Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Δευτερα 19 Νοεμβριου 2018


Όταν σπάνε 5 τσιμεντόπλακες και 10 τζαμαρίες στην Πολυτεχνική Σχολή που ας πούμε ότι η επισκευή κοστίζει 2 χιλιάρικα και το κονδύλιο επισκευής βγαίνει στα 20 δε μιλάμε για πανεπιστημιακό άσυλο αλλά για πανεπιστημιακές εργολαβίες. Κάποιοι ρίσκαραν τη ζωή τους ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ το Πλυτεχνείο επι χούντας και κάθε βράδι κυκλοφορούσαν σα κατάσκοποι για να μην τους μπουζουριάσει η αστυνομία και σήμερα κάποιοι πάνε το ΣΠΑΝΕ και το βράδι πάνε για μπύρες λίγο πιο κάτω. Καμία γέφυρα μεταξύ των 2 κατηγοριών. Οι πρωταγωνιστές της σημερινής κατάστασης είναι οι ανιστόριτοι ούγκανοι που ακολουθούν όποια "ιδεολογία" τα "σπάει" και αυτοί που τους καθοδηγούν ...από επάγγελμα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



παρελαση δημοσιοκαφρικης "αντικειμενικότητας" το Σαββατοκυριακο...
- δαιμόνιοι φωτορεπόρτερ να δυσανασχετούν για την περιφρούρηση του ΚΚΕ (ως εδω οκ, το λες και αποψη...) αλλά να τους εχει ...τελειωσει το φιλμ(!) οταν περνα η "περιφρούρηση" - ντροπή του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδη οι Ματατζηδες που τους προστατευαν...
- 'Ευαισθητοι" να στενοχωριούνται για τη "βια" κατα των κυβερνητικών (βια δεν προκυπτει απο πουθενα) αλλα να τους διεφυγε το οργιο βιας και καταστολής που εξαπέλυσε η αστυνομια του ΣΥΡΙΖΑ
- "Αντιφασίστες" να ανακαλύπτουν παλαιες εκπομπες του Άδωνι αλλα να μη προσεχουν την ΑΥΡΑ που κατεβασε ο ΣΥΡΙΖΑ (δωρο του Ισραηλ, φυσικα...), να την μπερδευουν με το μηχανημα που πλενει τους δρομους...
Γκώσαμε, γκώσαμε απο αντκειμενικότητα... Οχι αλλο, υποκειμενικες αποψεις θελουμε!
υ.γ. για αλλους τομεις, η χθεσινη επιδειξη "αντκειμενικοτητας" ασχολιαστη, συνηθισαμε...
Το πρόβλημα τους είναι μην έρθει ο Κούλης και εφαρμόσει δεξιά πολιτική .... έχει και ανθρώπους που πιστεύουν σ' αυτό το δίλημμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Ελληνικά έγιναν επίσημη ξένη γλώσσα στα Λύκεια του Βελγίου!
12/8/2017
Την εισαγωγή μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και λογοτεχνίας στις βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Βελγίου, προβλέπει η Χάρτα Συνεργασίας Συνεργασίας «Εισαγωγή σε Γλώσσα και Πολιτισμό», που υπογράφηκε πριν μερικές μέρες από τον Έλληνα υφυπουργό Παιδείας και την υπουργό Παιδείας της Γαλλόφωνης Κοινότητας κα Marie – Martine Schyns.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από έλληνες εκπαιδευτικούς του Συντονιστικού Γραφείου Βρυξελλών.
Στη ίδια συνάντηση προτάθηκε από την Συντονίστρια Βρυξελλών Μυρσίνη Ρουμελιώτου και έγινε δεκτή από την υπουργό Marie – Martine Schyns, η εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας ως τρίτης γλώσσας επιλογής στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου.
Οι μαθητές του βελγικού Λυκείου θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέγουν τα νέα ελληνικά ως επίσημα διδασκόμενη γλώσσα στο πρόγραμμα σπουδών τους.
