Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Πεμπτη 15 Σεπτεμβριου 2016


Ο ισχυρισμός ότι οι δημόσιοι ή οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που κόβουν το δημόσιο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος ακόμα και σε σπίτια αρρώστων και αναπήρων «είναι εργαζόμενοι και κάνουν την δουλειά τους» δεν ικανοποιεί τον πληττόμενο, ο οποίος με την σειρά του απαντάει: αν η δουλειά τους είναι να σκοτώσουν την οικογένειά μου και εμένα να μην την κάνουν. Άλλωστε είναι ακόμα νωπές οι μνήμες των Γερμανών στρατιωτών που εξολόθρευαν ολόκληρα χωριά λέγοντας «εμείς, απλώς, εκτελούμε διαταγές».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016
O Oμπάμα ανανέωσε τον Νόμο “Για το Εμπόριο με τον Εχθρό” που στηρίζει τον αποκλεισμό (εμπάργκο) ενάντια στην Κούβα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανανέωσε χθες για άλλη μια χρονιά τον λεγόμενο Νόμο “Για το Εμπόριο με τον Εχθρό” που στηρίζει τον οικονομικό αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στην Κούβα. Ενώ το συγκεκριμένο κείμενο συνεχίζει να διατηρεί τον οικονομικό αποκλεισμό του νησιού, τον οποίο σε τελική ανάλυση μόνο το Κογκρέσο μπορεί να άρει, αυτή η παράταση του ισχύοντος νόμου σημαίνει επίσης ότι ο Ομπάμα συνεχίζει να διατηρεί την εξουσία και την ευελιξία να χαλαρώσει τις κυρώσεις στο νησί μέσω εκτελεστικών διαταγμάτων. Ο Ομπάμα έπρεπε να αποφασίσει πριν την 14η Σεπτέμβρη, αν θα παρέτεινε τις κυρώσεις στο νησί στα πλαίσια του λεγόμενου Νόμου “Για το Εμπόριο με τον Εχθρό”, έναν νόμο του τότε προέδρου Τζον Κένεντι που έγινε το 1962 για να επιβάλλει τον αποκλεισμό στην Αβάνα και ο οποίος έκτοτε ανανεώνεται κάθε χρόνο από τους επόμενους εννέα προέδρους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Bayer εξαγόρασε τη Monsanto
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
φωτο 1)H σωφρονιστική εργασία είναι η νέα αμερικανική δουλεία και οι περισσότεροι την υποστηρίζουμε εν αγνοία μας. φωτο 2)H Bayer εξαγόρασε τη Monsanto έναντι 66 δισ. δολαρίων
H σωφρονιστική εργασία είναι η νέα αμερικανική δουλεία και οι περισσότεροι την υποστηρίζουμε εν αγνοία μας. Εάν αγοράζετε προϊόντα ή υπηρεσίες από οποιαδήποτε από τις 50 εταιρείες που απαριθμούνται πιο κάτω (και πιθανόν το κάνετε), υποστηρίζετε τη σύγχρονη αμερικανική δουλεία.
Η αμερικανική δουλεία τεχνικά καταργήθηκε το 1865, αλλά ένα παραθυράκι στη 13η Τροποπολογία της επέτρεψε να συνεχίσει ως «τιμωρία για εγκλήματα» και κατά τον 21ο αιώνα. Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι οι εταιρείες άσκησαν πιέσεις για έναν όλο και ευρύτερο ορισμό του όρου "έγκλημα" τα τελευταία 150 χρόνια. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν περισσότερα (ως επί το πλείστον σκουρόχρωμα) άτομα που εκτελούν σήμερα υποχρεωτικά, κατ 'ουσίαν, απλήρωτη, σκληρή εργασία στην Αμερική από ό,τι υπήρχαν το 1830. Με το 5 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού και το 25 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού των φυλακών, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το μεγαλύτερο έγκλειστο πληθυσμό στον κόσμο.
Καμία άλλη κοινωνία στην ιστορία της δεν έχει φυλακίσει περισσότερους από τους ίδιους τους πολίτες της. Υπάρχουν μισό εκατομμύριο περισσότεροι κρατουμένοι στις ΗΠΑ από ό, τι στην Κίνα, η οποία έχει πέντε φορές τον πληθυσμό των ΗΠΑ. Περίπου 1 στους 100 ενήλικες στην Αμερική φυλακίστηκε το 2014. Από έναν ενήλικο πληθυσμό της τάξης των 245 εκατομυρίων εκείνο το έτος, υπήρχαν 2,4 εκατομμύρια έγκλειστα άτομα, σε φυλακή ή σε κάποιο κέντρο κράτησης. Η συντριπτική πλειοψηφία – το 86 τοις εκατό - των κρατουμένων έχουν φυλακιστεί για μη βίαια εγκλήματα, πολλά από τα οποία σχετίζονται με τα ναρκωτικά. Οι μεγάλες επιχειρήσεις κερδίζουν πάρα πολλά χρήματα από την σωφρονιστική εργασία στις φυλακές: Η σωφρονιστική εργασία βοηθά στην παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών για όλες σχεδόν τις μεγάλες επιχειρήσεις στην Αμερική, εδώ είναι μερικά παραδείγματα από ένα άρθρο που αναδεικνύει την επιδημία:
Whole Foods Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς η Whole Foods μπορεί και αντέχει οικονομικά κρατώντας τις τιμές της τόσο χαμηλά; (σαρκασμός). Ο καφές, η σοκολάτα και οι μπανάνες της Whole Foods μπορεί να εντάσσονται στο « δίκαιο εμπόριο – fair trade», αλλά η εταιρεία έχει αντισταθμίσει τους «υψηλούς μισθούς», που καταβάλλονται στους τριτοκοσμικούς παραγωγούς με όχι και τόσο δίκαιους-μισθούς στην Αμερική. Η εταιρεία, διάσημη για το σύστημα αξιολόγησής της ως προς την καλή διαβίωση των ζώων, προφανώς δεν ανησυχεί τόσο και για την ευημερία των ανθρώπινων "ζώων" στις φυλακές Κολοράντο, που εργάζονταν γι 'αυτούς μέχρι τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Γνωρίζετε ότι τα ψάρια τιλάπια που σας κοστίζουν $ 12 δολάρια το κιλό και νομίζετε ότι τ’αγοράζετε από απλές αμερικανικές οικογενειάκες φάρμες, εκτρέφτοναι από κρατούμενους στο Κολοράντο, που πληρώνονται με μόλις 74 λεπτά την ημέρα; Και αυτό το φανταχτερό κατσικίσιο τυρί; Οι κατσίκες εκτρέφονται και αρμέγονται και αυτές από φυλακισμένους.
