Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Πεμπτη 20 Οκτωβριου 2016


Το απύθμενο θράσος του δωσιλογισμού:
Στις 27 Οκτωβρίου του 2016 διεξάγεται μία δίκη που φέρνει στο εδώλιο την ίδια την ιστορική επιστήμη. Μία ιστορικός, η Sheila Lecoeur (Σέιλα Λεκέρ), ένα βιβλίο της, προϊόν ιστορικής έρευνας, που εκδόθηκε το 2013 με τίτλο Το νησί του Μουσολίνι. Φασισμός και ιταλική κατοχή στη Σύρο (μεταφρασμένο από το αγγλικό πρωτότυπο του 2009: Mussolini’s Greek Island: Fascism and the Italian Occupation of Syros in World War II, I.B. Tauris) και ο εκδοτικός οίκος που το κυκλοφόρησε, οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια, βρίσκονται κατηγορούμενοι από τους κληρονόμους του Βαΐτση Βάγια, πρώην νομάρχη Σύρου που διορίστηκε το 1944 από τις δυνάμεις κατοχής.
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ!!!!
Στις 27 Οκτωβρίου του 2016 διεξάγεται μία δίκη που φέρνει στο εδώλιο την ίδια την ιστορική επιστήμη. Μία ιστορικός, η Sheila Lecoeur (Σέιλα Λεκέρ), ένα βιβλίο της, προϊόν ιστορικής έρευνας, που εκδόθηκε το 2013 με τίτλο Το νησί του Μουσολίνι. Φασισμός και ιταλική κατοχή στη Σύρο (μεταφρασμένο από το αγγλικό πρωτότυπο του 2009: Mussolini’s Greek Island: Fascism and the ItalianOccupation of Syros in World War II, I.B. Tauris) και ο εκδοτικός οίκος που το κυκλοφόρησε, οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια, βρίσκονται κατηγορούμενοι από τους κληρονόμους του Βαΐτση Βάγια, πρώην νομάρχη Σύρου που διορίστηκε το 1944 από τις δυνάμεις κατοχής. Αιτία, οι λίγες γραμμές του βιβλίου στις οποίες καταγράφεται το γεγονός ότι, ως εκ τούτου, μεγάλο μέρος της κοινωνίας της Σύρου θεωρούσε τον Βαΐτση Βάγια δωσίλογο.
Το πράγμα θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν επικίνδυνο. Χωρίς καν να υπεισέλθει κανείς στην ουσία της μίας ή της άλλης κρίσης, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει ότι τα γεγονότα είναι εύγλωττα και απλά: η κατοχική κυβέρνηση της εποχής όρισε τον Βαΐτση Βάγια νομάρχη Σύρου και, δεδομένων των συνθηκών της εποχής, μία τέτοια θέση διορισμός εξ ορισμού προκαλούσε αντικρουόμενες κρίσεις στην τοπική κοινωνία του νησιού. Η ιστορική έρευνα έχει χρέος να καταγράψει τα γεγονότα. Αυτό ακριβώς έκανε η Σέιλα Λεκέρ. Η παράλειψη τέτοιων πληροφοριών σε μία μελέτη με θέμα την κατοχή σε μια τοπική κοινωνία θα συνιστούσε, αντίθετα, αθέμιτη αποσιώπηση, αυτολογοκρισία ή ολιγωρία του μελετητή. Σημειώνουμε ότι η συγγραφέας αποφεύγει να χαρακτηρίσει η ίδια τη δράση και το έργο του διορισμένου από την κατοχική κυβέρνηση νομάρχη Σύρου. Αναφέρεται όμως στις κρίσεις των ανθρώπων του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό, η επιβολή σιγής επί του θέματος, την οποία φαίνεται να επιδιώκουν οι ενάγοντες, θα σήμαινε κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας της έρευνας και ανεπίτρεπτη εξωτερική παρέμβαση στη δεοντολογία του επιστημονικού έργου.
Αν μια τέτοια προσπάθεια δικαστικής ρύθμισης επιστημονικών ζητημάτων είναι αθέμιτη απέναντι σε κάθε μελέτη, ανεξάρτητα από την αρτιότητα και την ποιότητά της, γίνεται απαράδεκτη στην προκειμένη περίπτωση, καθώς θίγει ένα πρωτότυπο έργο διεξοδικής αρχειακής και επιτόπιας έρευνας και υψηλής επιστημονικής επάρκειας, που έχει επαινεθεί από τους πιο έγκυρους εκπροσώπους της ιστορικής επιστήμης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αναφέρουμε ενδεικτικά την κρίση του Μαρκ Μαζάουερ, ότι «η Σέιλα Λεκέρ έγραψε μια πρωτοποριακή μελέτη (…) πραγματικό απόκτημα για την επιστημονική βιβλιογραφία περί κατοχής και φασισμού». Η αδόκητη αυτή επίθεση συνιστά αληθινή πρόκληση τόσο για τον ακαδημαϊκό κόσμο, που έχει την αξίωση να διεξάγει απρόσκοπτα το έργο του, μακριά από καταδικασμένες πρακτικές εκφοβισμού και καταστολής, όσο και για κάθε ενήμερο και ενδιαφερόμενο πολίτη, που θα έλπιζε η διαλεύκανση ιστορικών διαφορών και η δικαίωση ή αποδοκιμασία προσώπων και πρακτικών να γίνονται μέσα από ελεύθερο και τεκμηριωμένο δημόσιο διάλογο και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων.
https://secure.avaaz.org/el/petition/Elliniki_dikaiosyni_I_Istoria_sto_edolio_Syllogi_ypografon_enantia_sti_fimosi_tis_akadimaikis/?rc=fb&pv=18&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-390620-Elliniki_dikaiosyni_I_Istoria_sto_edolio_Syllogi_ypografon_enantia_sti_fimosi_tis_akadimaikis&utm_term=noHash%2Bel
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ούτε και σήμερα Τεταρτη έγιναν πλειστηριασμοί! Οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν την αποχή τους, ζητώντας ακόμη μεγαλύτερη καταστολή για την πραγματοποίησή τους, αλλά φυσικά η κυβέρνηση ξέρει πως δεν μπορεί να παίξει για τα καλά με τη φωτιά. Σε μία μόνο περίπτωση επιχειρήθηκε πλειστηριασμός, στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία, μάλιστα, της προέδρου των εκεί συμβολαιογράφων. Από κοντά και τα ΜΑΤ του Τσίπρα. Αλλά ο κόσμος ήταν εκεί και ο πλειστηριασμός δεν έγινε! Μικρές νίκες και το καζάνι σιγοβράζει.
Σχολιο.- στις ειδησεις λενε οτι η αποχη γινεται για να κατωχυρωθει η πρωτη κατοικια Στο ραδιοφωνο .Υπαρχει μεγαλο προβλημα ενημερωσης του κοσμου παντως
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Μπορεί να πουλήσατε ή να πουλάτε τους θησαυρούς της Ελλάδας μας, να δίνουμε τα τρένα μας, να δίνουμε τα λιμάνια μας, αλλά την πατρίδα μας και την ορθοδοξία μας, δεν θα σας την παραδώσουμε». Έτσι, Μακαριώτατε Αρχιεπισκοπε! Πες τα! Έτσι σκληρό σε θέλουμε! Όπως τότε που κάλεσες το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας να ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Όπως τότε που σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας διαβάστηκε από άμβωνος το κάλεσμά σου ενάντια στα μνημόνια, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και την εξαθλίωση του λαού μας. Όπως τότε που δήλωσες πως αρνείσαι να παραστείς σε οποιαδήποτε τελετή θα παραβρίσκονταν εγκληματίες που τσαλαπατούν την αξιοπρέπεια ενός λαού ολόκληρου.
Έτσι! Σκληρός και αγέρωχος! Ή μόνο για τα θρησκευτικά στα σχολεία σ' έπιασε ο πόνος και θυμήθηκες και όσα δεινά μαστίζουν αυτόν τον τόπο; Δεν το πιστεύω! Εσύ υποκριτής; Αποκλείεται!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι διαδηλωτές ακύρωσαν ακόμα έναν πλειστηριασμό
20/10/2016
Από τους συμβολαιογράφους το περιμέναμε, από το κίνημα ήρθε τελικά το νέο μπλοκάρισμα πλειστηριασμού λαϊκής κατοικίας. Αποτυχημένες ήταν για μια ακόμα φορά οι απόπειρες διενέργειας πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία. Στη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα η Πρόεδρος των Συμβαιλαιογράφων προσπάθησε να σπάσει την αποχή για να προχωρήσεις στον πλειστηριασμό οικοπέδου ενός στρέμματος. Ακόμα ακυρώθηκε απόπειρα πλειστηριασμού στην Πάτρα.
