Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Παρασκευη 3 Νοεμβριου 2017


Η αυτοκτονία του εμποράκου: Απαγχονισμένος λόγω χρεών καταστηματάρχης στη Σύμη! Τα μνημόνια δολοφονούν!
Από Iskra -
03/11/2017
Ένας 60χρονος επιχειρηματίας και πατέρας δύο παιδιών από τη Σύμη βρέθηκε απαγχονισμένος στο μαγαζί που διατηρούσε και όπως όλα δείχνουν τα χρέη ήταν πολλά για να αντέξει!
Τον  αυτόχειρα επιχειρηματία βρήκαν κρεμασμένο σήμερα το πρωί φίλοι του οδηγοί ταξί που κάθε πρωί τα τελευταία χρόνια  έπιναν τον καφέ τους μαζί του, πριν ξεκινήσουν τη βάρδια τους.
«Γνωρίζαμε ότι είχε χρέη με το μαγαζί και προσπαθούσε να τα ρυθμίσει αλλά δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Κοιμόταν μέσα στην καφετέρια κάποιες φορές και μας άφηνε την πόρτα ανοιχτή για να πηγαίνουμε να τον ξυπνάμε το πρωί για να μας φτιάξει καφέ. Σήμερα το πρωί είδα ότι δεν ήταν ανοιχτή η καφετέρια όπως άλλες φορές, πήγα άνοιξα την πόρτα και τον είδα κρεμασμένο πάνω από το μπαρ του καταστήματος. Φαινόταν ο Δημήτρης ότι δεν ήταν καλά το τελευταίο καιρό, τον έπνιγαν  τα χρέη. Δυστυχώς αφήνει πίσω του και δύο νέα παιδιά, τα οποία τα μεγάλωσε μόνος του γιατί έμεινε πολύ νέος χήρος. Δυστυχώς τον χτύπησε πολύ άσχημα η μοίρα» αναφέρει σε ιστοσελίδα πολύ καλός φίλος του άτυχου επιχειρηματία.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού εξηγεί την σκληρή πραγματικότητα των μικρομεσαίωνεπιχειρηματιών και εκφράζει φόβους και για άλλες αυτοχειρίες.«Δυστυχώς θα ακολουθήσουν κι άλλοι το δρόμο της αυτοκτονίας γιατί  είναι δυσβάσταχτα τα χρέη των ανθρώπων» επισήμανε ο δήμαρχος Σύμης , ο κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας και πρόσθεσε: «Ο άνθρωπος αυτός είχε έρθει την προηγούμενη εβδομάδα για να κάνει ρύθμιση χρεών στο Δήμο. Μόλις τον είδα, κινδύνεψα να τον γνωρίσω  γιατί όλοι είχαμε περάσει από την καφετέρια που διατηρούσε. Είχε αδυνατίσει πάρα πολύ, ήταν προβληματισμένος  και πολύ αγχωμένος. Του είπα να μην στενοχωριέται γιατί  όλος ο κόσμος χρωστάει αυτή τη στιγμή, δεν είσαι μόνο εσύ . Δυστυχώς όμως βρήκε αδιέξοδο στην αυτοκτονία. Τον βρήκαν κρεμασμένο πάνω από το μπαρ του καταστήματος που διατηρούσε φίλοι του  ταξιτζήδες».
Όπως τονίζει ο κ. Παπακαλοδούκας. «Δυστυχώς οι επιχειρηματίες εδώ σε αυτά τα μικρά νησιά δεν μπορούν να καλύψουν τα χρέη τους μόνο με τέσσερις μήνες που δουλεύουν το καλοκαίρι  και  το θέμα του φπα που έχει φτάσει στο 24 τοις  εκατό αλλά και οι αυστηροί έλεγχοι από την εφορία έχουν γονατίσει τους επιχειρηματίες του νησιού και οι άνθρωποι είναι σε αδιέξοδο. Λυπάμαι που το λέω αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα ακολουθήσουν κι άλλοι».
Μεγάλη η σειρά των αυτοκτονιών
Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η σειρά των αυτοκτονιών λόγω οικονομικού αδιεξόδου είναι πολύ μεγάλη στη χώρα.
Τα μνημόνια κυριολεκτικά δολοφονούν έντιμους και ευαίσθητους πολίτες που πνίγονται στα χρέη.
Γρήγορα θα πρέπει να υπάρξει «μαύρη βίβλος» αυτοκτονιών, καταδίκης της μνημονιακής πολιτικής τάξης και κυρίως απόδοσης ευθυνών όσων από πρώτες θέσεις διαχειρίστηκαν τη μνημονιακή τραγωδία της χώρας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμπαραστέκομαι ολόψυχα στους κατοίκους της Νίκαιας και στους δημοτικούς συμβούλους της κίνησης Κόντρα στο Ρεύμα (Κόντρα στο ρεύμα / κίνηση Πολιτών Νίκαιας Ρέντη), που αγωνίζονται για τη διάσωση του κτιρίου όπου επί δεκαετίες στεγάστηκε το κινηματοθέατρο "Έσπερος".
Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί την πολιτιστική παράδοση και να ματαιώσει τα σχέδια εκχώρησης του ιστορικού αυτού κτιρίου στα επιχειρηματικά συμφέροντα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ ο συριακός στρατός
03/11/2017
Επανέκτησε τον έλεγχο από τους τζιχαντοφασιστες του ΙΚΙΛ
Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως την πόλη Ντέιρ αλ Ζόρ, στην ανατολική Συρία, που ελεγχόταν από τους τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους, ανακοίνωσε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Την πληροφορία μετέδωσε και η κρατική τηλεόραση της Συρίας επικαλούμενη τον ανταποκριτή της στην περιοχή.
«Η πόλη απελευθερώθηκε πλήρως από τους τρομοκράτες», μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση.
Συριακά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν πραγματοποιήσει σημαντική προέλαση ενός της πόλης.
“Οι δυνάμεις της Δημοκρατιας της Συριας  με τους συμμάχους τους (…) και τη στήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, επανέκτησαν πλήρως τον έλεγχο της πόλης Ντέιρ Εζόρ”, τόνισε το Αποικιακο παρατηρητήριο.
“Οι μάχες τελείωσαν και οι εργασίες αποναρκοθέτησης βρίσκονται σε εξέλιξη”, σημείωσε ο αληταρας διευθυντής της αποικιοκρατικης ΜΚΟ μεθυστακας προδοτης Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1 Νοέμβρη του 1920 λαμβάνουν χώρα οι κρισιμότερες ίσως εκλογές στη σύγχρονη ιστορία. Είναι οι εκλογές που ο Βενιζέλος των "3 ηπείρων και των 5 θαλασσών" ηττάται. Τ αποτελέσματα έχουν...πλάκα:
το κόμμα των Φιλελευθέρων του Βενιζέλου έλαβε περισσότερες ψήφους από τον αντιπολιτευόμενο συνασπισμό (375 803 έναντι 368 678), εν τούτοις συγκέντρωσε μικρότερο αριθμό βουλευτικών εδρών (118 έναντι 256). Δεν...έγινε λάθος, ήταν πλειοψηφικό το σύστημα, το έξυπνο πουλί (Βενιζέλος) έπεσε στην παγίδα που είχε στήσει.
Βεβαια, άλλες πηγες αναφερουν ότι η Ηνωμενη Παραταξη Εθνικοφρονων των Δ. Γούναρη και Δ. Ράλλη πηρε 50,2% ενώ οι Φιλελευθεροι του Βενιζελου 49,3%. Πραγμα  που είναι  και το πιο σωστο. Γιατι  με οποιαδηποτε συστημα τα ποσοστα και οι ψηφοι δεν αλλαζουν, απλως αλλαζουν οι εδρες και δινονται περισσοτερες στο κομμα που ητταται στα νοθα εκλογικα συστηματα.
Μετα τις εκλογες ο Βενιζελος παραιτηθηκε και εφυγε στη Γαλλια. Πριν τις εκλογες οι Μεγαλες Δυναμεις της εποχης Αγγλια και Γαλλια, ειχαν προειδοποιησει ότι ενδεχομενη ηττα του Βενιζελου θα σημανει εγκαταληψει από αυτους της ελληνικης υποθεσης.
Δύο τρεις ενδιαφέρουσες πλευρές:
- η επίσημη ιστοριογραφία παρουσιάζει το ΣΕΚΕ να στηρίζει την Ηνωμένη Αντιπολίτευση Εθνικοφρονων για να "πέσει ο Βενιζέλος" (από τοτε θελανε να ερθει ο Κούλης...). Αυτό είναι μύθος. Το ΣΕΚΕ κατέβηκε αυτόνομα στις εκλογές και οι θέσεις του κόμματος, όπως εκφράστηκαν στον Ριζοσπάστη, ήταν πεντακάθαρες: καταδίκη και των δύο μεγάλων παρατάξεων. Η αλήθεια είναι ότι επειδή τα τρία τελευταία χρόνια κυβερνούσε (ημιδικτατορικά) ο Βενιζέλος ή μάλλον το κόμμα των Φιλελευθέρων, περισσότερα πυρά συγκέντρωνε στην καθημερινή αρθρογραφία του Ριζοσπάστη η βενιζελική παράταξη, κάτι που μετεκλογικά επισημάνθηκε κριτικά (από τον Κορδάτο προς τον διευθυντή του Ριζοσπάστη, τον Πετσόπουλο). Λόγω του εκλογικού συστήματος, είναι αδύνατο να υπολογιστούν οι ψήφοι που αντιστοιχούν στο κάθε κόμμα. Για το ΣΕΚΕ, ο γραμματέας του Ν. Δημητράτος ανέφερε ότι πήρε 100.000 ψήφους, αλλά σε άρθρο του Ηλία Νικολακόπουλου («Οι εκλογές 1910-1920») στην Ιστορία του Νέου Ελληνισμού 1770-2000, τόμ. 6 δίνεται ο αριθμός των 45.000 ψήφων (δηλαδη περιπου 6%) που φαίνεται πιο κοντά στην πραγματικότητα.
