Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Τριτη 25 Οκτωβριου 2016


ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ!
Πραγματικά συγκινημένος από τη γνωστοποίηση εκδήλωσης που πραγματοποιείται μεθαύριο στη Θεσσαλονίκη για τον δολοφονημένο, λίγες μέρες πριν τις εκλογές βίας και νοθείας του Οκτωβρίου 1961, νεολαίο αγωνιστή της ΕΔΑ Στέφανο Βελδεμίρη, θέλω να πω ένα παράπονό μου. Χρόνια τώρα κάνουμε εκδηλώσεις για τους πολύ γνωστούς αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στην υπόθεση της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της εργατικής τάξης και της κοινωνικής απελευθέρωσης. Ακόμη κι εδώ μέσα, κάθε επέτειος που σχετίζεται με τον Άρη Βελουχιώτη, τον Νίκο Μπελογιάννη, τον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Σωτήρη Πέτρουλα και κάποιους ελάχιστους άλλους ήρωες του κινήματός μας, δίνει την ευκαιρία για πλήθος δημοσιευμάτων και αναρτήσεων. Έτσι πρέπει να γίνεται. Μόνο που ταυτόχρονα ας μην είμαστε αδιάφοροι-ες και προς τόσους και τόσες άλλες που επίσης έδωσαν τη ζωή τους για την ίδια υπόθεση. Μην προσπερνάμε μια δημοσίευση για κάποιον αγωνιστή ή αγωνίστρια που έτυχε να μην έχουμε ακούσει το όνομά του/της. Ας φροντίσουμε να μάθουμε και για εκείνους κι εκείνες που δεν έτυχε να μείνουν στην ιστορία όπως οι λίγοι που γνωρίζουμε. Κι ας αρχίσουμε να κάνουμε εκδηλώσεις και γι' αυτούς/ές. Όπως κάνουν οι σύντροφοι στη Θεσσαλονίκη για τον Βελδεμίρη.
Σχολιο.- Ο Στέφανος Βελδεμίρης, μέλος της νεολαίας της ΕΔΑ, εξέπνευσε στο Λαϊκό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (νυν Ιπποκράτειο) στις 27 Οκτωβρίου 1961, απ' όσο διαβάζουμε στην εφημερίδα Μακεδονία (28/10/1961). Είχε πυροβοληθεί την προηγούμενη μέρα ενώ μοίραζε προκηρύξεις μέσα από ένα ταξί στη Θεσσαλονίκη.
Σχολιο.- Νεκρός βρέθηκε την Κυριακή των εκλογών με τραύμα από σφαίρα όπλου στο κεφάλι –αλλά και με άλλες κακώσεις- στο εκλογικό κέντρο του χωριού Δεμίρι Αρκαδίας ο στρατιώτης Διονύσης Κερπινιώτης, μέλος της Ν.ΕΔΑ, ο οποίος είχε σταλεί εκεί ως μέλος της φρουράς. Ο θάνατος του αποδόθηκε σε αυτοκτονία, σύμφωνα με τον Τάσο Τρίκκα,( ΕΔΑ, Το νέο πρόσωπο της Αριστεράς, 1951-1967, τόμος Β, εκδόσεις Θεμέλιο, Αθήνα, 2009, σελ. 872). Η εφημερίδα Ελευθερία στο φύλλο της 30/10/1961 υιοθετεί την εκδοχή της αυτοκτονίας: «[...] αίτιον της αυτοκτονίας του, κατά δήλωσιν και του δικαστικού αντιπροσώπου, είναι η αφόρητος επ’ αυτού πίεσης, του επικεφαλής της φρουράς λοχίου Δημητρίου Κοκόση, προς επηρεασμόν του φρονήματός του».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαβάζοντας χθες βράδυ τα πρακτικά της δίκης Μπελογιάννη:
Ρωτάει ο Βασιλικός Επίτροπος τον κατηγορούμενο "αν αυτός κρατούσε την ντουντούκα στη διαδήλωση" και αυτός απαντά καταφατικά. Επειτα τον ρωτάει "αν αυτός έγραψε τα συνθήματα Ελευθερία, Ειρήνη, Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, με την υπογραφή ΚΚΕ". Απαντά και εδώ με ένα ΝΑΙ. Η επόμενη ερώτηση του επιτρόπου είναι "αν είναι μέλος του ΚΚΕ". Εκείνος απαντάει πως "δεν είναι, αλλά όμως πιστεύει στον κομμουνισμό". Τότε ο στρατοδίκης τον παρατηρεί πως "χρησιμοποιώντας τον τίτλο του ΚΚΕ πράττει πλαστογραφία"! "Και τι έπρεπε να κάνω;", του λέει ο κατηγορούμενος. "Να υπογράφατε με το όνομά σας"! " Πολύ έξυπνο, για να με πιάνατε πιο γρήγορα", απαντά χωρίς δισταγμό ο κατηγορούμενος! Για την ιστορία λεγόταν Πέτρος Παπανικολάου, καταδικάστηκε παμψηφεί σε θάνατο, τελευταία στιγμή μετατράπηκε η ποινή του σε ισόβια και δεν ακολούθησε τον Ν. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεα Δημοκρατια. Χυδαιος αντικομμουνισμος μεσω κοκορομαχιας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντικομμουνιστικο παραληρημα προηγουμενων δεκαετιων από τον αντιπροεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιαδη. «Σε αντιθεση με την Ελλαδα στον υπολοιπο κοσμο βαζουν τους κομμουνιστες στη φυλακη» ειπε.
Τα ιδια και ο Θ. Παγκαλος που ζητησε να συγκροτηθει «Ελληνικος Δημοκρατικος Συναγερμος» υπο τον Κυριακο Μητσοτακη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαμια. Μαζικη εκφραση αλληλεγγυης στους διωκομενους μαθητες. Συγκεντρωση σημερα Τριτη στις 11.30 το πρωι στα δικαστηρια της Λαμιας.
Χέρι χέρι καταστολή και αντιλαϊκή πολιτική
Η αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε σε σχολεία της Λαμίας την Παρασκευή, με εισαγγελείς, κλούβες κ.τ.λ. και αποτέλεσμα τη σύλληψη 14 μαθητών και ενός γονέα, έχει ξεσηκώσει - και δίκαια - πλήθος αντιδράσεων από εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς και συλλόγους. Δεν πρόκειται, άλλωστε, για ένα μεμονωμένο γεγονός. Εχουν προηγηθεί οι διώξεις μαθητών σε Κεφαλονιά, Γρεβενά, Ηράκλειο Κρήτης, ενώ μεθαύριο είναι προγραμματισμένη νέα δίκη μαθητών στη Θεσσαλονίκη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βολιωτης ο δολοφονημενος γυμναστης που δολοφονηθηκε από χρυσαυγιτη υποψηφιο βουλευτη συνταξιουχο αστυνομικο στους Αμπελοκηπους της Αθηνας. Σοκ στην πολη του Βολου. Με καταγωγη από τη Νεα Ιωνια Βολου ο δολοφονημενος Προδρομος (Μακης) Μαρκοπουλος .
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
Γιατί η Βενεζουέλα ανέστειλε το δημοψήφισμα ανάκλησης ενάντια στο Μαδούρο
Η εκλογική αρχή της Βενεζουέλας ανέστειλε το δημοψήφισμα ανάκλησης του πρόεδρου Νικολάς Μαδούρο, επικαλούμενη εντολή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας σχετικά με τους ισχυρισμούς για απάτη εκ μέρους της αντιπολίτευσης της δεξιάς κατά τη διάρκεια της αρχικής συλλογής υπογραφών. Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, γνωστό με το ισπανικό αρκτικόλεξο CNE, διευκρινίζει ότι η χρονοβόρα διαδικασία ανάκλησης δεν μπορεί να συνεχιστεί και το επόμενο στάδιο στη διαδικασία του δημοψηφίσματος - η συλλογή των 4.000.000 υπογραφών που θα οδηγήσουν σε ψηφοφορία-ακυρώνεται.
Πολλές πολιτείες έχουν πλέον ακυρώσει τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης αφού η αντιπολίτευση υπέβαλε μια μεγάλη ποσότητα μη έγκυρων υπογραφών. Από τις 1.957.779 υπογραφές που υποβλήθηκαν κατά την πρώτη φάση, πάνω από το τριάντα τοις εκατό - ή 605.727- είχε παρατυπίες, συμπεριλαμβανομένων και υπογραφών από πάνω από 10.000 αποθανόντες. Η υποβολή ψευδών υπογραφών είναι ένα σημαντικό αδίκημα και η συνέχιση της διαδικασίας ανάκλησης υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε να υπονομεύσει την αξιοπιστία ολόκληρου του εκλογικού συστήματος της Βενεζουέλας. Η δεξιά αντιπολίτευση της χώρας ανταποκρίθηκε στην αναστολή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος ανάκλησης με έμμεσες εκκλήσεις για στρατιωτικό πραξικόπημα.