Παρά τη σημερινή αποχή των συμβολαιογράφων από τη διαδικασία των πλειστηριασμών, μαζική ήταν και πάλι η παρουσία των μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης που συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη απόγευμα στο Ειρηνοδικείο της πόλης, για να εξασφαλίσουν την τήρηση της αποχής και την μη διενέργεια των πλειστηριασμών. Οι συγκεντρωμένη έκαναν πορεία από το Δικαστικό Μέγαρο προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου και διαλύθηκαν. Τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης με συμμετοχή σωματείων, συνελεύσεων γειτονιάς και κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων εξέφρασαν την αποφασιστικότητά του να βρίσκονται κάθε Τετάρτη στα δικαστήρια για να διασφαλίσουν ότι καμία πρώτη κατοικία, αλλά και κάθε εργατική και λαϊκή κατοικία, δεν θα βγει στο σφυρί.
Κανένας εφησυχασμός.
Σε νέες περιπέτειες βρίσκεται το κατηλειμμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, στη Θεσσαλονίκη. Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, πλειστηριάζεται εκ νέου το οικόπεδο και οι εργάτες καλούν σε κινητοποίηση για το σταμάτημα της συγκεκριμένης δικαστικής διαδικασίας. Στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός «είναι και μια σπάνια περίπτωση στα δικαστικά χρονικά, καθώς κατ εξαίρεση είναι “πλειστηριασμός εξ αναβολής”». Ήδη έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις στην Αθήνα, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα είναι η πέμπτη φορά που καλείται συγκέντρωση στα δικαστήρια για την ματαίωση του. Ταυτόχρονα το κίνημα αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη ευρωμεσογειακή συνάντηση «Η οικονομία των εργαζομένων» (28-30/10). Πρόκειται για ένα τριήμερο συζητήσεων, εκδηλώσεων και πολιτισμού, όπου θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι κατειλημμένων επιχειρήσεων και συνεργατικών εγχειρημάτων από ολόκληρο τον κόσμο. Οι διοργανωτές αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους ότι «τα κατειλημμένα εργοστάσια και οι συνεργατικές επιχειρήσεις αποτελούν πράξη αντίστασης απέναντι στην απαξίωση της εργατικής δύναμης και την καταστροφή των παραγωγικών δομών, απάντηση στην ανεργία και την περιθωριοποίηση». Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλές εισηγήσεις από ανθρώπους που έχουν εργαστεί και έχουν μελετήσει παρόμοια εγχειρήματα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να αναπτύξουν πεζοναύτες σε μια βάση στη Νορβηγία μόνο 60 μίλια από τη Ρωσία
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Διόδια: μια κυνική, καθημερινή ληστεία, Γράφει ο Μιχάλης Αριδάς
Όλοι μάθαμε στο σχολείο για το ληστή Σκίρωνα, που παραμόνευε στην Κακιά Σκάλα τους περαστικούς, τους λήστευε και μετά τους κλωτσούσε στα βράχια. Μέχρι που ο Θησέας τον έκανε με τα κρεμμυδάκια. Όλοι έχουμε δει ένα γουέστερν, όπου οι κακοί ληστές έριχναν ένα δέντρο και σταματούσαν την άμαξα και μετά λήστευαν αγρίως τους επιβάτες. Ή που χαλούσαν τις γραμμές για να μπουκάρουν μέσα στο τρένο και να μην αφήσουν ούτε μανικετόκουμπο στους άτυχους καουμπόηδες. Το πρώτο ήταν μύθος, το δεύτερο ανήκει σε περασμένες εποχές. Θα μου πείτε, που τα θυμήθηκες τώρα; Αυτά τα πράγματα δε γίνονται σήμερα. Ποιος μπορεί να ληστεύει περαστικούς, με τόση αστυνομία και τη σημερινή τεχνολογία; Έλα ντε!
Δυστυχώς, σήμερα υπάρχουν «ληστές» που κάνουν το Σκίρωνα και τους καουμπόηδες να μοιάζουν με βυζανιάρικα γατάκια. Κλέβουν τους ταξιδιώτες κάθε μέρα, χιλιάδες φορές. «Ένα διαχρονικό οικονομικό έγκλημα εις βάρος του Ελληνικού λαού», όπως είπε μια ψυχή, που σήμερα παριστάνει τον πρωθυπουργό. Και μάλιστα, κλέβουν με την προστασία του Νόμου και της Πολιτείας. Χρησιμοποιούν την τεχνολογία (κάμερες κλπ), για να μην ξεφύγει κανένα θύμα τους. Τοποθετούν μεταλλικές μπάρες, ώστε να εγκλωβίσουν τους κακόμοιρους, παραβιάζοντας κάθε έννοια του Συντάγματος περί ελεύθερης πρόσβασης των Ελλήνων στους δρόμους τους. Η δε τροχαία έχει αναλάβει με ιερό πάθος και φανατισμό, την προστασία των "ληστών" από τυχόν κακοπληρωτές. Ποιοι είναι αυτοί οι «ληστές»; Είναι οι γνωστοί εθνικοί εργολάβοι (και μερικές ξένες εταιρείες) που λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο εδώ και δεκαετίες. Αποκαλούνται με το εξόχως εφευρετικό «παραχωρησιούχοι». Το 2007, ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επί κυβέρνησης Καραμανλή, Σουφλιάς με τ’ όνομα, υπέγραψε λεόντειες (επιεικώς) συμβάσεις με εργολάβους, στους οποίους παρέδωσε, χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα, κάτι που δεν ήταν δικό του: τους ελληνικούς εθνικούς δρόμους. Οι δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό. Δεν είναι ούτε του υπουργού, ούτε της κυβέρνησης. Είναι δικοί μας, του κάθε Έλληνα πολίτη. Τους φτιάξαμε εμείς, οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας, πληρώνοντας καμιά δεκαριά φορές πάνω από την αξία τους.
Δεν πρωτοτύπησε ο Σουφλιάς. Πρώτος διδάξας, ήταν ένας άλλος τιτάνας της πολιτικής σκηνής αυτής της έρμης χώρας. Ο ορκισμένος σοσιαλιστής Κώστας Λαλιώτης. Αυτός, το 1996, υπέγραψε με το Μπόμπολα, την περίφημη σύμβαση για την κατασκευή και «αξιοποίηση» της Αττικής οδού. Τι προέβλεπαν οι συμβάσεις, μεταξύ άλλων πολλών τεράτων; Οι εταιρείες θα έβαζαν από την τσέπη τους, το πολύ το 10% του κεφαλαίου για την κατασκευή κάποιων νέων δρόμων. Με μια μικρή υπερτιμολόγηση, το 10% μείον γίνεται 10% συν… Τα υπόλοιπα χρήματα θα τα έβαζαν οι ηλίθιοι. Εμείς δηλαδή. Είτε με κρατική χρηματοδότηση, είτε με τραπεζική χρηματοδότηση (τις τράπεζες τις ανακεφαλαιοποιούμε εμείς οι κουβαρντάδες), είτε φυσικά μέσω των διοδίων. Πληρώνουμε ένα κάρο λεφτά, σε υπάρχοντα δρόμο για έναν άλλον που ΘΑ γίνει αλλού. Ωραία πράματα. Θα πιάσω και εγώ ένα άδειο χώρο μέσα στην πόλη και θα ζητάω από τον κόσμο να μου δίνει λεφτά για τις τυρόπιτες, που ΘΑ του πουλάω σε άλλο μαγαζί λίγα χρόνια αργότερα. Φυσικά, δε θα μάζευα φράγκο τσακιστό. Στους εργολάβους, γιατί τα δίνουμε αβασάνιστα;
Η πρώτη ερώτηση που έρχεται στο μυαλό του μη ραγιά, είναι η εξής: αφού εμείς τα πληρώνουμε όλα, γιατί δεν έφτιαχνε το κράτος τους δρόμους και να μην έχουμε ανάγκη κανέναν; Να μην πληρώνουμε στα αρπακτικά, αιωνίως ,διόδια κάθε 5 χιλιόμετρα; Στο κάτω κάτω της γραφής, τόσα λεφτά δεν έχει πληρώσει ο καταταλαιπωρημένος λαός μας για τους δρόμους; Υπέρ ΤΕΟ στην ασφάλιση του αυτοκινήτου, παράβολα για τις άδειες, αμέτρητα τέλη κυκλοφορίας και πάει λέγοντας. Που είναι αυτά τα λεφτά; Για τους μελλοντικούς δρόμους δεν πήγαιναν; Η δεύτερη ερώτηση που γεννιέται είναι η εξής: η Δικαιοσύνη τι κάνει για όλα αυτά; Η απάντηση εδώ είναι πιο απλή: το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Γιατί, μέσα στην κόλαση που ζούμε, θυμήθηκα τώρα τα διόδια; Που είναι μπαγιάτικη ιστορία, άλλωστε. Διότι διάβασα σε ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, ότι ετοιμάζονται να φτιάξουν 10 νέους σταθμούς διοδίων στην Εγνατία οδό. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δέκα!!!
