Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Σαββατο 22 Οκτωβριου 2016


Γιατί οι παλαιοημερολογίτες περιέφεραν τον νεκρό Μητροπολίτη τους πάνω σε θρόνο στους δρόμους της Λαμίας. Τι λέει η εκκλησιαστική παράδοση και πότε σταμάτησε η συνήθεια να γίνεται περιφορά της σορού με αυτόν τρόπο...
21/10/2016
Αίσθηση και πολλά σχόλια έχει προκαλέσει η ενέργεια των παλαιοημερολογιτών κληρικών στην Φθιώτιδα που ανήκουν στην Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος να μην τοποθετήσουν τον νεκρό Μητροπολίτη Καλλίνικο στο φέρετρο, αλλά να τον περιφέρουν πάνω στο θρόνο του στους δρόμους της Λαμίας. Ο μακαριστός Καλλίνικος απεβίωσε την Τρίτη και η εξόδιος ακολουθία έγινε με τυπικό που τις τελευταίες δεκαετίες έχει ατονήσει. Μάλιστα την σορό του μακαριστού Καλλινίκου επισκέφθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Νικόλαος προκειμένου να ασπασθεί το λείψανο που εκτέθηκε για προσκύνημα και να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, αλλά και να συλλυπηθεί τους συγγενείς του.
Οι εικόνες έκαναν τον γύρο των social media με πολλούς να αντιδρούν και να κάνουν λόγο για «νέο Μεσαίωνα». Όμως πρόκειται για μια άγνωστη στους πολλούς αλλά γνωστή διαδικασία στους κόλπους της εκκλησίας.
Τι λέει η εκκλησιαστική παράδοση
Η περιφορά των λειψάνων αρχιερέων είναι μια παλιά παράδοση της Εκκλησίας. Μέχρι την δεκαετία του 50 κατά την νεκρώσιμη ακολουθία, τοποθετούσαν το σκήνωμα του αρχιερέα στο θρόνο του και στη συνέχεια το μετέφεραν καθιστό στο κοιμητήριο για την ταφή του. Τον βάζανε δηλαδή στο τάφο πάνω στο θρόνο του, καθιστό. Με τον ίδιο τρόπο έγινε η κηδεία του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Γενναδίου, το 1951. Σε όλη τη διάρκεια του προσκυνήματος ήταν καθιστός. Αργότερα, κατά τη διάρκεια της λιτανείας ο θρόνος με το σκήνωμα τοποθετήθηκε σε στρατιωτικό κιλλίβαντα. Η περιφορά της σορού έγινε στους δρόμους της πόλης και ο μακαριστός θάφτηκε στον περίβολο του μητροπολιτικού ναού. Η παράδοση ατόνισε μετά την δεκαετία του 50 κυρίως για πρακτικούς λόγους κατά τη μεταφορά, καθώς το κοιμητήριο βρισκόταν πιο μακριά από την εκκλησία, όπου ψαλλόταν η νεκρώσιμη ακολουθία. Το έθιμο εξακολουθεί να τηρείται όμως από τους παλαιοημερολογίτες. Με τον ίδιο τρόπο κηδεύτηκαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιωακείμ Γ’, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Σωφρόνιος και ο Μητροπολίτης Γρεβενών Αιμιλιανός Λαζαρίδης.
http://www.mixanitouxronou.gr/giati-i-paleoimerologites-perieferan-ton-nekro-mitropoliti-tous-pano-se-throno-stous-dromous-tis-lamias-ti-lei-i-ekklisiastiki-paradosi-ke-pote-stamatise-i-sinithia-na-ginete-perifora-tis-sorou-me-a/
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
H κυβέρνηση του Εκουαδόρ δίνει εξηγήσεις για την προσωρινή διακοπή της σύνδεσης στο ιντερνέτ του Τζούλιαν Ασάνζ
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Εκουαδόρ εξέδωσε επίσημο ανακοινωθέν σχετικά με την περίπτωση του Τζούλιαν Ασάνζ, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η κατάσταση σχετικά με τη διακοπή της σύνδεσης στο ιντερνέτ του ακτιβιστή, στον οποίο έχει χορηγηθεί άσυλο και διαμένει από το 2012 στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο. Σε αυτό, το υπουργείο κάνει αναφορά στην πρόσφατη δημοσίευση από πλευράς WikiLeaks“μεγάλης ποσότητας εγγράφων που έχουν αντίκτυπο στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ”, εξηγώντας ότι η απόφαση αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη του οργανισμού που διευθύνει ο Ασάνζ.
Γι' αυτό και επειδή – σύμφωνα με το ανακοινωθέν – το Εκουαδόρ “σέβεται την αρχή της μη επέμβασης στα ζητήματα άλλων χωρών, δεν επεμβαίνει σε εν εξελίξει εκλογικές διαδικασίες ούτε υποστηρίζει ειδικά κάποιον υποψήφιο”, πήρε την απόφαση “να περιορίσει προσωρινά την πρόσβαση σε ένα μέρος του συστήματος τηλεπικοινωνιών της πρεσβείας της στο Ηνωμένο Βασίλειο”. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι ο περιορισμός “δεν εμποδίζει την οργάνωση WikiLeaks να φέρει εις πέρας την δημοσιογραφική της δραστηριότητα”. Η κυβέρνηση του Εκουαδόρ “επαναβεβαιώνει την χορήγηση ασύλου στον Τζούλιαν Ασάνζ και επαναλαμβάνει την πρόθεσή της να εξασφαλίσει τη ζωή και την σωματική του ακεραιότητα, μέχρι να μπορέσει να μετακινηθεί σε ασφαλές μέρος”. Τέλος, αναφέρει ότι η ληφθείσα απόφαση “αποτελεί κυρίαρχη απόφαση και δεν είναι αποτέλεσμα πιέσεων από άλλα κράτη”.
