Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Πεμπτη 2 Νοεμβριου 2017



Καταστρέφουν την Χειμάρα: Τα λάθος μηνύματα προς τα Τίρανα και η αποθράσυνση του Έντι Ράμα

ΕΥΡΩΔΟΥΛΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ... "Ακόμη και όταν αποφασίσθηκε η αναγνώριση της Αλβανίας ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας (Ιούνιος 2014) δεν «δέθηκε» η απόφαση αυτή με συγκεκριμένους όρους σχετικά με την μειονότητα και τις διμερείς σχέσεις ,ενώ και τώρα ενόψει της απόφασης της Ε.Ε. για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ε.Ε., δεν έχει τεθεί ΚΑΝΕΝΑΣ όρος που να αφορά ρητά την μοναδική αναγνωρισμένη από διεθνείς συνθήκες εθνική μειονότητα της Αλβανίας."
Σε διάψευση των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί στην Αθήνα ότι όλα όσα συμβαίνουν στην Αλβανία εις βάρος της Ελληνικής Μειονότητας αποτελούν έναν απλό αντιπερισπασμό του Edi Rama για να καλύψει τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την Αλβανία και όχι επίσημη πολιτική ενός σαφούς ανθελληνικού αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού, οδηγεί η προχθεσινή επιχείρηση κατεδάφισης των κτιρίων που ανήκουν σε Έλληνες μειονοτικούς στην Χειμάρα.
Τα όσα έχουν συμβεί κυρίως τις τελευταίες εβδομάδες δείχνουν όμως και αδυναμία των ελληνικών διπλωματικών αρχών να αντιληφθούν το παιγνίδι που στήνεται από αλβανικής πλευράς και έτσι ενώ είναι σαφής η σκλήρυνση των Τιράνων, πότε διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν «ισχυρές παρεμβάσεις από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες για να σταματήσει οριστικά το σχέδιο υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών» και πότε εισηγούνται την άνευ όρων πρόσκληση στον Αλβανό ΥΠΕΞ Ditmir Bushati στην Αθήνα για να συζητηθεί η επίλυση όλων των θεμάτων υπό μορφή… «πακέτου».
Και έτσι αφού ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς δημοσίως μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα υποδεχθεί τον κ. Bushati εντός του Νοεμβρίου στην Ελλάδα για να κουβεντιάσουν την επίλυση όλων των προβλημάτων, οι Αλβανοί επιχειρούν να θέσουν οι ίδιοι εκ των προτέρων το πλαίσιο των συνομιλιών με τον πιο προκλητικό τρόπο.
Για να υπάρξει, μετά τα όσα έχουν συμβεί, νέα πρόσκληση στον κ. Bushati για να επισκεφθεί την Ελλάδα θα έπρεπε να είχε εκ των προτέρων τεθεί ως απαραίτητος και αναγκαίος όρος τουλάχιστον η υλοποίηση της ανειλημμένης από 23ετιας δέσμευση της Αλβανίας (με την υπογραφή μάλιστα και συμφωνίας) για την ίδρυση και λειτουργία των δυο Στρατιωτικών Νεκροταφείων για τους Έλληνες πεσόντες στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Σαν μια κίνηση υψηλής συμβολικής σημασίας αλλά κυρίως απόδειξης της αξιοπιστίας της Αλβανίας ως συνομιλητή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τιμωρήθηκε γιατί διεκδίκησε το δικαίωμα να παρακολουθεί τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο. Αξίζει να διαβαστεί η επιστολή του. Ο Κοντονής ας μην τη διαβάσει καλύτερα. Υπάρχει κίνδυνος να διατάξει την υποβολή του κρατούμενου σε βασανισμούς, όπως έκανε το καλοκαίρι στις γυναίκες που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο συγκρατούμενής τους, στην οποία είχε αρνηθεί τη νοσηλεία.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Κοινοποιούμενη και στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Του Βασιλείου Δ., κρατουμένου και φοιτητή Πολιτικού Νομικής ΕΚΠΑ
Προχθές εμφανίστηκα ενώπιον του Συμβουλίου της Φυλακής Κορυδαλλού, το οποίο έκρινε Αίτημά μου για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας που είχε υποβληθεί προ 3 εβδομάδων. Μου ανακοινώθηκε προφορικά από τον κ.Εισαγγελέα ότι το αίτημά μου απορρίπτεται.
Χθες υπέβαλα δια της Δικηγόρου μου Αίτημα στο ίδιο Συμβούλιο, με το οποίο ζήτησα εμφατικά –εφόσον απορρίφθηκε το αίτημά μου να πηγαίνω «με βραχιολάκι» στο Πανεπιστήμιο και να επιστρέφω στη φυλακή- τουλάχιστον να τιμηθούν οι υποχρεώσεις που θέτει ρητά η Κ.Υ.Α. προς διευκόλυνσή μου στην εξ αποστάσεως, έστω, παρακολούθηση των μαθημάτων του Πανεπιστημίου στο οποίο «πέρασα» κι από το οποίο μέχρι στιγμής με αποκόπτει το σωφρονιστικό σύστημα πεισματικά, παρότι η πρόσβασή μου στην εκπαίδευση ως κρατουμένου είναι υποτίθεται «εγγυημένη» σ’ αυτή τη χώρα.
Παράλληλα, επισήμανα χθες στο έγγραφό μου πως: «Παρότι ζητήθηκε να ληφθούν υπόψη από το Συμβούλιο της Φυλακής ανθρώπινα δικαιώματά μου, κατά την άσκηση της διακριτικής του ευχέρειας να εγκρίνει ή μη το κύριο αίτημά μου, ενημερώθηκα προφορικά από τον κ.Εισαγγελέα, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, ότι το αίτημά μου απορρίπτεται, «διότι δεν έχω ακόμα περάσει τα πρώτα 2 μαθήματα της σχολής μου». Παράλληλα, μου επιστήθηκε από τον κ.Εισαγγελέα τρις (!) η προσοχή (με τόνο σαφούς επίπληξης!) στο «να μην δημιουργώ φασαρίες», διότι, όπως ελέχθη, «κυκλοφορεί ότι διαταράσσω την εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος» (sic). Δεν γνωρίζω αν η διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου εμπίπτει στην έννοια μιας τέτοιας «διατάραξης» -αν ναι, πράγματι προέβην σε αυτήν, όπως και θα εξακολουθήσω να προβαίνω, υπερήφανος και σταθερός στην απόφασή μου να επιμείνω στο δρόμο της αξιοπρέπειας και του αυτό-σωφρονισμού, παρά τις συντριπτικές δυσχέρειες που συναντώ σε αυτήν μου την πορεία από τους ίδιους τους θεσμικούς προαγωγούς, στη θεωρία, αυτής της κατεύθυνσης. Κατά τα λοιπά, ζήτησα κατά τη συνεδρίαση και ζητώ ακόμα, αν κάποιος θεωρεί ότι θέλησα ή ενέργησα προς την κατεύθυνση οποιασδήποτε «δυσχέρανσης» της Υπηρεσίας, σάν κάποιος ταραχοποιός, να έχει το θάρρος να το καταγγείλει και να κληθώ να εκφέρω την άποψή μου. Δεν δέχομαι όμως να επιπλήττομαι σαν να είμαι ένοχος για κάτι που κάποιος άκουσε κάπου (και που δεν μου γνωρίστηκε κατά περιεχόμενο), και το τονίζω αυτό.»
Αποτέλεσμα;
Κλήθηκα σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου της Φυλακής «να υπογράψω ένα χαρτί» το οποίο επέμεινα να διαβάσω, με αποτέλεσμα να μείνω έξω από μια κλειστή πόρτα και να ενημερωθώ, όταν άνοιξε ξανά, ότι «καταδικάστηκα για το πειθαρχικό αδίκημα της απείθειας σε 30 βαθμούς ποινής».
Ούτε πότε, ούτε τι, ούτε γιατί, ούτε δυνάμει ποιών στοιχείων, ούτε βεβαίως κάποια γνώση του οικείου πειθαρχικού φακέλου εμφιλοχώρησε.
Η «μεταχείριση» αυτή έρχεται ως κλιμάκωση ταπεινωτικών, εξευτελιστικών, έως και βασανιστικών συνθηκών που βιώνω από την ώρα που πάτησα το πόδι μου στις φυλακές Κορυδαλλού, κατόπιν μεταγωγής που έλαβε χώρα δήθεν για να διευκολυνθεί το δικαίωμά μου στην εκπαίδευση, ως επιβράβευση που «πέρασα» σε Α.Ε.Ι. (Πολιτικό Νομικής, ΕΚΠΑ) με διάκριση, παρά τις δυσκολίες που είναι σύμφυτες με την ιδιότητά μου ως κρατουμένου Ελληνικών Φυλακών.
Η διεκδίκηση εκ μέρους μου της εφαρμογής του Νόμου, του Συντάγματος, των διεθνών Συμβάσεων και των συστάσεων για την υλοποίηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και η εκπαίδευση, αποκαλύπτει ένα ολοένα και αποκρουστικότερο πρόσωπο της Πολιτείας και του Σωφρονιστικού Συστήματός της, το οποίο απειλεί πλέον την ίδια μου την υπόσταση.
Η διεκδίκηση δικαιωμάτων τιμωρείται πειθαρχικά. Ο πραγματικός σκοπός της σημερινής, χωρίς τη συμμετοχή μου, πειθαρχικής δίωξης και τιμώρησής μου έρχεται προκειμένου να με φιμώσει και να αναχαιτίσει την προσπάθειά μου να επιτύχω την υλοποίηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για εμένα και για τους συγκρατουμένους μου, ιδίως δε τους φοιτητές. Η τιμωρία μου επιβλήθηκε για λόγους διάφορους από το να διασφαλίσει την τάξη του Κ.Κ., που είναι ο σκοπός για τον οποίο το σωφρονιστικό πειθαρχικό δίκαιο έχει θεσπιστεί, κατά παράβαση του άρθ.18 εν συνδ. με τα άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, που έχει εφαρμογή και σε πειθαρχικές κατηγορίες «ποινικής φύσεως», όπως η αναφερόμενη ως αποδιδόμενη σε μένα, της (δήθεν) «απείθειας».
Σε αυτό το πλαίσιο της –παροξυσμικής, πλέον- αυθαιρεσίας, και υπό την δαμόκλειο σπάθη περαιτέρω κλιμάκωσης και άμεσης διακύβευσης της ηθικής, ψυχικής και σωματικής μου ακεραιότητας, που προφανώς κλιμακώνεται με σκοπό την εξόντωσή μου, ΔΗΛΩΝΩ ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ειρηνικά, παρά τον διαρκή εκφοβισμό, την υποτίμηση και παρενόχλησή μου, μέχρι την τελευταία μου πνοή για την υλοποίηση του δικαιώματός μας στην εκπαίδευση και την αξιοπρέπεια, μην υποκύπτοντας σε πρακτικές που παραγνωρίζουν τις ίδιες τις βάσεις του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
ΖΗΤΩ να πάρετε πίσω την σημερινή Απόφαση – παρωδία Πειθαρχικής Δίκης του Συμβουλίου της Φυλακής, με την οποίαν αποφασίστηκε ερήμην μου και στην κυριολεξία «μου ανακοινώθηκε» ότι υπέπεσα σε πειθαρχικό παράπτωμα, ενώ εγώ ακόμα ζητούσα μπροστά σε μια πόρτα κλειστή να μάθω γιατί κατηγορούμαι, ποια είναι τα στοιχεία του φακέλου, να λάβω προθεσμία και να ενημερώσω τη Δικηγόρο μου, ώστε να μπορέσει η διαδικασία να έχει μιαν επίφαση, έστω, νομιμότητας και δημοκρατικής αισθητικής.
ΖΗΤΩ να χορηγηθεί αυθημερόν Βεβαίωση περί του γεγονότος ότι ζήτησα να λάβω γνώση της κατηγορίας και του φακέλου, αλλά και προθεσμίας ώστε να απολογηθώ και να ειδοποιήσω τη δικηγόρο μου, αλλά ακόμα και αυτό μου το αρνήθηκε η ηθική σας.
ΖΗΤΩ να πάψετε να εκφοβίζετε, να πληγώνετε, να ταπεινώνετε, να τσαλαπατάτε ανθρώπους σαν τις κατσαρίδες που έχουν αποικίσει κάθε σπιθαμή αυτού του χώρου, μόνο και μόνο επειδή διεκδικούν τα δικαιώματά τους ως ανθρώπων.
ΖΗΤΩ να πάψετε να μας αφαιρείτε ότι δεν μπορείτε να μας δώσετε πίσω.
ΔΗΛΩΝΩ πως, σε περίπτωση που δεν σταματήσει άμεσα η τιμώρησή μου για την έκφραση της απαίτησης να αντιμετωπιζόμαστε οι κρατούμενοι ως άνθρωποι με δικαιώματα, θα κατέλθω σε λευκή απεργία πείνας, έως ότου πάψουν οι νοητικές και βιολογικές μου λειτουργίες να αντιλαμβάνονται αυτόν τον βασανισμό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ επαναφέρει το σοβιετικό σύστημα Παιδείας
01/11/2017
Η ελληνικής καταγωγής υπουργός Παιδείας της Λ.Δ. του Ντονέτσκ, Larisa Polyakova, ανακοίνωσε ότι το σύστημα παιδείας θα επανέλθει στα σοβιετικά πρότυπα. Παράλληλα εγκαταλείπει το ευρωπαϊκό «σύστημα της Μπολόνια».
Σύμφωνα με δήλωσή της, το «σύστημα της Μπολόνια» δημιουργήθηκε για τον εξανδραποδισμό των παιδιών και την υποβάθμιση της νοημοσύνης τους. «Το εφαρμόσαμε κατά την διάρκεια της ουκρανικής περιόδου, τώρα συνεκτιμήσαμε όλες τις αρνητικές πτυχές αυτού του συστήματος και αποφασίσαμε να το καταργήσουμε».
Το Γραφείο Τύπου της Αντιπροσωπείας της ΛΔ Ντονέτσκ στη χώρα μας επισημαίνει ότι:
«Τη στιγμή που στις ΛΔ επισημαίνονται όλες οι αρνητικές συνέπειες των συστημάτων Παιδείας που η Ε.Ε. επέβαλε σε σειρά χωρών, το Υπουργείο Παιδείας στην χώρα μας, ακολουθώντας τις καταστροφικές ντιρεκτίβες Ε.Ε. και ΟΟΣΑ,  εξαγγέλλει το Νέο(φιλελεύθερο) Λύκειο.
Κατασκευάζει  ένα πιο σκληρό ταξικό Λύκειο – φροντιστήριο, αποκλειστικά προσανατολισμένο, μέσω συνεχών φίλτρων απόρριψης,  στη διαδικασία της πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση!
Το Σχέδιο οδηγεί νομοτελειακά σε κλείσιμο Λυκείων και εξυπηρετεί την βίαιη εξώθηση της πλειονότητας των τελειοφοίτων των Γυμνασίων σε ένα είδος επαγγελματικής εκπαίδευσης – κατάρτισης με εισβολή του ιδιωτικού τομέα και διεύρυνση της μαθητείας – απλήρωτης εργασίας.
Η εμπειρία των ΛΔ, και ο πρωτόγνωρος για τα σύγχρονα δεδομένα οικονομικός, πολιτικός και κοινωνικός πειραματισμός που πραγματοποιείται εκεί, αποδεικνύει ότι υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι, σε όλα τα επίπεδα.
Το επόμενο διάστημα η Αντιπροσωπεία θα προσπαθήσει να φέρει σε επαφή μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας μας με αντίστοιχα μέλη των ΛΔ. Η ακόμη μεγαλύτερη επικοινωνία μεταξύ των χωρών μας δεν αποτελεί μόνο πεδίο αλληλεγγύης αλλά και πεδίο αλληλοτροφοδότησης και γνώσης».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελεύθεροι οι χρυσαυγίτες που τραμπούκισαν χθες το πρωί τη σ. Ευγενία Κουνιάκη, παρά το ότι αναγνωρίστηκαν και ένας απ' αυτούς κατονομάστηκε. Η Ευγενία αναγνώρισε και τον σωματοφύλακα του Μιχαλολιάκου.
Σε πλήρη αντίθεση με το τι συμβαίνει συνήθως όταν προσάγονται αγωνιστές, που φορτώνονται με κατηγορίες, κρατούνται και περνάνε από ανάκριση ή και δίκη.
Σφηκοφωλιά η ΕΛ.ΑΣ., μπόχα η Δικαιοσύνη, πλήρης κάλυψη από τον υπουργό των ΜΑΤ Τόσκα και τον βασανιστή φυλακισμένων γυναικών Κοντονή...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρά λίγο να καούν τρία παιδάκια στην Καλαμάτα, όταν το σπίτι τους πήρε φωτιά από κερί. Άνεργος οικοδόμος ο πατέρας και η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα από τον Αύγουστο.
Μόλις λίγες μέρες αφότου ένας 65χρονος πέθανε στην Κρήτη από αναθυμιάσεις μαγκαλιού.
Τα μνημονιακά εγκλήματα συνεχίζονται. Και οι θύτες έχουν ονόματα. Και εξακολουθούν να κυβερνούν. Και να εγκληματούν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1/11/2017    20.00
Λουκάρεως τώρα.
Και σήμερα ήρθαν να πλειστηριάσουν πρώτη κατοικία. Σύνολο 14 πρώτες κατοικίες. Και έφυγαν σηκωτοί.
Αφήσαμε πλειστηριασμό τριών εκατομμυρίων να γίνει.
Θρασίμια, με τα ψέματα σας!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Τετάρτη, 1 Νοέμβριος, 2017 - 10:36
Οργή από τους εργαζόμενους στο μετρό για τον μαζικό εξευτελισμό του κόσμου από τους Τσίπρα-Σπίρτζη. Και φυσικά, υπάρχει κι άλλος δρόμος!
"Εάν δούμε ότι συνεχίζεται ο διασυρμός και η καταπάτηση της αξιοπρέπειας του επιβατικού κοινού αλλά κινδυνεύει και κόσμος από τις τεράστιες ουρές, θα σκεφτούμε να ελευθερώσουμε το σύστημα", δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό, Σπύρος Ρεβύθης.
"Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να κινδυνεύει η δημόσια ασφάλεια, έχουμε δει περιστατικά χειροδικίας μεταξύ επιβατών, επιβάτες να επιτίθενται σε εργαζόμενους, έχουμε δει επιβάτη να δαγκώνει τους άλλους επιβάτες που περιμένουν στην ουρά, λιποθυμίες, κάθε τρεις και λίγο έχουμε τέτοια θέματα"




