Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Τριτη 31 Οκτωβριου 2017


Ωραία μας τα'παν οι αριστεροκεντρώοι υποψήφιοι πρόεδροι. Πολύ το φχαριστήθηκα. Αν και για έναν δεν είμαι σίγουρος ότι κυλούσε αίμα στις φλέβες του και ότι δεν ήταν cyborg με μπαταρία στα τελειώματα. Τώρα το κόμμα θάναι έντιμο και αξιοκρατικό. Εντάξει. Γιατί δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου του Πασοκ και ποιος θα πληρώσει τα 200 εκ δάνεια που είχε λάβει το Πασοκ με εγγύηση μελλοντικές επιχορηγήσεις 10ετίας κόμματος 45%, δεν μας είπαν. Να θυμίσω ότι την περίοδο εκείνη που άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες δυσχέρειες αποπληρωμής, ο ΓΑΠ, σφυρίζοντας αδιάφορα, άνοιξε γυμναστήριο μέσα στα γραφεία του Πασοκ κ είχε φάει το κράξιμο της αρκούδας απ όλους.Κατόπιν το ότι άνοιξε δικό του μαγαζί κ άφησε του μπαμπά του στης Φώφης δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι έχει να κάνει με το ότι έκανε και τα οικονομικά του Πασοκ σαν της Ελλάδος! Ωραίοι τύποι οι αριστεροκεντρώοι πάντως...Ολα τους πάνε δεξιά



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύγχρονο ποδόσφαιρο της ντόπας, των στημένων, των μικρών Μικτών Κόσμου, των μαφιόζων επιχειρηματιών, των στρατών, του αποπροσανατολισμού και της αναγνώρισης των εποικισμών στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός ποδοσφαίρου της FIFA δήλωσε την Παρασκευή ότι θα εγκρίνει ή δεν θα λάβει άλλα μέτρα εναντίον συλλόγων που βρίσκονται σε ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενα δυτική όχθη.
Το παγκόσμιο κυβερνητικό σώμα ποδοσφαίρου της FIFA δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα επιβάλει κυρώσεις ή δεν θα λάβει άλλα μέτρα εναντίον συλλόγων που βρίσκονται σε ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αντίσταση της Υεμένης υπό την ηγεσία των  Houthi πυροδοτει βαλλιστικό πυραύλων, και σκοτώνει δεκάδες στρατεύματα του αποικιοκρατικου συνασπισμού της Σαουδικής Αραβίας και στις δύο πλευρές των συνόρων
30 Οκτωβρίου 2017
Η Αντίσταση της Υεμένης υπό την ηγεσία των  Houthi ανακοίνωσε την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου Qaher των 2 μέτρων, στοχεύοντας στο στρατόπεδο Djerba στο διοικητικό συμβούλιο Dhahran Aljanoub, που βρίσκεται στην περιοχή Asir της Σαουδικής Αραβίας.
Σύμφωνα με τη δήλωση Τύπου, ο βαλλιστικός πυραύλος που εξαπολύθηκε τη Δευτέρα το πρωί έπληξε επιτυχώς τον στόχο.
Περίπου την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε ότι ο αποικιοκρατικος συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στόχευσε στην εθνική οδό της Αλ Μουτάμα στη διεύθυνση Yemeni Al Jouf, προκαλώντας μια σειρά θυμάτων.
Εν τω μεταξύ, στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι δεκάδες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν μετά από δυνάμεις της αντίστασης της Υεμένης υπό την ηγεσία των Houthi, επιτέθηκαν σε πέντε θέσεις της αποικιοκρατικης συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και των συμπαραστατών της  χούντας του Χαντί στη διεύθυνση του Masloub στην επαρχία Al Jawf.
Η πηγή έδειξε ότι η αντίδραση της Υεμένης προκάλεσε σειρές πυροβολισμών πυροβολικού και πυροβόλων όπλων στις περιοχές των ιμπεριαλιστών στις περιοχές Wazir, Al Bayda, Wadi Melhan, Al Ijya και Ghurfat, που βρίσκονται στην περιοχή Al Masloub της βορειοδυτικής επαρχίας Al Jawf.
Στην επαρχία Taiz, οι δυνάμεις της αντίστασης της Υεμένης ξεκίνησαν ξεχωριστές παρεμβάσεις, στοχεύοντας στις θέσεις  του Hadi junta στους Jabal Al Quoz, Talti Al Quroun, Al Khazan και Jabal Al Nu'man στην περιοχή Kadhah, που βρίσκεται μεταξύ Al - Διεύθυνση Maafer και νοτιοδυτικά της επαρχίας.
Σύμφωνα με τις αναφορές πεδίου, και οι δύο επιθέσεις οδήγησαν σε μεγάλο αριθμό θανάτων και τραυματισμών μεταξύ των αγωνιστών της χούντας.
Όσον αφορά το μέτωπο του Nihm, το υπουργείο Άμυνας της Αντίστασης της Υεμένης ανακοίνωσε τη δολοφονία και τραυματισμό δεκάδων στρατευμάτων της χούντας.
Υποστηριζόμενοι από τον έντονο βομβαρδισμό της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, οι μαχητές της χούντας φέρεται να προσπαθούν να κατακλύσουν τη στρατηγική περιοχή Yam από τρεις άξονες.
Στη βόρεια πλευρά των συνόρων μεταξύ Υεμένης και Σαουδικής Αραβίας, οι δυνάμεις αντίστασης ανανέωσαν τον βομβαρδισμό των πυροβολισμών τους στις θέσεις όπου σταθμεύουν οι Σαουδαραβες  στρατιώτες και οι  στρατιώτες του Χάντι.
Σε απάντηση, η Σαουδική Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε 20 επιδρομές στις πόλεις Harad και Medi στην επαρχία Χατζιά στη δυτική Υεμένη.
Στη νοτιοανατολική επαρχία Jizan της Σαουδικής Αραβίας, οι δυνάμεις αντίστασης της Υεμένης εστίασαν συγκεντρώσεις και οχυρώσεις των Σαουδάραβων στρατιωτών στο Al Bahtit, Al Gawiyah, Qarn, Al Zuk και τον Σταθμό στην περιοχή Khouba.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμα ένα βίντεο που απαντάει γιατί ασχολούμαστε τόσο πολύ με την Παλαιστίνη και παλεύουμε για την απελευθέρωσή της....
"Κατά την διάρκεια μίας ειρηνικής διαμαρτυρίας Παλαιστίνιων και Βρετανών ακτιβιστών κατά της διακήρυξης του Μπάλφουρ στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη, οι Σιωνιστές έποικοι αναλαμβάνουν δράση.
Αφού πρώτα τους καταγράφουν με τα κινητά τους για να τους τρομοκρατήσουν, στην συνέχεια τους επιτίθενται. Αποτέλεσμα είναι ο Σιωνιστικός Στρατός Κατοχής να συλλάβει, έναν ειρηνικό διαδηλωτή, επειδή "τόλμησε" και αντέδρασε.
Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα για όσους ζουν την σκληρή Σιωνιστική Κατοχή"

Δείτε στο τέλος . Μαζί με βρετανούς ακτιβιστές,
Διαλύουν την διαδηλωση εναντιον του γκέτο... κατά τη διάρκεια της σημερινής επίδειξης διαμαρτυρίας ενάντια στην ντροπιαστικη διακήρυξη του Μπάλφουρ, και απαιτώντας από το βρετανικό στέμμα να ζητήσει συγγνώμη για αυτό το ιστορικό συνεχιζόμενη έγκλημα εναντίον των παλαιστινίων ειδικότερα και κατα της ανθρωπότητας.. Τότε, ως συνήθως, η εγκληματική σιωνιστικη κατοχή από ένοπλες αποίκων ofer Οικογένεια (βλ. Το όπλο στη δεξιά πλευρά) εμφανίστηκε ως συνήθως, προκάλεσε και επιτέθηκε σε ειρηνική διαδηλωτές, ενώ οι σιωνιστές στρατιώτες κατοχής και η αστυνομία δεν έκαναν τίποτα για να τον σταματήσουν, στο κάτω κάτω, έχουν απαγάγει εναν παλαιστινιο μετα απο επίθεση από τον τρομοκράτη, 29 2017. Οκτωβρίου

Για όποιον δεν έχει γνώση για την Διακήρυξη του Μπάλφουρ https://www.sansimera.gr/articles/25
2 Νοεμβρίου 1917: Ενώ η εξέγερση κατά των Οθωμανών εξελίσσεται νικηφόρα για τους Άραβες που ονειρεύονται ανεξαρτησία, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ, αποστέλλει μία επιστολή στον ηγέτη της εβραϊκής κοινότητας της Μεγάλης Βρετανίας, Λόρδο Ρότσιλντ, ζητώντας να τη διαβιβάσει στη Διεθνή Σιωνιστική Ομοσπονδία.