Η ολοκαίνουργια Εγνατία, πληρωμένη και αυτή από τους Έλληνες φυσικά, μπήκε στο ΤΑΙΠΕΔ και πάει για ξεπούλημα διάρκειας 40 χρόνων, αντί 100 εκ. ευρώ (σύμφωνα με δημοσίευμα), όταν τα ετήσια έσοδα είναι πάνω από 50 εκ. Επικερδείς , συμφωνίες, έτσι; Όχι, παίζουμε. Το ξεπούλημα και τα νέα διόδια, είναι προαπαιτούμενα των «θεσμών». Αφού η Εγνατία ιδιωτικοποιείται, γιατί κόπτονται να μπουν τώρα οι νέοι σταθμοί ξαλαφρώματος οδηγών; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Το ξένο βαμπίρ, που θα πάρει τσάμπα ένα δρόμο που πληρώσαμε εμείς, γεμάτο διόδια και θα μας πίνει το αίμα με αυτά. Τόσο όμορφο και απλό. Αν προσθέσουμε και τους υπάρχοντες «παραχωρησιούχους», η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Σκεφτείτε, πως για να πάει κάποιος με το ΙΧ του, από την Καλαμάτα στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να περάσει από δεκαεννέα (19) ολόκληρα διόδια (από την Πόλη μέχρι το Πεκίνο, λιγότερα θα συναντούσε) και να ακουμπήσει 43,50€!!! Για να γυρίσει, άλλα τόσα. 87€ σύνολο. Ψίχουλα. Αν έχει βάλει υγραέριο κίνησης στο αυτοκίνητό του, θα του έλθει πιο πολύ το κόστος των διοδίων, παρά του καυσίμου. Το ίδιο και για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, όπου θα περάσει από 12 σταθμούς και θα πληρώσει 30,25€ κι άλλα τόσα για να γυρίσει. Στην Ελβετία, με μια κάρτα των 31€ κυκλοφορείς όλο το χρόνο σε όλους τους δρόμους, με συνεχείς γέφυρες και τούνελ. Η σύγκριση είναι εξοργιστική.
Είμαστε καταδικασμένοι να πληρώνουμε τους νόμιμους «ληστές» για πάντα; Όχι βέβαια. Όταν αποφασίσουμε να πάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας, ανάμεσα σε πολλές άλλες, θα απαλλαγούμε κι από αυτή την ληστεία και αυτοί που τώρα μας ληστεύουν, θα τα βρουν με την πραγματική Δικαιοσύνη. Είναι μόνο στο χέρι μας και κανενός άλλου.
* Ο Μιχάλης Αριδάς, μέλος της ΠΓ του ΕΠΑΜ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Γυρίσαμε 13 χρόνια πίσω στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ"... Κάτω από το επίπεδο του έτους 2003 υποχώρησε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα το έτος 2015, συνεχίζοντας μια πτωτική πορεία που ξεκίνησε από το 2009 και εντάθηκε με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια.(ημερησια)#ΥΓ...αν δε φυγουμε απο το ευρω κ δεν σταματησουν οι μνημονιακες πολιτικες , η Βουλγαρια θα ειναι παραδεισος σε σχεση με τη χωρα μας..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο cnn σήμερα το πρωί Τεταρτης, ο γερουσιαστής Κρις Κόλινς σε δορυφορική σύνδεση κόπηκε μόλις άρχισε να μιλάει για το wikileaks.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Για τον Θέμο Αναστασιάδη, τη Χρυσή Αυγή και όχι μόνο. Αφορμή οι αβρότητες μεταξύ Θ. Αναστασιάδη και Ηλ. Κασιδιάρη, χθες, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα. «…είναι μια ολιγωρία εκ μέρους μας την οποία θα σπεύσουμε να αποκαταστήσουμε, εάν όντως υπήρξε…», είπε, μεταξύ άλλων, ο εκδότης στον βουλευτή, όταν ο τελευταίος παραπονέθηκε για την περιορισμένη προβολή της φασιστικής Χρυσής Αυγής στο «Πρώτο Θέμα»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Του Daesh τρομοκράτες και με τον τρομοκρατικο «ελεύθερο συριακό στρατό» επιτέθηκε στις κουρδικες θέσεις κοντά στο Χαλέπι μετά απο αεροπορικές επιδρομές από αμερικανικής συμμαχίας αεροσκάφη - κουρδική πολιτοφυλακή δημοσιοποιησε
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016
Στη Θεσσαλονίκη κατέρρευσαν τα δόλια παιχνίδια των συμβολαιογράφων με τους πλειστηριασμούς - Φυγαδεύτηκε η πρόεδρος
Το συντονιστικό των συμβολαιογράφων σε μια πρωτοφανή σε δολιότητα πρωτοβουλία, που στόχο είχε τον αποπροσανατολισμό και την ενεργοποίηση ενός ιδιότυπου κοινωνικού αυτοματισμού, σε χθεσινή του ανακοίνωση μίλησε για πλειστηριασμούς αποκλειστικά και μόνο "πλοίων, ελικοπτέρων και ...ευπαθών προϊόντων"... Το Ε.ΠΑ.Μ. αποκαλύπτοντας και προειδοποιώντας για τη δολιότητα αυτής της αποπροσανατολιστικής ανακοίνωσης, κάλεσε χθες τους αγωνιζόμενους πολίτες σε εγρήγορση, δηλώνοντας πως... "θα συνεχίσει τον αγώνα στα Ειρηνοδικεία αύριο Τετάρτη 19/10 και κάθε Τετάρτη, παρά την προσχηματική απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος για αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια «πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας».".
Σήμερα στη Θεσσαλονίκη, οι διαδηλωτές έσπασαν το μπλοκ της αστυνομίας και όρμηξαν στην έδρα κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού χωραφιού στον Χορτιάτη
Η ανακοίνωση της ντροπής
Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε τη συνέχεια της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και αύριο ημέρα Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, απαιτώντας από την ελληνική πολιτεία α) την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τις τράπεζες και β) τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών . Κατ’ εξαίρεσιν και κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος θα διεξάγονται οι εκούσιοι πλειστηριασμοί και οι πλειστηριασμοί με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων. Επίσης θα διενεργούνται σύμφωνα με τα ανωτέρω οι πλειστηριασμοί ευαισθήτων προϊόντων, τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, πλοίων, αεροσκαφών, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων και κινητών πραγμάτων. Είναι δεδομένο ότι η συμμετοχή του Συμβολαιογράφου στη διαδικασία του πλειστηριασμού είναι η μόνη που εγγυάται τη νομιμότητα της διαδικασίας των πλειστηριασμών και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, χρήζει δε της προστασίας και του σεβασμού όλων. Ο Πρόεδρος Γεώργιος Ρούσκας
Αρχικά υπήρξε ένταση μεταξύ των μελών των συλλογικοτήτων και της προέδρου της Ένωσης Συμβολαιογράφων Θεσσσαλονίκης επειδή πήγε να εκπλειστηριάσει το αγροτεμάχιο. Τα μέλη συλλογικοτήτων έσπασαν τον αστυνομικό κλοίο και όρμηξαν στην έδρα φωνάζοντας συνθήματα. Η πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση φυγαδεύτηκε και ο πλειστηριασμός αναβλήθηκε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
865.000 μετανάστες έχουν μπει στη χώρα και 100 εκατ. το δημοσιονομικό κόστος. Μνημόνιο μέχρι τέλους !
Στην Ελλάδα των μνημονίων και την κοινωνικής ισοπέδωσης ενός λαού που ζει και βιώνει με τον πιο άγριο τρόπο τις διαταγές των διεθνών τραπεζιτών σε αγαστή συνεργασία με ένα ξεπουλημένο πολιτικό προσωπικό η διαχείριση του μεταναστευτικού έχει γίνει ιδεολογικό πεδίο πολιτικής διαμάχης και σπέκουλας. Εκείνο όμως που έχει αξία πέρα από τις οποιεσδήποτε πολιτικές τοποθετήσεις περί της διαχείρισης του αυτό που έχει αξία να τονιστεί είναι το μέγεθος του δημοσιονομικού κόστους.
Σύμφωνα λοιπόν με το προσχέδιο του τακτικού προϋπολογισμού για το έτος 2017 τα μεγέθη είναι αποκαλυπτικά για το ύψος των δαπανών που θα κατευθυνθούν στην διαχείριση του μεταναστευτικού. Την ώρα που οι υποτιθέμενοι εταίροι επιβάλλουν πολιτικές εξόντωσης της χώρας την ίδια ώρα μας επιβάλλουν να διαχειριστούμε ένα ακόμη πρόβλημα όπως είναι αυτό των μεταναστών.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το 2015 έχουν μπει στην χώρα 865.000 μετανάστες ήτοι σημαίνει πως περίπου τόσοι θα μπουν το 2016 αλλά και το 2017 και το συνολικό κόστος δαπανών του Ελληνικού δημοσίου θα ανέλθουν στο ποσό των 100.000.000 ευρώ.