Οι τελευταίες δημοσιεύσεις της WikiLeaks
Από το περασμένο Σάββατο έχουν δημοσιευτεί 15.200 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τζον Ποντέστα, επικεφαλής σήμερα της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας προέδρου των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον. Τα μηνύματα που μεταδόθηκαν σε έξι παρτίδες δημοσιεύσεων, περιέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες για διάφορα θέματα όπως, για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, τις εξωσυζυγικές σχέσεις του Μπιλ Κλίντον, τις στρατηγικές και τις εσωτερικές συγκρούσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, ακόμα και για την εξωγήινη ζωή.
Στη συνέχεια, η WikiLeaks επιβεβαίωσε ότι κόπηκε η σύνδεση στο ιντερνέτ του Ασάνς στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, αλλά δεν διευκρίνισε τους λόγους αυτού του περιορισμού. Ανέφεραν επιπλέον ότι κατά την διάρκεια των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τις FARC, o υπουργός Εξωτερικών Τζόν Κέρι ζήτησε από τις αρχές του Εκουαδόρ να εμποδίσουν την δημοσίευση διαβαθμισμένων εγγράφων για την επίσημη υποψήφια πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος. Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος του Στέιντ Ντιπαρτμεντ, Τζόν Κίρμπι, αρνήθηκε κατηγορηματικά την εν λόγω πληροφορία, τονίζοντας ότι “οποιαδήποτε υπόδειξη ότι ο υπουργός Τζον Κέρι ή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν εμπλοκή στη διακοπή της σύνδεσης της WikiLeaks είναι ψευδής”.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν το πιστεύω! Είναι δυνατόν οι ναζί δικαστές να στελέχωσαν τη Δικαιοσύνη και της μεταπολεμικής δημοκρατικής Δυτικής Γερμανίας; Γίνεται να προστάτευαν τους υπό δίωξη ναζί εγκληματίες; Να διατηρούσαν έως το 1994 τους ναζιστικούς νόμους κατά της ομοφυλοφιλίας; Βρε, μήπως η Deutsche Welle (12/10/2016) έχει περιέλθει υπό κομμουνιστικό έλεγχο και συκοφαντεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η σχέση του Σπύρου Μουστακλή με την Κύπρο
Κάθε χρόνο η Χριστίνα Μουστακλή-Δημητρακάκη, κάνει 2 μνημόσυνα. Το ένα στις 27 Απριλίου προς τιμήν του άνδρα της Σπύρου Μουστακλή, αξιωματικού του ελληνικού στρατού, με έντονη αντιδικτατορική δράση, που πέθανε το 1986. Και το άλλο στις 20 Ιουλίου, «που χάθηκε η μισή μας Κύπρος».
Η χήρα του Σπύρου Μουστακλή – ο οποίος για 13 ολόκληρα χρόνια, στο σύνολο της ζωής του, υπέστη σκληρότατα βασανιστήρια, τα οποία τον εξόντωσαν σωματικά και τον άφησαν παράλυτο – ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που τίμησε φέτος η Ελληνική Δημοκρατία, διότι «δίπλα του πάντα και συνεχώς, με την γενναιοδωρία της, την δύναμη ψυχής, την αλληλεγγύη προς τον σύντροφό της και το θάρρος της, αναδείχθηκε σε πρόσωπο μαρτυρικό και ηρωικό». Με την ευκαιρία της θλιβερής επετείου των 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το ΚΥΠΕ συνομίλησε με την Χριστίνα Μουστακλή η οποία, όπως και ο ηρωικός σύντροφός της, δηλώνει «για μένα Κύπρος και Ελλάδα είναι το ίδιο πράγμα».
Η σχέση τους με την Κύπρο πάει πίσω στο 1964 όταν ο Σπύρος Μουστακλής, απόφοιτος πια της Σχολής Ευελπίδων, κατατάσσεται εθελοντής στον νεοσύστατο ελληνικό στρατό στην Κύπρο, και το 1965 γίνεται διοικητής στρατιωτικής βάσης στο Μπογάζι, κοντά στην Αμμόχωστο. «Ήταν, θυμάμαι, το 206 τάγμα. Τον λένε θρύλο στη Κύπρο, γιατί είχε δουλέψει πάρα πολύ, στον νεοσύστατο στρατό, και εκεί είδε να δημιουργείται ο κυπριακός στρατός στο Μπογάζι». «Γιατί επέλεξε να πάει εθελοντής στη Κύπρο;» «Έλεγε πάντοτε, και το πίστευε βαθιά, ότι η Κύπρος είναι ένα κομμάτι της Ελλάδος, αλλά και η Ελλάδα ένα κομμάτι της Κύπρου.» «Εσάς, ως σύντροφός του, τι σας έμεινε από το σύντομο πέρασμά σας στο νησί;» «Φιλίες για μια ζωή. Όταν έγινε η εισβολή εκείνο το καταραμένο 1974, όλοι οι φίλοι μας που έμεναν τότε στο Μπογάζι και στην Αμμόχωστο έγιναν πρόσφυγες και σκόρπισαν σε άλλα μέρη της Κύπρου. Είχαμε όμως προλάβει να συνδεθούμε πολύ και η σχέση μας είναι άρρηκτη έκτοτε».
