Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Δευτερα 4 Ιουλιου 2016


Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη στερούνται την πρόσβαση σε νερό για προσωπική κατανάλωση, πλύσιμο, καθαριότητα, για την κτηνοτροφία και την άρδευση. Η σοβαρή αυτή έλλειψη παραβιάζει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην υγεία, τη αξιοπρεπή στέγαση, την ισότητα, και την προσβαση στους φυσικούς πόρους. Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα της ισραηλινής πολιτικής, που ισχύει από το 1967, το οποίο βασίζεται στην άδικη κατανομή των υδατικών πόρων στη Δυτική Όχθη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρίξτε μια ματιά να δείτε που καταντήσατε την νεολαία ΑΛΗΤΕΣ!!!!!!!!
«Εχετε αναρωτηθεί πώς νιώθει ένας 19χρονος που έχει στοιχειωδώς τσίπα, στην Ελλάδα του σήμερα;Είμαι 19 χρονών και τους τελευταίους μήνες κάθε πρωί που ξυπνάω αισθάνομαι σαν ξοφλημένος που το μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι να μου δώσουν μία… σύνταξη για να ζήσω!… Οχι γιατί είμαι τεμπέλης, κάθε άλλο….
Ειχα τόση όρεξη να σπουδάσω, να προσπαθήσω και να διεκδικήσω τα όνειρά μου… Αλλά όλα αυτά last year! Εδωσα πανελλαδικές εξετάσεις φέτος και πέρασα στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μα δεν μπορώ να χαρώ την επιτυχία μου, γιατί ο πατέρας μου πριν από έναν μήνα έχασε τη δουλειά του μετά από 16 ολόκληρα χρόνια! Η μάνα μου δεν δουλεύει για να μεγαλώσει εμένα και τη μικρότερη αδελφή μου. Ντρέπομαι να τους ζητήσω ακόμη και τα λεφτά για το εισιτήριο του λεωφορείου μου γι αυτό και τον τελευταίο καιρό αν ποτέ βγω από το σπίτι, πάω παντού με τα πόδια!!!
Πώς λοιπόν να πάω εγώ στα Ιωάννινα να σπουδάσω, 19 χρονών μαντράχαλος όταν οι δικοί μου ζουν με το ζόρι και με δανεικά; Με ποιό δικαίωμα να τους αναγκάσω να στερηθούν τα πάντα και κυρίως ΓΙΑΤΙΙΙΙ;;;; Για να γίνω ένας ακόμη φοιτητής που θα πληρώνει νοίκι αλλά δεν θα σπουδάζει γιατί η σχολή του θα είναι σε -δίκαιη!- κατάληψη; Η για να μπω στην λίστα των άνεργων μαθηματικών όταν και αν παρω ποτέ πτυχίο; Για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό βεβαίως, ούτε λόγος! Να μείνω λοιπόν εδω και να δουλέψω! Πού να βρω όμως δουλειά; Εχω μόνο ένα ξερο απολυτήριο Λυκείου και ένα Proficiency – όπως χιλιάδες άλλοι συνομήλικοί μου. Τι ελπίδες έχω να με πάρουν σε δουλειά; Δεν έχω καν υπηρετήσει στον στρατό! Εχετε σκεφτεί πώς νιώθει ένας 19χρονος που έχει στοιχειωδώς τσίπα, στην Ελλάδα του σήμερα;
Νιώθει γέρος! Βλέπει παντού σκοτάδι! Του απαγορεύουν όχι μόνο να ονειρεύεται αλλά και να αναπνέει. Κι όλα αυτά, από τη μια στιγμή στην άλλη! Σαν κάποιος να μου έκοψε με τη βία τα φτερά και να μου είπε «δεν θα σε αφήσω ποτέ να πετάξεις»! Ισως να αναρωτιέστε γιατί σας τα γράφω όλα αυτά. Τι σας νοιάζει; Για ψυχοθεραπεία μάλλον το κάνω. Γιατί πόνος που μοιράζεται, αντέχεται πιο εύκολα!
Σας Ευχαριστώ… Σωτήρης Μπ. – ετών 19″
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
H αλυσίδα των σούπερ μάρκετ Mαρινοπουλος, λίγο πριν την κατάρρευσή της, συνέχιζε να επιδοτεί με 6 Ευρώ κάθε αναγνώστη του Πρώτου Θέματος. Δηλαδή στη φυσιολογική τιμή των 4,25 Ευρώ της κυριακάτικης εφημερίδας ο αναγνώστης παίρνει 6 Ευρώ μετρητά, που εξαργυρώνει στα ψώνια για τις βασικές βιοτικές ανάγκες. Είναι το πρώτο παράδειγμα στον πλανήτη που ένας αναγνώστης πληρώνεται για να διαβάσει μια εφημερίδα". Καθημερινές ιστορίες της ελληνικής διαπλοκής.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην αρχή αυτοκτονούσαν οι εργάτες, αλλά δεν έδινε κανένας σημασία.
Όταν άρχισαν ν' αυτοκτονούν τ' αφεντικά δεν υπήρχε κανείς να τους κλάψει
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με την λήξη του 5ου Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ. και την ανάδειξη των νέων οργάνων του, πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση, πως οι αγώνες για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, πρέπει να ενταθούν, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά. Με αιχμή του δόρατος, το ψήφισμα για ένα "Συμβόλαιο Τιμής" με τον λαό, ένα πραγματικό συμβόλαιο, μια πρόταση του Δημήτρη Καζάκη, που θα φέρει τις υπογραφές όλων των μελών του Ε.ΠΑ.Μ., όλων των στελεχών και όλων των επίδοξων πολιτευτών και που θα επισείει ποινικές και όχι πολιτικές ευθύνες, για όποιον αθετήσει την υπογραφή του, το Ε.ΠΑ.Μ. πρωτοστατεί στην ανάκτηση της αξιοπιστίας του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Αρκετά πια με τις "ανέξοδες" υποσχέσεις και τις ακατάσχετες παροχολογίες. Βάζουμε τέλος στους "αλεξιπτωστιτές", "μπουκαδόρους" και "σουλατσαδόρους" πολιτικάντες. Κλείνουμε τα στόματα σε λασπολόγους και "καλοθελητές".