Ωστόσο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ήδη από τον Ιούνιο ότι ο τεράστιος αριθμός των παρατυπιών θα μπορούσε να καταστρέψει τη διαδικασία ανάκλησης. «Είναι πολύ σοβαρό το γεγονός ότι αυτοί οι πολιτικοί της δεξιάς υπέβαλαν και πάλι στην εκλογική αρχή ένα πακέτο με 600.000 πλαστές, ψεύτικες υπογραφές. Οι υποστηρικτές του δημοψηφίσματος δήλωσαν ότι διενέργησαν έλεγχο και δήλωσαν πως όλες οι υπογραφές που παρουσιάστηκαν ήταν αψεγάδιαστες», υποστήριξε ο πρόεδρος Μαδούρο τον Ιούνιο. Παρ 'όλα αυτά, η αντιπολίτευση σφυρίζει φάουλ και κάλεσε για διαδηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι το Σύνταγμα έχει παραβιαστεί. Σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι μια αντιπροσωπεία από την εθνοσυνέλευση θα ταξιδέψει στον Οργανισμό των Αμερικανικών Κρατών, ή ΟΑΚ, για να καταγγείλει την αναστολή του δημοψηφίσματος και να απαιτήσει ο ΟΑΚ να εφαρμόσει το Δημοκρατικό Χάρτη εναντίον της χώρας του.
Η αντιπολίτευση προσπαθεί να απεικονίσει τον εαυτό της ως αβοήθητο θύμα που έχει εξαπατηθεί από την σοσιαλιστική κυβέρνηση. Ωστόσο, η αφήγηση της αντιπολίτευσης βρίσκεται σε αντίθεση με τα πραγματικά γεγονότα. Η αντιπολίτευση γνώριζε καλά ότι θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος σε κάθε στάδιο του δημοψηφίσματος ανάκλησης. Το MUD, όπως είναι γνωστή η αντιπολίτευση, υπέβαλε την αρχική αίτηση για δημοψήφισμα ανάκλησης στις 2 Μαΐου, πολλούς μήνες μετά αφού πήρε την θέση του στην Εθνοσυνέλευση έχοντας νικήσει στις βουλευτικές εκλογές τον Δεκέμβριο του 2015.
Η καθυστέρηση αυτή πλέον ευρέως αποδίδεται στην αλαζονεία της δεξιάς ηγεσίας της Εθνικής Συνέλευσης, οι οποίοι ξεθάρρεψαν νομίζοντας ότι η κοινοβουλευτική τους νίκη σήμαινε ότι ήταν και η κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Τον Ιανουάριο, η αντιπολίτευση καυχιόταν ότι θα έδιωχνε τον Μαδούρο εντός έξι μηνών και έκανε αρκετές, τελικά αντισυνταγματικές, απόπειρες για την επίτευξη του στόχου αυτού, όπως με το να μειώσει αναδρομικά τη θητεία του Μαδούρο. Ο Henry Ramos Allup, επικεφαλής της Εθνικής Συνέλευσης, παραδέχθηκε σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο στην εφημερίδα El Tiempo της Κολομβίας ότι το σύνταγμα θέτει ψηλά τον πήχη για να διεξάγει την ανάκληση. «Η ίδια (η ανάκληση) είναι δυσκίνητη. Αρκεί κανείς να διαβάσει το Σύνταγμα για να το διαπιστώσει. Πρόκειται για μια απατηλή πρόταση που φαίνεται πολύ ωραία, αλλά όταν ξεκινήσεις να βλέπεις τις λεπτομέρειες, θα δεις ότι είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί», δήλωσε ο Ramos Allup.
Μόνο μετά την εξάντληση άλλων προσπαθειών, η αντιπολίτευση επιτέλους διευθέτησε τις διαφορές της και αποφάσισε την έναρξη ενός δημοψηφίσματος ανάκλησης. Η καθυστέρηση αυτή αποδείχθηκε δαπανηρή για την αντιπολίτευση, αφού σήμαινε ότι ήταν σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία ανάκληση φέτος. Αυτό είναι σημαντικό, επειδή σύμφωνα με το σύνταγμα της Βενεζουέλας, αν ο Μαδούρο βρίσκεται στην εξουσία στην τέταρτη επέτειο της τετραετούς θητείας του-10 Ιανουαρίου, 2017, ο αντιπρόεδρος του θα εκτίσει το υπόλοιπο της πενταετούς θητείας του σε περίπτωση που οι ψηφοφόροι τον ανακαλέσουν.
Αυτό ήταν ένα γεγονός το οποίο η αντιπολίτευση γνώριζε πολύ καλά, δεδομένου ότι η ανάκληση που ξεκίνησαν κατά του Ούγκο Τσάβες το 2004, διήρκησε σχεδόν περίπου οκτώ μήνες. Αν η διαδικασία είχε ξεκινήσει από την αντιπολίτευση τον Ιανουάριο του 2016, θα εξασφάλιζε πιθανότατα ότι η ψηφοφορία ανάκλησης θα πραγματοποιούταν το 2016. Κατά την εξέταση της ψηφοφορίας ανάκλησης του προέδρου το 2004, ένα διάστημα οκτώ μηνών μεσολάβησε από τη στιγμή που η αντιπολίτευση υπέβαλλε τις υπογραφές στο τέλος του Νοεμβρίου του 2003 μέχρι την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Αυγούστου του 2004. Ο Τσάβες τελικά παρέμεινε στην εξουσία αφού η ανάκληση απορρίφθηκε και με μεγάλη απόκλιση.
Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα χρονοδιαγράμματα ήταν σφιχτά, η αντιπολίτευση έσπευσε τότε να συλλέξει υπογραφές κατά την πρώτη φάση. Αυτή η βιασύνη πιστεύεται ότι είναι εν μέρει υπεύθυνη για τον υψηλό αριθμό ψεύτικων υπογραφών και είναι η ίδια που τώρα οδήγησε στην αναστολή της όλης διαδικασίας. Τελικά, η αδυναμία να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις της διαδικασίας ανάκλησης είναι μια αποτυχία που βρίσκεται στους ώμους της αντιπολίτευσης της δεξιάς.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΑ.Ε. Αργολίδας: Η ΝΔ «παίρνει γραμμή» από τον Καμπόσο – Διχαστικός και φασιστικός ο κατήφορός του
25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Η αντικομμουνιστική υστερία και η μισαλλοδοξία καλά κρατεί. Γίναμε μάρτυρες το τελευταίο διάστημα, μιας ανιστόρητης επίθεσης απέναντι στον κομμουνισμό και στους κομμουνιστές από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. (Άδωνη Γεωργιάδη). Φαίνεται ότι η Ν.Δ. «παίρνει γραμμή» από τον Δήμαρχο Άργου – Μυκηνών, Δ. Καμπόσο, ο οποίος μετά το επίσης ανιστόρητο και εμετικό του παραλήρημα απέναντι στην Εθνική Αντίσταση και στους αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους για την εκδίωξη του φασισμού από την πατρίδα μας, λέγοντας: «οι δικοί μας πολεμούσαν στην Μέση Ανατολή και αυτοί από πίσω είχαν βρει το μαντρί ξέφραγο και σφάζαν αβέρτα ανθρώπους για να εγκαταστήσουν αυτό που εγκατέστησαν οι άλλες χώρες. Εκεί οι γυναίκες τους γίνανε πουτάνες»!
Ο αιρετός δήμαρχος Άργους – Μυκηνών δεν σταμάτησε τον διχαστικό και φασιστικό του κατήφορο στις δηλώσεις αυτές, αλλά συνέχισε πριν από λίγες μέρες ζητώντας την αρωγή του στρατού στην διαφύλαξη της τάξης στον Δήμο Άργους – Μυκηνών! Φαίνεται να θέλει να μονιμοποιήσει τις εμφανίσεις του με στολή παραλλαγής; Ή ίσως να θέλει να φορέσει και στολή εξόδου;
Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δηλώσεις που ούτε οι δοτοί δήμαρχοι της χούντας δεν έκαναν, όταν βγαίνουν από το στόμα του απόγονου του Μ. Αλεξάνδρου ούτε έκπληξη δεν προκαλούν. Πραγματικά αν είχε λήξει η θητεία του και δίδασκε σε σχολείο της περιοχής θα του εμπιστευόμασταν την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας…
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο στόχαστρο 15 προνοιακα επιδόματα απο την εκπροσωπο των τοκογλυφων Παγκοσμια Τραπεζα
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016, 16:07
Με τις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης να βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, η Παγκόσμια Τράπεζα με νέα έκθεσή της τορπιλίζει και πάλι τις συνομιλίες λίγα μόλις 24ωρα μετά την πρόταση-εισήγηση για μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ ή και χαμηλότερα. Σε μελέτη που κοινοποίησε ουσιαστικά συστήνει την κατάργηση σειράς επιδομάτων που παίρνουν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, εργαζόμενοι, ενώσεις, οικονομικά αδύναμοι πολίτες.
Όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική» καταγράφονται 15 προνοιακά επιδόματα που θεωρούνται ως τα πλέον πιθανά για κατάργηση και τα οποία είναι τα εξής:
1. Το επίδομα θέρμανσης 2. Παροχές διακοπών σε ανέργους 3. Καλοκαιρινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΟΑΕΔ 4. Προγράμματα ΟΑΕΔ οικονομικής ενίσχυσης συνδικαλιστικών οργανώσεων (OAED Funding for Union Organizations) 5. Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ
6. Οι δωρεάν κάρτες μεταφοράς οικογενειών μέσω των ΚΤΕΛ 7. Προγράμματα οικογενειακών διακοπών των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ 8. Προγράμματα διακοπών ανέργων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ 9. Παροχές διακοπών ΕΤΑΠ-ΜΜΕ 10. Χρηματικές παροχές διακοπών συνταξιούχων Δημοσίου
11. Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού έξι ημερών με κουπόνια 12. Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της τρίτης ηλικίας 13. Προγράμματα διακοπών για άτομα με ειδικές ανάγκες 14. Oικογενειακά επιδόματα και επιδόματα γάμου 15. Διευκολύνσεις για την είσοδο στην αγορά εργασίας
Η έκθεση των εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Τράπεζας αποτιμά το κόστος των κονδυλίων που δαπανώνται γι' αυτά τα προγράμματα μέσα στο 2016 σε 247.433.000 ευρώ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: «Δεν έχουμε πραγματοποιήσει επιδρομές στο Χαλέπι εδώ και μία εβδομάδα»
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016, 13:09
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως ούτε η ρωσική ούτε η συριακή αεροπορία έχουν προχωρήσει σε επιδρομές στο Χαλέπι τις τελευταίες ημέρες, ενώ συνεχίζονται οι επαφές με την Ουάσινγκτον.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μόσχα: Δεν τίθεται προς συζήτηση μια νέα κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016, 14:49
Μια νέα ανθρωπιστική «κατάπαυση του πυρός» στο Χαλέπι, όπου οι μάχες μεταξύ του συριακού στρατού και των ανταρτών έχουν ξεκινήσει εκ νέου, «δεν είναι επίκαιρο», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ. «Το ερώτημα της ανανέωσης της ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός δεν είναι επίκαιρο» επεσήμανε ο Ριάμπκοφ, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία, μετά τη λήξη το Σάββατο το βράδυ της τριήμερης εκεχειρίας που κήρυξε η Μόσχα, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έφυγαν από τις ανταρτο-κρατούμενες συνοικίες όσοι κάτοικοι και αντάρτες το επιθυμούσαν.
«Η ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός έληξε το Σάββατο. Είναι ξεκάθαρο ότι προκειμένου να επιστρέψουμε σε αυτό το καθεστώς οι αντίπαλοί μας πρέπει να εγγυηθούν μια αποδεκτή συμπεριφορά από την πλευρά των αντικυβερνητικών στρατευμάτων, τα οποία εμπόδισαν την απομάκρυνση τραυματιών και ασθενών» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός. Παράλληλα, ο Ριάμπκοφ επέκρινε τη στάση του Διεθνούς Συνασπισμού, καταγγέλλοντας ότι προτιμά να επικρίνει τη Μόσχα και τη Δαμασκό αντί «να ασκεί πραγματικά την επιρροή της στην αντιπολίτευση και τους αντάρτες» ώστε να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός. «Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών δεν έγινε αυτό που χρειαζόμασταν» υπογράμμισε ο ίδιος.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολωνία: Νέα διαμαρτυρία των γυναικών για τη νομοθεσία περί αμβλώσεων
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016, 11:54
Οι γυναίκες στην Πολωνία έβαλαν εκ νέου την Κυριακή μαύρα ρούχα και βγήκαν στους δρόμους, ξεκινώντας έναν νέο γύρο διαμαρτυριών ενάντια στις προσπάθειες της κυβέρνησης να σκληρύνει τους ήδη πολύ περιοριστικούς νόμους που αφορούν στις αμβλώσεις. Μια μεγάλη ομάδα γυναικών συγκεντρώθηκε έξω από το κτήριο του Κοινοβουλίου στη Βαρσοβία, καταγγέλλοντας την επιρροή της Καθολικής Εκκλησίας στην πολιτική ζωή της χώρας και φωνάζοντας «Ανεχτήκαμε αρκετά!». Παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας. Στις 6 Οκτωβρίου οι Πολωνοί βουλευτές απέρριψαν ένα νομοσχέδιο που προέβλεπε τη σχεδόν πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων, έπειτα από τις μαζικές διαδηλώσεις των γυναικών. Ο πρωθυπουργός της χώρας Γιάροσλαβ Κατσίντσι, του συντηρητικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του εργάζεται για την υιοθέτηση ενός νέου περιοριστικού νομοσχεδίου.
Η καθολική χώρα έχει ήδη μια από τις πιο περιοριστικές νομοθεσίες για τις αμβλώσεις σε όλη την Ευρώπη. Οι εκτρώσεις στην Πολωνία ήταν νόμιμες την περίοδο του κομμουνισμού, όμως μετά το 1989 η χώρα στράφηκε εκ νέου προς τις καθολικές της παραδόσεις. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, στην Πολωνία έγιναν πέρυσι 1.040 νόμιμες αμβλώσεις, αν και πολλές γυναίκες επιλέγουν να ταξιδέψουν σε γειτονικές χώρες για να κάνουν την επέμβαση αυτή ή παραγγέλνουν μέσω του διαδικτύου χάπια τα οποία τερματίζουν την εγκυμοσύνη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λιθουανία: Το κεντρώο LGPU αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016, 01:00
Το κεντρώο κόμμα της Ένωσης Αγροτών και Πρασίνων (LGPU), το οποίο είχε μόλις μία έδρα στο απερχόμενο κοινοβούλιο της Λιθουανίας, έκανε την έκπληξη στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, κερδίζοντας τόσο τους συντηρητικούς όσο και το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή. Το LGPU εκλέγει 56 βουλευτές (σε σύνολο 141) και θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο. Η συντηρητική Ένωση για την πατρίδα-Χριστιανοδημοκράτες καταλαμβάνει την δεύτερη θέση με 30 έδρες στο κοινοβούλιο ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες του Πρωθυπουργού Αλγκίρντας Μπουτκεβίτσιους έρχονται τρίτοι, με 17 βουλευτές, όπως ανακοίνωσε η Ελένα Μασβενάιτε, μέλος της Επιτροπής, μετά την καταμέτρηση σχεδόν του συνόλου των ψήφων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών στη Λιθουανία
Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016, 21:08
Η ψηφοφορία για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Λιθουανία ολοκληρώθηκε και οι κάλπες έκλεισαν στις 20.00 τοπική ώρα, χωρίς να ανακοινωθεί κανένα έξιτ-πολ. Στις εκλογές αυτές αναμένεται ότι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, το κεντρώο και το συντηρητικό, θα καταγράψουν σημαντικά κέρδη αφού στον πρώτο γύρο ξεπέρασαν τους Σοσιαλδημοκράτες που κυβερνούν τη χώρα την τελευταία τετραετία. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσμα αναμένεται να γίνουν γνωστά εντός των επόμενων ωρών.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χεζμπολάχ: Η Τουρκία σχεδιάζει να αρπάξει εδάφη στη Συρία και το Ιράκ
Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016, 19:34
Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα υποστήριξε σήμερα ότι η ανάμιξη της Τουρκίας στη Συρία είναι ένα πρόσχημα για να αρπάξει εδάφη και να εγκαθιδρύσει την κυριαρχία της τόσο στη Μοσούλη του Ιράκ όσο και στο Χαλέπι. "Μετά από όλον τον αγώνα των Ιρακινών για τη Μοσούλη, έρχεται η Τουρκία και λέει "Η Μοσούλη είναι τουρκική και πρέπει να επιστραφεί στην Τουρκία" είπε ο Νασράλα. "Το ίδιο ισχύει και για το Χαλέπι. (Οι Τούρκοι) λένε "Είναι δικό μας, όχι της Συρίας". Δείτε, αυτό αποκαλύπτεται καθημερινά", συνέχισε. Ο Νασράλα ισχυρίστηκε επίσης ότι η εξέγερση εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν ένα προκάλυμμα για ένα ευρύτερο γεωπολιτικό σχέδιο που είχε ως στόχο "την αλλαγή του χάρτη" και την αποδυνάμωση των σιιτών της περιοχής. Ο εμφύλιος στη Συρία "δεν γίνεται για την πτώση του καθεστώτος αλλά στοχεύει τον άξονα της αντίστασης", δηλαδή τη συμμαχία μεταξύ Ιράν, Συρίας και Χεζμπολάχ, υποστήριξε.
Αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική σκηνή του Λιβάνου, ο Νασράλα δεσμεύτηκε ότι οι βουλευτές της οργάνωσής του θα ψηφίσουν υπέρ του χριστιανου Μισέλ Αούν στη συνεδρίαση του κοινοβουλίου που πρόκειται να διεξαχθεί μέχρι τα τέλη του μηνός προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος. Ο Λίβανος έχει μείνει χωρίς πρόεδρο για περισσότερα από δύο χρόνια, αφότου έληξε η θητεία του Μισέλ Σουλεϊμάν το 2014. Σε καμία από τις προηγούμενες συνεδριάσεις του κοινοβουλίου δεν συγκεντρώθηκε η αναγκαία πλειοψηφία των δύο τρίτων προκειμένου να εκλεγεί νέος πρόεδρος. Την περασμένη Πέμπτη ο πρώην αμερικανοπουλημενος πρωθυπουργός Σαάντ αλ Χαρίρι ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Αούν (παροτι ο Αουν δεν είναι πουλημενο τομαρι όπως αυτος) στη βάση δηθεν μιας πολιτικής συμφωνίας "για το καλό της χώρας".
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκαλύπτουμε τους τρομοκράτες τζιχαντιστές που έδρασαν στην Ελλάδα, για λογαριασμό Μυστικών Υπηρεσιών! Οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν, γνώριζαν ή συγκαλυπτούν;
ΙΣΜΑΗΛ ΑΛ ΧΑΛΑΜΠΙ... "πολιτικός πρόσφυγας"... διωκόμενος από το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ".... με ελληνική υπηκοότητα... Με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ (ευρωπαϊκό) διαβατήριο μπαινοβγαίνει Τουρκία, Ισραήλ, Σουηδία κι αλλού... όπου του αναθέτουν έργο... Στη φωτογραφία εικονίζεται με τους τζιχαντιστές που εκπαίδευε η Μοσάντ κι η Cia στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας... για να "εκδημοκρατίσουν" τη Συρία με την "αραβική άνοιξη"! Πήρε τις οδηγίες-εντολές και είναι αυτός που οργάνωσε (4 Φλεβάρη 2012) την "Επίθεση στην πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα - Σύροι πολίτες εκτόξευσαν πέτρες και έσπασαν το φυλάκιο...διαμαρτυρόμενοι για τη σφαγή αμάχων... βρέθηκαν έξω από το κτίριο, στο Παλαιό Ψυχικό και άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες, ενώ με καδρόνια που κρατούσαν προκάλεσαν ζημιές στο φυλάκιο...", σύμφωνα με τους τίτλους και το "ρεπορτάζ" των ελληνικών και ευρωπαϊκών ΜΜΕ.
"Επίθεση στην πρεσβεία της Συρίας... Αλληλεγγύη στους Σύριους εξεγερμένους"... στο "αντιεξουσιαστικό" "indymedia" Ο τέλειος συντονισμός... η σημαία των δολοφόνων τζιχαντιστών, που ευλόγησε δημόσια ο πάπας στη Μυτιλήνη... στην Ελλάδα εμφανίστηκε για πρώτη φορά από τον Κωνσταντίνου του τροτσκικιστικου ΣΕΚ... με την έναρξη της "αραβικής άνοιξης" και των "εξεγερμένων" εκδημοκρατιστών της Συρίας, το 2012...
Ο έλληνας πολίτης Ισμαήλ Αλ Χαλάμπι, στη φωτογραφία εικονίζεται με τον ιδρυτή της τρομοκρατικής οργάνωσης "Ελεύθερος Συριακός Στρατός" τον "συνταγματάρχη" Ριάντ αλ-Ασάαντ... Ο Έλληνας πολίτης Ισμαήλ Αλ Χαλάμπι, μεταβαίνει παντού και σε κάθε γωνιά του κόσμου για να δράσει... χωρίς κανένα πρόβλημα, μιας και διαθέτει ελληνικό (ευρωπαϊκό) διαβατήριο... Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν τον "Έλληνα πολίτη" και "πολιτικό πρόσφυγα" κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους... Οι ελληνικές αρχές γνώριζαν, γνωρίζουν ή είναι μέρος του "παιχνιδιού"; Ο Έλληνας πολίτης Ισμαήλ Αλ Χαλάμπι, κατόρθωσε να πάρει και δύο ελληνικά (ευρωπαίκά) διαβατήρια για τα αδέλφια του ΜΠΑΣΑΜ ΑΛ ΧΑΛΑΜΠΙ και ΦΙΡΑΣ ΑΛ ΧΑΛΑΜΠΙ... Ποια Ελληνική Υπηρεσία, ποιο Υπουργείο, ποιες Υπηρεσίες Ασφαλείας (Αστυνομία, ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική) έδωσαν το "πράσινο' φως για να αποκτήσουν ελληνική υπηκοότητα αυτοί οι Κύριοι;
Πόσοι άλλοι "πολιτικοί πρόσφυγες", συνεργάτες των τζιχαντιστών-τρομοκρατών έχουν ελληνική υπηκοότητα; Ποια πολιτικά πρόσωπα παρενέβησαν ώστε να θεωρηθούν "πολιτικοί πρόσφυγες" και μάλιστα εναντίον της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας; Κλείνοντας την πρώτη μας αποκάλυψη -ερχόμαστε με πιο συγκλονιστικές αποκαλύψεις- (κι αν μας "κλείσουν", θα υπάρξουν πολλά ανεξάρτητα blog που θα αναπαράγουν την αλήθεια), τ"κερασάκι" για τον αξιότιμο ΚΥΡΙΟ Έλληνα πολίτη Ισμαήλ Αλ Χαλάμπι... Σε ποιας χώρας υποβρύχιο βρίσκεται ο Έλληνας πολίτης Ισμαήλ Αλ Χαλάμπι στη φωτογραφια; Ελληνικό, ισραηλινό, τουρκικό... Ιδού η "απορία"...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΓΡΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (και νέες καταγγελίες) για την ΕΡΤ... που πληρώνει ο μαλάκας Έλληνας πολίτης
Με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, απαντά ο Σταύρος Καπάκος, που αποπέμφθηκε μετά από απόφαση του ΔΣ.
«Κύριε Ταγματάρχη απορώ πως είδατε τον εαυτό σας πίσω από την λέξη "δουλειές". Πραγματικά δεν εννοούσα τίποτα επιλήψιμο. Από την συνύπαρξή μας στην ΕΡΤ τις καθημερινές, γιατί τα Σαββατοκύριακα δεν είχα την ευκαιρία να σας βλέπω συχνά, θα καταλάβατε ότι... δεν επιδιώκω ούτε αρέσκομαι στις δημόσιες σχέσεις, τις φανφάρες προς υφισταμένους, τις λαιφστάιλ εμφανίσεις, την δημοσιότητα γενικώς» αναφέρει μεταξύ άλλων και συμπληρώνει: «Κατάλαβε λοιπόν ότι δεν είμαι του χεριού σου. Όπως λένε περιπαιχτικά συνάδελφοι, που μας ξέρουν και τους δύο: είμαι «μυρμήγκι», είσαι «τζίτζικας»» αναφέρει σε άλλο σημείο ο Στ. Καπάκος ενώ αναφέρεται με νόημα και στις "δυο εκπομπές των οποίων το κόστος, με την έκφραση και μόνο της δικής μου διαφωνίας, μειώθηκε στο μισό!"