Πρόκειται για τη «Διακήρυξη Μπάλφουρ», όπως θα μείνει στην ιστορία, με την οποία δίδεται η υπόσχεση για την εγκαθίδρυση μιας «εβραϊκής πατρίδας» στην Παλαιστίνη, με σεβασμό στα δικαιώματα των λαών που ζουν ήδη στην περιοχή. Ως αντάλλαγμα, η εβραϊκή κοινότητα καλείται να ενθαρρύνει τις ΗΠΑ να εισέλθουν στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι συζητήσεις που προηγήθηκαν της Διακήρυξης είχαν να κάνουν με τις λεπτομέρειες στη διατύπωση. Η φράση «εβραϊκή πατρίδα» χρησιμοποιήθηκε εσκεμμένα αντί της λέξης «πολιτεία», μιας και το επίσημο Λονδίνο δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι στόχος του ήταν η δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους. Επιπλέον, η αλλαγή μιας πρόθεσης οροθετούσε αυτή την πατρίδα μέσα στην Παλαιστίνη προς αποφυγής του εποικισμού όλης της περιοχής, ενώ στο τελικό κείμενο προστέθηκε και η αναφορά στα δικαιώματα των μη εβραϊκών κοινοτήτων.
Όλες αυτές οι αλλαγές ήταν αποτέλεσμα πιέσεων ενός αντι-σιωνιστή εβραίου και υπουργού της ινδικής κυβέρνησης, του Έντουιν Σάμιουελ Μοντάγκου, που πίστευε ότι η Διακήρυξη Μπάλφουρ στην αρχική της μορφή θα ενίσχυε τους αντισημιτικούς διωγμούς.
Η επιστολή περιελήφθη τρία χρόνια αργότερα στη Συνθήκη των Σεβρών, με την οποία διαμοιράστηκαν τα ιμάτια της πάλαι ποτέ κραταιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Μ. Βρετανία πήρε υπό την εντολή της τα εδάφη της Παλαιστίνης, κατόπιν αποφάσεως της Κοινωνίας των Εθνών. Οι Εβραίοι της Διασποράς ενθαρρύνθηκαν να μεταναστεύσουν κατά χιλιάδες στη «Γη της Επαγγελίας» και των προγόνων τους, προς μεγάλη αντίδραση των ντόπιων Αράβων.
Η πληθυσμιακή ισορροπία της περιοχής άρχισε να διαταράσσεται, η απελευθερωτική για τους Εβραίους -τρομοκρατική για τους Άραβες- οργάνωση «Χαγκάνα» ανέλαβε δράση και οι Βρετανοί «ένιπταν τας χείρας τους», όταν δεν υποστήριζαν το εβραϊκό στοιχείο. Έτσι φθάσαμε στο 1948, όταν δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ σε παλαιστινιακά εδάφη.
Η επιστολή Μπάλφουρ προς Ρότσιλντ δεν ήταν απλώς ένα ευχολόγιο!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 σημερα εγω αυριο εσεις
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ !!!
και πολλα σπιτια συμπολιτων μας !!!ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ!
Την Τεταρτη 1 Νοεμβριου 2017 εκπλειστιριαζεται στο Ειρηνοδικειο Αχαρνων 3.30 μ.μ. (Ηρωων Πολυτεχνειου 73, Ειρηνοδικειο Αχαρνων (Μενιδι)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ Διασώσεις μόνο για φίλους του Ισραήλ
29/10/2017
Στο Τέξας θύματα του τυφώνα «Χάρβεϊ» χάνουν την κρατική βοήθεια αν ασκήσουν κριτική στο κράτος του Ισραήλ. Οι ΗΠΑ συνδέουν και πάλι την ανθρωπιστική αρωγή με την πολιτική. Μια ιστορία παλιά όσο και το σχέδιο Μάρσαλ.
Οι κάτοικοι του Ντίκινσον, μιας μικρής πόλης 18.000 κατοίκων στο Τέξας των ΗΠΑ, περίμεναν υπομονετικά για να υπογράψουν τα έγγραφα που θα τους επέτρεπαν να διεκδικήσουν τη βοήθεια που προσέφερε η πολιτεία και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στα θύματα του τυφώνα «Χάρβεϊ».
Ανάμεσα στα άλλα χαρτιά, όμως, περιλαμβανόταν και μια δήλωση πολιτικών φρονημάτων ή, όπως την περιέγραψε το Newsweek, ένας «όρκος αφοσίωσης» στο κράτος του Ισραήλ. «Με το παρόν συμφωνητικό», ανέφερε το έγγραφο, «ο αιτών βεβαιώνει ότι α) δεν συμμετέχει στο μποϊκοτάζ του Ισραήλ, β) δεν θα συμμετάσχει σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ για όσο διάστημα βρίσκεται σε ισχύ το παρόν συμφωνητικό».
Οι αρχές του Ντίκινσον συνέταξαν το συμφωνητικό με βάση τη νομοθεσία που πέρασε τον Μάιο ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Αμποτ, απαγορεύοντας στην πολιτεία να συνεργάζεται με εταιρείες (και όπως αποδείχθηκε και φυσικά πρόσωπα) που συμμετέχουν στον εμπορικό ή άλλου είδους αποκλεισμό του Ισραήλ. Πρόκειται για ένα αίτημα που προωθούσε εδώ και χρόνια το μεγαλύτερο ισραηλινό λόμπι (AIPAC) και το οποίο εφαρμόζεται πλέον και σε άλλες πολιτείες.
Η Αμερικανική Ενωση Πολιτικών Ελευθεριών ACLU χαρακτήρισε το έγγραφο παράνομο, καθώς παραβιάζει την πρώτη τροποποίηση του Συντάγματος που προστατεύει το μποϊκοτάζ σαν μέσο πολιτικής έκφρασης. Ηταν όμως αργά. Οι κάτοικοι του Ντίκινσον, αφού έχασαν σπίτια, περιουσίες και ίσως συγγενικά πρόσωπα, πήραν και μια πικρή γεύση μιας πρακτικής που ασκούν οι ΗΠΑ από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: να μετατρέπουν την ανθρωπιστική βοήθεια σε πολιτικό όπλο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γάζα 30/10/2017
9 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια ισραηλινή αεροπορικη στρατιωτική επίθεση ανατολικά του Deir Αλ-Μπαλαχ στη Γάζα.
Τα θύματα θα μπορούσαν να είναι διπλασια.
Ενώ ο κόσμος διασκεδάζει με την cyber Δευτέρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017, 13:32
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και μία Παλαιστίνια τραυματίστηκε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον ενός «ύποπτου» αυτοκινήτου, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Στην ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει πως ένα αυτοκίνητο προσέγγισε με «ύποπτο» τρόπο Ισραηλινούς στρατιώτες στο φυλάκιό τους κοντά στον εβραϊκό οικισμό Χαλαμίς και στο παλαιστινιακό χωριό Νάμπι Σάλεχ. Οι στρατιώτες το εξέλαβαν ως απειλή και πυροβόλησαν για να το σταματήσουν.
Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε, ο Μοχάμεντ Μούσα, ήταν 26 ετών.
Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο άνδρας και η αδελφή του κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο, όταν τέθηκαν στο στόχαστρο από τους Ισραηλινούς στρατιώτες. Η γυναίκα τραυματίστηκε στον ώμο και λαμβάνει ιατρική φροντίδα, αλλά η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο, διευκρίνισε.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, κανένας στρατιώτης δεν τραυματίστηκε κατά το περιστατικό.

Οι τελευταίες του στιγμές που είναι ζωντανός.