McDonald 's Το πιο επιτυχημένο franchise γρήγορου φαγητού στον κόσμο αγοράζει μια πληθώρα προϊόντων, που κατασκευάζονται σε φυλακές, ανάμεσα τους τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα, τα δοχεία και οι στολές. Οι τρόφιμοι που ράβουν τις στολές των McDonald 's κερδίζουν ακόμη λιγότερα χρήματα την ώρα από τους ανθρώπους που τις φορούν.
Wal-Mart Παρά το γεγονός ότι η πολιτική της εταιρείας τους ορίζει σαφώς ότι «η αναγκαστική ή η εργασία στις φυλακές δεν θα γίνεται ανεκτή από την Wal-Mart», ουσιαστικά κάθε προϊόν στο κατάστημά τους το έχουν προμηθευτεί από εργοστάσια εργασίας στις φυλακές. Η Wal-Mart αγοράζει τα προϊόντα της από τα αγροκτήματα των φυλακών, όπου οι εργάτες συχνά υπόκεινται σε πολλές ώρες εργασίας μέσα στη ζέστη χωρίς επαρκή τροφή ή νερό.
Victoria Secret Γυναίκες κρατούμενοι στη Νότια Καρολίνα ράβουν εσώρουχα και ρούχα για την ακριβή εταιρεία εσωρούχων. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, δύο γυναίκες κρατούμενοι είχαν κλειστεί στην απομόνωση, επειδή αποκάλυψαν σε δημοσιογράφους, ότι είχαν προσληφθεί για να αντικαταστήσουν τις ετικέτες που έγραφαν "Made in Honduras" με ετικέτες που έγραφαν "Made in USA".
AT & T Το 1993, η μεγάλη τηλεφωνική εταιρεία απέλυσε χιλιάδες εργαζόμενους, όλοι μέλη συνδικάτων, προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της. Παρόλο που η πολιτική της εταιρείας AT & T για την σωφονιστική εργασία στις φυλακές είναι παρόμοια με εκείνη της Wal-Mart έχουν χρησιμοποιούν σταθερά τρόφιμους φυλακών για να εργαστούν στα τηλεφωνικά κέντρα τους από το '93, τους οποίους μόλις και μετά βίας πληρώνουν με $ 2 την ημέρα.
BP (British Petroleum) Όταν η BP έχυσε 4.200.000 βαρέλια πετρελαίου στην ακτή του Περσικού Κόλπου, η εταιρεία απέστειλε ένα εργατικό δυναμικό το οποίο αποτελούταν σχεδόν αποκλειστικά από Αφρο-Αμερικανούς κρατούμενους για να καθαρίσουν την τοξική διαρροή, ενώ μέλη της κοινότητας, πολλοί από τους οποίους ήταν ψαράδες που είχαν μείνει άνεργοι, δυσκολεύονταν να τα βγάλουν πέρα. Η απόφαση της BP να χρησιμοποιήσει κρατούμενους αντί να προσλάβει ανθρώπους της περιοχής, που είχαν μείνει χωρίς δουλειά εξόργισε την κοινότητα του Κόλπου, αλλά η πετρελαϊκή εταιρεία δεν έκανε τίποτα για να συμβιβάσει την κατάσταση.
Ο πλήρης κατάλογος των εταιρειών που εκμεταλεύονται την σωφρονιστική εργασία είναι ο εξής : Abbott Laboratories, AT&T Inc., Autozone, Inc., Bank of America, Bayer, Berkshire Hathaway, Inc., Cargill, Caterpillar, Chevron, Chrysler, Costco, John Deere, Eli Lilly and Company, Exxon Mobil, GlaxoSmithKline, Roche - Hoffmann Laroche Inc., International Paper Company, VF Corporation, Johnson and Johnson, K-Mart, Koch Industries, McDonald’s, Merck, Motorola, Nintendo, Pfizer, Procter & Gamble P&G, Pepsi, ConAgra Foods, Shell, Starbucks, UPS, Verizon, WalMart, Wendy’s, (full list)
Αν και δεν είναι όλοι οι κρατούμενοι «αναγκασμένοι» να εργαστούν, οι περισσότεροι το «επιλέγουν», γιατί η ζωή τους θα ήταν ακόμη πιο άθλια, αν δεν το έκαναν, δεδομένου ότι πρέπει να αγοράζουν σχεδόν τα πάντα, εκτός από ελάχιστα βασικά (και μερικές φορές ακόμη κι εκείνα) με τα σκληρά αποκτημένα σεντς τους. Μερικοί από αυτούς έχουν νομικά πρόστιμα ν’αποπληρώσουν καθώς και να συντηρήσουν οικογένειες. Συχνά βγαίνουν από τις φυλακές πιο χρεωμένοι απ’ ό, τι όταν μπήκαν.
"Αγροκτήματα φυλακών" γνωστά και ως "σύγχρονες φυτείες".
Σε μέρη όπως το Τέξας, όμως, η σωφρονιστική εργασία είναι υποχρεωτική και μη αμειβόμενη – αποτελεί κυριολεκτικά τον ορισμό της δουλείας. Σύμφωνα με το Τμήμα Ποινικής Δικαιοσύνης του Τέξας, οι κρατούμενοι ξεκινούν τη μέρα τους με μια κλήση αφύπνισης στις 03.30 πμ. και σερβίρονται πρωινό στις 04:30 πμ. Όλοι οι κρατούμενοι, που είναι σωματικά ικανοί υποχρεούνται να παρουσιαστούν στις εργασίες που τους έχουν ανατεθεί στις 6.00 πμ. "Οι κρατούμενοι δεν αμείβονται για την εργασία τους, αλλά μπορούν να κερδίσουν προνόμια ως αποτέλεσμα της καλής εργασίας," αναφέρει η ιστοσελίδα. Οι περισσότεροι κρατούμενοι εργάζονται σε θέσεις εργασίας υποστήριξης των φυλακών, όπως το μαγείρεμα, το καθάρισμα, το πλύσιμο ρούχων και τη συντήρηση, αλλά περίπου 2.500 από αυτούς εργάζονται στο «τμήμα βιομηχανίας μεταποίησης αγροτικών προϊόντων», των φυλακών του Τέξας, το οποίο εργοστάσιο-αγρόκτημα διαθέτει 10.000 βοοειδή, 20.000 χοίρους και 250.000 αυγό-ωοπαραγωγικές όρνιθες. Οι φυλακισμένοι παράγουν επίσης 74 εκατομμύρια κιλά ζωοτροφών ετησίως, 300.000 κουτιά κονσερβοποιημένων λαχανικών και αρκετό βαμβάκι για να ντύσουν τον εαυτό τους (και πιθανώς άλλους). Μπορούν επίσης να εργαστούν σε εργοστάσια συσκευασίας κρέατος, όπου επεξεργάζονται 14 εκατομμύρια κιλά βόειο κρέας και 10 εκατομμύρια κιλά χοιρινού κρέατος ετησίως.