- Εκλογές έγιναν και στο πολεμικο μέτωπο, ακυρώθηκαν και τα αποτελέσματά τους δεν ανακοινώθηκαν ποτέ. Οι φήμες μιλούν για αληθινή πανωλεθρία του Βενιζέλου που εμφανιζόταν ως ο εκφραστής της "συνέχισης του πολέμου". Η αποδοχή της ακύρωσης από τους άθλιους απατεώνες της ηνωμένης αντιπολίτευσης εθνικοφρονων έχει εξήγηση: άσχετα από τη δημαγωγία τους σκόπευαν να συνεχίσουν τον πόλεμο, δεν έπρεπε να βγει προς τα έξω πως οι στρατιώτες σιχαίνονταν τις "μεγάλες ιδέες" τους
- 14 μέρες μετά έγινε δημοψήφισμα για επιστροφή του Κωνσταντίνου, το ΝΑΙ συγκέντρωσε το ...98% ενώ ψήφισαν και 30% περισσότεροι ψηφοφόροι...δηλαδή μέσα σε 20 μέρες όλοι οι βενιζελικοί και όλοι οι κομμουνιστές, έγιναν βασιλικοί ενώ γεννήθηκαν μεγάλωσαν και ψήφισαν κιόλας και 200.000. Μην πάει το μυαλό σας στο κακό, συμβαίνουν αυτά!
υ.γ. 1 Αυτό με τα δημοψηφίσματα που αλλο ψηφιζεις και άλλο βγαίνει ειναι παλιά ιστορία στον τόπο μας...
υ.γ. 2 θαυμάσια γελοιογραφία της εποχής, "δίλημμα" για τον ψηφοφόρο υπό το βλέμμα του πολέμου




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΡΔΗΝ η ΝΑΤΟικη αριστερα ζει και βασιλευει
Πόσο βαθιά χωμένο μπορεί να είναι το παρακράτος στα Κινήματα και που φτάνει το μέγεθος της Νατοϊκής "Αριστεράς";
Ο Γιώργος Καραμπελιάς και το Κίνημα ΑΡΔΗΝ πρόσφατα έκαναν μία εκδήλωση , με θέμα "Ελλάδα-Τουρκία- Μ.Ανατολή". Ομιλητές αυτής της εκδήλωσης, εκτός από τον επικεφαλής του ΑΡΔΗΝ Γ.Καραμπελιά, ήταν ο δημοσιογράφος Στ.Λυγερός και Γιάννης Μάζης, ο οποίος είναι καθηγητής Γεωπολιτικής(φερέφωνο του Σιωνισμού).
Το Κίνημα Άρδην πραγματοποίησε στις 25/10/17 συζήτηση με θέμα: “Η Ελλάδα, η Αμερική, η Τουρκία και το Μεσανατολικό” Ομιλητές: Γ.Καραμπελιάς, συγγραφέας–Άρδην, Στ.Λυγερός, δημοσιογράφος, Γιάν.Μάζης, καθ.Γεωπολιτικής, ΕΚΠΑ. Συν/τής: Κων.Γεώρμας, Δρ Κοινωνιολογίας–Άρδην. Χώρος πολιτικής και πολιτισμού, «Ρήγας Βελεστινλής», Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα, Αθήνα.
Σε αυτή την εκδήλωση (που όποιος θέλει, μπορεί να την δει στο παρακάτω βίντεο) ξεκινάει η συζήτηση για την Μέση Ανατολή και το πως μπορεί η Ελλάδα να επωφεληθεί από αυτή την κατάσταση.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1766&v=3jIyJWhPXRE
Οι ομιλητές, με κυριότερο και πιο ειλικρινή τον Γιάννη Μάζη, ξεκινάνε την ανάλυση τους, με μία εθνικιστική αντιτουρκική διάθεση, η οποία καταλήγει στην προπαγάνδα και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας, με σκοπό να πλήξει την Ρωσία και το Ιράν και τον υποστηρικτικό ρόλο που έχουν μέσα στην Συρία. Παράλληλα ίδιος ομιλητής ξεχνάει να μας πει για τους μισθοφόρους και την εμπλοκή της Δύσης μέσα στα εδάφη της Συρία, πανηγυρίζει για το ρήγμα των σχέσεων Τουρκίας- ΗΠΑ και βλέπει σε αυτό, μία μοναδική ευκαιρία για να ενισχύσει η Ελλάδα την θέση της.
Για την ακρίβεια, στην Νατοϊκή εκδήλωση του ΑΡΔΗΝ, αναμασιούνται όλα τα επιχειρήματα των Ιμπεριαλιστών και του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή, τα οποία παρουσιάζονται σαν μοναδική ευκαιρία για το Έθνος
Ο Μάζης όμως δεν μένει σε αυτό, επικροτεί όλες τις πολιτικές που ασκεί η χώρα και ιδιαίτερα η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επικροτεί την δαπάνη για την αναβάθμιση των πολεμικών αεροσκαφών και πανηγυρίζει για την δημιουργία της ΑΟΖ στην Κύπρο, που υποτίθεται θα ωφελήσει το Έθνος μας. Το χειρότερο που παρατηρούμε σε αυτή την Εθνικιστική εκδήλωση είναι πως το κοινό μετά το τέλος των ομιλιών, ξεσπάει σε πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα .
Η αποψη μας
Η Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά την είσοδο της στην μνημονιακή πραγματικότητα και την απεμπόληση της Εθνικής Κυριαρχίας της, τελεί υπό Κατοχή. Αποτέλεσμα αυτής της πραγματικότητας είναι και η εξωτερική πολιτική που ακολουθεί, να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τα συμφέροντα αυτών που την έχουν υποδουλώσει. Πιο συγκεκριμένα, τα συμφέροντα των Δυτικών Καπιταλιστικών κέντρων εξουσίας, από τα οποία εκφράζεται κυρίως το Παγκόσμιο Κεφάλαιο.
Η Ελλάδα, δεν είναι ελεύθερη χώρα και ότι γίνεται σε αυτή και από αυτή, δεν είναι προς όφελος του λαού.
Αντίθετα, την έχουν κάνει όχημα για τα Ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, τα οποία έρχονται σε κόντρα με τα συμφέροντα του λαού αλλά ακόμα χειρότερα, την χρησιμοποιούν και την στρέφουν απέναντι σε άλλους λαούς.
Και εγώ σας ρωτάω, όλους εσάς που πανηγυρίζετε από αυτές τις τοποθετήσεις των συγκεκριμένων ομιλητών, τους οποίους ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ είχατε στην εκδήλωσή σας για ομιλητές.
Ποιος νομίζετε πως είναι ωφελημένος από όλα τα παραπάνω; Ποιος νομίζετε πως θα έχει κέρδος από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων που βρίσκονται στην χώρα μας και από τις στρατιωτικές συνεργασίες με τους φονιάδες των λαών;
Πολύ σωστά σκεφτήκατε, οι Ιμπεριαλιστές και κυριότερα οι ΗΠΑ, το Ισραήλ!
Η εκδήλωση που κάνατε, ήταν ένα ξεκάθαρο παραπλανητικό νατοϊκό πανηγύρι για τα συμφέροντα του Ισραήλ. Η οργάνωση που το ανέλαβε είναι το "Κίνημα ΑΡΔΗΝ" και ο επικεφαλής του Καραμπελιάς και ακριβώς για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όπως το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και εσείς που χειροκροτουσατε στην εκδηλωση.
Ο λαός μόνο έχοντας ξεφύγει από τα δεσμά που του έχουν βάλει οι κατακτητές του, μπορεί να βρει σωτηρία και να πάρει την χώρα στα χέρια του. Ο μόνος δρόμος για την απελευθέρωση της χώρας είναι ένα ενιαίο Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο και η κοινής Διεθνής πάλη με όσους άλλους λαούς αντιστέκονται και που θα χτυπήσει σε καίρια σημεία τους πυλώνες που κρατάνε όρθιο το Παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο και έχει φέρει την χώρα και τον λαό σε αυτή την κατάσταση



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Η Δαμασκός επιβεβαιώνει την ανακατάληψη της Ντέιρ αλ Ζορ
 Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017, 10:42
Η συριακή κυβέρνηση ανέκτησε τον πλήρη έλεγχο της πόλης Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος, επιβεβαίωσε την Παρασκευή στρατιωτική πηγή, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.
«Οι ένοπλες δυνάμεις, σε συνεργασία με τις συμμαχικές δυνάμεις, απελευθέρωσαν εντελώς την Ντέιρ αλ Ζορ από την τρομοκρατική οργάνωση Νταές» ανέφερε η στρατιωτική πηγή, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ.