Η καθολική υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, που θα τίθεται προεκλογικά στην κρίση των πολιτών και μάλιστα με την απειλή "απώλειας της ελευθερίας και της περιουσίας" των βουλευτών που θα εκλέγονται με το Ε.ΠΑ.Μ, παρακάμπτοντας το κατάπτυστο άρθρο 86 (περί ασυλίας των βουλευτών), είναι η μόνη ασφαλιστική δικλείδα, ώστε να εξαλειφθεί το "σύμπτωμα", της σάπιας εδώ και δεκαετίες πολιτικής ζωής του τόπου, αθέτησης υποσχέσεων και εξαπάτησης των ψηφοφόρων...! Το Ε.ΠΑ.Μ. το τολμά...! Οι πολιτικοί του αντίπαλοι, αντέχουν να το ακολουθήσουν;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρίχνοντας μιά ματιά στην 'συνέντευξη ' Τσακαλώτου στην αυγιανή τρία πράγματα σου χτυπάνε αμέσως στο μάτι
1) Εντεχνα επεξηγεί ο Πινοτσετικός,πως παραχωρείται όλη η Δημόσια Διοίκηση στους δανειστές 2) Υποβιβάζει εντελως τα 99 χρόνια 'αποικίας' μιλώντας γιά κάτι τυπικό σε τετοιου μεγέθους Ανώνυμες Εταιρειες..Μιλάμε για τοσο χυδαίο ψεύτη και πολιτικό κάθαρμα.. 3) Εχει το θράσος να εκφράζει στην Κ.Ε. την στην ουσια χουντικής υφής θέση πως 'δεν εχει σημασία να διεκδικούμε περισσοτέρους βαθμούς ελευθερίας αν δεν έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο πώς θα τους χρησιμοποιήσουμε.'' Ο τύπος δεν ειναι απλά εκφραστής της τάξης του ,αλλά και ένας Πινοτσετικός οπαδός του Ολοκληρωτισμού
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η φυλλάδα η Αυγιανή των επιδοτήσεων φιλοξενει τα δυό Πινοτσετικα κολλητάρια ,Τσακαλώτο και Στουρνάρα. Ο δε Στουρνάρας αναπαράγει όλη την καθεστωτικη αλητεία περί ΄χρημάτων κρυμμένων σε στρώματα' Αυτά βέβαια πρώτος τάχε πει ο Χρυσόγονος.. Οχι δεν ειστε απλά ακροδεξιοί,είστε πιστά τσιράκια των Εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών.. Υιοθετείτε κάθε εμετική συκοφαντία εναντίον των λαϊκών στρωμάτων την ιδια στιγμή που τα εξοντώνετε..ενισχύοντας τον κοινωνικο αυτοματισμό .. Ποιος κρύβει λεφτά στα στρώματα ρε αρχικαραγκιόζηδες,που δεν τολμήσατε ,να κάνετε έστω εναν στοιχειώδη έλεγχο ροής κεφαλαίων στο εξωτερικο?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εχουν σαλταρει ολοι οι «ελληνες» δημοσιοκαφροι, που δεν τους νοιαζουν η φτωχεια και η εξαθλιωση του Ελληνικου Λαου, αλλα τους νοιαζει μονο να μη φυγουμε από την Γερμανικη αποικιοκρατικη Ενωση. Τωρα βρηκαν άλλο θεμα για να διαστρεψουν την προσοχη του κοσμου στα προβληματα του. Ο μουεζινης στην Αγια Σοφια λεει κηρυξε το κορανι μεσα από την Αγια Σοφια. Ρε βλακομουτρα, η Αγια Σοφια είναι μουσουλμανικο τεμενος από τον 15ο αιωνα. Από τοτε δεν υπαρχουν οι παλιες τοιχογραφιες μεσα. Εχουν καλυφθει. Οι Τουρκοι εχουν κηρυξει την Αγια Σοφια σαν ιστορικο μνημειο, όχι για να γινει χριστιανικη εκκλησια, αλλα σαν μουσουλμανικο τεμενος, το οποιο δεν αντεχει λογω των πολλων χρονων κατασκευης του να λειτουργει σαν τεμενος, και γιαυτο το εχουν κηρυξει ιστορικο μνημειο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
5ο Συνέδριο του ΕΠΑΜ: ΜΠΡΟΣΤΑ για τη Νίκη!
Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, χθες Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου «Θόδωρος Αγγελόπουλος», οι εργασίες του 5ου Πανελλήνιου τακτικού Συνεδρίου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), με την υπερψήφιση του νέου πολιτικού σχεδίου και του καταστατικού του Μετώπου, καθώς επίσης με την εκλογή του νέου 35μελούς κεντρικού συντονιστικού οργάνου. Το τριήμερο συνέδριο διεξήχθη σε κλίμα αγωνιστικής ενότητας, αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός και ψηφίστηκαν αρκετά ψηφίσματα, για τη συμμετοχή του ΕΠΑΜ στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις της επετείου του μεγαλειώδους ΟΧΙ του ελληνικού λαού πέρσι στις 5 Ιουλίου, για τις Σκουριές, για την προστασία της οικογένειας και της μητρότητας κα.
Ένας ολόκληρος κύκλος έκλεισε για το ΕΠΑΜ, το οποίο εισέρχεται δυναμικά σε αυτή τη νέα φάση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, πιο ώριμο, πιο έτοιμο, πιο ενωμένο από ποτέ και με τα μέλη και τους φίλους του περισσότερο αποφασισμένα από ποτέ επίσης.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Which Side Are You On? .... και μην μας σπας τ αρχίδια !
Πέρυσι στο χωριό μου Κατάπολα Αμοργού , λίγο πριν το δημοψήφισμα η φωτό ! Το παλέψαμε ! Το κερδίσαμε ! Το καμαρώσαμε !
Το καμαρώνουμε ακόμη ως λαός και κυρίως δεν το χαρίζουμε σ όποιον απατεώνα το έκανε ΝΑΙ , διότι το ΟΧΙ ήταν ΟΧΙ ! Όσοι λοιπόν προσπαθούν ,να δικαιολογήσουν τον συμβιβασμό τους , κάνοντας συνεχώς εκπτώσεις αξιοπρέπειας , επικαλούμενοι ότι εγείρουμε στο χώρο της αριστερά εμφυλιακές καταστάσεις ,ας αναλογιστούν πόσο αριστεροί είναι , στηρίζοντας μια κυβέρνηση που εφαρμόζει νεοφιλευθερες πολιτικές .
Όταν συγκρούονται δύο κόσμοι : Ο κόσμος της αξιοπρέπειας , με τον κόσμο της εκμετάλλευσης διαλέγεις πλευρά . Δεν υπάρχει ουδέτερη στάση και καμία δικαιολογία. Ή πολεμάς ή με την ανοχή σου μας γαμάς και συ ... με άσχημο τρόμο .