«Τι σας έλεγε ο Σπύρος Μουστακλής για την εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο;» «Ότι το νησί πουλήθηκε. Τον πείραζε όμως πολύ να μιλά γι’ αυτό. Δεν το χωρούσε ο νους του αυτό που έγινε». Ο Μιχάλης Βαρδάνης, αντιστράτηγος ε.α. που βασανίστηκε επίσης από τους στρατιωτικούς όπως κι ο Μουστακλής, γνωρίστηκε μαζί του στο Μπογάζι το 1965, υπίλαρχος αυτός, διοικητής τάγματος ο Μουστακλής. «Ήμασταν εθελοντές στην Κύπρο από το 1964, αλλά ο Ιούνιος του ’65 μύριζε κινδύνους ανωμαλίας. Ο παλιός αντάρτης οσφραινόταν περισσότερο τον κίνδυνο που ερχόταν. Τον είδα ανήσυχο με τις αθρόες αφίξεις αξιωματικών γνωστών για τις ακροδεξιές τοποθετήσεις τους και προσκείμενων στις τότε βασιλικές ίντριγκες. Δεν έκαναν τίποτε άλλο, παρά να παρακολουθούν τους δημοκρατικούς αξιωματικούς και να ετοιμάζουν λίστες υπογραφών», είπε σε εκδήλωση που έγινε το 2006 για το πραξικόπημα του 1967 στην Ελλάδα.
Ο Σπύρος Μουστακλής έλαβε μέρος στον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα (1946-49) και συμμετείχε στο Κίνημα του Ναυτικού με σκοπό την ανατροπή της Χούντας των Συνταγματαρχών το 1973. Το κίνημα θα εκδηλωνόταν τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Μαίου εκείνης της χρονιάς, με αποκλεισμό του Πειραιά και άλλων μεγάλων λιμανιών και την κατάληψη της Σύρου, που θα ήταν το ορμητήριό τους. Στο νησί υπήρχε η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών του Στρατού, την οποία αφού καταλάμβαναν, θα τον τοποθετούσαν ως διοικητή και θα σχημάτιζαν εκεί «εθνική κυβέρνηση».
Όμως, το Κίνημα του Ναυτικού προδόθηκε πριν από την εκδήλωσή του, με αποτέλεσμα μεταξύ των αξιωματικών να συλληφθεί και ο ίδιος (22 Μαΐου 1973). Κρατήθηκε στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ για σαράντα επτά ημέρες όπου βασανίστηκε άγρια. Κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων ένα βίαιο χτύπημα στην καρωτίδα προκάλεσε εγκεφαλικό, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο ΚΑΤ. Εκεί παρέμεινε δύο χρόνια. Το εγκεφαλικό του προκάλεσε ολική παραλυσία των δεξιών του άνω και κάτω άκρων. Παρέμεινε περίπου 2 χρόνια σε νοσοκομείο υποβαλλόμενος σε εντατικές φυσικοθεραπείες. Με την βοήθεια των γιατρών, και με την δική του μεγάλη θέληση για ζωή, μπόρεσε να σταθεί όρθιος και να περπατήσει, όχι όμως και να ξαναμιλήσει.
«Μόλις βεβαιώθηκε ότι μπορεί να περπατήσει, μου είπε με νοήματα και γραπτώς ότι το πρώτο μέρος που θέλει να πατήσει τα πόδια του είναι η Κύπρος. Δεν θα ξεχάσω όσο ζω εκείνο το ταξίδι. Τον υποδέχτηκαν ως ήρωα και όλοι έλεγαν: να ο Σπύρος μας. Κι έτσι, κατά κάποιον τρόπο, νιώθω ότι ανήκω και εγώ σε αυτούς τους ανθρώπους». Για τους Κυπρίους, λέει η Χριστίνα Μουστακλή, ο Σπύρος Μουστακλής προσωποποιεί από τις λίγες εστίες αντίστασης που εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα κατά της χούντας. Την ρώτησα: Βλέποντάς σας στο Προεδρικό της Αθήνας να λαμβάνετε από τον κ. Παπούλια την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ελληνικής Δημοκρατίας, αναρωτήθηκα αν αισθανθήκατε εκείνη τη στιγμή πώς ήταν δίπλα σας κι ο σύντροφός σας;» «Μα δεν έχει φύγει ποτέ από κοντά μου, ούτε μέρα δεν περνά που να μην τον σκέφτομαι. Αυτές δε τις ημέρες, τις μαύρες για την Κύπρο μας, νιώθω ακριβώς όπως το 1974 που έγινε η εισβολή, και το 1986 που έφυγε ο Σπύρος. Μια οδύνη, που με τίποτα δεν περιγράφεται».
