Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Κυριακη 13 Νοεμβριου 2016


Υπαρχουν ακομα 20 διαθεσιμες εκλογικες ψηφοφοριες
Με 600.000 λιγότερες ο Τραμπ βγήκε πρόεδρος Made in USA
Τραμπ 60.265.858 ψηφοι 290 εκλεκτορες
Κλιντον 60.839.922 ψηφοι 228 εκλεκτορες
----------------------------------------------------------------------------------------------------
"Kανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό"
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό! Παρέμβαση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ στη ΔΕΗ.
Την ώρα που χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση και κινδυνεύουν να βρεθούν στο σκοτάδι ή έχουν ήδη κομμένο ρεύμα, η διοίκηση της ΔΕΗ, με πρόσχημα τους διακανονισμούς που έχει εξαγγείλει και (με πολλές δυσκολίες για τους οφειλέτες) πραγματοποιεί, προχωράει σε εκβιασμούς απέναντι στα λαϊκά νοικοκυριά σε σχέση με την προκαταβολή και τις δόσεις που ζητάει για να προχωρήσει ο διακανονισμός, απειλώντας και σε πολλές περιπτώσεις κάνοντας νέες διακοπές. Στη ΔΕΗ Δυτικής Θεσσαλονίκης (και όχι μόνο) αρνούνται να προχωρήσουν σε διακανονισμούς με μικρή προκαταβολή και μεγάλο αριθμό δόσεων, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις οικογένειες ανέργων ή χαμηλοσυνταξιούχων που έχουν συσσωρεύσει μεγάλα χρέη, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την επανασύνδεση του ρεύματος από τους ίδιους τους οφειλέτες ή το κίνημα.
Με εκφράσεις δε του τύπου "ρευματοκλοπή" για όσους κάνουν επανασύνδεση μόνοι τους (πράγμα που φυσικά αλλά και νομικά δεν ισχύει, αφού ο μετρητής καταγράφει τις κιλοβατώρες που καταναλώνονται) προσπαθεί να προκαλέσει τον κοινωνικό αυτοματισμό χωρίζοντας τους καταναλωτές των λαϊκών νοικοκυριών σε συνεπείς και κλέφτες ή “μπαταξήδες”. Με μια πολιτική απόλυτα συνυφασμένη μ' αυτή των τραπεζών για τα δάνεια των λαϊκών νοικοκυριών, στα οποία με παρόμοιο τρόπο αντιμετωπίζονται οι δανειολήπτες, κι έχοντας την κάλυψη κυβέρνησης και Ε.Ε., δείχνουν να τους αφήνει αδιάφορους το ποιος έχει φέρει την κοινωνική πλειοψηφία σ' αυτή την κατάσταση, με τις απολύσεις, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την ακατάσχετη φοροληστεία κι όλα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί με τα μνημόνιά τους.
Την ίδια στιγμή βέβαια η ΔΕΗ "ξεχνά" να κατεβάσει το διακόπτη σε μεγάλες βιομηχανίες, κανάλια και κόμματα που της χρωστούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ... Να μην ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Αυτοί που μας έχουν αφήσει χωρίς δουλειά, μισθό και ψωμί για την οικογένειά μας, θέλουν τώρα να μας αφήσουν και στο σκοτάδι! Ενέργεια και νερό είναι κοινωνικά αγαθά για όλους - Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και νερού - Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος, νερού, πετρελαίου, φυσικού αέριου - Διακανονισμοί αποπληρωμής με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη Κανένας μόνος απέναντι στην κρίση! Κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη, ρεύμα, νερό και θέρμανση!