Οι τζιχαντοφασιστες πολιορκούν εδώ και χρόνια έναν ελεγχόμενο από την κυβέρνηση θύλακα της πόλης. Τον Σεπτέμβριο ο συριακός στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση για την απελευθέρωση όλων των συνοικιών που κρατούσε το ΙSIS.
Ο συριακός στρατός κατέλαβε σε πρόσφατες επιθέσεις του τις συνοικίες αλ Χαμίντια, Σέιχ Γιάσιν, αλ Άρντι και αλ Ρασίντα, ενώ η αλ Χαουίκα ήταν η τελευταία που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντοφασιστών, μετέδωσε ένα Μέσο του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ.
Η Ντέιρ αλ Ζορ, που βρίσκεται στη δυτική όχθη του Ευφράτη, είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη στην ομώνυμη επαρχία της ανατολικής Συρίας. Είναι, επίσης, το κέντρο της παραγωγής πετρελαίου της Συρίας.
Το σημαντικότερο οχυρό των τζιχαντοφασιστών που απομένει πλέον στην επαρχία αυτή είναι η Μπουκάμαλ και τα περίχωρά της, στα σύνορα με το Ιράκ. Στην άλλη πλευρά των συνόρων, οι δυνάμεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης εξαπέλυσαν έφοδο στα τέλη Οκτωβρίου για να ανακτήσουν την αλ Κάιμ, την τελευταία κοινότητα στο Ιράκ που παραμένει υπό την κατοχή του ΙΚ. Την Τρίτη έφτασαν στα όρια της πόλης, ανέφερε η Κοινή Επιχειρησιακή Διοίκηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για εγκλήματα πολέμου στη Συρία
 Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017, 09:41
Ο ρωσικός στρατός, που επεμβαίνει στη Συρία στηρίζοντας τον συριακό στρατό, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ εμποδίζουν τους Σύρους πρόσφυγες να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια, εκτιμώντας ότι αυτό ισοδυναμεί με «έγκλημα πολέμου».
Σύμφωνα με το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης των Αντιμαχόμενων Πλευρών, η ανθρωπιστική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στην περιοχή ατ Τανφ, στα σύνορα με την Ιορδανία, όπου βρίσκεται ένας στρατώνας του δυτικου αποικιοκρατικου συνασπισμού υπό την Ουάσινγκτον.
«Το πιο άμεσο είναι η ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή ατ Τανφ εξαιτίας των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αναπτύξει παράνομα μια στρατιωτική βάση και απαγορεύουν (σε όλους) να πλησιάζουν σε απόσταση 55 χιλιομέτρων, στερώντας από δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες τη δυνατότητα να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ρωσικός στρατός.
«Οι ενέργειες του αμερικανικού στρατού και του αυτοαποκαλούμενου "δυτικου συνασπισμού" αποτελούν χονδροειδή παραβίαση του ανθρωπιστικού δικαίου και μπορούν να χαρακτηριστούν εγκλήματα πολέμου» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Στις αρχές Οκτωβρίου ο ρωσικός στρατός είχε ήδη κατηγορήσει την Ουάσινγκτον ότι «στηρίζει» το Ισλαμοφασιστικό Κράτος από την περιοχή ατ Τανφ.
Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, στο ατ Τανφ βρίσκεται ένα στρατόπεδο που χρησιμοποιείται από τις ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού και του βρετανικού στρατού για την εκπαίδευση των Σύρων ισλαμοφασιστών που μάχονται κατά του ΙSIS.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία προειδοποιεί για χρήση χημικών όπλων από τρομοκράτες
 Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017, 04:34
Η Ρωσία θεωρεί «υπερβολική» και «ερασιτεχνική» την έκθεση του ξεφτιλισμενου δηθεν Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) για την επίθεση που φέρονται να πραγματοποίησαν συριακές δυνάμεις τον Απρίλιο στην πόλη Χαν Σεϊχούν, η οποία προκάλεσε τον βομβαρδισμό συριακού αεροδρομίου με εντολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Τη δήλωση αυτή έκανε ο διευθυντής του αρμόδιου τμήματος για ζητήματα μη διάδοσης και ελέγχου των εξοπλισμών του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μιχαήλ Ουλιάνοφ.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΑΧΟ, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις 26 Οκτωβρίου, οι εμπειρογνώμονές του καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου του 2017 στο Χαν Σεϊχούν ευθύνονται οι συριακές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση αερίου σαρίν. Ψεμα που προκαλεσε την οργη της Ρωσιας.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην επαρχία αυτή του Ιντλίμπ, την οποία έλεγχαν τότε οι τζιχαντοφασιστες, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΑΧΟ, είχαν χάσει τη ζωή τους 83 άτομα, ενώ σύμφωνα με το Αποικιακό παρατηρητήριο είχαν σκοτωθεί 87 άτομα, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 30 παιδιά.
Η Ρωσία θεωρεί ότι όλοι θα ξεχάσουν τον «φάκελο για τα χημικά όπλα» μόλις επιτευχθεί πολιτική διευθέτηση στη Συρία, δήλωσε ο Ουλιάνοφ.
«Έχω την ακριβή αίσθηση ότι ο ''φάκελος για τα χημικά όπλα'' χρησιμοποιείται ως πολιτικό εργαλείο για να ασκηθούν πιέσεις στη Δαμασκό» επεσήμανε, προσθέτοντας: «Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο όταν επιτευχθεί η πολιτική διευθέτηση, όλοι να ξεχάσουν τον φάκελο για τα χημικά όπλα και όλα να επιστρέψουν στην κανονική τεχνολογική προσέγγιση».
«Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί με τον Ιράν. Επί χρόνια ετίθεντο πολυάριθμα ζητήματα όσον αφορά στη στρατιωτική διάσταση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος» υπογράμμισε ο Ουλιάνοφ, προσθέτοντας: «Κατέληξαν σε συμφωνία και όλα τα ζητήματα εξαλείφθηκαν».
Ο Ουλιάνοφ δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα εκτιμά ότι είναι αυξημένες οι πιθανότητες οι τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα εκτός των ορίων του Ιράκ και της Συρίας. «Σύμφωνα με τη δική μας εκτίμηση, είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν χημικά όπλα εκτός των συνόρων της Συρίας και του Ιράκ, σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και μάλιστα εκτός των ορίων της» τόνισε.
Επεξηγώντας την εκτίμηση αυτή της Μόσχας, ο Ουλιάνοφ είπε ότι «τέτοιου είδους περιστατικά μπορούν να σημειωθούν και στο Αφγανιστάν και στη Ρωσία και στη δυτική Ευρώπη», «επειδή οι τρομοκράτες έχουν αποκτήσει τις σχετικές γνώσεις που απαιτούνται για την παραγωγή χημικών όπλων και μερικές φορές και βιομηχανικές υποδομές».
Η Μόσχα, όπως δήλωσε ο Ουλιάνοφ, τάσσεται υπέρ της παράτασης της εντολής που έχει ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), ο οποίος βρίσκεται υπό την αιγίδα του ξεφτιλοΟΗΕ, να ερευνήσει τις επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με τη χρήση χημικών όπλων, αλλά ο εν λόγω οργανισμός πρέπει να αρχίσει να δραστηριοποιείται πραγματικά κι όχι όπως λειτουργεί αυτήν τη στιγμή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταλονία: Διαδηλωτές προχώρησαν σε σύντομους αποκλεισμούς δρόμων
Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017, 15:28
Ομάδες διαδηλωτών διέκοψαν για λίγο την κυκλοφορία σε δρόμους και σε μια σιδηροδρομική γραμμή στην Καταλονία (βορειοανατολική Ισπανία) για να διαμαρτυρηθούν για την προφυλάκιση μελών της αποπεμφθείσας αυτονομιστικής κυβέρνησης.
Η καταλανική υπηρεσία οδικών πληροφοριών ανακοίνωσε στο Twitter ότι η κυκλοφορία διακόπηκε σε τέσσερις δρόμους στη διάρκεια του πρωινού της Παρασκευής, ενώ στη συνέχεια, έπειτα από μισή ώρα, ανέφερε ότι οι αποκλεισμοί αυτοί είχαν αρθεί.
Οι υπηρεσίες σιδηροδρομικών μεταφορών της Καταλονίας ανέφεραν και αυτές μια κατάληψη δρόμων στον σταθμό Σαντ Κουγκάτ, κοντά στη Βαρκελώνη, που προκάλεσε καθυστερήσεις τρένων. Η κυκλοφορία επανήλθε στα κανονικά επίπεδα δύο ώρες αργότερα.
Ομάδα διαδηλωτών απέκλεισε επίσης τη λεωφόρο Γκραν Βία της Βαρκελόνης, στην είσοδο της πόλης.
«Αποκλείουμε την Γκραν Βία», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter το κίνημα Arran των νεολαίων της αυτονομιστικής ριζοσπαστικής αριστεράς. Την ανακοίνωση πλαισίωνε μία φωτογραφία όπου διακρίνονταν δεκάδες άνθρωποι, ορισμένοι κρατώντας τη σημαία της αυτονομίας.