Ενώ ένας από τους δεδηλωμένους στόχους του τμήματος είναι η μείωση των λειτουργικών δαπανών, βάζοντας τους κρατούμενους να παράγουν το δικό τους φαγητό, το σωφρονιστικό σύστημα κερδίζει ομολογουμένως έσοδα από τις «πωλήσεις των πλεονασμάτων της γεωργικής παραγωγής». Οι κρατούμενοι που αρνούνται να εργαστουν – επαναλαμβάνουμε χωρίς να πληρώνονται - τοποθετούνται σε απομόνωση. Όταν τέθηκε η ερώτηση αν οι φυλακές του Τέξας εξακολουθούν να απασχολούν "συνδέσμιους κατάδικους", η υπηρεσία απάντησε :
"Όχι, το Τέξας δεν χρησιμοποιεί συνδέσμιους κατάδικους. Ωστόσο, οι κρατούμενοι που εργάζονται έξω από την περίφραξη,εποπτεύονται από ένοπλους σωφρονιστικούς υπαλλήλους πάνω σε άλογα. " Παρόμοια "αγροκτήματα φυλακών" υπάρχουν στην Αριζόνα, την Αλαμπάμα, την Αλάσκα, το Αρκάνσας, την Καλιφόρνια, το Κολοράντο, τη Φλόριντα, τη Γεωργία, τη Χαβάη, τη Λουιζιάνα, τον Μισισιπή, το Οχάιο και άλλες πολιτείες, όπου οι κρατούμενοι εξαναγκάζονται να εργάζονται στη γεωργία, την υλοτομία, τα λατομεία και τα ορυχεία. Το Wikipedia αναφέρει, ότι ενώ τα γεωργικά προϊόντα που παράγονται σε αγροκτήματα φυλακών γενικά χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των κρατουμένων και άλλες πτέρυγες της πολιτείας (ορφανοτροφεία και άσυλα) πωλούνται επίσης με σκοπό το κέρδος. Εκτός από το ότι οι κρατούμενοι εξαναγκάζονται σε εργασία για το κέρδος της κυβέρνησης, μπορούν επίσης να «μετατοπιστούν» σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, μέσω της πρακτικής του κατάδικου χρηματοδοτικής μίσθωσης, να εργαστούν σε ιδιωτικές γεωργικές εκτάσεις ή συναφείς βιομηχανίες (αλιεία, υλοτομία, κ.λπ.) .
H Bayer εξαγόρασε τη Monsanto έναντι 66 δισ. δολαρίων
Την απόκτηση της Monsanto ανακοίνωσε η Bayer με την προσφορά να φτάνει τα 128 δολ. ανά μετοχή. Το συνολικό ύψος της προσφοράς για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας, που είναι η κορυφαία για σπόρους στον κόσμο, ανέρχεται σε περίπου 66 δισ. δολ., περιλαμβανομένου του χρέους της Οι εταιρείες συμφώνησαν ότι θα καταβληθεί ποσό 2 δισ. δολαρίων στη Monsanto, αν η συμφωνία δεν εγκριθεί από τις Αρχές για τον Ανταγωνισμό, ενώ αναμένουν να ολοκληρωθεί η συμφωνία μέχρι το τέλος του 2017, αναφέρει η Bayer σε ανακοίνωσή της. Η γερμανική εταιρεία προτίθεται να χρηματοδοτήσει την εξαγορά με συνδυασμό έκδοσης χρέους και μετοχών. Το σκέλος των μετοχών, ύψους περίπου 19 δισ. δολαρίων, αναμένεται να αντληθεί με την έκδοση ομολόγων που θα είναι υποχρεωτικά μετατρέψιμα σε μετοχές και μία έκδοση νέων μετοχών για τους υφιστάμενους μετόχους, αναφέρει η ανακοίνωση.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου καλούσε σε 'μη νόμιμες πράξεις' για τους πρόσφυγες
Σεπτέμβριος 13 2016 18:40
Σε πράξεις "μη νόμιμες" συμφωνα με τους δημοσιοκαφρους που παραποιουν τις δηλωσεις, προέτρεπε ο «γαλαζιος» δήμαρχος Ωραιοκάστρου Α. Γαβότσης μιλώντας σε κατοίκους της περιοχής, λίγες ημέρες πριν έρθει στη δημοσιότητα η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης σχετικά με το σχέδιο ένταξης των παιδιών προσφύγων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα που δρομολογείται από το υπουργείο Παιδείας. Στα πλάνα που χρονολογούνται από τις 3 Σεπτεμβρίου, ο κ. Γαβότσης, δείχνει πως ο διάλογος για τη φιλοξενία των προσφύγων, τη μετεγκατάσταση τους στην περιοχή και την ένταξη των παιδιών τους στα σχολεία, έχει ξεκινήσει μέρες τώρα. Πρόκειται για δημόσια τοποθέτηση του δημάρχου, σε συγκέντρωση δημοτών σε καφενειο στην πλατεία, όπου έκανε λόγο για φήμες περί εγκατάστασης προσφύγων σε σπίτια εργολάβου.
Ο διάλογος που ακούγεται στο παρακάτω βίντεο: -Δήμαρχος: Μιλάμε για έναν ιδιωτικό χώρο. Σαν διοίκηση, ως δημοτική αρχή δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παρέμβουμε. Μπορείτε να παρέμβετε εσείς ως πολίτες. -Πολίτης: Πώς; Νόμιμα; Με ποιον τρόπο; -Δήμαρχος: Νόμιμα δεν υπάρχει. -Πολίτης: Άρα μου λες να πάω να ανοίξω κεφάλια; -Δήμαρχος: Μπράβο, αυτό το είπες εσύ. Δεν το είπα εγώ.
Να διευκρινίσουμε εδώ ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 2 Σεπτεμβρίου, προτείνει δημιουργία "σχολείων προσφύγων εκτός των σχολείων και του δήμου" και καλεί τους πολίτες, σε περίπτωση που δεν θα εισακουστεί η πρόταση αυτή, "να προχωρήσουμε σε ομαδικές κινητοποιήσεις". Κλείνοντας, τονίζουμε πως ακόμη και σήμερα και μετά τις διαβεβαίωσες περί εμβολιασμών και τις διαψεύσεις των επιδημιών, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Α. Γαβότσης, μίλησε για "υγειονομική βόμβα" και ζήτησε τα προσφυγόπουλα να κάνουν μάθημα σε "άλλους χώρους" για να μη διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή της περιοχής, μεταξύ άλλων. Στο παρακάτω βίντεο κάνει λόγο για 15 κρούσματα φυματίωσης στο ΑΧΕΠΑ και για κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά.