Δεδομένου λοιπόν, ότι με την ασχήμια αυτού του κόσμου, κάποιοι είμαστε τσακωμένοι , πρέπει να αποφασίσεις., με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις . Αυτό που κάποιοι χαρακτηρίζουν , "εμφυλιακή κατάσταση" . είναι απλά μια ξεκάθαρη κατάσταση . Το αν κάποιοι δεν θέλουν- για τους όποιους λόγους -να την έχουν, είναι επιλογή τους , αλλά είναι και δικιά μας επιλογή να μην τους δίνουμε άλλοθι . Υ.Γ1 Με ενοχλεί η λάσπη ακόμη κι όταν πέφτει πάνω σε ΣΥΡΙΖαίο ή σε όποιον , διότι φρόντισα να μάθω από πολύ μικρή να είμαι τίμια και με τους πολιτικούς αντιπάλους μου και γενικώς . Έχω πολιτικά επιχειρήματα . Όσοι δεν έχουν και θέλουν και να τους κανακεύουμε , είναι προφανές ότι έχουν κι άλλα θέματα . Ας τα λύσουν !
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
5ο Συνέδριο, Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Θεσμικών Οργάνων, Αποφάσεις - Ψηφίσματα (5ο Συνέδριο)
4 July 2016
Στις 5 Ιουλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το ελληνικό δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα που ο ελληνικός λαός με το συντριπτικό και περήφανο ΟΧΙ του 62%, έστειλε παγκόσμιο μήνυμα για την υπεράσπιση της πατρίδας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Τον Ιούλιο του 2015, ο λαός μας απέδειξε ότι είναι περισσότερος ώριμος από ποτέ να τελειώνει δια παντός με κάθε σκέψη υπαναχώρησης. Να τελειώνει μια και καλή με τις πολιτικές άγριας λιτότητας και εξαθλίωσης. Να σηκώσει το βάρος της διεκδίκησης της ίδιας του της χώρας, απέναντι στην εκποίηση και το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Να βάλει οριστικό τέλος στις τακτικές εκβιασμού του ευρωπαϊκού και διεθνούς διευθυντηρίου, σηκώνοντας την σημαία της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας πολύ ψηλότερα από κάθε επίσημη εκπροσώπησή του.
Η παραχάραξη και η νόθευση του νοήματος του δημοψηφίσματος, η προδοσία που ακολούθησε από την κυβέρνηση της «αριστεράς» και η ανατροπή του αποτελέσματος, αποτέλεσαν συνταγματικό πραξικόπημα. Η ανεπανάληπτη λαϊκή ετυμηγορία, το ΟΧΙ του ελληνικού λαού, είναι ανεξίτηλα γραμμένα στην συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας και στοιχειώνουν σήμερα όλους όσους από το πολιτικό και οικονομικό καθεστώς, έβαλαν πλάτη στην ανατροπή του αποτελέσματος και συντέλεσαν στον σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας. Το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε και γρήγορα θα αποτελέσει την μέγιστη δικαίωση απέναντι στα δεινά που σκοπίμως μεθοδεύτηκαν από την αγαστή συνεργασία του ντόπιων κυβερνήσεων και των ξένων αφεντικών τους. Το ΕΠΑΜ λέγοντας όπως πάντα την αλήθεια στον ελληνικό λαό, αισθάνεται ότι μπορεί σήμερα να απευθυνθεί κοιτώντας στα μάτια κάθε ξεχωριστό πολίτη και να του πει να κρατήσει ψηλά το κεφάλι.
Καλεί κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο, τη νέα γενιά, τους άνεργους σε μαζική συμμετοχή και κινητοποίηση, στην επέτειο του ΟΧΙ στις 5 Ιουλίου 2016 σε κάθε πόλη και χωριό, σε ένα δημοκρατικό και πατριωτικό μήνυμα ενότητας του λαού μας, στην πάλη του για την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, στην διεκδίκηση της πατρίδας μας ενάντια στο καθεστώς κατοχής και τον δοσιλογισμό του πολιτικού κατεστημένου. Το ΕΠΑΜ θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Αθήνας με επίκεντρο την Πλατεία Συντάγματος με συνέπεια και ευθύνη στην ενίσχυση του φρονήματος του ελληνικού λαού προς την απελευθέρωση από κάθε είδους τυραννία.
Το Σώμα του 5ου Συνεδρίου του ΕΠΑΜ
Αθήνα 1 Ιουλίου 2016
http://www.epamhellas.gr/2016/07/04/5%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BC-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80/
------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mε αυτη τη συγκεντρωση-παρατα που σχεδιαζουν τα κομματα του ΟΧΙ, και με την οποια διαφωνει η πλειοψηφια των οπαδων, οι οποιοι καταλαβαινουν τη βλακεια του ολου εγχειρηματος, δεν μπορει παρα να διαφωνησει ο οπιασδηποτε νοημονας. Τα ηλιθια κομματα της αριστερας επιμενουν να μην ακουν τους οπαδους τους. Να μην βγαζουν τα καταλληλα συμερασματα. Παροτι εχει προηγηθει η αποτυχημενη ξεφτιλα των Μενουμευρωπαικιδων του παραιτηθητε, που με το ζορι μαζεψαν 2.000 ατομα. Ο κοσμος εχει σημερινα προβληματα. Δεν ασχολειτε με ενα δημοψηφισμα που νικησε συντριπτικα το ΟΧΙ, αλλα ο κατοχικος Τζιφρας το πεταξε στα σκουπιδια. Κανεις δεν καταλαβαινει το νοημα να γινει μια συγκεντρωση υπερ του ΟΧΙ, που πριν ενα χρονο μαζεψε 100.000 ατομα, και τωρα να μαζευτουν 4.000....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις με τρένα - προαστιακό ως την Πέμπτη
4/7/2916 11.30
Σε ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως και την Πέμπτη, λόγω των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι σιδηροδρομικοί.
Αναλυτικά, οι κινητοποιήσεις έχουν ως εξής: • Δευτέρα (05:00 - 08:00,13:00 - 16:00, 21:00 - 24:00) • Τρίτη(05:0 0- 08:00,13:00 - 16:00, 21:00 - 24:00) • Τετάρτη (24ωρη απεργία) • Πέμπτη(05:00 - 08:00,13:00 - 16:00, 21:00 - 24:00)
Εκτός των δρομολογίων του σιδηροδρομικού δικτύου και του προαστικούεπηρεάζονται και τα δρομολόγια της γραμμής 1 του μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας ως το Αεροδρόμιο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκπληκτικό! Ο Μανού Τσάο παίζει μουσική σε παγκάκι στο Παγκράτι
03|07|2016 13:07
Μοιάζει απίστευτο… αλλά συνέβη και αυτό! Περπατάς στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκρατι τέλη Ιουνίου και βλέπεις έναν άντρα να παίζει κιθάρα και να τραγουδάει… ενώ γύρω του χορεύουν ανέμελα παιδάκια! Το παράξενο είναι ότι αυτός ο άνδρας δεν είναι άλλος από τον... Μανού Τσάο!
