Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Δευτερα 11 Δεκεμβριου 2017



Τι Ζούμε;
11 Δεκ - 6 Φεβ 2018
 Θέατρο Βέμπο

Τον αγαπήσαμε μέσα από τις stand up παραστάσεις του, από τα ευρηματικά κωμικά βίντεο που ανεβάζει τακτικά στο κανάλι του στο YouTube, αλλά και από την επιτυχημένη σατιρική εκπομπή «Κάψε το Σενάριο» στο MEGA.|
Ο Λάμπρος Φισφής καταφέρνει να δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής που όλοι αγαπάμε να μισούμε (ή και αντίστροφα). Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που και το «Τι Ζούμε;», η πρώτη επιθεώρηση που υπογράφει και κάνει πρεμιέρα μέσα στον Νοέμβριο στο θέατρο Βέμπο αποτελεί μια ωδή στην καθημερινότητα, μέσα από ήρωες της διπλανής πόρτας… Αν τυχαίνει βέβαια να μένετε δίπλα σε τρελοκομείο!
Στη σκηνή ανεβαίνει ο ίδιος μαζί με μια εξαιρετική ομάδα κωμικών ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο πολυτάλαντος Γιάννης Σαρακατσάνης.
Υπόθεση των πρώτων 7 λεπτών
Ελλάδα του σήμερα. Ένας μάγκας ταβερνιάρης με ψυχή, μια γριά σε απόγνωση, ένα φιλοσοφημένο πρεζάκι, ένα κοριτσάκι ερωτευμένο με τον Ντάνο, ένας  Χωριάτης-Αλβανός-Γκέι, μια πληγωμένη Ελλάδα και το αθάνατο Κέφι σχολιάζουν τα κακώς κείμενα της ζωής μας, σατιρίζουν αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ, χαρίζουν γέλιο μέχρι δακρύων και μας θυμίζουν από τι είμαστε φτιαγμένοι! Μέχρι που κάτι γίνεται και άπαντες βρίσκουν έναν άδοξο θάνατο. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στα πρώτα… 7 λεπτά της επιθεώρησης.|
Τα υπόλοιπα 113 λεπτά θα:
• απολαύσουμε τις περιπέτειες κανονικών ανθρώπων μέσα από σκηνικά της καθημερινής μας ζωής.
• δούμε τι συμβαίνει όταν το κινητό μας χαλάει.
• ταξιδέψουμε με low cost αεροπορικές.
• ζήσουμε το δράμα ενός ευαίσθητου σερβιτόρου.
• μαγευτούμε από την ερμηνεία ενός Κύπριου ηθοποιού.
• χωρίσουμε μέσα σε ένα ΙΚΕΑ.
• δούμε μια εκδοχή της μετά θάνατον ζωής.
• μάθουμε πόσο επηρεάζουν τα ζώδια τις πράξεις μας
• γνωρίσουμε έναν επαναστατικό τρόπο γυμναστικής και θα βιώσουμε την πιο αληθινή ταινία πορνό.|
Αλλά πάνω από όλα…
… θα περάσουμε ένα δίωρο γελώντας και, αν είμαστε τυχεροί, θα δώσουμε μια αισιόδοξη απάντηση στο ερώτημα «Τι Ζούμε;».
Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση υψηλής ενέργειας με γρήγορο ρυθμό, με σκετς, stand up comedy, τραγούδια και-φυσικά- άφθονες δόσεις σουρεαλισμού. Στόχος όλων των συντελεστών είναι να ξανά-συστήσουν στο κοινό την επιθεώρηση, αυτό το παρεξηγημένο θεατρικό είδος.|
Θέατρο Βέμπο, Καρόλου 18 Αθήνα, μετρό Μεταξουργείο
Κυριακή στις 21.30
Δευτέρα, Τρίτη στις 21.00
Έναρξη: Τρίτη 31 Οκτώβρη
Τηλ. Επικοινωνίας: 210-5229519

Βιογραφικό:
Σπούδασε στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης και έπειτα μετακόμισε στο Άμστερνταμ για ν’ ασχοληθεί μ’ αυτό που τόσο αγαπούμε: το stand up. Μετά από μια σειρά «άκυρων» εργασιών, όπως ξεναγός με βάρκα, ξεκίνησε να δίνει παραστάσεις σε θέατρα και κλαμπ σ’ ολόκληρη την Ολλανδία. Η επιστροφή του στην Αθήνα συνέπεσε με την υπογραφή του σεναρίου της τηλεοπτικής σειράς « Η Γενιά των 592 ευρώ» (MEGA). Ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, το «Κάψε το Σενάριο» (δημιουργός, σεναριογράφος, παρουσιαστής, MEGA), αλλά και η πρώτη solo παράστασή του «Να Ένας Σοφός». Τις δύο περασμένες σεζόν παρουσίασε το τηλεπαιχνίδι Quizdom, The Show (ALPHA), καθώς και τη δεύτερη solo παράστασή του «Δες το Θετικό». Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ΚΩΜΙΚΟ ΜΠΟΥΜ ΜΠΟΥΜ και εκ των καλλιτεχνικών διευθυντών του θεάτρου Άβατον και του Athens Comedy Festival.


 Η ομάδα του «Τι ζούμε;»,  μοιάζει τελείως χαλαρή. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Μιχάλης Μαθιουδάκης, ο Δημήτρης Μακαλιάς, η Αλεξάνδρα Ούστα, ο Ζήσης Ρούμπος και η Ειρήνη Ψυχράμη, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Σαρακατσάνη και το άγρυπνο βλέμμα του Λάμπρου Φισφή, που έχει γράψει τα πανέξυπνα κείμενα της παράστασης, ανεβαίνουν στη σκηνή.
«Πάμε τη Ryanair;» λέει ο Γιάννης και ο ενθουσιασμός στην παρέα είναι διάχυτος. «Δεν έχουμε ακόμη αεροπλάνο, αλλά δεν πειράζει», συμπληρώνει.