Ο 25 ετών παλαιστινιος mohammad αμπντούλα μούσα από το χωριό ντερ ballout πυροβολήθηκε από σιωνιστές στρατιώτες κατοχής πριν από περίπου 2 ώρες, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του, η αδελφή του πυροβολήθηκε στον ώμο της, είναι τότε ότι ήταν "τρέξε" Απόπειρα, αργότερα είπαν: Δεν είχε καμία πρόθεση να τρέξει.. Αλλά στην πραγματικότητα σκοτώθηκε, είναι νεκρός. Γι ' αυτούς είναι τόσο απλό να σκοτώσουν έναν παλαιστινιο, και μάντεψε τι, δεν πρόκειται να είναι υπεύθυνοι, ποτέ δεν ήταν, 31 Οκτωβρίου 2017 12.00.

Είναι νεκρός, η υπόθεση έκλεισε.
Ο 25 ετών παλαιστινιος mohammad αμπντούλα μούσα από το χωριό ντερ ballout πυροβολήθηκε από σιωνιστές στρατιώτες κατοχής πριν από περίπου 2 ώρες, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του, η αδελφή του πυροβολήθηκε στον ώμο της, είναι τότε ότι ήταν "τρέξε" Απόπειρα, αργότερα είπαν: Δεν είχε καμία πρόθεση να τρέξει.. Αλλά στην πραγματικότητα σκοτώθηκε, είναι νεκρός. Γι ' αυτούς είναι τόσο απλό να σκοτώσουν έναν παλαιστινιο, και μάντεψε τι, δεν πρόκειται να είναι υπεύθυνοι, ποτέ δεν ήταν, 31 Οκτωβρίου 2017 11.00.

Αλήθεια.
Είπαν ότι τον πυροβόλησαν κατά λάθος... οι σιωνιστές δυνάμεις κατοχής πυροβόλησαν πριν από μια ώρα... ένας παλαιστινιος πολίτης, στη βόρεια ραμάλα, που ισχυρίζονται "τρέξε πάνω" και μετά είπαν: Δεν είχε πρόθεση να τρέξει, αλλά τον συνελαβαν, 31 Οκτωβρίου 2017 10.00.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



OAΣΑ: Και με 7 ευρώ το ηλεκτρονικό εισιτήριο
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017, 11:16
Και με 4,5 ευρώ θα διατίθεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αρχές Νοεμβρίου. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρης απέστειλε επιστολή στον ανάδοχο του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου», στην οποία αιτείται την ενεργοποίηση της δυνατότητας διάθεσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έναντι 1,4 ευρώ, δηλαδή με το αντίτιμο του σημερινού χάρτινου ενιαίου εισιτηρίου.
Μάλιστα, ο ΟΑΣΑ επεξεργάζεται κίνητρα, ώστε ο επιβάτης να μην πετά το ηλεκτρονικό εισιτήριο (πρόκειται για το ATH.ENATicket), αλλά να το επαναφορτίζει, όπως π.χ. στις 10 επαναφορτίσεις, η ενδέκατη να είναι δωρεάν.
Μέχρι σήμερα το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν διατίθεται μεμονωμένα, δηλαδή με το αντίτιμο των 1,4 ευρώ, καθώς ο επιβάτης χρειάζεται να καταβάλλει, την πρώτη φορά, είτε 4,5 ευρώ που είναι το ημερήσιο εισιτήριο, είτε 7 ευρώ που αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές.
Ωστόσο, το μεμονωμένο εισιτήριο των 1,4 ευρώ διατίθεται ήδη, τόσο στην προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα όσο και στην απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα (η απρόσωπη κάρτα, την πρώτη φορά, διατίθεται - κι αυτή - με 7 ευρώ που αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές).
Η σημαντική διαφορά του νέου συστήματος είναι ότι τόσο το ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket) όσο και η ηλεκτρονική κάρτα (ATH.ENA Card) μπορούν να επαναφορτιστούν, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο επιβάτης μπορεί να μην τα πετά, αλλά να τα επαναχρησιμοποιεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να δοθεί και παράταση έως τις 10 Νοεμβρίου για τους κατόχους καρτών Οκτωβρίου, ώστε να εκδώσουν την προσωποποιημένη κάρτα τους (η ίδια προθεσμία ισχύει και για τη διαδικασία του φακέλου).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λάρισα: Στα δικαστήρια αγρότες για τις κινητοποιήσεις
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017, 12:29
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν εκ νέου αγρότες της Λάρισας για τις κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν στο ύψος των Τεμπών το χρονικό διάστημα από 20 έως 24 Φεβρουαρίου 2016.
Πρόκειται για 9 αγροτοσυνδικαλιστές με την υπόθεσή τους να εκδικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείου Λάρισας Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018. Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο κατηγορητήριο «οι κατηγορούμενοι από κοινού και με κοινό δόλο και με άγνωστο αριθμό δραστών, με πρόθεση παρεμπόδισαν τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία...».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φρικη!!! Η τεχνητή νοημοσύνη αρχίζει να μαθαίνει να διαβάζει το ανθρώπινο μυαλό
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017, 17:00
Θα μπορούσε στο μέλλον η τεχνητή νοσημοσύνη, όχι μόνο να διαβάζει το περιεχόμενο του μυαλού ενός ανθρώπου, αλλά και να φτιάχνει μια βιντεοταινία από αυτό που βλέπει; Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί σύντομα, αλλά τα πρώτα βήματα μόλις άρχισαν.
Μια ομάδα ερευνητών, που έκανε σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης "Cerebral Cortex", σύμφωνα με το "Science", δημιούργησαν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, οι αλγόριθμοι του οποίου μπορούν να μαντέψουν εν μέρει τι σκέφτεται το ανθρώπινο μυαλό και μετά να προσπαθήσουν να μετατρέψουν αυτές τις σκέψεις σε εικόνες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κινεζικής καταγωγής επίκουρο καθηγητή Ζονγκμίνγκ Λίου των Σχολών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Πέρντιου των ΗΠΑ, έβαλαν τρεις γυναίκες να βλέπουν εκατοντάδες βίντεο και την ίδια στιγμή ένα μηχάνημα λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI) κατέγραφε την εγκεφαλική δραστηριότητά τους.
Παράλληλα, ένα συνελικτικό νευρωνικό δίκτυο (convolutional neural network) βαθιάς μάθησης και επεξεργασίας εικόνας μάθαινε να συσχετίζει τις εικόνες στις βιντεοταινίες με τα μοτίβα στον εγκέφαλο των γυναικών. Από ένα σημείο και μετά, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μπορούσε μόνο του να προβλέψει τι έβλεπαν οι εθελόντριες και, με βάση αυτή την εκτίμηση, οι ερευνητές ήσαν σε θέση να κάνουν μια χονδρική απεικόνιση του περιεχομένου του εγκεφάλου.
Μέχρι στιγμής το σύστημα -αναλύοντας την εγκεφαλική δραστηριότητα- έχει ποσοστό επιτυχίας γύρω στο 50% (δηλαδή πέφτει μέσα τις μισές φορές) στο να μαντέψει τι βλέπει ένας άνθρωπος και άρα τι επεξεργάζεται ο εγκέφαλός του, έχοντας να επιλέξει ανάμεσα σε 15 κατηγορίες αντικειμένων και δραστηριοτήτων (πουλί, αεροπλάνο, σωματική άσκηση κ.α.).
Αν το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης έχει εκπαιδευθεί σε δεδομένα από μια γυναίκα, αλλά δοκιμάσει να μαντέψει το περιεχόμενο του εγκεφάλου μιας άλλης γυναίκας, τότε το ποσοστό επιτυχίας του πέφτει στο 25% (μία στις τέσσερις φορές).
Το σύστημα έχει αρχίσει ήδη να αναπαράγει την εικόνα αυτού που έχει ένας άνθρωπος στον εγκέφαλό του, αλλά προς το παρόν οι παραγόμενες στατικές εικόνες μοιάζουν με «πιτσιλιές» από πίξελ. Όμως οι ερευνητές θεωρούν ότι το σύστημα θα προοδεύσει στην πορεία και κάποτε θα είναι σε θέση να «μεταφράσει» τις σκέψεις ή ακόμη και τα όνειρα σε ψηφιακά δεδομένα ενός υπολογιστή και, τελικά, σε βιντεοταινίες.