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Για την σειρα Μαρια Δημαδη που αρχισε να ξαναπροβαλει η ΕΡΤ2 στις 12.00 το πρωι


Βιογραφική - δραματική σειρά, 8 επεισοδίων, διασκευή του βιβλίου του Φ. Γελαδόπουλου.   
Έτος παραγωγής: (1987)

Η ζωή της γυναίκας αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, Μαρίας Δημάδη, που εργαζόταν ως διερμηνέας στο γερμανικό φρουραρχείο του Αγρινίου και έδινε χρήσιμες πληροφορίες για τις μετακινήσεις των γερμανικών στρατευμάτων στο ΕΑΜ. 

Η δράση της στηριζόταν στην εμπιστοσύνη που της έδειχνε ο Γερμανός φρούραρχος Φον Κόρμαν και η οποία οφειλόταν στον έρωτα που έτρεφε προς το πρόσωπό της. Ωστόσο, ο αξιωματικός των SS Χάιντς, υποπτεύθηκε την αλήθεια και έστησε μια παγίδα με ψεύτικες πληροφορίες, αποκαλύπτοντας το σύνδεσμό της με την Αντίσταση, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να βάλουν τους ταγματασφαλήτες να τη συλλάβουν και να την εκτελέσουν , λίγες μόλις ημέρες πριν από την Απελευθέρωση. 



Η Μαρία Δημάδη (1907 -1944), ήταν Ελληνίδα αντιστασιακός από το Αγρίνιο. Στη διάρκεια της Κατοχής εργαζόταν ως διερμηνέας στο Γερμανικό Φρουραρχείο της πόλης και γνωρίζοντας έτσι για τις κινήσεις των Γερμανικών στρατευμάτων ενημέρωνε τους αντάρτες.
Εκτελέστηκε στις 31 Αυγούστου 1944 από μέλη των Ταγμάτων Ασφαλείας, απέναντι από τις φυλακές της Αγίας Τριάδας.
Η Μαρία Δημάδη γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1907 στο Αγρίνιο. Πατέρας της ήταν ο γυναικολόγος Κώστας Δημάδης και μητέρα της η Ερασμία Παναγοπούλου, κόρη του μεγαλέμπορα καπνού Παναγόπουλου. Κατά τη γερμανική κατοχή συμμετείχε αρχικά στην οργάνωση Εθνική Αλληλεγγύη, στο Αγρίνιο και στη συνέχεια το Φεβρουάριο του 1942 άρχισε να εργάζεται ως διερμηνέας στο γερμανικό Φρουραρχείο της πόλης, καθώς γνώριζε άπταιστα τη γερμανική γλώσσα (όπως και τη γαλλική).
Γνωρίζοντας, λόγω της θέσης της, για τις κινήσεις των γερμανικών στρατευμάτων στην ευρύτερη περιοχή, ενημέρωνε τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ. Έτσι το 2/39 Σύνταγμα του ΕΛΑΣ, αφού ενημερώθηκε από τη Δημάδη για τις κινήσεις γερμανικών στρατευμάτων στις αρχές Ιουλίου του 1943, έστησε ενέδρα έξω από το χωριό Μυρτιά, πάνω από την λίμνη Τριχωνίδα και χτύπησε γερμανική φάλαγγα, στις 10 Ιουλίου 1943, σκοτώνοντας περισσότερους από 100 Γερμανούς στρατιώτες, στην Μάχη της Μυρτιάς (ή Γουρίτσας).  Η Δημάδη ενημέρωσε τον ΕΛΑΣ και για το σχέδιο των γερμανικών δυνάμεων να στραφούν προς το Καρπενήσι και να χτυπήσουν τους αντάρτες, τον Νοέμβριο του 1943.  Επίσης μετά το χτύπημα του ΕΛΑΣ κατά γερμανικών στρατευμάτων στο χωριό Καινούριο, κοντά στο Αγρίνιο, στις 5 Ιουλίου 1944, κατά το οποίο σκοτώθηκαν 70 Γερμανοί στρατιώτες, ενημέρωσε τους αντάρτες ότι Γερμανοί στρατιώτες και μέλη των Ταγμάτων Ασφαλείας επρόκειτο να συλλάβουν κατοίκους του χωριού για σχέση με τους αντάρτες. Έτσι οι εν λόγω κάτοικοι πρόλαβαν να διαφύγουν και κανείς δε συνελήφθη.
Η Δημάδη βοήθησε πολλές φορές για την αποφυλάκιση κρατουμένων μεταξύ των οποίων και μελών της αντίστασης  ενώ είχε δώσει και ειδικές άδειες σε μέλη της αντίστασης διευκολύνοντας έτσι τις κινήσεις τους.


Ήρωες της εθνικής αντίστασης:
Μαρία Δημάδη
Η Μαρία Κ. Δημάδη θα παρέμενε ίσως άγνωστη αν δεν είχε μεσολαβήσει ο πόλεμος του 1940. Θα ήταν απλώς μια κυρία του σαλονιού, φιλάνθρωπη και καλλιεργημένη. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Πατέρας της ήταν οΚώστας Δημάδης,γνωστός γυναικολόγος του Αγρινίου, σπουδαγμένος στο Παρίσι, ποιητής και διηγηματογράφος. Η μητέρα της ήταν κόρη καπνέμπορου. Μικρό παιδί έπαιζε πιάνο, έμαθε ξένες γλώσσες, ζωγραφική, διάβαζε και έγραφε ποιήματα, έστελνε συνεργασίες στη «Διάπλαση των Παίδων». Μεγαλώνοντας σπούδασε  φιλολογία στο Αμβούργο. Η Μαρία παντρεύτηκε δικαστή του Ελεγκτικού Συνεδρίου και απέκτησε ένα κοριτσάκι. Αλλά, ατύχησε και χώρισε.    Η κήρυξη όμως του πολέμου την δραστηριοποιεί. Δημιουργεί ομίλους γυναικών που πλέκουν για τους στρατιώτες στο Αλβανικό Μέτωπο, εργάζεται η ίδια σαν εθελόντρια νοσοκόμα δίπλα στους τραυματίες. Έρχεται η κατοχή και η αντίσταση κατά των κατακτητών φουντώνει. Οι γείτονές της, ο αρχιτέκτονας Κώστας Καζαντζής και ο γιατρός Δημήτριος Πανόπουλος, την μύησαν, όπως γράφει ο Φ. Γελαδόπουλος στο σχετικό βιβλίο του, στο ΕΑΜ. Στην εξοχική της βίλα, στο χωριό Πλάτανος έγινε μάλιστα η πρώτη Συνδιάσκεψη του ΕΑΜ της περιοχής και εκείνη είναι η πρώτη γυναίκα που οργανώνεται από την Αιτωλοακαρνανία στις γραμμές της Εθνικής Αλληλεγγύης.
Οι Γερμανοί στο Αγρίνιο ζητούσαν τότε διερμηνέα για το φρουραρχείο του Αγρινίου. Κομψή, ευπαρουσίαστη και γλωσσομαθής  είναι ο ιδεώδης άνθρωπος που μπορεί να εργαστεί ως μεταφράστρια των Γερμανών.  Αποφασιστική και  ριψοκίνδυνη η Μαρία δέχεται και αναλαμβάνει τη θέση. Εκεί παρακολουθεί τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, κρυφακούει συζητήσεις, ανοίγει βιβλία, διαβάζει απόρρητα έγγραφα και τα αποτυπώνει στο μυαλό της. Χρησιμοποιεί καινούρια καρμπόν για να έχει στα χέρια της λεπτομέρειες των κινήσεων του γερμανικού στρατού. Μέσω του ιερέα Κ. Βαλή (που παρουσιάζεται στο Φρουραρχείο σαν θείος της) καθώς και μέσω του βενζινά Γιώργου Ιω. Γιαννούτσου (και όχι Γ. Γιαννούλη που εκ λάθους αναγράφει ο Γελαδόπουλος). Ο Γιώργος Γιαννούτσος κρατούσε σε μυστική κρύπτη (στα ρολά του μαγαζιού) όλα τα έγγραφα που του έφερνε η Δημάδη και τα παρέδιδε στους ανθρώπους της αντίστασης. Παράλληλα, όπως επίσης γράφει ο Φίλιππας Γελαδόπουλος, η νέα διερμηνέας πείθει τον διοικητή του Φρουραρχείου να γίνει έρανος για τους φτωχούς της περιοχής, συγκροτούνται επιτροπές  κι έτσι συγκεντρώνονται 50.000 οκάδες καλαμπόκι, στάρι, λάδι. Οι δέκα χιλιάδες μοιράζονται στους φτωχούς και οι υπόλοιπες 40.000 στέλνονται στον ΕΛΑΣ. Επίσης η Μαρία Δημάδη φρόντισε να ληφθεί άδεια από τους Γερμανούς προκειμένου να σταλεί στο Ξηρόμεροαυτοκίνητο, που μετέφερε γιατρό από το Αγρίνιο, προκειμένου να παρασχεθούν πρώτες βοήθειες στο γνωστό στέλεχος της Αντίστασης Γιώργο Καραπαπά, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά έξω από το χωριό Πρόδρομος σε μάχη κατά των Γερμανών. Η κυριότερη όμως προσφορά της Μαρίας Δημάδη ήταν οι πληροφορίες που μετέδωσε για  τις στρατιωτικές κινήσεις των κατακτητών στο Θέρμο, το Μακρυνόρος και το Καρπενήσι, όπου κατευθύνονται 50.000 Γερμανοί από Αγρίνιο και Λαμία με στόχο την κυβέρνηση της Ελεύθερης Ελλάδας. Το Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ ειδοποιημένο έγκαιρα, δίνει τη μάχη εκεί που θέλει και έτσι η μάχη κερδίζεται...
Οι Γερμανοί όμως, τις παραμονές της αποχώρησής τους από το Αγρίνιο, που έγινε στις 14 του Σεπτέμβρη του 1944, ανακαλύπτοντας το ρόλο της, αποφάσισαν να την εκτελέσουν. Ποιοί την κατέδωσαν δεν έχει εξακριβωθεί με βεβαιότητα. Οι πιθανότητες συγκεντρώνονται στον διοικητή των Ταγμάτων Ασφαλείας Τολιόπουλο, όργανα του οποίου διεκπεραίωσαν την απόφαση των Γερμανών έξω από το νεκροταφείο της Αγίας Τριάδος και απέναντι σχεδόν από τις εκεί φυλακές. Η Μαρία ήταν τότε 37 χρόνων.