laikisynelefsidsynth.blogspot.gr
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μολδαβία: Άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016, 10:52
Άνοιξαν οι κάλπες στην Μολδαβία για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο οποίος διεξάγεται σήμερα. Είναι η πρώτη φορά από το 1997 που ο αρχηγός του κράτους εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία, μετά την απόφαση που έλαβε τον Μάρτιο το Συνταγματικό Δικαστήριο. Στην κάλπη η Προεδρία κρίνεται ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους κατά τον α γύρο των εκλογών πριν από δεκαπέντε ημέρες. Πρώτος ήταν με 48,5% ο Ίγκορ Ντόντονο οποίος έχει προαναγγείλει δημοψήφισμα για να ανατραπεί η συμφωνία διασύνδεσης με την ΕΕ, ενώ η υποψήφια του φιλοευρωπαϊκού στρατοπέδου Μάια Σάντου είχε λάβει 38,2%. Πρώην σοβιετική δημοκρατία των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρουμανία , η Μολδαβία βυθίστηκε στο χάος το 2015όταν διαπιστώθηκε ότι ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ποσό που ισοδυναμεί με το 15% του ΑΕΠ της χώρας, είχε εξαφανιστεί από το τραπεζικό σύστημα.
Ακολούθησαν μαζικές διαδηλώσεις με τη συμμετοχή τόσο φιλοευρωπαίων όσο και φιλορώσων, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η ΕΕ ανέστειλαν τη χρηματοδότηση της χώρας. Η Σάντου, πρώην οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας και υπουργός παιδείας, έχει προειδοποιήσει ότι η χώρα, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό για την ενέργειά της στη Ρωσία, δεν θα πρέπει να πέσει ξανά υπό τον έλεγχο της Μόσχας. Ο Ντόντον, αντίθετα, έχει προαναγγείλει δημοψήφισμα για ακύρωση της Συμφωνίας Διασύνδεσης με την ΕΕ με στόχο την στροφή της χώρας στην Ευρωασιατική Τελωνειακή Ένωση, στην οποία κυριαρχεί η Μόσχα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βουλγαρία: Ένας πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας φαβορί για την προεδρία
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016, 11:56
Οι Βούλγαροι προσέρχονται στις κάλπες σήμερα για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, σε μια ψηφοφορία που μπορεί να οδηγήσει στην πτώση του συντηρητικού πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ σε περίπτωση νίκης του φαβορί, του σοσιαλιστή υποψηφίου ο οποίος θεωρείται προσκείμενος της Μόσχας. Περίπου 6,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών μεταξύ της προέδρου του κοινοβουλίου Τσέτσκα Τσάτσεβα, 58 ετών, υποψήφιας του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος GERB και του 53χρονου στρατηγού Ρούμεν Ράντεφ ο οποίος μέχρι φέτος το καλοκαίρι ήταν διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων πριν δεχτεί το χρίσμα των σοσιαλιστών. Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος ασκεί δεύτερη θητεία, κινδυνεύει να μην παραμείνει στην εξουσία: έχει δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί «από απόψε» σε περίπτωση ήττας της Τσάτσεβα, εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει σε μια περίοδο αβεβαιότητας γι αυτή τη φτωχή χώρα της ΕΕ.
Στο βουλγαρικό κοινοβουλευτικό σύστημα, η εκλογή νέου προέδρου, ο οποίος έχει ρόλο κυρίως εθιμοτυπικό, δεν συνεπάγεται την παραίτηση της κυβέρνησης και τον σχηματισμό νέας. Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 6 Νοεμβρίου, ο στρατηγός Ράντεφ, εντελώς νέος στην πολιτική, εξέπληξε τους πάντες καθώς επικράτησε της αντιπάλου του λαμβάνοντας τουλάχιστον τρεις μονάδες περισσότερες από αυτήν. Ο στρατιωτικός αυτός που θεωρείται προσκείμενος της Ρωσίας, πιστεύεται ότι θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου --σύμφωνα με δημοσκοπήσεις-- για να διαδεχτεί τον απερχόμενο πρόεδρο Ρόσεν Πλεβνέλιεφ που προέρχεται από το κυβερνών κόμμα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα «πρόβλεψη» από τον Μάικλ Μουρ: Ο Τραμπ δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία του
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016, 07:00
Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε προεξοφλήσει την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Τώρα επιστρέφει με μία ακόμη πιο «ηχηρή» πρόβλεψη: Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία του! Όπως υποστηρίζει ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και αμφιλεγόμενος για πολλούς ακτιβιστής, Μάικ Μουρ, ο Τραμπ είτε θα παραιτηθεί είτε θα υποχρεωθεί να αποχωρήσει λόγω καταγγελιών και καταδίκης του.