Με άλλα λόγια, ο απώτερος στόχος είναι η δημιουργία μηχανών επιστημονικής φαντασίας που θα διαβάζουν και θα προβάλλουν το μυαλό μας σε μια οθόνη! Αλλά αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο, γιατί το μυαλό του ανθρώπου είναι μια άβυσσος...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Σε περισσότερες από 12 χώρες εξελίσσονται πολεμικές επιχειρήσεις
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017, 10:37
Οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις και Ρεξ Τίλερσον δήλωσαν στο Κογκρέσο ότι δεν υπάρχει ανάγκη για την ανανέωση της εξουσιοδότησης σχετικά με τη «στόχευση» των τρομοκρατών που προκάλεσαν τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, μεταδίδει το CNN.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε μία περίοδο κατά την οποία οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναλάβει τη διεξαγωγή αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων που εξελίσσονται σε περισσότερες από 12 χώρες.
Από την άλλη μεριά, οι δύο υπουργοί υποστήριξαν ότι από μία ενδεχόμενη ανανέωση της εξουσιοδότησης για τη διεξαγωγή των αντιτρομοκρατικών στρατιωτικών επιχειρήσεων (Authorization for the Use of Military Force - AUMF) θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην υλοποίησή τους, ενώ θα υποβαθμιστεί και η εμπιστοσύνη των συμμάχων έναντι των ΗΠΑ.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, είπε στους δύο υπουργούς ότι ελπίζει στη βοήθειά τους «αναφορικά με τον προσδιορισμό του πιο αποδοτικού ρόλου εποπτείας από το Κογκρέσο», αλλά και στη συνεργασία μεταξύ του Κογκρέσου και των δύο υπουργών «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η πολιτική ηγεσία πληροί τις προϋποθέσεις λήψης αποφάσεων για τον χρόνο, αλλά και τον τόπο χρήσης στρατιωτικής ισχύος».
Ο Κόρκερ τόνισε ότι στην τελευταία επιστολή του Αμερικανού προέδρου προς το Κογκρέσο (War Powers Resolution letter to Congress) προσδιορίστηκαν 19 χώρες όπου έχουν αναπτυχθεί αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και έχουν εξοπλιστεί για τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων. Πρόκειται για το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, την Υεμένη, τη Σομαλία, τη Λιβύη, την Κένυα, τον Νίγηρα, το Καμερούν, την Ουγκάντα, το Νότιο Σουδάν, τη Δημοκρατία του Κονγκό, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Τζιμπουτί, την Ιορδανία, την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Κούβα αλλά και το Κοσσυφοπέδιο. «Όπως απέδειξε η θανάσιμη επίθεση στον Νίγηρα, οι στρατιωτικές αυτές δυνάμεις μπορούν να βρεθούν αντιμέτωπες με πολεμικές συνθήκες, οποιαδήποτε στιγμή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κόρκερ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγωγή Ερντογάν εναντίον βουλευτή επειδή τον αποκάλεσε «φασίστα δικτάτορα»
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017, 09:02
Αγωγή εναντίον βουλευτή της αντιπολίτευσης, ο οποίος τον αποκάλεσε «φασίστα δικτάτορα», κατέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του Τούρκου προέδρου.
«Καταθέσαμε αγωγή εναντίον του Μπουλέντ Τεζκάν στο γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας για το αδίκημα της προσβολής του προέδρου» ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Τούρκου προέδρου, Χουσεΐν Αϊντίν, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Ο Αϊντίν ανήρτησε στο Twitter και φωτογραφίες της αγωγής.
Ο εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Μπουλέντ Τεζκάν επέκρινε έντονα τον Ερντογάν και την «ατμόσφαιρα τρόμου» που επικρατεί στην Τουρκία.
«Αν προσπαθείς να τρομάξεις τους ανθρώπους και να δημιουργήσεις μια ατμόσφαιρα τρόμου παρουσιάζοντας πράγματα που είναι νόμιμο να ειπωθούν ως παράνομα, δεν θα αποθαρρυνθούμε» δήλωσε ο Τεζκάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Τεκιρντάγ (Ραιδεστό), επικρίνοντας τις τοπικές δικαστικές αρχές.
Τα σχόλιά του θεωρήθηκαν υπεράσπιση του τοπικού δημάρχου, που ανήκει στο CHP, ο οποίος ανακρίθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα από τις Αρχές, επειδή αποκάλεσε τον Ερντογάν «δικτάτορα» κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου του κόμματος.
«Δεν γνωρίζω αν ο δήμαρχός μας είπε κάτι τέτοιο ή όχι. Εγώ εδώ στο Τεκιρντάγ το λέω τώρα: “Ο Eρντογάν είναι ένας φασίστας δικτάτορας”» είπε ο Τεζκάν.
Η προσβολή του προέδρου είναι αδίκημα στην Τουρκία, το οποίο επισύρει ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Στους έξι ανέρχονται οι νεκροί από βομβαρδισμό σήραγγας από ισραηλιναζιστικές δυνάμεις
 Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017, 20:54
Στους έξι ανέρχονται οι Παλαιστίνιοι νεκροί από τον βομβαρδισμό σήραγγας που συνέδεε την Λωρίδα της Γάζας με ισραηλινοναζιστικά εδάφη.
Μια πηγή του Ισλαμικού Τζιχάντ, μιας εξτρεμιστικής ένοπλης οργάνωσης, δήλωσε ότι ο Αραφάτ Αμπού Μαρσούντ, επικεφαλής της οργάνωσης στην κεντρική Γάζα, σκοτώθηκε από την επίθεση, μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης.
Απολογισμός του υπουργείου Υγείας της Χαμάς έκανε λόγο για πέντε νεκρούς.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε δηλώσεις του σε βουλευτές του κόμματός του Λικούντ, είπε ότι «πρωτοποριακή τεχνολογία» βοήθησε στην ανακάλυψη της σήραγγας, χωρίς να δώσει λεπτομέριες.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε πως εξουδετερώθηκε μια «σήραγγα τρομοκρατών» που συνέδεε την περιοχή Χαν Γιούνες με τα νότια του Ισραήλ.
Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Τζιχάντ Νταούντ Σεχάμπ, με ανακοίνωσή του τόνισε ότι ο βομβαρδισμός του Ισραήλ ενάντια «σε μια σήραγγα αντίστασης αποτελεί μια τρομοκρατική επίθεση» και τα παλαιστινιακά κινήματα αντίστασης διατηρούν το δικαίωμα «να απαντήσουν την κατάλληλη στιγμή».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κένυα: Με ποσοστό 98% ο Ουχούρου Κενυάτα επανεκλέγεται πρόεδρος
 Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017, 17:34
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα κέρδισε τις επαναληπτικές προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα, με ποσοστό λίγο πάνω από 98%, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής.
Η συμμετοχή στις εκλογές αυτές, τις οποίες μποϊκοτάρισε με αποχη ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ραΐλα Οντίνγκα, ανήλθε στο 38,8%, σύμφωνα με τον Ουαφούλα Τσεμπουκάτι.
Ο Κενυάτα έλαβε 7,483 εκατομμύρια ψήφους, έναντι 73.228 με παλια ακυρα ψηφοδελτια για τον Οντίνγκα. Το ποσοστό της συμμετοχής είναι κατά πολύ μικρότερο εκείνου των εκλογών της 8ης Αυγούστου (79%) που ακυρώθηκαν, εξαιτίας διαφόρων "παρατυπιών", από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Σημειωτέον ότι η προεκλογική περίοδος σημαδεύτηκε από βίαιες και εκτεταμένες ταραχές, ανάμεσα στις δύο αντίπαλες πλευρές, που προκάλεσαν μάλιστα και θύματα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε όσους κυκλοφορούν με ιστορικό αυτοκίνητο
23/10/2017 10:18
Αλλάζουν τα δεδομένα για τους κατόχους ιστορικών αυτοκινήτων, αφού σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα, θα επιβαρύνονται με πρόστιμο 1.500 ευρώ όσοι τα κυκλοφορούν στο δρόμο.
Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, τα ιστορικά αυτοκίνητα που έχουν πινακίδες ιστορικού αυτοκινήτου απαγορεύεται πλέον να τίθενται σε δημόσια κυκλοφορία και επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο για αγώνες ή εκδηλώσεις νομίμως αδειοδοτημένες, χωρίς να επιτρέπεται η αυτοκίνητη μετακίνηση από και προς τους χώρους των αγώνων ή εκδηλώσεων ή προς άλλους χώρους για την τυχόν επισκευή ή συντήρηση αυτών.
Σε περίπτωση που τα παραπάνω οχήματα τεθούν σε δημόσια κυκλοφορία κατά παράβαση των παραπάνω διατάξεων, θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ στον ιδιοκτήτη του οχήματος και πρόστιμο 1.500 ευρώ στον οδηγό του οχήματος, εφόσον πρόκειται για διαφορετικό πρόσωπο.