Μερικές καρέκλες αντικαθιστούν το σκηνικό και πάνω στην αυλή της παράστασης «Αλέξης Ζορμπάς» ο Ζήσης Ρούμπος και η Ειρήνη Ψυχράμη μεταμορφώνονται σε δύο ενοχλητικούς αεροσυνοδούς, από αυτούς που σου πουλούν τα πάντα σε τιμή που καταλήγει σε «,99»! Ενώ ο Μιχάλης Μαθιουδάκης γίνεται ο επιβάτης-θύμα, που με τα πολλά θα πεταχτεί από το παράθυρο. Ο ίδιος, στο επόμενο σκετς, σκηνοθετεί τσόντες και ψάχνει με μανία να ανακαλύψει τις πιο αληθινές ατάκες, που τελικά θα του δώσουν η Αλεξάνδρα Ούστα και ο Ζήσης Ρούμπος. Στους διαλόγους, πίσω από το σατιρικό πρώτο πλάνο, ο Λάμπρος Φισ¬φής έχει περάσει με μαεστρία αλήθειες για τις σχέσεις των δύο φύλων που δεν μπορούν παρά να σε κινητοποιήσουν και συναισθηματικά.
Ο Γιάννης Σαρακατσάνης, καθισμένος περίπου στην πέμπτη σειρά, για να έχει εποπτεία όλης της σκηνής, συμφωνεί με τον Λάμπρο και συμπληρώνει για την ταυτότητα της παράστασης: «Είναι ένα stand up sketch show. Ο χαρακτηρισμός “επιθεώρηση” είναι δομικός, αναφέρεται σε μια παράσταση με αυτοτελή κομμάτια που έχει συνήθως παρουσιαστή, τραγούδια κ.λπ. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχει ταυτιστεί με ένα κακόγουστο θέαμα. Γι’ αυτό λοιπόν σκεφτήκαμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπει ο κόσμος την επιθεώρηση και να έρθει να πει: “Αυτό είναι επιθεώρηση; Αυτό είναι ωραίο!” Επιπλέον, οι ήρωές μας είναι καθημερινοί άνθρωποι όπως εμείς και, αν τους δούμε από μια απόσταση, ίσως καταλάβουμε ότι τα προβλήματά τους δεν είναι τελικά τόσο σπουδαία και παρηγορηθούμε».
Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενα: Λάμπρος Φισφής
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης, Λάμπρος Φισφής
Ερμηνεύουν: Γιώργος Αγγελόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Δημήτρης Μακαλιάς, Αλεξάνδρας Ούστα, Ζήσης Ρούμπος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Λάμπρος Φισφής, Ειρήνη Ψυχράμη.
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κουστούμια: Καραπούλιου Μαρία
Συμβολή στα κείμενα: Μιχάλης Μαθιουδάκης, Γιάννης Σαρακατσάνης
Τιμές εισιτηρίων: Από 13 ευρώ

Σχολιο.- Καταπληκτικη παρασταση!! Ξεκαρδιστική ακόμα και για αυτούς που δύσκολα γελάνε!! Αχτύπητος ο Φισφής, ουσιαστικά όλη η παράσταση βασίζεται επάνω του, μιας και είναι ένα stand up sketch show. To πρώτο μισό της παράστασης είναι πολύ πιο καλύτερο από το δεύτερο.
Μοναδικό αρνητικό σημείο το γνωστό από παλιά πρόβλημα του θεάτρου Βέμπο, με τα εισιτήρια. Μια παρέα 4 ατόμων, κάθισε ο καθένας μόνος του, σε διαφορετικές σειρές.
http://www.athinorama.gr/theatre/performanceratings.aspx?id=10058017




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυστρία: Μεταφορά της αυστριακής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, ζητά ο αρχηγός του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων
 Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017, 16:45
Ακολουθώντας τη γραμμή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και μελλοντικός αντικαγκελάριος της Αυστρίας Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ζητά από την υπό σχηματισμό συγκυβέρνηση του κόμματός του με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του μελλοντικού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, τη μεταφορά της αυστριακής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Σε συνέντευξή του, ο Στράχε, του οποίου το κόμμα υπήρξε στο παρελθόν εξόχως αντισημιτικό και πρόσφατα εμφανίζεται ισλαμοφοβικό, τονίζει πως συμμερίζεται την επιθυμία του Ισραήλ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας της χώρας, «γιατί πολλοί πολιτικοί εκπρόσωποι αναφέρουν ότι "πρωτεύουσα μας είναι η Ιερουσαλήμ, εκεί είναι η έδρα της Κνεσέτ", της ισραηλινής Βουλής».
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Στράχε, είναι και επιθυμία του Κόμματος των Ελευθέρων να μεταφερθεί εκεί, στην πρωτεύουσα, και η αυστριακή πρεσβεία, ωστόσο ο ίδιος δεν θα ήθελε, όπως προσθέτει, να υπάρξει μονομερής ενέργεια της Αυστρίας, αλλά πρέπει να βρεθεί κοινή στάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτό το θέμα.
Στην ίδια συνέντευξη ο αρχηγός του Κόμματος των Ελευθέρων υποστηρίζει εκ νέου την ανάγκη ανάληψης του υπουργείου Εξωτερικών από την προσκείμενη στο κόμμα του, πρώην δημοσιογράφο και πρώην διπλωμάτη Κάριν Κνάισλ, η οποία, σύμφωνα με παρατηρητές, ως μελλοντική Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών μάλλον δεν θα υιοθετούσε την πρόταση του Στράχε για μεταφορά της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.
Η ίδια, η οποία έχει ζήσει, σπουδάσει και εργαστεί για αρκετά χρονικά διαστήματα στην Ιορδανία, τη Συρία, τον Λίβανο και το Ισραήλ, σε πρόσφατο βιβλίο της με τίτλο "Η δική μου Μέση Ανατολή", χαρακτηρίζει τον σιωνισμό "ιδεολογία αίματος και γης", ενώ έχει αρκετές φορές επισημάνει ότι θεωρεί τη μεσανατολική διένεξη ως θρησκευτικά και εθνικά υποκινούμενη.
Το Κόμμα των Ελευθέρων - που ως τρίτη πολιτική δύναμη στην Αυστρία στις πρόσφατες πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου (με ποσοστό 26 %) θα συμμετάσχει στη νέα αυστριακή κυβέρνηση υπό τον αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς η οποία αναμένεται να ορκιστεί την ερχόμενη εβδομάδα - προβάλλει ιδιαίτερα τις επαφές που ισχυρίζεται πως έχουν στελέχη του με υψηλόβαθμους Ισραηλινούς αξιωματούχους, τόσο στο Ισραήλ όσο και στη Βιέννη.
Ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές τις επαφές οι Ελεύθεροι είχαν δώσει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου του κόμματος για τις περσινές αυστριακές προεδρικές εκλογές, του υπαρχηγού του, Νόρμπερτ Χόφερ, ο οποίος τελικά ηττήθηκε στον επαναληπτικό τους γύρο στις 4 Δεκεμβρίου 2016, συγκεντρώνοντας ποσοστό 46,2% έναντι 53,8% του νικητή υποψηφιου των Οικολογων και νέου πλέον ομοσπονδιακού προέδρου της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.
Νευρικότητα στο Κόμμα των Ελευθέρων είχε προκαλέσει η κατηγορηματική απόρριψη από τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρόιβεν Ρίβλιν, σε σχετική επιστολή του προς την Ισραηλιτική Θρησκευτική Κοινότητα στην Αυστρία, «οποιωνδήποτε επίσημων επαφών Ισραηλινών εκπροσώπων με ακροδεξιά και εθνικιστικά κόμματα, των οποίων την υποστήριξη ο ίδιος ποτέ δεν πρόκειται να ανεχθεί».
Ο Ισραηλινός πρόεδρος είχε τοποθετηθεί σαφέστατα, όπως σημείωνε, «εναντίον ακροδεξιών κομμάτων και ομάδων που έχουν αντισημιτικό παρελθόν, αρνούνται το Ολοκαύτωμα, επιδιώκουν περιορισμούς στις θρησκευτικές πρακτικές και προωθούν το μίσος και την μισαλλοδοξία».
Σε ανακοίνωσή του, εκπρόσωπος του Κόμματος των Ελευθέρων στη Βιέννη, ισχυριζόμενος πως το κόμμα του δεν είναι ούτε ακροδεξιό , ούτε ρατσιστικό και πολύ περισσότερο δεν είναι αντισημιτικό, είχε τότε επισημάνει πως οι Ελεύθεροι έχουν ήδη από καιρό διαχειριστεί την ιστορία τους και πως στην εν λόγω επιστολή ο Ισραηλινός πρόεδρος δεν μπορεί να εννοούσε το κόμμα τους.
Μόνο που, όπως αναφερόταν από το περιβάλλον της Ισραηλιτικής Θρησκευτικής Κοινότητας, η επιστολή του Ρόιβεν Ρίβλιν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό τους αίτημα να αποσαφηνιστούν οι διασυνδέσεις Ισραηλινών πολιτικών με "ακροδεξιά, εθνικιστικά και δεξιά λαϊκιστικά" κόμματα και συγκεκριμένα με το Κόμμα των Ελευθέρων.
Ήδη πέρσι, στα μέσα Απριλίου και κατά την επίσκεψη του αρχηγού των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε στο Ισραήλ, το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών είχε διαμηνύσει κατηγορηματικά πως «δεν προσκαλέσαμε τον Στράχε και δεν έχουμε διάλογο μαζί του», επισημαίνοντας πως ο Στράχε έφθασε "ιδιωτικά" στο Ισραήλ και πως το ίδιο το υπουργείο Εξωτερικών και το κράτος του Ισραήλ, δεν διατηρούν καμία επαφή με τον αρχηγό του Κόμματος των Ελευθέρων.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, ο Στράχε ενδιαφέρεται προφανώς για μία βελτίωση των σχέσεων με το Ισραήλ, ούτως ώστε να καταστήσει "κοινωνικά ανεκτό" το κόμμα του, ενόψει μίας πιθανής μελλοντικής συμμετοχής του στην αυστριακή κυβέρνηση, ωστόσο για το Ισραήλ δεν υπάρχει κανένας λόγος για μία αλλαγή της στάσης του απέναντι στο Κόμμα των Ελευθέρων.
Ο Ισραηλινός εκπρόσωπος είχε επιβεβαιώσει πως συνεχίζεται να απαγορεύεται σε Ισραηλινούς διπλωμάτες στη Βιέννη να έχουν επαφές με τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και το κόμμα του, κάτι που ισχύει από την εποχή του διαβόητου προκατόχου του Στράχε στην αρχηγία των Ελευθέρων, του Γεργκ Χάιντερ και των πρωτοφανών αντισημιτικών φραστικών επιθέσεων του.
Σύμφωνα με τον Ισραηλινό εκπρόσωπο, σε περίπτωση κυβερνητικής συμμετοχής του Στράχε, το Ισραήλ θα πρέπει να εξετάσει εκ νέου την έως τώρα στάση του, κάτι που, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, ισχύει και για την Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, όπως και για άλλους ακροδεξιούς πολιτικούς στην Ευρώπη με τους οποίους Ισραηλινοί διπλωμάτες αποφεύγουν τις επαφές.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή του Κόμματος των Ελευθέρων υπό τον διαβόητο τότε αρχηγό του, τον Γεργκ Χάιντερ - τον προκάτοχο του Στράχε - στην κυβέρνηση συνασπισμού με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Βόλφγκανγκ Σιούσελ, την περίοδο 2000-2006, το Ισραήλ είχε αποσύρει επί πέντε ολόκληρα χρόνια τον πρέσβη του από την Αυστρία.
Εναντίον εκείνης της κυβέρνησης του Βόλφγκανγκ Σιούσελ, της πλέον αμφιλεγόμενης στην αυστριακή μεταπολεμική ιστορία, οι υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν επιβάλει πολύμηνες κυρώσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο κινδυνεύει να τεθεί εκτός ελέγχου»
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017, 14:46
Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο κινδυνεύει να γίνει ανεξέλεγκτη, προειδοποίησε σήμερα ο Πώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Ο Λαβρόφ έκανε την παραπάνω δήλωση κατά την τριμερή συνάντηση ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας στο Νέο Δελχί.
Η Μόσχα ελπίζει στην ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας της κοινοπραξίας μεταξύ Ρωσίας-Ινδίας-Κίνας (RIC) κυρίως σε θέματα που αφορούν την προώθηση κοινών θέσεων για την περιφερειακή ασφάλεια, είπε ο ίδιος, τονίζοντας ότι στους κόλπους της κοινοπραξίας έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ονδούρα: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις εναντίον της επανεκλογής του Χουάν Ορλάντο Ερνάντες
 Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017, 08:49
Η αντιπολίτευση της Ονδούρας κάλεσε σε νέες κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς δρόμων σήμερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επανεκλογή του προέδρου Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, ενώ χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν εδώ και μέρες καταγγέλλοντας την «κλοπή» που διαπράχθηκε κατ' αυτούς στις εκλογές της 26ης Νοεμβρίου.