«Δείτε τι θα γίνει: Δεν θα υπομείνουμε τον Τραμπ για τέσσερα χρόνια, γιατί δεν έχει ιδεολογία, παρά μόνο την ιδεολογία του Ντόναλντ Τραμπ» δήλωσε ο Μουρ στο MSNBC. «Και όταν έχεις έναν ναρκισσιστή σαν κι αυτόν, που είναι τόσο ναρκισσιστής ώστε όλα (να θεωρεί) πως περιστρέφονται γύρω από αυτόν, μπορεί ακόμη και χωρίς πρόθεση να παραβιάσει νόμους -και θα παραβιάσει νόμους- γιατί το μόνο που σκέφτεται είναι τι είναι καλύτερο για εκείνον» συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς δε αν θα ευχόταν να... αρρωστήσει ο νέος πρόεδρος, ήταν αποστομωτικός: «Όχι. Είναι ήδη άρρωστος καθώς και ρατσιστής, μισογύνης, ένας αυταρχικός». Ο ίδιος συμμετέχει ενεργά στις διαδηλώσεις κατά του Τραμπ από την επομένη των εκλογών και καλεί σε αντίσταση τους Αμερικανούς. «Θα αντιταχθούμε και αυτό θα συνεχιστεί, απόψε και το επόμενο βράδυ και το επόμενο βράδυ. Και αυτό που θα έχει να κάνει είναι να τοποθετήσει τον Τζουλιάνι στη θέση του γενικού εισαγγελέα ή στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αυτή θα είναι μαζική αντίσταση. Οι γυναίκες καλούν ένα εκατομμύριο γυναίκες να διαδηλώσουν την ημέρα της ορκωμοσίας και θα είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει γίνει ποτέ κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας προέδρου» τόνισε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Bενεζουέλα: Συμφωνία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για έξοδο από την κρίση
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016, 00:48
Σε συμφωνία για ειρηνική και δημοκρατική έξοδο από την κρίση κατέληξαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP). «Συμφωνήσαμε ότι οι πολιτικές μας διαφορές μπορούν να επιλυθούν μόνο εντός του θεσμικού πλαισίου και στη βάση ενός δημοκρατικού, ειρηνικού και εκλογικού δρόμου» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωσή τους. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα, οι δύο πλευρές είχαν σειρά διαβουλεύσεων προκειμένου να καταλήξουν σε μία κοινή συμφωνία για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Προφυλακιστέος ο επικεφαλής της Cumhuriyet
Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016, 23:24
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επικεφαλής της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet, Ακίν Αταλάι, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή για «τρομοκρατικές δραστηριότητες». Οι τουρκικές Αρχές, εκτός του Αταλάι, έχουν συλλάβει άλλα εννέα στελέχη της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής σύνταξης. Η εφημερίδα, η οποία ιδρύθηκε το 1924, κατηγορείται για στήριξη στις τρομοκρατικές δραστηριότητες τόσο των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ, όσο και του Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο τελευταίος θεωρείται, κατά την τουρκική σουλτανικη δικτατορικη κυβέρνηση, ως ο εμπνευστής και διοργανωτής της αποτυχημένες απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου, σχεδιασε ο ιδιος ισλαμοφασιστας σουλτανος Ερντογαν, όπως εχει γινει ξεκαθαραο πλεον.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σόρος πίσω από τις διαδηλώσεις κατά του Τραμπ
Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016, 21:04
Η επόμενη ημέρα της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκει τις ΗΠΑ αντιμέτωπες με μεγάλη αναστάτωση που η χώρα είχε να δει από τις διαδηλώσεις για τον πόλεμο του Βιετνάμ. Οι ταραχές αναστάτωσαν το Πόρτλαντ (πολιτεία Όρεγκον), το Σικάγο (πολιτεία Ιλινόις) και τη Νέα Υόρκη, καθώς και 25 άλλες μεγάλες αμερικανικές πόλεις, ασχέτως αν ψήφισαν «μπλε» (Δημοκρατικούς) ή «κόκκινο» (Ρεπουμπλικάνους). Την ίδια στιγμή τα περισσότερα Πανεπιστήμια και Κολέγια ανέστειλαν τη λειτουργία των μαθημάτων και τη διεξαγωγή εξετάσεων, «ώσπου να επικρατήσει ηρεμία στον φοιτητικό κόσμο». Στο Πόρτλαντ, όπου υπήρξε και ο πρώτο τραυματίας διαδηλωτής από πυροβολισμό, η αστυνομία έχει ανακοινώσει πως η πόλη βρίσκεται σε «γενική αναταραχή». Την ώρα που βίαιες συγκρούσεις μετέτρεπαν σε πεδίο μάχης το κέντρο αμερικανικών μεγαλουπόλεων, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter του: «Μόλις είχα μία πολύ ανοικτή και επιτυχή προεδρική εκλογή. Τώρα, οι επαγγελματίες διαδηλωτές, υποκινούμενοι από τα Μέσα, διαμαρτύρονται. Πολύ άδικο!».
Δάκτυλος Σόρος
Όπως αποκαλύπτεται, αρκετές από τις αντι-Τραμπ διαδηλώσεις έχουν οργανωθεί από εκείνους που χρηματοδότησαν την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον, αλλά κυρίως από τον μεγαλοεπενδυτή Τζωρτζ Σόρος. Όπως διέρρευσε το Wikileaks, στα emails του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Ποντέστα, υπάρχουν μηνύματα που δείχνουν ότι ο Σόρος χρηματοδοτούσε το MoveOn.org καθώς και άλλους οργανισμούς που εναντιώνονταν στον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ. Σε δελτίο Τύπου του MoveOn.org το απόγευμα της Τετάρτης για τις διαδηλώσεις επισημαίνεται: «Δεκάδες οργανώσεις καλούν σε ειρηνικές διαδηλώσεις έξω από τον Λευκό Οίκο, σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη χώρα για να τονιστεί η αντίθεσή τους εναντίον του μισογυνισμού, του ρατσισμού, της Ισλαμοφοβίας και της ξενοφοβίας». Ο ηλικίας 81 χρόνων Τζωρτζ Σόρος, που κέρδισε στοιχηματίζοντας υπέρ του Brexit, είχε δηλώσει πρόσφατα στο Newsweek: «Δεν είμαι εδώ για να σας πως ευχάριστα. Η κατάσταση θα γίνει πιο σοβαρή και δύσκολη από εκείνη που έχω γνωρίσει στην καριέρα μου. Θα θυμίζει την εποχή μετά το οικονομικό κραχ, στη δεκαετία του ‘30». Στις προβλέψεις του για τις ΗΠΑ περιλαμβάνονταν «ταραχές», «αστυνομοκρατία», ακόμη και «ταξικός πόλεμος».