Στην επίσημη συνάντηση με την κ. Marie – Martine Schyns τον υφυπουργό Παιδείας κο Ζουράρι συνόδεψαν η πρέσβυς της Ελλάδας στο Βέλγιο κα Ελευθερία Γαλαθιανάκη, η Συντονίστρια Βρυξελλών κα Μυρσίνη Ρουμελιώτου και η Σταματία Κολιαδήμου, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης.
Από βελγικής πλευράς παρέστησαν ο Georges Letayf, διευθυντής του Γρφείου Διεθνών Σχέσεων της Γαλλόφωνης Κοινότητας και οι Christelle Ladavid και Isabelle Polain, υπεύθυνες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Στη συνέχεια της ίδιας μέρας ο υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το Αμιγές Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών όπου συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και κατόπιν το Συντονιστικό Γραφείο Βρυξελλών όπου ενημερώθηκε για θέματα ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης. Συναντήθηκε και με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών και συζήτησε μαζί τους.
Ο κ. Ζουράρις επισκέφθηκε επίσης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα στην έδρα της Μητρόπολης στις Βρυξέλλες συνοδευόμενος από την Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα Ρουμελιώτου και την κα Σ. Δαυΐδ, υπεύθυνη για εκπαιδευτικά θέματα στη ΜΕΑ Βρυξελλών.
Στην υποδοχή ήταν παρόντες ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και συνεργάτες στο Μητροπολιτικό Γραφείο. Κατά την ιδιαίτερη συνάντησή του με το Μητροπολίτη Βελγίου ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για την ορθόδοξη παρουσία στις χώρες της Μπενελούξ και την πνευματική ζωή των Ελλήνων της ορθόδοξης διασποράς.
Ο κ. Ζουράρις ενημερώθηκε για το κτήριο του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών, δωρεά της οικογένειας Κεστεκίδη στη Μητρόπολη Βελγίου η οποία με τη σειρά της το διαθέτει για τη στέγαση του Σχολείου. Υπάρχει συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης σχετικά με τη χρήση του κτηρίου.
Η παραμονή του υφυπουργού Παιδείας στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο τρίτο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών, όπου λειτουργεί ελληνικό τμήμα.
Ο κ. Ζουράρις συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Σχολείου Emmanuel de Tournemire, επισκέφθηκε το ελληνικό τμήμα και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς του Ελληνικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Σχολείου.
Στη συνέχεια συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή μια συζήτηση για την κοινωνική σύνθεση των εξεγερμένων, ένα στοιχείο που συστηματικά αποκρύπτεται:
Από τους 866 συλληφθέντες κατά την καταστολή της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, οι 475 (ποσοστό 55%) ήταν εργάτες. Με τους νέους οικοδόμους να αποτελούν μεγάλο μέρος, ενώ το ένα τρίτο, περίπου, ήταν ταυτόχρονα μαθητές νυχτερινών σχολείων και τεχνικών σχολών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



« Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε υπήρξαν "επεισόδια" στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, αντίθετα οι αστυνομικές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν με λύσσα κατά των αναρχικών μπλοκ, εντελώς αναίτια. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν η πρόκληση σοβαρών τραυματισμών, καθώς τα ματ χτυπούσαν διαδηλωτές στα κεφάλια με τα γκλόπ ανάποδα. Οι κρατικοί μηχανισμοί έκαναν επίδειξη ισχύος εκτελώντας το επιχειρησιακό σχέδιο του σύριζα, που δεν ήταν άλλο από την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων που συμμετείχαν στην διαδήλωση"
Σπύρος Χαλικιάς
Δημοσιογράφος Φωτορεπόρτερ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Κωλόπαιδα" οι αντικυβερνητικοί φοιτητές, σύμφωνα με δεκάδες δημοσιεύματα συριζαίων εδώ μέσα.
Συγχαρητήρια στην αστυνομία που επέβαλε χθες καθεστώς αστυνομικής κατοχής και μακέλευε αδιακρίτως κόσμο, από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ("Προστασίας του Πολίτη", στα οργουελιανά).
