Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Παρασκευη 11 Νοεμβριου 2016


«Λευκός καπνός» βγήκε τελικά από την έκτη διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευση συναίνεσαν για τη συγκρότηση νέου ΕΣΡ. Η πρόταση έγινε δεκτή, για το νέο Πρόεδρο Αθανάσιο Κουτρομάνο ,όπως και για τον αντιπρόεδρο Ροδόλφο Μορώνη, αλλά και για τα μέλη του Συμβουλίου. Την νέα πρόταση του Προέδρου της Βουλής ψήφισαν τα 20 από τα 24 μέλη της Διάσκεψης (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) ενώ ΚΚΕ, Ενωση Κεντρώων και ΧΑ δήλωσαν «παρών».
Η νέα σύνθεση του ΕΣΡ είναι η ακόλουθη:
Πρόεδρος ο πρ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κουτρομάνος Αντιπρόεδρος, ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης
Μέλη: Πόπη Διαμαντάκου, δημοσιογράφος Νίκος Κιάος , δημοσιογράφος Βασίλης Καραποστόλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ Λίλιαν Μήτρου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Δήμητρα Παπαδοπουλου Γεώργιος Σαρειδάκης
Πριν την κρίσιμη συνεδρίαση έγιναν υποχωρήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης στο επίμαχο θέμα του αριθμού των αδειών και ανεστάλη το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου Παππά που τις καθόριζε σε μόλις τέσσερις.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί»: Nα σπάσουμε τον αποκλεισμό κατά της Κούβας! Πρόσκληση - Συζήτηση, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, 7μμ
Παρασκευή 11/11, 7μμ Συζήτηση με τον Πρέσβη της Κούβας Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες Προβολή Βίντεο και Μουσική Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» - Διεθνές Βήμα, Σόλωνος 142, 3ος όροφος
Είναι ώρα να σπάσουμε τον αποκλεισμό κατά της Κούβας!
Ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός επιβάλλεται από τις ΗΠΑ ενάντια στον λαό της Κούβας από τότε που τόλμησε να κηρύξει την ανεξαρτησία του από την αυτοκρατορία τους – ουσιαστικά και οριστικά αυτή τη φορά, με τη σημαία του σοσιαλισμού. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 26 Οκτώβρη ψήφισε για πολλοστή φορά υπέρ της άρσης του εμπάργκο, αλλά για πρώτη φορά με τόσο εκκωφαντικό τρόπο. Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει προχωρήσει, τα τελευταία χρόνια, σε επί μέρους τροποποιήσεις του σχετικού νομικου πλαισίου. Όμως παρά τις επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες, παραμένουν ενεργές οι θεμελιακές διατάξεις που στραγγαλίζουν τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης της σοσιαλιστικής Κούβας. «Αποφασίσαμε ήδη τον δρόμο μας προς το μέλλον και γνωρίζουμε ότι είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτόν ακούγοντας τις σειρήνες, δεν υπάρχει δύναμη στο κόσμο να μας αναγκάσει σε αυτό. [...] Θα αγωνιστούμε για μια χώρα κυρίαρχη, σοσιαλιστική, δημοκρατική, ευημερούσα και βιώσιμη.»
Μπρούνο Ροντίγκες Παρίγια, Υπουργός Εξωτερικών της Κούβας στον ΟΗΕ, 26 Οκτώβρη 2016.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016
O Ρικάρντο Ροσεγιό νέος κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο
Ο υποψήφιος Ρικάρντο Ροσεγιό, του Νέου Προοδευτικού Κόμματος (PNP) είναι ο νέος κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, καθώς συγκέντρωσε το 41,87% των ψήφων. Δεύτερος ήρθε ο Ντέιβιντ Πρεμιερ, του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (PPD) με 39% των ψήφων , ο οποίος και αναγνώρισε την ήττα του και τηλεφώνησε στον αντίπαλό του για τα τυπικά “συγχαρητήρια”. Τα αποτελέσματα άρχισαν να μεταδίδονται μετά τις 15.00 που έκλεισαν οι κάλπες. Αυτή την Τρίτη 2,9 περίπου εκατομμύρια Πορτορικάνοι κλήθηκαν στις κάλπες για να εκλέξουν νέο κυβερνήτη, αντιπρόσωπο στη Ουάσινγκτον και νομοθετικό σώμα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ουγγαρία: Δεν θα κατατεθεί εκ νέου το αντιλαθρομεταναστευτικό νομοσχέδιο
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016, 11:08
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας δεν θα υποβάλει εκ νέου προς ψήφιση το νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει τη μετεγκατάσταση λαθρο «προσφύγων» και λαθρομεταναστών στη χώρα μετά την απόρριψή του από το κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν. «Επιχειρήσαμε να το εντάξουμε στην αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά δεν το καταφέραμε, καθώς η αντιπολίτευση συντάχθηκε με τις Βρυξέλλες» τόνισε ο Ορμπάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, η κυβέρνησή του θα πρέπει να καταρρίψει το σχέδιο κατανομής λαθρο «προσφύγων» μέσω ποσοστώσεων της Ε.Ε., χρησιμοποιώντας το υπάρχον σύνταγμα της χώρας μετά την απόρριψη της τροποποίησης από το κοινοβούλιο.