Μετά την προφυλάκιση χθες βράδυ οκτώ μελών της αποπεμφθείσας από τη Μαδρίτη κυβέρνησης, ένα μέρος των Καταλανών εξέφρασε τη διαμαρτυρία του, ενώ μια μεγάλη διαδήλωση προβλέπεται να διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη.
Οι Καταλανοί υπουργοί κατηγορούνται για «απόσχιση» και «στάση» και κινδυνεύουν με ανώτατη ποινή κάθειρξης 15 και 25 ετών. Η γενική εισαγγελία τους κατηγορεί ότι υποκίνησαν μια εξέγερση που οδήγησε στην ανακήρυξη της «Δημοκρατίας της Καταλονίας» στις 27 Οκτωβρίου.
Στο μεταξύ, ο προφυλακισθείς Καταλανός υπουργος Οικονομικων Σάντι Βίλα βγήκε από τη φυλακή έπειτα από την καταβολή εγγύησης, σύμφωνα με έγγραφο του δικαστηρίου.
Ο Βίλα, που παραιτήθηκε από το καταλανικό υπουργικό συμβούλιο πριν από την μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας την περασμένη Παρασκευή και πιέζει για την επίλυση της κρίσης μέσω διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση, κατέβαλε εγγύηση 50.000 ευρώ. Ειχε πει πριν την παραιτηση του ότι δεν περιμεναμε αυτην την αντιδραση της Ισπανιας και της ΕΕ, πιστευαμε σε μια ουτοπια της ανεξαρτησιας και θα πρεπει να αναθεωρησουμε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βορεια Ιρλανδία κατεχομενη από την Βρετανια: Οργή των πολιτών για τις υψηλές απολαβές των βουλευτών
 Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017, 20:36
Οι μηνιαίες απολαβές των βουλευτών ισοδυναμούν με το ποσό των 371.250 λιρών (σχεδόν 418.000 ευρώ), ήτοι 2,6 εκατομμύρια λίρες (2,9 εκατομμύρια ευρώ) από τον μήνα Μάρτιο. Σε αυτές προστίθενται τα έξοδα λειτουργίας του κοινοβουλίου του Στόρμοντ (δηλαδή έξοδα θέρμανσης, τηλεφώνου, μέτρων προστασίας…), τα οποία υπολογίζονται σε 1 και πλέον εκατομμύριο λίρες από τις αρχές του έτους. Χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι προσωπικές δαπάνες των βουλευτών που εκτιμώνται σε πολλά εκατομμύρια λίρες.
Παρά το ότι το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) και οι εθνικιστές του Sinn Féin δεν έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να συμφωνήσουν για τη συγκρότηση ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού κι επομένως οι 90 βουλευτές του τοπικού κοινοβουλίου δεν έχουν λόγο για να συνεδριάσουν, οι μισθοί τους καταβάλλονται κανονικά.
Την κατάσταση αυτή καταγγέλλουν πολλοί πολίτες της Βόρειας Ιρλανδίας αντιπαραβάλλοντας τις ανάγκες που υπάρχουν στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας. Στο Twitter, ένας χρήστης χλευάζει «τις συμβάσεις μηδενικής απασχόλησης των βουλευτών».
Μια άλλη χρήστρια σχολιάζει: «Να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να αναστείλουμε τη μισθοδοσία τους προκειμένου να δώσουμε αυτά τα χρήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας;».
Σε μια διαδικτυακή λίστα υπογραφών, που αναρτήθηκε με αίτημα τη διακοπή της μισθοδοσίας των βουλευτών, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 200.000 υπογραφές.
Αναγνωρίζοντας «τις σοβαρές ανησυχίες των πολιτών», ο Βρετανός υπουργός για τη Βόρεια Ιρλανδία Τζέιμς Μποκενσάιρ υποσχέθηκε ότι το ζήτημα θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης από ανεξάρτητους φορείς «με στόχο να διερευνήσουν τις διαφορετικές λύσεις που μπορούν να δοθούν δεδομένων των συνθηκών».
Το ζήτημα προκαλεί προβληματισμό και στα κόμματα της βρετανικής επαρχίας. Από την άνοιξη, ένας βουλευτής του κόμματος UUP είχε πει ότι «ντρέπεται» από την όλη κατάσταση.
Στον αντίποδα, η Αρλίν Φόστερ, ηγέτιδα του DUP, απέρριψε την ιδέα της αναστολής της μισθοδοσίας, κρίνοντας πως «θα ήταν εύστοχο εάν δεν κάναμε πραγματικά απολύτως τίποτα» για την άρση του αδιεξόδου κι ενώ οι διαπραγματεύσεις με το Sinn Féin συνεχίζονται έως αυτήν την εβδομάδα.
Στο Twitter, ωστόσο, ορισμένοι εκτιμούν ότι αν η καταβολή των μισθών «παγώσει» θα συνέβαλε στο να καταγραφεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που δεν προχωρούν εξαιτίας των δύο αξιώσεων που προβάλλει το Sinn Féin: τη νομιμοποίηση του γάμου προσώπων του ιδίου φύλου και τη νομική προστασία της ιρλανδικής γλώσσας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες διαδηλωτές στην Παλαιστίνη διαμαρτύρονται για τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από τη Διακήρυξη Μπάλφουρ
 Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017, 20:25
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στη Γάζα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τη Διακήρυξη Μπάλφουρ, το κείμενο που άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ.
Στις 2 Νοεμβρίου 1917, μια επιστολή του τότε υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Άρθουρ Μπάλφουρ διαβεβαιώνει ότι «η κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητας είναι ευνοϊκά διακείμενη στην ίδρυση στην Παλαιστίνη μιας εθνικής εστίας για τον εβραϊκό λαό».
Για τους Παλαιστίνιους, η Διακήρυξη αυτή ήταν η αρχή της "καταστροφής", δηλαδή της ίδρυσης του εβραϊκού κράτους, το 1948, που σημαδεύτηκε από τη φυγή ή την εκδίωξη 750.000 ανθρώπων και μια ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση που διαρκεί 70 χρόνια.
Στη Δυτική Όχθη, περίπου 4.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Νάμπλους. Κάποιοι ζητούσαν από τους "αποικιοκράτες Βρετανούς να ζητήσουν συγγνώμη" ενώ άλλοι έκαψαν ομοιώματα του Μπάλφουρ και της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι.
Στο Λονδίνο, η Μέι υποδέχτηκε σήμερα τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Στη Ραμάλα, αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως "Η κληρονομιά του Μπάλφουρ είναι το απαρτχάιντ" ενώ στη Χεβρώνα οι συγκεντρωμένοι έκαψαν βρετανικές σημαίες.
"Ο Μπάλφουρ υποσχέθηκε την ίδρυση του ισραηλινού κράτους και το αποτέλεσμα είναι όλα όσα ζει σήμερα ο παλαιστινιακός λαός, όπως η εξορία, η καταστροφή και τα βάσανα" είπε ο 70χρονος Άμπου Χάιταμ Άμρο που διαδήλωνε στη Ραμάλα, ζητώντας να επιτραπεί στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες να επιστρέψουν.
Αρκετές δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από το βρετανικό προξενείο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ενώ στη Γάζα 3.000 συμμετείχαν σε μια πορεία προς την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.
"Αυτή η κατάσταση είναι άνευ προηγουμένου, οι εγκληματίες να γιορτάζουν το έγκλημά τους. Το ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας επιμένει να γιορτάσει, αυτό σημαίνει ότι επιμένουν στην καταπίεση του παλαιστινιακού λαού", σχολίασε ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος, ο Μαχμούντ Αλ Αλούλ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Deutsche Welle: Δύσκολος χειμώνας προμηνύεται στη Συρία
 Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017, 15:19
Οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στη Συρία δεν βρίσκονται πλέον στην πρώτη θέση των δελτίων ειδήσεων, χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι ο πόλεμος τελείωσε και ότι οι άνθρωποι έχουν επιστρέψει στην καθημερινότητα. Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Οι μάχες συνεχίζονται, καθημερινά καταγράφονται ανθρώπινες απώλειες και ο αγώνας επιβίωσης όσων έχουν απομείνει στη χώρα γίνεται ακόμη πιο δύσκολος εν όψει του χειμώνα.

«Τα έχουν χάσει όλα»
Την εικόνα μετέφερε μέσω της Γερμανικής Ραδιοφωνίας DLF η Άνγκελα Γκέρτνερ, συνεργάτις της θρησκευτικής οργάνωσης Caritas International, η οποία τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στις πόλεις Χομς και Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της Συρίας.
«Στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα για τους ανθρώπους να βιοποριστούν» λέει η Γκέρτνερ. «Τα έχουν χάσει όλα. Δεν έχουν φαγητό, δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό, ούτε ηλεκτρικό. Και τώρα με τον χειμώνα δεν υπάρχουν δυνατότητες θέρμανσης. Οι κάτοικοι ζουν στα μισοερειπωμένα σπίτια τους, που συχνά δεν έχουν παράθυρα αλλά και πόρτες. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει μόνωση. Ο χειμώνας μάς προκαλεί ανησυχία. Η προμήθεια κηροζίνης από την κυβέρνηση γίνεται με το δελτίο. Σε άλλες περιπτώσεις οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κηροζίνη για θέρμανση σε αυτοσχέδια μαγκάλια ή για να μαγειρέψουν. Εδώ κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Εναλλακτικά χρησιμοποιείται ξύλο, αλλά κι αυτό είναι λιγοστό. Άρα, ο στόχος μας είναι να μονώσουμε όσο γίνεται τα σπίτια και να προμηθεύσουμε τους ανθρώπους με ζεστά ρούχα, κουβέρτες, στρώματα και υπνόσακους» προσθέτει.