Ποιος σκότωσε τη Μαρία Δημάδη;
Αγρίνιο, τέλη Αυγούστου 1944. Οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν. Ο ΕΛΑΣ συγκεντρώνει τις δυνάμεις του με σκοπό τη δημιουργία πολιορκητικού κλοιού έναντι της πόλης. Ήδη στις 7 Αυγούστου οι Γερμανοί ένιωσαν την πίεση των ανταρτών στην περιοχή του Αϊ Βλάσση. Τα γερμανικά αντίποινα στα χωριά Παναιτώλιο και Παραβόλα είναι απλές σπασμωδικές κινήσεις ενός πεσόντος γίγαντα. 
Στις 31 Αυγούστου, έξω από τις φυλακές της Αγίας Τριάδας ακούγονται πυροβολισμοί και μια γυναίκα πέφτει νεκρή. Είναι η 37χρονη Μαρία Δημάδη, η ευπαρουσίαστη κόρη του γιατρού Κώστα Δημάδη και μεταφράστρια της Κομαντατούρ. Για τη ζωή και τη δράση της συγκεκριμένης γυναίκας έχουν γραφτεί πολλά1, ακόμη και σίριαλ ανέβηκε από την κρατική τηλεόραση. Ο Θ. Κακογιάννης αναγράφει χαρακτηριστικά: «Η Μαρία Δημάδη, κόρη ευγενική, μορφωμένη και καλλιεργημένο πλάσμα, γόνος της εύπορης οικογένειας του γιατρού Δημάδη, στάθηκε για την πόλη και την περιοχή της η αποφασιστική, η ενεργητική συμπαραστάτισσα, η ριψοκίνδυνη γυναίκα, τότε σε κείνες τις δύσκολες μέρες της Κατοχής».
Αυτή την αξιοθαύμαστη ηρωίδα εκτέλεσαν οι άνδρες των Ταγμάτων Ασφαλείας εκείνη την τελευταία μέρα του Αυγούστου. Ποιος λοιπόν σκότωσε τη Μαρία Δημάδη; Είναι σχεδόν απίθανο πως αυτό το έκαναν οι Γερμανοί. Ο πρώτος λόγος είναι πως αυτοί ήταν απασχολημένοι σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με σκοπό τη διευκόλυνση της πορείας αποχώρησής τους που θα ξεκινούσε στις 6 Σεπτεμβρίου. Είναι χαρακτηριστικό πως όλο τον Αύγουστο τα γραφεία της Κομαντατούρ ήταν σχεδόν άδεια, καθώς εκτός των άλλων οι Γερμανοί αξιωματικοί ήταν «απασχολημένοι» με αντίποινα και εκτελέσεις για εκφοβισμό των ανταρτών. Εξάλλου είναι γνωστή η φήμη πως ανώτατος Γερμανός διοικητής είχε ερωτευτεί τη Δημάδη και παρ’ ότι η δράση της ήταν γνωστή αυτή ουδέποτε ενοχλήθηκε. Ωστόσο μετά την εκτέλεση κανένας δεν τιμωρήθηκε, πράγμα που μπορεί να σημαίνει πως αυτή η απόφαση πάρθηκε κρυφά και έγινε γνωστή μαζί με ενοχοποιητικά στοιχεία που πιθανώς μάζεψαν -και σίγουρα οι Γερμανοί τα γνώριζαν από πριν- οι Ταγματασφαλίτες εκτελεστές.
Οι αντάρτες κάθε οργάνωσης ήταν πάντα βέβαιοι για τον ένοχο του θανάτου της συναγωνίστριάς τους. Ο ΕΛΑΣίτης Δ. Μπαλωμένος αναφέρει στο βιβλίο-ημερολόγιό του: «(…) ο Τολιόπουλος με τον Αρσένη εκτελούν την Ηρωίδα Μαρία Δημάδη έξω από τις φυλακές στην Αγία τριάδα. Ο λόγος να μην παρουσιάσει τα αμαρτήματα των Ταγματασφαλιτών για όλες τις εκτελέσεις». Είναι γεγονός πως η Δημάδη ως μεταφράστρια της Κομαντατούρ γνώριζε πολλά για τη δράση των «τσολιάδων» και οι τελευταίοι, με ορατό το ενδεχόμενο παράδοσης της πόλης αποφάσισαν πως η ασφάλειά τους δεν ήταν εξασφαλισμένη όσο αυτή ήταν στη ζωή. Ο ταγματάρχης Τολιόπουλος, διοικητής των Ταγμάτων Ασφαλείας στο Αγρίνιο, ήταν ένας σαδιστής που προτιμούσε να βασανίζει ο ίδιος τα θύματά του. Θέλοντας να κρύψει τη δράση του ανέθεσε σε πρωτοκλασάτους και φανατικούς συνεργάτες του την επιχείρηση της συγκεκριμένης εκτέλεσης, έχοντας έτσι τη σιγουριά πως η Δημάδη δεν θα γλίτωνε.
Στην περίφημη αναφορά του βέβαια δεν κάνει καμία μνεία για το περιστατικό. Υπάρχει όμως ένα αναπάντητο ερώτημα: γιατί κανένας δεν προσπάθησε να σώσει τη Δημάδη; Ένας καλός λόγος είναι η δύναμη των Γερμανών και των συνεργατών τους -οι οποίοι δεν ήταν καθόλου αμελητέο μέγεθος- ή ο φόβος αντιποίνων. Η απλως το προφανες! Ολα εγιναν σε κλασματα δευτερολεπτου στη διαρκεια μιας μερας. Οι ανταρτες δεν προλαβαν να ειδοποιηθουν. Αλλωστε η αποστολη δολοφονιας της ηρωιδας ηταν μυστικη.
Στις 31 Αυγούστου 1944 η Μαρία Δημάδη εκτελέστηκε από συμπατριώτες της (αν και ότι περιέχει τον όρο πατριώτης δεν μπορεί να συμβαδίσει με αυτούς τους ανθρώπους) των Ταγμάτων Ασφαλείας. Γνώριζε πως η θέση της ήταν επισφαλής, προτίμησε όμως να μείνει πιστή στο καθήκον και να πέσει στο βωμό των ιδανικών του εαυτού της και της πατρίδας της.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ισραηλινοναζιστική αεροπορική επιδρομή στοχοθέτησε αποθήκη όπλων στη Χομς
Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017, 02:05
Η ισραηλινοναζιστική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε το βράδυ της Τετάρτης μια αποθήκη όπλων στη Συρία, γνωστοποίησε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια, καθώς το Ισραήλ πολλαπλασιάζει τις τελευταίες εβδομάδες τις επιχειρήσεις αυτού του είδους.
Δεν έγινε γνωστό εάν υπήρξαν απώλειες.
Δεν έγινε εξάλλου σαφές τι είδους όπλα περιείχε η αποθήκη η οποία στοχοθετήθηκε, σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας χαλκού, στην κεντρική επαρχία Χομς, ούτε εάν ανήκε στη Συριακη Δημοκρατια του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ή στο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που μάχεται στο πλευρό των δυνάμεών του, ανέφερε η αποικιοκρατικη ΜΚΟ.
«Ισραηλινοναζιστικά αεροσκάφη εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον μιας αποθήκης όπλων στη βιομηχανική ζώνη Χισγιά, στο νότιο τμήμα της πόλης Χομς», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Αποικιακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια, ο μεθυστακας προδοτης Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Το ισραηλινοναζιστικό τηλεοπτικό Κανάλι 10 μετέδωσε ότι το αεροσκάφος που διεξήγαγε την επιδρομή επέστρεψε με ασφάλεια.
Η συριακή δημόσια τηλεόραση αναφέρθηκε σε μια «επίθεση» της ισραηλινοναζιστικής Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Χισγιά και πρόσθεσε ότι ο συριακός στρατός «ανταπέδωσε» τα πυρά. Σύμφωνα με έναν σύρο αξιωματικό που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, εκτοξεύθηκε τουλάχιστον ένας πύραυλος εδάφους-αέρος.
Η συριακή φιλοκυβερνητική εφημερίδα αλ Ουάταν ανέφερε στον ιστότοπό της ότι στη βιομηχανική ζώνη ξέσπασε πυρκαγιά μετά την ισραηλινοναζιστική αεροπορική επιδρομή.
Το Ισραήλ και η Συρία από τεχνική άποψη παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση. Το Ισραήλ κατέχει από το 1967 περίπου 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα των Υψωμάτων του Γκολάν τα οποία έχει προσαρτήσει, απόφαση που η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει. Περίπου 510 χλμ.2 παραμένουν υπό συριακό έλεγχο.
Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011 το Ισραήλ έχει εξαπολύσει πολλές επιδρομές εναντίον της Χεζμπολάχ και του συριακού στρατού. Την 22α Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ διεξήγαγε αεροπορικές επιδρομές εναντίον μιας αποθήκης όπλων της Χεζμπολάχ κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Έναν μήνα αργότερα, ο ισραηλινοναζιστικός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε θέσεις της συριακης δημοκρατιας σε αντίποινα για τους όλμους που έπληξαν το κατεχόμενο από το Ισραήλ τμήμα των Υψωμάτων του Γκολάν.
Το Ισραήλ σπανίως επιβεβαιώνει τις στρατιωτικές του ενέργειες στη Συρία, αλλά δεν παύει να διατρανώνει την αποφασιστικότητά του να εμποδίσει την παράδοση όπλων στη Χεζμπολάχ, μια οργάνωση με την οποία έχει εμπλακεί επανειλημμένα σε πόλεμο χωρίς να καταφέρει να τη συντρίψει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Ο ηγέτης της πρώην αντάρτικης FARC υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές
Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017, 19:34
Ο Ροντρίγκο Λοντόνιο ή «Τιμοσένκο», ηγέτης των ανταρτών FARC και της ομώνυμης πολιτικής οργάνωσης που τους διαδέχθηκε, με βάση την ειρηνευτική συμφωνία που υπογράφθηκε το 2016 στην Κολομβία, θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2018.
«Ανακοινώνουμε ότι ο υποψήφιός μας για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι ο Ροντρίγκο Λοντόνιο Ετσεβέρι Τιμοσένκο», είπε ο Ιβάν Μάρκες, εκπρόσωπος του κόμματος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο 58χρονος πρώην αντάρτης ήταν ο τελευταίος διοιοκητής των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) που τον περασμένο Αύγουστο μετεξελίχθηκε στο κόμμα FARC (Εναλλακτική Επαναστατική Κοινή Δύναμη). Έναν μήνα νωρίτερα, ο «Τιμοσένκο», όπως ήταν το επαναστατικό ψευδώνυμό του, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και έφυγε για να νοσηλευτεί στην Κούβα.
Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, εξελέγη πρόεδρος του κόμματος τον Σεπτέμβριο.
Ο Τιμοσένκο γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1959 στην Καλάκρα, πολύ κοντά στη γενέτειρα του Τιροφίχο, του ιδρυτή των FARC. Ήταν έμπιστός του και εκείνος ανακοίνωσε, τον Μάρτιο του 2008, τον θάνατό του. Στις 4 Νοεμβρίου 2011, όταν ο διάδοχος του Τιροφίχο, ο Αλφόνσο Κάνιο, σκοτώθηκε από τον στρατό, ανέλαβε επικεφαλής των ανταρτών ο ίδιος ο Τιμοσένκο.
Η ειρηνευτική συμφωνία που υπέγραψε με τον πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος εγγυάται 10 έδρες στις FARC, αρκεί να κατεβάσουν υποψηφίους στις εκλογές. Οι πρώην αντάρτες θα πρέπει να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη για εγκλήματα που διέπραξαν, αλλά η συμφωνία προβλέπει ότι θα εκτίσουν εναλλακτικές ποινές αν πουν την αλήθεια και αν αποζημιώσουν τα θύματα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Ο Μπάνκσι οργάνωσε μια «τελετή συγγνώμης» για τη Διακήρυξη Μπάλφουρ
Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017, 16:42
Ο Βρετανός καλλιτέχνης του δρόμου Μπάνκσι οργάνωσε σήμερα Τετάρτη μία «τελετή συγγνώμης» μπροστά από το ξενοδοχείο του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με την ευκαιρία της 100ης επετείου από τη Διακήρυξη Μπάλφουρ, που άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ.
Σε μια σουρεαλιστική και σαρκαστική σκηνοθεσία, περίπου 50 μικροί Παλαιστίνιοι έγιναν δεκτοί για να πάρουν το τσάι τους μαζί μ' έναν ηθοποιό μεταμφιεσμένο σε βασίλισσα της Αγγλίας. Πίσω τους, πάνω στο ισραηλινό τείχος διαχωρισμού που διαιρεί τη Δυτική Όχθη, είχε χαραχτεί η λέξη «Sorry», κάτω από το «ER» (Elizabeth Royal).
Αύριο Πέμπτη είναι η 100η επέτειος της Διακήρυξης Μπάλφουρ, όταν η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε πως βλέπει «ευνοϊκά την εγκαθίδρυση στην Παλαιστίνη μιας εθνικής εστίας για τον εβραϊκό λαό».
Η επέτειος αυτή γιορτάζεται στο Ισραήλ, όπου η Διακήρυξη Μπάλφουρ θεωρείται το προοίμιο της δημιουργίας του εβραϊκού κράτους το 1948 και ενθάρρυνε τους Εβραίους να μεταναστεύσουν στη γη των προγόνων τους.
Για τους Παλαιστινίους αντίθετα το κείμενο αυτό σηματοδοτεί την αρχή μιας «καταστροφής», που ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη διάρκεια του πολέμου που κατέληξε στη δημιουργία του Ισραήλ και συνεχίστηκε με την κατοχή της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη.
«Η σύγκρουση αυτή προκάλεσε τόσα βάσανα σε όλες τις πλευρές. Δεν πιστεύω πως αρμόζει να "γιορτάζουμε" τον βρετανικό ρόλο στη σύγκρουση αυτή», αναφέρει ο Μπάνκσι σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
«Εδώ οι Βρετανοί δεν χειρίστηκαν καλά τα πράγματα. Όταν οργανώνετε έναν γάμο, είναι προτιμότερο να είστε βέβαιος ότι η νύφη δεν είναι ήδη παντρεμένη», προσθέτει.
Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε πως θα τιμήσει «με υπερηφάνεια» την επέτειο αύριο Πέμπτη, παρουσία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, που έχει προσκληθεί σε δείπνο στο Λονδίνο με τη Βρετανή ομόλογό του Τερέζα Μέι.
Ο Μπάνκσι άνοιξε τον Μάρτιο κοντά στη Βηθλεέμ το ξενοδοχείο Walled-Off, όλα τα δωμάτια του οποίου «βλέπουν» κατ' ευθείαν πάνω στο ισραηλινό τείχος διαχωρισμού.
Ο καλλιτέχνης προστατεύει προσεκτικά την ταυτότητά του και ελέχθη πως δεν ήταν παρών σήμερα στην τελετή της συγγνώμης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η CIA ΞΌΔΕΨΕ 1 δις δολάρια μόνη της σε ετήσια εκπαίδευση για να εξοπλίζει στρατιωτικές φατρίες στη Συρία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1/11/2017    22.00
Στεκομασται μαζι με τους φοιτητες που έδιωξαν τους σιωνιστές από την πανεπιστημιούπολη και πήραν τους δρόμους απόψε στο Μάντσεστερ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1/11/2017    22.00
Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις του συριακού στρατού σε Homs και Δαμασκό.
Σύμφωνα με αρκετές αναφορές η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε θέσεις του συριακού στρατού SAA κοντά στην Al Qusayr δυτικά της Homs και στα περίχωρα της Δαμασκού…..
όπως αναφέρει το ο ανταποκριτής του lebanon24 στην κοιλάδα Μπεκάα άκουσε τον ήχο των εκρήξεων που αποδείχθηκε ότι ήταν το αποτέλεσμα των επιδρομών από τις ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις με στόχο τοποθεσίες στα περίχωρα της Δαμασκού και  Homs.
Αναφέρθηκε ότι ο συριακός στρατός εκτόξευσε πυραύλους προς την κατεύθυνση των ισραηλινών μαχητικών. « Οι πληροφορίες αναφέρουν  ότι οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις διενήργησαν τέσσερις επιδρομές, μία από τις οποίες στόχευσε μια αποθήκη με όπλα μέσα στη Homs.
Παράλληλα, ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα πέταξαν πάνω από τις περιοχές Hasbayya, Marjayoun και τη Δυτική Μπεκάα, σε όλη τη διαδρομή έως την ανατολική κοιλάδα Μπεκάα.lebanon24
O ανταποκριτής του  « Lebanon Debate » άκουσε επίσης ήχο εκρήξεων στη β  Bekaa, συνοδευόμενο από πτήση ισραηλινών μαχητικών. Στόχευσαν συραικές θέσεις από το λιβανέζικο εναέριο χώρο.
Oι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις στόχευσαν θέσεις κοντά στα συρολιβανέζικα σύνορα  μεταφέρουν ξένα μέσα.
Το λιβανέζικο site το Anshara μετέφερε ότι τεράστιες εκρήξεις έγιναν κοντά στα χωριά al-Eyn al-Jedida, που βρίσκονται στην ανατολική οροσειρά στα σύνορα Λιβάνου Συρίας. Οι κάτοικοι είπαν ότι ισραηλινά μαχητικά περικύκλωσαν την περιοχή πριν την έκρηξη.
Το κανάλι Al-Mayadeen, ανακοίνωσε ότι η επίθεση στόχευσε ένα κέντρο ασφάλειας στη βιομηχανική ζώνη  σε προάστιο της Δαμασκού.Μεταφέρθηκε ότι η συριακή αεράμυνα αναταπέδωσε τα πυρά με πυραύλους εδάφους αέρος. .haaretz
Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν εγκατάσταση με όπλα στη δυτική Συρία την Τετάρτη το βράδυ, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου.
Η 72η ταξιαρχία του Συριακού Στρατού λέγεται ότι εκτόξευσε πυραύλους στα μαχητικά αν και δεν υπήρξαν αναφορές για καταστροφή αεροσκαφών.
Ο IDF αρνήθηκε να σχολιάσει την  επιδρομή, σύμφωνα με την πολιτική του να μην αναγνωρίζει τις επιδρομές πέρα από τα σύνορα.
Κάποια μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου προσδιόρισαν τον στόχο ως αποθήκη όπλων, ενώ άλλα δήλωσαν ότι πρόκειται για μονάδα παραγωγής όπλων. Ο στόχος αναφέρεται ότι ήταν μεταξύ Χομς και Δαμασκού..timesofisrael.
Το κρατικό δορυφορικό συριακό κανάλι sama αναφέρει ότι η συριακή αεράμυνα επιτέθηκε σε ισραηλινό μαχητικό με πύραυλο εδάφους αέρος στη Hasyaa.
Βρίσκεται μεταξύ Quseir – και λιβανέζικων συνόρων..Υπάρχει αναφορά ότι χτυπήθηκε εργοστάσιο  στην Hesyaa στη Homs.
Tα συριακά ανταεροπορικά συστήματα ανταπέδωσαν ένα χτύπημα της ισραηλινής αεροπορίας στο κυβερνείο της Homs, ανακοίνωσε στο Sputnik μια πηγή που πρόσκειται στις ειδικές υπηρεσίες της συριακής πολεμικής αεροπορίας.
Μια πηγή από το εσωτερικό των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου  ανακοίνωσε νωρίτερα στο Sputnik ότι η ισραηλινή αεροπορία  οδήγησε επιδρομή σε συριακούς στόχους από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.
«Η 72Η Μονάδα του συριακού στρατού αντέδρασε με τη βοήθεια πυραύλων εδάφους αέρος σε επίθεση τη ισραηλινής αεροπορίας κατά της επαρχίας Homs», διευκρίνισε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του  Reuters, η ισραηλινή αεροπορία στόχευσε ένα εργοστάσιο χαλκού.sputnik.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Zoe Mavroudi
Ενας πενηναρης γκει που περιεθαλψε έναν 15χρονο προσφυγα σπιτι του, ακομα και αν η φιλοξενια περιλαμβανε καποια μορφη σεξουαλικης σχεσης, τηρουμενων καποιων προυποθεσεων βασικης συναινεσης την οποια ισως μπορει  να περιγραψει ο 15χρονος να τον ρωτησουμε-σε αντιθεση με έναν πενταχρονο- είναι κατ εμε ποιο ανθρωπος από έναν οικογενειαρχη με το αδειο διαμερισμα που αφηνει τα προσφυγοπουλα στα χερια της αστυνομιας. Αυτά για τον ορο παιδοφιλος (και όχι για την καφριλα καποιον σταρ του σινεμα). Αλλα ειπαμε. Χυλος πια όλα. Ετσι μας θελει ο νεοφιλελευθερισμος.