Σχολιο.- Καλά ρε φίλε. Αυτό με τα 22.000 παιδιά προσφυγων το διάβασες; Ποιος παίρνει τέτοιες αποφάσεις; Είκοσι δυο χιλιάδες αμπόλιαστα παιδιά, που θα μένουν στα χοτ σποτς και θα πηγαίνουν στα σχολεία μιας εκαστοτε μικρής περιοχής. Ποιος ανεγκέφαλος το αποφάσισε; Αυτός είναι υπεύθυνος αν αυξάνονται οι ρατσιστικές αντιδράσεις των κατοίκων. Πρώτα θα τακτοποιήσεις τα θέματα κατοικίας, σίτισης, υγειονομικής περίθαλψης και μετά θα βάλεις τα παιδάκια μαζί με τ΄άλλα στο ίδιο σχολείο. Τι θέλετε δηλ., να σφαχτούνε ή να σηκωθούν να φύγουν από τον τόπο τους; Τους έπιασε η βιασύνη στο Υπουργείο μη μπας και μείνουν από απουσίες;
Σχολιο.- Τώρα, όμως έχουν και το κακό είναι ότι ακόμη κι΄αυτοί που θα δεχόντουσαν με ευχαρίστηση να συνδράμουν τους πρόσφυγες, τώρα θα στραφούν εναντίον τους. Γιατί η ανθρωπιστική καταστροφή στη Συρία δεν σημαίνει εξαγωγή της αλλά λύση της. Και αυτό που πάνε να κάνουν ΔΕΝ είναι λύση. Είναι επέκταση της και σε μας...
Σχολιο.- Εσύ τι σόϊ φυτό είσαι και σε μπόλιασαν, που εισαι εναντιος στους εμβολιασμους. Άσε που σε λίγο μπαίνει το ΄17 και μ΄αυτά που κάνετε, θα κάνετε να χωρέσουν οι φασιστικες αντιληψεις στην Ελλαδα... Με τα μυαλά που κουβαλάτε, εσείς κλωσάτε το αυγό του φιδιού..
Σχολιο.- Έχεις σκεφτεί ποτέ σου ότι εσύ ο αριστερος και ο κομμουνιστης της Ελλαδας και η Μέρκελ έχετε την ίδια θέση στο θέμα των "προσφύγων"; Για κάντο λιανά. Ποιοι είναι οι δικοί σου και ποιοι της Αγγελικής και που διαφέρετε...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΣΟ «ΩΡΑΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!
Ο ωραιοποιημένος θεσμός του πολυπολιτισμικού σχολείου που τώρα κάποιοι φωστήρες θέλουν να εφαρμόσουν και στην Ελλάδα, έχει από χρόνια εφαρμοστεί στην Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μιλάμε για σχολεία της τελευταίας δεκαετίας όπου οι μουσουλμάνοι έχουν ενσκήψει κατά εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Χρήσιμο είναι να δούμε μέσα από τα παρακάτω βίντεο τα “καταπληκτικά” αποτελέσματα αυτού του θεσμού.
Muslim immigrant Kids Bully German Kids
https://www.youtube.com/watch?v=_LjjOJCDDWE
Γερμανόπουλα που χτυπιούνται από αλλοδαπούς μουσουλμάνους μαθητές.
https://www.youtube.com/watch?v=XrTs-YW4PWg
Η βία στα πολυπολιτισμικά σχολεία στην Γερμανία και ύστερα κάποιοι αναρωτιούνται γιατί καταρρέει η Μέρκελ και γιατί ανεβαίνουν οι ακροδεξιοί εθνικιστές σε όλη την Ευρώπη.
https://www.youtube.com/watch?v=7GkK7UUW1xg
Σε αυτό ειδικά το παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα την αποτυχία του πολυπολιτισμού, όπου τα παιδιά των μουσουλμάνων ενθαρρυμένα από τους γονείς του έχουν κυριολεκτικά κατακτήσει τα σχολεία επιβάλλοντας τους δικούς τους νόμους και τραυματίζοντας βαριά άλλα παιδιά σε σημείο να χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη. Εκτός αυτού οι δάσκαλοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, ενώ ένας από αυτούς που προσπάθησε να αποκαλύψει τη φρικαλεότητα αυτή, απειλήθηκε με απόλυση αν τολμήσει να εκστομίσει οτιδήποτε. Και να φανταστεί κανείς ότι το βίντεο αυτό τραβήχτηκε το 2011 χωρίς την ύπαρξη αυτού του τεράστιου κύματος λαθρομεταναστών!
https://www.youtube.com/watch?v=csOvTKkMBtM
https://www.youtube.com/watch?v=BPBhkdYWbKo
Ένα εύλογο ερώτημα που δημιουργείται είναι γιατί είναι βίαια τα παιδιά αυτά. Γιατί η βία καλλιεργείται στις συνειδήσεις τους από μικρά, έτσι τους έμαθαν, αυτήν την αγωγή τους έδωσαν. Δείτε τα επόμενα βίντεο και θα καταλάβετε την παιδεία τους η οποία θέλουν να την επιβάλουν και στα πολυπολιτισμικά σχολεία
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκδήλωση - συζήτηση για την Κούβα και την Μπριγάδα
O Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" σε προσκαλεί σε εκδήλωση για την κατάσταση και τις τελευταίες εξελίξεις στην Κόυβα. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν μέλη της 46ης Ευρωπαικής Μπριγάδας "Χοσέ Μαρτί" (αποστολή αλληλεγγύης και εθελοντικής εργασίας στη σοσιαλιστική Κούβα) που βρέθηκαν στην Κούβα το καλοκαίρι.
Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο των εκδόσεων Διεθνές Βήμα (Σόλωνος 142, 5ος όροφος (ταράτσα) την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ασφυκτική η κατάσταση σε Χίο και Λέσβο
15/9/2016 7.30
Mεγάλη ένταση επικρατεί σε Χίο και Λέσβο, καθώς η κατάσταση είναι ασφυκτική από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι για μήνες στα νησιά. Στο μεταξύ, οι ροές συνεχίζονται, καθώς το τελευταίο 24ωρο ακόμη 79 άτομα έφθασαν στα νησιά, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φιλοξενουμένων συνολικά στις 13.195, ενώ οι υφιστάμενες υποδομές επαρκούν για τη στέγαση και τη σίτιση 7.450 ατόμων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Συνολικά στη χώρα βρίσκονται 60.117 πρόσφυγες και μετανάστες, οι 7.900 από τους οποίους εκτιμάται ότι παραμένουν εκτός των επίσημων δομών φιλοξενίας, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό.
