Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Δευτερα 26 Νοεμβριου 2018


Φιντέλ Κάστρο: Δύο χρόνια από το θάνατό του
ΚΥΡΙΑΚΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Υπήρξε το επαναστατικό ίνδαλμα για την παγκόσμια νεολαία, επέζησε αναρίθμητων (638) αποπειρών δολοφονίας από τις κυβερνήσεις της ηγέτιδας χώρας του «Ελεύθερου κόσμου», ωστόσο άφησε το προσωπικό του αποτύπωμα στην παγκόσμια Ιστορία, σε αντίθεση με τα άθλια ανθρωπάκια- προέδρους των ΗΠΑ που ουδείς τους μνημονεύει.
Κανείς σήμερα στην Κούβα δεν αμφισβητεί την αξία της Επανάστασης, κανείς δεν αμφιβάλει για τα εντυπωσιακά της επιτεύγματα κυρίως στο κοινωνικό κράτος, εξασφάλιση δουλειάς σε όλους, πραγματικά δωρεάν παιδεία και υγεία, στον τομέα της οποίας κυριολεκτικά έχουν πραγματοποιηθεί θαύματα.
Χωρίς την Επανάσταση η Κούβα σήμερα θα ήταν μια ακόμη αποικία- μπανανία των ΗΠΑ στην Καραϊβική. Ένα πορνείο, ένα καζινάδικο με εξαθλιωμένους κατοίκους, με ηγέτες εγκάθετους των ΗΠΑ, με τις δολοφονικές συμμορίες, τους ναρκέμπορους και τους ξένους «προστάτες» να ορίζουν τις τύχες των κατοίκων του νησιού.

Μετά την αποτυχημένη εξέγερση του Φ. Κάστρο, κατά του Μπατίστα, τον Ιούλιο του 1953, ο Φιντέλ συνελήφθη μαζί με τους συντρόφους του και οδηγήθηκε σε δίκη όπου υπερασπίστηκε ο ίδιος τον εαυτό του, λέγοντας στους δικαστές του: «καταδικάστε με, η Ιστορία θα με δικαιώσει». Έτσι κι έγινε. Ο εισαγγελέας ζήτησε 30 χρόνια φυλακή, το δικαστήριο επέβαλε 15 χρόνια, αλλά μετά από δύο χρόνια χορηγήθηκε γενική αμνηστία και ο Φιντέλ με τους συναγωνιστές του που είχαν επιζήσει, κατέφυγε στο Μεξικό όπου γνώρισε τον Τσέ Γκεβάρα και τον Καμίλο Σιενφουέγκος, εμβληματικές μορφές της Επανάστασης που επρόκειτο να επακολουθήσει μετά από τρία χρόνια, το 1956.
Τρία χρόνια αργότερα έμπαινε θριαμβευτής στην Αβάνα και ξεκίνησε πρωτόγνωρες κοινωνικές αλλαγές στο νησί αυτό της Καραϊβικής, με στόχο τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας του.
Κάτι που δεν μπορούσε να γίνει χωρίς την εκδίωξη των αμερικάνικων εταιριών που είχαν στα χέρια τους όλη την οικονομία της Κούβας. Έτσι ήρθε σε άμεση σύγκρουση με την γειτονική υπερδύναμη που άρχισε αμέσως την εκπαίδευση συμμοριών μισθοφόρων για την ανατροπή του νέου καθεστώτος και την δολοφονία του Φιντέλ, με αποκορύφωμα την απόβαση 1500 αποβρασμάτων από όλη τη Λατινική Αμερική υπό την ηγεσία αξιωματικών της ΣΙΑ, στον κόλπο των χοίρων τον Απρίλιο του 1961.
Με μπροστάρηδες τον Φιντέλ και τον Τσε ο επαναστατικός στρατός και ο οπλισμένος λαός της Κούβας συνέτριψαν, σε τρείς μέρες, τις συμμορίες της ΣΙΑ. Μετά τη συντριπτική νίκη της Επανάστασης απέναντι στο θηρίο, που ξεφτιλίστηκε πλέον διεθνώς, ο λαός της Κούβας συσπειρώθηκε περισσότερο γύρω από την ηγεσία του, ενώ Σοβιετική Ένωση και Κίνα ενίσχυσαν τους δεσμούς τους με την Κούβα, ενώ στη Λατινική Αμερική άρχισαν να φουντώνουν αντιαμερικανικά κινήματα που θορύβησαν την αμερικάνικη ολιγαρχία.
Μετά τη νίκη στον κόλπο των χοίρων, ο Φιντέλ ανακηρύσσει την Κούβα «πρώτη Λαοκρατική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Λατινικής Αμερικής» και δηλώνει «είμαι Μαρξιστής –Λενινιστής και θα είμαι για πάντα».
Έκτοτε η Κούβα υφίσταται τον πιο άγριο εμπορικό, οικονομικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό από τις ΗΠΑ και τους δυτικούς υποτελείς της. Όμως άντεξε και αντέχει, με τεράστιο βέβαια κόστος για την ευημερία του λαού της, χάρις στη σοσιαλιστική δομή της οικονομίας της.
Καμία καπιταλιστική χώρα δεν θα άντεχε τέτοιου είδους εξοντωτικό αποκλεισμό όχι για 60 χρόνια όπως η Κούβα, αλλά ούτε για 60 ώρες. Κι αυτό δείχνει τη δύναμη και την ανωτερότητα της σοσιαλιστικής οικονομίας και κοινωνίας, απέναντι στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που καταδυναστεύει το σύνολο σχεδόν των λαών του πλανήτη, οδηγώντας τους από πόλεμο σε πόλεμο και από κρίση σε κρίση.
