Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Δευτερα 24 Οκτωβριου 2016


Η γενιά των 100 ευρώ!
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για τις συνθήκες ακραίας εκμετάλλευσης και μισθωτής φτώχειας στην Ελλάδα, που κατά κύριο λόγο πλήττουν τη νεολαία. Ήδη στον ιδιωτικό τομέα 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ! Συνολικά 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μεικτά. Δηλαδή, πάνω από 470.000 εργαζόμενοι παίρνουν «μισθό» κάτω των 400 ευρώ! Πολύ κάτω, ακόμα και από τον «υποκατώτατο» μισθό των νέων κάτω των 25 ετών, που αντιμετωπίζονται ρατσιστικά. Πρόκειται για εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας 2-3 ημερών την εβδομάδα ή ακόμα και μερικών ωρών την εβδομάδα. Μισο-εργαζόμενοι, μισο-άνεργοι μια εικόνα της επεκτεινόμενης μισθωτής δουλείας του 21ου αιώνα. Σήμερα συναντιούνται ξανά οι θεσμοί με το υπουργείο Εργασίας. Αντικείμενο; Το πώς θα πέσουν κι άλλο οι επίσημοι μισθοί, έτσι ώστε να αντιστοιχηθούν με την εργασιακή ζούγκλα. Θα αφήσουμε να τους περάσει;
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ζαχάροβα: «Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και πάλι βομβάρδισαν μια κηδεία
23 Οκτωβρίου 2016 11:00
Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να πει πόσοι άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Ιράκ, από τους Αμερικανούς. Η Εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σχολίασε σχετικά με τη θέση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών προκάλεσε μια επιδρομή στο Kirkuk του Ιράκ σε μια τελετή πένθους . Σημειώνεται ότι εκεί σκοτώθηκαν δεκάδες άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών. – «Οι Υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» χθες και πάλι βομβάρδισαν μια κηδεία. Τώρα ήταν στο Daquq του Ιράκ όπου δεν υπάρχουν μαχητές. Τα θύματα ήταν δεκάδες άνθρωποι. Όπως δήλωσε ο Ιγκόρ Konashenkov, έγινε από δύο αεροσκάφη μέσα σε 22 εξόδους της τακτικής αεροπορίας, – δήλωσε η Ζαχάροβα. – Ψάξτε τα στατιστικά στοιχεία, πόσοι άνθρωποι έχουν υποφέρει στο Ιράκ υπό τον Σαντάμ Χουσεΐν, καθώς και – από τους Αμερικανούς Θα τα βρετε – ψαξτε τα στο Στέιτ Ντιπαρτμεντ -Είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Ας σημειωθεί νωρίτερα το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι σε μια τέτοια συμμαχία αεροπορικών επιδρομών, υπάρχουν ενδείξεις για εγκλήματα πολέμου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πώς να προστατέψετε τον εαυτό σας ενάντια στο Αλτσχάιμερ με ένα μόνο φθηνό συστατικό
Ερευνάτε πώς το λάδι καρύδας επηρεάζει την ικανότητα των ασθενών να συνεχίσουν να λειτουργούν σε κάποιο υψηλότερο επίπεδο. Το Αλτσχάιμερ αποκαλείται και διαβήτης τύπου 3. Για να λειτουργήσει κανονικά ο εγκέφαλός σας χρειάζεται λίπη και γλυκόζη. Αυτά θεωρεί καύσιμα ο εγκέφαλος. Έρευνες έχουν δείξει ότι διατροφές με λίγους υδατάνθρακες και λίπη, για παράδειγμα, μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στην λειτουργία του εγκεφάλου. Έτσι, εδώ είναι που μπήκε το λάδι καρύδας στο παιχνίδι. Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε κετόνες. Οι κετόνες είναι ένα μόριο που ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί για ενέργεια όταν δεν υπάρχει αρκετή γλυκόζη. Η Δρ Newport πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθήθηκε ο άντρας της από το λάδι καρύδας. Ο εγκέφαλός του δεν χρησιμοποιούσε πια γλυκόζη και λιπαρά για τροφή, και μιας και αυτά έλειπαν πρόσθεσε κετόνες που γέμισαν κάποια κενά για ενέργεια. Αυτή είναι μία πραγματικά συναρπαστική έρευνα. Ανυπομονούμε να μάθουμε τα αποτελέσματα. Στο μεταξύ, εκτός αν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειά σας είστε αλλεργικοί στις καρύδες, το λάδι καρύδας είναι κάτι που οπωσδήποτε δεν θα πείραζε να προστεθεί στην διατροφή σας, ειδικά αν είστε στα πρώιμα στάδια του Αλτσχάιμερ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – Δολοφονική επίθεση φασιστών σε αγωνιστή
Οκτώβριος 23, 2016
Καταγγέλουμε τη θρασύδειλη επίθεση φασιστών τραμπούκων εναντίον συναγωνιστή, μέλους της «Attack στην ανεργία και την επισφάλεια», το βράδυ της Πέμπτης 20/10/16 στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Φορώντας καπέλα με τα διακριτκά «ΧΑ» πλησίασαν τον συναγωνιστή με απειλητικές διαθέσεις και αφού προέβησαν σε χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον του διεθνιστικού αγώνα της εργατικής τάξης, τον έσπρωξαν πάνω σε βιτρίνα καταστήματος με αποτέλεσμα να υποστεί τραυματισμούς. Ο κόσμος της γειτονιάς έσπευσε να βοηθήσει και αυτοί κατόπιν τράπηκαν σε φυγή. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Οι φασίστες, οργανωμένοι σε ομάδες με σκοπό την υπονόμευση του εργατικού κινήματος που στρέφεται ενάντια στο σύστημα που θρέφει το φασισμό, απειλούν εργαζομένους κι αγωνιστές, χρησιμοποιώντας τη βία με την τακτική του «πέντε εναντίον ενός». Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Καλούμε τις εργατικές συλλογικότητες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τον κόσμο της γειτονιάς να καταδικάσει τέτοιου είδους περιστατικά. Η απάντηση μας θα δοθεί στο δρόμο του μαζικού, ανυποχώρητου και αντιφασιστικού αγώνα σε κάθε γειτονιά και πλατεία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από τη μια τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Λεβέντης, κοκ) που όχι μόνο ψήφισαν όλα μαζί και στηρίζουν την εφαρμογή του τρίτου και χειρότερου μνημονίου, αλλά διαγκωνίζονται για το ποιός θα είναι ο αυριανός Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλος, ή Ράλλης. Από την άλλη η δήθεν αντιπολίτευση των φασιστών της ΧΑ, που το παίζουν πατριώτες, αλλά δεν τολμούν ούτε καν να θέσουν θέμα άμεσης εξόδου από ευρώ και ΕΕ. Πατριωτισμός γι' αυτούς είναι η παλιά ξενόδουλη εθνικοφροσύνη του εμφυλίου και της χούντας. Πολιτικό τους πρόγραμμα είναι τα κρεματόρια, οι τόποι εξορίας και εκτελέσεων, ο αδελφοκτόνος σπαραγμός. Αποστολή τους είναι να στρέψουν τον ένα εναντίον του άλλου, τον ντόπιο εναντίον του αλλοδαπού, ώστε να επιταχύνουν τη διαδικασία εγκατάστασης ξένων στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην πατρίδα μας ώστε να μας "φυλάνε" από τον εσωτερικό αλληλοσπαραγμό.
