Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Τριτη 6 Μαρτιου 2018



κοιτα τωρα κατι περιεργο..οταν τσακιζονται τα τζιχαντια,ωπ βγαινει η ειδηση οτι ο ''παρανοικος χασαπης Ασαντ παλι εριξε χημικα στον λαο του''(εκτος απο παρανοικος θα πρεπει να ναι ηλιθιος αφου κερδιζει την μαχη)...εννοειται οτι το Πενταγωνο αρχισε τις πολεμικες κραυγες εναντιον του
(πεφτω απο τα συννεφα)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ ..Δηλωση του συνταγματάρχη Lawrence Wilkerson, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής του επιτελείου του Colin Powel από το 2002 έως το 2005:'' Το (ετοιμοπόλεμο)Ισραηλ προσπαθει να παρασυρει τις ΗΠΑ σε εναν πολεμο κατα του Ιράν που μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για παγκοσμιο πολεμο
Το Ιράν κατηγορείται γενικόλογα για «επιθετικότητα».(Το άλλο μεγάλο έγκλημα του Ιράν είναι ότι υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς οπως και την Συρια του Ασαντ)Παραλληλα,το μπαράζ σκληρών κυρώσεων έχει χαρακτηριστεί σωστά από την Τεχεράνη «οικονομικός πόλεμος».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ούτως ή άλλως στο βασίλειο της ελευθερίας οδηγούν πολλοί δρόμοι και αργά ή γρήγορα θα συναντηθούμε με όλους τους αγωνιστές. Δεν πρόκειται για κάθοδο προς την κοινωνία, γιατί απλά δεν βρισκόμαστε κάπου ψηλά για να κατέβουμε. Είμαστε σάρκα εκ της σαρκός των καταπιεσμένων, ανήκουμε στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και έχουμε νιώσει καλά στο πετσί μας την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Δεν αποτελούμε κανενός είδους πεφωτισμένης πρωτοπορίας για να διαδώσουμε αλάθητες συνταγές επιτυχίας.
Έχουμε ξαναγράψει ότι δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το μονοπάτι που θα φέρει εις πέρας την καταστροφή του κράτους και της εξουσίας, αλλά ακόμα και αν εκείνο δεν υπάρχει, είμαστε υποχρεωμένοι να το χαράξουμε, να το δημιουργήσουμε, να το ανακαλύψουμε και να το διαβούμε μαζί με όλους όσοι επιθυμούν να πάρουν την ζωή στα χέρια τους και να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο. Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί αν δεν παλέψουμε γι’αυτό.))
«Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!» (Ασκητική – Ν. Καζαντζάκης)




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ -ΝΟΤΙΑ ΓΚΟΥΤΑ το προπύργιο των τζιχαντιστών
*Αναφερει η ηγουμενη μητερα Agnes-Mariam of the Cross
υπαρχει σεξουαλικη βια και επιθεσεις εναντιον γυναικων κσι κοριτσιων απο την μερια των Τζιχαντιστων ανταρτων ..
οι μισθοφοροι Τζιχαντιστες δεν τηρουν τους όρους της καθημερινης 5ωρης εκεχειρίας και βομβαρδίζουν με πυρά όλμων τους «ανθρωπιστικούς διαδρόμους διαφυγής των αμάχων»




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



στις 27 Φεβρουαρίου 2018
''Στην Α.Γκούτα, ο Συριακός στρατός προέβλεψε «ανθρωπιστικούς διαδρόμους διαφυγής των αμάχων». Για τον σκοπό αυτό διανεμήθηκαν φυλλάδια στον πληθυσμό με επακριβή χάρτη και οδηγίες για την έξοδό τους. Εκτός από αυτό, ο Ρώσος πρόεδρος, εξήγγειλε 5ωρη καθημερινή παύση των εχθροπραξιών, 9.00-14.00 τοπική ώρα, για την απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού και την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.
Τα ιμπεριαλο-τζιχάντια όμως, όπως ακριβώς έκαναν και στο Χαλέπι αρνούνται να τηρήσουν τους όρους της 5ωρης εκεχειρίας και βομβαρδίζουν με πυρά όλμων τους «ανθρωπιστικούς διαδρόμους διαφυγής των αμάχων». Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν.
Το είδαμε στην Mandaya, που πολυβόλησαν τα φορτηγά που επιχειρούσαν να μεταφέρουν βοήθεια, το είδαμε και στο Χαλέπι που έριχναν με τους όλμους «στο σωρό», επιχειρώντας να εμποδίσουν τη διαφυγή των αμάχων, αφού πρώτα ναρκοθέτησαν τους «ανθρωπιστικούς διαδρόμους διαφυγής των αμάχων».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 4 μαρτιου 1943, 9 μελη της Γερμανικης εβραικης κομμουνιστικης αντιστασιακης ομαδας της οποιας ειχε ιδρυσει ο Herbert Baum καρατομήθηκαν απο τους ναζιστες στο Βερολινο ..ο Baum ηταν ιδρυτής κι επικεφαλής της ονομαζόμενης από εκείνον “Ομάδας νέων Εβραίων”..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΕΜΕΝΗ μεσα στο 2017 πεθανανε απο την πεινα(και το εμπαργκο) 50 000 παιδια
ουτε ενα δακρυ εδω μεσα στο ιντερνετ, ουτε μια διαδηλωση στα ουαχαμπιτικα καθαρματα και στην πρεσβεια τους



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενω εγκρίθηκε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία στις 30 νοεμβριου 2017
… κυβερνήσεις των χωρών όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία εξακολουθουν να πουλάνε πολλά όπλα στη Σαουδική Αραβία.
Εδω η γαλλιδα υπουργος αμυνης που δεν ξερει τι να απαντησει σε ερωτηση δημοσιογραφου που την ρωταει πως ειναι δυνατον η Γαλλια να πουλαει οπλα στην Σ.Αραβια και να ζηταει απο την αλλη ''ανθρωπιστικους διαδρομους''στην Υεμενη ?
(μα οχι δεν ειναι καθολου υποκριτικες οι δυτικες κυβερνησεις)