Νέα τάξη πραγμάτων
«Η μεταρρύθμιση προκαλεί τρόμο σε εκείνους που κέρδιζαν από την παλιά τάξη πραγμάτων» γράφει ο Arthur M. Schlesinger ο νεότερος, στο βιβλίο του «The Crisis of the Old Order». «Ποιοι όμως είναι οι αντι-Τραμπ διαδηλωτές που υποστηρίζουν ότι ανήκουν σε "προοδευτικές τάσεις", αρνούμενοι να αποδεχτούν το εκλογικό αποτέλεσμα;» αναρωτιέται από τη μεριά του σε άρθρο του ο δρ. Paul Craig Roberts. Για να απαντήσει: «Είναι κάποιοι που χρηματοδοτούνται από την ολιγαρχία με στόχο να αποδυναμώσουν την προεδρία του Τραμπ, πριν ακόμη αναλάβει την εξουσία, όπως συνέβη με το "Σχέδιο Μάρσαλ της Γερμανίας’" και πολλών "Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων" που είχαν χρηματοδοτήσει τους φοιτητές στο Κίεβο να διαμαρτυρηθούν εναντίον της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης και να προετοιμάσουν το κατοπινό πραξικόπημα (που έριξε από την εξουσία τον Γιανουκόβιτς)». Το CNN μετέδωσε πως «για πολλούς Αμερικανούς σε ολόκληρη τη χώρα η νίκη του Τραμπ είναι ένα αποτέλεσμα που απλώς αρνούνται να αποδεχθούν». Με το σκεπτικό ότι ο Τραμπ έχει εκφρασθεί εναντίον της επικράτησης του θεσμού του «ελεύθερου εμπορίου», από το οποίο κερδίζει αποκλειστικά και μόνο η ολιγαρχία, δεν είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Γροθιά στο στομάχι το “Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ”, η νεα ταινια του Κεν Λοουτς
της Αφροδίτης Τζιαντζή
«90 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μήνα στη Μ.Βρετανία λίγο αφού αξιολογούνται ως “ικανοί προς εργασία”. Ανάμεσα στο Δεκέμβρη του ‘11 και το Φεβρουάριο του ‘14 πέθαναν 2.380 βρετανοί πολίτες, λίγους μήνες αφού η αίτησή τους για επιδομα υποστήριξης διακόπηκε αφού η “αξιολόγηση” (που διενεργείται από ιδιωτική εταιρεία για λογαριασμό των... κρατικών υπηρεσιών πρόνοιας) τους βρήκε “ικανούς προς εργασία”» Εφημερίδα Γκάρντιαν – Αυγουστος 2015
«Στελέχη της ATΟS (της ιδιωτικής εταιρείας που διενεργεί “αξιολογήσεις ικανότητας προς εργασία”) διέταξαν ανάπηρο να παρουσιαστεί σε επιτροπή αξιολόγησης για επίδομα αναπηρίας, δύο μήνες αφού είχε πεθάνει Welfare Weekly (Προνοιακά Νέα) – Φεβρουάριος ‘14
«Κάτοικοι στο Μπρίστολ σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα, για να αποτρέψουν την “εκδικητική έξωση” μητέρας με 5 παιδιά, που παραπονέθηκε στο σπιτονοικοκύρη για την υγρασία. Οι “εκδικητικές εξώσεις” είναι πλέον κοινή πρακτική υποστηρίζουν οργανώσεις για το δικαίωμα στη στέγη» Bristol Post, Σεπτέμβριος 2016
Δεν ξέρουμε ποιές από τις παραπάνω, συνήθως μονόστηλες, ειδήσεις τράβηξαν το ενδιαφέρον του Πολ Λάβερτι, του επί χρόνια συνεργάτη και σεναριογράφου του Κεν Λόουτς ή αποτέλεσαν έμπνευση για να γράψει το λιτό, μουντό, αλλά ανθρώπινο, τόσο ανθρώπινο «Εγώ Ο Ντάνιελ Μπλέικ»
Το μόνο σίγουρο είναι ότι με μία διόλου μελό, αλλά σκληρή, ρεαλιστική όσο και τρυφερή ταινία, καταφέρνει να κάνει το θεατή όταν βγαίνει από το σινεμά να νιώθει οργή και μίσος για όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν τις ζωές μας σαν αριθμούς, τους τεχνοκράτες – αξιολογητές «κόφτες» επιδομάτων, μισθών και συντάξεων. Είτε αυτοί είναι νεοφιλελεύθερα γραβατοφορεμένα στελέχη της μετα-θατσερικής και μετά-μπλερικής Αγγλίας (πλέον της Αγγλίας των Τόρις και του Μπρέξιτ), είτε φοράνε το ελεήμον προσωπείο του (ναυαγισμένου) «παράλληλου προγράμματος» και μοιράζουν με το σταγονόμετρο κουπόνια σούπερ μάρκετ και συνταγές για γεμιστά, είτε φοράνε μαντήλι στο πέτο και μετατρέπουν τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα, είτε είναι οι 30άχρονες βοηθοί τους που αναλαμβάνουν να βαφτίσουν τον «υποκατώτατο» μισθό πείνας ως προϊόν «συλλογικής διαπραγμάτευσης». Αν η έκφραση «γροθιά στο στομάχι» είναι κάτι περισσότερο από σχήμα λόγου, τότε ταινίες σαν το «Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ», σίγουρα ταρακουνάνε και τον Ελληνα θεατή, που αναγνωρίζει στο ρημαγμένο Νιούκαστλ της Βόρειας Αγγλίας σκηνές γνώριμες και στην Ελλάδα, που ωστόσο στο βαθιά υφεσιακό τοπίο της δεύτερης-φοράς-μνημονιακής Αριστεράς βιώνουμε με πιο χαοτικό και βάναυσο τρόπο.