Φυσικά υπάρχει και το ΚΚΕ εκ Περισσού που αγωνίζεται να πείσει το λαό ότι δεν υπάρχει καθεστώς κατοχής, ότι δεν κινδυνεύει η πατρίδα του κι ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά γιατί έτσι είναι ο καπιταλισμός. Ιδεολογία του Περισσού είναι μια πολιτική παραλλαγή του Ισλάμ, δηλαδή της τυφλής πίστης. Σύμφωνα μ' αυτό το δόγμα κάπου, κάπως, κάποτε θα επέλθει εν είδη ευλογίας του Προφήτη ο σοσιαλισμός, ή όπως αλλιώς ονομάζουν την άλλη ζωή, για να κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους και να λύσει ως δια μαγείας, με απλά σουλτανικά φετβά των καθοδηγητών του Κόμματος όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας. Έως τότε ο λαός δεν έχει παρά να διαμαρτύρεται κατά παραγγελία των εκ Περισσού και να τους ψηφίζει.
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/10/blog-post_23.html
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με όσα κοστίζει ένα iPhone..
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ
Η Ινδία ανέπτυξε μια ανεμογεννήτρια χαμηλού κόστους που μπορεί να παραγάγει και να τροφοδοτεί ένα ολόκληρο σπίτι με καθημερινή ηλεκτρική ενέργεια 3 - 5 Kw..
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΠΩΛΕΙΑ...
Χλευαζόμασταν επί μια εικοσαετία, γιατί επιμέναμε και μετά τις κοσμοϊστορικές αλλαγές του 1989-91 και με την επίπλαστη ευημερία της ένταξης στην Ε.Ε., του Χρηματιστηρίου, της ΟΝΕ, της Ολυμπιάδας, των δούλων Αλβανών και Φιλιππινέζων κ.λπ. κ.λπ., πως ο μαρξισμός δεν είναι για πέταμα. Εδώ και μερικά χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος ανακαλύπτει ή επανανακαλύπτει λέξεις που τότε υποστήριζε πως στις μέρες μας θα είχαν πια ξεχαστεί: Ανεργία, ανέχεια, φτώχεια, μετανάστευση, απλήρωτη ή κακοπληρωμένη δουλειά, παραβίαση ωραρίων ή ανύπαρκτα ωράρια, εργοδοτική αυθαιρεσία, ναζισμος, νεοαποικιοκρατια, καταργηση Δημοκρατιας, Συνταγματος, και Εργατικων Κατακτησεων, και πολλές άλλες. Μένει ν' ανακαλύψει ή να επανανακαλύψει και τις λέξεις συλλογικότητα, μαζική οργάνωση, μαζικός αγώνας, διεκδίκηση, ανατροπή. Το κακό είναι πως στη βιβλιοθήκη πολλών από τους παλιούς δεν υπάρχουν πια μαρξιστικά βιβλία. Είχαν γεμίσει τότε τα παλαιοπωλεία και τα βρίσκαμε φτηνά εμείς οι κολλημένοι. Μπορούν να τα ξαναβρούν εκεί ή να τους τα δανείσουμε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γράφει μια φίλη, μέλος της ΚΝΕ τότε, πως οι κνίτισσες ήταν ερωτευμένες με τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Αυτόν τον τυπάκο που όταν το ΚΚΕ διέγραψε τη νεολαία του, για να μπορεί απερίσπαστο να συνεργάζεται με τον Κύρκο, τον Τζανετάκη και τον Ζολώτα, έγινε γραμματέας της εναπομείνασας ΚΝΕ. Τον θυμάμαι από τότε αυτόν τον μπούλη. Ένας ξενέρωτος περιποιημένος και πρόωρα γερασμένος γραφειοκρατίσκος ήταν, ο μετέπειτα συνεργάτης του Λαλιώτη και τώρα σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήταν η περίοδος που οι λιγοστές κνίτισσες που δεν αηδίασαν από τη συνεργασία με τον Μητσοτάκη και από τους ύμνους προς τον Γκορμπατσόφ και τον Γέλτσιν, αποφάσιζαν να εγκαταλείψουν τα επαναστατιλίκια και να νοικοκυρευτούν. Τελείωναν και οι σπουδές, η δουλίτσα και ο γάμος έμπαιναν ως προτεραιότητα. Και τυπικός κλαρινογαμπρός ο μπούλης!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΣΤΑΤ: 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εισόδημα
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Mε 1,8 εκτ ανέργους , με 3,5 εκτ πολίτες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Nα έρχονται οικονομικοί μετανάστες στην χώρα ... Τυχαίο δεν νομίζω.......