Τη δική του απάντηση έδωσε νωρίτερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης στην επιστολή με την οποία αποχαιρέτισε τους εργαζομένους και με την οποία άσκησε σφοδρότατη κριτική τόσο στη διοίκηση όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου. Μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με τα όσα έγραψε ο κ. Καπάκος, ο κ. Ταγματάρχης είπε πως για να παραμείνει η συνείδηση του κ. Καπάκου μόνο με "λίγες γρατζουνιές πρέπει να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων.
Ο κ. Ταγματάρχης καλεί τον κ. Καπάκο να απαντήσει εάν δέχθηκε ποτέ οποιαδήποτε παρέμβαση στη διαμόρτφωση της θεματολογίας των δελτίων ειδήσεων, στην επιλογή και αξιολόγηση των ειδήσεων ή στην επιλογή των καλεσμένων στα δελτία και τις ενημερωτικές εκπομπές και επισημαίνει πως "στον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα” τον οποίο επικαλείται, δεν ήταν μόνος του. Η διοίκηση προστάτευσε και εγγυήθηκε την ελευθερία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ". Τον καλεί επίσης να απαντήσει εάν ο κ. Ταγματάρχης παραβρέθηκε ποτέ σε οποιαδήποτε από τις περισσότερες από 1000 δημοσιογραφικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα και πως αυτό δείχνει εάν ο ίδιος είναι άνθρωπος με εξουσιαστικές τάσεις και συμπεριφορές. '
Μάλιστα, ο κ. Ταγματάρχης έκανε και μία καταγγελία λέγοντας πως ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης αρνείτο να εφαρμόσει πρόγραμμα που έχει εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο. Αναφορικά με τη φράση του κ. Καπάκου ότι ήρθε στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι για δουλειές, έκανε λόγο για καταγγελία λάσπη και αναρωτήθηκε γιατί δεν τα είχε πει αυτά νωρίτερα στο Διοικητικό Συμβούλιο και γιατί δεν έσπευσε να τα καταγγείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα. Τέλος, ο κ. Ταγματάρχης καταλήγει λέγοντας χαρακτηριστικά "μικρά και μοιραία” ήταν τα νούμερα των δελτίων ειδήσεων των οποίων προΐστατο και τα οποία δεν μπόρεσε να βελτιώσει.
Ολόκληρη η επιστολή Καπάκου:
Επιμένω, χαιρετώ δεν αποχωρώ. Εσείς κύριε Ταγματάρχη;
Κύριε Ταγματάρχη απορώ πως είδατε τον εαυτό σας πίσω από την λέξη "δουλειές". Πραγματικά δεν εννοούσα τίποτα επιλήψιμο. Από την συνύπαρξή μας στην ΕΡΤ τις καθημερινές, γιατί τα Σαββατοκύριακα δεν είχα την ευκαιρία να σας βλέπω συχνά, θα καταλάβατε ότι δεν επιδιώκω ούτε αρέσκομαι στις δημόσιες σχέσεις, τις φανφάρες προς υφισταμένους, τις λαιφστάιλ εμφανίσεις, την δημοσιότητα γενικώς. Φροντίζω δε να μην σηκώνω σκόνη στο πέρασμά μου. Προς τι λοιπόν η αχρείαστη επίκληση του εισαγγελέα; Το αχρείαστο "στάτους" της εξουσίας εννοούσα και φυσικά αναφερόμουν μόνο στον εαυτό μου. Εκτός κι αν εννοείτε τις δυο εκπομπές των οποίων το κόστος, με την έκφραση και μόνο της δικής μου διαφωνίας, μειώθηκε στο μισό! Δεν σας εγκαλώ γι αυτό απλώς το αναφέρω επειδή εμφανίζεστε θιγμένος. Υπάρχει κάτι άλλο που δεν ξέρω και μου έχει διαφύγει; Κύριε Ταγματάρχη γνωρίζετε καλώς ότι απεχθάνομαι τις υποβολιμαίες διαρροές-κτυπήματα κάτω από τη μέση καθώς και τις «αποκλειστικές» δηλώσεις σε «πρόθυμους» συναδέλφους. Γνωρίζετε εσείς τι θέλω να πω. Είδαν όλοι τις απαξιωτικές σας διαρροές προς το πρόσωπό μου. Εύχομαι πάντα να έχετε την δύναμη για να βρίσκετε «πρόθυμους » για να περνάτε τις απόψεις σας. Πόσοι σας πιστεύουν όμως δεν αναρωτιέστε;
Με ρωτήσατε για την τηλεθέαση των ειδήσεων και μετά χαράς σας απαντώ. Κάθε μέρα περίπου ένα εκατομμύριο τηλεθεατές συνολικά βλέπουν τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ. Πραγματικά είναι λίγοι για την ΕΡΤ, που ονειρευόμαστε όλοι. Το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές. Έχετε τις εισηγήσεις μου. Στη διάθεσή σας να το ξανασυζητήσουμε δημόσια αυτή τη φορά. Θα θυμάστε ελπίζω, πόσο ανέβηκε και η τηλεθέαση των δελτίων την περίοδο του Euro, όταν υπήρχε πρόγραμμα με αξιώσεις τηλεθέασης. Ελπίζω δε κάποτε να αλλάξει το «χειροκίνητο» σύστημα των δελτίων της ΕΡΤ. Απορώ γιατί δεν είναι στις προτεραιότητές σας. Ελπίζω η αποπομπή μου να σας κάνει να το δείτε επιτέλους θετικά, όπως αρμόζει σε έναν πραγματικό μάνατζερ, που ξέρει να βάζει προτεραιότητες. Αναρωτιέται όμως μήπως θυμάστε τους λιγοστούς τηλεθεατές που είδαν την δική σας εκπομπή; Αν σας απατά η μνήμη σας ανατρέξτε στην AGB για να θυμηθείτε. Ελπίζω πάντως το «βαρομετρικό χαμηλό» της τηλεθέασης να μην σας απέτρεψε, μέχρι σήμερα, από μιά νέα απόπειρα. Αναλογίζομαι τι έχασαν οι δύσμοιροι τηλεθεατές. Ξαναπροσπαθείστε. «Πέτρα που κυλάει, μούχλα δεν πιάνει».
Σας θυμίζω, επιπροσθέτως, την ανάλυση της ΑGB ότι η τηλεθέαση της ΕΡΤ, έχει "βουνά" έστω χαμηλά, "λόφους" και "πεδιάδες". Τα "βουνά" είναι οι ειδήσεις και οι αθλητικές μεταδόσεις, οι "λόφοι" οι ενημερωτικές εκπομπές και οι "πεδιάδες" το υπόλοιπο πρόγραμμα για το οποίο είχατε την ευθύνη. Το λησμονάτε διαπιστώνω μετά λύπης. Αντιθέτως εγώ δεν λησμονώ την συμβολή σας στις αθλητικές μεταδόσεις ούτε βεβαίως ότι διοικείτε ένα κανάλι, που δεν έχει καταφέρει, έξι μήνες μετά την παραγγελία, να διαθέτει "video wall" για την ιστορικότερη αθλητική εκπομπή, την "Αθλητική Κυριακή". Πως το ανέχεστε αυτό εσείς ένας μάνατζερ τόσου μεγάλου διαμετρήματος; Αν επιθυμείτε μπορώ να σας θυμίσω και άλλες ολιγωρίες ορισμένων υπηρεσιών, που προίστανται ευνοούμενοί σας. Αναρωτιέμαι πως το ανέχεστε να πορεύονται με τον αραμπά και πόσο συνάδει αυτό με έναν μάνατζερ του επιπέδου σας; Αναρωτιέμαι ακόμη αν τους τραβήξαμε λίγο το αυτί έστω για το πετρέλαιο που δεν έχει προμηθευτεί η ΕΡΤ Ορεστιάδας αφού δεν σας συγκινεί το μείζον όπως η αργοπορία του επενδυτικού προγράμματος.
Με ρωτάτε ακόμη πόσες φορές κάνατε παρεμβάσεις στις ειδήσεις. Μα ο ίδιος αναφέρετε στο εξώδικο, που μου επιδόσατε με δικαστικό κλητήρα, την πρωτοφανή κατηγορία της "άρνησης συμμόρφωσης προς τις οδηγίες". (σς. αντιλαμβάνεσαι τι υπέγραψες;) Την λησμονήσατε κιόλας; Εσείς γνωρίζετε τις "οδηγίες" και αναρωτιέμαι μήπως θα μπορούσατε να τις δημοσιοποιήσετε, προς τέρψη της κοινής γνώμης. Το δελτίο κύριε ταγματάρχη είναι δουλειά του επιτελείου της γενικής διεύθυνσης ενημέρωσης, όχι του διευθύνοντος συμβούλου και μάλιστα με φράσεις του τύπου: "ή εφαρμόζεις τις εντολές ή φεύγεις". Το θυμάστε υποθέτω. Όσο για το ερώτημα που απευθύνετε εσείς στην μεγαλοπρέπειά σας αν μπορείτε δηλαδή να έχετε άποψη, σας απαντώ: μετά χαράς σας έλεγα πάντα «ναι» και ήμουν πρόθυμος να την ακούσω με προσοχή. Διαταγές εκβιαστικού τύπου «το κάνεις ή φεύγεις» δεν δέχομαι. Οι ρόλοι μας είναι διακριτοί, η ιεραρχία πρέπει να είναι λειτουργική, με αποκέντρωση στην λήψη των αποφάσεων και όχι ενός ανδρός αρχή. Καταλαβαινόμαστε τώρα...