«Πιστεύετε ότι μπορεί να λυθεί το Κυπριακό στη διάρκεια του δικού μας βίου;» «Δεν ξέρω αν το πιστεύω. Το εύχομαι όμως με όλη τη καρδιά μου». Η τραγική κατάληξη του Μουστακλή, αλλά και η ηρωική του στάση παραμένουν ακόμη σύμβολα αντιδικτατορικής δράσης. Πέθανε στις 27 Απριλίου 1986 και κηδεύτηκε στο Μεσολόγγι με τιμές ήρωα. Έκτοτε, η χήρα του Χριστίνα, και η κόρη του Ναταλία, που τότε ήταν νήπιο, ζουν με την βαριά κληρονομιά ενός ανθρώπου που αγάπησε την Ελλάδα και την Κύπρο πιο πολύ απ’ οτιδήποτε άλλο στον κόσμο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ ο δράστης του φονικού στους Αμπελόκηπους
22/10/2016 15.00
Παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος συνταξιούχος αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα 60χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, το απόγευμα της Παρασκευής, στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου, πολύ κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Ο συνταξιούχος είχε, χτες το απόγευμα, διαπληκτιστεί έντονα με το θύμα, έξω από το γυμναστήριο, για το λόγο ότι ενοχλουσε τις κοπελες που εβγαιναν από το γυμναστηριο και ο ιδιοκτητης του εκανε παρατηρηση. Λίγο αργότερα, ο δράστης έφυγε από το σημείο, πήγε στο σπίτι του και επέστρεψε κρατώντας ένα όπλο με το οποίο πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου. Στη συνέχεια ο 60χρονος τράπηκε σε φυγή και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας. Σημειώνεται ότι ο δράστης ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2012, στη Μεσσηνία.
Μάλιστα, ο 53χρονος είχε πρωτοστατήσει και στη δημιουργία των "Ταγμάτων Ασφαλείας", ενώ είχε αποστείλει ανακοίνωση σε τοπική εφημερίδα της Πελλοπονήσου, με την οποία καλούσε τους νέους σε αφύπνιση κι επιστράτευση να οργανωθουν στα Ταγματα Ασφαλειας. . Εντονο παρασκήνιο έχει αναπτυχθεί γύρω από την εν ψυχρώ δολοφονία στους Αμπελόκηπους Ο 62χρονος Μάκης Μαρκόπουλος, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και θύμα του συνταξιούχου αστυνομικού και πολιτευτή της Χρυσής Αυγής το 2012, τρεις μέρες πριν τον θανατηφόρο διαπληκτισμό, είχε απευθυνθεί σε συνάδελφό του, ειδικευμένο στη πυγμαχία, προκειμένου να πάρει μαθήματα για να αντιμετωπίσει τον πιο σωματώδη αντίπαλό του, Φώτη Μπέλλο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ, μία μέρα πριν είχαν έρθει στα χέρια, με τον συνταξιούχο αξιωματικό να 'νικά' τον γυμναστή, ο οποίος είχε εμφανές τραύμα στο πρόσωπο από αυτή την συμπλοκή. Οι αντιπαραθέσεις τους είχαν φθάσει σε οριακό σημείο. Ήταν καθημερινές και διαρκείς. Ο γυμναστής στο πρόσφατο παρελθόν επέτρεπε στον συνταξιούχο αστυνομικό να γυμνάζεται στην επιχείρησή του. Κάποια στιγμή όμως έγινε ενοχλητικός με τις γυναίκες που γυμνάζονταν εκεί, καθώς προέβαινε σε απρεπή σχόλια και χειρονομίες. Ο Μάκης Μαρκόπουλος του έκανε παρατηρήσεις γιατί οι ενέργειες του έκαναν κακό στην επιχείρησή του και έδιωχναν τις πελάτισσές του. Αυτή ήταν μία από τις τελευταίες προστριβές τους. Την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε η ένταση ανάμεσά τους. Ο γυμναστής ήταν φανερά ανήσυχος, έβγαινε διαρκώς από την επιχείρησή του και πρόσεχε το αυτοκίνητό του, στο οποίο άλλαζε συνεχώς θέση στάθμευσης, ενδεχομένως εξαιτίας απειλών που είχε δεχθεί από τον δράστη.
Οι κάτοικοι της περιοχής, αναφέρονται στον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του δράστη, που είχε εντάσεις και προστριβές με όλους εξαιτίας της συμπεριφοράς του. Κάποια στιγμή είχε αναγκάσει έναν γείτονα να δέσουν τα δέντρα του πεζοδρομίου στους τοίχους πολυκατοικιών γιατί… έγερναν προς τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Η αφορμή των τελευταίων ημερών για προστριβή ανάμεσά τους, ήταν η ενέργεια του γυμναστή να τοποθετήσει τρεις κάμερες στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στην οδό Βατοπεδίου. Ο συνταξιούχος αστυνομικός αντιδρούσε έντονα λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει… big brother την πολυκατοικία.