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πότε ένας πρωθυπουργός είναι πουλημένος;
1ο μνημονιο Γιωργακης, 2ο μνημονιο Αντωνακης, 3ο μνημονιο Αλεξακης.
Όταν ακους κυβερνωντες να σου λενε πως ένα χρεος δεν διαγραφεται, σημαινει πως είναι εξαγορασμενοι.
Κένεθ Ρογκόφ Πανεπιστημιακός
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aνώτεροι αξιωματικοι της αμερικανικης και βρετανικης αστυνομίας ταξιδεύουν στο Ισραήλ ως μερος πλεον μιας εκπαιδευτικης ρουτινας...
"ανώτεροι αξιωματικοι της αμερικανικης και βρετανικης αστυνομίας ταξιδεύουν στο Ισραήλ ως μερος πλεον μιας εκπαιδευτικης ρουτινας, για να εκπαιδευτούν σε τεχνικές ιδιαιτερης κτηνωδίας και να μαθουνε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκτελέσουν εξωδικαστικές δολοφονίες, ώστε να μπορούν μετα να τις δικαιολογησουνε ως πραξεις "αυτοάμυνας''
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν εφαρμόζονταν οι νόμοι της Νυρεμβέργης, τότε κάθε μεταπολεμικός Αμερικανός πρόεδρος θα έπρεπε να είχε κρεμαστεί.
Noam Chomsky
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε όλους τους πολέμους, από τον Τρωικό μέχρι σήμερα, το κυριότερο κίνητρο υπήρξε η κλοπή, η αρπαγή, η λεηλασία.
Σενέκας
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΝΔΙΑ Το 1943 σχεδον πέντε εκατομμύρια άνθρωποι στην ινδική πολιτεία της Βεγγάλης πέθανανε από την πείνα, τον υποσιτισμό και τις ασθένειες. Οι Βρετανοί, με επικεφαλής τον Winston Churchill, πηραν δεκάδες χιλιάδες τόνους σιτάρι για να θρέψουν τα στρατεύματά τους και των συμμάχων, αφήνοντας εκατομμύρια ινδους να λιμοκτονήσουν και να πεθάνουν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η νέα ευρωπαϊκή "ανδρική" μόδα...
"Ενώσεις" γκέι, λεσβιών, υιοθεσίες με την αγορά μήτρας, το μάθημα ενάντια στο "ρατσισμό" "Γυναίκα ή άντρας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι"... περιλαμβάνονται στις Ευρωπαϊκές Οδηγίες κι ας αφήσουν τα τσογλάνια του Σόρος το παραμύθι πως είναι "αριστερή" κατάκτηση, μιας και τα ψηφίζουν μαζί η ιμπεριαλιστική "αριστερά" κι η παραδοσιακή δεξιά.