Διαμαρτυρία
Χθες το απόγευμα, περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την υπερσυγκέντρωση μεταναστών στο νησί, όπου βρίσκονται 3.584 άτομα, ενώ οι αφίξεις συνεχίζονται καθημερινά. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε υπό την αυστηρή επιτήρηση των αστυνομίας. Οι πολίτες διαφωνούν και με τη λύση που αποφασίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να μεταφερθούν από το νησί περίπου 500 άτομα, κάτι που ωστόσο δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί. Παράλληλα, θα κατασκευαστεί ένας ακόμη χώρος φιλοξενίας και θα επανενεργοποιηθεί χώρος κράτησης που λειτουργούσε παλαιότερα. H συγκεντρωση και πορεια των κατοικων προς το hotspot χτυπηθηκε με δακρυγονα από τα ΜΑΤ, αλλα και με πετρες από τους ιδιους τους λαθρομεταναστες. Στη συγκεντρωση, που πρωταγωνιστουσαν δεξιοι και ακροδεξιοι, κυνηγησαν δημοσιογραφους τοπικων εφημεριδων, οι οποιοι χτυπηθηκαν παροτι ετρεξαν για να γλυτωσουν.
Στη Λέσβο βρίσκονται 5.627 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι φιλοξενούνται στο hotspot στη Μόρια, στο Καρά Τεπέ και σε μία ακόμη δομή που έχει δημιουργηθεί, αλλά και σε σκηνές σε διάφορα σημεία του νησιού. Στην ύπαιθρο και στο λιμάνι κοιμούνται επίσης κυρίως Βορειοαφρικανοί. Καθημερινές είναι οι εξεγέρσεις και οι πορείες προσφύγων και μεταναστών που ζητούν να τους επιτραπεί να φύγουν από το νησί. Οι κάτοικοι του νησιού που βρίσκονται στην περιοχή της Μόριας αποφάσισαν επίσης να αντιδράσουν, οπότε έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη στο δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο της Μόριας την επόμενη Δευτέρα και πορεία στο κέντρο της πόλης. Στο μεταξύ, στην Κρήτη η Περιφερειακή Ενωση Δήμων αποφάσισε να πει «ναι» στη φιλοξενία προσφύγων –2.000 έχει προτείνει το υπουργείο να μεταφερθούν στο νησί– υπό όρους. Συγκεκριμένα ζητούν οι πρόσφυγες να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και σε σπίτια και να μην δημιουργηθούν δομές.
Επίθεση μελών της Χ.Α. σε δημοσιογράφους στη Χίο
Με επιθέσεις μελών της Χ.Α. κατά δημοσιογράφων κορυφώθηκε η επεισοδιακή διαμαρτυρία πολιτών της Χίου για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, στην κεντρική πλατεία του νησιου. Η πορεία με κατεύθυνση τους καταυλισμούς στο ΔΗΠΕΘΕ και στη Σούδα ήρθε αντιμέτωπη με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ΜΑΤ, και στις 8 το βράδυ σημειώθηκαν συγκρούσεις των αστυνομικών με τους διαδηλωτές, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών, Σύμφωνα με μάρτυρες, στην είσοδο του καταυλισμού βρίσκονταν ήδη αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μέσα από τον καταυλισμό είχαν ξεσηκωθεί ομάδες προσφύγων και μεταναστών,
Όπως καταγγέλει ο διευθυντής του astraparis.gr, Γιάννης Στέβης, η ένταση κορυφώθηκε όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με αποτέλεσμα ο ίδιος να δεχθεί επίθεση από τον εμφανιζόμενο ως εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στη Χίο κ. Ματθαίο Μερμηγκούση, ο οποίος τον κτύπησε στο χέρι, του άρπαξε την κάμερα και την πέταξε στο έδαφος. Αρνήθηκε δε να την δώσει πίσω και την παρέδωσε σε εκπρόσωπο της αστυνομίας. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ Στέβη, η επίθεση έγινε ενώ αυτός βρισκόταν πίσω από την γραμμή των ΜΑΤ και άλλων αστυνομικών, οι οποίοι αρνήθηκαν να προβούν σε σύλληψη του κ. Μερμηγκούση, παρά το ότι τους ζητήθηκε. Σε άλλο περιστατικό, όπως αναφέρουν μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στη διαδήλωση, φραστική επίθεση δέχθηκε ο δημοσιογράφος του politischios.gr κ. Παντελής Φύκαρης, ενώ οι δημοσιογράφοι καταδιωκόμενοι κατέφυγαν σε καταστήματα της περιοχής ή απομακρύνθηκαν για να αποφευχθούν σοβαρότερα επεισόδια σε βάρος τους.
Οι πολίτες της Χίου διαφωνούν και με τη λύση που αποφασίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να μεταφερθούν από το νησί περίπου 500 άτομα, κάτι που ωστόσο δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί. Παράλληλα, θα κατασκευαστεί ένας ακόμη χώρος φιλοξενίας και θα επανενεργοποιηθεί χώρος κράτησης που λειτουργούσε παλαιότερα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κρίση μάς έριξε στα ψυχοφάρμακα
15/9/2016 10.30
Βαθιά σημάδια στην υγεία των Ελλήνων -κυρίως την ψυχική- έχει αφήσει η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, καθώς η χρήση φαρμάκων για ψυχικές διαταραχές αλλά και ναρκωτικών και άλλων παράνομων ουσιών φαίνεται ότι αυξήθηκε κατακόρυφα την πενταετία 2010-2014. 'Μάρτυρας' της επιδείνωσης της υγείας των Αθηναίων είναι τα αστικά λύματα της πρωτεύουσας, μέσα στα οποία ανιχνεύθηκαν αντίστοιχες ουσίες στο πλαίσιο μελέτης που διενεργεί ο χημικός καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαος Θωμαΐδης με ομάδα ερευνητών από το 2010, η οποία δημοσιεύθηκε στην έγκυρη επιθεώρηση Environmental Science and Technology. Τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύθηκαν αφορούν την περίοδο 2010-2014 και σύμφωνα με αυτά καταγράφηκαν μεγάλες αυξήσεις σε αντιψυχωσικά, αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά φάρμακα, καθώς επίσης και σε ουσίες για την καταπολέμηση της υπέρτασης, του έλκους και της επιληψίας.