Στην ίδια συνέντευξή του, ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι οι Ούγγροι μετανάστες οι οποίοι ήδη εργάζονται στη Βρετανία δεν θα υποστούν αρνητικές συνέπειες μετά την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. Ο Ορμπάν, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι οι δυο τους συμφώνησαν σε αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι κομβικής σημασίας για τους περίπου 95.000 Ούγγρους που ήδη εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ανεπίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισπανία: Τα συνδικάτα απέρριψαν τις νέες δημοσιονομικές προσαρμογές εξαθλιωτικης λιτοτητας και φτωχειας που ζητά η Ευρωποεπιτροπή
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016, 04:18
Τα δύο κύρια ισπανικά συνδικάτα απέρριψαν τις νέες δημοσιονομικές προσαρμογές που εξετάζονται από την Ισπανία υπό την πίεση των αληταραδων των Βρυξελλών και ζήτησαν αύξηση του κατώτατου μισθού που βρίσκεται σήμερα στα 764 ευρώ τον μήνα. «Απορρίπτουμε σταθερά την προσαρμογή των 5,5 δισεκ. ευρώ που ζητάει η Ευρωποεπιτροπή», ανακοίνωσαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μαδρίτη ο γενικός γραμματέας της Γενικής Ένωσης Εργαζομένων (UGT) Πέπε Άλβαρεθ και ο επικεφαλής μιας άλλης μεγάλης συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας, των Εργατικών Επιτροπών (CCOO), Ιγκνάθιο Φερνάντεθ Τόχο.
Η Ισπανία παρουσίασε το 2015 δημόσιο έλλειμμα 5,1% του ΑΕΠ και δεσμεύθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα το μειώσει στο 4,6% το 2016 και στη συνέχεια στο 3,1% το 2017 και στο 2,8% το 2018. Ο προσωρινός προϋπολογισμός που διαβιβάσθηκε στα μέσα Οκτωβρίου από την κυβέρνηση του συντηρητικού Μαριάνο Ραχόι προέβλεπε ωστόσο έλλειμμα 3,6% την ερχόμενη χρονιά. Η Ευρωποεπιτροπή, η οποία θεωρεί πως, αν δεν ληφθούν νέα μέτρα, η Ισπανία θα καταγράψει έλλειμμα 3,8%, ζήτησε νέες προσαρμογές λιτοτητας και φτωχειας του Ισπανικου λαου.
Για τα συνδικάτα όμως, «είναι απαραίτητο να έχει η Ισπανία περιθώριο τουλάχιστον άλλου ενός χρόνου (δημοσιονομικής) ευελιξίας για να σταθεροποιήσει τους δημόσιους λογαριασμούς», σύμφωνα με τον Φερνάντεθ Τόχο. Μαζί με τον Άλβαρεθ ζητούν «μια επαναδιαπραγμάτευση» του χρονοδιαγράμματος για τη μείωση του ελλείμματος, ώστε η Ισπανία να έχει περιθώριο έως το 2019 για να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το όριο του 3%, το οποίο τίθεται από το ευρωπαϊκό σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας. Οι UGT και CCOO ζήτησαν αύξηση του κατώτατου μηνιαίου μισθού των 764 ευρώ στα 933 ευρώ σε δώδεκα μήνες. Η Ισπανία υπήρξε το 2015 μία από τις πιο δυναμικές οικονομίες της ευρωζώνης καταγράφοντας ανάπτυξη 3,2%. Για τη φετινή χρονιά, η κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη 2,9%, αλλά η ανεργία βρίσκεται στο 18,9%, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης έπειτα απ' αυτό της Ελλάδας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τραμπ επανέρχεται με την απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016, 10:12
Η απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στο αμερικανικό έδαφος, μια από τις προτάσεις του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επανεμφανίστηκε την Πέμπτη στον ιστότοπό του, αφού είχε αποσυρθεί για λίγες ώρες, επισήμως εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων. Η αμφιλεγόμενη πρόταση αυτή του Τραμπ, την οποία είχε κάνει τον Δεκέμβριο, όμως δεν επανέλαβε στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, επανήλθε χθες στον ιστότοπό του, αφού πολλοί δημοσιογράφοι επεσήμαναν την απουσία του μετά την εκλογή του την Τρίτη. «Το πρόβλημα βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης και θα ρυθμιστεί σύντομα» είχε απαντήσει τότε μέσω ανακοίνωσης η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, όταν ρωτήθηκε σχετικά.