Όσο για τον Ιερώνυμο... οι κραυγές είναι σικέ, τον έχουν στο χέρι με τα ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν δοθεί σε εκκλησίες μοναστήρια και σια, αλλά και με το 50% των κονδυλίων για τους "πρόσφυγες"...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νασράλα: Η Χεσμπολάχ θα παραμείνει στη Συρία μέχρι την τελική νίκη κατά των τρομοκρατών
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για την «Ουγγρική Επανάσταση»
5 Νοεμβρίου 1956 στο Αϊντχόβεν γιορτάζουν την εξέγερση στην Ουγγαρία με συγκεντρωση με σύνθημα «συλλάβετε τους κομμουνιστές»
Τα εισαγωγικά οφείλονται στο ότι το γεγονός αυτό καθαυτό ουδεμία σχέση έχει ως περιεχόμενο με αυτό που φαντασιώνεται η Αριστερά ως επανάσταση. Η «ουγγρική επανάσταση» είναι το κεντρικό στοιχείο της εθνικής αφήγησης, ο στροφέας γύρω από τον οποίο συγκροτείται η εθνική ενότητα του ακροδεξιού καθεστώτος Ουρμπάν, στην Ουγγαρία. Υπάρχουν επαναστάσεις που κάνει η Αριστερά και επαναστάσεις που κάνει η Δεξιά. Η συγκεκριμένη «επανάσταση» ανήκει στο «Πάνθεο των ηρώων» της ουγγρικής και ίσως της παγκόσμιας Δεξιάς. Δεν υπάρχουν επαναστάσεις που απαγάγονται, οι επαναστάσεις νικούν ή ηττώνται. Δεν μπορεί να υπάρξει Δεξιά που να μπορεί να εγγράψει στην παράδοση της ή στο μαρτυρολόγιο της την Ισπανική επανάσταση, το Πολυτεχνείο, τα ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ, την Παρισινή Κομμούνα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διδάσκουν αλληλεγγύη και διεθνισμό... Τα χαστούκια στα αμερικανόδουλα "αριστερά" κόμμα τα κι οργανώσεις επαγγελματιών "αντιρατσιστών"-Σόρος και Cia
Εκεί στην Κούβα του Τσε και του Φιντέλ, σήμερα στη γενική επίθεση των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους εναντίον της Συρίας, οι μαθητές Δημοτικών διδάσκουν αλληλεγγύη και διεθνισμό!
Δεν τους "συγκινούν" τα αμερικανόδουλα κόμματα της "μεταρρυθμιστικής αριστεράς"... Δεν τους "συγκινούν"οι Τσίπρες, αριστεριστες και ΜΚΟ της Cia, έμμισθοι "αντιρατσιστές", δημοσιογραφικές πόρνες!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
H AΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
22 Απριλίου 2015,
Απόσπασμα ομιλίας του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμιρ Πούτιν στο ρωσικό Κοινοβούλιο:
''Στη Ρωσία ζουν Ρώσοι. Οποιαδήποτε μειονότητα από οπουδήποτε, αν θέλει να ζει στην Ρωσία, και να τρώει φαγητό στην Ρωσία, θα πρέπει να μιλάει ρωσικά και να σέβεται τους ρωσικούς νόμους.Αν επιθυμούν το νόμο της Σαρίας, τους συμβουλεύουμε να πάνε σε εκείνα τα μέρη που είναι νόμος του κράτους τους. Δεν θα τους χορηγήσουμε ειδικά προνόμια και δεν θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τους νόμους μας έτσι ώστε να ταιριάζουν στις επιθυμίες τους, ανεξάρτητα πόσο δυνατά θα φωνάζουν περί διακρίσεων… Εμείς μαθαίνουμε καλύτερα από τις αυτοκτονίες στην Αμερική, την Αγγλία, την Ολλανδία και τη Γαλλία, αν πρόκειται να επιζήσουμε ως ένα έθνος. Τα Ρωσικά έθιμα και παραδόσεις δεν είναι συμβατά με την έλλειψη της κουλτούρας ή του πρωτόγονου τρόπου ζωής των εισαγώμενων μειονοτήτων. Όταν η Δούμα νομοθετεί , θα πρέπει έχει υπόψη του το εθνικό συμφέρον πρώτα, σημειώνονταςότι οι μειονότητες δεν είναι Ρώσοι''.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ισλαμικό κράτος και η ισραηλινή ακροδεξιά είναι ένα και το αυτό'.
Τάδε έφη η Leila Khaled,