Η Florence Parly υπουργός των ενόπλων δυνάμεων είναι σε πολύ άβολη θεση, όταν της βάζουν ένα θεμα με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία: η δυσφορία είναι απτή. "Η Γαλλία ζητά ανθρωπιστική πρόσβαση στον πληθυσμό της Υεμένης"... αλλά συνεχίζουμε να πουλάμε όπλα!!!?
Σχολιο.- Ο Τραμπ πουλάει κανονικά πάντως!
ο Τραμπ / καλα αυτος παιζει εκτος συναγωνισμου ...η Αμερικη εχει γεμισει τον πλανητη με στρατιωτικες βασεις ,στην Συρια ειναι παμπολες και οχι μονο φυσικα ..μιλαμε για εγκληματιες ολκης οχι αστεια ...φυσικα πουλανε τρισεκατομμυρια σε οπλα ...τα παιδια απο ΥΕΜΕΝΗ ,ΣΥΡΙΑ,ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΠΑΚΙΣΤΑΝ κτλ διαλυονται απο προηγμενης τεχνολογιας οπλα ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η βιομηχανία μέσων ενημέρωσης των ταινιών τρόμου των "Λευκοκρανων" ανθρωπιστων (το πρωί τρομοκράτες και προς συμπλήρωση εισοδήματος το βράδυ γίνονται υπάλληλοι δήθεν ΜΚΟ).
Μια παραγωγή του Χόλιγουντ στη Γκούτα για να κατηγορήσουν και να δαιμονοποιήσουν τον Συριακό Αραβικό Στρατό και την Συριακη Δημοκρατία για τη δολοφονία παιδιών και πολιτών μέσω χημικών και λοιπής προπαγάνδας....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κινημα 5 Αστερων στην Ιταλια, ειναι πλέον υπερ της παραμονης στο ευρω, και της συνεχισης της πολιτικης της γερμανοκρατουμενης ευρωενωσης στην Ιταλια. Ο Πεπε Γκριλο αποχωρησε (ισως κατω απο εκβιασμους), και ο νεος προεδρος ειναι φανατικός ευρωενωσιτης.....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με εθνική τραγωδία για κάποιους, με… γενοκτονία για κάποιους άλλους ή με εμπόλεμη κατάσταση θα μπορούσε να συγκριθεί η πληθυσμιακή κατάσταση στη χώρα μας! Νέο γράφημα του διάσημου γραφίστα-στατιστικολόγου Jo Di αποδεικνύει του λόγου το αληθές, καθώς ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε δραματικά ξεπερνώντας μάλιστα τις 400.000!
Είναι χαρακτηριστικό ότι από 11.123.392 που ήταν ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2011 στη χώρα μας έμειναν 10.768.193! Αυτό μεταφράζεται σε μείωση πληθυσμού κατά 3,2% την τελευταία 6ετία, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό, αφού συνήθως μόνο σε χώρες οι οποίες βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση παρατηρείται τόσο ραγδαία μείωση πληθυσμού σε μικρό χρονικό διάστημα! Αυτό ωστόσο δεν είναι το μόνο ανησυχητικό γεγονός, αφού σε παλαιότερο γράφημα του ο Jo Di αποδείκνυε πως η Ελλάδα έρχεται ως 10η χώρα στον κόσμο σε μείωση πληθυσμούμεταξύ 2010 και 2015!
Χαρακτηριστικά της μεγάλης απώλειας πληθυσμού στη χώρα είναι και τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός, συνολικά, στις χώρες της ΕΕ σημείωσε αύξηση κατά 9,6 εκ. άτομα σε σχέση με το 2010. Πρώτη στη λίστα με τις χώρες της Ευρώπης οι οποίες υπέστησαν μείωση πληθυσμού είναι η Ρουμανία, κατά 660.000 άτομα, δεύτερη στη λίστα με τις χώρες στις οποίες σημειώθηκε μείωση πληθυσμού η Βουλγαρία, κατά 460.000 και τρίτη η Ελλάδα με απώλειες 413.000 άτομα!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ S 122,ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν παγκοσμίως δεμένο στην Κατάνια..σε νατοϊκή άσκηση..ούτε στην Κύπρο ούτε στο Καστελόριζο..και δεν είναι το μόνο..άλλα δύο ελληνικά πλοία βρίσκονται αντί στο Αιγαίο κάπου στην Μεσόγειο υπό τις διαταγές των ΗΠΑ..αυτά για να μην μας κοροϊδεύουν περί επιφυλακής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ανωμαλιες συνειρμων
πρωτη φορά ηταν στα φοιτητικα, οταν ακουγοταν το «θα τους στειλουνε στον εβρο»
μετα ηταν το τραγουδι «el paso del Ebro» ιδιαιτερα δημοφιλες (καθοτι και παρανομο), παντως γνωστοτερο με την ακομα δημοφιλεστερη ονομασια του «άϊ καρμέλα»
και μεχρι σημερα δεν συγχωρω αυτον / ή αυτην / που μού βουτηξε το αλμπουμ (λονγκπλαίϋ κατα το κοινως λεγομενο) με τα «τραγουδια του ισπανικου εμφύλιου» απ’ οπου εμαθα και τον σωστοτερο τιτλο, με τον εβρο
και αφου τον εμαθα, απορουσα πώς μπορει να υπαρχουνε στα δυο ακρα μιας ηπειρου, ποταμια με το ιδιο ονομα
αμ δεν ηξερα τους αποικιοκρατες ημων προγονους
τα τωρινα με τον εβρο και τους που χασαν τον δρομο τους, δεν τα υποτιμω – αλλά εμένα μού χρησίμεψαν κυριως για να συναρμολογησω τους συνειρμους μου



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


6 Μαρτιου  2013
ΠΕΘΑΝΕ Ο ΤΣΑΒΕΣ
" Πρώτη φορά είδαμε νερό τρεχούμενο, γιατρό και δάσκαλο στις γειτονιές του Καράκας..." Μακάρι να συνεχίσουν στη Βενεζουέλα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν οι ακροδεξιοί που συνελήφθησαν ήταν αναρχικοί ή κομμουνιστές, τότε στοιχεία, λεπτομέρειες οικογενειακές, πρόσωπα, όλα θα ήταν στη φόρα από τους ρουφιάνους του συστήματος. Τώρα είναι απλά "ακροδεξιοί συλληφθέντες"...
Αν ήταν αναρχικοί ή κομμουνιστές, θα ήταν παιδιά "πλουσίων οικογενειών", παπάδων, δικαστικών, μέχρι και πού έπιναν καφέ θα δημοσίευαν και θα σκύλευαν τα πτώματά τους.
Πίσω ρουφιάνοι!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Στρατός περνούσε όλη τη νύχτα, με τρένα και με φορτηγά
κι είχανε κλείσει όλοι οι δρόμοι για τη Λάρισα".
Κιλελέρ, 6 Μαρτίου 1910



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Potere al Popolo 1,13%, Partito Comunista 0,32%, Per una Sinistra Rivoluzionaria 0,08%. Σύνολο 1,53%.
Νοσταλγία για τα χρόνια του '70. Με το Pci να φτάνει το 35% και ταυτόχρονα οι οργανώσεις της επαναστατικής Αριστεράς να συγκεντρώνουν άλλο ένα 5%.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μου αρέσει πολύ το πως εκτίθενται οι υποκριτές και ψεύτες του ΚΕΘΕΑ (και οι αντίστοιχοι τους στην Κύπρο): αν πράγματι η θέση τους ήταν αυτή που δηλώνουν σήμερα, θα ήταν ήδη από πολλά χρόνια πρωτοπόροι και σύμμαχοι μας στον αγώνα για Νομιμοποίηση της Ιατρικής Κάνναβης. Αλλά ΟΥΔΕΠΟΤΕ συμμετείχαν σε αυτό τον αγώνα• αντιθέτως συνέχιζαν και συνεχίζουν να αποτελούν ένα κλάδο της καταστολής των φίλων της Κάνναβης μέσω της ψευδοθεραπείας που επιβάλλεται στους ανθρώπους με την βία της Αστυνομίας, τις εντολές των Δικαστηρίων, και την επιβολή από εξουσιαστές γιατρούς, γονείς, παπάδες και δασκάλους.
Ενόσω συνεχίζουν να προσφέρουν "θεραπεία" για την χρήση της Κάνναβης, δηλαδή για κάτι που η επιστήμη λέει πως ΔΕΝ είναι ασθένεια, και για το οποίο δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αναγνωρισμένο ιατρικό πρωτόκολλο θεραπείας, συνεχίζουν να είναι απατεώνες, μικρόψυχοι σύμμαχοι και συνεργοί στον πόλεμο ενάντια στον λαό που προωθείται ως "πόλεμος ενάντια στα ναρκωτικά".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μην εκδοθεί ο αγωνιστής Ozbolat στην Τουρκία
ΚΑΛΟΥΜΕ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΣΤΙΣ 11.30 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Λουκάρεως 14 και Λ. Αλεξάνδρας),
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΑΒΑΣΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.
Το Εφετείο Αθηνών κατά την 1η μετ’ αναβολή δικάσιμο, (6-3-1018), για την έκδοση του  S.N OZBOLAT, διέκοψε τη διαδικασία, μετά και την αγόρευση και της Εισαγγελέα, και όρισε νέα δικάσιμο για την 6 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη, 12.00 η ώρα.
Οι  ισχυρισμοί της Τουρκίας, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που εστάλησαν για την έκδοσή του, είναι αναπόδεικτοι, αβάσιμοι και απορριπτέοι. Η Εισαγγελέας αναφέρει ότι  «από   κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν φαίνεται  η συμμετοχή του στις ενέργειες που αναφέρονται στο ένταλμα και ότι επί πλέον κατά  την χρονική περίοδο που αναφέρεται στα έγγραφα αυτά  ήταν στις φυλακές της Γερμανίας, Δεν  είναι δυνατόν να κατηγορηθεί άνθρωπος, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της Ελλάδας, χωρίς να αποδεικνύεται η συμμετοχή του και με ένα μόνο γενικό σχόλιο των Τουρκικών αρχών, ότι πιθανόν να είχε σχέση με τις ενέργειες αυτές.»
Ωστόσο το Δικαστήριο ανέβαλε την απόφασή του για να ζητήσει απ’ την Τουρκία μεν συμπληρωματικά έγγραφα και διευκρινίσεις και από τις δικηγόρους την προσκόμιση εγγράφων που να αποδεικνύουν την χρονολογία φυλάκισής του στις φυλακές της Γερμανίας.
Από το 2010 – 2016 ήταν στις φυλακές Γερμανίας σε σκληρή απομόνωση και ο αγώνας του κατά της απομόνωσης και της στολής φυλακών ήταν γνωστός.
Μετά από μακροχρόνια απεργία πείνας, δέχθηκαν το αίτημά του και τον απάλλαξαν απ’ αυτή την υποχρέωση.
Ο ίδιος ο S.N OZBOLAT κατά την απολογία του είπε περιληπτικά τα εξής:
«Μεγάλωσα σε οικογένεια που ήταν πάντα κοντά στο κίνημα. Είμαι Κούρδος και αλεβίτης. Ένας θείος μου δολοφονήθηκε απ’ το κράτος κι ένας άλλος θείος μου ήταν επί 12 χρόνια στη φυλακή, όπου προσβλήθηκε από καρκίνο και πέθανε. Στα φοιτητικά μου χρόνια στο Πολυτεχνείο, εντάχθηκα στον αγώνα. Από το 2000 – 2002 ήμουν στις φυλακές. Μέσα στις φυλακές  αντιμετωπίσαμε τις δολοφονικές επιθέσεις του κράτους, 6 γυναίκες κάηκαν τότε ζωντανές και συνολικά δολοφονήθηκαν 28 κρατούμενοι. Μετά την αποφυλάκισή μου συμμετείχα στις δράσεις συλλόγου βασικών δικαιωμάτων και ελευθερίας και ήμουνα και συντονιστής της πρωτοβουλίας κατά του πολέμου στο Ιράκ. Το 2004 έγιναν συλλήψεις σ’ όλη την Τουρκία, συνολικά 100 άτομα είχαν συλληφθεί, δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές, ανάμεσά τους ήμουν και εγώ.
Όλες οι κατηγορίες, μετά από σκληρό αγώνα των δικηγόρων μας, ανετράπησαν και αφεθήκαμε ελεύθεροι το 2006. Συνέχισα τον αγώνα μου μέχρι το 2008. Μετά από ένα καινούργιο ένταλμα έφυγα στο εξωτερικό. Ζήτησα άσυλο απ’ τη Γαλλία το 2009 και μετά από ένα χρόνο με ένταλμα της Γερμανίας προφυλακίστηκα και καταδικάστηκα σε 6 χρόνια φυλάκισης.
Τα αδικήματα ήταν έκδοση εφημερίδας, δημοσιεύσεις και διανομή της, οργάνωση συναυλιών, εκδηλώσεων κτλ. Όλες αυτές οι δράσεις δεν ήταν από μόνες τους αδικήματα, αλλά σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της Γερμανίας όλες αυτές οι δράσεις θεωρηθήκαν ότι έγιναν για την στήριξη παράνομης οργάνωσης, γι’ αυτό έμεινα επί 6 χρόνια στις γερμανικές φυλακές. Στην Τουρκία για τις πολιτικές και ιδεολογικές ταυτότητές μας έχομε βασανισθεί και πέρασα στις φυλακές συνολικά  20 χρόνια. Είμαι ένας αγωνιστής που στέκεται και παλεύει κατά του φασισμού – ιμπεριαλισμού.»
Όλες οι κατακτήσεις των λαών και της Ευρώπης οφείλονται στους αγώνες γενικά των κινημάτων και ειδικά των κομμουνιστών. Γι’ αυτούς τους αγώνες απαιτήθηκαν μεγάλες θυσίες. Τώρα στις μέρες μας αυτούς που αγωνίζονται με αποφασιστικότητα κατά του φασισμού – ιμπεριαλισμού τους ταυτίζουν ως τρομοκράτες.  Είναι καθήκον όλων μας να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό των αγωνιστών και να υψώσουμε τις φωνές  μας κατά της μαύρης προπαγάνδας.
O Erdoğan γέμισε τις φυλακές της Τουρκίας, στόχος του είναι οι αγωνιστές και οι πολιτικοί πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ευρώπη, το δηλώνει με κάθε ευκαιρία. Η Ε.Ε. συνεργάζεται στενά μαζί του. Τα τελευταία χρόνια πολλοί αγωνιστές προφυλακίζονται, τα βασικά δικαιώματα καταπατούνται. Αυτές οι επιθέσεις δεν αφορούν μόνο τους πολιτικούς πρόσφυγες, αλλά και τους λαούς της Ευρώπης.  Αν δεν δυναμώσουμε σήμερα τον αγώνα, αύριο και στην Ελλάδα τα αυτονόητα δικαιώματα θα καταπατούνται.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018
Κινητοποιήσεις στο Πουέρτο Ρίκο για την απελευθέρωση της Άνα Μπελέν και της Νίνα Ντρος
Για διάστημα έξι εβδομάδων, κάθε Σάββατο, η Επιτροπή της Γυναίκας της Ομοσπονδίας Δασκάλων του Πουέρτο Ρίκο θα διαδηλώνει για την απελευθέρωση της καταδικασμένης για κατασκοπία Άνα Μπελέν Μόντες και της Νίνα Ντρος, που συνελήφθη κατά τη διάρκεια εθνικής απεργίας.
Η σειρά κινητοποιήσεων θα ξεκινήσει την προσεχή 10η Μάρτη στο δήμο Ναρανχίτο, και θα συνεχιστεί στα χωριά Ρίο Γκράντε, Ουτουάδο, Κάβο Ρόχο και Αρεσίμπο για να καταλήξει στο Σαν Χουάν στις 21 Απρίλη.
«Θέλουμε να προσφέρουμε μια μεταχείριση ισότητας και ισονομίας στις συντρόφισσες, όπως έγινε με τον Όσκαρ Λόπες που ο λαός ενώθηκε για την απελευθέρωσή του», είπε η Μαρία Κριστίνα Γκαρσία της Eπιτροπής Γυναίκας.
Η Άνα Μπελέν Μόντες (φωτό αριστερά), η οποία πριν λίγες μέρες συμπλήρωσε τα 61 χρόνια και πάσχει από καρκίνο, καταδικάστηκε για κατασκοπία υπέρ της Κούβας και εκτίει πολυετή ποινής φυλάκισης από το 2001 σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Δεν αναμένεται να αποφυλακιστεί πριν την 1η Ιουλίου 2023.
Η Νίνα Ντρος Φράνκο (δεξιά με χειροπέδες) συνελήφθη τη 1η Μάη 2017 και κατόπιν η φρούρησή της μεταφέρθηκε σε πράκτορες του γραφείου Οινοπνευματωδών, Καπνού, Όπλων και Εκρηκτικών (με αρχικά ATF στα αγγλικά). Στην 37χρονη καταλογίζεται απόπειρα πυρπόλησης στο κτίριο του Popular Center στο Άτο Ρέι και επί 10 μήνες παραμένει φυλακισμένη ως υπόδικη, παρότι δέχτηκε εξωδικαστικό συμβιβασμό (plea bargain) με αντάλλαγμα μια μικρή ποινή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σφαγή/ τουρκικά αεροπλάνα και πυροβολικό σκοτώνουν και τραυματίζουν δεκάδες αμάχους στα χωριά του συριακού Αφρίν.
Εικόνες καταστροφής έρχονται από το Αφρίν ενώ 22 πολίτες τραυματίστηκαν στους τελευταίους βομβαρδισμούς Τουρκίας κατά του χωριού Barbna στην περιοχή Rajo σύμφωνα με το Νοσοκομείο Avrin….Ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφική πηγή τουλάχιστον  13 πολίτες σκοτώθηκαν από τουρκικές επιδρομές στο Jandrais στο Αφρίν.
Σε περισσότερες από 20 αεροπορικές επιδρομές τα τουρκικά μαχητικά στόχευσαν τα χωριά Jindriss και  Rajo στην περιοχή Shara στο συριακό Αφρίν…
Τα τουρκικά αεροπλάνα κατοχής διέπραξαν μια ακόμη σφαγή στην περιοχή του κέντρου του Jindriss στοχεύοντας πολίτες.Ένας αριθμός πολιτών σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν μεταδίδει το κουρδικό ΑΝΗΑ.
  Το πρωί της 5ης Mάρτη 2018 η τουρκική αεροπορία επίσης στόχευσε ένα όχημα μεταφοράς σε εσωτερικό δρομολόγιο που πήγαινε στην περιοχή του Rajο (στο χωριό Barbaneh), τραυματίζοντας  22 πολίτες μεταξύ αυτών 4παιδιά και πάνω από 15 γυναίκες.Τα ονόματα κάποιων από τους τραυματίες είναι τ΄ακόλουθα:
Donia Ahmed Bakr 17 ετών 2. Sheikho Abdelkader 12 ετών 3. Neroz Hassan Mustafa, 35 ετών 4. Amina Mohammed Mustafa 80 ετών 5. Juma Hussein Abdul Qader 7 ετών  6. Mohammed Hussein Abdul Qader,1,5 ετών 7. Fawzia Mohammed Amin 35 ετών 8. Faidan Hamid Bakr, 17 ετών 9. Mohammed Hussein Abdo, 52 ετών 10. Amina Aslan Mustafa 60 ετών 11. Clean (Nzeifah) Mohsen Mustafa 20 ετών 12. Jumana Ahmed Mousa 8 ετών 13. Ahmad Hussein Mousa, 47, ετών
14. Hidayat Ali Omar, 40 ετών 15. Elham Manan Khalil 50 ετών 16. …17. Shayar Abdel Qader ..18. .Ahmed Bakr, 26 ετών 19. Fatima Aslan Mustafa 42 ετών 20. Samira Omar Sheikho, 55 ετών 21. Amina Mohammed Mustafa 75 ετών.
Επίσης ένας 50χρονος πολίτης ο Ramzya Abdulrahman σκοτώθηκε κι ένας ακόμη ηλικιωμένος ο 60χρονος Nabi Safar Sheikho, 60 τραυματίστηκε σοβαρά από βομβαρδισμό του τουρκικού στρατού κατοχής κατά του χωριού Qara Tabah στην περιοχή του Afrin τη νύχτα μεταφέρει το Anha.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΕ: Νίκη του κινήματος η αναστολή πλειστηριασμών
 Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018, 17:14
Για επιτυχία του κινήματος έκανε λόγο ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά την αναστολή πλειστηριασμών δύο διαμερισμάτων, ενός 80 τ.μ. για χρέη 157.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς 65.000 ευρώ και ενός άλλου 65 τ.μ. για χρέη 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς 76.000 ευρώ.
«Ούτε στη γερμανική κατοχή οι κατακτητές δεν τόλμησαν να προχωρήσουν σε αρπαγή σπιτιών και μικρών περιουσιών, όπως βλέπουμε να γίνεται εν είδει επιδρομής στη νέα κατοχή που βιώνουμε σήμερα. Οι μαφιόζικες επιλογές τρόικας, κυβέρνησης, τραπεζιτών, μαζί με τα δικαστικά και συμβολαιογραφικά κυκλώματα που εκτελούν τις εντολές, γρήγορα θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν τα εγκλήματά τους. Είναι αδιανόητο σε ώρες που η χώρα αντιμετωπίζει κρίσιμες εθνικές απειλές, κυβέρνηση, κυκλώματα και τράπεζες να βρίσκουν την ευκαιρία να ξεσπιτώνουν τον λαό, να κερδοσκοπούν και να ληστεύουν» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.
Ο γραμματέας της ΛΑΕ σημείωσε πως οι αγώνες θα συνεχιστούν «μέχρι να σταματήσει το έγκλημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, μαζικά, ενωτικά, σε κάθε συμβολαιογραφείο, σε κάθε γειτονιά της χώρας, ο λαός θα είναι απέναντι στα σχέδια κυβέρνησης, τραπεζιτών, δανειστών και των υπαλλήλων τους». «Ούτε τα ΜΑΤ, ούτε το ιδιώνυμο μας τρομάζει» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής κατά οργάνωσης ακροδεξιών - Είναι μέλη της χιτλερικής Combat 18 η αλλιως Αυτονομων Μαιανδριων Εθνικιστων
Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018, 09:55
Εγκληματική οργάνωση που κινείται στον ακροδεξιό χώρο αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία πραγματοποιεί συντονισμένες επιχειρήσεις από το πρωί στην Αττική, στα Ιωάννινα και στις Σέρρες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, κατά την αστυνομική επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη παρουσία εισαγγελέων, έχουν προσαχθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έξι άτομα, των οποίων εξετάζεται η συμμετοχή στην οργάνωση καθώς και η συμμετοχή σε εκρήξεις, εμπρησμούς και κατοχή εκρηκτικών.
Επίσης, είναι σε εξέλιξη έξι κατ’ οίκον έρευνες.
H οργάνωση φέρεται να εμπλέκεται σε σωρεία επιθέσεων με εκρηκτικούς-εμπρηστικούς μηχανισμούς, βόμβες μολότοφ και εφόδους σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. λένε ότι οι έξι προσαγωγές θα μετατραπούν σύντομα σε συλλήψεις, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες κατά τη διάρκεια των ερευνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι κατ' οίκον έρευνες που είναι σε εξέλιξη πραγματοποιούνται κατά κύριο λόγο στην Αττική, αλλά και στις προαναφερόμενες πόλεις. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί βόμβες μολότοφ, εκρηκτικές ύλες, βεγγαλικά, σημαίες της οργάνωσης, έντυπο υλικό, υπολογιστές, usb.
Τα ευρήματα της αστυνομίας:
-πενήντα (50) κιλά νιτρική αμμωνία,
-βόμβες μολότοφ,
-πλήθος κροτίδων,
-βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου,
-σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού),
-ψηφιακά πειστήρια,
-μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες,
-αντιασφυξιογόνος μάσκα,
-ρόπαλα και σιδερογροθιές,
-κυνηγετικά όπλα,
-φιαλίδια βουτανίου
-μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ επιπλέον βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις κατ’ οίκον έρευνες στο νομό Αττικής.
Ερευνώνται για περισσότερες από 20 υποθέσεις
Οι υποθέσεις στις οποίες αφορούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής είναι επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες (σ.σ.: περισσότερες από 20), για τις οποίες μάλιστα συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει ευθύνη σε ιστοσελίδες του ακροδεξιού χώρου. Μεταξύ αυτών των επιθέσεων είναι και εκείνη στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι και σε άλλα στέκια στην Αθήνα.
Για την τελευταία έφοδο στη «Φαβέλα», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει για την ώρα ανάμειξη των έξι που κρατούνται, αλλά και για αυτήν την υπόθεση εκφράζεται αισιοδοξία ότι γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί από τη δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα, η οποία τραυματίστηκε από τους εισβολείς.
Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από την Αντιτρομοκρατική, αναμένονται λεπτομερείς ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.
Είναι μέλη της Combat 18
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι προσαχθέντες ανήκουν στη νεοναζιστική ομάδα Combat 18 Hellas η όπως αλλιως ονομαζονται Αυτονομοι Μαιανδριοι Εθνικιστες.
Η εν λόγω οργάνωση είναι νεοναζιστική με ρίζες στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει σχέσεις με ανάλογες οργανώσεις των ΗΠΑ.
Στη Βρετανία, τα μέλη της Combat 18 έχουν κατηγορηθεί για τον θάνατο προσφύγων και μη Καυκάσιων Βρετανών. Το «18» παραπέμπει στα αρχικά του Αδόλφου Χίτλερ, καθώς στη γερμανική αλφάβητο το γράμμα «A» είναι το πρώτο και το γράμμα «Η» το όγδοο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι στην έκδοση και του δεύτερου Κούρδου στην Τουρκία
 Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018, 14:01
Όχι στην έκδοση και του δεύτερου εκ των 9 Τούρκων, κουρδικής καταγωγής που είχαν συλληφθεί πριν την άφιξη Ερντογάν, στην Ελλάδα, τον περασμένο Δεκέμβριο, είπε το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών.
Κατά της έκδοσης του 48χρονου Naci Ozpolat τάχθηκε η εισαγγελέας Ουρανία Σταθέα,  θεωρώντας ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο, αφού τα στοιχεία των τουρκικών αρχών είναι «ελλιπή και αόριστα»,  ενώ υπάρχει κίνδυνος να δικαστεί στην Τουρκία για άλλα αδικήματα από αυτά για τα οποία εκζητείται.
Ο ίδιος ο 48χρονος απευθυνόμενος στους δικαστές, μίλησε για τους αγώνες του κατά του καθεστώτος Ερντογάν αλλά και τα βασανιστήρια που έχει υποστεί στην Τουρκία, όπως ηλεκτροσόκ, φάλαγγα στα πόδια, εικονικούς πνιγμούς και ξυλοδαρμούς. Τόνισε πως είχε φυλακιστεί στην Τουρκία από το 1990 έως το 2002 για την πολιτική του δράση και στη συνέχεια πάλι από το 2004 έως το 2006 για τις ίδιες κατηγορίες, για τις οποίες τον ζητά πάλι η Τουρκική Δικαιοσύνη.
Αργότερα, αρχές του 2009 πήγε στη Γαλλία όπου ζήτησε άσυλο χωρίς ακόμη να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και μετά στη Γερμανία, όπου επίσης κρατήθηκε για έξι χρόνια.
Στην Ελλάδα ήρθε 10 ημέρες προτού συλληφθεί.
«Η Τουρκία με ζητάει επειδή ήμουν επαναστάτης και αγωνίζομαι εναντίον του φασιστικού συστήματος. Δεν μπορεί να προσκομίσει κάτι χειροπιαστό. Με ζητάει για πράξεις (σ.σ. ένοπλη επίθεση στον γενικό εισαγγελέα στην Τουρκία το 2015, ενώ εγώ ήμουν κρατούμενος στη Γερμανία», είπε.
Σε βάρος του έχουν εκδοθεί δύο εντάλματα έκδοσης για «ένταξη σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση» αλλά και για «δολοφονία με σχεδιασμό», χωρίς όμως να περιγράφεται ο ακριβής ρόλος του (ηθικός αυτουργός, φυσικός, απλός κλπ) πέρα από τη γενικότερη συμμετοχή του στην οργάνωση.
Ο 48χρονος οδηγήθηκε πάλι στη φυλακή, καθώς κρατείται για αδικήματα και στην Ελλάδα (εκρηκτικά κλπ).
Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία έχει επίσης ζητήσει την έκδοση μίας γυναίκας που ήταν ανάμεσα στους 9 συλληφθέντες.
Στις 2 Φεβρουαρίου 2018 το Συμβούλιο είχε απορρίψει το αίτημα των Τουρκικών Αρχών να εκδοθεί ο πρώτος από τους 9, ο 60χρονος Mehmet Dogan, καθώς ήδη είχε χαρακτηριστεί πολιτικός πρόσφυγας από τη Γαλλία, με βάση τη συνθήκη της Γενεύης του 1951. Σύμφωνα με την απόφαση που βασίστηκε στην εισαγγελική εισήγηση, αν εκδοθεί στην Τουρκία ενδέχεται να υποστεί βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση, καθώς οι διώξεις που υπέστη στη χώρα του πιθανολογείται πως έγιναν για τα πολιτικά του φρονήματα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε πέντε συλλήψεις ακροδεξιων Ατονομων Μαιανδριων Εθνικιστων και έντεκα κατ΄οίκον έρευνες προχώρησε η Αντιτρομοκρατική
 Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018, 17:52
Πέντε μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης που εξαρθρώθηκε σήμερα απο την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, συνελήφθησαν τελικά και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα, με βαριές κατηγορίες, ενώ στις 11 έχουν φτάσει μάχρι στιγμής οι κατ΄ οίκον έρευνες.
Όλοι είναι νεαρής ηλικίας (μέχρι 30 ετών), ενώ μεταξύ τους είναι και ένας δικηγόρος, και κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στη Δυτική Αττική, όπου βρέθηκαν πολλές βόμβες μολότοφ, ο ένοικος, ο οποίος συνελήφθη, ζήτησε να μιλήσει με τον συγκεκριμένο δικηγόρο και τότε πληροφορήθηκε ότι είχε και αυτός συλληφθεί.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, οι συλληφθέντες αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη της οργάνωσης COMPACT 18 HELLAS, ή ως «Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές» και ανήκουν στον ακροδεξιό- νεοναζιστικό χώρο, ενώ εξετάζονται για περίπου 30 επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών και σε άλλους χώρους.
Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, η σημερινή υπόθεση αποτελεί συνέχεια της σύλληψης τεσσάρων ακροδεξιών της ομάδας εθνικιστών «Απέλλα» για την εμπρηστική επίθεση στο στέκι Φαβέλα, στον Πειραιά, τον Αύγουστο του 2017.
Υπό έρευνα είναι επίσης αν υπάρχει σχέση της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε σήμερα με την πρόσφατη αιματηρή επίθεση και πάλι στην Φαβέλα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία. Πάντως εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα υπάρχουν σύντομα αποτελέσματα και για αυτή την επίθεση, καθώς φέρεται ότι έχει ταυτοποιηθεί ένας από τους δράστες.
Οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι σε οκτώ σπίτια, εκ των όποιων έξι στην Αττική και δύο στην επαρχία και συγκεκριμένα σε ένα σπίτι στα Γιάννενα και ένα σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, όπου δεν βρέθηκε κάτι αξιοποιήσιμο.
Στα Γιάννενα συνελήφθη ένα άτομο, το οποίο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι από τα σημαντικά μέλη της οργάνωσης.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η έρευνα στα άλλα τρία σπίτια από τα 11 που έχουν εντοπιστεί από την Αντιτρομοκρατική. Και τα τρία είναι στην Αττική.
Σε ένα από τα σπίτια που ελέχθησαν βρέθηκαν 50 κιλά νιτρική αμμωνία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή εκρηκτικής ύλης, ενώ οι αρχές δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν κατασχεθεί και οι οποίοι έχουν αποσταλεί στην Εγκληματολογική Υπηρεσία για έρευνα, μαζί με τα άλλα ευρήματα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα πρόκληση στο Αιγαίο
Με Navtex η Άγκυρα χαρακτηρίζει τουρκικό έδαφος το Καστελόριζο
05/03/2018 - 17:52
Στις 7 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί άσκηση έρευνας και διάσωσης σε χερσαίο έδαφος
Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε η Άγκυρα, η οποία τη Δευτέρα εξέδωσε Navtex για άσκηση διάσωσης σε χερσαίο έδαφος, περιλαμβάνοντας και το Καστελόριζο στην περιοχή των επιχειρήσεων.
Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το θρίλερ με τους δύο Έλληνες στρατιώτες οι οποίοι έχουν συλληφθεί στα σύνορα στον Έβρο, η Άγκυρα εξακολουθεί να προκαλεί με τις αποφάσεις της και να επιχειρεί με κάθε τρόπο να ανεβάσει την ένταση στο Αιγαίο.
Η Τουρκία, με τη Navvtex 345/2018, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή άσκησης έρευνας και διάσωσης στις 7 Μαρτίου, σε χερσαίο Τουρκικό έδαφος. Στην περιοχή που δέσμευσε η Άγκυρα, περιλαμβάνεται και το Καστελόριζο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ποιος ήταν ο άνδρας που οδηγούσε γυμνός ανάποδα στην Εθνική και σκοτώθηκε
Κινηματογραφική καταδίωξη στην Εθνική οδό
05.03.2018 | 13:34
Απίστευτη καταδίωξη στην Εθνική Οδό με έναν νεκρό, τρακαρισμένα περιπολικά και τραυματία. Ο άνδρας που οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για περίπου 175 χλμ. τελικά σκοτώθηκε στο μπλόκο της αστυνομίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport πρόκειται για 49χρονο, κάτοικο Σταυρού Φαρσάλων, που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Δουλευε σαν φυσικοθεραπευτης-εργοθεραπευτης.
Στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα για διπολικη διαταραχη, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε εκδηλώσει και πάλι δυσάρεστα συμπτώματα, δείγμα ότι και πάλι κάτι δεν πήγαινε καλά, και δεν επαιρνε παλι τα φαρμακα του.
Το αυτοκίνητο ήταν της οικογένειας και παραμένει άγνωστο τι προσπαθούσε να κάνει με τη φυγή του οδηγωντας γυμνος προς Αθήνα.
Το χρονικό της καταδίωξης
Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ένα λευκό ΙΧ μάρκας Opel Astra είχε μπει ανάποδα στον κόμβο Βελεστίνου και οδηγούσε προς Αθήνα στο ρεύμα που εξυπηρετεί όσα οχήματα πηγαίνουν Θεσσαλονίκη.
Γρήγορα διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του δεν συμμορφωνόταν σε καμία υπόδειξη, τρακαρε τα αστυνομικα αυτοκινητα που προσπαθουσαν να του μπουν μπροστα για να τον σταματησουν, ενώ και οι πληροφορίες για την ταυτότητα του οδηγού παρέπεμπαν σε άτομο που είχε ψυχολογικά προβλήματα.
Το λευκό ΙΧ κινούμενο με υπερβολική ταχύτητα και πάντα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας πέρασε σπάζοντας τις μπάρες στα διόδια Πελασγίας, Μαυρομαντήλας και Αγίας Τριάδας πριν «καρφωθεί» πάνω στο μπλόκο που είχαν στήσει περιπολικά συνεπικουρούμενα από τρια φορτηγά στα διόδια Τραγάνας.
Από τη σφοδρότατη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός νταλίκας που δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ ο οδηγός του ΙΧ ανασύρθηκε νεκρός κι όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε γυμνός από τη μέση και κάτω.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




7 Μαρτίου ημέρα δράσης κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Μαζικά απαντάμε με την παρουσία μας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, σε όλη την Χώρα !
για την Αττική
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 Μαρτίου ώρα 1.45 μ.μ.
Καποδιστρίου 18-πλ. Κάνιγγος
 ( Συμβολαιογράφος Σγούρα )
δράση κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
η παρουσία μας είναι  απαραίτητη !!!

μεταξύ πολλών άλλων και
Πλειστηριασμοί 1ης κατοικίας:
-για χρέος 157.000 €  με τιμή πρώτης προσφοράς 65.000  €
- για χρέος 155.000 €  με τιμή πρώτης προσφοράς 183.000  €




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διαδηλώνουν την Πέμπτη οι συνταξιούχοι της Αττικής
Συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο Εργασίας οργανώνουν αύριο οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
Παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωσηδιοργανώνουν την Πέμπτη 8/3, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης(πρώην Δημαρχείου), οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων.
Μπροστά στην παναττική κινητοποίηση, η Συντονιστική Επιτροπών Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιουχικών Οργανώσεων οργανώνει αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Οπως επισημαίνει η ΣΕΑ, μετά το σφαγιασμό των συντάξεων, των δώρων, των κοινωνικών δικαιωμάτων, την αφαίρεση του ΕΚΑΣ, «τώρα έρχονται να εφαρμόσουν τις μειώσεις της "προσωπικής διαφοράς", την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, τη μείωση του αφορολόγητου με το νόμο 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου), που μας αφαιρούν ακόμα 3 έως 4 συντάξεις τον χρόνο. (...) Διεκδικούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ό,τι μας έχει αφαιρεθεί».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Εγκλωβισμός του λαού
Ενισχυμένα η «Λίγκα» και το «Κίνημα 5 Αστέρων»
ΡΩΜΗ.--
Τον προβληματισμό της ιταλικής πλουτοκρατίας για τα πλεονεκτήματα που της προσφέρει η συμμετοχή στην ΕΕ αποτυπώνουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που έγιναν την Κυριακή στην Ιταλία (εκλογές έγιναν και για τα περισσότερα μέλη της Γερουσίας), όπως και την άνοδο νέων αστικών κομμάτων που συμβαλουν στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.  Η αποχή από τις εκλογές κυμάνθηκε στο 27%, ενώ με καταμετρημένες τις ψήφους στα 61.348 από τα συνολικά 61.401 εκλογικά τμήματα της χώρας, πρώτο ήταν το παλε ποτε αριστερό, και πλεον συμβιβασμενο,  «Κίνημα Πέντε Αστέρων» με 32,6% και 221 εδρες στην 630μελη Βουλη (το 2013 είχε 25,5% και 10.648.928 ψήφους), που κυριάρχησε στις νοτιότερες περιοχές.
Ακολουθούσε, σε μεγάλη όμως απόσταση, το μέχρι πρότινος κυβερνητικό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) με μόλις 18,7% και 112 εδρες (6.102.830 ψήφους, το 2013 είχε 25,4%) και πολύ κοντά η ακροδεξια νεοφιλελε ρατσιστικη «Λίγκα»(πρώην Λίγκα του Βορρά) με 17,4% και 126 εδρες (είχε 4,09%) και 5.676.217 ψήφους. Στο συνασπισμό όπου συμμετείχε η «Λίγκα» (η οποία αναδεικνύεται για πρώτη φόρα ηγετική δύναμη στο χώρο της δεξιάς), η «Φόρτσα Ιτάλια» - FI (του πρώην πρωθυπουργού Σ. Μπερλουσκόνι) πήρε 14% και 101 εδρες (4.577.970 ψήφους) και μαζί με άλλα φασιστικά κόμματα, «Αδελφοί της Ιταλίας» (4,35% και 33 εδρες) και «NOI CON ITALIA»(1,30% και καμια εδρα), συγκέντρωσαν συνολικά 37% (12.142.211 ψήφους) και κυριάρχησαν στο βορρά.
Στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας η συμμαχία της κεντροαριστεράς με το Δημοκρατικό Κόμμα συγκέντρωσε συνολικά το 22,85% και 122 εδρες, η διάσπαση του ΔΚ, το άλλο σοσιαλδημοκρατικο κομμα,  «Ελεύθεροι και Ισοι» το 3,37% και 14 εδρες, ενώ η παραταξη της Αριστερας με τα κόμματα («Κομμουνιστικη Επανίδρυση» «Ιταλικο Κομμουνιστικο Κομμα» κ.λπ.) που ανηκει στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, «Εξουσία στο Λαό» 1,12% (είναι χαρακτηριστικό ότι αντίστοιχο σχήμα το 2013 είχε 2,25% και η απώλεια ψήφων είναι κάπου 400.000).
Το άλλο φασιστικο μουσολινικο κομμα CasaPound (εκτος των Αδελφων της Ιταλιας) πηρε 0,94%.
Με δεδομένο ότι καμία πολιτική δύναμη, όπως και κανένας συνασπισμός κομμάτων, δεν συγκέντρωνε το απαιτούμενο ποσοστό για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση (40%), τα μετεκλογικά παζάρια «φουντώνουν» ήδη. Τα αποτελέσματα ανατροφοδότησαν τις αστικές αναλύσεις για μεγάλη «αβεβαιότητα» που ξεκινά στην Ιταλία, σε μια προσπάθεια και ο λαός να υιοθετήσει τις ανησυχίες του κεφαλαίου για το πώς καλύτερα θα υπερασπιστεί τη θέση του. Σε αυτήν τη βάση, συνεχίστηκε και η προσπάθεια από τον αστικο Τυπο προπαγανδας να προβληθούν ως «αντισυστημικοί» ειδικά η «Λίγκα» και το «Μ5S».

«Σύνθημα» για παζάρια
Από τη μεριά του «M5S», ο υποψήφιός του για την πρωθυπουργία Λουίτζι ντι Μάγιο μίλησε για «θρίαμβο» και έδωσε το σήμα για «ανοικτά παζάρια», εκφράζοντας ετοιμότητα «να συνομιλήσουμε με όλα τα κόμματα». Ετοιμότητα εξέφρασε και η «Λίγκα», με τον ηγέτη της Ματέο Σαλβίνι να μιλά για «εξαιρετική νίκη», που «μας γεμίζει με περηφάνια, χαρά και ευθύνη», συμπληρώνοντας ότι «είμαι κάποιος που κρατά το λόγο και τη δέσμευσή του σχετικά με την κεντροδεξιά συμμαχία, που κέρδισε και μπορεί να κυβερνήσει». Επισήμανε ότι «οι αγορές δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται, αντίθετα... Οι χαμηλότεροι φόροι και η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης θα αυξήσουν τις επενδύσεις... Οι Ιταλοί αποφασίζουν για την Ιταλία, όχι το Βερολίνο ή τα σπρεντ».
Στη σοσιαλδημοκρατία επικρατούσε μεγάλη κατήφεια, οι επιδόσεις του PD ήταν οι χειρότερες στην ιστορία του και αργότερα το απόγευμα ο Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος.
Τις εξελίξεις στην Ιταλία παρακολουθούν τα αστικά επιτελεία σε πολλές χώρες. Στο Παρίσι, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόνπεριέγραψε «βάναυσο» το πλαίσιο μέσα στο οποίο έγιναν οι εκλογές, σχολιάζοντας ότι «η Ιταλία αναμφισβήτητα έχει υποφέρει από την πίεση στην οποία ζει για μήνες, συμπεριλαμβανομένης της πίεσης του Μεταναστευτικού». Από τη μεριά της, η πρόεδρος του «Εθνικού Μετώπου» Μαρίν Λεπέν έδωσε συγχαρητήρια στη «Λίγκα», μιλώντας για «δύσκολες ώρες» που θα περάσει η ΕΕ. Στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπός της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, ευχήθηκε «καλή επιτυχία στους αξιωματούχους για να σχηματίσουν μια σταθερή κυβέρνηση, τόσο για το καλό της Ιταλίας όσο και για την κοινή Ευρώπη μας».

Ελπιδοφόρα παρουσία του ΚΚ (Ιταλία) με 0,33%
Την ίδια στιγμή, ελπιδοφόρα ήταν η προεκλογική δουλειά που ανέπτυξε το ΚΚ (Ιταλία) (ΚΚ(Ι)), έχοντας καθαρό ότι στόχος του είναι καταρχήν η αποκάλυψη της αντιλαϊκής στρατηγικής του κεφαλαίου και των κομμάτων του, όπως και η συγκέντρωση - αφύπνιση δυνάμεων για την οργάνωση της λαϊκής πάλης. Το ΚΚΙ, που συγκροτήθηκε το 2012, ως διασπαση του ΚΚΙ του Κοσουτα, ενώ παλιοτερα ονομαζοταν Κομμουνιστες-Λαικη Αριστερα, συμμετείχε στις εκλογές ως τέτοιο, δίνοντας μεγάλη μάχη για να ξεπεράσει και τα εμπόδια του εκλογικού νόμου που απαιτούσε συγκέντρωση υπογραφών. Ετσι κατάφερε να έχει εκπροσώπηση στο 59% των εκλογικών περιφερειών για τη Γερουσία και στο 57% των περιφερειών για τη Βουλή.
Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές τις γραμμές, το ΚΚΙ είχε φτάσει τις 105.607 ψήφους (ποσοστό 0,33%). Σε μεγάλα αστικά κέντρα βεβαια το ποσοστό αυτό ήταν διπλάσιο, αλλα φυσικα το ποσοστο παραμενει το ιδιο.
Σε δήλωσή του μετά το κλείσιμο της κάλπης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ (Ιταλία), Μάρκο Ρίτσο, τόνισε ότι «εμείς οι κομμουνιστές έχουμε ήδη νικήσει, από απόψε πέρα από το αποτέλεσμα θα βρισκόμαστε σε κάθε περιοχή της Ιταλίας, τώρα ξεκινάει η δουλειά για την ανασύνταξη του ΚΚ», ενώ στις πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Ο στόχος μας είναι να μετατρέψουμε αυτές πάνω από 100.000 ψήφους και ακόμη περισσότερους σε οπαδούς του κόμματος, να αυξήσουμε τα μέλη μας στα εργοστάσια, στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία. Να ενισχύσουμε μαζί με το Μέτωπο Νέων Κομμουνιστών τις απαραίτητες δομές για να προχωρήσει η οικοδόμηση οργανώσεων σε όλη τη χώρα».

2 σχόλια:

e-h είπε...


Open this email if you want your First Amendment rights
Today is lobby day for the American Israel Public Affairs Committee, and AIPAC leaders are on Capitol Hill telling your representatives in Congress to support the Israel Anti-Boycott Act. It’s time to pick up the phone and make sure they hear a different voice.

Over a thousand people already called yesterday! Call your Members of Congress today, and tell them to oppose the Israel Anti-Boycott Act!

Here’s the thing: because of our collective work at town halls, meetings, and in the media, AIPAC is on the defensive! Just yesterday, Senator Ben Cardin, the lead sponsor in the Senate, revealed amendments that proponents claim— falsely— fix the constitutional issues in the bill.
The amendment would remove jail time (but leave in place the financial penalties) and no longer target individual activists. But the Act continues to target political speech, and so is still a violation of the First Amendment. JVP and other movement organizations could be targeted, in addition to individual businesspeople who act on their conscience.

Even this amendment wouldn't have happened without the loud and sustained opposition of JVP activists and others. So this is a partial victory. But we're here to end occupation and inequality in Israel/Palestine. And this bill does the opposite.
Even with this amendment, the legislation remains fundamentally pro-occupation. It seeks to ensure that there are no consequences for companies that profit from injustice by illegally operating in the Israeli settlements. This is a blatant attempt to support the settlements and occupation.

So pick up the phone now and tell your Members of Congress: even with these amendments, a vote for the Israel Anti-Boycott Act is a vote against Palestinian rights, and against a just and lasting peace.
Thank you.


e-h είπε...


Ανοίξτε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν θέλετε τα δικαιώματα της πρώτης τροποποίησης
Σήμερα είναι η ημέρα του λόμπι για την Επιτροπή Δημόσιων Υποθέσεων του Αμερικανικού Ισραήλ και οι ηγέτες της AIPAC βρίσκονται στο Καπιτώλιο, λέγοντας στους εκπροσώπους σας στο Κογκρέσο να υποστηρίξουν τον Ισραηλινό Νόμο για την καταπολέμηση του μποϊκοτάζ. Ήρθε η ώρα να σηκώσετε το τηλέφωνο και να βεβαιωθείτε ότι ακούγεται μια διαφορετική φωνή.

Πάνω από χίλιους ανθρώπους που έχουν ήδη καλέσει χθες! Καλέστε σήμερα τα μέλη του Κογκρέσου και πείτε τους να αντιταχθούν στο νόμο του Ισραήλ για την καταπολέμηση του μποϊκοτάζ!

Εδώ είναι το πράγμα: λόγω της συλλογικής δουλειάς μας σε αίθουσες πόλεων, συναντήσεις και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η AIPAC βρίσκεται στην άμυνα! Μόλις χθες, ο γερουσιαστής Μπεν Καρντίν, ο επικεφαλής χορηγός στη Γερουσία, αποκάλυψε τροπολογίες που υποστηρίζουν - ψευδώς - τα συνταγματικά ζητήματα στο νομοσχέδιο.
Η τροπολογία θα αφαιρέσει το χρόνο φυλάκισης (αλλά αφήνει τις οικονομικές κυρώσεις) και δεν στοχεύει πλέον σε μεμονωμένους ακτιβιστές. Αλλά ο νόμος εξακολουθεί να στοχεύει στην πολιτική ομιλία και έτσι παραμένει παραβίαση της πρώτης τροπολογίας. Η JVP και άλλες οργανώσεις κινητοποίησης θα μπορούσαν να στοχεύσουν, εκτός από μεμονωμένους επιχειρηματίες που ενεργούν στη συνείδησή τους.

Ακόμη και αυτή η τροπολογία δεν θα συνέβαινε χωρίς τη δυναμική και διαρκή αντίθεση των ακτιβιστών της JVP και άλλων. Έτσι είναι μια μερική νίκη. Αλλά είμαστε εδώ για να σταματήσουμε την κατοχή και την ανισότητα στο Ισραήλ / Παλαιστίνη. Και αυτό το νομοσχέδιο κάνει το αντίθετο.
Ακόμη και με την τροπολογία αυτή, η νομοθεσία παραμένει ουσιαστικά υπέρ της κατοχής. Επιδιώκει να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες για τις εταιρείες που επωφελούνται από αδικίες με παράνομη λειτουργία στους ισραηλινούς οικισμούς. Πρόκειται για μια κραυγαλέα προσπάθεια στήριξης των οικισμών και της κατοχής.

Γι 'αυτό πάρτε το τηλέφωνο τώρα και πείτε στα μέλη του Κογκρέσου: ακόμη και με αυτές τις τροπολογίες, μια ψηφοφορία για τον Ισραηλινό Νόμο για την καταπολέμηση του μποϊκοτάζ είναι μια ψήφος κατά των παλαιστινιακών δικαιωμάτων και κατά μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης.
Ευχαριστώ.