Ο γνωστός τραγουδιστής ηρθε στην Ελλαδα και θα δωσει μια συναυλια στο Παγκράτι, αλλα δεν παρελειψε να περασει από τις σκηνες που εχουν στησει οι εργαζομενοι του αυτοδιαχειριζομενου εργαστασιου της ΒΙΟΜΕ από τη Θεσσαλονικη, το οποιο θελει να κλεισει η κυβερνηση, και οι εργαζομενοι εχουν στησει σκηνες εξω από το υπουργειο Εργασιας σα μορφη διαμαρτυριας, ο Μανου Τσαο τους επισκεφθηκε και τραγουδησε για αυτους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι του «Athens Ledra»
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016, 11:53
Διαδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί οι εργαζόμενοι του «Athens Ledra». Αυτήν την ώρα περίπου 150 άτομα κάνουν πορεία μπροστά από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, η οποία αναμένεται να καταλήξει έξω από το Υπουργείο Εργασίας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Για εγκλήματα πολέμου καταζητούνται Ισραηλινοί πολιτικοί στη Βρετανία
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016, 10:15
Το Ισραήλ αποκάλυψε ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας Tzipi Livni κλήθηκε σε ανάκριση από τη βρετανική μητροπολιτική αστυνομία, για κατηγορίες που αφορούν σε εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον Παλαιστινίων στη Γάζα, την περίοδο 2008-9. Ταυτόχρονα αποκαλύφθηκε ότι έχει ανοίξει κατάλογος με υπογραφές στο Ηνωμένο Βασίλειο, εναντίον του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον οποίο ζητείται η σύλληψή του για εγκλήματα εναντίον των Παλαιστινίων. Ως τώρα έχουν συγκεντρωθεί 80.000 υπογραφές. Η κλήση της υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι για ανάκριση εκδόθηκε την Πέμπτη, αλλά δημοσιοποιήθηκε τρεις ημέρες αργότερα, αφού είχε ανακληθεί με την επίκληση της διπλωματικής της ασυλίας. Τούτο έγινε αποδεκτό, έπειτα από διαβουλεύσεις των βρετανικών και ισραηλινών Αρχών, που είχαν αποτέλεσμα να τερματισθεί η επίσκεψη της Λίβνι στο Λονδίνο, όπως έγραψε η ισραηλινή «Haaretz». Το διπλωματικό στάτους που έγινε αποδεκτό από τις βρετανικές Αρχές για τη Λίβνι απέτρεψε τη σύλληψη και παραπομπή της όσο ήταν επί βρετανικού εδάφους, όπου βρισκόταν για να παραστεί σε εκδήλωση που είχαν οργανώσει η εφημερίδα και η Βρετανική Ισραηλιτική Κοινότητα. Για τη Λίβνι, που είναι μέλος του ισραηλινού κοινοβουλίου, εκκρεμεί υπόθεση που ερευνά η βρετανική αστυνομία για τον ρόλο της στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, το 2008, οπότε ήταν υπουργός Εξωτερικών, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μέλος του ισραηλινού συμβουλίου ασφαλείας. Το ένταλμα είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος στο Ισραήλ Isaac Herzog, ο οποίος είχε στείλει διάβημα διαμαρτυρίας στο βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας παρέμβαση από τον υπουργό Philip Hammond «να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον», όπως έγραψε η Jerusalem Post. Η Λίβνι είχε επισκεφθεί και πέρυσι τη Βρετανία, αλλά είχε προηγουμένως την πρόνοια να της χορηγηθεί διπλωματική ασυλία για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά. Αναφερόμενη σε όσα κατηγορείται, η Λίβνι δήλωσε στη «Haaretz»: «Είμαι υπερήφανη για τις αποφάσεις που πήρα ως μέλος της ισραηλινής κυβέρνησης» και σχολιάζοντας το βρετανικό νομικό σύστημα είπε πως «κάνει λάθη». Έρευνα του ΟΗΕ βρήκε πως το Ισραήλ χρησιμοποίησε «υπερβολική βία» και προέβη σε «άδικη μεταχείριση» εναντίον του άμαχου πληθυσμού «χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες και καταστρέφοντας κατοικίες, ακόμη και παγιδεύοντάς τις με εκρηκτικά». Περί τους 926 Παλαιστίνιους πολίτες είχαν σκοτωθεί στην ισραηλινή εκείνη εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κέντρο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η έκθεση του ΟΗΕ καταλήγει πως το Ισραήλ είχε παραβιάσει τα άρθρα της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης και της Διεθνούς Σύμβασης για τα Ανθρώπινα και Πολιτικά Δικαιώματα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε πραγματική κυβέρνηση εισηγείται ο αληταρας Μ. Σουλτς
Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016, 19:09
Την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «σε πραγματική κυβέρνηση» ζητά ο αληταρας πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καριολης Μάρτιν Σουλτς, ως απάντηση στην απόφαση των Βρετανών για Brexit. Σε άρθρο του που θα δημοσιευθεί στην αυριανή έκδοση της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο κ. Σουλτς εισηγείται αυτή η «ευρωπαϊκή κυβέρνηση» να μην υπόκειται σε κανενα κοινοβουλευτικό έλεγχο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ειχε πει πριν μερες, αλλα ενός δεύτερου σώματος, το οποίο θα αποτελείται από εκπροσώπους των κρατών- μελών. Σύμφωνα με τις μαλακιες του ίδιου, αυτό το αντιδημοκρατικο εκτρωμνα θα καταστήσει δηθεν πιο διαφανή την πολιτική λογοδοσία στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ θα περιορίσει την δυσαρέσκεια των πολιτών προς την ΕΕ, (ετσι νομιζει!), ένα σημαντικό πρόβλημα της οποίας είναι ότι για τους πολίτες δεν είναι σαφές ποιος κάνει τι και συχνά η ΕΕ θεωρείται υπεύθυνη για αποφάσεις τις οποίες υποτιθεται έχουν λάβει οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών, ενώ στην ουσια εχει λαβει η ιδια η Γερμανικη πλεον Ενωση των Ευρωπαικων Αποικιων. Το θέμα λοιπόν, συνεχίζει, δεν είναι «περισσότερη Ευρώπη», αλλά «να προσδιορίσουμε σαφώς τι μπορούν να περιμένουν οι πολίτες από την ΕΕ σε διάφορους τομείς». Η ΕΕ δεν πρέπει να αναμιγνύεται σε υποθέσεις που μπορούν να ρυθμιστούν εθνικά ή περιφερειακά, αλλά να εστιάσει στα ζητήματα που μπορούν να διευθετηθούν μόνο από κοινού, καταλήγει ο αληταρας, προσπαθωντας να δικαιολογησει τη καινουρια του μαλακια για «ευρωπαικη κυβερνηση» η οποια θα είναι μαριονετα και θα εκτελει εντολες της Γερμανιας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tσώρτσιλ, Kάμερον και ο Aδόλφος - Του Χρήστου Γιανναρά
Η ιστορία του Brexit, ανεξάρτητα από την κατάληξη που είχε, ήταν αποκαλυπτική καθεαυτήν.