Ξαφνικά, νόμισα πως είμαι και πάλι 17 χρονών. Μέχρι κι αν έχω καλά κρυμμένους τους δίσκους του Θεοδωράκη, κοίταξα!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και επειδή πολλή σπέκουλα έγινε με την δήθεν απαγόρευση στον Σύλλογο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης:
Όπως λένε οι ίδιοι οι φοιτητές, δεν υπήρξε καμία απολύτως απαγόρευση. Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου ήταν που αρνήθηκε να μπει στον χώρο, επιμένοντας να επιτραπεί ταυτόχρονα και η είσοδος στις αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.
Κάτι που δεν μπορούσε να γίνει δεκτό, καθώς οι αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων απέκλειαν την κατάθεση στεφανιών από μνημονιακά κόμματα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά την επέτειο του Νοέμβρη, ξαμολώντας στους δρόμους στρατιές σιδηρόφρακτων ένοπλων. Μέχρι και στα πεζοδρόμια, δεξιά κι αριστερά της πορείας.
Ναι! Για μια ακόμη φορά εκδηλώνει έμπρακτα την προσήλωσή του στο "καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται".
Η αλλιώς, "η Ελλάς είναι κράτος και δεν θα επιτρέψομεν την διάλυσίν της από τον όχλον των θορυβουσών ακραίων μειοψηφιών", που ΄λεγε πριν 45 χρόνια κι ο Σπύρος Ζουρνατζής.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ελλάδα 2018: Εξάντληση ανελέητης σκληρότητας για φτωχούς ανθρώπους, πλήρης ατιμωρησία για τους ισχυρούς

Βόλος: Διχάζει η καταδίκη καθαρίστριας για πλαστό απολυτήριο δημοτικού – Ο διορισμός στο δημόσιο την στέλνει στη φυλακή!
06.11.2018
Σε δέκα χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε χθες (05-11-2018) από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, μία Βολιώτισσα καθαρίστρια, η οποία ήταν για χρόνια διορισμένη στο Ελληνικό Δημόσιο κάνοντας χρήση πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου.
Η γυναίκα είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη προν από δύο χρόνια, όταν είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 15 χρόνια φυλάκισης για πλαστογραφία και απάτη. Χθες, κρίθηκε ένοχη μόνο για απάτη αλλά η ποινή εξακολουθεί να είναι μεγάλη και πήρε τον δρόμο των φυλακών.
Η 51χρονη πήγε στο Δημοτικό Σχολείο (άλλης πόλης από την οποία διαμένει) όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό. Αυτό έγραφε επάνω πως είχε φοιτήσει την Ε΄ Τάξη, όμως αυτή σύμφωνα με το δικαστήριο, το άλλαξε και το έκανε Στ’ Τάξη. Με αυτήν την πράξη της «απέκτησε» τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Από το φέισμπουκ αλιεύσαμε το ακόλουθο σχόλιο:
Γραμματέας δικαστηρίων καταθέτει πλαστό πτυχίο και αθωώνεται (Σεπτ. 2018).
Δημόσια υπάλληλος, που διορίστηκε το 2001 μέσω του ειδικού νόμου για τους συνεργάτες βουλευτών, καταδικάζεται μεν σε οκτώ χρόνια, αλλά με αναστολή (2017).
Υπάλληλος της Βουλής με πλαστό πτυχίο απλώς απολύεται (2015).
Ο σύζυγος βουλευτού που βρέθηκε με πλαστό μεταπτυχιακό να διδάσκει και στο Εθνικό Κέντρο Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης απλώς απελύθη. Ο διορισμός του διευθυντή Νοσοκομείου με πλαστό τίτλο απλώς ανεκλήθη (2014). Και άλλοι, και άλλοι.
Αλλά η καθαρίστρια από το Βόλο προχτέςΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ.