Το όνομα του Φιντέλ θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες και στις καρδιές του Κουβανικού λαού και όλου του κόσμου! "YO SOY FIDEL" , "ΕΙΜΑΙ ΦΙΝΤΕΛ" λέει ο κάθε Κουβανός σήμερα !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωτοβουλία μαθητών ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις
Δευτέρα 26 Νεμβρίου 2018 – 09.56
Δεκάδες σχολεία της χώρας συντονίζονται ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις, που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες. Η Πρωτοβουλία μαθητών και σχολείων εναντία στον φασισμό /εθνικισμό έχει προβεί σε συλλογή υπογραφών και καλεί σε άμεση αντιφαστιστική δράση με ανακοίνωσή της
Ολόκληρο το κείμενο της Πρωτοβουλίας:
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συντεταγμένη προσπάθεια φασιστικών ομάδων μέσα στα σχολεία. Συγκεκριμένα, είδαμε καταλήψεις σχολείων με εθνικιστικά και φασιστικά συνθήματα, πορείες μαθητών σε πόλεις της Β. Ελλάδας, ακόμα και στοχοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών από φασίστες. Σα να μην έφτανε αυτό τις επόμενες μέρες έχει κυκλοφορήσει στα social media κάλεσμα για πανελλαδική μέρα καταλήψεων με ανάλογο περιεχόμενο. Καταγγέλλουμε και στεκόμαστε απέναντι σε κάθε τέτοια προσπάθεια που σπέρνει το δηλητήριο του φασισμού και του ναζισμού στα σχολεία μας.
Η μέθοδος με την οποία διάφορες ακροδεξιές φασιστικές ομάδες (μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή) καλούν στις εθνικιστικές καταλήψεις στις 29/11 είναι η κλασική μέθοδος του παρακράτους, δηλαδή ανώνυμα και στα μουλωχτά, χωρίς ανάληψη ευθύνης. Να μη μιλήσουμε φυσικά για δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικές αποφάσεις. Θα ήταν αστείο…
Προσπαθούν να παρουσιαστούν σαν αγνοί πατριώτες που νοιάζονται για το καλό μας και το καλό της χώρας . Προσπαθούν να παρουσιαστούν ως αντισυστημικοί ταυτίζοντας τους αγωνιστές και το κίνημα με την ξεπουλημένη συστημική κυβέρνηση Σύριζα. Να μην χάψουμε τα ψέματα τους πίσω από το αγνό »πατριωτισμό βρίσκεται ο επικίνδυνος εθνικισμός , το μίσος και ο φασισμός . Ο εχθρός μας είναι οι το σύστημα , η φτώχεια , η εκμετάλλευση, ο πόλεμος , ο φασισμός όχι οι γειτονικοί λαοί . Ο εχθρός μας βρίσκεται στις κυβερνήσεις , στις τράπεζες , στην Ε.Ε και όχι στους γειτονικούς λαούς . Την ίδια στιγμή που μας λένε για εθνικά θέματα εννοούν να ετοιμαστούμε να πολεμήσουμε για τα κέρδη των αφεντικών τους αντί να παλεύουμε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.
Οι αγωνιστές μαθητές που συμμετείχαν στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις της περασμένης περιόδου θυμούνται πως αυτοί που τώρα καλούν σε μαθητικές φασιστικές καταλήψεις και οξύνουν την εθνικιστική-φασιστική ρητορεία στα σχολεία ήταν οι ίδιοι που όταν οι μαθητές κατέβαιναν στον δρόμο για να προτάξουν το σχολείο των αναγκών τους, αδιαφορούσαν και πολλές φορές κατέστειλαν τους αγώνες μας .
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ
Πρέπει να τσακίσουμε το φασισμό! Δεν ξεχνάμε το Φύσσα, ή τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και όλα τα υπόλοιπα θύματα του φασισμού! Απέναντι σε αυτούς να παλέψουμε για την παιδεία των αναγκών μας για δουλειά με δικαιώματα, για να κοιτάμε το μέλλον μας με αισιοδοξία και όχι με ανασφάλεια.
Καλούμε όλους τους μαθητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να μετατρέψουν την εθνικιστική φιέστα σε πανελλαδική μέρα πολύμορφης δράσης ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό . Να κρεμάσουμε πανό να πραγματοποιήσουμε συμβολικές αποχές , να πάρουμε αποφάσεις καταδίκης της συγκεκριμένης δράσης μέσα από τις συνελεύσεις μας , τα 15μελή και τα 5μελή .
ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
Πρωτοβουλία μαθητών και σχολείων εναντία στον φασισμό /εθνικισμό από το 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης , 1ο ΓΕΛ Καλλιθέας ,1ο ΓΕΛ Πεύκων ,1ο ΓΕΛ Πεύκης, 2ο ΓΕΛ Πεύκης, 6ο ΓΕΛ Αμαρουσίου ,1ο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο/Λύκειο Κερατσινίου Δραπετσώνας ,1ο ΓΕΛ Βριλησσίων, 2ο ΓΕΛ Θήβας, Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβάκειου Σχολής, 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας, 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας, 2ο ΓΕΛ Πρέβεζας, 1ο γυμνάσιο Πρέβεζας, 2ο γυμνάσιο Πρέβεζας, Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων, 2ο ΓΕΛ Δάφνης , 5ο ΓΕΛ ζωγράφου , 2ο ΓΕΛ Χολαργού , 3ο Γυμνάσιο Γαλατσίου , 6o ΓΕΛ Ν.Ιωνίας
(η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πεθανε ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι (16 Μαρτίου 1941 - 26 Νοεμβρίου 2018)
Σχολιο.- 1900 .Ταινια που με ειχε καθηλωσει ."Καλο του ταξιδι "



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το συνεχιζόμενο μπλοκάρισμα των ανακοινώσεων της Κίνησης Ενεργών Πολιτών του Μανώλη Γλέζου από το FB συνιστά πρόκληση προς όλους μας, προς τη δημοκρατία και την ιστορία αυτού του τόπου.