Η τελευταία πράξη της φιλονικίας που κατέληξε στο έγκλημα για ασήμαντη αφορμή εξελίχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, με τους δράστες να έρχονται ακόμη μία φορά στα χέρια για τις… κάμερες μετά από τις βρισιές που αντάλλαξαν. Ο συνταξιούχος αστυνομικός φεύγει οργισμένος, και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φώναξε στο θύμα του: 'Περίμενε και θα σε τακτοποιήσω, πάω να πάρω το όπλο μου'. Πήγε στο σπίτι του πήρε το όπλο του και επέστρεψε. Καταδίωξε για λίγο το θύμα, το πρόλαβε ανάμεσα σε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τον πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα κινήθηκε προς την οδό Πανόρμου. Συνάντησε έναν καταστηματάρχη που γνώριζε, τον οποίο… χαιρέτησε κρατώντας ακόμη το πιστόλι στο χέρι του. Ο πρώην αστυνομικός υπηρετούσε στο Α.Τ. Αμπελοκήπων, κάνοντας τα περισσότερα χρόνια στατική φρουρά έξω από τον… Άρειο Πάγο, και έφυγε το 2008. Ο δράστης είχε απασχολήσει στο παρελθόν με τη συμπεριφορά του την ΕΛ.ΑΣ. λόγω της πολιτικής του δράσης στη Μεσσηνία. Ο ταξίαρχος του νομού είχε δηλώσει το 2012 ότι δεν θα ανεχτεί δράσεις ατόμων που θα θελήσουν να υποκαταστήσουν την Αστυνομία. Η δήλωση αναφερόταν στη δράση ομάδας κατοίκων της περιοχής, από όπου κατάγεται ο πρώην αστυνομικός, που προσπαθούσε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της δρώντας ως 'τάγμα ασφαλείας'. Την ίδια περίοδο -Μάιος 2012- ο πρώην αστυνομικός είχε πολιτευτεί με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.
Ο 62χρονος Μάκης Μαρκόπουλος, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και θύμα του συνταξιούχου αστυνομικού και πολιτευτή της Χρυσής Αυγής το 2012, τρεις μέρες πριν τον θανατηφόρο διαπληκτισμό, είχε απευθυνθεί σε συνάδερφό του, ειδικευμένο στη πυγμαχία, προκειμένου να πάρει μαθήματα για να αντιμετωπίσει τον πιο σωματώδη αντίπαλό του, 50xrono Φώτη Μπέλλο. Σκηνές φαρ ουέστ διαδραματίστηκαν στους Αμπελοκήπους, λίγο μετά τις 17:30 την Παρασκευη. Στην συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου, στους Αμπελοκήπους ένας συνταξιούχος αστυνομικός, άνοιξε πυρ κατά ενός άνδρα, ιδιοκτήτη γυμναστηρίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ρωσική αρμάδα κατεβαίνει στη Μεσόγειο
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016, 09:20
To ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov» και επτά πολεμικά σκάφη θα πλεύσουν ανοιχτά των ακτών της Βρετάνης το Σάββατο, με προορισμό τη Μεσόγειο. Σύμφωνα με τη Le Télégramme η ρωσική αρμάδα (το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Kuznetsov και τα σκάφη συνοδείας) διέσχισε τα Στενά του «Pas-de-Calais» περίπου στις οκτώ το πρωί της Παρασκευής θα βρεθεί στη δυτική άκρη της Βρετάνης, το απόγευμα του Σαββάτου.
Αυτή η διέλευση από τον Ατλαντικό Ωκεανό, σε διεθνή ύδατα δεν αποτελεί έκπληξη καθώς η Γαλλία ήταν ενήμερη εδώ και αρκετές μέρες όπως και το ΝΑΤΟ, το οποίο έχει αναπτύξει μια εντυπωσιακή ομάδα μάχης, που πλαισιώνει το ρωσικό αεροπλανοφόρο με όχι λιγότερο από δέκα πολεμικά πλοία από την Ισπανία, το Βέλγιο, την Αγγλία (στέλνει και αεροσκάφη Tornado) και την Ολλανδία που συνοδεύει το επιτελείο των δυνάμεων με υποβρύχια.
Από το βράδυ της Παρασκευής σύμφωνα με πληροφορίες της Le Télégramme, τουλάχιστον δύο μαχητικά πυρηνοκίνητα «Rafale», ένα δικινητήριο Xingu της Γαλλικής «Air Force» και τρία βελγικά F16 συμμετέχουν στις επιχειρήσεις επιτήρησης του ρωσικού αεροπλανοφόρου. Το Kuznetsov, οδεύει προς τη Μεσόγειο, από την οποία θα μπορούσε να εξαπολύσει επίθεση στο Χαλέπι της Συρίας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
AYTA ΕΙΠΕ Ο ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2011 ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ... ΕΝΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΕΕΕΕΕΕΣ
«Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα. Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Ελεγα ότι της ίδιας γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό.
«Εκείνο το “μην τον κρατάς, πνίξ΄ τον, τον πούστη! ” που φώναζε ο μόνος που άκουσα να μιλάει τσάτραπάτρα ελληνικά. Εγώ πούστης; Καλά το “πνίξ΄ τον”, το “πούστης” τι το θέλανε; Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της σαν την πουτάνα που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Ελληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως, έγινε. Αυτά είναι συνέπειες του κόμπλεξ κατωτερότητας που έχουν οι Ελληνες. Να ΄ναι καλά οι κυβερνήσεις. Οι Γερμανοί θα έπρεπε να έχουν το κόμπλεξ, όχι εμείς».
«Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ηθελαν να σκοτώσουν. Εναν άλλον κύριο εδώ παρακάτω τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις που γλίτωσα. Κρατούσαν το μαξιλάρι στο πρόσωπό μου και ίσα που ανέπνεα λίγο από το πλάι. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική, όπως θες πες το. Ηταν μίσος. Γιατί αυτό που ήθελαν να πάρουν το είχαν πάρει. Τους το έδωσα. Πήγα στο χρηματοκιβώτιο και τους έδωσα ό,τι είχα. Μπήκαν σε ένα σπίτι που για εκείνους ήταν το Λούβρο και εγώ τους πήγα στο χρηματοκιβώτιό μου να τους δώσω ό,τι λεφτά είχα. Από την ταραχή μου δεν μπορούσα να θυμηθώ τον αριθμό του κωδικού και έκανα ένα λάθος. Μου κοπάνησαν το κεφάλι στο ατσάλι. Μια και δυο και τρεις φορές. Επί δεκαπέντε ημέρες το πρόσωπό μου ήταν μαύρο από το σκοτωμένο αίμα».
Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016
Ελεύθερος ο “ανήλικος” λαθρομετανάστης που λήστεψε και βίασε την “αλληλέγγυα” στο ΑΠΘ!
Το’ κανε πάλι το… θαύμα της η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη»! Έτσι, προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους σε τακτικό ανακριτή, δύο από τα τρία «προσφυγάκια» - δράστες της ληστρικής επίθεσης σε ζευγάρι «αλληλέγγυων», μετά από πάρτι της αριστερίστικης εφημεριδας «Δρόμος της Αριστεράς» στο ΑΠΘ και τον εν συνεχεία ομαδικό βιασμό της κοπέλας – ενώ επιπλέον απεδείχθη ότι κατείχαν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες. Ο τρίτος της παλιοπαρέας δήλωσε «ανήλικος» και αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με «περιοριστικούς» όρους (ξέρετε τώρα, τα γνωστά, μια φορά το μήνα να εμφανίζεται σε κάποιο αστυνομικό τμήμα, να βάζει μια υπογραφή και να φεύγει…), ενώ η επιμέλειά του αποφασίστηκε να ανατεθεί στην Υπηρεσία Ανηλίκων. Όσον αφορά το κόλπο της ανηλικότητας, δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που το χρησιμοποιεί στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, στην οποία… «ότι δηλώσεις είσαι»!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δικαστήριο του Καΐρου επικύρωσε 20ετή ποινή κάθειρξης σε βάρος του ισλαμοφασιστα Μοχάμεντ Μόρσι
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016, 16:40
Δικαστήριο του Καΐρου επικύρωσε σήμερα 20ετή ποινή κάθειρξης σε βάρος του ισλαμοφασιστα πρώην «προέδρου» Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με δικαστικές πηγές. Είναι η πρώτη τελεσίδικη δικαστική απόφαση σε βάρος του Μόρσι για κατηγορίες που προκύπτουν από τις δολοφονίες διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας το 2012. Ο Μόρσι, ο πρώτος ισλαμοφασιστας εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου, με τη βοηθεια της CIA, αντιμετωπίζει κατηγορίες και σε άλλες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων διαρροή κρατικών μυστικών στο Κατάρ, συνωμοσία με την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς με στόχο την αποσταθεροποίηση στην Αίγυπτο, οργάνωση μαζικής απόδρασης από τις φυλακές κατά τη διάρκεια της εξέγερσης οργανωμενη από την CIA το 2011 κατά του πρωην προεδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νότια Αφρική: Νεκρός έπεσε ηγέτης φοιτητικής οργάνωσης σε διαδήλωση
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016, 22:00
Ο ηγέτης οργάνωσης φοιτητών της Νότιας Αφρικής σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, εν μέσω κινητοποίησης με κεντρικό αίτημα τη δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε η Προεδρία της χώρας. Ο Λεσέχο Μπέντζαμιν Φέλα, φοιτητής στο τεχνολογικό πανεπιστήμιο Τσουάνι, στην πρωτεύουσα Πρετόρια, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και απεβίωσε την Πέμπτη, ανέφερε η ανακοίνωση. Η αστυνομία στην Πρετόρια έκανε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να διαλύσει εκατοντάδες φοιτητές, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του προέδρου Τζέικομπ Ζούμα, καθώς η διαδήλωση αμαυρώθηκε από επεισόδια όταν ορισμένοι από τους συμμετέχοντες επιτέθηκαν με ξύλα και μπουκάλια εναντίον της αστυνομίας. Οι διαδηλώσεις, οι οποίες διαρκούν εβδομάδες, έχουν κεντρικό αίτημα την κατάργηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια, τα οποία θεωρούνται απαγορευτικά για πολλούς νέους μαύρους και υπογράμμισαν την αγανάκτηση του πληθυσμού για τις ανισότητες που επιμένουν στη Νότια Αφρική, δύο δεκαετίες και πλέον μετά το τέλος της διακυβέρνησης της χώρας από τη μειονότητα των λευκών.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι αντιμνημονιακοι στο ΠΑΣΟΚ χθες, μνημονιακοι στον ΣΥΡΙΖΑ σημερα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αμετανοητος χρυσαυγιτης ναζιστης παιδεραστης. Ασελγυσε στο γυμναστηριο του σε 36 αγορακια στο Ρεθυμνο Κρητης. Εγινε η δικη του και καταδικαστικε σε 400 χρονια φυλακη.