Οι ερευνητές συνέλεξαν τα πρώτα δείγματα νερού από την Ψυττάλεια μετά την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου και έκτοτε την ίδια εβδομάδα κάθε έτους προχωρούσαν σε επανασυλλογή δειγμάτων. Ο μήνας που επελέγη γι' αυτό ήταν η περίοδος μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, ώστε να μην υπάρχουν σημαντικές γιορτές που να επηρεάζουν τις συγκεντρώσεις ναρκωτικών και να συνεχίζονται οι ιώσεις ώστε να υπάρχει μια σταθερή κατανάλωση αντιβιοτικών από την οποία να προκύπτει εικόνα για τη χρήση τους. Από την ανάλυση των δειγμάτων για 148 ουσίες και τους μεταβολίτες τους προέκυψε ότι στο διάστημα της έρευνας η χρήση: • Των αντιψυχωσικών φαρμάκων αυξήθηκε κατά 35 φορές. • Των αγχολυτικών κατά 19 φορές. • Των αντικαταθλιπτικών κατά 11 φορές. Σημαντικά αυξημένη ήταν και η κατανάλωση αντιυπερτασικών φαρμάκων κατά τη διάρκεια της πενταετίας της έρευνας. Παράνομες ουσίες
Σε ό,τι αφορά τις παράνομες ουσίες και τα ναρκωτικά, όπως προκύπτει από τα ευρήματα, διπλασιάστηκε η χρήση μεθαμφεταμινών, ενώ μεγάλη ήταν και η αύξηση στο Ecstasy, με τη χρήση του να εμφανίζεται έως και 10 φορές μεγαλύτερη τα Σαββατοκύριακα συγκριτικά με τις καθημερινές. Αυξημένη το 2014 ήταν και η χρήση κοκαΐνης και ηρωίνης, αν και η αναγωγή στον πληθυσμό δείχνει ότι το ποσοστό που έκανε χρήση κοκαΐνης εκείνη την περίοδο παρέμενε σχεδόν αμετάβλητο έως το 2012, ενώ εμφάνισε μικρή αύξηση το 2013 και το 2014. Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι ερευνητές σημειώνουν ότι στην Αθήνα το 2014 καταναλώθηκαν 4,8 κιλά κοκαΐνης την εβδομάδα (αν και τα προηγούμενα χρόνια ήταν σχεδόν σταθερή στα 3,3 κιλά), 9 κιλά ηρωίνης και 265 κιλά κάνναβης. Ωστόσο οι ερευνητές δεν χαρακτηρίζουν σημαντική την αύξηση της κάνναβης από τα 212 κιλά την εβδομάδα το 2011, σημειώνοντας πως η χρήση του στοιχείου αυτού ενέχει αρκετή αβεβαιότητα και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.
'Οπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, καθώς η έρευνα συνεχίζεται ακόμα, το 2014 ήταν η χειρότερη χρονιά', εξηγεί στο 'Εθνος' ο κ. Θωμαΐδης. Και συνεχίζει: 'Κύριο συμπέρασμα είναι ότι η κρίση είχε σοβαρό και άμεσο αντίκτυπο στην υγεία των Αθηναίων. Συσχετίσαμε τα ευρήματα με τη μείωση του ΑΕΠ και την αύξηση της ανεργίας και εμμέσως μπορούμε να μιλήσουμε για επιδείνωση της υγείας, κυρίως της ψυχικής, των κατοίκων του Λεκανοπεδίου'. Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, τα ευρήματα κατέδειξαν μείωση στην κατανάλωση αντιβιοτικών (δύο φορές κάτω στην πενταετία), κάτι το οποίο εκτιμάται ότι οφείλεται αφενός στη μείωση των δαπανών για την υγεία σε συνδυασμό με την ενημέρωση για την κατάχρηση αυτών των σκευασμάτων.
Η συλλογή δειγμάτων συνεχίστηκε και τα έτη 2015 και 2016, με τα ευρήματα της περσινής χρονιάς να εμφανίζουν μια τάση σταθεροποίησης, καθώς φαίνεται ότι ανακόπηκε η αυξητική τάση στη χρήση φαρμάκων για ψυχιατρικές διαταραχές. Σύμφωνα και με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την υγεία των Ελλήνων το 2014: • Το 47,4% των Ελλήνων έχουν πάρει κάποιο φάρμακο με συνταγή τις τελευταίες δύο εβδομάδες. • Το 49,7% του ενήλικου πληθυσμού έχει κάποια χρόνια πάθηση (αύξηση κατά 25,5% σε σχέση με το 2009). • Το 4,7% του ενήλικου πληθυσμού έχει κατάθλιψη (αύξηση 80,8% σε σχέση με το 2009). Το 33% είναι άνδρες και το 67% γυναίκες. • Το 7,6% του ενήλικου πληθυσμού έχει αγχώδεις διαταραχές.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΔΕΔΥ: Στήριξη κινητοποίηση ΔΟΕ, ΟΛΜΕ στο υπ. Παιδείας, Πέμπτη 15/9, ώρα 12.30μμ.
Ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ
H εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ και καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων του Δημοσίου, να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12:30μμ, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεγάλη αύξηση ψυχοφαρμάκων (και όχι μόνο) στα λύματα της Αθήνας, διαπίστωσαν Έλληνες ερευνητές.
14/09/2016 - 19:22
Η οικονομική κρίση είχε ως συνέπεια να καταγραφεί στα λύματα της Αθήνας μια μεγάλη αύξηση ψυχοφαρμάκων, καθώς και παράνομων ουσιών, σύμφωνα με μια νέα έρευνα ελλήνων και άλλων επιστημόνων. Συγκεκριμένα μεταξύ 2010 - 2014 σημειώθηκε αύξηση κατά 35 φορές στα αντιψυχωσικά που ανιχνεύθηκαν στα λύματα, αύξηση κατά 19 φορές στις ηρεμιστικές ουσίες βενζοδιαζεπίνες και κατά 11 φορές στα αντικαταθλιπτικά.
Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αντανακλά την αύξηση των περιστατικών ψυχικών παθήσεων στον πληθυσμό της πρωτεύουσας εξαιτίας της χρόνιας κρίσης και της αυξημένης ανεργίας. Αύξηση επίσης, μέσα στην ίδια πενταετία, εμφάνισαν άλλες κατηγορίες φαρμάκων, όπως τα αντιεπιληπτικά (διπλασιασμός), τα αντιυπερτασικά (11πλασιασμός) και τα φάρμακα κατά του έλκους. Αντίθετα, μείωση σημείωσε η παρουσία στα λύματα των αντιβιοτικών και των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Ακόμη, ανοδικά κινήθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες, όπως η μεθαδόνη (επταπλασιασμός), το έκστασι- (πενταπλασιασμός) και οι μεθαμφεταμίνες (διπλασιασμός).
