Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Τριτη 26 Σεπτεμβριου 2017



Επειδή δεν το έχουν καταλάβει πολλοί, το κάνω θέμα και από εδώ, λίγο πιο αναλυτικά...
Στις 15 Ιουνίου υπήρχε προγραμματισμένη άφιξη στην Θεσσαλονίκη του Νεντανιάχου. Ο δολοφόνος, ο οποίος ήρθε στην χώρα μας, για να επισημοποιήσει την συμφωνία για την δημιουργία του Αγωγού East Med ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο,την Κύπρο, την Ιταλία και το Ισραήλ και σαν βάση έχει την κλοπή του φυσικού Αερίου που διαθέτει το κοίτασμα Λεβιάθαν και είναι Παλαιστινιακής ιδιοκτησίας.
Το ΚΚΕ, αντί να κάνει μαζικό κάλεσμα για συγκέντρωση κατά του σφαγέα των Παλαιστινίων και ηγέτη του Κράτους Κατοχής της Παλαιστίνης, αλλά κυριότερα κατά των σχεδίων της κλοπής του φυσικού πλούτου ενός άλλου λαού,κάνει αποπροσανατολιστικό κάλεσμα έξω από το Αρχηγείο του ΝΑΤΟ, για τις 24 Ιουνίου. Παράλληλα, την τελευταία στιγμή κάνει κάλεσμα φωτοβολίδα για να καλυφθεί, με την συμμετοχή το πολύ 40 ατόμων που δεν εμφανίστηκαν ποτέ.
Το κεντρικό βίντεο του καλέσματος για το Αρχηγείο του ΝΑΤΟ (βίντεο) μάλιστα, αναρτάται στο διαδίκτυο 4 μόλις μέρες, πριν την προγραμματισμένη από καιρό, επίσκεψη του σφαγέα Νεντανιάχου.
Παράλληλα το ΚΚΕ, εκτός από μία πολύ γενική και αναίμακτη καταδίκη μέσα από ένα άρθρο για την δημιουργία του East Med, στην οποία δεν αναφέρει πως υπάρχει κλοπή του πλούτου των Παλαιστινίων, συνεχίζει να συναινεί στην παγίδα που έχει στηθεί κατά του Παλαιστινιακού λαού κάνοντας συμμαχία με την Παλαιστινιακή Αρχή που αποτελεί έναν μπράβο στην περιοχή για λογαριασμό των συμφερόντων του Ισραήλ

Σχολιο.- Επίσης να υπενθυμίσω πως ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως, εκτός από το PFLP, την ΚΟΕ και το Μέτωπο Καναφάνι δεν έβαλε στην συγκεκριμένη συγκέντρωση το θέμα του Αγωγού. Ο Αγωγός East Med, ο οποίος περικλείει όσα δεινά έχουν συμβεί σε όλες τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου και είναι ότι πιο σοβαρό ζήτημα μπορεί να υπάρξει
Και το ΕΠΑΜ στην ανακοινωση του Τομεα Θεσσαλονικης κατηγγειλε την κλοπη των πλουτοπαραγωγικων πηγων τω Παλαιστινιων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


«Τέλος ενισχύσεις κ τα επιδόματα για τους αγρότες του καναπέ» : Β. Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ)
Μάθε για το ΕΠΑΜ - Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΟΧΙ  ΣΤΗΝ   ΑΠΟΧΗ!
ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ!
Ε.ΠΑ.Μ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουρδιστάν: "Xύθηκε πολύ αίμα για να φτάσουμε ως εδώ"
 Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017, 11:05

Μια γιορτινή ατμόσφαιρα φαινόταν να καλύπτει όλη την πόλη του Ερμπίλ το πρωινό της Δευτέρας. Οι κάτοικοι, άνδρες και γυναίκες, αλλά και τα πιτσιρίκια φόρεσαν τα καλά τους ρούχα, στολίστηκαν και βγήκαν στους δόμους με προορισμό τα εκλογικά τμήματα.
Οι μιναρέδες αλλά και τα κωδωνοστάσια των εκκλησιών παρότρυναν τους πολίτες να ψηφίσουν. Ακόμη και στις χριστιανικές εκκλησίες του Ερμπίλ οι αντιδράσεις ήταν πάνω-κάτω οι ίδιες. Οι Κούρδοι, για πρώτη φορά από το 1920 και τη Συνθήκη των Σεβρών, επιχειρούσαν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.
Στα χαρτονάκια του «Ναι» ή του «Όχι» το ερώτημα ήταν γραμμένο στα κουρδικά, στα αραβικά, στα ασσυριανά και στα τουρκικά. Η φράση ήταν αρκετά μεγάλη: «Επιθυμείτε το Κουρδιστάν και οι κουρδικές ζώνες που βρίσκονται εκτός της αυτόνομης περιοχής να μετατραπούν σε αυτόνομο κράτος;».
Η Μαχαμπάτ, μία δασκάλα 23 ετών, δεν μπορεί να μην ξεσπάσει σε γέλια, όταν ο ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας «Liberation» ερωτά τι ψήφισε. «Μα, βεβαίως, ψήφισα ναι» απάντησε. Είχε μόλις εξέλθει από μια μικρή αίθουσα του σχολείου που είχε μετατραπεί σε εκλογικό τμήμα. Είχε δείξει την ταυτότητά της, πήρε έναν μεγάλο φάκελο και όταν τελείωσε την ψηφοφορία, βούτηξε το δάκτυλό της σε ένα ανοιχτό δοχείο με μπλε μελάνι, απόδειξη δηλαδή ότι ψήφισε.
Η Μαχαμπάτ, αν και μόλις 23 ετών, γνώριζε πολύ καλά τι έχει τραβήξει ο λαός της από τη δεύτερη δεκαετία του 20ού αιώνα και μετά. «Πέρασαν δεκαετίες θυσιών με ποταμούς αίματος για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» εξήγησε η νεαρή δασκάλα, δίνοντας τον τόνο που επικρατούσε τη Δευτέρα στη μεγάλη αυτή κουρδική πόλη του Ερμπίλ.

Η Ε.Ε. διά της επιτρόπου Φεντερίκα Μογκερίνι τα προηγούμενα 24ωρα είχε ζητήσει την αναβολή του δημοψηφίσματος εκδηλώνοντας ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα είχε αυτή η διαδικασία στην περιοχή. Η Τουρκία διά του Ερντογάν είχε ήδη παρατάξει ταξιαρχίες αρμάτων και μοίρες πυροβολικού κατά μήκος των συνόρων απαγορεύοντας ταυτόχρονα τη διέλευση από τα συνοριακά φυλάκια. Το Ιράν σε συνεννόηση με την Άγκυρα είχε πράξει το ίδιο. Η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ στη Βαγδάτη είχε καταδικάσει το δημοψήφισμα, ζητώντας να αποδοθούν σε κυβερνητικά χέρια τα αεροδρόμια στο βόρειο Ιράκ και όλα τα φυλάκια στα σύνορα.
Την Τρίτη το πρωί το αμερικανικό ΥΠΕΞ με μια μακρά ανακοίνωση εξέφραζε την απογοήτευση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, εκτιμώντας πως οι επιπτώσεις στην περιοχή μπορεί και να είναι σημαντικές, προβλέποντας ενίσχυση της αποσταθεροποίησης στην Εγγύς Ανατολή.

Μόνο το Ισραήλ με επίσημη τοποθέτησή του είχε ταχθεί εξαρχής υπέρ της ανεξαρτησίας των Κούρδων στο Β. Ιράκ. Μπορεί κάποιος να αιφνιδιάζεται από τη στάση αυτή του Τελ Αβίβ, αλλά η ιστορία εξηγεί τα πάντα. Από την αρχή της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ, η πολιτική ηγεσία προσπάθησε να διατηρήσει καλές, αν όχι μοναδικές, σχέσεις με το Αυτονομιστικό Κίνημα των Κούρδων στο Β. Ιράκ. Οι επαφές με τις δύο ισχυρές οικογένειες που εδώ και 100 χρόνια κάνουν κουμάντο σε αυτές τις κουρδικές περιοχές, δηλαδή τους Μπαρζανί και τους Ταλαμπανί, ήταν στενές.
To αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά αναμένεται πως το 95% των περίπου 6 εκατ. Κούρδων που ψήφισαν θα επικυρώσει το «Nαι». Όμως, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ο ίδιος ο αρχηγός τους έχει δηλώσει πως το δημοψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό. Οι Κούρδοι έχουν μάθει να «διαβάζουν» τις πολιτικές συγκυρίες και τους συσχετισμούς δυνάμεων. Οι Κούρδοι του Β. Ιράκ έχουν σοβαρές αντιθέσεις με τους Κούρδους που ζουν στην Τουρκία και ακόμη περισσότερες, σχεδόν αγεφύρωτες, με τους Κούρδους της Συρίας, όπου πολιτικά και στρατιωτικά κυριαρχεί το PKK. Πρόκειται για ένα σύνθετο παζλ με απροσδιόριστες παραμέτρους και σοβαρά προβλήματα συνοχής και συνεννόησης μεταξύ των κουρδικών τμημάτων που ζουν στην Εγγύς Ανατολή. Είναι και οι Ρώσοι που δεν θα ήθελαν να κακοκαρδίσουν τους συμμάχους τους στην Τεχεράνη, στη Βαγδάτη και τη Δαμασκό, αλλά και τον μεγάλο πελάτη τους, που είναι η Τουρκία.
Ίσως αυτή η κοπέλα η Μαχαμπάτ, η νεαρή 23χρονη δασκάλα από το Εμπίλ, να είναι πιο τυχερή από τις άλλες νεαρές Μαχαμπάτ, που από το 1029 και τη Συνθήκη των Σεβρών άκουγαν για ανεξάρτητο Κουρδιστάν και αργότερα πέθαιναν πνιγμένες από τα χημικά όπλα που είχε εξαπολύσει ο Σαντάμ Χουσεΐν από τη Βαγδάτη προκαλώντας δεκάδες χιλιάδες νεκρούς σε όλη αυτήν την αιματοβαμμένη περιοχή.

