Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Δευτερα 19 Φεβρουαριου 2018




Νομικός πόλεμος Monsanto σε Avaaz
 22:22 | 16 Φεβ. 2018

Η ακτιβιστική πλατφόρμα Avaaz με κείμενό της γνωστοποιεί πως η εταιρεία Monsanto, με δικαστικό ένταλμα, ζητάει την παράδοση όλων των προσωπικών emails, τις σημειώσεις και τα αρχεία που έχει η πλατφόρμα για τη Monsanto, ακόμη και τα ονόματα και email των μελών του Avaaz που έχουν υπογράψει εκστρατείες κατά της εταιρείας.
Η Monsanto, μέσω της γενετικής τροποποίησης σπόρων, μετατράπηκε σε ένα γίγαντας της παγκόσμιας αγοράς στο χώρο της αγροχημικής και γεωργικής βιοτεχνολογίας και στη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στο εμπόριο μεταλλαγμένων σπόρων. Έχει κατηγορηθεί για προϊόντα υψηλής τοξικότητας και κυρίως για το ζιζανιοκτόνο Roundup, το οποίο σύμφωνα με κάποιες επιστημονικές έρευνες είναι καρκινογόνο.

Η ακτιβιστική πλατφόρμα Avaaz, που έχει πραγματοποιήσει πολλές εκστρατείες ενάντια στη Monsanto, αναφέρει στο σχετικό κείμενο:
«Μόλις μας έσκασε δικαστικό ένταλμα 168 σελίδων απ’ τη Monsanto. Μας δίνει ελάχιστες μέρες για να απαντήσουμε και μας «διατάζει» να παραδώσουμε όλα τα προσωπικά email, τις σημειώσεις και τα αρχεία που έχουμε για τη Monsanto, ακόμη και τα ονόματα και email των μελών του Avaaz που έχουν υπογράψει εκστρατείες για τη Monsanto!! Είναι πολύ σοβαρό. Μιλάμε για έναν πολυεθνικό κολοσσό 50 δισ. δολαρίων, διαβόητο για τα βαριά νομικά του όπλα, όπως αυτό. Διαθέτουν απεριόριστους πόρους. Αν πέσουν στα χέρια τους τα προσωπικά μας δεδομένα, ούτε θέλουμε να φανταστούμε τι θα κάνουν μ’ αυτά. Γι’ αυτό θα παλέψουμε. Γιατί μπορεί η Monsanto να έχει τα λεφτά για να εκφοβίζει, αλλά το Avaaz έχει τεράστια συλλογική δύναμη και τα μέλη μας απλώς δεν τη φοβούνται. Η προθεσμία για να απαντήσουμε στο ένταλμα λήγει σε λίγες μέρες -- στήριξε για υπερασπιστούμε το κίνημά μας και να στείλουμε στη Monsanto ένα μήνυμα: Κάθε φορά που μας επιτίθεται, μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς».

Το Avaaz συγκεντρώνει δωρεές ώστε να μπορέσει να προσλάβει δικηγόρους και να αντικρούσει τη νομική επίθεση της Monsanto. (Μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια εδώ)

https://secure.avaaz.org/el/monsanto_avaaz_loc_gr/?slideshow

Μόλις μας έσκασε δικαστικό ένταλμα 168 σελίδων απ’ τη Monsanto.
Μας δίνει ελάχιστες μέρες για να απαντήσουμε και μας «διατάζει» να παραδώσουμε όλα τα προσωπικά email, τις σημειώσεις και τα αρχεία που έχουμε για τη Monsanto, ακόμη και τα ονόματα και email των μελών του Avaaz που έχουν υπογράψει εκστρατείες για τη Monsanto!!
Είναι πολύ σοβαρό. Μιλάμε για έναν πολυεθνικό κολοσσό 50 δισ. δολαρίων, διαβόητο για τα βαριά νομικά του όπλα, όπως αυτό. Διαθέτουν απεριόριστους πόρους. Αν πέσουν στα χέρια τους τα προσωπικά μας δεδομένα, ούτε θέλουμε να φανταστούμε τι θα κάνουν μ’ αυτά.
Γι’ αυτό θα παλέψουμε. Γιατί μπορεί η Monsanto να έχει τα λεφτά για να εκφοβίζει, αλλά το Avaaz έχει τεράστια συλλογική δύναμη και τα μέλη μας απλώς δεν τη φοβούνται.
Η προθεσμία για να απαντήσουμε στο ένταλμα λήγει σε λίγες μέρες -- στήριξε για υπερασπιστούμε το κίνημά μας και να στείλουμε στη Monsanto ένα μήνυμα: Κάθε φορά που μας επιτίθεται, μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς.

«Ο αγώνας ενάντια σ’ αυτό το ένταλμα από μόνος του θα είναι δαπανηρός και ίσως είναι μόνο η αρχή», αναφέρει η ομάδα του Avaaz και συνεχίζει: «Δεν γνωρίζουμε το σχέδιο της Monsanto, αλλά ξέρουμε το λόγο που μας επιτίθεται: Το Avaaz έχει κατατροπώσει τη Monsanto επανειλημμένα σε τεράστιες νομοθετικές μάχες -- όπως μπλοκάροντας την ανανέωση της πολυετούς άδειας κυκλοφορίας του ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη, βασικού θεμελίου της χημικής αυτοκρατορίας της. Κερδίζουμε. Γι’ αυτό κι αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Το ένταλμα αναφέρει ότι η Monsanto θέλει όλα τα προσωπικά μας δεδομένα για να αντικρούσει συλλογικές προσφυγές εναντίον της, σύμφωνα με τις οποίες η γλυφοσάτη προκάλεσε καρκίνο σε ανθρώπους. Σου φαίνεται παρανοϊκό; Όχι μόνο σ’ εσένα… Παρόλα αυτά έχει πάρει την έγκριση αμερικανικού δικαστηρίου, γι’ αυτό χρειαζόμαστε επειγόντως τη βοήθεια των καλύτερων δικηγόρων. Δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες μεγαλύτερες και πιο αδίστακτες απ’ τη Monsanto. Το ότι μπορούμε όντως να τη νικήσουμε δείχνει πόσο αληθινή είναι η συλλογική δύναμη αυτού του κινήματος. Αν παραμείνουμε όλοι και όλες ενωμένοι, με αισιοδοξία και θάρρος, ΜΠΟΡΟΥΜΕ πραγματικά να αλλάξουμε τον κόσμο!».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μιχαλης Ραπτης (Παμπλο): Η απειλη κατα της Ελλαδας – Εθνος και Αριστερα
Το κείμενο αποτελεί μέρος της εισήγησης του Μιχάλη Ράπτη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 1994 από τα περιοδικά Convoy, Mατσακόνι και τον όμιλο «Πρωταγόρας», στο Πολυτεχνείο.