Τι να λέει, άραγε, ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς; Από τον Γλέζο και μέσω FB άρχισε η λογοκρισία της αντικυβερνητικής κριτικής;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζω πως για τους πιτσιρικάδες που τσιμπάνε με τον εθνικισμό ευθύνονται "τμήματα της Αριστεράς που του κλείνουν το μάτι".
Θα είχε ενδιαφέρον μια σχετική συζήτηση, αν αυτοί που το λένε δεν ταύτιζαν τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό. Σε πλήρη ρήξη με τον μαρξισμό και την ιστορική εμπειρία του εργατικού κινήματος, αλλά δικαίωμά τους να διαφωνούν.
Εγώ, πάντως, είμαι βέβαιος πως θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις εθνικιστικές επιρροές, μιλώντας στον πιτσιρικά για τον ΕΛΑΣ και το Πολυτεχνείο. Κατονομάζοντας και τους τότε προδότες της πατρίδας.
Αυτός που διαφωνεί, μπορεί θαυμάσια να του πει πως ήταν λάθος που οι πατεράδες μας τραγουδούσαν "Εμπρός, ΕΛΑΣ, για την Ελλάδα" και δεν έπρεπε να υψώναμε ελληνικές σημαίες στο Πολυτεχνείο.
Δικαιώνοντας αυτούς που ψήνουν τον πιτσιρικά, πείθοντάς τον πως είναι οι μόνοι πατριώτες σ' αυτόν τον τόπο.
Σχολιο.- Για τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων η περιοχή αυτή ως Βόρεια Ήπειρος αναφέρεται. Έτσι την έλεγε διαχρονικά και η Αριστερά. Συνάμα, αποτελεί τμήμα της νότιας Αλβανίας, στην οποία ανήκει. Αν κάποιος μιλήσει για ελληνικές διεκδικήσεις στην περιοχή είναι πατριδοκάπηλος και προβοκάτορας, όπως ήταν ο μακαρίτης ο Κατσίφας. Και σίγουρα φασίστας, αν πρόκειται για τον θαυμαστή του Μουσολίνι, Ηπειρώτη χρυσαυγιτη Χρήστο Παππά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οσο κάτι ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ σάιτ των βορείων προαστίων και της κατεστημένης "πανεπιστημιακής" νομενκλατούρας, κατηγορούν τον ΑΡΗ για ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ..., θα τους κολλάμε το ΕΑΜ(ΕΘΝΙΚΟ Απελευθερωτικό Μέτωπο) στη μάπα, μέχρι να πλαντάξουν οι χαφιέδες απ΄το κακό τους και να ξανάρθει η ώρα της ΟΠΛΑ...
( 25 Νοεμβρίου 1942, Γοργοποτάμος )



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νίκος Μπελαβίλας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για δήμαρχος Πειραιά.
Ούτε αυτός ενημερώθηκε πως το λιμάνι πουλήθηκε ήδη και δεν μπορεί να δοθεί στον Λάτση, όπως έγινε με το Ελληνικό!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίπρας προς Ιταλούς: «Καλύτερα να κάνετε σήμερα αυτό που έτσι κι αλλιώς θα σας αναγκάσουν να κάνετε αύριο. Αν όμως έχετε κάποια άλλη ιδέα, τότε, καλή τύχη»
Τι είδους άτομο είναι αυτό που με τόσο κυνισμό και ραγιαδισμό προτρέπει σε υποταγή σύμφωνα με τη γνωστή ρήση: οι Γερμανοί είναι φίλοι μας .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι "μαθητικές" καταλήψεις στη Μακεδονια γίνονται απο καμιά 20ρια κωλοπαίδια φασιστάκια, κρατάνε 1 μέρα, καθοδηγούνται από 35χρονους γουρουνοναζιστές χρυσαυγίτες οι οποίοι βγαίνουν μπροστά και δίνουν το παράγγελμα να φωνάξουν τα μαλακιστήρια το σύνθημα "η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία". Απλώς στηρίζονται στην ανοχή των άλλων μαθητών, και των ντόπιων κατοίκων, που δεν έχουν γαμήσει τους φασιστοπροδότες στο ξύλο, όπως τους πρέπει, και να πάρουνε τις καταλήψεις και τις πορείες στα χέρια τους! Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, και να λέμε τους ναζί προδότες και τα κωλοπαιδά τους, πατριώτες!
Σχολιο.- Εικόνες από την Πτολεμαΐδα προχθες: Ο ναζιστης 35χρονος χρυσαυγιτης δινει εντολη στους μαθητες να φωναζουν «η Δημοκρατια πουλησε τη Μακεδονια».
μια άρρωστη κοινωνία που επωάζει το αυγό του φιδιού και στις ψυχές των νέων...
Όταν έδωσαν τη διδασκαλία της Ιστορίας σε θεολόγους για συμπλήρωση ωραρίου,δε μίλησες.
Όταν μειώσανε τις ώρες της Ιστορίας,κοίταζες αλλού.
Όταν αφαιρέσανε εντελώς την Ιστορία απ το σχολείο έλεγες ότι "έτσι που διδάσκεται καλύτερα να βγει απ τα σχολεία"
Ε,το κενό το κάλυψε η ΧΑ.
