Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Τριτη 27 Σεπτεμβριου 2016


Κάνουμε ότι μπορούμε! Στέλνουμε και αυτό στη Βουλή!
E-mail διαμαρτυρίας! Υπογράψτε! SOSτε το Νερο!
http://sostetonero.gr/?page_id=761
http://www.savegreekwater.org/%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CF%8E%CE%BD
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ διώχνει απ' το Γηροκομείο Πειραιά δεκάδες ηλικιωμένους 75 έως 93 ετών - επειδή καπνίζουν;!
Ακόμα κι αυτοί που καπνίζουν σε εξωτερικούς χώρους, πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα το Γηροκομείο
25.9.2016 | 11:44
Αυτές τις ημέρες, συζητιέται έντονα η «απόφαση του Μητροπολίτη Πειραιώς να δώσει τελεσίγραφο σε τροφίμους του Γηροκομείου να το εγκαταλείψουν, επειδή καπνίζουν». Θα ήμασταν μαζί του αν το πρόβλημα ήταν για τους εσωτερικούς χώρους, όμως από ο,τι φαίνεται, θα εκδιωχθούν ακομα και όσοι καπνίζουν σε εξωτερικούς, ανοιχτούς χώρους. Γράφει ο Νίκος Σταθούλης: Ο Σεραφείμ Πειραιώς διώχνει απο το γηροκομείο Πειραιά, 32 τρόφιμους γεροντάκια απο 75 έως 93 ετών επειδή είναι καπνιστές. Είναι σκληρό να βλέπεις ένα γεροντάκι 93 χρόνων, φτωχό, να κλαίει γιατί δεν έχει που να μείνει. Ο αντικαπνιστικός νόμος για τους κλειστούς δημόσιους χώρους ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμοστεί πανελλαδικά, και δεν εφαρμόζεται ούτε στο ελάχιστο. Είναι στα αλήθεια ομως ανθρωπιστική και κυρίως Χριστιανική λύση το να πεταχτούν στο δρόμο δεκάδες ηλικιωμένοι πένητες (φτωχοί); Και θα έδιωχνε πραγματικά ο Μητροπολίτης Σεραφείμ κόσμο απο το Γηροκομείο επειδή κάπνισαν τσιγάρο στην αυλή; Πρόσφατα το Γηροκομείο Πειραιώς ήταν ξανά στις ειδήσεις, εξαιτίας επώνυμης καταγγελίας πως οι πραγματικοί φτωχοί δεν έχουν πια θέση εκεί και πως η διαμονή εκεί πλέον κοστίζει απο 1.500 ευρώ το μονόκλινο μέχρι 750 ευρώ σε δωμάτια με τρία ή τέσσερα κρεβάτια. Αυτό συμφωνα με κάποιους θα εξηγούσε την εκδίωξη φτωχών που δεν πληρώνουν για τις κλίνες τους, ώστε να νοικιαστούν τα δωμάτια με υψηλότατες τιμές.
Σχολιο.- Και πολύ καλά κάνει ο νόμος είναι νόμος και είναι απόλυτος. Αμα καπνίζουν μανιακά 20 ατόμα σε κλειστό χώρο είναι βίος αβίωτος για τους υπόλοιπους συνανθρώπους τους. Αλλά έτσι είναι στην ελλάδα να μην εφαρμοστεί τίποτα να ειμαστε ένα μπουρδέλο και να πάνε να γ@μηθούν οι υπόλοιποι. Σε ευρωπαική χώρα πολιτισμένη αυτά είναι αυτονόητα.
Σχολιο.- Σε κλειστούς χώρους εννοείται ότι ΔΕΝ πρέπει να καπνίζει κανείς. Το πρόβλημα, αν διάβασες το άρθρο, είναι πως διώχνουν όσους καπνίζουν σε εξωτερικούς χώρους.
Σχολιο.- Σαν νεοέλληνες που διαλέγουμε ποιους νόμους θα τηρήσουμε και ποιους δεν μας πολυβολεύουν, και που υπογράφουμε ιδιωτικά συμφωνητικά αλλά όταν κάνουμε την πατάτα τρέχουμε στα κανάλια να βρούμε το δίκιο μας, δεν μας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι: 1) Αποδεχόμενοι ψέματα ότι δεν καπνίζουμε, στερήσαμε τη θέση από κάποιον με λίγη περισσότερη τσίπα πάνω του (μην εκλπήσσεστε, κάπου υπάρχουν και αυτοί). 2) Η πλειοψηφία των καπνιστών καπνίζει έξω στην αρχή, μετά ανοίγει λίγο το παράθυρο, μετά τον απορροφητήρα, μετά «βρέχει πού να βγαίνω τώρα έξω, να δυο τζούρες μόνο...» 3) Τα δύο κατάκοιτα γεροντάκια στο τρίκλινο, πρέπει να ανέχονται τον θεριακλή μπροστά τους που καπνίζει και ρωτάει «μυρίζει;» 4) Και πρέπει να δικαιολογηθούμε και στον κάθε δημοσιογράφο του πάνω, κάτω, πανικος, μακελειό κ.λ.π. που παρεπιπτόντως δεν τον πολυπάει και τον Μητροπολίτη, για την απόφασή μας. Μικροπράγματα.
Σχολιο.- Φίλτατε αρθρογραφε έχεις κάνει δύο χοντρά φάουλ: δεν πληρώνουν 1500 ευρώ, η νοσηλεία τους κοστίζει στο γηροκομείο 1500 ευρώ. Και κατά δεύτερον, αν βλέπω καλά λέει στο έγγραφο που παραθέτεις ότι έχουν υπογράψι ότι δεν καπνίζουν. Λέγοντας ψέμματα λοιπόν , πήραν την θέση κάποιου δύστυχου.
Σχολιο.- Διάβασα κάπου φευγαλέα ότι υπήρξε μικρής έκτασης πυρκαϊά εντός ενός δωματίου λόγω τσιγάρου. Μα ακόμη και έτσι είναι ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ να πετάς κυριολεκτικά στο δρόμο ανθρώπους 90+ χρονών. Και στο κάτω κάτω τι μπορείς να τους πεις ... "παππού - γιαγιά σταμάτα να καπνίζεις διότι το τσιγάρο κάνει κακό στην υγεία" , ίσως; Τους προτείνω να διαλέξουν τη μελλοντική πελατεία τους με κριτήριο και το κάπνισμα. Όσοι καπνίζουν να μη γίνονται εξ αρχής αποδεκτοί λόγω καπνίσματος!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Ιορδανία: Την παραίτηση της κυβέρνησης ζητούν οι πολίτες -Μετά από τη δολοφονία του χριστιανού συγγραφέα
27|09|2016 2:10
Αντιδράσεις προκαλεί στην Ιορδανία η δολοφονία του χριστιανού συγγραφέα Νάχεντ Χάταρ, έξω από το δικαστήριο, όπου θα δικαζόταν επειδή δημοσίευσε στο ίντερνετ σκίτσο που θεωρήθηκε προσβλητικό για το ισλάμ. Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού, φωνάζοντας «Οχι στον εξτρεμισμό, όχι στη βία» και «Κάτω η κυβέρνηση», ενώ στα χέρια τους κρατούσαν φωτογραφίες του δολοφονημένου συγγραφέα, ο οποίος πρόβαλε αντιιμπεριαλιστικές θέσεις κι υποστήριζε τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ. Η δολοφονία του λογοτέχνη προκάλεσε σοκ σε μια χώρα που δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιες ενέργειες και ήγειρε φόβους περί εντάσεων ανάμεσα στους μουσουλμάνους και τους μειονοτικούς χριστιανούς, που πάντως διατηρούν πολιτική κι οικονομική επιρροή στο χασεμιτικό βασίλειο.