ΣΧΟΛΙΟ Πέρσι μπήκαν περισσότεροι από 1 εκατ. αλλά πολλοί έφευγαν. Στην αρχή τουλάχιστον, γιατί μετά οι άλλοι ξύπνησαν και δεν τους δέχτηκε κανείς πια. Φέτος όμως εδώ θα μείνουν όλοι γιατί εμείς είμαστε large. Θα δείτε ότι τα 100 εκατ. δεν θα φτάσουν ούτε για το πρώτο εξάμηνο. Ενδιαφέρον πάντως το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται τα στοιχεία της αστυνομίας αλλά της Ύπατης Αρμοστείας
ΣΥΝΟΛΟ 911.471
Δείτε και τα φετινά στοιχεία της ΕΛΛΑΣ και σημειώστε ότι ναι μεν αναφέρει η ΕΛΛΑΣ ότι συνέλαβε όσους παραβίασαν τα σύνορα, αλλά στη πραγματικότητα, κατόπιν εντολής, δεν συλλαμβάνει αλλά μόνο καταγραφεί …
Συλληφθέντες μη νόμιμοι αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο & παραμονή ανά υπηκοότητα – 8μηνο 2016
ΣΥΡΙΑ 81.858 ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ 42.570 ΙΡΑΚ 26.558 ΑΛΓΕΡΙΑ 948 ΑΛΒΑΝΙΑ 7.047 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ 1.814 ΠΑΚΙΣΤΑΝ 10.579 ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ 1.121 ΙΡΑΝ 5.585 ΜΑΡΟΚΟ 1.092
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η γενιά εργαζομένων των 100 ευρώ!
20/10/2016 12.30 Από τη γενιά των 700 ευρώ ...στη γενιά των 100 ευρώ! Η έκρηξη της ανεργίας και η εργασιακή ζούγκλα οδηγούν σε φτωχοποίηση μια ολόκληρη γενιά εργαζομένων, η προοπτική της οποίας συνοψίζεται στο τρίπτυχο: μισή δουλειά, μισός μισθός και σύνταξη 500 ευρώ! Είναι ενδεικτικό πως στην αγορά εργασίας έχει κάνει την εμφάνιση της η «γενιά των 100 ευρώ» και μάλιστα την ώρα που οι δανειστές απαιτούν και νέα μείωση στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα!
Πλέον, μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας, όλο και περισσότεροι νέοι αναγκάζονται να απασχολούνται με δουλειές του ποδαριού αποδεχόμενοι μισθούς πείνας.
Τα νέα στοιχεία του υπ. Εργασίας δείχνουν ότι σήμερα κάνουν θραύση οι φτωχοί εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου σήμερα στον ιδιωτικό τομέα 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ. Συνολικά 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μεικτά. Πρόκειται για εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία 2 – 3 ημερών την εβδομάδα ή ακόμα και μερικών ωρών την εβδομάδα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ιθαγενών πληθυσμών της Βόρειας Αμερικής στο κόσμο
Ένα σύγχρονο με αποχρώσεις νέον πορτρέτο των ιθαγενών της Αμερικής
19.10.2016 | 23:00
«Ο στόχος μου ήταν να παρουσιάσω τους σύγχρονους Ινδιάνους και και δείξω πού βρίσκονται σήμερα», λέει η Νεοϋρκέζα σκηνοθέτης Keeley Gould για το πορτρέτο της γηγενούς αμερικανικής κουλτούρας, όπως το κατέγραψε στην ετήσια συγκέντρωση pow wow των ιθαγενών πληθυσμών πριν δύο χρόνια περίπου. Η συγκέντρωση είναι γνωστή ως η μεγαλύτερη παγκοσμίως συνεύρεση των ιθαγενών πληθυσμών της Βόρειας Αμερικής στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 700 φυλές από όλη την ήπειρο που συγκεντρώνονται σε ένα γήπεδο μπάσκετ στην Albuquerque στο Νέο Μεξικό για τρεις μέρες πολιτιστικών εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν από χορούς ως τη στέψη της Miss India αλλά και μία εκδήλωση για τους ιθαγενείς Αμερικάνους skateboarders.
Η Βρετανή στην καταγωγή Gould ήλπιζε να δείξει πως οι ιθαγενείς της Βορείου Αμερικής είναι όπως οποιαδήποτε άλλη σύγχρονη κοινότητα που συνδέεται με την ιστορία της και αγκαλιάζει την ποικιλομορφία της. «Ίσως όλοι έχουμε μία ελαφρώς ρομαντική εικόνα για τον πολιτισμό των ιθαγενών της Αμερικής, περιμένοντας να συναντήσουμε ανθρώπους σε κάποιο όμορφο φυσικό τοπίο», εξηγεί η Gould. «Περιμένουμε να τους δούμε να φορούν ακατέργαστα δέρματα, αλλά δεν κυνηγούν στη γη όπως κυνηγούσαν, επομένως δεν έχουν καν πρόσβαση σ' αυτό».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΟΛΜΕ απορρίπτει ως «απαράδεκτο» το πόρισμα Λιάκου για την Παιδεία
Στην κατηγορηματική απόρριψη του πορίσματος Λιάκου για τις αλλαγές στη δευτεροβάμια εκπαίδευση προχώρησε η ΟΛΜΕ. Σε μια ανακοίνωση μόλις 60 λέξεων η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών χαρακτηρίζει τις προτάσεις «απαράδεκτες» και προειδοποιεί ότι τυχόν υιοθέτησή του θα προκαλέσει «την οξύτατη αντίδραση» της ΟΛΜΕ.
Όπως σημειώνετε ρωγμές στο οικοδόμημα του εθνικού διαλόγου είχαν προκληθεί από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις είχαν χαρακτηρίσει τις βασικές κατευθύνσεις του πορίσματος ως νεοφιλελεύθερες. «Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να μην υιοθετήσει της απαράδεκτες προτάσεις της επιτροπής. Δηλώνουμε ότι, η τυχόν υιοθέτηση του εν λόγω πορίσματος θα προκαλέσει την οξύτατη αντίδραση της Ομοσπονδίας. Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, προκειμένου να υπερασπίσουμε τις πάγιες θέσεις του κλάδου για αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους μαθητές» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ. Οι προτάσεις της επιτροπής, αναφέρουν την θέσπιση εθνικού απολυτηρίου», βάσει του οποίου θα γίνεται η επιλογή των υποψηφίων φοιτητών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, και «πιστοποιητικού σπουδών», περιγράφει το νέο ΕΠΑΛ και την εξειδίκευση στην τεχνολογική εκπαίδευση ενώ δίνει και διεξόδους στους νέους που δεν θέλουν να ακολουθήσουν κάποιον από τους δύο τύπους λυκείου με τις επαγγελματικές σχολές (ΕΠΑΣ).
Μεταξύ των αλλαγών που προβλέπονται, όπως σημειώνετε, είναι οι εξής:
- Για την εισαγωγή φοιτητών, ΑΕΙ και ΤΕΙ θα θέτουν κριτήρια ανά μαθήματα για το 20% της αξιολόγησης των υποψηφίων και το υπόλοιπο 80% θα προκύπτει από το «εθνικό απολυτήριο». - Κάθε μαθητής θα παρακολουθεί συνολικά έξι μαθήματα, από τα οποία θα επιλέγει τα τέσσερα από τέσσερις κύκλους μαθημάτων και κάποια θα παρέχονται σε δύο επίπεδα (βασικό και υψηλό). - Για την απόκτηση «εθνικού απολυτηρίου» θα απαιτείται συγγραφή διπλωματικής εργασίας στην τελευταία τάξη του Λυκείου, συμμετοχή σε προγράμματα φυσικής αγωγής και σε προγράμματα Δημιουργικότητας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς.
- Πιστοποιητικό σπουδών θα παίρνουν όσοι μαθητές δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις που προβλέπονται για το εθνικό απολυτήριο. Είτε διότι απέτυχαν σε κάποιο μαθήματα είτε επειδή δεν ολοκλήρωσαν τη διπλωματική τους εργασία κτλ. Και αυτός ο τίτλος όμως θα πιστοποιεί τι ακριβώς έχει επιτύχει ο μαθητής, θα αντιστοιχεί σε ορισμένο αριθμό Ακαδημαϊκών Πιστωτικών Μονάδων του ευρωπαϊκού συστήματος πιστοποίησης προσόντων. Έτσι, οι κάτοχοί του θα μπορούν ακόμη και να διεκδικήσουν την εισαγωγή σε κάποιο τριτοβάθμιο ίδρυμα, εφόσον ικανοποιούν τις προϋποθέσεις που θέτει, ενώ θα μπορούν να φοιτήσουν και σε ιδρύματα κατάρτισης και επαγγελματικής εκπαίδευσης, σε επαγγελματικά ινστιτούτα κτλ. - Συντελεστής βαρύτητας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανάλογα με τις στοχευμένες επιλογές.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επικουρική... φιλοδώρημα, 16 ευρώ, λόγω των παρακρατήσεων
Ψυχρουλουσία για μια ακόμη φορά μπροστά στα ΑΤΜ καθώς 260.000 συνταξιούχοι θα δουν τις επικουρικές τους συντάξεις να είναι μειωμένες λόγω των μειώσεων αλλά και λόγω της παρακράτησης των αναδρομικών. Για πολλούς συνταξιούχους η επικουρική που θα λάβουν θα μοιάζει με... φιλοδώρημα.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που αναφέρετε, όπου συνταξιούχος με επικουρική της τάξης των 135, 57 πήρε, λόγο των μειώσεων, επικουρική της τάξης των 66,80 ευρώ τον Σεπτέμβριο αλλά στις 2 Νοεμβρίου θα λάβει 16,80 ευρώ, καθώς θα κρατηθούν 50 ευρώ από τα αναδρομικά. Αυτό το ποσό θα λαμβάνει και τους επόμενους δύο μήνες (Δεκέμβριο και Ιανουάριο) καθώς θα συνεχιστεί η παρακράτηση! Σημειώνεται ότι οι μειώσεις στις επικουρικές έγιναν αναδρομικά από τον Ιούνιο, ωστόσο θα αρχίσουν να παρακρατούνται από το Νοέμβριο με ελάχιστο ποσό τα 50 ευρώ. Ετσι, στις μειώσεις στις επικουρικές που σε ορισμένες περιπτώσεις έφθασαν και το 50% θα προστεθεί και η παρακράτηση που φθάνει τα 50 ευρώ!