Η φύση απεχθάνεται το κενό.
Κλάψε τώρα.
https://www.facebook.com/amoraitop/videos/2379505862064255/UzpfSTEyOTAyNTcxNTY6MTAyMTc5NjYzNzM0MTI4NDE/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΜΟ ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΣΟΥ,ΤΟΤΕ ΕΣΥ ΧΑΙΡΕΤΑΣ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΣΕΝΑ...
Αντί να τα βάζουμε με τους μαθητες,ας καταλάβουμε το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ !!!!!!
Ο χειρότερος εχθρός μας,είναι τα ΛΑΘΗ ΜΑΣ !!!!!!!!
Ας το βουλώσουμε λοιπόν γιατί τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ λάθη δημιουργούν τα γεγονότα που κρίνουμε αφ'υψηλου σήμερα !!!
ΝΑΙ !!! Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ξεπεσμός της δήθεν "αριστεράς" ευθύνεται για ΟΛΑ :
1-Αφομοιώθηκε απόλυτα από το σύστημα και κατεστει παράγοντας-συντελεστης του !
2-Έθεσε τη συστημική λειτουργία ως πρωτεύουσα επιλογή της !
3-Με ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ-ΜΑΞΙΜΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ,μετέθεσε τις λύσεις στο απροσδιόριστο μέλλον κλείνοντας τα μάτια στα τρέχοντα και πιεστικά προβληματά που γέννησε η χειρότερη κρίση που βιώνει ο ΛΑΟΣμας,τα τελευταία 70 χρόνια !
4-Παράδωσε το αυτονόητο χρέος της υπεράσπισης της πατρίδας, σαν καυτή πατάτα,σ'αυτους που θα την εκμεταλλεύονταν !
5-Πολύ πιθανά ΣΚΟΠΙΜΑ,δεν κατάφερε να αντιληφθεί, ότι ΔΕΝ υφίσταται διεθνισμός που ΔΕΝ είναι προλεταριακος και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο,όπου έχει επικρατήσει κατά κράτος ο καπιταλιστικός κοσμοπολιτισμός !
6-Και τέλος....ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΚΟΠΙΜΑ,δεν κατάλαβε το αυτονόητο που υποτίθεται ότι ήταν και το ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΚΑΘΗΚΟΝ της :
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ της παρούσας ιστορικής συγκυρίας :
Την αντίθεση της Παγκοσμιοποίησης με τους ΛΑΟΥΣ-έθνη,σε όλες τις πτυχές της : Πολιτική,οικονομική,κοινωνική κλπ...!!!
Δε θα ρίξουμε λοιπόν ευθύνες στα παιδια,επειδη η δήθεν "αριστερά" επέλεξε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την αυτοκτονία της...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κάνουν οι ουκρανοναζίδες κάτι τσαμπουκάδες σε ρωσικά χωρικά ύδατα. Εμπρός Ρωσικε Στρατέ! Επέκτεινε τις καταχτήσεις της Ρωσιας στο ναζιστικο Κίεβο και όλη την ναζιστικη ουκρανική επικράτεια!
Σχολιο.- μολις προσγειωθηκαν ka-8 με σπενταντζ στο ντονετσκ
Σχολιο.- και μέχρι το Βερολίνο για άλλη μια φορά δε θα με χάλαγε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




20 και πλέον αιχμάλωτοι Ουκρανοί στρατιώτες. Τα 3 ουκρανικά πλοία επίσης καθηλωμένα στο λιμάνι του Kerch.
26/11/2018 – 17.00
Tελικά το ουκρανικό πλοίο « Berdiansk » δεν επέστρεψε στη βάση του (όπως και μια 20άδα τραυματίες εκ των οποίων 2 σοβαρά ). Τα 3 πλοία αιχμαλωτίστηκαν και είναι τώρα στο λιμάνι του Kerch.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΝΑΤΟ σπεύδει κατόπιν εορτής να στηρίξει τη Μπανανία του Κιέβου..Σύγκληση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας….
26/11/2018 – 17.00
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε μια έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής ΝΑΤΟ -Ουκρανίας τη Δευτέρα για να εξετάσει την εξέλιξη της κατάστασης στο στενό του Kertch, στη θάλασσα του Azov.
Το ανακοινωθέν εκδόθηκε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του ΓΓ ΝΑΤΟ   Jens Stoltenberg, και του Petro Porochenko όπου μίλησαν για τις εξελίξεις στο στενό του Kertch στη θάλασσα του Azov. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε την αυστηρή  προσήλωση του Οργανισμού του στην εδαφική ακεραιότητα και εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και στην ελευθερίας ναυσιπλοΐας στα χωρικά της ύδατα.
Η Επιτροπή ΝΑΤΟ-Ουκρανία θα συγκαλείται εκτάκτως τη Δευτέρα μετά από αίτημα  Porochenko, στο επίπεδο πρέσβεων  στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για να εξετάσεις τις τελευταίες εξελίξεις…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



XOYNTA ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ: o Oυκρανός Δικτάτορας επέβαλε στρατιωτικό νόμο για 60 μέρες και κατά πάσα πιθανότητα αναβάλει τις εκλογές.
26/11/2018 – 16.00
Η πρόκληση στη Μαύρη Θάλασσα είναι ένας βολικός τρόπος για την επίλυση των εσωτερικών πολιτικών προβλημάτων των ουκρανικών αρχών.
Και ενώ ήδη διανλυουμε το πέμπτο έτος από την αρχή του  εμφυλίου πολέμου στο Donbass και το έκτο έτος από την προβοκάτσια του Maidan η Ουκρανία αποφάσισε ξαφνικά να επιβάλει στρατιωτικό νόμο….