Εμ, έτσι είναι, δεν μπορείς να διορίζεσαι καθαρίστρια, σε τόσο υψηλόβαθμη θέση και τόσο καλοπληρωμένη κι εσύ να καταθέτεις πλαστό πιστοποιητικό φοίτησης στην ΣΤ Δημοτικού και να θες απλώς να απολυθείς, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι. Η δικαιοσύνη έδωσε πάλι τα ρέστα της…
Υ.Γ. Γιατί βλέπεις στο να καθαρίζεις είναι τόσο αναγκαίο το χαρτί , στο να διδάσκεις η να ασκείς διοίκηση είναι προαιρετικό….

Ομόφωνα αθώος γνωστός επιχειρηματίας με αλυσίδα αρτοποιείων και οι 19 συγκατηγορούμενοι του για υπόθεση trafficking
8/11/2018
Ομόφωνα αθώοι, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 20 κατηγορούμενοι που φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας που εκμεταλλευόταν γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με πρωταγωνιστή στην υπόθεση επιχειρηματία με γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων.
Το δικαστήριο μετά και από την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορούμενους στη συγκεκριμένη υπόθεση trafficking από τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξής σε εγκληματική οργάνωση, μαστροπείας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Κατά την κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου δεν προέκυψαν αποδείξεις που να συνδέουν τους κατηγορουμένους με τις εγκληματικές πράξεις που τους αποδίδονται.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Καταδικάζουμε τις διώξεις εναντίων των συνδικαλιστών του Ο.Α.Ε.Ε.»

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την σύλληψη των συνδικαλιστών – μελών του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), Βαγενά Χρήστο και Μανουρά Ελένη, εναντίον των οποίων ασκήθηκε δίωξη και παραπέμπονται σήμερα στον εισαγγελέα για να δικαστούν με την διαδικασία του αυτοφώρου και με βάση το «ιδιώνυμο», που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση.
Το «αδίκημα» στο οποίο υπέπεσαν οι υπάλληλοι είναι ότι υλοποιώντας τις αποφάσεις του Συλλόγου τους, συμμετείχαν στην κατάληψη του παραρτήματος του Ο.Α.Ε.Ε. στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, διεκδικώντας την πρόσληψη προσωπικού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η υποστελέχωση των Υπηρεσιών και η έλλειψη προσωπικού, έχουν ως αποτέλεσμα την τεράστια καθυστέρηση μέχρι και τέσσερα χρόνια στην καταβολή των συντάξεων.
Η Λαϊκή Ενότητα δια των στελεχών της, Δημήτρη Στρατούλη και Γιάννη Δούκα, παρενέβη για την παύση της δίωξης. Ο μεν Δημήτρης Στρατούλης στην διοίκηση του Αστυνομικού Τμήματος Νέου Ηρακλείου (έλαβε αρνητική απάντηση), ο δε Γιάννης Δούκας στην διοίκηση του ΕΦΚΑ, η οποία δήλωσε στον εκπρόσωπο της ΛΑ.Ε. ότι δεν ζήτησε την δίωξη των συνδικαλιστών και η σύλληψη αποτέλεσε πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.
Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει τις διώξεις των εργαζομένων, οι οποίες γίνονται στα πλαίσια της προσπάθειας εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής με κατασταλτικά μέσα.
Στηρίζει την απόφαση των συνδικαλιστικών φορέων για συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, σήμερα Δευτέρα 19/11/2018 στις 17:00 και απαιτεί από την διοίκηση του ΕΦΚΑ να παραστεί στα δικαστήρια ζητώντας την παύση της δίωξης των αγωνιστών.

Το γραφείο τύπου
19/11/2018

συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, σήμερα Δευτέρα 19/11/2018 στις 17:00



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμμετοχή του Συλλόγου "Γ.Κορδάτος" στην πορεία του Πολυτεχνείου, Σταδίου και Εδουάρδου Λο, 16:00
 17/11/2018

Ο Συλλόγου Μαρξιστικής Σκέψης "Γιάννης Κορδάτος" συμμετέχει στην πορεία του Πολυτεχνείου μαζί με την Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα", τον Πανελλαδικό Αντιπολεμικό Κινηματικό Συντονισμό (Π.Α.Κ.Σ.) και τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για την Κούβα και την Παλαιστίνη, φτιάχνοντας από κοινού μια αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική γωνιά καταδίκης των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών.
Σημείο συνάντησης: Σταδίου και Εδουάρδου Λο στις 4 το απόγευμα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ» ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ
17/11/2018
Η Κινηση για την Απελευθερωση του Λαου μαζι με την Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης «Είμαστε όλοι Βενεζουέλα», μαζί με άλλες αντιιμπεριαλιστικές και αντιπολεμικές συλλογικότητες, θα συγκεντρωθεί 17 Νοεμβρη από τις 4 μ.μ Σταδίου και Εδουάρδου Λω και στο ύψος της Βουκουρεστίου θα συναντηθεί  με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χοσέ Μαρτί», που θα μοιράζει εκεί υλικό από νωρίς και θα πορευτούν στην πρεσβεία των ΗΠΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



171.522 «ορφανα» ακινητα, τα κλεβει ο τσιφρας και το τσυριζα. Κινδυνος να περιελθουν οριστικα στο Δημοσιο. Τα περισσοτερα βρισκονται στην περιφερεια και είναι αγροτεμαχια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην ΕΛ.ΑΣ όλα τα ονοματα επιβατων στις πτησεις εξωτερικου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θελει να καταργησει το Ελληνικο Δημοσιο η Παγκοσμια Τραπεζα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΚΚΕ για την απώλεια του Γιώργου Σκούρτη
 Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, 20:38
«Η αντάρα, το Λενάκι κι η Ρηνιώ», «το νούμερο 8 της φάμπρικας που κανείς δεν ξέρει το όνομά του», η γυναίκα του μετανάστη - εργάτη που δεν ήθελε να της μιλήσουν «πάλι για ταξίδια», ο «Περέντα» από την Αστούρια που ξέρει ότι απεργία σημαίνει «φωτιά που καίει», αποχαιρετούν τον βάρδο τους, Γιώργο Σκούρτη, μια σπουδαία φυσιογνωμία της λογοτεχνίας και ειδικά του θεάτρου, που «έφυγε» σήμερα σε ηλικία 78 ετών, αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον θάνατο του Γιώργου Σκούρτη.
«Γεννημένος στην Αθήνα, το 1940, ο Γιώργος Σκούρτης, έκανε την πρώτη εμφάνισή του στο θέατρο το 1970 με το έργο 'Οι νταντάδες' που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν.
Θα ακολουθήσουν ''Οι μουσικοί'', ''Οι εκτελεστές'', ''Οι ηθοποιοί'', ''Κομμάτια και θρύψαλα'', ''Ο Καραγκιόζης παρά λίγο Βεζύρης'', ''Απεργία'' και άλλα έργα, που θα επηρεάσουν καθοριστικά την εξέλιξη της ελληνικής δραματουργίας. Εξίσου σημαντικά για την εξέλιξη και της πεζογραφίας ήταν τα μυθιστορήματά του ''Mπάρμπα-Tζωρτζ'', ''Αυτά κι άλλα πολλά'', ''Ιστορίες με πολλά στρας'', ''Το χειρόγραφο της Ρωξάνης'',' 'Το συμπόσιο της Σελήνης'', ''Πήδημα Θανάτου'', ''Ο Κίλερ'', ''Αυτός ο μπάτσος''.
Η φωνή του Λάκη Χαλκιά και της Βίκυς Μοσχολιού, σε μελοποίηση του Γιάννη Μαρκόπουλου από τον εμβληματικό κύκλο τραγουδιών ''Μετανάστες'', σε στίχους Γιώργου Σκούρτη, θα ''μιλήσουν'' στο νου και την καρδιά της εργατικής τάξης, με την ''Φάμπρικα'' και το ανυπέρβλητο ''Μιλώ για τα παιδιά μου''. Και ποιος, άλλωστε, δεν τραγούδησε το ''Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί'', σε μελοποίηση του Γιάννη Μαρκόπουλου και ερμηνεία του Νίκου Ξυλούρη.
Στίχους του Γιώργου Σκούρτη μελοποίησαν και πολλοί άλλοι μεγάλοι συνθέτες, όπως οι Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Σπυρόπουλος-Μπάχ, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Κατσαρός, Μίμης Πλέσσας κ.ά.» αναφέρει η ανακοίνωση του Κόμματος, καταλήγοντας: «Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον θεατρικό συγγραφέα, λογοτέχνη και στιχουργό Γιώργο Σκούρτη που, με το έργο του, άφησε σπουδαία παρακαταθήκη στον λαϊκό πολιτισμό του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία: Ο κόσμος της Ορθοδοξίας δεν αναγνωρίζει τους σχισματικούς του Κιέβου
 Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, 17:02
Οι τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλον τον κόσμο θα υπερασπιστούν τους κανόνες και δε θα αναγνωρίσουν τους σχισματικούς της Ουκρανίας που υποστηρίζονται από την Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Ορθοδοξου Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Ιλαρίων του Βολοκολαμάσκ, μιλώντας στο Sputnik.
«Ελπίζω ότι οι τοπικές Εκκλησίες συνειδητοποιούν την καταστροφή αυτού που συμβαίνει τώρα. Και ακριβώς όπως η Σερβική Ορθοδοξη Εκκλησία δήλωσε με σαφήνεια ότι δεν αναγνωρίζει την άρση του αναθέματος από τους σχισματικούς, (ότι) δεν αναγνωρίζει σχισματικούς ως κανονική Εκκλησία και ακριβώς όπως η Πολωνική Ορθοδοξη Εκκλησία πρόσφατα δήλωσε το ίδιο, ελπίζω ότι και οι άλλες Εκκλησίες θα έχουν την ίδια θέση», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.
Ο Μητροπολίτης ολοκλήρωσε πρόσφατα τις επισκέψεις του στα Ορθοδοξα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Αντιοχείας, σε Αίγυπτο και Συρία αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επικοινωνία με το Ορθοδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και με τον Πατριάρχη Ιωάννη Ι' ήταν πολύ θερμή. «Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τη συζήτηση για το τι συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία και τις ενέργειες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, τις οποίες η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί ότι υποστηρίζουν το σχίσμα, που εμείς χαρακτηρίζουμε ως εισβολή στην κανονική μας επικράτεια», εξήγησε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Το Ορθοδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας έχει επανειλημμένως τοποθετηθεί δημόσια για το ζήτημα, επισήμανε ο Ιλαρίων. «Καθώς, όμως, τα γεγονότα εξελίσσονται, πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτά ξανά. Ελπίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον το Ορθοδοξο Πατριαρχείο Αντιόχειας θα αντιδράσει και πάλι στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόταση για ειρήνευση στην Υεμένη από τους επαναστάτες Χούτι
 Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, 12:59
Οι επαναστάτες Χούτι στην Υεμένη,  που εχουν την κυβερνηση της Υεμενης,  ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να σταματήσουν τις πυραυλικές τους επιθέσεις και τις καταρρίψεις drone εναντίον της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της «εφ΄όσον και εκείνοι επιθυμούν την Ειρήνη».
Οι σιιτες επαναστάτες εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για «ευρύτατη εκεχειρία» σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Mohammed Ali al-Houthi, επικεφαλής της Ανώτατης Επαναστατικής Επιτροπής της κυβερνησης της Υεμενης.
Η δήλωση έρχεται σε συνέχεια της απόφασης των εμπλεκόμενων δυνάμεων να συμμετάσχουν στις συνομιλίες που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν στην Σουηδία για τον τερματισμό του τρίχρονου πολέμου των αποικιοκρατων στην Υεμένη. Ο οποίος έχει προκαλέσει την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων χρόνων που έχει προκαλέσει λιμό για εκατομμύρια κατοίκους της πάμπτωχης αυτής χώρας από τους βομβαρδισμους των αποικιοκρατων ισλαμοφασιστων σαουδαραβων και τους αποκλεισμους τους με την βοηθεια των αμερικανων.
Παρ΄όλο που η ημερομηνία της ειρηνευτικής διάσκεψης δεν έχει ακόμη καθορισθεί, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Martin Griffiths είπε «πως κι αυτό θα γίνει σύντομα» και πως σχεδιάζει να ταξιδέψει στην ελεγχόμενη από τους επαναστάτες πρωτευουσα Σαναά στα τέλη της εβδομάδας για να εξετάσει μαζί τους τις λεπτομέρειες.
Σε πρώτη ανάγνωση η ειρηνευτική πρόταση θεωρείται θετικό βήμα. Με τις αμερικανικές και βρετανικές κυβερνήσεις να έχουν αυξήσει τη βοηθεια σε οπλα στην Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα αραβικά Εμιράτα και την διαταγη τους να μην εφαρμόσουν κατάπαυση του πυρός στην Υεμένη.
Ορισμένοι σχολιαστές βλέπουν με σκεπτικισμό την τωρινή ειρηνευτική προσπάθεια των αποικιοκρατων των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας, που ήταν οι χώρες που υποστήριζαν με όπλα την Σαουδική Αραβία, στον πόλεμο εναντίον της Υεμένης, όταν ξεσπούσε το 2014 με την εξέγερση των Υεμενιτων Χούτι. Και εξέφραζαν απορία «γιατί τώρα οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις και Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ, εμφανίζονται υποκριτικα να δείχνουν ανθρωπιστικές ανησυχίες για την μαζική ανθρωπιστική καταστροφή με τις πρόσφατες δηλώσεις τους για κατάπαυση του πυρός και τερματισμό των συγκρούσεων» ενώ παραλληλα συνεχιζουν να εξοπλιζουν τους σαουδαραβες.
Η Ουάσινγκτον επίσης απαιτεί από τους επαναστάτες Χούθι να αποσυρθούν από τα σαουδαραβικά σύνορα, απ΄όπου εκτοξεύουν πυραύλους που πλήττουν σαουδαραβικά εδάφη ως και την πρωτεύουσα Ριάντ, σε απάντηση για τις σαουδαραβικες σουνιτοφασιστικες αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη.
Ο καταστροφικός πόλεμος στην Υεμένη, σε γενικές γραμμές έχει αγνοηθεί από τα αποκαλούμενα διεθνή Μέσα του Συρμού, προφανώς για να μην αποκαλυφθεί το μέγεθος της δυτικής υποστήριξης προς την Σαουδική Αραβία.
Ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη ότι από τους βομβαρδισμούς που είχαν γίνει το 2018 από αμερικανικής κατασκευής βομβαρδιστικών χωρίς πιλότο (drone) το ένα τρίτο ήταν άμαχοι συμπεριλαμβανομένων και πολλών παιδιών.
«Ξεπερνούν τους 215 οι πολίτες που σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς από drones» σύμφωνα με το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (Bureau of Investigative Journalism).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To 65 % κατά της συμφωνίας των Πρεσπών...
Ξεκάθαρα αρνητικοί στη Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες όπως δείχνουν τα στοιχεία της πανελλαδικής τηλεφωνικής έρευνας της Public Issue για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου, που αφορά θέματα εξωτερικής πολιτικής!
Σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 65% είναι σίγουρα κατά και μάλλον κατά της συμφωνίας την Πρεσπών, ενώ μόλις το 17% των ερωτηθέντων είναι σίγουρα υπέρ ή μάλλον υπέρ. Επίσης το 13% εμφανίζεται ούτε υπέρ ούτε κατά της συμφωνίας, ενώ το 3% δεν έχει γνώμη για το θέμα και ένα 2% είπε πως δεν τον αφορά.