Σε ανακοίνωσή του τον Δεκέμβριο του 2015 ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος είχε «ζητήσει να σταματήσει εντελώς η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, μέχρις ότου οι (Αμερικανοί) βουλευτές κατανοήσουν τι συμβαίνει». Στο ίδιο πλαίσιο ο Τραμπ είχε κάνει λόγο για «φριχτές επιθέσεις από ανθρώπους που δεν πιστεύουν παρά στην τζιχάντ και δεν τρέφουν κανέναν σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή» και για το «μίσος» πολλών μουσουλμάνων προς τους Αμερικανούς. Έκτοτε δεν είχε αναφερθεί στην πρόταση αυτή, αν και είχε παραμείνει στον ιστότοπό του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Περισσοτερες αδειες TV. Συμφωνια για τη συγκροτηση ΕΣΡ μετα την ατακτη υποχωρηση Παπα. Η κυβερνηση απεδεχθη με πρωτοβουλια Βουτση την υποψηφιοτητα του Αθανασιου Κουτρομανου που ειχε προτεινει η ΝΔ.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Εκθεση της Κομισιον για την Αλβανια σαν να μην υπαρχει Ελλαδα. Καμια αναφορα στις αλυτρωτικες θεσεις των Αλβανων, ουτε λεξη για τη μειονοτητα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ιερονυμος λεγοντας την Ορθοδοξη αληθεια, αναγορευθηκε επιτημος διδακτωρ του ΑΠΘ
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλβανια. Διχως αναφορα σε ημερομηνια εναρξης ενταξιακων διαπραγματευσεων της Αλκβανιας με την Ε.Ε. δημοσιευθηκε η ετησια εκθεση προοδου της Ευρωπαικης Επιτροπης. Το ζητημα θα συζητηθει τον επομενο μηνα στη Συνοδο Κορυφης των Ευρωπαιων ηγετων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Θρησκευτικα. Το ΣτΕ θα κληθει να αποφασισει για τις αλλαγες του μαθηματος των θρησκευτικων που αποφασισε ο τεως υπουργος Παιδειας Ν Φιλης, μετα το μπαραζ προσφυγων που κατατεθηκαν από γονεις μαθητων και την Πανελληνια Ενωση Θεολογων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Το πρωτο στην Ελλαδα Τμημα Ρωσικης Γλωσσας και Φιλολογιας και Σλαβικων Σπουδων εγκαινιαζεται σημερα στο Πανεπιστημιο Αθηνων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκαλυψη από τον Πουτιν. Για 3ο Παγκοσμιο Πολεμο μας πηγαινε ολοταχως η Χιλαρι ΚλιντονΑν ειχε καταφερει να κερδισει τις εκλογες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανησυχητικη εξελιξι με την Αλβανια. Καμια αναφορα από την Ευροενωση για την μειονοτητα
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λογω κρισης. «Καλπαζει» η φυματιωση στην Ελλαδα. Βασικες αιτιες οι κακες συνθηκες διαβιωσης, ο υποσιτισμος των πολιτων, και η αδυναμια προσβασης σε δομες υγειας εξαιτιας της οικονομικης κρισης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Το υπουργειο Οικονομικων σχεδιαζει ρυθμισεις για την εξαγορα τους. Νομιμοποιουνται καταπατημενες εκτασεις. Εδώ και 50 χρονια, ολες οι κυβερνησεις νομιμοποιουν απατεωνες που εχουν καταπατησει τεραστιες δημοσιες εκτασεις, οι οποιες τους παραχωρουνται με ένα μικρο αντιτιμο, ενώ κυνηγανε μεχρις αηδιας ολους τους πολιτες που εκαναν εργασιες αυθαιρετα σε δικο τους σπιτι η οικοπεδο!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Xωρίς κανένα έλεος για τους "μετριοπαθείς" φονιάδες στη Συρία... κτυπούν χωρίς λύπη τα ρωσικά πλοία τους δολοφόνους!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιχείρηση σκούπα του Συριακού στρατού στους τζιχαντιστές του Χαλεπίου...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα ΜΜΕ βρήκαν αδήλωτη βίλα του Poroshenko στην Ισπανία