Και κάτι ακόμη. Ο Ξενοφώντας στην Κάθοδο των Μυρίων αναφέρεται σε αυτούς τους ανθρώπους.
Μιλούσαν, όπως και μιλούν, μια παράξενη γλώσσα που ούτε θυμίζει τις άλλες που μιλιούνται στην περιοχή. Ήταν Ζωροάστρες και ο Έλληνας στρατηγός, ίσως γιατί του ερχόταν καλύτερα στη γλώσσα του, την περιοχή αυτήν την ονόμασε Καρδουχία. Είχε εκπλαγεί διότι τα σπίτια τους ήταν χτισμένα μέσα στη γη, καθώς και τα μαντριά τους. Έτσι προφυλάσσονταν από το βαρύ ψύχος του χειμώνα που κράταγε πολύ καιρό. Τέτοια παλιά ράτσα είναι οι Κούρδοι, και οι παλιές ράτσες δύσκολα εξαφανίζονται, όσο κι αν κάποιοι πιθανότατα θα το ξαναεπιχειρήσουν.
Επισης, όπως λενε οι ιστορικοι,  οι Κουρδοι  είναι οι Μίδοι στα αρχαια κειμενα. Που ηταν ο πολυπληθεστερος λαος στην Περσικη Αυτοκρατορια του Ξερξη/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απεργία ΕΣΗΕΑ: Χωρίς ενημέρωση την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου
ΕΣΗΕΑ: Ο δημοσιογραφικός κόσμος απεργεί σήμερα, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση στον ΕΔΟΕΑΠ και στην καθυστέρηση για μια οριστική λύση.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ αναφέρεται:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαπιστώνει ότι έχει εξαντληθεί κάθε όριο στην διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και τους εργοδότες για την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. Η κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση των εργοδοτών σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, η οποία δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να νομοθετήσει βιώσιμη λύση για τη σωτηρία και τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από τον συντονισμό και την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων.
Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα από τις 06.00 της Τρίτης, 26 Σεπτεμβρίου 2017 έως τις 06.00 της Τετάρτης, 27 Σεπτεμβρίου 2017.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 19:00 έλαβε χώρα στην έδρα της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας και Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος, Έκτορ Ροντρίγκες.
Ο Ροντρίγκες μοιράστηκε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική και οικονομική πραγματικότητα της Βενεζουέλας, ενώ παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος ενόψει των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η λατινοαμερικάνικη χώρα.
Στη συζήτηση παρευρέθηκαν η Πρέσβειρα της Κούβας, ο Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσωνας Σχινάς, εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Πολιτικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί», του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης, της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης ανάμεσα σε άλλα κοινωνικά κινήματα. Στην εκδήλωση προσήλθαν επίσης δημοσιογράφοι, φοιτητές και μέλη της ελληνο-λατινοαμερικανικής κοινότητας. Σε γενικές γραμμές, ένα ενεργό κοινό που συνέβαλε ουσιαστικά στη συζήτηση με ερωτήσεις και διατυπώσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κουβανική Επανάσταση αντιμέτωπη με τον τυφώνα Ίρμα
13 Σολωμού Διονυσίου, 106 82 Αθήνα, Εξάρχεια
Κυριακή 1 Οκτωβρη στις 11:30 π.μ. - 2 μ.μ.
Συζητηση. Η Κουβανική Επανάσταση αντιμέτωπη με τον τυφώνα Ίρμα και την εντατικοποίηση του οικονομικού αποκλεισμού των ΗΠΑ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράκ: Το 93% των Κούρδων τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017, 03:37
Σχεδόν το 93% εξ όσων συμμετείχαν στο δημοψήφισμα που διεξήχθη τη Δευτέρα στο ιρακινό Κουρδιστάν τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας από το Ιράκ, μεταδίδουν κουρδικά ΜΜΕ επικαλούμενα τα ως τώρα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Rudaw, έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής περίπου 282.000 ψήφοι από τα συνολικά 3,3 εκατομμύρια.
Με βάση τα ως τώρα αποτελέσματα μόλις το 2% των ψηφοφόρων στην πόλη Αμαντίγια τάχθηκε εναντίον της ανεξαρτησίας, ενώ το «ναι» συγκέντρωσε το 99% των ψήφων στην Άκρι, το 96% στη Σακλάουα, το 95% στη Χαλάμπτζα, το 90% στην Κάλαρ, ενώ το ποσοστό εκείνων που εναντιώθηκαν στην ανεξαρτησία έφθασε το 14% στην πόλη Ντουχόκ.
Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι η συμμετοχή ανήλθε στο 72,16%.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Εξαιτίας της διπρόσωπης αμερικανικής πολιτικής σκοτώθηκε Ρώσος στρατηγός στη Συρία
 Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017, 02:13
Ο θάνατος του Ρώσου στρατηγού Βαλέρι Ασάποφ στη Συρία, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά τρομοκρατών, υπήρξε αποτέλεσμα της διπρόσωπης πολιτικής που ακολουθούν οι ΗΠΑ στην χώρα αυτή, δήλωσε τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.
«Η τραγωδία, της οποίας υπήρξαμε μάρτυρες, ο θάνατος του Ρώσου διοικητή, είναι το τίμημα, η αιματηρή ανταμοιβή, της διπρόσωπης αμερικανικής πολιτικής (στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας)» , δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ριαμπκόφ, επισημαίνοντας ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ στο Ντείρ ελ Ζορ δείχνουν ότι για την Ουάσιγκτον, σε αρκετές περιπτώσεις οι γεωπολιτικούς της στόχοι είναι πιο σημαντικοί από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας τον οποίο επικαλούνται.
«Το γεγονός, δυστυχώς είναι προφανές και πολύ ανησυχητικό» δήλωσε ο Ριαμπκόφ, τονίζοντας ότι «έχουμε πεισθεί για μια ακόμη φορά για το ότι, η αμερικανική πλευρά, διακηρύσσοντας, ότι ενδιαφέρεται να εξαλειφθεί το "Ισλαμοφασιστικό Κράτος" και να νικήσει τους τρομοκράτες στην Συρία, με ορισμένες ενέργειες της, δείχνει το εντελώς αντίθετο και συγκεκριμένα ότι μερικοί πολιτικοί και γεωπολιτικοί στόχοι, έχουν μεγαλύτερη σημασία για την Ουάσιγκτον».
Παράλληλα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το αν υπάρχουν επαφές μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για την κατάσταση στην περιοχή Ντέιρ ελ Ζορ, επεσήμανε ότι οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί στρατιωτικοί συνεχίζουν να έχουν «εντατικές επαφές και σε διαφορα επίπεδα» για την κατάσταση στην περιοχή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για «ψυχολογική και πολιτική τρομοκρατία» κατηγορεί την Ουάσιγκτον το Καράκας
 Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017, 21:16
Το Καράκας κατηγόρησε σήμερα την Ουάσιγκτον για «ψυχολογική τρομοκρατία» έπειτα από το νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα που εξέδωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στο αμερικανικό έδαφος πολιτών της Βενεζουέλας, μεταξύ άλλων χωρών.
«Η απόφαση είναι ασύμβατη με το διεθνές δίκαιο και συνιστά ένα είδος ψυχολογικής και πολιτικής τρομοκρατίας», υπογράμμισε το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας με ανακοίνωσή του.
Η Βόρεια Κορέα, το Τσαντ και η Βενεζουέλα, προστέθηκαν στον κατάλογο των χωρών του αμερικανικού αντιμεταναστευτικού διατάγματος, το οποίο αρχικά έθετε στο στόχαστρο χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό.
«Οι πολίτες μας τιμωρούνται με κυρώσεις εξαιτίας της φιλειρηνικού τους χαρακτήρα, καθώς και για την ανεκτικότητά τους και το σεβασμό για τις διαφορετικές θρησκείες και πεποιθήσεις», πρόσθεσε η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το Καράκας θα «εξετάσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει τα εθνικά της συμφέροντα και την κυριαρχία της», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα τόνισε σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι ο Τραμπ χρησιμοποίησε το βήμα των Ηνωμένων Εθνών για να κηρύξει πόλεμο.
«Σαν να ήταν ο αυτοκράτορας του κόσμου, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε αυτό το βήμα που προορίζεται για την ειρήνη, για να κηρύξει πόλεμο, να ανακοινώσει την πλήρη καταστροφή κρατών–μελών και την εφαρμογή εξαναγκαστικών, μονομερών και παράνομων μέτρων», τόνισε ο Αρεάσα.
«Σήμερα πρέπει να πούμε στον κόσμο ότι ο λαός μας απειλήθηκε ευθέως από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε χαρακτηριστικά.
«Είμαστε ανοιχτοί σε έναν διάλογο με την αμερικανική κυβέρνηση, αλλά αν δεχτούμε επίθεση θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο», διεμήνυσε ο επικεφαλής της βενεζουελανής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι «Ελπίζουμε αυτό να μην συμβεί ποτέ».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




