Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Δευτερα 22 Οκτωβριου 2018



Οι ΗΠΑ αποχώρησαν μονομερώς από τη συνθήκη την οποία υπέγραψαν οι Ρήγκαν - Γκορμπατσόφ που είχε συναφθεί το 1987 και απαγόρευε τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς (βεληνεκές από 500 - 5.500 Km).
Ο λόγος είναι πως οι Αμερικάνοι σκοπεύουν να εγκαταστήσουν στην Ευρώπη και κράτη γύρω από τη Ρωσία τέτοιους πυραύλους. Λόγω της μικρότερης απόστασης μειώνεται χρόνος προειδοποίησης και άρα πιθανή αντιμετώπιση τέτοιων απειλών.
Δυστυχώς δεν είναι ο Τραμπ ο μοναδικός ανισόρροπος και μεγαλομανής. Είναι όλοι όσοι κυβερνούν τον κόσμο. Αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους με τα όπλα.
Όχι οποιαδήποτε όπλα αλλά τα πλέον επικίνδυνα, τα πυρηνικά. Πάμε ολοταχώς προς πυρηνικό πόλεμο προς τον Αρμαγεδδών; Σίγουρα θα υπάρχει μεγαλύτερη όξυνση στις σχέσεις του ΝΑΤΟ με Ρωσία και Κίνα.
Έχουν τρελαθεί; Θα ρωτήσετε. Παρανοϊκοί ήταν πάντοτε οι εξουσιαστές, αλλά μετά την πτώση του υπαρκτού Σοσιαλισμού καβάλησαν εντελώς το καλάμι.
Οι κρίσεις εξάλλου στην παγκόσμια οικονομία γίνονται εντονότερες και συχνότερες. Για κάποια γεράκια ο μόνος τρόπος κερδοφορίας είναι η συνεχής επέκταση και εκμετάλλευση άλλων λαών. Η κλοπή των φυσικών πόρων που απέμειναν και που σπαταλιούνται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς.

Φυσικά θα υπάρξει μεγαλύτερος στρατιωτικός ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας.
Οι Ρώσοι δεν έχουν πολλές επιλογές. Όχι μόνο θα αναπτύξουν τα δικά τους συστήματα μέσου βεληνεκούς, αλλά θα αυξήσουν κατακόρυφα και την παραγωγή των διηπειρωτικών πυραύλων, ώστε να εξασφαλίσουν τη σίγουρη καταστροφή των ΗΠΑ και των υποτακτικών της.
Είναι ένας ριψοκίνδυνος τρόπος αποτροπής (ή προετοιμασίας ανάλογα) του πολέμου. Μπορούν άνετα να πολλαπλασιάσουν τις πυρηνικές τους κεφαλές (από 8.000 που έχουν σήμερα).
Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα: Να λοιπόν γιατί οι ΗΠΑ έκαναν κάποια μικρά χατίρια στον Τσίπρα. Το όνομα, την επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο, τη χαλάρωση της θηλιάς του ΔΝΤ (προεκλογικά μόνο): Ζήτησαν να εγκατασταθούν τέτοια όπλα στη χώρα μας κάνοντας μας ταυτόχρονα πρώτης προτεραιότητας στόχους πυρηνικής επίθεσης.
Η απόσταση της χώρας μας από τη Ρωσία είναι ιδανική για αυτούς ακριβώς τους πυραύλους. Ανάλογα με τον τύπο μπορούν να απειλήσουν μεγάλο μέρος της Ευρωπαϊκής Ρωσίας. Η απόσταση Αθήνας Μόσχας πχ είναι 2.250 Km ενώ η απόσταση Θεσσαλονίκης Σεβαστούπολης λιγότερο από 1000 Km.
Οφείλουμε να αποχωρήσουμε από το ΝΑΤΟ αμέσως, πριν είναι πάρα πολύ αργά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να είμαστε εξηγημένοι και να αποφύγουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον, καλό είναι να μαθαίνουμε από συμβάντα που έχει προηγηθεί.
Όταν στην συγκέντρωση για τους Παλαιστίνιους αιχμαλώτους έξω από την Σιωνιστική Πρεσβεία πέρυσι, κάποιοι με προβοκατόρικο τρόπο προσπάθησαν να μας πάρουν την σημαία της Συρίας, γρονθοκοπώντας μάλιστα ένα μέλος του Μετώπου Καναφάνι, κάποιοι είπατε πως αυτό δεν είναι πρόβλημα δικό σας και πως δεν σας αφορά.
Μάλιστα κάποιοι προσπάθησαν να ρίξουν το φταίξιμο σε εμάς για το συμβάν, αφήνοντας τους προβοκάτορες στην ησυχία τους.
Όταν ο Κάστρο με την ομάδα του, την έπεσε πρώτα σε δύο φίλους μου στα Εξάρχεια (γιατί νόμιζε πως ήμουν ανάμεσα τους) και ύστερα στην εκδήλωση στο Πολυτεχνείο όπου 10 άτομα χτύπησαν ένα μέλος του Καναφάνι, πάλι είπατε πως το πρόβλημα είναι καθαρά δικό μας και πως δεν σας αφορά.
Παρ'ολο που σε συνέλευση για την Πρωτοβουλία, σας αναφέραμε για αυτά τα περιστατικά, η αντισυντροφική απάντηση που λάβαμε ήταν πως το "πρόβλημα" ήταν του Μετώπου Καναφάνι και πως δεν αφορά όλους τους υπόλοιπους και πως ο Κάστρο είναι ένας καλός άνθρωπος.
Κάπως έτσι είδαμε τον Κάστρο να συνεχίζει να βασιλεύει και να βρίσκεται σε συγκέντρωση για την Παλαιστίνη και να μην τον ενοχλεί κανένας, μιας και τον πρόβλημά δεν ήταν δικό σας αλλά δικό μας.
Η αλήθεια είναι όμως πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι κάνουν την δουλειά τους (και καλά κάνουν από την μία μεριά ) και υπηρετούν τα συγκεκριμένα συμφέροντα που είναι απέναντι από εμάς. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι οι ίδιοι που έχουν συμμετοχή σε προβληματικές καταλήψεις, τις οποίες τρέχουν
Κάπως έτσι οι ίδιες ομάδες κάνανε αντισυγκέντρωση στην συγκέντρωση με αίτημα το άνοιγμα της Πρεσβείας της Συρίας και προσπάθησαν να χαλάσουν την βιβλιοπαρουσίαση στο Γκίνη.