Όσο αφορά δε την υποτιθέμενη απόφαση του δύσμοιρου Διοικητικού Συμβουλίου θα σας συνιστούσα να μην την επικαλείστε. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ούτε ένα γιώτα από τις «εντολές» σας προς εμένα καθώς και το εκβιαστικό σας ύφος. Τους αποτρέψατε ακόμη και να τις αναφέρουν στην «ανάκριση», που μου έκαναν. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος οτι έχουν καταλάβει τι ψήφισαν οι ευνοούμενοί σας. Απέπεμψαν τον γενικό διευθυντή ενημέρωσης αρνούμενοι να του αναγνωρίσουν την ευθύνη για το δελτίο! Πολύ δύσκολα θα αποφύγουν την χλεύη της ιστορίας καθώς θα μείνουν στην μαύρη λίστα ευτελισμού της δημοσιογραφίας ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Μοναδική φωτεινή εξαίρεση ο πρόεδρος Διονύσης Τσακνής (ευχαριστώ Διονύση), ο οποίος προσπάθησε, εις μάτην, να σας αποτρέψει από την λήψη αυτής της απίστευτης απόφασης. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί βάλατε ως όρο τον απόλυτο έλεγχο του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να αναλάβετε την ΕΡΤ. Όπως είδατε, ενίοτε συμβαίνουν και «ατυχήματα», που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Δεν σας συγκινεί προφανώς η διαφοροποίηση του προέδρου. Και κάτι ακόμη να ξέρετε καλά κύριε Ταγματάρχη: "είναι στη φύση των ανθρώπων πιότερο να ποδοπατούν εκείνον που έπεσε"(Αισχύλος). Όσο είστε στην θέση σας πολλοί θα συνεχίσουν να σας φοβούνται. Όταν δεν θα είστε όμως;
Όσο για μένα και την συνείδησή μου μην ανησυχείτε και μην κουράζεστε."Αδειο σακί όρθιο δεν στέκεται". Μου αρκεί η αναγνώριση των συναδέλφων μου. Ελπίζω να ισχύει και για εσάς το ίδιο, ιδιαίτερα όταν δεν θα έχετε την θαλπωρή της εξουσιαστικής σας "αίγλης". Τα μεγαλεία σου Λάμπη μου οφείλονται στη θέση, όχι στο έργο σου. Γι αυτό όσο ακόμη είναι καιρός, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, θα ήταν φρόνιμο αν δεν μπορείς να επανεξετάσεις τις αποφάσεις σου, να εξετάσεις σοβαρά το ενδεχόμενο της αποχώρησής σου από την ΕΡΤ. «Αζημίως», όπως απαιτείς από εμένα. Όσο για εμένα το ξαναλέω χαιρετώ, δεν αποχωρώ. Και πρέπει να ξέρεις ότι δεν με στηρίζουν «σκιές». Κατάλαβε λοιπόν ότι δεν είμαι του χεριού σου. Όπως λένε περιπαικτικά συνάδελφοι, που μας ξέρουν και τους δύο: είμαι «μυρμήγκι», είσαι «τζίτζικας».
ΥΓ Για την ιστορία είχατε τις προτάσεις μου για την νέα τηλεοπτική σεζόν αναλυτικά από τις 20 Ιουλίου. Με δική σας ευθύνη καταλήξαμε στις 7 Οκτωβρίου και ήρθατε δεκαπέντε μέρες μετά να τα τίναξετε όλα στον αέρα με την φράση "ή εφαρμόζεις τις εντολές ή φεύγεις". Τι έπιδιώκετε κύριε ταγματάρχη;
ΥΓ2 Μη γίνεσαι τόσο μικρός, μην ξεσπάς στους αθώους εργαζόμενους του γραφείου μου. Δεν σου φτάνει που μου έκοψες το email για να μην σταλεί η επιστολή μου προς τους εργαζόμενους;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
Από τα Ηρωικά ΟΧΙ που Δόξασε η ιστορία στο ΟΧΙ που ντρόπιασε την ιστορία
Λίγες μέρες πριν την Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, όπου από το 1941 αδιαλέιπτως τιμούμε και εορτάζουμε, το μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ που το 1940 ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Ι. Μεταξάς απάντησε στο τελεσίγραφο της Ιταλικής κυβέρνησης, μέσω του οποίου η δεύτερη απαιτούσε ελεύθερη διέλευση των ιταλικών στρατευμάτων από τα ελληνοαλβανικά σύνορα καθώς επίσης να παραχωρηθούν κάποια σημεία στρατηγικής σημασίας που θα βοηθούσαν τις επιχειρήσεις της στην γύρω περιοχή. Το όχι αυτό παρόλο που σήμαινε την ένταξη της χώρας στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, το τιμούμε και το εορτάζουμε μέχρι σήμερα για το λόγο ότι εξέφραζε την βούληση όλου του Ελληνικού λαού, καθώς επίσης λόγο του ότι συμβολίζει μια στιγμή ενότητας, κατά την οποία η χώρα ολόκληρη προτίμησε την θυσία αντί της υποδουλώσεως και όρθωσε το ανάστημα της απέναντι στις επιβολές των κατακτητών. Ιστορικά το ΟΧΙ του Ι. Μεταξά έχει καταγραφεί κατά μία έννοια και ως νίκη κατά του Ιταλικού φασισμού, αλλά και μεταγενέστερα κατά το 1975 ταυτίζεται ο εορτασμός του ΟΧΙ ως εορτασμός της νίκης κατά του ντόπιου και ξένου φασισμού.
Φτάνοντας στο σήμερα, ή μαλλον πριν ενάμιση χρόνο, για την ακρίβεια στις 5 Μαϊου 2015, προκύπτει και ένα άλλο ιστορικό ΟΧΙ. Το ΟΧΙ που ΕΙΠΕ ο Ελληνικός λαός μέσα από την πιο έγκυρη Συνταγματικά και διεθνώς αναγνωρισμένη διαδικασία, αυτή του Δημοψηφίσματος. Το ΟΧΙ που απέστειλε ως σαφές τελεσίγραφο προς την φασιστική προδοτική κυβέρνηση του Τσίπρα , δουλειά του οποίου απ ότι φάνηκε είναι να εφαρμόζει λαοκτόνες πολιτικές προς ικανοποίηιση των εισπρακτικών αξιώσεων που επιβάλλουν στον Ελληνικό λαό τα ξένα συμφέροντα. Αυτό ήταν άλλωστε ιστορικά το πρώτο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε από το 1974 εώς σήμερα όπου γλεντούσαμε την νίκη κατά του φασισμού και την επαναφορά της δημοκρατίας!!!