Μπορεί η ταινία του Λόουτς να μην κάνει τους θεατές να θέλουν να βγουν στους δρόμους και να τα κάνουν όλα λαμπόγυαλο έξω από τα κατά τόπους ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας), ΟΑΕΔ, υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, αλλα τουλάχιστον να προβληματιστουν για το πώς μπορούν να κάνουν κάτι συλλογικά για τους δικούς μας Ντάνιελ Μπλέικ, της διπλανής ή της δικής μας πόρτας. Του διαμερίσματος με το κομμένο ρεύμα, της μητέρας που δεν έχει να πληρώσει το νοίκι, του κόκκινου στεγαστικού δανείου, των 9 στους 10 ανέργους που δεν «δικαιούνται» επίδομα εργασίας και αντί αυτού τους προτείνεται να δουλέψουν τζάμπα για τους εργοδότες τους ή να διαγκωνιστούν για ένα «κοινωφελές» 6άμηνο ή για ένα «βάουτσερ» ανέργων. Η λέξη «στρατευμένος» είναι πολύ στενή για να περιγράψει το σινεμά του σπουδαίου αριστερού σκηνοθέτη Λόουτς, που αν είναι σε κάποια υπόθεση στρατευμένος, αυτή είναι η υπόθεση της απελευθέρωσης του ανθρώπου.
"prin"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνελήφθησαν 6 νεοναζί για τη δολοφονία του «Μοτορόλα»!
Posted on 13/11/2016
Στις 11 Νοεμβρίου οι αρχές της ΛΔ Ντονιέτσκ συνέλαβαν έξι άτομα με την κατηγορία της συμμετοχής στη δολοφονία του θρυλικού διοικητή «Μοτορόλα» (Αρσέν Παβλόφ http://wp.me/p4I1po-VX). Σύμφωνα με το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της ΛΔ Ντονιέτσκ και οι έξι είναι ενεργά μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης «Μισανθρωπική Μεραρχία» (Misanthropic Division), η οποία με βίντεό της στο διαδίκτυο (δείτε εδώ: https://youtu.be/xN4ofHEXKTw) είχε αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία του «Μοτορόλα». Και οι έξι φέρονται να ομολόγησαν τη συμμετοχή τους. Η νεοναζιστική Μισανθρωπική Μεραρχία είναι μια αδελφότητα οργανώσεων με κέντρο τη Ρωσία και την Ουκρανία και μικρά παραρτήματα σε άλλες χώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στη ρωσική εκδοχή της υποστηρίζει ανοιχτά απ’ την αρχή του πολέμου στο Ντονμπάς την ουκρανική κυβέρνηση διατηρώντας αδελφικές σχέσεις με τα ουκρανικά φασιστικά τάγματα, όπως το Αζόφ, και τον περίφημο Δεξιό Τομέα. Μάλιστα η επιτυχής ολοκλήρωση της «Αντιτρομοκρατικής Επιχείρησης» του ουκρανικού κράτους (όπως ονομάζεται ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει στο Ντονμπάς) περιλαμβάνεται μέσα στους 12 σκοπούς της οργάνωσης. Πριν ένα μήνα τα μέλη της Μισανθρωπικής Μεραρχίας συμμετείχαν και στην φασιστική φιέστα της «Πορείας των Εθνών» που διοργάνωσε στο Κίεβο το τάγμα Αζόφ .
Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός της ΛΔ Ντονιέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχάρτσενκο είχε ανακοινώσει ότι θεωρεί σχεδιαστές της δολοφονίας του «Μοτορόλα» το νο2 των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας Vitaly Malikov και τον επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στο ελεγχόμενο απ’ το ουκρανικό κράτος τμήμα του Ντονμπάς, Oleksandr Kuts. Αυτοί οι δύο θεωρείται ότι διατηρούσαν ανοιχτούς διαύλους με τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης που είχαν παρεισφρύσει στο έδαφος της ΛΔ Ντονιέτσκ έχοντας την επίβλεψη της επιχείρησης, την οποία έφεραν εις πέρας τα μέλη της Μισανθρωπικής Μεραρχίας. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν σε καθημερινή βάση αμάχους. Δείτε εδώ ένα χθεσινό βίντεο από τον βομβαρδισμό της κωμόπολης Μπριάνκα στη ΛΔ Λουγκάνσκ με θύμα έναν άμαχο άνδρα: https://youtu.be/J3fRiUHAlRI Από τον βομβαρδισμό χτυπήθηκε επίσης τοπικός υποσταθμός ηλεκτρικού ρεύματος αφήνοντας 21.000 ανθρώπους χωρίς ρεύμα και 40 ανθρακωρύχους εγκλωβισμένους σε ορυχείο, οι οποίοι ευτυχώς κατάφεραν να απεγκλωβιστούν μόνοι τους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
"ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ!" ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ο Φίλης για τον Τσίπρα...
«Έκανα ό,τι έκανα σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Και οι δηλώσεις μου για τον Ιερώνυμο και την Εκκλησία από το Μέγαρο Μαξίμου έγιναν με εντολή του»...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
“Δεν θα βάλετε εγγυητή στην Κύπρο την Τουρκία που είναι αγκαλιά με το ISIS”! Άρθρο κόλαφος
Νοεμβρίου 12, 2016
Ο Σενάρ Λεβέντ γνωστός τουρκοκύπριος δημοσιογράφος γράφει ένα άρθρο με το οποίο απευθύνεται προς τον Ακιντζί,τον κατοχικό “ηγέτη” …Και όπως πάντα είναι ένα άρθρο που “τσακίζει” την Τουρκία.Μπορεί να απευθύνεται στον Ακιντζί,αλλά καλό είναι να το διαβάσουν πολύ προσεκτικά στη Λευκωσία,όσοι σπεύδουν να προσχωρήσουν στο δόγμα “λύση εδώ και τώρα”.