Κι αυτό αποφασίστηκε μέσα στη νύχτα Κυριακής προς Δευτέρα. Μετά από μια πρόκληση στο στενό του Kerch, που έληξε με πλήρες φιάσκο για την Ουκρανία – 3 από τα πολεμικά της πλοία κρατήθηκαν από τους συνοριοφύλακες της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας και ρυμουλκήθηκαν στο Κερτς – ο Πέτρο Πόροσενκο κάλεσε μια επείγουσα νυχτερινή συνάντηση του Στρατιωτικού Συμβουλίου. Αποφάσισαν πώς να σώσουν τις αρχές του Κιέβου από μια τέτοια εθνική ντροπή, και προσωπικά ο Πέτρο Πόροσενκο από την αναπόφευκτη κατάρρευση της δημοτικότητάς  του στο κατώφλι των προεδρικών εκλογών, για  τις οποίες δεν υπολείπονται παρά 4 μήνες.
Και αποφάσισαν. Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας (NSDC), Oleksandr Turchynov, ανακοίνωσε ότι κατά τη νυχτερινή σύσκεψη ο  »Πρόεδρος » της Ουκρανίας κλήθηκε να εισαγάγει στρατιωτικό νόμο στη χώρα για τις επόμενες 60 ημέρες.
Ο Ποροσένκο δήλωσε ότι επειγόντως συνέρχεται τη Δευτέρα η Verkhovna Rada/ Βουλή της Ουκρανίας για την έγκριση του στρατιωτικού νόμου (σύμφωνα με το Σύνταγμα) και θα παρακολουθήσει προσωπικά την ψηφοφορία. Σίγουρα του ετοιμάζουν επίσης μια φλογερή ομιλία που θα δικαιολογεί τον εαυτό του και θα στιγματίζει την « επιθετικότητα » της Ρωσίας.
Τι σημαίνει στρατιωτικό νόμο;
Τι θα αλλάξει στην Ουκρανία;
1. Ο ίδιος ο Πορόσενκο υποσχέθηκε ότι αυτό δεν σημαίνει άμεση πλήρη κινητοποίηση του πληθυσμού, αλλά μόνο « την προετοιμασία της πρώτης στρατιωτικής θητείας ».
2. « Η εισαγωγή του στρατιωτικού νόμου δεν σημαίνει με κανένα τρόπο ότι η Ουκρανία θα διεξάγει επιθετικές ενέργειες », ανέφερε ο Πόροσενκο. « Και αυτό δεν θα αλλάξει την κατάσταση στη σειρά των συγκρούσεων σε ορισμένες περιοχές των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ ». Αυτό καθιστά ακόμα πιο ακατανόητο – γιατί τότε να μετατρέψει επίσημα τη χώρα σε στρατιωτική βάση;
3. «Η επιβολή στρατιωτικού νόμου δεν συνεπάγεται περιορισμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών», υποσχέθηκε ο Πόροσενκο. Επειδή, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου στη χώρα, απαγορεύεται να διεξάγονται συναθροίσεις, δημοψηφίσματα και εκλογές (όπως επιβεβαίωσε ο Τερτσινόφ). Και αυτό σημαίνει ότι οι προεδρικές εκλογές του Μαρτίου στην Ουκρανία είναι επίσης πιθανό να ανασταλούν. Έπειτα ο στρατιωτικός νόμος μπορεί να εισαχθεί για 60 ημέρες και στη συνέχεια να παραταθεί για αυθαίρετα μεγάλο χρονικό διάστημα, οργανώνοντας όλες τις νέες προκλήσεις όπως αυτή που συνέβη την Κυριακή 25 Νοεμβρίου κοντά στο στενό του Κερτς.
Αυτό ακριβώς χρειάζεται ο Πόροσενκο για να κλέψει τις εκλογές από τον λαό, καθώς σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το σκορ του είναι μόλις 7% και είναι δύο φορές χαμηλότερο από αυτό της Γιούλια Τιμοσένκο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε κόκκινο συναγερμό η Αζοφική
 Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018, 11:59
Η υδάτινη κυριαρχία που περιβάλλει την ως προς την υπό ρωσική κυριότητα χερσόνησο της Κριμαίας  προκάλεσε τη μεγαλύτερη έως τώρα κρίση στις σχέσεις Κιέβου-Μόσχας, με επικίνδυνες ανακοινώσεις για την ειρήνη στην περιοχή.
Το επικίνδυνο «επεισόδιο» ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Κυριακής, όταν δύο κανονιοφόροι και ρυμουλκό του ναζιστικου ουκρανικού ναυτικού πέρασαν στην ελεγχόμενη πλέον από τη Ρωσία ναυτική περιοχή, στη Μαύρη Θάλασσα, με κατεύθυνση το ρωσικο στενό του Κερτς, χωρίς προηγουμένως να ενημερώσουν τις ρωσικές Αρχές, κάτι που γινόταν συνήθως, μετά την επανενωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, όπως υποστηρίζουν οι Ρώσοι.
Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, επανειλημμένα ειδοποιήθηκαν τα ουκρανικά σκάφη να εγκαταλείψουν τα ρωσικά ύδατα, ωστόσο οι προειδοποιήσεις αγνοήθηκαν, ενώ άλλα δύο ουκρανικά σκάφη αναχωρούσαν από το λιμάνι της Αζοφικής Berdyansk με κατεύθυνση το στενό του Κερτς, από την αντίθετη πλευρά, αλλά υποχρεώθηκαν από ρωσικά να επιστρέψουν στο λιμάνι.