Στην περίπτωση τώρα που τα ιστορικά αυτά οχήματα μετέχουν σε αγώνες ή εκδηλώσεις χωρίς το απαραίτητο ενάριθμο διακριτικό γνώρισμα (πινακίδες ή οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο), τότε επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ.
Για την ανατροπή αυτή στην κυκλοφορία των ιστορικών οχημάτων υπήρξε αντίδραση από τη ΦΙΛΠΑ, την Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων του Παλαιού Αυτοκινήτου & Μοτοσυκλέτας, η οποία τονίζει ότι οι όροι αυτοί και περιορισμοί εκ παραδρομής χρησιμοποιήθηκαν, αφού είναι οι όροι και περιορισμοί που ισχύουν για τα αγωνιστικά οχήματα και όχι για τα ιστορικά. Η ΦΙΛΠΑ θα συναντηθεί με τους φορείς για διευκρίνιση και τροποποίηση της απόφασης αυτής, όμως μέχρι να συμβεί αυτό καλεί όλα τα μέλη της να αποφύγουν την κυκλοφορία των ιστορικών οχημάτων τους μέχρι νεοτέρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑνελλήνιος Σουρεαλιστικός Οργανισμός Κακοπληρωτών
ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Οκτ 31, 2017
Όσα ονόματα κι αν αλλάξετε
Όσα κόμματα κι αν δημιουργήσετε
Όσους αρχηγούς κι αν εκλέξετε
ΠΑΣΟΚ, ΕΛΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,
Τα κόκκινα δάνεια ύψους 200 εκ. ευρώ θα τα πληρώσετε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τους φαλαγγιτες του Φράνκο τους παίζουμε με τα δευτέρα... Χιρόνα ( Καταλονία)- Ρεάλ F.F ( Καστιλλη) 2 - 1...
Υ.Γ Ε, δεν έχει κανείς απορία τι σημαίνουν τ αρχικά F.F. Ε?
Σχολιο.- Φρανσίσκο. Φράνκο!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



,,,,Λιγο ντροπή,,,σιχάματα του συστήματος,,Που δώσατε βήμα στους δυνάστες της φυλής μας,,Λιγο Ντροπή..
Κράτος – ΕΡΤ «ξεπλένουν» Ναζί ανήμερα 28ης Οκτωβρίου!
28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
   Σήμερα, το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, το κράτος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το κράτος του Ποταμιού και των Κεντρώων, το κράτος των πλουτοκρατών που αποτελεί συνέχεια εκείνου του κράτους που ποτέ δεν καταδίκασε δοσίλογους και μαυραγορίτες και έχτιζε τους «νέους Παρθενώνες» του με τα βόλια των χιτών και των ταγματασφαλι(η)τών, διέπραξε και τούτη την ύβρη:
    Έδωσε βήμα για να «τιμήσουν» στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης την 28ηΟκτωβρίου στους ναζί της Χρυσής Αυγής! Έδωσε μικρόφωνα (η ΕΡΤ) για να βγάλει λόγο ο ναζί Κασιδιάρης υπέρ φασίστα Μεταξά και κατά… μεταναστών (σ.σ: ο μοναδικός λόγος που μεταφέρουμε σε βίντεο την δήλωση του ναζί – ζητώντας συγγνώμη για αυτό – είναι για να μπορέσει άμεσα ο αναγνώστης μας να την συγκρίνει με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν).
   Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Πoλύ περισσότερο που εδώ ισχύει στον απόλυτο βαθμό η ρήση: «Μια φωτογραφία – χίλιες λέξεις».
    Ιδού, λοιπόν, ποιοι ποζάρουν σαν «ιδιοκτήτες» της 28ης Οκτωβρίου – και σε ποιους το κράτος προσέφερε στασίδι και μικρόφωνα.
    Ιδού ποιοι παριστάνουν τους «επιγόνους» (!) των ηρώων που πολέμησαν στην Πίνδο, στο Αλβανικό Μέτωπο και ενάντια στη γερμανική εισβολή -και σε ποιους το κράτος προσέφερε στασίδι και μικρόφωνα.
    Ιδού ποια είναι η (πραγματική) σχέση τους με την 28η Οκτωβρίου – και σε ποιους το κράτος προσέφερε στασίδι και μικρόφωνα.
    Ιδού η (πραγματική) σχέση τους με εκείνους, τους Ιταλούς φασίστες και τους Γερμανούς ναζί, που επιτέθηκαν και ρήμαξαν τότε την Ελλάδα – και σε ποιους το κράτος προσέφερε στασίδι και μικρόφωνα:
Ο υποφυρερίσκος της «Χρυσής Αυγής», ο Χρήστος Παππάς, σε μια από τις πολλές επισκέψεις του στον τάφο του Μουσολίνι στο χωριό Πρεντάπιο της Ιταλίας. Ο «πατριώτης» αποδίδει φόρο τιμής στο ίνδαλμά του: Τον Μουσολίνι! Ο Παππάς, ευλαβικός προσκυνητής στον τάφο του φασίστα, του δικτάτορα που επιτέθηκε στην Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου 1940…
Ο Παππάς, ο λάτρης του Μουσολίνι, ο χρυσαυγίτης που απευθύνει… γνήσιο «πατριωτικό» (άμα τε και… αρχαιοελληνικό) χαιρετισμό στον Ντούτσε του. Ο Παππάς και οι όμοιοί του. Αυτοί είναι που παριστάνουν τους «ιδιοκτήτες» της 28ης Οκτωβρίου!
Σε αυτούς, που μαθαίνουν παιδάκια να φωνάζουν «Χάιλ Χίτλερ», δόθηκε το μικρόφωνο σήμερα από την ΕΡΤ για δηλώσεις υπέρ… 28ης Οκτωβρίου.
Σε αυτούς, στους απογόνους των Ες – Ες, στην – καθ’ ομολογία τους – «σπορά των ηττημένων του ‘45», πρόσφερε στασίδι και μικρόφωνα το κράτος στην επέτειο του «Όχι».
Σε αυτόν τύπο, τον Κασιδιαρη, με τον αγκυλωτό του ναζισμού στο χέρι, έδωσε μικρόφωνα η ΕΡΤ για να παραστήσει τον «ιδιοκτήτη» της 28ης Οκτωβρίου. Στον ίδιο τύπο, που ένα χρόνο πριν μπουν στη Βουλή, έγραφε: «Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος (…) δεν σταματούσε την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού;(…). Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα και ο κλασικισμός θα υπερίσχυαν (…)» (Ηλ.Κασιδιάρης, εφημερίδα «Χρυσή Αυγή», 20/4/2011).
    Σε αυτούς έδωσε βήμα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου το κράτος του «δημοκρατικού συνταγματικού τόξου» και μικρόφωνα η κρατική ΕΡΤ.
    Έτσι παίζεται το παιχνίδι όσων αποπατούν πάνω στην Ιστορία και έτσι βρίσκει πλάτες μια ναζιστική δολοφονική συμμορία να παριστάνει το «νόμιμο πολιτικό κόμμα».
    Αιδώς Αργείοι!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σας το λέμε όσο πιο καθαρά μπορούμε. Μην ταλαιπωρείτε τον κόσμο με τις κάρτες.
Σχολιο.- Αδυνατώ να καταλάβω γιατί όλο αυτό το τουρλομπουκι....... Στην Κωνσταντινούπολη των περίπου 20 εκατομμυρίων μονιμων κατοίκων , με εκατομμύρια τουρίστες ημερησίως, λειτουργούν με την κάρτα εδώ και πάνω από 10 χρόνια! Πώς αυτοί τα καταφεραν; Απορω.....
Σχολιο.- Στο εξωτερικο. Αγοράζουν μια κάρτα από το περίπτερο και τη φορτίζουν με όσα χρήματα θέλουν.Διάρκεια ένα λεπτό.Το ίδιο και στο Λονδίνο που ζουν οι γιοι μου.Ένα λεπτό.Χωρίς ΑΜΚΑ και τις υπόλοιπες αηδίες.
Σχολιο.-  Ακριβώς αυτό λέω.... Μιλάω για την Πόλη γιατί βρίσκομαι συχνά εκεί. Έχω την κάρτα μου την γεμίζω και μετακινουμαι με όλα τα μέσα, τραμ, λεοφωρεια, μετρό, βαπορακια.....