Φωνάζοντας «Έξω ο ΧΟΕ» (σ.σ.: τα αρχικά του ονόματος του προέδρου Xoυαν Ορλαντο Ερναντεζ), χιλιάδες υποστηρικτές του κεντροαριστερού υποψήφιου Σαλβαδόρ Νασράλα διαδήλωσαν την Κυριακή διανύοντας τρία χιλιόμετρα στο κέντρο της πρωτεύουσας, ώσπου να συγκεντρωθούν μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεγκουσιγκάλπα.
Η επιτετραμμένη των ΗΠΑ Χάιντε Φούλτον «έδωσε την έγκρισή της στην απάτη του Ανώτατου Εκλογοδικείου» (Tribunal Supremo Electoral, TSE: η εκλογική επιτροπή της Ονδούρας), κατήγγειλε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χουάν Μπαραόνα, ηγετικό στέλεχος του κόμματος του Νασράλα, της Συμμαχίας της Αντιπολίτευσης Εναντίον της Δικτατορίας. Την δικτατορια του Ερναντεζ κατηγγειλε και το Φιλελευθερο Κομμα καθως και τη μεγαλης εκτασης νοθεια που εγινε.
Η Αμερικανίδα επιτετραμμένη «είπε ότι οι εκλογές ήταν διαφανείς, ενώ διαπράχθηκε τεράστια νοθεία», συμπλήρωσε ο Μπαραόνα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.
Νωρίτερα την Κυριακή, το TSE επιβεβαίωσε το οριακό προβάδισμα του 49χρονου Ερνάντες επί του 64χρονου Νασράλα, έπειτα από την ανακαταμέτρηση ενός μέρους των ψηφοδελτίων.
Ο πρόεδρος της επιτροπής Νταβίντ Ματαμόρος δήλωσε ότι το «αποτέλεσμα συμμορφώνεται» προς εκείνο που είχε ήδη καταγραφεί κι έδινε στον Ερνάντες οριακό προβάδισμα 1,6%, έπειτα από την ανακαταμέτρηση από την Πέμπτη των ψηφοδελτίων που περιείχαν 4.753 κάλπες μετά την αμφισβήτηση της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με το αλητικο TSE, που στηριζει τη νοθεια, το αποτέλεσμα της μερικής ανακαταμέτρησης έδειξε ότι ο Ερνάντες συγκέντρωσε την πλειοψηφια. Συμφωνα με τα αποτελεσματα που δινει το ιδιο το αλητικο TSE, ο Ερναντες του Εθνικου Κομματος παιρνει 42,98%, ο Σαλβαδορ Νασραλα παιρνει 41,38%, και ο Λουις Ορλαντο Ζελαγια του Φιλελευθερου κομματος παιρνει 14,73%.
«Διαδηλώνω για να υπερασπιστώ το δικαίωμά μου η ψήφος μου να γίνεται σεβαστή, εγώ επιλέγω, όχι αυτοί που διοικούσανε πάντα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αντόνια Βάσκες, μια καταστηματάρχισσα 51 ετών, η οποία συμμετείχε στη διαδήλωση εναντίον της επανεκλογής του δεξιού προέδρου.
«Ο λαός είπε όχι στην επανεκλογή» του, αλλά ο πρόεδρος θέλει να δώσει «κακό παράδειγμα», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο Ερνάντες δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία «διά της βίας».
Η υποψηφιότητα του αρχηγού του Κράτους αμφισβητήθηκε έντονα, αφού το Σύνταγμα της Ονδούρας απαγορεύει την επανεκλογή ενός προέδρου εν ενεργεία. Ο Ερνάντες μπόρεσε να θέσει υποψηφιότητα χάρη σε μια απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου του 2015.
Η πολεμική κλιμακώθηκε, αφού τα πρώτα μερικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το TSE έδιναν πέντε εκατοστιαίες μονάδες προβάδισμα στον Νασράλα, τηλεοπτικό παρουσιαστή και νέο στην πολιτική, πριν η τάση αντιστραφεί, έπειτα από τη διακοπή της καταμέτρησης κι εν μέσω προβλημάτων στους υπολογιστές της εκλογικής επιτροπής.
Ο Νασράλα «κέρδισε», αλλά ο Ερνάντες «είναι ένας διεφθαρμένος που διοικεί όλους τους θεσμούς και θέλει να κλέψει την εκλογική νίκη», κατήγγειλε ένας άλλος διαδηλωτής, ο Χοσέ Πινέδα, υποδηματοποιός 75 χρόνων.
Το κόμμα του Νασράλα, το οποίο αξιώνει να υπάρξει πλήρης ανακαταμέτρηση των ψήφων, κατέθεσε την Παρασκευή προσφυγή ζητώντας να ακυρωθούν οι εκλογές.
Υποστηρικτές και των δύο στρατοπέδων κατέβηκαν στους δρόμους τις τελευταίες μέρες υποστηρίζοντας πως νίκησαν, επιτείνοντας τη σύγχυση.
Μια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Μεξικό την Παρασκευή επιρρίπτει στις Αρχές την ευθύνη για 14 θανάτους στις διαδηλώσεις, μολονότι οι Αρχές της Ονδούρας δεν παραδέχονται παρά μόνο τρεις, αυτόν μιας 19χρονης γυναίκας και εκείνους δύο αστυνομικών.
Η Έρικα Γκεβάρα, επικεφαλής της διεύθυνσης της Αμνηστίας για την αμερικανική ήπειρο, έκανε λόγο για «μια σειρά κατάφωρων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τη μετεκλογική περίοδο» και «υπέρμετρη χρήση βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας, ειδικά τη χωροφυλακή» με τη χρήση πυροβόλων όπλων εναντίον διαδηλωτών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο δηλώνει ότι το κόμμα του θριάμβευσε στις δημοτικές εκλογές
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017, 06:32
Για «μεγάλη νίκη» της παράταξής του, του σοσιαλιστικού κόμματος (PSUV), στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, από τις οποίες απείχαν τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο την Κυριακή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
«Κερδίσαμε σε περισσότερους από 300 δήμους της χώρας, από τους 335» έναντι 242 που έλεγχε ήδη το PSUV, δήλωσε ο σοσιαλιστής πρόεδρος στη διάρκεια συγκέντρωσης στο Καράκας, μετά τις τοπικές εκλογές.