Νομίζω ότι πράγματι είναι σωστό ότι η Ελλάδα σήμερα απειλείται. Ότι υπάρχει ένας κίνδυνος. Ότι υπάρχει ένα σχέδιο αναδόμησης των Βαλκανίων, στο οποίο κυριαρχικό ρόλο θα παίξει η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Τουρκία, χρησιμοποιώντας τις μουσουλμανικές μειονότητες από τη Βουλγαρία, τη Θράκη, τα Σκόπια, το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία, τη Βοσνία. Όπου η Ελλάδα βρίσκεται ουσιαστικά απομονωμένη και δεν έχει ως σύμμαχο –από άποψη γεωπολιτική- παρά τους Σέρβους. Οι οποίοι Σέρβοι σε μια ορισμένη στιγμή είναι δυνατόν και αυτοί να υποταχθούν στην pax americana. Αντιστέκονται για την ώρα και η αντίστασή τους είναι θετική και εκμεταλλεύσιμη και από τη μεριά τη δική μας, αλλά όμως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι και η Σερβία και η Ελλάδα τελικά με υποχωρήσεις δεν θα ενταχθούν σε μια pax americana κυριαρχούσα σ” ολόκληρα τα Βαλκάνια. Πρέπει αυτό να το έχουμε υπόψη μας και απέναντι σ” αυτό το πράγμα να υπάρχει μία αντίσταση.
Όταν είσαι Μαρξιστής - Λενινιστης, δεν μπορεί παρά να βλέπεις την αντικειμενική πραγματικότητα και να την αναλύεις μαρξιστικά λενινιστικά!.
..." Η μορφή αυτής της αντίστασης δεν μπορεί να πάρει δυστυχώς το χαρακτήρα άμεσης κοινωνικής επανάστασης, στηριζόμενης στις εργατικές μάζες της Ελλάδας, οι οποίες θα ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Παίρνει, για την ώρα, το χαρακτήρα ενός εθνισμού. Αφύπνισης του εθνισμού. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι αναγκαία οι Έλληνες να αποκτήσουν μια συνείδηση του εθνισμού τους και να είναι έτοιμοι, όταν πρόκειται να γίνει μία περαιτέρω συρρίκνωση του λεγομένου εθνικού τους κορμού, να αντισταθούν. Να μην επαναλάβουν το έγκλημα, την αδυναμία, την προδοσία, τη δειλία που έδειξαν στο ζήτημα της Κύπρου."...
...."Είναι σωστό ότι ο εθνισμός που είναι απαραίτητος, δεν είναι σε καμία αντίθεση με το διεθνισμό. Ο κάθε διεθνιστής έχει και μια ιδιαίτερη πατρίδα και είναι φυσικό την πατρίδα αυτή να την αγαπάει όχι περισσότερο από τις άλλες, αλλά τουλάχιστον το ίδιο.
Είναι φυσικό επίσης να αισθάνεται ότι δεν μπορεί να έχει δράση επαναστατική, αν δεν δείχνει απέναντι στο λαό του μια συμπαράσταση. Σε ποιον κάτοικο της χώρας σου μπορείς να μιλήσεις και να πεις ότι σου είναι αδιάφορη η ιστορία της Κύπρου ή η επανάληψη της ιστορίας της Κύπρου αύριο και να νομίζεις ότι με τέτοια στάση μπορεί να χεις οποιοδήποτε δεσμό με το λαό σου για άλλες επιτεύξεις; Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρα της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι. Είναι εντελώς σωστό να λέμε αυτό: δεν διεκδικούμε απολύτως τίποτα."
Πράγματι δεν διεκδικούμε. Και οποιοσδήποτε πόλεμος επιθετικός και για πλιάτσικο είναι καταδικαστέος από εμάς. Οποιοδήποτε «γιουρούσι» που ορισμένοι σκέπτονται ακόμη στην Αλβανία για να ξαναπάρουμε τη Βόρεια Ήπειρο είναι λανθασμένο. Οποιοδήποτε γιουρούσι και πλιάτσικο, οποιοσδήποτε επιθετικός πόλεμος δεν είναι μόνο καταδικάσιμος, γιατί αλλάζει το χαρακτήρα της αντίστασης του λαού, αλλά είναι και εσφαλμένος μέσα στις τωρινές συνθήκες, θα καταλήξει σε μία γενικότερη σύρραξη από την οποία η Ελλάδα δεν πρόκειται να κερδίσει απολύτως τίποτα.
Αλλά, ενώ είναι τελείως σωστό να λέμε ότι δεν διεκδικούμε απολύτως τίποτα, να προσθέτουμε επίσης-διότι αυτό είναι ζήτημα που πρέπει να το εξετάσουμε σοβαρά- ότι είμαστε υπέρ της πληρότητας των δικαιωμάτων οποιασδήποτε εθνικής μειονότητας υπάρχει στην Ελλάδα και πρέπει να δούμε πού υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα και εκεί που γίνονται αδικίες να επανορθωθούν έγκαιρα. Όχι όπως κάναμε με την τουρκική μειονότητα εν μέρει στην Κύπρο.
Λέγοντας αυτά, λέμε επίσης ότι όσο είμαστε εναντίον οποιουδήποτε επιθετικού πολέμου, όπως είμαστε βέβαια υπέρ της υπεράσπισης μειονοτήτων δικών μας στο εξωτερικό,έτσι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσομε πια τίποτα από το συγκεκριμένο εθνικό κορμό που έχουμε. Κι όταν λέμε τίποτα αυτό το πράγμα πρέπει να είναι μια εντελώς διαφορετική, ιδεολογική και πρακτική προετοιμασία κυρίως της νεολαίας μας, η οποία εν μέρει έχει προσβληθεί από το μικρόβιο του ευρωπαϊσμού και της πολιτιστικής αμερικανοποίησης.