Aliki Papachela
Ναι καλέ, όταν εγώ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γίνεται μέσα στο City Plaza, είμαι "χρυσαυγίτικης ρητορικής", "έχω ξεφύγει" και άλλα όμορφα.
Οταν οι δικαιωματικοί του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν την ανήλικη πορνεία προσφυγόπουλων με αντάλλαγμα στέγη και τροφή είναι "αλληλέγγυοι".
Καλά το πάτε...
Δικαιωματική του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των προσφύγων και φυσικά υπέρ της καταπάτησης City Plaza η Zoe Mavroudi.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμπαγιάννης: Πρωτοφανής ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την επίθεση από της ΧΑ
Για πρωτοφανή ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την Χρυσή Αυγή έκανε λόγο ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής στην πολύκροτη δίκη, Θανάσης Καμπαγιάννης μιλώντας σε ρεπόρτερ έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ.
\ Περιγράφοντας το περιστατικό επίθεσης ομάδας χρυσαυγιτών το πρωί σε δύο άτομα, μεταξύ των οποίων και μια δικηγόρος υπεράσπισης στη δίκη, καταγγέλλει πως ένα από τα από τα άτομα επιτέθηκε στην δικηγόρο Ε. Κουνιάκη και της έσπασε τη μύτη.
"Σήμερα λίγο πριν την έναρξη της δίκης, ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε σε δύο γυναίκες. Η μια τους είναι δικηγόρος, η Ευγενία Κουνιάκη, μέλος της ομάδας της πολιτικής αγωγής. Τις χτύπησαν κατεβαίνοντας από ένα τρόλεϊ τη στιγμή που η ομάδα χρυσαυγιτών προσπάθησε να εισβάλλει στο τρόλεϊ κυνηγώντας κάποιον πολίτη. Η κ. Κουνιάκη φώναξε στο οδηγό να κλείσει τις πόρτες προκειμένου να προστατευτούν. Ο ένας χρυσαυγίτης της επιτέθηκε και της έσπασε τη μύτη.
Αυτή τη στιγμή είμαστε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να υποβληθούν μηνύσεις" τόνισε.
"Τα άτομα που χτύπησαν τη συνάδελφο και την άλλη κοπέλα ήταν άτομα που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν τη δίκη ως κοινό.
Υπάρχει αυτή η διαδικασία εκφοβισμού και τραμπουκισμού του κόσμου ακόμα και των μαρτύρων και πλέον και των δικηγόρων της δίκης. Στη συνέχεια τα συγκεκριμένα άτομα απομακρύνθηκαν και κατευθύνθηκαν προς το μετρό.
Η αστυνομία τα συνόδευε και κατόπιν παρέμβασης δικής μας και των θυμάτων που έλεγαν ότι ανάμεσά τους είναι αυτοί που έκαναν την επίθεση, υποθέτω οτι έγιναν οι προσαγωγές" πρόσθεσε.
"Το επεισόδιο έγινε μπροστά σε αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα συνεπλάκησαν και με αστυνομικους. Άρα κανονικά θα έπρεπε να εχουν προηγηθεί οι προσαγωγές.
Πριν την καταγγελία. Πάντως μετά την καταγγελία των θυμάτων που επισημαίνω οτι ήταν άγρια, έγιναν οι συγκεκριμένες προσαγωγές.
Μας προξένησε μεγάλη εντύπωση ότι ήρθαν βουλευτές και δικηγόροι της ΧΑ
Μας προξένησε μεγάλη εντύπωση σε όλους τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής που είμαστε εδώ, ότι ήρθαν βουλευτές και δικηγόροι της ΧΑ που κατά δήλωση της αστυνομίας ήρθαν σε επικοινωνία με τους προσαγόμενους. Κάτι το οποίο είμαι πρωτοφανές.
Οι προσαγόμενοι ποτέ δεν έρχονται σε επικοινωνία με δικηγόρους πριν μετατραπεί σε σύλληψη ή πριν απελευθερωθούν τα άτομα.
Είχαμε προνομιακή επικοινωνία δικηγόρων με τα άτομα που προσήχθησαν πριν την διαδικασία της αναγνώρισης, με παρουσία βουλευτών της ΧΑ. Συγκεκριμένα βρέθηκε μαζί τους ο Κασιδιάρης και έχουν έρθει και μια σειρά από βουλευτές της ΧΑ αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της επίθεσης στη συνάδελφό μας.
Γιατί για εμάς το οτι προσήλθαν, ο Λαγός, ο Καρακώστας, ο Κούζηλος, υπόδικοι δηλαδή για την εγκληματική οργάνωση στη ΓΑΔΑ προκειμένου να υπερασπίσουν αυτούς που χτύπησαν τη συνάδελφό μας αποτελεί ανάληψη της πολιτικής ευθύνης του συγκεκριμένου χτυπήματος"
Δείτε τις δηλώσεις του στο βίντεο που ακολουθεί.
Δήλωση του Κώστα Παπαδάκη, πληρεξούσιου δικηγόρου των Αιγύπτιων αλιεργατών για την επίθεση των χρυσαυγιτών:
"Ακόμα και την ημέρα που η Χρυσή Αυγή καλεί να τιμηθεί η μνήμη των νεκρών της, τα μέλη της αποδεικνύουν ότι δεν έχουν ιερό και όσιο. Βιαιοπραγούν απροκάλυπτα και δημόσια, ακόμη και εναντίον δικηγόρου που προσέρχεται να παρακολουθήσει τη δίκη της Χ.Α. λίγα μέτρα έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.
Δεν πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο που δέχεται επίθεση από Χρυσαυγίτες την ώρα που προσέρχεται στη δίκη. Θυμίζω ότι από την πρώτη ημέρα (20/4/2015) δύο μάρτυρες κατηγορίας για την υπόθεση δολοφονίας Φύσσα κατέληξαν στο νοσοκομείο αντί για το δικαστήριο.
Η Ευγενία Κουνιάκη δεν χτυπήθηκε τυχαία.
Είναι γνωστά αντιφασίστρια δικηγόρος, δραστηριοποιούμενη από χρόνια ως συνήγορος πολιτικής αγωγής θυμάτων ρατσιστικής και ναζιστικής βίας, με προεξάρχοντα τα περιστατικά στον Αγιο Παντελεήμονα και το κέντρο της Αθήνας. Στοχοποιήθηκε και χτυπήθηκε για αυτό.
Αυτό είναι το μήνυμα της Χ.Α. λίγο πριν την έναρξη της κατάθεσης των προστατευομένων μαρτύρων πρώην μελών της. Το πραγματικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης δεν αντέχει να κρύβεται για πολύ πίσω από τη συσκευασία του νόμιμου πολιτικού κόμματος.
Για μία ακόμα φορά προβάλλει εύλογα η απαίτηση στους κρατικούς θεσμούς για την τιμωρία των δραστών και για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης διεξαγωγής της δίκης και την προστασία της κοινωνίας από τους ναζιστές τραμπούκους.
Δεν τους φοβόμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα μέσα και έξω από τα δικαστήρια, για να καταλήξουν εκεί που τους αξίζει".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σκορδέλη εκθέτει τη Χρυσή Αυγή: “Συναγωνιστές μου, σας ευχαριστώ από καρδιάς για την Κουνιάκη!”
Σε δημόσια ανάρτησή της στο facebook, η κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Θέμις Σκορδέλη, υποψήφια βουλευτής και στέλεχος της Χρυσής Αυγής, επιχαίρει για την επίθεση που υπέστη η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη και φυσικά αποκαλύπτει την ταυτότητα των δραστών, εκθέτοντας έτσι την οργάνωση που προσχηματικά αρνείται και καταδικάζει το “περιστατικό”.
Η Σκορδέλη ξέρει καλά την δικηγόρο από τη σε βάρος της δίκη για το μαχαίρωμα 3 Αφγανών στον Άγιο Παντελεήμονα το 2011, όπου η Ευγενία Κουνιάκη παρέστη ως δικηγόρος πολιτικής αγωγής και η Σκορδέλη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δεν είμαστε έξυπνος λαός, τελικά...
Την καλύτερη ποιότητα είχαμε, το καλύτερο βαμβάκι, τους καλύτερους βιοτέχνες.
Θυμηθείτε : κουβέρτες, σεντόνια, εσώρουχα κλπ.
Τα παντα!
Τωρα? 100% Egyptian Cotton
Μα η αμορφωσιά μας κι η άγνοια της ΙΣΤΟΡΙΑΣ μας, μας κατάντησαν πάλι σκλάβους, ζητιάνους...
Μας αξίζει;;;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: «Ο αγώνας όσων συμμετέχουν σε στάση πληρωμών σύμφωνα με το σύνταγμα συνεχίζεται. Το κράτος ήδη έχει χάσει 90 δις από ανεξόφλητα χρέη.»
11/2016
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, εν ήδη άρθρου, κείμενο με την υπογραφή του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γεώργιου Κασιμάτη.
Κατόπιν επικοινωνίας μαζί του για την επιβεβαίωση της ''πατρότητας'' του κειμένου διευκρινίζεται ότι το κείμενο αποτελεί απομαγνητοφώνηση από κάποια ομιλία του.
Σε συνεργασία μαζί του γίνανε κάποιες καίριες διορθώσεις και πλέον μπορεί να αναδημοσιευτεί.
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά κείμενα τόσο του Γ. Κασιμάτη όσο και του Μίκη Θεοδωράκη, η Σπίθα τα επικοινωνεί εδώ και 6 χρόνια.
Η φίμωση που γίνεται από τα ΜΜΕ  σε τέτοιου περιεχομένου δηλώσεις δεν επιτρέπουν στο σύνολο των πολιτών να γίνουν κοινωνοί.
Είναι ελπιδοφόρο να διαπιστώνεται ότι η ''σπορά'' που έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης με την Σπίθα και το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. δεν πήγε χαμένη, παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος.
Εμείς θα επιμένουμε ότι μόνο με ένα Παλλαϊκό Πατριωτικό Δημοκρατικό Μέτωπο μπορεί να ανατραπεί το σάπιο καθεστώς και σε αυτό τον δρόμο συνεχίζουμε.
Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες.

