Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Πεμπτη 29 Σεπτεμβριου 2016


Ματαιώθηκε, μετά και από τις έντονες αντιδράσεις, ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ενός ανασφάλιστου ανάπηρου με 85% αναπηρία και γονιό παιδιού με ειδικές ανάγκες. Στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και Λαϊκών Επιτροπών της Θεσσαλονίκης διαδήλωσαν την αντίθεση τους στους πλειστηριασμούς και εξέφρασαν στην συμπαράσταση τους ανάπηρο που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του. Τόνισαν ότι κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος στην κρίση και απαίτησαν την προστασία των λαϊκών οικογενειών από την κλιμακούμενη αντιλαϊκή επίθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ειρηνοδικείο στάλθηκε μία διμοιρία των ΜΑΤ που παρατάχθηκε μέσα στην δικαστική αίθουσα μπροστά από την έδρα.
Σχολιο.- Ή ταξιαρχία φάντασμα του ΠΑΜΕ ακυρώνει πλειστηριασμό ... γελανε και τα πεζοδρομια ... Όχι φυσικά .. η ταξιαρχια φαντασμα του ΠΑΜΕ δεν ηταν εκει…για αυτό μιλάω για ταξιαρχία φάντασμα ...το ρεπορτάζ του 902 είναι fake
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρά τα ΜΑΤ της μνημονιακής κυβέρνησης Συριζα, οι συναγωνιστές απέτρεψαν στη Θεσσαλονίκη τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας 6μελούς άπορης οικογένειας, με 2 μέλη ΑμεΑ από την Τράπεζα Πειραιώς Συγχαρητήρια στους Συναγωνιστές της Θεσσαλονίκης που παρά την τραμπούκικη επίθεση των ΜΑΤ της μνημονιακής κυβέρνησης, απέτρεψαν τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας 6μελούς οικογένειας, με 2 μέλη ΑμεΑ. Συνεχίζουμε δυναμικά!
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!
http://www.kinimadenplirono.gr/apotroph-pleisthriasmou-sth-thessalonikh-me-mat/
Σχολιο.- Ξανάστειλε τα ΜΑΤ τους ένστολους χρυσαυγίτες να μακελέψουν κόσμο για τα συμφέροντα των τραπεζών, ο αμόρφωτος ηγετίσκος ο ασήμαντος. Βέβαια, δεν του πέρασε. Κι αυτό είναι ένα μικρό δείγμα του τι τον περιμένει. Κανένα έλεος στον αλητάμπουρα που εξαπολύει τους ναζί για να βάλουν οι τραπεζίτες χέρι στα σπίτια του κόσμου! Τσίπρα, όλα καταγράφονται! Τίποτα δεν ξεχνιέται! Μέσ' στην άγνοιά σου για την Ιστορία, ούτε που μπορείς να φανταστείς τι σε περιμένει!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαδηλωτές συγκρούονται με τα ΜΑΤ και ακυρώνουν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας
Περισσότεροι από διακόσιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και επέβαλαν την ακύρωση των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας. Μάλιστα, βγήκε «σε πλειστηριασμό από την τράπεζα Πειραιώς η πρώτη κατοικία πολυμελούς και παντελώς άπορης οικογένειας, με τον πατέρα και ένα από τα τέσσερα παιδιά ΑΜΕΑ!» όπως κατήγγειλε ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης που διοργάνωνε τη συγκέντρωση, μια διαδικασία που τελικά ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση των συγκεντρωμένων. Είχε προηγηθεί ένταση ανάμεσα σε ΜΑΤ και τους συγκεντρωμένους, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αστυνομική παρουσία ήταν ιδιαίτερα έντονη. Ακολουθούν σε βίντεο οι συγκρούσεις, δηλώσεις του Ηλία Σμήλιου εκ μέρους της Λαϊκής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών, αλλά και η παρέμβαση του κινήματος στο δικαστήριο που τελικά οδήγησε σε αυτήν την εξέλιξη. Οι συλλογικότητες που συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση, ανανέωσαν το ραντεβού του για την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 15:30 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης
http://info-war.gr/diadilotes-sygkrouonte-me-ta-mat-ke-akyronoun-plistiriasmo-protis-katikiasvid/
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έβγαλε χτες το πρωί το site seleo.gr μια είδηση,ότι πρόσφυγες κοντά στον Ολυμπο ξηλωσαν την σκεπη μιας ρημαγμενης μονής με σκοπό να καψουν τα ξύλα κ να ζεσταθουν. Αμέσως την είδηση αναδημοσιευσαν το ΣΚΑΙ κ το πρώτο θέμα.
Το μεσημέρι βγαίνει ο μητροπολίτης της περιοχής κ διαψεύδει την είδηση, λέγοντας ότι στην μόνη γίνανε εργασίες με διαταγή του στρατού, γιατι ήταν ρημάδι κ θα έπεφτε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί είναι φιλησυχοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν περάσει πολλά κ βρέθηκαν στον Ολυμπο κυνηγημενοι από φανατικούς τζιχαντιστες.
Το seleo.gr αμέσως έβγαλε την δήλωση του μητροπολίτη κ ζήτησε συγγνώμη για το δημοσίευμα. Κάτι που το ΣΚΑΙ κ το Θέμα δεν θεώρησε σκόπιμο να κάνει, αφήνοντας το hoax να αιωρειται, ταιζοντας φανατισμο τον κάθε χρυσαυγιτη κ ταλιμπαν χριστιανο, οι οποίοι προφανώς δεν διαφέρουν σε τπτ από τους τζιχαντιστες που διωξαν τους πρόσφυγες από τον τόπο τους. Προσπαθούν με ψέμματα κ hoax (ότι έγινε στην Λέσβο πριν λίγες μέρες με την υποτιθεμενη μη υποστολη της σημαίας για να μην τσαντιστουν οι πρόσφυγες που άλλη καυλα δεν είχαν), να στησουν προβοκατορικα καταστάσεις οι οποίες θα βάλουν στο στόχαστρο του πιο συντηρητικου κομματιού της κοινωνίας, τους πλέον βασανισμενους ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν παντού να σταθουν κ να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κράτηση κι εξευτελιστική έρευνα σε προσφυγόπουλα της Νοταρά 26 | Κάλεσμα
29 Σεπ 2016 | 09:57
Η κυβέρνηση και το κράτος φόρεσαν για ακόμη μια φορά το φασιστικό τους προσωπείο. Μετά τις καλοκαιρινές εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης προσφύγων/μεταναστών στη Θεσσαλονίκη και τα εμετικά δημοσιεύματα, από μερίδα του τύπου, ενάντια στις δομές αλληλεγγύης, η αστυνομία λειτουργώντας σε ένα κλίμα ανοχής δικαιολόγησε για μια ακόμη φορά γιατί είναι ο πιο μισητός οργανισμός παγκοσμίως. Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι η παιδική θεατρική ομάδα της κατάληψης στέγης “2ο Φιλοξενείο” (Αχαρνών) ενώ πήγαιναν με σκοπό τη διεξαγωγή θεατρικής παράστασης σε χώρο στην Ασκληπιού, σταματήθηκαν από ομάδα μπάτσων ΔΙΑΣ στο ύψος του Πολυτεχνείου. Η θεατρική ομάδα αποτελούνταν από 5 παιδία ηλικίας 12-14 χρονών και δύο 20 και 22 αντίστοιχα. Οι δύο μηχανές που ήταν αρχικά στο σημείο, γρήγορα έγιναν 8 και μαζί 2 περιπολικά, ασφαλίτες και αντιτρομοκρατική. Όλα αυτά για να κατασχεθούν 5 πλαστικά όπλα μινιατούρες (όπου αγοράστηκαν απ' το περίπτερο για την παράσταση), ένα λάπτοπ, καθώς και τα κοστούμια της παράστασης. Απ' ότι φαίνεται αυτά αποτέλούν, για τους Κλουζώ της αστυνομίας, επικίνδυνο υλικό. Έπειτα κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα στερώντας τους έτσι εξαρχής, κάθε δυνατότητα, να επικοινωνήσουν με γονείς, δικηγόρους και αλληλέγγυους/ες.
Κατόπιν μεταφέρθηκαν στο 4ο Α.Τ. Ομονοίας όπου και κρατήθηκαν 7 ώρες περιμένοντας μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Μέσα σε όλον αυτό τον παραλογισμό, ένα από τα παιδιά κατάφερε να ανακτήσει το κινητό τηλέφωνό του και να ειδοποιήσει αλληλέγγυους για το περιστατικό. Όταν φτάσαμε στο Α.Τ διαπιστώσαμε, ξάνά, γιατί το συγκεκριμένο τμήμα διατηρεί τη φήμη ως φωλιά κτηνών, ψυχανώμαλων και φασιστών. Όπως αποδείχτηκε από τις μαρτυρίες των παιδιών, εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, με σεξουαλικά υπονοούμενα. Έπειτα τα ανάγκασαν να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα δωμάτιο 2x2 υπό τα διεστραμμένα βλέμματα ένστολων και όσα αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με ρατσιστικό & σεξουαλικό περιεχόμενο. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για παιδιά 12 χρονών.