Oι πολίτες της Eυρώπης διασώζουν, κατά τεκμήριο, τους υψηλότερους δείχτες δημοκρατικής ευαισθησίας και συνείδησης. Kαι οι Aγγλοι, γεννήτορες της «Mεγάλης Xάρτας» (Magna Carta), καυχώνται ότι η δημοκρατία ρέει στο αίμα τους επί τόσες γενιές, ώστε δεν έχουν ανάγκη να την καταγράψουν σε «Σύνταγμα». Eυρωπαίοι και Aγγλοι λοιπόν παρακολουθούσαν, για μακρό χρονικό διάστημα, τον Bρετανό πρωθυπουργό Kάμερον να κόπτεται, σε κατάσταση ολικής απώλειας του βρετανικού φλέγματος, επισείοντας σαν καταστροφική απειλή την προειδοποίηση των «Aγορών»: «Tο Brexit θα είναι συμφορά και όλεθρος τόσο για την Aγγλία όσο και για ολόκληρη την Eυρώπη».
Aκόμα και όταν τα γερμανικά βομβαρδιστικά ισοπέδωναν το Λονδίνο, ο Tσώρτσιλ, πρωθυπουργός τότε και αυτός, δεν επέσειε στους Bρετανούς κίνδυνο καταστροφής, συμφοράς, ολέθρου – αντίθετα, με δεδομένο τον εφιάλτη, βεβαίωνε νίκη. Γι’ αυτό και γεννιέται αδυσώπητη η απορία σήμερα: Oι Bρετανοί δεν φοβήθηκαν τον Xίτλερ, και τρέμει τώρα ο πρωθυπουργός τους τις «Aγορές»; Ποιες δυνάμεις είναι αυτές, απρόσωπα εκφερόμενες ως «Aγορές», που μπορούν να τρομοκρατούν και να πανικοβάλλουν τον Bρετανό πρωθυπουργό, προκειμένου να επιβληθεί το δικό τους θέλημα; Yπάρχει άραγε σήμερα κάποιος καινούργιος παρανοϊκός Aδόλφος που κρύβεται πίσω από το άκακο όνομα «Aγορές» και ελέγχει ολοκληρωτικά εθνικές κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς, εθνικές και διεθνείς τράπεζες; Mήπως αυτός εξουσιάζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα σε ολόκληρο τον πλανήτη, κανοναρχεί τον τζόγο στα Xρηματιστήρια, στήνει πολέμους φρίκης για να εξυπηρετήσει την παραγωγή και εμπορία όπλων ή το παιχνίδι με τις τιμές του πετρελαίου; Yπάρχει Aδόλφος σήμερα;
Tο σημαντικότερο για τον ευρωπαίο πολίτη δεν είναι να «αποκαλυφθούν» ονόματα προσώπων, οργανισμών, μηχανισμών, «παραγόντων» που καλύπτονται με την επωνυμία «Aγορές» και δίνουν τροφή στην ευφάνταστη συνωμοσιολογία. H συγκεκριμενοποίηση δεν αρκεί για να αναχαιτίσει τον φόβο που γεννιέται (φυσιολογικότατα), όταν εκλεγμένοι ηγέτες λαών επικαλούνται τις «Aγορές» ως απειλή που οι ίδιοι δεν έχουν τη δύναμη να ελέγχουν. Φράσεις του τύπου: «δεν μπορούμε να πάρουμε αυτό το μέτρο ή αυτή την απόφαση, γιατί θα αντιδράσουν οι Aγορές» ή «πρέπει να διερευνήσουμε τις προθέσεις των Aγορών» κ.ά.α. φανερώνουν τους περιορισμούς που μπορούν να επιβάλλουν στην κάθε νόμιμη εξουσία (δηλαδή στη λαϊκή βούληση) οι «Aγορές», σε συνθήκες υποτίθεται δημοκρατίας. Oμως και τρόπος να αντιδράσουν δυναμικά οι κοινωνίες στην παντοδυναμία και ολοκληρωτική νοο-τροπία των «Aγορών» δεν υπάρχει, τουλάχιστον όσο η οικονομική προτεραιότητα είναι αυτονόητα απόλυτη στον σύγχρονο βίο. Για να πάρει προτεραιότητα η πολιτική (δημοκρατία) έναντι της οικονομίας («Aγορές»), πρέπει να συμβεί κοσμογονία: να καταρρεύσει το σημερινό πολιτισμικό «παράδειγμα» (ο παγκοσμιοποιημένος καταναλωτικός «τρόπος» του βίου) και να γεννηθεί καινούργιο – κάτι που κανείς δεν μπορεί να το εκβιάσει, να το προγραμματίσει ή και να το προβλέψει.
Pεαλιστική ελπίδα συνιστά μόνο ο τρόπος και η ταχύτητα με την οποία κατέρρευσε το ένα σκέλος του «παραδείγματος» της Nεωτερικότητας (ή Διαφωτισμού ή Iστορικού Yλισμού): το σκέλος του μαρξιστικού οικοδομήματος, ο θηριώδης πάνοπλος γίγας της Σοβιετίας. Kατέρρευσε «ένδοθεν», από εσωτερικές αντιφάσεις και αδυναμία ανταπόκρισης σε θεμελιώδεις, παντοδύναμες ανθρώπινες ανάγκες. Kατέρρευσε ταχύτατα, μέσα σε ένα χρόνο, καταπλήσσοντας τη διεθνή κοινότητα. Aπέδειξε ότι κανένας μηχανισμός, σύστημα, ολοκληρωτική αστυνόμευση, πυρηνικών όπλων υπεροπλία, μονόδρομη επί δεκαετίες προπαγάνδα και μεθοδικότατη πλύση εγκεφάλου των μαζών, δεν κατορθώνει τελικά να πνίξει την ανθρώπινη ανάγκη για ελεύθερη πληροφόρηση, έκφραση, δημιουργία, επιχειρηματικότητα, κοινωνία σχέσεων, πρόσβαση στη γνώση και στην έρευνα.