Σχολιο.- Το ίδιο και στις Βρυξέλλες. Αγοράζεις μια προπληρωμένη με δέκα εισιτήρια ή με περισσότερα και έχεις έκπτωση
Σχολιο.- Εδώ, μόνο δήλωση μετανοίας δεν μας βάζουν να υπογραψουμε......
Σχολιο.- το ημερήσιο εισιτήριο είναι 4,5 ευρώ και για τις 5 διαδρομές 7 ευρώ! Ξεχάστε το 1,4 ευρω!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο επί Χούντας γίνονταν αυτά
Ο Κοντονης έδωσε απονομή χάριτος σε υπόδικο για εμπορία ναρκωτικών για να διοριστεί στη ΔΕΗ
Σχολιο.-  Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή, στον Σαμαρα Σαραντη του Φωτεινου που επεβλήθη Οκτώβριο του 2015. Αυτό το ΦΕΚ είναι από τον Σεπτέμβριο του 2017. Άρα μιλάμε για χάρη που αφορά ποινή 1 μηνός ακόμα. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι από πράκτορας που τον προστατεύουν.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Λογω ελλειψης προσωπικου. Κλειστο μια ημερα την εβδομαδα το Μουσειο των Δελφων.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ταλαιπωρια για την προσωποποιημενη (λογω Μεγαλου Αδελφου ζητανε όλα τα στοιχεια) ηλεκτρονικη καρτα απεριοριστων διαδρομων. Εως 4ωρες στην ουρα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εκδοτες τορπιλιζουν τη διασωση του ΕΔΟΕΤΑΠ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Υπομονετικά στην ουρά, ώρες επί ωρών, για την κάρτα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε τους καθημερινούς εξευτελισμούς;
Σχολιο.- Στην ουρά για το φακέλωμα
Σχολιο.- ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!
Σχολιο.- Οτι το ημερήσιο εισιτήριο θα έχει 4,5 ευρώ και το εισιτήριο για 5 διαδρομές θα έχει 7 ευρω (ανεξάρτητα αν εσύ θες να κάνεις μόνο μία διαδρομή, δεν μιλάει κανένας, εεεεεε...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Πυρκαγια από κερι  στην Καλαματα. Κομμενο το ρευμα από τη ΔΕΗ. 3  αδελφακια παρολιγο να καουν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Καταληψεις σε 24 Γυμνασια και Λυκεια και αποχη σε 4  σχολικες μοναδες  στον Βολο.  Λουκετα μαθητων και συλλαλητηρια. Ογκωδης μαθητικη πορεια στο κεντρο της πολης.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ουτε αποφυλακιζεται,  ουτε επιστρεφει στη Θασο ο Σεισιδης. Απορριφθηκε η αιτηση αποφυλακισης του από το αρμοδιο συμβουλιο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΜΠΡΑΒΟ ΤΖΕΡΕΜΥ ΚΟΡΜΠΙΝ
Ο ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, αρνήθηκε να παραστεί σε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη διακύρξη του Μπαλφούρ, που άνοιξε το δρόμο για την κατάληψη παλαιστινιακών εδαφών.
Μιλώντας στους κυριακάτικους Times, ο πρέσβης του Ισραήλ στο Λονδίνο είχε δηλώσει ότι όποιος δεν αποδέχεται τη διακήρυξη είναι «εξτρεμιστής» και συντάσσεται με τρομοκρατικές οργανώσεις.
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν έχει ασκήσει πολλές φορές σκληρή κριτική στο Ισραήλ για τα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, με αποστέλεσμα να βρεθεί στο στόχαστρο ισραηλινών μέσων ενημέρωσης με την ψευδή κατηγορία του αντισημιτισμού.
Όπως είχε αποδείξει το Al Jazeera, το ισραηλινό λόμπι στη Μεγάλη Βρετανία κατέβαλλε προσπάθειες για να διαβάλλει μέλη του Εργατικού Κόμματος που διαμαρτύρονταν για τα εγκλήματα του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΔΟΣΙΛΟΓΩΝ
1. Αβραμίδης Ι., επιχειρηματίας
2. Αγγελόπουλος Θ. & Υιοί, επιχειρηματίες
3. Αγιουτάντης Α., εργολάβος
4. Αλβανόπουλοι Κ. και Ι., εργολάβοι...
Συνεχίστε την ανάγνωση
https://kokinokamini.blogspot.gr/2016/10/163.html?spref=fb
σχολιο.-  Καλά για τους Αγγελόπουλους έχουν ακουστεί κάποιες φωνές, για τον Στασινόπουλο θα ανοίξουν τα στόματα ποτέ;
Και κάτι ακόμα ενδιαφέρον, ο Στασινόπουλος ήταν ρουφιάνος των ΝΑΖΙ και τώρα βοηθάει το Σιωνιστικό Κράτος Κατοχής, στην παρασκευή του East Med
Eκτός από το έργο του αγωγού TAP, όπου εξασφάλισε μεγάλα συμβόλαια, ο Nίκος Στασινόπουλος έχει βλέψεις για έργα στον ελληνοβουλγαρικό IBG, στον East Med και στους «αγωγούς Tραμπ».

Συγκεκριμένα στις HΠA αναμένεται να διεκδικήσει «κομμάτι» από το mega project του αμφιλεγόμενου Keystone XL, του αγωγού πετρελαίου που θα συνδέσει τα καναδικά κοιτάσματα με τα αμερικανικά διυλιστήρια, ένα έργο που αντιστοιχεί στο 4,5% του ελληνικού AEΠ, ενώ αναμένεται να... αγκαλιάσει και τον «παγωμένο» επί σειρά ετών Dakota Access της εταιρίας Energy Transfer Partners, ύψους 3,8 δισ. δολ. Στην Aμερική εκτιμάται πως αν «χτυπήσει», θα αναζητήσει στρατηγική συνεργασία με αμερικανική επιχείρηση, όχι μόνο για λόγους στρατηγικής, αλλά και λόγω των «όρων Tραμπ» για παραγωγή στις HΠA.
NIKOΣ ΣTAΣINOΠOYΛOΣ: Tο turn around story του «Mr. Bιοχάλκο»




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η τρομοκρατική οργάνωση ΜΚΟ "Λευκά κράνη" ιδρύθηκε από τον πράκτορα των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών James Le Mesurier
Η ΜΚΟ White Helmets (λευκά κράνη), που μάλιστα βραβεύτηκε με Όσκαρ στο Χόλυγουντ, ξεκίνησε τη δράση της μέσω της...
Ολλανδικής ΜΚΟ Mayday Rescue, που ιδρύθηκε από τον James Le Mesurier, πράκτορα των στρατιωτικών υπηρεσιών του αγγλικού στρατού...
Τώρα κατάλαβες;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα τι θα κάνουν οι Κούρδοι λακέδες των ιμπεριαλιστών; Το Ιρακινό κοινοβούλιο ποινικοποίησε την...
...ανάρτηση, ύψωση της σημαίας των σιωνιστών ναζί του Ισραήλ, με απαγόρευση!
Κι όπως είναι κατανοητό... δυσκολεύουν τα πράγματα για τους λακέδες των ιμπεριαλιστών που την έχουν σε κάθε εκδήλωσή τους...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναβάθμιση προς ανάληψη ρόλων
Σε ό,τι αφορά την περιλάλητη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αναβαθμιση των  «F-16», οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι στόχος είναι να αναβαθμιστούν και τα 85 αεροσκάφη «F-16» Block 52 σε έκδοση VIBER. Με τα λεγόμενα «απάρτια», εξαρτήματά τους που θα αφαιρεθούν, καθώς δεν θα χρειάζονται στη νέα έκδοση VIBER, να αναβαθμιστούν στην έκδοση 52 τα υπάρχοντα 38 Block 50. Την απάντηση της αμερικανικής πλευράς (κυβέρνησης και του αμερικανικού μονοπωλίου της «Lockheed Martin») για το κόστος την αναμένουν από μέρα σε μέρα, με πιθανή ημερομηνία τις 3/11.
Για τα παλαιότερα αεροσκάφη τύπου Block 30, είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με 5 ενδιαφερόμενους, και κυρίως την κυβέρνηση της Κροατίας, για να τους πουλήσουν 12 αεροσκάφη. Τα δε 20 που θα μείνουν να αποτελέσουν μια εκπαιδευτική μοίρα που θα αναλάβει όλο το φόρτο εκπαίδευσης πιλότων σε «F-16».