B.Kορέα: Θα καταρρίπτουμε τα αμερικανικά αεροσκάφη διότι οι ΗΠΑ μας κήρυξαν τον πόλεμο
 Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017, 18:42
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγ δήλωσε σήμερα ότι από τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κηρύξει πόλεμο ενάντια στη χώρα του, η Πιονγκιάνγκ διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίμετρα, όπως την κατάρριψη αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών, ακόμη και αν αυτά δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της Βόρειας Κορέας.
«Όλος ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται ότι ήταν οι ΗΠΑ που πρώτες κήρυξαν τον πόλεμο ενάντια στην χώρα μας», τόνισε ο Ρι σε δημοσιογράφους στην Νέα Υόρκη.
«Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον μας, διατηρούμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε αντίμετρα, όπως να καταρρίψουμε αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ακόμη και αν δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της χώρας μας», τόνισε ο επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Τυφλή'' από ραντάρ η Βόρειος Κορέα
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017, 13:40
Οι μυστικές υπηρεσίες της Νοτίου Κορέας εντόπισαν κινήσεις της βορειοκορεατικής αεράμυνας προς τις ακτές της χώρας προκειμένου να είναι σε θέση να αντιληφθεί εγκαίρως πτήσεις αμερικανικών βομβαρδιστικών και μαχητικών πλησίον του εδάφους της. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η Σεούλ αλλά και οι ΗΠΑ, η Βόρειος Κορέα φαίνεται να μην έχει το απαιτούμενο ηλεκτρικό ρεύμα έτσι ώστε να διατηρεί σε μόνιμη χρήση τα ραντάρ εμβέλειας 600 χιλιομέτρων, που αποδεδειγμένα διαθέτει.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν τα στρατιωτικά επιτελεία της Νοτίου Κορέας και των ΗΠΑ, όταν διαπίστωσαν πως η αεράμυνα της Βορείου Κορέας δεν αντελήφθη ή δεν εντόπισε εγκαίρως τις πρόσφατες πτήσεις αμερικανικών αμυντικών και βομβαρδιστικών που πραγματοποιήθηκαν ως επίδειξη ισχύος πριν από λίγες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες αεράμυνας δεν φαίνεται να έδωσαν σήμα alert στις μονάδες που λογικά θα έπρεπε να είχαν τεθεί σε συναγερμό, έτοιμες να αντιδράσουν, όταν εμφανίστηκαν πλησίον της Βορείου Κορέας τα αμερικανικά αεροσκάφη. Δεν υπήρξε κανενός είδους αντίδραση, πόσω δε μάλλον παρενόχληση των αμερικανικών αεροσκαφών, αφού δεν διαπιστώθηκε κανένα «κλείδωμα» στόχων ούτε από ραντάρ, ούτε από συστοιχίες αντιαεροπορικών συστημάτων, ούτε καταγράφηκαν πτήσεις αεροσκαφών με τα χρώματα της Πιονγκγιάνγκ.
Σεούλ και ΗΠΑ παρακολουθούν τις μετακινήσεις δυνάμεων της βορειοκορεατικής αεράμυνας προς τα παράλια καθώς και τις αναδομήσεις στοιχείων στις υπάρχουσες οχυρώσεις κατά μήκος των ακτών.
«Η Πιονγκγιάνγκ φαίνεται πως επανατοποθετεί τον στόλο των μαχητικών αεροπλάνων της, ενώ παράλληλα ενισχύει τα αμυντικά έργα στις ακτές» δήλωσε στο Yonhap ο επικεφαλής της επιτροπής πληροφοριών της νοτιοκορεατικής Βουλής Λι Τσέολ-γου, αφού πρώτα έλαβε σχετική ενημέρωση από τις μυστικές υπηρεσίες της Σεούλ.
Ο βουλευτής επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η Βόρεια Κορέα δεν φαίνεται να αντελήφθη εγκαίρως ή πλήρως την πτήση των αμερικανικών αεροσκαφών, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει την παντελή απουσία άμεσης στρατιωτικής αντίδρασης από το κρατος της Βορειου Κορεας.
«Ο Βορράς μπορεί να μην το περίμενε καθόλου ή μπορεί να μην είχε τη δυνατότητα να αναλάβει δράση, καθώς τα ραντάρ του ή άλλα συστήματα δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά» είπε.
Σύμφωνα με το Yonhap, η απουσία άμεσης βορειοκορεατικής αντίδρασης έχει εγείρει υποψίες ότι η απομονωμένη χώρα δεν είχε αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσει κανονικά τα ραντάρ με εμβέλεια 600 χιλιομέτρων που είναι γνωστό ότι διαθέτει.
Μάλιστα, αρκετοί είναι οι αναλυτές που αντιτείνουν ότι η Πιονγκγιάνγκ μπορεί να επέλεξε να μην αντιδράσει.
Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Βορείου Κορέας Ρι Γιονγκ-χο σε δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα τόνισε πως τα λεγόμενα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου. Επίσης, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου προειδοποιώντας πως η χώρα του έχει πλέον το δικαίωμα να καταρρίπτει αμερικανικά αεροσκάφη ακόμα κι αν πετούν σε διεθνή εναέριο χώρο, όπως έπραξαν την Παρασκευή σε ακόμη μία επίδειξη δύναμης.
Ο Λευκός Οίκος απέρριψε, όμως, λακωνικά τις δηλώσεις Ρι. «Δεν έχουμε κηρύξει τον πόλεμο στη Βόρεια Κορέα» είπε η εκπρόσωπος Χάρα Σάκαμπι Σάντερς και χαρακτήρισε τη δήλωση του Βορειοκορεάτη ΥΠΕΞ «παράλογη».
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου τόνισε ότι οι ΗΠΑ διατηρούν το δικαίωμα να επιχειρούν σε διεθνείς αιθέρες και ύδατα.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να επιλύσουν διπλωματικά την κλιμακούμενη πυρηνική κρίση με τη Βόρεια Κορέα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αύριο στο Ναύπλιο γίνεται η δίκη μιας κοπέλας που σε αυτοάμυνα σκότωσε τον επίδοξο βιαστή της. Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα κάθε καταπιεσμένου που βρίσκεται στο στόχαστρο ή/και δέχεται επίθεση είναι αδιαπραγμάτευτο. Αλληλεγγύη στην κοπέλα!
Ραντεβού αύριο στις 09.00 έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στης Π.Α. και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην αυτοάμυνα!
Αρνούμαστε να περιμένουμε να χυθεί το αίμα μιας γυναίκας πριν πιστέψουμε τη βία που έχει δεχτεί.

Στο εδώλιο το δικαίωμα στην αυτοάμυνα
Αύριο, η δίκη της Π.Α. που αντέδρασε σε σεξουαλική επίθεση
Tην Τετάρτη 27/9/2017, θα οδηγηθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου η 22χρονη Π.Α., η οποία στην προσπάθεια της να αμυνθεί σε σεξουαλική επίθεση 46χρονου, τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι, τα ξημερώματα της 22ας Ιουνίου 2016, στο κέντρο της Κορίνθου. Στην 22χρονη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ επιπλέον και η 17χρονη ανήλικη φίλη της, που δέχτηκε ταυτόχρονα επίθεση, κατηγορείται ως συνεργός. Όπως γίνεται αντιληπτό, στο παραπεμπτικό βούλευμα που συνέταξαν οι τρεις γυναίκες δικαστίνες, οι κατηγορίες είναι βαρύτατες και δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη το πλαίσιο μέσα στο οποίο τελέστηκε η πράξη αυτοάμυνας.
Τι συνέβη εκείνο το βράδυ;
Οι δύο νεαρές κοπέλες, περί τις 3 το βράδυ, κάθονταν σε ένα παγκάκι στο κέντρο της Κορίνθου. Ο 46χρονος, βγαίνοντας από ένα μπαρ, τις πλησίασε και τους επιτέθηκε αναίτια, σωματικά και  λεκτικά. Αρχικά παραβίασε σωματικά την ανήλικη, πιάνοντας της το στήθος. Σύμφωνα με την κατάθεση της 22χρονης: «Πείραζε με σεξουαλικά υπονοούμενα και άλλα τη 17χρονη φίλη μου. Σηκωθήκαμε να φύγουμε αλλά μας ακολούθησε και ήρθε από πίσω μου και με πλησίασε επικίνδυνα». Κατά τη διάρκεια της εντεινόμενη σεξουαλική επίθεσης, μέσα σε ένα καθεστώς απόλυτου φόβου και πανικού, η 22χρονη κάποια στιγμή αντιλήφθηκε ότι ο 46χρονος έκανε μια κίνηση να βγάλει κάτι από την πίσω τσέπη του, που θεώρησε ότι ήταν μαχαίρι. «Τότε  βγάζω ένα μαχαίρι που είχα μαζί μου για λόγους ασφαλείας. Εκείνος μου έβαλε χέρι και τότε φοβήθηκα και για να αμυνθώ του επιτέθηκα. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω στο στήθος» ανέφερε, κάνοντας ξεκάθαρο πως δεν είχε ανθρωποκτόνα πρόθεση.  Μάλιστα, το οπτικό υλικό από βίντεο ασφαλείας παρακείμενου καταστήματος, που έχει καταγράψει τη σκηνή, επιβεβαιώνει τα λεχθέντα της 22χρονης. Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ, ο 46χρονος είχε παρενοχλήσει και άλλες δύο κοπέλες στο μπαρ που βρισκόταν, λίγη ώρα νωρίτερα.
Παρά όμως τα γεγονότα, οι δικαστίνες, όπως φαίνεται από το βαρύτατο κατηγορητήριο, δεν έλαβαν υπόψη τους τι σημαίνει έμφυλη βία και απειλή βιασμού μέσα στη νύχτα. Μάλιστα χρεώνουν συναυτουργία και στην ανήλικη, η οποία παρίσταντο στο συμβάν, υπέστη σωματική και λεκτική σεξουαλική επίθεση, και αντιστάθηκε με τα λόγια της. Πώς λοιπόν κατηγορείται ως συναυτουργός;
Ζωές στο περιθώριο και θύμα ενδοοικογενειακής βίας
Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα την υπόθεση, αξίζει να σημειώσουμε ότι η 22χρονη έφερε το μαχαίρι για την προσωπική της ασφάλεια, καθώς ήταν άστεγη και πολλά βράδια ζούσε στο δρόμο. Προ τριμήνου είχε εγκαταλείψει το σπίτι της, μην αντέχοντας την καθημερινή και μακρόχρονη βία από τον πατέρα της. Το οικογενειακό περιβάλλον χαρακτηριζόταν από απόλυτη φτώχεια, ενώ η μητέρα της ήταν άρρωστη, γεγονός που ανάγκασε την 22χρονη να εγκαταλείψει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να τη φροντίσει. Όλες αυτές τις πλευρές, που αποσαφηνίζουν ότι οι κοπέλες ήταν θύματα του κοινωνικού τους περιβάλλοντος, οι δικαστίνες αρνήθηκαν να τις λάβουν υπόψη, μάλιστα στο βούλευμα, αναφέρουν μεταξύ άλλων: “…και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας αμφοτέρων και δη: τη διαβίωση κάτω από συνθήκες που δεν αρμόζουν σε άτομα μικρής ηλικίας, την πλημμελή επιτήρηση από το οικογενειακό τους περιβάλλον, την εγκατάλειψη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συναναστροφές με άτομα που υποκόσμου…”. Με άλλα λόγια χρεώνουν στις ίδιες την εγκατάλειψη και τη βία που έχουν υποστεί, σαν να μην είναι ευθύνη της κοινωνίας, η ενδοοικογενειακή βία, η περιθωριοποίηση και η φτώχεια.
Γιατί αυτή η υπόθεση μας αφορά όλες
Η Π.Α. κατά την ανάκριση αρνήθηκε τις κατηγορίες και ανέφερε ότι η πράξη της τελέστηκε ενώ ήταν σε κατάσταση αυτοάμυνας. Στα άρθρα του ΠΚ 22, 23, 24, 25, 32 προβλέπονται οι περιπτώσεις αυτοάμυνας, οπότε αν αυτό αναγνωριστεί, θα υπάρξει απαλλαγή ή μικρή ποινή. Ωστόσο για να γίνει αυτό το δικαστήριο και οι ένορκοι είναι αναγκαίο να δουν όλες τις πλευρές της υπόθεσης, και κυρίως το καθεστώς απόλυτου φόβου που δημιουργεί σε οποιαδήποτε γυναίκα η σεξουαλική επίθεση και η απειλή βιασμού.
Παράλληλα σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία (όλων των μορφών, ακόμη και οι γυναικοκτονίες)  είναι κυρίαρχη, είναι αναγκαίο να αναγνωριστεί με καθαρό τρόπο το δικαίωμα  των γυναικών στην αυτονομία και αυτοδιάθεση του σώματός τους, αλλά και το δικαίωμα τους να αμύνονται μέσα σε συνθήκες καθημερινής απειλής, που διαμορφώνει η κοινωνικά νομιμοποιημένη κουλτούρα του βιασμού. Είναι πραγματικά παράλογο και συνάμα υποκριτικό από την μια πλευρά, σε περιπτώσεις βιασμών, οι βιαστές να αθωώνονται γιατί τα θύματα δεν αντιστάθηκαν (και άρα δεν τεκμαίρεται βιασμός βλ. Καβάλα), ενώ σε άλλες περιπτώσεις (όπως αυτή) να μην αναγνωρίζεται το δικαίωμα των υποκειμένων, που δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση, να αμυνθούν. Με αυτό τον τρόπο, βαφτίζοντας «θύτες» όσες αναγκάστηκαν να αμυνθούν, μοιάζει σαν να παρέχετε ακόμη μεγαλύτερη ασυλία στους πραγματικού θύτες της έμφυλης βίας.
Η δίκη αυτή σημαίνει πολλά για τα δικαιώματα των γυναικών στην Ελλάδα του 2017. Δεν είναι τυχαίο ότι εγχώρια φεμινιστική  κίνηση αναδεικνύει τη σημασία της. Μάλιστα συστάθηκε και «Πρωτοβουλία για την υπόθεση της Κορίνθου» (στη Θεσσαλονίκη), ενώ την Τετάρτη θα βρεθούν στο Ναύπλιο, δίπλα στην Π.Α., γυναίκες από διάφορες συλλογικότητες (μωβ, καμία ανοχή κλπ).
Ας γίνει ξεκάθαρο, την Τετάρτη δεν θα καθίσει στο ειδώλιο μόνο η 22χρονη, αλλά όλες οι γυναίκες που ήρθαν αντιμέτωπες με τη σεξιστική βία και αντέδρασαν. Η αθώωση της Π. Α. και η αναγνώριση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα είναι κομβικής σημασίας όχι μόνο για την ίδια αλλά για όλες μας. Γιατί η αυτοάμυνα είναι πάντα επιλογή επιβίωσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στην Κόρινθο
Αυτό είναι το κακούργημα για το οποίο παραπέμπεται να δικαστεί η κατηγορούμενη Π.Α. στις 27 Σεπτεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου.
Αντίθετα, εμείς γνωρίζουμε ότι η 22χρονη βρέθηκε σε κατάσταση άμυνας και προσπάθησε να αντισταθεί στην παρενόχληση και την επίθεση που πραγματοποιούσε εναντίον της ίδιας και της ανήλικης φίλης της το θύμα, δεν τον γνώριζε, και δεν είχε καμιά πρόθεση να τον σκοτώσει. Και όμως, παρά όλα τα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα τότε, ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε ότι “Ο Νίκος έπεσε θύμα ψυχρής δολοφονικής ενέργειας”.
Η ίδια έχει δηλώσει στο Μωβ σε επίσκεψή μας πριν ένα χρόνο στη φυλακή, ότι έβγαλε το μαχαίρι για την αυτοπροστασία της και αυτό το έκανε από το φόβο που της προξένησε η επίθεση που δέχθηκαν.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η νεαρή κοπέλα λέει την αλήθεια, και μάλιστα υπάρχει οπτικό υλικό από βίντεο ασφαλείας παρακείμενου καταστήματος, το οποίο δείχνει τη σκηνή, που έγινε σε πολυσύχναστο σημείο της Κορίνθου, στις 3 τα ξημερώματα της 22/6/2016.
Από την ανάκριση προέκυψε ότι οι κοπέλες τριγυρνούσαν μέσα στη νύχτα στο κέντρο της Κορίνθου, το θύμα τις παρενόχλησε με λόγια και πράξεις, με διαθέσεις βιασμού όπως η ίδια η κατηγορούμενη ισχυρίζεται, και κάποια στιγμή έκανε μια κίνηση να βγάλει κάτι από την πίσω τσέπη του, που θεώρησαν ότι θα ήταν μαχαίρι. Εκεί έβγαλε και η Π.Α. το μαχαίρι που έφερε μαζί της, και δυστυχώς το χτύπημα ήταν θανατηφόρο.
Μπαίνουν λοιπόν τα ερωτήματα, γιατί οι κοπέλες τριγυρνούσαν μέσα στη νύχτα, και γιατί η κατηγορούμενη έφερε στην τσάντα της μαχαίρι.
Έχουν γραφτεί αρκετά, από τον τοπικό τύπο και από το Μωβ, που απαντούν σ’ αυτά, και το σημαντικότερο εμφανίστηκαν στην ανάκριση και τα γνωρίζουν οι τρεις γυναίκες δικαστίνες που συνέταξαν το βούλευμα, ενώ φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν πόσο διαδεδομένη είναι η βία κατά των γυναικών και ο βιασμός ως κουλτούρα και ως πράξη, αλλιώς θα προσέγγιζαν διαφορετικά τις κατηγορούμενες, και δεν θα τους απέδιδαν ανθρωποκτόνο πρόθεση.
Στο βούλευμα, αναφέρουν μεταξύ άλλων: “…και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας αμφοτέρων και δη: τη διαβίωση κάτω από συνθήκες που δεν αρμόζουν σε άτομα μικρής ηλικίας, την πλημμελή επιτήρηση από το οικογενειακό τους περιβάλλον, την εγκατάλειψη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συναναστροφές με άτομα που υποκόσμου…”
Η κατηγορούμενη άφησε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση γιατί έπρεπε να βοηθά και να συνοδεύει την άρρωστη μητέρα της, το οικογενειακό της περιβάλλον ήταν μεγάλη φτώχια και προπαντός καθημερινή και μακρόχρονη βία από τον πατέρα, που την οδήγησε τρεις μήνες πριν το φόνο να εγκαταλείψει το σπίτι της και να ζει στο δρόμο, όπου βρέθηκε και την επίμαχη νύχτα.
Αυτά εμφανίστηκαν στην ανάκριση και συνεπώς οι δικαστίνες τα ξέρουν, και παρ’ όλα αυτά κατηγορούν την Π.Α. γιατί ήταν θύμα ενός τέτοιου οικογενειακού και κοινωνικού πλαισίου.
Ναι, δεν αρμόζει σε άτομα νεαρής ηλικίας να ζουν με την καθημερινή βία μέσα στο σπίτι τους, άρα θα έπρεπε οι δικαστίνες να κατανοήσουν γιατί η κατηγορούμενη ζούσε στο δρόμο αφού δεν μπορούσε να αντέξει την βία αλλά και δεν είχε χρήματα για τίποτε, φυσικά ούτε δουλειά, ποια νέα κοπέλα με δυσκολίες έχει δουλειά σήμερα; Αντίθετα αυτό το περιγράφουν ως δικό τους σφάλμα.
Επίσης, όταν αναφέρεται το βούλευμα σε άτομα του υποκόσμου, δεν ξέρουμε τι εννοεί, και μήπως υπόκοσμος είναι άλλα αγόρια ή κορίτσια που ζουν στο δρόμο. Γιατί στις σημερινές συνθήκες αυτό είναι συχνό, και αυξάνεται, και σίγουρα δεν είναι ψόγος για τέτοια άτομα, αλλά για την κοινωνία που μέσα από διάφορα κανάλια περιθωριοποιεί τμήματα ανθρώπων.
Το γεγονός ότι το θύμα κυκλοφορούσε στο δρόμο στις 3 τα ξημερώματα δεν αξιολογείται στο βούλευμα, και καμία δικαστίνα δεν ρωτά γιατί κυκλοφορούσε τέτοια ώρα, τι έκανε, και γιατί επιτέθηκε στις κοπέλες, πράγμα που απ’ ότι μαθαίνουμε έκανε την ίδια νύχτα σε προηγούμενο επεισόδιο, αλλά και γενικότερα στο παρελθόν. Γυναίκες που καταγγέλλουν τέτοιες συμπεριφορές σε προσωπικές εκμυστηρεύσεις, δύσκολα πάνε στο δικαστήριο να καταγγείλουν, και ακόμα πιο δύσκολα θα πάνε μάρτυρες σε μια δίκη για να υπερασπίσουν μια κατηγορούμενη.
Δεν ξεχνάμε εξάλλου, ότι το θύμα θεωρείτο ένας αξιοπρεπής πολίτης της Κορίνθου, ενώ οι κατηγορούμενες ήταν και είναι στο περιθώριο, στο μεταξύ στη φυλακή (η ανήλικη για 6 μήνες) και για το μέλλον δύσκολο να ξεφύγουν από το πλαίσιο που τις οδήγησε στη φυλακή.
Γαλαντόμες στην εκτόξευση βαριών κατηγοριών φαίνονται οι τρεις δικαστίνες που συνέταξαν το βούλευμα, ενώ δείχνει την έλλειψη συνειδητοποίησης για το τι σημαίνει έμφυλη βία και απειλή βιασμού μέσα στη νύχτα, όταν κατηγορούν την ανήλικη ως συναυτουργό με τις ίδιες κατηγορίες, ενώ το μαχαίρι το κρατούσε η Π.Α., που έτσι κι αλλιώς δεν ήθελε να σκοτώσει. Η ανήλικη θα δικαστεί από άλλο δικαστήριο. Απλώς, η ανήλικη ήταν στη σκηνή του εγκλήματος, υπέστη σωματική και λεκτική παρενόχληση, αντιστάθηκε με τα λόγια της απ’ ότι μαθαίνουμε, αλλά δεν κρατούσε το μαχαίρι. Πώς λοιπόν κατηγορείται ως συναυτουργός;
Η Π.Α. αρνείται την κατηγορία, και αντίθετα δήλωσε κατά την ανάκριση ότι βρέθηκε σε κατάσταση αυτοάμυνας. Στα άρθρα του ΠΚ 22, 23, 24, 25, 32 φαίνεται καθαρά ότι προβλέπονται οι περιπτώσεις αυτοάμυνας, οπότε αν αυτό αναγνωριστεί, θα υπάρξει απαλλαγή ή μικρή ποινή. Ας ελπίσουμε ότι θα εμβαθύνει το δικαστήριο και οι ένορκοι στην υπόθεση συνολικά, αλλά και στα πραγματικά περιστατικά που φαίνονται.
Το πρόβλημα μεγάλου μέρους της κοινωνίας και της Δικαιοσύνης, είναι η περιφρόνηση του δικαιώματος των γυναικών στην αυτονομία και αυτοδιάθεση του σώματός μας και μόνο η επιλεκτική αναγνώρισή του. Όταν ένα δικαστήριο δικάζει ένα βιασμό, συχνότατα αθωώνει ή απαλλάσσει τον ή τους κατηγορούμενους, όπως έγινε εξάλλου στην Καβάλα τον περασμένο Ιανουάριο, με τον ομαδικό βιασμό. Και μάλιστα, το δικαστήριο παραβλέπει ή αρνείται να εξετάσει σημαντικά στοιχεία, όπως έγινε στην προκειμένη δίκη με την εξέταση αίματος της εγκαλούσας.
Χρειάστηκαν χρόνια και δεκαετίες αγώνων για να αναγνωρίζουν τα δικαστήρια, διεθνώς, και να καταδικάζουν το βιασμό και άλλες σεξουαλικά επιθετικές πράξεις έμφυλης βίας ή αντίστασης, αλλά ακόμα και στο φόνο βρίσκουν δικαιολογίες αν η γυναίκα τον απατούσε, ή αν τον σκότωσε ενώ κοιμόταν και άλλα.
Τα πράγματα βέβαια αλλάζουν, αλλά πολύ αργά.
Υπάρχει τεράστιο υλικό και μακρόχρονη συζήτηση στους φεμινιστικούς και τους νομικούς κύκλους για το τι είναι αυτοάμυνα, και πώς αντιμετωπίζεται από τα δικαστήρια.
Τον Αύγουστο του 1972 η Yvonne Wanrow από την Washington πυροβόλησε θανάσιμα τον 62χρονο William Wesler, έναν γνωστό παιδόφιλο, μετά την επίθεσή του εναντίον του μικρού γιου της. Βέβαια, δεν ήταν έμφυλη βία κλασικής μορφής, ήταν σεξουαλική βία κατά ανηλίκου. Αρχικά η γυναίκα καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλακή, ενώ σε δεύτερο δικαστήριο, με ενόρκους, η ποινή μειώθηκε σε λίγους μήνες, και σύντομα βγήκε έξω. Η συζήτηση ήταν και συνεχίζει εδώ και πολλά χρόνια, ποιός είναι ο κύριος υπεύθυνος και όχι ποιος είναι ο υπεύθυνος της στιγμιαίας ενέργειας (φόνου στην περίπτωσή μας). Το ερώτημα αυτό δεν γνωρίζουμε αν θα απασχολήσει το δικαστήριο στο Ναύπλιο, ενώ θα έπρεπε. Πάντως η κατηγορία που απευθύνεται στις δύο νέες γυναίκες, είναι η βαρύτερη δυνατή.
Συνεχεια στο
https://tomov.gr/2017/09/21/%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%AE%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B7-%CF%88%CF%85/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν τους δημοσιογράφους για να εκβιάσουν την κυβέρνηση να υποκύψει στις απαιτήσεις τους. Η κυβέρνηση καθυστερεί και παίζει τα δικά της παιχνίδια. Και μεις που έχουμε χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία και την εκτίμηση του κόσμου με δική μας ευθύνη, βλέπουμε την κατάρρευση χωρίς να μπορούμε να την εμποδίσουμε.
Σχολιο.- Πριν από δυο βδομάδες ,πήγα στα επείγοντα του νοσοκομείου Πολυγύρου.Χρειάστηκε να κάνω εξετάσεις ,προκειμένου να γίνει διάγνωση.Ευτυχώς που είχα μαζί μου χρήματα.Πλήρωσα 150 ευρώ.Δεν δέχονται την κάρτα του ΕΔΟΕΑΠ.Νευρίασα πολύ.
Δεν ξέρω, γιατι εγινε αυτο.Θα μάθω όταν πάω να καταθέσω τα δικαιολογητικά για να δω αν θα μου τα δώσει το ταμείο μας.Φαντάσου όμως να έχεις πρόβλημα υγείας και να ψάχνεις σαν τρελός να βρεις χρήματα σε Δημόσιο νοσοκομείο.
 Δεν έγινε λάθος.Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον ΕΔΟΕΑΠ(Θεσσαλονίκη) και μου είπαν "δεν πειράζει,πληρώστε και θα σας τα δώσουμε"...όπως καταλαβαίνετε ,ήμουν αδιάθετη ,με ενδιέφερε περισσότερο η υγεία μου εκείνη την ώρα...
Σχολιο.- Στο δικό μας ταμείο των δημοσιογραφων είναι περίπλοκα τα πράγματα. Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας εγω πληρώνω και τα παίρνω αργότερα απο το ταμείο (ΕΔΟΕΑΠ) στην Αθήνα. Κι΄αυτό επειδή δεν είμαστε στο σύστημα του ΕΟΠΠΥΥ και με το ΑΜΚΑ δεν εμφανίζεται όνομα ασφαλισμένου.
Σχολιο.- η κυβέρνηση έχει τη δύναμη να κάνει ό,τι θέλει. Να πει στους ιδιοκτήτες από αύριο έχετε φόρο διαφήμισης 60% αν δεν δώσετε ποσοστό στο ταμείο των δημοσιογράφων, ή ξεχάστε την κρατική διαφήμιση. Το κράτος κάνει ό,τι θέλει. Στην δική μας περίπτωση μας δουλεύουν πάνω από έναν χρόνο. Ακόμη και τυφλός θα το έβλεπε. Μπορεί να μην το βλέπουν οι διορισμένοι. Δυστυχώς..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομόφωνα αθώος ο Μαριος Ζερβας
σκατα στην ΕΛ.ΑΣ. που είχε συλλάβει το 2010 τον γυμναστή κολύμβησης λογω της εμφανισης του



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ανακοίνωση της Επιτροπής των Προσφύγων του Λαυρίου...για το κλείσμο του Κέντρου Φιλοξενίας

προς την Κοινή Γνώμη και τα ΜΜΕ σχετικά με το καμπ Λαυρίου
Το Καμπ Λαυρίου, στο οποίο διαμένουν εδώ και πάνω από 30 χρόνια Κούρδοι και πολιτικοί πρόσφυγες έχει μεγάλη συμβολική σημασία για μας τους Κούρδους. Αυτά τα 30 χρόνια, το Κέντρο φιλοξένησε δεκάδες χιλιάδες Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες. Με τη στήριξη και του Ελληνικού Λαού, παρ’ όλες τις πιέσεις που γινόταν κατά διαστήματα για να κλείσει το Κέντρου κατάφερε να συνεχίσει τη λειτουργία του. Ιδιαίτερα πιέσεις γίνονταν από το Τουρκικό Κράτος.
Όμως αυτές τις μέρες βλέπουμε, ότι υπο την ηγεσία του δικτάτορα Ερντογάν έχει ξεκινήσει μια πολιτική εξαφάνισης του Κουρδικού Λαού. Η πολιτική αυτή έγινε εμφανής με την σύλληψη των συμπροέδρων του HDP Σελαχατίν Ντεμίρτας και Φιγκέν Γιουκσεντάγ και 13 βουλευτών. Επίσης εκαντοντάδες Δήμαρχοι, κούρδοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι της αντιπολίτευσης έχουν συλληφθεί, οι πόλεις SUR, CIZRE, NUSAYBIN και πολλές άλλες πόλεις κάηκαν και γκρεμίστηκαν από το Τουρκικό κράτος, και χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν. Η ίδια πολιτική συνεχίστηκε και στις οργανώσεις μας στην Ευρώπη, συνέλαβαν πολλούς Κούρδους πολιτικούς και μέσω της MIT έγιναν σχέδια δολοφονίας Κούρδων. Στην Ελλάδα αποφασίστηκε το κλείσιμο του Καμπ Λαυρίου όπου διαμένουν Κούρδοι πρόσφυγες.
Το 2016 με τη μεγάλη ροή προσφύγων προς την Ελλάδα, Διεθνείς επιτροπές ήρθαν στην Ελλάδα για να ελέγξουν τα καμπ. Οι επιτροπές αυτές επισκέφθηκαν και το κάμπ Λαυρίου και διαπίστωσαν ότι και η κατάσταση των κτιρίων και οι συνθήκες στις οποίες ζούσαν οι πρόσφυγες ήταν ελλιπής. Για τις συνθήκες αυτές ενημερώθηκαν ο Ερυθρός Σταυρός και πολλές άλλες οργανώσεις. Το Φλεβάρη κα Μάρτη του 2017 επισκέφθηκαν το κάμπ Λαυρίου ο Ερυθρός Σταυρός της Γαλλίας και του Λουξεμβούργου και αποφασίστηκε η αναστήλωση των κτιρίων.
Σχετικά με αυτό ενημερώθηκε η Διοίκηση του Κέντρου και η επιτροπή των προσφύγων. Ενημερωθήκαμε ότι το Απρίλη θα ξεκινούσαν τις διαδικασίες για να βελτιωθούν οι συνθήκες στο Κέντρο. Στη συνέλευση που έγινε δεχτήκαμε να βοηθήσουμε και εμείς. Το Απρίλη έγινε αλλαγή των παλιών κρεβατιών και ντουλαπιών. Έγινε επίσης απολύμανση από κοριούς και άλλα έντομα. Την στιγμή που ήταν να γίνει αναστήλωση των κτιρίων ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο της διοίκησης του καμπ και από τον Ερυθρό Σταυρό ότι το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής αποφάσισε στις 31 Ιουλίου το κλείσιμο του καμπ.
Στις 31 Ιουλίου οι εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού σταμάτησαν να εργάζονται στο κάμπ και οι άνθρωποι που ζουν εκεί εγκαταλείφθηκαν στην μοίρα τους. Δεν τους παρέχεται αυτή την στιγμή ούτε φαγητό ούτε υπηρεσία υγείας. Οι συναντήσεις που κάναμε με την Κυβέρνηση, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ήταν χωρίς αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα των συναντήσεων αυτών ήταν να μην βρεθεί κάποια λύση. Αυτή την στιγμή στο Κέντρο Λαυρίου διαμένουν 300 Κούρδοι πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους παιδιά και γυναίκες. Και επειδή δεν υπάρχει κάποια οργάνωση, άρρωστοι άνθρωποι δεν μπορούν να θεραπευτούν ούτε να αγοράσουν τα φάρμακα που είναι πολύ ακριβά.
Οι άνθρωποι αυτοί έχουν έρθει εδώ λόγου πολέμου, οι περισσότεροι έχουν χάσει τις οικογένειες τους. Κατά πόσο είναι σωστό να ζουν τα ίδια στην χώρα όπου έχουν έρθει ως πρόσφυγες; Αφήνουμε στην κοινή γνώμη εάν θεωρείται σωστό να ζούμε όλα αυτά από την Κυβέρνηση. Δεν δεχόμαστε την απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά και για αυτό το λόγο θα αντισταθούμε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.
Ξέρουμε ότι όπως πάντα ο Ελληνικός Λαός θα είναι μαζί μας και καλούμε όλους να αγωνιστούν μαζί μας.
Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00 θα συγκεντρωθούμε στο Σύνταγμα με πορεία προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Καλούμε όλους να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.
Η Επιτροπή του Καμπ Λαυρίου



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζούλιαν Ανσάζ
Η στρατιωτική αστυνομία της Ισπανίας μπλοκάρει περισσότερες από 140 ιστοσελίδες σε μια τεράστια εκστρατεία λογοκρισία εναντίον της Καταλονίας  1 Οκτωβριου δημοψηφισμα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Λουκετο στο εργοστασιο παγωτων της ΔΕΛΤΑ.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Απελπισια! Βροχη από ψευτικες δηλωσεις για να λαβουν το επιδομα αλληλεγγυης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δεν υπαρχει ελλειψη εμβιων της ιλαρας καθησυχαζει το Υπουργειο Υγειας διαψευδοντας την δεξια βρωμιαρικη προπαγανδα από τις δεξιες φυλλαδες


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ακυρωση της επισκεψης Τσιπρα  στο Αγιο Ορος. «Ουδεποτε τον καλεσαμε» λενε τωρα οι Αγιοριτες μοναχοι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Απανωτες διαψευσεις κερδισε το «αποκαλυπτικο δημοσιευμα» δεξιας ιστοσελιδας του κωλου για συμμετοχη του Κουρουπλη σε….. κρασοκατανυξη και ζειμπεκικα της οικογενειας Θ. Κουντουρη πριν 7 μηνες.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Unilever Hellas πουλαει τα σηματα ελαιολαδου που εχει  στη χωρα μας (Αλτις, Ελανθη,   Solon) καθως και του εργοστασιου της Ελαιδος στο Νέο Φαληρο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στο φως η «χαμένη πόλη» του Μεγάλου Αλεξάνδρου – Αποκαλύφθηκε απο την CIA
Μια αρχαία πόλη στο Ιράκ που παρέμενε χαμένη για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι με τη βοήθεια φωτογραφιών τραβηγμένων από drone.
Η πόλη, που πιστεύεται ότι ιδρύθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο, ανακαλύφθηκε στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Qalatga Darband από μια ομάδα Ιρακινών και Βρετανών Αρχαιολόγων, της οποίας ηγούντο ειδήμονες του Βρετανικού Μουσείου.
Οι αρχαιολόγοι εστίασαν για πρώτη φορά την προσοχή τους στο συγκεκριμένο σημείο μετά τον αποχαρακτηρισμό και τη δημοσίευση φωτογραφιών τις οποίες είχε τραβήξει η CIA με δορυφόρο τη δεκαετία του 60. Σε αυτές τις φωτογραφίες διαφαίνονταν τα «όρια» μιας πόλης, κάτι που ώθησε τους αρχαιολόγους να εξασφαλίσουν τις ειδικές άδειες για να ξεκινήσουν τις ανασκαφές.
Οι αρχαιολόγοι γνώριζαν από παλιά ότι στη θέση Νταρμπάντ ι Ράνια, στην τεχνητή λίμνη Ντουκάν στον ποταμό μικρό Ζάμπ.
Όλα αυτά μπορεί σε εμάς τους σύγχρονους Έλληνες να μην λένε και πολλά. Ωστόσο πρόκειται για μια θέση κοντά στο χωριό Γαυγάμηλα, όπου έγινε η ιστορική μάχη που έδωσε στον Αλέξανδρο το θρόνο της Περσικής Αυτοκρατορίας και λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα Άρβυλα τη σημερινή Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν.
Ιστορικά η θέση δεν είχε καμία σημασία για τη CIA. Οι Αμερικανοί ωστόσο ήθελαν να γνωρίζουν τα πάντα για την περιοχή που βρίσκεται σε ένα σημείο κλειδί ανάμεσα σε Τουρκία, Ιράκ, Ιράν και Συρία και έτσι από τη δεκαετία του 1960 είχαν βάλει μπροστά την επιχείρηση Corona για την πλήρη χαρτογράφησή της.
Έτσι κατασκοπευτικοί δορυφόροι μπήκαν μπροστά και κατέγραψαν τα πάντα. Στις εικόνες από το στρατηγικής σημασίας σημείο φαίνεται ολοκάθαρα ότι στο πέρασμα Καλάτγκα Νταρμπάντ υπάρχουν ενδείξεις αρχαίας πόλης.
Οι δεκαετίες πέρασαν και τα στοιχεία της CIA αποχαρακτηρίστηκαν. Έφτασαν ως τα χέρια των ειδικών του Βρετανικού Μουσείου οι οποίοι γνώριζαν την σημασία της περιοχής την περίοδο των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων.
Όταν είδαν τις εικόνες πάρθηκε η απόφαση για έρευνα.
Η έρευνα άργησε σχεδόν 20 χρόνια από την περίοδο του αποχαρακτηρισμού των δορυφορικών εικόνων της CIA, ωστόσο είχε αποτελέσματα.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Απιστευτο! Εστειλα εκκαθαριστικο ΕΝΦΙΑ σε νεκρο από το 2006!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι εφημεριδες δεν θα κυκλοφορησουν αυριο Τεταρτη λογω της σημερινης απεργιας της ΕΣΗΕΑ. Θα κυκλοφορησουν και παλι την Πεμπτη.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τους πεθαναν πριν την ωρα τους. Και τωρα καλουνται να αποδειξουν ότι είναι ζωντανοι!  Απιστευτο  μπερδεμα στο Νομο Ηλειας με συνταξιουχους του ΟΓΑ που ενώ είναι ζωντανοι, στα χαρτια φαινονται νεκροι, και δεν μπορουν να εκτελεσουν οι γιατροι συνταγες εξετασεων.  Σε συνωνυμιες η σε λαθη από τα Ληξιαρχεια αποδιδονται οιτραγικες περιπτωσεις που είναι αρκετες στην Ηλεια.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τις Γερμανικές εκλογές περιμένατε, για να δείτε το φασισμό δίπλα σας;

Το κοινό, σύγχρονο, αστικό πολιτικό δίλημμα σε όλον τον κόσμο είναι: "Επιλογή, μεταξύ ενός "σοβαρού" ή ενός "μπρουτάλ" φασισμού;"
Επιλογή, όμως! Μας τη δίνουν! Ολα κι όλα!
Εκλέξτε "σοβαρό" φασισμό με "δημοκρατικές", όμως, διαδικασίες. Με Βουλή, με βουλευτές, με ΜΜΕ, που διακηρύσσουν την ανεξαρτησία τους από το σύστημα, αλλά χρηματοδοτούνται από το...
σύστημα. "Σοβαρό" φασισμό με όλα τα καλά του!
Τώρα, αν εκλέγετε ΠΑΣΟΚ και σας προκύπτει, λόγω "δημοκρατικών" εκλογικών διαδικασιών, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Δημοκρατικής Αριστεράς, δεν είναι δα και τόσο αντιδημοκρατικό! Ψήφο πήραν κι αυτοί! Γιατί να μείνουν απ΄έξω;
Αν το 62% των πολιτών φωνάζει με την ψήφο του ΟΧΙ και μια κυβέρνηση "αριστερή" το κάνει ΝΑΙ και αυτό το ΝΑΙ γίνεται αποδεκτό, από 222 βουλευτές "αντιπολίτευσης" και συμπολίτευσης αυτής της "Δημοκρατικής" Βουλής, τι άλλο είναι, παρά πλέρια Δημοκρατία;;
Αν "μπρουτάλ" φασιστικά κόμματα παίρνουν άδεια, από τον Αρειο Πάγο, να συμμετέχουν σε εκλογές, δεν είναι αυτό δείγμα Δημοκρατίας; Ούτως ή άλλως, έχει πάψει το βαρέλι να βγάζει ευπατρίδες πολιτικούς και αφού χρησιμοποίησαν και τη μούργα, ξύνουν και τον πάτο, για πολιτικές ενισχύσεις..
Αν παραβιάζεται κάθε άρθρο του Συντάγματος, δημοκρατικά, δεν παραβιάζεται;
Αποφάσεις ζωής ή θανάτου του πληθυσμού της χώρας, οι κυβερνήσεις δεν τις παίρνουν;; .Δεν είναι δημοκρατικό να μας ρωτάνε!
Η άλλη επιλογή είναι ο "μπρουτάλ" φασισμός.
Των κρεματορίων, της πείνας, των μαζικών εκτελέσεων, της γενοκτονίας, των βασανιστηρίων, των πολέμων, των εξοριών, της υπεροχής μιας φυλής, των κατασχέσεων περιουσίας του πολίτη, του ψέματος, της παραχάραξης της Ιστορίας.
Τέτοιες κυβερνήσεις έχει, σήμερα, η μισή Ευρώπη, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Μιανμάρ. Και οι περισσότεροι απ΄αυτούς έχουν πάρει και Νόμπελ Ειρήνης!
Τις Γερμανικές εκλογές περιμένατε, για να δείτε το φασισμό δίπλα σας;;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Γερμανοί Antifa της εκεί Σιωνιστικής Πρεσβείας, κάνανε συγκέντρωση κατά της ανόδου της Ακροδεξιάς στην Γερμανία κραδαίνοντας την σημαία του ΝΑΤΟ.
Κάποιος, πρέπει να είναι πολύ μαλάκας για να μην μπορεί να καταλάβει πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, που έρχεται σαν σωτηρία από την Φιλοιμπεριαλιστική "Αριστερά"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Evo Morales στο λογο του στον ΟΗΕ. Ηγέτες λαών κι όχι υπάλληλοι πολυεθνικών!
«Η περιοχή μας [Λατινική Αμερική] δεν είναι η αυλή του σπιτιού κανενός!»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Evo Morales διακήρυξε "πλήρη ανεξαρτησία" της Βολιβίας από ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα!
23/7/3017
Την ημέρα της περιβόητης Διάσκεψης του Μπρέττον Γουντς επέλεξε ο πρόεδρος της Βολιβίας Evo Morales να διακηρύξει «ΠΛΗΡΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Παγκόσμια Τράπεζα.
Η διακήρυξη του Έβο μέσω του Προεδρικού tweet ανατρέπει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό καπιταλιστικό σύστημα και σηματοδοτεί νέες προοπτικές για χώρες που διαθέτουν πολιτικές ηγεσίες και κυβερνήσεις, εκφραστών λαϊκών εθνικών συμφερόντων: «Αυτές οι οργανώσεις υπαγόρευσαν την οικονομική μοίρα της Βολιβίας κι όλου του κόσμου. Σήμερα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε την πλήρη ανεξαρτησία από αυτές».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναι,ξερεις ο κουτσούμπας χέστηκε για τα μνημονια και το λαό,αλλα καημό δεν εχει. Ενας Συριζα ειναι και το ΚΚΕ,απλά κρατάει (ακομα) τη φίρμα,γιατι ειναι δυνατό εμπορικό σήμα,που επιτρέπει σε μεριές δεκαδες κοπρόσκυλα να ζούν με την επιχορήγηση. Νομίζουν ότι ο κόσμος δεν εχει μάτια να δεί την πλήρη αδιαφορία των κοπρόσκυλων αυτών για τά προβλήματά του και το γλύψιμο που συνεχώς κανουν στο καθεστώς . Επειδή περνάνε ζωή και κότα με τα λεφτα που τους δινουν οι τραπεζιτες,νομίζουν ότι το όνειρο θα συνεχιστεί για πάντα. Αυτό που συνεβη με τά αλλοτε πανισχυρα ΚΚ της Γαλλίας και της Ιταλίας,θα γινεθι και με αυτους. Θα αυτοδιαλυθούν και θα πάνε στό "σοσιαλιστικο" χώρο, όπως ηδη εκαναν απο τό 1989 όλοι οι αρχικνιτόμπατσοι (ανδρουλακιδες,δαμανακισσες,σκοτεινιώτηδες,και άλλα τσογλάνια) της δεκαετιας του '70, και ακομα όπως κανουν σημερα οι "επαναστατες" ναρίτες που είναι συνεργάτες και "συντροφοι" με το αμερικανοσιωνιστικο ΣΕΚιτικο πρακτορείο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΚΙΟ.-- Τη διενέργεια πρόωρων εκλογών  ανακοίνωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε, ζητώντας «ισχυρή εντολή» για να προχωρήσει σε νέες «μεταρρυθμίσεις» που προϋποθέτουν αύξηση φόρων, αλλά και σε ενισχυμένα μέτρα υπέρ της «εθνικής ασφάλειας», που συνδέει και με τις εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο.
Πρόωρες εθνικές εκλογές, για τον επόμενο μήνα, κήρυξε σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας. Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ανέφερε ότι ο Άμπε όρισε την 22η Οκτωβρίου ως ημερομηνία για την ψηφοφορία έπειτα από συνεδρίαση του κόμματός του (Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα - LDP). Θα είναι η τρίτη φορά που διεξάγονται εθνικές εκλογές από τότε που το κυβερνών κόμμα (LDP) ήρθε στην εξουσία το 2012 και το αποτέλεσμα θα μπορούσε να εξασφαλίσει στον Άμπε την πρωθυπουργία πέραν του 2020.

ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ.-- Δραματική παραμένει η κατάσταση στην υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ, Πουέρτο Ρίκο, μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας «Μαρία» στο σύστημα ηλεκτροδότησης και σε υποδομές της χώρας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΚ
Τουρκο-ιρακινά «γυμνάσια» μετά το κουρδικό δημοψήφισμα
Εντονες αντιδράσεις σε Βαγδάτη, Τεχεράνη, Αγκυρα, Δαμασκό προκαλεί το χτεσινό δημοψήφισμα στο αυτόνομο Κουρδιστάν του Βορείου Ιράκ
ΒΑΓΔΑΤΗ - ΕΡΜΠΙΛ.--
Οι στρατοί Ιράκ και Τουρκίας ανακοίνωσαν χτες βράδυ πως ξεκίνησαν στρατιωτικές «ασκήσεις ευρείας κλίμακας» στην κοινή τους μεθόριο, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις πιέσεις στην ηγεσία των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ μετά τη διεξαγωγή του χτεσινού δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία του αυτόνομου Κουρδιστάν.
Μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων
Σύμφωνα με το κουρδικό δίκτυο «Rudaw.net», η ψηφοφορία παρατάθηκε κατά μία ώρα στα εκατοντάδες εκλογικά τμήματα που είχαν στηθεί στις επαρχίες του αυτόνομου Κουρδιστάν και στην πετρελαιοφόρο επαρχία Κιρκούκ του βορείου Ιράκ (που δεν ανήκει στα διοικητικά όρια του Κουρδιστάν αλλά διεκδικείται από τους Κούρδους). Οι κάλπες έκλεισαν έτσι στις 7.00 και αφού ψήφισε τουλάχιστον το 78% των περίπου 5.000.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων πέρα από τα εκατομμύρια Κούρδων μεταναστών που ψήφισαν το Σάββατο στο εξωτερικό.
Τα ανεπίσημα αποτελέσματα του (μη δεσμευτικού νομικώς) δημοψηφίσματος αναμένονται εντός τρέχοντος 24ώρου, τα επίσημα εντός της βδομάδας και αναμένεται να οδηγήσουν σε ένα «ηχηρό» ΝΑΙ υπέρ της ανεξαρτησίας του Κουρδιστάν. Ο Νατζμαλντίν Καρίμ, αποπεμφθείς (από την κεντρική ιρακινή κυβέρνηση) διοικητής της επαρχίας Κιρκούκ (στην οποία μποϊκόταραν το δημοψήφισμα μειονότητες που ζουν στην περιοχή όπως οι Τουρκμένοι, Χριστιανοί κ.ά.), ανακοίνωσε ότι από χτες το βράδυ ισχύει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για την αποφυγή πιθανών επεισοδίων.
Στη Β. Συρία, πάντως, η Χανίγε Γιουσούφ, συμπροεδρεύουσα του Συμβουλίου των κουρδικών δυνάμεων, ανακοίνωσε ότι παραμένει ανοιχτό το μεθοριακό πέρασμα Simalke προς το Κουρδιστάν και εάν το τελευταίο δεχτεί επίθεση ή εμπάργκο «μπορεί να βασίζεται στη Ροτζάβα» (Δυτικό Κουρδιστάν στη Συρία).