Εν όψει του χειμώνα η οργάνωση της Γερμανίδας ακτιβίστριας μοιράζει τρόφιμα, είδη υγιεινής, ρούχα, τα στοιχειώδη για έναν άνθρωπο που τα έχει χάσει όλα.

Ίχνη ζωής
Η ίδια οργάνωση όμως δίνει και προοπτική ζωής με μαθήματα για παιδιά, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μαθήματα για να τα διευκολύνουν να περάσουν στη σχολική καθημερινότητα έπειτα από πολυετή απουσία από τα μαθητικά θρανία. Όλα αυτά δείχνουν ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις βελτίωσης της καθημερινότητας.
«Πολύ μικρά ίχνη ζωής διακρίνει κάποιος» παραδέχεται η Άνγκελα Γκέρνερ. «Ήταν πολύ ωραίο να βλέπει κάποιος ακόμη και σε κατεστραμμένες συνοικίες να πουλιούνται λαχανικά σε μικρά περίπτερα ή ρούχα. Δηλαδή, γίνονται μικρές προσπάθειες. Εκεί που τα πράγματα δυσκολεύουν είναι στην ανοικοδόμηση ή ανακαίνιση σπιτιών, που γίνεται με τον συντονισμό της κυβέρνησης. Τώρα μπορούν να δραστηριοποιηθούν και ΜΚΟ, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη».
Συνολικά 13 εκατ. άνθρωποι χρειάζονται την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, εκ των οποίων τα έξι εκατομμύρια δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς αυτήν. Το μέγεθος των αναγκών είναι απλώς τεράστιο, τονίζει η Γκέρτνερ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Οκτώβρης και η εποχή μας: Χ.Λάσκος-Ε.Μπιτσάκης-Π.Παπακωνσταντίνου-Π.Λαφαζάνης, 8/11-19:00, κινηματογραφος Αλκυονίς, Ιουλιανου 42
Από Iskra -
02/11/2017



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοσκοπικές εταιρείες: Ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία. Ως πότε;
Από Iskra -
31/10/2017
Οι δημοσκοπήσεις εξαπάτησης του Παν/μιου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) υπό τον διδάκτορα του ιστορικού αναθεωριτισμού κ. Μαραντζίδη μπορεί, να συνιστούν, ενδεχομένως, το πιο ακραίο παράδειγμα του είδους.
Μπορεί ο κ. Μαραντζίδης να έχει εργολαβικά αναλάβει το έργο να εμφανίζει θριαμβεύουσα τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά η μέθοδος παραπλάνησης του ΠΑΜΑΚ, που σφετερίζεται το όνομα ενός δημόσιου Παν/μιου, είναι, περίπου, κοινή με όλες, σχεδόν, τις δημοσκοπήσεις.
Παντελώς ανεξέλεγκτες οι δημοσκοπικές εταιρείες, συνιστούν την άλλη όχθη της διαπλοκής και της χειραγώγησης του πολιτικού σκηνικού που επιχειρούν τα μίντια.
Στόχος όλων, σχεδόν, των δημοσκοπικών εταιρειών, οι οποίες άλλωστε πληρώνονται από τους βαρόνους των μίντια και τα κόμματα που τις παραγγέλνουν, είναι να εμφανίζουν ένα ελεγχόμενο μνημονιακό σκηνικό στην ελληνική αποικία, όπου οι δυνάμεις που το αμφισβητούν να εμφανίζονται περιθωριακές έως ανύπαρκτες.
Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται πολιτικά εγκλωβισμένοι και αιχμάλωτοι μιας ορισμένης προκαθορισμένης διάταξης στο πολιτικό σκηνικό και να θεωρούν πως οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι μάταιη και χωρίς προοπτική.
Στις δημοσκοπήσεις φυσάει εντελώς διαφορετικός άνεμος από την οργή και την απέχθεια της κοινωνίας απέναντι στο σημερινό κατεστημένο.
Με ιδιαίτερο μένος αντιμετωπίζουν οι εταιρείες της φαυλότητας την Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) και αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι η Λαϊκή Ενότητα αντιπροσωπεύει με την ενωτική της πολιτική και το ρεαλιστικό εναλλακτικό ριζοσπαστικό της πρόγραμμα την μεγάλη απειλή για το σύστημα, γιατί μπορεί να δημιουργήσει γρήγορα μια νέα λαϊκή δυναμική νίκης.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως πληροφορούμεθα, ότι οι δημοσκοπικές εταιρείες, πέραν των πολλών άλλων, δεν κάνουν ονομαστική αναφορά στην ΛΑ.Ε στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, παρότι γνωρίζουν άριστα πως ο τίτλος της ΛΑ.Ε δεν έχει καταγραφεί ισχυρά στην κοινή γνώμη, αφού η τελευταία είναι μεθοδικά “εξαφανισμένη” από τα μέσα ενημέρωσης.
Έτσι, στην ουσία, είναι ως να κάνουν δημοσκόπηση, έχοντας αποκλείσει την ΛΑ.Ε!!!
Οι κλειδοκράτορες του συστήματος εξαπατούν χονδροειδώς τους πολίτες για να εμφανίσουν ένα ελεγχόμενο πολιτικό σκηνικό.
Οι δημοσκοπικές εταιρείες δεν ελέγχονται από πουθενά.
Οι ενδιαφερόμενοι, τα κόμματα, ιδίως κόμματα ριζοσπαστικού προσανατολισμού, δεν έχουν καμιά πρόσβαση στα στοιχεία τους.
Οι εισαγγελικές αρχές παρακολουθούν ως θεατές την πολιτική κερδοσκοπία των δημοσκοπικών εταιρειών. Γρήγορα, όμως, με μηνύσεις, μαζικές διαμαρτυρίες και καταγγελίες, πολλοί θα κάτσουν στο σκαμνί.
Δεν υπάρχουν εγκλήματα που εσαεί παραμένουν ατιμώρητα!
Οι πολίτες δεν είναι δυνατόν να ανέχονται να τους αντιμετωπίζουν ως “κοπάδι προβάτων” επί σφαγήν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Με τροπολογια το καζινο  Παρνηθας παει… Κηφισια


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Θησαυριζουν στις πλατες της τσακισμενης Ελλαδας οι Γερμανοι της Fraport. Τρελα κερδη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Καταργηση του Κοινωνικου Οικιακου Τιμολογιου της ΔΕΗ ζηταει η Κομισιον



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολη η κοινωνια του πανελληνιου στο πλευρο του 79χρονου στη Δραμα που πυροβολισε και σκοτωσε τον κλεφτη που πηγε να του κλεψει το μαγαζι. Η ανακριτρια διεταξε την προφυλακιση του.  ΓΙΑΤΙ???
 Νεαρό κλεφτρονι επιχείρησε να διαρρήξει κατάστημα αργυροχρυσοχοΐας και έπεσε νεκρός από το όπλο του ιδιοκτήτη.
Το περιστατικό έγινε στον Αγιο Αθανάσιο της Δράμας στις 4 και μισή τα ξημερώματα, όταν 29χρονος προσπάθησε να κλέψει την επιχείρηση του 79χρονου.
Ο ιδιοκτήτης που έμενε πάνω από το κατάστημα τον κατάλαβε και τον στόχευσε με πυροβόλο όπλο και τον σκότωσε.
Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 79χρονος άνοιξε πυρ κατά επίδοξου διαρρήκτη.
Το σκηνικό είχε επαναληφθεί το 1996, όταν και τότε πήγαν να του κλέψουν το κατάστημα. Ο 58χρονος τότε είχε πυροβολήσει από το μπαλκόνι του σπιτιού σκοτώνοντας και πάλι τον διαρρήκτη.
Τότε και πάλι είχε συλληφθεί αλλά είχε αθωωθεί στο δικαστήριο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στηρίζουν το αίτημα του ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α. για άμεση ανάκληση του τίτλου του Χ. Ρίχτερ οι δήμαρχοι Καντάνου – Σελίνου και Βιάννου
3/11/2017
To Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης & Αλληλοβοήθειας συνεχίζει τον αγώνα για την ανάκληση του τίτλου που επιδόθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στον Χάινς Ρίχτερ.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αν και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης είχε λάβει ομόφωνη απόφαση για την ανάκληση του τίτλου του ιστορικού Χάινς Ρίχτερ, 16 μήνες μετά, η απόφαση αυτή παραμένει ανεφάρμοστη.
Μετά τη συλλογή υπογραφών από ενεργούς πολίτες, τώρα το Παγκρήτιο Δίκτυο ζητά τη συνδρομή των δημάρχων όλης της Κρήτης.