Δεν θα σταθώ στο γεγονός πως μας αφήσατε έκθετους, γιατί εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε το ίδιο.
Θα σταθώ στο γεγονός πως όταν τέτοιες ομάδες έχουν τέτοια δραστηριότητα από την αρχή, είναι θέμα χρόνου στο να συμπεριλάβουν και όλους τους υπόλοιπους. Άρα πρέπει να τους κόβεις από την αρχή τον βήχα, πράγμα που δεν συνέβη.

Α για να τα λέμε και όλα. Αυτές τις απαντήσεις τις παίρναμε από συγκεκριμένη συλλογικότητα της Πρωτοβουλίας, η οποία ορίζει και την γραμμή συνολικά της Πρωτοβουλίας
Αν δεν καταλάβατε όπως το γράφω θα σας το πω αλλιώς.
Το πρόβλημα το έχουν με όσους στηρίζουν την Παλαιστίνη και την Παλαιστινιακή Αντίσταση(και εννοείται πως δεν τους ελέγχουν).
Αν εγώ είμαι πρώτος στην μαύρη λίστα τους, στην συνέχεια είστε όλοι οι υπόλοιποι



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Οι προλετάριοι που διαβάζουν “Το Κεφάλαιο” μπορούν να το καταλάβουν καλύτερα απ’ όλους τους ειδικούς αστούς, όσο κι αν αυτοί είναι “σοφοί”.
Γιατί άραγε;
Επειδή, απλούστατα, “Το Κεφάλαιο” μιλάει για καπιταλιστική εκμετάλλευση, της οποίας είναι θύματα".
Λουί Αλτουσέρ (16 Οκτωβρίου 1918 - 22 Οκτωβρίου 1990)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΦΡΑΝΤΣ ΛΟΜΠΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ
ΤΟΥ 2018
ΦΡΑΝΤΣ ΛΟΜΠΟΥΣ: Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ
ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
Ο σύλλογος Viersen "RUN FOR THE EVOLUTION" συμμετέχει στο Μαραθώνιο της Αθήνας και τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους. Ο Franz Lohbusch ζητά και πάλι την υποστήριξη σας για αυτό το έργο.
Ο πρωτεργάτης αυτής της κίνησης ήταν και είναι ο πρόεδρος του συλλόγου Franz Lohbusch, ο οποίος επίσης είναι μέλος των "die Linke", του αριστερού κόμματος της Γερμανίας, στο δημοτικό συμβούλιο του Viersen. Πριν από πέντε χρόνια ο Lohbusch ξεκίνησε για πρώτη φορά να τρέχει στο Μαραθώνιο της Αθήνας. Τηλεφώνησε στον Τύπο, αλλά και στα μέλη της Βουλής με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων. Αυτό ήταν για να βοηθηθεί ο δυστυχισμένος ελληνικός πληθυσμός. Εκείνη την εποχή και τα επόμενα τέσσερα χρόνια, τα ποσά, που συγκεντρώθηκαν από τις δωρεές, δόθηκαν αποκλειστικά στο Κοινωνικό Φαρμακείο-Ιατρείο Βύρωνα της Αθήνας.
Πέρυσι ο Franz Lohbusch έπρεπε να απέχει για λόγους υγείας -για την ακριβεια δεν έπρεπε καν να σκεφτεί το τρέξιμο. Δεδομένου ότι βαθιές φιλίες αναπτύχθηκαν με την πάροδο των χρόνων, ο Lohbusch πήρε μεγάλη ενθάρρυνση από τους Έλληνες φίλους. "Και ήταν σαφές, πως η δράση έπρεπε να συνεχιστεί", δήλωσε ο Franz Lohbusch, "ο ελληνικός πληθυσμός εξακολουθεί να υποφέρει από την κρίση". Τώρα, ο γιος του Lohbusch Joschka θα είναι στην Αθήνα στην εκκίνηση του κλασσικού Μαραθωνίου και θα αναλάβει να συνεχίσει το έργο του πατέρα του.
Περισσότεροι δρομείς πρέπει να ακολουθήσουν, ελπίζει ο Lohbusch. Ο ίδιος θα συνοδεύσει τους αθλητές στην Αθήνα και φυσικά θα συντονίσει το σχέδιο βοήθειας. "Ο φιλόδοξος στόχος μας είναι να πάρουμε μαζι μας 10.000 ευρώ στην Αθήνα τον Νοέμβριο", δήλωσε ο Lohbusch. Οι συνθήκες παραμένουν οι ίδιες με τα χρόνια: Η δωρεά ανά χιλιόμετρο είναι μια ποσότητα της επιλογής σας."
Οι δωρεές μπορούν να γίνονται από τώρα στον παρακάτω λογαριασμό: run for the evolution e.V. Konto Sparkasse Krefeld IBAN: DE12 3205 0000 0002 8032 29 BIC: SPKRDE33XXX



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλεπάλληλες συλλήψεις εργαζομένων γυναικών που απολύονται από σούπερ μάρκετ στα Γιάννενα.
Ναι! Απολύονται και τη στήνουν έξω από τα σούπερ μάρκετ ασφαλίτες της ΕΛ.ΑΣ. Κι αν τολμήσουν να εμφανιστούν, τις συλλαμβάνουν!
Ξέρω! Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την κυβέρνηση, αλλά όχι και την εξουσία. Και τσίπα δεν έχει, αλλά μην το κάνουμε θέμα.
Αν και πάντα υπάρχει κι ο αντίλογος:
Ο Τσίπρας και η Γεροβασίλη μας φταίνε τώρα, επειδή οι άλλες δεν φρόντισαν να γίνουν μετακλητές ή να χωθούν σε καμιά δημόσια υπηρεσία; Σε κάνα πρωθυπουργικό γραφείο στα Γιάννενα, ας πούμε.
Σχολιο.-  απ' όσο μπορώ να ενημερώνομαι το Εργατικο Κεντρο Ιωαννινων  κάθε άλλο παρά αδιάφορο μένει. Αλλα οι δυναμεις του πλεον είναι πολύ μικρες. Δεζουμε αλλωστε στις δεκαετιες του 70 του 80 και του 90. Απ' αυτό έγινε ευρύτερα γνωστό τι συμβαίνει και κάθε φορά οργανώνει παρεμβάσεις. Η πρώτη φωτογραφία από προχθεσινή κινητοποίηση και η δεύτερη από παλιότερη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 οι επιπτώσεις στον παλαιστινιακό λαό από την Σιωνιστική Κατοχή είναι πολύ πιο σοβαρές από του ελληνικου λαου λόγω του ότι ο Παλαιστινιακός λαός αντιστέκεται σθεναρά και έχει ενεργό κομμάτι ένοπλης αντίστασης ενώ οι Έλληνες έχουν πέσει στην παγίδα της ανάθεσης, περιμένοντας υπομονετικά την εξαφάνισή τους.
Η κατοχή της Ελλάδας από τους Σιωνιστές(γιατί αυτή είναι η αλήθεια ) είναι πιο "γλυκιά" και αυτό γιατί ο ελληνικός λαός θα πρέπει να δεχτεί και να υιοθετήσει όλες τις πολιτικές που ασκεί το ελληνικό κράτος. Ακόμα και αν αυτές είναι ανιστόρητες και διαχρονικά αντιεθνικές, όπως η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, για να μπει η γειτονική χώρα στους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ.
Το ελληνικό κράτος, το οποίο αποτελεί βασικό παράγοντα του Ιμπεριαλιστικού Άξονα της Αν. Μεσογείου, αν τελικά τα πράγματα πάνε όπως είχαν προγραμματιστεί πριν από την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ αλλά και πριν την έναρξη της "Αραβικής Άνοιξης" της CIA στις αραβικές χώρες, θα μπορέσει τελικά να αυξήσει τα γεωγραφικά του σύνορα( φώτο) και να παίξει έτσι σημαντικό ρόλο στον αφανισμό της αντίστασης των λαών απέναντι στην παγκόσμια δυναστεία.
Ο μόνος τρόπος για να παρεμποδιστούν αυτοί οι σχεδιασμοί είναι η άμεση λειτουργία ενός Εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου στα πρότυπα του ΕΑΜ, το οποίο θα ελευθερώσει την χώρα και θα φέρει την χώρα πίσω στα χέρια του λαού.
Πάνω σε αυτό θα πρέπει να πούμε πως όλος αυτός ο σχεδιασμός πατάει πάνω στον τούρκικο παράγοντα.
Οι φασίστες της ΧΑ ως ένας σημαντικός συστημικός φορέας, γνωρίζοντας για αυτούς τους σχεδιασμούς, δεν έχουν προχωρήσει σε καμία αντίδραση και ενώ οι συνθήκες ευνοούν απόλυτα την προπαγάνδα τους έχουν αναλωθεί αποκλειστικά και μόνο σε σόου στην Βουλή, και πλακωνοντας στο ξυλο κανα πακιστανο, τα οποία τρέφουν τις συνειδήσεις των ψηφοφόρων τους.
Σχολιο.- Καλα, εδω οπως παει σε λιγο θα δοθει το μισο Αιγαιο και η Κυπρος στον ελεγχο της Τουρκιας και οι χρυσαυγητες καλλιεργουν ψευδαισθησεις για τους αφελεις....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα γίνω δυσάρεστος, για μια φορά ακόμη, σε κάμποσους φίλους, αλλά θλίβομαι, κάθε που βλέπω να δημοσιεύονται φωτογραφίες με απελπισμένους ανθρώπους, με χλευαστικά και υβριστικά σχόλια.
Δεν είναι "ταλιμπάν" ο αφελής εκείνος κόσμος που εναποθέτει τις ελπίδες του στην Παναγία ή στον Άγιο. Με τη βοήθεια ενδεχομένως και της επιστήμης, όταν οι γιατροί δεν έχουν σηκώσει, ήδη, τα χέρια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Για πρωτη φορα. Τα νεα ελληνικα στα Δημοσια σχολεια της Νεας Υορκης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η φωτογραφία είναι από το Μνημείο στην Πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας.
Πριν λίγες ημέρες άγνωστοι έγραψαν με μπογιές στη βάση του αγάλματος αυτά τα ωραία που βλέπετε. Το τι τους ενόχλησε είναι ολοφάνερο: πρόκειται για τα ονόματα των Ελευσινίων πεσόντων στους βαλκανικούς πολέμους του 1912-13, κατά τους οποίους υποτίθεται πως «το ιμπεριαλιστικό σφαγείο του ελληνικού εθνικισμού, το μιλιταριστικό ελληνικό κράτος, προσάρτησε με τη βία και παράνομα τη Μακεδονία».
«Γ@μώ το έθνος» λοιπόν, και «γ@μώ τη Ελλάδα», με υπογραφή ΑΝΤΙFA, ώστε να μην έχετε καμμιά αμφιβολία για το πώς αισθάνονται οι υποτιθέμενοι «αντιφασίστες» αντιεξουσιαστες αναρχικοι (ουδείς γνωρίζει ποιοι κρύβονται πίσω από τους αόρατους βανδάλους) και ποιο ρόλο κρατάνε στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Τα ευγενέστατα αυτά συνθήματα επαναλαμβάνονται σταθερά εδώ και χρόνια σε τοίχους και μνημεία των νοτίων προαστίων προκειμένου να εμπεδωθεί το ζητούμενο: το ελληνικό έθνος είναι ο «εχθρός». Κανένας άλλος.
Βεβαίως, δεν είδα να συγκινείται κανείς απ' τους συνήθεις επώνυμους που αθρογραφούν πυρετωδώς για τα συνθήματα μίσους εναντίον εθνοτικών ομάδων. Αλλά, αλίμονο, τι λέω τώρα. Η έκφραση μίσους και η υποκίνηση βίας κατά λαών ή ομάδων που προσδιορίζονται με βάση την εθνική ή την εθνοτική καταγωγή, σχολιάζεται και διώκεται, όταν αφορά σε οιονδήποτε λαό πλην του ελληνικού. Μπορεί, ας πούμε, να ξεχαστείς και να πεις «γύφτος» αντί «Ρομά», να πεις «Σκοπιανός» αντί «Μακεδόνας» και να βρεις τον μπελά σου. Αν όμως «γ@μάς» κάθε τρεις και λίγο το ελληνικό έθνος, τότε δεν τρέχει τίποτα, διότι είσαι αντιεξουσιαστης αναρχικος «αντιφασίστας αγωνιστής» εις το απυρόβλητο. Και, φυσικά, μονίμως παραμένεις φάντασμα, κουκουλοφόρος αφού.
Το Μνημείο στην Πλατεία Ηρώων με το άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη είναι έργο του γλύπτη Ανδρέα Παναγιωτάκη (1929). Ευτυχώς, συνεργεία του Δήμου Ελευσίνας το έχουν ήδη αποκαταστήσει: https://2steps.gr/index.asp?xkey=410
Συγχωρήστε με για κάποιες μη κόσμιες φράσεις αλλά είναι δανεικές απ' αυτές που «κοσμούν» τα τελευταία χρόνια την πόλη...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν διαβάσει κανείς την είδηση " στο σκαμνί ο Πελετιδης", η αίσθηση που μένει είναι πως " τον τσακωσαν"
Αν όμως διαβάσουμε το κείμενο... Καταλαβαίνουμε πως τον δικάζουν γιατί έφτιαξε ένα πανέμορφο πάρκο, προφανώς γλυτώσε κάνα φιλέτο από εργολάβους...
Ξανά και ξανά: μην αφήσουμε να περάσει το σχέδιο " δικες" αντί για πολιτική...
Υ.γ. θα κάνουν το παν να ξηλώσουν τον Πελετιδη... Είναι πολύ κακό παράδειγμα! Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του

ΠΑΤΡΑ: Στο «σκαμνί» στέλνει τον Πελετίδη η Κτηματική Υπηρεσία – Αφορμή το πάρκο στον Κόκκινο Μύλο
 22 Οκτωβρίου 2018
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου με θέμα την διαμόρφωση στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου του νέου παραθαλάσσιου χώρου πρασίνου και τα εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση και δημόσιες υπηρεσίες. Μαζί του ήταν οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κορδάς και Ιουλία Γιαννιτσοπούλου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραλίας Παναγιώτης Ζωγράφος.
Ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:
Πριν λίγες ημέρες η Κτηματική Υπηρεσία της Πάτρας απέστειλε στον Δήμο Πατρέων έγγραφο με το οποίο του καταλογίζει παρανομίες επειδή διαμόρφωσε στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου, μεγάλο παραθαλάσσιο χώρο πρασίνου με φυτά και γκαζόν που ήδη απολαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Παρότι ο Δήμος έχει πάρει άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία, τώρα διαπιστώνουν ότι είναι παράνομο να τοποθετηθεί χώμα για τις φυτεύσεις φυτών και γκαζόν.
Επίσης διαπιστώνουν ότι είναι παράνομες οι εγκαταστάσεις αποχέτευσης που προϋπήρχαν πολλές δεκαετίες, οι εγκαταστάσεις αυτόματου ποτίσματος (!) η εγκατάσταση φωτισμού (!) η διάστρωση λεπτού στρώματος λεπτόκοκκου τριμμένου παλαιού ασφαλτικού ή άμμου που έγινε για την «καθαριότητα του χώρου», η προσωρινή προστασία του πρασίνου από τα θαλάσσια κύματα δηλαδή μέχρι να μεγαλώσουν τα φυτά και τα δένδρα με μετακινούμενα στοιχεία από μπετόν (new jersey) κ.λπ.
Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την αρμόδια Υπουργό και τις υπηρεσίες που εποπτεύει, ήταν νόμιμη η άθλια κατάσταση που επικρατούσε, τα μπάζα, τα σκουπίδια, τα ερείπια των κτιρίων, το εγκαταλειμμένο γήπεδο μπάσκετ.
Από την πρώτη μέρα της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή, μαζί με τους φορείς και το λαό της πόλης μας, με μια σειρά από κινητοποιήσεις και δράσεις διεκδικήσαμε κοινόχρηστους χώρους. Τα παραδείγματα είναι γνωστά, με το θαλάσσιο μέτωπο που πλέον έχει παραχωρηθεί για χρήση στον πατραϊκό λαό και το Ριγανόκαμπο που συνεχίζουμε να διεκδικούμε.
Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στην ίδια περπατησιά.
Θα αντιμετωπίσει μαζί με το λαό, την νεολαία και τους φορείς της πόλης μας την πρωτοφανή εχθρότητα, τα εμπόδια και τις διώξεις από την κυβέρνηση και τις διάφορες υπηρεσίες της.
Θα αξιοποιήσει τους κοινόχρηστους χώρους προς το συμφέρον του πατραϊκού λαού. Καλούμε τον λαό της Πάτρας να ξεσηκωθεί γιατί ο διαμορφωμένος πλέον χώρος του Κόκκινου Μύλου, του ανήκει, τον χρειάζεται για τις δικές του ανάγκες.
Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραλίας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια. Tο κράτος παράνομα μπάζωσε την συγκεκριμένη έκταση και την άφησε στο έλεος του Θεού. Την εγκατέλειψε και μετατράπηκε σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο και σήμερα προσπαθεί να βάλει εμπόδια στο να γίνει ένα όμορφο πάρκο. Δεν θα επιτρέψουμε –τόνισε- σε κανέναν να βάλει εμπόδια στις παρεμβάσεις του Δήμου, που είναι υπέρ μας, ως κατοίκους της περιοχής.
Ανακοίνωσε ότι απόψε θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, Συλλόγων, φορέων και κατοίκων της περιοχής στις 8 μ.μ. στο παλαιό Δημαρχείο Παραλίας και θα προγραμματιστούν κινητοποιήσεις.
Είμαστε πανέτοιμοι να σταθούμε δίπλα στο Δήμαρχο. Δεν θα επιτρέψουμε –κατέληξε- σε κανέναν να συνεχίσει την υποβάθμιση της περιοχής μας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το 75% του πληθυσμού της Ουκρανίας παραμένει πιστό στην Κανονική του Ορθόδοξη Εκκλησία που υπάγεται στη Μόσχα. Αυτή ελέγχει 12.500 ενορίες, 12.500 ναούς. Ο Βαρθολομαίος ψεύδεται ασύστολα όταν λέει πως ο λαός της Ουκρανίας του ζήτησε Αυτοκεφαλία. Ίδρυσε τη σχισματική αμερικάνικη σέκτα του στην καρδιά μιας Μαρτυρικής Πλειοψησούσας Εκκλησίας για να τη διασπάσει.
2/10/2018 – 17.30
«Σε αντιπαλότητα με το (σσ. σχισματικό και ψευδεπίγραφο Πατριαρχείο Κιέβου η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν μπορεί να επιτρέψει ν’ αποξενωθεί το 75 % του ουκρανικού πληθυσμού που του παραμένει πιστό » έγραφε το Μάρτη του 2018 σε γνωστή δυτική εφημερίδα ειδήμονας.
Οπότε αφού η Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας που υπάγεται στη Μόσχα και διοικείται από τον Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο ελέγχει σχεδόν το 80% του ουκρανικού πληθυσμού, τις 12.500 ενορίες κι ισάριθμους ναούς της χώρας ποιός λαός του ζήτησε Αυτοκεφαλία του Βαρθολομαίου όπως αυτός ισχυρίστηκε χθες σε λόγο του στο ναό των Αγ Αποστόλων στο Φανάρι;;;;
Ο Βαρθολομαίος σε τελευταίες δηλώσεις του χθες στις 21.10.18 σε συνεστίαση είπε  »είτε αρέσει στους Ρώσους είτε δεν αρέσει αργά ή γρήγορα  θ΄ακολουθήσουν γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά » έχοντας απωλέσει και το τελευταίο ίχνος θρησκευτικής διπλωματίας για το οποίο διακρινόταν το Φανάρι. Πρόσθεσε δε ότι οι Ρώσοι ασκούν μαύρη προπαγάνδα με καλοπληρωμένα άρθρα ενώ τόνισε ότι άσκησε τα προνόμια που απορρέουν από αποφάσεις Οικουμενικής Συνόδου όπως αυτής της Χαλκηδόνος στην περίπτωση της Εκλήτου. Η αμετροέπεια στο απώγείο της. Ακόμη και να είχε το δικαίωμα που εκκλησιαστικοί κύκλοι και εκτός Ρωσίας το διαψεύδουν ήδη του ασκήθηκε κριτική από Πατριάρχη Αντιοχείας, Πατριάρχη Σερβίας αλλά ακόμη και από Έλληνες Μητροπολίτες σε άρθρο του στην περίπτωση που το άσκησε πρόκειται για εξόφθαλμη κατάχρηση εξουσίας στερούμενης παντελώς  »διάκρισης » δηλ. της οφειλόμενης πνευματικότητας.  Γελούσε σαρκαστικά ενώ προκάλεσε το μεγαλύτερο σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία από το 1054 δείχνοντας ή ότι δεν έχει συνείδηση των συνεπειών των ολέθριων πράξεών του ή ότι χαιρέκακα τις απολαμβάνει. Ήθος ανάρμοστο για εκκλησιαστικό άνδρα του θώκου του. Επίσης την ώρα που διεκδικεί θέση Οικουμενικού μίλησε ως Εθνάρχης και Γενάρχης των Ρωμιών σε εθνικιστικό παραλήρημα  υπερτονίζοντας την Εθνική Υπόσταση σε αντιδιαστολή με οικουμενική καθολική αποστολική Υπερεθνική Εκκλησία. Σαν σήμερα 22. 10  πριν 27 χρόνια ο Βαρθολομαίος αναδείχθηκε στο ύπατο αξίωμα του Οικουμενικού. Επίσης είπε ότι για την κριτική που δέχεται για το Ουκρανικό  »ο Θεός μας έδωσε 2 αυτιά από το ένα μπαίνουν κι από το άλλο βγαίνουν. » Αυτό θα πει διάλογος...
Ο ανεπίτρεπτος φατριασμός του διαφαίνεται όταν λέει  »όλες οι εξελίξεις είναι υπέρ ημών και ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ στους Ρώσους »…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφοπλίστηκε η Ουκρανία. Απώλεσε σχεδόν το μισό της οπλοστάσιο σε 1,5 χρόνο λόγω των εκρήξεων σε αποθήκες πυρομαχικών. Έχασε 40% των πυρομαχικών της, 200.000 τόνους πολεμοφόδια.
21/10/2018
Η Ουκρανία έχασε το 40% των πυρομαχικών της λόγω των συχνών ατυχημάτων και εκρήξεων σε αποθήκες στρατιωτικού υλικού με πολεμοφόδια, πυρομαχικά. Ο Ουκρανός δημοσιογράφος Yuri Butsov γράφει ότι η χώρα του απώλεσε το 40% των πυρομαχικών τον τελευταίο 1,5 χρόνο λόγω των επαναλαμβανόμενων εκρήξεων σε αποθήκες πυρομαχικών. Το κόστος είναι ανυπολόγιστο για την αναπλήρωσή τους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή καταστράφηκαν 210.000 τόνοι πυρομαχικών. Η απώλεια έγκειται από σφαίρες για ελαφρύ οπλισμό ως και βαλλιστικούς πυραύλους.
Eνδεικτική είναι η τελευταία περίπτωση όπου εκκενώθηκαν 12.500 άτομα μετά από συνεχόμενες εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών στο βορρά της χώρας στην 6η μεγάλη πυρκαγιά αυτού του τύπου τα 3 τελευταία χρόνια στην περιοχή Droujba στο Tcherniguiv στις 9 Οκτώβρη.
Oι ΗΠΑ σπεύδουν ν΄αναπληρώσουν αυτές τις απώλειες προβαίνοντας σε άρση του αμερικάνικου embargo για παράδοση όπλων στην Ουκρανία σύμφωνα με δήλωση του ειδικού απεσταλμένου τους για ουκρανικό του Kurt Volker, στις 18 Οκτώβρη αφού θεωρούν ότι τώρα η κατάσταση εξομαλύνθηκε στην χώρα αυτή. Ο ίδιος δήλωσε ότι τα όπλα δεν προορίζονται να χρησιμοποιηθούν στο Donbass οπότε εκκρεμεί το ερώτημα αν όχι στο  Donbass τότε που;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η ψηφοφορία στα Σκόπια χειραγωγήθηκε από τις ΗΠΑ
 Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 19:23
Στην καταγγελία ότι η ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Σκοπίων για την αλλαγή του Συντάγματος χειραγωγήθηκε από τις ΗΠΑ, προχώρησε το υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, κάνοντας παράλληλα λόγο για «παραβίαση κάθε κανόνα».
«Οι οκτώ ψήφοι που υπολείπονταν από το κοινοβούλιο για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία αποκτήθηκαν με εκβιασμό, απειλή και δωροδοκίες στους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, βρισκόταν στο κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της συνεδρίασης στην ολομέλεια και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατεύθυνε τη διαδικασία», αναφέρεται σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.
«Τους βουλευτές τους κλείδωσαν στα γραφεία, τους αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα, προφανώς στο πνεύμα της ευρωπαϊκής δημοκρατικής πρακτικής» επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και προσθέτει:
«Θεωρούμε αυτό που συνέβη ως μία ρητή παραβίαση όλων των κανόνων, τόσο από πλευράς νόμου όσο και από πλευράς ηθικής. Παρόμοιοι βρώμικοι χειρισμοί, δεν μπορούν να θεωρηθούν ως εκδήλωση της βούλησης των βουλευτών. Η άποψη των δύο τρίτων των "Μακεδόνων", που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο αποτυχημένο δημοψήφισμα της 30η Σεπτεμβρίου, αγνοήθηκε ωμά. Η επίλυση της διαμάχης μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων πρέπει να βασίζεται στις αρχές του δικαίου, στην ευρεία υποστήριξη του λαού, και όχι να διασπά την κοινωνία».
H Ρωσία εμμένει στη στάση της να αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία. «Η Ρωσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας υπό το συνταγματικό της όνομα πριν από 26 χρόνια και δεν αλλάζει τη θέση της» αναφέρεται σε ανάρτηση, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, της ρωσικής πρεσβείας στα Σκόπια.

Η Μόσχα είναι πεπεισμένη ότι η Ουάσιγκτον ήταν αυτή που καθοδήγησε τη διαδικασία της ψηφοφορίας που έγινε στη Βουλή των Σκοπίων στις 19 Οκτωβρίου για το θέμα της αλλαγής της συνταγματικής ονομασίας, όπως και το ότι εξασφαλίσθηκαν οι 80 ψήφοι, είναι αποτέλεσμα «εκβιασμών, απειλών και εξαγοράς βουλευτών».
«Οι οκτώ ψήφοι, οι οποίοι δεν επαρκούσαν για να υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία, διασφαλίσθηκαν μέσω εκβιασμών, απειλών και εξαγοράς βουλευτών της αντιπολίτευσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Στην ίδια ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών περιγράφει, κατά την άποψη του, τι συγκεκριμένα συνέβη, επισημαίνοντας ότι «τρεις (βουλευτές) –εντελώς τυχαία- την ίδια ακριβώς ημέρα απελευθερώθηκαν από τον κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ άλλοι δύο εις βάρος των οποίων εκκρεμούν εισαγγελικές υποθέσεις τους υποσχέθηκαν ελευθερία, ενώ στους υπόλοιπους ως αντάλλαγμα για τη "σωστή ψήφο" τους έγιναν διεφθαρμένες οικονομικές προτάσεις», υποστηρίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ κα συνεχίζει: «Τους βουλευτές τους κλείδωσαν στα γραφεία, τους αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα, προφανώς στο πνεύμα της ευρωπαϊκής δημοκρατικής πρακτικής». Στη συνέχεια η ανακοίνωση επισημαίνει: «Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ βρίσκονταν στο κτίριο της Βουλής και παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωση της συνεδρίασης», γεγονός που δεν αφήνει αμφιβολίες για το ποιος καθοδηγούσε αυτή τη διαδικασία».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ο Μπολσονάρου απειλεί τους δημοκρατικούς θεσμούς»
 Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 20:29
Ο Φερνάντο Χαντάντ, ο υποψήφιος του Κόμματος των Εργαζομένων για την προεδρία της Βραζιλίας, προειδοποίησε σήμερα ότι αν ο ακροδεξιός αντίπαλός του, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, κερδίσει τον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής –όπως εκτιμάται ευρέως– σκληροπυρηνικοί στρατιωτικοί θα απειλήσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη δημοκρατία της χώρας.
Την Κυριακή ο Μπολσονάρου επανέλαβε την απειλή ότι «θα σβήσει από τον πολιτικό χάρτη» το Κόμμα των Εργαζομένων. Ο γιος του, Εντουάρντο, ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο δηλώνει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσε να διαλυθεί δια της βίας αν στερήσει από τον πατέρα του την εκλογική νίκη του.
«Αν ο Μπολσονάρου έχει το θάρρος να απειλεί τη δημοκρατία πριν από τις εκλογές, τι νομίζετε ότι θα κάνει αν κερδίσει;» διερωτήθηκε ο Χαντάντ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Σάο Πάολο. «Είτε θα βάλουμε στην άκρη αυτή την απολυταρχική παράδοση που είχε ανέκαθεν η Βραζιλία, είτε θα κινδυνεύσουμε, ακόμη και σωματικά, αν δεν προειδοποιήσουμε τη χώρα ότι η αντιπολίτευση, οι δικαστές και οι δημοσιογράφοι απειλούνται πριν καν κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών», πρόσθεσε.
Ο Μπολσονάρου, πρώην λοχαγός και βετεράνος γερουσιαστής, είναι γνωστός για τις φιλοχουντικές δηλώσεις του και τα ομοφοβικά σχόλια που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Ο γιος του είναι επίσης μέλος του Κογκρέσου και επανεξελέγη στις εκλογές της 7ης Οκτωβρίου λαμβάνοντας τις περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό της χώρας.
 δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει ότι ο Μπολσονάρου προηγείται με ποσοστό 57% έναντι 43% για τον Χαντάντ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου δήλωσε ότι, εάν εκλεγεί, θα αναθέσει στον στρατό να πατάξει την εγκληματικότητα
 Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 05:50
Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, το φαβορί κατά τις δημοσκοπήσεις εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, δήλωσε χθες ότι, εάν εκλεγεί, θα αναθέσει στις ένοπλες δυνάμεις να περιπολούν στους δρόμους για να πατάξουν τη δράση των συμμοριών, υποστηρίζοντας πως η χώρα βρίσκεται «σε πόλεμο».
Ο 63χρονος πολιτικός, ο οποίος έχει εκλεγεί επτά φορές στο Κογκρέσο και δηλώνει νοσταλγός του στρατιωτικού καθεστώτος της περιόδου 1964-1985, προβλέπεται ότι θα εκλεγεί νέος πρόεδρος της χώρας την 28η Οκτωβρίου. Οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν να βρίσκεται 18 εκατοστιαίες μονάδες μπροστά από τον κεντροαριστερό αντίπαλό του Φερνάντου Αντάτζι.
Από τη μεριά του, στην προσπάθειά του να κλείσει την ψαλίδα, ο Αντάτζι υποσχέθηκε την Κυριακή ότι, αν κερδίσει, θα αυξήσει το κοινωνικό επίδομα Bolsa Família κατά 20%.
Ο Μπολσονάρου, υποψήφιος που προκαλεί τεράστια πόλωση στη Βραζιλία καθώς του προσάπτεται ρητορική μίσους εναντίον των ομοφυλοφίλων, των Αφροβραζιλιάνων και των γυναικών, αυτοπροβάλλεται ως πολιτικός που εναντιώνεται στις ελίτ, στην προσπάθειά του να προσελκύσει τις ψήφους όσων έχουν απαυδήσει με τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα διαφθοράς. Προεκλογικά μιλούσε συνεχώς περί νόμου και τάξης, εν μέσω της συνεχιζόμενης έξαρσης της εγκληματικότητας.
Την Κυριακή χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις υπέρ του ακροδεξιού υποψηφίου στις μεγάλες πόλεις. Μία ημέρα νωρίτερα, χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν εναντίον του. Ήταν η δεύτερη μεγάλη κινητοποίηση γυναικών μέσα σε έναν μήνα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφόνοι! Αυτοπυρπολήθηκε... του είχαν κόψει το επίδομα από την Πρόνοια και ότι σε αυτά τα χάλια (καρκινοπαθής τελικού σταδίου) και έπρεπε να ξαναπεράσει από επιτροπή...
Η ιστορία του Γιώργου, που αυτοπυρπολήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη

Ζούσα στην ίδια πολυκατοικία. Τον γνώριζα.
Πριν 2 περίπου χρόνια, είχε αποβιώσει η θεία του αυτοπυρποληθέντος. Η κυρία Ελένη.
Δεν είχε παντρευτεί ποτέ. Ζούσε μόνη.
Ήταν νεκρή στο διαμέρισμα για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες, ίσως και περισσότερο.
Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς.
Από το διαμέρισμα έβγαινε μυρωδιά. Διαμαρτυρήθηκαν οι γείτονες. Βρέθηκε τελικά νεκρή.
Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε αν ζούσε... τόσο καιρό.
Την έβαλαν σε ειδικό σάκο και την πήραν ...
Χθες ήταν η σειρά του Γιώργου.
Είχε σπουδάσει Μαθηματικός στην Ιταλία, του είχαν ζητήσει από το ΔΙΚΑΤΣΑ να αναγνωρίσει 3 μαθήματα. Δεν τα αναγνώρισε ποτέ. Δεν δίδαξε ποτέ ως μαθηματικός.
Για χρόνια χρόνια έπινε ρετσίνα στο πλατύσκαλο της πολυκατοικίας.
Μετά έμαθε ότι έχει καρκίνο. Το σατίριζε κι αυτό με το γνωστό πολύ καλό του χιούμορ.
Σωματικά τον βλέπανε όλο και πιο αδύναμο και αδύνατο οι ελάχιστοι που τον γνώριζαν στην πολυκατοικία. Φανερά ο καρκίνος είχε προχωρήσει πολύ.
Μαζί του ξέρω ότι ζούσε κάποιος ακόμη, πιθανώς άστεγος ή ίσως και να νοίκιαζε ανεπίσημα κάποιο δωμάτιο στο παλιό διαμέρισμα που ήταν κάποτε της θείας.
Διάβασα τυχαία την είδηση, είδα την οδό, κάτι μου έλεγε από την πρώτη στιγμή ότι ήταν ο Γιώργος αν και δεν έγραφε το νούμερο. Τηλεφώνησα σε ένοικο της πολυκατοικίας. Μου το απέκλεισε. Δεν άκουσα τίποτε μου είπε. Κι όμως σε αυτή την πολυκατοικία έφυγε, με τον τρόπο που επέλεξε ο Γιώργος, χθες.
Εδώ και δυο χρόνια, από τότε που πέθανε η θεία του, είχε να πληρώσει κοινόχρηστα.
Υπό αυτό το πρίσμα κάποιοι (ζήτημα να υπάρχουν 1-2 ιδιοκτήτες που να μένουν στην παλιά πολυκατοικία, οι υπόλοιποι είναι φοιτητές ή αλλοδαποί) είχαν ενδιαφερθεί.. γιατί δεν πλήρωνε και έπρεπε να πληρώνουν οι ίδιοι αποθεματικό για να καλύπτονται προσωρινά τα έξοδα.

Ο "άστεγος"/φίλος που έμενε μαζί του τελευταία, πριν κάνα 2-3 βδομάδες που τον είδα να κάθεται στο δρόμο και τον ρώτησα για τον Γιώργο, μου είπε ότι του είχαν κόψει το επίδομα από την Πρόνοια και ότι σε αυτά τα χάλια (καρκινοπαθής τελικού σταδίου) και έπρεπε να ξαναπεράσει από επιτροπή.
Έτσι ούτε λεφτά είχε αφού κόπηκε το επίδομα, ούτε δυνάμεις να υποβληθεί ξανά στην ταλαιπωρία αυτή ..
(πρέπει να μαζέψεις χαρτιά από ένα σωρό διαφορετικές ειδικότητες γιατρών, με γνωματεύσεις, να τα καταθέσεις, και μετά να περιμένεις να περάσεις από την επιτροπή του ΚΕΠΑ, να σε εξετάσουν και να εκδόσουν απόφαση ...

Σήμερα λογικά θα έγινε ο ενταφιασμός του
πήγε κανείς εκτός από τον πατέρα του;
αμφιβάλω ..
Πώς καταντήσαμε ως κοινωνία.. Ζεις; Πέθανες;;
Τι με νοιάζει;
Εγώ κοιτάω "να περνάω καλά".
Καταδικάζοντας κατηγορηματικά κάθε αυτοκτονία, ως άρνηση της ζωής, ως ζωή χωρίς Χριστό, χωρίς Σωτήρα,
ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του Γιώργου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν φοβόμαστε κανέναν! Ειδικά αυτά τα άρρωστα μυαλά... στο πούτσο μας το spread, οι εταιρίες (Goldman Sachs, HSBC, Barclays, JP Morgan...)... δεν μας φοβίζουν τα γεροντάκια της ΕΕ που ανησυχούν για τη σταθερότητα... δεν πέφτουμε σε παγίδες... άντε γαμηθείτε... είμαστε ελεύθεροι...

Beppe Grillo "Είμαστε κυβέρνηση, μαζί με τον Σαλβίνι... ε και; ούτε τον ήξερα... τον θαυμάζω γιατί είναι έντιμος... κρατάει το λόγο του κι αυτό είναι θαύμα σήμερα στην πολιτική... εργασία... εργασία... εργασία... τι αρχιδιές να δουλεύει ο φτωχός σε 2, 3, 4, 5 δουλειές για να βγει μια φορά το μήνα με τη γυναίκα του για πίτσα... Είδα χθες στην τηλεόραση τον Ρέντζι... τον λυπήθηκα... η αριστερά των ψευδοαριστερών διανοούμενων πέθανε... Κλιματική αλλαγή και πούτσες... δεν ζεσταίνεται η γη αλλά ο κώλος τους...
Γράψτε στ' αρχίδια σας το χρέος... τι σημαίνει χρέος; Μην νοιώθετε ένοχοι... η Γερμανία έγινε αυτό που είναι γιατί δεν πλήρωσε το χρέος της...
Να επενδύσουμε στα σχολεία... πολλά σχολεία... πολλοί καθηγητές, πολλά Λύκξεια... πολλά νοσοκομεία... πολλούς γιατρούς... Ανθρωπισμός γαμώ την πουτάνα μου!"
Ένα ρεσιτάλ αισιοδοξίας, πατριωτισμού, επανάστασης στην Ιταλία... ένας Beppe Grillo να τον πιεις στο ποτήρι... χθες έκλεισε τη γιορτή του Κινήματος 5 αστέρων στη Ρώμη...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά τα αμερικανοτσογλάνια (Κοτζιά-Τσίπρα) να κι ο Μάνος εναντίον του αμυντικού δόγματος Ανδρέα Παπανδρέου... Όλοι οι ελληνόφοβοι εθνομηδενιστές παρέα... έλα Γιωργάκη... αργείς



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εφημερίδα Βέτσερ: «Ο Κοτζιάς, το “ταμείο” Σόρος και οι χρηματοδοτήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

«Βράζουν» τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων με τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, τα μυστικά κονδύλια και τις χρηματοδοτήσεις του Τζορτζ Σόρος για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η εφημερίδα Βέτσερ που παρουσιάζει σχετικά δημοσιεύματα έχει ως τίτλο «πόσο κόστισε και ποιος καρπώθηκε από τη Συμφωνία των Πρεσπών;», ένα δημοσίευμα που αποκαλύπτει πτυχές της συμφωνίας με τα Σκόπια και τα χρήματα που έπεσαν στα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.
«Ο κύριος λόγος για την παραίτηση (του Ν. Κοτζιά) δεν φαίνεται να είναι μόνο η Συμφωνία των Πρεσπών ή το Σχέδιο Β’ για τη ‘Μακεδονία’, αλλά το μυστικό ταμείο που είχε ο υπουργός Εξωτερικών και φέρεται να κατηγορήθηκε για αυτό από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, που δεν δίστασε να πει ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν από τον Τζορτζ Σόρος.»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κοτζιάς είχε τη διαχείριση των χρημάτων του Σόρος για να προωθήσει τη συμφωνία του ονόματος...
Rachiotis Yiannis
"Πρακτικά, «ο Κοτζιάς είχε τη διαχείριση των χρημάτων του Σόρος για να προωθήσει τη συμφωνία του ονόματος, ... "
Δείτε το...
παρακάτω δημοσίευμα σχετικά με την πηγή και το διαχειριστή των λαδωμάτων που απαιτήθηκαν...
Υπενθυμίζουμε γιά την Ιστορία ότι ελληνικές ΜΚΟ διοικούμενες από επώνυμους του "δημοκρατικού τόξου" έφτιαχναν το προφίλ διάφορων ΜΚΟ σφραγίδων του Σόρος στην ΠΓΔΜ εδώ και 2-3 χρόνια.
- «Βράζουν» τα Μ.Μ.Ε. των Σκοπίων – Εφημερίδα Βέτσερ: «Ο Κοτζιάς, το “ταμείο” Σόρος και οι χρηματοδοτήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών»




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βαφτίζουν πατριώτες και “εθνικούς ήρωες” τους δωσίλογους συνεργάτες των κατακτητών – Με αφορμή την εκδήλωση στον Κούκο
22-10-2018
Ο Κισα – Μπατζακ είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του στους ναζί από την αρχή της κατοχής, υπηρετώντας τους με θαυμασμό και δέος. Αυτόν και τη λεγόμενη μάχη του Κούκου τίμησαν χτες ακροδεξιές και λοιπές οργανώσεις και αρκετοί ψηφοθήρες πολιτευτές της Ν.Δ που προσβλέπουν στην λεγομένη ακροδεξιά δεξαμενή ψήφων.
Ο Κισα – Μπατζακ είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του στους ναζί από την αρχή της κατοχής, αφού η σχέση του με τσιφλικάδες, μαυραγορίτες και κάθε παράσιτο της οικονομίας που εκθείαζε τον ναζισμό είχε σχέσεις και τους υπηρετούσε.
Αυτόν και την λεγόμενη μάχη του Κούκου τίμησαν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο χωριό Κούκο του Νομού Πιερίας ακροδεξιές και λοιπές οργανώσεις και αρκετοί ψηφοθήρες πολιτευτές της Ν.Δ που προσβλέπουν στην λεγομένη ακροδεξιά δεξαμενή ψήφων. Φαρισαϊσμός και υποκρισία από ανθρώπους που οι ιδιοτελείς σκοποί και φιλοδοξίες τους είναι πάνω από όλα.
Όσο και αν προσπαθούν να βαφτίσουν “πατριώτες” και “εθνικούς ήρωες” τους συνεργάτες των κατακτητών, αναπαράγοντας άμεσα ή έμμεσα την άθλια προπαγάνδα, που στις μέρες μας παίρνει και επιστημονικοφανή χαρακτήρα, περί αντεθνικού και προδοτικού ΚΚΕ, θα πέσουν στο κενό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας αντί να κλαίνε με τα χάλια τους που υπερασπίζονται το Σιωνιστικό Κράτος κατοχής, την στιγμή που αυτό δημιουργήθηκε πάνω στις στάχτες των προγόνων τους.... γελάνε με τις μαλακίες που ανεβάζουν για μένα ο Κλέων Ιωαννίδης στο XYZ Contagion και η Nena Nalpantidou στο Greek Supporters for Israel και είναι μέρος της απόγνωσής τους, από την αδυναμία που έχουν να με αντιμετωπίσουν και τα ιστορικά ντοκουμέντα που έχω βάλει στην μεταξύ μας αντιπαράθεση.
Ζητήματα όπως η Συμφωνία της Χάαβαρα, το Ναζιστικό Τάγμα της Λεχί και ο πράκτορας της Μοσάντ Ότο Σκορτσένι.