Λίγο νωρίτερα, το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (Consejo Nacional Electoral - CNE) είχε ανακηρύξει τους τσαβίστας, από το όνομα του εκλιπόντος πρώην προέδρου (1999-2013) Ούγκο Τσάβες, νικητές στις 20 από τις 23 πρωτεύουσες Πολιτειών. Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, η συμμετοχή στις εκλογές ανήλθε στο 47,32%.
Το κυβερνών κόμμα κέρδισε επίσης την ειδική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του κυβερνήτη της Πολιτείας Σούλια (δυτικά), αφού ο νικητής των εκλογών του Οκτωβρίου, που ανήκει στην αντιπολίτευση, αρνήθηκε να ορκιστεί ενώπιον της Συντακτικής Συνέλευσης. Αυτό αυξάνει σε 19 τις πολιτείες που ελέγχει το Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας.
Έξι μήνες μετά το κύμα διαδηλώσεων με κεντρικό αίτημα την παραίτησή του, που σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια με 125 νεκρούς και θορύβησε τη διεθνή κοινότητα, ο πρόεδρος Μαδούρο μοιάζει να ανακτά τον έλεγχο και να ενισχύει την ηγεμονία του στη χώρα.
Την Κυριακή ο Μαδούρο ανακοίνωσε ότι τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αποκλειστούν από τις προεδρικές εκλογές του 2018 λόγω της αποχής τους από τις τοπικές εκλογές.
«Κάθε κόμμα που δεν συμμετείχε σήμερα και προέτρεψε σε αποχή από τις εκλογές δεν μπορεί πλέον να συμμετάσχει» στις προεδρικές εκλογές, δήλωσε, σημειώνοντας ότι αυτό είναι απόφαση της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης, που συγκροτείται αποκλειστικά από υποστηρικτές του αρχηγού του κράτους.
Καταγγέλλοντας προσχηματικα «νοθεία», πριν γινουν καν οι εκλογες, αφου καταλαβαιναν ότι θα ηττηθουν πανηγυρικά εάν δοκιμασουν να κατελθουν, τα τρία ισχυρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους αυτά του Ενρίκε Καπρίλες, του Λεοπόλδο Λόπες και του Χένρι Ράμος Αγιούπ, αρνήθηκαν να κατεβάσουν υποψήφιους στις δημοτικές εκλογές.
Πλέον θα στερηθούν τη δυνατότητα συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές, που τυπικά είναι προγραμματισμένες για τον Δεκέμβριο του 2018, αλλά πολιτικοί αναλυτές αναμένουν ότι θα επισπευστούν και θα διεξαχθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε από τώρα για τις προεδρικές εκλογές» δήλωσε ο Μαδούρο, για τον οποίο οι δημοτικές εκλογές αποτελούσαν την τελευταία γενική πρόβα πριν από το κρίσιμο ραντεβού της επόμενης χρονιάς.
Ο αντιπρόεδρος Τάρεκ Ελ Αϊσάμι είχε ήδη ανακοινώσει ότι ο Μαδούρο, ο οποίος εξελέγη το 2013, θα διεκδικήσει νέα θητεία την επόμενη χρονιά, παρά τη χαμηλή δημοτικότητά του, εν μέσω της σοβαρής οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.
«Το μήνυμα είναι πολύ καθαρό, μέσω του δρόμου της ψήφου θέλουμε λύσεις για τη χώρα» είπε ο Μαδούρο.
Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη σε γενικά ήρεμη ατμόσφαιρα, όμως πολλά εκλογικά τμήματα ήταν σχεδόν έρημα, στο Καράκας όπως και σε άλλες πόλεις όπως το Σαν Κριστόμπαλ, στα σύνορα με την Κολομβία, όπως διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Για έναν «ηλίθιο» πόλεμο που αντίκειται στα συμφέροντα των εμπλεκόμενων χωρών μιλά ο ΓΓ του ΟΗΕ
 Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017, 03:35
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες χαρακτήρισε την Κυριακή «ηλίθιο» τον πόλεμο στην Υεμένη, μια ένοπλη σύρραξη η οποία, κατά την άποψή του, πλήττει τα συμφέροντα όλων των χωρών που έχουν εμπλακεί σε αυτή, ενώ ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα η παρέμβαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ να διευκολύνει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.
«Βρίσκω πως πρόκειται για έναν ηλίθιο πόλεμο, (...) που αντίκειται στα συμφέροντα της Σαουδικής Αραβίας και των (Ηνωμένων Αραβικών) Εμιράτων», δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
«Ακόμη κι από τη σκοπιά του Ιράν, δεν βλέπω (οποιοδήποτε) πλεονέκτημα διότι η Υεμένη είναι πολύ απομακρυσμένη για να έχει οποιαδήποτε ουσιαστική επιρροή στην περιοχή», πρόσθεσε ο Γκουτέρες.
Στη σύρραξη αναμετρώνται οι πατριωτες σιίτες αντάρτες Χούθι, που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και φέρονται να υποστηρίζονται από την Τεχεράνη, με προδοτικες δυνάμεις που στηριζουν τον διορισμενο από τους αποικιοκρατες δοσιλογο αληταρα δικτατορα-«πρόεδρο» όπως τον εχουν ονομασει οι αποικιοκρατες  Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, υπέρ των οποίου επενέβη στον πόλεμο τον Μάρτιο του 2015 η αποικιοκρατικη  στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση του Ριάντ.
Για τον Γκουτέρες, αυτός ο πόλεμος πάνω απ' όλα είναι «εναντίον των συμφερόντων του λαού της Υεμένης», ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με «τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο», κατά τον ΟΗΕ.
Δεκαεπτά εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα χρειάζονται βοήθεια σε τρόφιμα και από αυτούς τα επτά εκατομμύρια βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε την Τετάρτη τη αλητικη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία, το βασίλειο που αποτελεί έναν από τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, να επιτρέψει «αμέσως» την πρόσβαση των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων στην Υεμένη για να διανείμουν βοήθεια, καθώς η χώρα συνεχίζει να υφίσταται χερσαίο, ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό από τη συμμαχία.
«Τα πράγματα βελτιώνονται τις τελευταίες ημέρες και ελπίζω ο πρόεδρος Τραμπ να άσκησε πολλή πίεση πρόσφατα», σχολίασε ο ΓΓ του ΟΗΕ.
«Είναι παράλογη η συνέχιση αυτού του αποκλεισμού, ο οποίος αφορά ακόμη και τα αγαθά πρώτης ανάγκης για την επιβίωση του πληθυσμού σε πολλές περιοχές της Υεμένης», πρόσθεσε ο Γκουτέρες.
Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ ζητούν να κηρυχθεί ανθρωπιστική «κατάπαυση του πυρός» για να μπορέσουν να προσφέρουν βοήθεια στον πληθυσμό στην πρωτεύουσα Σαναά, η οποία σφυροκοπείται από αέρος από τα μαχητικά της αποικιοκρατικης συμμαχίας υπό σαουδαραβική διοίκηση.
Πιο μακροπρόθεσμα «χρειαζόμαστε μια πολιτική λύση», επισήμανε ο Γκουτέρες. «Η ελπίδα μου είναι ότι κάποια στιγμή θα καταστεί δυνατό να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία», συνέχισε και συμπλήρωσε «είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να συμβάλλω να δημιουργηθούν αυτές οι συνθήκες».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Οι μίζες των Γερμανών βύθισαν το υποβρύχιο
Στοιχεία-σοκ για το θρίλερ με το πλοίο-φάντασμα έφερε στο φως το ραδιόφωνο της Βαυαρίας
Λάδωσαν πολιτικούς, όπως και στη χώρα μας, για να παρουν τη δουλειά
Από θαύμα δεν πνίγηκαν και οι δικοί μας ναύτες, όταν μας πούλησαν για χρυσάφι τα πολεμικά που έγερναν
Σκάνδαλο διαφθοράς με την εμπλοκή εταιριών από το Βερολίνο (που εφάρμοσαν την τακτική της Siemens) κόστισε 44 ανθρώπινες ζωές!

Aπίστευτο και όμως γερμανικό: Το αργεντίνικο υποβρύχιο «San Juan», που εξαφανίστηκε στον νότιο Ειρηνικό παίρνοντας μαζί του 44 ζωές, το βύθισαν οι μίζες και η κακή συντήρηση από γερμανικές εταιρίες, που για να κάνουν... οικονομία και να βγάλουν περισσότερα κέρδη φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν ανταλλακτικά «μαϊμού» ή δεύτερης ποιότητας.
Εφόσον αποδειχτούν και το λάδωμα και η κακής ποιότητας συντήρηση, τότε θα μιλάμε για ακόμα μία υπόθεση-κόλαφος στα θεμέλια της γερμανικής βιομηχανίας. Από τα τέσσερα υποβρύχια που έγερναν (άγιο είχαν οι Ελληνες αξιωματικοί που δεν τα παραλάβαμε τότε και σώθηκε σαν από θαύμα η ζωή τους!) και για τα οποία χρειάστηκαν χρόνια ουσιαστικής αναβάθμισης, ως τη μίζα 7.000.000 ευρώ που φέρεται ότι πλήρωσε ο γίγαντας της πληροφορικής SAP για να κάνει δουλειές στη Νότιο Αφρική, η Γερμανία έχει χτίσει παράδοση στο μαύρο χρήμα (βλ. φυσικά και Siemens) και στα σκάνδαλα.
Ο Oscar Aguad, υπουργός Αμυνας της Αργεντινής, είχε ήδη υπαινιχθεί από τον περασμένο μήνα ότι πιθανόν να πρόκειται για περίπτωση διαφθοράς, κάτι για το οποίο τώρα υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις: Υστερα από έρευνα της δημόσιας βαυαρικής ραδιοφωνίας δύο γερμανικές εταιρίες, η Ferrostaal και η EnerSys-Hawker, φέρεται ότι έχουν δωροδοκήσει πολιτικούς (όπως κάνουν και στην Ελλάδα γερμανικές εταιρίες) για να κλείσουν το επικερδές συμβόλαιο της αλλαγής μπαταριών του υποβρυχίου που έγινε τελικά ο υγρός τάφος για 44 ανθρώπους.
Αυτή δεν είναι όμως η μοναδική ούτε η πιο σοβαρή κατηγορία: Κατά τις εργασίες από τις εταιρίες πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν ανταλλακτικά κακής ποιότητας. Πρόκειται ακριβώς γι' αυτά που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει την καταστροφή, διότι ο καπετάνιος του υποβρυχίου διαβίβασε μέσω ασυρμάτου ότι υπήρχε πυρκαγιά στον χώρο των μπαταριών της πλώρης.
Ειδικότερα, το «San Juan», που κατασκευάστηκε σε γερμανικό ναυπηγείο το 1983 από μία τότε θυγατρική της ThyssenKrupp, αναβαθμίστηκε το 2011, ώστε να πάρει άλλα 30 χρόνια ζωής. Στις εργασίες που έγιναν περιλαμβανόταν η αντικατάσταση 964 μπαταριών. Η Ferrostaal και η EnerSys-Hawker κέρδισαν το συμβόλαιο ύψους 5.100.000 ευρώ για να πραγματοποιήσουν την εν λόγω εργασία, αφού είχαν πρώτα λαδώσει τους αρμοδίους.
Ηδη το 2010 υπήρχε η υποψία ότι έχουν γίνει παρατυπίες. Κατατέθηκε μάλιστα αγωγή, αλλά οι κατηγορίες δεν ερευνήθηκαν, πιθανόν διότι οι ανακριτές προσεγγίστηκαν από συμφέροντα. «Ολες οι υποψίες οδηγούν στην υπόθεση ότι πρόκειται για περίπτωση διαφθοράς» είπε στη βαυαρική ραδιοφωνία ο κ. Aguad. Εκπρόσωπος της εταιρίας Ferrostaal απέρριψε κάθε ευθύνη, ενώ η εταιρία EnerSys-Hawker, η οποία προμήθευσε τις μπαταρίες, δεν έχει μέχρι στιγμής προβεί σε ανακοίνωση.
Πάντως, για να συγκεντρωθούν επαρκείς αποδείξεις θα πρέπει να βρεθούν τα συντρίμμια του υποβρυχίου, τα οποία αναζητούν εμπειρογνώμονες από 13 χώρες, ενώ δραστηριοποιούνται για τον σκοπό αυτό στην περιοχή του ναυαγίου αεροπλάνα, πλοία, αμερικανικά υποβρύχια και το ναυτικό, αλλά και ένα ρωσικό υποβρύχιο ρομπότ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στήριξη στις ελληνικές θέσεις έναντι της Τουρκίας και από τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ
Χθες στο ίδιο μήκος κύματος με την ελληνικη κυβερνηση κινήθηκε και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.