Πιο συγκεκριμένα σε κείμενό τους αναφέρουν ότι:
Στα πλαίσια της αύξησης της πίεσης μας προς το πρύτανη του πανεπιστημίου αποφασίσαμε να ζητήσουμε τη συνδρομή των δημάρχων όλης της Κρήτης. Ήδη στη συγκέντρωση υπογραφών που πραγματοποιούμε έχουν υπογράψει ο δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κος Αντώνης Περάκης όπως και ο δήμαρχος Βιάννου κος Παύλος Μπαριτάκης. Πλέον όμως ζητάμε αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και η αρχή έγινε με το Δήμο Πλατανιά. Σήμερα μας γνωστοποιήθηκε ότι το δημοτικό συμβούλιο Πλατανιά στη συνεδρίαση της 31/10/2017 έλαβε απόφαση στήριξης του αγώνα μας. Ανάλογα ψηφίσματα θα ζητήσουμε και από όλους τους δήμους της Κρήτης και βέβαια θα υπάρξει η ανάλογη διαπόμπευση σε όσους δήμους αρνηθούν, προσβάλοντας με αυτό το τρόπο την ιστορία μας, τους νεκρούς μας, το τόπο μας και την αξιοπρέπεια μας (δε νομίζουμε όμως ότι θα βρεθεί ούτε ένας τέτοιος).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την Αριστερά της καρδιάς μας
3/11/2017
Μετά  την άνοδο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εξουσία  κα την προσχώρηση του στις μνημονιακές δυνάμεις, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  ασκώντας ουσιαστικά νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όπως επιτάσσουν τα μνημόνια κα οι δανειστές έχει αλλοτριωθεί εντελώς κα μόνο ως «φύλλο συκής» χρησιμοποιεί πια το αριστερό παρελθόν του. Έχει, βιωματικά, δικαιώσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ κα τον Γιώργο Παπανδρέου προσωπικά, για την  υπογραφή  του 1ου μνημονίου και γενικότερα για την πολιτική του στα χρόνια των μνημονίων, αλλά επίσης έχει δικαιώσει τον κ. Σαμαρά και τη Ν.Δ για τις πολιτικές της, πράγματα που επιβεβαιώνονται και δημοσκοπικά. Ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί πια ως «φόβητρο» για την νεοφιλελεύθερη πολιτική του που το κουνά επιδεικτικά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α . Αλλά κα η αποτυχία στη διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη είναι χαρακτηριστική. Σχεδόν όλοι οι πανεπιστημιακοί της κυβέρνησης θεωρούνται οι λιγότερο επιτυχημένοι υπουργοί στο γνωστικό τους αντικείμενο τους με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον ασφαλιστικό νόμο «Κατρουγκαλου», ενώ παταγώδης είναι και η αποτυχία όλων των νεώτερων στελεχών της κυβέρνησης που απέτυχαν οικτρά στη «προκρουστεια κλίνη» της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας. Η χαρακτηριστική διγλωσσία ορισμένων υπουργών με αριστερή ρητορική κα νεοφιλελεύθερες πρακτικές, μόνο τα γέλια και την ειρωνεία προκαλούν, πια. Η Χρυσή Αυγή ως το πραγματικό λυκόσκυλο του συστήματος, μαζεύει ψήφους κα υψηλά ποσοστά, όπως συμβαίνει άλλωστε με την ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη.
Σε αυτό το περιβάλλον η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, αδυνατεί να αρθρώσει ουσιαστικό πολιτικό λόγο, πέρα από την πλήρη υποστήριξη – ταύτιση με τις άκρατα νεοφιλελεύθερες θέσεις των δανειστών μας, που δεν αρμόζουν ουσιαστικά σε δυτική δημοκρατία αναπτυγμένης χώρας αλλά εντοπίζονται σε κάποιες αναπτυσσόμενες οικονομίες της Αφρικής της Ασίας κα της Νότιας Αμερικής.  Έτσι δεν προσεγγίζει το λαό κα τα προβλήματα του και απλά κερδίζει δημοσκοπικά από την απογοήτευση του κόσμου για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α .  Το ΠΑ.ΣΟ.Κ  με νέο περιτύλιγμα έχοντας βγει, με ευθύνη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από τη «καθαρτήρια» κολυμπήθρα, ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και προσδοκά να ξαναγίνει ο ένας από τους δυο πόλους του δικομματισμού στην Ελλάδα.
Σε αυτό  το περιβάλλον κρίσιμη είναι η θέση της ελληνικής αριστεράς. Λέγοντας αριστερά, σήμερα, στην Ελλάδα εννοούμε, ουσιαστικά, τις δυνάμεις που περιστοιχίζονται γύρω από το Κ.Κ.Ε. την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κα τις δυνάμεις που αποχώρησαν από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτοί ουσιαστικά αποτελούν τον αντιμνημονιακό άξονα – μπλοκ στην Ελλάδα. Θα ήταν ουτοπία να πιστεύει κανείς ότι είναι εφικτή η συνένωση των παραπάνω δυνάμεων σε ένα κόμμα ή έστω σε ένα συνασπισμό. Όμως εξίσου, φαντάζει σε μένα, παράλογο ότι οι άνθρωποι που συνυπήρχαν στο τότε ενιαίο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τόσα άλλα μέλη που παρέμειναν στο σημερινό ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν μπορούν να συνυπάρξουν ως ένας «αριστερόστροφος» ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε ένα ενιαίο κομματικό μηχανισμό. Θεωρώ κα πιστεύω ότι είναι εφικτό στις επόμενες εκλογές το αντιμνημονιακο μπλοκ να δει τις δυνάμεις του να εκτοξεύονται σε ποσοστά που θα ξεπερνούν το 15% κα θα προσεγγίζουν το 20%, δηλαδή είναι εφικτό να διπλασιάσουν περίπου τις δυνάμεις τους.
Το ζητούμενο από αυτή την αριστερά δεν είναι τόσο η διατύπωση θέσεων για το πώς θα κυβερνήσει, αλλά ουσιαστικά η διατύπωση θέσεων για να αντιπολιτευτεί σθεναρά τις μνημονιακες πολιτικές και τους ντόπιους υπηρέτες τους. Χρειαζόμαστε μια αριστερά με σύγχρονο λόγο και σκέψη, με άποψη και θέσεις, δυναμική, παρούσα στα προβλήματα του λαού μας, ικανή να κινητοποιήσει το λαό, να τον βγάλει στους δρόμους, να θυμηθεί την ανάγκη «διεκδίκησης» των δικαιωμάτων του. Ενδιαφέρον προκαλεί η προσπάθεια συγκλίσεων, όπως στη περίπτωση των πλειστηριασμών. Ανάλογες συγκλίσεις πρέπει να επιδιωχτούν στη διεκδίκηση δημόσιων χωρών, στην αντίσταση στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας, αλλά και στο περιορισμό εργασιακών και λοιπών δικαιωμάτων. Η υπεράσπιση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως για οκτάωρη μόνιμη σταθερή εργασία επαρκώς αμειβομένη, πρέπει να είναι η απάντηση στις λογικές της επερχομένης «ανάπτυξης» των αριθμών και των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Οι ανθρώπινες άξιες της αλληλεγγύης, της ισότητας, της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρεπείας πρέπει να είναι η απάντηση μας στην εξαθλίωση του λαού μας και στη διεκδίκηση ατομικών λύσεων.
Η αριστερά πρέπει να ξαναβρεί το παλμό της, ως αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στην εκάστοτε εξουσία, και να ξαναπάρει μια θέση στη καρδιά μας, μετά τη τραγική αποτυχία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α του κ. Τσιπρα και της παρέας του. Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ η χώρα μας, ο λαός μας, την έχει ανάγκη.

http://agonaskritis.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυξανεται ο αριθμος των σχολειων που τελουν υπο καταληψη σε ολη τη χωρα. Εφτα σχολεια υπο καταληψη σε Σπαρτη Μολαους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμα δεν παρέλαβε τη σκυτάλη της διαπλοκής, ο Μαρινάκης, από τον προκάτοχο του, στα "ΝΕΑ" και ο κρυφοχρυσαυγήτης άρχισε να εκδίδει "Αφιερώματα", για την Οκτωβριανή Επανάσταση, ώστε να φτάσει και στα γκούλακ του χιλιοδιαψευσμένου Σολτζενίτσιν.
Είναι μία ακόμη απόπειρα συμψηφισμού κομμουνισμού-φασισμού, που οι φασίστες χρησιμοποιούν για να κρύβουν τον...
διώκτη τους και να μην αισθάνονται απομονωμένοι με την εγκληματικότητα τους.
Αγαπητά μου ΝΕΑ,
Ακόμα κι αν το μικρόβιο του φασισμού δεν βρίσκεται σε ύπνωση, έχουμε ένα σημαντικό απόθεμα κοινωνικών αντιβιοτικών, για να το καταπολεμήσουμε. Μπορούμε όμως, να πούμε το ίδιο, μετά από 100 χρόνια για την Οκτωβριανή Επανάσταση;; Μόνο κάποιοι υπεραισιόδοξοι αγράμματοι φασίστες μπορούν να το πουν! Οπου και να πας σήμερα, ο κομμουνιστικός ιός ζεί και είναι γερός. Οι συνθήκες, για την εξάπλωση του, κυμαίνονται, από μέτριες, έως καλές. Η δημοτικότητα του Λενινισμού παραμένει, ενώ κατά έναν περίεργο τρόπο, το ιδεολογικό μόρφωμα του Χίτλερ έχει απορριφθεί. Φαίνεται ότι υπάρχει μια διαφορά. Τι λέτε;;
Πολλοί άνθρωποι γιορτάζουν, σήμερα, τον παγκόσμιο κατακλυσμό, που ξεκίνησε το 1917. Η καλύβα του Στάλιν, στη γενέτειρα του, είναι ακόμα ένα μουσειακό κτίριο, που κανείς δεν πείραξε. Τι έχει συμβεί με το σπίτι του Χίτλερ;;
Η Οκτωβριανή Επανάσταση προέκυψε, από την διαβολική ιδιοφυία του Λένιν με σκοπό να εξαπολύσει τον τρόμο;; Ηταν απλώς ένα πείραμα;; Θα εξελισσόταν διαφορετικά η Ιστορία, αν δεν γινόταν;; Με τίποτα! Πάλι Επανάσταση θα γινόταν!