Δυστυχώς, το δεύτερο, μαζί με τον Mαρξισμό, αντιστύλι του νεωτερικού «παραδείγματος», το λεγόμενο «φιλελεύθερο» ή υπέρμαχο των «ατομικών δικαιωμάτων», δεν διδάχτηκε τίποτα από την αυτοκατάρρευση της Σοβιετίας, μόνο παραδόθηκε σε ψευδαισθήσεις θριάμβου. Γι’ αυτό και διέρρηξε κάθε χαλινό: Ποτέ άλλοτε ιδιωτικοί οίκοι (συμφερόντων κερδοσκοπίας) δεν είχαν κατασταθεί, με διεθνή παραδοχή, αξιολογητές της οικονομίας κρατών – να αποφασίζουν ποια κοινωνία είναι αξιόπιστη για δανειοληψία και ποια όχι, ποια θα ζήσει και ποια θα λιμοκτονεί. Ποτέ άλλοτε, μετά το κολληγικό σύστημα (δουλοπαροικίας), δεν είχε συμβεί οι άνθρωποι να δουλεύουν μόνο για να πληρώνουν ισοβίως οφειλές σε τράπεζες, να έχουν εμπιστευθεί την αποταμίευση του μόχθου τους στις τράπεζες και οι τράπεζες να νέμονται την αποταμίευση του πολίτη αντιπαρέχοντάς του βδομαδιάτικο εξευτελιστικό χαρτζιλίκι!
Kυρίως: ποτέ άλλοτε οργανωμένες κοινωνίες δεν είχαν παραδώσει ολοκληρωτικά την πληροφόρηση (και καλλιέργεια) του πολίτη σε «μέσα ενημέρωσης» τέτοιας προκλητικής αγλωσσίας, αμάθειας, διαστροφικής ψευδολογίας, κρετινικής χυδαιότητας, πρωτόγονου αμοραλισμού. Oι πολίτες συνδέουν (λογικά) αυτή την περιφρονητική της κοινωνίας αθλιότητα των MME με τη χρηματοπιστωτική εξάρτησή τους από το καθεστώς απολυταρχίας των «Aγορών» και τον ευτελή λιβανωτό που τα «μέσα» αποτίουν στους απολυτάρχες. Kαι προεκτείνουν (λογικά) οι πολίτες τη διασύνδεση των «Aγορών» με όλους όσους συναινούν ή απλώς ανέχονται το καθεστώς «προτεκτοράτου» (παντοδαπής επιτροπείας) που βιώνει, επτά χρόνια τώρα, η Eλλάδα: Mε το πολιτικό σύστημα, σε όλη την κλίμακα των ιδεολογικών του διαφοροποιήσεων – όπως και με κάθε θεσμό ή λειτούργημα κοινωνικής αναγκαιότητας και προσφοράς: δικαιοσύνη, «διανόηση», συνδικαλισμό, επιμελητήρια, κλήρο.
Tο Brexit είναι μια ρεαλιστική ελπίδα, δίκοπη όπως κάθε γόνιμη πρόκληση. H γερμανική, τουλάχιστον, ολοκληρωτική ηγεμονία των «Aγορών» στην Eυρώπη ράγισε, καινούργιος Aδόλφος δεν μπορεί πια να είναι ο Σόιμπλε. O «ευρωσκεπτικισμός» είναι η πολιτισμική αντίσταση των Eυρωπαίων στην απειλή της «ευρωμαρμελάδας», χρέος ανθρωπιστικό, διάσωση της αξιοπρέπειας (–οπωσδήποτε όχι «ακροδεξιά» και «εθνικιστική» επιλογή). Eίναι η αντίσταση στην απανθρωπία των «Aγορών», στα Διευθυντήρια των Bρυξελλών. Συγκυρία επικίνδυνη για την Eλλάδα. Tο πολιτικό σύστημα έχει, εφτά χρόνια τώρα, καταρρεύσει, μοναδική πια δυνατότητα ιστορικής επιβίωσης το «κρυφό σχολειό»: η προσωπική ευθύνη και πάλη για «κατά κεφαλήν καλλιέργεια». Mόνος ο καθένας, για την αξιοπρέπειά του και για τα παιδιά του. Γλώσσα, μαθηματικά, Iστορία, όπως άλλοτε στον νάρθηκα της εκκλησιάς. Σήμερα και με λίγο βρετανικό φλέγμα – κοσμοπολίτες πάντα οι Eλληνες.
Tσώρτσιλ, Kάμερον και ο Aδόλφος - Του Χρήστου Γιανναρά
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όλοι σε αυτή την ομάδα του «Ψηφιζουμε ΟΧΙ στο Δημοψηφισμα», ξέρουμε τι πόλεμο έκαναν τα κανάλια της διαπλοκής. Ο Μπογδάνος το είχε πει «το πήραμε στο 20% και το δώσαμε στο 40%». Το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ (καναλιών και μεγάλων εφημερίδων) εκτός από ότι πήραν ξεκάθαρη θέση υπέρ του ΝΑΙ , δεν δίστασαν να πουν ψέματα, να διαστρεβλώσουν και να δημιουργήσουν ειδήσεις εντελώς ψεύτικες
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπολογίζεται ότι η Γαλλία διαχειρίζεται στο θησαυροφυλάκιο της περι τα 500 δις απ την αφρική και δεν κάνει απολύτως τιποτε για να ρίξει φως σε αυτη τη τόσο σκοτεινη πλευρα της παλαι ποτε Γαλλικής αυτοκρατορίας.