Στην επιστολή Κατρούγκαλου προς όλους τους συνταξιούχους αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Δεδομένου ότι η νέα (μειωμένη) επικουρική σύνταξη όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016 έπρεπε να αρχίζει να καταβάλλεται από την 1η Ιουνίου, υπάρχουν αναδρομικές παρακρατήσεις, ίσες με τη διαφορά της νέας από την παλιά επικουρική σύνταξη, για τους μήνες από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα. Ωστόσο, το ποσό της μηνιαίας παρακράτησης των αναδρομικών που θα σας κρατείται κάθε μήνα περιορίζεται στα 50 ευρώ, εφόσον η νέα σας επικουρική σύνταξη δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ, πράγμα που συμβαίνει σε ελάχιστες περιπτώσεις». Οσοι –λίγοι– παίρνουν πάνω από 500 ευρώ επικουρική θα έχουν μεγαλύτερη αναδρομική μείωση καθώς θα τους γίνεται κράτηση 10%, δηλαδή 60 ευρώ στα 600, 70 ευρώ στα 700 κ.λπ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πόσα θα πληρώσουν όσοι κόβουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών
20/10/2016 9.00
Από 1η Ιανουαρίου έρχεται... τσουνάμι για τα μπλοκάκια και ειδικά για όσους είναι μισθωτοί και έχουν ένα δεύτερο εισόδημα για το οποίο είναι υποχρεωμένοι να κόβουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Από τις αλλαγές στις φορολογία μόνο όσοι είναι ασφαλισμένοι από 1/1/1993 και μετά και έχουν μισθωτή εργασία, ασφάλιση δηλαδή από έναν εργοδότη για τουλάχιστον 25 ημέρες τον μήνα και κόβουν μπλοκάκι σε έναν ή δύο ακόμη εργοδότες από 1/1/2017 μπορούν να χαρακτηριστούν τυχεροί. Αυτοί θα έχουν κρατήσεις της τάξης του 12,72%, ανεξάρτητα από τις κρατήσεις που έχουν για τη μισθωτή τους εργασία. Στην περίπτωση όμως που οι εργαζόμενοι που κόβουν μπλοκάκι σε περισσότερους από 2 εργοδότες τότε οι κρατήσεις τους υπερδιπλασιάζονται και πάνε στο 26,95%, γίνονται δηλαδή ανάλογες των ελεύθερων επαγγελματιών. Το πλαφόν προς τα κάτω δεν ισχύει, δεν είναι δηλαδή υποχρεωμένος ο εργαζόμενος εάν δεν έχει εισόδημα να πληρώσει τα 158 που είναι το μίνιμουμ. Εάν δεν υπάρχει εισόδημα δεν θα υπάρχει και εισφορά, ενώ εάν το εισόδημα από το μπλοκάκι είναι 200 ή 400 ευρώ ανάλογη, με βάσει το 12,72% θα είναι και η κράτηση και όχι 158 ευρώ.
Τι ισχύει με τις κρατήσεις ανάλογα με τα Ταμεία
Διαφοροποιήσεις σε αυτά που θα κληθούν να πληρώσουν σε εισφορές όσοι έχουν μπλοκάκια έρχονται ανάλογα με το Ταμείο στο οποίο είναι ασφαλισμένοι οι εργαζόμενοι. Για παράδειγμα όσοι έχουν ασφάλιση στο ΙΚΑ, θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν το 16% των μικτών τους αποδοχών. Αν, λόγω ιδιότητας, ασφαλίζονται σε άλλο φορέα (π.χ. ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών) και συνδέονται με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας με εργοδότες ή επιχειρήσεις, θα συνεχίσουν να καταβάλλουν την εισφορά εργαζομένου που τους αναλογεί από τη σχέση μισθωτής εργασίας, ενώ ταυτόχρονα για τη δεύτερη δραστηριότητά τους (μπλοκάκι) θα καταβάλλουν έξτρα εισφορά σύνταξης και ασθένειας που θα είναι 26,95% από το πρώτο ευρώ της αμοιβής τους (20% για σύνταξη και 6,95% για ασθένεια).
Η συνολική επιβάρυνση -μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές- για μισθωτούς ΙΚΑ που ασκούν και ατομικό επάγγελμα, με μπλοκάκι, φτάνει στο 43% (16% ως μισθωτοί και 26,95% ως ελεύθεροι επαγγελματίες) ενώ σε περιπτώσεις εργαζομένων που ασφαλίζονται ως μισθωτοί σε Ταμεία (π.χ. ΔΕΚΟ, τραπεζών), όπου οι εισφορές «εργαζομένου» είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες που ισχύουν στο ΙΚΑ και φτάνουν στο 22%, η πρόσθετη επιβάρυνση αν έχουν ταυτόχρονα και μπλοκάκι ασκώντας ατομικό επάγγελμα θα ανεβάσει το κόστος της ασφάλισής τους σχεδόν στο 50% του εισοδήματος. Aν προστεθούν και οι φόροι (φόρος εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος και τυχόν προκαταβολή φόρου), τότε η επιβάρυνση στο εισόδημα από τη διπλή ασφαλιστική εισφορά και τους φόρους αγγίζει το 80%.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι εργαζομενοι του ΕΚΑΒ απέκλεισαν τη Βουλή
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016, 10:40
Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης στον προαύλιο χώρο της Βουλής, μπροστά στην πλαϊνή είσοδο του κτηρίου. Τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ επιχείρησαν να «μπουκάρουν» με τα ασθενοφόρα, με αστυνομικούς και άνδρες ασφαλείας του Κοινοβουλίου να τους μπλοκάρουν την είσοδο. Επικράτησε ένταση, με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις στον χώρο της Υγείας και τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με τα ασθενοφόρα. «Ο στόλος είναι απαρχαιωμένος. Κινδυνεύουν άνθρωποι» ανέφεραν, καλώντας το Υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα για τη ριζική αλλαγή της διαμορφωθείσας κατάστασης, προχωρώντας στην αγορά νέων ασθενοφόρων και στην πρόσληψη προσωπικού.
Στόλος μιας... άλλης εποχής
Πρόσφατα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) γνωστοποίησε ότι «ο στόλος του ΕΚΑΒ βρίσκεται σε φθίνουσα αριθμητική πορεία, εξαιτίας συνεχών βλαβών», επισημαίνοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων είναι πολύ υψηλός, ενώ το ίδιο ισχύει και με τα διανυθέντα χιλιόμετρα. «Κατά μέσο όρο, έχουν διανύσει 600.000 έως 900.000 χιλιόμετρα και λόγω έλλειψης χρημάτων μένουν ασυντήρητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία κάνει λόγο για «επικίνδυνες διακομιδές». Παράλληλα, προστίθεται ότι οι Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας, όπου κατοικεί το 70% του πληθυσμού της χώρας και είναι ανεπτυγμένο το 70% των υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ, δεν προμηθεύτηκαν νέα ασθενοφόρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η πρεσβεία του Ιράκ στην Αθήνα καταγγέλλει την τουρκική επεκτατικότητα
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016, 14:21
Έντονες είναι οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες για την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στο Βόρειο Ιράκ από την Πρεσβεία τους στην Ελλάδα. Με δελτίο τύπου που διέμειναν στα ΜΜΕ, κατηγορούν την Τουρκία για συνεχείς παραβιάσεις κάθε κανόνα του διεθνούς δικαίου. Μέσω της ανακοίνωσης αυτής η πρεσβεία του Ιράκ ζητάει από την χώρα μας ,να προτρέψει την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία του Ιράκ και τον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που ρυθμίζει το πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των κρατών.
Αναλυτικά το δελτίο της Πρεσβείας του Ιράκ στην Αθήνα
Η ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στο Βόρειο Ιράκ παραβιάζει την αρχή της μη- επεμβάσεως όπως έχει οριστεί από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με την οποία κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει, άμεσα ή έμμεσα και για οποιονδήποτε λόγο στις εσωτερικές ή εξωτερικές υποθέσεις οποιουδήποτε άλλου κράτους, και ότι, κατά συνέπεια κάθε ένοπλη επέμβαση και κάθε άλλη μορφή παρέμβασης αποτελεί παράβαση του διεθνούς δικαίου. Η τουρκική επέμβαση της 3ης Δεκεμβρίου 2015 σε έκταση 110χμ στο εσωτερικό των ιρακινών εδαφών χωρίς προηγούμενο συντονισμό με την Ιρακινή Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έχει καταδικαστεί από το Σύνδεσμο Αραβικών Χωρών, ενώ η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση για άμεση και άνευ όρων αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, κατόπιν διαβήματος της Ιρακινής Κυβέρνησης.
Σε απάντηση στην ψηφοφορία του Τουρκικού Κοινοβουλίου να παρατείνει την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ, το Ιρακινό Κοινοβούλιο ψήφισε την 4η Οκτωβρίου 2016 εναντίον της τουρκικής επέμβασης και της ανάπτυξης ξένων δυνάμεων στα εδάφη του Ιράκ, χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της Ιρακινής Κυβέρνησης, εναρμονιζόμενη με τη συμφωνία της Διεθνούς Συμμαχίας ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση Daesh (ISIS). Καθώς οι Ιρακινές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τη Διεθνή Συμμαχία επιτυγχάνουν μεγάλη πρόοδο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στην απελευθέρωση των ιρακινών εδαφών από την τρομοκρατική οργάνωση Daesh και εν αναμονή της αποφασιστικής μάχης για την απελευθέρωση της πόλης της Μοσούλης, η Ιρακινή κυβέρνηση καταδικάζει οποιαδήποτε τουρκική παρέμβαση και καλεί τις φιλικά διακείμενες χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα με την οποία μοιράζονται μακροχρόνιους ιστορικούς δεσμούς και κοινές αξίες, να υποστηρίξουν το Ιράκ και να προτρέψουν την Τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία του Ιράκ και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που ρυθμίζει το πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των κρατών.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πληροφοριες από ρωσικής πλευράς λενε για περί βομβαρδισμού αμάχων στο Χαλέπι της Συρίας από βελγικά αεροσκάφη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι αντιφασίστες διεθνιστές του Ντονμπάς αποχαιρετούν το Μοτορόλα
20/10/2016
INTERUNIT, δήλωση Νο.9: Διοικητή Μοτορόλα, Hasta siempre!
Ως αντιφασίστες διεθνιστές εθελοντές του InterUnit, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τη δολοφονία του διοικητή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ Αρσέν Παβλόφ (Μοτορόλα) και πενθούμε μαζί με το λαό του Ντονμπάς σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ο διοικητής Μοτορόλα διατήρησε ζωντανό το παράδειγμα του ιστορικού αντιφασιστικού αγώνα του λαού του Ντονμπάς και ήταν, είναι και θα είναι παράδειγμα αξιοπρέπειας και θάρρους όχι μόνο για τους συμπολεμιστές του, αλλά για όλους τους ελεύθερους ανθρώπους της Νοβορωσίας.
Με το παράδειγμά του, υψώθηκε στο επίπεδο του «λαϊκού ήρωα», όπως o θρυλικός διοικητής μας Μοζγκοβόι, άνθρωποι που τα έδωσαν όλα δηλαδή, ακόμη και τις ζωές τους, για να αντιμετωπίσουν την εκληματική φασιστική επίθεση του καθεστώτος του Κιέβου, πραγματώνοντας με τη στάση τους τις υψηλότερες αξίες της αξιοπρέπειας και της εθνικής περηφάνειας. Η θυσία του για μια τέτοια ηρωική πράξη, όπως και οι θυσίες όλων όσων έπεσαν από την κρατική τρομοκρατία του καθεστώτος του Κιέβου, δεν είναι μάταιη. Πίσω απ’ αυτούς, η ελπίδα και ο πόθος μιας ολόκληρης χώρας να πάρει στα χέρια τη μοίρα της θα ισχυροποιηθεί χωρίς δισταγμό.
Είναι διεθνιστικό μας καθήκον να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω στον αγώνα ενάντια στους εχθρούς του λαού, καθήκον στο οποίο σήμερα δηλώνουμε πιστοί μπροστά στον πεσόντα στρατιώτη και αδελφό μας στη μάχη. Επειδοί οι εχθροί μας, αν και εμφανίζονται με διαφορετικές μεταμφιέσεις, πάντοτε εξυπηρετούν τα συμφέροντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του νεο-φασιστικού μιλιταρισμού, έτσι κι εμείς στον αγώνα εναντίον τους οφείλουμε οπωσδήποτε να σταθούμε ενωμένοι. Για το διοικητή Μοτορόλα, για το διοικητή Μοζγκοβόι, για όσους και όσες έχουν πέσει σ’ αυτό τον αντιφασιστικό πόλεμο, δήλωνουμε:
Hasta la victoria siempre! No pasarán!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΜΙΣΕ ΕΚΑΒ η Βουλή! Τροπολογία (στα μουλωχτά) για ιδιωτικοποίηση των αεροδιακομιδών...
Σε ξεπούλημα των επίγειων και εναέριων μέσων του ΕΚΑΒ σε ιδιωτικές εταιρείες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ότι προχωρά το Υπουργείο Υγείας μέσα από τροπολογία που φέρνει στη Βουλή. Στο... υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις» υπάρχει η τροπολογία με τίτλο «Ρύθμιση του ζητήματος της αποζημίωσης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) για τις δαπάνες των μεταφορών ασθενών με αεροπορικά ή πλωτά μέσα».
Η τροπολογία προκάλεσε την άμεση αντίδραση των εργαζομένων.
Χθες το βράδυ συνεδρίασαν εκτάκτως τα σωματεία του ΕΚΑΒ σε όλη την χώρα και αποφάσισαν 6ωρη στάση εργασίας από τις 8:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, με νέες συνελεύσεις σήμερα για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση τους υποστηρίζουν ότι: «Η συγκεκριμένη τροπολογία αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην θεσμοθέτηση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ με μισθωμένα ασθενοφόρα ή και μισθωμένο προσωπικό από ιδιωτικές εταιρείες. Η αναφορά στο κείμενο «αεροπορικών» ή «άλλων εταιρειών μεταφορών» γίνεται σκοπίμως και προς συγκάλυψη του πραγματικού σκοπού που εξυπηρετεί η τροπολογία που είναι αποκλειστικά και μόνο η σταδιακή αντικατάσταση του στόλου του ΕΚΑΒ με ιδιωτικά ασθενοφόρα και η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. […] Το επόμενο βήμα θα είναι η ενοικίαση εργαζομένων για την παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας και επείγουσας ιατρικής βοήθειας.»
Ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία και καταθέτουν τις εξής προτάσεις για την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, προς τους πολίτες: Την συνέχιση της συνεργασίας με τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ώστε να συμβάλλουν με τα πτητικά τους μέσα στις αεροδιακομιδές τους ΕΚΑΒ. Την επισκευή και συντήρηση των τριών ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, ώστε να τεθούν το συντομότερο δυνατό στην υπηρεσία των πολιτών. Την απόκτηση από το ΕΚΑΒ του δικού του στόλου πτητικών μέσων.
ΕΚΑΒ: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «ξεπούλημα» των αεροδιακομιδών σε ιδιώτες
Στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, κατήγγειλαν το «ξεπούλημα» των αεροδιακομιδών σε ιδιωτικές εταιρείες και απαιτούν την απόσυρση της τροπολογίας, με την οποία καταργείται ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα, στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις», κατατέθηκε από τον υπουργό Υγείας τροπολογία: «Ρύθμιση του ζητήματος της αποζημίωσης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) για τις δαπάνες των μεταφορών ασθενών με αεροπορικά ή πλωτά μέσα». Στην τροπολογία αυτή περιέχεται η παράγραφος, στην οποία αναφέρεται: «Στο ΕΚΑΒ παρέχεται η δυνατότητα σύμβασης συμβάσεων με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων, ύστερα από έγκριση του υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, στην περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του».
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, με την προτεινόμενη τροπολογία καταργείται ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΚΑΒ και νομιμοποιείται η είσοδος των ιδιωτικών συμφερόντων στις εναέριες και επίγειες μεταφορές. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «φαίνεται ότι η «αναδιοργάνωση» της λειτουργίας του Γραφείου Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, ενός τμήματος που έχει θρηνήσει νεκρούς ιατρούς και διασώστες τα προηγούμενα χρόνια, γίνεται από την διορισμένη διοίκηση του ΕΚΑΒ και το Υπουργείο Υγείας με το «ξεπούλημα» στα ιδιωτικά συμφέροντα. Σήμερα προσπαθούν να νοικιάσουν αεροπορικά μέσα μεταφοράς ασθενών. Αύριο θα προσπαθήσουν να νοικιάσουν παρεχόμενες υπηρεσίες. Το επόμενο βήμα θα είναι η ενοικίαση εργαζομένων για την παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας και επείγουσας ιατρικής βοήθειας».
Οι εργαζόμενοι απαιτούν την συνέχιση της συνεργασίας με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ώστε να συμβάλουν με τα πτητικά τους μέσα στις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ. Ακόμη, την επισκευή και συντήρηση των τριών εναπομεινάντων ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, ώστε να τεθούν το συντομότερο δυνατό στην υπηρεσία των πολιτών των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας. Τέλος, την υλοποίηση της πρότασης των εργαζομένων, δηλαδή την απόκτηση από το ΕΚΑΒ του δικού του στόλου πτητικών μέσων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατεχόμενη Παλαιστίνη... ο 40χρονος Bassam Hammad κλαίει τον γιο του στον τάφο του...
Ο γιος του Anas δολοφονήθηκε από τα ανθρωπόμορφα κτήνη του ναζί Νετανιάχου... Κι ήταν φυλακισμένος στις κατοχικές φυλακές του σιωνιστικού ισραηλινού καθεστώτος, όταν τον δολοφόνησαν τα σιωναζιστικα κτήνη... χωρίς να μπορέσει να του πει το τελευταίο αντίο...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ εναντίον των κατοίκων που επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν το Χαλέπι...
Χαλέπι, 20 Οκτωβρίου - RIA Novosti, Μιχαήλ Alaeddin. Οι Μαχητές της τρομοκρατικής ομάδας «Dzhebhat en-Nusra» (απαγορευμένη οργάνωση στην Ρωσία ) άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους των αμάχων που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου στην... περιοχή Bustan al-Qasr, είπε στο RIA Novosti η πολιτοφυλακή. Στο Χαλέπι, στις 20 Οκτωβρίου από τις 08:00 ισχύει μια ανθρωπιστική παύση. Από την Τρίτη, οι Ρωσικές και οι συριακές δυνάμεις έχουν παύσει να χτυπάνε, και από την έναρξη της ανθρωπιστικής παύσης τα Συριακά στρατεύματα αποσύρθηκαν σε μια απόσταση, επιτρέποντας στους μαχητές και στους κατοίκους που θέλουν να φύγουν από τα ανατολικά μέρη της πόλης από δύο ειδικούς διαδρόμους.
"Στο Bustan al-Qasr συγκεντρώθηκαν δύο -. δυόμισι χιλιάδες πολίτες που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τους διαδρόμους και να ξεφύγουν από το ανατολικό Χαλέπι Ένοπλοι της " Nusra "άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους και δεν τους άφησαν να φύγουν Αρκετοί άνθρωποι πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν." - Είπε η πολιτοφυλακή επικαλούμενη δικές της πηγές.
Από το πρωί οι τρομοκράτες πυροβολούν με όλμους και πυρά μικρά όπλα την θέση αναχώρησης, όπου συγκεντρώθηκαν ασθενοφόρα και λεωφορεία. Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι των ανατολικών συνοικιών , απείλησαν να στείλουν εκτελεστικό απόσπασμα όποιον θέλει να φύγει από την πόλη. Ο τομέας των ανθρωπιστικών διαδρόμων στη βόρεια εθνική οδό Χαλεπίου στο Castello, παραμένει έρημος. Ούτε μαχητής ή πολίτης για τις τελευταίες πέντε ώρες δεν εγκαταλείπει τις ανατολικές συνοικίες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φορολογικό… αντίο από Θ. και Γ. Αγγελοπούλου στην Ελλάδα - Δηλώνουν μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού
Οι πλούσιοι φεύγουν από την Ελλάδα... «Μαύρη πέτρα» έριξαν πίσω τους ο Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου. Το κεφάλαιο «Ελλάδα» έκλεισε για τη διάσημη και πλούσια οικογένεια, αφού μάζεψαν τις βαλίτσες τους και είπαν ένα... «φορολογικό αντίο» στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αρχικά έκαναν όλες τις νόμιμες φορολογικές διατυπώσεις, δηλώνοντας μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού. Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι πρέπει να διαμένει κάποιος τουλάχιστον 183 ημέρες τον χρόνο σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν οι δικηγόροι της οικογένειας δεν ήταν δυνατόν να αμφισβητηθούν από τις επίσημες φορολογικές Αρχές. Ο κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος αποχώρησε από μέλος διοικητικών συμβουλίων εταιρειών, στα οποία συμμετείχε, ενώ, αντιστοίχως, η κα Γιάννα Αγγελοπούλου προσκόμισε διακοπή εργασιών από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Η οικογένεια Αγγελοπούλου, στη συνέχεια, κατέθεσε δικαιολογητικά, τα οποία επιβεβαίωναν ότι δεν είχε κανέναν οικονομικό, εμπορικό και οικογενειακό δεσμό, δηλαδή ότι τα παιδιά τους είναι κάτοικοι εξωτερικού. Οι αρμόδιες φορολογικές Αρχές δεν ήταν σε θέση να εμποδίσουν το φορολογικό αίτημα της οικογένειας, καθώς ήταν σε θέση να αποδείξουν ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.
Η αποχώρηση της οικογένειας Αγγελοπούλου μεταφράζεται σε απώλειες για τα κρατικά ταμεία, καθώς οι ετήσιοι φόροι που κατέβαλαν ξεπερνούσαν τουλάχιστον τις 100.000 ευρώ. Οι φορολογικές Αρχές βγαίνουν διπλά χαμένες, καθώς αφενός από φέτος δεν θα εισπράξουν ούτε ένα ευρώ φόρο και, αφετέρου δε θα έρχεται συνάλλαγμα στη χώρα από την οικογένεια Αγγελοπούλου.
Αξιόπιστη πηγή του υπουργείου Οικονομιών είπε στο bankingnews ότι ο κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος θα μπορούσε να είχε κάνει χρήση της νομοθεσίας ως κάτοικος εξωτερικού από το παρελθόν, αλλά δεν είχε ασκήσει αυτό το δικαίωμα. Η οικογένεια θα επισκέπτεται πλέον την Ελλάδα μόνο για τουρισμό. Η χρονική στιγμή που επιλέγει να φύγει η οικογένεια Αγγελοπούλου από την Ελλάδα, σύμφωνα με κάποιους, συνδέεται άμεσα με τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει στοχοποιήσει τους πλούσιους. Ως εδώ «άντεξε» η οικογένεια Αγγελόπουλου, η οποία στην ουσία βάζει ένα τέλος στην φορολογική λαίλαπα που πλήττει τη χώρα. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο δρόμος φυγής έχει ανοίξει διάπλατα και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ευκατάστατες οικογένειες, που θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει γίνει αφιλόξενη σε φορολογικό επίπεδο και δε συντρέχει λόγος να συντηρεί κάποιος επιχειρηματική δραστηριότητα.