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Νικόλαο Θωμαΐδη του Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έκαναν την σχετική δημοσίευση στο περιοδικό περιβαλλοντικής επιστήμης και τεχνολογίας" Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν επίσης οι Νίκη Μαραγκού, Νικηφόρος Αλυγιζάκης και Μαριλένα Δασενάκη. Τα δείγματα των λυμάτων συλλέχθηκαν από μονάδες βιολογικού καθαρισμού, επί μια εβδομάδα κάθε έτος από το 2010 έως το 2014, την ίδια περίπου εποχή. Χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές ανάλυσης, όπως υγρή χρωματογραφία και φασματομετρία μάζας, οι ερευνητές έλεγξαν την παρουσία 148 νόμιμων και παράνομων φαρμάκων και άλλων ουσιών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ
Χωρίς κυλικείο ένα στα πέντε σχολεία -Αυξήθηκαν τα λουκέτα
14|09|2016 10:20
«Αργοπεθαίνουν» τα κυλικεία σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, σύμφωνα με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων,Φραντζέσκα Τατούλη καθώς ένα στα πέντε σχολεία λειτουργούν χωρίς κυλικεία. Πολλοί είναι μάλιστα αυτοί που κλείνουν τα καταστήματά τους, καθώς αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους στους προμηθευτές. Η κα. Τατούλη τόνισε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 ότι πολλά κυλικεία είναι μισθωμένα από χρόνια και με συμβόλαια που αντανακλούσαν άλλες εποχές, με αποτέλεσμα να παραμένουν τα ενοίκια πολλών ταχυτήτων πράγμα που υπονομεύει τη βιωσιμότητά μας. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων, η μέση δαπάνη του κάθε μαθητή έχει μειωθεί από τα 3,5 ευρώ, το 2009, στο 1,7-2.0 ευρώ, το 2014 και όπως φαίνεται, η πτώση θα έχει και συνέχεια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ το πρωί και το βράδυ η Αθήνα
Σε στάσεις εργασίας προχωρούν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Έτσι τα οχήματα θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, οπότε και θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι «δεν θα επιτρέψουν κανέναν μηχανισμό διάλυσης της εταιρείας να λειτουργήσει, τόσο εις βάρος των επιβατών, όσο και των εργαζομένων», επικρίνοντας ταυτόχρονα τους χειρισμούς της διοίκησης των «Οδικών Συγκοινωνιών». «Με την εφαρμογή του χειμερινού προγραμματισμού δρομολόγησης και τη σωρεία αστοχιών από πλευράς διοίκησης της ΟΣΥ, σχεδόν προδιαγράφεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς και η εργασιακή εξόντωση των εργαζομένων. Εμείς, καθημερινά, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό για την ασφαλέστερη και ποιοτικότερη διεξαγωγή του συγκοινωνιακού έργου, δηλώνουμε πως σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε κανέναν μηχανισμό της εταιρείας να λειτουργήσει, τόσο εις βάρος των επιβατών, όσο και των εργαζομένων», αναφέρουν, σε ανακοίνωσή τους, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΧΕΠΑ: Οι νεφροπαθείς φέρνουν από τα σπίτια τους σεντόνια και μαξιλάρια
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016, 10:58
Μάχη με τις ελλείψεις δίνουν οι νεφροπαθείς στο ΑΧΕΠΑ, καθώς πολλοί φέρνουν μέχρι και το λευκοπλάστ από το σπίτι τους! Ο Κωνσταντίνος Κουφαδάκης είναι νεφροπαθής και τα τελευταία πέντε χρόνια, πέρα από την εξάντλησή του εξαιτίας της αιμοκάθαρσης, κουβαλά μαζί του κι έναν σάκο με μαξιλάρι και σεντόνια, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο ούτε τα βασικά. «Από την τσέπη μας όλα αυτά. Εδώ βρήκαν τρόπο και μας έβαλαν χέρι στην τσέπη και στα φάρμακα» δηλώνει στην κάμερα του Star. Συνολικά 2.000 νεφροπαθείς υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, από τους οποίους οι 1.300 υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Τον τελευταίο όμως χρόνο έχουν χαλάσει τα 11 από τα συνολικά 22 μηχανήματα, με αποτέλεσμα αρκετοί να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, και αυτοί που παρέμειναν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αναγκάζονται και υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στην 4η βάρδια που δημιουργήθηκε και η οποία ξεκινά στις 22.30 και τελειώνει στις 02.00 τα ξημερώματα. Και ενώ στο ΑΧΕΠΑ δεν υπάρχουν μηχανήματα αιμοκάθαρσης, στο Ιπποκράτειο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με έλλειψη προσωπικού. «Ενώ η αναλογία νοσηλευτή-ασθενούς θα πρέπει να είναι 1 προς 3 άντε 1 προς 4 το πολύ, στο Ιπποκράτειο φτάνει 1 προς 7 ή 1 προς 8, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν ταυτόχρονα τα alarm τους δύο μηχανήματα αιμοκάθαρσης, και ο νοσηλευτής να πρέπει να διαλέξει ποιανού τη ζωή θα σώσει» δηλώνει στην κάμερα του Star ο Χρήστος Καραγκιόζης, πρόεδρος νεφροπαθών Θεσσαλονίκης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκθεση-κόλαφος για τον Κάμερον
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016, 12:32
H αιματηρή κατάρρευση της κρατικής οντότητας της Λιβύης, με επακόλουθο την έκρηξη της προσφυγικής κρίσης και την ανάπτυξη του Ισλαμοφασιστικού χαλιφάτου και στη Βόρεια Αφρική, αποτελεί κόλαφο για τον Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος καταρρέει τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά. Έκθεση μελών του βρετανικού κοινοβουλίου καταδικάζει τη στρατιωτική επιχείρηση του 2011 εναντίον της Λιβύης, διότι «δεν περιείχε ακριβή στοιχεία αντικατασκοπείας ούτε σχεδιασμό για τα επακόλουθα μετά την απομάκρυνση του Κανταφι».
«Το καταστροφικό αποτέλεσμα ήταν να καταρρεύσει πολιτικά και οικονομικά, και να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στις διάφορες φυλές, να προκληθούν προσφυγική κρίση, εκτεταμένες παραβιάσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα και άνοδος της επιρροής σε ορισμένες περιοχές της χώρας του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIS), ενισχυμένου με οπλισμό που εγκαταλείφθηκε από το καθεστώς Καντάφι» σημειώνεται. Η έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων καταλήγει: «Για την απόφαση που έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας, ο πρώην πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον κρίνεται άμεσα υπεύθυνος για την αποτυχία να είχε καταστρωθεί πλήρης στρατηγική για το θέμα της Λιβύης». Η επικριτική για τον Κάμερον έκθεση κυκλοφόρησε μόλις μία ημέρα μετά την ξαφνική απόφασή του να εγκαταλείψει το Γουέστμινστερ παρά την προηγούμενη ανακοίνωσή του ότι θα παρέμενε ως απλός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος.