Το σκίτσο που είχε δημοσιεύσει ο Χάταρ- με αποτέλεσμα να συλληφθεί- έδειχνε έναν γενειοφόρο άνδρα στον παράδεισο, να καπνίζει στο κρεβάτι ξαπλωμένος πλάι σε γυναίκες απαιτώντας από τον θεό να του βάλει κρασί και να πάρει τα βρόμικα πιάτα. Ο συγγραφέας αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους μετά την καταβολή εγγύησης, αφού του ασκήθηκε δίωξη για προσβολή της θρησκείας και υποκίνηση θρησκευτικής έντασης βάσει του εξαιρετικά αυστηρού νομικού πλαισίου στο βασίλειο για τη βλασφημία. Συγγενείς του κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση δεν προσέφερε στον συγγραφέα καμιά προστασία μετά την προσωρινή αποφυλάκισή του παρότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του. Μέχρι στιγμής αρνούνται να παραλάβουν τη σορό του για ταφή. «Απαιτούμε το λιγότερο την καθαίρεση του πρωθυπουργού», είπε ο Χάλεντ Χάταρ, αδελφός του θύματος, στο Reuters κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε απερίφραστα τη δολοφονία, τονίζοντας ότι επρόκειτο για μια «αξιοκαταφρόνητη επίθεση εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης» και σημειώνοντας ότι το νομικό πλαίσιο για τη βλασφημία θα πρέπει να τροποποιηθεί. Κάλεσε τις αρχές να διεξαγάγουν εξονυχιστική έρευνα για την υπόθεση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Οι έξι από τους επτά Συλλόγους Γονέων Ημαθίας αρνούνται παιδιά προσφύγων στα σχολεία
26|09|2016 23:20
Την αντίδραση των Συλλόγων Γονέων των δημοτικών σχολείων της Αλεξάνδρειας Ημαθίας συναντά η ένταξη στις δομές δημόσιας Εκπαίδευσης 60 παιδιών προσφύγων, που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή στρατόπεδο 722. Η εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έκρινε και τα 7 δημοτικά σχολεία της περιοχής ως «υποψήφια», για να λειτουργήσουν σε αίθουσές τους Δομές Υποδοχής για τη Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ), ενώ αντίστοιχα διαβιβάστηκε και μία πρόταση του Δήμου, τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, το οποίο διαθέτει αρκετές άδειες αίθουσες. Μέχρι σήμερα τα απόγευμα είχαν συνεδριάσει οι έξι από τους επτά Συλλόγους Γονέων των δημοτικών σχολείων της Αλεξάνδρειας και στο σύνολό τους αποφάσισαν- κατόπιν σχετικών ψηφοφοριών- ότι αντιτίθενται στις πρόταση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και στο ενδεχόμενο παιδιά προσφύγων να κάνουν μάθημα στις αίθουσες των σχολείων, όπου φοιτούν τα παιδιά τους. Πρόκειται για τους Συλλόγους Γονέων από το 1ο και 5ο δημοτικό σχολείο, που βρίσκονται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, το 2ο, το 3ο, το 4ο, το 6ο δημοτικό σχολείο, ενώ ο Σύλλογος του 7ου δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ολιβερ Στόουν: Οι ΗΠΑ καλούνται να επιλέξουν μεταξύ μιας πολεμοχαρούς και ενός τρελού
Καταπέλτης κατά των δύο υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ ήταν ο πολυβραβευμένος αμερικανός σκηνοθέτης Ολιβερ Στόουν. «Οι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ βρίσκονται ενώπιον μιας αδύνατης επιλογής. Να ψηφίσουν την «πολεμοχαρή» Χίλαρι Κλίντον ή τον «τρελό» Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Ολιβερ Στόουν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική τηλεόραση στο RTS. «Οι πολίτες δεν συμπαθούν την Χίλαρι Κλίντον. Νιώθουν ότι εκείνη ψεύδεται, τους περιπαίζει» υπογράμμισε ο διάσημος δημιουργός «Βρισκόμαστε μεταξύ σφύρας και άκμονος» συνέχισε ο Όλιβερ Στόουν που αποκάλεσε τον Τραμπ «επικίνδυνο». Εντούτοις ο Αμερικανός σκηνοθέτης εκτιμά ότι η Χίλαρι Κλίντον θα επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον Στόουν, οι πολίτες πρέπει να αναμένουν ότι εκείνη θα είναι «πολύ πιο επιθετική» σε σύγκριση με τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είτε πρόκειται για τη συριακή κρίση είτε πρόκειται για τις σχέσεις με τη Ρωσία. Ο Όλιβερ Στόουν θεωρεί επίσης ότι η Χίλαρι Κλίντον καθοδηγείται από τις ίδιες «παρορμήσεις» με την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, φέρνοντας ως παράδειγμα την στάση της υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη και το Ιράκ. Αναφορικά με τον δισεκατομμυριούχο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο κινηματογραφιστής παραδέχεται ότι είναι «γοητευτικός» και ισχυρός προκειμένου να κάνει πράγματα «που θα προβληθούν στην τηλεόραση» όμως προειδοποιεί ότι «υπάρχει ένας τρελός σε αυτόν». «Όλα διακυβεύονται επομένως μεταξύ μιας πολεμοχαρούς και ενός τρελού» συμπέρανε ο σκηνοθέτης, η τελευταία ταινία του οποίου είναι ένα θρίλερ με θέμα τον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον πρώην σύμβουλο της NSA που αποκάλυψε το 2013 το παγκόσμιο σύστημα κατασκοπείας των επικοινωνιών και του Διαδικτύου από τις ΗΠΑ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ομογενείς των ΗΠΑ δεν θέλουν τον Ρέμο. Θέλουν όμως τον Τραμπ;
Η ακύρωση της συναυλίας του τραγουδιστή, οι απειλές από «ακραίες οργανώσεις» και η συγγνώμη του...
26.9.2016 | 22:57
Μια συναυλία του Αντώνη Ρέμου στις ΗΠΑ ακυρώθηκε επειδή οι ομογενείς είναι έξαλλοι με δήλωση που φέρεται να έκανε ο τραγουδιστής, σχετικά με τον «σπουδαίο ηγέτη» Κεμάλ Ατατούρκ. Είναι αλήθεια πως όποτε κάποιος αναγνωρίζει έστω και έμμεσα πως ο Κεμάλ υπήρξε σημαντικός (για τη χώρα του προφανώς) εύχεται να μην το είχε κάνει. Ο Νίκος Δήμου είχε γράψει το άρθρο Πού είσαι, Κεμάλ; -με υπότιτλο: «Τι άθλο έκανε ο άνθρωπος! Πήρε ένα κράτος από τα βάθη του Μεσαίωνα και το έφερε στη νεωτερικότητα» δημιουργώντας πολλές αντιδράσεις, ενώ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης που ανέδειξε την πόλη ως τουριστικό προορισμό για τους Τούρκους που έρχονται να δουν το σπίτι του Κεμάλ είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο για τους συλλόγους Ποντίων. Μπορούμε να είμαστε σίγουροι όμως πως, καλώς ή κακώς, ο Ρέμος δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία με τους προαναφερθέντες. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εξέφρασε κάποια ανθελληνική άποψη σχετικά με τον Κεμάλ και την κληρονομιά του. Αν τον χαρακτήρισε σημαντικό ή αν φάνηκε χαρούμενος που το σπίτι του Τούρκου ηγέτη βρίσκεται στην γενέθλια πόλη του ίδιου, το έκανε δίχως άλλο από ευγένεια ή και γλείψιμο προς το κοινό στο οποίο απευθυνόταν - κι όχι επειδή έχει ανθελληνικες απόψεις, αλά Μπουτάρη ή Νίκο Δήμου.
«Στο τέλος Αυγούστου βρέθηκα στην Τουρκία στην Αλικαρνασσό για να δώσω δύο συναυλίες» δήλωσε μετά τον ντόρο στο Έθνος. «Τα τουρκικά ΜΜΕ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έδωσα αρκετές συνεντεύξεις. Στη "Χουριέτ" δήλωσα ότι είμαι περήφανος που κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη και στην ίδια συζήτηση αναφέρθηκε η καταγωγή του Κεμάλ, ο οποίος επίσης κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και τον Λαγκαδά. Δυστυχώς τα λόγια μου ότι είμαι περήφανος για την καταγωγή μου αποδόθηκαν ως περηφάνια και θαυμασμός για τον Κεμάλ. Για να το ξεκαθαρίσω, περήφανος είμαι μόνο για την καταγωγή μου ως Έλληνας και ως Θεσσαλονικιός. Ούτε εγώ ούτε ο Τούρκος δημοσιογράφος Σαβάς Οζιμπέι μιλάμε καλά αγγλικά και χαθήκαμε στη μετάφραση. Θες εγώ δεν το διατύπωσα τόσο ξεκάθαρα; Θες εκείνος δεν το αντιλήφθηκε σωστά; Σημασία έχει ότι βγήκε κάτι που στην ουσία δεν είχα πρόθεση να δηλώσω. Με στεναχωρεί ιδιαίτερα που νέα παιδιά χωρίς δεύτερη σκέψη μέσα από τα social media έδειξαν απίστευτη επιθετικότητα. Με στενοχωρεί επίσης που πρόσβαλα άθελά μου τους Έλληνες του Πόντου, για τους οποίους τρέφω απεριόριστο σεβασμό και γνωρίζω τα δεινά τους. Όμως κι αυτοί πριν βγάλουν τις ανακοινώσεις τους θα μπορούσαν να μου δώσουν την ευκαιρία να απολογηθώ αν όντως αυτά ειπώθηκαν στη συνέντευξη. Θεώρησαν δεδομένο ότι είμαι ένοχος και με κατέκριναν. Τέλος στενοχωριέμαι για έναν ακόμα λόγο, γιατί επιστήθιοι φίλοι μου, Πόντιοι, με πήραν τηλέφωνο πικραμένοι, στους οποίους βέβαια εξήγησα και κατάλαβαν. Αν θυμάσαι και ο δικός μου παίκτης στο Voice, ο Κώστας Αγέρης, ήταν Πόντιος και μαζί προσπαθήσαμε να προβάλουμε τα ποντιακά τραγούδια. Έφτασαν στο σημείο να με κατακρίνουν ακόμα και για το γεγονός ότι χρησιμοποίησα την τουρκική ονομασία Μποντρούμ, αντί της ελληνικής Αλικαρνασσός. Ό,τι λέω περνάει από το μικροσκόπιο. Το μόνο κολακευτικό σχόλιο που έκανα ήταν ότι αξίζει ένα μπράβο στον τουρκικό λαό που βγήκε στους δρόμους και απέτρεψε το πραξικόπημα. Γι΄ αυτούς ήταν πολύ σημαντικό ότι ένας ξένος καλλιτέχνης είχε το θάρρος να επισκεφθεί τη χώρα τους εκείνη την άσχημη περίοδο.»
Είναι αλήθεια πως ένας εμπορικός καλλιτέχνης, ακόμα και στη Ζιμπάμπουε αν βρεθεί και του πουν αν αγαπά τη Ζιμπαμπουϊνή κουλτούρα, θα δηλώσει μεγάλος φαν. Είναι απλώς δημόσιες σχέσεις, και οι σχετικές δηλώσεις που λέγονται συχνά ελαφρά τη καρδία, δεν απευθύνονται σε Έλληνες - συχνά οι καλλιτέχνες θεωρούν πως κανένας Έλληνας δε θα τις μάθει. Όταν βέβαια τις μαθαίνουν οι Έλληνες, είναι αναμενόμενο πως τις παίρνουν τοις μετρητοίς και προσβάλλονται. Η ακύρωση συναυλίας πάντως, ή ακόμα περισσότερο τα πολλά απειλητικά μηνύματα από ακραίες οργανώσεις που λέει πως έλαβε ο Ρέμος («Αν χρειαστεί θα λάβω τα μέτρα μου» δηλώνει) είναι υπερβολές. Οι σταρ όπως ο Ρέμος θέλουν να τα έχουν καλά με όλους, και γι' αυτό καμιά φορά την πατάνε. Κι έτσι την πάτησε τώρα, χωρίς, κατά τη γνώμη μου, να είχε καμία ειλικρινή πρόθεση να εκθειάσει τον Κεμάλ, πόσω μάλλον να προσβάλει τους Πόντιους. Πάντως αν οι ομογενείς που αρχικά ακύρωσαν τη συναυλία (μετά τη συγγνώμη του ακούγεται πως τελικά θα πραγματοποιηθεί κανονικά), έχουν πρόβλημα με τους ακραίους, τους ρατσιστές και τους λάτρεις καταστροφικών ηγετών, ελπίζω πως τον επόμενο μήνα ΔΕΝ θα ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ. Όμως κάτι μου λέει -πέρα απ' τα ήδη γνωστά ρεπορτάζ- ότι θα τον ψηφίσουν, και με τα δυο τους χέρια...
Σχολιο.- Hello? Το 90% των Αμερικανών ελληνικής καταγωγής θα ψηφίσουν Τραμπ δαγκωτό. Δεν είναι καν ενδεχόμενο. Είναι πραγματικότητα. Σχολιο.- Όσο ακραίος είναι ο Trumpf, άλλο τόσο ακραία είναι και η Billary. Διαφωνείς; Αν διαφωνείς, έλα μιά βόλτα κατά Αμερική μεριά και προσπάθησε να εξηγήσεις τα ανεξήγητα επι βασιλείας της στο Υπουργείο Εξωτερικών. Σχολιο.- Οι Ελληνοαμερικάνοι είναι ίσως η μοναδική εθνοτική ομάδα στις ΗΠΑ, μαζί με τους Κουβανοαμερικάνους γαιοκτήμονες και μαφιόζους, που ψηφίζει ΜΑΖΙΚΑ Ρεπουμπλικάνους σε όλες τις εκλογές. Ακόμη και όταν υποψήφιος των Δημοκρατικών ήταν ο Μάικ Ντουκάκις, οι Ελληνοαμερικάνοι ψήφισαν Μπους. Σχολιο.- το έκανε δίχως άλλο από ευγένεια ή και γλείψιμο προς το κοινό στο οποίο απευθυνόταν - κι όχι επειδή έχει προχωρημένες απόψεις, Αυτό. Απλά δεν περίμενα πως κάποιος θα το έγραφε έτσι ωμά. Εύγε!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το εφετείο
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016, 14:33
Μπροστά στα μάτια της αστυνομίας, τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε το πρωί της Τρίτης στους συγκεντρωμένους έξω από το εφετείο όπου συνεχίζεται η δίκη του ακροδεξιού κόμματος και εν συνεχεία διέφυγε ανενόχλητο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στέλεχος της Χρυσής Αυγής που ανήκε στο περιβάλλον του Νίκου Μιχαλολιάκου και ακόμη 10 μέλη της οργάνωσης θέλησαν να μπουν στο δικαστήριο από την είσοδο από την οποία εισέρχονται οι δικηγόροι που παρίστανται στην υπόθεση. Εκεί, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ήταν προκλητικοί με μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, ενώ τους πήραν και μια από τις σημαίες που κρατούσαν κάνοντας προκλητικές χειρονομίες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις στο Χαλέπι
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016, 15:50
Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ του συριακού στρατού και των συμμάχων του από τη μια πλευρά και των ισλαμοφασιστών από την άλλη, στη συνοικία των "1070 Διαμερισμάτων" στο ανατολικό Χαλέπι που ελέγχουν οι ισλαμοφασιστες, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Η συνοικία "1070 Διαμερίσματα", της οποίας το όνομα εξηγείται από το γεγονός ότι αποτελείται από οικιστικά συγκροτήματα με 1.070 διαμερίσματα, βρίσκεται δίπλα στη Ραμούσα, τη νότια πύλη του Χαλεπίου. Η κατάληψη της περιοχής αυτής θα επιτρέψει στις κυβερνητικές δυνάμεις να έχουν ευκολότερη πρόσβαση μέσα στην πόλη, ενώ συνεχίζουν την πολιορκία συνοικιών που ελέγχουν οι ισλαμοφασιστες. Την ίδια ώρα στη Μόσχα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας έχει ανοικτή πρόσκληση να επισκεφθεί τη Ρωσία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA. «Ο Ουαλίντ αλ-Μουάλεμ έχει ανοικτή πρόσκληση για τη Μόσχα, είναι πάντα ευπρόσδεκτος», δήλωσε o Μπογκντάνοφ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Αποσύρονται οι Κούρδοι της Συρίας από τη Μανμπίτζ
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016, 17:24
Ένα σημαντικό τμήμα των μαχητών της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) που βρίσκονταν στην πόλη Μανμπίτζ της βόρειας Συρίας αποσύρονται ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, μια κίνηση την οποία καλωσορίζει η Τουρκία, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς. Η Άγκυρα είχε απαιτήσει την αποχώρηση των δυνάμεων των YPG ανατολικά του Ευφράτη, καθώς θεωρεί ότι η οργάνωση συνδέεται στενά με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), οι οποίοι μάχονται στη νοτιοανατολική Τουρκία. Χαρακτηρίζει και τις δύο τρομοκρατικές οργανώσεις.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρασταση στην κατεχομενη Αμμοχωστο από ΚΘΒΕ και Εθνικο Θεατρο! Με το απιθανο.. επιχειρημα ότι ο πολιτισμος ενωνει! Ο Αττιλας όμως ενωνει?
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Deutsche Bank. Αντιμετωπη με την μεγαλυτερη κριση στην ιστορια της. «Όχι» της Μερκελ σε κρατικη ενισχυση. Στο ναδιρ η μετοχη της. Τρομαζει την Ευρωπη η γερμανικη τραπεζα. Φοβος για νεα Lehman Brothers. Το προστιμο 14 δις δολαριων των ΗΠΑ για τα τοξικα παραγωγα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανοιχτη προσκληση διαλογου και συμπορευσης από τον Αλεξη Τζιφρα σε ρεφορμιστες σοσιαλδημοκρατες πολιτες, τωρα πια που εχει γινει τα ιδια σκατα με αυτους. Αν και από την αρχη ο Τζιφρας ηταν πουλημενο τομαρι όπως αυτοι. Σαν μοναδες όμως, γιατι το ΠΑΣΟΚ τον εχει φτυσει και εχει συμπαραταχθει με τη ΝΔ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η εκχωρηση της Ελλαδας. Υπο τοκογλυφικο ελεγχο των ξενων αληταραδων κωλοευρωπαιων τοκογλυφων όλα τα περιουσιακα στοιχεια του κρατους της Ελλαδας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015
Πέθανε το κάθαρμα-αρχιβασανιστής της χούντας, Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος
Ο Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος είναι Έλληνας απότακτος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς (αντισυνταγματάρχης, μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας καθαιρέθηκε στο βαθμό του απλού στρατιώτη) που το όνομά του έγινε συνώνυμο της βιαιότητας και του αυταρχισμού της χούντας των συνταγματαρχών. Διετέλεσε υποδιοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ από το 1968 ως το 1970, και στη συνέχεια διοικητής του από το 1970 ως το 1972, οπότε παρέδωσε τη διοίκηση στον φίλο του Νικόλαο Χατζηζήση. Σύμφωνα με τις περισσότερες μαρτυρίες και καταθέσεις, ο Θεοφιλογιαννάκος έκανε κουμάντο στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και πριν γίνει επίσημα διοικητής, καθώς ο Πέτρος Κούτρας (αρχικός διοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ επί χούντας) ήταν αδύναμος χαρακτήρας και δεν μπορούσε να του επιβληθεί.
Η καταγωγή του είναι από τη Μάνη, ενώ μεγάλωσε στη Σπάρτη. Ο πατέρας του ήταν δάσκαλος στο επάγγελμα. Αρχικά φοίτησε στη Σχολή Αεροπορίας (σημερινή Σχολή Ικάρων), όμως τον έδιωξαν λόγω ανικανότητας: ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε ότι ο πραγματικός λόγος αποπομπής του ήταν το γεγονός ότι η Αεροπορία ελεγχόταν από κομμουνιστές. Τελικά αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων ως ανθυπολοχαγός του Πεζικού. Ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του ΑΣΠΙΔΑ, όμως με την στάση του περισσότερο βοήθησε την υπεράσπιση (κατηγόρησε συνάδελφούς του αξιωματικούς ότι είναι κομμουνιστές επειδή διάβαζαν Τα Νέα και υποστήριζαν τον Ανδρέα Παπανδρέου). Συμμετείχε ενεργά στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, ως λοχαγός Πεζικού, ενώ το 1968 έγινε υποδιοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ, για να γίνει διοικητής το 1970. Επί χούντας προήχθη αρχικά σε ταγματάρχη και έπειτα σε αντισυνταγματάρχη. Ο Θεοφιλογιαννάκος και οι άνδρες του έδειραν και βασάνισαν εκατοντάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια της χούντας. Αυτό που τον έκανε ιδιαίτερα απεχθή στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν ότι ο ίδιος ξυλοκόπησε κι βασάνισε συνάδελφούς του αξιωματικούς, όπως ο στρατηγός Καλαμάκης, ο ναύαρχος Εγκολφόπουλος, ο ηρωικός ταγματάρχης Σπύρος Μουστακλής, ο Γιάννης Παπαδονικολάκης, ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας κ.α. Προφυλακίστηκε στα τέλη του 1974 και στις δίκες της χούντας το 1975 καταδικάστηκε για διάφορα αδικήματα (βαρεία σωματική βλάβη, κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε απλή σωματική βλάβη κτλ) και συνολικά έμεινε στη φυλακή για 18 χρόνια, μέχρι το Σεπτέμβριο του 1992. Μετά την αποφυλάκισή του αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα ενώ έπεσε και θύμα προπηλακισμών: ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναφέρει στο βιβλίο του ότι ο Θεοφιλογιαννάκος ήταν στους υπό εξέταση στόχους για «εκτέλεση» της 17 Νοέμβρη. Στις δίκες της χούντας τον υπερασπίστηκε η σύζυγός του Σοφία.
Στην ιστορία έχει μείνει η απολογία του Θεοφιλογιαννάκου, που χαρακτηρίστηκε «μνημείο αντικομμουνιστικής υστερίας»: «Είμαι Λάκων, υιός διδασκάλου, έχω ανατροφή ελληνοχριστιανική και είχα την τιμή να συμμετάσχω ενεργώς στην επανάσταση της 21ης Απριλίου. Σαν Σπαρτιάτης είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος, γιατί το επάγγελμα που διάλεξα αρμόζει με τον τόπο της καταγωγής μου. Η Σπάρτη φιάχνει Λεωνίδες, Μαυρομιχάληδες, Δαβάκηδες! Από μικρός έμαθα να αγαπώ την πατρίδα μου και έζησα στα πρώτα χρόνια της ζωής μου έναν εμφύλιο πόλεμο. Στη Σπάρτη έμαθα ότι ένας είναι ο εχθρός, ο κομμουνισμός και οι συνοδοιπόροι του! Ο κομμουνιστής είναι ένα τομάρι που δεν σκέπτεται την πατρίδα. Ύστερα από επιτυχείς εξετάσεις μπήκα στη Σχολή Ικάρων και με έδιωξαν από κει, όχι λόγω ανικανότητος, όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του ο Αναστάσιος Μήνης, αλλά επειδή ήμουν ακραιφνής εθνικόφρων. Επειδή αγαπούσα το επάγγελμα του αξιωματικού, κατατάχθηκα στη Σχολή Ευελπίδων. Εκεί έμαθα να σέβομαι τους ανωτέρους μου, να αναλαμβάνω πάντοτε τις ευθύνες μου και να μισώ τον κομμουνισμό!»
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΙΟ “ΔΕΞΙΑ” ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΙΟ “ΔΕΞΙΑ” ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΖΑΪΜΗ;
Η πρώτη απόπειρα ιδιωτικοποίησης της εκμετάλλευσης του νερού έγινε το 1901, τρία χρόνια μετά την επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, επί κυβερνήσεως Α. Ζαΐμη. Δεν πραγματοποιήθηκε όμως - πιθανά ο Αλέξανδρος Ζαΐμης να ήτο ολίγον πιο αριστερός από τον νυν! Η ιστορία πάντα ως φάρσα.
Κατά την περίοδο 1922-32 ο εξωτερικός δανεισμός έφτασε τα 1.022.000 χρυσά φράγκα, το 150% του ΑΕΠ. Οι αμερικανικές εταιρείες «ULEN» και «Power and Traction Finance Company Ltd» υπογράφουν, το 1925, αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις με το ελληνικό κράτος. Η σύμβαση με την ULEN προέβλεπε ότι το τιμολόγιο του νερού έπρεπε να εξασφαλίζει εισπράξεις επαρκείς για την... πληρωμή των εξόδων λειτουργίας και συντήρησης των υδραυλικών έργων. Αν αυτό δεν επιτυγχανόταν, η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να αυξήσει το τιμολόγια άμεσα, ώστε να συμπληρωθεί το ποσό. «Κόφτης», made by ULEN. Καμία πρωτοτυπία στο ιστορικό γίγνεσθαι; Καμία;
Τα έργα υδροδότησης ξεκίνησαν τo 1926 και ολοκληρώθηκαν το 1929. H δαπάνη κάθε οικογένειας για την παροχή νερού ανερχόταν σε 1.500 δραχμές ετησίως, έναντι των 150 δραχμών που ήταν η έως τότε συνδρομή. (Tο μέσο μεροκάματο ενός εργάτη της δεκαετίας του ’20 ήταν περίπου 10-15 δραχμές). Tο 1932, στην τότε (και πάλι…) χρεωκοπημένη Ελλάδα, και με την ανεργία να σημειώνει αρνητικό ρεκόρ, οι ULEN και Power αύξησαν τα τιμολόγια τους.
Την 1η Ιουλίου 1932, χιλιάδες διαδηλωτές κατακλύζουν το Πεδίο του Άρεως. Η αστυνομία προσπαθεί να διαλύσει τη συγκέντρωση και αποτυγχάνει. Οι διαδηλωτές επιτίθενται και στον γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Νίκο Καλύβα, (που αργότερα θα αναλάβει κατοχικός υπουργός Εργασίας και θα εκτελεστεί (μα γιατί άραγε;) από την ΟΠΛΑ-στυγνή και άκαρδη εγκληματική οργάνωση). Η «Power and Traction Finance Company Ltd»,(γνωστή ως «ΠΑΟΥΕΡ») ίδρυσε την Ηλεκτρική Εταιρεία Αθηνών-Πειραιώς (ΗΕΑΠ), η οποία εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη ηλεκτρική εταιρεία της χώρας πριν από την ίδρυση της ΔΕΗ. Και φτάνουμε στο σωτήριο έτος 1956. Επί κυβερνήσεως Κ.Καραμανλή (του πρεσβυτέρου- γνωστού σοσιαλμανούς και συνοδοιπόρου). Με το νόμο 3523 η ΔΕΗ ορίστηκε ως μοναδικός φορέας για την παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας και ανέλαβε την εξαγορά των τοπικών ηλεκτρικών εκμεταλλεύσεων και την εφαρμογή ενιαίου χαμηλού τιμολογίου σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο νόμος για την εξαγορά -ουσιαστικά για την κρατικοποίηση(!! συγγνώμη, ανατριχιάζει ο Τσακαλώτος με τέτοιες λέξεις)- των ηλεκτρικών επιχειρήσεων της χώρας, αφορούσε 415 επιχειρήσεις, κυρίως μικρές και μεσαίες, αλλά και την ΗΕΑΠ. Και φτάνουμε στο 2016. Μια κυβέρνηση του Τζιφρα εφαρμόζει το πιο στυγνό, Πινοσετικής έμπνευσης, οικονομικό πρόγραμμα από ιδρύσεως του… ελληνικού βασιλείου. Τουλάχιστον οι ΟΥΛΕΝκαι ΠΑΟΥΕΡ είχαν πληρώσει –έστω μέρος- για να κατασκευαστούν οι υποδομές τις οποίες εκμεταλλεύονταν στη συνέχεια. Οι σύγχρονοι εκπαιδευόμενοι επίγονοι του Μίλτον Φρήντμαν παραδίδουν στους νέους αποικιοκράτες, δωρεάν, υπαρκτό, κερδοφόρο, δημόσιο πλούτο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ "ΝΑΙ"! Εγιναν ρόμπες οι Οικολόγοι του κώλου για το νερό... Οι διορισμένοι με λίστα βολευτές, σιγά μην το έπαιζαν οικολόγοι...
Μετά από συνάντηση και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι προερχόμενοι από τους Οικολόγους Πράσινους Γιαννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημαράς, επείσθησαν τελικώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές να μην καταψηφίσουν, όπως απειλούσαν, τη διάταξη του... πολυνομοσχεδίου για την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο νέο υπερταμείο. Είχε προηγηθεί “μασάζ” από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και στη συνέχεια στο Μαξίμου είχε φτάσει προκειμένου να καθησυχάσει τους Οικολόγους Πράσινους και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μάλιστα χθες δήλωνε από τη Βουλή πως όσο είναι εκείνος υπουργός δε θα ιδιωτικοποιηθεί το νερό. Καίτοι ο κ.Τσιρώνης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είναι αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, και ο κ.Δημαράς θα καταψήφιζαν μόνο το συγκεκριμένο άρθρο και όχι επί της αρχής, οι πολιτικές εντυπώσεις που θα δημιουργούσε η καταψήφιση σήμαναν συναγερμό στο Μαξίμου, καθώς το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού αποτελεί αγκάθι για το ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβερνητική γραμμή είναι πως δεν ιδιωτικοποιείται το νερό διότι το 51% των μετοχών των οργανισμών ύδρευσης παραμένει στον έλεγχο του δημοσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα έσκαγε από το κακό της η Θάτσερ!
Στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ περνάνε όλες οι ΔΕΚΟ... η κυριότητα 71.500 ακινήτων του Δημοσίου, 597 νησιά και 538 αρχαιολογικοί χώροι... μεταξύ τόσων άλλων! Δημόσια περιουσία... δηλαδή ιδρώτας και αίμα του ελληνικού λαού...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Εμείς είμαστε τμήμα της Αλ Κάιντα αλλά παρόλο αυτό μας στηρίζει και το Ισραήλ, γιατί βρίσκεται σε πόλεμο με τη Συρία και την Χεζμπόλα»...
Επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι αποκεφαλιστές τη στήριξη που έχουν από Ισραήλ και ΗΠΑ...τώρα που αρχίζει να πέφτει η σκόνη. Τα περί "εμφυλίου" και "Αραβικής Άνοιξης" που παπαγάλιζαν οι πράκτορες των καναλιών βοήθησαν τα γεράκια της Δύσης να πετύχουν 300.000 νεκρούς κι 6.000.000 πρόσφυγες. Μην περιμένετε οίκτο από τέτοιους αδίστακτους πολιτικούς... που συνυπέγραψαν με περηφάνια την καταστροφή της Συρίας... από τους μισθοφόρους του Σιωνισμού. Ανώτερος διοικητής του παραρτήματος της Αλ Κάιντα στη Συρία, επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν έμμεσα τις ισλαμοφασιστικές δυνάμεις που αγωνίζονται κατά της κυβέρνησης του Άσαντ στη Συρία, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα της Κολωνίας «Kölner Stadtanzeiger».
«Η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην αντιπολίτευση είναι παρούσα, αλλά όχι άμεση. Υποστηρίζουν τις χώρες που μας στηρίζουν. Αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτήν την υποστήριξη. Θα πρέπει να αποκτήσουμε όπλα υψηλής τεχνολογίας. Έχουμε κερδίσει πολλές μάχες λόγω των πυραύλων TOW που λάβαμε και ήρθαμε σε μια ισορροπία με το καθεστώς εξαιτίας αυτών των πυραύλων. Επίσης λάβαμε άρματα μάχης από τη Λιβύη μέσω της Τουρκίας και πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών», δήλωσε ο Αμπού αλ Έζ (Abu Al Ezz). Ο εξτρεμιστής ηγέτης δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να πέσει το καθεστώς του Άσαντ και να ιδρυθεί ένα ισλαμικό κράτος, σύμφωνα με την ισλαμική Σαρία». «Εμείς είμαστε τμήμα της Αλ Κάιντα αλλά παρόλο αυτό μας στηρίζει και το Ισραήλ, γιατί βρίσκεται σε πόλεμο με τη Συρία και την Χεζμπόλα».
Θα τονίσει ακόμη: «Η Αμερική έχει αλλάξει γνώμη σχετικά με εμάς. Πρώτα ήμασταν μια ομάδα με το ‘Ισλαμικό κράτος’, αλλά το Χαλιφάτο έχει χρησιμοποιηθεί προς όφελος των μεγάλων δυνάμεων, όπως η Αμερική, για πολιτικούς λόγους και έφυγε από εμάς. Επίσης, είναι σαφές ότι οι περισσότεροι από τους ηγέτες του ‘ισλαμικού κράτους’ συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας. Εμείς ως Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, έχουμε τις δικές μας ιδέες»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακούει κανείς "υπεύθυνος", ΞΕΦΤΙΛΕΣ;
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ "περίπτωση". Ισραηλινοί-(Εβραίοι) μιας ΜΚΟ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και (παράνομους) μετανάστες στην ΛΕΣΒΟ!!! σε Ευρωπαϊκό έδαφος!!! Στην Χώρα τους δεν μπορείς ούτε να πλησιάσεις! Ακούει κανείς "υπεύθυνος", ΞΕΦΤΙΛΕΣ;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΑΜ – ΕΑΜ – ΕΑΜ!
75 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, του ΕΑΜ. Το ΕΑΜ και ο στρατός του, ο δοξασμένος ΕΛΑΣ, έγραψαν ένα «νέο ’21». Πολέμησαν το φασίστα Γερμανο-Ιταλό κατακτητή, χτυπήθηκαν από τον αγγλο-αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τίμησαν μέχρι τέλους τον όρκο για «Λεύτερη Ελλάδα».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
75 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ!
Σαν σήμερα, στις 27 Σεπτέμβρη του 1941 ιδρύθηκε το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους,το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική"
(Τζορτζ Όργουελ)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετά από 75 χρόνια και δεν άλλαξε τίποτα! Τώρα το 4ο Ράιχ, μνημόνια, εξαθλίωση, ταπείνωση...
...75 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΥΤΟΙ ΙΚΕΤΕΥΟΥΝ για να γίνουν υπουργοί...
Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην παρουσίαση της έκδοσης του Δημήτρη Παπαδημούλη υπό τον τίτλο “Απολογισμός 2014 – 2016”, που διεξήχθη σε μια κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας. Ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην συμπόρευση "όλων των ρεφορμιστικών και σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων" με το ακροατήριο, πέρα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να χειροκροτούσε με ιδιαίτερη θέρμη. Ανάμεσά τους βρέθηκαν... ο Φώτης Κουβέλης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Μαρία Ρεπούση, η Μαρία Γιαννακάκη και ο Στέφανος Τζουμάκας. Όλοι αυτοί στην πραγματικότητα έχουν μεταβληθεί σε πολιτικούς ικέτες για να γίνουν υπουργοί με τον ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας έτσι να ξαναμπούν στο πολιτικό παιχνίδι...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν ήταν τεράστιο το πλήθος στο Συνταγμα εναντια στην ιδιωτικοποιηση του νερου της ΔΕΗ κ.α., και σίγουρα η συμμετοχή υπήρξε αναντίστοιχη της γενικευμένης επίθεσης της κυβέρνησης για την παράδοση βασικών δημόσιων αγαθών στους κερδοσκόπους. Έτσι συμβαίνει μετά από ήττες όπως αυτή του περσινού καλοκαιριού, που λειτουργούν συντριπτικά στις λαϊκές συνειδήσεις. Όμως, ήμασταν κάποιες χιλιάδες. Εργαζόμενοι-ες στην ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ, αγωνιστές-στριες του ΠΑΜΕ, της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλων σχηματισμών της Αριστεράς, ανένταχτοι-ες. Για να μπορούμε να λέμε αύριο πως κρατήσαμε ακόμη και σ' αυτούς τους καιρούς της υποχώρησης και της συντριβής. Κάποιοι-ες πρέπει να το κάνουμε κι αυτό...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κυβέρνηση του αμόρφωτου ηγετίσκου του ασήμαντου δίνει εξετάσεις υποταγής και προς τις ΗΠΑ. Και φυσικά, για δεύτερη φορά μέσα σε μια μέρα στο στόχαστρό της τίθενται οι δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα.
1 χρόνος και 1 μήνας με 3ετή αναστολή για τους 22 αλληλέγγυους στον αγώνα των κρατουμένων στις αμερικανικές φυλακές, που συνελήφθησαν χτες το πρωί για τη συμβολική κατάληψη (των αναρχικων, οι δυο στην ομαδα Μαζιωτη), στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, παρά την εν μέρει αντίθετη εισαγγελική πρόταση, σε μια καθαρά πολιτική απόφαση. Άφαντοι οι "μάρτυρες" κατηγορίας. Οι 22 άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ...
Για χίλιους μύριους λόγους μπορείς να λες πως στηρίζεις μια κυβέρνηση, ακόμη κι αν εγώ θεωρώ πως ασκεί πολιτική αντιλαϊκή. Το συζητάμε, εκτός κι αν η άποψή σου απορρέει από τον βιοπορισμό σου από την κυβέρνηση αυτή. Όμως, σε ζητήματα δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών δεν συζητάω τίποτα και με κανέναν. Τα ζητήματα αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα. Δεν γίνεται, ρε φίλε, να εξαπολύει τους ένστολους χρυσαυγίτες κατά εργαζομένων η κυβέρνηση του αμόρφωτου αλητάμπουρα και να σωπαίνεις. Δεν γίνεται να τρώνε ένα χρόνο φυλακή νέοι άνθρωποι για μια συμβολική κατάληψη αλληλεγγύης προς φυλακισμένους και να το βουλώνεις. Αυτά δεν γίνονται! Κατάλαβες; Ποια Αριστερά και ποιος αριστερός; Γι' αυτά φώναζαν κάποτε ακόμη και άνθρωποι συντηρητικοί δημοκράτες. Κι εσύ σωπαίνεις, χωρίς να ντρέπεσαι;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΣΙΠΡΑΣ - ΤΟΣΚΑΣ - ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Αντιμέτωποι με αστυνομικό κλοιό βρέθηκαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας. Μπροστά από τους ανθρώπους που κινούν την τουριστική βιομηχανία της χώρας, η κυβέρνηση του αμόρφωτου ηγετίσκου του ασήμαντου παρέταξε του ένστολους χρυσαυγίτες των ΜΑΤ, ενώ τα σιδερένια ρολά έφραζαν την πρόσβαση στο υπουργείο. Την ίδια ώρα και ενώ οι άνθρωποι της δουλειάς κατήγγειλαν τον Κατρούγκαλο που αρνήθηκε να τους συναντήσει, αυτό το σαπρόφυτο, αυτός ο χορτάτος μαθητής του Γκέμπελς, επιχειρούσε να τους βγάλει ψεύτες. Τσίπρας, Τόσκας και Κατρούγκαλος καλό θα ήταν να μην ξεχνάνε ούτε στιγμή πως όλα αυτά καταγράφονται. Πως χέρι που σηκώνεται πάνω σε εργαζόμενο θα έρθει η μέρα που θα κοπεί σύριζα. Τα τωρινά γελάκια και η τρελίτσα που πουλάει η χορτάτη αλητεία που στρέφει τους ένστολους ναζί κατά των εργαζομένων, θα κοπούν απότομα. Και δεν θα υπάρξει έλεος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβέρνηση του Τζιφρα που «αγκάλιαζε» τις πρωτοβουλίες πολιτών και φορέων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, ετοιμάζεται σήμερα να το πουλήσει!
‘Εξι ΔΕΚΟ περνούν στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Πρόκειται για τις ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ. Όλοι γνωρίζουμε πως το Υπερταμείο είναι ανεξάρτητο και πλήρως ελεγχόμενο από τους δανειστές, οι οποίοι βέβαια έχουν δικαίωμα βέτο. Ούτε καν η Βουλή των Ελλήνων θα είναι σε θέση να ανατρέψει τις μελλοντικές τους αποφάσεις. Στα χέρια λοιπόν των δανειστών το νερό των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, που αντιστοιχεί στο 60% του πληθυσμού της. Και αυτή βέβαια είναι μόνο η αρχή.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ενισχυμένοι εθνικιστές και Λαϊκό Κόμμα
Οι κάλπες στις τοπικές εκλογές στη Γαλικία και στη Χώρα των Βάσκωνπου έγιναν την Κυριακή, σε σημαντικό βαθμό επαλήθευσαν τις δημοσκοπήσεις τουλάχιστον ως προς τους πρώτους, ενώ τα ενδοαστικά παζάρια για το σχηματισμό της νέας αστικής κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθούν οι τρίτες εκλογές σε ένα χρόνο, συνεχίζονται.
Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα στη Χώρα των Βάσκων, για την τοπική Βουλή των 75 εδρών, το Εθνικιστικό Κόμμα (σοσιαλδημοκρατικης υφης) πήρε 37,65%, το επίσης με εθνικιστικά αριστερα χαρακτηριστικά Bildu 17%, ο εκλογικός συνδυασμός «Ποδέμος» και Ενωμένης Αριστεράς (όπου συμμετέχει και το ΚΚ Ισπανίας) 14,83%, οι Σοσιαλιστές 11,94%, το Λαϊκό Κόμμα 10,16%. Στη Γαλικία (επίσης των 75 εδρών) το Λαϊκό Κόμμα πήρε 47,65% και την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, ο συνδυασμός των «Ποδέμος» πήρε 19,06%, οι Σοσιαλιστές 17,88%, το Εθνικό Κόμμα (σοσιαλδημοκρατικηςυφη) με 8,36%. Και στα δύο τοπικά κοινοβούλια οι «Πολίτες» (το φιλελεύθερο συνονθύλευμα τύπου «Ποταμιού»), δεν κατάφεραν να έχουν εκπροσώπηση καθώς έπεσαν κάτω από το 5%.
Από την πλευρά του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι, και του νεοφιλελεύθερου Λαϊκού Κόμματος υπάρχει ικανοποίηση για τη Γαλικία ενώ έντονη είναι η δυσαρέσκεια στους Σοσιαλιστές που είχαν σημαντική πτώση, ενώ το Σάββατο γίνεται η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής του κόμματος, και προτάθηκε συνέδριο στις 23 Οκτώβρη. Πολλοί τοπικοί ηγέτες αμφισβητούν την τακτική του Π. Σάντσεθ. Η ενδεχόμενη συνεργασία Σοσιαλιστών, νέας σοσιαλδημοκρατίας των «Ποδέμος» και των «Πολιτών» που θα έδινε 188 έδρες στις 350 της Βουλής (δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία), δεν φαίνεται να προχωράει.