ΤΟ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ
«Ο αγώνας όσων συμμετέχουν σε στάση πληρωμών σύμφωνα με το σύνταγμα συνεχίζεται.
Το κράτος ήδη έχει χάσει 90 δις από ανεξόφλητα χρέη προς το δημόσιο, και αναμένεται να αυξηθεί με τα νέα απάνθρωπα μέτρα της τελευταίας υπογραφής του μνημονίου.
Αυτό που πρέπει να γνωστοποιηθεί σε όλους τους φορολογούμενους είναι ότι το καθεστώς του φόρου, δεν σχετίζεται με των τραπεζών, και οι νόμοι περί κατασχέσεων ή παρακράτησης μισθών, δεν αφορούν τα χρέη προς την εφορία.
Συνταγματικά, ο φόρος για κάθε φορολογούμενο είναι το το ποσό που προκύπτει από το εισόδημα, για την λειτουργία του δημοσίου και των δημόσιων έργων.
Σήμερα ο φόρος αυτός δεν χρησιμοποιείται για την λειτουργία του κράτους, αλλά για την αποπληρωμή του παράνομου χρέους προς τους δανειστές. Το δημόσιο λειτουργεί με νέα δάνεια τα οποία φορτώνονται οι πολίτες και συνεπώς βλέπουμε συνεχώς αυξήσεις με νέους φόρους και μειώσεις μισθών.
Επειδή αυτό το καθεστώς είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, το κράτος δεν μπορεί να δεσμεύσει ή να πραγματοποιήσει αναγκαστικές πληρωμές. Αρκείται στο να στέλνει τελεσίγραφα των οφειλών που λήγουν σε 15 μέρες.
Από το 2010 έχουν λάβει πάνω από 10 τέτοια τελεσίγραφα, τα οποία στοχεύουν στην δημιουργία φόβου, και πολλοί υποχωρούν με ρυθμίσεις δόσεων και ελαφρύνσεων που κατά καιρούς εξαγγέλλονται.
Από την άλλη δεν τολμούν να προχωρήσουν δια μέσου της δικαστικής οδού, διότι θα καταρρεύσει όλο το σύστημα της απάτης του υπ. Οικονομικών και ενδέχεται πολλοί υπάλληλοι να μπουν φυλακή.
Αυτός ο πόλεμος γίνεται ανάμεσα σε 2 μεγάλα όπλα. Το ένα από πλευράς κυβέρνησης είναι τα ΜΜΕ που διασπείρουν τον φόβο, και το άλλο η ευσυνειδησία των πολιτών που θεωρούν ότι οι πλατείες και οι απεργίες δεν αποτελούν επαρκές φάρμακο αντιμετώπισης του καρκίνου της υποτέλειας και της εξαφάνισης του κράτους.
Όσο χρόνο κι αν διαρκέσει αυτός ο πόλεμος, νικητής θα είναι ο λαός, διότι το δίκαιο πηγάζει από τις αποφάσεις του λαού.
Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο στίχος του Σολομού που λέει: ...μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει, και μετά προς την δόξα τραβά.»
Από ομιλία του Καθηγητή Γ. Κασιμάτη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1/11/2017    20.00
Ειρηνοδικειο Αθηνων ΣΗΜΕΡΑ:
Το απίστευτο θράσος μιας συμβολαιογράφου που γελώντας ισχυρίζεται ότι απλά κάνει τη δουλειά της! Ε λοιπόν, δεν κάνει απλα τη δουλειά της αλλα συνεργάζεται με τις δυνάμεις κατοχής. Όταν το καθεστώς των μνημονιων εχει επιβληθεί με ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ καταλυοντας το Συνταγμα μας και εχει με ανεργεια περικοπές κ απωλησεις φτωχοποιησει τους συμπολιτες μας που αδυνατουν να αποπληρωσουν τα δανεια τους τοτε οι πληστηριασμοι ειναι μετρο ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ....Παρακολουθειστε την απαθεια κ την αδιαφορια της συμβολαιογραφου



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



στο ειρηνοδικειο μενιδιου,κλειδωθηκαμε απεξω .
μπηκε αλυσιδα ,με λουκετακι και ετσι σωσαμε 3 εργοστασιακια ,και 5 σπιτια φτωχων .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18 Οκτωβρίου 1968, η Σώτια Τσώτου οδηγείται από τη χούντα στο δεύτερο υπόγειο της Οδού Μπουμπουλίνας, όπου κρατείται για 29 ημέρες στην απομόνωση...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σκορδέλη ευχαριστεί την ομάδα Δεβελέκου για την επίθεση στο Εφετείο
Η ΕΛ.ΑΣ. «αναζητεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου» το δεξί χέρι του Λαγού - η Σκορδέλη ευχαριστεί τους συναγωνιστές της για την επίθεση στην Ευγενία Κουνιάκη.
Ομάδα σαράντα περίπου χρυσαυγιτών, υπό την καθοδήγηση του γνωστού και από άλλες φασιστικές επιθέσεις, Σωτήρη Δεβελέκου, μέλους της Κ.Ε. της Χ.Α., πυρηνάρχη Πειραιά και άμεσου υφισταμένου του Γιάννη Λαγού στην ιεραρχία της, πραγματοποίησε επιθέσεις το πρωΐ της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου 2017, έξω από το κτίριο του Εφετείου, λίγο πριν την έναρξη της 194ης δικασίμου για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.
Η ομάδα των χρυσαυγιτών, που βρισκόταν στον χώρο γύρω από το Εφετείο σκορπώντας φυλλάδια της ναζιστικής οργάνωσης, αρχικά εισέβαλαν σε διερχόμενο τρόλεϊ, αναζητώντας έναν από τους επιβάτες. Τον εντόπισαν στα πίσω καθίσματα και τον χτύπησαν ομαδικά, τραυματίζοντάς τον άσχημα. Εκείνη την ώρα, μέσα στο όχημα βρισκόταν και η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής Ευγενία Κουνιάκη που, μαζί με άλλους επιβάτες, άρχισαν να φωνάζουν για τον ξυλοδαρμό και ζήτησαν από τον οδηγό να κλείσει τις πόρτες, πράγμα που έγινε, οπότε και ένας από τους χρυσαυγίτες επιτέθηκε και στην ίδια με γροθιές στο πρόσωπο. Η Ε. Κουνιάκη αναγνώρισε ως επικεφαλής της ομάδας τον Σωτήρη Δεβελέκο. Ο οδηγός κατόπιν άνοιξε τις πόρτες και οι χρυσαυγίτες βγήκαν, πετώντας φυλλάδια της Χ.Α. μέσα κι έξω από το τρόλεϊ.
Η Ε. Κουνιάκη μαζί με άλλες κοπέλες που ήταν μαζί, κατέβηκαν επίσης από το τρόλεϊ και απευθύνθηκαν στις διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονταν εκεί για να συλλάβουν τους δράστες των ξυλοδαρμών. Ωστόσο, οι αστυνομικοί, μετά από μικρή ένταση, ξεκίνησαν να «συνοδεύουν» απλώς τους χρυσαυγίτες προκειμένου να επιστρέψουν στα γραφεία-ορμητήριά τους στη Μεσογείων. Κατά την διάρκεια αυτής της συνοδείας, διέφυγαν αρκετοί από τους δράστες των επιθέσεων, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής, Σ. Δεβελέκος.
Μετά από έντονες παρεμβάσεις άλλων δικηγόρων της πολιτικής αγωγής – που είχαν στο μεταξύ βγει από την αίθουσα – η αστυνομία αναγκάστηκε να προσαγάγει τους 25 χρυσαυγίτες που είχαν απομείνει. Στην ΓΑΔΑ κατέθεσαν τόσο η Ε. Κουνιάκη για τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε, όσο και άλλοι τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες της οργανωμένης επίθεσης.
«Επίσκεψη» στους προσαχθέντες στην ΓΑΔΑ πραγματοποίησαν οι βουλευτές της Χ.Α. Κασιδιάρης, Λαγός, Κούζηλος και Καρακώστας, καθώς και δικηγόροι υπεράσπισης από την δίκη της Χ.Α., μην αφήνοντας έτσι καμμία αμφιβολία για την ταυτότητα των δραστών αλλά και επαναβεβαιώνοντας την επιχειρησιακή δομή της οργάνωσης.
Μία από τις αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισε με επιφύλαξη έναν από τους 25 προσαχθέντες, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι γύρω στις 18:30 το απόγευμα, με το ΑΠΕ-ΜΠΕ να μεταδίδει ότι «σύμφωνα με την αστυνομία, δεν αναγνωρίστηκαν από τις παθούσες».
Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία. Θύματα και μάρτυρες έχουν κληθεί για κατάθεση και αναγνώριση από οπτικό υλικό στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ ο επικεφαλής της ομάδας που πραγματοποίησε την επίθεση, Σ. Δεβελέκος, αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Υπενθυμίζεται πάντως ότι παλιότερες αντίστοιχες αναζητήσεις χρυσαυγιτών από την ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν αποδώσει, καθώς τα μέλη της οργάνωσης διατηρούν ιδιαίτερα καλές σχέσεις με αρκετούς αξιωματικούς.
Η Θέμις Σκορδέλη, μια από τα στελέχη της Χ.Α. που είναι γνωστά για την δράση τους στον Άγιο Παντελεήμονα και η οποία έχει καταδικαστεί πρόσφατα για την επίθεση εναντίον Αφγανού, «ευχαρίστησε» τους «συναγωνιστές» της για την επίθεση κατά της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη.
Η Ε. Κουνιάκη παρίστατο ως πολιτική αγωγή και στην δίκη της Θέμιδας Σκορδέλη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2/11/2017
«Μου είπαν "μην ξανακάνεις πλειστηριασμούς" και κατέστρεψαν τα πάντα», λέει η συμβολαιογράφος στα Εξάρχεια
«Νιώθω ανυπεράσπιστη, φοβάμαι πολύ από 'δω και μπρος», λέει
15 άγνωστοι με κουκούλες διέλυσαν το γραφείο της συμβολαιογράφου - Κρατούσαν λοστούς και χρειάστηκαν μόλις 2 λεπτά για να σπάσουν το γραφείο - «Μην κουνηθείς, δεν θα σε πειράξουμε αλλά μην ξανακάνεις πλειστηριασμούς»
«Νιώθω ανυπεράσπιστη, φοβάμαι πολύ από δω και μπρος» λέει  το κορακι - συμβολαιογράφος που είδε 15 αγνώστους με κουκούλες να διαλύουν το γραφείο της στην οδό Μπόταση 12, στα Εξάρχεια.
Όπως αποκαλύπτει η συμβολαιογράφος Ιωάννα Ζαγκανά μιλώντας, οι κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα στο γραφείο της. «Μου είπαν: "Κάνε στην άκρη, μην κουνηθείς, δεν θα σε πειράξουμε αλλά μην τολμήσεις να ξανακάνεις πλειστηριασμούς"», δηλώνει  η συμβολαιογράφος που έγινε θύμα της οργής των κουκουλοφόρων. «Κρατούσαν λοστούς και χρειάστηκαν περίπου δύο λεπτά για να διαλύσουν τα πάντα», συμπληρώνει. Ολος ο Ελληνικος λαος λεει "καλα της κανανε της παλιοκαριολας". Ολος ο Ελληνικος λαος στηριζει τους "κουκουλοφορους"!
Πώς εισέβαλαν στο συμβολαιογραφικό γραφείο
«Μου χτύπησαν το κουδούνι, δεν άνοιξα. Συνέχισαν να χτυπούν επίμονα, δεν τους άνοιγα γιατί δεν περίμενα κάποιο ραντεβού... Έσπασαν την πόρτα με λοστούς και μπήκαν μέσα...», περιγράφει η συμβολαιογράφος Ιωάννα Ζαγκανά που έπεσε θύμα αποδοσης δικαιοσυνης περίπου 15 αναρχικών μέσα στο γραφείο της.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι εθνικιστες καλουν.
Ολοι εξω από την αλβανικη πρεσβεια στην Αθηνα.
Για την προκλητικη καταστροφη των βορειοηπειρωτικων ακινητων στη Χιμαρα. Για την προσπαθεια της αλβανικης κυβερνησης να εξανδραποδισει τους ελληνες βορειοηπειρωτες απο τα χωρατους.
Σημερα Πεμπτη 2 Νοεμβριου 6μ.μ. – Κηφισιας – Φιλοθεη


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2 Νοεμβρίου 2017
Μεγάλη διπλωματική νίκη της Κούβας και πλήρης απομόνωση των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και φέτος