*Ο Μιχάλης Ράπτης (Pablo), “μαθητής της σχολής του Λένιν και του Τρότσκι” και “επαναστάτης μαρξιστής”, όπως αυτοπροσδιοριζόταν, υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ελληνικού και του παγκόσμιου τροτσκιστικού κινήματος με εξαιρετικά πλούσια δράση σχεδόν σε όλες τις ηπείρους, τρόπον τινά ενσάρκωση ο ίδιος της ιδέας του Διεθνισμού κατά τον Εικοστό Αιώνα. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη διάρκεια της δικτατορίας Μεταξά. ‘Εφυγε στη Γαλλία, όπου συμμετείχε στην ιδρυτική Διάσκεψη της Δ’ Διεθνούς. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής εργάστηκε για την ανασυγκρότηση του ευρωπαϊκού τροτσκιστικού κινήματος που αποδεκατίστηκε από την ταυτόχρονη ναζιστική και σταλινική τρομοκρατία και εξελέγη Γραμματέας της Δ’ Διεθνούς. Υποστήριξε τη Γιουγκοσλαβία του Τίτο εναντίον του Στάλιν, και ιδίως το αυτοδιαχειριστικό της πείραμα οργανώνοντας διεθνείς ταξιαρχίες συμπαράστασης. Αργότερα, υπό την ηγεσία του, η Δ’ Διεθνής έγινε το κύριο στήριγμα διεθνώς της Αλγερίνικης Επανάστασης. Εργάστηκε ιδίως για τον εφοδιασμό της σε όπλα και για την εκτύπωση του παράνομου τύπου της στη Γαλλία. Για τη δράση του συνελήφθη και φυλακίστηκε στην Ολλανδία. ‘Οταν η Επανάσταση νίκησε στην Αλγερία, ανέλαβε να οργανώσει την αυτοδιαχείριση στα εγκαταλελειμμένα από τους Γάλλους γαιοκτήμονες κτήματα και είναι ο εμπνευστής των Διαταγμάτων του Αλγερίου για την αυτοδιαχείριση. Συνδέθηκε με στενή φιλία και συνεργάστηκε με ‘Αραβες επαναστάτες ηγέτες, όπως τον Μουαμάρ Καντάφι και τον Ζωρζ Χαμπάς, αλλά και άλλους όπως τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, ο οποίος τον διόρισε επίτιμο πρόξενο στο Αλγέρι. Ο Πρόεδρος της Κύπρου του παρείχε πολύτιμες διεκυολύνσεις για δραστηριότητες υποστήριξης του παλαιστινιακού και ευρύτερου αραβικού αγώνα. Υπήρξε επίσης φίλος του Χιλιανού Προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε, που του ενεχείρισε διπλωματικό διαβατήριο της Χιλής, αλλά και του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ράπτης ανέπτυξε στενές σχέσεις με πολλά επαναστατικά κινήματα του Τρίτου Κόσμου. Οργάνωσε επίσης την πρακτική, παντοειδή υποστήριξη της αντίστασης στην ελληνική στρατιωτική δικτατορία και τη διαφυγή πολλών πολιτικών της αριστεράς, του κέντρου και της δεξιάς από τη χώρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πλαστος χαρτης που παρουσιαζουν ορισμενοι ΝΑΤΟικοι, που λενε ότι η Μακεδονια ανηκει κατά 51% στην Ελλαδα κατά 40% στους σκοπιανους και κατά 9% στη Βουλγαρια, είναι μυθικο ψευτικο κατασκευασμα! Παρουσιαζει ο χαρτης ότι ολοκληρο το κρατος των σκοπιων ανηκει στη Μακεδονια. Κατι τετοιο είναι μεγαλο ψεμα και δεν ισχυει! Είναι γνωστο από τα αρχαια χρονια ότι η αρχαια Μακεδονια του Μεγα Αλεξανδρου εφτανε το πολύ μεχρι το 5% του κρατους των σκοπιων. Μακεδονια το πολύ να ηταν η πολη Μοναστηρι (Μπιτολα το λενε σημερα). Από εκει και πανω βρισκεται η αρχαια ιλλυρικη Δαρδανια. Η οποια δεν ειχε καμια σχεση με την αρχαια Μακεδονια. Αυτος ο χαρτης των αληταραδων σκοπιανων και των ΝΑΤΟικων, παρουσιαζει απλως αυτό που θελουν οι σκοπιανοι. Την Μακεδονια του Αιγαιου, όπως λενε την Ελληνικη Μακεδονια, και την Μακεδονια του Πιριν, όπως λενε την περιοχη της Βουλγαριας που διεκδικουν οι σκοπιανοι, η οποια ποτε δεν ανηκε στη Μακεδονια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαρντασκα ονομαζόταν η περιοχή επι βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας. Μετά το 1945, όταν έγινε σοσιαλισμός, και δόθηκε αυτονομία σε κάθε κράτος της Ομοσπονδιακής Σοσιαλιστικής Γιουγκοσλαβίας, ο Τίτο έδωσε το όνομα Μακεδονία, για να μην το ονομάσει Βουλγαρία του Βαρδάρη. Γιατί Βούλγαροι είναι πραγματικά. Αλλα η παραδοχή της αλήθειας, δεν συνέφερε ούτε την Ελλάδα, που θα είχε μια τεράστια Βουλγαρία στο βορρά της, ούτε την Γιουγκοσλαβία, γιατι θα έπρεπε να δει τι θα κάνει με αυτό το πρόβλημα. Το ζήτημα είναι ότι αυτό το πρόβλημα πέρασε στον απλό κόσμο, που πιστεύει ανιστόριτες βλακείες ότι είναι Μακεδόνες και προέρχονται από τον Μέγα Αλέξανδρο, παρότι είναι Σλάβοι Βούλγαροι που έχουν έρθει στα Βαλκάνια τον 7ο αιώνα μ.χ.
Το ίδιο πρόβλημα είχε και η Ελλάδα, ο απλός κόσμος της, που θεωρούσε τιμή του να αυτοαποκαλείται Ρωμιός, για να μάθουμε το 1990 ότι Ρωμιός σημαίνει Ρωμαίος υπήκοος της Ρώμης.
 Και Βαρντάσκα σημαίνει στα Βουλγάρικα ο Βαρδάρης, που είναι ο ποταμός Αξιός για τους Έλληνες.
Οι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι. Ιδια γλώσσα μιλάνε στα Σκόπια και στη Σόφια. Όντως, οι Βούλγαροι ήταν ένα πολεμικό τατάρικο φύλλο ελάχιστον πολεμιστών, που υποδούλωσαν, αλλά και ένωσαν τις 7 σλαυικές νοτιοβαλκανικές φυλλές, δίνοντας τους το όνομα τους, αλλά χάνοντας οι ίδιοι ακόμα και τη γλώσσα τους, μέσα στην αφομοίωση τους. Αυτές οι "έρευνες" που αναφέρεις είναι για τα σκουπίδια, και οι "ακαδημαικοί" που τις έγραψαν για πολλές κλωτσες! Γιατί ηθελημένα λέγανε ψέματα! Προσπαθώντας να πείσουνε το "πόπολο". Μόνο που κάποτε το ψέμα βγαίνει στο φως του ήλιου, η σαπίλα του λιώνει και η αλήθεια αποκαλύπτεται. Δεν υπάρχει κράτος στον κόσμο, που να υπάρχει γεωγραφικά. Οι κάτοικοι του ανήκουν σε κάποια εθνότητα, και αυτή δίνει το όνομα στο κράτος. Θέλουν να ονομαστούν με την ελληνική λέξη "Μακεδόνες" για να μιλάνε μετά για την καταγωγή τους από τον Μέγα Αλέξανδρο. Ενώ είναι απλώς Δυτικοί Βούλγαροι. Εάν θέλουνε να αναφέρονται στη χώρα τους πριν την κατοικήσουν, ας την ονομάσουν "Δαρδανία". Ας την πούνε "Βουλγαρία του Βαρδάρη". Μακεδονία πάντως, είναι ελληνική λέξη, είναι ελληνική ιστορία, με την οποία δεν έχουν καμιά δουλειά! Η Μακεδονία δεν είναι γεωγραφικός όρος. Αυτές είναι ανοησίες δικολάβων! Αυτό είναι το νόημα του συνθήματος "η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ"! Το 1940-44 το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στη Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, τους Βούλγαρους πολέμησε, γιατι οι γερμανοί ναζί τους την είχαν παραχωρήσει σύμφωνα με το ναζιστικό σχέδιο τους, που τώρα εφαρμόζεται. Το ΕΑΜ στην Αθήνα έκανε διαδηλώσεις ενάντια στην βουλγαρική κατοχή, με 10δες νεκρούς από γερμανικές σφαίρες. Αν κάποιοι αποφάσισαν να ξεπουλήσουν σήμερα αυτούς τους νεκρούς και τους αγώνες, θα είμαι απέναντί τους! Πάντα πιστός στον μοναδικό αρχηγό του ελληνικού λαού Άρη Βελουχιώτη, που είχε πει, "αν το κόμμα έχει για πυξίδα του τον ελληνικό λαό και τον ακολουθεί, δεν πρόκειται ποτέ να βγει χαμένο"!
Στην Δυτική Μακεδονία, στην περιοχη Φλωρινας Καστοριας, Εδεσσας, κ.τ.λ. το 1943, οι γερμανοι ναζιδες έφτιαξαν την οπλισμενη οργανωση Οχράνα, απο οπλισμένους ντοπιους Βουλγαρους, που πραγματοποιούσε εγκλήματα και εκκαθαρίσεις εναντίον του ελληνικού πληθυσμού, με σκοπό να ενωθούν με την Βουλγαρία, ή να φτιάξουν πρώτα τη "Μακεδονία του Αιγαίου", και μετα να ενωθούν με την Βουλγαρία.
 Αυτή η ιστορία με την Βαλκανική Ομοσπονδία έχει τελειώσει από το 1821 όταν δημιουργήθηκαν τα κράτη - έθνη στα Βαλκάνια. Άσε που ο Ρήγας μιλούσε για την ουτοπία δημοκρατίας στην Οθωμανική αυτοκρατορία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σταθης: Αριστερόστροφος φασισμός , μια φράση που ενόχλησε κάποιους αντί να μας πονέσει όλους.

Μίλησε ο Μίκης για «αριστερόστροφο φασισμό», μια φράση που ενόχλησε κάποιους αντί να μας πονέσει όλους.
1. Αριστερόστροφος φασισμός ήταν η 17η Νοέμβρη και (είναι) οι δηλητηριώδεις σκωληκοειδείς αποφύσεις της σήμερα. Οι άνθρωποι που το είδαν θεοί (όπως οι φασίστες) και σε συνθήκες δημοκρατίας δολοφονούσαν κατά το δοκούν, εξοπλίζοντας ταυτοχρόνως το σύστημα με αντιλαϊκές πολιτικές και αντιτρομοκρατικούς νόμους. Θρασύδειλοι, που τώρα επικαλούνται τα αστικά δημοκρατικά δικαιώματα (που οι ίδιοι πυροβολούσαν) για να παίρνουν καμιά αδειούλα.
2. Αριστερόστροφος φασισμός ήταν οι μπάχαλοι που έμπαιναν στις μαζικές εργατικές κινητοποιήσεις καιτις διέλυαν ή διέλυαν το μήνυμά τους. Αυτοί που έκαψαν τη Μαρφίν, αυτοί που τώρα πια, αφού εργατικές μαζικές κινητοποιήσεις δεν υπάρχουν, το παίζουν «κλέφτες κι αστυνόμοι» στα Εξάρχεια.
3. Αριστερόστροφος φασισμός είναι οι ανεγκέφαλοι που σπάνε τα κεφάλια των άλλων (και των φασιστών) για να τους… βάλουν μυαλό! Είναι εκείνοι που καίνε βιβλιοπωλεία (όπως οι φασίστες), που καταστρέφουν καταστήματα και τρομοκρατούν μεροκαματιάρηδες (καίγοντας βαγόνια του μετρό) για να μην πάνε στη δουλειά τους – διότι, λέει, η δουλειά είναι σκλαβιά και η καριέρα χολέρα.
4. Αριστερόστροφος φασισμός είναι η φρασεολογία «θάνατος στους τάδε», «τσακίστε τους δείνα», «κρεμάλες στους έτσι», «ξύλο στους αλλιώς».
5. Αριστερόστροφος φασισμός είναι η μετατροπή του πανεπιστημιακού ασύλου σε άντρο της βίας, της χυδαιότητας, των προπηλακισμών, της αμορφωσιάς, της ιδιοτέλειας (των κονέ με κοινοβουλευτικά κόμματα) – άτινα περιέχουν φιρφιρίκους που πλασάρουν την πραμάτεια ότι οι μπάχαλοι μπορεί να είναι η σιδηρά χείρ των κομμάτων που οι φιρφιρίκοι λυμαίνονται(κι εκείνα τους ανέχονται).
6. Αριστερόστροφος φασισμός (που μάλιστα ενδημεί και στα ΜΜΕ και τα ΑΕΙ) είναι η κατασυκοφάντηση όσων στοχοποιούν οι πονηροί φιρφιρίκοι. Η «δολοφονία χαρακτήρων» κατά το δικό τους ιδιόλεκτο. Από το βρώμικο στόμα τους ο καθένας μπορεί να φάει τη ρετσινιά του εθνικιστή, του φαιοκόκκινου, του αντισημίτη. Από τον Μίκη ή τον Ελύτη έως τον τελευταίο (τρόπος του λέγειν) ψιλικατζή στα Σεπόλια.
***
  Εκτός όμως από τον αριστερόστροφο φασισμό, υπάρχει και ο αριστερόστροφος εκφυλισμός.
1. Αριστερόστροφος εκφυλισμός είναι η σωματεμπορία ανθρώπων μέσω ΜΚΟ. Η καθαίρεση του εθελοντισμού σε προσπορισμό χρήματος. Η μετάλλαξη του ανθρωπισμού της Αριστεράς σε αισχρό εμπόρευμα. Οι σκώληκες που κάνουν αυτήν τη δουλειά είναι ιδιαιτέρως ειδεχθείς. Με τις
πλάτες αριστερών οργανώσεων οι ίδιοι συναλλάσσονται με τους πιο σκοτεινούς κρατικούς και διεθνείς μηχανισμούς για να βγάλουν φράγκα από τη διακίνηση του πόνου, της προσφυγιάς, της απελπισίας και του θανάτου.
Οι σκώληκες αυτοί φέρονται ωσάν οι αριστερές οργανώσεις να είναι προκάλυμμα της δράσης τους. Χρησιμοποιούν αριστερές οργανώσεις σαν να είναι συγκοινωνούντα δοχεία (το πρωί «σκοτώνονται» μεταξύ τους για το θεαθήναι και το βράδυ αλληλοστρουφουλιάζονται στα ίδια λαγούμια).
2. Αριστερόστροφος εκφυλισμός είναι η πολιτική και πολιτισμική αποδόμηση του λαού, ώστε η υποταγή του να είναι πιο εύκολη, είναι η θεωρία της ασυνέχειας του ελληνισμού, οι «συνωστισμοί», η συνταύτιση με τις ανάλογες αντιεπιστημονικές αρλούμπες του νεοφιλελευθερισμού και με την προπαγάνδα της νέας τάξης.
3. Αριστερόστροφος εκφυλισμός είναι τα κολλητηλίκια, τα ρουσφετιλίκια, οι διορισμοί, οι εκμαυλισμοί, η αλίευση κομματικής πελατείας, αλλά και ταυτοχρόνως η υποταγή στους Δυνατούς, οι εκδουλεύσεις, οι συνάφειες, οι «δουλίτσες». Αστέρια σ’ αυτή τη δουλειά αυτοί οι τύποι, πεντάστερα!
4. Οι άρχοντες των τρολ. Ένας ακόμα αριστερόστροφος εκφυλισμός που συναγωνίζεται τον αριστερόστροφο φασισμό. Η διείσδυση στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ξεπεσμός σε μεθόδους όμοιες με εκείνες των ακροδεξιών χαλκείων, αποτελούν το «ηθικό πλεονέκτημα», εκείνων
που είναι τόσο αδαείς, ώστε να επικαλούνται ηθικά πλεονεκτήματα για τον εαυτόν τους – ουδέν πιο αήθες.
Αυτός ο αριστερόστροφος εκφυλισμός δεν τρομοκρατεί μόνον πρόσωπα, τρομοκρατεί και τον λαό. Οι Έλληνες ακούνε καθημερινώς απ’ αυτές τις σέχτες που λυμαίνονται την Αριστερά τα εξ αμάξης. Τους πολίτες που έλαβαν  μέρος στα πρόσφατα συλλαλητήρια, ο Τσίπρας χαρακτήρισε «ετερόκλητους όχλους».
  Γκάφα; Όχι! Όταν του άλλου του κόβεις τον μισθό και του πετσοκόβεις τη σύνταξη, όταν ετοιμάζεσαι να του φας το σπίτι, όταν τον αλυσοδένεις στην επιτήρηση, όταν τον φλομώνεις στο ψέμα, στο τέλος τον περιφρονείς κιόλας. Στο πρόσωπο του λαού βλέπεις «ετερόκλητους όχλους». Εσύ που συγκυβερνάς με αυτούς που ονομάζεις ψεκασμένους, βάζεις τα τσιράκια σου να ονομάζουν τους πολίτες στα συλλαλητήρια (δεξιούς κι αριστερούς) εθνικιστές, έρμαια και αθύρματα της Χρυσής Αυγής.
Καθόλου παράδοξο! Και στα πρόσωπα εκείνων που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα «ετερόκλητους όχλους» θα είδες και τους πέταξες στα σκυλιά της Τρόικας.
Εσύ δεν ζεις με 400 ευρώ, εσύ στέλνεις τα παιδιά σου σε ακριβό σχολείο, άσε τα παιδιά των «ετερόκλητων όχλων» να ξενιτεύονται, σπουδαγμένα και ασπούδαχτα, άσε τους γέροντες να ατιμάζονται που πήγε η ζωή τους στράφι.
Όμως παρασύρθηκα. Οι τελευταίες αυτές αιτιάσεις προς τον Τσίπρα δεν έχουν να κάνουν με τον «αριστερόστροφο φασισμό», έχουν να κάνουν με τον αριστερόστροφο νεοφιλελευθερισμό, την αριστερόστροφη υποτέλεια, τις αριστερόστροφες κωλοτούμπες.
Αριστερόστροφος φασισμός είναι να βάζεις γκαζάκια στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη ή στο κατάστημα της κυρίας Μητσοτάκη. Δεν είναι όταν αποκαλείς τους πολίτες «ετερόκλητους όχλους», ούτε όταν  κόβεις τα επιδόματα ανάπηρων παιδιών – αυτό είναι απλώς αριστερόστροφη γλίτσα…   



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
Βραζιλία: O Μίτσελ Τέμερ διέταξε στρατιωτική επέμβαση στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Ασφάλειας του Ρίο, το 2017, αυξήθηκαν οι βίαιοι θάνατο σε σχέση με το έτος 2009. Αυτό εκτιμάται ότι οφείλεται στην αύξηση της εγκληματικής δραστηριότητας λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Βραζιλία.
Ο ντε φάκτο δικτατορισκος – «πρόεδρος» της Βραζιλίας, Μίτσελ Τέμερ , αποφάσισε την Πέμπτη να επέμβουν στρατιωτικά οι αστυνομικές δυνάμεις της περιφέρειας του Ρίο ντε Τζανέιρο, αναλαμβάνοντας την αστυνόμευση της περιοχής.
Το μέτρο επιτρέπει την χρήση βίας για την διατήρηση της δημόσιας τάξης και είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται μετά την έγκριση του Συντάγματος το 1988.

Ο Τέμερ πήρε αυτή την απόφαση από κοινού με τους υπουργούς Άμυνας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Σχεδιασμού τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.
Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο στόχος της παρέμβασης στην πόλη που γιορτάζει κάθε χρόνο ένα από τα πιο γνωστά καρναβάλια στον κόσμο είναι να σταματήσει η αύξηση του εγκλήματος και της βίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Το μέτρο επιτρέπει στις στρατιωτικές δυνάμεις να αναλάβουν την διοίκηση της στρατιωτικής και πολιτικής αστυνομίας του κράτους, καθώς και του τομέα των πληροφοριών και θα ισχύσει μέχρι τέλος του 2018.
Ο Αρχηγός του Στρατού, στρατηγός Γουόλτερ Μπράγα Νέτο και ο επικεφαλής της Ανατολικής Στρατιωτικής Διοίκησης, θα ηγηθούν στην επιχείρηση.
Η παρέμβαση ζητήθηκε από τον κυβερνήτη της περιφέρειας του Ρίο Ντε Τζανέιρο Λουίς Φερνάντο , μετά από ένα έντονο κύμα εγκληματικότητας. Σαν αποτέλεσμα της έντονης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Είμαστε όλοι Βενεζουέλα – todos somos Venezuela»
Συγκροτήθηκε Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Βενεζουέλα «Είμαστε όλοι Βενεζουέλα – todos somos Venezuela» από ανθρώπους που συνυπέγραψαν
https://somosvenezuelagr.blogspot.gr/p/blog-page_13.html
την «Διακήρυξη του Καράκας» της 19ης Σεπτεμβρίου 2017,
https://drive.google.com/file/d/1jOSqANA7BL4BFMwcgstwxUaoC8nzEynT/view
στη βάση της ομώνυμης  διεθνούς πρωτοβουλίας ¨Διεθνής Διάσκεψη Είμαστε Όλοι Βενεζουέλα, Διάλογος για την Ειρήνη, την Κυριαρχία και την Μπολιβαριανή Δημοκρατία”.

Η επιτροπή επιδιώκει τη συνεργασία με άλλους φορείς και συλλογικότητες και λειτουργεί ανεξάρτητα, δημοκρατικά και ενωτικά.
Στην ιδρυτική της διακήρυξη της αναφέρεται:
Αναγνωρίζουμε τα τεράστια επιτεύγματα της Μπολιβαριανής Διαδικασίας προς όφελος του βενεζουελάνικου λαού.
Στεκόμαστε ανεπιφύλακτα ενάντια στην επίθεση του Ιμπεριαλισμού (αμερικάνικου και ευρωενωσιακού) προς το λαό και την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας
Υπερασπιζόμαστε ανεπιφύλακτα το δικαίωμα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην εθνική ανεξαρτησία, και το δικαίωμα του λαού της κυρίαρχα, ελεύθερα και δημοκρατικά να αποφασίζει το δρόμο για την ανάπτυξη και βελτίωση της ζωής του
Αναγνωρίζουμε και υπερασπιζόμαστε ανεπιφύλακτα την τυπική και ουσιαστική νομιμότητα της δημοκρατικά εκλεγμένης Μπολιβαριανής Κυβέρνησηςτου Νικολάς Μαδούρο.
Θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός, ο οποίος δέχεται και αυτός την επίθεση από τα ίδια κέντρα του Ιμπεριαλισμού, έχει κάθε λόγο παράλληλα με τη δική του πάλη να σταθεί στο πλάι του Βενεζουελάνικου λαού.
Έχει δημιουργήσει το ιστολόγιο https://somosvenezuelagr.blogspot.gr/ και την σελίδα της στο facebook www.facebook.com/todosomosvenezuelaGR/ ενώ συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών στο κείμενο της «Διακήρυξης του Καράκας»και προγραμματίζει για το άμεσο μέλλον εκδηλώσεις με σκοπό την αλληλεγγύηστη Βενεζουέλα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να γιατί έχουν εξαφανιστεί οι πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»
Φεβ 19, 2018
Αναζητούσα (ματαίως) κάποιον πωλητή της Shedia αυτό το μήνα. Είχα αναρτήσει όπως πάντα την υπενθύμιση για το τεύχος του Φλεβάρη, αλλά το τεύχος δεν μπορούσα να το βρω. Σήμερα μου έλυσε την απορία ένας γλυκύτατος πωλητής, όταν επέμεινα να μου πει το λόγο που δεν έβρισκα συναδέλφους του στα γνωστά σημεία πώλησης.
Οι πωλητές έχουν λιγοστέψει. Γιατί όμως; Μέχρι τώρα ήξερα ότι αυξάνονταν και πληθύνονταν, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνεργοι και άστεγοι να βρίσκουν μια παρηγοριά στα λιγοστά ευρώ από την πώληση του περιοδικού που τους εξασφάλιζαν μια αξιοπρεπή στέγη και διαβίωση.
 Το απίστευτο «κράτος» με τους αδιανόητα παράλογους νόμους του έβαλε πάλι το χεράκι του για να κλονίσει και αυτή την ελπίδα των ανθρώπων που βιώνουν την αγωνία της στέγης και της ανεργίας: τους επέβαλε ΕΦΚΑ!!!
Από τον επόμενο μήνα, η ΣΧΕΔΙΑ θα πωλείται προς 4 ευρώ αντί 3 ευρώ, που ήταν ως τώρα, ώστε να μπορούν οι πωλητές να ασφαλίζονται. Βέβαια, δεν ήταν σίγουρα αυτός ο καημός του κράτους, να ασφαλίζει τους ανθρώπους αυτούς. Ο στόχος ήταν να τους τρώει τα ελάχιστα που βγάζουν. Για φανταστείτε: από κάθε τεύχος της ΣΧΕΔΙΑΣ έβγαζαν 1,5 ευρώ. Με τα νέα δεδομένα θα βγάζουν 2,70 ευρώ. Με μία διαφορά όμως: αυτοί οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι θα υποχρεώνονται σε καταβολή της ελάχιστης εισφοράς στον ΕΦΚΑ (167,95 ευρώ) το μήνα –το ξέρουμε εμείς οι ταλαιπωρημένοι ελεύθεροι επαγγελματίες– πράγμα που σημαίνει ότι αν π.χ. πουλήσουν 50 τεύχη σ’ ένα μήνα (και πολλά λέω), θα βγάλουν 2,70Χ50= 135 ευρώ. Αυτά, υπό το προηγούμενο καθεστώς πήγαιναν στην τσέπη τους. Τώρα, με το νέο, …ευνοϊκό ασφαλιστικό καθεστώς δε θα φτάνουν ούτε για τον ΕΦΚΑ. Και φυσικά, οι ηλικιωμένοι πάμπτωχοι συνάνθρωποί μας, που είχαν ένα ελάχιστο πρόσθετο εισόδημα από την πώληση του περιοδικού, αναγκάζονται να πάνε στα σπίτια τους. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, βρήκαμε από πού αιμορραγούν τα ταμεία. Γι’ αυτό δεν επαρκούν τα χρήματα για την καταβολή των συντάξεων. Γιατί οι πωλητές της ΣΧΕΔΙΑΣ δεν ήταν ασφαλισμένοι!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και κάθε που ο κόσμος γιορτάζει και εύχεται, είτε πρόκειται για χριστιανούς είτε για άθεους, πετάγονται κι οι δωδεκαθεϊστές να στηλιτεύσουν τα χριστιανικά έθιμα.
Εντάξει! Μη φωνάζετε! Θα 'ρθουμε και στον Όλυμπο, με περικεφαλαίες και χλαμύδες, να θυσιάσουμε στους Θεούς! Όπως οι αρχαίοι προγόνοι, κύριε Γκίκα και κυρία Μπαξεβάνογλου!
Βρε, τι τραβάμε και δεν το μαρτυράμε!

Σταθερά τοποθετημένος υπέρ των εορτών, του σμιξίματος των ανθρώπων και των γλεντιών, όταν έγραφα την "Πλατεία Μπελογιάννη" σκεφτόμουνα πώς θα μπορούσε μια λαοκρατούμενη σοσιαλιστική Ελλάδα να διαχειριστεί τα λαϊκά χριστιανικά έθιμα.
Κατέληξα -κι αυτό περιγράφω και στο μυθιστόρημα- πως θα έκανε ό,τι κάνανε οι χριστιανοί με τα προχριστιανικά έθιμα. Τα ενσωμάτωσαν στη δική τους αντίληψη για τον άνθρωπο και τον κόσμο. Κάνοντας και τα στραβά μάτια, όπου δεν κόλλαγε κάτι με τις δικές τους απόψεις. Και κοντά στα παλιά, πρόσθεσαν και καινούργια. Γι' αυτό ηγεμονεύσανε!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στερούν από άστεγους το πενιχρό μεροκάματο!
19/2/2018
Με τους άστεγους που πουλάνε το περιοδικό “Σχεδία”, στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν ένα έστω και πενιχρό μεροκάματο, τα έβαλε η κυβέρνηση Τσίπρα. Συγκεκριμένα, με απόφασή της οι άστεγοι πωλητές του “περιοδικού δρόμου” θα υποχρεώνονται, πλέον, να καταβάλουν εισφορά για τον ΕΦΚΑ.
Μέχρι τώρα κάθε αντίτυπο του περιοδικού, που πουλιέται σε σταθμούς μετρό, αφετηρίες λεωφορείων και σε άλλα σημεία απ’ όπου περνάει κόσμος, στοίχιζε 3ευρώ, από τα οποία το 1,5 το έπαιρνε ο άστεγος πωλητής. Τώρα, όντας υποχρεωμένος να πληρώνει την ελάχιστη εισφορά στον ΕΦΚΑ, δηλαδή 167,95 ευρώ τον μήνα, η τιμή του περιοδικού ανεβαίνει στα 4 ευρώ, από τα οποία ο πωλητής θα παίρνει τα 2,7 και μ’ αυτά θα πρέπει καθημερινά να βάζει στην άκρη περισσότερα από 6 ευρώ, προκειμένου να πληρωθεί η εισφορά.
Άμεση συνέπεια της ανάλγητης ρύθμισης είναι η εντυπωσιακή μείωση των πωλητών, καθώς η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να χτυπήσει την εισφοροδιαφυγή, πλήττοντας άστεγους ανθρώπους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για όσους δεν την ξέρουν, η "Σχεδία" είναι ένα περιοδικό που πουλιέται από άστεγους, συνήθως σε σταθμούς μετρό, σε αφετηρίες λεωφορείων και όπου, τέλος πάντων, βρίσκεται μαζεμένος κόσμος, και από τα έσοδα εξασφαλίζουν ένα πενιχρό μεροκάματο.
Οι χορτάτοι μπούληδες που κυβερνάνε υποχρεώνουν τους άστεγους να ενταχθούν στον ΕΦΚΑ, προκειμένου να συνεχίσουν να πουλάνε το περιοδικό. Φυσικά, οι άστεγοι είναι αδύνατον να ανταποκριθούν σε ασφαλιστικές εισφορές.
Τα χορτάτα κοινωνικά αποβράσματα τους στέρησαν το καθημερινό 5ευρώ, άντε κάπου-κάπου και 10ευρω. Και με τα χέρια που υπογράφουν την καταδίκη στην πείνα αυτών των ανθρώπων, χαϊδεύουν και τα κεφάλια των παιδιών τους. Χωρίς την επίγνωση πως τα μαγαρίζουν.
Η τιμή θα πάει στα 4 ευρώ, άρα θα πουλάει λιγότερα και απ' αυτά που βγάζει θα πληρώνει τα 167,5 του ΕΦΚΑ.
Με την αύξηση της τιμής οι πωλήσεις θα είναι σίγουρα κάπως λιγότερες και στον πωλητή τα μένει κάτι παραπάνω από 2,5 ευρώ. Για να ζει και να πληρώνει και ΕΦΚΑ πόσα πρέπει να πουλάει κάθε μήνα; Ούτως ή άλλως τα πράγματα χειροτερεύουν.
Για να καλύψουν το ελάχιστο του ΕΦΚΑ, τα 167,5 ευρώ, αν δουλεύουν 30 μέρες τον μήνα πρέπει να βάζουν στην άκρη κάθε μέρα 5,5 ευρώ. Ε! Για τα δικά τους μέτρα λίγο απίθανο, αν σκεφτούμε πως συνήθως δεν ξεπερνούσαν τα 10 ευρώ τη μέρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Los Griegos son piratas", είπε κάποτε ο Φιντέλ Κάστρο σε Κεφαλονίτη ναυτικό, που 'χε ερωτευτεί Κουβανή και έφτασε μέχρι σ' αυτόν για να δοθεί άδεια να την πάρει μαζί του. Η άδεια δόθηκε, αλλά ο Κουβανός ηγέτης δεν έχασε την ευκαιρία ν' αναφερθεί στον ελληνικό εμπορικό στόλο που έσπαγε μεν το αμερικάνικο εμπάργκο, αλλά με αντίτιμο αβάσταχτο για τη φτωχή Κούβα.
Παλιά ιστορία ο ελληνικός εφοπλισμός, από τότε που τα υδραίικα, σπετσιώτικα και ψαριανά καράβια έσπαγαν τον αποκλεισμό της Γαλλίας κατά τους ναπολεόντειους πολέμους. Τότε ήταν που εξοπλίστηκαν, κιόλας, για να συνεισφέρουν αμέσως μετά στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Και τον αποκλεισμό της ΕΣΣΔ κατά τον Μεσοπόλεμο έσπαγαν τα βαπόρια μας! Ακόμη και στη δημοκρατική Ισπανία μετέφεραν όπλα κι εκεί πήγαιναν τα πολεμοφόδια που παρήγαγε ο Μποδοσάκης, κατά τον ισπανικό Εμφύλιο, με πλήρη κάλυψη από το καθεστώς Μεταξά!
Να τα λέμε κι αυτά εμείς οι αριστεροί, που πέσαμε να φάμε τους Μαρινάκηδες και τους Κούστες. Κόκα κουβαλάνε οι άνθρωποι. Για να ρίξουν το Κολωνάκι στα ναρκωτικά. Δεν είναι το Αιγάλεω που καταναλώνει κόκα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Erdogan απαιτεί με δικαστική απόφαση την αφαίρεση γραφήματος
μαζί με άλλες δεκάδες δημοσιεύσεις σε Twitter, Facebook κ.α. από άλλους χρήστες που αφορούν στον ίδιο τον Erdogan και στην πολιτική του
Το ιστορικό
Σήμερα το πρωί, έλαβα ένα e-mail από το νομικό τμήμα του Twitter. Σε αυτό έχει επισυναφθεί μια απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η διαγραφή δημοσιεύσεων από διάφορους χρήστες σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα (Twitter, Facebook κ.α.) που αφορούν στην δράση του Erdogan. Το twitter αναλαμβάνει να ενημερώσει και να προτρέψει (κατά κάποιο τρόπο) τους χρήστες να διαγράψουν μόνοι τους τις δημοσιεύσεις τους, γιατί όπως αναφέρει ενδεχομένως θα κληθεί το ίδιο να λάβει δράση (να τις διαγράψει από μόνο του).
Το επίμαχο δημοσίευμα μας
Η αναφορά στον Erdogan, είχε γίνει με αφορμή την επίθεση στην Άγκυρα, το 2015 και ανέφερε το τι φώναζαν οι Τούρκοι, οι οποίοι είχαν κατέβει στο δρόμο. “Δολοφόνε Erdogan” φώναζαν και αυτό περιέγραψε η εικόνα με έναν αρκετά ανάγλυφο τρόπο. Έκτοτε φυσικά, ο Erdogan έχει προχωρήσει σε πολύ χειρότερες τακτικές και αυτό που επιθυμεί στην παρούσα φάση είναι να διαγραφεί κάθε ίχνος από τις διαφορετικές φωνές – όχι μόνο μέσα στην Τουρκία – αλλά και παγκόσμια μέσω του διαδικτύου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο στρατός της Συρίας θα εισέλθει στην Αφρίν μετά από συμφωνία με την κουρδική πολιτοφυλακή
18/02/2018
Η συριακή κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με τις κουρδικές δυνάμεις στη βορειοδυτική Συρία για να εισέλθουν επίσημα και να υπερασπιστούν την περιοχή της Αφρίν, ανέφεραν πηγές των κουρδικών μέσων ενημέρωσης.
"Η SDF και ο Συριακός Στρατός έχουν καταλήξει σε συμφωνία με την οποία τα κυβερνητικά στρατεύματα θα εισέλθουν αύριο στην Αφρική", δήλωσε ο Σέικο Μπίλο, αξιωματούχος του Συριακού Κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYDKS).
"Η συμφωνία έχει συναφθεί για την προστασία των συνόρων και καθαρά στρατιωτικού χαρακτήρα", πρόσθεσε.
Η Τουρκία μαζί με τις πληρεξούσιες ένοπλες παρατάξεις ξεκίνησαν μια στρατιωτική εκστρατεία με την ονομασία "Olive Branch" με στόχο την «εξασφάλιση και απελευθέρωση της περιοχής Afrin από την τρομοκρατική κουρδική πολιτοφυλακή».
Με ελάχιστα κέρδη στο έδαφος, οι Τούρκοι στρατιωτικοί στόχευαν, με αεροπορικές επιδρομές, την υποδομή καθώς και αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους στην περιφέρεια των Κούρδων.
Πριν από λίγες ημέρες, η συριακή κυβέρνηση κατηγόρησε την Τουρκία για τη χρήση τοξικών ουσιών κατά των αμάχων. Η Τουρκία, σε αντάλλαγμα, αρνήθηκε τις αξιώσεις.
Η νεοσυμφανιζόμενη συμφωνία πιθανότατα θα βάλει σε άμεση αντιπαράθεση τους μαχητές της Συρίας και της Τουρκίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ομάδα αντίστασης σιιτων του Λιβάνου, η Χεζμπολάχ, απέρριψε τα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ρεξ tillerson, που χαρακτηρισε το κίνημα " ανησυχία ", και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις κουρδικες δυνάμεις στη Συρία ως " Εργαλείο."
Ο Χασάν Ναζράλα, αρχηγός της Χεζμπολάχ, δήλωσε ότι οι Κουρδικες δυνάμεις της Συρίας χρησιμοποιούνται ως " Εργαλεία " από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να απονομιμοποιηση   της κυβέρνησης της Συρίας, προειδοποιώντας ότι η Ουάσινγκτον θα " τους απογοητεύσει " μόλις το βρει βολικό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάμαι τον  Κενυάτη Dedan Kimathi που εκτελέστηκε από τους Βρετανούς αυτή την ημέρα το 1957. Ηγήθηκε την επανάσταση του KLFA (μάου μάου) ενάντια στη βάναυση βρετανική κατοχή της χώρας του.
" δεν οδηγω τρομοκράτες.  Οδηγω  αφρικανούς που θέλουν την αυτοκυβερνηση τους και την γη τους."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Τυπικα διαψεύδουν οι Κούρδοι συμφωνία που οι ιδιοι ειπαν ότι εχουν κανει με τη Δαμασκό - Θα συνεχιστούν οι τουρκικές επιχειρήσεις
 Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018, 21:27
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην επαρχία Αφρίν της Συρίας θα συνεχιστούν, όπως προβλέπουν τα σχέδια της Άγκυρας, διαβεβαίωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ, προειδοποιώντας ότι οι δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας θα συμβάλουν στη διαίρεση της χώρας, εάν εισέλθουν στην περιοχή που εχουν καταλαβει στην ηρωικη Συρια οι βρωμοτουρκαλαδες.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης προέβη στις παραπάνω δηλώσεις μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου. Επιπλέον, ο Μποζντάγ επισήμανε ότι η Τουρκία ελπίζει ότι η σχεδιαζόμενη επιχείρηση στη Μανμπίτζ της Συρίας δεν θα χρειαστεί να γίνει και ότι αντιθέτως οι διαφορές για την πόλη θα επιλυθούν μέσω του διαλόγου με τις ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα, οι Κούρδοι πολιτοφύλακες της Συρίας, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) διέψευσαν ότι σύναψαν συμφωνία με τη Δαμασκό προκειμένου οι δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις να εισέλθουν στην επαρχία Αφρίν για να βοηθήσουν στην απώθηση των κατοχικων σουλτανοτουρκικών δυνάμεων που επιχειρούν εκεί.
«Δεν υπάρχει συμφωνία. Το μόνο που υπάρχει είναι η έκκληση που απευθύναμε προς τον συριακό στρατό να έρθει και να προστατεύσει τα σύνορα» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου των YPG Νούρι Μαχμούντ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Η Τουρκία δηλώνει ότι θα αντιμετωπίσει τις συριακές δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις στην περίπτωση που εισέλθουν για να απελευθερωσουν την Αφρίν, όπου η βρωμοτουρκια εχει εισβαλει στη Συρια  από τον περασμένο μήνα και διεξαγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των κουρδικών συριακων δυνάμεων που ελέγχουν την περιοχή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έντι Ράμα: Αλβανία και Κόσοβο πρέπει να έχουν έναν πρόεδρο
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018, 13:52
Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξέφρασε την άποψη ότι η Αλβανία και το Κόσοβο, πέρα από την κοινή εξωτερική πολιτική, θα πρέπει να έχουν και τον ίδιο πρόεδρο. «Η Αλβανία και το Κόσοβο θα έχουν κοινή εξωτερική πολιτική και όχι μόνο κοινές πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές. Γιατί να μην έχουν και έναν πρόεδρο, ως σύμβολο της εθνικής ενότητας και της κοινής πολιτικής στην εθνική ασφάλεια» διερωτήθηκε ο Ε. Ράμα μιλώντας στην εορταστική συνεδρίαση της βουλής του Κοσόβου για την επέτειο των δέκα ετών από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας. Παραδέχθηκε ότι για την ώρα είναι αδύνατο να εφαρμοστεί η ιδέα αυτή ωστόσο, πρόσθεσε «κάθε όνειρο είναι πραγματοποιήσιμο».
Ο Ε. Ράμα ανέφερε επίσης ότι «το Κόσοβο και η Αλβανία, αν και τυπικά είναι δύο ξεχωριστές διοικητικές οντότητες, αποτελούν μέρος της ίδιας ιστορικής αφήγησης, ενός κοινού εθνικού συναισθήματος και εγγενούς πολιτικού συμφέροντος».

Οι Αλβανοι στο Κοσοβο την δεκαετια του 1960 αποτελουσαν μειοψηφια του 20%. Πλειοψηφια του 70% αποτελουσαν οι Σερβοι.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τόνισε, στην ομιλία του στην βουλή του Κοσόβου, ότι τα Τίρανα και η Πρίστινα εργάζονται από κοινού για τη δημιουργία ενιαίας τελωνειακής, εμπορικής και οικονομικής ένωσης ενώ σύντομα θα υπάρξει και ενιαίο εκπαιδευτικό σύστημα.
Αναφερόμενος στις σχέσεις του Κοσόβου με τη Σερβία τόνισε ότι οι δύο λαοί θα πρέπει να ζήσουν σε συνθήκες καλής γειτονίας ως αναπόσπαστο τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε συγκρούσεις με σουφι διαδηλωτές
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018, 23:19
Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην Τεχεράνη σήμερα, όπως έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και μουσουλμάνων Σούφι.
Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σήμερα, καταγράφονται οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και πιστών των Δερβίσηδων Γκοναμπάντι, ένα τάγμα που ασπάζεται τον σουφισμό. Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα μπροστά από ένα αστυνομικό τμήμα αξιώνοντας την αποφυλάκιση μελών της ομάδας τους.
«Ορισμένα στοιχεία που στοχεύουν στη διατάραξη της ασφάλειας και της τάξης χρησιμοποίησαν ένα λεωφορείο σήμερα και σκότωσαν τρεις αστυνομικούς… Οι δολοφόνοι συνελήφθησαν δευτερόλεπτα μετά το έγκλημά τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Σάεντ Μοντάζερ αλ Μάχντι, στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένα λευκό λεωφορείο να πέφτει πάνω σε μια ομάδα περίπου 40 αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών. Το λεωφορείο χτύπησε επίσης πάνω σε αρκετά σταθμευμένα αυτοκίνητα, καθώς επιχειρεί να διαφύγει από το σημείο. Η γνησιότητα του βίντεο δεν μπορεί να διασταυρωθεί.
Το πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε ότι ο οδηγός ήταν σουφιστής. Ανέφερε επιπλέον ότι αρκετοί αστυνομικοί και πεζοί τραυματίστηκαν.
Σε άλλα βίντεο φαίνονται οι αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν το πλήθος των διαδηλωτών. Σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνονται τραυματισμένοι διαδηλωτές να αιμορραγούν.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Majzooban, που συνδέεται με τους σουφιστές, η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον ορισμένων διαδηλωτών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ορισμένους από τους τραυματίες τους συνέλαβαν σε νοσοκομεία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λαβρόφ καλεί τις ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη νότια Συρία
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018, 12:14
Τα αμερικανικά στρατεύματα θα πρέπει να κλείσουν τη ζώνη ελέγχου τους στη νότια Συρία στην περιοχή του αλ-Τανφ, είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάσκεψη της ομάδας Valdai Club για το Μεσανατολικό που γίνεται στη Μόσχα.
Η περιοχή αυτή στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας την οποία η Ουάσινγκτον ονομάζει «ζώνη αποσυμφόρησης» περιλαμβάνει και τον καταυλισμό προσφύγων Rukban και όπως είπε ο Λαβρίοφ «η Ρωσία πιστεύει ότι εκεί εκπαιδεύονται μαχητές αντί να ασχολείται με ανθρωπιστικές υποθέσεις».
Η ζώνη αυτή θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί, όπως τώρα και να επιτρέπεται η αποστολή εκεί ανθρωπιστικής βοήθειας», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.