Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Τεταρτη 27 Δεκεμβριου 2017


ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
**Χρειάστηκαν 23 Ισραηλινοί στρατιώτες για να συλλάβουν τον Fawzi Al-Junaidi, έναν 14χρονο Παλαιστίνιο έφηβο διαδηλωτή, στις 12 Δεκεμβρίου.
Το βίντεο δείχνει τους Ισραηλινούς στρατιώτες που κρατούν τον νεαρό Παλαιστίνιο με τα μάτια του δεμένα. Ο Fawzi διαδήλωνε κατά της απόφασης του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Η δικη θα γινει στις 14 ιανουαριου και ο πατερας του πιτσιρικα καλειται να πληρωσει 2χιλιαδες και 865 δολαρια (που δεν εχει φυσικα)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περιμενοντας το τελος ,σε πεισμα των καιρων εμεις θα επιμενουμε να χαμογελαμε ,να χαιρομαστε τον ερωτακαι την ζωη.Να ειμαστε ιδανικοι εραστες της ομορφιας ,των αγωνων και της αληθειας .Θα συνεχισουμε να ταξιδευουμε σαν λαθρεπιβατες στο επιθυμητο στο ονειρο ,μεχρι να βρουμε ουρανο.
Ευχομαι ο σάκος του Αη -Βασιλη να κρυβει και για μας δωρα ,να γινουμε λιγο παιδια και να να τα δουμε κατω απο το δεντρο .Σας ευχομαι υγεια ,δυναμη κουραγιο ,επιμονη και υπομονη , ειρηνη σε ολο τον κοσμο ,αγαπη και πολλα χαμογελα .Να ειστε παμπλουτοι απο χαρα και παμφτωχοι απο πονο .Ευτυχισμενος ο καινουριος χρονος 2018 και να γιορτασουμε την ανατροπη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος ισχυριστεί πως πρόβλεπε τις εξελίξεις στην ΕΣΣΔ όπως συντελέστηκαν στα 1989-91 απλώς είναι ψεύτης. Εγώ πάντως. δεν είπα πως ήμουν προφήτης.  Ως προς τον Τσίπρα είναι τραγικοί όσοι τον έβλεπαν ως τεράστια προσωπικότητα και αυτοί είναι που συνεχίζουν να τον ακολουθούν και σήμερα. Απλώς είναι απολίτικοι ωφελιμιστές.
Σχολιο.- Οι Γκορμπατσόφ και Γιέλτσιν, γκρέμισαν ότι είχε απομείνει από την Σοβιετική επανάσταση και την τεράστια προωθητική της δύναμη και αποκατέστησαν τον κλασικό "δυτικό" καπιταλισμό αρπάζοντας την περιουσία του κράτους. Δυστυχώς πολύ λίγοι σύντροφοι, όταν συνέβαιναν αυτά τα γεγονότα κατανοούσαν τη σημασία τους. Το αποτέλεσμα; Το βλέπουμε με την αντεπίθεση του Ιμπεριαλισμού και του ακραίου νεοφιλελευθερισμου. Διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και δικαιωμάτων, βιασμός της όποιας "κουτσής" δημοκρατίας, διάλυση κρατών με ωμές επεμβάσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Μοχαμεντ Ταμιμι ,ο 14χρονος ξαδελφος της 16χρονης Άχεντ Ταμιμι...ο μικρος μολις βγηκε απο το νοσοκομειο οπου του αφαιρεθηκε η σφαιρα που ειχε σφηνωθει στον εγκεφαλο επειδή τον πυροβόλησαν στο προσωπο Ισραηλινοι στρατιώτες
#free_Ahed_Tamimi
Η Άχεντ είναι φυλακή επειδή τηλεοπτική κάμερα την κατέγραψε να χαστουκίζει Ισραηλινούς στρατιώτες επειδή πυροβόλησαν στο κεφάλι 14χρονο Παλαιστίνιο ξαδελφο της Μοχαμεντ Ταμιμι (βρίσκοταν για μερες σε κώμα) κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, προ ολίγων ημερών, μίας από τις πολλές διαδηλώσεις κατά της απόφασης Τραμπ ν’ αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως ενιαία πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους.
Η Άχεντ κρατείται από τον ισραηλινό στρατό κατοχής. Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου το στρατιωτικό δικαστήριο παρέτεινε την κράτησή της μέχρι τη Δευτέρα, ανήμερα Χριστούγεννα. Αν ακολουθηθεί η γνωστή κατοχική τακτική της «διοικητικής κράτησης» η Άχεντ μπορεί επί χρόνια να παραμένει στις ισραηλινές φυλακές χωρίς καν να της αποδοθεί κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι, όπως και εκατοντάδες άλλοι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, δεν θα έχει κανένα από τα δικαιώματα που έχουν οι «κανονικοί» κρατούμενοι, αφού με τον τρόπο αυτό δεν υπάρχει επικοινωνία με την οικογένεια, με δικηγόρους, με οργανώσεις δικαιωμάτων.
Η Άχεντ είναι φυλακή, όπως είναι και η μητέρα της, επίσης ακτιβίστρια με «πλούσιο» ιστορικό συλλήψεων και κρατήσεων από τους κατακτητές.
*επισης συννελαβαν και την Νουρ Ταμιμι την ξαδελφη της Αχεντ
Η Ναριμάν Ταμίμι συνελήφθη όταν πήγε να δει την κόρη της μετά τη σύλληψή της.
Προσωρινά κρατήθηκε και ο πατέρας, επίσης αγωνιστής για την παλαιστινιακή γη ενάντια στην κατοχή, όταν πήγε να δει την κόρη του στο στρατιωτικό δικαστήριο ενώ προ ενός 24ώρου σχεδόν, συνελήφθη και η ξάδελφη της. Εννοείται για τον ίδιο λόγο.
Σχολιο.- Δεν λυγίζει με τίποτα αυτος ο λαός... όσο και αν έχουμε λυγίσει εμείς αυτοί προχωράν και θα νικήσουν!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



γραφει η Aleka Zorbala
''''Δυο Λέαινες από την Παλαιστίνη!
Ο θρύλος της Παλαιστινιακής Αντίστασης Leila Khaled από το PFLP και η Ahed Tamimi από τις Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης σε σεμινάριο, που οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο 2017, για τον ρόλο των γυναικών της Παλαιστίνης στον αγώνα ενάντια στους εποικισμούς, στην ισραηλινή κατοχή και στον καπιταλισμό.
"Δεν θέλουμε τον οίκτο σας, Ζητάμε την ελευθερία μας!" δήλωσε τότε η Ahed Tamimi και την διεκδίκησε και συνεχίζει να την διεκδικεί και μέσα από τις ισραηλινές φυλακές, που οδηγήθηκε, πριν από λίγες ημέρες..
Και ο αγώνας συνεχίζεται, μετά την Leila η Ahed!
Τέτοιες γυναίκες είναι τα πρότυπά μας''



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν καταθέσεις 10.000 ευρώ σὲ τράπεζα θα πάρεις τόκο 93 ευρώ!
Αν δανεισθείς, μέσω πιστωτικής κάρτας, 10.000 ευρώ για αγορές, θα πληρώσεις τόκο 2.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα οι τράπεζες δανείζονται από την ΕΚΤ χρήμα με επιτόκιο 0,5%.
Τα δε "κόκκινα δάνεια" είναι ενυπόθηκα και με εγγυητές που έχουν περιουσιακά στοιχεία.
Τώρα πως γίνεται αυτές οι "επιχειρήσεις" να πέφτουν έξω και ξαφνικά να πρέπει να τους δώσουμε δύο ΑΕΠ για να μην κλείσουν ...
Αν δεν λέγεται αυτό τοκογλυφία και αν οι τράπεζες δεν είναι εγκληματικές συμμορίες, τότε τύφλα να έχουν οι επαγγελματίες τοκογλύφοι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αν δεν κανετε τιποτα για κανεναν,μην λασπολογειτε η ''κανετε κριτικη εκ του ασφαλους''σε ομαδες που δρουνε
αντε γιατι πολυ μου την σπαει η γκρινια και η μιζερη λασπολογια της δρασης καποιων...
ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΑΦΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΜΙΖΕΡΗ ΓΚΡΙΝΙΑ
οποτε Η ΔΡΑΣΤΕ Η ΣΚΑΣΤΕ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



εχω βαλει το καθεστωτικο & ιντερνετικο γαλλικο κουλτουρε ραδιο να παιζει διοτι ενιοτε βαζει καλη μουσικη,λιγο ''μουσικη του κοσμου''(δεν εχει διαφημισεις και το 5λεπτο ''ενημερωσης''το βαζω στο αθορυβο διοτι δεν παλευεται με τιποτα η καθεστωτικη προπαγανδα)..
και ξαφνικα βαζει ενα κομματι του Nick Cave ,κοντεψα να κανω εμετο τον καφε πανω στο λαπ τοπ..
το ποσο αγαπησα αυτον τον ανθρωπο και τα τραγουδια του και το ποσο καλπικος και ρηχος μου φαινεται τωρα με την στηριξη του στο Ισραηλ ,ειναι σχεδον εξωπραγματικο ..
δεν μπορω να τον ακουσω καθολου ..θα φταιει μαλλον οτι τον αγαπησα και τον πιστεψα πολυ ...fuck off Nick Cave




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«καθεστώς απαρτχάιντ» στον παλαιστινιακό λαό λεει η έκθεση αυτή της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για τη Δυτική Ασία του ΟΗΕ
Στην έκθεση διαπιστώνεται ότι «το Ισραήλ έχει εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς απαρτχάιντ στον παλαιστινιακό λαό ως σύνολο»
Η εκτελεστική γραμματέας της ESCWA και αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ, η Ρίμα Χαλάφ, σημείωσε ότι η έκθεση αυτή είναι η «πρώτη του είδους της» από οποιαδήποτε υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που «συμπεραίνει με σαφήνεια και τόλμη ότι το ισραηλινό κράτος είναι ένα ρατσιστικό κράτος το οποίο έχει εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς απαρτχάιντ το οποίο κατατρύχει τον παλαιστινιακό λαό».
Στην ESCWA ανήκουν 18 αραβικά κράτη της Δυτικής Ασίας. Μεταξύ των σκοπών της είναι να υποστηρίζει την οικονομική και την κοινωνική ανάπτυξη των χωρών μελών της. Η έκθεση συντάχθηκε κατόπιν αιτήματος κρατών-μελών της Επιτροπής, σύμφωνα με τη Χαλάφ.
Σχολιο ενός ελληνα.-  Μια μέρα με σταμάτησε ένας εποικος στην Γάζα και με είπε με ένα ύφος τόσο γαμημένα υπεροπτικό... Αυτός ο δρόμος μίστερ είναι για Μας . Όχι για Σας. Από τότε ζω για να κάνω τούς δρόμους Ένα. Για όλους