Αυτό το ΟΧΙ που παρά τις ασφυκτικές πιέσεις και την τρομοκρατία που υπέστει, κατάφερε να βροντοφωνάξει ενωμένος κατά 62% ο Ελληνικός λαός, ορθόνωντας το ανάστημα του απέναντι στις πολιτικές εξαθλίωσης που του επιβάλουν φασιστικά οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται από το 2010, από όλες τις κυβερνήσεις, μέσω της διεστραμένης οικονομικής πολιτικής της Ευρωπαικής ένωσης και της παγκοσμιοποίησης. Αυτό το ΟΧΙ που 75 χρόνια μετά το ΟΧΙ του Ι.Μετεξά, έστελνε σε όλη τη γη που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσσα το μήνυμα πως οι Έλληνες είναι πάντα Έλληνες και επιλέγουν για άλλη μια φορά με την γενναιότητα που τους διακρίνει, την θυσία έναντι της υποδούλωσης. Αυτό το ΟΧΙ που δεν είχε δικαίωμα κανείς να παραβλέψει και που ο πρωθυπουργός έιχε την απόλυτη υποχρέωση να πετάξει στα μούτα των θεσμών με σεβασμό προς τον λαό και την ξεκάθαρη εντολή που του είχε δώσει, με σεβασμό στα όχι και τις θυσίες των προγόνων τα οποία τιμούμε με τις εθνικές εορτές, με σεβασμό προς την χώρα που υπηρετεί...Αυτό το ΟΧΙ λοιπόν για το οποίο θα μείνει στην ιστορία και ο Α.Τσίπρας, ο οποίος ανέμελα αποφάσισε και σέρβιρε ως ΝΑΙ...συνεχίζοντας μια χαρά το παιχνίδι με τους “θεσμούς” εφαρμόζοντας τον πιο πρωτόγνωρο φασισμό προς τον λαό που υπηρετεί, τόσο πρωτόγνωρο, τόσο ανήθικο που παγώσαμε όλοι. Εδώ λοιπόν λόγω της αντιφατικότητας γεννάται ένα εύλογο ερώτημα
‘Οταν γνωρίζουμε πως ιστορικά το κάθε ΟΧΙ δεν ήταν ένα ανώδυνο όχι, γνωρίζουμε πως από την επόμενη ώρα ακολουθούσε η ένοπλη αντίσταση και υπεράσπιση της χώρας. Γνωρίζουμε πως το 1940 ο λαός που το βροντοφώναξε δια στόματος του τότε πρωθυπουργού, ήταν έτοιμος να θυσιαστεί όπως και το έκανε για να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία του.
Όταν γνωρίζουμε πως ιστορικά από το ΟΧΙ Λεωνίδα προς τους Πέρσες που το ακολούθησε η μάχη των Θερμοπυλών, εώς το ΟΧΙ του Ι. Μεταξά που το ακολούθησαν οι Ηρωικές μάχες του έπους του 40 στα βουνά και τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, κάθε ΟΧΙ ακολουθήθηκε από την με κάθε τρόπο και θυσία εκδίωξη των εκάστοτε βαρβάρων και των κατακτητών από την χώρα Τότε πως συνεχίζουμε σήμερα να εορτάζουμε ακόμα για την γενναιότητα των προγόνων μας και να σιωπούμε για την δειλία των ημερών μας, δειλία που μας οδήγησε να έχουμε σιωπηλά αποδεχτεί την υποδούλωση έναντι της θυσίας σε αντίθεση με την βούληση μας; Μήπως κάνουμε τώρα τους αφελείς, και τάχα δεν καταλαβαίνουμε πως ντροπιάσαμε την έννοια ΟΛΩΝ των ΟΧΙ , της ανά τους αιώνες ιστορίας μας ;
Δεν χρειαζόταν να πολεμήσουμε στα βουνά αυτή τη φορά, μας δόθηκε η ευκαιρία να ξεφορτωθούμε τον άνθρωπο που πρόδωσε την αξία των ΟΧΙ και μας απέκδυσε από τον “ηρωικό μανδύα” μας, μέσω των εκλογών που ακολούθησαν τους επόμενους μήνες. Δεν το κάναμε ... Εδώ συναντώ την δική μας ευθύνη του καθενός από εμάς, την ευθύνη του 62% που αν μην τι άλλο είχε δώσει την εικόνα πως συνειδητά επιλέγει την θυσία έναντι της υποδούλωσης.
Αντί να υπερασπιστούμε το ΟΧΙ μας- μιας και δεν απαιτούντο γενναίες πράξεις, παρά αναίμακτα μέσω της ψήφου μας- προτιμήσαμε και γίναμε δεκανίκια του εχθρού μας , προδίδοντας έτσι πως έχουμε αποδεχτεί την υποδούλωση, αναδεικνύοντας πως το ΟΧΙ το προδώσαμε με την δική μας στάση, επιτρέψαμε να προδοθεί, συνθηκολογήσαμε με τον εχθρό σιωπηλά... Καταλήγω διατυπώνοντας με ένα ερώτημα τα συναισθήματα μου: Πόσο ικανό είναι το “καμάρι” μας για τους ηρωικούς προγόνους μας να καλύψει την σημερινή ντροπή και δειλία μας; Ευχόμενη εθυμοτυπικά Καλή Εθνική Επέτειο,βροντοφωνάζω ΟΧΙ στο δήθεν μας ... Καλή μας Λευτεριά
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι ο ξεπουλητής Δρίτσας, η λινάτσα της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς", για να μείνει υπουργός το παίζει εκ νέου "αριστερός"; Θοδωρή... μόνον το χαρακίρι μπορεί να σώσει τη χαμένη τιμή σου...
Δρίτσας: Κολοσσός η COSCO, νέα αναπτυξιακή περίοδος για το λιμάνι...
Σήμερα... Μήνυμα Δρίτσα σε Τσίπρα: «Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεύτερο: Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως υπουργός (!) Υγείας (!!!) δήλωνε ότι «σιχαίνεται τους κομμουνιστές» και καλός φίλος του συνομιλητή της Χρυσής Αυγής, του Μπαλτάκου, ο οποίος ως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δήλωνε ότι «γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομμουνιστής».
Τρίτο: Ο «σιχαίνομαι τους κομμουνιστές» Γεωργιάδης, ο αντιπρόεδρος του Μητσοτάκη, είναι το... ίδιο πρόσωπο που έχει πάρει τη σκυτάλη της διακίνησης της θεωρίας «όλοι μαζί τα φάγαμε». Ίσως είναι κι αυτός ένας λόγος που ωθεί τον Πάγκαλο – τον γνήσιο εκφραστή του «όλοι μαζί τα φάγαμε» – να τάσσεται αναφανδόν υπέρ του Μητσοτάκη (και του αντιπροέδρου του). Τέταρτο: Ο Γεωργιάδης είναι το ίδιο πρόσωπο που δηλώνει «μνημονιακότερος» του Τόμσεν. Που ενώ ψηφίζει μνημόνια που κόβουν μισθούς και συντάξεις ζητά να διαγραφούν τα χρέη της ΝΔ προς τράπεζες. Που διατείνεται ότι για χρεοκοπημένο κράτος φταίει ο λαός και όχι αυτοί που το διαχειρίστηκαν. Και που ισχυρίζεται, δείχνοντας τους κομμουνιστές, ότι «αυτή είναι η Ελλάδα, γι’ αυτό καταστραφήκαμε, εσείς μας καταστρέψατε»! Προφανώς, δεν κυβερνά ο κ.Γεωργιάδης, κυβερνούν οι… κομμουνιστές, και συνεπώς αυτοί φταίνε για το 1,5 εκατομμύριο άνεργους και για τα 600.000 υποσιτισμένα παιδιά στην Ελλάδα…
Πέμπτο: Ο «σιχαίνομαι τους κομμουνιστές» Γεωργιάδης προέβη σε νέα ανάλογη δήλωση καλώντας μας εμμέσως να ακολουθήσουμε το παράδειγμα που επικρατεί σε άλλα μέρη του κόσμου, αφού, όπως είπε, «σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή». Παλιότερα είχε αποδώσει τα τρυφερά αισθήματά του απέναντι στους κομμουνιστές στο γεγονός ότι «σιχαίνεται τον ολοκληρωτισμό». Κάτι μας λέει ότι εκείνο που – πραγματικά – σιχαίνεται από τον «ολοκληρωτισμό του κομμουνισμού» ο Γεωργιάδης, είναι τούτο: Η ολοκληρωτική και αδιαπραγμάτευτη εναντίωση των κομμουνιστών απέναντι στον μαύρο ολοκληρωτισμό τον οποίο ο κ.Γεωργιάδης εκπροσωπεί.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκδήλωση προς τιμήν της Αντεπανάστασης του 1956 στην Ουγγαρία διοργανώνει το ΣΕΚ (Σόρος και σια...)
Το παρακρατικό και Αμερικανόδουλο ΣΕΚ τιμάει,με εκδήλωση στην ΑΣΟΕΕ στις 30 Οκτωβρίου,την αντεπανάσταση του 1956 στην Ουγγαρία. Στην πιο μεγάλη επίθεση που προκάλεσε η Δύση στον υπαρκτό Σοσιαλισμό από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και που αποτέλεσμά της ήταν οι χιλιάδες δολοφονίες Κομμουνιστών αλλά και η... απελευθέρωση και ο οπλισμός συνεργατών των Ναζί.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ"!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Εντείνονται οι κόντρες μέσα στο κυβερνών «Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο» (ANC) μετά και από την εισαγγελική απόφαση για παραπομπή του υπουργού Οικονομικών, Πράβιν Γκόρντχαν, σε δίκη με κατηγορίες για διαφθορά, υπόθεση την οποία συνεργάτες αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι του υπουργού θεωρούν πολιτική πλεκτάνη. Την Κυριακή, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ANC, Τζάκσον Μτέμπου, είπε σε μέλη της Εθνικής Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, παρόντος και του Προέδρου της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα, πως θα πρέπει όλοι να παραιτηθούν και πως εάν δεν γίνουν αλλαγές στο κόμμα και την κυβερνητική πολιτική, τότε το ANC κινδυνεύει να χάσει τις εκλογές του 2019, ενώ χαρακτήρισε τη διακυβέρνησή του «χειρότερη από αυτή του απαρτχάιντ».
ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι με στόχο την επιστροφή στις πατρίδες τους μετά από δυόμισι χρόνια ομηρίας από Σομαλούς πειρατές βρίσκονταν χτες 26 ναυτικοί, οι περισσότεροι από την Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες, που αποτελούσαν πλήρωμα του αλιευτικού σκάφους «FV Naham 3» και οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι το Σάββατο από 5τα ισλαμοφασιστικα κτηνη της Αλ Σαμπαπ έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις. Οι πληροφορίες για απελευθέρωση με καταβολή λύτρων 1,5 εκατ. δολαρίων δεν επιβεβαιώθηκαν άμεσα από την ταϊβανέζικη πλοιοκτήτρια εταιρεία. Αντίθετα, οι απελευθερωθέντες ναυτικοί επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για εφιαλτικές κακουχίες αλλά και την πείνα και δίψα που έζησαν μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι.
ΚΑΪΡΟ.-- Η Αίγυπτος είναι αντιμέτωπη «με άνευ προηγουμένου προκλήσεις», που απαιτούν την «αποφασιστική απάντηση» των δυνάμεων ασφαλείας, σημείωσε χτες, μιλώντας σε κυβερνητικές εφημερίδες, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μάγκντι Αμπντέλ Γκαφάρ. Ο Γκαφάρ κατηγόρησε στη συνέχεια τους «Αδελφούς Μουσουλμανοφασιστες» πως συνεχίζουν να καταστρώνουν σχέδια για πρόκληση χάους στη χώρα και να «συνωμοτούν με σκοπό να δημιουργήσουν αμφιβολίες πάνω στην ικανότητα του κράτους και των θεσμών να ικανοποιήσουν τις λαϊκές προσδοκίες». Αφορμή έδωσε ανακοίνωση που ανάρτησαν οι «Αδελφοί Μουσουλμανοφασιστες» σε ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο καλώντας τον αιγυπτιακό λαό «να ξεσηκωθεί και να ανατρέψει» την αστικοδημοκρατικη κυβέρνηση του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΙΩΝΑΖΙΣΤΙΚΟ IΣΡΑΗΛ Απειλές από τον Λίμπερμαν
ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Νέες φωτιές στις τεταμένες ισραηλινο-παλαιστινιακές σχέσεις βάζει η πρώτη συνέντευξη ισραηλινοναζιστη υπουργού σε παλαιστινιακή εφημερίδα, που δημοσιεύτηκε χτες στην εφημερίδα «Αλ Κουντς», με πρωταγωνιστή τον ακροδεξιό σιωναζι κωλοσραηλινό υπουργό Αμυνας, Αβιγκντορ Λίμπερμαν.
O ισραηλινοναζιστης αξιωματούχος χαρακτήρισε τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς «ανίκανο ηγέτη», επειδή, όπως είπε, δεν μπόρεσε να πάρει δύσκολες αποφάσεις ώστε να υπογράψει μία «ειρηνευτική» συμφωνία παραδοσης ανευ ορων με το σιωναζιστικο ισραήλ. Στη συνέχεια, εκτόξευσε απειλές κατά ηγετικών στελεχών της «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας ότι «εάν επιβάλουν έναν πόλεμο στο σιωναζιστικο ισραήλ, θα είναι και ο τελευταίος τους, γιατί θα τους καταστρέψουμε εντελώς». Σε άλλο σημείο, υποστήριξε ότι το σιωναζιστικο ισραήλ είναι «έτοιμο να επενδύσει» στην κατασκευή ενός αεροδρομίου, λιμανιού και βιομηχανικού πάρκου στη Λωρίδα της Γάζας, «εάν η "Χαμάς" σταματήσει να φτιάχνει σήραγγες και να εκτοξεύει ρουκέτες».
Εξέφρασε την πεποίθηση πως υποστηρίζει τάχα τη λύση των δύο ανεξάρτητων κρατών και την ανταλλαγή εδαφών, δηλώνοντας πως το σιωναζιστικο ισραήλ «δεν χρειάζεται ορισμένες περιοχές όπως το αραβικό χωριό Ουμ ελ Φαχμ». Επέμεινε, όμως, στη διατήρηση των παράνομων σιωναζιστικων εποικισμών στη Δυτική Οχθη. Η συνέντευξη προκάλεσε αντιδράσεις στα Παλαιστινιακά εδάφη Γάζας και Δυτικής Οχθης.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τις «ρατσιστικές απόψεις» του Λίμπερμαν και την υποκρισία του, επειδή λέει πως υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών ενώ «μεγεθύνει την κατοχή». Επιπλέον, το παλαιστινιακό υπουργείο Πληροφοριών επέκρινε και τον δημοσιογράφο της «Αλ Κουντς» που πήρε τη συνέντευξη, διότι «έδωσε βήμα στο δολοφόνο Λίμπερμαν». Ο Φάθι Χαμάντ, αξιωματούχος της «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας, απέρριψε τις απειλές του ισραηλινοναζιστη υπουργού, σημειώνοντας ότι η ισλαμική οργάνωση «δεν φοβάται τίποτε», καλώντας τον Λίμπερμαν να το εκλάβει αυτό ως «ισχυρό μήνυμα από τη Γάζα».
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενδιαφέρον, είχε χτες η αντίδραση εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν σε σχέση με τις κινήσεις του τουρκικού στρατού σε Ιράκ και Συρία, που υπογράμμισε: «Δεν είναι καθόλου αποδεκτό αν μία χώρα υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας ή άλλου εγκλήματος προσπαθεί να παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα μίας άλλης χώρας». Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στο Β. Ιράκ, ο Ιρανός διπλωμάτης κάλεσε μάλιστα την Αγκυρα να πάρει προηγουμένως την άδεια της ιρακινής κυβέρνησης...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι πραγματικοί λόγοι για την επίθεση έχουν περιγραφεί πιο άμεσα από τον πλέον διάσημο μεταρρυθμιστή της οικονομίας, τον hitman της Αμερικής, John Perkins (ΣτΜ, για την περίπτωση, “hitman” στα ελληνικά αποκαλείται ο “οικονομικός δολοφόνος”). Ο Perkins επισημαίνει ότι η επίθεση στη Λιβύη, όπως η επίθεση στο Ιράκ, έχει να κάνει με την εξουσία και τον έλεγχο των πόρων, όχι μόνο του πετρελαίου, αλλά και του χρυσού. Η Λιβύη έχει το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Αφρική. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης είναι 100% κρατική. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η τράπεζα έχει σχεδόν 144 τόνους χρυσού στα θησαυροφυλάκια της, έγραψε ο Perkins.
Το ΝΑΤΟ πήγε εκεί σαν σύγχρονος πειρατής των βαρβαρικών ακτών για να λεηλατήσει τον χρυσό της Λιβύης. Εκτός του Perkins, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι ο οπαδός του Παν-Αφρικανισμού Καντάφι, ο πρώην Πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης, υποστήριζε ότι η Αφρική πρέπει να χρησιμοποιήσει άφθονα τον χρυσό στην Λιβύη και τη Νότια Αφρική ώστε να δημιουργήσει ένα αφρικανικό νόμισμα που να βασίζεται σε ένα χρυσό δηνάριο.
Είναι σημαντικό το γεγονός ότι κατά τους μήνες πριν το ψήφισμα του ΟΗΕ που επέτρεψε στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να στείλουν στρατεύματα στη Λιβύη, ο Μουαμάρ αλ-Καντάφι υποστήριζε ανοιχτά την δημιουργία ενός νέου νομίσματος που θα ανταγωνιζόταν το δολάριο και το ευρώ. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος κάλεσε τα αφρικανικά και μουσουλμανικά έθνη να μπουν σε μια συμμαχία που θα έκανε αυτό το νέο νόμισμα, το χρυσό δηνάριο, πρωταρχική τους μορφή χρήματος και συναλλάγματος. Θα πουλούσαν πετρέλαιο και άλλους πόρους στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο μόνο με το χρυσό δηνάριο, εξήγησε ο Perkins.