Οπως είπε, «η αναθεώρηση μιας διεθνούς συνθήκης δεν θεωρώ ότι θα ήταν εποικοδομητική για τα Βαλκάνια». Ειδικά κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός απάντησε: «Τι θα πρέπει να γίνει; Να συζητήσουμε ξανά την Ιστορία; Να επιστρέψουμε στο παρελθόν; Τότε θα πρέπει να εξαφανιστούμε. Δεν θα μπορέσουμε να συνυπάρξουμε».
Την ελπίδα «να είναι το 2018 έτος ορόσημο στην επίλυση του ονοματολογικού» στο Σκοπιανό εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τετραμερή σύνοδο Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας, που έλαβε χώρα στο Βελιγράδι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ζήτω η πατρίδα (...) ζήτω η επαναστατική, πατριωτική, αντι-ιμπεριαλιστική Βενεζουέλα...»! Το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας PSUV κέρδισε 300 δήμους στη χώρα!
Πλατεία Μπολίβαρ, Καράκας. Ο αρχηγός του κράτους και της κυβέρνησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο Μόρος, δήλωσε ότι η Μπολιβαριανή Επανάσταση κέρδισε 300 δημαρχίες στη χώρα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE).
Μια ανακοίνωση που... εξέδωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας από την Πλατεία Μπολίβαρ της πρωτεύουσας της χώρας, αργά το βράδυ της Κυριακής, μετά το πρώτο δελτίο αποτελεσμάτων του κύριου φορέα των εκλογών της 10ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας PSUV πήρε πάνω από το 47% των ψήφων που ισοδυναμεί με περισσότερες από 9 εκατομμύρια 340 χιλιάδες ψήφους υπέρ, ένα ποσοστό ρεκόρ για δημοτικές εκλογές.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος τόνισε ότι «Εδώ στην πλατεία Μπολίβαρ στο Καράκας, που υπάρχει με το πέρασμα των χρόνων (...) που έχει δει πολλές γενιές να αναζητούν το μονοπάτι που κερδίσαμε πριν από 19 χρόνια με τη νίκη του Τσάβες, εδώ είναι το ίδιο μέρος όπου το κόκκινο κόμμα πανηγυρίζει τη νίκη στην πολιτεία Zulia, όπου ο Ομάρ Πριέτο εξελέγη κυβερνήτης της Zulia με το 57% των καταμετρημένων ψήφων, «μπορώ να πω ότι από τις 23 κυβερνήσεις έχουμε κερδίσει τις 19».
Προηγουμένως, ο Πρόεδρος Μαδούρο θέλοντας να συγχαρεί το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, δήλωσε: «Συγχαίρω εκ μέρους όλων στη χώρα μας το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, την πρόεδρο Tibisay Lucena. Πρόκειται για ένα υποδειγματικό Εθνικό Συμβούλιο (...) ένα Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο και ένα εκλογικό σύστημα του ΧΧΙ αιώνα».
Ομοίως, ο ίδιος χαιρέτησε τις Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις (FANB) για την εξαιρετική εκτέλεση των εργασιών που πραγματοποιούνται σε κάθε μία από τις γωνιές της χώρας για την αποτελεσματική διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών του 2017.
«Ζήτω η πατρίδα (...) ζήτω η επαναστατική, πατριωτική, αντι-ιμπεριαλιστική Βενεζουέλα ...! Πρέπει να το φωνάξουμε στον κόσμο, να φωνάξουμε το σύνθημα του λαού – σήμερα- , 158 χρόνια από την νίκη του Ezequiel Zamora, έχουμε καταφέρει μια μεγάλη νίκη στις δημοτικές εκλογές», κατέληξε ο πρόεδρος.
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2017/12/psuv-300.html#more



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και η φλόγα της Αντίστασης εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο
Σαν μέρος της προσπάθειας για την εξωτερίκευση του αγώνα που διεξάγει η Αριστερή πτέρυγα της Παλαιστινιακής Αντίστασης, με την υποστήριξη και την ενίσχυση του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων με κάθε τρόπο, υπογράφει την αφίσα του Δικτύου Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων “SAMIDOUN” για τους εορτασμούς για τα 50 χρόνια του PFLP. Ενώνουμε τις φωνές μας και την αλληλεγγύη μας, με συλλογικότητες και οργανώσεις από όλον τον κόσμο που παλεύουν για την δικαιοσύνη στην περιοχή. Δικαιοσύνη που περνάει μέσα από την στήριξη στην Παλαιστινιακή αντίσταση και στην Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
Τιμάμε τους ηγέτες του Λαϊκού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Τον Τζορτζ Χαμπάς, τον Γασσάν Καναφάνι, την Λέιλα Χάλεντ και τον Άχμαντ Σαντάατ. Παράλληλα τιμούμε όλους τους Παλαιστίνιους αγωνιστές που ενισχύουν το Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και που συνεχίζουν να αγωνίζονται κατά του κατακτητή για την απελευθέρωση της πατρίδας τους.
50 χρόνια Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και ο αγώνας συνεχίζεται!
•Λευτεριά στον Άχμαντ Σαντάατ
•Λευτεριά στον Τζορτζ Αμπντάλλα
•Λευτεριά σε όλους τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους
•Δικαίωμα στην επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων
•Στήριξη τώρα στη Παλαιστινιακή Αντίσταση!
ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν στη Συρία! Υποσχέθηκα να σε επισκεφθώ και  ήρθα!
Τα λόγια του προέδρου Πούτιν μόλις έφθασε στη   Λαττάκια  κι αγκαλιάστηκε με τον πρόεδρο Άσαντ!
Δήλωση Πούτιν στα ΜΜΕ: Εάν οι τρομοκράτες προσπαθήσουν να επιστρέψουν στη Συρία ξανά, η Ρωσία θα τους χτυπήσει όπως δεν έχουν ξαναδεί ποτέ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμάς δεν μας εκπλήσει καθόλου ο ηγέτης της ιταλικής  ακροδεξιάς Λεγκας του Βορρα!
Matteo Salvini: "Είναι ανάγκη διατηρηθεί και να υπερασπιστεί το Δικαίωμα του Ισραήλ στην ύπαρξη. Η Μοναδική δημοκρατία στη Μέση Ανατολή που πολεμάει καθημερινά την ισλαμική τρομοκρατία".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για 501 ευρώ, το κράτος έχει δικαίωμα να σου κατασχέσει το σπίτι.
Για 50 ευρώ, έχει δικαίωμα να σου κατασχέσει, με συνεργό την Τράπεζα, το ποσό, από τον Τραπεζικό σου λογαριασμό.
Τραπεζίτες-κράτος-δανειστές, σε αγαστή συνεργασία, κάνουν βουτιά στις τσέπες των πιο φτωχών εισοδημάτων, αφού ένα πεντακοσάρικο, δεν το χρωστάει ο Βαρδινογιάννης, για να τα φυγαδεύσουν στο εξωτερικό και να... ανακεφαλαιοποιήσουν τα χρηματοπιστωτικά λαμόγια.
Σου κολλάνε και τη ρετσινιά του κακοπληρωτή, σε οδηγούν στην τρέλα και στην αυτοκτονία, κάθε φορά, που παίρνεις, στα χέρια σου τα ραβασάκια της εφορίας και όπως η οργανωμένη Μαφία, σου αφαιρούν το κεραμίδι σου, χωρίς καν να το γνωρίζεις.
Ποιοί είναι, λοιπόν, αυτοί που τα ψήφισαν όλα αυτά;;
-Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης: Στο διάστημα 2007-2015 δανείστηκε με τη σύζυγό του, 211.000 ευρώ. Σήμερα χρωστάει τα 211.000+ 7.000 πάνω,(218.534).
Χρωστάει επίσης, 30.000 ευρώ στην εφορία.
-Ελενα Κουντουρά, η υπουργός του "ευτυχώς δε τρώμε πια απ΄τα σκουπίδια". Τρία δάνει 798.697 ευρώ. Σήμερα χρωστάει 854.675.
-Τάσος Πετρόπουλος, υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, που έχει γονατίσει τους συνταξιούχους. Πήρε τρία δάνεια, 970.000 και σήμερα χρωστάει 787.991. Να του δώσουμε καμια σύνταξη χηρείας, να ξοφλήσει, ο κακομοίρης!
-Τέρενς Κουϊκ, υφυπουργός εξωτερικών, δέκα δάνεια ύψους 1.144.904. Σήμερα οφείλει 870.531 ευρώ.
-Μαρία Σπυράκη ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ: Εντεκα δάνεια 792.000. Σήμερα οφείλει 713.318.
-Ολγα Γεροβασίλη: Πέντε δάνεια μαζί με τον σύζυγο της 661.597 ευρώ και σήμερα χρωστάει 572.688.
-Αδωνης Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος ΝΔ. Πήρε τρία δάνεια, το 2007, 629.999. Οφείλει 623.092 ευρώ,
-Παύλος Χαϊκάλης, υφυπουργός Εργασίας το 2015! Εχει πάρει τέσσερα δάνεια, ύψους 1.043.460 ευρώ και οφείλει 951.101 ευρώ. Και παρά τις οφειλές του, το 2015 του χορηγήθηκε νέο δάνειο.
-Η Τασία Χριστοδουλοπούλου πήρε δάνειο 118.249 και χρωστάει 96.778 ευρώ. Δεν έχει πληρώσει, ούτε το Ταμείο Νομικών.
-Θέμης Μουμουλίδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Εχει τρία δάνεια ύψους 328.892 ευρώ και οφείλει 577.284 (σχεδόν τα διπλάσια!).
Σύμφωνα με το πόθεν έσχες του το εισόδημα του, δεν ξεπερνά τις 23.000 ευρώ!!!
Για να μην αναφέρουμε και τα άτοκα δάνεια και αγύριστα, που παίρνουν οι βουλευτές, απ΄τη Βουλή!!!
Ας ξεκινήσουν, απ΄αυτούς τους "σωτήρες" μας, οι κατασχέσεις και οι ποινές στις Τράπεζες, που χορηγούν δάνεια, πάνω σε άλλα ανεξόφλητα και μετά ας πάνε να βουτήξουν το σπίτι του φουκαρά!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι ο αμερικανοσιωνιστής Ερντογάν:
7 Δεκέμβρη 2017!
Το Ισραήλ υπογράφει συμφωνία αξίας 18,6 εκατ ευρώ με την Τουρκία, εν μέσω πολιτικής αναταραχής

Το Ισραήλ έχει υπογράψει μια συμφωνία αξίας περίπου 18,6 εκατ ευρώ με την Τουρκία Anadolu Isuzu, μια κοινή αυτοκινητοβιομηχανία επιχείρηση κατασκευής μεταξύ του Ομίλου Anadolu της Τουρκίας και της Ιαπωνίας Isuzu Motors, για να αγοράσει τα λεωφορεία, η πλατφόρμα δημοσιοποίησης πληροφοριών (ΚΑΠ), δήλωσε την 6η Δεκεμβρίου
«Μια συμφωνία για να κάνει μια παράδοση αξίας 18,6 εκατ ευρώ έχει υπογραφεί με τον Ισραηλινό διανομέα μας Καθολική φορτηγά Ισραήλ Ltd., η εταιρεία που κέρδισε το προσφορά» KAP είπε σε μια δήλωση.
«Η υποβολή της παράδοσης αναφέρεται το παρόν έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2018, και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2019», πρόσθεσε.
Anadolu Isuzu παράγει 25 διαφορετικά μοντέλα μέσα σε πέντε τμήματα στην Τουρκία. Ενώ το μεγαλύτερο κεφάλαιο γλιτώσει την midibus, που θέτει σε κίνδυνο το ένα τέταρτο του μεριδίου της παραγωγής, το D-Max pick-up ακολουθεί με 12 τοις εκατό.
Anadolu Isuzu έχει σήμερα 823 εργαζόμενους. των εσόδων της το 2016 ήταν 830 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.
Το 2016, συνολικά 5.240 οχήματα παρήχθησαν, εκ των οποίων 666 είχαν εξαχθεί, από την εταιρεία που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κροκοδείλια τα δάκρυα Ερντογάν για την Ιερουσαλήμ! ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Το έγγραφο που υπεγράφη από την Τουρκία του Ερντογάν και αναφέρεται στην Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κατοχικού καθεστώτος!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γι' αυτούς που θεώρησαν ότι στις ΗΠΑ ο Μπέρναρντ «Μπέρνι» Σάντερς είναι "αριστερός"!
Ο Bernie Sanders μαζί με άλλους 90 γερουσιαστές ψήφισαν ομόφωνα για να μετακινήσουν την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ τον Ιούνιο του Σιωνισμού ...
Πρόκειται γι' αυτούς που τον θεωρούσαν κάτι διαφορετικό από την Κλίντον...