Για το χρονοδιάγραμμα αναβάθμισης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αρχές του 2018 μπορούν να φτάσουν στην ΕΑΒ (θα λειτουργήσει ως υπεργολάβος της «Lockheed») τα πρώτα εξαρτήματα που θα φορεθούν σε ένα αεροσκάφος, το οποίο θα πετάξει κατόπιν στις ΗΠΑ, όπου θα γίνουν οι αναγκαίες μετρήσεις και δοκιμές. Με την επιστροφή του στην Τανάγρα θα λειτουργήσει ως μοντέλο για την αναβάθμιση και των λοιπών αεροσκαφών εδώ. Οι υπολογισμοί στο ΓΕΑ αναφέρουν ότι μπορούν έτσι να αναβαθμίζονται 12 αεροσκάφη κατ' έτος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Αξιωματούχοι της ΕΕ κανοντας αισχρη παρεμβαση στα εσωτερικα αλλου κρατους προειδοποίησαν χτες την υποψήφια προς ένταξη Σερβία ότι ο διορισμός του στρατηγού ε.α. Βλαντιμίρ Λαζάρεβιτς, που έχει καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου από το Αποικιοκρατικο «διεθνές» Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, σε στρατιωτική ακαδημία «αντιβαίνει στις αρχές της Κωλοευρωπαϊκής Κωλοενωσης».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανια. «Σοκαριστικές συνθήκες» σε σχολεία
Την ώρα που τα τέσσερα κόμματα διαπραγματεύονταν για το πώς το εκπαιδευτικό σύστημα θα προσαρμοστεί περισσότερο στις ανάγκες της αγοράς και της ψηφιοποίησης της παραγωγής και της οικονομίας, η Γερμανική Ενωση Εκπαιδευτικών απαιτεί από την επόμενη κυβέρνηση να διαθέσει την επόμενη τετραετία 10 δισ. ευρώ για την ανακαίνιση των πεπαλαιωμένων σχολικών κτιρίων.
Ο πρόεδρος της Ενωσης, Χάιντς - Πέτερ Μάιντινγκερ, περιγράφει «σοκαριστικές συνθήκες» σε ορισμένα σχολεία της χώρας. Ανέφερε περιπτώσεις σχολείων «με διαρροές από τις οροφές, ποντίκια και αρουραίους στους αγωγούς, απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής στις τουαλέτες, κακή θερμομόνωση και ραγίσματα στους τοίχους, ελλείψεις στον τακτικό καθαρισμό των κτιρίων».
Οι τοπικές κυβερνήσεις των 16 γερμανικών κρατιδίων ήταν αποκλειστικά υπεύθυνες για τη συντήρηση των σχολείων, όμως πριν από λίγους μήνες έγιναν συνταγματικές αλλαγές ώστε το ομοσπονδιακό κράτος να μπορεί να παρέμβει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΤΑΛΙΑ
Γενική απεργία την περασμένη Παρασκευή
ΡΩΜΗ.--
Σε απεργία προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ιταλία, ενάντια στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, κατ' εφαρμογή της στρατηγικής που συνδιαμορφώνεται στις Βρυξέλλες και σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του ιταλικού μεγάλου κεφαλαίου. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλούσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις SGB, CUB, SiCobas, USI-AIT και Slai Cobas, ενώ απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν σε Ρώμη, Μιλάνο, Νάπολη, Βερόνα, Βενετία, Ραβένα, Φλωρεντία, Τρεβίζο και αλλού.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οργάνωσης Sindacato Generale di Base (SGB), στη Ρώμη έγινε μαχητική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης. Στο Μιλάνο έγινε δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Ντουόμο. Στο Τρεβίζο, οι απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από τη μονάδα του ομίλου της «Electrolux» στη Σουσεγκάνα, όπου η παραγωγή παρέλυσε.
Σε ανακοίνωσή της, η SGB σημείωσε ότι η κινητοποίηση συνένωσε εργαζόμενους από όλους τους κλάδους και ανέδειξε την ανάγκη, μέσα από την ενότητα στον αγώνα, να οικοδομηθεί μια μεγάλη, ταξικά προσανατολισμένη συνδικαλιστική οργάνωση σε όλη τη χώρα. Σε κοινή τους ανακοίνωση, τα παραπάνω συνδικάτα κατήγγειλαν τη στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών στις τριτοβάθμιες οργανώσεις CGIL, CISL και UIL, που «γαβγίζουν αλλά δεν δαγκώνουν μπροστά στις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης» και κάλεσαν σε ενίσχυση των συνδικάτων βάσης «που δεν αποδέχονται τη γραμμή του συμβιβασμού».
Μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, τη ραγδαία επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, το διαρκές χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία κ.λπ., βασικές στρατηγικές επιδιώξεις που ιεραρχεί η μεγαλοεργοδοσία για τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και την υπονόμευση της ταξικής οργάνωσης και πάλης. Στα αιτήματά τους ξεχώρισαν αυτά για την αύξηση των μισθών, τη μείωση του χρόνου εργασίας, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για γενική διασφάλιση των δικαιωμάτων σε Υγεία - Πρόνοια κ.λπ.
Ακόμα, σε διάφορους κλάδους έχει δοθεί σύνθημα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Για παράδειγμα, σε Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα (logistics) οι εργαζόμενοι συνεχίζουν από χτες με νέα 48ωρη απεργία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.
Από τη μεριά του, το μικρο ΚΚ Ιταλίας (0,0001%) καλούσε σε αποφασιστική συμμετοχή στην απεργία, σημειώνοντας ότι δεν είναι πλέον καιρός για μάχες και προσπάθειες συμβιβασμού με αυταπάτες για το αποτέλεσμα που μπορεί να έχουν οι «μεταρρυθμίσεις» των αστικών κυβερνήσεων. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι η οικονομική κρίση και τα μέτρα των αστικών κυβερνήσεων έχουν ακυρώσει συστηματικά όλα τα δικαιώματα που απέσπασαν οι εργαζόμενοι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αναδεικνύοντας ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να κερδίσουν οριστικά τα δικαιώματά τους μόνο με την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, με την κατάκτηση της εξουσίας από τους εργάτες, με τη σοσιαλιστική κοινωνία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διάφοροι αριστεριστές που δεν καταλαβαίνουν πως τα αποσχιστικά κινήματα θα γίνουν μπόμπα στα θεμέλια τού ιμπεριαλισμού χασκογελάνε με τα τελευταία νέα περί Πουτζδεμόν. Υπογραμμίζουν πως ο ηγέτης τού κινήματος έψαξε καταφύγιο όχι στην Αβάνα, όχι στο Καράκας, όχι στη Χαράρε - αλλά στις Βρυξέλλες.
Έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους όμως. Δε βλέπουν, οι ανόητοι, το εθνικό να μετατρέπεται σε ταξικό μπροστά στα ίδια τους τα μάτια!! Δε βλέπουν πως τώρα που η αστική τάξη έφυγε η μισή στο Κάιρο [οκ, Βρυξέλλες] και η άλλη μισή συνεργάζεται με τον καταχτητή, έμεινε πίσω μόνο ο λαός να παλέψει για τις πεζούλες του και τις ρεματιές του!
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Ζιλμπέρ Ασκάρ και Άλεξ Καλλίνικος αποκαθιστούν το Νίκο Ζαχαριάδη και τροποποιούν από κοινού ελαφρώς το πρώτο γράμμα του, προτρέποντας τα τμήματά των διεθνών τους να σπεύσουν να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή τού μετώπου. "Όπλα* στο λαό τής Καταλονίας! Πετάξτε τους Καστιλιάνους φασίστες στη θάλασσα!" Έτσι κλείνει το γράμμα, και η φλογερή ανάσα τής επανάστασης που το διατρέχει απειλεί να βάλει φωτιά στον ξερό κάμπο τής Ευρώπης...
* Μόνο μετά από πολλή συζήτηση πείστηκε ο σ. Ζιλμπέρ να μη συμπεριληφθεί στο γράμμα μια "πολύ καλή προσφορούλα" που έχει για την αγορά των όπλων αυτών - λόγω δουλειάς, έχει μεγάλη εμπειρία και πολλά κονέ στο να κάνει τον πλασιέ όπλων σε εξεγερμένους.