Και φέτος η ετήσια Έκθεση της Κούβας για τον συνεχιζόμενο εμπορικό, οικονομικό και  χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό από τις ΗΠΑ, ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Μόνο οι συνήθεις ΗΠΑ και Ισραήλ καταψήφισαν την Κουβανική Έκθεση, ενώ  οι υπόλοιπες 191 χώρες του πλανήτη ψήφισαν υπέρ της Κουβανικής Έκθεσης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την πλήρη διπλωματική απομόνωση των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο θέμα και τον παραλογισμό  του συνεχιζόμενου για πάνω από μισό αιώνα αποκλεισμού του νησιού , ο οποίος προκαλεί προβλήματα και στις ίδιες τις ΗΠΑ.
https://cubaniagriega.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html?spref=fb



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κάθε ίντσα της Συρίας θα ελευθερωθεί!
Μπασαρ  Αλ  Ασαντ


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Περικοπές στις παροχές ανεργίας σχεδιάζει η κυβέρνηση
ΟΣΛΟ.--
Περικοπές στις παροχές προς τους ανέργους σχεδιάζει η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση στη Νορβηγία, που αποτελείται από το Συντηρητικό Κόμμα(Hoyre) της πρωθυπουργού, Ερνα Σόλμπεργκ, και το εθνικιστικό - ρατσιστικό Κόμμα Προόδου (FrP). Οι περικοπές που προτείνει η κυβέρνηση στον κρατικό προϋπολογισμό θα καταργήσουν το επίδομα ανεργίας για 3.500 δικαιούχους και επιπλέον θα μειωθεί το ποσό του επιδόματος για 1 στους 4 δικαιούχους (19.000 άνεργοι). Μάλιστα, οι μειωμένες παροχές παρουσιάζονται σαν ...βοήθεια και κίνητρο ώστε οι άνεργοι να εντάσσονται γρηγορότερα στην αγορά εργασίας.
«Ελπίζω και πιστεύω ότι αυτό το μέτρο θα βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να επιστρέφουν γρηγορότερα στην εργασία, ότι περισσότεροι άνθρωποι θα δουλεύουν περισσότερο και λιγότεροι θα εξαρτώνται από τις προνοιακές παροχές (Nav). Αν θέλουμε να επιβιώσει το σύστημα προνοιακών παροχών, περισσότεροι θα πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερο», σημειώνει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αννικεν Χάουγκλι.
Η τάση σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες είναι η μείωση των παροχών και των υπηρεσιών Πρόνοιας, ακόμη και σε χώρες όπως η Νορβηγία, με σημαντικό φυσικό πλούτο (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.λπ.), με το μεγαλύτερο κρατικό ταμείο παγκοσμίως ύψους 1 τρισ. δολαρίων, με καλούς ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλό επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Κινητοποιήσεις σε αγροτικές περιοχές
Βασικό αίτημα η τήρηση της ειρηνευτικής συμφωνίας με το αντάρτικο
Την έντονη αντίδρασή τους για την προκλητική μη τήρηση από την πλευρά της κυβέρνησης της Κολομβίας της ειρηνευτικής συμφωνίας με τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού (την αντάρτικη οργάνωση που στη συνέχεια το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της μετατράπηκε σε πολιτικό κόμμα), εκφράζουν μια σειρά από λαϊκές οργανώσεις της χώρας, που συσπειρώνονται στο πολιτικό και κοινωνικό κίνημα «Πατριωτική Πορεία». Καταγγέλλουν την έλλειψη εγγυήσεων ασφάλειας για πρώην αντάρτες, στελέχη λαϊκών και πολιτικών οργανώσεων, που έχει οδηγήσει στη δολοφονία μέσα στο 2017, 127 λαϊκών ηγετών και ηγετών οργανώσεων που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και 30 πρώην ανταρτών από τα παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου, που δρουν ανενόχλητα.
Οι οργανώσεις αυτές, που περιλαμβάνουν κυρίως αγωνιστικές συσπειρώσεις αγροτών, εργατών γης και ψαράδων, έχουν ξεκινήσει από τις 23 του Οκτώβρη κινητοποιήσεις που ονομάζουν εθνική απεργία διαρκείας, απαιτώντας την εφαρμογή των όρων της συμφωνίας. Συγκεκριμένα, απαιτούν: Την επανέναρξη του εθνικού διαλόγου για την αγροτική οικονομία (που περιλαμβάνεται ως βασικό κεφάλαιο στην ειρηνευτική συμφωνία), την πλήρη και συνολική εφαρμογή της συμφωνίας αυτής, τήρηση προηγούμενων δεσμεύσεων από τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις, την εξασφάλιση εγγυήσεων για τη δυνατότητα πολιτικής και κοινωνικής δράσης. Καταγγέλλουν επίσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο τους σχεδιασμούς για διώξεις από την πλευρά των δυνάμεων καταστολής του κράτους κατά όσων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και καλούν σε έκφραση αλληλεγγύης. Τη μη τήρηση της συμφωνίας και τις δολοφονίες αγωνιστών καταγγέλλουν ακόμα το νέο κόμμα Εναλλακτική Επαναστατική Δύναμη της Πλειοψηφίας (FARC), όπως και το ΚΚ Κολομβίας και η «Πατριωτική Ενωση», που εμφανίζεται ως συνεχιστής της αντίστοιχης οργάνωσης της δεκαετίας του '80, που γνώρισε τη γενοκτονία στελεχών και μελών της από τους παραστρατιωτικούς, με πάνω από 5.000 νεκρούς.

Υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2018 ο Ροντρίγκο Λοντόνιο
Πάντως, χτες το κόμμα FARC ανακοίνωσε ότι στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές το Μάη του 2018 θα «κατέβει» με υποψήφιό του τον ηγέτη του Ροντρίγκο Λοντόνιο Ετσεβέρι (με το ψευδώνυμο Τιμολέον Χιμένες ή Τιμοσένκο) και τα ηγετικά στελέχη του στις λίστες για τη Βουλή και τη Γερουσία σε αρκετές επαρχίες, ενώ σε άλλες θα στηρίξει υποψηφίους που στηρίζουν την ειρηνευτική συμφωνία, στο πλαίσιο ανάδειξης μιας «κυβέρνησης της μετάβασης». Προβάλλει την ανάγκη «να υπάρξει αναπροσανατολισμός στο οικονομικό μοντέλο, που θα επιτρέπει την ανάκτηση της παραγωγική ικανότητας, της αξιοπρεπούς εργασίας και της φροντίδας για τις πολύ βασικές ανάγκες του λαού σε Παιδεία, Υγεία, στέγη, Κοινωνική Ασφάλιση, πολιτισμό, υποδομές, εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας στη χώρα».
Χτες έγινε επίσης γνωστό ότι η κυβέρνηση της Κολομβίας αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το στρατό της χώρας για αεροπορικές επιχειρήσεις κατά ομάδων ανταρτών των FARC που διαφώνησαν με την ειρηνευτική συμφωνία και δεν παρέδωσαν τον οπλισμό τους, με την προϋπόθεση ότι «θα γίνονται σε απόσταση από κατοικημένες περιοχές». Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε από το Κίτο του Ισημερινού, όπου διεξάγονται διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης της Κολομβίας με το μικρότερο αντάρτικο κίνημα ELN (Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης), ότι επετεύχθη διμερής προσωρινή κατάπαυση πυρός.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ
Νέα καταδίκη των ΗΠΑ για τον αποκλεισμό της Κούβας
Το ψήφισμα για την άρση του χρηματοπιστωτικού, εμπορικού και οικονομικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ κατέθεσε για άλλη μια φορά χτες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η κουβανική κυβέρνηση. Και πάλι, 191 χώρες από τις συνολικά 193 στήριξαν το ψήφισμα, που καταθέτει εδώ και 26 χρόνια η Κούβα - μόνο ΗΠΑ και Ισραήλ καταψήφισαν, επιστρέφοντας στην πάγια θέση τους που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Θυμίζουμε ότι πέρσι η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία, στο πλαίσιο μιας διαφορετικής τακτικής προσέγγισης με την Κούβα που κορυφώθηκε το 2014, η οποία φυσικά δεν άλλαζε τη βασική στόχευση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, να τελειώσει με τις σημαντικές κατακτήσεις που έδωσε στο λαό της Κούβας ο σοσιαλισμός.
Στην ομιλία του, ο υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια αναφέρθηκε στον 55χρονο αποκλεισμό, σημειώνοντας ότι η ζημιά που έχει προκληθεί όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα ξεπερνάει το 1,5 τρισεκατομμύριο δολάρια, σε μια σειρά τομείς, από την Ερευνα και τεχνολογία έως την ιατρική και την Εκπαίδευση, αφού δεν μπορεί να αγοράσει προϊόντα που χρειάζεται από τις ΗΠΑ.
Ο πολύμορφος αυτός αποκλεισμός ξεκίνησε μετά τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης, το 1959, μπήκε σε πλήρη εφαρμογή το Φλεβάρη του 1962 επί κυβέρνησης Κένεντι και κλιμακώνεται μέσα από διάφορους λεγόμενους εξωεδαφικούς νόμους, όπως οι «Χελμς - Μπάρτον» και «Τοριτσέλι» (από τα ονόματα των γερουσιαστών που τους πρότειναν), που προβλέπουν κυρώσεις και σε τρίτες χώρες που συναλλάσσονται με την Κούβα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και αν η Κούβα αγοράσει ένα προϊόν από άλλη χώρα, εφόσον αυτό περιέχει πάνω από 6% μέρη (ανταλλακτικά) που προέρχονται από τις ΗΠΑ, δεν μπορεί να προχωρήσει στην αγορά. Πρόκειται δηλαδή για μια εγκληματική πολιτική, που μπορεί να στοιχίσει ζωές, π.χ. όταν πρόκειται για ένα ιατρικό μηχάνημα ή ένα εξειδικευμένο φάρμακο ή για κάποιο σύγχρονο εξοπλισμό και λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πρόληψη φυσικών καταστροφών.

Εντείνεται η προσπάθεια διείσδυσης των μονοπωλίων της ΕΕ
Από χτες επίσης τίθεται σε πλήρη εφαρμογή η συμφωνία πολιτικού διαλόγου και συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ενωσης και Κούβας, που όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι: «Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ενωση έρχεται πιο κοντά στην Κούβα και σε όλους τους Κουβανούς πολίτες, καθώς η χώρα διανύει περίοδο οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού εκσυγχρονισμού».
Η συμφωνία περιλαμβάνει τρία κύρια κεφάλαια σχετικά με τον πολιτικό διάλογο, τη συνεργασία και το διάλογο τομεακής πολιτικής, καθώς και με την εμπορική συνεργασία. Οπως αναφέρεται, οι τομείς κοινού ενδιαφέροντος αφορούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την αγροτική ανάπτυξη, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη χρηστή διακυβέρνηση, την ασφάλεια και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και οι σχετικές δραστηριότητες θα διεξάγονται με όλους τους φορείς στην Κούβα, συμπεριλαμβανομένου του δημόσιου τομέα, των τοπικών αρχών, του συνόλου της κοινωνίας των πολιτών, του ιδιωτικού τομέα, καθώς και με διεθνείς οργανισμούς και τους φορείς τους.
Η εν λόγω συμφωνία αντικατέστησε την αντιδραστική «Κοινή θέση» του 1996, που είχε καθιερωθεί τότε με το πρόσχημα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά επί της ουσίας αποτελεί τη νέα τακτική των ευρωενωσιακών μονοπωλίων στον ανταγωνισμό με τα αμερικανικά και άλλα, ώστε να διεισδύσουν στη χώρα, θέτοντας στο στόχαστρο τις κατακτήσεις της Επανάστασης, με ό,τι κινδύνους ενέχει αυτό για τον κουβανικό λαό.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σκόπια: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατεδάφιση όλων των αγαλμάτων
Οκτώβριος 29, 2017. 19:27
Σκόπια.
Η ανακοίνωση του Μίροσλαβ Γκάρτσεφ για την κατεδάφιση μιας σειράς μνημείων που σηματοδοτούν την (ψευδο) «μακεδονική» κουλτούρα, ιστορία και παράδοση έχει προκαλέσει στο κοινό χιονοστιβάδα κριτικής και αντίθεσης για  αυτές τις προθέσεις.
Ο πρώην δήμαρχος και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Γκάρτσεφ, είναι τώρα ο πρόεδρος της επιτροπής για την καταστροφή όλων των μνημείων που ανεγέρθησαν στο κέντρο της πρωτεύουσας.
«Ανακοίνωσαν την απόφαση να κατεδαφίσουν πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία της πρωτεύουσας, των Σκοπίων, των οποίων  η κατεδάφιση μόνη της, θα κοστίσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ,  πλέον της ζημιάς που θα γίνει. Η κυβέρνηση θα κάνει μια συνειδητή καταστροφή της κρατικής περιουσίας, αξίας τουλάχιστον 15 εκατομμυρίων ευρώ, μνημεία που θα καταστραφούν και θα διαγραφούν», σημειώνει το δημοσίευμα της σλαβικής εφημερίδας των Σκοπίων ‘ Βέτσερ’, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ανέφερε τη καταστροφή των αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου του Β΄, και άλλων.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για μνημεία που τονίζουν την εθνική ταυτότητα των (ψευδο)Μακεδόνων, για τα οποία αποφασίστηκε με χρήματα από τον προϋπολογισμό η ανέγερσή τους, μνημεία για οποία ο  Σοσιαλδημοκράτης πρώην δήμαρχος του Κέντρου των Σκοπίων, Μίροσλαβ Γκάρτσεφ αμφισβητεί το συμβολισμό τους.
Η ‘Βέτσερ’ επικρίνει την απόφαση αυτής της κυβέρνησης για την κατεδάφιση όλων των μνημείων από την πρωτεύουσα και θέτει θέμα γιατί δεν ξηλώνονται και όλα τα αγάλματα, όπως του Σκεντέρμπεη, που ανέγειραν οι Αλβανοί και η απόφαση προβλέπει μόνο εκείνα τα μνημεία των (ψευδο)μακεδόνων…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
Ο 65χρονος που πέθανε στην Κρήτη από μαγκάλι ήταν ένας δικός μας άνθρωπος.
Τα τρία παιδάκια που κινδύνεψαν να καούν στην Καλαμάτα όταν πήρε φωτιά το σπίτι τους από το κερί, γιατί η ΔΕΗ τους είχε κόψει το ρεύμα, είναι δικά μας παιδιά.
Δικοί μας άνθρωποι είναι οι γιαγιάδες και οι παππούδες που συλλαμβάνονται γιατί πουλάνε ματσάκια μαϊντανό και καλαμπόκια για να ζήσουν.
Δικοί μας άνθρωποι κι αυτοί που αυτοκτονούν απελπισμένοι.
Πώς θα μπορούσαμε να σωπάσουμε μπροστά σ' αυτά τα μνημονιακά εγκλήματα των χορτάτων που κυβερνάνε, και να ισχυριζόμαστε πως παραμένουμε άνθρωποι;


3 σχόλια:

e-h είπε...


US isolated as UN votes 191-2 for end to blockade
At the United Nations General Assembly today, the world voted with Cuba in support of a resolution calling for an end to the 55 year old US blockade of the island.
The final vote, 191 to 2, saw the United States isolated, as only it and Israel voted against all 191 other member states. Although the vote is non-binding it sends a clear message to the United States government that it stands alone when it comes to its policy of blockade.
In 2016, the US historically abstained for the first time after 24 years of voting against the resolution. In her speech to the UN, Nikki Haley, the US ambassador told the organisation said that they were reversing this decision since the US people had spoken by electing a new president (Trump) who supported the blockade.
She described the debate on the blockade at the United Nations as “political theatre” and said the US delegation was voting to continue the blockade out of solidarity with the Cuban people. Josefina Vidal, Cuba’s chief negotiator in talks with the US, branded these comments as disrespectful to the United Nations and an insult to Cuba.
Nikki Haley’s comments also contradict US public opinion which is in favour of normalising relations with Cuba and ending the blockade. On Tuesday 31 October a group of democratic senators urged Trump by letter to abstain from the vote again. “Our failed embargo against Cuba has been repeatedly and publicly condemned by the international community as ineffective and harmful to the people of Cuba,” the senators wrote. “The longer we maintain this outdated Cold War policy the more our international regional credibility suffers.”
Opening his speech to the UN, Bruno Rodriguez, Cuban Foreign Secretary, condemned the “offensive and interfering" statement made by Nikki Haley.
He described the blockade as “a flagrant, systematic and massive violation of the human rights of all Cubans.” “It can be described as an act of genocide”, and “an obstacle to the humanitarian support that Cuba offers to 81 countries of the global South,” he said.
Country representatives from across the globe spoke in support of the Cuban resolution, praising the country for the international solidarity that it provided to many poor nations in the form of medical brigades and training, despite the effects of the blockade on its own economy. They also lamented the deteriorating relations between the US and Cuba following the election of Donald Trump and called on the US to return to the path of respectful relations with the island.

In response to the vote, CSC director, Rob Miller said:
“This is a cynical move by the US government. The Trump administration, in its desperation to appease right-wing politicians, is systematically destroying the last two years of progress in diplomatic relations between the two countries.
“At a time when the island needs materials and equipment to aid its recovery from Hurricane Irma, the US policy appears more vicious than ever. It is vitally important to maintain the international campaign against the US blockade so that the US government receives a clear message that the rest of the world supports the Cuban people in their call to end this cruel and archaic policy.”
Find out more:
• Only US and Israel vote against lifting blockade on Cuba at UN - TeleSur report on UN blockade debate
• Cuba’s 2017 report to the UN on the affects of the blockade
• Under siege Cuba deserves our support – CSC reports on 26 years of United Nations votes against the blockade
SUPPORT CUBA, JOIN THE CAMPAIGN TO END THE BLOCKADE TODAY
Future meetings
Find out more about Cuba’s resistance to US aggression and its achievements in the face of the longest economic blockade in history by coming to one of our forthcoming events including the Che Guevara Anniversary Tour with Che’s daughter, Aleida, and a special parliamentary meeting with Cuban MPs in November, plus the 12th annual Latin America Conference in December.

e-h είπε...


Οι ΗΠΑ απομονώθηκαν ως ψήφοι του ΟΗΕ 191-2 για το τέλος του αποκλεισμού
Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σήμερα, ο κόσμος ψήφισε με την Κούβα για την υποστήριξη ενός ψηφίσματος που ζητά να τερματιστεί ο 55χρονος αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ.
Η τελική ψηφοφορία, 191-2, είδε τις Ηνωμένες Πολιτείες απομονωμένες, καθώς μόνο και το Ισραήλ ψήφισαν ενάντια σε όλα τα 191 άλλα κράτη μέλη. Παρόλο που η ψηφοφορία είναι μη δεσμευτική, στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι είναι μόνη της όσον αφορά την πολιτική αποκλεισμού της.
Το 2016, οι ΗΠΑ απέφυγαν ιστορικά για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια ψήφου κατά του ψηφίσματος. Στην ομιλία της προς τον ΟΗΕ, η αμερικανιδα πρεσβευτής Nikki Haley δήλωσε στην οργάνωση ότι ανακάλεσε αυτή την απόφαση από τότε που μίλησε ο αμερικανικός λαός εκλέγοντας έναν νέο πρόεδρο (Trump) ο οποίος υποστήριξε τον αποκλεισμό.
Περιέγραψε τη συζήτηση για τον αποκλεισμό στα Ηνωμένα Έθνη ως «πολιτικό θέατρο» και είπε ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία ψήφισε να συνεχίσει τον αποκλεισμό από την αλληλεγγύη προς τον κουβανέζικο λαό. Η Josefina Vidal, επικεφαλής διαπραγματευτής της Κούβας στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, χαρακτήρισε τα σχόλια αυτά ως ασεβείς προς τα Ηνωμένα Έθνη και μια προσβολή στην Κούβα.
Οι παρατηρήσεις της Nikki Haley έρχονται σε αντίθεση με την αμερικανική κοινή γνώμη, η οποία τάσσεται υπέρ της ομαλοποίησης των σχέσεων με την Κούβα και του τερματισμού του αποκλεισμού. Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, μια ομάδα δημοκρατικών γερουσιαστών κάλεσε το Trump με επιστολή να απέχει και πάλι από την ψηφοφορία. "Ο αποτυχημένος αποκλεισμός μας απέναντι στην Κούβα καταδικάστηκε επανειλημμένα και δημοσίως από τη διεθνή κοινότητα ως αναποτελεσματικός και επιβλαβής για τον λαό της Κούβας", έγραψαν οι γερουσιαστές. "Όσο περισσότερο διατηρούμε αυτήν την ξεπερασμένη πολιτική του Ψυχρού Πολέμου, τόσο περισσότερο υποφέρει η διεθνής μας περιφερειακή αξιοπιστία".
Ανοίγοντας την ομιλία του προς τον ΟΗΕ, ο Μπρούνο Ροντρίγκεζ, κουβανός υπουργός Εξωτερικών, καταδίκασε τη δήλωση της Nikki Haley σαν «προσβλητική και παρεμβατική».
Περιέγραψε τον αποκλεισμό ως "καταφανή, συστηματική και μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κουβανών". "Μπορεί να χαρακτηριστεί ως πράξη γενοκτονίας" και "εμπόδιο στην ανθρωπιστική υποστήριξη που προσφέρει η Κούβα σε 81 χώρες της παγκόσμιο Νότο », είπε.
Εκπρόσωποι χωρών από όλο τον κόσμο μιλησαν για να υποστηρίξουν το κουβανέζικο ψήφισμα, επικροτώντας τη χώρα για τη διεθνή αλληλεγγύη που παρείχε σε πολλές φτωχές χώρες με τη μορφή ιατρικών ταξιαρχιών και εκπαίδευσης, παρά τις συνέπειες του αποκλεισμού στην οικονομία της. Επανέφεραν επίσης τις επιδεινούμενες σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας μετά την εκλογή του Donald Trump και κάλεσαν τις ΗΠΑ να επιστρέψουν στο δρόμο των σχέσεων με το νησί.

e-h είπε...


Σε απάντηση της ψηφοφορίας, ο διευθυντής της CSC, Rob Miller, δήλωσε:
"Αυτή είναι μια κυνική κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης. Η κυβέρνηση Trump, στην απόφασή της να κατευνάσει δεξιους πολιτικούς, καταστρέφει συστηματικά τα τελευταία δύο χρόνια προόδου στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
"Σε μια εποχή που το νησί χρειάζεται υλικά και εξοπλισμό για να βοηθήσει στην αποκατάστασή του από τον τυφώνα Irma, η πολιτική των ΗΠΑ φαίνεται πιο κακή από ποτέ. Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί η διεθνής εκστρατεία ενάντια στον αποκλεισμό των ΗΠΑ, έτσι ώστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να λάβει ένα σαφές μήνυμα ότι ο υπόλοιπος κόσμος υποστηρίζει τον κουβανέζικο λαό στην έκκλησή του να τερματίσει αυτή τη σκληρή και αρχαϊκή πολιτική ».
Βρες περισσότερα:
• Μόνο οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ψηφίζουν κατά της άρσης του αποκλεισμού στην Κούβα στην έκθεση των Ηνωμένων Εθνών - TeleSur σχετικά με τη συζήτηση αποκλεισμού των Ηνωμένων Εθνών
• Το 2017 η Κούβα αναφέρει στον ΟΗΕ τις επιπτώσεις του αποκλεισμού
• Κάτω από πολιορκία η Κούβα αξίζει την υποστήριξή μας - οι εκθέσεις της CSC για 26 χρόνια ψήφου των Ηνωμένων Εθνών κατά του αποκλεισμού
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ, ΣΥΝΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΣΗΜΕΡΑ
Μελλοντικές συναντήσεις
Μάθετε περισσότερα σχετικά με την αντίσταση της Κούβας στην επιθετικότητα των ΗΠΑ και τα επιτεύγματά της ενόψει του μακρύτερου οικονομικού αποκλεισμού στην ιστορία ερχόμενος σε μία από τις επικείμενες εκδηλώσεις μας, όπως η επίσκεψη στην επετειο Che Guevara απο την κόρη του Che, Aleida, και ειδική κοινοβουλευτική συνάντηση με κουβανέζους βουλευτές τον Νοέμβριο, καθώς και τη 12η ετήσια διάσκεψη για τη Λατινική Αμερική τον Δεκέμβριο.