Αμετανοητος ο Νικος Σειραγακης και στο Εφετειο Πειραια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ Προχωράει η ΝΑΤΟική ανάπτυξη στα ρωσικά σύνορα
Την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά σύνορα στον ανταγωνισμό του με την Ρωσία, επιβεβαίωσε χτες ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος της Λιθουανίας. Ο στρατηγός Βιταλίγιους Βαϊκσνόρας, σε συνέντευξή του, στο Βίλνιους ανέφερε ότι συνεχίζεται η συζήτηση για την προτεινόμενη εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστημάτων πυραύλων «Πάτριοτ» μαζί με τα 4 ενισχυμένα ΝΑΤΟικά τάγματα και στις τρεις βαλτικές χώρες, στα σύνορα με τη Ρωσία. Η εγκατάσταση των πυραύλων εντάσσεται στη λεγόμενη αμερικανοΝΑΤΟική «ασπίδα», με το πρόσχημα της «ρωσικής επιθετικότητας», που προκαλεί την έντονη αντίδραση της ρωσικής κυβέρνησης. Ο Λιθουανός στρατηγός κατέληξε ότι όλη αυτή η ΝΑΤΟική δύναμη θα είναι σε πλήρη υπηρεσιακή ετοιμότητα έως τον Ιούλη της ερχόμενης χρονιάς.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ Αποχωρεί από το Διεθνές Αποικιοκρατικο Ποινικό Δικαστήριο
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Την απόφασή της να αποχωρήσει από το Διεθνές Αποικιοκρατικο Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) της Χάγης ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής, επικαλούμενη τις ενίοτε «ασύμβατες» υποχρεώσεις της σε σχέση με την ειρηνική επίλυση συρράξεων και την ερμηνεία που δίνεται σε αυτές από το ΔΠΔ και την ιδρυτική Συνθήκη της Ρώμης. Είναι η δεύτερη αφρικανική χώρα μετά το Μπουρούντι που αποχωρεί από το ΔΠΔ εξαιτίας των κατηγοριών που έχουν απαγγείλει δικαστές του, έως τώρα, αποκλειστικά και μόνο σε έξι Αφρικανούς ηγέτες ή ανώτερους αξιωματούχους. Ο Νοτιοαφρικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Μάικλ Μασούτα, ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται σχετικό νομοσχέδιο που θα υποβληθεί προς έγκριση στο Κοινοβούλιο μέσα στις επόμενες βδομάδες. Νωρίτερα, το πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες» μετέδωσε πως η Νοτιοαφρικανή υπουργός Εξωτερικών, Μάιτε Νκοάνα Μασαμπάνε, υπέγραψε ήδη έγγραφο για την αποχώρηση της Νότιας Αφρικής από το ΔΠΔ τονίζοντας ότι η Νότια Αφρική «διαπίστωσε πως οι υποχρεώσεις της σε σχέση με την ειρηνική επίλυση συρράξεων ορισμένες φορές είναι ασύμβατες με την ερμηνεία των υποχρεώσεων που δίνεται από το ΔΠΔ και την ιδρυτική Συνθήκη της Ρώμης» του 1998. Τον Ιούνη του 2015, η Νότια Αφρική αρνήθηκε να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Σουδανού Προέδρου όταν εκείνος μετέβη στη χώρα για να συμμετάσχει σε Σύνοδο Κορυφής της Αφρικανικής Ενωσης. Αξιωματούχοι της Ουγκάντας δήλωσαν χτες πως δεν έχουν ακόμη αποφασίσει εάν θα αποχωρήσει η χώρα τους από το ΔΠΔ με αφορμή πρόσφατη δυσαρέσκεια που εξέφρασε ενάντιά του ο Ουγκαντέζος Πρόεδρος, Γιοβέρι Μουσεβένι, που το είχε χαρακτηρίσει «άχρηστο». Πριν από την αποχώρηση του Μπουρούντι και της Ν. Αφρικής η Συνθήκη για την ένταξη στο ΔΠΔ είχε υπογραφεί από 124 χώρες, ωστόσο, από τη λίστα αυτή απουσιάζουν ισχυρές διεθνείς και περιφερειακές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία.

2 σχόλια:

e-h είπε...



#CubaVsBlockade
On 26 October Cuba takes its resolution calling for an end to the US blockade to the United Nations General Assembly for the 25th consecutive year.
In the run up to this date, we are asking friends to show their support for the Cuban people and vote with Cuba against the blockade by taking part in the international social media campaign: #CubaVsBlockade #YoVotoVsBloqueo
What you can do:
1. Please share the image and message below on your social media pages:
I support Cuba at the UN vote to end the US blockade. Add your voice http://bit.ly/CubaVsBlockade #CubaVsBlockade #YoVotoVsBloqueo



#CubaVsBlockade
Στις 26 Οκτωβρίου η Κούβα βαζει το ψήφισμά και ζητά να τεθεί τέλος στον αποκλεισμό των ΗΠΑ στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για την 25η συνεχή χρονιά.
Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ημερομηνία αυτή, ζητάμε από τους φίλους να δείξουν την υποστήριξή τους στον κουβανικό λαό και να ψηφίσουν με την Κούβα εναντια στον αποκλεισμό με συμμετοχή στη διεθνή εκστρατεία στα social media: #CubaVsBlockade #YoVotoVsBloqueo
Τι μπορείς να κάνεις:
1. Παρακαλώ μοιραστείτε την εικόνα και το παρακάτω μήνυμα για την κοινωνική σελίδες σας:
Υποστηρίζω την Κούβα στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για τον τερματισμό του αποκλεισμού των ΗΠΑ. Προσθέστε τη φωνή σας http://bit.ly/CubaVsBlockade #CubaVsBlockade #YoVotoVsBloqueo




Adelante! Latin America Conference 2016
Saturday, 26 November 2016, 10am, Congress House, London
The largest event of the year for Latin America solidarity in Britain – now in its 12th year –will feature an impressive line up of ambassadors, academics, MPs, trade unionists, activists, campaigners, journalists and artists to discuss the politics of the region including plenary sessions in the main hall and many smaller, interactive seminars, film and much more.