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν επίσης πως «για λόγους ασφαλείας, αποκλείσθηκε το στενό του Κερτς, ενώ μαχητικά αεροσκάφη έβαλαν προειδοποιητικές βολές εναντίον των ουκρανικών πλοίων». Τρεις Ουκρανοί τραυματίσθηκαν και τους χορηγήθηκε ιατρική περίθαλψη, ενώ τα σκάφη τους κατασχέθηκαν από τους Ρώσους.
«Το Κίεβο χρησιμοποίησε ληστρικές μεθόδους για να επιτύχει τους στόχους του» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα μετά το επεισόδιο. «Η Ουκρανία πρώτα στήνει την πρόκληση κι ύστερα παίζει παιχνίδι εξουσίας και κατηγορεί τους άλλους για επιθετικές ενέργειες» πρόσθεσε.
Γύρω στα μεσάνυχτα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο έδωσε εντολή στο Εθνικό Αμυντικό Συμβούλιο της χώρας του να συνεδριάσει και να εγκρίνει την πρότασή του για επιβολή στρατιωτικού νόμου, κάτι που εγκρίθηκε.
Σήμερα στην ναζιστικη «ουκρανική» Βουλή (Verkhovna Rada) θα γίνει η ψηφοφορία για να εγκριθεί ή όχι η απόφαση.
Πάντως, ο ναζιστης «προεδρος» Ποροσένκο, παρόλο που ζήτησε την παροχή στρατιωτικής βοήθειας από τους δυτικοαποικιοκρατες συμμάχους-επικυριαρχους της χώρας του, δήλωσε πως η επιβολή του στρατιωτικού νόμου δεν σημαίνει ταυτόχρονα επιστράτευση ή σχεδιασμό διεξαγωγής επιθετικών ενεργειών.
Η Ρωσία με τη σειρά της κάλεσε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για σήμερα, με ένα και μοναδικό ζήτημα: «Τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».

Το στενό του Κερτς είναι πλέον ανοιχτό
Σύμφωνα με δήλωση του γενικού διευθυντή της Εταιρείας Κριμαϊκών Θαλάσσιων Λιμένων, Αλεξέι Βολκόφ, μετά το περιστατικό που συνέβη μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων, «το πέρασμα από το στενό του Κερτς, που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Αζόφ και το οποίο είχε κλείσει για λόγους ασφαλείας στις 25 Νοεμβρίου, επανήλθε σε λειτουργία στις 26 Νοεμβρίου».
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Γκριγκόρι Καράσιν, το περιστατικό στο στενό του Κερτς συνιστά ουκρανική πρόκληση, ενώ σημείωσε ότι ο χρόνος, η τοποθεσία και η μορφή της ήταν προσχεδιασμένα.
Χθες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της FSB, Αντόν Λοζοβόι, τα κατασχεμένα πλοία μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Κερτς και για τους τρεις ελαφρά τραυματισμένους Ουκρανούς ναυτικούς παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια.

Η προεκλογική ατμόσφαιρα στην Ουκρανία
Για ορισμένους παρατηρητές το επεισόδιο σχετίζεται με την όλη προεκλογική ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία, εν όψει των αναμενόμενων κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών του επόμενου έτους. Εκλογές που θα είναι η δεύτερη πολιτική δοκιμασία μετά την πτώση της Σοβιετικής κυριαρχίας, το 1991.
Οι πρώτες εκλογές είχαν γίνει το 2010, όταν η νεοφιλελε ακροδεξια Yulia Tymoshenko είχε χάσει με μικρή διαφορά από τον (τελικά ανατραπέντα με πραξικόπημα) Viktor Yanukovych.
Αυτήν τη φορά όμως, η Tymoshenko με 17,8% προηγείται επικεφαλής του κόμματος της Πατρίδας (Batkivshchyna).
Την ίδια ώρα ο ναζιστης Ποροσένκο τα πηγαίνει πολύ άσχημα στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες του δίνουν γύρω στο 8%.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο στόχαστρο η γυναίκα που πέταξε την κότα στο Μαξίμου
 Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018, 19:27
Μετά τον Παν. Λαφαζάνη τον επικεφαλής της ΛΑΕ, και άλλα άτομα τα οποία κλήθηκαν να απολογηθούν για τη δράση τους στο πλαίσιο του κινήματος κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, παρόμοια κλήση για απολογία έλαβαν και ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος του «Κόμματος Πειρατών Ελλάδος», η Αυγή Βουτσινά, μέλος του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α καθώς και ο Αντώνης Μαυρομμάτης, μέλος της Λαϊκής Ενότητας.
Η Αυγή Βουστινά σημειώνεται πως είναι η γυναίκα η οποία τον Ιανουάριο του 2016 είχε πετάξει μια κότα στο προαύλιο του Μεγάρου Μαξίμου κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Με δεδομένο ότι αυτές οι κλήσεις γίνονται με πρωτοβουλίες αυτού του αμαρτωλού Τμήματος της Γενικής Ασφάλειας, οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι βαρύτατες, αφού πλέον επιδίδεται σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού που θυμίζει παλιές ανώμαλες πολιτικά περιόδους, σε βάρος της ΛΑ.Ε, του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α και του δυναμικού αλλά και αποτελεσματικού Κινήματος κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.