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγραψα σε σχόλιο οτι έχουμε ΚΑΤΟΧΗ και μου απάντησε ένας από το ΚΚΕ:
Anastasios Delis :ποτε εγιεν η εισβολη?ποιοςμ εισεβαλε?πες μου βρε παιδι να παω να αγορασω πραματα απο το σουπερμαρκετ
Καταλαβαίνετε τώρα γιατί μας κυβερνούν δωσίλογοι ;;;;
Σχολιο.- Φαίνεται ότι στο ΚΚΕ δεν τους λενε ότι στα υπουργεια εχουν εγκατασταθει ξενοι επιτροποι, ουτε εμαθε για την ΑΑΔΕ, μια ιδιωτικη εταιρια με πληρη ασυλια που ελεγχει τα εσοδα και τα εξοδα του κρατους, δεν εχουν δει καθολου τον Φουχτελ-Χουφτελ να τριγυρναει στους δημους της χώρας, τα ξεπουληματα ολης της δημοσιας περιουσιας σε εξευτελιστικες τιμές και άλλα. Αλλα, τον Ζουραρι π.χ. που ειπε για το υπουργειο Υγείας, ότι δεν μπορει να εγκρίνει την παραμικρη δαπανη αν δεν συμφωνουν οι "θεσμοί" δεν τον άκουσε ποτέ; Αλλα ο κουκουες εχει να αγοράσει πραγματα ακομα απο το σουπερ μαρκετ, όπως δηλωνει. δεν εχει δει συμπατριώτες του που δεν μπορουν; Που κοιμουνται στα παγκακια;
Σχολιο.-  Τα βολεμένα παιδιά του ΚΚΕ είναι πλέον εισοδηματίες. Δεν ασχολούνται με τα εγκόσμια.
Σχολιο.- Επίτροποι ξεεπιτροποι είναι καπιταλισμός και συμβαίνουν αυτά στον καπιταλισμός. Μόνο στη μεταθανάτια ζωή ( σοσιαλισμό) δεν θα γίνονται τέτοια. Κατά δηλώσεις νεολαίων του ΚκΕ μπορεί να περάσουν 700 και 1000 χρόνια για το πέρασμα στο σοσιαλισμό. Άλλωστε ο μεσαίωνας κράτησε 1000 χρόνια!!
 Είναι θέμα πίστης, πολιτικής θεολογίας. Πιστεύεις στον σοσιαλισμό? Αν δεν πιστεύεις είσαι άπιστος!! Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι θα πάνε στον παράδεισο και θα τρώνε πιλάφι, οι Κουκουμά οι πιστεύουν ότι θα πάνε στο σοσιαλισμό και θα είναι μια ιδανική αταξική κοινωνία που θα καταργηθεί ως δια μαγείας η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο..
Σχολιο.- Και στη Νορβηγία καπιταλισμό εχουν, αλλα επιτρόπους δεν εχουν απ'ότι ξέρω.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το επίπεδο του πολιτισμού μιας χώρας φαίνεται από της φυλακές της, από το πως αντιμετωπίζει αυτούς που αποφάσισε να τιμωρήσει.
Στις φυλακές Ελεώνα οι γυναίκες τρέμουν από το κρύο. Απαγορεύεται ακόμα και ν' αγοράσουν αερόθερμο με δικά τους έξοδα. Ετοιμάζεται ομαδική διαμαρτυρία κρατουμένων γυναικών με αναπηρία, που με θερμοκρασίες μηδενικές δεν ξέρουν τι να κάνουν για να επιβιώσουν.
Παράλληλα, και παρότι οι άνδρες αυτοπροσδιορίζονται ως πιο σκληροτράχηλοι, ούτε εκείνοι αντέχουν τόσο κρύο... Στις φυλακές Πατρών τρέμουν (είχαν κληθεί στο παρελθόν να διαλέξουν: ζεστό νερό ή θέρμανση; και διάλεξαν το 1ο, για να μπορούν τουλάχιστον να κάνουν ένα μπάνιο που και που...), ενώ μέρος των κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού πάγωσε με τις συνεχείς διακοπές ρεύματος στο Κ.Κ.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώπιον κύματος κακοκαιρίας, πρέπει να λάβει έκτακτα μέτρα και να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που κλειδώνει στα κελιά δεν τουρτουρίζουν. Είναι ζήτημα στοιχειώδους συμμόρφωσης όχι μόνο με την απαγόρευση των βασανιστηρίων και απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης (εκεί το χει ούτως ή άλλως χάσει το παιχνίδι προ καιρού), αλλά τουλάχιστον με την απαίτηση σεβασμού και προστασίας της ανθρώπινης ζωής.
Σε περίπτωση που δεν επιτραπεί, έστω, η χρήση σωμάτων με έξοδα των ασθενών / κρατουμένων γυναικών με αναπηρία, θα γίνει μήνυση για έκθεση σε κίνδυνο ζωής και θα ζητηθεί κατεπείγουσα ποινική διερεύνηση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχε ο άλλος το 1995 ένα οικόπεδο, ή ένα κτίριο που είχε μείνει για χρόνια στα μπετά. Δεν είχε λεφτά για να χτίσει, ή να συνεχίσει. Και πήγε και πήρε δάνειο. Πλήρωνε κανονικά τις δόσεις του μέχρι που ήρθε ο Καστελόριζος με τα μνημόνια και του γάμησε το εισόδημα το 2010. Πλήρωνε δηλαδή για δεκατέσσερα χρόνια, ήταν συνεπής. Όμως η τράπεζα που τον δάνεισε πήγαινε για φούντο. Έτσι λοιπόν, βρήκε την λύση: Έθεσε σαν μνημονιακούς όρους στις κυβερνήσεις ΓΑΠ και εντεύθεν, να φορολογηθεί ο πολίτης, ΚΑΙ ο δανειολήπτης της φυσικά, ώστε με τους φόρους να ανακεφαλαιοποιηθεί η ίδια!
Το ότι το εισόδημα του δανειολήπτη έτσι πήγαινε στα τάρταρα, δεν την ενδιέφερε καθόλου! Τον είχε δεμένο τον γάιδαρο της: "Αν σταματήσει να πληρώνει, του παίρνουμε το σπίτι". Και αυτό κάνουν σήμερα οι λεχρίτες οι τραπεζήτουλες. Παίρνουν σπίτια που στο μεγαλύτερο μέρος τους έχουν αποπληρωθεί, ενώ ακόμη και για την αδυναμία πληρωμής τους ευθύνονται 100% οι ίδιες!
Το ερώτημα μου λοιπόν, αφού οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί είναι πλέον γεγονός, είναι το εξής: Τουλάχιστον τα λεφτά που έχουν ήδη κατατεθεί, οι δικαιούχοι, αυτοί που χάνουν τον κόπο τους, τον μόχθο τους, την έδρα που είχαν οργανώσει την ζωή τους, θα τα πάρουν πίσω; Και με τον νόμιμο τόκο, όπως προβλέπει η Λογική; Ή είναι κι αυτό ενάντια στο "τραπεζικό σύστημα" της χώρας και δεν συμφέρει το "ευρύτερο κοινωνικό σύνολο";
Κατά τα άλλα, ανάπτυξη σημαίνει οι μικρές ιδιοκτησίες των πολλών να αλλάξουν χέρια και να πάνε να προστεθούν στις μεγάλες περιουσίες των ελαχίστων! Αφού... "αυτό είναι που.. ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΟΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ"!!!
Αμέ!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" σε όλη τη Συρία, τα Χριστούγεννα γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια.
Είναι η μόνη μουσουλμανική χώρα στον πλανήτη όπου τα Χριστούγεννα είναι εθνική αργία από σεβασμό για τη συνταγματική ελευθερία της θρησκείας και την πίστη πάνω από 2 εκατομμύρια Έλληνες ορθόδοξοι της χώρας. " "
Η Συρία δεν είναι επισήμως Μουσουλμανική χώρα.
Προεδρος Μπασαρ Αλ Ασαντ




