Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Τριτη 5 Ιουλιου 2016


Κατανοητή η απογοήτευση και η οργή, σεβαστή η επιλογή να μην έρθει κάποιος-α στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την επέτειο του ΟΧΙ του 62% του λαού μας. Αλλά αυτή την αναπαραγωγή του χαρακτηρισμού της σαν "μνημόσυνου" ας την προσέξουμε. Την αντίθεσή μας στην καταπάτηση της λαϊκής θέλησης θα πάμε να εκφράσουμε. Και την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα. Κι ας μην υιοθετούμε τον λόγο του εχθρού. Οι αντίπαλοί μας ήταν αυτοί που ενοχλημένοι από τις όποιες επετειακές εκδηλώσεις, για το ΕΑΜ, για το Πολυτεχνείο κ.λπ., μιλούσαν για μνημόσυνα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σπουδαίος προπονητής δεν άφησε την αθλήτριά του να αγωνιστεί μπροστά στους νεοναζί
4/7/2016
Ο προπονητής Muai Thai, της σχολής White Tiger, αρνήθηκε να κατεβάσει την αθλήτρια του στον αγώνα για τη ζώνη σε αγώνα Κ1 και ο λόγος ήταν ότι στους «επισήμους» βρισκόταν δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής!
Η εξήγηση του προπονητή της αθλήτριας στη σελίδα του στο Facebook:
«Σήμερα μια αθλήτρια του White Tiger Camp έπαιζε αγώνα Κ1 για μια ζώνη σε μεγάλη διοργάνωση, αγώνα που τελικά ακυρώσαμε. Για λόγους σεβασμού προς την αντίπαλη αθλήτρια, τη γωνία και το δάσκαλό της αλλά και το διοργανωτή που μας έκανε την τιμή και μας προσέφερε αυτή την ευκαιρία διεκδίκησης ζώνης θα πρέπει να εξηγήσω αυτή τη ενέργειά μας. Με το που φτάσαμε στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων, αντιληφθήκαμε πως «πρώτο τραπέζι πίστα» ήταν μεγάλη παρέα αποτελούμενη από τον Κασιδιάρη, το Λαγό και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, αντίστοιχου ή μικρότερου βεληνεκούς. Επειδή ο αθλητισμός δε μας ενώνει (και καλά κάνει), επειδή οι σχολές και τα γυμναστήρια μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί, δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο με αυτούς, νομιμοποιώντας την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους. Δεν έχω τη λογική του no politica στον αθλητισμό, πολύ περισσότερο όταν αφορά μισάνθρωπους νοσταλγούς του Χίτλερ, των κρεματορίων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για χάρη ενός περιέργως εννοούμενου επαγγελματισμού, να συμμετέχουμε σε οτιδήποτε αντίστοιχο. Θέλουμε έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτό... Ειλικρινά είμαι περήφανος για τους μαθητές/αθλητές μου και μακάρι να είναι και αυτοί περήφανοι για τις επιλογές μας και τη στάση ζωής μας...
Ηλίας Λάμπρου White Tiger Muay Thai Camp»
Σχολιο.- Και οι δάσκαλοί μας στο κουνγκ φου και ται τσι έχουν με ανακοίνωσή τους εκφράσει την αντίθεσή τους στους εκπροσώπους του νααζισμού και του φασισμού. Η πλειονότητα των σχολών πολεμικών τεχνών δεν έχουν καμία σχέση με τους φασίστες....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαφαζάνης: Με το 3% δεν υπάρχει απλή αναλογική
4/7/2016 22.00
Επίθεση στην κυβέρνηση για ΟΛΠ και περιφερειακά αεροδρόμια εξαπέλυσε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Ο Πειραιάς θα μετατραπεί σε China Town, σε πόλη λαθρεμπορίου και παραοικονομίας», είπε, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Αlpha 989, υπογραμμίζοντας πως «η Cosco είναι κράτος εν κράτει στο λιμάνι». «Θα μπορούσε η Ελλάδα, με τα λιμάνια της δημόσια και ανασυγκροτημένα, να γίνει μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο με τεράστια οφέλη αλλά φθάσαμε στο σημείο να υπαγορεύει η Cosco νομοθετικές ρυθμίσεις, η κυβέρνηση να υπακούει και οι βουλευτές να ψηφίζουν», προσέθεσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport o κ. Λαφαζάνης είπε πως «τα αεροδρόμια περνάνε σε γερμανικά χέρια με σκοπό να ελέγξουν τον ελληνικό τουρισμό και να καταστεί η χώρα γερμανική τουριστική αποικία». Για τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, είπε πως «θα έπρεπε να είναι φυλακή γιατί» -όπως προσέθεσε- «έχει κάνει μεγάλα σκάνδαλα, όπως το χάρισμα με "προίκα" της ΑΤΕ και του ΤΤ και δεν τον ελέγχουν». «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει ούτε Αγροτική ούτε Ταμιευτηριακή Τράπεζα», επισήμανε. Για τις συντάξεις υπογράμμισε ότι «τον Αύγουστο θα έχουμε μεγάλες περικοπές στις συντάξεις». Χαρακτήρισε «μεγάλο ψεύτη» τον κ. Κατρούγκαλο γιατί «λέει ότι δεν κόβει τις συντάξεις, αλλά κάθε μήνα οι συνταξιούχοι βλέπουν να μειώνονται αυτά που παίρνουν». «Είναι κοροϊδία, δεν υπάρχει τσίπα σ' αυτήν την κυβέρνηση», προσέθεσε.
Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση καταφεύγει στην αλλαγή του, γιατί καταρρέει». Προσέθεσε ότι «με το όριο του 3% δεν υφίσταται απλή αναλογική. Ληστεύουν έδρες από τα μικρά κόμματα», ενώ για την ψήφο από τα 17 δήλωσε ότι προσωπικά δεν έχει αντίρρηση, αλλά τόνισε πως «η κυβέρνηση με αυτή τη ρύθμιση ψάχνει εκλογικά ερείσματα και πελατειακές σχέσεις». Απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση στις 19.00 στην Ομόνοια και την πορεία προς τα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Μέγαρο Μαξίμου κι από κει στο Σύνταγμα για την επέτειο του ΟΧΙ στο περσινό δημοψήφισμα, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του για έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Χαρακτήρισε το Brexit τη «μεγαλύτερη πολιτική βόμβα μετά το τέλος του Ψυχρού πολέμου» και τόνισε ότι «μετά από αυτή την εξέλιξη ο κόσμος και πολύ περισσότερο η Ευρώπη, δεν θα είναι ίδια» και επισήμανε ότι «το Brexit δίνει τη χαριστική βολή στην ευρωζώνη και την ΕΕ». «Το Βρετανικό δημοψήφισμα έχει αρχίσει να ξηλώνει την κάλτσα στην Ευρωζώνη και την ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απειλουνται με κατασχεσεις 71.000 αγροτες. Για ληξιπροθεσμες οφειλες στον ΟΓΑ. Ειδοποιητηρια στις τραπεζες για δεσμευσεις λογαριασμων. Κινδυνευουν και οι επιδοτησεις. Χιλιαδες αγροτες εχασαν τις ρυθμισεις χρεων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κλεμμενος ελληνικος αμφορεας σε δημοπρασια του Christie’s. Προιον αρχαιοκαπηλιας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελια της Ζωης Γεωργαντα που αποκαλυψε την απατεωνια με το δηθεν ελλειμα του 2009. «Κομισιον και Εurostat θελουν να μου κλεισουν το στομα».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Δυναμώνουν οι βομβαρδισμοί από το ναζιστικο στρατό
Πυκνώνουν τις τελευταίες μέρες οι παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ του Φλεβάρη του 2015, στην Ανατολική Ουκρανία, καθώς είναι καθημερινοί οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών από δυνάμεις της ναζιστικής κλικας του Κιέβου (ναζιστικο στρατό και δυνάμεις ναζιστών και φασιστών). Οι αντιφασιστες πολιτοφυλακές των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, που αντιτάχθηκαν στην ναζιστικη πραξικοπηματική κλικα του Κιέβου, όταν ανέτρεψε το Φλεβάρη του 2014 την προηγούμενη αστικοδημοκρατικη κυβέρνηση του Β. Γιανουκόβιτς, κάνουν λόγο μόνο τις τελευταίες δύο μέρες για ρίψη πάνω από 360 βομβών διαφόρων διαμετρημάτων. Χτυπήθηκαν κατοικημένες περιοχές κοντά στην περιοχή Πετρόφσκι και το αεροδρόμιο της πόλης του Ντονέτσκ και σε πολλούς συνοικισμούς και χωριά κοντά στη λεγόμενη γραμμή αντιπαράθεσης, που επιτηρεί, με βάση τη συμφωνία εκεχειρίας που έχει μείνει στα χαρτιά, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Στο Λουγκάνσκ καταγγέλλεται η παρουσία ναζιστικων μηχανοκίνητων μονάδων που βάλλουν κατά κατοικημένων περιοχών και με όπλα, που υποτίθεται έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί. Σε διπλωματικό επίπεδο φαίνεται ότι προετοιμάζεται μια νέα συνάντηση του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας», που είναι οι εγγυήτριες δυνάμεις της συμφωνίας του Μινσκ (Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Ουκρανία), αμέσως μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία αυτή τη βδομάδα. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Γερμανίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, συζήτησαν την ανάγκη της συνάντησης αυτής. Ωστόσο, η ρωσική πλευρά σημειώνει ότι βασική προϋπόθεση είναι να γίνουν βήματα από την πλευρά της ναζιστικηγς ουκρανικής κλικας για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, που δεν συναινεί ούτε στην ουσιαστική κατάπαυση του πυρός, ούτε στη λεγόμενη πολιτική διευθέτηση που προβλέπεται στη συμφωνία, η οποία αναφέρει τη δυνατότητα εκλογής τοπικών αρχών στις περιοχές του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) που δεν ελέγχει η ναζιστικη κλικα του Κιέβου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ «Θεριεύουν» οι ισραηλινοί εποικισμοί
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Η κατασκευή 560 νέων κατοικιών στον εβραϊκό εποικισμό Μααλέ Αντουμίμ στη Δυτική Οχθη ανακοινώθηκε χτες, μετά από έγκριση που έδωσε ο πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και ο υπουργός Αμυνας, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, με το επιχείρημα ότι πρέπει να δοθεί «σοβαρή» απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις Παλαιστινίων. Η ισραηλινή αγριότητα αποτυπώθηκε και στην εισβολή που έκανε ο στρατός, τη νύχτα της περασμένης Κυριακής προς Δευτέρα, στον προσφυγικό καταυλισμό Καλάντια, ανάμεσα σε Ιερουσαλήμ και Ραμάλα, γκρεμίζοντας τα σπίτια δύο Παλαιστινίων που τον περασμένο Δεκέμβρη είχαν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά, ως ένοχοι επίθεσης κατά Ισραηλινών. Σύμφωνα και με παλαιστινιακά ΜΜΕ, πάνω από 70 στρατιωτικά οχήματα εισέβαλαν στον καταυλισμό, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των Παλαιστινίων, που για να «αντιμετωπίσουν», ο στρατός επιστράτευσε αληθινά πυρά, δακρυγόνα κ.τ.λ. Μάλιστα, τουλάχιστον 4 Παλαιστίνιοι φέρονται να τραυματίστηκαν, ενώ έγιναν και τουλάχιστον δέκα συλλήψεις. Στο μεταξύ, καθώς συνεχίζεται και το ενδοϊμπεριαλιστικό «αλισβερίσι» για τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή, η Γαλλία βγήκε χτες να καταδικάσει την έγκριση για την επέκταση του ισραηλινού εποικισμού, με το επιχείρημα ότι «κανενός είδους ανάπτυξη δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει αυτού του τύπου τα μέτρα» και πως «κάθε νέα ανακοίνωση εποικισμού, η οποία είναι παράνομη βάσει του διεθνούς δικαίου, τροφοδοτεί τις εντάσεις».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ
Οσον αφορά τις εξελίξεις στα πεδία των μαχών κατά του «ΙΚ», σύμφωνα με το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων «Σανά», οι κυβερνητικές δυνάμεις προχωρούσαν με ανάκτηση νέων εδαφών στην επαρχία Χαλεπίου. Από την άλλη μεριά, το «Ρόιτερς» μετέδωσε πως οι πολιτοφυλακές Κούρδων από τη Συρία, που στηρίζει ο συνασπισμός των ΗΠΑ, απέκρουσαν νέα επίθεση του «ΙΚ» στην περιοχή του Μαντζίμπ, στα σύνορα με την Τουρκία. Η ίδια πηγή, ωστόσο, ανέφερε πως οι δυνάμεις αυτές το τελευταίο 10ήμερο δεν έχουν κάνει ιδιαίτερη πρόοδο στην περιοχή αυτή.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τον Αύγουστο το «μπουγιουρντί» για τις επικουρικές συντάξεις
Οι μειώσεις που θα γίνουν αγγίζουν 250.000 συνταξιούχους, τους οποίους ο υπουργός Εργασίας θεωρεί ...αμελητέα ποσότητα
Με την καταβολή των συντάξεων του Αυγούστου, 250.000 και πλέον συνταξιούχοι που λαμβάνουν και επικουρική σύνταξη, θα δουν τις επικουρικές τους συντάξεις να μειώνονται για άλλη μια φορά, καθώς τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος 4387/2016 που προβλέπει νέες περικοπές στο εισόδημα για ποσά άνω των 1.300 ευρώ μεικτά (κύρια και επικουρική). Αυτό προκύπτει από χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο οποίος προκλητικά επανέλαβε πως «καμία κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί και αυτό το έχουν ήδη δει οι συνταξιούχοι. Οι λίγοι που έχουν αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων θα τη δουν τον Αύγουστο, γιατί τότε θα γίνει ο επανυπολογισμός». Από τα παραπάνω γίνεται προφανές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το μέτρημα και κυρίως το μέτρο. Πρώτον, γιατί είναι προκλητικό, την ώρα που σε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους έχει κοπεί το ΕΚΑΣ να λέει ο υπουργός ότι καμία κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί, λες και έχει σημασία για το συνταξιούχο ποιο μέρος των συνολικών συνταξιοδοτικών αποδοχών τού έκοψαν. Δεύτερον, όταν τουλάχιστον σε 250.000 σπίτια συνταξιούχων θα έχουν νέες περικοπές να τους λέει κατάμουτρα η κυβέρνηση ότι αυτοί είναι λίγοι και άρα δεν είναι και τόσο σημαντικό ζήτημα. Τρίτον, να θυμίσουμε ότι αυτή η περικοπή στις επικουρικές, που έτσι και αλλιώς έχουν υποστεί μειώσεις, είναι η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο, καθώς τον προηγούμενο Αύγουστο τους επιβλήθηκε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρακράτηση 6% για τον κλάδο Υγείας. Τέταρτον, η νέα περικοπή σε όσους την υποστούν, θα είναι σε μεγάλο ποσοστό, αφού στον επανυπολογισμό των επικουρικών θα εφαρμοστούν οι νέοι πολύ μικρότεροι συντελεστές. Γι' αυτό ο υπουργός αρνείται να φανερώσει το ποσοστό μείωσης, όταν γνωρίζει ότι θα υπάρξουν συνταξιούχοι που θα χάσουν και το 1/3 της σύνταξής τους.
Ταυτόχρονα, ο υπουργός άνοιξε διάπλατα την πόρτα σε περικοπές και στις αναπηρικές συντάξεις, αφού τα ποσά που δίνονται, θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα μόνο προσωρινά. Οπως είπε, «τις αναπηρικές συντάξεις τις κρατούμε προς ώρας όπως είναι σήμερα. Επειδή, όμως, πρέπει να έχουμε ίδιους κανόνες για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ σήμερα υπάρχει πανσπερμία κανόνων, συγκροτήσαμε μια επιτροπή με τη συμμετοχή της ΕΣΑΜΕΑ, των ανθρώπων με αναπηρία, ώστε έως το τέλος του χρόνου να ομογενοποιηθούν οι κανόνες». Αυτό που δεν λέει ...προς ώρας ο υπουργός Εργασίας, είναι ότι αυτή η περίφημη «ομογενοποίηση» των κανόνων θα είναι προς τα κάτω και θα συνθλίψει και τις αναπηρικές συντάξεις. Μετά απ' αυτά, δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε να δικαιολογήσει την παρακράτηση του 6% στον κλάδο Υγείας σε όλες τις συντάξεις, δηλαδή και στις περιπτώσεις σύνταξης θανάτου, που σημαίνει ότι ο δικαιούχος της σύνταξης πληρώνει εισφορά Υγείας για τον εκλιπόντα σύζυγο (!) Παρακρατούν δηλαδή εισφορές για τον ΕΟΠΥΥ και από τους πεθαμένους και αυτό το αποκαλούν «ομογενοποίηση κανόνων»!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτο που η Βαγενά προσφερει μερος απο τα μισθά με κληρωση σε χαμηλοσυνταξιουχους λεγεται να τιμας τα λογια σου με τα εργα σου. Αξιοπρεπεια. Respect!!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπογράφω: Δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού
Βοηθήστε μας να δώσουμε φωνή στους Έλληνες του εξωτερικού με την υιοθέτηση της ψήφου του απόδημου Ελληνισμού ακολουθώντας το παράδειγμα 25 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Η Βουλή των Ελλήνων θα συζητήσει ένα νομοσχέδιο αλλαγής του εκλογικού νόμου στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και για άλλη μια φορά το ζήτημα του δικαιώματος ψήφου του απόδημου ελληνισμού είναι στο περιθώριο. Το ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει (άρθρο. 51 § 4), ότι οι Έλληνες πολίτες που ζουν έξω από την Επικράτεια μπορούν να ασκήσουν τα εκλογικό τους δικαίωμα, αρκεί το Κοινοβούλιο να υιοθετήσει σχετικό νόμο. Κατά τα τελευταία χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες εγκατέλειψαν τη χώρα για να εργαστούν στο εξωτερικό, κυρίως λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Όμως η παράλειψη του Έλληνα νομοθέτη να ορίσει τη διαδικασία συμμετοχής του απόδημου ελληνισμού στις εκλογικές διαδικασίες μας φιμώνει και μας στερεί το δικαίωμα του εκλέγειν. Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι τα όποια πρακτικά εμπόδια μπορούν έυκολα να ξεπερασθούν αν υπάρχει η πολιτική βούληση. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μεγαλώνει το έλλειμμα δημοκρατίας χρόνο με το χρόνο και Έλληνες πολίτες να στερούνται βασικών δικαιωμάτων. Η άμεση και καθολική συμμετοχή των Ελλήνων στις δημοκρατικές διαδικασίες και στις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας είναι ζήτημα δημοκρατίας αλλά και ζωτικής σημασίας για την επανασύνδεση της γενιάς του brain drain με την Ελλάδα.Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση της δημοκρατίας στη χώρα μας. Έχουμε θέσει ως στόχο τις 10.000 υπογραφές προτού το ελληνικό κοινοβούλιο αποφασίσει για αυτό το σημαντικό θέμα. Ας ενώσουμε τις φωνές μας για να συμπεριληφθεί η ψήφος των αποδήμων στο νομοσχέδιο αλλαγής του εκλογικού νόμου. Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Είναι καιρός να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας! Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Ειμαστε Ελληνες και θελουμε πισω την Ελλαδα που μας γεννησε!!!!
https://secure.avaaz.org/el/petition/Pros_Elliniki_Kyvernisi_Dikaioma_psifoy_stoys_Ellines_toy_exoterikoy/?siZzzfb
----------------------------------------------------------------------------------------------------
64 πλειστηριασμοί στην Αττική αυτή την Τετάρτη 6 Ιουλίου! Αναλυτικά το πρόγραμμα. Η Τράπεζα Πειραιώς δίνει τα ρέστα της. Όλοι στα Ειρηνοδικεία να αναχαιτίσουμε τη λαίλαπα
Με 22 πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, 2 στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, 4 στο Ειρηνοδικείο Αχαρνών (Μενίδι), 2 στο Ειρηνοδικείο Ιλίου, 1 στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας, 5 στο Ειρηνοδικείο Κρωπίας, 3 στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου, 7 στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα, 1 στο Ειρηνοδικείο Μεγάρων, 3 στο Ειρηνοδικείο Ν.Ιωνίας, 3 στο Ειρηνοδικείο Νίκαιας, 7 στο Ειρηνοδικείο Πειραιά και 3 στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου συνεχίζει την Τετάρτη 6-7-16 το σχέδιο αναδιανομής των κατοικιών από τον ελληνικό λαό προς τις τράπεζες και τα κοράκια, με τις ευλογίες και την αρωγή της μνημονιακής συγκυβέρνησης Συριζα-Ανελ. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο θα συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις, όπως εδώ και πάνω από 2 χρόνια, στο Κίνημα Αντίστασης στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Το ραντεβού είναι σταθερό, κάθε Τετάρτη, 4-5μμ στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.
http://www.kinimadenplirono.gr/64-pleisthriasmoi-sthn-attikh-tetarth-6-7-16-tha-tous-stamathsoume/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eπεμβατικοτητα της Ε.Ε. Κανενα νομοσχεδιο δεν μπορει να ψηφιστει στην Ελλαδα ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ. Συμφωνα με την συμφωνια ελλ. Κυβερνησης – Ε.Ε.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρέμος και Ασλανίδου θα πάνε να τραγουδήσουν στο Τελ Αβίβ τον Αύγουστο. Πάνε Ισραήλ να διασκεδάσουν τους φονιάδες των μωρών των Παλαιστινίων, τους κλέφτες της γης των Παλαιστινίων, τους υποστηρικτές της ISIS...
Για τα λεφτά οι άνθρωποι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα. Ακόμα και να... τραγουδούν για αγάπη... μπροστά σε ψυχρούς δολοφόνους που παριστάνουν τους πολιτισμένους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να που η φωνή υπέρ του άξονα της Αντίστασης (Συρία, Χεζμπολά, Ιράν) ακούγεται και στην... Ελλάδα...
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Κομμουνιστικής Επαναστατικής Δράσης (Κ.Ε.Δ.) και του περιοδικού Avant Garde με θέμα τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία και με κεντρικό ομιλητή τον Αυστραλό Τιμ Άντερσον ο οποίος παρουσίασε και ένα μέρος από το βιβλίο του με τίτλο "Ο βρώμικος πόλεμος στην Συρία"
Η παρουσία του κόσμου (30 ατομα), πολύ μεγαλη για τον χώρο που φιλοξενούσε την εκδήλωση να έχει γεμίσει και να δίνει έτσι και μία απάντηση σε κάποιους που τον προηγούμενο διάστημα κάνανε ό,τι μπορούσαν για να την φιμώσουν. Η αίθουσα "στολίστηκε" με τις σημαίες της Συρίας,της Παλαιστίνης αλλά και της τιμημένης Χεζμπολάχ. Πραγματοποιώντας έτσι ένα πραγματικό Αντιιμπεριαλιστικό περιβάλλον στον χώρο με τις σημαίες αυτών που έχουν υποστεί τις συνέπειες του Ιμπεριαλισμού στην Μέση Ανατολή αλλά και που αντιστέκονται και τσακίζουν τους Ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους. Παράλληλα σηκώθηκε πανό 20 μέτρων έξω από τον χώρο της εκδήλωσης με κεντρικό σύνθημα "Οι επαναστάσεις είναι των λαών,όχι των μισθοφόρων των Ιμπεριαλιστών"

2 σχόλια:

e-h είπε...


Urgent Action request for Miami Five Visas
Cuba Solidarity Campaign
Mon. 11.47
Cuba Update Special, 4 July 2016
The Home Office is delaying entry visas for the Miami Five, please contact your MP today
Dear supporter,
We need your urgent help today to put pressure on the Home Office to issue visas for René González and Gerardo Hernández so that they can come to Britain to meet with MPs and campaigners.
René González and Gerardo Hernández are two members of the Miami Five who are due to start a nationwide tour this Saturday 9 July. As of today, Monday 4 July, the British government has still not issued them visas to enter the country.
Please ask your MP to contact Home Secretary Theresa May and urge the Home Office to issue the visas today.
The British government has already twice denied René a visa, despite the fact that he has travelled widely across Europe since his release.
However, in November 2015, the UK Court of Appeal ruled unanimously that the Home Office acted unlawfully by denying the visas and interfering in the rights of Members of Parliament to meet with and hear from Mr Gonzalez. If the government withholds the visas again they will be violating this judgement and acting ‘unlawfully’ and in contempt of court.
Although the Home Office Visa Department have not denied the men entry, they say that the visa applications are ‘complex’ and that they need more time to make a decision, despite the fact that the visas were applied for more than 6 weeks ago. Barristers from Mansfield Chambers say that by delaying the visas the government is frustrating the legal process and the rights of MPs to meet the men. They will argue this point at Judicial Review on Wednesday 6 July.
Please help with this appeal by contacting your MP urgently and ask them to raise this issue with the Home Secretary Theresa May.
Please write to your MP today by clicking here.
http://cuba-solidarity.org.uk/action/
Thank you


e-h είπε...

Επείγον αίτημα δράσης για τους Μαϊάμι Πέντε τις Θεωρήσεις
Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Κούβα
Δευτέρα 11.47
Κούβα Ενημέρωση Ειδικά, 4 Ιουλίου, 2016
Το Υπουργείο Εσωτερικών καθυστερεί τις θεωρήσεις εισόδου για τους Μαϊάμι Πέντε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το βουλευτη σας σήμερα
Αγαπητέ υποστηρικτή,
Χρειαζόμαστε επειγόντως τη βοήθειά σας σήμερα για να ασκηθει πίεση στο Υπουργείο Εσωτερικών για την έκδοση θεωρήσεων για τον René González και τον Gerardo Hernández, έτσι ώστε να μπορεί να έρθουν στη Βρετανία για να συναντηθουν με βουλευτές και ακτιβιστές.
Ο René González και ο Gerardo Hernández είναι δύο μέλη των Μαϊάμι πέντε , οι οποίοι πρόκειται να ξεκινήσουν μια περιοδεία αυτό το Σάββατο 9 Ιουλίου. Από σήμερα, Δευτέρα, 4 Ιουλίου, η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εκδοσει βίζα για να εισέλθουν στη χώρα.
Παρακαλώ ρωτήστε τον βουλευτη σας για να επικοινωνήσει με την Υπουργό Εσωτερικών Theresa Μay να παροτρύνει την Κεντρική Υπηρεσία για την έκδοση των θεωρήσεων σήμερα.
Η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη δύο φορές αρνηθεί στο René τη θεώρηση, παρά το γεγονός ότι έχει ταξιδέψει ευρέως σε όλη την Ευρώπη από την απελευθερωσή του.
Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2015, το Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου προσφυγών αποφάνθηκε ομόφωνα ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ενήργησε παρανόμως με την άρνηση των θεωρήσεων να παρεμβαίνει στα δικαιώματα των βουλευτών του Κοινοβουλίου να συναντηθουν και να ακούσουν τον κ Gonzalez. Αν η κυβέρνηση αποκρύπτει τις θεωρήσεις και πάλι θα παραβιάζει την απόφαση αυτή και θα ενεργει «παράνομα» και με περιφρόνηση του δικαστηρίου.
Παρά το γεγονός ότι το Τμήμα Visa Home Office δεν έχει αρνηθεί την είσοδο των ανδρών, λένε ότι οι αιτήσεις θεώρησης είναι «σύνθετη» και ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να πάρουν μια απόφαση, παρά το γεγονός ότι οι θεωρήσεις για τις οποίες ζητήθηκε ηταν πριν από περισσότερο από 6 εβδομάδες. Δικηγόροι από Mansfield Επιμελητήρια λένε ότι καθυστερώντας τις θεωρήσεις η κυβέρνηση ματαιώνει τη νομική διαδικασία και τα δικαιώματα των βουλευτών για την κάλυψη των ανδρών. Θα υποστηρίξουν αυτό το σημείο στο Δικαστικό έλεγχο στις Τετάρτη, 6 Ιουλίου.
Παρακαλώ βοηθήστε μας στην παρούσα αίτηση αναιρέσεως με επαφή με το βουλευτή σας επειγόντως και να του ζητήσετε να θίξει αυτό το θέμα στην Υπουργό Εσωτερικών Theresa Μαΐου.
Παρακαλούμε γράψτε στο βουλευτη σας σήμερα σας κάνοντας κλικ εδώ.
http://cuba-solidarity.org.uk/action/
Ευχαριστώ