Ο Ρώσος της εποχής ζούσε στην κόλαση. Πληρωνόταν 144 καπίκια την ημέρα και έδινε το 50-70% των αποδοχών του, για να νοικιάσει σπίτι. Μισό κιλό βούτυρο κόστιζε 50 καπίκια και μισό κιλό κρέας 24 καπίκια. Ολο αυτό οδηγούσε σε μια εκπληκτική θνησιμότητα του πληθυσμού, κυρίως παιδική.Στο βιβλίο "Η Ρωσία σε αριθμούς" του 1912 αναγράφεται: "Στους 1000 θανάτους ανδρών, οι 625,9 είναι αγοράκια, μέχρι 5 ετών. Στις 1000 νεκρές γυναίκες, τα 585,4 είναι κοριτσάκια, κάτω των 5 ετών" Η διάρκεια ζωής του μπουρζουά ήταν διπλάσια του εργάτη και του αγρότη.
Αυτή η κοινωνική ανισότητα προκαλούσε ένα τεράστιο μίσος.
Πριν, λοιπόν, συγκρίνετε τα γκούλαγκ με τα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον "κόκκινο τρόμο" με τις φασιστικές γενοκτονίες", καλύτερα, εκεί στα "ΝΕΑ", να θυμηθείτε τις πρωτογενείς αιτίες της Οκτωβριανής Επανάστασης. Οι εργάτες πάλεψαν για το όνειρο της κοινωνικής δικαιοσύνης και οι Χιτλερικοί υπηρέτες του Ρότσιλντ, για το "Vanity Fair".(κόσμο της ματαιότητας.)
Να θυμάστε και τον "λευκό τρόμο". Των λευκοχιτώνων. Που έσπευσαν και τα δικά μας τσουτσέκια της Δύσης να υποστηρίξουν, στον εμφύλιο της Ρωσίας.
Αν νικούσε η αντεπανάσταση, τότε θα χυνόταν ακόμα περισσότερο αίμα, γιατί ένα μεγάλο μέρος των εργατών και των αγροτών θα βρισκόταν κάτω από την κόκκινη σημαία!
Το έχουμε ζήσει όλοι!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Επιτέλους, ο Λένιν πέθανε!", είπε και αναστέναξε με ανακούφιση η ιμπεριαλιστική ελίτ, όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ενωση.
Παραμονές, όμως, της 100ης επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης, μια δημοσίευση στο "National Review", συντηρητικό Αμερικανικό έντυπο, αναγκάζεται να παραδεχθεί ότι η ιδέα της μεγάλης Ρώσικης Επανάστασης εξακολουθεί να είναι δημοφιλής, στην πιο καπιταλιστική χώρα του κόσμου.
"Ρώσικη Επανάσταση: 100 χρόνια διαρκούς ελκυστικότητας και απειλής" τιτλοφορείται το άρθρο του περιοδικού και υποστηρίζει ότι ο Λενινισμός είναι επικίνδυνος, για την κρατική υπόσταση των ΗΠΑ.
Πολλοί, στην Αμερική, έγραψαν και μίλησαν, για τον "κομμουνιστικό κίνδυνο", για τον "αριστερό κίνδυνο", ειδικά την προηγούμενη χρονιά, όταν στο προεκλογικό σκηνικό, εμφανίστηκε ο Μπέρνι Σάντερς, που φαινόταν να προωθεί μια σοσιαλιστική ατζέντα. Τότε, το Δημοκρατικό κόμμα εκτοξεύτηκε, στις δημοσκοπήσεις, από το 1% του Ιανουαρίου του ΄16, στο 45% τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Και ο αριθμός των υποστηρικτών της Χίλαρι έπεσε, από το 60% στο 47%, υπέρ του Σάντερς.
Η "New Yopk Post", μάλιστα, είχε γράψει: Ο Μπέρνι Σάντερς δεν είναι αλήθεια ότι είναι σοσιαλιστής. Είναι κομμουνιστής!".(σ.σ.κάτι σαν βρισιά δηλαδή). Είχε προσθέσει και μια φωτογραφία-κολάζ του Λένιν με πρόσωπο του Σάντερς, στο φόντο μιας κόκκινης σημαίας και τον αριθμό 1917.
Κατά περίεργο τρόπο, αυτό αύξησε τη δημοτικότητα του Σάντερς και οι μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου κατέγραψαν εκρηκτική αύξηση των αιτημάτων, για κομμουνιστικά θέματα.
Τον κατηγόρησε, επίσης, ότι "συμμετείχε στην οργάνωση του κομμουνιστικού μετώπου" και ότι θαύμαζε τον Ευγένιο Ντεμπς, που οι Ρώσοι μπολσεβίκοι χαρακτήριζαν ως τον "καλύτερο Αμερικανό Μαρξιστή".
Αν δεν είχαν νοθευτεί τ΄αποτελέσματα, για τον επικρατέστερο υποψήφιο για την Προεδρία, στο κόμμα των Δημοκρατικών, από τους ανθρώπους της Χίλαρι, την έκπληξη των Αμερικανικών εκλογών, δεν θα την έκανε ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ, αλλά ένας Αμερικανός, που αποκαλεί "ίνδαλμα" του τον συμπατριώτη του μαρξιστή Ντέμπς.. Το υποστηρίζουν οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές.Και ποιοί θα τον ψήφιζαν;; Κυρίως, η φτωχή, αλλά μορφωμένη νεολαία.
Ναι! Υπάρχουν και τέτοιοι Αμερικανοί, που έστησαν με δικά τους έξοδα ένα άγαλμα του Λένιν, σε μία από τις πιο πλούσιες πόλεις των ΗΠΑ. Στο κέντρο του Φρήμοντ, προκαλώντας την οργή των υπερεθνικιστών και την παρέμβαση του Τραμπ, που έγραψε στο τουϊτερ ότι "το άγαλμα πρέπει να καταστραφεί".




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ
Απορρίπτει την έκθεση για τα χημικά στο Ιντλίμπ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Η Ρωσία θεωρεί «υπερβολική» και «ερασιτεχνική» την έκθεση του διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων (ΟΑΧΟ), που επιρρίπτει ευθύνες στο συριακό στρατό για την επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε στην πόλη Χαν Σεϊχούν τον περασμένο Απρίλη, με αποτέλεσμα το βομβαρδισμό συριακού αεροδρομίου με εντολή του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.
Ο διευθυντής του αρμόδιου τμήματος για ζητήματα ελέγχου των εξοπλισμών του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μιχαήλ Ουλιάνοφ, τόνισε ότι η έκθεση και ο «φάκελος για τα χημικά όπλα» χρησιμοποιούνται ως μοχλός άσκησης πιέσεων σε βάρος της κυβέρνησης του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Ασαντ. Δεν απέρριψε μάλιστα το ενδεχόμενο «όλοι να ξεχάσουν τον "φάκελο για τα χημικά όπλα" και όλα να επιστρέψουν στην κανονική τεχνική προσέγγιση».
Αντιδρούν στη σύνοδο του Σότσι...
Παράλληλα, χτες, στέλεχος της «Υπατης Διαπραγματευτικής Επιτροπής» των συριων ισλαμοφασιστων, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και τη Σ. Αραβία, επανέλαβε τις αντιρρήσεις του για την επικείμενη σύγκληση συνόδου Σύρων ισλαμοφασιστών και κυβερνητικών αξιωματούχων στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, στις 18 Νοέμβρη, για τη συγκρότηση ενός «Κογκρέσου Συριακού Εθνικού Διαλόγου» και κάλεσε τον ΟΗΕ να ξαναπάρει το «τιμόνι» στις διπλωματικές διαβουλεύσεις με στόχο την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Συρία.
Νέα ισραηλινή επιδρομή
Αργά προχτές βράδυ, ισραηλινά αεροσκάφη εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον αποθήκης όπλων στη βιομηχανική ζώνη Χισγιά, στο νότιο τμήμα της πόλης Χομς, επιχειρώντας να αποτρέψουν ανεφοδιασμό Λιβανέζων μαχητών της οργάνωσης «Χεζμπολάχ». Η συριακή δημόσια τηλεόραση αναφέρθηκε στην επίθεση, προσθέτοντας ότι ο συριακός στρατός «ανταπέδωσε» τα πυρά, εκτοξεύοντας τουλάχιστον έναν πύραυλο εδάφους - αέρος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΜΑΛΙΑ
Επέμβαση του αιθιοπικού στρατού
ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.--
Χιλιάδες Αιθίοπες στρατιώτες ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του Σομαλού Προέδρου αμερικανικής καταγωγής Μοχάμεντ Αμπντουλαχί Μοχάμεντ, εισήλθαν χτες στο έδαφος της Σομαλίας με αφορμή την καταπολέμηση των τζιχαντοφασιστών της αλητικης συμμοριας «Αλ Σαμπάμπ».
Αφορμή για την αιθιοπική στρατιωτική επέμβαση, που είναι η δεύτερη μετά από την τριετή στρατιωτική επιχείρηση που πραγματοποίησε ο αιθιοπικός στρατός το 2006 με ενθάρρυνση των ΗΠΑ, έδωσε η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση των αληταραδων τζιχαντοφασιστών στις 14 Οκτώβρη στο Μογκαντίσου, με αποτέλεσμα το θάνατο 400 αμάχων.
Πριν από μερικές βδομάδες, ο Σομαλός Πρόεδρος είχε πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις σε χώρες της περιοχής με ισχυρό στρατό όπως η Αιθιοπία και η Κένυα, ζητώντας περισσότερη στρατιωτική «βοήθεια», παρά το γεγονός ότι χώρες της περιοχής και άλλες της αφρικανικής ηπείρου συμμετέχουν εδώ και αρκετά χρόνια στην αποστολή της Αφρικανικής Ενωσης στη Σομαλία, AFRISOM. Επιπλέον, η εξέλιξη σημειώνεται παρά την αύξηση των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών και χερσαίων επιχειρήσεων στη Σομαλία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Διαδηλώσεις για την 100ή μαύρη επέτειο της Διακήρυξης Μπάλφουρ
ΡΑΜΑΛΑ.--
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν χτες στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης, στη Γάζα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με αφορμή την 100ή επέτειο από τη βρετανική Διακήρυξη Μπάλφουρ, που άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ σε βάρος της Παλαιστίνης. Για τους Παλαιστίνιους η Διακήρυξη ήταν η αρχή της «καταστροφής», δηλαδή της ίδρυσης του εβραϊκού κράτους, το 1948, που σημαδεύτηκε από τις σφαγές δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων αμάχων, τον ξεριζωμό 750.000 ανθρώπων. Πριν έναν αιώνα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Αρθουρ Μπάλφουρ, έστειλε επιστολή στον επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας στη Βρετανίας, Λόρδο Ρότσιλντ, υποσχόμενος τη δημιουργία «εβραϊκής πατρίδας» στην Παλαιστίνη, με αντάλλαγμα η εβραϊκή κοινότητα στις ΗΠΑ να ενθαρρύνει την αμερικανική κυβέρνηση να συμμετάσχει στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Διαδηλώσεις έγιναν στη Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης, στη Ραμάλα, τη Χεβρώνα, την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά και τη Γάζα.

2 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
In 1968 the temple in my hometown of Meridian, Mississippi was bombed by members of the KKK. I was nine years old.
My father, the president of our small congregation, was on business in New Orleans. And I remember so distinctly how the Anti-Defamation League flew back with him on a private plane before 8am the next morning. It was an impressive show of moral strength.
As a young adult, I supported several Jewish organizations, including the ADL. I wanted to do my part to support the Jewish people and defend civil liberties. While the ADL’s unquestioning support for the state of Israel didn’t sound quite right to me, I ignored my doubts. I still thought the ADL was the moral authority when it came to threats against Jews and Judaism.
Ultimately, it was my children who led me to examine my doubts. As they shared with me their studies on global struggles for human rights, I began to see how claims of threats to Jewish safety were being used to justify Israeli policies toward Palestinians that did not comport with our Jewish values of justice and equality. These conversations helped me to question my own long-held beliefs about the creation of the state of Israel, and to recognize the oppression of Palestinians.
Police exchange programs like the ADL’s National Counter-Terrorism Seminar are part of this pattern of oppression. They facilitate an exchange of dangerous, oppressive tactics between U.S. and Israeli law enforcement and military personnel that harms Palestinians, and people of color here in the U.S.
The ADL says they work in the tradition of Tikkun Olam— “repairing the world.” Tell them to recommit to that value and stop facilitating this Deadly Exchange.
Once I recognized the hypocrisy of what was being said and done in my name as an American Jew, particularly the way that fear mongering and false charges of antisemitism were being used for political ends, I couldn’t continue blindly supporting the ADL. As sad as it was for me, I shifted my support away from the ADL.
I wish the ADL could be the kind of organization I used to think they were. I wish they could live up to the values that I saw in them as a child. Now more than ever, in the wake of the hatred unleashed against so many communities by Trump’s rise, I believe Jews need organizations that truly fight for the rights of all people. I want to be able to support an organization that is committed to “repairing the world,” that is committed to my safety, but not at the expense of others’ safety. That stands up for human rights here, in Israel/Palestine, and everywhere.
Please join me in asking the ADL to be that organization. Tell them to end the Deadly Exchange, now.
Thank you,

e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Το 1968 ο ναός στην πατρίδα μου του Μeridian, του Μισισιπή, βομβαρδίστηκε από μέλη του ΚΚΚ. Ήμουν εννέα ετών.
Ο πατέρας μου, ο πρόεδρος της μικρής μας εκκλησίας, βρισκόταν στη Νέα Ορλεάνη. Και θυμάμαι τόσο ξεκάθαρα πως ο Σύνδεσμος κατά της δυσφήμισης (ADL) πέταξε μαζί του σε ιδιωτικό αεροσκάφος πριν από τις 8 το πρωί. Ήταν μια εντυπωσιακή επίδειξη ηθικής δύναμης.
Ως νεαρός ενήλικας, υποστήριξα αρκετές εβραϊκές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ADL. Ήθελα να κάνω το ρόλο μου για να υποστηρίξω τον εβραϊκό λαό και να υπερασπιστώ τις πολιτικές ελευθερίες. Ενώ η αδιαμφισβήτητη υποστήριξη της ADL για το κράτος του Ισραήλ δεν μου ακούστηκε σωστά, αγνόησα τις αμφιβολίες μου. Πιστευα ακόμα ότι η ADL ήταν η ηθική αρχή όταν πηρε απειλές κατά των Εβραίων και του Ιουδαϊσμού.
Τελικά, τα παιδιά μου με οδήγησαν να εξετάσω τις αμφιβολίες μου. Καθώς μοιράζονταν μαζί μου οι μελέτες τους σχετικά με τους παγκόσμιους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, άρχισα να βλέπω πώς οι ισχυρισμοί των απειλών για την εβραϊκή ασφάλεια χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν την ισραηλινή πολιτική έναντι των Παλαιστινίων που δεν συνδέετε με τις εβραϊκές μας αξίες δικαιοσύνης και ισότητας. Αυτές οι συνομιλίες με βοήθησαν να αμφισβητήσω τις δικές μου μακροχρόνιες πεποιθήσεις για τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ και να αναγνωρίσω την καταπίεση των Παλαιστινίων.
Τα προγράμματα ανταλλαγής αστυνομικών, όπως το εθνικό σεμινάριο καταπολέμησης της τρομοκρατίας της ADL, αποτελούν μέρος αυτού του τρόπου καταπίεσης. Διευκολύνουν την ανταλλαγή επικίνδυνων και καταπιεστικών τακτικών μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ και του Ισραήλ που βλάπτουν τους Παλαιστίνιους και τους ανθρώπους με χρώμα εδώ στις ΗΠΑ
Το ADL λέει ότι εργάζονται για την παράδοση του Tikkun Olam - "επισκευή του κόσμου." Πείτε τους να επαναλάβουν την αξία και να σταματήσουν να διευκολύνουν αυτό το Deadly Exchange.
Μόλις αναγνώρισα την υποκρισία του τι είπε και έκανε στο όνομά μου ως Αμερικανός Εβραίος, ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο σκορπουσαν τον φόβο και τις ψευδείς κατηγορίες του αντισημιτισμού για πολιτικούς σκοπούς, δεν μπορούσα να συνεχίσω να στηρίζω τυφλά την ADL. Τόσο όσο λυπηρό ήταν για μένα, άλλαξα την υποστήριξή μου από το ADL.
Εύχομαι η ADL να είναι το είδος της οργάνωσης που πίστευα ότι ήταν. Εύχομαι να ανταποκριθούν στις αξίες που είδα σε αυτές ως παιδί. Τώρα περισσότερο από ποτέ, μετά το μίσος που εξαπέλυσε εναντίον τόσων κοινοτήτων από την άνοδο του Τέρμπ, πιστεύω ότι οι Εβραίοι χρειάζονται οργανώσεις που πραγματικά αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Θέλω να είμαι σε θέση να υποστηρίξω μια οργάνωση που έχει δεσμευτεί να "επισκευάσει τον κόσμο", που δεσμεύεται για την ασφάλειά μου, αλλά όχι εις βάρος της ασφάλειας των άλλων. Αυτό συμβαίνει για τα ανθρώπινα δικαιώματα εδώ, στο Ισραήλ / Παλαιστίνη και παντού.
Παρακαλώ μαζί μου να ζητήσετε από την ADL να είναι αυτή η οργάνωση. Πείτε τους να τερματίσουν το Deadly Exchange, τώρα.
Ευχαριστώ,