14 αφρικανικές χώρες ειναι υποχρεωμένες απο τη Γαλλία μέσω (παλαιών) αποικιακων συμφωνιών να καταθέτουν το 85% των αποθεμάτων τους σε συνάλλαγμα, στη Κεντρικη τράπεζα της Γαλλίας, υπο την εποπτεία του υπ οικονομικων της γαλλίας. Μέχρι το 2014 το Togo και περίπου 13 άλλες χώρες της αφρικής ειναι υποχρεωμένες να ξεπληρώσουν το αποικιακό χρέος στη Γαλλία. Οι αφρικανοι ηγέτες που αρνουνται, είτε σκοτώνονται ή ειναι θύματα πραξικοπημάτων. Εκεινοι που υπακούουν, στηρίζονται απο τη Γαλλία απολαμβανουν ένα πλουσιο τρόπο ζωης ενω οι λαοι τους ζούν στη μιζέρια και την απελπισία. Οι χωρες της αφρικής ειναι υποχρεωμένες να καταθέτουν τα νομισματικά αποθέματα τους στη Τράπεζα της γαλλίας. Οι νομισματικές αρχες της γαλλίας διαχειρίζονται ευκολα ένα τέτοιο διαφοροποιημένο πακέτο χωρών, γιατι οι αποφάσεις λαμβάνονται απο το γαλλικο θησαυροφυλάκιο χωρις αυτό να δίνει λόγο στις κεντρικές φορολογικες αρχές όπως οι οικονομικές και νομισματικες ένωσεις της δυτικής και της κεντρικής αφρικής. Με βάση τους όρους της συμφωνίας που τέθηκε σε ισχυ απο τη κεντρική τράπεζα των χωρών της ζώνης του φράγκου, (δλδ των χωρων αποικιών όπου όταν υπηρχε το φράγκο οι συναλλαγες γίνονταν σε αυτο το νομισμα) κάθε κεντρική τράπεζα αφρικανικής χωρας ειναι υποχρεωμένη να κρατα τουλάχιστον το 65% των αποθεμάτων σε συναλλαγμα σε έναν ειδκο λογ/σμο στο γαλλικο θησαυροφυλάκιο που λέγεται λειτουργικος λογ/σμος και ένα 20% για να καλύπτει τις αναγκες σε παθητικο. Συνολικά πάνω απο το 80% των συναλλαγματικών αποθεμάτων αυτων των χωρών βρίσκονται σε λογ/σμους στη Γαλλία κι ελέγχονται απο το γαλλικο θησαυροφυλάκιο. Οι δυο κεντρικές τράπεζες της πάλαι ποτε ζωνης του φράγγου ειναι αφρικανικές κατ όνομα, αλλά δεν έχουν δικές τους ανεξάρτητες νομισματικές πολιτικές. Τα αφρικανικά κράτη τα ίδια, αγνοουν το ύψος παρακράτησης των συναλλαγματικών τους αποθεμάτων απο το γαλλικο θησαυροφυλάκιο ειτε ως ομάδα κρατων, είτε ως κράτος ξεχωριστά. Τα κέρδη της επένδυσης αυτων των κεφαλαιων υποτίθεται ΄΄οτι προστίθονται στη ρεζέρβα αυτη του συναλλάγματος στον ειδκό λογ/σμο, αλλά δεν υπάρχει καμμια λογιστική πράξη που να μεταφέρεται στις αφρικανικές κεντρικές τράπεζες ή στα κράτη, ουτε μαθαίνει κανεις τις λεπτμέρειες αυτών των αλλαγων στο λογαριασμο ρεζερβα. Μόνο ένα ολιγομελες γκρουπ υπαλλήλων του γαλλικου θησαυρφυλακίου γνωριζουν τα αφρικανικα ποσα που βρίσκονται δεσμευμένα στους λογαριασμους. Αν υπάρχει κέρδος απο αυτες τις επενδύσεις, τους απαγορεύεται να αποκαλύψουν αυτες τις πληροφορίες στις αφρικανικές κεντρικές τράπεζες της ζωνης του φράγκου."
Σχολιο.- Πστ! παιιδά διαδοστε το μπας και σταματησουν να μας πρήζουν με τις βλακειες περι διεθνους δικαίου
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Αθήνα βρίσκεται ο γνωστός ακτιβιστής τραγουδοποιός Μανού Τσάο αυτές τις μέρες και δεν χάνει ευκαιρία να μας εκπλήσσει με τις κινήσεις του.
Την Παρασκευή το βράδυ ήταν στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι κι έπαιζε με την κιθάρα του τραγούδια στα πιτσιρίκια της πλατείας. Ελάχιστοι τον αναγνώρισαν.
Χθες Κυριακη το μεσημέρι επισκέφτηκε τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ που έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας τη νομιμοποίηση της λειτουργίας του κατειλημμένου εργοστασίου από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Φόρεσε λοιπόν μια μπλούζα τους και τους συνόδευσε με την κιθάρα του στο γνωστό σύνθημα, «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ απεύθυναν έκκληση για κατάληψη και επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που κλείνουν απο τους απλήρωτους και απολυμένους εργαζομένους τους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λιπασματα Καβαλας. Μετα τις διασεσιμοτητες οι απολυσεις. Στο δρομο…. 13 απολυσεις κοινοπιηθηκαν σε ισαριθμους εργαζομενους, οι 10 μαλιστα από αυτους δε παιρνουν τη νομιμη αποζημιωση τους, επειδη η διοικηση επικαλειται οτι εχει ασκηθει εναντιον τους ποινικη διωξη. Οι ιδιοι παντως, σε σελιδα κοινωνικης δικτυωσης, δηλωνουν αποφασισμενοι να συνεχισουν τον αγωνα, στελνοντας μηνυμα στον Λαυρεντη Λαυρεντιαδη ότι οσο τους πληγωνει τσο τους πεισμωνει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάλεσμα της ΛΑΕ για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις στην πρώτη επέτειο του «Όχι» στις 5 Ιουλίου
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016, 14:31
Με ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Ενότητα καλεί την Τρίτη 5 Ιουλίου «τον λαό και τη νεολαία σε μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, για να διατρανώσουν αγωνιστικά ότι το ''ΟΧΙ'' του περσινού δημοψηφίσματος δεν είναι παρελθόν, αλλά αντιπροσωπεύει ένα όσο ποτέ επίκαιρο κάλεσμα ενότητας και πάλης για την αντιμνημονιακή ανατροπή, για μια νέα δημοκρατική, αντιμνημονιακή πορεία του τόπου».
Στην πρώτη επέτειο του δημοψηφίσματος η ΛΑΕ τονίζει ότι «την Τρίτη 5η Ιουλίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το συντριπτικά πλειοψηφικό ''ΟΧΙ'' του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα κατά του νέου Μνημονίου» και προσθέτει: «Η ακύρωση του υπερήφανου ''ΟΧΙ'' του ελληνικού λαού από την ηγετική ομάδα του Τσίπρα και η ταπεινωτική συνθηκολόγηση με την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, μετέτρεψε την Ελλάδα σε δακτυλοδεικτούμενο παράδειγμα ντροπής και αποφυγής, με την παράδοση στους δανειστές του δημόσιου πλούτου, των τραπεζών, των υποδομών, των δημοσίων εσόδων, της συνεχούς λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και εξαέρωσης της εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας στο όνομα της παραμονής πάση θυσία στην Ευρωζώνη». Παράλληλα, η ΛΑΕ επισημαίνει πως «μαζί με το οδυνηρό σοκ από την προδοσία των ελπίδων του ο λαός διαπίστωσε ότι η ευρωζώνη και ΕΕ δεν είναι ''το κοινό μας σπίτι'', αλλά η κοινή μας φυλακή και ότι δεν υπάρχει μέσα στο ευρώ δρόμος ανατροπής της λιτότητας και των μνημονίων. Επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει νικηφόρο "ΟΧΙ", χωρίς ρήξη με την Ευρωζώνη και έκδοση εθνικού νομίσματος, που θα συνοδεύεται από ένα εναλλακτικό αντιμνημονιακό προοδευτικό σχέδιο απαλλαγής από τα δεσμά του χρέους, των μνημονίων και της επιτροπείας, με δραστική μείωση ανεργίας, δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ και τις υποδομές, με το λαό κυρίαρχο του πλούτου της χώρας και του μέλλοντός του».