Σενέρ Λεβέντ
“Δεν βγαίνει η φωνή σου… Αντιληπτό πως το δεύτερο δεν είναι τόσο εύκολο όσο το πρώτο… Είναι εύκολο να συγχαίρεις τον Ερντογάν, αλλά δύσκολο να καταγγέλλεις την φυλάκιση του Σελαχαττίν Ντεμιρτάς… Σε ολόκληρη εφημερίδα ¨Τζουμχουριέτ¨ έγινε αστυνομική έφοδος και μια κουβέντα δεν είπες… Η εκλεγμένη δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ ρίχτηκε στην φυλακή και από σένα πάλι δεν ακούστηκε η φωνή σου… Όταν μέσα στα μαύρα χαράματα έγινε έφοδος και πήραν 9 βουλευτές μεταξύ των οποίων τους συμπροέδρους του HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουξεκντάγ και σε αυτό δεν είχες τίποτε να πεις…
Μήπως λες “τι μας νοιάζει εμάς, εμείς να κάνουμε την δουλειά μας” ; Ναι αλλά όταν συνέχαιρες τον Ερντογάν ως “ήρωα της δημοκρατίας” και ως “θύμα πραξικοπήματος” δεν σκέφτηκες “τι μας νοιάζει εμάς”… Τον συνεχάρης… Του μετέφερες την αγάπη σου για την δημοκρατία… Μα αφού τότε τον συνεχάρης, τώρα δεν πρέπει να κάνεις καταγγελία ; Ή μήπως κατά την γνώμη σου αυτά που γίνονται τώρα, γίνονται από αγάπη για την δημοκρατία ; Αυτή είναι η δημοκρατία που θαυμάζεις και μας λες ¨Το μόνο λιμάνι που έχουμε να καταφύγουμε είναι η Τουρκία¨ ; Και υπάρχουν κι άλλα ακόμη χειρότερα… Τα έγγραφα Wikileaks…. Εάν δεν ξέρεις να στα πω εγώ…Πρόκειται για μέιλ της Χίλαρι Κλίντον…Κοίτα τι περιέχουν…Κοίτα τι διέρρευσε και αποκαλύφθηκε… Η ISIS δημιουργήθηκε από τις HΠΑ για να ανατρέψει τον Καντάφι και τον Άσαντ…Και ποιόν έβαλαν επικεφαλής ξέρεις ; Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν… Ποιος ήταν ο στόχος ; Να αποκτήσουν τα πετρέλαια που θα καταλάμβανε η ISIS στην Συρία. Και επικεφαλής αυτή της δουλειάς για τα πετρέλαια, τοποθετήθηκε εκεί ο γαμπρός του Ερντογάν, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ…
Ήταν γνωστό από παλιά πως ο Ερντογάν σχετιζόταν με τους ψυχοπαθείς της ISIS που κόβουν κεφάλια. Τώρα λοιπόν με αυτή την αλληλογραφία αυτό ξεκαθαρίζει. Εσύ λοιπόν Μουσταφά σε αυτουνού την αγκαλιά αγωνίζεσαι να μας πετάξεις ; Για αυτό πηγαίνεις στον Μοντ Πελερίν ; Και δηλαδή θα πείσεις τον Νίκο να το δεχτεί και νομίζεις πως επειδή οι Ελληνοκύπριοι είναι πολύ χαζοί θα το δεχτούν, ε ; Άστα αυτά Μουσταφά, άστα… Πάνε πάρε καθαρό αέρα εκεί… Μετά γύρνα στο σπίτι σου… Μάζεψε την βαλίτσα σου και βγες για βόλτα με τους συνταξιούχους… Όπως εσύ, έτσι και εγώ είμαι Κύπριος. Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι υπόλοιποι για αυτό το θέμα και δεν με αφορά. Αλλά εάν εσύ επιδιώκεις να μας καθίσει στο κεφάλι μας ένα κράτος κολλητό με την ISIS, τότε θεωρώ πως εσύ παραβιάζεις τα ανθρώπινα δικαιώματα μας.
Επικεφαλής της Τουρκίας υπάρχει ένας αρχηγός και μια συμμορία που θα έπρεπε να δικαστούν σε διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου… 600.000 άτομα ξεψύχησαν στην Συρία. 4 εκατομμύρια πρόσφυγες σε άθλια κατάσταση. Χιλιάδες παιδιά έγιναν τροφή για τους καρχαρίες στις θάλασσες μας. Δεν έμεινε αγριότητα στην οποία να μην γίνουμε μάρτυρες. Και εσύ ακόμη μας λες πως ¨Το μόνο λιμάνι που έχουμε να καταφύγουμε , είναι η Τουρκία ¨; Δηλαδή θα μας βάλεις στο κεφάλι μας ως εγγυητή ένα κράτος που δεν έμεινε τίποτα που να μην το κάνει στους πολίτες του, την ώρα που γυρνά αγκαλιά με την ISIS ;
Το άρθρο σε μετάφραση από τα tourkikanea.gr