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Μόσχα κατηγορεί το αμερικανικό Πεντάγωνο ότι εκπαιδεύει πρώην μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
 Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017, 12:23
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εκπαιδεύουν πρώην μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία για να προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.
Οι κατηγορίες, που διατύπωσε ο στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, αφορούν την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Τανφ, ένα στρατηγικό σημείο μεθοριακής διέλευσης στα συροϊρακινά σύνορα στη νότια Συρία.
Η Ρωσία υποστηρίζει πως η αμερικανική βάση είναι παράνομη και πως αυτή και η περιοχή γύρω της έχει γίνει «μια μαύρη τρύπα» όπου μαχητές επιχειρούν ανεμπόδιστοι.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πως η εγκατάσταση στο Τανφ είναι μια προσωρινή βάση που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση δυνάμεων εταίρων οι οποίοι πολεμούν το Ισλαμοφασιστικό Κράτος. Το οποιο αυτοι το εχουν φτιαξει και εξοπλισει. Έχει απορρίψει παρόμοιες ρωσικές κατηγορίες στο παρελθόν.
Όμως ο Γκερασίμοφ δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda πως οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν μαχητές οι οποίοι μάχονταν προηγουμένως για το Ισλαμοφασιστικό Κράτος, αλλά τώρα αυτοαποκαλούνται Νέος Συριακός Στρατός ή χρησιμοποιούν άλλες ονομασίες.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως δορυφόροι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ρωσίας εντόπισαν ταξιαρχίες ισλαμοφασιστων μαχητών στην αμερικανική βάση.
«Στην πραγματικότητα εκπαιδεύονται εκεί», δήλωσε ο Γκερασίμοφ προσθέτοντας πως υπάρχει επίσης μεγάλος αριθμός υποστηρικτών και πρώην μαχητών του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στο Σαντάντι, όπου είπε πως υπάρχει επίσης μια αμερικανική βάση.
«Είναι ουσιαστικά Ισλαμοφασιστικό Κράτος», δήλωσε. «Όμως αφού γίνει δουλειά μαζί τους, αλλάζουν τα διακριτικά τους και παίρνουν άλλο όνομα. Η αποστολή τους είναι να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση».
Η Ρωσία έχει ουσιαστικά αποσυρθεί από τη Συρία, όμως ο Γκερασίμοφ δήλωσε πως το γεγονός ότι η Μόσχα διατηρεί εκεί μια αεροπορική βάση και μια ναυτική εγκατάσταση σημαίνει πως βρίσκεται σε καλή θέση για να αντιμετωπίσει θυλάκους αστάθειας, αν και όταν προκύψουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μαύρα Χριστούγεννα» για εργαζόμενους και προμηθευτές της ΣΕΚΑΠ
 Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017, 12:36
Με την αγωνία στο κατακόρυφο παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ιστορική καπνοβιομηχανία της Ξάνθης οι 170 εργαζόμενοι, οι χιλιάδες καπνοπαραγωγοί και οι δεκάδες προμηθευτές, αφού όλα πλέον είναι πιθανά.
Στη δίνη των εξελίξεων μπαίνουν και συνεταιριστικές οργανώσεις όπως η ΣΕΚΕ, που πρωτοστάτησε στην πώληση της εταιρείας, όχι όμως και στη διευθέτηση σοβαρών εκκρεμοτήτων, που απειλούσαν τη βιωσιμότητά της.
Το ενδεχόμενο η εταιρεία να κηρυχθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας είναι αρκετά πιθανό καθώς η διοίκηση πιστεύει ότι μετά τις τελευταίες δικαστικές και τελωνειακές εξελίξεις δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων της στην εσωτερική αγορά, ενώ οι εξαγωγές δεν πηγαίνουν με τον αναμενόμενο και βεβαίως καθόλου ικανοποιητικό ρυθμό.
Η πρόσφατη απόφαση των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, που πρακτικά κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά και η οποία ακολούθησε της απορριπτικής απόφασης του Εφετείου Κομοτηνής για το πρόστιμο 38 εκατ. ευρώ για παραβάσεις οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, λειτουργούν ως ντόμινο για την ακριτική καπνοβιομηχανία.
Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ, στην οποία θα συμμετέχουν και στελέχη από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων, κατά την οποία θα συζητηθεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και θα ξεκινήσει την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης!.
Όπως γίνεται γνωστό σε σχετική ανακοίνωση, «στο πλαίσιο της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της εταιρείας, λόγω της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η ΣΕΚΑΠ ανακοινώνει τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πλήθος μηνύσεων κατά της Apple από καταναλωτές στις ΗΠΑ
 Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017, 12:28
Δεν έχουν τελειωμό τα μπλεξίματα στα οποία μπήκε η Apple μετά την παραδοχή ότι μειώνει τις επιδόσεις των παλαιότερων iPhone, έτσι ώστε να διατηρείται η κατανάλωση της μπαταρίας σε ανεκτά επίπεδα.
Η αμερικανική εταιρεία επιβεβαίωσε πως λειτουργεί με αυτό το σκεπτικό μετά από έρευνα που έγινε από χρήστες στο iPhone 6 και πλέον αρκετοί καταναλωτές έχουν στραφεί κατά της εταιρείας με μηνύσεις.
Δικηγορικό γραφείο από το Σικάγο ισχυρίζεται πως η Apple παραβιάζει αρκετούς εμπορικούς κανονισμούς με αθέμιτες πρακτικές, ενώ άλλη μήνυση σημειώνει πως η απόφαση για τη μειωμένη απόδοση προς όφελος της διάρκειας της μπαταρίας θα έπρεπε να βρίσκεται στα χέρια των χρηστών.
Η ιστορία θα έχει αρκετά επεισόδια ακόμη…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί πρέπει να αρχίσεις να τρως περισσότερα μανιτάρια
 Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017, 13:51
Τα μανιτάρια ίσως είναι λίγο παρεξηγημένα λαχανικά, αφού ή τα λατρεύεις ή τα μισείς… Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν τουλάχιστον 5 καλοί λόγοι για να τα προσθέσεις στο μενού σου:
Περιέχουν άφθονη Βιταμίνη Β, όπως η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη και το φυλλικό οξύ, που είναι εξαιρετικής σημασίας για αμέτρητες λειτουργίες του σώματος. Εξαρτάται βέβαια και από την ποικιλία των μανιταριών που θα επιλέξεις. Π.χ. τα Portobello έχουν περισσότερο φυλλικό οξύ από τα Ιταλικά.
Μπορούν να σε εφοδιάσουν με μία καλή δόση Βιταμίνης D, απαραίτητη για το χτίσιμο της οστικής και μυϊκής μάζας και την καλή λειτουργία του νευρικού αλλά και ανοσοποιητικού συστήματος.
Σε προστατεύουν από αρρώστιες και κρυολογήματα, αφού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και καθυστερούν τη γήρανση.
Διατηρούν υγιές το αναπαραγωγικό σύστημα και τον θυρεοειδή αδένα.
Ενισχύουν τη γεύση στο φαγητό σου. Αν και παίρνουν τη γεύση και από άλλα υλικά με τα οποία μαγειρεύονται, τα μανιτάρια δίνουν μία άλλη νότα στα πιάτα σου, από τα ζυμαρικά μέχρι τις σαλάτες.
Σε χορταίνουν και αποτελούν μία από τις καλύτερες τροφές με χαμηλές θερμίδες, ενώ περιέχουν φυτικές πρωτεΐνες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: 14 νεκροί σε αγορά από επιδρομή του αποικιοκρατικου σουνιτοφασιστικου συνασπισμού υπό το Ριάντ
 Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017, 10:44
Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν σε μια αγορά στη δυτική Υεμένη από επιδρομή που αποδίδεται στις αεροπορικές δυνάμεις του αποικιοκρατικου σουνιτοφασιστικου συνασπισμού υπό την Σαουδική Αραβία που πολεμά τους πατριωτες αντάρτες Χούτι και το λαο  της Υεμενης, δήλωσαν σήμερα τοπικές πηγές.
Από τα πλήγματα αυτά, τα οποία έγιναν χθες στην περιοχή Αλ Χάιμα, στη βορειοανατολική πόλη Τάιζ, έχασαν επίσης τη ζωή τους 11 πατριωτες αντάρτες και τραυματίστηκαν 16 άμαχοι, σύμφωνα με τους κατοίκους και έναν αξιωματούχο της τοπικής διοίκησης που είναι πιστή στους προδοτες δοσιλογους της Υεμενης.
Η Τάιζ, μια μεγάλη πόλη στο νοτιοδυτικό τμήμα της Υεμένης, ελέγχεται από τις δυνάμεις του διορισμενου δοσιλογου προδοτη  Αμπντ  Χάντι, δουλου των σαουδαραβων και των αμερικανων, αλλά βρίσκεται περικυκλωμένη από πατριωτες αντάρτες.
Ο προδοτης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πλήγμα οφείλεται σε λάθος. Αυτό έγινε σε μια περιοχή στην οποία ο αποικιοκρατικος σουνιτοφασιστικος συνασπισμός προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο «μια εξέγερση του πληθυσμού» κατά των πατριωτων ανταρτών Χούτι.
Οι αποικιοκρατικες  σουνιτοφασιστικές δυνάμεις υπό τη Σαουδική Αραβία επεμβαίνουν σε υποστήριξη των ελαχιστων δυνάμεων του δοσιλογου προδοτη, τον οποίο αναγνωρίζει η δυτικη αποικιοκρατικη  κοινότητα, και κατά των πατριωτων ανταρτών Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος του βορείου τμήματος της χώρας, αλλά από το 2014 και την πρωτεύουσα Σαναά.
Σε περισσότερους από 60 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο και την Κυριακή από τις μάχες και τις επιδρομές που έγιναν στη χώρα, σύμφωνα με έναν απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα ανήμερα τα Χριστούγεννα από αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και υπευθύνους των νοσοκομείων.
Η αποικιοκρατικος πολεμος στην Υεμένη έχει εξάλλου στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 8.750 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολλοί άμαχοι, μετά τον Μάρτιο του 2015 οπότε επενέβη ο σουνιτοφασιστικός συνασπισμός δυνάμεων υπό τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. O αποικιοκρατικς συνασπισμός αυτός υποστηρίζει σε 11.000 τους πατριωτες αντάρτες Χούτι που έχει σκοτώσει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νόμιμη η κάνναβη στην Καλιφόρνια
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017, 08:21
Σε εφαρμογή μπαίνει από την 1η Ιανουαρίου η νόμιμη αγορά και πώληση μαριχουάνας στην Καλιφόρνια και μπορεί η ημερομηνία αυτή να αποτελεί ορόσημο, όμως το τι θα συμβεί τότε, αλλά κυρίως τις εβδομάδες και τους μήνες που θα ακολουθήσουν είναι ακόμη αβέβαιο.
Η Lori Ajax είναι η επικεφαλής ρυθμιστής στο θέμα της μαριχουάνας στην Πολιτεία και έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσπάθειας να καθιερώσει κανόνες σε μία αγορά που υπολογίζεται στα 7 δισ. δολάρια.
Αυτές είναι οι σκέψεις της για το τι πρέπει να περιμένουμε από την εξέλιξη αυτή:
Η πιο διαδεδομένη ερώτηση που κάνουν οι άνθρωποι είναι η εξής: Θα μπορώ να αγοράζω μαριχουάνα νόμιμα από την 1η Ιανουαρίου;
Η απάντηση είναι ίσως. «Σε συγκεκριμένες περιοχές της Πολιτείας, θα μπορείς», τονίζει η Ajax. Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να έχουν τοπική και πολιτειακή άδεια για να μπορέσουν να κάνουν πωλήσεις μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, και αυτή η διαδικασία προχωρά πολύ αργά.
Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο στη γεωγραφία της πώλησης νόμιμης μαριχουάνας. Η κομητεία του Κερν, για παράδειγμα, απαγόρευσε όλες τις διαφημίσεις για κάνναβη. Όμως το Όκλαντ, η Σάντα Κρουζ, η Σάστα Λέικ και το Σαν Ντιέγκο είναι μεταξύ των πόλεων που αποδέχθηκαν με χαρά και αδειοδότησαν επιχειρηματίες που θα ανοίξουν την 1η Ιανουαρίου.
Το Σαν Φρανσίσκο έχει καθυστερήσει να βγάλει άδειες, έτσι οι νόμιμες πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα εκείνη την εβδομάδα. Στο Λος Άντζελες, η πόλη θα αρχίσει να αποδέχεται αιτήσεις για πώληση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς από τις 3 Ιανουαρίου, όμως μπορεί να περάσουν και εβδομάδες μέχρι να ανοίξουν μαγαζιά για αυτόν τον σκοπό.
Αν μπορείς να αγοράσεις νόμιμα μαριχουάνα την 1η Ιανουαρίου, που θα μπορείς να καπνίσεις;
«Πρώτος κανόνας, όχι δημόσια», ξεκαθαρίζει η Ajax. Ακόμη ένας γενικός κανόνας: Μην καπνίζεις οπουδήποτε απαγορεύεται το κάπνισμα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σερβία: Στέλεχος κουρδικού κόμματος εκδόθηκε στην Τουρκία
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017, 01:13
Η Σερβία εξέδωσε στην Τουρκία τον Τζεβντέτ Αγιάζ, στέλεχος του κουρδικού κόμματος της ελευθερίας (ΡΑΚ), ο οποίος συνελήφθη πριν από ένα χρόνο βάση τουρκικού εντάλματος.
Ο Αγιάζ έχει καταδικαστεί στην Τουρκία σε φυλάκιση 15 ετών «για (απόπειρα) κατάλυσης της συνταγματικής νομιμότητας».
Η επιτροπή κατά των βασανιστηρίων του ΟΗΕ είχε ζητήσει από την Σερβία να μην προχωρήσει στην έκδοση του Αγιάζ με επιστολή της στην υπουργό Δικαιοσύνης, Νέλα Κουμπούροβιτς.
Η υπουργός ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε την επιστολή αυτή, αν και οι δικηγόροι του Αγιάζ αντιτείνουν ότι βρισκόταν μέσα στην δικογραφία την οποία έπρεπε να μελετήσει η κ. Κουμπούροβιτς πριν υπογράψει την έκδοση του.
Η επιτροπή κατά των βασανιστηρίων του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι η επιστολή εστάλη την 11η Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες πριν εξεταστεί η υπόθεση από το εφετείου της πόλης Νόβισαντ και πριν ακόμη φτάσει ο φάκελος στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής αυτής του ΟΗΕ Γενς Μόλντβινγκ εξέφρασε την δυσαρέσκεια του υπενθυμίζοντας στην Σερβία ότι ως χώρα που υπέγραψε την διακήρυξη του ΟΗΕ κατά των βασανιστηρίων, έχει υποχρέωση να την τηρεί.
Ο Τζεβντέτ Αγιάζ συνελήφθη στα τέλη του 2016, στην πόλη Σάμπατς, στη βόρεια Σερβία, βάση εντάλματος της τουρκικής δικαιοσύνης.
Το δικαστήριο της πόλης αποφάσισε την έκδοση του τρεις φορές, ωστόσο κάθε φορά το εφετείο του Νόβισαντ ακύρωνε την απόφαση.
Την τέταρτη φορά το εφετείο αναθεώρησε τη στάση του και αποφάσισε, τη 14η Δεκεμβρίου του 2017, την έκδοση του στην Τουρκία.
Μία ημέρα αργότερα, η υπουργός Δικαιοσύνης Νέλα Κουμπούροβιτς υπέγραψε την απόφαση και την 25η Δεκεμβρίου ο Τζεβντέτ Αγιάζ μετήχθη αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη και παραδόθηκε στην τουρκική αστυνομία.
Η έκδοση του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Σερβία, κυρίως από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και νομικούς που καταγγέλλουν ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες στην υπόθεση έκδοσης του Αγιάζ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Η Μαδρίτη αποσύρει τις αστυνομικές ενισχύσεις που είχε αποστείλει στην Καταλονία
 Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017, 21:34
Οι αστυνομικές ενισχύσεις που είχαν αναπτυχθεί στην Καταλονία με αφορμή το απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της, που διεξήχθη την 1η Οκτωβρίου, άρχισαν την Τρίτη να αποσύρονται από την περιοχή, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι αστυνομικοί και οι πολιτοφύλακες που είχαν σταλεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ως ενίσχυση στην περιοχή «θα αποσυρθούν σταδιακά, έως το Σάββατο 30» Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, διευκρινίζοντας ότι η διαδικασία «ξεκίνησε από σήμερα».
Ο εκπρόσωπος τύπου δεν αποσαφήνισε πόσα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αφορά η απόφαση απόσυρσης. Από την πλευρά της, η εφημερίδα El Pais υπολόγισε τις ενισχύσεις σε 10.000 αστυνομικούς και πολιτοφύλακες.
Ανήμερα του δημοψηφίσματος, οι εικόνες της αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσχεσης των καλπών και κλεισίματος των εκλογικών κέντρων έκαναν τον γύρο του κόσμου, με τους υπέρμαχους της ανεξαρτησίας να καταγγέλλουν την «καταστολή» από τη Μαδρίτη.
Τουλάχιστον 92 άνθρωποι τραυματίστηκαν εκείνη την ημέρα, έγινε γνωστό από τα νοσοκομεία. Οι υποστηρικτές της αυτονομίας είχαν αναφέρει ότι σχεδόν 900 άνθρωποι είχαν «χρειαστεί ιατρική βοήθεια». Μία εβδομάδα αργότερα, ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην περιοχή Ενρίκ Μίγιο ζήτησε συγγνώμη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#δικαιοσύνη
οι αντισημίτες του Ρουβίκωνα πέταξαν μπογιές στην πρεσβεία, το Ισραήλ απάντησε νόμιμα ρίχνοντας πυρηνικά στα Εξάρχεια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή τον 1,5 χρόνο της καταπάτησης και της ρεμούλας του City Plaza με την ανοχή, στήριξη και προμοτάρισμα του ΣΥΡΙΖΟΣ και των αρουραίων της κυβέρνησής τους.
"...σύμφωνα με την ομάδα αποθήκης, ξοδεύτηκαν περισσότερα από 32.700 χαρτιά υγείας!"
Πολύ χέζετε παιδιά!!! Τρώτε καλά φαίνεται.
"Το εγχείρημα βρίσκεται υπό την απειλή εκκένωσης, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία την Άνοιξη του 2017. Η αστυνομία δεν έχει ακόμη επιχειρήσει να την εφαρμόσει,..."
Καλά, δε φαντάζομαι ότι κανένας απ' όσουν έχουν παρακολουθήσει το έργο, έχει απορίες γιατί δεν έχουν (δεν είναι μόνο μία) εφαρμοστεί οι εισαγγελικές εντολές, έτσι?
Τώρα κάτι για σας, παράσιτα-λαμόγια-κηφήνες που κονομάτε σε βάρος άλλων και προφανώς έχετε και πόρους που καρπώνεστε σε βάρος όλων μας.
"Σήμερα γιορτάζουμε την επέτειο του ενάμιση χρόνου του εγχειρήματος αντιμετωπίζοντας σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Με βάση τη σημερινή κατάσταση τα χρήματα που διαθέτει το City Plaza αρκούν μέχρι το τέλος της χρονιάς."
Κάθε εξάμηνο γιορτάζετε την παρανομία και τη ρεμούλα σας?
Μ' αρέσει που έχετε και προϋπολογισμό γιά πόσο φτάνουνε τα μαρούλια που ως παράσιτα-κηφήνες καρπώνεστε σε βάρος άλλων, συμπεριλαμβανομένων και των προσφύγων που ΔΕΝ διαμένουν στο καταπατημένο κτίριο.
Τσουτσέκια που έχουν μάθει να ζούνε σε βάρος άλλων είσαστε πολλοί από σας, πρακτοράκια που παίζετε το ρόλο σας κάποιοι άλλοι, συμμετέχοντας και παίζοντας το ρόλο που σας ανέθεσαν και κάποια (αν υπάρχουν πλέον) μαλακισμένα, που νομίζουν ότι επαναστατούν "αλληλεγγύοντας".
Επικαλεστείτε το νόμο γι' αυτά που σας καταλογίζω και στείλτε πάλι την Κούρτοβικ να πει για τα απότιστα λουλούδια.
Στη διάθεσή σας!
Σχολιο.-  η αποφαση των ασφαλιστικων -που απ' οτι διαβασα δικαιωνει την ιδιοκτητρια- γιατι δεν εκτελειται; Αν δεν υπαρχουν προσφυγες μεσα, ειναι ευκολο να εκτελεστει.
Σχολιο.- Μη ρωτάτε εμένα. Την αστυνομία και τον υπουργό ρωτήστε. Όταν ο δικαστικός επιμελητής, παραδίδει την εντολή εκκένωσης και η αστυνομία δεν την εκτελεί, τί να σας απαντήσω?
Σχολιο.-  προφανώς δεν γνωρίζετε την διαδικασία. Να σας ενημερώσω λοιπόν ότι σ αυτές τις περιπτώσεις μεγάλων κτιρίων ο δικαστικός επιμελητής ζητά την συνδρομή της αστυνομίας, η οποία είναι υποχρεωμένη να συνδράμει. Ο επιμελητής επέδωσε την απόφαση την 1η Σεπρεμβρίου κι έκτοτε έχει κάνει 4 αιτήματα συνδρομής. Η αστυνομία αρνείται, διότι κρύβεται πίσω απ την δικαιολογία ότι δεν έχει πολιτική εντολή, επιχείρημα έωλο, μιας και ξέρουμε ότι οι αρχές είναι ανεξάρτητες. Κατόπιν αυτού το γεγονός καταγγέλθηκε στον εισαγγελέα ειρηνοδικών, ο οποίος έπρεπε να δράσει αυτεπάγγελτα κατά των αστυνομικών πράγμα που δεν έχει πράξει
Σχολιο.- επέδωσε τη δικαστική εντολή, αλλά καταλαβαίνετε... Λίγο δύσκολο να πετάξει μόνος του τους μπράβους έξω.
Σχολιο.- Κάνετε μέγα λάθος, όταν είναι τέτοιας έκτασης καταπάτηση δεν είναι δυνατόν να πάει μόνος του, ειδικά όταν υπάρχουν μποντυμπιλντεράδες μπράβοι στην είσοδο.
Ο νόμος δηλαδή μιλάει για υποχρεωτική συνδρομή της αστυνομίας.
Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει..
Σχολιο.- Με τι αιτιολογια αρνηθηκαν οι αστυνομικοι τη συνδρομη τους;
Σχολιο.- με καμία δικαιολογία. Κανείς δεν απαντά κι ο υπουργός σφυρίζει αδιάφορα!
Σχολιο.-  Διάφορες δικαιολογίες ότι δεν είχαν επαρκείς δυνάμεις την μιά λόγω Φύσσα, την άλλη λόγω Ηριάννας, την τρίτη γιατί πόναγε ο κώλος τους, αρνούμενοι παρά ταύτα να δώσουν την έγγραφη άρνηση που ζητά με πρωτοκολλημένη αίτηση ο δικαστικός επιμελητής. Την τελευταία φορά ζήτησε να τον δεί ο αρχηγός της ΓΑΔΑ και του είπε ότι είναι όλα έτοιμα και μέχρι της 13 Νοεμβρίου θα είχε γίνει η εκκένωση. Είδατε εσείς καμμιά εκκένωση;
Σχολιο.-  αυτό που λέει,η κ. Αλικη Παπαχελα,  είναι ότι ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ο νόμος και συνεπεία αυτού οδηγείται στην καταστροφή. Για ποιές νομικές γν'ωσεις μιλάμε?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η στρατηγική λέει να μισείς τον εχθρό σου, αλλά η τακτική λέει να τον παίρνεις στα σοβαρά.
Μάο Τσε-Τουνγκ
(θα χε γενεθλια χτες,γεννηθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1893 )
*Η Πολιτιστική Επανάσταση στην Κίνα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ένας είναι ο Πρωθυπουργός της Κατοχικής και Μνημονιακής Κυβέρνησης της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας. Ο Τσίπρας είναι αυτός...
1. Που χρησιμοποίησε(και) την αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού προς την Παλαιστίνη για να βγει πρωθυπουργός
2. Που κάνει στρατιωτικές ασκήσεις και εκπαιδεύει του Ισραηλινούς
3. Που τους βοηθάει να κλέψουν τον φυσικό πλούτο της Παλαιστίνης και να το φέρουν στην Ευρώπη
4. Που τους βοηθάει να εξάγουν ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη, μέσα από το πρόγραμμα Euroasia Interconnector
Ο άλλος είναι ο Πατριάρχης Θεόφιλος, αυτός που μας δίνει το Άγιο Φως. Ο Θεόφιλος είναι αυτός που...
ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ αυθαίρετα την Παλαιστινιακή γη που κατέχει η Ελληνοορθόδοξη εκκλησία στους Σιωνιστές. Ξεπουλάει εδάφη ακόμα και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, πολύ πιο πριν αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Israhell ο Τραμπ!
Ο ένας είναι ένας προδότης που αθέτησε την συμφωνία του με τον λαό, υπέκυψε στα συμφέροντα του Παγκόσμιου Κεφαλαίου και τα εξυπηρετεί στο απόλυτο.
Ο άλλος είναι ένας τραγόπαπας που για να διατηρήσει την καρέκλα κάνει ότι του λέει το Κράτος Κατοχής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕΚΑΠ ωρα μηδεν. Το εξοντωτικο προστιμο οδηγει σε πτωχευση.
Ο Ιβαν Σαββιδης πιεζει με λουκετο στη ΣΕΚΑΠ από αυριο, λογω  των προστιμων για παλιοτερα  χρεη της εταιρειας πριν την αγορασει.
Σαν βομβα επεσε στην Ξανθη η ανακοινωση της καπνοβιομηχανιας ότι θα δρομολογησει αναγκαστικη πτωχευση. Το ποτηρι ξεχειλισε για τον Ιβαν Σαββιδη με το προστιμο των 38,2 εκατ ευρω που καλειται να πληρωσει για παραβασεις προηγουμενων διοικησεων και με το μπλοκαρισμα της διαθεσης προιοντων στην ελληνικη αγορα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ για την Ιερουσαλημ
Ο Ντοναλντ Τραμπ   τιμωρησε  τον «ανυπακουο» ΟΗΕ ψαλιδιζοντας την αμερικανικη συμβολη στον προυπολογισμο του διεθνους Οργανισμου.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγάλη νίκη των εργαζομένων
Επιστροφή στο... μέλλον για τους 180 απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, της επιχειρησης του Λαυρεντιαδη, στην Καβάλα. Επιστρέφουν στις θέσεις τους ώς τις 22 Ιανουαρίου και παίρνουν 4.000 ευρώ ο καθένας αναδρομικά, μετά 18 μήνες αγώνων που δόθηκαν στους δρόμους, στις δικαστικές αίθουσες και στο υπουργείο Εργασίας.
Η απόφαση για την επιστροφή των απολυμένων στις θέσεις εργασίας τους και η καταβολή των αναδρομικών συμφωνήθηκαν την Παρασκευή στην Αθήνα μετά την τριμερή διαβούλευση εργαζομένων-εργοδοτών-υπουργείου Εργασίας, μια διαδικασία η επιτυχής έκβαση της οποίας αποδίδεται εν πολλοίς στον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη.
Η συμφωνηθείσα απόφαση προβλέπει μεταξύ άλλων:
● Την άμεση επιστροφή όλων των απολυμένων στις αρχικές τους θέσεις ώς και τις 22 Ιανουαρίου 2018.
● Την άμεση καταβολή χρηματικού ποσού 4.000 ευρώ ως έναντι των δεδουλευμένων που έχουν λαμβάνειν οι εργαζόμενοι (2.000 ευρώ θα λάβουν όλοι μέχρι το τέλος του 2017).
● Την καταβολή 11 ισόποσων δόσεων μέχρι 31/12/2018 για τη συνολική εξόφληση των δεδουλευμένων, χρήματα τα οποία θα λαμβάνουν μαζί με τον μηνιαίο μισθό τους.
● Η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα αποσύρει τις μηνύσεις εναντίον των εργαζομένων.
● Οι 180 εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στην εταιρεία ELFE, θυγατρική της ΒΦΛ, αλλά προβλέπεται ότι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη... νέα εταιρεία Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Α.Ε., που δημιουργήθηκε το 2016, επίσης συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ωστόσο η τελευταία εταιρεία ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας καθώς εκκρεμεί σχετική απόφαση του ΣτΕ για το θέμα.
Εξυγίανση
Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά και με τα υπέρογκα χρέη της εταιρείας (ξεπερνούν τα 240 εκατ. ευρώ) προς τη ΔΕΗ, τη ΔΕΠΑ, το ΙΚΑ και τις τράπεζες.
Η εργοδότρια εταιρεία μέσα στο 2018 σκοπεύει να προχωρήσει σε εξυγίανση της βιομηχανικής μονάδας της Καβάλας και να θέσει σε εφαρμογή ένα ελκυστικό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου όσων εργαζομένων το επιθυμούν.
«Οι 180 εργαζόμενοι παραμείναμε ενωμένοι επί 18 μήνες, η κυβέρνηση άσκησε τις απαραίτητες πιέσεις, η διαδικασία ήταν υποδειγματική από την πλευρά του Αν. Νεφελούδη και το κλίμα άλλαξε θετικά με τις δηλώσεις και του ίδιου του πρωθυπουργού», εξηγεί ο Νίκος Βογιατζίδης, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση τώρα «οφείλει να είναι εγγυητής της καλής λειτουργίας του εργοστασίου».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία
27.12.2017, 18:25
Σε νέες κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία προχώρησαν μέλη της ΛΑ.Ε. του Ε.ΠΑ.Μ. και του κινήματος «Δεν Πληρώνω». Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας δεν γίνονταν πλειστηριασμοί και τα μέλη των κινημάτων διαμαρτυρήθηκαν για την τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα σχετικά με τις αυτεπάγγελτες διώξεις σε όσους παρεμποδίζουν πλειστηριασμούς, τονίζοντας ότι θα μείνει στα χαρτιά.
Στο Ειρηνοδικείο βρέθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που στη συνέχεια πήγε στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, που συνεδρίαζε για να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2018.
Εκεί συνόδευε τη συμβολαιογράφο Ελένη Καραγεωργοπούλου, που είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά της τελευταίας συνέλευσης του συλλόγου. Ωστόσο δεν της επιτράπηκε η είσοδος.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι πρόκειται για παράνομη πράξη της αστυνομίας που, δεν είναι δυνατόν να παίρνει εντολές από τον πρόεδρο των συμβολαιογράφων.
Όπως είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Συνεδριάζει παράνομα το Δ.Σ. συμβολαιογραφικού συλλόγου με 5 παραιτηθέντα μέλη. Για τον προϋπολογισμό του συλλόγου. Υπολογίζουν 4.000 πλειστηριασμούς με τέλη 350 ευρώ από τον καθένα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειχε αναιμια και καταπινε καρφια! Θεωρουσε πως βοηθουσε το… σιδερο!
Aναρρώνει σε νοσοκομείο
Ρωσία: Κατάπινε καρφιά και μπουλόνια γιατί είχε αναιμία και πίστευε πως βοηθάει το... σίδερο!
Η 74χρονη υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αφαιρέθηκαν 152 μεταλλικά αντικείμενα από το στομάχι της
Μια ηλικιωμένη Ρωσίδα αποδείχθηκε πως είχε καταπιεί 152 μεταλλικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων καρφιά, μπουλόνια και ένα χερούλι, γιατί πίστευε πως έτσι καταπολεμά την αναιμία από την οποία πάσχει.
Η 74χρονη γυναίκα υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία οι έκπληκτοι χειρουργοί αφαίρεσαν ένα - ένα όλα τα αντικείμενα αυτά από το στομάχι της.
Επισκέφθηκε το νοσοκομείο γιατί επί ημέρες παρουσίαζε υψηλό πυρετό, όμως όταν οι γιατροί είδαν τις ακτινογραφίες του στομαχιού της, πραγματικά τα έχασαν.
Η ίδια παραδέχθηκε πως κάποια στιγμή είχε καταπιεί και ένα ασημένιο κολιέ μεγάλης μάλιστα αξία.
Για να δικαιολογήσει τις πράξεις της είπε πως ήταν αναιμική και πίστευε πως το να καταπίνει σιδερένια αντικείμενα βοηθούσε να βελτιώσει τα επίπεδα του σιδήρου στο αίμα της!
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η «γυναίκα με το σιδερένιο στομάχι», όπως την ονόμασαν τα τοπικά ΜΜΕ, κατάπινε σιδερένια αντικείμενα τα τελευταία 14 χρόνια.
Παραμένει στο νοσοκομείο για νοσηλεία όμως η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρθρο Ν. Μαριά: «Επιβεβλημένη πλέον η αποχώρηση της Ελλάδας από τη Σένγκεν»
27/12/2017
Καθώς επεκτείνεται πλέον σε πολλές χώρες Σένγκεν η επιβολή «καραντίνας» στους Έλληνες επιβάτες πτήσεων από Ελλάδα καθίσταται πλέον επιτακτική η αποχώρηση της Πατρίδας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν. Δεδομένου ότι η επιβολή «καραντίνας» ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ζήτησα για άλλη μια φορά την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν με ομιλία μου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 13/12/2017.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία και Αυστρία δεν εφαρμόζουν τη Συνθήκη Σένγκεν τελικά αυτή εφαρμόζεται από την Ελλάδα!!!
Εδώ και δύο χρόνια από τα μέσα Δεκεμβρίου 2015 συνεχίζω να επιμένω ότι η Ελλάδα οφείλει να αποχωρήσει από τη Σένγκεν καθώς έτσι θα παύσει να αποτελεί μαγνήτη για χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.
Έχει πλέον αποδειχθεί πέρα πάσης αμφισβητήσεως ότι οι χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες εισέρχονται στην Ελλάδα, με τον κίνδυνο να πνιγούν στο Αιγαίο, ακριβώς επειδή η Πατρίδα μας είναι χώρα μέλος της ζώνης Σένγκεν. Έτσι ερχόμενοι εδώ καταγράφονται και αποκτούν ταξιδιωτικά έγγραφα τύπου Σένγκεν που τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για να επιχειρήσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην καρδιά της Ευρώπης. Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως η αποχώρησή μας από τη Σένγκεν όχι μόνο δεν θα αυξήσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα αλλά θα τις μειώσει δραστικά. Είναι βέβαιο, ότι κανένας πρόσφυγας δεν θα δώσει κάποιες χιλιάδες ευρώ για να μπει σε μια χώρα εκτός Σένγκεν, όπου δεν θα μπορεί να πάρει αντίστοιχα ταξιδιωτικά έγγραφα. Είναι ενδεικτικό ότι η Βουλγαρία ή η Κύπρος, που δεν ανήκουν μέχρι στιγμής στον χώρο Σένγκεν και επομένως δεν χορηγούν ταξιδιωτικά έγγραφα τύπου Σένγκεν δεν χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους δουλεμπόρους ως προσφυγικοί άξονες. Έτσι παρότι η Βουλγαρία έχει χερσαία σύνορα με την Τουρκία, τελικά οι πρόσφυγες προτιμούν να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους στο φουρτουνιασμένο Αιγαίο παρά να περάσουν χωρίς ιδιαίτερους κινδύνους στη Βουλγαρία, καθώς η Βουλγαρία επειδή δεν ανήκει μέχρι στιγμής στον χώρο Σένγκεν δεν μπορεί να τους χορηγήσει το μαγικό χαρτάκι δηλαδή το ταξιδιωτικό  έγγραφο τύπου  Σένγκεν. Μάλιστα ενόψει του γεγονότος ότι η Βουλγαρία οσονούπω εντάσσεται  στην Σένγκεν έχουν αρχίσει να αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές από Τουρκία προς Βουλγαρία.
Κόντρα στην καθεστηκυία αντίληψη για την ανάγκη παραμονής μας στον χώρο Σένγκεν, για να πάψει η Ελλάδα να είναι μαγνήτης για τους πρόσφυγες θα  πρέπει να αποχωρήσει τώρα από τη Σένγκεν.
Στις γραμμές που ακολουθούν θα εξηγήσω τους μύθους που καλλιεργούνται για να τρομοκρατήσουν τον Ελληνικό λαό περί δήθεν απομόνωσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Οικογένεια σε περίπτωση αποχώρησης από τη Σένγκεν.
Αρχικά, η αντίληψη πως οι Έλληνες δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα στην ΕΕ είναι λανθασμένη καθώς η έξοδος από τη Συνθήκη Σένγκεν δεν έχει σχέση με το δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων εντός της Ε.Ε. αφού το δικαίωμα αυτό προϋπήρχε της Σένγκεν στο πλαίσιο της τότε Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ). Έτσι όπως οι πολίτες της Κύπρου και της Μεγάλης Βρετανίας, που δεν είναι χώρες Σένγκεν, ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ε.Ε. έτσι και οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν  να ταξιδεύουν ελεύθερα με την επίδειξη διαβατηρίου εντός της Ε.Ε.
Επιπλέον, το δικαίωμα της ελεύθερης εγκατάστασης καθώς και το δικαιώματα της ελεύθερης κυκλοφορίας για όσους Έλληνες θέλουν να εργαστούν στην Ε.Ε., δεν πλήττεται καθώς αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της Ένωσης και προϋπάρχει ήδη από την εποχή της πάλαι ποτέ ΕΟΚ. Ακόμα και μετά την αποχώρησή μας από τη Σένγκεν, οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να εγκαθίστανται και να εργάζονται ελεύθερα στις χώρες μέλη της ΕΕ. Είναι ενδεικτικό ότι αν και η Μεγάλη Βρετανία είναι εκτός Σένγκεν, εντούτοις  χιλιάδες Βρετανοί εργάζονται σε χώρες Σένγκεν.
Επιπλέον οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στην Ε.Ε. δεν θα πληγούν αφού η Συνθήκη Σένγκεν αφορά μόνο την κυκλοφορία προσώπων και όχι την ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων. Έτσι, τα ελληνικά προϊόντα θα μπορούν να διακινούνται ελεύθερα όπως γίνεται και τώρα. Άλλωστε εκατοντάδες φορτηγά από τη Βουλγαρία, που επίσης ακόμη δεν ανήκει στη Σένγκεν, εισέρχονται κάθε μέρα στην Ελλάδα γεμάτα προϊόντα.
Παράλληλα, η Ελλάδα δεν θα χάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο αν βγει από τη Σένγκεν. Τα σχέδια της Μέρκελ για συνδιαχείριση των ελληνικών θαλασσίων συνόρων με τη νέα FRONTEX, προωθούνται ακριβώς γιατί είμαστε εντός της Συνθήκης Σένγκεν.
Τέλος, η Ελλάδα μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει αν αποχωρήσει από τη Σένγκεν καθώς μπορεί να αξιοποιήσει την αποχώρησή της και να επιτρέψει την έλευση εκατομμυρίων Ρώσων τουριστών χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες έκδοσης με προφανές όφελος για την τουριστική μας βιομηχανία και την εθνική οικονομία, αυξάνοντας τα τουριστικά έσοδα τουλάχιστον κατά 5 δις ευρώ. Για δε τους ευρωπαίους τουρίστες η Ελλάδα μπορεί μονομερώς να καθορίσει ότι θα μπορούν να επισκέπτονται την Πατρίδα μας με τη χρήση απλής αστυνομικής ταυτότητας, όπως συμβαίνει και τώρα.
Για όλους λοιπόν αυτούς τους λόγους η Ελλάδα οφείλει εδώ και τώρα να αποχωρήσει από τη Συνθήκη της Σένγκεν ».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σχέση κομμουνισμού και Χριστιανισμού
27/12/2017
Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου *
“Η…επαναστατική κομμουνιστική οργάνωση που ίδρυσαν οι μαθητές του Ιησού Χριστού…”, Ριζοσπάστης, Χριστούγεννα 25/12/ 1 9 2 4!
Πρωτοσέλδο ανυπόγραφο άρθρο, αλλά επειδή τότε Αρχισυντάκτης ήταν ο ιστορικός “Γιάννης Κορδάτος”, μάλλον…
Από τότε στην ευρύτερη σοσιαλιστική, κομμουνιστική και αναρχική Αριστερά, πολλά έχουν αλλάξει σχετικά με τη θεώρηση και εκτίμηση της θρησκείας σαν “όποια του λαού”, του “κληρικοφασιμού των ρασοφόρων” η και για το δικαίωμα του λαού προσφυγής στη “μεταφυσική λυτρωτική θρησκευτική φαντασία” σαν αποκούμπι στη δυστυχία του.
Αποκορύφωμα η αποδοχή κ΄συμμετοχή του “λαϊκού κλήρου” δύπλα στους Αντάρτες του Άρη & του ΕΛΑΣ, μια εξήγηση για αυτή τη θεώρηση για την τότε Αριστερά δίνει το άρθρο του Νίκου Ζαχαριάδη το 1946΄, επίσης στον “Ριζοσπάστη”, υπέρ της “Ορθοδοξίας” σαν στοιχείο της Ελληνικής αγωνιστικής “λαϊκής παράδοσης” που πρέπει ν΄αναγνωρίζουν οι κομμουνιστές ( όποιος επιθυμεί να διαβάσει τα κείμενα αυτά θα πρέπει να πατήσειι με το ποντίκι πάνω τους και να τις μεγενθύνει στην οθόνη του υπολογιστή του ).
Και βέβαια μετά το 1960, στην περίοδο της έκρηξης των λαϊκών Αντι- αποικιακών Εθνικοαπλευθερωτικών Κινημάτων σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Δυτική “Ευρώπη” που απολάμβανε τις σοσιαλδημοκρατικές “κατακτήσεις” της εργατικής τάξης- ΠΑΡΑΧΩΡΉΣΕΙΣ σκοπιμότητας ( λόγω του “αντίπαλου δεόυς” στην Ανατολική Ευρώπη” ), ανατπύχθηκε στη Νότια Αμερική από Καθολικούς η “Θεολογία της Απελευθέρωσης”, η οποία μαζί με τον Ιερωμένο – μάρτυρα “Camilo Torres” έστειλε πολλούς του Κλήρου και καθολικούς πιστούς – Ένοπλους στα Καστρικά & Γκεβαρικά “κομμουνσιτικά αντάρτικα” ( η “θεολογία της απελευθέρωσης” αποκηρύχτηκε βέβαια από το “Βατικανό”) ενάντια στις δικτατορίες, τη φτώχεια και τη βάρβαρη Βόρειο – αμερικάνικη ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση στην Αμερικάνικη Ήπειρο και στον Κόσμο όλο.
Βέβαια στα πλαίσια του συγκεκριμένου “αναθεωρητισμού” που ακολούθησε στην ας πούμε τη,,, “μετα- Σταλινική” περίοδο του Νικήτα Χρουτσώφ στην Ε.Σ.Σ.Δ, υπήρξε το 1964 και η έκδοση του βιβλίου του τότε στελέχους του Γαλλικού Κ.Κ. “Ροζέ Γκαροντύ” υπέρ της “Συνένωσης της Μαρξιστικής με τη Χριστιανική Θεωρία” ( το περίεργο είναι πως ο ίδιος ο Ροζέ Γκαροντύ αργότερα προσχώρησε, “ασπάστηκε” αργότερα το μουσουλμανισμό και έγινε πολέμιος του Σιωνισμού με αντισημητικές η αντισιωνιστικές “εκφάνσεις), θεωρία η οποία επηρέασε πολύ την τότε προ-δικτατορική “ΕΔΑ” & την επίσημη “κομμουνιστική”, αλλά λίγο αργότερα μετά τα “γεγονότα” ( εισβολή” ) της Τσεχοσλοβακίας, και την ανάδειξη της λεγόμενης “ευρωκομμουνιστικής” Αριστεράς ( η οποία κατέληξη στο σκέτο…”Ευρώ” ! ) και γενικά τη μετέπειτα, μεταπολιτευτική, ας τα να πάνε “ανανεωτική” Αριστερά στην Ελλάδα ( Κ.Κ.Ε εσωτ, ΕΑΡ, μέχρι και τον … “Syriza”).
Η οποία ,όλων των ρευμάτων “Ανανεωτική Αριστερά” μέχρι και την λεγόμενη “Β΄Πανελλαδική”, ιδιαίτερα με το “1990” μετεξελίχθηκε σε τελείως “αντιθρησκευτικό – αντικληρικό ρεύμα” και πάλι ενάντια στο “παπαδαριό”, ακουμπώντας και σε παραδοσιακές μαρξίζουσες ας πούμε “αντι – μεταφυσικές & ιδεοληπτικές “κομμουνιστικές μαρξιστικο-λενινιστικές- θεωρήσεις”, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ… “ΑΝΤΙΘΕΤΑ”, σύγχρονα νεοφιλελεύθερα – κοσμοπολίτικα , υπέρ των… “ατομικών – μέχρι… έμφυλων… δικαιωμάτων” ιδεολογικά ρεύματα,
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ και σε ας πούμε γνήσια “παραδοσιακά αναρχικά” ( “ούτε θεός – ούτε αφέντης”), ΚΑΙ αυτό το ας πούμε “αντιμεταφυσικό αντιθρησεκυτικό – αντικληρικό” Κράμα ολοκληρώνεται, δεν είναι ευγενικό να το ξεχνάμε αυτό, με τα παράλληλα παραδοσιακά “γνήσια φασιστικά”, επίσης “Αντικληρικά”, ιδεολογικά ρεύματα ενάντια στους “φραγκάτους ρασοφόρους” που πείνουν το… αίμα του λαού, τα οποία σύμφωνα με τη θεώρηση τους δεν υποτάσσονται στις ανάγκες του…΄”Έθνους”, όπως φαντασιώνεται το Έθνος ο φασιμός & ο ναζισμός.
Θα λέγαμε πως ιδιαίτερα ο – παλαιο- φασισμός- ναζισμός ίδρυσε “εθνικές χριστιανικές” Εκκλησίες, επειδή “δεν γούσταρε” αλλά “Ιερατεία” εκτός του Φύρερ και των S/S, να επηρεάζουν το λαό.
Και θα λέγαμε επίσης και “συγχωρέστε μας γι΄αυτό”, ότι ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό, “ΤΕΛΟΛΟΓΙΚΟ & ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΙΚΟ- ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ”, είτε επαναστατικό, είτε αντεπαναστατικό, ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ και δεν αντέχει να υπάρχουν “άλλες παράλληλες… ανταγωνιστικές, “κομματικές η μη” Εκκλησίες, που να επηρεάζουν τον “Λαό”, είτε σαν… συλλογική εθνική λαϊκή κοινότητα” ( φασιστική η φασίζουσα θεώρηση), είτε την …”εργατική τάξη ( σοσιαλιστική/ κομμονιστική ταξική θεώρηση), αυτή θεωρουμε πως είναι η αντικειμενική αλήθεια εκ της ιστορίας, όσες καλές “ιδεολογικές ερμηνείες κατά της ιδεαλιστικής . μεταφυσικής αντίληψης & πρόσληψης” να δίνονται γι΄ αυτή την αιτία.
Τέλος τις τελευταίες δεκαετίες εμφανίστηκαν στην Ελλάδα και οπαδοί της Αρχαίας Ελληνικής…”Εθνικής” – Θρησκείας, της ειδωλολατρείας δηλαδή, δικαιολογώντας την ύπαρξη τους από τα τόσα καλά που πρόσφερε στον πολιτισμό η Περίοδος που ανθούσε η ειδωλολατρική “Πολυθρησκεία” ( σαν στοιχείο ας πούμε της “πολυφωνίας” και της δημοκρατίας, “στο περίπου” το περιγράφει το γεγονός αυτό, σαν “Ελληνική Ιδιαιτερότητα” και ο ας πούμε “αντι – εξουσιαστής” – Κορνήλιος Καστοριάδης στο γιατί όχι καλό βιβλίο με σχετικές μελέτες, τ΄οποίο ανεξάρτητα από τις επιμέρους “απολυτοποιήσεις”, αξίζει να συστήνεται για ανάγνωση)
Όμως στα πλαίσια της ιδεολογικής σύγχυσης που ακολουθεί τη διάψευση κάποιων “κομμουνιστικών” η καλλίτερα .. μαρξιστικο/λενινιστικών ορομάτων και περαμάτων, όπως αυτών στις πρώην “σοσιαλιστικές χώρες” η… στο ανατολικό…”μπλοκ”, αυτή η λατρεία των νέων ας πούμε “Εθνικών – ειδωλολατρικων Εκκλησιών” είχαν δικιμαστεί να συγκροτηθούν και στη Ναζιστική Γερμανία ( σαν αναβίωση του “ηρωϊκού πατροπαράδοτου πνεύματος”, όπου όλα ήταν ιδανικά, “ρωμαλέα” και κυρίως “μαγικά” & δημιουργικά…με Ιερείς που δίκαζαν εκτελούσαν ρομαντικά κάτω από… “Βελανιδιές” μέσα … στη φύση).
Και το βασικό και καίριο Ερώτημα παραμένει, λαμβάνοντας υπόψη και την τελευταία έξαρση και αναγέννηση θανατικών θρησκευτικών κινημάτων, έχουν δικαίωμα και ανάγκη οι άνθρωποι να συνδέουν την πραγματικότητα με την μεταφυσική αναζήτηση και τη φυγή από την πραγματικότητα και εάν ναι, πόσο;
*  δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων (προς το Δημόσιο) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ), όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ .




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη δικηγόρος επειδή έσβηνε συνθήματα της Χρυσής Αυγής
27/12/2017
Ελεύθερος με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς σε τοίχο, αφέθηκε πριν λίγη ώρα ο δικηγόρος Τάκης Ζώτος, που συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης την ώρα που έβαφε με σπρέι συνθήματα της Χρυσής Αυγής στο Καρπενήσι.
Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Ελευθερία Κουμάντου ο Τάκης Ζώτος συνελήφθη από την αστυνομία στο Καρπενήσι -τόπο καταγωγής της συζύγου του- την ώρα που επιχειρούσε να σβήσει σύνθημα της οργάνωσης.
Σύμφωνα με όσα είπε, o κ.Ζώτος επισκέφτηκε το Καρπενήσι -τον τόπο καταγωγής της γυναίκας του- όταν είδε σε τοίχο στην είσοδο της πόλης γραμμένα συνθήματα της Χρυσής Αυγής μαζί με σβάστικες. Σήμερα, όπως μας είπε, αγόρασε σπρέι και πήγε να σβήσει τα συνθήματα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από την αστυνομία.
“Ο Δήμος κακώς άφησε τα συνθήματα τόσες μέρες και δεν τα έσβησε. Είναι στην είσοδο της πόλης και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αυτά τα συνθήματα είναι ντροπή και προσβολή για όλους και ειδικά για το Καρπενήσι που κάηκε από τους ναζί. Το σπίτι που μένω κάηκε από τους ναζί.” μας είπε.
Ο εισαγγελέας του απήγγειλε την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς σε τοίχο, και διέταξε να αφεθεί ελεύθερος λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία – «Δεσμεύει» τρεις περιοχές στο Αιγαίο για όλο το 2018 – Αλλάζει τακτική η Αθήνα
26/12/2017
Κλιμακώνει η τουρκική πλευρά τις προκλήσεις της στο Αιγαίο.
Αυτήν τη φορά, η Υδρογραφική Υπηρεσία του τουρκικού ναυτικού εξέδωσε τις NAVTEX 1410-1411-1412/17, με τις οποίες “δεσμεύει” τρεις περιοχές στο Αιγαίο για σχεδόν όλο το 2018.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ανήμερα, αλλά και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, η Άγκυρα, στο πλαίσιο άλλης μίας άσκησης με πυρά, “δέσμευσε” εκ νέου παράνομα περιοχή στα ανατολικά της Κω, σύμφωνα με τη Navtex 1403.
Παράλληλα, προανήγγειλε και άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου στα δυτικά της Λέσβου, το διάστημα 27-28 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η Αθήνα, μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα, αλλάζει τακτική.
Το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να μην απαντά με αντι-ΝΑVTEX, αλλά θα προχωρά σε διαβήματα και παρεμβάσεις προς τον Ισπανό διοικητή της υπηρεσίας, που έχει την ευθύνη για όλη την περιοχή.
Φυσικά, οι Τούρκοι δεν είναι δυνατόν να “δεσμεύσουν” περιοχές στο Αιγαίο για ένα τόσο μεγάλο διάστημα και η κίνησή τους αποσκοπεί περισσότερο στην ένταση των προκλήσεων έναντι της Αθήνας, παρά στην ουσία των ίδιων των στρατιωτικών ασκήσεων



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




26 Δεκέμβρη 1991 υποστέλλεται, η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο και το αστέρι
Το απόγευμα της 26 Δεκεμβρίου του 1991 υποστέλλεται, από το Κρεμλίνο, η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο και το αστέρι. Στη θέση της υψώνεται η τρικολόρε προεπαναστατική.
«…Η υποστολή της σφράγισε με δραματικό και ταυτόχρονα συμβολικό τρόπο το τέλος της 74χρονης πορείας του πρώτου στον κόσμο σοσιαλιστικού κράτους. Για μια στιγμή οι δείχτες των ρολογιών έμειναν ακίνητοι, σημαδεύοντας την κρίσιμη στιγμή. Οι καρδιές πολλών εκατομμυρίων εργατών σ’ όλο τον κόσμο σταμάτησαν να χτυπούν, αναμετρώντας το μέγεθος των απωλειών» (Ριζοσπάστης 28 Δεκέμβρη 1991).
Όπως ακριβως ειχε προφητευσει ο Νοστραδαμος. 74 χρονια θα κρατησει η κοκκινη κυριαρχεια.
Η Σοβιετική Ένωση, το πρώτο Σοσιαλιστικό κράτος στον κόσμο, παύει να υπάρχει.
Έχει συντελεστεί η «μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή του 20ου αιώνα». Η πολυεθνική χώρα των Λένιν – Στάλιν διαλύεται στα εξ ων, με αγώνες και θυσίες, συνετέθη. Το Κόμμα των Μπολσεβίκων και αργότερα Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης (ΚΚΣΕ) κηρύσσεται παράνομο.
Η πρώτη Σοσιαλιστική χώρα στον κόσμο πρόλαβε στην 74χρονη πορεία της να καταστήσει αυτονόητη πραγματικότητα τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων όλου του κόσμου και να κατανικήσει το τέρας του φασισμού. Να εμπνεύσει με τις κατακτήσεις της εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο. Κατακτήσεις που δεν αναιρούνται, σε καμία περίπτωση, με την πτώση του Σοσιαλισμού και την διάλυση της ΕΣΔΔ
Ο πρωτεργάτης αυτής της καταστροφής και τελευταίος πρόεδρος της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στο τελευταίο του τηλεοπτικό διάγγελμα, πριν παραιτηθεί, δηλώνει:
«Ζούμε πλέον σε έναν καινούριο κόσμο. Μπαίνει τέλος στον Ψυχρό Πόλεμο και στην κούρσα εξοπλισμών, καθώς και στην παράλογη στρατιωτικοποίηση της χώρας, που έχει ισοπεδώσει την οικονομία μας, τη δημόσια στάση μας και την ηθική μας. Η απειλή του πυρηνικού πολέμου έχει απομακρυνθεί».
Χιλιόμετρα νοτιότερα, μερικά χρόνια αργότερα, ο πρώην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης απηύθυνε το ερώτημα:
«Υπάρχει έστω και ένας σοβαρός άνθρωπος στη Γη που να πιστεύει ότι θα μπορούσε να κάνει (όσα κάνει) ο ιμπεριαλισμός σήμερα, αν δεν είχε διαλυθεί η Σοβιετική Ένωση; Οι λαοί βλέπουν, ήδη, τα αποτελέσματα: Ο καπιταλισμός, καθημερινά, όλο και περισσότερο δείχνει το χειρότερο πρόσωπό του: Το αντικοινωνικό, ληστρικό και απάνθρωπο. Οι επιτυχίες του, φυσικά, παράγουν πλούτο, αλλά τον σωρεύουν στους λίγους και η ζωή των εργαζομένων χειροτερεύει. Όσο για τις δημοκρατικές ελευθερίες, συνεχώς ροκανίζονται και λιμάρονται…».
Αλήθεια, είκοσι πέντε χρόνια μετά, τι λέτε να ισχύει, από τις δύο δηλώσεις;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινός αληταρας σιωναζι «δημοσιογράφος» καλεί σε ομαδικό βιασμό φυλακισμένης ανήλικης Παλαιστίνιας
27/12/2017
Σε κάλεσμα… βιασμού της 16χρονης Παλαιστίνιας, Αχέντ Ταμίμι, η οποία συνελήφθη από τον ισραηλινό στρατό επειδή χαστύκισε έναν Ισραηλινό στρατιώτη που εισέβαλε στο σπίτι της και πυροβόλησε τον 15χρονο ξάδελφό της στο κεφάλι απαιτεί δημοσίως ο Ισραηλινός δημοσιογράφος, Μπεν Γκάσπιτ μέσα από την εφημερίδα «Maariv».
«Στην περίπτωση των κοριτσιών (σσ. εννοεί και την 16χρονη φυλακισμένη) θα πρέπει να καθοριστεί ένα τίμημα με κάποια άλλη ευκαιρία, στο σκοτάδι, χωρίς μάρτυρες και κάμερες» γράφει.
Η 16χρονη  έχει γίνει ήδη διεθνές σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα, γεγονός το οποίο έχει εξοργίσει την ισραηλινή κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Αμυνας του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, την Τρίτη, ότι «όποιος αγριεύει την μέρα, θα συλληφθεί τη νύχτα», προσθέτοντας ότι «όλοι όσοι ασχολούνται όχι μόνο με το κορίτσι αλλά και με τους γονείς του και τους γύρω τους δεν θα ξεφύγουν από αυτό που τους αξίζει».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα «βαθιά λαρύγγια» της Σίλικον Βάλεϊ: Πρώην υψηλόβαθμα στελέχη διαδικτυακών κολοσσών μιλούν για τις επιπτώσεις των social media
Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας την ανθρωπότητα για τα social media και τις επιπτώσεις που έχουν για τους χρήστες. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών επισημαίνουν πως οι καταστρεπτικές συνέπειες της τεχνολογικής προόδου σε μερικά χρόνια θα είναι συγκρίσιμες με εκείνες της κλιματικής αλλαγής.
Γιατί όμως να δώσει κανείς σημασία σε “καταστροφολόγους” και επικριτές του σύγχρονου διαδικτυακού κόσμου; Ίσως γιατί δεν πρόκειται απλώς για κάποιες συντηρητικές φωνές, που απορρίπτουν τις τεχνολογικές εξελίξεις. Αλλά για ανθρώπους που προέρχονται από τους κόλπους της Σίλικον Βάλεϊ, της μητρόπολης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, οι οποίοι εργάστηκαν για χρόνια σε υψηλόβαθμες θέσεις και εγκατέλειψαν το χώρο καταγγέλοντας το σκοτεινό πρόσωπο των κολοσσών του διαδικτύου.
Οι δυσοίωνες “προφητείες” τους έρχονται να προστεθούν στους φόβους που εκφράζουν πολλοί παγκοσμίως για την ανεξέλγκτη ισχύ των social media και εν γένει των εταιρειών που ελέγχουν τον κόσμο του διαδικτύου…
Σον Πάρκερ. Ο 38χρονος υπήρξε πρώτος πρόεδρος του κοινωνικού δικτύου του Μάρκ Ζάκερμπεργκ, του Facebook, και συνιδρυτής της δημοφιλούς υπηρεσίας Napster. Σήμερα δηλώνει “αντιρρησίας συνείδησης των social media”. Ο Πάρκερ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την ταινία “The Social Network”, όπου τον υποδύθηκε ο τραγουδιστής Τζάστιν Τιμπερλεϊκ. Παραδέχεται ότι οι ιδρυτές του Facebook γνώριζαν από την αρχή πως δημιουργούσαν κάτι εθιστικό, που εκμεταλλευόταν “ένα τρωτό σημείο της ανθρώπινης ψυχολογίας”. “Αλλάζει τη σχέση μας με την κοινωνία και πιθανότατα παρεμβαίνει στην παραγωγικότητα με διάφορους τρόπους. Μόνο ο Θεός ξέρει τι κάνει στους εγκεφάλους των παιδιών”, σημειώνει, ενώ αποκαλύπτει πως το Facebook δημιουργήθηκε με στόχο “να απορροφάει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο και περισσότερη προσοχή”. Όπως εξηγεί, αυτός ήταν και ο λόγος της δημιουργίας διάφορων χαρακτηριστικών, όπως για παράδειγμα το κουμπί “Like”. Πρόκειται για μια “δόση ντοπαμίνης”, όπως υπογραμμίζει, με στόχο να ενθαρρύνονται οι χρήστες να ανεβάζουν περισσότερο περιεχόμενο.
Τσαμάτ Παλιχαπιτίγια. Ο 41χρονος πριν από λίγες ημέρες προκάλεσε πάταγο με τις δηλώσεις του για τα social media και ειδικότερα για το Facebook. Ο ίδιος υπήρξε αντιπρόεδρος της εταιρείας στον τομέα της ανάπτυξης κοινού. Έχοντας πλέον αποχωρήσει δηλώνει πως αισθάνεται “τρομερές τύψεις” για τη συμβολή του στην ανάπτυξη όλων αυτών των εργαλείων. “Δημιουργήσαμε κάτι που διαλύει τον κοινωνικό ιστό”, είπε και κάλεσε τους χρήστες να σταματήσουν τα social media. “Οι βραχυπρόθεσμοι κύκλοι Feedback που έχουμε δημιουργήσει και κινητοποιούνται από την ντοπαμίνη καταστρέφουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κοινωνία και το πως αλληλεπιδρούν μεταξύ τους οι άνθρωποι”, σημείωσε αναφερόμενος στις διάφορες εφαρμογές όπως το like, το love κλπ. των social media. Όπως υπογράμμισε, υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να χειραγωγήσουν μεγάλες ομάδες ατόμων, ενώ ταυτόχρονα οι χρήστες επιδεινώνουν το πρόβλημα μέσα από μια ναρκισιστική προσέγγιση, που προβάλει μια εξιδανικευμένη εκδοχή του κάθε ατόμου. “Δεν το καταλαβαίνετε αλλά σας προγραμματίζουν… όμως τώρα πρέπει να αποφασίσετε πόσα είστε διατεθειμένοι να παραχωρήσετε, πόση από τη διανοητική σας ανεξαρτησία”.
Τρίσταν Χάρις. Το πρώην στέλεχος της Google εξέφρασε πρόσφατα την μετάνοιά του για όλες τις τεχνολογίες που βοήθησε να αναπτυχθούν. Ήταν για τρία χρόνια υπεύθυνος του κολοσσού του διαδικτύου για θέματα ηθικής και πιο συγκεκριμένα για θέματα που σχετίζονται με το πώς η τεχνολογία επηρεάζει τις σκέψεις και τις ενέργειες δισεκατομμυρίων χρηστών. “Όλοι μας είμαστε μπλεγμένοι μέσα σε αυτό το σύστημα, το οποίο μπορεί να πάρει τον έλεγχο των μυαλών όλων μας. Οι επιλογές μας δεν είναι τόσο ελεύθερες όσο νομίζουμε”, προειδοποίησε ο Χάρις, ο οποίος παραιτήθηκε το 2016 από τη Google για να εργαστεί στη ΜΚΟ “Time Well Spent”.
Εβγκενί Μορόζοφ. Ο “γκουρού του Ιντερνετ”, σε αντίθεση με τους συναδέλφους του, ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου του Στανφορντ και υποτρόφους της Yahoo που έχουν ιδρύσει πολλές startups και έχουν εισχωρήσει στη Σίλικον Βάλεϊ, γράφει βιβλία και αρθρογραφεί για τους κινδύνους της τεχνολογίας του διαδικτύου. Όπως επισημαίνει “ψηφιακός παράδεισος δεν υπάρχει” και μακροπρόθεσμα “οι συνέπειες της ψηφιακής επανάστασης θα είναι συγκρίσιμες με εκείνες της κλιματικής αλλαγής”. Εξάλλου ο 33χρονος Λευκορώσος προειδοποιούσε για τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις αλλά και για την κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων πολύ πριν όλα αυτά γίνουν αντιληπτά από τις αμερικανικές κρατικές αρχές και τις Βρυξέλλες, οι οποίες σήμερα επιχειρούν να περιορίσουν τους γίγαντες του διαδικτύου. “Προσφέρουν χωρίς χρέωση όλα τα είδη υπηρεσιών, αλλά αυτό που δεν βλέπουμε είναι το αντίτιμο: η δίψα για likes και η συγκέντρωση τόσων προσωπικών δεδομένων σε εταιρικά χέρια”, επισημαίνει.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





S.O.S
συνέλαβαν συνταξιούχο φιλόλογο που διόρθωνε ορθογραφικά λάθη σε χρυσαυγίτικα συνθήματα.
Ο δικηγόρος Τακης Ζώτος, ο οποίος έχει διατελέσει μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ, συνελήφθη πριν λίγη ώρα στο Καρπενήσι επειδή έσβηνε σε τοίχο, σύνθημα της οργάνωσης
Αγγελικος κόσμος : ενω οι ΧΑυγιτες δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, η αστυνομία συλλαμβάνει δικηγόρο που έσβηνε συνθήματα της ΧΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




27/12/2017  -  16.30
 Αθηνα
Πίσω ολοταχώς η κυβέρνηση των νενεκων
Κλειστές πόρτες στο ειρηνοδικείο Αθηνών...
Εξαφανισμένοι αστυνομικοί - συμβολαιογράφοι - κοράκια
Στο ειρηνοδικείο αυτήν τη στιγμή μόνο τα κινήματα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8 χρονια επιτηρηση -επιτροπεια
(κατοχη)
Σιγουρα δε μπορουμε να γυρισουμε το ρολοι πισω.
Μπορουμε ομως να το κουρδισουμε ξανα. ΕΠΑΜ τωρα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοινωνικό μέρισμα! Αλλοδαπός 1 στους 10 δικαιούχους (από 172 χώρες)...
26/12/2017 -  11:00 μ.μ.
9.700 είναι από Ινδία, Μπαγκλαντές, Σρι Λάνκα, Αίγυπτο και Φιλιππίνες, 400 από την Κίνα .
97.000 είναι από Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία. 1.500 από Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Βρετανία.
Εφοσον το δικαιουνται καλως το ελαβαν. Το ερωτημα ειναι πόσοι απο αυτους εχουν αδηλωτα εισοδηματα , καθοσον η πλειοψηφια προσφερει αδηλωτη εργασια. Δυσκολο να εξακριβωθει.
Βεβαια ειναι μονο το 10% του κοινωνικου μερισματος που δινεται σε μεταναστες. Σε οσους μεταναστες ειναι ασφαλισμενοι, προσφερα δηλαδη στα ελληνικα ασφαλιστικα Ταμεια, και εχουν 10 χρονια στην Ελλαδα...
Σε πολίτες με 172 υπηκοότητες θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα. Ανάμεσα τους Ινδοί, Αιγύπτιοι Φιλιππινέζοι, Αλβανοί, Βούλγαροι και άλλοι.
Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως ανάμεσα τους υπάρχουν και υπήκοοι που προέρχονται ακόμα και από Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Βρετανία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία προκύπτει πως:
9.700 που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα είναι από Ινδία, Μπαγκλαντές, Σρι Λάνκα, Αίγυπτο και Φιλιππίνες, άλλοι 400 από την Κίνα που εργάζονται στην Ελλάδα.
97.000 από τους δικαιούχους είναι από Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία.
1.500 δικαιούχοι από χώρες όπως Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Βρετανία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλοί ξεχνούν τη "Δολοφονία Τσαουσεσκου τα Χριστούγεννα του 1989"...
Μέχρι σήμερα μας μιλούν για τον "αιμοσταγή δικτάτορα Τσαουσεσκου", που οι "δημοκρατικές" σφαίρες των "εκδημοκρατιστών" δολοφόνησαν με τον πιο χυδαίο τρόπο...
Κι η απάρνηση του με πρώτους τους τότε ΚΚΕ εσωτερικού, που στήριζε πολιτικά, οικονομικά και χρύσωνε ένα κόμμα (πόσο χαρτί για την εκτύπωση της "Αυγής" πλήρωνε με αίμα ο λαός της Ρουμανίας;) που αποδείχθηκε η Αυγη πρακτορείο της Cia, με κύριο εκφραστη σήμερα τον Τσίπρα και τους Φλαμπουράρηδες, Πιτσιόρλες και Σια...
Τότε -τι σύμπτωση με το '89, με τις μίζες της siemens και στο "μικρό κόμμα", την ΕΑΡ που ηταν συνεχεια του ΚΚΕ εσωτερικου, με αρχαγγέλους της "κάθαρσης" τους Δραγασάκηδες (που τοτε ακομα εκανε διαλυτικη δουλεια μεσα στο ΚΚΕ), Κύρκους, Κωνταντόπουλους και Cia-, το τείχος του Βερολίνου πέφτει και το ένα μετά το άλλο όλες οι σοσιαλιστικές χώρες, από τον απόλυτο θρίαμβο του διαβόητου ιμπεριαλισμού των γιάνκηδων, Η Ανατολική Ευρώπη (με την ευλογία πρώτα από τον Γκορμπατσόφ και μετά τον Γιέλτσιν), ήταν η πιο τραγική από τις "επαναστατικές παντομίμες που σχεδιάστηκαν στα εργαστήρια της CIA".
Η αποκαλούμενη "Ρουμανική επανάσταση " (τόσο απίστευτα παρόμοια με τις "πολύχρωμες επαναστάσεις" στην Ουκρανία, την "αραβική άνοιξη στη Συρία, πάντα με τη συνδρομή Σόρος και Cia τα τελευταία 25 χρόνια),  ξέσπασε μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα του 1989. Με βίαιες ταραχές στην Τιμισοάρα και με τη δολοφονία, την ημέρα των Χριστουγέννων του 1989, του Τσαουσέσκου και της συζύγου του Έλενας, με τη γνωστή κατηγορία-συνταγή: "αιμοδιψείς δικτάτορες".
Και με την αποκατάσταση της "καπιταλιστικης δημοκρατίας" στη Ρουμανία, σήμερα ο λαός το μονο που δεν έχει, είναι, ευημερία, πρόοδο, εργασία... Το μονο που εχει είναι,
μια πλήρης εξαθλίωση!
Παραγει πλεον πόρνες, εμπόριο λευκής σάρκας, ναρκεμπόριο, ανεργία, θανάτους βρεφών από δυστυχία...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λαζόπουλος μας κουνάει απειλητικά το δάκτυλο
ΤΡΊΤΗ, 26 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2017
Ο Λαζόπουλος έχασε την ψυχραιμία του!
Βάλλει με ασυγκράτητη μοχθηρία εναντίον όλων εκείνων που του έχουν ασκήσει κριτική…
 Επιχειρεί να βγει πάλι στον αφρό με τον ίδιο τρόπο που ασκούσε το «σατιρικό», τηλεοπτικό του εμπόριο:
Την ΕΠΙΘΕΣΗ κατά ΠΑΝΤΩΝ και ιδιαίτερα κατά της πολυφωνίας του διαδικτύου…
Ανοικτά λοιπόν χαρακτηρίζει τα ιστολόγια «ηλεκτρονικές συμμορίες» και εμμέσως πλην σαφώς ζητάει τη ΦΙΜΩΣΗ τους!!!
Αυτός ο «εκλεκτός» έχει το δικαίωμα να πελεκίζει όποιον θέλει, αλλά απαγορεύει το ίδιο δικαίωμα στους άλλους, τους οποίους, αν το ασκήσουν, τους χαρακτηρίζει «συμμορίες»…
Ο άμοιρος διακατέχεται από τέτοια δικτατορική αυθάδεια και από τέτοιο νοσηρό ναρκισσισμό που δεν είναι να θέση να αντιληφτεί ότι η συνέντευξή του ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ όλες τις κριτικές και τις πολεμικές εναντίον του.
Οι ναρκισσιστικές διαστροφές του, επίσης, δεν του επιτρέπουν να κοιτάξει πέρα του εαυτού του. Γύρω από το δικό του «δράμα» περιστρέφεται: Το «δράμα» του βολεμένου εκατομμυριούχου!!!
Προσπαθεί να «σταθεί στα πόδια του» (!!!), μας λέει…
Για την κατακρεούργηση και την αποτέφρωση του ελληνικού λαού από το κόμμα του, το ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό το θανατηφόρο μπούλινγκ των «αριστερών» ανδρεικέλων εναντίον της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της, τσιμουδιά δεν βγάζει ο «ευαίσθητος» μεταπράτης της αριστερής ΑΠΑΤΗΣ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επείγουσα: Η φυλάκιση της Khalida Jarrar χωρίς καταδικη ή δίκη παρατάθηκε για έξι επιπλέον μήνες
Ο ισραηλινός στρατός κατοχής εξέδωσε εντολή για παράταση της αυθαίρετης διοικητικής κράτησης της παλαιστινιας βουλευτή και εθνική ηγέτη Khalida Jarrar για επιπλέον έξι μήνες την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, τέσσερις ημέρες πριν από τη λήξη της κράτησής της . Η Jarrar συνεληφθηκε από κατοχικούς στρατιώτες που εισέβαλαν στο σπίτι της στο El-Bireh στις 2 Ιουλίου 2017. Μια γνωστη παλαιστίνια ηγέτης, η Jarrar είναι μέλος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, επικεφαλής της επιτροπής κρατουμένων και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Addameer Σύλλογος Υποστηρικτών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων .
Η Jarrar είναι μια από τους 11 Παλαιστίνιους βουλευτές που φυλακίστηκαν από την ισραηλινή κατοχή, οι περισσότεροι από τους οποίους φυλακίστηκαν - όπως αυτη - χωρίς κατηγορία ή δίκη υπό διοικητική κράτηση. Είναι μια από τις τρεις παλαιστινιακές γυναίκες που κρατούνται σήμερα υπό διοικητική κράτηση, μαζί με την Khadija Ruba'i και την δημοσιογράφο Bushra al-Tawil . Υπάρχουν συνολικά πάνω από 450 Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι χωρίς κατηγορία ή δίκη υπό διοικητική κράτηση και πάνω από 6.100 συνολικά παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές.
Η διοικητική κράτηση είναι ένα τεχνούργημα της βρετανικής αποικιακής εντολής για την Παλαιστίνη που επιτρέπει στον ισραηλινό στρατό να φυλακίσει αυθαίρετα τους Παλαιστίνιους χωρίς καμία δαπάνη και χωρίς δίκη. Συχνά χρησιμοποιείται για να στοχεύσει κοινοτικούς ηγέτες όπως η Jarrar και η ευρεία και συστηματική χρήση του παραβιάζει τις Συμβάσεις της Γενεύης και το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017
725 θύματα αστυνομικής καταστολής επί κυβέρνησης Μάκρι στην Αργεντινή

Η Συντονίστρια κατά της Αστυνομικής και Θεσμικής Καταστολής (CORREPI) παρουσίασε την έκθεσή της και αποκάλυψε ότι σε 721 ημέρες της κυβέρνησης του Μαουρίσιο Μάκρι στην Αργεντινή υπήρξαν 725 νεκροί, κάτι που χαρακτηρίζει αυτή την περίοδο ως μια από τις πιο καταπιεστικές στην ιστορία της Αργεντινής.
«Διανύουμε την πιο καταπιεστική περίοδο από το 1983. Υπήρξαν άλλες χρονιές εξαιρετικά σκληρές όπως το 2000 ή το 2008, αλλά αυτή η κατασταλτική κλιμάκωση είναι πρωτοφανής. Για πρώτη φορά ξεπερνάμε το όριο του ενός θανάτου ημερησίως από “εύκολο πάτημα της σκανδάλης” ή βασανιστήρια», είπε η επικεφαλής της CORREPI, Μαρία ντελ Κάρμεν Βερντού, και πρόσθεσε ότι οι θεσμοί δεν βάζουν ένα φρένο και αυτό είναι ανησυχητικό.
Η Βερντού πρόσθεσε ότι στην έκθεση του 2016 υπάρχουν καταγραμμένα 200 περιστατικά λιγότερα από αυτά που γνωρίζουμε σήμερα ότι διαπράχτηκαν και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχουν περισσότεροι θάνατοι το 2018 εξαιτίας της καταστολής πάνω σε οργανωμένα λαϊκά κινήματα.
Η έκθεση παρουσιάστηκε στην Πλατεία του Μάη, στην πρωτεύουσα Μπουένος Αϊρες, παρουσία συγγενών των θυμάτων της βίας.
Η Βερντού θύμισε: «Όταν ξεκίνησε η κυβέρνηση του Cambiemos, φανταζόμασταν ένα σκηνικό πολύ λίγο ενθαρρυντικό, γιατί για πρώτη φορά όλοι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί πέρασαν στην ίδια πολιτική δύναμη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΕΠΑΜ σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών
Ποινικοποίησαν το Κίνημά μας.....
Εμείς ομως γίναμε πιο πολλοί και τους περιμένουμε !



3 σχόλια:

e-h είπε...


Esta semana La Jiribilla propone un especial titulado FLASH BACK, VER
PARA CRECER, dedicado a la edición 39 del Festival Internacional del
Nuevo Cine Latinoamericano celebrado recientemente. Se destacan los
textos “Tiempo de cine” de Marilyn Garbey, “Tendencias actuales del cine
latinoamericano, festival mediante” de Frank Padrón, “El Festival de
Alanis, Lucrecia, Laura, Lucía y otras tantas” de Joel del Río, y la
entrevista a Iván Giroud, “El reto del Festival: no hacer de él una
actividad rutinaria, sino un trabajo creativo” de Thais Gárciga. También
se incluye la galería “Ver para creer” que contiene memorias del
Festival.
La Jiribilla publica además textos sobre la puesta en escena de “Carmina
Burana” de Danza Contemporánea de Cuba, un banner sobre la jornada
dedicada al Jazz cubano, y otro dedicado a la prima ballerina assoluta
Alicia Alonso.

A todos estos contenidos usted puede acceder por intranet e internet, a
través de la dirección electrónica www.lajiribilla.cu



Αυτή την εβδομάδα η La Jiribilla προτείνει ένα ειδικό τίτλο FLASH BACK, VER
PARA CRECER, αφιερωμένη στην 39η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ της
Νέος λατινοαμερικανικός κινηματογράφος που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα Τα κυριότερα σημεία είναι
"Tiempo de cine" κείμενα της Marilyn Garbey, "Τρέχουσες ταινίες τάσεις
Λατινική Αμερική, φεστιβάλ μέσω του "Frank Padrón," το Φεστιβάλ του
Alanis, Lucrecia, Laura, Lucía και πολλοί άλλοι "από τον Joel del Río και το
συνέντευξη με τον Iván Giroud, "Η πρόκληση του Φεστιβάλ: να μην το καταφέρουμε
δραστηριότητα ρουτίνας, αλλά ένα δημιουργικό έργο "του Θάις Γκάρτσιγκα. Επίσης
Περιλαμβάνεται η συλλογή "See to Believe", η οποία περιέχει αναμνήσεις από το
Φεστιβάλ.
Η La Jiribilla δημοσιεύει επίσης κείμενα σχετικά με τη διοργάνωση της "Carmina
Burana "της Danza Contemporánea de Cuba, ένα banner για την ημέρα
αφιερωμένο στην κουβανέζικη τζαζ, και ένα άλλο αφιερωμένο στην prima ballerina assoluta
Alicia Alonso

Σε όλα αυτά τα περιεχόμενα μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω ενδοδικτύου και διαδικτύου, στο
μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.lajiribilla.cu

e-h είπε...



My name is Liz— I manage the main office at JVP here in Oakland, so you don’t normally hear from me. But I’m writing because I’ve been crunching the numbers for 2018, and it pains me to say— we’re behind.
To fully fund the important fights we face next year, we need your help to close this crucial shortfall. Give now, before midnight on the 31st, and every dollar will be doubled.
will you give now and help us stand strong?
2017 has been a tough year on all fronts, but it helps me to focus on the concrete steps I know we can take to pull ourselves out of all the messes we’re in.
That’s why 2018 is so important. Because out of the despair this year has brought, there are huge opportunities we need to seize:
• Trump’s Jerusalem declaration is a terrible move— but it’s also opened a window of opportunity to force the U.S. out of its self-appointed position of peace-broker.
• American Jews are coming around: Everything happening in the American Jewish community now shows that this coming generation will be the ones to break decisively for justice— and to uphold a new vision of Judaism that centers equality for Palestinians.
• The first Palestinian human rights legislation is making its way through Congress. And every single cosponsor we can persuade makes a difference to the political calculations of every other elected official in the country.
These are fundamental shifts, not one-time campaigns. If we can seize all these opportunities, we can truly reshape the political landscape.
But if we can't close the gap by December 31, we’re going to have to make tough decisions about what to take on.
We can make the most of your gift before December 31st, because every dollar you give will be instantly doubled. And, with the implementation of Trump’s new tax bill coming down the pike, deductions for charitable donations may be more limited in 2018.1
Now is the perfect time to give. Will you chip in what you can today?
I wish everyone could see as much of JVP as I do. So many of your names, stories, and ideas for how to make the world a better place cross my desk every day. And I get to see those same gifts transform into the nitty-gritty of campaign work, inspiring face-to-face gatherings, and exciting opportunities to shift popular discourse.
That alchemy only works because we stretch each donation as far as possible. We know you feel the need for monumental political change just as urgently as we do. So our small team is extremely careful with every dollar— out of gratitude for your generosity, and to generate the biggest impact possible.
Please, double your impact and donate what you can now.
Thank You,

e-h είπε...


Το όνομά μου είναι Liz. Διαχειρίζομαι το κεντρικό γραφείο στο JVP εδώ στο Όκλαντ, έτσι δεν με ακούτε κανονικά συχνα εμένα. Αλλά γράφω επειδή εψαξα τους αριθμούς για το 2018, και με πείθει να πω-είμαστε πίσω.
Για να χρηματοδοτήσουμε πλήρως τους σημαντικούς αγώνες που αντιμετωπίζουμε το επόμενο έτος, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να κλείσουμε αυτό το κρίσιμο κενό. Δώστε τώρα, πριν από τα μεσάνυχτα στις 31, και κάθε δολάριο θα διπλασιαστεί.
θα δώσετε τώρα και θα μας βοηθήσετε να είμαστε ισχυροί;
Το 2017 ήταν ένα δύσκολο έτος σε όλα τα μέτωπα, αλλά με βοηθά να επικεντρωθώ στα συγκεκριμένα βήματα που ξέρω ότι μπορούμε να πάρουμε για να τραβήξουμε τον εαυτό μας έξω από όλα τα χάλια στα οποία είμαστε.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το 2018 είναι τόσο σημαντικό. Επειδή από την απελπισία που έφερε φέτος, υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες που πρέπει να αδράξουμε:
• Η διακήρυξη της Ιερουσαλήμ του Τράμπ είναι μια τρομερή κίνηση - αλλά άνοιξε επίσης ένα παράθυρο ευκαιρίας για να αναγκάσει τις Η.Π.Α. να βγουν εξω από την αυτο-διορισμένη θέση του μεσίτη ειρήνης.
• Οι Αμερικανοί Εβραίοι προσεγγίζουν: Όλα όσα συμβαίνουν στην αμερικανική εβραϊκή κοινότητα δείχνουν τώρα ότι αυτή η επερχόμενη γενιά θα είναι αυτοι που θα πιεσουν αποφασιστικά τη δικαιοσύνη και θα υποστηρίξουν ένα νέο όραμα για τον Ιουδαϊσμό που θα συγκεντρώνει την ισότητα των Παλαιστινίων.
• Η πρώτη παλαιστινιακή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνεται μέσω του Κογκρέσου. Και κάθε συνάδελφος που μπορούμε να πείσουμε κάνει τη διαφορά στους πολιτικούς υπολογισμούς όλων των άλλων εκλεγμένων αξιωματούχων της χώρας.
Αυτές είναι θεμελιώδεις μετατοπίσεις, όχι εκστρατείες μίας ώρας. Εάν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλες αυτές τις ευκαιρίες, μπορούμε πραγματικά να αναμορφώσουμε το πολιτικό τοπίο.
Αλλά αν δεν μπορέσουμε να κλείσουμε το κενό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για το τι πρέπει να αναλάβουμε.
Μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το δώρο σας πριν από τις 31 Δεκεμβρίου, διότι κάθε δολάριο που δίνετε θα διπλασιαστεί αμέσως. Και, με την εφαρμογή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου του Trump που , οι μειώσεις για φιλανθρωπικές δωρεές ενδέχεται να είναι πιο περιορισμένες το 2018.1
Τώρα είναι η τέλεια στιγμή να δώσω. Θα δωρησετε οτι μπορείτε σήμερα;
Εύχομαι ο καθένας να μπορεί να δει τόσο μεγάλο μέρος της JVP όσο και εγώ. Τόσα πολλά από τα ονόματα, τις ιστορίες και τις ιδέες σας για το πώς να κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος διασχίζουν το γραφείο μου κάθε μέρα. Και μπορώ να δω τα ίδια δώρα να μεταμορφώνονται σε προσαναμα της εκστρατείας, να εμπνέουν συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο και συναρπαστικές ευκαιρίες να μετατοπίσουν το λαϊκό λόγο.
Αυτή η αλχημεία λειτουργεί μόνο επειδή τεντώνουμε κάθε δωρεά όσο το δυνατόν περισσότερο. Γνωρίζουμε ότι αισθάνεστε την ανάγκη για μνημειακές πολιτικές αλλαγές εξίσου επειγόντως όπως και εμείς. Έτσι, η μικρή μας ομάδα είναι εξαιρετικά προσεκτική με κάθε δολάριο - από ευγνωμοσύνη για τη γενναιοδωρία σας, και για να δημιουργήσει το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Παρακαλώ, διπλασιάστε τις δωρεες σας και δώστε ό, τι μπορείτε τώρα.
Ευχαριστώ,