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «ειδικά στην Αθήνα η ΛΑΕ καλεί την Τρίτη 5 Ιουλίου σε προσυγκέντρωση στις 7.00 μμ στην Ομόνοια και εν συνεχεία σε πορεία στα γραφεία της ΕΕ και στο Μέγαρο Μαξίμου, [πορεία] που θα καταλήξει στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Το ΟΧΙ του λαού είναι εδώ και θα νικήσει! Διαδηλώνουμε 5 Ιούλη
Τo ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ 5 ΙΟΥΛΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 7μμ
Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, μια κορυφαία στιγμή της ταξικής σύγκρουσης στην Ελλάδα που σφραγίστηκε με τη σαρωτική νίκη του 61,3% υπέρ του ΟΧΙ ενάντια στη Συμφωνία με την Τρόϊκα. Ούτε η λυσσαλέα τρομοκρατική καμπάνια όλων των κυρίαρχων δυνάμεων της ΕΕ και των πολιτικών κομμάτων του αστικού κόσμου ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι κλπ, ούτε οι απειλές για Grexit, ούτε τα αφεντικά που απειλούσαν με απολύσεις, οι τραπεζίτες που έκλεισαν τις τράπεζες, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που έσπερναν το φόβο, ούτε η υπονόμευση της κυβέρνησης, κατάφεραν να φοβίσουν και να πισωγυρίσουν τον κόσμο. Το συγκλονιστικό ΟΧΙ της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού άνοιξε ένα βαθύ ταξικό ρήγμα, άφησε άναυδους εχθρούς και ψεύτικους φίλους, έγινε πηγή έμπνευσης και αλληλεγγύης σε όλο τον πλανήτη. Έβαλε στο κέντρο της πολιτικής διαπάλης την ευρεία λαϊκή απαίτηση για μια άλλη πολιτική με κέντρο τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετέτρεψε το λαϊκό ΟΧΙ σε ένα ντροπιαστικό ΝΑΙ σε όλα, με μια ιστορικών διαστάσεων εξευτελιστική κωλοτούμπα. Κόντρα στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας υπέγραψε και ψήφισε μαζί με όλο το μνημονιακό μπλοκ ένα τρίτο, ακόμα χειρότερο απ’ τα δύο προηγούμενα, μνημόνιο και στη συνέχεια, τη διάλυση του ασφαλιστικού, την ένταση της φορολεηλασίας, το υπερ-ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, τον «κόφτη», τη ρατσιστική αντιπροσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.Αποτελεί σήμερα την βασική επιλογή των δανειστών και του κεφαλαίου για την προώθηση αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Και τα χειρότερα είναι μπροστά! Πριν από ένα χρόνο οι κυρίαρχες τάξεις σε Ευρώπη και Ελλάδα απειλούσαν με Grexit. Σήμερα η κρίση τους, ανεπίλυτη, απλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη παράλληλα με την οργή των εργατών και της νεολαίας. Το κίνημα στη Γαλλία, το δημοψήφισμα στη Βρετανία, η κυβερνητική κρίση στην Ισπανία δείχνουν ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια κι αντίσταση αγγίζει τον πυρήνα της ΕΕ και των μεγάλων καπιταλιστικών κρατών. Για να επικρατήσει η δυναμική των από κάτω και όχι η απογοήτευση, για να δικαιωθεί το ΟΧΙ, για να συνεχίσουμε τους αγώνες μας μέχρι τη νίκη, χρειάζεται να ξεπεράσουμε τις αυταπάτες που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έπαιξε πρωτοπόρο, ενωτικό και προωθητικό ρόλο στη μάχη του δημοψηφίσματος. Κόντρα στις παλινωδίες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και στη γραμμή της αποχής από την ηγεσία του ΚΚΕ, οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές πήραν πρωτοβουλίες για κοινή δράση με τον αριστερό κόσμο του ΟΧΙ, ανεβάζοντας το ποσοστό στις εργατογειτονιές της Β΄Αθήνας και των μεγάλων πόλεων στο 82%. Πρόβαλε το «τριπλό ΟΧΙ», ενάντια στη Συμφωνία, στην ΕΕ, και την πολιτική της κυβέρνησης. Αναβάθμισε το περιεχόμενο της καμπάνιας προβάλλοντας τα αντικαπιταλιστικά αιτήματα της διαγραφής του χρέους, της εθνικοποίησης των τραπεζών, της ρήξης με ευρώ και ΕΕ και του εργατικού ελέγχου. Έδειξε στην πράξη τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να παίζει η αντικαπιταλιστική αριστερά και γι αυτό κέρδισε την εκτίμηση χιλιάδων αγωνιστών που έδωσαν μαζί της τη μάχη του ΟΧΙ. Ένα χρόνο μετά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενη/ο, σε κάθε αριστερή/ο που παλεύει κόντρα στον ατέλειωτο κατήφορο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί στους νέους αγώνες, μαζί στη μεγάλη συζήτηση για την αριστερά που δεν θα μένει στα μισά του δρόμου. Στην επέτειο του δημοψηφίσματος θα είμαστε ξανά στο Σύνταγμα για να δείξουμε ότι η δύναμη των εργατών δεν ανακόπηκε. Ο Τσίπρας συντάσσεται με τους Ολαντρέου, εμείς με τα αδέρφια μας στη Γαλλία για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση! Όλες και όλοι στους δρόμους! Στην πρώτη γραμμή για ένα δυνατό κίνημα αντίστασης και ανατροπής! Για να πάρει ο λαός στα χέρια του τον κόσμο που του ανήκει!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους: Η απλή αναλογική είναι μία! Κόμμα με 1% των ψήφων παίρνει 3 έδρες, με 5% 15 έδρες, με 10% 30 έδρες, με 50% 150 έδρες κ.ο.κ.