Όταν κατέφτασαν στο Α.Τ. οι γονείς και οι δικηγόροι, τους γνωστοποιήθηκαν τα γεγονότα ώστε να υποβάλλουν μήνυση. Η αστυνομία προσπάθησε να διακόψει τη διαδικασία λέγοντας πως θα διεξαχθεί ΕΔΕ. Οι πιέσεις δεν τελεσφόρησαν, οι μηνύσεις έγιναν κανονικά και οι προσαχθέντες αφέθηκαν μετά από 10 ολόκληρες ώρες όπου κρατούνταν παράνομα, χωρίς καμία κατηγορία (και οι ενάγοντες γονείς, 6 ώρες μετά). Για μας όμως, οι αγώνες δε δίνόνται στα δικαστήρια και οι ΕΔΕ είναι προπέτασμα κάποιων για να νομιμοποιείται η αστυνομική αυθαιρεσία. Καλούμε όλους και όλες για να καταγγείλουμε και να αντισταθούμε στην αστυνομική βαρβαρότητα και κτηνωδία. Η σιωπή είναι συνενοχή όταν ένστολοι παιδόφιλοι απειλούν ψυχές παιδιών.
ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/09 ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ Η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη θα συνθλίψουν την κρατική καταστολή
Συντονιστικό Καταλήψεων Στέγης Προσφύγων-Μεταναστών/ιων
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακριβώς αυτό κι ας παραποιεί ο Τσίπρας την ιστορία κι ας θλίβεται βαθύτατα για τον θάνατο του Πέρες κι ας κλαίει παρέα με τη Ρένα Δούρου για την απώλεια ενός σφαγέα. "Μας ζαλίσατε τον έρωτα με τον πεθαμενο "ειρηνιστή" Σιμόν Πέρες. Μέχρι κι ο "πρωθυπουργός" της Αποικίας "εθλίβη βαθύτατα". Κι εγώ θλίβομαι βαθύτατα... που δεν τελείωσε τη ζωή του εκεί που έπρεπε: στη φυλακή. * Ο αποθανών ΔΕΝ δεδικαίωται όταν έχει καθοδηγήσει προσωπικά την εθνοκάθαρση (πρωτοπόρος στην εκδίωξη Παλαιστινίων από τη γη τους και στην εγκατάσταση των παράνομων κατοχικών εποικισμών), τη μετατροπή του σιωνιστικού κράτους σε "αδήλωτη" πυρηνική δύναμη (θυμηθείτε και την υπόθεση Μορντεχάι Βανούνου), και δεκάδες μαζικές σφαγές αμάχων (τις οποίες εξακολούθησε να δικαιολογεί ως "αναγκαίες" μέχρι που άφησε το μάταιο τούτο κόσμο)."
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο Ειρηνοδικείο Πειραιά σήμερα Τεταρτη 28/9 έγινε ένας πλειστηριασμός Α¨κατοικίας για χρέος 50.000 ευρώ.Έκανε προσφορά η Τράπεζα Πειραιώς 15-000 ευρώ και το πήραν οι ιδιοκήτες του με 15.001 ευρώ. Γνωστό κοράκι ήθελε να κάνει προσφορά αλλά τον κυνηγήσαμε εμεις οι ΕΠΑΜιτες....Ακόμη μια καλή ημέρα στο Ειρηνοδικείο.Από το 14 δεν έχει χαθεί περιουσία πολίτη στο Ειρηνοδικείο Πειραιά..Τα δύσκολα όμως είναι μπροστά μας και χρειαζόμαστε βοήθεια..Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αμόρφωτα τα 3/4 των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα μ' αυτή την κυρία.
Ναι! Η κ. Θεανώ Φωτίου, που ξεκίνησε την πανεπιστημιακή της καριέρα το 1972, όταν άλλοι νέοι-ες έδιναν από την παρανομία και από τις γραμμές του φοιτητικού κινήματος αγώνα κατά της Χούντας, αυτή με την παχυλή σύνταξη και το μηνιαίο υπουργικό δεκαχίλιαρο, με τις μαρμελάδες, τα γεμιστά και τις χορτόπιτες για τους φτωχούς, με τις παροχές σε είδος, καθώς οι άποροι κρίνονται ανίκανοι να διαχειριστούν 200 ευρώ τον μήνα.
Αυτή που έκανε το πανελλήνιο να γελάσει με τη γλοιώδη δήλωσή της πως ηγέτες σαν τον Τσίπρα βγαίνουν παγκοσμίως ένας κάθε εκατό χρόνια. Ναι! Είναι βέβαιο πως τη μόρφωση του μεγάλου αυτού ηγέτη έχει ως μέτρο για να κρίνει τον εργαζόμενο κόσμο αυτή η κυρία! Να τα λέει κάτι τέτοια, να τα μαθαίνει κι ο λαός του Αιγαλέου, της Λέσβου και της Μυτιλήνης. Γιατί όχι και οι λαοί αραβικών χωρών, όπως η Περσία!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΙΓΑΛΕΩ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1944. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΠΛΟΚΟ
Λίγες μέρες πριν την αποχώρησή τους από την Αθήνα, οι γερμανοί κατακτητές έβαψαν για μια ακόμη φορά τα χέρια τους στο αίμα, με τη μαζική δολοφονία περίπου εκατό κατοίκων της εργατούπολης του Αιγάλεω. Καθώς ο ΕΛΑΣ Δυτικών Συνοικιών, ήδη από την άνοιξη του 1944, είχε θέσει υπό τον έλεγχό του σχεδόν όλες τις περιοχές που βρίσκονταν πέρα από τον Κηφισό, ενώ ισχυρές δυνάμεις δρούσαν και στις συνοικίες του δήμου της Αθήνας που βρίσκονταν ανατολικά του ποταμού, η κυριαρχία των δυνάμεων κατοχής και των συνεργατών τους εκεί ήταν περισσότερο τυπική παρά ουσιαστική. Αυτός ήταν και ο λόγος που τις έκανε να οργανώνουν επιθέσεις με τη μορφή «μπλόκων», μετά από τα οποία αποσύρονταν και πάλι εκεί όπου ένιωθαν μεγαλύτερη ασφάλεια. Το τελευταίο μπλόκο πραγματοποιήθηκε στη προσφυγική συνοικία Προύσης στο Αιγάλεω, πιο γνωστό τότε ως Μπαρουτάδικο. Η Προύσης, που πήρε το όνομά της από την ομώνυμη κεντρική οδό, γνωστή και ως συνοικία του Αγίου Γεωργίου, βρίσκεται κατά μήκος του Κηφισού, μεταξύ Ιεράς Οδού και λεωφόρου Καβάλας. Αποτελούσε έτσι σχετικά εύκολο στόχο για τους ναζί κατακτητές και τους συνεργάτες τους, που απέφευγαν να εισχωρήσουν περισσότερο στο Αιγάλεω, το οποίο είχε ήδη απελευθερωθεί, έχοντας εκλέξει και εαμική δημοτική αρχή, μέσα από λαϊκή συνέλευση στην πλατεία Εσταυρωμένου, με δήμαρχο το στέλεχος του ΚΚΕ Γιάννη Μπατζακίδη. Με πρόσχημα τις συνηθισμένες και σχεδόν καθημερινές αψιμαχίες με τον ΕΛΑΣ στην περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τη συνοικία και στις γέφυρες του Κηφισού, οι Γερμανοί και οι ταγματασφαλίτες επιτέθηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου 1944 και δολοφόνησαν ενενήντα εφτά κατοίκους της συνοικίας, πολλοί από τους οποίους βρήκαν τον θάνατο μέσα στα σπίτια τους που πυρπολήθηκαν από τους φασίστες. Ήταν η τελευταία φορά που οι ναζί πατούσαν το πόδι τους στο Αιγάλεω. Κι αυτή την τελευταία φορά άφησαν το στίγμα της εγκληματικής τους μανίας κατά του κόσμου της εργασίας και της Αντίστασης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είμαι απολύτως βέβαιος πως αν, κάπου μετά το 1974, καλούσε κάποια ομάδα επιστημόνων τους τότε ηγέτες πολιτικών κομμάτων για ένα παιχνίδι φιλοσοφικών, ιστορικών και γεωγραφικών γνώσεων, θα ήταν σε θέση ν' ανταποκριθούν όλοι τους: Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Κώστας Μητσοτάκης, Κώστας Στεφανόπουλος, Γεώργιος Μαύρος, Ιωάννης Ζίγδης, Ηλίας Ηλιού, Μπάμπης Δρακόπουλος, Χαρίλαος Φλωράκης. Ακόμη και οι Πέτρος Γαρουφαλιάς, Στέφανος Στεφανόπουλος και Σπύρος Θεοτόκης της τότε άκρας Δεξιάς. Ε, ρε και να γινόταν τώρα κάτι τέτοιο! Ποιος; Ο Κούλης; Ο Τσίπρας; Ο Καμμένος; Ο Σταύρος Μπομπολάκης; Η Φώφη; Ο Μιχαλολιάκος; Και μιλάμε για χώρα με μέλλον;
Σχολιο.- Βλεπουμε τα αποτελεσματα της πολιτικης τους ολα αυτα τα χρονια και οι αξιωματικοι των ss λατρευαν τον Σαιξπηρ Γκαιτε Αιζενσταιν ηξεραν μουσικη εκλεβαν τα μουσεια σαν καλοι φιλοτεχνοι που ηταν..ομως ηταν εγκληματιες..οπως λεει και ο Ταρκοφσκι η τεχνη και η μορφωση δεν αλλαζει τον ανθρωπο Σχολιο.- Σημασια δεν εχει ποσο μορφωμενοι ειναι οι κυβερνητες αλλα ποσο μορφωμενοι και συνειδητοι αγωνιστες ειναι οι πολιτες λαθος δεν υπαρχουν τετοιοι... οι ιδιωτες.. Σχολιο.- Τι τα θες, αυτός ο φούρνος αυτά τα καρβέλια φτιάχνει-βγάζει. Τότε ο πολίτης ήξερε, είχε ανησυχίες, είχε όραμα. Είχε βγει από την μαύρη νύχτα της χούντας, είχε μπροστά του τα σημάδια της, έψαχνε για το αντίδοτο, εν πάση περιπτώσει προβληματιζόταν.
Σχολιο.- Εάν πάμε και στο επίπεδο των σημερινών βουλευτών εκεί θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.Και που να δείτε και αυτούς που ετοιμάζονται όλοι παραμορφωμενοι εξού και μορφώματα. Σχολιο.- Για τη Γεωγραφία....ίσως. Μαθαίναμε πολύ Γεωγραφία εκείνα τα χρόνια. Για τα υπόλοιπα...... δεν είμαι και τόσο σίγουρη για την παλιά φουρνιά. Λες να γνώριζαν πολιτική φιλοσοφία και πραγματική Ιστορία όλοι αυτοί όταν χρειάζονταν μεταφραστή ακόμα και για τα αμερικάνικα ?????? Άλλη φορά το ανέκδοτο για τον Καραμανλή με την προφορά του γαλλικού ch !!!!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: Οι ΗΠΑ στη Συρία υποστηρίζουν την τρομοκρατία
29/9/2016 14.15
Η Ρωσία έχει σοκαριστεί από τον απειλητικό τόνο της τελευταίας δήλωσης των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Συρία, θεωρώντας ότι ισοδυναμεί με υποστήριξη της τρομοκρατίας, δήλωσε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ο Ριαμπκόφ αναφερόταν σε μια δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, ο οποίος δήλωσε χθες πως η Ρωσία έχει συμφέρον να σταματήσει τη βία στη Συρία επειδή οι εξτρεμιστές μπορεί να εκμεταλλευθούν το κενό εκεί και να εξαπολύσουν επιθέσεις "εναντίον ρωσικών συμφερόντων, ίσως ακόμη και εναντίον ρωσικών πόλεων". "Δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τις δηλώσεις αυτές διαφορετικά από μια ντε φάκτο υποστήριξη της παρούσας κυβέρνησης των ΗΠΑ προς την τρομοκρατία", δήλωσε ο Ριαμπκόφ.
"Αυτές οι ελάχιστα συγκαλυμμένες προσκλήσεις να χρησιμοποιηθεί η τρομοκρατία ως όπλο κατά της Ρωσίας δείχνουν τα πολιτικά βάθη στα οποία έχει φθάσει η προσέγγιση της τρέχουσας κυβέρνησης των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και ειδικά στη Συρία", είπε. Αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν χθες πως αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα έχουν αρχίσει να σκέπτονται πιο σκληρές απαντήσεις στην υποστηριζόμενη από τη Ρωσία επίθεση της συριακής κυβέρνησης στο Χαλέπι, εναντιον των ισλαμοφασιστων, περιλαμβανομένων και στρατιωτικών επιλογών, καθώς οι αυξανόμενες εντάσεις με τη Μόσχα εξανεμίζουν τις ελπίδες για μια πολιτική επίλυση. Ο Ριαμπκόφ δήλωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως η Μόσχα δεν βλέπει άλλη εναλλακτική στο αρχικό σχέδιο ΗΠΑ-Ρωσίας να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν μια εκεχειρία στη Συρία και πως η Ουάσινγκτον θα ήταν καλό να επικεντρωθεί στην εφαρμογή της. Είπε ωστόσο πως το σχέδιο επταήμερης εκεχειρίας που προτάθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και πως η Μόσχα προτείνει, αντ΄αυτού, μια 48ωρη "ανθρωπιστική παύση" στο Χαλέπι.
Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, πως η αποτυχία των ΗΠΑ να διαχωρίσουν τις ομάδες των μετριοπαθων ισλαμοφασιστων των αποικιοκατων από τους ισλαμοφασιστες τρομοκράτες εμποδίζει το σύνολο του πακέτου των συμφωνιών στις οποίες κατέληξε η Διεθνής Ομάδα Υποστήριξης στη Συρία. Η συνεργασία με την Τουρκία στη Συρία γίνεται όλο και πιο "εποικοδομητική" τώρα που η Μόσχα και η Άγκυρα βελτιώνουν τις σχέσεις τους, δήλωσε η εκπρόσωπος, Μαρία Ζαχάροβα. "Αν χρειαστεί, κοινές δράσεις είναι πιθανές", είπε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω. Η Ζαχάροβα δήλωσε, εξάλλου, πως οι ΗΠΑ δεν έχουν απλή πολιτική με συνοχή για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στη Συρία. "Κατά πρώτον, είναι βεβαίως η απουσία μιας γενικής συντεταγμένης πολιτικής των ΗΠΑ για το συριακό", δήλωσε σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα ΑΠΕ-Sputnik.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ επέστρεψαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
Αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν, σε έκτακτη γενική που πραγματοποιήθηκε απόψε, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και από τις 5:00 το πρωί, ύστερα από 12 μέρες, "πιάνουν" τιμόνι, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης. "Βρέθηκε ο τρόπος να μας βάλουν τη μισθοδοσία του μήνα Ιουλίου στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς και αν και μας οφείλουν ακόμα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, εμείς σε ένδειξη καλής θέλησης βγάζουμε τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης", υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Τόνισε, ωστόσο, ότι "τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα" και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις που αφορούν τον οργανισμό συνολικά και προειδοποίησε ότι "αν κριθεί σκόπιμο θα προχωρήσουμε και πάλι σε κινητοποιήσεις". Μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε γιατί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, δεν προχωρούσε στην κίνηση που έκανε σήμερα, βάζοντας τα λεφτά σε "ασφαλή" λογαριασμό του ΟΑΣΘ και επανέλαβε: "πρέπει να σταματήσει τα ψέματα και επιτέλους να μας πει ευθέως αυτό που έχει στο μυαλό του για τη λειτουργία του οργανισμού". Ανακουφισμένος από τη σημερινή εξέλιξη δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης και τόνισε: "εύχομαι για αίσιο τέλος στα ζητήματα του οργανισμού συνολικά, στη συνάντηση της προσεχούς Παρασκευής στην Αθήνα, στη 1 μετά το μεσημέρι, όπου θα γίνει και με τη συμμετοχή στελεχών απο τα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων και Οικονομικών".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο: «Η μεταφορά τους από την Ελλάδα σε χώρες της ΕΕ δεν αφορά τα νησιά»
Την ώρα που στα ελληνικά νησιά βρίσκονται εγκλωβισμένοι 14.000 πρόσφυγες και η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο και χώρους για μεταφέρει έναν αριθμό στην ηπειρωτική Ελλάδα στο Βερολίνο «έσκασε» βόμβα μεγατόνων. Οπως γράφει και η Deutsche Welle η Γερμανία αμφιβάλλει για το αν τα σχέδια μετεγκατάστασης προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα συνάδουν με τη συμφωνία της ΕΕ με την Άγκυρα. Χθες ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να μεταφέρει «έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα». Ωστόσο τα σχέδια αυτά φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με διατάξεις της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.
Τι ισχύει βάσει της συμφωνίας
Βάσει αυτών θα πρέπει πρόσφυγες που βρίσκονται στα Hot Spot των νησιών, και προπαντός αυτοί οι οποίοι κατάγονται από τη Συρία, να παραμείνουν εκεί. Σκοπός αυτού του μέτρου είναι οι πρόσφυγες να μην έχουν τη δυνατότητα να επιδιώξουν μόνοι τους να συνεχίσουν παράνομα το ταξίδι τους προς κράτη της δυτικής Ευρώπης. Στη συμφωνία Βρυξελλών-Άγκυρας προβλέπεται ότι για κάθε Σύρο που έχει έρθει παράνομα στην Ελλάδα και ο οποίος επιστρέφει ξανά στην Τουρκία, η ΕΕ θα δέχεται κάποιον άλλο Σύρο. Μέσω αυτού του «μηχανισμού έναν προς έναν» η ΕΕ υποχρεούται να δεχτεί ως και 72.000 Σύριους πρόσφυγες από την Τουρκία. Ερωτηθείς στο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Τετάρτης στο Βερολίνο για τα ελληνικά σχέδια μεταφοράς προσφύγων ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ επισήμανε ότι «πρόκειται για μια συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει τη συζήτηση για αυτά σχέδια με τους θεσμούς». Συγχρόνως όμως ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι «όντως η Ελλάδα μόνιμα βρίσκεται σε διάλογο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».
Το Relocation δεν αφορά τα νησιά
Παρεμβαίνοντας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροντ διαφώνησε με την αιτιολογία του κ. Ξυδάκη ότι ο λόγος για τη μεταφορά από τα νησιά είναι η άρνηση της πλειοψηφίας των κρατών-μελών της ΕΕ να εφαρμόσουν την υπόσχεσή τους να δεχθούν πρόσφυγες από την Ελλάδα. Το πρόγραμμα Relocation δεν ισχύει για τους πρόσφυγες στα νησιά αλλά μόνο για αυτούς που έχουν εγκατασταθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, και άρα δεν μπορεί να γίνει αυτός ο συνδυασμός. Αναφορικά με την κριτική του Νίκου Ξυδάκη ότι η ΕΕ δεν στηρίζει την Ελλάδα στα νησιά επαρκώς με προσωπικό ο κ. Ντίμροντ επέμεινε ότι αυτό δεν ισχύει τουλάχιστον για το Βερολίνο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών η Γερμανία έχει διαθέσει στην Frontex 200 αστυνομικούς από τους οποίους μόλις οι 20 έχουν κληθεί στην Ελλάδα, ενώ από τους 100 γερμανούς ειδικούς για θέματα ασύλου η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για Θέµατα Ασύλου (EASO) κάλεσε μόλις 18 άτομα στα Hot Spot του Ανατολικού Αιγαίου. Όπως υποθέτει ο κ. Ντιμροντ, ένας από τους λόγους που οι δύο οργανισμοί δεν έχουν καλέσει ολόκληρο το προσωπικό που βρίσκεται στη διάθεσή τους είναι το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί σε όλα τα νησιά οι αναγκαίοι χώροι και οι αναγκαίες υποδομές για να μπορούν να αναλάβουν την υπηρεσία τους.
Διανομή προσφύγων στα κράτη-μέλη
Σύμφωνα με τον Τόμας ντε Μεζιέρ, μελλοντικά η Ελλάδα θα πρέπει να δεχτεί τους πρόσφυγες που έχουν φύγει από εκεί παράνομα και έχουν έρθει στη Γερμανία Σύμφωνα με τον Τόμας ντε Μεζιέρ, μελλοντικά η Ελλάδα θα πρέπει να δεχτεί τους πρόσφυγες που έχουν φύγει από εκεί παράνομα και έχουν έρθει στη Γερμανία Απαντώντας σε ερώτηση για το «σκάλωμα» σε ό,τι αφορά τη διανομή προσφύγων από την Ελλάδα στα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι «θα πρέπει να γίνουν ακόμη αρκετά.» Ο κ. Ζάιμπερτ υπενθύμισε τη δήλωση της καγκελαρίου Ά. Μέρκελ στη σύνοδο των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στη Βιέννη ότι η Γερμανία είναι διατιθεμένη να δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες απ' ό,τι της αντιστοιχούν. Παράλληλα όμως αναμένει από όλα τα κράτη μέλη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Αν αυτό δεν γίνει τότε υπάρχει ο κίνδυνος οι πρόσφυγες να επιδιώξουν να έρθουν παράνομα σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. «Και αυτό δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός» είπε ο κ. Ζαίπερτ, γιατί «θα αύξανε εκ νέου την πίεση στα ελληνοβουλγαρικά ή σε άλλα σύνορα.» Απαντώντας, τέλος, στη δήλωση του κ. Ξυδάκη περί «κατάρρευσης» του Κανονισμού του Δουβλίνου, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών επανέλαβε τη θέση του υπουργού του Τόμας ντε Μεζιέρ, ότι μελλοντικά η Ελλάδα θα πρέπει να δεχτεί τους πρόσφυγες που έχουν φύγει από εκεί παράνομα και έχουν έρθει στη Γερμανία. Από τη στιγμή που η Ελλάδα δέχεται «εκτεταμένη» βοήθεια, και από την ΕΕ, για να «ισχυροποιήσει» (ertüchtigen) το σύστημα ασύλου, «τότε», δήλωσε ο κ. Ντίμροτ, «δημιουργείται αυτονόητα η προσδοκία ότι από τη στιγμή που αυτά τα μέτρα θα αρχίσουν να αποδίδουν θα μπορούν να ξεκινήσουν ξανά οι επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα.» Πάντως, ως τις αρχές του 2017 η Γερμανία θα εξακολουθεί να μην επαναπροωθεί πρόσφυγες στην Ελλάδα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Επιστήμονες κατέληξαν: Το τρενάκι στο λούνα παρκ «ρίχνει» τις πέτρες στα νεφρά
27|09|2016 11:54
Όποιος ανέβει στο γνωστό καταδυόμενο τρενάκι του ιλίγγου στο λούνα-παρκ, μπορεί να χάσει όχι μόνο τον τσαμπουκά του, αλλά και τις πέτρες στα νεφρά του. Κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα έρευνα από επιστήμονες στις ΗΠΑ. Έτσι, οι ουρολόγοι ίσως βρήκαν μια νέα εναλλακτική θεραπεία: να συστήνουν στους ασθενείς τους, αν θέλουν να ξεφορτωθούν τις πέτρες στα νεφρά, να ανεβαίνουν στο «ρόλερ-κόστερ». Και όσο ψηλότερο και πιο τρομακτικό το τρενάκι, πιθανώς τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι για να «καθαρίσει» τα νεφρά από μικρές πέτρες. Οι ερευνητές του Κολλεγίου Οστεοπαθητικής Ιατρικής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, με επικεφαλής τον ομότιμο καθηγητή ουρολογίας Ντέηβιντ Γουόρτινγκερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Αμερικανικής Οστεοπαθητικής Ένωσης «Journal of American Osteopathic Association», παρατήρησαν ότι αρκετοί ασθενείς τους ανέφεραν πως δεν είχαν πια πέτρες στα νεφρά, αφότου είχαν περάσει από το μεγάλο τρενάκι της Ντίσνεϊλαντ στη Φλόριντα. Για να το ψάξουν παραπάνω, οι αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή ένα ανατομικό μοντέλο νεφρού, το οποίο πήραν μαζί τους στο ρόλερ-κόστερ. Μέσα στο τεχνητό νεφρό, υπήρχαν τρεις πραγματικές πέτρες διαφόρων μεγεθών (4,5 έως 64,6 κυβικών χιλιοστών), καθώς και λίγα ούρα.
Για χάρη της επιστήμης, οι επιστήμονες ανεβοκατέβηκαν στο τρενάκι 60 φορές, φορώντας στην πλάτη τους ένα σακίδιο που περιείχε το τεχνητό νεφρό με τις πέτρες και τα ούρα. Κάθε φορά μάλιστα τοποθετούσαν τις πέτρες σε διαφορετικό σημείο του «νεφρού». Αυτό που παρατήρησαν, θα μείνει στην ιστορία της επιστήμης (και ίσως θα είναι υποψήφιο για βράβευση στα επόμενα Νόμπελ Ig του «τρελού επιστήμονα»): όταν κανείς κάθεται στο πίσω μέρος του ρόλερ-κόστερ, τότε οι πέτρες των νεφρών φεύγουν μόνες τους στα δύο τρίτα των περιπτώσεων (64%), άσχετα με το μέγεθος ή τη θέση τους. Όταν όμως κάποιος κάθεται μπροστά, τότε το ποσοστό «θεραπείας» πέφτει στο 17%. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι, μετά το πείραμα αυτό, θεωρούν πως το τρενάκι μπορεί να διευκολύνει την εξαφάνιση μικρών λίθων από τα νεφρά. Επίσης εκτιμούν ότι μια βόλτα με το τρενάκι, μετά την παραδοσιακή θεραπεία με λιθοτριψία, μπορεί να εμποδίσει τις πέτρες να μεγαλώσουν ξανά.
Οι πέτρες μπορούν να εμφανιστούν στο ένα ή και στα δύο νεφρά συνήθως σε άτομα 30 έως 60 ετών. Περίπου τρεις στους 20 άνδρες και δύο στις 20 γυναίκες εμφανίζουν πέτρα κάποια στιγμή στη ζωή τους. Όταν η πέτρα είναι μικρή, συχνά φεύγει μόνη της μέσω των ούρων. Αλλιώς, αν μπλοκάρει το ουροποιητικό σύστημα, μπορεί να προκαλέσει πόνο και λοίμωξη, οπότε χρειάζεται ιατρική αντιμετώπιση. Περίπου οι μισοί άνθρωποι εμφανίζουν πέτρα ξανά μέσα στην επόμενη πενταετία από την πρώτη φορά. Η κατανάλωση πολύ νερού και άλλων υγρών μειώνει τον κίνδυνο σχηματισμού πέτρας.
Νερωμένο μέλι εναντίον ουρλοιμώξεων
Εξάλλου, μια άλλη βρετανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε, ότι το διαλυμένο σε νερό μέλι μπορεί να αποτελεί χρήσιμο «όπλο» κατά των βακτηρίων που προκαλούν ουρολοιμώξεις. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, με επικεφαλής τον δρα Μπασίρ Λουαλίντ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής παθολογίας "Journal of Clinical Pathology", σύμφωνα με το BBC. Προς το παρόν τα σχετικά πειράματα έχουν γίνει στο εργαστήριο με κύτταρα και θα πρέπει να ακολουθήσουν δοκιμές σε ανθρώπους. Πάντως το μέλι έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες ως φυσικό αντισηπτικό σε περιπτώσεις εγκαυμάτων, τραυμάτων κ.α. Αν και, όπως είπε ο Λουαλίντ, «στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει πώς ακριβώς ή γιατί το μέλι δουλεύει ως αντιβακτηριακό». Ακόμη και σε χαμηλή περιεκτικότητα μελιού (μόνο 3,3%), το διάλυμα φάνηκε να σταματά τους κοινούς παθογόνους μικροοργανισμούς E.coli και Proteus mirabilis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρεμλίνο: Θα συνεχιστούν οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 13:38
Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στη Συρία και απέρριψε τις δηλώσεις των ΗΠΑ για τη σύγκρουση εκεί ως μη βοηθητικές και άκομψες. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κάλεσε τη Μόσχα να καθηλώσει στο έδαφος τα αεροπλάνα της που πετούν πάνω από τις περιοχές της Συρίας όπου διεξάγονται μάχες, περιλαμβανομένου και του Χαλεπίου. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη που είχε με δημοσιογράφους πως η ρωσική πολεμική αεροπορία θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα και πως o «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» θα συνεχιστεί.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απορρίπτει η Ρωσία το ολλανδικό πόρισμα για την πτήση MH17
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016, 18:20
Ως προϊόν «προκατάληψης και παραχάραξης» απέρριψε η Ρωσία το ολλανδικό πόρισμα για τη συντριβή της πτήσης MH17 στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο έδειχνε ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση των ρωσόφωνων ανταρτών. Τα ευρήματα «είναι προϊόν φαντασίας και ο ένοχος σχεδιάστηκε αυθαίρετα» υποστήριξε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, την ώρα που ο ρωσικός κατασκευαστής των πυραυλικών συστημάτων BUK υποστηρίζει πως το πόρισμα δεν στηρίζεται σε τεχνικά στοιχεία. Η υπόθεση της συντριβής της Malaysia Airlines πάνω από το Ντονέτσκ τον Ιούλιο του 2014 είχε εξαρχής γίνει άλλο ένα πεδίο αντιπαράθεσης με τη Μόσχα σε σχέση με την ουκρανική κρίση. Αντιδρώντας στη δημοσίευση του πορίσματος των Ολλανδών εισαγγελέων την Τρίτη (και ενώ το Κρεμλίνο είχε ήδη προκαταβολικά σπεύσει να επαναλάβει τη θέση του για το δυστύχημα, υποστηρίζοντας πως ο πύραυλος δεν είχε εκτοξευτεί από περιοχή ρωσόφωνων), το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε για «πολιτικά κίνητρα» πίσω από τα συμπεράσματα της ολλανδικής έρευνας. Δηλώνοντας «απογοητευμένο» από το πόρισμα, το υπουργείο ανέφερε ότι η έρευνα ήταν «προκατειλημμένη και πολιτικά υποκινούμενη» και ότι τα συμπεράσματά της είναι «προϊόν φαντασίας και ο ένοχος σχεδιάστηκε αυθαίρετα». Υποστήριξε ότι η διεθνής επιτροπή «εμπόδισε τη Μόσχα από το να πάρει πλήρως μέρος στην έρευνα», και προχώρησε ακόμη παραπέρα λέγοντας πως η συμμετοχή του Κιέβου «επέτρεψε στην Ουκρανία να παραχαράξει τα στοιχεία και να στρέψει την υπόθεση υπέρ της». Το ρωσικό ΥΠΕΞ εξέφρασε την «ελπίδα ότι τα νέα δεδομένα των ραντάρ από τη Μόσχα θα κάνουν τους ερευνητές να αναθεωρήσουν τα ευρήματά τους». Αμέσως προηγουμένως, ο ρωσικός κατασκευαστής των πυραυλικών συστημάτων BUK -όπως εκείνο που, σύμφωνα με την ολλανδική έρευνα, χρησιμοποιήθηκε στην κατάρριψη, και που πλεον είναι παλιας τεχνολογιας και κατασκευαζονται μονο στο Κιεβο της Ουκρανιας- είχε απορρίψει επίσης το πόρισμα, υποστηρίζοντας πως δεν βασιζόταν σε τεχνικά στοιχεία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κομισιον. Οι προσφυγες ηρθαν και θα μεινουν στην Ελλαδα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεα τορπιλη Σοιμπλε. «Η Ελλαδα δεν χρειαζεται ελαφρυνση».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η πρεσβεια των ΗΠΑ επιμορφωνει εκπαιδευτικους… για τα προσφυγοπουλα
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνταξιουχοι. Οι μισοι ζουν κατω από το οριο της φτωχειας. Μηνιαια συνταξη κατω των 665 ευρω δηλαδη κατω από το οριο της φτωχειας παιρνει το 45% των συνταξιουχων δηλαδη 1,2 εκατ ανθρωποι. Το 52% των νοικοκυριων στη χωρα μας ζει από τις συνταξεις των ηλικιωμενων μελων του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Μητρόπολη Πειραιώς τιμωρεί τους καπνιστές
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 11:30
Αφορμή για αυτήν την εξέλιξη, που έχει δυσαρεστήσει τους ηλικιωμένους και τους συγγενείς τους, στάθηκε ο τραγικός θάνατος μιας τρoφίμου, στα τέλη Αυγούστου, όταν πέθανε από ανακοπή, αφού ξέσπασε φωτιά μικρής έκτασης από αναμμένο τσιγάρο ενώ αυτή κοιμόταν. Επίσης, έχουν απολυθεί τρεις εργαζόμενοι που αρνήθηκαν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση με τους παρακάτω όρους, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση... κατοχής τσιγάρων. Όπως αναφέρουν συγγενείς ηλικιωμένων, για πολλούς από αυτούς «το τσιγάρο είναι από τις λίγες χαρές που τους έχουν απομείνει», ενώ συμφωνούν απόλυτα να μην καπνίζουν στους εσωτερικούς χώρους, αλλά να τους επιτρέπεται τουλάχιστον στους εξωτερικούς. Μάλιστα, ένα πρόσφατο ατυχές συμβάν κατέδειξε τα προβλήματα της εφαρμογής του εν λόγω κανονισμού, που εξαναγκάζει τους «θεριακλήδες» τροφίμους στην αποχώρηση: ένας ηλικιωμένος βγήκε λόγω της απαγόρευσης από τους χώρους του γηροκομείου για να καπνίσει, έπεσε και έσπασε το ισχίο του. Κάποιοι συγγενείς ηλικιωμένων κατέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτη προκειμένου να αρθεί ο συγκεκριμένος κανονισμός. Η διορία που έχει δοθεί στους καπνιστές να αποχωρήσουν είναι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Συνηγόρου του Πολίτη...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
«Δεν θα καταγγειλω τη συμβαση με τον ΟΑΣΘ» λεει ο υπουργος Σπιρτζης. Πληρωσε χθες ένα μηνιατικο των οφειλομενων ο Σπιρτζης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Χαβουζα» της Ελλαδας η χωματερη του Βολου? Το Δ.Σ. του ΣΥΔΙΖΑ ψηφισαν να δεχτουν τα αποστειρωμενα αποβλητα της Τριπολης παρα την αρνητικη αποφαση του Δημοτικου Συμβουλιου Βολου. Ανοιχτο το ενδεχομενο να δεχτουν και αποβλητα από την Κερκυρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξυλο στο Ρεθυμνο. Πεδιο μαχης η πολη από φασιστες και «αντιφασιστες» για τους λαθρο-«προσφυγες»
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ, τον Ιανουάριο του 1833, ο Βαυαρός πρίγκιπας Οθων μαζί με τα τρία μέλη της αντιβασιλείας του έφταναν στο Ναύπλιο συνοδευόμενοι από 4.000 πάνοπλους Βαυαρούς στρατιώτες. Η ξένη «προστασία» έθεσε από τότε την Ελλάδα υπό στυγνή κατοχή και πάταξε αμέσως κάθε αντίσταση, αφού έφτασε να καταδικάσει σε θάνατο ακόμη και τον Κολοκοτρώνη!..
ΑΤΙΘΑΣΟΣ, όμως, ο λαός μας απάντησε με δύο επαναστάσεις: Μία στις 3 Σεπτεμβρίου του 1843 που επέβαλε στον Οθωνα το Σύνταγμα και μια δεύτερη το 1862 που τον εξαπόστειλε στην πατρίδα του μαζί με την Αμαλία.... Παρ’ όλα αυτά, οι ξένοι «προστάτες» δεν το έβαλαν κάτω, συνέχισαν την «προστασία».Τα χρόνια πέρασαν, πόλεμοι μεσολάβησαν... Μετά τους Γάλλους και τους Αγγλους, ήλθαν οι Αμερικανοί. Και οι κωλοευρωπαιοι.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απελευθερώθηκε το το αντικαρκινικό νοσοκομείο ΑΛ ΚΙΝΤΙ στο Χαλέπι...
Σήμερα ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA), πιστός στον πρόεδρο Άσσαντ και τον ήρωϊκό Συριακό λαό, όλων των θρησκειών και των δογμάτων, πιστός στον κοσμικό χαρακτήρα της Συρίας και υπερασπίζοντας την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος του, απελευθέρωσε το αντικαρκινικό νοσοκομείο ΑΛ ΚΙΝΤΙ στο Χαλέπι, από τους μισθοφόρους που εξοπλίζουν και μισθοδοτούν η Αμερική, η Γαλλία, η Αγγλία, η Τουρκία, το Κατάρ και ο Οίκος των Σαούντ !!! Στο νοσοκομείο αυτό, που ήταν το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Μ.Ανατολής και πλέον μετά την "αραβική άνοιξη" έχει καταστραφεί ολοσχερώς, πριν σχεδόν από τρία (3) χρόνια οι μισθοφόροι ισλαμοφασίστες εισβολείς εκτέλεσαν εν ψυχρω τους τελευταίους από τους υπερασπιστές του (λεπτό 7:23'' στο βίντεο), που σαν άλλοι 300 του Λεωνίδα, αποκομμένοι και περικυκλωμένοι, αντιστάθηκαν για έναν (1) ολόκληρο χρόνο στους μισθοφόρους εισβολείς.
Φυσικά ο ΣΚΑΙ, ο Ευαγγελάτος του EPSILON, οι διάφορες ΜΚΟ κλπ και η "αριστερή κυβέρνηση" των ΣΥΡΙΑΖΑΝΕΛ άλλα μας λένε στα ΜΜΕ, αλλά δεν έχει σημασία .......... ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό-Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών είναι μία ΜΚΟ με θέμα την εκμετάλλευση των πρσφύγων... Είναι μία ΜΚΟ που συμμετέχει στο ΚΕΕΡΦΑ και ενώ έχει στηρίξει έμπρακτα την αποσταθεροποίηση σε Ουκρανία και Συρία...
Η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό-Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών είναι μία ΜΚΟ με θέμα την εκμετάλλευση των πρσφύγων όπως αναφέρει αυτός ο κατάλογος στην σελίδα 148.
http://www.geo.hua.gr/~metanastes/MKO_Metanaston.pdf
Ανήκει στην Δ.Ε.Α. όπως δικές της σελίδες στο Facebook είναι το "Λέμε Όχι στην Χρυσή Αυγή", "Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών" και μάλλον και η "Συμμορία της Δραχμής" Είναι μία ΜΚΟ που συμμετέχει στο ΚΕΕΡΦΑ και ενώ έχει στηρίξει έμπρακτα την αποσταθεροποίηση σε Ουκρανία και Συρία συνεχίζει να διατηρεί στις τάξεις της "αλληλέγγυους" υπαλλήλους που "βοηθάνε" μετανάστες-Πρόσφυγες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπράβο νεοταξίτες Τσίπρα-Κοτζιά! Ο Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα σύνορα της Τουρκίας! Πρόκληση χωρίς όρια, από το νέο «σουλτάνο» κατά των ελληνικών νησιών
Ο Ερντογάν δεν έχει χάσει απλώς τα όρια. Εχει μετατραπεί σε επίκινδυνο παράγοντα αποσταθεροποίησης στη περιοχή. Ο νέος "σουλτάνος" προέβη σήμερα σε μιά ακόμη μεγάλη πρόκληση, αυτή τη φορά με αποδέκτη την Ελλάδα και την εν γένει σταθερότητα στη περιοχή. Ο παντοδύναμος πρόεδρος της Τουρκίας, έθεσε ευθέως θέμα για... Συνθήκη της Λωζάννης, αμφισβητώντας έτσι εμμέσως αλλά σαφέστατα τα σύνορα που καθόρισαν την σλυγχριονη Τουρκία. Μιλώντας σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του ζημιώθηκε από την συμφωνία του 1923. Η προσπάθεια του να αναδείξει τη Τουρκία σε πρώτη περιφερειακή δύναμη σε συνδυασμό με το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, οδηγεί τον Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε προκλητικές θέσεις αναθεώρησης όλων των ζητημάτων που δεν ευνοούν ή εκείνων που θεωρεί ότι δεν ευνοούν τη χώρα του.
Ετσι μετά την τυχοδιωκτική πολιτική και στρατιωτική ανάμιξη στο συριακό εμφύλιο, ο Τουρκος ηγέτης στρέφεται προς δυσμάς, ασφυκτιώντας που από τα τουρκικά παράλια ακούγεσαι στα ελληνικά νησιά, όπως είπε χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων που ανέφερε ο Ερντογάν, είπε χαρακτηριστικά: «Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάννης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη. » Με τη Συνθήκη της Λωζάννης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;» είπε.
Ο ίδιος συνέχισε: «Όσοι κάθησαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάννη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς». Ο Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι με την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, σε συνδιασμό με την τρομοκρατία έγινε μια κεκαλυμμένη προσπάθεια κατοχής της Τουρκίας από εξωτερικές δυνάμεις που επιβουλεύονται τη χώρα. «Αν αυτό το πραξικόπημα πετύχαινε, θα βρισκόμασταν σε μια κατάσταση ανάλογη με εκείνη της Συνθήκης των Σεβρών» κατέληξε. Η Συνθήκη της Λωζάννης υπογράφτηκε στις 24 Ιουλίου 1923 και έθετε τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας. Καταργούσε τη Συνθήκη των Σεβρών, που είχε υπογραφεί τρία χρόνια νωρίτερα, η οποία είχε γίνει δεκτή από τον σουλτάνο Μουσταφά Κεμάλ, αλλά απορρίφθηκε από το κίνημα των Νεότουρκων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Δούρου, συνεπής σιωνίστρια... από το Israhell υμνεί τον Σίμον Πέρεζ...
Η Ρένα Δούρου από την πρωτεύουσα του Ιμπεριαλιστικού ψευδοκράτους της Κατεχόμενης Παλαιστίνης υμνεί τον αρχιφονιά του Παλαιστινιακού λαού
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ιοί»: Απροκάλυπτα με τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ…
Οι «Ιοί» (της παλιάς «Ελευθεροτυπίας»), σήμερα έχουν έδρα την «Εφημερίδα των Συντακτών». Από δημοσιογραφική «εστία» μέσα σε ένα καθεστωτικό αστικό έντυπο, αναβαθμίστηκαν(!) σε δομή αστικού εντύπου: Προπαγανδιστική δομή της «αριστερής» κυβέρνησης των νέων αποικιοκρατών!!! Πλέον το παλιό «μαρξιστικό» προσωπείο των «Ιών» έχει... κατεδαφιστεί και τα παλιά «επαναστατικά» προσχήματα έχουν κονιορτοποιηθεί. Τώρα απαστράπτει το αληθινό και μακάβριο πρόσωπο των «Ιών», αυτό που επιμελώς έκρυβαν παλιά: Το πρόσωπο της «αριστερής» ΑΠΑΤΗΣ, το πρόσωπο της Νέας Τάξης, συνακόλουθα το πρόσωπο των γενιτσάρων του 4ου Ράιχ, των «αριστερών» γενιτσάρων που εκτελούν τα «συμβόλαια θανάτου» των διεθνών μαφιόζων…
Απροκάλυπτα πλέον οι «Ιοί» στηρίζουν την ΑΛΗΤΕΙΑ της «αριστερής» κυβέρνησης, τα Μνημόνια της νέας αποικιοκρατίας… ΤΩΡΑ δεν μπορούν να εξαπατήσουν κανέναν. Τώρα δεν μπορούν να υποδυθούν άλλους ρόλους, εκτός από αυτόν που πραγματικά είναι και ήταν πάντα: Του δόλιου και έμμισθου υπαλλήλου των πλανητικών ληστών και δημίων… Το έναυσμα γι αυτό το σχόλιο μας το έδωσε το σημερινό κείμενο του Στάθη
Επί προσωπικού, διότι δεν είναι προσωπικό.
-Από τα Ντόμπερμαν της Διαπλοκής στα Κομματόσκυλα των Μνημονίων.
-Προς τον κ. Δημήτρη Τρίμη, που τώρα εργάζεται στο μέρος εκείνο της « Εφημερίδας των Συντακτών» που διευθύνει η κυρία Ψαρρά - στους υπόλοιπους εκλεκτούς συναδέλφους της αγαπητής εφημερίδας τα σέβη μου και τον χαιρετισμό μου. -Κύριε Τρίμη, είναι παλιά και άθλια η μέθοδος των «Ιών» να παραθέτουν πετσοκομμένα κείμενα (ή να τα τσιτάρουν), ώστε να μπορούν ύστερα να τα κανιβαλίσουν. Το ίδιο κάνατε και με το δικό μου (παρ’ ότι, γράφοντας σε ηλεκτρονική σελίδα, θα μπορούσατε με ένα link να παραπέμψετε σ’ αυτό). Θα σας συμβούλευα (αν μου επιτρέπετε) να μην αναδημοσιεύετε κείμενα έστω και πετσοκομμένα, διότι υπάρχει η πιθανότης να φωτίσουν σε κάτι όσους προσπαθείτε να στραβώσετε. -Τους χαρακτηρισμούς τούς αντιπαρέρχομαι, άλλωστε αυτήν τη φορά ήταν ήπιοι. Χρόνια τώρα εσείς και οι «Ιοί»συκοφαντείτε πλήθος αγωνιστών της Αριστεράς, ανάμεσά τους κι εμένα για εθνικιστή, αντισημίτη, εργοδοτικό, αρχαιόπληκτο, αγράμματο, μισογύνη και δεν συμμαζεύεται. Πρόβλημά σας, ζήστε με αυτό. Τώρα όμως που ήρθε στην εξουσία η Αριστερά που Γονάτισε, την υπερασπίζεσθε με νύχια και με δόντια, διότι τόσα χρόνια, μιατέτοια «Αριστερά» θέλατε! Μισάνθρωπη, αποδομητική, τσιράκι του «εκσυγχρονισμού». Φοβάμαι, όμως, ότι την υπερασπίζεσθε με την ίδια επιτυχία που υπηρετήσατε ως Πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ, στέλνοντας την ίδια την Ενωση, καθώς και τις δυνάμεις τις Αριστεράς στο Σωματείο, στην ανυποληψία.
-Επί της ουσίας τώρα. Η κυρία Αριάδνη Νούκα έστειλε μια επιστολή στην Κομισιόν για τα «κόκκινα δάνεια». Ερωτώντας, γιατί να μην μπορούν να τα εξαγοράσουν οι δανειολήπτες πριν να παραχωρηθούν σε αρπακτικά funds - μάλιστα σε τιμές υψηλότερες (οι δανειολήπτες) από τις εξευτελιστικές (των funds). Η απάντηση του κ.Γιούνκερ ήταν ότι περί αυτού δεν μερίμνησε η ελληνική κυβέρνηση. Ερωτηθείς, ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι η διαδικασία για τα κόκκινα δάνεια έχει υπογραφεί στα μνημόνια. -Κατόπιν τούτων, η στήλη μου έθεσε το ερώτημα: τι είναι χειρότερο; να φάνε τα σπίτια των ανθρώπων τα αρπακτικά με ευθύνητης ελληνικής κυβέρνησης ή να τα φάνε επειδή η ελληνική κυβέρνησηεκτελεί πιστά τις εντολές της Τρόικας; -Τι βρήκατε να απαντήσετε σε αυτό, κύριε Τρίμη; Οτι «ο κ. Σταθάκης διέψευσε». Μπα! Κι όταν διαψεύδει ένας υπουργός - τα σκυλιά δεμένα; Αυτήν τη δημοσιογραφία ασκείτε, κύριε πρώην Πρόεδρε της ΕΣΗΕΑ; Οταν διαψεύδει ένας υπουργός, τα σκυλιά δεμένα και τα κομματόσκυλα αμολητά; -Ομως, ας δούμε τι ακριβώς διέψευσε ο κ. Σταθάκης. Είπε απλώς ότι «το δικαίωμα του δανειολήπτη να εξαγοράσει το δάνειό του προβλέπεται από τη δεοντολογία των Τραπεζών». Από πότε η δεοντολογία των Τραπεζών (σωθήκαμε!) επέχει ισχύ νόμου, ώστενόμος να μη χρειάζεται;
-Και αν νόμος δεν χρειάζεται (διότι μάθατε να επαφίεσθε στο φιλότιμο των Τραπεζών), γιατί οι ΑΝΕΛ δήλωσαν ότι θα φέρουν στη Βουλή «τροπολογία που να καλύπτει αυτό το κενό»; (Δημήτρης Καμμένος, στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη.) -Και γιατί, ερωτηθείς στην ίδια εκπομπή την επόμενη μέρα, ο κ. Σταθάκης για την ενδεχόμενη τροπολογία των ΑΝΕΛ απάντησε με ένα ξερό «όχι»; Γιατί; Γιατί; -Κύριε Τρίμη, μπορείτε να υπηρετείτε όσο και όπως θέλετε τους νεόκοπους μνημονιακούς, αλλά ούτε ο Χριστός δεν αγοράζει Σπίρτζη. Μπορείτε επίσης να «αγωνίζεσθε» μαζί με τον κ.Κατρούγκαλο για να φάει η καταρρέουσα Ντόυτσε Μπανκ το Ταμείοτων δημοσιογράφων όπως και τα Ταμεία όλων των κλάδων, όμωςδεν είναι λίγοι πλέον όσοι έχουν πάρει χαμπάρι τον διαβρωτικό ρόλο των «Ιών» και για την Αριστερά και για την πατρίδα. -Εως τώρα μετήλθατε τη μέθοδο «συκοφαντήστε-συκοφαντήστε, κάτι θα μείνει», με μεγάλη επιτυχία. Και με την ίδια επιτυχία, εμφανίζοντας την Αριστερά ως μια μουρλοκακομοίρα του «εκσυγχρονιστικού» αποδομητισμού, τροφοδοτήσατε τη Χρυσή Αυγή. Οχι πλέον. Από το «συκοφαντήστε-συκοφαντήστε, κάτι θα μείνει», δεν θα απομείνει τίποτε και κυρίως εσείς...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανθρώπινη αλυσίδα σχημάτισαν διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν μαζικά έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για να αποτρέψουν πλειστηριασμό του σπιτιού ενός ανάπηρου πολύτεκνου με... επίσης ανάπηρο παιδί. Στη διαδήλωση συμμετείχαν μέλη της Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών, της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και απλοί πολίτες. Η διαδικασία ματαιώθηκε. Η φύλαξη στα δικαστήρια ήταν δρακόντεια ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης με τους διαδηλωτές, χωρίς όμως να χρειαστεί η επέμβαση της Αστυνομίας. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ήταν το σύνθημα που ακούστηκε μέσα στο ακροατήριο του Ειρηνοδικείου. Σε δηλώσεις του ο Ηλ. Σμήλιος, εκ μέρους της Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών ανέφερε: «Πετύχαμε μια πρώτη νίκη. Θα είμαστε εδώ κάθε Τετάρτη να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κάθε συμπολίτη, κάθε συνανθρώπου μας». Η υπόθεση ήρθε στο φως από τον ανάπηρο που απειλείται με κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του και, όπως καταγγέλλει, παρά τις προσπάθειες να ενταχθεί στο «νόμο Κατσέλη» συνάντησε μεθοδευμένες καθυστερήσεις στην έκδοση των απαιτούμενων εγγράφων από τις τράπεζες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η πρεσβεία των ΗΠΑ επιμορφώνει εκπαιδευτικούς... για τα προσφυγόπουλα!
Να συμμετάσχουν σε επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώνει η αμερικάνικη πρεσβεία και σχετίζεται με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που ζουν στη χώρα μας, καλεί εκπαιδευτικούς το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Πιο συγκεκριμένα, την πρόσκληση, που γεννάει πολλά ερωτήματα και ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους, απέστειλε την περασμένη βδομάδα το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας προς τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού. Με έγγραφό της, της 21ης Σεπτέμβρη, που τιτλοφορείται «Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας σε μικρούς πρόσφυγες από Αμερικανίδα επιμορφώτρια», το Γραφείο καλεί τους εκπαιδευτικούς των Αγγλικών στο διήμερο σεμινάριο που διοργανώνει στις 10 και 11 Οκτώβρη το μορφωτικό τμήμα της αμερικάνικης πρεσβείας Αθηνών στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων! Οπως αναφέρεται στην πρόσκληση, τα θέματα που θα πραγματευτεί «βιωματικά» η Αμερικανίδα επιμορφώτρια«αφορούν σε στρατηγικές διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας σε μικρούς πρόσφυγες μαθητές ηλικίας 5-9 και 10-15 ετών». Και μόνο τα βασικά σημεία του προγράμματος που δίνονται στην πρόσκληση, δείχνουν ότι η παρέμβαση αυτή της αμερικάνικης πρεσβείας αφορά πολύ ευρύτερα ζητήματα και όχι απλά κάποιες «στρατηγικές διδασκαλίας».
Οι τίτλοι που δίνονται στα Αγγλικά είναι ιδιαίτερα ενδεικτικοί: «Ποιοι είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες; Ποιες είναι οι ανάγκες τους; Εχουν οι δυο ομάδες (πρόσφυγες και μετανάστες) τις ίδιες ή διαφορετικές ανάγκες; Τεχνικές διαχείρισης της τάξης ώστε τα παιδιά να αλληλεπιδρούν και να σέβονται το ένα το άλλο. Σχεδιάζοντας ένα πρόγραμμα Αγγλικών και μαθήματα που βοηθούν τους μαθητές να δείχνουν κατανόηση και να γίνουν πιο ανεκτικοί». Μάλιστα, το γεγονός γίνεται ακόμη πιο σοβαρό, αφού όπως αναφέρεται στην πρόσκληση: «Το σεμινάριο είναι μέρος ευρύτερου προγράμματος του οργανισμού που εκτείνεται σε δυο περιόδους: α) περίοδο επιμόρφωσης 800 εκπαιδευτικών Αγγλικής γλώσσας με θέμα τη διδακτική μεθοδολογία σε παιδιά πρόσφυγες ηλικίας 8-17 ετών και β) περίοδο μαθημάτων Αγγλικής γλώσσας σε παιδιά πρόσφυγες στις ανάλογες περιοχές διαμονής τους στη Βόρεια Ελλάδα, τη Λέσβο, την Πελοπόννησο και την Αττική (15 Ιανουαρίου 2016 - 30 Ιουνίου 2017)».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛ Πέθανε ο σφαγέας Σιμόν Πέρες
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Δεκάδες ηγέτες προχώρησαν χτες στην «αγιοποίηση» του Ισραηλινού πρώην Προέδρου, πρωθυπουργού και υπουργού Σιμόν Πέρες: Ενός ανθρώπου που πρωταγωνίστησε στην πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική ιστορία από την αρχή της δημιουργίας του ισραηλινού κράτους. Από νεαρή ηλικία ο γεννημένος στην Πολωνία ως Ζιμόν Πέρσκι, εντάχθηκε στην παραστρατιωτική εβραϊκή οργάνωση «Haganah», που πρωταγωνίστησε στη σφαγή χιλιάδων Παλαιστίνιων την άνοιξη του 1948, στην καταστροφή εκατοντάδων παλαιστινιακών χωριών και στην προσφυγιά εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων, τη λεγόμενη Νάκμπα (Καταστροφή της Παλαιστίνης). Στη συνέχεια συμμετείχε ή διέταξε αμέτρητες σφαγές σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και προώθησε πολιτικές, ενίοτε και με τη φενάκη της «ειρήνης», που διεύρυναν και εμβάθυναν την κατοχή της παλαιστινιακής γης.
Πολλοί από τους ξένους ηγέτες, όπως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έσπευσαν να αναγορεύσουν τον Πέρες, που πέθανε χτες τα ξημερώματα σε ηλικία 93 ετών έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό, σε... ειρηνοποιό και πολιτικό ηγέτη με «όραμα, σοφία, θάρρος και πατριωτισμό». Ακόμη και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος,Μαχμούτ Αμπάς, του έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας πως ήταν «θαρραλέος εταίρος για την ειρήνη»... Επίσης, ο αστός πολιτικός του Εργατικού Κόμματος, ως υπουργός Αμυνας στην κυβέρνηση του Μπεν Γκουριόν, πρωτοστάτησε στη δημιουργία του πυρηνικού οπλοστασίου του Ισραήλ και στη συνέχεια ως υπουργός Εξωτερικών και Οικονομικών συμμετείχε σε όλες τις κυβερνήσεις που διεύρυναν την κατοχή της παλαιστινιακής γης με τους εβραϊκούς εποικισμούς στη Δυτική Οχθη. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 πρωταγωνίστησε στα παζάρια για τη δήθεν «επίλυση» του Παλαιστινιακού υπογράφοντας με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Γιάσερ Αραφάτ, τις «ειρηνευτικές» συμφωνίες του Οσλο για να βραβευτεί, το 1994, με Νόμπελ Ειρήνης.
Μία από τις αμέτρητες φορές που έβαψε τα χέρια του με αίμα ήταν και η σφαγή εκατοντάδων αμάχων στην Κανά του Λιβάνου, την οποία διέταξε τον Απρίλη του 1996, ενώ ήταν πρωθυπουργός, στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της «Χεζμπολάχ», με την ονομασία «Σταφύλια της Οργής». Παρέμενε πολιτικά ενεργός έως τα 91 του χρόνια, οπότε ολοκλήρωσε επταετή προεδρική θητεία (2007 - 2014). Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή παρουσία πολλών ξένων ηγετών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων αστυνομικής βίας
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τίποτε δεν φαίνεται να φρενάρει τη φονική αστυνομική βία στις ΗΠΑ. Παρά τις διαμαρτυρίες χιλιάδων Αμερικανών στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνα, έπειτα από την πρόσφατη δολοφονία 43χρονου Αφροαμερικανού πατέρα δύο παιδιών, αργά το βράδυ της Τρίτης, στο Ελ Καχόν (προάστιο του Σαν Ντιέγκο) της Καλιφόρνια, ένας ακόμη Αφροαμερικανός προστέθηκε στη μαύρη λίστα των θυμάτων αστυνομικής βίας. Το θύμα ήταν περίπου 30 ετών και φαινόταν να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, αφού έκανε «περίεργες κινήσεις» σε δρόμο πίσω από εστιατόριο σε προάστιο του Σαν Ντιέγκο. Η αστυνομία κλήθηκε να δει τι συμβαίνει, αλλά προτού περάσουν λίγα λεπτά, ο νεαρός έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, επειδή είχε τα χέρια στην τσέπη και πέταξε κάτι προς το μέρος τους. Οπλο δεν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Ο θάνατος και αυτού του Αφροαμερικανού προκάλεσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων ατόμων στο Ελ Καχόν. Στο μεταξύ, το γύρο του κόσμου προκάλεσε στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο δημαρχείο του Σάρλοτ της Β. Καρολίνα και στην οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, μία νεαρή Αφροαμερικανίδα μαθήτρια. Η Ζιάννα Ολιφαντα, με λυγμούς, απευθύνθηκε στο πλήθος λέγοντας: «Είναι ντροπή όπως μας συμπεριφέρονται. Είναι κρίμα να σκοτώνουν τους γονείς μας λόγω χρώματος... Είναι κρίμα να πηγαίνουμε στους τάφους για να θάψουμε τους γονείς μας... Χρειαζόμαστε τις μανάδες και τους πατεράδες μας στο πλευρό μας. Οχι στους τάφους!». Αυτά ενώ ο διευθυντής του FBI,Τζέιμς Κομέι, ανακοίνωσε ότι σε ...δύο χρόνια θα είναι έτοιμη η ομοσπονδιακή βάση δεδομένων με τα κρούσματα φονικής αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών.
Λιντσάρισμα θυμίζουν οι φόνοι Αφροαμερικανών, λέει έκθεση του ΟΗΕ
Νωρίτερα, αίσθηση δημιούργησε έκθεση εισηγητών του ΟΗΕ που παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που υποστήριξε ότι οι δολοφονίες Αφροαμερικανών από αστυνομικούς στις ΗΠΑ θυμίζουν τα λιντσαρίσματα μαύρων «και την παλιά ρατσιστική τρομοκρατία» στον αμερικανικό νότο μεταξύ 1877-1950. Οι εισηγητές εξέφρασαν «βαθιά ανησυχία» για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών και τόνισαν ότι οι αρχές των ΗΠΑ οφείλουν να αντιμετωπίσουν την κληρονομιά «της αποικιοκρατίας, της δουλείας, της υποδούλωσης και του φυλετικού διαχωρισμού, της φυλετικής τρομοκρατίας και των φυλετικών ανισοτήτων». Προτείνεται, μάλιστα, να δοθούν στους απογόνους των σκλάβων στις ΗΠΑ αποζημιώσεις διαφόρων μορφών, μεταξύ των οποίων και μία ελάφρυνση χρέους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο προσκήνιο της αντιπαράθεσης Δύσης - Ρωσίας έρχεται για άλλη μια φορά η υπόθεση της συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους ΜΗ17 στην Ανατολική Ουκρανία, στις 17 Ιούλη 2014, στο δρομολόγιο Αμστερνταμ - Κουάλα Λουμπούρ.
Θυμίζουμε ότι η συντριβή του αεροπλάνου έγινε την περίοδο που μαίνονταν σφοδρές μάχες ανάμεσα στην ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου (προϊόν πραξικοπήματος με τη στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ) και τις πολιτοφυλακές που αντέδρασαν και παρ' όλα αυτά δεν είχαν διακοπεί οι πτήσεις.
Χτες, η ρωσική κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της, όπως αφήνεται να εννοηθεί από το πόρισμα, και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι τα δεδομένα που έλαβαν οι ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις «καθιστούν ήδη σαφές πως ο πύραυλος δεν εκτοξεύθηκε από έδαφος των ανταρτών, αλλά από αλλού». Εκανε αναφορά σε δεδομένα ραντάρ της περιοχής, που επιβεβαιώνουν ότι η κατεύθυνση του πυραύλου δείχνει ότι δεν μπορεί να προερχόταν από περιοχές υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλακών.
Επιπλέον, εκπρόσωποι του κρατικού μονοπωλίου οπλικών συστημάτων «Αλμάζ - Αντέι», που έκαναν μια εξομοίωση με πύραυλο 9Μ38Μ1 σε αεροπλάνο, με βάση και τα ευρήματα που παρουσίασαν οι Ολλανδοί, σημειώνουν ότι αυτός ο τύπος πυραύλου - BUK - σταμάτησε να παράγεται το 1986 και αποσύρθηκε αλλά εξακολουθούσε να είναι στην κατοχή του ουκρανικού στρατού, «φωτογραφίζοντας» από την πλευρά τους το ενδεχόμενο προβοκάτσιας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ Συνέχεια συλλήψεων και διεργασιών
ΑΓΚΥΡΑ.-- Στις 32.000 έφτασαν οι συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιούλη, ενώ συνολικά δικαστικές διαδικασίες έχουν κινηθεί ενάντια σε 70.000 άτομα. Μάλιστα, χτες, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, εξήγησε ότι ίσως χτιστούν και νέα δικαστήρια για τις δίκες της συγκεκριμένης υπόθεσης, ενώ ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες οι ΗΠΑ θα διαμορφώσουν την τελική τους εκτίμηση σχετικά με το τουρκικό αίτημα έκδοσης του ισλαμιστή επιχειρηματία Φετουλάχ Γκιουλέν (που θεωρείται πρωτεργάτης της προσπάθειας ανατροπής της κυβέρνησης του ΑΚΡ).
Στο μεταξύ, οι «τριβές» μεταξύ Αγκυρας - Βρυξελλών επανήλθαν στο προσκήνιο, με τον Τούρκο πρέσβη στην ΕΕ, Σελίμ Γενέλ, να δηλώνει ότι η μη άρση της βίζας θα καταστήσει τη συμφωνία για το Προσφυγικό «νεκρό γράμμα».
Επιπλέον, τον εκνευρισμό της Αγκυρας προκάλεσε η επιλογή Ευρωπαίων αξιωματούχων να χαρακτηρίσουν «καθοριστικό» το ρόλο που το σοσιαλδημοκρατικό φιλοκουρδικό κόμμα HDP (Δημοκρατίας των Λαών) μπορεί να παίξει στη «λύση» του Κουρδικού. Οι δηλώσεις έγιναν στη διάρκεια επαφών του προέδρου του HDP, Σ. Ντεμιρτάς, στις Βρυξέλλες.
Τέλος, τον Οκτώβρη αναμένεται πιθανώς νέα επίσημη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Τουρκία, καθώς όπως ανέφερε χτες ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ, «όταν ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες, θα κάνουμε σχετική ανακοίνωση».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ενας 29 Ιρακινός πρόσφυγας, πατέρας τριών παιδιών, δολοφονήθηκε χτες από πυρά Γερμανών αστυνομικών κοντά σε καταυλισμό προσφύγων στη γερμανική πρωτεύουσα. Το περιστατικό συνέβη όταν ο Ιρανικός πατερας επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι σε έναν 27χρονο Πακιστανό αληταρα βιαστη, που είχε συλληφθεί από την αστυνομία, μιας και αυτός ήταν δράστης του βιασμου του 9χρονου κοριτσιου του Ιρακινου μέσα στον καταυλισμό. Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν θανάσιμα και εξέπνευσε στη συνέχεια στο νοσοκομείο.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η αμερικανική Γερουσία απέρριψε χτες, με 97 ψήφους υπέρ και μία κατά, το βέτο του Προέδρου Ομπάμα σε νομοσχέδιο που επιτρέπει στις οικογένειες θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτέμβρη 2001 να κινηθούν νομικά κατά της Σαουδικής Αραβίας, που πιστεύεται πως υποστήριξε ενεργά τους τρομοκράτες της «Αλ Κάιντα». Ηδη, Αμερικανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί προειδοποίησαν ότι τυχόν αγωγές κατά της Σαουδικής Αραβίας θα φέρουν πιθανά αντίποινα.
ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η Deutsche Bank πούλησε τη βρετανική ασφαλιστική εταιρεία της «Abbey Life» στη «Phoenix Group Holdings», έναντι 1,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς προσπαθεί να «ξεφορτωθεί» περιουσιακά της στοιχεία εκτός του τραπεζικού τομέα και μειώνει τον ισολογισμό της, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους επενδυτές και να καλύψει τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών.