Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Κυριακη 10 Δεκεμβριου 2017


Δεν καταλαβαίνουν Χριστό, λέμε!
Ναι! Οι σεισμοπαθείς καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για τα γκρεμισμένα σπίτια τους!
Πόσο περισσότερο κοινωνικά ανάλγητη θα αποδειχτεί η παρέα των πλουσιόπαιδων που κυβερνάει αυτό τον τόπο;

Λέσβος: Υποχρεώνουν τους σεισμοπαθείς να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ!
Να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2017 καλούνται οι άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους, καθώς μεθαύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου λήγει η περίοδος της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην οποία είχε υπαχθεί η Λέσβος αμέσως μετά τον σεισμό της 12ης Ιουνίου.
Στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, λίγες μέρες μετά το σεισμό στην Κω, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είχε ανακοινώσει την πρόθεση της κυβέρνησης να απαλλάξει τους σεισμόπληκτους της Λέσβου και της Κω για τα έτη 2017 και 2018 από τον ΕΝΦΙΑ. Στις 5 Σεπτεμβρίου είχε γίνει γνωστό από τον συντονιστή για τα θέματα σεισμού Βασίλη Τεντόμα ότι «από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) γίνεται η σχετική προετοιμασία του ηλεκτρονικού συστήματος, ώστε να δέχεται τις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ βάσει των δικαιολογητικών (που και αυτά θα καθοριστούν με σχετική εγκύκλιο) που θα προσκομίζουν στη ΔΟΥ Λέσβου οι ιδιοκτήτες σεισμόπληκτων κτιρίων».
Ο χρόνος όμως πέρασε, οι ρυθμίσεις αυτές δεν πέρασαν μέσα στο σύστημα taxis και μόλις χθες οι σεισμόπληκτοι έμαθαν ότι την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρώσουν τις τρεις πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και για τα «κόκκινα» και τα «κίτρινα» σπίτια τους. Δηλαδή και για αυτά που έχουν πέσει ή είναι ακατοίκητα λόγω ζημιών.
Απαντώντας στους κατοίκους της Βρίσας σε τοπική ιστοσελίδα, ο κ. Βασίλης Τεντόμας επανήλθε επισημαίνοντας ότι «θα πληρωθεί τώρα ο ΕΝΦΙΑ όπως υπάρχει στο σύστημα προ σεισμού και θα γίνει μετά συμψηφισμός με επόμενες οφειλές».
Ο πρόεδρος του συλλόγου σεισμοπαθών Νίκος Γκουγκούλιος, μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, επισήμανε ότι «οι Βρισαγώτες είναι ανάστατοι με αυτή την εξέλιξη. Μας είχαν καθησυχάσει ότι το σύστημα θα ενημερωθεί και οι πληγέντες θα απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ. Ποιος σήμερα έχει περισσευούμενα χρήματα να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ και να περιμένει το δημόσιο να του τα επιστρέψει; Ο σύλλογος τη Δευτέρα θα απευθυνθεί στο συνήγορο του πολίτη γιατί πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε όσα δικαιούνται οι σεισμόπληκτοι».
Σημειώνεται εδώ ότι από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είχε υποβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα αίτημα παράτασης των φορολογικών υποχρεώσεων των κατοίκων της Λέσβου και πέραν του εξαμήνου, κάτι που απερρίφθη από το αρμόδιο υπουργείο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ "ΠΑΓΩΣΕ"...
Κάτω από φωτογραφία μιας γιαγιάς άστεγης.
Περνώ δυο τρεις φορές την εβδομάδα από εκείνο το σημείο τα τελευταία χρόνια, 10-11 το βράδυ περίπου. Δεν είναι η οδός Σόλωνος, είναι η Καποδιστρίου. Πάντα ήταν εκεί. Κουκουλωμένη με τις κουβέρτες της, χειμώνα καλοκαίρι.
Κάποιες φορές που το φανάρι με έπιανε στο συγκεκριμένο σημείο, την παρατηρούσα με προσοχή. Έβλεπα ότι ήταν καθαρή, μάλιστα κάποιες φορές παρατηρούσα ότι είχε βάψει τα μαλλιά της και τα νύχια. Ναι, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες ο άνθρωπος παλεύει για την αξιοπρέπειά του.
Ένα από αυτά τα βράδια, πριν μια βδομάδα, η Γιαγιούλα δεν ήταν εκεί. Στη θέση της ήταν κάποια λουλουδάκια και μερικά κεριά, που μάλλον τα άφησαν οι πόρνες που κάνουν πιάτσα παραπάνω και τα πρεζόνια της περιοχής. Κατέβηκα να ρωτήσω τι έγινε. Μου είπαν, «πάγωσε», έτσι απλά...

Σχολιο.- Γύρω στα 400 άτομα, άστεγοι, στο Δήμο της Αθήνας, κοιμούνται έξω, χωρίς καμμιά φροντίδα, χώρια αυτοί που μένουν σε ακατοίκητα σπίτια, χωρίς θέρμανση. Η χθεσινή νυχτερινή μου βόλτα σε Ψυρρή, Ερμού, μου έφερε μεγάλη στεναχώρια με τους άστεγους στα στενά.. περίμενε κανείς πολλά κάποτε .. από την κυβέρνηση..
Σχολιο.- Επίτηδες υπάρχουν εκεί στο δρόμο άστεγοι, για να φοβόμαστε.
Σχολιο.- Πέρα από την ευθύνη των κυβερνήσεων (που συμφωνώ) βλέπω κάτι απίθανες ανακοινώσεις εδώ μέσα.... είδα πριν σωματείο νοσοκομείου να ζητάει περισσότερους σεκιουριτάδες για την απομάκρυνση των άστεγων που κοιμούνται σε αυτό.... Λες και έχουν αξία μονο οι εργαζόμενοι και το σωματείο δεν πρέπει να δείξει την συμπαράσταση, αλληλεγγύη του σε αυτούς που έμειναν χωρίς δουλειά και χωρίς σπίτι! το σωματείο αχεπα
Σχολιο.- Βρε παιδί μου δεν είχε δικαίωμα να είναι σε δημοσιο γηροκομείο;
Σχολιο.- Μα και τα δημόσια γηροκομεία ζητάνε χρήματα, συνήθως δέχονται ένα ποσοστό γύρω στο 30% απόρων, οι υπόλοιποι καταβάλλουν τις συντάξεις τους..
Σχολιο.- Πριν μια βδομαδα σαβατοβραδο εκανα και εγω την βολτα μου στο μοναστηρακι.και με μεγαλη μου λυπη ειδα τους αστεγους να κοιμουνται στο πεζοδρομιο διπλα απο τα στολισμενα κτηρια.στο ετος 2017 να υπαρχουν ανθρωποι να κοιμουνται στο πεζοδρομιο.πολυ λυπηρο
Σχολιο.-  Και όμως υπάρχουν και θα αυξηθούν. Αφού δεν λειτουργεί κράτος πρόνοιας ούτε δομές φιλοξενίας. 7 η ώρα το πρωϊ είναι εκεί ακόμα και κάτω από την πλατεία Συντάγματος και δεν ήταν πρωϊνοί επισκέπτες..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ευρωβουλή έδωσε το φετινό Βραβείο Ζαχάρωφ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Λίγες μέρες αφότου επιβλήθηκε εμπάργκο από την Ε.Ε. με την ψήφο και της Ελλάδας.
Είμαι απολύτως βέβαιος πως αν υπήρχε Ε.Ε. το 1936 θα βράβευε την αντιπολίτευση της Ισπανίας. Τη Φάλαγγα και τον Φράνκο. Κι  θα συμμετείχε στον αποκλεισμό της δημοκρατικής Ισπανίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πύργος του Τάτλιν (Μνημείο της Τρίτης Διεθνούς) μπορεί να μη στήθηκε τελικά στη Μόσχα, στήθηκε όμως 98 χρόνια αργότερα στα Γιάννενα, αντί χριστουγεννιάτικου δέντρου!
Ρώσικη πρωτοπορία και επαναστατικά οράματα, παρελθόν, παρόν και μέλλον και τα ιδεολογικά μας.
Κι ας φωνάζουν όσοι ενοχλήθηκαν γιατί δεν έχει τίποτα από την παράδοση. Μα, στόλιζαν οι προγιαγιάδες στα Γιάννενα χριστουγεννιάτικο δέντρο;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φασίστες, στις τρύπες σας και οι εξυπναδούλες κομμένες!
Η δική μου αντίθεση στα εγκλήματα του κράτους - τρομοκράτη, του Ισραήλ, σε καμιά περίπτωση δεν θέτει σε αμφισβήτηση τη μεγαλύτερη γενοκτονία της πανανθρώπινης ιστορίας. Το Ολοκαύτωμα. Την εξόντωση έξι εκατομμυρίων Εβραίων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Όπως η αντίθεσή μου στα εγκλήματα του τουρκικού κράτους, στην εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, εκατομμυρίων Αρμενίων, στη μεθοδευμένη σφαγή του κουρδικού λαού και στον Αττίλα του 1974, δεν θα με κάνει, σε καμιά περίπτωση, να αναγνωρίσω τον ελληνικό επεκτατισμό στη Μικρά Ασία με όσα τραγικά επέφερε σε Έλληνες και Τούρκους, ή να συμφιλιωθώ με τους δολοφόνους της ΕΟΚΑ Β΄.
Ο δικός μου πατριωτισμός καθορίζεται από τον διεθνιστικό στίχο του ελασίτικου τραγουδιού, "θέλουμε λεύτερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά".
Στις τρύπες σας, λοιπόν!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΕΠΑΜ και οι ΕΠΑΜΙΤΕΣ δεν ειναι τιποτα γκουρου-σωτηρες/μαγοι που θα σε σωσουν.
ειναι η φωνη της ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΟΥ.
ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Η Φάταχ καλεί σε συνέχιση των διαδηλώσεων
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017, 06:40
Η Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε τους Παλαιστίνιους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους κατά της απόφασης των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες Σάββατο το βράδυ έπειτα από τρεις ημέρες βίαιων επεισοδίων στη διάρκεια των οποίων τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, η Φάταχ ζητεί «να συνεχιστεί η σύγκρουση και να επεκταθεί σε όλα τα σημεία που είναι παρών ο ισραηλινός στρατός».
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Ουάσινγκτον, ο Αμπάς αποφάσισε να μην συναντηθεί με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς όταν αυτός επισκεφθεί το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο σύμβουλός του Μάζντι αλ Χαλίντι.
Στο μεταξύ οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου, που συνεδρίασαν χθες στο Κάιρο, κάλεσαν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ανακαλέσει την απόφασή του.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν νωρίς σήμερα το πρωί οι Άραβες υπουργοί εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ «χάνουν τον ρόλο τους του μεσολαβητή και του ανάδοχου στη διαδικασία ειρήνευσης» μεταξύ Ισραηλινών και Αράβων και ζητούν «να ανακαλέσουν την απόφασή τους για την Ιερουσαλήμ».
Χθες Παλαιστίνιοι βγήκαν ξανά στους δρόμους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική όχθη, όπως και στη Λωρίδα της Γάζας. Έριξαν πέτρες εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι απάντησαν με πλαστικές ή πραγματικές σφαίρες και δακρυγόνα, σύμφωνα με τον στρατό. Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ η αστυνομία διέλυσε τους διαδηλωτές με βομβίδες κρότου.
Σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο, 171 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στη Δυτική Όχθη και 60 στη Λωρίδα της Γάζας χθες. Επιπλέον δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στα επεισόδια της Παρασκευής και ακόμη δύο στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, σε απάντηση για τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα.
Ανώτερος αξιωματικός του ισραηλινού στρατού, ο στρατηγός Γιόαβ Μορντεχάι, προειδοποίησε χθες ότι αν συνεχιστούν οι εκτοξεύσεις ρουκετών από την Γάζα, το Ισραήλ θα απαντήσει με «επώδυνο» τρόπο.
Σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε διάφορες χώρες: Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, το Κουβέιτ και το Παρίσι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: Δακρυγόνα και αντλίες νερού στη Βηρυτό εναντίον των διαδηλωτών κοντά στην αμερικανική πρεσβεία
 Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017, 11:39
Οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου έκαναν σήμερα χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού εναντίον διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βηρυτό για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Οι διαδηλωτές, κάποιοι από τους οποίους κρατούσαν την παλαιστινιακή σημαία και καποιοι κοκκινες σημαιες με σφυροδρεπανο, έβαλαν φωτιά στους δρόμους και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας του Λιβανου, οι οποίες είχαν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στην αμερικανική πρεσβεία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Το Ισλαμοφασιστικό κράτος επέστρεψε στην επαρχία Ιντλίμπ
 Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017, 21:24
Η συμμορια Ισλαμοφασιστικό Κράτος επέστρεψε στην επαρχία Ιντλίμπ, σχεδόν τέσσερα χρόνια αφότου είχε εκδιωχθεί, αφού επικράτησε στις σφοδρές μάχες που εκτυλίχθηκαν με αντίπαλους τζιχαντιστές, γνωστοποίησε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος ανέκτησε τον έλεγχο του χωριού Μπάσκουν αφού πολεμούσε εδώ και πολλές ημέρες εναντίον της Ταχρίρ αλ Σαμ, ενός συνασπισμού δυνάμεων τζιχαντοφασιστών στον οποίο κυριαρχεί ένα πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντας, σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο.
Η κατάληψη αυτού του χωριού επέτρεψε στους τζιχαντιστές του Ισλαμοφασιστικού Κράτους να εισέλθουν εκ νέου στην επαρχία Ιντλίμπ, τέσσερα χρόνια αφότου εκδιώχθηκαν από αυτήν την επαρχία στη βορειδυτική Συρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος κατέλαβε πριν από κάποιες ημέρες, επικρατώντας στις μάχες εναντίον της Ταχρίρ αλ Σαμ, πολλά χωριά στη γειτονική επαρχία Χάμα, επισημαίνει το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυξάνονται οι τραυματίες στην Ιερουσαλήμ
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017, 22:00
Ο αριθμός των Παλαιστινίων που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων σήμερα κατά της αμερικανικής απόφασης αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ αυξήθηκε σε τουλάχιστον 230, έγινε γνωστό από την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.
«Διακόσιοι τριάντα ένας τραυματίες, οι 171 στη Δυτική Όχθη, περιλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, οι 60 στη Λωρίδα της Γάζας» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από αληθινά πυρά, ενώ 24 τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες και 172 παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των δακρυγόνων.
Τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίτερα σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ στη Γάζα ως αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών, ενώ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις στα παλαιστινιακά εδάφη, μετά την απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ.
Στο μεταξύ, η οργάνωση Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς προέτρεψε τους Παλαιστίνιους να «συνεχίσουν τη σύγκρουση (με τις ισραηλινές δυνάμεις) σε όλα τα σημεία όπου ο ισραηλινός στρατός έχει παρουσία», σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μοσχα, Σνοουντεν. «Σας  παρακολουθουν  από τα κινητα». Ο πρωην πρακτορας που αγωνιζεται για την αληθεια και γιαυτο τον κυνηγαει η ΗΠΑ, αποκαλυπτει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κωνσταντινεας βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μεσσηνιος πρωην οπαδος του Σαμαρα, που εξελισσεται σε νέο «αστερι» του ΣΥΡΙΖΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφοίτησε η πρώτη φουρνιά από την Αντιαυτοκρατορική Σχολή που ίδρυσε πέρσι η βολιβιανή κυβέρνηση με σκοπό, σύμφωνα με τα λόγια τού Έβο Μοράλες, να απελευθερωθεί η χώρα από την αυτοκρατορική καταπίεση.
Επιτακτική η ανάγκη να σπεύσουν άμεσα στη χώρα μαρξιστές τής παιδικής χαράς από δυτικές χώρες, για να του εξηγήσουν πως:
α) ο μιλιταρισμός είναι κακό πράμα
β) η ανάλυσή του περί "αυτοκρατορίας" είναι λαθεμένη, γιατί ιμπεριαλισμός είναι το ανώτατο στάδιο τού καπιταλισμού και άρα όλοι είναι ιμπεριαλιστές
γ) έχει αυταπάτες για τη Ρωσία και την Κίνα, καθώς δεν τις αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ.

Στρατιωτικοί αξιωματικοί της Βολιβίας αποφοίτησαν στην Αντί-Ιμπεριαλιστική Σχολή
Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου 2017
"Δεν μπορούμε ποτέ να συγκατοικήσουμε και να συνυπάρξουμε με μια αυτοκρατορία", δήλωσε ο επικεφαλής της Σχολής Αντι-ιμπεριαλισμού κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης.
Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες παρακολούθησε την αποφοίτηση 407 στρατιωτικών αξιωματικών από τη Σχολή Αντί-Ιμπεριαλισμού στη Βολιβία, που ιδρυθηκε το 2016,  υπογραμμίζοντας τη σημασία των Βολιβιανών Ενόπλων Δυνάμεων για υπεράσπιση της κυριαρχίας.
"Είμαστε πεπεισμένοι ότι η απελευθέρωση ενός λαού έρχεται με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα όχι μόνο στη Βολιβία, αλλά μάλλον σε ολόκληρο τον κόσμο", δήλωσε ο Μοράλες κατά τη διάρκεια της τελετής την Παρασκευή.
«Γιατί πρέπει να αγωνιστούμε για την ανθρωπότητα γιατί υπάρχει αδικία, υπάρχει ανισότητα, μερικά μοντέλα αναζητούν μόνο ηγεμονία, αναζητούν μόνο φυσικούς πόρους για να τα πάρουν».
Επίσης παρευρέθηκε ο Βολιβιανός Αντιπρόεδρος Álvaro García Linera, μαζί με τους Υπουργούς Άμυνας και Επικοινωνίας.
Ο Μοράλες επαίνεσε τη σπουδαιότητα του σχολείου, λέγοντας ότι είναι ο μόνος του είδους του στον κόσμο και αντιπροσωπεύει ένα παράδειγμα του πώς ένας στρατός μπορεί να αγωνιστεί για την "απελευθέρωση του λαού".
Η χώρα δεν είναι η αποικία του παρελθόντος και δεν μπορούμε να προδώσουμε τη Βολιβία. Πρέπει να συμβάλουμε, από όπου μπορούμε, με δέσμευση, ιδέες και δημιουργικότητα για να δώσουμε ασφάλεια στον βολιβιανό λαό.
Το σχολείο άνοιξε πέρυσι σε μια σαφή προσπάθεια να διασφαλίσει ότι ο βολιβιανός στρατός είναι "αντιιμπεριαλιστικός" χαρακτήρας για να υπερασπιστεί την κυριαρχία του έθνους και να αντιμετωπίσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για ηγεμονία στην περιοχή.
Ο επικεφαλής της σχολής του αντιιμπεριαλισμού, Ιβάν Ντάνιλο Νόβιλο, δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις στη Βολιβία έχουν τις ρίζες τους στους αντι-αποικιακούς αγώνες και ότι το ίδρυμα βοηθά στην αποκατάσταση αυτής της κληρονομιάς. "Δεν μπορούμε ποτέ να συγκατοικήσουμε και να συνυπάρξουμε με μια αυτοκρατορία", δήλωσε ο Novillo.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δημος Αθηναιων πετα στο δρομο τους απορους. Προθεση του δημου να κλεισει την Κοινωνικη Πολυκατοικια για τους αστεγους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 6 Δεκεμβριου 2017 πραγματοποιηθηκε η 3η συνεδριαση της δικης της συμπροεδρισσας του Δημοκρατικου Κομματος του Λαου (HDP) Φιγκεν Γιουκσεκνταγ, η οποια, κατά τα ειωθοτα, αρχισε στις 17/1 και συνεχιστηκε στις 4/7/2017. Στο μεταξυ η Φιγκεν κρατειται και, κατά γενικη παραδοχη, βασανιζεται, από τις 4/11/2016, οποτε συνεληφθει μαζι με τον συμπροεδρο του κομματος Σελαχετιν Ντεμιρτας ενώ στις 21/2/2017 καθαιρεθηκε με βαση ποινη του 2013.
Αν και η δικη δεν διεξηχθει σε δικαστηριο της Αγκυρας, αλλα στις φυλακες υψιστης ασφαλειας του Σιντσαν, αρκετα χιλιομετρα μακρια από την τουρκικη πρωτευουσα, εκατονταδες κοσμου περιμεναν εξω από το χωρο διεξαγωγης της δικης, για ωρες, παρα το διαπεραστικο κρυο.