Featuring contributions from over 50 speakers, from Argentina, Brazil, Colombia, Cuba, Ecuador, Nicaragua, Venezuela and the UK.


Adelante! Διάσκεψη της Λατινικής Αμερικής το 2016
Το Σάββατο 26 του Νοεμβρίου του 2016, 10π.μ, στο Κογκρέσο House, Λονδίνο
Το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για την αλληλεγγύη στη Λατινική Αμερική από τη Βρετανία - τώρα στο 12ο έτος της -θα διαθέτουν ένα εντυπωσιακό line up απο πρέσβεις, πανεπιστημιακοί, βουλευτές, συνδικαλιστές, ακτιβιστές, διαφημιστες, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες για να συζητήσουν την πολιτική της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων συνόδους ολομέλειας στην κύρια αίθουσα και πολλές μικρότερες, διαδραστικά σεμινάρια, ταινιών και πολλά άλλα.
Με συνεισφορές από πάνω από 50 ομιλητές, από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κολομβία, την Κούβα, τον Ισημερινό, τη Νικαράγουα, η Βενεζουέλα και το Ηνωμένο Βασίλειο.


e-h είπε...



¡PRESENTE! exhibition continues at the GX gallery until 29 October
The Presente! exhibition, finally opened its doors at the GX Gallery in Denmark Hill, London on 6 October. The exhibition will continue at the prestigious south London gallery for the rest of the month.
It aims to introduce a British audience to the visual arts of Cuba while raising funds for arts materials for young people on the island.
As well as putting on the exhibition, for 12 days, three Cuban artists and a Cuban curator were invited to the UK by Music Fund for Cuba to speak to people in many different venues, talking about their art and Cuban culture.
How to see the art
You can visit the exhibition until 29 October 2016. GX Gallery 43 Denmark Hill, London SE5 8RS. Opening hours: Mon/Tue/Wed/Sat 9.30am-6.00pm Thu/Fri 9.30am-7.00pm. Closed on Sundays


¡Présente! Η έκθεση συνεχίζεται στην γκαλερί GX μέχρι τις 29 Οκτωβρίου
Η présente! έκθεση, τελικά άνοιξε τις πόρτες της στην Γκαλερί GX στη Denmark Hill, στο Λονδίνο στις 6 Οκτωβρίου. Η έκθεση θα συνεχιστεί στη διάσημη νότια του Λονδίνου για το υπόλοιπο του μήνα.
Έχει ως στόχο να εισαγάγει το βρετανικό κοινό στις εικαστικές τέχνες της Κούβας, και για την άντληση κεφαλαίων για τα υλικά τέχνης για τους νέους στο νησί.
Καλώς για τη θέση για την έκθεση, για 12 ημέρες, τρεις Κουβανοί καλλιτέχνες και μια κουβανή επιμελητής κλήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Ταμείο Μουσική για την Κούβα για να μιλήσουν στους ανθρώπους σε πολλούς διαφορετικούς χώρους, μιλούν για την τέχνη τους και κουβανέζικη κουλτούρα.
Πώς να δείτε την τέχνη
Μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2016. GX Gallery 43 Δανία Hill, London SE5 8RS. Ώρες λειτουργίας: Δευ / Τρ / Τετ / Sat εννέα και τριάντα με 18:00μ.μ. Πεμ / Παρ εννέα και τριάντα - 19:00 μμ. Κλειστό τις Κυριακές




President Obama issues directive consolidating changes to Cuba policy
On 14 October President Barack Obama issued a ‘Presidential Policy Directive’ (PPD-43) devoted to ‘United States-Cuba Normalisation’ which aims to consolidate changes adopted with regard to Cuba, and making the new policy toward the island irreversible.
PPD-43 states: “We recognise Cuba's sovereignty and self-determination and acknowledge areas of difference. We seek to address such differences through engagement and dialogue, and by encouraging increased understanding between our governments and our peoples.”

Πρόεδρος Ομπάμα βαζει οδηγία για εδραίωση στις αλλαγές στην πολιτική της Κούβας
Στις 14 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέδωσε οδηγία για την Προεδρικη Πολιτική »(PPD-43) αφιερωμένο στο« Ηνωμένες Πολιτείες-Κούβας κανονικοποίηση », η οποία στοχεύει στην εδραίωση των αλλαγών που υιοθετήθηκαν σε σχέση με την Κούβα, και να καταστεί η νέα πολιτική προς το νησί μη αναστρέψιμη.
PPD-43 αναφέρει: "Αναγνωρίζουμε την Κούβας κυριαρχία και αυτοδιάθεση και αναγνωρίζουμε περιοχές της διαφοράς. Επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις διαφορές μέσω της συμμετοχής και του διαλόγου, καθώς και με την ενθάρρυνση της αυξημένης κατανόησης μεταξύ των κυβερνήσεων και των λαών μας. "