Φαγωμάρα υπάρχει και στους «Ποδέμος» που, αν και ξεπέρασαν τους Σοσιαλιστές, είχαν και στις δύο περιοχές απώλειες σε ψήφους (πάνω από 75 χιλ. στη Γαλικία και πάνω από 150 χιλ. στην Χώρα των Βάσκων σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές στις 26/6). Σχετικά με το παζάρι με τους Σοσιαλιστές για κυβερνητική συνεργασία, ο γγ Πάμπλο Ιγκλέσιαςεμφανίζεται ως δήθεν πιο σκληρός και με «αρχές», και το ηγετικό στέλεχος Ινιέγκο Ερεχόν, πιο διαλλακτικός στο όνομα της «απαλλαγής από τον Ραχόι».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΡΙΣΙ.-- Οτι ο καταυλισμός στο Καλαί, όπου έχουν αφεθεί στη μοίρα τους χιλιάδες πρόσφυγες θα «διαλυθεί εντελώς και οριστικά», δήλωσε χτες ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή και ενώ προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κριτική που δέχεται για τους χειρισμούς του στο λαθρο-«προσφυγικό» και λαθρομεταναστευτικο, ενόψει και των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της επόμενης άνοιξης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ Επίθεση σε εργάτες μεταφορών
ΑΓΚΥΡΑ.-- Χείρα βοηθείας στη μεγαλοεργοδοσία προσφέρει η κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» που ισχύει στην Τουρκία, όπως βεβαιώνει κι η περίπτωση των εργαζομένων στον όμιλο μεταφορών MEDLOG-MSC, όπου έγιναν δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια σε μαζικές απολύσεις που έκανε η εργοδοσία. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι μαζί με το κλαδικό συνδικάτο Nakliyat Is (που είναι μέλος της ΠΣΟ) δέχτηκαν επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής ενώ διαδήλωναν ενάντια στις 130 απολύσεις που έχει κάνει η διοίκηση. Ολα έγιναν στη μονάδα του ομίλου στην περιοχή Τζεμλίκ, στη Θάλασσα του Μαρμαρά, κοντά δηλαδή στην Κωνσταντινούπολη. Οπως καταγγέλλει και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, η διεύθυνση της εταιρείας μαζί με τις τοπικές αρχές απαίτησαν να σταματήσει κάθε κινητοποίηση και άλλη συλλογική δράση στο εργοστάσιο, για όσο διάστημα «τρέχει» η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αποφασισμένοι να μη σταματήσουν τον αγώνα, οι εργαζόμενοι δέχτηκαν το Σάββατο την επίθεση της αστυνομίας, που μάλιστα προσπάθησε να συλλάβει και τον πρόεδρο του συνδικάτου, τον Αλι Ριζα Κιουτσιουκοσμάνογλου, που είναι και πρόεδρος της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Οργάνωσης Μεταφορών της ΠΣΟ. Η προσπάθειά τους αυτή απέτυχε και στη συνέχεια προσπάθησαν να συλλάβουν τέσσερις εργαζόμενους, που και πάλι, όμως, κάτω από την παρέμβαση των συγκεντρωμένων, αφέθηκαν ελεύθεροι.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Εντείνεται η αποικιοκρατικη ιμπεριαλιστικη επιθετικοτητα
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- «Κόκκινο» χτυπά το θερμόμετρο στη Συρία, καθώς εντείνονται οι αποικιοκρατικες ιμπεριαλιστικές επιθέσεις κύρια ανάμεσα σε αποικιοκρατικη ιμπεριαλιστικη Δύση και Ρωσία με πρόσχημα την κλιμάκωση των βομβαρδισμών ισλαμοφασιστών των δυτικων αποικιοκρατων στο Χαλέπι. Οι κόντρες αντικατοπτρίστηκαν στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που έγινε με αίτημα ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας, οι αληταραδες παλιοπουσταραδες πρέσβεις των οποίων χρησιμοποίησαν ιδιαίτερα «σκληρή» γλώσσα κατά της Μόσχας...
Οι αληταραδες παλιοπουσταραδες πρέσβεις ΗΠΑ σκατοπουτανα Σαμάνθα Πάουερ, Βρετανίας Μάθιου Ράικροφτ και Γαλλίας Φρανσουά Ντελάτρ εκτόξευσαν συντονισμένα «πυρά» έναντι Δαμασκού και Μόσχας, εχοντας το θρασος οι αληταραδες να αφήνουν αιχμές, σε βάρος της Ρωσίας, για πιθανά «εγκλήματα πολέμου», με το Βρετανό πρέσβη να απειλεί με πιθανή προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και την Αμερικανίδα πρέσβειρα να κατηγορεί τη Μόσχα πως «καταχράται το προνόμιο» να είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και να ασκεί βέτο... Υποκριτικά, ζήτησαν τον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων στο Χαλέπι από το συριακό στρατό και αποχώρησαν επιδεικτικά από τη συνεδρίαση όταν ανέβηκε στο βήμα του ομιλητή ο Σύρος πρέσβης στον ΟΗΕ, Μπασάρ αλ Τζααφάρι. Ο τελευταίος τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να μάχεται κατά της τρομοκρατίας.
Στην ίδια συνεδρίαση, ο πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, υπογράμμισε ότι οι χώρες που στηρίζουν τους τρομοκράτες στη Συρία είναι υπεύθυνες για την υπονόμευση της ρωσο-αμερικανικής συμφωνίας εκεχειρίας και ο Κινέζος πρέσβης στον ΟΗΕ, Λίου Τζιέγι,τόνισε την «ανάγκη εξολόθρευσης των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία για να ξεκινήσει πολιτική διαδικασία επίλυσης της κρίσης». Προηγήθηκαν οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, που κατηγόρησε τη Ρωσία για πιθανή διάπραξη «εγκλημάτων πολέμου» στη Συρία και του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Ζαν Μαρκ Ερό, πως Ρωσία και Ιράν θα ευθύνονται για «εγκλήματα πολέμου» εάν δεν πιέσουν το Σύρο Πρόεδρο Ασαντ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς εναντια στους ισλαμοφασιστες στο Χαλέπι...
Η απάντηση Δαμασκού και Μόσχας
Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών, Ουαλίντ αλ Μοάλεμ, μιλώντας χτες στο τηλεοπτικό κανάλι «Al Mayadeen TV» κατηγόρησε ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία ότι προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για την επίθεση που έκαναν στις 17/9 σε βάρος του συριακού στρατού στο Ντέιρ Εζόρ, ώστε να στηρίξουν το «Ισλαμοφασιστικό κράτος». Κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δεν μπορούν να διαχωρίσουν οργανώσεις των ισλαμοφασιστων των δυτικον αποικιοκρατων με το «Μέτωπο Νούσρα», «γιατί αποτελεί τη ραχοκοκαλιά τους». Αργότερα χτες βράδυ, ο πρόεδρος του συριακού Κοινοβουλίου,Χαντίγια Χάλαφ Αμπάς, δήλωσε πως διαθέτει μαγνητοφωνημένες συνομιλίες ανάμεσα σε Αμερικανούς στρατιωτικούς και τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» για μεταξύ τους συνεννόηση πριν το βομβαρδισμό θέσης του συριακού στρατού από τα αεροπλάνα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ντέιρ Εζόρ στις 17 Σεπτέμβρη.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε τη Δύση ότι συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να κρύψει τις ευθύνες για τον πρόσφατο βομβαρδισμό θέσης του συριακού στρατού στο Ντέιρ Εζόρ, που ενίσχυσε τους τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους». Κατηγόρησε την «αμερικανική πολεμική μηχανή πως δεν υπακούει πολύ πρόθυμα» στις εντολές του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και ότι ο «φίλος του υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι» έγινε αποδέκτης «πολύ ισχυρών πιέσεων», προκειμένου να φωτογραφίσει πρόσφατα σαν υπεύθυνη τη Ρωσία για το βομβαρδισμό κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας στις 19/9. Παρ' όλα αυτά, υποστήριξε ότι δεν παραδίδει τα όπλα σε σχέση με την πρόσφατη αμερικανο-ρωσική συμφωνία εκεχειρίας στο Χαλέπι. Επιπλέον, κατήγγειλε τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, ότι «εξυπηρετεί συμφέροντα της «συριακής» ισλαμοφασιστικης παραταξης που στηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία», την οποία κατηγόρησε ότι τορπίλισε τον περασμένο Μάη τις ενδοσυριακές συνομιλίες στη Γενεύη.