυπο από την πρόσοψη του Ραδιομεγάρου, έλεγε: "Τέλος Εποχής για την ΕΡΤ"...)
Τί έγινε ρε παιδιά; Πού νομίζουν ότι προπαγανδίζουν; Στην εργασία ποιάς ραδιοτηλεοπτικής εταιρείας, μας γύρισε πίσω ο "Ιανός" κι η παρέα του, του Μαξίμου; Μήπως στο μπογδανοSSκάϊ; Ή... μήπως στο τατιανοBRAVOρούλα"Ε";....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τελεσίγραφο από τον αγραμματο Σουλτς στη Μ. Βρετανία
Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016, 11:11
Οι προετοιμασίες εξόδου των Βρετανών από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ξεκινήσει, αλλά η Μ. Βρετανία δεν έχει καταθέσει ακόμα την προβλεπόμενη αίτηση. Ο αγραμματος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, (εχει τελειωσει μονο το Λυκειο), ζήτησε σε συνέντευξή του στην Bild να το πράξει μέχρι τη σύνοδο κορυφής που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη. Ο Μαρτιν Σουλτς ειχε συλληφθει για ναρκωτικα όταν ηταν 24 χρονων, στα 26 δοκιμασε να αυτοκτονισει λογω ερωτικης απογοητευσης, αλλα απετυχε, μετα ανοιξε βιβλιοπωλειο. Από τα 19 ηταν μελος του σοσιαλδημοκρατικου κομματος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να διεκπεραιωθεί το θέμα σύντομα, αλλά ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θέλει να αφήσει το θέμα στο διάδοχό του. Ο Μάρτιν Σούλτς όμως είπε σε συνέντευξή του στην Βild της Κυριακής ότι η Ε.Ε. «αναμένει η βρετανική κυβέρνηση να το πράξει. Η σύνοδος κορυφής της Τρίτης είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή». Κατά τη προσεχή συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών οι Βρετανοί πρέπει να καταθέσουν το σχετικό αίτημα. Αμέσως μετά μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τους όρους της βρετανικής αποχώρησης, οι οποίες θα κρατήσουν δύο χρόνια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μάρτιν Σουλτς – Ένας τενεκές ξεγάνωτος δίχως απολυτήριο Λυκείου και πρώην αλκοολικός
Τον Μάρτιν Σουλτς, τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο τον γνωρίζετε. Τον ξέρετε όμως; Ξέρετε ποιος είναι; Εμείς κάναμε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, επειδή κάποια «παραπολιτικά» είχαμε ακούσει, και πέσαμε πάνω σε δημοσιεύματα άκρως αποκαλυπτικά για τον βίο και την πολιτεία του. Λοιπόν, θα σας συμβουλεύαμε να καθίσετε όσο πιο αναπαυτικά γίνεται, όπου βρίσκεστε, και να «απολαύσετε» τις... πληροφορίες για τον κ. Σουλτς. Σύμφωνα με δημοσίευμα του sibilla-gr-sibilla.blogspot, με ημερομηνία ανάρτησης 13 Μαΐου 2014, ο Μάρτιν Σουλτς στα 24 του χρόνια παραλίγο να μας… αφήσει για τον άλλον κόσμο.
Ήταν αλκοολικός, δεν είχε κοπέλα, δεν είχε απολυτήριο Λυκείου και σε αυτή την κατάσταση, εντελώς χαμένο κορμί, έκανε και μια απόπειρα αυτοκτονίας.
Το sibilla μας πληροφορεί ότι στη Γερμανία το όνομα του Σουλτς είναι συνώνυμο με τη μετριότητα. Γεννήθηκε σε μια οικογένεια ανθρακωρύχων στο Άαχεν. Σχολείο δεν πήγε πολύ. Είπαμε στα 24 δεν είχε καν πάρει το απολυτήριο Λυκείου. Πριν βρεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση να παριστάνει τον σπουδαίο, το μόνο προηγούμενο δημόσιο αξίωμα του ήταν η εκλογή του ως Δήμαρχος σε μια μικρή πόλη 35.000 κατοίκων. Ο Σουλτς στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα είχε οργανωθεί από 19 ετών, ανήκε στην αριστερή πτέρυγα και έκανε μάλιστα «καριέρα» ως «αριστερό ροτβάιλερ». Τόσο σκληρός αριστερός λέμε. Το επάγγελμά του ήταν βιβλιοπώλης. Εργαζόταν ως υπεύθυνος σε ένα βιβλιοπωλείο και μετά απέκτησε και δικό του βιβλιοπωλείο. Σας γράψαμε παραπάνω ότι ήταν αλκοολικός, τον είχε εγκαταλείψει η κοπέλα του και είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Υποτίθεται ότι τα ξεπέρασε όλα αυτά πηγαίνοντας σε κέντρο αποτοξίνωσης. Και για να λέμε την αλήθεια, πράγματι κατάφερε να αλλάξει πλήρως τη ζωή του. Από ένα αλκοολικό ρεμάλι εξελίχθηκε σε έναν μαχητικό σοσιαλιστή και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δίχως όμως να πάρει ποτέ έστω το απολυτήριο Λυκείου.
Ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής
Ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτή την τεράστια ευρωπαϊκή πολιτική προσωπικότητα, τον Μάρτιν Σουλτς, μας δίνει και το αζέρικοazernews.az. Εκεί διαβάζουμε ότι όταν ήταν παιδί το όνειρό του ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Αλλά ένας τραυματισμός έβαλε τέλος στο όνειρο αυτό πριν ξεκινήσει. Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει στους Financial Times, στις 26 Απριλίου του 2013, είχε παραδεχθεί: «Δεν έκανα τίποτα άλλο από το να παίζω μπάλα στο σχολείο». Αλλά δύο σοβαροί τραυματισμοί στο γόνατο, στα 18 του, ήταν το τέλος του ονείρου του. «Από τη μία ημέρα στην άλλη πάτωσα στο σχολείο και το ποδόσφαιρο για εμένα είχε τελειώσει και τότε έπεσα σε μεγάλη κρίση [σ.σ. κατάθλιψη προφανώς] και άρχισα να πίνω πολύ». Η Bild έχει γράψει ότι ο νεαρός Σουλτς είχε χάσει και τη δουλειά του μια φορά γιατί είχε πάει μεθυσμένος. Μετά ζούσε με το επίδομα ανεργίας, ενώ οικογένεια και φίλοι τον εγκατέλειψαν. Τότε ξεκίνησε να πουλά βιβλία και με τον καιρό έγινε υπεύθυνος σε ένα βιβλιοπωλείο. Αργότερα άρχισε να εργάζεται για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θεωρείται παρορμητικός, επιθετικός και ότι δεν ξέρει τι λέει όταν ανοίγει το στόμα του.
Επίσης είναι και… λαμογιάκος – Να εξηγήσουμε τι εννοούμε
Ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο γερμανικό κανάλι ADR, στις 29 Απριλίου 2014, αποκάλυψε ότι οι Ευρωβουλευτές λαμβάνουν για κάθε συμμετοχή τους σε Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 304 ευρώ ημερήσια αποζημίωση. Αυτά τα χρήματα είναι εξτρά του μισθού τους. Ο Σουλτς είχε γράψει τον εαυτό του σε όλες τις επιτροπές και εκτός από τον μισθό του, έπαιρνε και αποζημίωση καθημερινή, για 365 ημέρες το χρόνο, ότι συμμετείχε σε Επιτροπές. Έτσι «καθάριζε» ακόμα ένα εξτραδάκι 110.000 ευρώ τον χρόνο καθαρά. Το ετήσιο προσωπικό του εισόδημα είναι 200.000 ευρώ. Αυτό το… λαμόγιο, λοιπόν, έρχεται και κάνει υποδείξεις «ηθικής» στην Ελλάδα.
Τι μας λέει η Wkipedia για τον Σουλτς
Πήγε σχολείο στο Broich (τώρα Würselen) του Άαχεν. Αρχικά ονειρευόταν να κάνει καριέρα ως ποδοσφαιριστής, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο έβαλε τέλος στις εφηβικές του φιλοδοξίες. Έγινε μαθητευόμενος βιβλιοπώλης και αργότερα άνοιξε το δικό του βιβλιοπωλείο στο Würselen. Αυτή την εποχή ήταν ήδη ενεργός πολιτικά και σε ηλικία 31 ετών εκλέχθηκε δήμαρχος του Würselen το 1987, μια θέση που κράτησε μέχρι το 1998. Εκτός από γερμανικά, μιλά μερικά αγγλικά και γαλλικά και καταλαβαίνει μερικά ιταλικά και ολλανδικά. Με άλλα λόγια, δεν μιλά τίποτα πέρα από γερμανικά. Γεννήθηκε το 1955. Ο πατέρας του ήταν τοπικός αστυνομικός. Μετά από 4 χρόνια στο δημοτικό, από το 1962 έως το 1966, πήγε σε ρωμαιοκαθολικό σχολείο για 9 χρόνια δίχως να πάρει ποτέ απολυτήριο. Από το 1975 έως το 1977 ο Σουλτς εκπαιδεύτηκε ως βιβλιοπώλης. Τα επόμενα δύο χρόνια εργάστηκε σε εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία και το 1982 άνοιξε το δικό του βιβλιοπωλείο, το οποίο κράτησε ανοιχτό μέχρι το 1994.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υεμένη: Νέες αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ πατριωτών και κατοχικου στρατού
Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016, 06:14
Είκοσι δύο σιίτες πατριωτες αντάρτες και 11 μέλη των κατοχικων δοσιλογικκών δυνάμεων των αποικιοκρατων σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε μάχες σε διάφορες περιοχές της Υεμένης, ανέφεραν κατοχικοι στρατιωτικοί, την ώρα που οι ειρηνευτικές συνομιλίες βρίσκονται σε τέλμα. Σφοδρές μάχες ξέσπασαν στη βόρεια επαρχία Τζάουφ, όταν πατριωτες αντάρτες επιτέθηκαν σε δυνάμεις πιστές στην κατοχικη δοσιλογικη «κυβέρνηση» των αποικιοκρατων που συμμετείχαν σε μια επιχείρηση με την υποστήριξη της συμμαχίας σειχιδων των αραβικών κρατών δουλων των δυτικων αποικιοκρατων υπό την ηγεσία της αληταραδικης ισλαμοφασιστικης Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε αξιωματικός του κατοχικου «στρατού».
Στις μάχες σκοτώθηκαν 13 πατριωτες αντάρτες, ενώ οκτώ μέλη των δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στην κατοχικη δοσιλογικη «κυβέρνηση» των αποικιοκρατων σκοτώθηκαν σε αεροπορικό πλήγμα που έπληξε λάθος στόχο, πρόσθεσε ο ίδιος κατοχικος αξιωματικός. Νοτιότερα, τρεις πατριωτες αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες στη Μπέιχαν, στην επαρχία Σάμπουα, ανακοίνωσε άλλος κατοχικος αξιωματικός. Και στην πόλη Τάιζ της νοτιοδυτικής Υεμένης, έξι πατριωτες αντάρτες και τρεις αληταραδες δοσιλογοι μαχητές που δήλωναν πίστη στην κατοχικη δοσιλογικη «κυβέρνηση» των αποικιοκρατων σκοτώθηκαν όταν οι σιίτες πατριωτες επιτέθηκαν εναντίον των κατοχικων δοσιλογικων «κυβερνητικών» δυνάμεων των αποικιοκρατων, ανέφερε πηγή προσκείμενη στις κατοχικες δοσιλογικες «ένοπλες δυνάμεις». Παρά την κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ την 11η Απριλίου, ανοίγοντας τον δρόμο για τις ειρηνευτικές συνομιλίες οι οποίες διεξάγονται στο Κουβέιτ, επί του πεδίου οι εχθροπραξίες συνεχίζονται.
Στον πόλεμο στην Υεμένη αναμετρώνται δυνάμεις που τάσσονται υπέρ του κατοχικου δοσιλογου «προέδρου» Άμπντελ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, οι οποίες υποστηρίζονται από μια συμμαχία ισλαμοφασιστων σειχιδων των αραβικών κρατών δουλων των δυτικων αποικιοκρατων υπό την ηγεσία των αληταραδων σειχιδων του Ριάντ, κι οι πατριωτες αντάρτες Χούτι, κι έχουν συμμαχήσει με τον στρατο της Υεμενης που παραμένει πιστος στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ. Τη σύγκρουση περιπλέκει η δράση τζιχαντοφασιστών της αλ Κάιντα και του Ισλαμοφασιστικού χαλιφάτου. Στην τελευταία φάση της ένοπλης σύρραξης στην Υεμένη, μετά την ιμπεριαλιστικη αποικιοκρατικη επέμβαση της αληταραδικης συμμαχίας σειχιδων των αραβικών κρατών δουλων των δυτικων αποικιοκρατων τον Μάρτιο του 2015, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 6.400 άνθρωποι, ενώ άλλοι 30.000 έχουν τραυματιστεί.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;
1) Στο Λονδίνο όπου έχει μαζευτεί ο κύριος όγκος των νομιμοποιημένων εποικων/μεταναστών (οι περιβοητοι "μορφωμενοι" των δημοσκοπικών μαγείρων), το Remain κέρδισε με 60-40% Όμως στην υπόλοιπη Αγγλία κέρδισε το Brexit. Αν το δημοψήφισμα γινόταν 4-5 χρόνια αργότερα, η δημογραφική εισβολή θα έγερνε το βάρος του δημοψηφίσματος υπέρ του Remain. Σαφες;
2) Επειδη εχει πεσει πολύς ρατσισμος (αμα τσουζει, ξεχναμε και τα προσχήματα) σε βαρος των οπαδών του Brexit, θα επιχειρησω να δω το ζητημα ρατσιστικα, και εγω, αλλα απο την αναποδη: Για μενα, Σημαντικοτερος Πολιτης (κι ας τον λενε 'αγραμματο', οι υποτιθέμενοι "επαϊοντες") ειναι ο ΡΙΖΩΜΕΝΟΣ παραγωγικος αγροτης ή κτηνοτροφος της επαρχιας (που υποφερει απο τις εγκληματικές ποσοστωσεις της ΚΑΠ) παρά ο γιαπης του Σιτι που δεν ενδιαφέρεται σε ποια επόμενη χωρα θα κανει "παροχη υπηρεσιων" αλλα μονο για το ποιος θα ειναι ο μισθος του...
3) Μην ακουω πληγωμενες, παραπονιάρικες μαλακιες του τυπου "οι νέοι ψηφισαν Remain, οι άνεργοι αλκοολικοι ψηφισαν Brexit". Eκτος κι αν οι (ΣΤΗΜΕΝΟΙ) δημοσκοποι εκαναν ερευνα στα Μάλια της Κρητης. Εκει θα εβρισκαν "νεους ΚΑΙ άνεργους αλκοολικους"...
4) Οι βρετανοι του Brexit ΔΕΝ ψηφισαν εναντια στην Ευρώπη...Αλλωστε ευρωπαιοι ειναι κι οι ιδιοι. Ψηφισαν εναντια στο δικτατορικο διεθυντηριο των Βρυξελλών (που κανεις μας δεν ξερει ΠΟΙΟΣ το διοριζει) και στην αποπειρα του City of London (που ειναι XΩΡΙΣΤΗ κρατικη οντοτητα απο την Βρεττανια) να φορεσει "απο την πισω πορτα" -μεσω ενος Bremain- το ιδιωτικο ευρω της ιδιωτικής ΕΚΤ στο Ηνωμενο Βασιλειο.
5) Ψηφισαν επισης εναντια στις αυθαιρετες εξουσιες καποιου ιερατειου που εκπροσωπειται απο καποιον Αβραμοπουλο ο οποιος, επισης αυθαιρετα, βγαζει φετφα που λεει "οποιος δεν δεχτει τους επιλεγμενους (με τι κριτηρια, αραγε;) εποικους που του στελνουμε, θα τρωει ποστιμο 250.000/κεφαλι....Γλύτωσαν επισης απο την εισβολή 1,2 εκατομμυριων Τουρκων που θα τιναζαν στον αερα το Κρατος Προνοιας των βρετανων...
5) Οι πληγωμένες κορασιδες του -υποτιθέμενου- "δημοκρατικού τοξου" (που, φυσικα, θα πανηγυριζαν σήμερα με ενα Bremain) σκιζουν απο χτες τα ρουχα τους για το "απαραδεκτο δικαιωμα του λαουτζικου, να ερωτάται με δημοψηφισματα". Τους απαντω οτι μακαρι να ειχε περασει απο δημοψηφισμα η αποφαση του Τονι Μπλερ να εμπλέξει το Ηνωμενο βασιλειο στην γενοκτονια εκατομμυριων Ιρακινών προκειμένου καποιοι ΙΔΙΩΤΕΣ να λεηλατησουν το χρυσαφι του καθεστωτος Σανταμ...
6) Φιλακια και ξυδακι, παιδες και κορασιδες!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
35 χρόνια δουλειάς στην Γερμανία, τώρα συνταξιούχος. Πόση σύνταξη παίρνει απο εκεί; Μα 700 ευρώ ο ίδιος και 550 η σύζυγός του. Ο παράδεισος που δήθεν ζουν οι δήθεν εργατικοί, οι δήθεν παραγωγικοί, οι δήθεν τίμιοι, ναι, αυτοί που ματακύλισαν την πατρίδα μας (και μαζί κι άλλες πατρίδες), είναι παραμύθια.
Είναι παράδεισος για εκείνους που τον απολαμβάνουν και στην Ελλάδα. Ολη η Ευρώπη, το ίδιο. Οσο πιο γρήγορα ξεφύγουμε, με νέους ανθρώπους βέβαια, οχι με τους ίδιους, τόσο το καλύτερο για εμας. Το ΕΠΑΜ κι ο Δημήτρης Καζάκης το φωνάζουν τόσα χρόνια. Ενδιαφέρεσθε;;;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Brexit: Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται
25/6/2016
Οι περισσότεροι από εμάς που ζούμε στη Βρετανία δεχτήκαμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, όχι απλως σαν χαστούκι στο πρόσωπο αλλά σαν μπουνιά στο στομάχι. Οι περισσότεροι απο αυτούς που κατέθεσαν το ΟΧΙ τους σ’ αυτό το δημοψήφισμα δέχονται μπουνιές παντού. Χρόνια τώρα. Όσο λιγότερο ηθικολογήσουμε εναντίον τους και όσο πιο σοβαρά πάρουμε αυτό που θέλουν να μας πουν (χωρίς να το συγχέουμε με τον τρόπο με τον οποίο μας το λένε), τόσο πιο γρήγορα θα αντιληφθούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν και είναι, χρόνια τώρα, οι εσωτερικοί μας ξένοι. Όσο άναρθρες κι αν είναι οι κραυγές τους –και ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο– πρέπει να ακουστούν. Ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του Brexit είναι μια νέα αυτοκρατορία που αντεπιτίθεται. Τρομακτικά. Άσχημα. Δύσκολα. Λούμπεν. Δεν χρειάζονται τη διδαχή μας. Δεν χρειάζονται την ανοχή μας. Ουρλιάζουν για χώρο, χρόνο, ευκαιρίες. Ας σκάσουμε επιτέλους, κι ας τους πάρουμε σοβαρά.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πως οι Αμερικανοί,ακύρωσαν την πρόθεση της κυβέρνησης Καραμανλή,για την αγορά των καλύτερων αεροπυροσβεστικών αεροσκαφών στον κόσμο,των ρωσικών Beriev 200.Για να φτάσουμε να καίγεται σήμερα ο ελληνισμός απ’άκρη σ’άκρη.Αυτό το έγκλημα ποιός θα το πληρώσει;
Η πρόθεση της τότε ελληνικής κυβέρνησης, αφορούσε την προμήθεια 6-8 αεροσκαφών Beriev 200, τα οποία όχι μόνο θα ανανέωναν τον απαρχαιωμένο στόλο των CL-215, αλλά θα εκτόξευαν στα ύψη τις δυνατότητες του ελληνικού πυροσβεστικού σώματος, το οποίο με την προσθήκη των συγκεκριμένων αεροσκαφών, θα μπορούσε λόγω των υπερσύχρονων κινητήρων που διαθέτει, να βρίσκεται στον μισό χρόνο απ’ότι τα Canadair, στην εστία της φωτιάς, είτε αυτή βρίσκεται στην Κύπρο, είτε στην Ρόδο, είτε στην Κέρκυρα, μεταφέροντας υπερδιπλάσια ποσότητα νερού!
Η αγορά αυτή πολεμήθηκε όσο τίποτα άλλο από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, με πικρόχολα σχόλια από αργυρώνητους απόστρατους του πυροσβεστικού σώματος με γελοίες δικαιολογίες.Από αυτούς να ζητηθεί σήμερα η ευθύνη της οικολογικής καταστροφής του ελληνισμού, από αυτούς και τις ΗΠΑ, που βλέπουν Κύπρο και νησιά του Αιγαίου να καίγονται και αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα.Για την ιστορία το Βeriev 200, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια πολλαπλή πλατφόρμα αποστολών, από την έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο, ναυτική επιτήρηση-ανθυποβρυχιακό πόλεμο, έως την μεταφορά ειδικών δυνάμεων σε απομακρυσμένες νησίδες του Αιγαίου, πετώντας ελάχιστα μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.Στο βίντεο που ακολουθεί οι αρετές του ρωσικού αεροσκάφους, που αν το είχαν οι Έλληνες πιλότοι στα χέρια τους, θα είχαμε γλυτώσει και ανθρώπινες ζωές και μεγάλο τμήμα του καμένου φυσικού μας πλούτου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σύμφωνα με τα metadata της συλλογής υπογραφών για επανάληψη του δημοψηφίσματος στην Βρετανία, στα 2.000.000 υπογραφές μόλις οι 350.000 εμφανίζονται να είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι υπόλοιπες είναι προφανώς αγορασμένες από ολόκληρο τον πλανήτη. Κατά τα άλλα ήταν ο λαϊκισμός και τα ψέματα ήταν που έφεραν την επικράτηση του Brexit ενώ η αγορά πλαστών υπογραφών είναι μέρος του υψηλού ευρωπαϊκού ιδεώδους...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοκ, λεει, για τα 35.000 πλουσιοπαιδα των Ελληνων τα οποια σπουδαζουν στη Βρετανια και εξαιτιας του Brexit θα πρεπει πιθανον να πληρωσουν 6.000€ παραπανω ως διδακτρα !!!.... Τι μας λες ???? Εδω στη χωρα μας υπαρχουν αριστουχοι φτωχοπαιδα που περασαν σε πολη μακρια απο τον τοπο κατοικιας τους και δεν μπορουν να φοιτησουν (επειδή δεν υπάρχει δωρεάν στέγαση και δωρεάν διατροφή για όλους όπως θα έπρεπε, από το κράτος..)... Αυτα τα λυπαται κανεις άραγε ????
Σχολιο.- Τι παραπάνω μωρέ που πέφτει η στερλίνα και θα τους έρθει και φτηνότερα;
Σχολιο.- Το βρετανικό σύστημα προβλέπει δανειοδότηση του φοιτητή σε ό,τι αφορά τα δίδακτρα. Υποθέτω ότι επειδή θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος μέχρις ότου το ΗΒ βρεθεί εκτός ΕΕ (και με ποια μορφή δεν γνωρίζουμε) τα δίδακτρα θα παραμείνουν ως έχουν. Το ίδιο είχε συμβεί για τα παιδιά που είχαν εισαχθεί τη χρονιά που επιβλήθηκαν δίδακτρα στο ΗΒ τα οποία δεν πλήρωσαν δίδακτρα για όλη την περίοδο ενός ΒΑ ή ΜΑ αντιστοίχως. Επίσης, σχετικά με τους αριστούχους που δεν μπορούν να φοιτήσουν στην επαρχία, δεν έχω συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά από κόρη φίλης που είχε μονογονεϊκή οικογένεια και πολύ χαμηλό εισόδημα (εκπαιδευτικός των 900 ευρώ), η κόρη της κατάφερε να τελειώσει Ιατρική στη Θεσσαλονίκη χάρις στη δωρεάν στέγαση και σίτιση στην Εστία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιογράφος της ΕΡΤ νομίζει ότι η Βρετανία έχει ευρώ και λόγω brexit γυρνάει στην στερλίνα!
Κυριακή, 26 Ιούνιος, 2016 - 11:31
"Τι θα γίνει τώρα που η Βρετανία επιστρέφει στη Στερλίνα;" αναφώνησε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ εκφράζοντας το άγχος της για τα αποτελέσματα του brexit! Το φυντάνι της δημοσιογραφίας, Βάλια Πετούρη που μεταπήδησε από την ΕΡΤ στην ΝΕΡΙΤ και μετά έκανε το come back, . αποκαλύπτει ζωντανά την άγνοιά της ακόμα και για τα βασικά, νομίζοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο ευρώ και με το Brexit θα γυρίσει στη στερλίνα! "Παραδείγματος χάριν στον τουρισμό, η επιστροφή στη στερλίνα είναι πιθανό να καταστήσει την Ελλάδα ακριβή χώρα για τους Βρετανούς τουρίστες;"
Η κυρία παραπάνω (παλιό καλό ΠΑΣΟΚ) ήταν από τους πρώτους που εφυγε απο την ΕΡΤ και πηγε στην ΝΕΡΙΤ του ΣΑΜΑΡΑ...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μερκελ και Σοιμπλε δολοφονησαν την Ε.Ε. Η μετατροπη της Ευρωπης σε γερμανικο προτεκτορατο εχασε. Η πολιτικη της απανθρωπης λιτοτητας δεν μπορει να συνεχιστει, ηταν το μηνυμα των Αγγλων με το ΟΧΙ στο δημοψηφισμα. Δεν καταφεραν να τους παγιδευσουν τα πληρωμενα γκαλοπ. Σοκαρισμενοι οι Γερμανοι βιομηχανοι, χανουνται 90 δις από εξαγωγες και 750.000 γερμανικες θεσεις εργασιας.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Η εκδικηση των μη προνομιουχων. Η οικονομικη λιτοτητα και το Μεταναστευτικο εβγαλαν την Βρετανια από την Ε.Ε. Αγγλοι εργατες και συνταξιουχοι σε συντριπτικα ποσοστα οι υποστηριχτες της εξοδου από την Ε.Ε.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ορος των Κινεζων. «Οσοι εργαζονται στον ΟΛΠ, η θα απολυθουν, η θα μεταταχθουν».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Μάχη της Ελευθερίας συνεχίζεται .. Οι Παλαιστινιοι διοικητικοί κρατούμενοι και ο Bilal Kayed, ένας ηγέτης του PFLP, μπαίνουν στη 12η ημέρα της απεργίας πείνας στα κατοχικά μπουντρούμια ...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κυρία Βάλια Πετούρη... με ποια κριτήρια είναι στην ΕΡΤ & καθαρίζει 3 χιλιαρικάκια το μήνα;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Οι λιγότερο μορφωμένοι ψήφισαν brexit" είπε ο ποταμισιος Σταύρος Θεοδωρακης που έλαβε απολυτήριο λυκείου με μπιλιέτο της κλαδικής καθηγητών του ΠΑΣΟΚ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επειδή ουδείς σοφότερος των ελληναράδων… που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ακροδεξιούς και φασίστες του brexit voters. …έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς τον Independent …όχι ότι θα τους αλλάξει γνώμη αλλά έτσι να έχουνε να λένε στα καφενεία που απέκτησαν πολιτική σκέψη.
Γράφει λοιπόν η εφημερίδα: Οι λευκοί Βρετανοί ψήφισαν κατά 57,5% αποχώρηση από την ΕΕ. Το 76% των -εχόντων υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου- Ασιατών, Αφρικανών, Ινδών, Κινέζων, ψηφίσαν παραμονή στην ΕΕ! Όσον αφορά τους «ξενοφερμένους» αποτελούν το 17,4% του βρετανικού εκλογικού σώματος! Τέλος πλην των μποέμ νέων Λονδρέζων που δεν θέλουν να χάσουν προνόμια …το 68% των 19-30 της υπόλοιπης Βρετανίας ψήφισαν αποχώρηση! Τέλος, οι γηραιότεροι εκτός πρωτεύουσας ψήφισαν κατά 52,3% exit! Ενώ οι συνταξιούχοι εντός των τειχών ψήφισαν `63% bremain! Έτσι για να βάζουμε τα πράγματα και μερικούς ανεγκέφαλους στη θέση τους! Απαντώντας σε ένα προσβλητικό inbox.. Είμαι τόσο ευρωπαϊστής και ταξιδιώτης της γηραιάς ηπείρου και έχω βρεθεί εκεί τόσες φορές όσες έχεις πάει κι εσύ στο Λιγουριό -και έτσι δικαίως βαφτίστηκες ευρωλιγούρης!… η Ευρώπη είναι σπιτι μου… Οι νέοι ιδιοκτήτες του ακινήτου που μου το κλέψανε …μου είναι απεχθείς!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συλλογή υπογραφών για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 του Συντάγματος, προκειμένου να προκηρυχθεί δημοψήφισμα με ερώτημα την Έξοδο ή την Παραμονή της χώρας μας στα όργανα της Ε.Ε. (Ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση)
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενήλικες Έλληνες, έχοντες δικαίωμα ψήφου και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους Εφόσον υπάρχει καταχωρημένο και ταυτοποιημένο email στο TAXIS παράκληση να χρησιμοποιηθεί αυτό
https://secure.avaaz.org/el/petition/GREXIT_GREXIT/?cewSUfb
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιδιαίτερης σημασίας έχουν τα στοιχεία των ψηφοφόρων του βρετανικού δημοψηφίσματος .
Και έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί καταδεικνύεται πώς οι αλλοεθνείς και αλλόθρησκοι μετανάστες, σε σχέση με το θρησκευτικό και φυλετικό προφίλ του μέσου παραδοσιακού Βρετανού, παραλίγο να χαράξουν μια εντελώς διαφορετική πορεία στην Βρετανία από αυτή που επιθυμούσαν οι γηγενείς κάτοικοι, οι οποίοι όμως γερνούν επικίνδυνα: Αντίθετα με τους ψηφοφόρους του Brimain, Ασιάτες, Αφρικανούς κλπ. που είναι 18-35 ετών, οι Βρετανοί που ψήφισαν κατά της ΕΕ είναι βασικά πάνω από 45 ετών! Βάσει λοιπόν των στοιχείων που δημοσίευσε ο Guardian, οι γηγενείς ψηφοφόροι ψήφισαν συνολικά σε ποσοστό 60-40 υπέρ της εξόδου. Αν περιληφθούν σε αυτούς, όμως και οι μετανάστες από τις χώρες της Ευρώπης, που είχαν αποκτήσει υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου, εδώ το ποσοστό των Καυκάσιων (λευκών) πέφτει στο 53% για το Brexit ενώ το 47% ψήφισε το Bremain. Οι ασιατικής καταγωγής ψηφοφόροι (Ινδοί, Πακιστανοί, Κινέζοι, κλπ.) ψήφισαν σε ποσοστό 67%, υπέρ της παραμονής, όπως ακριβώς έπραξε και το 73% των αφρικανών και Αράβων! Δηλαδή, λίγο ακόμα και οι γηγενείς Βρετανοί θα έχαναν τη χώρα μέσα από τα χέρια τους, λόγω της αθρόας "βρετανοποίησης" των μεταναστών!
Οσο για το θρήσκευμα, το 58% των Χριστιανών τάχθηκε υπέρ του Brexit, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του Μουσουλμάνων (70%) ψήφισε υπέρ της Ε.Ε.! Παραλίγο η ψήφος των μουσουλμάνων να καθορίσει το αποτέλεσμα. Αν ένα ποσοστό 10% επιπλέον ψήφιζε υπέρ του Bremain η Βρετανία θα είχε μείνει στην ΕΕ, παρά την συντριπτική υπεροχή στην αρνητική ψήφο των γηγενών χριστιανών, Καυκάσιων κατοίκων! Κατά κάποιο τρόπο οι πρώην αποικίες (βασικά, οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι προέρχονται από τις πρώην βρετανικές αποικίες) παραλίγο να πάρουν την "εκδίκησή" τους για την αποικιοκρατία αιώνων και να χαράξουν ένα διαφορετικό μέλλον στην Βρετανία από αυτό που ήθελε η πλειοψηφία των γηγενών Βρετανών. Σε ότι αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια τα μεσαία και τα χαμηλά οικονομικά στρώματα, ψήφισαν υπέρ του Brexit. Αντίθετα το 57% των υψηλά αμειβόμενων κοινωνικών στρωμάτων τάχθηκε υπέρ του Remain, ενώ αντίθετα, τα μέσα και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, σε ποσοστό 64%, στήριξαν το Brexit.
Σε ότι αφορά τις ηλικίες το 73% των νέων έως 25 ετών (που βρίσκονται εκτός παραγωγικής διαδικασίας και αγνοούν τα δεδομένα επιβίωσης, αλλά συγκεντρώνουν και μεγάλες μάζες μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς) τάχθηκε υπέρ της Ε.Ε., ενώ το 60% ηλικιών άνω των 60 ετών ψήφισε υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. Το 56% των ηλικιών 45 έως 54 ετών και το 57% των ηλικιών 55 έως 64 ετών υποστήριξε το Brexit. νώ το ίδιο ποσοστό στις ηλικίες 35 έως 44 ετών περιορίστηκε στο 52%. Με το Bremain τάχθηκε και το 62% των ηλικιών 25 έως 34 ετών, όπου εντοπίζεται και η μεγάλη μάζα των μεταναστών που είχαν δικαίωμα ψήφου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πως υποδεχτήκαμε την Λέιλα Χάλεντ!