Στην έκθεση μεταξύ άλλων αναφέρεται: # Δεν υπάρχει απόδειξη ότι η βρετανική κυβέρνηση είχε κάνει την πρέπουσα ανάλυση για τη φύση της εξέγερσης στη Λιβύη. # Δεν υπήρχε σαφής αντικειμενικός σκοπός, ούτε πρόνοια για την προστασία του πληθυσμού. # Δεν σταμάτησαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις όταν εξασφαλίσθηκε η Βεγγάζη, ούτε έλαβαν την πρόνοια για την προστασία του πληθυσμού της. # Ο κ. Κάμερον θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει «τις καλές υπηρεσίες του Τόνι Μπλερ, τις επαφές του και την επιρροή του», προκειμένου να εξασφαλίσει ασφαλή έξοδο στον Καντάφι και να διαπραγματευθεί επίλυση του προβλήματος. # Έπρεπε να γνωρίζει πως πολλοί Λίβυοι είχαν συμμετάσχει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν πολεμώντας στις τάξεις της αλ Κάιντα και θα πρέπει να αναμενόταν τι θα έκαναν όταν επέστρεφαν στην πατρίδα τους. # Δεν ελήφθησαν τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να εξασφαλισθεί πως «δεν θα πέσουν σε επικίνδυνα χέρια τα όπλα που εγκατέλειψε το καθεστώς Καντάφι, με αποτέλεσμα να ενταθεί η τρομοκρατία στη χώρα». # Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα έπρεπε να έχει ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο για τους ακριβείς λόγους για την επέμβαση, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός του Επιτελείου, λόρδος Ρίτσαρντς, «είχε διαφοροποιηθεί από την απόφαση». # Η πρωτοβουλία της επιχείρησης ανήκε στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ακολούθησε τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στο Παρίσι. # Έξι μήνες μετά την αποστολή των βρετανικών μαχητικών της RAF και του στόλου σε συνεργασία με τους Γάλλους, όταν το καθεστώς είχε απειληθεί από τους ισλαμοφασιστες στη Βεγγάζη, στο από κοινού ταξίδι με τον (τότε) Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί, το πλήθος τούς είχε αποδοκιμάσει.
Στην έκθεση επίσης αναφέρεται πως δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί από τους δύο ηγέτες, ότι «οι φίλοι σας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία θα σταθούν στο πλάι σας, καθώς στο μέλλον θα οικοδομείτε τη χώρα σας και τη δημοκρατία». Αντ' αυτού η Λιβύη κατέρρευσε και επικράτησε το χάος... Ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο Συντηρητικός Crispin Blunt, δήλωσε: «Η δράση του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λιβύη ήταν αποτέλεσμα λανθασμένης απόφασης, τα αποτελέσματα της οποίας προκαλούν επιπτώσεις και σήμερα. Υπήρχαν διαφορετικές πολιτικές προοπτικές, που θα συνέβαλαν στην προστασία του λιβυκού λαού και θα είχαν λιγότερο κόστος τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για τη Λιβύη». Υπενθυμίζεται ότι και ο πρόεδρος Ομπάμα έχει παραδεχθεί πως η Λιβύη ήταν «το χειρότερο λάθος» της προεδρικής του θητείας, χωρίς ωστόσο να επικρίνει προσωπικά τον Κάμερον για τη συμμετοχή του στην επιχείρηση που μετέτρεψε όπως είπε «τη χώρα αυτή σε τόπο με σκ...ά».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεκροί 250 τζιχαντιστές από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Παλμύρα
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016, 19:11
Οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν μια επίθεση των τζιχαντιστών στην αρχαία Παλμύρα και βομβάρδισαν θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο στα βόρεια της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 250 μαχητές, ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. «Η μάχη εναντίον του Ισλαμικού Xαλιφάτου συνεχίζεται. Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο την Τρίτη τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Χαλιφάτου που συγκεντρώνονταν στα βόρεια της Παλμύρας, προετοιμάζοντας μια επίθεση στην πόλη", ανέφερε ο αντιστράτηγος Βίκτορ Ποζνίχιρ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με τον Ποζνίχιρ, από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν 250 τζιχαντιστές και καταστράφηκαν 15 οχήματα εξοπλισμένα με πολυβόλα μεγάλου διαμετρήματος και αντιαεροπορικά.
Η Ρωσία, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, επιθυμεί να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός σε όλη Συρία για άλλες 48 ώρες, μολονότι, όπως σημείωσε, η συμφωνία εκεχειρίας δεν εφαρμόζεται πλήρως. «Μέχρι σήμερα το πρωί, ο συνολικός αριθμός των παραβιάσεων είχε αυξηθεί στις 60... Παρατηρήσαμε επίσης ότι ορισμένες ένοπλες ομάδες που ελέγχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Αχράρ αλ Σαμ, ανακοίνωσαν ευθέως ότι είναι απρόθυμες να παύσουν το πυρ. Ο μεγαλύτερος αριθμός των παραβιάσεων σχετίζεται με αυτές τις ομάδες» πρόσθεσε ο Ποζνίχιρ, διαβεβαιώνοντας ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν ανταποδίδουν τα πυρά. Η ενδεχόμενη παράταση της εκεχειρίας συζητήθηκε σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεες καταγγελιες του παραιτηθεντος Οδ. Βουδουρη. «Αναθετουν τα εργα για τα hotspot σε… φιλους».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερευνα σοκ. Οι Ελληνες πεθαινουν προωρα λογω της κρισης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eνδιαφέρον είχαν οι αναφορές του ηγέτη του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, που, μιλώντας στη γαλλική «Λε Μοντ», χθες, ανέφερε ότι το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD - Κούρδοι της Συρίας) «έχει αποτύχει να συνεργαστεί με τη συριακή αντιπολίτευση» και πως «εξαιτίας των πολιτικών αποκλεισμού που ακολουθεί δεν έχει τη στήριξη άλλων στοιχείων στη Συρία και συνεχίζει να έχει τη στήριξη του καθεστώτος Ασαντ χωρίς σκέψεις για το μέλλον των Κούρδων στην περιοχή»...

1 σχόλιο:

e-h είπε...



Εκδήλωση - συζήτηση για την Κούβα και την Μπριγάδα

O Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" σε προσκαλεί σε εκδήλωση για την κατάσταση και τις τελευταίες εξελίξεις στην Κόυβα. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν μέλη της 46ης Ευρωπαικής Μπριγάδας "Χοσέ Μαρτί" (αποστολή αλληλεγγύης και εθελοντικής εργασίας στη σοσιαλιστική Κούβα) που βρέθηκαν στην Κούβα το καλοκαίρι.

Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο των εκδόσεων Διεθνές Βήμα (Σόλωνος 142, 5ος όροφος (ταράτσα) την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ.