Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Τεταρτη 27 Σεπτεμβριου 2017



Ένας ένας ως φαίνεται εκεί στη ναζιστική συμμορία την κάνουν μ ελαφρά πηδηματάκια .
Χτες με ανακοίνωση του ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Εύβοιας Νίκος Μίχος. Ο συγκεκριμένος μπορεί να έφυγε οργανωτικά από το μόρφωμα των νοσταλγών του Χίτλερ όμως συμμετείχε στην επίθεση τον Ιούλιο του 2013 στον κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" της Ηλιούπολης.
Επίσης είναι υπόδικος στη δίκης της Χ.Α για τον ξυλοδαρμό της Μαρίας Τρούλου που δέχτηκε δολοφονικά χτυπήματα από τον Μίχο κατά τη διάρκεια πορείας στην Πάρο τον Φεβρουάριο του 2013.
Η ίδια περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκε στην κατάθεση που έδωσε στο δικαστήριο.
Ανέφερε χαρακτηριστικά «..ξαφνικά κι ενώ κρύβομαι εκεί, νιώθω κάποιον, έξω απ’ το μπαλκόνι. Ένα χέρι να με πιάνει απ' τα μαλλιά και να με χτυπάει με δύναμη στο τοιχίο. Έχασα τις αισθήσεις μου.
Ο Σάββας Μαυρίδης που έψαχνε να με βρεί, με είδε πεσμένη κάτω, όπως ερχότανε στην βεράντα φωνάζοντας «Μαρία, Μαρία» και με σήκωσε από κάτω. Και τότε νιώθω και άλλο χτύπημα με μεταλλικό αντικείμενο, ενώ με είχε σηκώσει ο Μαυρίδης και πριν με πάρει στα χέρια του ο άλλος άνδρας.
Μπορώ να πω πως συνήλθα από το δεύτερο χτύπημα, γιατί άνοιξε το κεφάλι μου, έτρεχαν αίματα και είδα πλέον αυτόν που χτύπησε. Ένας τεράστιος άντρας, 1.90 περίπου, με αδρά χαρακτηριστικά και στοιχεία στο πρόσωπο του εύκολα αναγνωρίσιμα. Με κρατούσε από τα πέτα του παλτού και χτύπαγε».
Η Μαρία Τρούλλου στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο όπου της έγιναν 10 ράμματα στο κεφάλι και εκεί από φωτογραφίες που της επιδείχτηκαν από δημοσιογράφο του νησιού αναγνώρισε τον Μίχο ως δράστη της επίθεσης.
Για τα όσα εγκληματικά έχουν διαπράξει πρέπει να είναι βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης όσες ανεξαρτητοποιήσεις και αν κάνουν και όσα ¨δεν ήξερα¨ και ¨δεν συμμετείχα¨ θα πουν. ''

Σχολιο.- Aσχέτως του τι λέει ο εκδοροσφαγέας της Χ.Α Μίχος για την ανεξαρτητοποίησή του, μετά από τόσα ενοχοποιητικά βίντεο με ομολογίες που κυκλοφόρησαν, ένας ένας από δαύτους (προηγήθηκαν Μπούκουρας, Κουτσούκης κ.αλ.) ψάχνει το ελαφρυντικό του για την τελική επιμέτρηση της ποινής του από το δικαστήριο. (Μα, εγώ ανεξαρτητοποιήθηκα και έστω καθυστερημένα εγκάλεσα την ηγεσία της ΧΑ κα Πρόεδρε...Είμαι ένας ασήμαντος φασιστάκος που εκλέχτηκα βολευτής κ δεν ήξερα τίποτα, με παραπλάνησαν...).
Σχολιο.- Θα κλαύσει κιόλας ωσάν το Μπούκουρα και θα λέει "λυπηθείτε τα παιδάκια μου"!!!!!Ανδρείκελα!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ ''Δυο αστυνομικοί στο Σικάγο και μια άγνωστη ακτιβίστρια εκφράζουν σε σημερινή φωτογραφία με τον τρόπο αυτό τη συμπαράστασή τους στον Κόλιν Κάπερινκ, διάσημο επαγγελματία αθλητή, αστέρα του αμερικανικού ποδοσφαίρου, τον οποίο έβαλε πλέον για τα καλά στο στόχαστρο ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Κάπερινκ πριν μερικούς μήνες, στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών, γονάτισε περιφρονητικά και δήλωσε πως θα κάνει το ίδιο σε κάθε περίπτωση στο μέλλον μέχρι η Αμερική να σεβαστεί πλήρως τα δικαιώματα των μη λευκών. "Κάθε τόσο υπάρχουν άψυχα κορμιά στις λεωφόρους, θύματα της κρατικής βίας επειδή είναι πιο ύποπτοι λόγω του χρώματός τους. Θα ήταν μικρόψυχο να τα αγνοήσω όλα και να στέκομαι περήφανος στη σημαία, τουλάχιστον μέχρι η σημαία να εκφράσει όσα οφείλει να εκφράσει ".
Η πρωτοβουλία του Κόλιν Κάπερνικ έχει σηκώσει κύμα παρόμοιων διαμαρτυριών και από άλλους αθλητές στις πατριωτικές παράτες, περισσότερο μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Τραμπ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα έχουμε την επέτειο της ίδρυσης του ΕΑΜ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι Κούρδοι από το στρατοπεδο προσφυγων του Λαυριου την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17:00 στο Σύνταγμα και πορεία προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και και καλούν όλους να αγωνιστούν μαζί τους .



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διώχνουν τους Κούρδους από το Λαύριο
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017, 17:47
Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι Κούρδοι που ζουν στο Λαύριο, στο σχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για ελαχιστοποίηση των ατόμων που διαβιούν στο Κέντρο Προσφύγων (το παλαιότερο της Ελλάδας, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1960), όπως και στην απομάκρυνση κάθε αφίσας και πολιτικού συμβόλου σχετικά με το όραμά τους για ανεξάρτητο Κουρδιστάν, που τους ζητήθηκε, άτυπα, πρόσφατα.
Ήδη, για την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17:00 στο Σύνταγμα και πορεία προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Το ρεπορταζ βρέθηκε στο Κέντρο Προσφύγων Λαυρίου και κατέγραψε τις ανησυχίες και τον τρόπο ζωής των 300 και πλέον ατόμων που ζουν αυτή τη στιγμή στο καμπ, το οποίο αποτελεί καταφύγιο για τους Κούρδους αγωνιστές και διωκόμενους από την Τουρκία, εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια.
Το όραμα για Ανεξαρτησία διακρίνεται έντονα σε κάθε χώρο του μικρού καμπ, σε έναν όμορφο χώρο στο κέντρο της πόλης. Αφίσες του Οτσαλάν, άλλων γνωστών μαχητών του PKK και σημαίες του ελεύθερου Κουρδιστάν βρίσκονται παντού, αντηχώντας το μακραίωνο αίτημα των Κούρδων για ελευθερία.
Το ρεπορταζ υποδέχτηκε ο 33χρονος «Κεντάλ» (σ.σ. δεν πρόκειται για το πραγματικό του όνομα), μέλος του PKK και επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Κούρδων του καμπ που έχουν συναντηθεί αρκετές φορές αυτό το καλοκαίρι με τον υπουργό Γιάννη Μουζάλα. Ερωτώμενος για όσα ακούγονται τελευταία περί εκδίωξής τους από το Λαύριο, ο άνθρωπος που πέρασε 5 χρόνια έγκλειστος στις τουρκικές φυλακές για την πολιτική του δράση, απαντά: «Δεν φοβόμαστε. Δεν θα πάμε πουθενά. Εδώ θα μείνουμε», επισημαίνοντας από την αρχή της συνομιλίας μας τη σημαντικότητα αυτού του κέντρου.
«Εδώ ζουν πολλά μέλη του PKK και άλλων οργανώσεων, αλλά και πολλές γυναίκες και παιδιά. Έχουμε κόσμο από τέσσερα κομμάτια του Κουρδιστάν: Τουρκία, Συρία, Ιράκ και Ιράν. Είμαστε πολιτικοί πρόσφυγες και κινδυνεύουμε. Δεν θα φύγουμε από εδώ, παρά τις όποιες επιδιώξεις της Τουρκίας», τονίζει, ξεκαθαρίζοντας ότι πιστεύει ότι το πρόβλημα ξεκινάει από τις πιέσεις της γείτονας, κι όχι από την ελληνική κυβέρνηση.
«Πριν λίγο καιρό ήρθε στην Ελλάδα ο Γιλντιρίμ και συναντήθηκε με τον Τσίπρα και τον Παυλόπουλο, γνωρίζω ότι συζήτησε για το κέντρο στο Λαύριο. Πρώτα μίλησαν για τους μουσουλμάνους στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, μετά για το κίνημα του Γκιουλέν και μετά για το PKK, ζητώντας να κλείσει το κέντρο στο Λαύριο», υπογραμμίζει.
«Από το καλοκαίρι και μέχρι τώρα έχουμε κάνει πέντε ραντεβού στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Μας είπαν πρώτα ότι θα κλείσουν το κέντρο, δεύτερον ότι αυτοί θα κάνουν κουμάντο για εμάς εδώ, τρίτον ότι θα βάλουν αστυνομικούς στην πόρτα, τέταρτον ότι θα ζουν εδώ προσωρινά μόνο 180 άτομα και πέμπτον ότι θα πρέπει να κατεβάσουμε όλα μας τα σύμβολα. Εμείς ζούμε πολύ καιρό στο Λαύριο και δεν θα το αφήσουμε έτσι. Εδώ μας αρέσει η ζωή μας, χρειαζόμαστε ένα μέρος να ζούμε όλοι μαζί», μας ενημερώνει.
«Η Τουρκία έχει φασισμό και όχι δημοκρατία και πιέζει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη όπου ζουν Κούρδοι, όχι μόνο την Ελλάδα. Το 2016 υπήρχαν περίπου 20.000 Κούρδοι στην Ελλάδα και το 2017 είμαστε περίπου 7.000. Η ιστορία των Κούρδων είναι ηλικίας περίπου 5.000 ετών. Εμείς δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας. Με τη δημιουργία του PKK αρχίσαμε να ξυπνάμε ώστε να δημιουργήσουμε το δικό μας κράτος και τώρα με τον αγώνα μας στα τέσσερα κράτη κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», προσθέτει.
«Εμείς εδώ στο Λαύριο είμαστε οι περισσότεροι πολιτικοί πρόσφυγες. Αρκετοί που ζουν μαζί μας ήρθαν από πόλεμο. Εδώ κάνουμε μαθήματα ιστορίας του Κουρδιστάν, έχουμε κανόνες που πρέπει να τους σέβονται όλοι, όπως απαγορεύσεις σε αλκοόλ, ναρκωτικά και βιαιοπραγίες σε γυναίκες και παιδιά. Αν κάποιος δεν σέβεται τους κανόνες μας, δεν μπορεί να ζει εδώ. Όμως, δεν εκπαιδεύουμε μαχητές, όπως έχει ισχυριστεί η Τουρκία στο παρελθόν. Ούτε έχουμε όπλα ή το οτιδήποτε άλλο. Φυσικά, όποιος θέλει να φύγει από εδώ και να πάει όπου θέλει ή και να πολεμήσει είναι ελεύθερος», λέει ο 33χρονος, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε φυλακιστεί στην Τουρκία, υφιστάμενος διάφορα βασανιστήρια.
«Εμείς χωρίς την ταυτότητα και την ιστορία μας δεν μπορούμε να ζήσουμε. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διώξει και να διαγράψει τους αγώνες μας. Ο Μουζάλας υποσχέθηκε ότι όσο είναι αυτός υπουργός, δεν θα το αφήσει να συμβεί, αλλά στην πράξη, μας έκοψαν το φαγητό, τους γιατρούς και τα φάρμακα, σαν να μας τιμωρούν», τονίζει αποφασιστικά.

«Τεράστια ευκαιρία το δημοψήφισμα»
Ο Κεντάλ θεωρεί ότι το κουρδικό δημοψήφισμα αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία. «Το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν είναι αδιαμφισβήτητα μία αρχή για τους αγώνες μας και για την ελευθερία ενός κομματιού για το κράτος μας. Το “ναι” στο αποτέλεσμα για εμάς σημαίνει κάτι θετικό, αλλά χρειάζονται ακόμη και άλλα πολλά βήματα. Την ίδια ώρα, άλλωστε, και οι Κούρδοι της Συρίας προετοιμάζονται και οργανώνουν παρόμοια βήματα με τοπικές εκλογές. Όλα θα γίνουν βήμα-βήμα», σημειώνει, παραμένοντας όμως προσγειωμένος: «Ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να μην το αφήσει αυτό να συμβεί, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας και στα τέσσερα κομμάτια του Κουρδιστάν. Το YPG τώρα έχει 100.000 πολεμιστές με όπλα, δεν είναι όπως παλιά. Τώρα έχουμε βοήθεια, παλαιότερα δεν είχαμε κανέναν. Όλος ο κόσμος γνωρίζει για τις προσπάθειές μας», σχολιάζει σχετικά με τις πρώτες πολιτικές κινήσεις για ελεύθερο Κουρδιστάν.
Ρωτήσαμε, τέλος, τον Κεντάλ σχετικά με τον ρόλο της Ελλάδας στη σύλληψη του Οτσαλάν, ένα κομβικό γεγονός για την ιστορία του PKK, αλλά και, όπως επισημαίνουν πολλοί, ντροπιαστικό για την ιστορία της χώρας μας. «Εάν δεν είχε συμβεί αυτό τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Η Ελλάδα δεν έφταιγε σε αυτό. Είχαν ευθύνη και η Αμερική, η Ρωσία, η Τουρκία, η Συρία και άλλα κράτη. Ένα κομμάτι του προβλήματος ήταν η τότε κυβέρνηση της Ελλάδας. Ο ελληνικός λαός όμως πάντοτε ήταν και είναι δίπλα μας. Είναι μία προδοσία που δεν θα την ξεχάσω. Όταν το είδα αισθάνθηκα απογοήτευση και ντροπή. Το PKK, όμως, είναι ένα μεγάλο κόμμα. Έχει τον Οτσαλάν, αλλά έχει και πάρα πολλούς ακόμη σαν τον Οτσαλάν», καταλήγει...

«Όνειρό μας να επιστρέψουμε στην ελεύθερη πατρίδα μας»
Το ρεπορταζ συνομίλησε επίσης με τον Χασάν, ο οποίος ζει τα τελευταία 25 χρόνια στη χώρα μας και τα μισά από αυτά στο Λαύριο. «Οι συνθήκες εδώ έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα. Εδώ και λίγες εβδομάδες δεν μας στέλνουν φαγητό και λύνουμε το πρόβλημα με όποιον τρόπο μπορούμε. Εμείς ζούμε αρμονικά εδώ και δεκαετίες με τους πολίτες του Λαυρίου, δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ κανένα πρόβλημα. Γιατί θέλουν να μας διώξουν τώρα; Πιστεύω ότι είναι πολιτικό σχέδιο, λόγω πιέσεων. Δεν θέλουμε να φύγουμε από εδώ, υπάρχει αναταραχή σε αυτή τη σκέψη, αλλά όχι φόβος. Έχουμε περάσει πολλά, για να φοβόμαστε για αυτό», σχολιάζει, κάνοντας επίκληση στην ανθρωπιά του ελληνικού λαού, που θέλει να τη δει να μετασχηματίζεται σε κρατική αρωγή.
Άλλωστε, όπως σχολιάζει ευχαριστώντας και εμάς προσωπικά, «χάρη στον ελληνικό λαό ζούμε εδώ. Το όνειρό μου όμως, εδώ και 25 χρόνια που είμαι στην Ελλάδα, είναι να επιστρέψω στην πατρίδα μου. Στην ελεύθερη πατρίδα μου»...

«Οργανωμένο σχέδιο να διασπαστούν οι Κούρδοι»
Η Ελένη Βαφειάδου, μέλος της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» Λαυρίου, βοηθάει τα τελευταία χρόνια με όποιον τρόπο μπορεί τους Κούρδους πρόσφυγες, θεωρώντας τους «αναπόσπαστο κομμάτι της λαυρεωτικής ιστορίας». Η ίδια θεωρεί ότι το κράτος με σχεδιασμένες ενέργειες προσπαθεί να τους διώξει από το καμπ, καθώς και να τους διασπάσει, ακολουθώντας τις απαιτήσεις του Ερντογάν. «Συνυπάρχουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οι κάτοικοι του Λαυρίου και οι Κούρδοι, χωρίς κανένα πρόβλημα. Το Λαύριο έχει μηδενική εγκληματικότητα, οι άνθρωποι εδώ είναι απόλυτα φιλικοί, μας προσκαλούν στις γιορτές τους, ενώ συμμετέχουν και σε αρκετά τοπικά δρώμενα. Για ποιον λόγο να φύγουν», αναρωτιέται.
«Κατά τη γνώμη μου, εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει σχεδιασμός ώστε να αποχωρήσουν οι πρόσφυγες από το Λαύριο. Καταρχάς διότι έχουν παρατήσει τα κτήρια, δεν τα συντηρούν και πλέον υπάρχει ακόμα και πρόβλημα στατικότητας. Πρόκειται άλλωστε για ένα κτήριο φιλέτο, στο κέντρο της πόλης, ενώ ήδη ακούγεται ότι θα αποχωρήσουν οι πρόσφυγες για να στεγαστούν εδώ οι δημόσιες υπηρεσίες της πόλης», σημειώνει, ενώ εκτιμά πώς «θέλουν να τους διασπάσουν και να τους στείλουν σε διαφορετικά hotspots. Πρόκειται για συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ερντογάν, που πιέζει ώστε να καταπνίξει τις κουρδικές φωνές στην Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται και ο απαράδεκτος πολιτικός εκβιασμός για την αφαίρεση των συμβόλων τους»...
Τι πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη της; «Το 2015, λίγο πριν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, μας είχε επισκεφτεί η Ρένα Δούρου, η οποία υποσχέθηκε ότι θα φτιαχτεί το κτήριο… Από τότε δεν έχει ενδιαφερθεί κανένας.
Η αλληλεγγύη από μόνη της, δεν μπορεί να συντηρήσει μια δομή 350 ανθρώπων. Πρέπει το κράτος επίσημα να ανακοινώσει τι θέλει, αν θέλει να το διατηρήσει ή να το κλείσει, να γνωρίζουν και οι πολίτες εδώ και οι πρόσφυγες τι μέλλει γενέσθαι.
»Δεν μπορεί να λένε ότι θα φέρουν φαγητό, και να περνάει 1,5 μήνας και να μην έχουν φέρει τίποτα. Το ίδιο και με τα φάρμακα. Αν υπάρχει πολιτική βούληση όλα μπορούν να γίνουν. Να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι σκοποί τους όμως, ώστε να ξέρουν και οι άνθρωποι τι να κάνουν», καταλήγει...

Ακολουθεί η ανακοίνωση της «Επιτροπής του Καμπ Λαυρίου» σχετικά με τις εξελίξεις
«Το Καμπ Λαυρίου, στο οποίο διαμένουν εδώ και πάνω από 30 χρόνια Κούρδοι και πολιτικοί πρόσφυγες, έχει μεγάλη συμβολική σημασία για μας τους Κούρδους. Αυτά τα 30 χρόνια, το Κέντρο φιλοξένησε δεκάδες χιλιάδες Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες. Με τη στήριξη και του Ελληνικού Λαού, παρ΄ όλες τις πιέσεις που γίνονταν κατά διαστήματα για να κλείσει το Κέντρο, κατάφερε να συνεχίσει τη λειτουργία του. Ιδιαίτερα πιέσεις γίνονταν από το Τουρκικό Κράτος.
Όμως αυτές τις μέρες βλέπουμε, ότι υπό την ηγεσία του δικτάτορα Ερντογάν έχει ξεκινήσει μια πολιτική εξαφάνισης του Κουρδικού Λαού. Η πολιτική αυτή έγινε εμφανής με τη σύλληψη των συμπροέδρων του HDP Σελαχατίν Ντεμίρτας και Φιγκέν Γιουκσεντάγ και 13 βουλευτών. Επίσης εκαντοντάδες Δήμαρχοι, κούρδοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι της αντιπολίτευσης, έχουν συλληφθεί, οι πόλεις SUR, CIZRE, NUSAYBIN και πολλές άλλες κάηκαν και γκρεμίστηκαν από το τουρκικό κράτος και χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν. Η ίδια πολιτική συνεχίστηκε και στις οργανώσεις μας στην Ευρώπη, συνέλαβαν πολλούς Κούρδους πολιτικούς και μέσω της MIT  έγιναν σχέδια δολοφονίας Κούρδων. Στην Ελλάδα αποφασίστηκε το κλείσιμο του Καμπ Λαυρίου όπου διαμένουν Κούρδοι πρόσφυγες.
Το 2016 με τη μέγαλη ροή προσφύγων προς την Ελλάδα, διεθνείς επιτροπές ήρθαν για να ελέγξουν τα καμπ. Οι επιτροπές αυτές επισκέφθηκαν και το κάμπ Λαυρίου και διαπίστωσαν ότι και η κατάσταση των κτιρίων και οι συνθήκες στις οποίες ζούσαν οι πρόσφυγες ήταν κακή. Για τις συνθήκες αυτές ενημερώθηκαν ο Ερυθρός Σταυρός και πολλές άλλες οργανώσεις. Τον Φλεβάρη και τον Μάρτη του 2017 επισκέφθηκαν το κάμπ Λαυρίου ο Ερυθρός Σταυρός της Γαλλίας και του Λουξεμβούργου και αποφασίστηκε η ανακαίνιση των κτιρίων.

Σχετικά με αυτό ενημερώθηκε η Διοίκηση του Κέντρου και η επιτροπή των προσφύγων. Ενημερωθήκαμε ότι τον Απρίλη θα ξεκινούσαν τις διαδικασίες για να βελτιωθούν οι συνθήκες στο Κέντρο. Στη συνέλευση που έγινε δεχτήκαμε να βοηθήσουμε και εμείς. Τον Απρίλη έγινε αλλαγή των παλιών κρεβατιών και ντουλαπιών. Έγινε επίσης απολύμανση από κοριούς και άλλα έντομα. Τη στιγμή που ήταν να γίνει αναστήλωση των κτιρίων, ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο της διοίκησης του καμπ και από τον Ερυθρό Σταυρό ότι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αποφάσισε στις 31 Ιουλίου το κλείσιμο του καμπ.
Στις 31 Ιουλίου οι εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού σταμάτησαν να εργάζονται στο κάμπ και οι άνθρωποι που ζουν εκεί εγκαταλείφθηκαν στην μοίρα τους. Δεν τους παρέχεται αυτή τη στιγμή ούτε φαγητό ούτε υπηρεσίες υγείας. Οι συναντήσεις που κάναμε με την Κυβέρνηση, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ήταν χωρίς αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα των συναντήσεων αυτών ήταν να μην βρεθεί κάποια λύση. Αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Λαυρίου διαμένουν 300 Κούρδοι πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους παιδια και γυναίκες. Και επειδή δεν υπάρχει κάποια οργάνωση, άρρωστοι άνθρωποι δεν μπορούν να θεραπευτούν ούτε να αγοράσουν τα φάρμακα που είναι πολύ ακριβά.
Οι άνθρωποι αυτοί έχουν έρθει εδώ λόγω του πολέμου, οι περισσότεροι έχουν χάσει τις οικογένειες τους. Κατά πόσο είναι σωστό να ζουν τα ίδια στην χώρα όπου έχουν έρθει ως πρόσφυγες; Αφήνουμε στην κοινή γνώμη έαν θεωρούνε σωστό να τα ζούμε όλα αυτά από την Κυβέρνηση. Δεν δεχόμαστε την απάνθρωπη αυτη συμπεριφορά και για αυτό το λόγο θα αντισταθούμε για να υπερασπιστούμε τα δικαιωματά μας. Ξέρουμε ότι όπως πάντα ο Ελληνικός Λαός θα είναι μαζί μας και κάλουμε όλους να αγωνιστούν μαζί μας.
Στις 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00 θα συγκεντρωθούμε στο Σύνταγμα με πορεία προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Καλούμε όλους να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΑΣΘ: 22 μήνες φυλάκιση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση σε άνεργο επιβάτη!
 9/26/2017 12:09:00 μ.μ.
Δικάζεται η έφεση του άνεργου επιβάτη του ΟΑΣΘ ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εικοσιδύο μηνών όταν υπερασπίστηκε το δικαίωμα που έχει ως άνεργος για την δωρεάν μετακίνησή του με λεωφορείο του οργανισμού.
Με τριετή αναστολή για δευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση ήταν η απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος του ανέργου που δεν είχε εισιτήριο με αποτέλεσμα να υπερασπιστεί το δίκιο του για την δωρεάν μετακίνηση ανέργων.
Μια μέρα πριν την γενική απεργία στις 11 Μάη του 2011, ο άνεργος Β.Κ ο οποίος έκανε το «έγκλημα» να μην έχει εισιτήριο διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11 στην Θεσσαλονίκη , αν και είχε πει ότι είναι άνεργος (επέδειξε και την κάρτα ανεργίας)» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή συνδικαλιστών Εργατικών σωματείων – Φοιτητικών συλλόγων για την υπεράσπιση του άνεργου.
Η μήνυση που υπέβαλε ο άνεργος σε βάρος των ελεγκτών του ΟΑΣΘ δεν εκδικάστηκε ποτέ!, αντιθέτως «οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της δικαιοσύνης».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομόφωνα αθώος ο Marios Zervas! Κατέρρευσε η σκευωρία της ΕΛ.ΑΣ. που είχε συλλάβει το 2010 τον γυμναστή κολύμβησης, μόνο και μόνο γιατί δεν ήταν αρεστή η εμφάνισή του.
Η αλληλεγγύη όπλο ακατανίκητο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι εγώ έγραψα πως το AfD είναι κόμμα ακροδεξιό και νεοναζιστικό. Γνωρίζοντας πολύ καλά πως δεν πρόκειται για συμμορία με διακηρυγμένες ναζιστικές θέσεις και με στρατιωτικού τύπου διάρθρωση, όπως η Χρυσή Αυγή, που στη Γερμανία θα είχε τεθεί αυτομάτως εκτός νόμου.Ούτε καν όπως το NPD είναι. Κατά συνέπεια, το χαρακτηρίζω νεοναζιστικό λόγω θέσεων που έχουν άμεση συγγένεια με τις ναζιστικές, ενώ και η πλειονότητα όσων αποτελούν την ηγεσία του -και σίγουρα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του- αποτελείται από ναζί. Όμως, παίρνω υπόψη μου και το ότι δεν είναι ούτε Χρυσή Αυγή ούτε NPD.
Έτσι, αν ακούσω κάποιον αριστερό να λέει πως για μια σειρά λόγους δεν θεωρεί ναζιστικό αυτό το ακροδεξιό κόμμα, θα συζητήσω μαζί του. Δεν θα του πω "τι μαλακίες λες, ρε!". Πόσο μάλλον, δεν θα πω ότι ξεπλένει τον φασισμό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




27 Σεπτεμβρίου του 1941
«Ο σημερινός αγώνας του λαού μας στο περιεχόμενό του δεν μπορεί να είναι τίποτ’ άλλο παρά απελευθερωτικός. Πρόκειται να κατακτήσουμε τη λευτεριά μας, να διώξουμε τους ξένους επιδρομείς από τη χώρα μας, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στη ζωή και τον πολιτισμό. Πρόκειται ν’ ανοίξουμε το δρόμο για μιαν ελεύτερη, πολιτισμένη κι ευτυχισμένη Ελλάδα. Αυτός είναι ο πρώτος, ο υπέρτατος, ο μόνος σκοπός που μας προβάλλεται σήμερα επιτακτικά όσο ποτέ»
ΕΑΜ
**Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο
Ηγέτες Γιώργης Σιάντος,
Αλέξανδρος Σβώλος,
Ηλίας Τσιριμώκος
Ίδρυση 1941
Διάλυση 1946
Πτέρυγα νεολαίας ΕΠΟΝ
Στρατιωτικό σκέλος ΕΛΑΣ
Μέλη 1.000.000 περίπου
Συμμετέχοντες ΚΚΕ, ΣΚΕ, ΑΚΕ, ΕΛΔ
Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) ιδρύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1941 στην κατεχόμενη τότε Αθήνα, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και ήταν το μεγαλύτερο αντιστασιακό μέτωπο κατά την διάρκεια της Κατοχής.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα 27 Σεπτεμβριου 1941 είναι η επέτειος της ίδρυσης του ΕΑΜ...
Στις 1-3 Ιουλίου του 1941 συνήλθε στην Αθήνα η 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ στην οποία συμμετείχαν ο Πέτρος Ρούσος, η Χρύσα Χατζηβασιλείου, ο Παντελής Καραγκίτσης, ο Ανδρέας Τσίπας, ο Ανδρέας Τζήμας και ο Κώστας Λαζαρίδης, 6 ανθρωποι δηλαδη που συντόνιζαν ένα κόμμα 212 -ελευθερων -μελών. Στο κάλεσμα για συγκρότηση απελευθερωτικού μετώπου ανταποκρίθηκαν μόνο 3 μικρες πολιτικές ομάδες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΣΚΕ), το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΕ) και η Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας (ΕΛΔ). Οι αντιπρόσωποι των τεσσάρων αυτών κομμάτων αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ίδρυση του «Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου».
Με μια πρώτη ματιά λες πως "δεν ήταν "ωριμες οι συνθήκες", "ο υποκειμενικός παράγοντας αδύνατος", "ο συσχετισμός καταθλιπτικά υπέρ του αντιπάλου", "το πρόγραμμα δεν ήταν ολοκληρωμενο". "τα άλλα κόμματα ηταν ρεφορμιστες"...
Ευτυχως, δεν ειδαν μόνο"με την πρωτη ματια...ευτυχώς!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 5 Ιανουαρίου του 2017, μετά από εισβολή της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι τους, συλλαμβάνεται το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλα Ρούπα με τον 6χρονο γιο της Βίκτωρα – Λάμπρο. Ταυτόχρονα, αιχμαλωτίζεται από το κράτος και ένα ακόμη μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Οι κατασταλτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί του καθεστώτος από τη πρώτη στιγμή έβαλαν σε εφαρμογή ένα επαίσχυντο σχέδιο προσπάθειας εκφοβισμού των Πόλα Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη, μέσω του γιου τους.
Ο Βίκτωρας Λάμπρος αντιμετωπίστηκε εξαρχής ως «τρομοκράτης». Κρατήθηκε για ώρες στη Γ.Α.Δ.Α., αφού είχε αποσπαστεί βίαια από την μητέρα του, ανακρίθηκε, πέρασε από «σήμανση» και οδηγήθηκε, κάτω από άκρα μυστικότητα, στην κλειστή μονάδα του Ψυχιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων. Και ενώ το σύνηθες θα ήταν ευθύς εξαρχής να δοθεί άμεσα στους οικείους του, γιαγιά και θεία που βρίσκονταν εκεί, ο Βίκτωρας Λάμπρος βρέθηκε να φυλάσσεται από ένοπλους φρουρούς και σε πλήρη απομόνωση. Μια απομόνωση που έληξε μόνο μετά από απεργία πείνας και δίψας του Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα και Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου.
Σήμερα, 10 μήνες σχεδόν μετά, ο Βίκτωρας Λάμπρος είναι ακόμα αιχμάλωτος κάτω από τον διαρκή έλεγχο του κράτους, καθώς βρίσκεται υπό περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, η πρόταση της εισαγγελίας είναι να παραμείνει εγκλωβισμένος υπό τον διαρκή έλεγχο κοινωνικής λειτουργού και παιδοψυχιάτρου μέχρι την ενηλικίωση του.
Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης
 Διοργανωτές: Αναρχική θεατρική Συλλογικότητα ΎΒΡΙΣ.
Προβολή ωρώνΠαρασκευή, 6 Οκτωβρίου
21.00  ώρα
ΑΣΣΟΕ
Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης του Βίκτωρα-Λάμπρου γιο των μελών του Επαναστατικού Αγώνα Π.Ρούπας & Ν.Μαζιώτη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 27 Σεπτεμβρίου 1941 ιδρύεται το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο. Από την πλευρά του ΚΚΕ ο μετωπικός απελευθερωτικός αγώνας περιγράφεται στην απόφαση της 6ης Ολομέλειας της Κ.Ε(1-3 Ιουλίου 1941), στην οποία αναφέρεται:
«Το βασικό καθήκον των Ελλήνων κομμουνιστών είναι η οργάνωση της πάλης του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση της Σοβιετικής Ενωσης και την αποτίναξη του φασιστικού ζυγού. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας καλεί τον ελληνικό λαό, τα κόμματα και τις οργανώσεις του, σ' ένα εθνικό μέτωπο απελευθέρωσης:
Α) Για το διώξιμο της γερμανοϊταλικής κατοχής από την Ελλάδα.
Β) Για την ανατροπή της κυβέρνησης - οργανέτου τους.
Γ) Για την καθημερινή υποστήριξη και υπεράσπιση της Σοβιετικής Ενωσης.
Δ) Για την υποστήριξη κάθε συνεπούς αντιφασιστικής δύναμης με όλα τα μέσα.
Ε) Για το σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης από όλα τα κόμματα, που θα αποκαταστήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού, θα του εξασφαλίσει ψωμί και δουλιά, θα συγκαλέσει συντακτική εθνοσυνέλευση και θα υπερασπίσει την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ελλάδας από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική δύναμη».
Σήμερα, είναι πιο αναγκαία από ποτέ, η δημιουργία ενός τέτοιου Μετώπου, που θα μας επιτρέψει να αποκτήσουμε ξανά την ελπίδα πως ο Ελληνικός λαός θα πάρει τις τύχες τις χώρας του, πάλι στα χέρια του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα ιδρύθηκε το ΕΑΜ. Αρχικά η τοπική επιτροπή Βάρκιζας είχε προτείνει τ΄όνομα ΣΥΡΙΖΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες ο Άδωνις, προσωπική επιλογή Μητσοτάκη, διακίνησε τα εξής fake news:
1. Αναδημοσίευσε βίντεο από τη Βενεζουέλα, που ήταν όμως από το... Πουέρτο Ρίκο.
http://ellinikahoaxes.gr/…/gkafa-adoni-georgiadi-video-ven…/
2. Διακίνησε πλαστή δήλωση Τσίπρα για να υπερασπιστεί την Eldorado.
http://tvxs.gr/news/ellada/ta-fake-news-toy-adoni
3. "Ανακάλυψε" στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από το ναυάγιο στον Σαρωνικό.
http://www.newsit.gr/…/adonis-georgiadis-syggnomi-…/2224484/
4. Αγανάκτησε με τις "σπατάλες" σε υπουργική λιμουζίνα που ήταν όμως το... υπηρεσιακό αυτοκίνητο Σαμαρά
http://tvxs.gr/…/epithesi-adoni-ston-samara-ayta-pathaineis…
5. Επικαλέστηκε ανύπαρκτη διάταξη κανονισμού υπ. συμβουλίου που απαγορεύει τον τζόγο και ανύπαρκτο ποινικό αδίκημα
http://www.iefimerida.gr/…/adonis-gia-kammeno-poiniko-adiki…
6. Έφερε στη Βουλή την πλαστή είδηση περί ζεϊμπέκικου Κουρουμπλή σε πάρτι του εφοπλιστή της Αγίας Ζώνης
http://tvxs.gr/…/ella…/o-koyroymplis-kai-ena-fake-zeimpekiko
Για βουλευτή του ΛΑΟΣ που αναζητεί δημοσιότητα, αυτά είναι ίσως αναμενόμενα. Όχι όμως για αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε ένα κόμμα που ο αρχηγός του εξελέγη υποσχόμενος ότι θα αντιταχθεί στον λαϊκισμό, υπενθυμίζω.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


''Αν η μουσική είναι η τροφή της αγάπης, παίξε κι άλλο''(Γουίλιαμ Σαίξπηρ)
*Συρια-Χαλεπι /μεγάλη συναυλια την Τριτη στο απελευθερωμενο Χαλεπι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τους πλειστηριασμους
online από Ειρηνοδικείο Κορωπίου
8-0
Δε θα σας περάσει κοράκια !!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ναζί και το όραμα της ενοποιημένης Ευρώπης. Σοκαριστικά Στοιχεία
Κάποτε ο Βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Τζορτζ Όργουελ, έλεγε πως «σε μια εποχή καθολικού ψεύδους, το να λες την αλήθεια αποτελεί μια πράξη επαναστατική» και επαναστατική πράξη δεν θα μπορούσε να μην θεωρηθεί η κατάρριψη ενός από τους μεγαλύτερους μύθους στην μεταπολεμική ιστορία της Ευρώπης.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων και όχι μόνο, είναι προφανές πως όλα αυτά τα χρόνια πίστευε και πιστεύει ακόμα σε μια ουτοπία αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει την τεράστια απάτη στην οποία είναι συνοδοιπόρος. Η Ενωμένη Ευρώπη δεν είναι αυτή που νομίζουμε. Μας λέγανε πως η ευρωπαϊκή ενότητα χτίστηκε για να αποτρέψει τον εθνικισμό, το ναζισμό και τους πολέμους αλλά αυτό που παρατηρούμε είναι πως πρόκειται περί ενός πολύ βρώμικου σχεδίου. Η ιδέα του «ευρωπαϊσμού», όσο και αν μας φαίνεται παράλογο, επινοήθηκε από τους ίδιους τους Ναζί καθώς ήταν οι πρώτοι που ανέπτυξαν πολιτικά και οικονομικά σχέδια ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Μπορεί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Ναζιστική Γερμανία να ηττήθηκε, όμως διαψευστήκαμε αφού το 4ο Ράιχ έχει λάβει σάρκα και οστά. Δεν αποτελεί άλλωστε σύμπτωση το γεγονός ότι κάθε χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται όλο και φτωχότερη ενώ η Γερμανία όλο και πλουσιότερη.
Στο παρόν άρθρο θα δημοσιευθούν ορισμένες από τις ομιλίες αλλά και τα πεπραγμένα αξιωματούχων των Ναζί, τα οποία εάν τα παραθέταμε χωρίς πηγές, τότε σίγουρα θα υποθέταμε πως προέρχονται από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Φρανσουά Μιτεράν, τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, τον Χέλμουτ Σμιτ ή διαφορετικά, από βουλευτές του σημερινού Ευρωκοινοβουλίου και αυτό είναι που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανατριχίλα.
Σε σχετική μελέτη που εκπονήθηκε το 1942 για την ΕΟΚ από τον υπουργό Οικονομικών του Χίτλερ, Βάλτερ Φουνκ (Walther Funk), ο οποίος ήταν και εφευρέτης του όρου, γράφονταν τα εξής σοκαριστικά: «Τα νομίσματα της κεντρικής Ευρώπης πρέπει να ενταχθούν σε μια ενιαία βάση, με την καθιέρωση ενός σταθερού συντελεστή ανταλλαγής μεταξύ αυτών των χωρών και του Reichmark. Το επίπεδο των τιμών θα πρέπει να προσαρμοστεί με εκείνο της Γερμανίας αλλά σε μια νομισματική ένωση, αυτό θα επιφέρει μια σταδιακή ισοπέδωση του βιοτικού επιπέδου που ακόμη και στο μέλλον δεν θα πρέπει και δεν μπορεί να είναι το ίδιο για όλες τις χώρες που συνδέονται με το ευρωπαϊκό σύστημα εκκαθάρισης».
Επίσης, ο Χέρμαν Γκέρινγκ (Hermann Göring), υπουργός Αεροπορίας, επικεφαλής της Luftwaffe και δεξί χέρι του Χίτλερ, είχε πει: «Προτείνεται η δημιουργία μιας μεγάλης οικονομικής ζώνης εντός της οποίας η οικονομία θα αναπτύσσεται με ελάχιστη επιρροή από το κράτος. Με κοινό νόμισμα, ή τουλάχιστον σταθερές ισοτιμίες, κατάργηση δασμών και συνόρων, συλλογικές εμπορικές συνθήκες με άλλες ηπείρους και κράτη, μια κεντρική Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα».
«Σε πενήντα χρόνια οι Ευρωπαίοι δεν θα σκέφτονται πλέον στη βάση επιμέρους χωρών» (1940). Τα λόγια αυτά θα μπορούσαν να ανήκουν στο Νοστράδαμο αλλά η πραγματικότητα είναι πως ανήκουν στον μετρ της προπαγάνδας, Γιόζεφ Γκαίμπελς (JosephGoebbels), υπουργό Διαφωτισμού και Προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας. Ο Γκαίμπελς αρεσκόταν πολύ στο να γεμίζει τις σελίδες της ναζιστικής εφημερίδας Das Reich με φιλοευρωπαϊκά συνθήματα όπως «η νέα Ευρώπη», «η νέα ευρωπαϊκή τάξη» και άλλα. Ακόμα και η έννοια «Νέα Τάξη» καθιερώθηκε από τους Ναζί και σήμαινε την πολιτική τάξη που επρόκειτο να επιβληθεί στα κατεχόμενα κράτη της Ναζιστικής Γερμανίας. «Το έτος 1941 θα είναι, είμαι πεπεισμένος, ο ιστορικός χρόνος για μια μεγάλη ευρωπαϊκή Νέα Τάξη». (Αδόλφος Χίτλερ)
Όπως είναι φυσικό, η λίστα δεν έχει τελειωμό. Ο Χάινριχ Χούνκε (Heinrich Hunke), προπαγανδιστής και σύμβουλος του Χίτλερ επί των Οικονομικών, είχε διατυπώσει τη εξής φράση: «Το όραμα της ευρωπαϊκής κοινότητας. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος που θέτουμε για τα ευρωπαϊκά έθνη. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με εθελοντική συνεργασία των ανεξάρτητων κρατών, αποδεχόμενων φυσικά την πολιτική ηγεσία ενός μόνο έθνους…».
Επιπλέον, ο Γιόαχιμ φον Ρίμπεντροπ (Joachim von Ribbentrop), υπουργός Εξωτερικών των Ναζί και γνωστός για τη συμφωνία Ρίμπεντροπ-Μολότοφ (1939) μεταξύ της Γερμανίας και της Ε.Σ.Σ.Δ., είχε στείλει το 1943 ένα μνημόνιο στον Χίτλερ στο οποίο υποστήριξε την ανάγκη μιας Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας. «Είμαι της γνώμης ότι, όπως έχω προτείνει στον Φύρερ μου, θα πρέπει να ανακηρύξει το συντομότερο δυνατό από τη στιγμή που έχουμε φτάσει σε μια σημαντική στρατιωτική επιτυχία, την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία…». Η σύνθεση αυτής της οντότητας θα περιελάμβανε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Δανία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Ουγγαρία, η Σερβία, η Κροατία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ισπανία και φυσικά η Ελλάδα.
Υπέρ του οράματος για μια ενοποιημένη Ευρώπη είχαν ταχθεί ακόμη ο Βίντκουν Κουίσλινγκ (Vidkun Quisling) και ο Άρτουρ Ζάις-Ίνκβαρτ (Arthur Seyss-Inquart). Ο Κουίσλινγκ που ήταν Νορβηγός δωσίλογος και είχε διοριστεί κατοχικός πρωθυπουργός στη χώρα του για τις υπηρεσίες που προσέφερε στους Ναζί, είχε κάνει λόγο για μια Ευρώπη που θα «αποτελεί μια συγκροτημένη ενότητα» ενώ ο Ίνκβαρτ, Καγκελάριος της Αυστρίας και υψηλόβαθμο στέλεχος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος αρχικά στη χώρα του και έπειτα στη Ναζιστική Γερμανία, είχε δηλώσει πως «μόνη ελπίδα (σ.σ. για τους Ναζί) είναι η εμφάνιση μιας Ευρώπης που είναι πραγματικά ευρωπαϊκή και έχει επίγνωση της ευρωπαϊκής της αποστολής».
Θέλετε κι άλλα; Ο πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 1958, ήταν ο Βάλτερ Χολστάιν (Walter Hollstein), δικηγόρος των Ναζί. Ο Χολστάιν συμμετείχε στις επίσημες διαπραγματεύσεις της Ναζιστικής Γερμανίας με τη Φασιστική Ιταλία για να θέσει το σχέδιο ενοποίησης της Ευρώπης υπό το συνασπισμό Ναζί-IG FARBEN, της οποίας ήταν και στέλεχος. Η IG FARBEN ήταν μια γερμανική κοινοπραξία πολυεθνικών εταιρειών στον τομέα των φαρμάκων και των πετροχημικών όπως η BAYER και η BASF που απασχολούσε πάνω από 80.000 εργαζομένους. Σε ανακοίνωσή της μάλιστα, το 1940, τα είχε προδιαγράψει όλα. «Υπό τη Γερμανική κυριαρχία θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας ευρύτερος Ευρωπαϊκός χώρος που εκτός από την μεγάλη Γερμανία θα πρέπει να περικλείει και μια σειρά άλλων κυρίαρχων λαών, να αποτελεί μία οικονομική ενότητα και να σχηματίσει πιθανόν αργότερα μια δασμολογική και νομισματική ένωση». Βεβαίως, ο Χολστάιν δεν δικάστηκε ποτέ ως εγκληματίας πολέμου στη δίκη της Νυρεμβέργης.
Συμπτώσεις; Σε καμία περίπτωση. Αυτό ήταν το σχέδιο των Ναζί και αυτό υλοποιείται μέχρι και σήμερα. Κοινό νόμισμα, οικονομικός έλεγχος, κατάργηση εθνών-κρατών. Και τα κατάφεραν περίφημα…

http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2016/09/nazi-enwmwnh-eyrwph.html



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Fragkiska Magaloudi
Επιστρέφω στο θέμα της Βόρειας Κορέας γιατί το παράδοξο είναι ότι μόνο εδώ μπορώ να γράψω μια σοβαρή κουβέντα. Τα ελληνικά μήντια μπορεί να μην μας βομβαρδίζουν πια με το πόσα παιδία τρώει για πρωινό ο Κιμ (το κάνει πολύ καλά ο ξένος τύπος) αλλά όλοι ξεχνάνε να αναφέρουν πόσα παιδιά θα σκοτώσουν οι πολιτικές του Τραμπ και που αποσκοπούν. Οι τελευταίες κυρώσεις δεν εχουν καν το πρόσχημα της "εναλλακτικής του πολέμου", είναι στυγνός οικονομικός πόλεμος όχι μόνο εναντίον της Βόρειας Κορέας αλλά εναντίον τρίτων χωρών και ιδιωτών. Είναι πλέον ξεκάθαρη η ροπή προς το να φτάσουμε σε αληθινό πόλεμο. Οι ΗΠΑ έχουν πλέον δικαίωμα να επιβάλλουν μονομερές εμπαργκο όχι μόνο εναντιον της ΒΚ αλλά εναντίον κάθε οντότητας (entity στο κείμενο), επιχείρησης,ιδιώτη, τράπεζας και τρίτης χώρα που θα εισάγει ή θα εξάγει κάτι στη ΒΚ. Πρακτικά αυτό περιλαμβάνει και ανθρωπιστικό υλικό, και τρόφιμα αλλά και τον οικονομικό θάνατο κάθε τράπεζας ή τρίτης μικρής ΄χωρας που έχει κάποια σχέση έστω και έμμεση με τη Πιονγκγιανκ (σκεφτείτε εδώ τις απλές επενδύσεις στην βιμηχανία τροφίμων, τα εργοστάσια παραγωγής τροφής, αγροτικών προοιόντων, ρουχισμού, τα φάρμακα και τα εμβόλια). Στην ουσία οι ΗΠΑ απέκτησαν το δικαίωμα να αποβάλλουν απο το δολλάριο κάθε χώρα ή επιχείρηση ή ακόμα και ΜΚΟ που έχει κάποια σχέση με τη ΒΚ. Οι κυρώσεις ξεκάθαρα και χωρίς προσχήματα πλέον είναι ένα όργανο οικονομικού πολέμου όπου κάθε χώρα που δεν ακολουθεί την πολιτική των ΗΠΑ γίνεται στόχος. Δεν σκοπεύουν να φέρουν την ΒΚ στο τραπεζι των διαπραγματεύσεων αλλά να χτυπήσουν βασικές επιχειρήσεις και τράπεζες της Κϊνας (δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά η Κίνα πάντα ήταν ο στόχος των ΗΠΑ). Οι ΗΠΑ θα πρέπει τώρα να υποχρεώσουν τρίτες χώρες να ακολουθήσουν τις οδηγίες τους και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να επιβάλλουν κυρώσεις σε τρίτες χώρες που δεν συμμορφώνονται με τις επιθυμίες του Πενταγώνου. Με άλλα λόγια αν η Ρωσσία ή το Βιετναμ (τυχαίο παράδειγμα) θέλει να συνεχίσει να εξάγει σιτάρι στη ΒΚ για να μη προκληθεί πραγματική πείνα, τότε οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν κυρώσεις σε αυτές τις χώρες και θα απειλήουν να μην επιτρέπουν στις τράπεζες τους να κάνουν συναλλαγές σε δολλάρια. ΜΙλάμε πλέον για έναν παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο όπου οι ΗΠΑ με απειλές εγκαθιδρύουν την απόλυτη κηδεμονία τους. Το δόγμα Μπους, "είσαι μαζί μας ή εναντίον μας" σε απόλυτη ισχύ. Οι ΗΠΑ δείχνουν ξεκάθαρα ότι θέλουν να προκαλέσουν προληπτικό πόλεμο στη Κορέα ενώ παράλληλα οδηγούν στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους, σε μια χώρα που με βάση τις μαρτυρίες (όχι της Daily Mail αλλά αναλυτών ακόμα και εκείνων που αντιτίθενται στην κυβέρνηση του Κιμ όπως για παράδειγμα το NKnews που αποτελείται απο αντιφρονούντες) έχει ανέβει το βιοτικό επίπεδο, έχει μειωθεί δραματικά ο υποσιτισμός και έχουν αρθεί πολλές απαγορεύσεις. Μπορεί αρκετοί να δέχεστε άκριτα την εκατέρωθεν προπαγάνδα γιατί πάντα υπάρχει η ανάγκη για έναν παγκόσμιο κακό ώστε να οι υπολοιποι να συνετιστούμε και να δεχτούμε ακόμα και πυρηνικό πόλεμο χωρίς διαμαρτυρία, όμως αυτή τη στιγμή εκείνος που "παρακαλάει για πόλεμο" (όπως το έθεσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη) δεν είναι ο Κιμ αλλά ο Τραμπ. Και φοβάμαι ότι αν συνεχίσουμε έτσι θα τον πετύχει κιόλας.
ΥΣ υβριστικά και ειρωνικά σχόλια, προσωπικές επιθέσεις καθώς και εξυπναδούλες διαγράφονται αμέσως και όποιος το κανει μπλοκάρεται άμεσα με δημοκρατικές διαδικασίες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ότι οι Σαούδ άρχισαν να επιτρέπουν στις γυναίκες να οδηγούν δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία το πόσο δίκιο είχαν οι σύντροφοι που τόσα χρόνια υποστήριζαν τις χρηματοδοτούμενες από τους Σαούδ ισλαμοφασιστικές ένοπλες ομάδες στη Συρία, οι οποίες με τόσο ηρωισμό και αυταπάρνηση πάλευαν να οικοδομήσουν τη Σαουδική Αραβία vol2. Να τα βλέπουν αυτά οι υποστηρικτές τού Άσσαντ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκαπέντε χρόνια στη γυναίκα που σκότωσε το καθίκι, όταν επιτέθηκε στην ίδια (23χρονη τότε) και στη 17χρονη φίλη της. Αυτή, βλέπεις, ήταν άνεργη και άστεγη. Το καθίκι ήταν επιφανές μέλος της κοινωνίας της Κορίνθου.
Με τη σημερινή απόφασή τους οι δικαστές του Ναυπλίου έδωσαν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα προς κάθε ξευτιλισμένο που ασκεί βία κατά οποιασδήποτε γυναίκας, ακόμη και προς κάθε επίδοξο βιαστή:
Κάνε ελεύθερα ό,τι γουστάρεις! Αν ξέρει πως θα κάτσει δεκαπέντε χρόνια φυλακή, σιγά μην τολμήσει να αντισταθεί. Πόσο μάλλον να σου κάνει κακό!
Πάντως, δεν θα τους περάσει! Ήδη ασκήθηκε έφεση και ο αγώνας για τη δικαίωση της νεαρής γυναίκας που αμύνθηκε στη βία του καθικιού συνεχίζεται.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βild: Ο Σόιμπλε θα γίνει πρόεδρος της Μπούντεσταγκ
 Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017, 15:52
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα γίνει πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με την Bild, ενώ το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγή στο συντηρητικό κόμμα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, επιβεβαιώνει το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.
«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα γίνει πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου, μια θέση που απαιτεί απ' αυτόν να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού» δήλωσε στο Reuters πηγή στο συντηρητικό κόμμα.
«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήταν ασφαλώς ένας καλός πρόεδρος της Βουλής (Bundestag)» ανέφερε ο αντιπροέδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP), Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post» του Ντίσελντορφ, η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, Πέμπτη.
«Βέβαια ποιον θα προτείνει το αποφασίζει αποκλειστικά η ίδια η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU)» πρόσθεσε ο φιλελεύθερος πολιτικός.
Ο κ. Κουμπίτσκι θα είναι υποψήφιος του FDP για διάφορα υπουργεία στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Πράσινους και ένα από αυτά είναι και το υπουργείο Οικονομικών, όπως έχουν επανειλημμένα δηλώσει προεκλογικά πως το θελουν οι Φιλελεύθεροι.
Ο πρώην πρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου, χριστιανοδημοκράτης Νόρμπερτ Λάμερτ, παρά την πανθομολογούμενη επιτυχημένη θητεία του, δεν επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα.
Σημειώνεται ότι η θέση του προέδρου της Bundestag θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, διότι οι συνεδριάσεις της προβλέπονται θυελλώδεις λόγω της παρουσίας του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD).
Υπέρ της υποψηφιότητας του Β.Σόιμπλε τάσσονται στελέχη της Χριστιανικής Ένωσης
Υπέρ της μεταπήδησης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου τάσσονται στελέχη τόσο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) όσο και των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, οι επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φόλκερ Κάουντερ και Αλεξάντερ Ντόμπριντ σκοπεύουν στην ολομέλεια της 17ης Οκτωβρίου να προτείνουν τον κ. Σόιμπλε για τη θέση του Προέδρου της Bundestag.
Ο κ. Ντόμπριντ, σύμφωνα με την «Sueddeutsche Zeitung», επισήμανε ότι λόγω της εισόδου της Εναλλακτικής για την Γερμανία στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, είναι απαραίτητη «σημαντική εμπειρία» για τη θέση και ο κ. Σόιμπλε είναι σήμερα ο αρχαιότερος βουλευτής και, όπως προβλέπεται, θα ανοίξει την πρώτη Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.
«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήταν σίγουρα ένας καλός Πρόεδρος της Bundestag» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων (FDP) Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, το όνομα του οποίου αναφέρεται και στις συζητήσεις για τον πιθανό διάδοχο του κ. Σόιμπλε. Από το υπουργείο Οικονομικών πάντως δεν έγινε κανένα σχόλιο.
Επισημαίνεται πάντως ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Welt», ως μελλοντικός Πρόεδρος της Bundestag, ο κ. Σόιμπλε δεν μπορεί να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Επίσης το αξίωμα του Προέδρου του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου είναι το δεύτερο τη τάξει στην Ομοσπονδιακή Γερμανία, έπειτα από αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας και πριν από αυτό του Καγκελάριου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ιράκ: Με ποσοστό άνω του 92% το «ναι» για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν
 Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017, 17:47
Οι Κούρδοι του Ιράκ ψήφισαν υπέρ της ίδρυσης ενός ανεξάρτητου κράτους, ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια εκλογική επιτροπή αναφορικά με το δημοψήφισμα που διεξήχθη τη Δευτέρα στο ιρακινό Κουρδιστάν έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της περιοχής Μασούντ Μπαρζανί και προκάλεσε την οργή της Βαγδάτης και γειτονικών χωρών όπως η Τουρκία και το Ιράν.
Υπέρ της ανεξαρτησίας τάχθηκε το 92,73% των ψηφοφόρων, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή.
«Εκ των 3.305.925 ψηφοφόρων, το "ναι" συγκέντρωσε ποσοστό 92,73% και το "όχι" 7,27%» επισήμανε η επιτροπή διευκρινίζοντας ότι το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε σε 72,16%.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερντογάν προς Κούρδους: «Δε θα σας σώσουν οι σημαίες του Ισραήλ»
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017, 18:52
Σε μία ακόμη προειδοποίηση προς του Κούρδους του βόρειου Ιράκ, προέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ότι: «Δεν θα βρίσκουν φαγητό, αν η Άγκυρα αποφασίσει να μπλοκάρει την πρόσβαση φορτηγών και τη ροή πετρελαίου στην περιοχή.
Πρόσθεσε δε ότι πάντα υπάρχουν στο τραπέζι ως ενδεχόμενο οι στρατιωτικές και οικονομικές κυρώσεις.
Με αφορμή το χθεσινό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων του βόρειου Ιράκ, ο Ερντογάν τους απειλεί, λέγοντας ότι αν κλείσει τις βάνες πετρελαίου, όλα τα αποθέματα τους θα εξαφανιστούν και θα πεινάσουν όταν θα σταματήσουν τα τουρκικά φορτηγά να μεταφέρουν τρόφιμα στην περιοχή.
Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι: «Το να ανεμίζουν (οι Κούρδοι) ισραηλινές σημαίες», δε θα σώσει από την απομόνωση την Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση. «Αν μόνο το Ισραήλ υποστηρίζει το δημοψήφισμα και το παράνομο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) αρχίζει να πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα πριν ακόμα κλείσουν οι κάλπες, τότε δεν μπορεί να υπάρξει ούτε αθωότητα ούτε νομιμοποίηση.
Η αναφορά στο Ισραήλ γίνεται μετά από την εκδήλωση στήριξης στο δημοψήφισμα, του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο οποίος παράλληλα καυτηρίασε τη στήριξη που παρέχει η Άγκυρα στην οργάνωση Χαμάς.
«Το Ισραήλ θεωρεί το PKK τρομοκρατική οργάνωση, σε αντίθεση με την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς» δήλωσε ο Νετανιάχου στη διάρκεια επίσκεψής του στην Αργεντινή. «Καθ' όσον το Ισραήλ αντιτίθεται σε κάθε μορφή τρομοκρατίας, ταυτόχρονα υποστηρίζει το δικαίωμα του κουρδικού λαού να αποκτήσει την ανεξαρτησία του με νόμιμα μέσα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πυρ ομαδόν κατά Τραμπ
 Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017, 17:21

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναδείχθηκε νικητής στις αμερικανικές εκλογές και στις 8 Νοεμβρίου του 2016 κάθισε για πρώτη φορά στο οβάλ γραφείο. Στις πρώτες του δηλώσεις στον Λευκό Οίκο εμφανίστηκε ενωτικός. «Θα είμαι ο πρόεδρος όλων των Αμερικανών» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Θέλουμε να ανανεώσουμε ξανά το αμερικανικό όνειρο».
Σε ό,τι αφορά στον χώρο του αθλητισμού, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τα κατάφερε. Τα λεγόμενά του τα τήρησε μέχρι κεραίας. Μόνο που αυτό το πέτυχε ενώνοντας τη φωνή Αμερικανών παραγόντων, φορέων και παικτών εναντίον του.
Εναντίον στην πολιτική του και τη φιλοσοφία του, που έχουν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ.
Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή αρκετοί πρωτοκλασάτοι παίκτες του ΝΒΑ, με πρώτο τον αστέρα των Κλίβελαντ Καβαλίερς, ΛεΜπρόν Τζέιμς, προέτρεπαν τον κόσμο να μην τον ψηφίσει στις εκλογές.
Οι λόγοι πολλοί. Μερικοί εξ αυτών ήταν οι αμφιλεγόμενες αποφάσεις του σε σειρά κρίσιμων θεμάτων, όπως το μεταναστευτικό (ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, κατάργηση προγράμματος DACA) και τα ανθρώπινα δικαιώματα (τακτική ίσων αποστάσεων στα αιματηρά γεγονότα του Σάρλοτσβιλ), που έκαναν αρκετούς αθλητές να αντιτίθενται στην εκλογή του.
Ο χρόνος κύλησε, ο Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του, ωστόσο ο… οργανισμός του αμερικανικού αθλητισμού έμοιαζε με καζάνι που βράζει μέχρι τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος φρόντισε να το… ξεχειλίσει.

Το πρωτοσέλιδο-μήνυμα στον Τραμπ
Σε σημείο μάλιστα τέτοιο, που το περιοδικό «Sports Illustrated» έβαλε κορυφαίους αθλητές και παράγοντες να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα στο εξώφυλλό του, προκειμένου να δείξουν την αντίθεσή τους στην πολιτική του.
«Έθνος διχασμένο, αθλητισμός ενωμένος» ήταν ο τίτλος του. Εμπνευσμένος και συνάμα αληθινός. Έχει όμως εξαιρετικό ενδιαφέρον να ανατρέξουμε στο πώς ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να ενώσει τους πάντες εναντίον του.

Η κόντρα για την επίσκεψη των πρωταθλητών στον Λευκό Οίκο
Η αρχή της μετωπικής του με τον αμερικανικό αθλητισμό έγινε με την επίσκεψη που είθισται να κάνουν οι πρωταθλητές του ΝΒΑ στον Λευκό Οίκο, εν προκειμένω οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.
Οι «πολεμιστές», πάντως, εξαρχής ήταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο να επισκεφτούν τον επιχειρηματία και μετέπειτα πρόεδρο της Αμερικής.
«Ως άνθρωπος που έχασε μέλος της οικογένειάς του σε τρομοκρατικό χτύπημα, μπορώ να πω ότι δεν είναι δυνατόν να προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία διώχνοντας όσους έρχονται στη χώρα. Αυτό είναι ενάντια στις αξίες του έθνους» είχε δηλώσει ο προπονητής των πρωταθλητών του ΝΒΑ Στιβ Κερ μήνες πριν.
«Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε φόβο. Δεν είναι ο σωστός δρόμος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Δεν πρέπει να αναπαράγουμε τον φόβο και τον θυμό. Είμαι εναντίον όσων συμβαίνουν. Είναι φρικτά πράγματα. Είναι μια τρομακτική ιδέα.
Νιώθω τους ανθρώπους που βλέπουν τις οικογένειές τους να χωρίζουν και τρομάζω βλέποντας μακροπρόθεσμα για την ασφάλεια του κόσμου. Θέλεις να καταπολεμήσεις την τρομοκρατία, θέλεις να καταπολεμήσεις το έγκλημα, όμως δεν το κάνεις με σωστό τρόπο» πρόσθεσε ο επιτυχημένος κόουτς.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο άνθρωπος στον οποίο αναφερόταν ο Κερ ότι έχασε σε τρομοκρατικό χτύπημα ήταν ο πατέρας του, Μάλκομ Κερ. Ο Κερ ο πρεσβύτερος ήταν πρόεδρος του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στη Βηρυτό και δολοφονήθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1984 από τζιχαντιστές. Ήταν μόλις 52 ετών.
Πάντως, ο τεχνικός των Γουόριορς αναφορικά με το αν θα δεχτεί η ομάδα να πάει στον Λευκό Οίκο είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι αυτή είναι μία απόφαση που αφήνει στους παίκτες του. Αργότερα, ωστόσο, διέρρευσε η είδηση πως μετά την κατάκτηση του τίτλου υπήρξε σχετική ψηφοφορία και ελήφθη η απόφαση να μην πάνε στον Λευκό Οίκο.

Η επιμονή των «πολεμιστών» και το... άκυρο του Τραμπ
Οι Γουόριορς αυτό που είχαν διαμηνύσει το εννοούσαν. Αυτό επιβεβαιώθηκε όταν ο Στεφ Κάρι στη media day της ομάδας, κληθείς να απαντήσει στο καυτό ερώτημα, ξεκαθάρισε την άποψη όλων στην ομάδα ότι «το να μην πάμε θα σημαίνει πως δεν συμφωνούμε με όσα λέει και όσα δεν έχει πει κατά καιρούς ο πρόεδρός μας.
Ελπίζουμε έτσι πως ίσως αυτό βοηθήσει για να αλλάξουν μερικά πράγματα, για να αλλάξουν αυτά που ανεχόμαστε σε αυτήν τη χώρα και αυτά για τα οποία κάνουμε τα στραβά μάτια.
Δεν αρκεί να μην πάμε. Πρέπει να κάνουμε κι άλλα πράγματα, ώστε να περάσουμε το σωστό μήνυμα. Μπορούμε να συζητήσουμε για όλους τους ανθρώπους που μίλησε, από τον Kaepernick μέχρι τον Michael Bennett.
Παλεύουμε όλοι μας μέσω των δικών μας μέσων, προσπαθούμε να εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες για να ρίξουμε λίγο φως.
»Δεν πιστεύω πως η επίσκεψή μας στον Λευκό Οίκο θα αλλάξει ως εκ θαύματος τα πάντα προς το καλύτερο. Κι αυτή ήταν η ευκαιρία μου να πάρω θέση σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα».
Εν συνεχεία ο Τραμπ το… τερμάτισε, ακυρώνοντας την πρόσκληση των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς για να τον επισκεφθούν στον Λευκό Οίκο.
Αυτό συνέβη πριν ακόμα προλάβουν οι «πολεμιστές» να απαντήσουν επίσημα για το αν θα πάνε στον Λευκό Οίκο.
Τους πρόλαβε δηλαδή ο Τραμπ, ο οποίος ακύρωσε την πρόσκληση, γράφοντας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter: «Το να πηγαίνεις στον Λευκό Οίκο θεωρείται μεγάλη τιμή για μία πρωταθλήτρια ομάδα. Ο Στέφεν Κάρι διστάζει και γι' αυτό η πρόσκληση αποσύρεται».
Η κόντρα ανάμεσα στον Τραμπ και τους Γουόριορς δεν έχει τελειώσει. Αυτό, ωστόσο, που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι οι πρωταθλητές του ΝΒΑ απλώς εξέφρασαν την άποψη της συντριπτικής πλειονότητας των παικτών της Λίγκας, κάτι που φάνηκε και από τα μηνύματα στήριξης που πήραν από παίκτες όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Κόμπε Μπράιαντ.
«Ρε βλάκα, ο Κάρι έχει πει ήδη πως δεν θα έρθει. Άρα, δεν τίθεται θέμα πρόσκλησης. Επίσης, το να πάει κάποιος στον Λευκό Οίκο ήταν τιμή μέχρι τη μέρα που πήγες εσύ εκεί» έγραψε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστό τον Αμερικανό πρόεδρο.

Άνοιξε μέτωπο και με το NFL
Σαν να μην έφτανε η μετωπική που άνοιξε με τους Γουόριορς, ο Τραμπ φρόντισε να βάλει… φωτιά και στο NFL (National Football Ligue), που έγινε μια γροθιά εναντίον του.
Δεδομένου ότι στον αμερικανικό ύμνο, που ανακρούεται πριν από κάθε ματς στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι παίκτες καθώς και το κοινό στέκονται όρθιοι με το δεξί χέρι στην καρδιά, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεσπάθωσε ενθυμούμενος την κίνηση του Κόλιν Κέπερνικ, χωρίς να τον κατονομάσει.
Τι έκανε ο πρώην quarterback των San Francisco 49ers; Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε γονατίσει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, διαμαρτυρόμενος για το κύμα δολοφονιών Αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς σε ολόκληρη τη χώρα.
Έκτοτε αρκετοί αθλητές του NFL κι άλλων αθλημάτων άρχισαν να ακολουθούν το παράδειγμά του, διχάζοντας ωστόσο, καθώς υπήρχαν και αυτοί που υποστήριζαν ότι μία τέτοια στάση κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου αποτελεί ασέβεια και προσβολή προς την πατρίδα.
Ο Τραμπ, λοιπόν, ξεκίνησε πόλεμο εναντίον του οποιουδήποτε παίκτη δεν σέβεται και δεν στέκεται όρθιος ενώ ακούγεται ο εθνικός ύμνος. Παράλληλα, κλιμακώνοντας τη ρητορική του ζήτησε μποϊκοτάζ των ομάδων οι παίκτες των οποίων δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς την Αμερική.

Αψήφησαν τον πρόεδρο και... γονάτισαν
Παρά τις απειλές του όμως, στο Φόξμποροου 15 παίκτες των New England Patriots, των πρωταθλητών της National Football Ligue, γονάτισαν και πολλοί από αυτούς κρατήθηκαν από τα μπράτσα, ανάμεσά τους και ο σταρ της ομάδας Τον Μπρέιντι.
Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν στιγμιότυπα από στάδια σε ολόκληρη τη χώρα, με παίκτες γονατισμένους στο χορτάρι του αγωνιστικού χώρου, την ώρα που οι συνάδελφοί τους στους Pittsburgh Steelers αποφάσισαν από τη μεριά τους να παραμείνουν στα αποδυτήρια κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο στάδιο των Bears του Σικάγο.
«Δεν θα σας άρεσε να δείτε έναν από τους ιδιοκτήτες ομάδων του NFL, όταν κάποιος δεν σέβεται τη σημαία μας, να λέει: ''Βγάλτε από το γήπεδο αυτό το καθίκι αυτήν τη στιγμή. Έξω! Απολύεται» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε μία συγκέντρωση υποστήριξης του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Λούθερ Στρέιντζ.
«Ξέρετε, κάποιος ιδιοκτήτης θα το κάνει αυτό. Και δεν το ξέρει -είναι φίλοι μου κάποιοι από αυτούς-, δεν το ξέρουν, αλλά θα γίνει ο πιο δημοφιλής σε αυτήν τη χώρα για εβδομάδες, γιατί αυτό είναι ολική ασέβεια προς την κληρονομιά μας, ολική ασέβεια για ό,τι υποστηρίζουμε» συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ.
«Και ξέρω ότι έχουμε ελευθερία, πολλών ειδών ελευθεριών, αλλά ξέρετε και πάλι είναι ολική ασέβεια…» κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος ήρθε για να δώσει μία νέα εκδοχή της… ελευθερίας.

H... επίκαιρη προσευχή του Κλούνεϊ για τις ΗΠΑ
Αντί επιλόγου, σας παραθέτουμε την προσευχή του γνωστού ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ για τη χώρα του, με αφορμή τις αυξανόμενες πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις στις ΗΠΑ.
«Προσεύχομαι για τη χώρα μου. Προσεύχομαι ότι μπορούμε να βρούμε περισσότερα, τα οποία μας ενώνουν απ' όσα μας χωρίζουν. Προσεύχομαι ότι οι ηγέτες του έθνους μας θέλουν να κάνουν το ίδιο.
Προσεύχομαι ότι μικρά παιδιά, όπως ο Ταμίρ Ράις, μπορούν να αισθάνονται ασφαλή στη δική τους γειτονιά. Προσεύχομαι για όλα τα παιδιά μας. Προσεύχομαι για την αστυνομία μας και τους διασώστες μας. Προσεύχομαι για τους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων.
»Προσεύχομαι ότι η διαφωνία θα προστατεύεται πάντα σε αυτήν τη μεγάλη χώρα. Προσεύχομαι για μια πιο τέλεια ένωση. Και όταν προσεύχομαι, γονατίζω» αναφέρει η προσευχή του Κλούνεϊ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεταφέρω ενημέρωση που έλαβα αναφορικά με τη σημερινή δίκη στο Ναύπλιο τής κοπέλας που σε δίκαιη αυτοάμυνα σκότωσε έναν τύπο που επιτέθηκε σεξουαλικά σε αυτή και τη φίλη της:
"Το παιδί έφαγε:
- 15 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση
- 2 μήνες για παράνομη οπλοκατοχή
- 2 μήνες για παράνομη οπλοχρησία
Το μοναδικό ελαφρυντικό που αναγνωρίστηκε στο κορίτσι ήταν πως δεν "ενέργησε με ταπεινά κίνητρα", δηλαδή πως δε σκότωσε τον τύπο με σκοπό να τον ληστέψει ή κάτι τέτοιο. Δεν της αναγνωρίστηκε καν πως βρισκόταν σε άμυνα. Οι απανταχού επίδοξοι βιαστές κάνουν σίγουρα πάρτι απόψε.
Και έχουμε μείνει όλοι/-ες με την απορία: ποιο γαμημένο κίνητρο μπορεί να είχε ένα κορίτσι 21 χρονώ να μαχαιρώσει έναν τύπο διπλάσιο από την ίδια στις 3 η ώρα τα ξημερώματα;
Αξίζει να σημειωθεί και η τοποθέτηση της εισαγγελέα, που περιελάμβανε φράσεις όπως "εντάξει, μπορεί ο θανών να είπε και μια κουβέντα παραπάνω ή να άπλωσε και λίγο χέρι αλλά σε κάθε περίπτωση δεν άξιζε αυτό που έπαθε και η μνήμη του πρέπει να καθαριστεί" και "όλοι διαμορφώνουμε το αξιακό μας σύστημα βάσει των επιρροών μας, και στο αξιακό σύστημα της κατηγορούμενης η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πιο χαμηλά από ό,τι είναι στο σύστημα ημών των υπολοίπων"."
[Σ.σ.: το τελευταίο κομμάτι τής ενημέρωσης λογοκρίνεται, γιατί αναφέρει τις ποινές που θα επέβαλε στους συντελεστές τής δίκης ένα κόκκινο δικαστήριο. Και είναι βαριές για πολύ κόσμο.]


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οταν ο Φράγκο κατέβαζε στρατό εναντίον των πολιτών ήταν δικτάτορας.
Όταν τον κατεβάζει ο Ραχόι, είναι Ευρωπαίος



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



27 Σεπτέμβρη 1941... ιδρύεται το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ! Κατοχή τότε, κατοχή σήμερα!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μυθικοί ήρωες του Al Kindi!
Al Kindi... το καλύτερο νοσοκομείο της Συριας σ' ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, το διαμάντι της ιατρικής επιστήμης κατασκευσμένο το 2003 στο Χαλέπι (ήταν από αυτά -118 φορές μας είπαν τα ΜΜΕ ότι βομβαρδίστηκε- που βομβάρδιζε και κατέστρεψε ο "αιμοσταγής δικτάτορας Άσαντ".
Το υπερασπίστηκαν Ήρωες... Πολιορκήθηκε από τα κτήνη του isis και του FSA για περισσότερο από ένα χρόνο!
Σταμάτησε να λειτουργεί παντελώς, αλλά οι υπερασπιστές του δεν θέλησαν ποτέ να υποχωρήσουν να το αφήσουν στα ανθρωπόμορφα κτήνη!
Το υπερασπίστηκαν με τις ζωές κληρωτών στρατιωτών που πολλοί έπεσαν Μάρτυρες στον αγώνα για την πατρίδα!
Ήταν θέμα τιμής να μην υποχωρήσουν και σήμερα νίκησαν!
"Σ' οποιονδήποτε τείνει το χέρι του στο θεό, εμείς θα του δώσουμε το δικό μας χέρι. Όποιος τείνει το χέρι του στο διάβολο, εμείς θα του το κόψουμε"
Hafez Al Assad: Ανεξίτηλη μνήμη... όταν τον Μάρτη του 1987, εκείνης της μεγάλης ελληνοτουρκικής κρίσης, δηλωσε,  "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



76 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Συγκλονιστική η χθεσινή συναυλία στο...
... Χαλέπι, της Συρίας!
Μπορεί να κατέστρεψαν σπίτια, πολυκατοικίες, εργοστάσια, παραγωγικές μονάδες στο Χαλέπι, αλλά δεν μπόρεσαν να καταστρέψουν τις ψυχές και τις καρδιές των Σύρων!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοί έποικοι καίνε ελαιόδεντρα σε παλαιστινιακή γη...

Iσραηλινοί έποικοι έβαλαν φωτιά σε ελαιώνα σε ιδιόκτητο παλαιστινιακό έδαφος στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη το πρωί της Κυριακής, λίγο μετά την απομάκρυνση των ισραηλινών δυνάμεων από την περιοχή..
Ο εκπρόσωπος της...
οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Yesh Din, που εργάζεται στην κατεχόμενη παλαιστινιακή περιοχή, δήλωσε στο Ma'an ότι αξιωματικοί από την ισραηλινή πολιτική διοίκηση και τον ισραηλινό στρατό εκκένωσαν μικρό φυλάκιο, το οποίο αποτελείτο από τρεις σκηνές και ένα κτίριο κοντά στο χωριό Κάφρ Καλίλ, στα νότια της πόλης Ναμπλούς.
Ως απάντηση στην εκκένωση, ισραηλινοί έποικοι έκαψαν αργότερα αρκετές ελιές που ανήκαν σε παλαιστίνιο κάτοικο του Καφρ Καλίλ.
Η οργάνωση Yesh Din δήλωσε τη Δευτέρα στο Facebook ότι ένα παράνομο φυλάκιο είχε τοποθετηθεί από εποίκους στη γη, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το Καφρ Καλίλ, πριν από περίπου δύο μήνες . Το φυλάκιο αφαιρέθηκε στη συνέχεια από τον ισραηλινό στρατό, αλλά δύο ημέρες αργότερα, στήθηκαν τρεις σκηνές στο ίδιο σημείο και από τη Δευτέρα υπήρχε και ένα κτίριο που κατασκευάστηκε από τους εποίκους.
Ο παλαιστίνιος γαιοκτήμονας είπε στην Yesh Din ότι ένας βοσκός από το Καφρ Καλίλ, προσπάθησε πρόσφατα να φτάσει στη γη και εκδιώχθηκε από τους εποίκους.
Η οργάνωση τόνισε ότι η έρευνά της για τα «εγκληματικά ιδεολογικά κίνητρα» που διαπράττουν ισραηλινοί πολίτες κατά των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη «έχει αποκαλύψει ότι η ύπαρξη μη εξουσιοδοτημένων φυλακίων προκαλεί αυξανόμενους κύκλους βίας εναντίον Παλαιστινίων που ζουν και καλλιεργούν στην περιοχή».
Οι έποικοι από τον Yitzhar και άλλους κοντινούς παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς και φυλάκια, είναι γνωστοί ως μερικοί από τους πιο εξτρεμιστές Ισραηλινούς που ζουν στη Δυτική Όχθη και έχουν κάψει εκατοντάδες παλαιστινιακά ελαιόδεντρα.
Υπάρχουν περίπου 196 κυβερνητικά αναγνωρισμένοι ισραηλινοί εποικισμοί διάσπαρτοι σε όλη την παλαιστινιακή επικράτεια που όλοι θεωρούνται παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ενώ εκατοντάδες μη εξουσιοδοτημένα ισραηλινά φυλάκια - που θεωρούνται παράνομα ακόμη και βάσει του ισραηλινού νόμου - τοποθετούνται στην παλαιστινιακή γη.
Ενώ το Ισραήλ θεωρεί παράνομα τα φυλάκια, πέρασε τον «Νόμο περί νομιμοποίησης», ο οποίος άνοιξε το δρόμο για την αναδρομική νομιμοποίηση δεκάδων ισραηλινών φυλακίων, χαλαρώνοντας τους περιορισμούς για τους εποίκους που τοποθέτησαν φυλάκια σε ιδιωτικές παλαιστινιακές εκτάσεις.
Πολλοί παλαιστίνιοι ακτιβιστές και ομάδες δικαιωμάτων κατηγορούν το Ισραήλ για την προώθηση μιας «κουλτούρας ατιμωρησίας» για τους Ισραηλινούς που διαπράττουν βίαιες πράξεις κατά των Παλαιστινίων.
Τον Μάρτιο, η Yesh Din αποκάλυψε ότι οι ισραηλινές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε μόλις 8,2% των περιπτώσεων όπου ισραηλινοί έποικοι διαπράττουν αντιπαλαιστινιακά εγκλήματα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τα τελευταία τρία χρόνια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Δεν μπορεί το ίδιο παιδί να έχει σκοτωθεί και στη Γάζα το 2014, και στο Χαλέπι το 2016 και στο Ιντλίμπ το 2017 και στο Ιράκ, στη Λιβύη παλιότερα κλπ. Τσέκαρα μερικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες από τους βομβαρδισμούς στο Ιντλίμπ και τουλάχιστον οι μισές εμφανίζονται σε παλιότερα δημοσιεύματα για το Χαλέπι ή άλλες περιοχές της Συρίας. Παλιότερα είχα τσεκάρει κάποιες φωτογραφίες με νεκρά ή τραυματισμένα παιδιά από διάφορες περιοχές της Συρίας και ορισμένες ήταν από τη Γάζα. Κατανοώ τις ανάγκες της προπαγάνδας αλλά ρε παιδιά, ειδικά οι φωτογραφίες από τη Γάζα έχουν κυκλοφορήσει πάρα πολύ και κάποιοι τις θυμόμαστε, μη μας τις εμφανίζετε ως προερχόμενες...εκ Χαλεπίου! Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν ποστάρω ποτέ τέτοιες φωτογραφίες, δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ από πού πραγματικά προέρχονται και ούτε μπορείς να τις ελέγξεις όλες αν και υπάρχει τρόπος: αποθηκεύουμε στον υπολογιστή, πηγαίνουμε στο google, κλικάρουμε ''εικόνες'', μεταφορτώνουμε τη φωτογραφία στο πεδίο ''αναζήτηση'' και το google μας δίνει τα αποτελέσματα, πού έχει δημοσιευτεί και πότε. Για να μην τα πολυλογώ, ο θάνατος ενός παιδιού είναι η απόλυτη φρίκη, το ξέρουμε όλοι, και δεν χρειάζονται φωτογραφικές αποδείξεις γι' αυτό. Το να ποστάρεις φωτογραφίες με σκοτωμένα παιδιά για να εξυπηρετήσεις προπαγανδιστικές ανάγκες είναι απλώς προσβολή στη μνήμη αυτών των παιδιών.