Σχολιο.- Δεν είναι τοσο απλα τα πραματα. Η αληθεια και η πραγματικοτητα είναι ότι κανενα καταλανικο κομμα δεν ηταν προετοιμασμενο  να αντιμετωπισει τις συνεπειες της διακηρυξης ανεξαρτησιας.  Γιαυτο και λενε αυτές τις γελοιοτητες και ηλιθιοτητες, περι «ειρηνικης δημοκρατικης αντιστασεις στιλ Γκαντι» οι δεξιοι (επευκαιρια να πουμε ότι ο Γκαντι είναι υπευθυνος για την διακοπη του αγωνα των Ινδων, και ενώ η Ινδια θα μπορουσε να απελευθερωθει το  1910, τελικα απελευθερωθηκε το 1950, και όχι από τον αγωνα της αλλα επειδη αποφασισαν οι Βρετανοι να αποχωρησουν), και με «μαχητικες διαδηλωσεις» που λενε οι αριστεροι, λες και διεκδικουν αυξηση  μισθων. Τα χουν μπερδεψει  λιγο.   Καταρχην, όταν διακηρυσεις ανεξαρτητο  εθνος,  πρεπει  να εισαι αποφασισμενος να αγωνιστεις ενοπλα για το εθνος σου για να γινει κρατος.  Δηλαδη τι περιμενανε?  Ότι θα κανανε διακηρυξη ανεξαρτησιας, και οι Ισπανοι δεν θα αντιδρουσανε? Δεν θα στελνανε στρατο, δεν θα διαλυανε το κοινοβουλιο, δεν θα στελνανε αστυνομια, όπως κανουνε τωρα? Θα λεγανε οι Ισπανοι, «αφου θελετε ανεξαρτησια εμεις φευγουμε σαν κυριοι» ?  Ποσο ηλιθιος μπορει να είναι καποιος που πιστευει κατι τετοιο? Η Λευτερια κατακτιεται μονο ενοπλα και με αιμα! Ετσι ποτιζεται το δεντρο της  Λευτεριας!

2 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
I’m a leader in the Chicago chapter and former board member for JVP. I’ve been a part of the Chicago chapter for 15 years and seen it through a lot of ups and downs. Last week, something really exciting happened.
Last week at a JVP Chicago event, a member who was inspired by JVP’s recent local organizing work generously pledged to donate $30,000— if we could match it in 48 hours!
That would mean $60,000 towards all the amazing work being done on the ground in local chapters from DC to LA, and around the country!
Please help us seize this incredible and unexpected opportunity! We’ve already raised $8,000 from a core of local Chicago donors — click here to donate $25 today!
I know the importance and power of local organizing first hand. Before JVP hired a Chicago organizer, our chapter felt stuck. We didn’t have the capacity to take on long-term campaigns or produce high impact events, and we weren’t growing.
Then JVP National helped us pay for a local organizer, and absolutely everything changed.
Now, we’re able to run long-term strategic campaigns, and challenge organizations in our community that are complicit in state violence from Chicago to Palestine. We’re building our chapter and involving people of all ages, putting on events that people love, showing up for allies all over the city— and building real power and momentum toward justice and human rights for Palestinians.
We’re building real local power. Help us keep up the momentum! Click here to donate $25 before Wednesday night, and help us match $30,000!
There was a time when nothing was happening in this chapter that I didn’t know about. A couple of months ago I attended a campaign training, run by six people I’d never met before. I was overjoyed! Not only are we growing, but new people are diving into leadership, devoting their many talents to a wide variety of vital and creative movement work.
And it would not be possible without a devoted staff person at the helm, making sure everyone is doing what they do best, keeping the engine churning.
I want to make sure we can sustain this level of organizing here in Chicago, and in chapters all over the country. And I want to see us expand that capacity, so that we can get this kind of momentum going all over.
Help us get there! Local donors in Chicago have already raised $8,000 toward this match— can you help us pull together the final $22,000 in the next two days?
Click here and donate today.
Thank you so much for being a part of JVP with me.
Onward,


e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Eίμαι επικεφαλης στο τμημα του Σικάγου και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της JVP. Έχω συμμετάσχει στο τμημα του Σικάγο για 15 χρόνια και το έβλεπα μέσα από πολλά σκαμπανεβάσματα. Την περασμένη εβδομάδα, κάτι πραγματικά συναρπαστικό συνέβη.
Την περασμένη εβδομάδα σε μια εκδήλωση JVP Chicago, ένα μέλος που εμπνεύστηκε από την πρόσφατη τοπική οργάνωση του JVP, υποσχέθηκε γενναιόδωρα να δωρίσει $ 30.000 - αν μπορούσαμε να το ταιριάξουμε σε 48 ώρες!
Αυτό θα σήμαινε $ 60.000 για όλα τα εκπληκτικά έργα που γίνονται στο έδαφος σε τοπικά κεφάλαια από DC σε LA, και σε ολόκληρη τη χώρα!
Παρακαλώ βοηθήστε μας να καταλάβουμε αυτή την απίστευτη και απρόσμενη ευκαιρία! Έχουμε ήδη συγκεντρώσει $ 8,000 από έναν πυρήνα τοπικών δωρητών του Σικάγου - κάντε κλικ εδώ για να δωρίσετε 25 δολάρια σήμερα!
Γνωρίζω τη σημασία και τη δύναμη της τοπικής οργάνωσης από πρώτο χέρι. Πριν η JVP προσέλαβε έναν διοργανωτή του Σικάγου, το κεφάλαιο μας αισθάνθηκε κολλημένο. Δεν είχαμε την ικανότητα να αναλαμβάνουμε μακροπρόθεσμες εκστρατείες ή να παράγουμε γεγονότα με υψηλό αντίκτυπο και δεν αυξανόταν.
Στη συνέχεια, η JVP National μας βοήθησε να πληρώσουμε για έναν τοπικό διοργανωτή και τα πάντα άλλαξαν.
Τώρα, είμαστε σε θέση να διεξάγουμε μακροπρόθεσμες στρατηγικές εκστρατείες και να αμφισβητούμε οργανισμούς στην κοινότητά μας που συνυπάρχουν στην κρατική βία από το Σικάγο στην Παλαιστίνη. Κατασκευάζουμε το τμημα μας και εμπλέκουμε ανθρώπους όλων των ηλικιών, τοποθετώντας γεγονότα που αγαπούν οι άνθρωποι, δείχνοντας τους συμμάχους σε όλη την πόλη - και οικοδομώντας πραγματική δύναμη με ορμή προς τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα για τους Παλαιστινίους.
Χτίζουμε πραγματική τοπική εξουσία. Βοηθήστε μας να διατηρήσουμε την ορμή! Κάντε κλικ εδώ για να δώσετε $ 25 πριν την Τετάρτη το βράδυ και να μας βοηθήσετε να ταιριάξουμε $ 30.000!
Υπήρξε μια εποχή που δεν συνέβαινε τίποτα σε αυτό το τμημα, για το οποίο δεν ήξερα. Πριν από δύο μήνες παρακολούθησα μια εκστρατεία, η οποία διεξήχθη από έξι άτομα που δεν είχα συναντήσει ποτέ πριν. Ήμουν χαρούμενος! Όχι μόνο μεγαλώνουμε, αλλά νέοι άνθρωποι αναδύονται στην ηγεσία, αφιερώνοντας τα πολλά τους ταλέντα σε μια μεγάλη ποικιλία ζωτικών και δημιουργικών εργασιών κίνησης.
Και δεν θα ήταν δυνατό χωρίς ένα αφοσιωμένο προσωπικό στο τιμόνι, φροντίζοντας όλοι να κάνουν ό, τι κάνουν καλύτερα, κρατώντας τον κινητήρα να αναδεύεται.
Θέλω να διασφαλίσω ότι μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο οργάνωσης εδώ στο Σικάγο και τα τμηματα σε όλη τη χώρα. Και θέλω να μας δούμε να επεκτείνουμε αυτήν την ικανότητα, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε αυτή τη δυναμική.
Βοηθήστε μας να φτάσουμε εκεί! Οι τοπικοί χορηγοί στο Σικάγο έχουν ήδη συγκεντρώσει $ 8,000 σε αυτόν τον αγώνα - μπορείτε να μας βοηθήσετε να βγάλουμε μαζί τα τελικά $ 22,000 τις επόμενες δύο ημέρες;
Κάντε κλικ εδώ και δωρίστε σήμερα.
Σας ευχαριστώ πολύ που είμαι μέλος της JVP μαζί μου.
Προς τα εμπρός,