Η ΚΟΕ με το φεστιβάλ της,το Resistance Festival, θα έδινε την δυνατότητα στους Αθηναίους να αντικρίσουν μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα της Παλαιστινιακής αντίστασης,την Λέιλα Χάλνετ και αυτή με την σειρά της να βάλει κάποια πράγματα στην θέση τους. Παρ'όλες τις πιέσεις και τις απειλές από τους Σιωνιστέςοι διοργανωτές κατάφεραν και έκαναν πραγματικότητα κάτι που μέχρι τώρα φαινόταν ανέφικτο. Η αναμονή μεγάλη.Στο άκουσμα μόνο της είδησης πως η θρυλική Λέιλα Χάλεντ θα έρθει επιτέλους στην Ελλάδα, υπήρξε ένας γενικός ξεσηκωμός από όλες τις φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις και όχι μόνο,αλλά και μία τεράστια προσμονή για την στιγμή που θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το χέρι της μεγάλης μας ηρωίδας.
Ο δικός μας ρόλος ήταν να δώσουμε στην συντρόφισσα μας, να καταλάβει με κάθε μέσο και τρόπο πως αυτός ο λαός στέκεται στο πλευρό της Παλαιστίνης αλλά και πως η ατζέντα μας για τα θέματα της Μέσης Ανατολής είναι συγχρονισμένα με αυτά της πολιτικής οργάνωσης που αυτή εκπροσωπεί, δηλαδή του PFLP. Έτσι αποφασίσαμε με προσωπικό κόστος και χωρίς να να ζητήσουμε την βοήθεια από κανέναν να προετοιμάζουμε την υποδοχή που θα της κάναμε κατά την διάρκεια της ομιλίας της.
Το πρώτο πράγμα που φτιάξαμε και σε συνεννόηση με τους διοργανωτές ήταν οι σημαίες του PFLP. Δύο δίμετρες σημαίες που θα κοσμούσαν την συγκέντρωση και θα ανέμιζαν περήφανα μέσα από το κοινό που θα παρακολουθούσε την συζήτηση και που θα έδιναν το στίγμα πως οι πολιτικές θέσεις του PFLP έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα σύνορα της Παλαιστίνης και έχουν βρει εκφραστές σε όλο τον Δυτικό κόσμο. Δεύτερη κίνηση,το να φτιάξουμε πλακάτ με συγκεκριμένα πολιτικά μηνύματα όπως την υποστήριξη του μποϊκοτάζ των εταιριών που στηρίζουν το Σιωνιστικό ψευδοκράτος της Κατεχόμενης Παλαιστίνης, την απαίτηση δικαιοσύνης για την δολοφονία του συντρόφου μας Omar Nayef Zayed στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Βουλγαρία αλλά και την ευαισθητοποίηση γύρω από την κλοπή νερού του Ισραήλ από τους Παλαιστίνιους. Παράλληλα με αυτά ο σύντροφος Άγγελος Κ. ανέλαβε να "στολίσει" τον χώρο με το ιστορικό και πασίγνωστο πανό που έχει φτιάξει για την Παλαιστίνη με σύνθημα "FREEDOM TO PALESTINE". Με αυτόν τον τρόπο κάναμε το λιγότερο καθήκον μας απέναντι σε αυτή την σπουδαία γυναίκα που ενέπνευσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους αλλά και οδήγησε τον Δυτικό κόσμο στο να ασχοληθεί σοβαρά με το Παλαιστινιακό ζήτημα. Πέρα από τις σημαίες του PFLP και τα πλακάτ είχαμε μαζί μας σημαίες της Παλαιστίνης και της Συρίας συγχρονισμένοι πάντα με τις επίσημες θέσεις του PFLP και τις ανακοινώσεις του, αλλά και με ξεκάθαρες δηλώσεις σε συνεντεύξεις της ίδιας της Λέιλα Χάλεντ
Αυτή η σημαία της Συριας ήταν και λόγος κάποιων εντάσεων, αφού κάποιοι υποστηρικτές της Τούρκικης ατζέντας και του FSA οι οποίοι παλεύουν με κάθε μέσο και τρόπο να επιβάλλουν την Ιμπεριαλιστική ατζέντα σαν την κυρίαρχη στις φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις, ενοχλήθηκαν από την παρουσία της αφού αυτή στεκόταν εμπόδιο σε όλες τους τις προσπάθειες τους και διέλυε τόνους και μέρες προπαγάνδας για λογαριασμό των Ιμπεριαλιστών. Τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες κάνανε για να μας κατεβάσουν την συγκεκριμένη Συριακη σημαία αλλά και να προβοκάρουν την ομιλία της Λέιλα, με αξιοσημείωτη, την προσπάθεια από κάποιους (ψάχνουμε να τους βρούμε) που δεν μιλούσαν ούτε Ελληνικά αλλά ούτε Αραβικά και οι οποίοι είχαν το θράσος να απειλήσουν μέχρι Παλαιστίνιους που βρισκόντουσαν μαζί μας. Η Συριακη σημαία έμεινε στον ιστό της και η συγκέντρωσή μας προχώρησε κανονικά όπως και η σπουδαία ομιλία της "πανέμορφης επαναστάτριας της καρδιά μας"