Το κύμα φυγής διακατέχει και τους επιχειρηματίες μικρότερης οικονομικής εμβέλειας, καθώς είναι φύση αδύνατο να επιβιώσουν σε αυτό το φορολογικό περιβάλλον. Μόνο οι μισθοσυντήρητοι κάτοικοι του Ψυχικού θα παραμένουν στην περιοχή και για όσο διάστημα θα είναι σε θέση να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ. Για την οικογένεια Αγγελόπουλου η μόνη φορολογική δοσοληψία που θα έχει με την εφορία θα είναι η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για την έπαυλη που διατηρούν στο Ψυχικό. Τέλος, να σημειωθεί ότι η οικογένεια Αγγελοπούλου είχε προσφύγει στα Διοικητικά δικαστήρια για φόρους που της είχαν καταλογισθεί το 2011, οι οποίοι όμως ακυρώθηκαν στη συνέχεια με δικαστικές αποφάσεις.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΥ
Κάποτε στη Μανάγουα ζήτησα από ηγετικό στέλεχος των σαντινίστας να μου εξηγήσει γιατί όλα τα ένοπλα κινήματα της Λατινικής Αμερικής μετά από τη νικηφόρα Κουβανέζικη Επανάσταση απέτυχαν, ενώ το δικό τους, στη Νικαράγουα, πέτυχε. "Εl terremoto!", μου απάντησε ο σύντροφος. "Ο σεισμός!" Ουσιαστικά είχε διαλυθεί το FSLN μετά από ισχυρά πλήγματα που δέχτηκε από τη δικτατορία Σομόζα. Και ήταν και διασπασμένο σε τρία κομμάτια. Με το ένα να ποντάρει στη μαζική δουλειά στην εργατική τάξη, το άλλο στον παρατεταμένο λαϊκό πόλεμο στην ύπαιθρο και το τρίτο να αναζητά πολιτικές λύσεις με πλατιές αντιδικτατορικές συμμαχίες. Μέχρι που το 1975 έγινε ο μεγάλος σεισμός και το κράτος αποδιοργανώθηκε, ανίκανο να αντιμετωπίσει τις τεράστιες συνέπειες στη ζωή του λαού. Τέσσερα χρόνια αργότερα το FSLN είχε κατακτήσει ένοπλα την εξουσία, χωρίς να δικαιωθεί πλήρως καμία από τις τρεις ομάδες που επανενοποιήθηκαν.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΤΑΛΙΑ Απεργία αύριο από τη USB
ΡΩΜΗ.-- Γενική πανεθνική απεργία πραγματοποιείται αύριο στην Ιταλία, με την ταξική συνδικαλιστική οργάνωση Ενωση Συνδικάτων Βάσης (USB - μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας που ανηκει και το ΠΑΜΕ) να απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής με ταξικά προσανατολισμένα αιτήματα. Μεταξύ άλλων, τα μέλη της USB καλούν τους εργαζόμενους να μην πάνε στη δουλειά και να διαδηλώσουν ιεραρχώντας και τον αγώνα ενάντια στις ανατροπές σε δημόσια Υγεία και Παιδεία, ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Ρέντσι, η οποία τα τελευταία χρόνια διεύρυνε κι άλλο τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, διευκόλυνε τις απολύσεις, επιτάχυνε τις ιδιωτικοποιήσεις σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας. Επιπλέον, η USB συνδέει τον απεργιακό αγώνα και με την ανάγκη να πάρει απάντηση η ένταση της εργοδοτικής και κρατικής καταστολής, που αναδείχθηκε και με την πρόσφατη δολοφονία του εργαζόμενου σε μεγάλη εταιρεία μεταφορών Αμπντέλ Σαλάμ Ελ Ντανάφ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Δολοφονία 19χρονης Παλαιστίνιας
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Μία 19χρονη Παλαιστίνια δολοφόνησαν χτες οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις σε ισραηλινό σημείο ελέγχου της Ναμπλούς στη Δυτική Οχθη με τη δικαιολογία ότι «κρατούσε μαχαίρι». Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας ισχυρίστηκε ότι η Παλαιστίνια έφηβη πλησίασε Ισραηλινούς φρουρούς κρατώντας μαχαίρι και ότι δεν υπάκουσε στις εντολές τους να σταματήσει και να αφήσει κάτω το μαχαίρι. Στη διάρκεια και αυτού του περιστατικού δεν υπήρξε ο παραμικρός τραυματισμός Ισραηλινού...
Νωρίτερα, χτες τα ξημερώματα, ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα και τέσσερις μπουλντόζες του στρατού εισέβαλαν στο Μπέιτ Χανούν της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και άρχισαν να «σαρώνουν» οτιδήποτε έβρισκαν μπροστά τους σε βάθος τουλάχιστον αρκετών μέτρων εντός της παλαιστινιακής γης καταστρέφοντας καλλιέργειες Παλαιστινίων. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δεν επιβεβαίωσε άμεσα το περιστατικό, που ανέφεραν σε δημοσιογράφους Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες, αρκούμενη να δηλώσει πως θα διενεργηθεί «έρευνα».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι ΗΠΑ διέψευσαν υποκριτικα τις κατηγορίες της ιστοσελίδας αποκαλύψεων «WikiLeaks», σύμφωνα με τις οποίες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ζήτησε από την κυβέρνηση του Εκουαδόρ να εμποδίσει την πρόσβαση του Τζούλιαν Ασάνζ στο Διαδίκτυο, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις σε σχέση με την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Οι ΗΠΑ ζήτησαν από το Ιράν «την άμεση απελευθέρωση» του Ιρανο-αμερικανού επιχειρηματία Σιαμάκ Ναμαζί και του πατέρα του Μοχαμάντ Μπαγέρ Ναμαζί, που καταδικάστηκαν προχτές με τέσσερις ακόμη ανθρώπους σε ποινές 10ετούς κάθειρξης για «κατασκοπεία» υπέρ της Ουάσιγκτον.
ΧΑΓΗ.-- Το «Διεθνές» Αποικιοκρατικο Ποινικό Δικαστήριο καταδίκασε τον Ζαν Πιερ Μπεμπά, αρχηγό του ένοπλου «Κινήματος για την Απελευθέρωση του Κονγκό» και πρώην αντιπρόεδρο του Κονγκό (μεταξύ 2003-2006), επειδή προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρες και να διαστρεβλώσει στοιχεία δίκης σε βάρος του για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας.
ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Τζιχαντοφασιστες της νιγηριανής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» ανακατέλαβαν χτες στρατόπεδο στη βορειοδυτική Νιγηρία, τραυματίζοντας τουλάχιστον 13 στρατιώτες, ενώ αγνοείται ανεξακρίβωτος αριθμός άλλων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΒREXIT Ο «τελευταίος λόγος» στη νοθα βρετανικη Βουλή, αλλά μετά τα παζάρια. Και στη Βρετανια «μαγειρευουν» την αγνοηση της αποφασης του Λαου στο Δημοψηφισμα
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η νοθα Βουλή των Κοινοτήτων, που εκλεγετε με πλειοψηφικο συστημα, και δεν εχει καμια αντιστοιχια με την ψηφο του βρετανικου λαου που αλλον βουλευτη ψηφιζει κι άλλος βγαινει, είναι πιθανό να έχει «τον τελευταίο λόγο μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης» του Brexit μεταξύ κυβέρνησης και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, παραδέχτηκε χτες η κυβερνητική εκπρόσωπος στο Λονδίνο, αναπτερώνοντας τις προσδοκίες των πολέμιων της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, πως η προοπτική του Brexit θα μπορούσε, ενδεχομένως, να ματαιωθεί εάν στο πλαστο και νοθο κοινοβούλιο συγκεντρωθεί ο απαραίτητος συσχετισμός δυνάμεων κατά της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.
Η εξέλιξη, που είχε προαναγγελθεί προχτές από δηλώσεις νομικού συμβούλου που εκπροσωπεί τη βρετανική κυβέρνηση στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου έχουν προσφύγει πολίτες σε σχέση με το Brexit, ερμηνεύτηκε από μερίδα του βρετανικού Τύπου ως αποτέλεσμα έντονων πιέσεων που ασκούν τους τελευταίους μήνες βουλευτές, υπουργοί και τεράστια οικονομικά συμφέροντα, που εκτιμούν ότι το κόστος του Brexit για το κεφαλαιο και τα μονοπωλια ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο από τα όποια πιθανά οφέλη, ιδιαίτερα εφόσον χαθεί η πρόσβαση των βρετανικών μονοπωλίων στην ενιαία αγορά της ΕΕ.
Νωρίτερα χτες, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, εγγυήθηκε πως μπορεί να διασφαλίσει ότι η χώρα θα έχει την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά μετά το Brexit. «Αυτό είναι που θέλουν οι πολίτες και αυτό είναι που θέλουμε να τους προσφέρουμε», πρόσθεσε. Είναι, ωστόσο, χαρακτηριστικό το γεγονός ότι χτες το πρωί η στερλίνα ανήλθε σε «υψηλό επίπεδο οκτώ ημερών» μετά τις προχτεσινές δηλώσεις του νομικού συμβούλου της βρετανικής κυβέρνησης, Τζέιμς Ιντι, ότι το κοινοβούλιο θα πρέπει να επικυρώσει την όποια συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
Το γερμανικό δίκτυο «Ντόιτσε Βέλε», σχολιάζοντας την κατάσταση στο Λονδίνο λίγο πριν την πρώτη εμφάνιση της Τερέζα Μέι, σήμερα και αύριο, στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, που συμπίπτει και με τις πρώτες 100 μέρες της πρωθυπουργίας της, εκτιμά πως εντέλει «είναι θολό το σκηνικό γύρω από τις προθέσεις και τα σχέδια της πρωθυπουργού» και πως τελικώς «τα πάντα παραμένουν ρευστά», τέσσερις μήνες μετά το δημοψήφισμα του Ιούνη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξέφρασε χτες τις ευχαριστίες του στον Οργανισμό για την Ισλαμική Συνεργασία (OIC) που επίσημα αναγνώρισε τη FETΟ (του Φετ. Γκιουλέν) ως «τρομοκρατική οργάνωση».
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Πριν από το τελευταίο ντιμπέιτ, μεταξυ Χιλαρι Κλιντον και Ντοναλντ Τρμπο, ο Μάικλ Μουρ, γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός ντοκιμαντέρ, παρουσίασε ταινία με θέμα τον Ντόναλντ Τραμπ, τρεις βδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Η ταινία αποκαλείται: «Ο Μάικλ Μουρ στη Χώρα του Τραμπ»και προβάλλεται από χτες βράδυ σε πολλούς κινηματογράφους στο Λος Αντζελες και τη Νέα Υόρκη.

1 σχόλιο:

e-h είπε...




CubaVsBlockade
Ψηφιστε εναντια στο μπλοκο των ΗΠΑ εναντιον της Κουβας
http://www.cubavsbloqueo.cu/es
Mεχρι τωρα 19203 ψηφοι