Μόσχα, 11 Νοεμβρίου -RIA Novosti. Ο Petro Poroshenko, κατέχει μια βίλα στη Νότια Ισπανία, η οποία υπολογίζεται ότι στοιχίζει € 4.000.000. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε αυτό το εισόδημα της περιουσίας που αναφέρθηκε στο πρόγραμμα έρευνας 'Schema' [1] στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι 'UA: το πρώτο' και στο 'Radio Liberty'. Σημειώνεται ότι η Βίλα, που βρίσκεται κοντά στο θέρετρο της Μαρμπέγια, και επισημοποιήθηκε από την ισπανική εταιρεία Feruvita SL, ότι ανήκει στον Poroshenko. Το κτίσμα είναι ένα διώροφο αρχοντικό, χτισμένο το 1993, και είναι 1254 τ.μ., σε οικόπεδο 0. 26 εκτάρια και έχει επίσης πισίνα. Από την εταιρεία Feruvita SL αγόρασε αυτή τη γη το 2008. Προηγουμένως, Poroshenko έχει αναφερθεί για τα εισοδήματα του για το έτος 2015, η ισπανική βίλα στη λίστα δεν εμφανίζεται. Σύμφωνα με τον πολιτικό, εκεί αναφερόταν όλη η πολύτιμη κινητή και ακίνητη περιουσία που απέκτησε πριν γίνει Πρόεδρος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
Χτες, διαμαρτυρίες για την εκλογή Τραμπ, κυρίως από νέους, εκδηλώθηκαν σε δρόμους τουλάχιστον 10 μεγάλων αστικών κέντρων όπως το Σικάγο, η Νέα Υόρκη, το Λος Αντζελες, η Βοστώνη, το Ορεγκον, το Μισούρι, η Νεμπράσκα, η Μινεσότα, η Ομάχα, το Κάνσας Σίτι. Οι νεαροί φώναζαν συνθήματα κατά του νέου Προέδρου, όπως: «Δεν είσαι ο πρόεδρός μας», «Οχι στον Τραμπ - Οχι στην Κου Κλουξ Κλαν - Οχι στη ρατσιστική Αμερική».
Δεν εννοουν να το παρουν αποφαση ότι ο Τραμπ νικησε. Θα ειχαν λογικη οι διαδηλωσεις, εάν γινοντουσαν πριν τις εκλογες, και εναντια στο αντιδημοκρατικο εκλεκτορικο συστημα, που αλλον ψηφιζει ο λαος και άλλος βγαινει. Αλλα εάν αποδεχεσαι το εκλεκτορικο συστημα, δεν μπορεις να διαμαρτυρεσαι μετα που ο άλλος νικησε. Βεβαια, για να λεμε ολη την αληθεια, ο πρωτος που εκανε λογο προεκλογικα για διαδηλωσεις εάν δεν νικουσε, ηταν ο Τραμπ…
Ο πρώην δήμαρχος Ν. Υόρκης, που φημολογείται πως θα αναλάβει υπουργός Δικαιοσύνης, Ρ. Τζουλιάνι, μιλώντας στο δίκτυο «Φοξ», αποκάλεσε τους νεαρούς «κλαψιάρηδες» και τους συνέστησε να κάνουν υπομονή ένα χρόνο «και εάν δουν πως δεν ζουν σε καλύτερη Αμερική, να ξαναβγούν στους δρόμους φωνάζοντας...».

1 σχόλιο:

e-h είπε...



Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί»: Nα σπάσουμε τον αποκλεισμό κατά της Κούβας! Πρόσκληση - Συζήτηση, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, 7μμ
Παρασκευή 11/11, 7μμ
Συζήτηση με τον Πρέσβη της Κούβας
Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες
Προβολή Βίντεο και Μουσική
Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» - Διεθνές Βήμα, Σόλωνος 142, 3ος όροφος
Είναι ώρα να σπάσουμε τον αποκλεισμό κατά της Κούβας!
Ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός επιβάλλεται από τις ΗΠΑ ενάντια στον λαό της Κούβας από τότε που τόλμησε να κηρύξει την ανεξαρτησία του από την αυτοκρατορία τους – ουσιαστικά και οριστικά αυτή τη φορά, με τη σημαία του σοσιαλισμού.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 26 Οκτώβρη ψήφισε για πολλοστή φορά υπέρ της άρσης του εμπάργκο, αλλά για πρώτη φορά με τόσο εκκωφαντικό τρόπο. Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει προχωρήσει, τα τελευταία χρόνια, σε επί μέρους τροποποιήσεις του σχετικού νομικου πλαισίου. Όμως παρά τις επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες, παραμένουν ενεργές οι θεμελιακές διατάξεις που στραγγαλίζουν τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης της σοσιαλιστικής Κούβας.
«Αποφασίσαμε ήδη τον δρόμο μας προς το μέλλον και γνωρίζουμε ότι είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτόν ακούγοντας τις σειρήνες, δεν υπάρχει δύναμη στο κόσμο να μας αναγκάσει σε αυτό. [...] Θα αγωνιστούμε για μια χώρα κυρίαρχη, σοσιαλιστική, δημοκρατική, ευημερούσα και βιώσιμη.»
Μπρούνο Ροντίγκες Παρίγια, Υπουργός Εξωτερικών της Κούβας στον ΟΗΕ, 26 Οκτώβρη 2016.