Ο Θανάσης Γούναρης η Αυγή Βουτσινά, και ο Αντώνης Μαυρομμάτης κλήθηκαν σε απολογία για την Τετάρτη 28/11/18» αναφέρεται σε δημοσίευση της ιστοσελίδας iska.gr, που απηχεί τις απόψεις της Λαϊκής Ενότητας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι "μαθητικές" καταλήψεις στη Μακεδονια γίνονται απο καμιά 20ρια κωλοπαίδια φασιστάκια, κρατάνε 1 μέρα, καθοδηγούνται από 35χρονους γουρουνοναζιστές χρυσαυγίτες οι οποίοι βγαίνουν μπροστά και δίνουν το παράγγελμα να φωνάξουν τα μαλακιστήρια το σύνθημα "η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία". Απλώς στηρίζονται στην ανοχή των άλλων μαθητών, και των ντόπιων κατοίκων, που δεν έχουν γαμήσει τους φασιστοπροδότες στο ξύλο, όπως τους πρέπει, και να πάρουνε τις καταλήψεις και τις πορείες στα χέρια τους! Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, και να λέμε τους ναζί προδότες και τα κωλοπαιδά τους, πατριώτες!
Για μενα δεν παιζει κανενα ρολο τι λεει το ΚΚΕ ή η αριστερά. Ή η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Αλλά τι λεει ο κοσμος. Υποστήριξα στην αρχή τις μαθητικές καταλήψεις στη Μακεδονία, γιατί νόμιζα ότι ήταν ανεξάρτητες και ακομμάτιστες. Παρότι γράφανε οι εφημερίδες ότι ναζιστές τις κατευθύνουν, οτι είναι μόνο από λίγους ακροδεξιούς μαθητές, ότι κρατάνε μόνο μια μεσα, τα θεώρησα καθεστωτική προπαγάνδα, που προσπαθεί να βρωμίσει ένα γνήσιο μαθητικό κίνημα νεολαίων Μακεδόνων. Μέχρι που ήρθε χθες αυτό το βίντεο, που ένα γουρούνι ναζιστής 35αρης διατάζει τους μαθητές τι μαλακία θα φωνάξουν, λες και είναι πεζοναύτες ανεγκέφαλοι, "η Δημοκρατία πρόδοσε τη Μακεδονία" (αυτά φωνάζουν τα γουρούνια οι ναζιστες που πρόδωσαν την Κύπρο το 74), "μετα τη Μακεδονία λευτεριά στη Μικρά Ασία", και κάτι τέτοια, και σάλταρα τελείως! Το μόνο που δε φωνάξανε (το κρατάνε φαίνεται για αργότερα), ειναι ζήτω η 21η Απριλίου 1967, και, ζητω ο Μεταξάς!
Είναι τόσο μαλάκες οι χρυσαυγήτες ναζιστές που έχουν βάλει μπροστά το λιπαρό σίχαμα καραφλοκουρεμένο να δίνει παραγγέλματα στους μαθητές, λες και είναι λοκατζίδες. Δε σκέφτηκαν καν το απλό, να βρουνε ένα μαθητή μέλος τους να βγει μπροστά να δίνει παραγγέλματα.
Δε θα υποστηρίξω εγώ προδότες ναζιστές, που όταν φτάσει η στιγμή θα κρυφτούνε. Και θα πουνε ως συνηθως, εμεις φευγουμε, βγαλτε τα περα μονοι σας, εμεις παμε με τους ισχυρους.
Όπως το 1920 που μιλαγαν οι δεξιοι βασιλοφρονες για ειρηνη, και μολις πηρανε την εξουσια πηγαν να καταλαβουν την Αγκυρα. Και το 1922 αφου προκαλεσαν τη Μικρασιατικη καταστροφη και την πρωτη εκτοπιση πληθυσμου παγκοσμια, και αντι να ανοιξουν τις αγγαλιες τους στους ελληνες μικρασιατες προσφυγες, τους εκμεταλευοντουσαν μεχρι αηδιας και τους αποκαλουσαν τουρκοσπορους.
Και θα γινουν γερμανοτσολιαδες όπως το 1943, η θα παραδοσουν την Κυπρο στους Τουρκους όπως το 1974.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοινό Κάλεσμα μαζί με την Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας.
-Καμια συμμετοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια.
-Ουτε σπιθαμή γης στους φασίστες.
-Ουτε στη Σαλονίκη ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.
-Κάτω ο νόμος Γαβρόγλου

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστες να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας. Συντονίζουμε πολύμορφες δράσεις, κρεμάμε αντιφασιστικά πανό και κάνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας για να μην χαρίσουμε ούτε μια μέρα εθνικιστικής φιέστας στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους υποστηρικτές του μίσους και του ρατσισμού.
ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ
Συμμετέχουμε όλοι μας στις πανεκπαιδευτικες πορείες στις 29/11, για να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολειο στο ύψος των αναγκών μας και δεν αφήνουμε τις παρακρατικές αυτές ομάδες να μας αποπροσανατολίσουν!
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!


Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας για την προσπάθεια συντονισμού εθνικιστικών καταλήψεων στα σχολεία.
Πρέπει να τσακίσουμε το φασισμό! Δεν ξεχνάμε το Φύσσα, ή τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και όλα τα υπόλοιπα θύματα του φασισμού! Απέναντι σε αυτούς να παλέψουμε για την παιδεία των αναγκών μας για δουλειά με δικαιώματα, για να κοιτάμε το μέλλον μας με αισιοδοξία και όχι με ανασφάλεια.
Καλούμε όλους τους μαθητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να μετατρέψουν την εθνικιστική φιέστα σε πανελλαδική μέρα πολύμορφης δράσης ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό . Να κρεμάσουμε πανό να πραγματοποιήσουμε συμβολικές αποχές , να πάρουμε αποφάσεις καταδίκης της συγκεκριμένης δράσης μέσα από τις συνελεύσεις μας , τα 15μελή και τα 5μελή .

ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
Πρωτοβουλία μαθητών και σχολείων εναντία στον φασισμό /εθνικισμό από το 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης , 1ο ΓΕΛ Καλλιθέας ,1ο ΓΕΛ Πεύκων ,1ο ΓΕΛ Πεύκης, 2ο ΓΕΛ Πεύκης, 6ο ΓΕΛ Αμαρουσίου ,1ο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο/Λύκειο Κερατσινίου Δραπετσώνας ,1ο ΓΕΛ Βριλησσίων, 2ο ΓΕΛ Θήβας, Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβάκειου Σχολής, 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας, 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας, 2ο ΓΕΛ Πρέβεζας, 1ο γυμνάσιο Πρέβεζας, 2ο γυμνάσιο Πρέβεζας, Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων, 2ο ΓΕΛ Δάφνης , 5ο ΓΕΛ ζωγράφου , 2ο ΓΕΛ Χολαργού , 3ο Γυμνάσιο Γαλατσίου , 6o ΓΕΛ Ν.Ιωνίας 1ο ΓΕΛ Κηφισιάς ,Μουσικό σχολείο ιλίου ,8ο ΓΕΛ Αμαρουσίου 1ο ΓΕΛ Ζεφυριου, ΓΕΛ Σκύρου, 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς, Γυμνάσιο ριζωμάτων, ΓΕΛ ριζωμάτων, 2ο ΓΕΛ Παλλήνης ,3ο ΓΕΛ ηρακλείου ,4ο ΓΕΛ ηρακλείου ,2ο ΓΕΛ εύοσμου, 1ο ΓΕΛ Ερυθραίας , Γυμνάσιο Θρακομακεδόνων , Ζάνειο πειραματικό λύκειο Πειραιά , 3ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας , ΓΕΛ Μελισσίων , 1ο ΓΕΛ Ελευσίνας , 1ο Επαλ Περιστεριού , 4Ο ΓΕΛ Ν. Σμύρνης , 4ο ΓΕΛ Πετρούπολης , 2ο Γυμνάσιο Κερατσινίου , 2ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, Μουσικό γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Καλλιτεχνικό λύκειο Θεσσαλονίκης,1ο λύκειο Πανοράματος,7ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης,,15ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσική Υπηρεσία FSB: Τα ουκρανικά πλοία στον Πορθμό Κερτς αγνόησαν προειδοποιητικές βολές
 Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018, 22:14
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ανέφερε σήμερα, Δευτέρα ότι τα ουκρανικά πολεμικά πλοία αγνόησαν προειδοποιητικές βολές, εξωθώντας τα ρωσικά πλοία να ανοίξουν πυρ με πραγματικά πυρά, μετά αφότου εισήλθαν παράνομα σε ρωσικά χωρικά ύδατα.
Τα ουκρανικά πλοία ήταν εκείνα που πρώτα στόχευσαν τα όπλα τους ενάντια σε ρωσικά πλοία στον Πορθμό Κερτς κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας, ανέφερε η ανακοίνωση της FSB.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρεμλίνο: Νόμιμη η κατάσχεση των ουκρανικών πολεμικών πλοίων
 Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018, 15:58
Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η σύλληψη από τη Ρωσία τριών μικρών πλοίων του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού ανοικτά της επανενωμένης με τη Ρωσία Κριμαίας την Κυριακή συνάδει πλήρως με το διεθνές και το εσωτερικό δίκαιο.
Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε τα ουκρανικά πλοία ότι εισήλθαν παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα και ότι αγνόησαν τις προσπάθειες των Ρώσων συνοριοφυλάκων να επικοινωνήσουν μαζί τους.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Ουκρανία ότι προκάλεσε σκόπιμα ένα συμβάν στον Πορθμό Κερτς κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας την Κυριακή προκειμένου να δημιουργήσει πρόσχημα για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.
Η Ρωσία συνέλαβε δύο μικρά πλοία και ένα ρυμουλκό του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού. Σύμφωνα με την Μόσχα, είχαν εισέλθει παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα.
Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι θα απαντήσει σκληρά σε οποιεσδήποτε προσπάθειες να υπονομευτεί η κυριαρχία και η ασφάλεια της Ρωσίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι υπερβολές της «ρωσοφοβίας»: Θεωρούν παιδική σειρά προπαγάνδα του Κρεμλίνου
 Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018, 12:50
Πρωταγωνιστούν σε υπόθεση της «ρωσοφοβίας» για ακόμη μία φορά τα βρετανικά Μέσα, όταν ξεπερνώντας την «υπόθεση Σκριπάλ» αυτήν την εβδομάδα υποστηρίζουν πως ρωσική παιδική τηλεοπτική σειρά «σχεδιάστηκε από το Κρεμλίνο ώστε να επηρεάσει τα παιδικά μυαλά».
Με καυστικά σχόλια τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, που αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της δυτικής αντιρωσικής προπαγάνδας, προσπαθούν να κακοχαρακτηρίσουν τη δημοφιλή παιδική σειρά «Masha η αρκούδα», που έχει μεταφρασθεί σε 36 γλώσσες, προβάλλεται σε 120 χώρες και περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού που γίνεται φίλη με μια τεράστια αρκούδα κι άλλα ζώα του δάσους.
Οι London Times καθώς κι άλλα βρετανικά έντυπα με αλλεπάλληλα άρθρα τους την περασμένη εβδομάδα χαρακτηρίζουν ότι η παιδική σειρά με τα καρτούν «εντάσσεται στην προπαγάνδα του Κρεμλίνου με στόχο τον επηρεασμό των παιδιών».
Η «Daily Mail» υποστηρίζει πως η παιδική αυτή σειρά, που βασίζεται σε ρωσικό παραδοσιακό μύθο, «προκλήθηκε από σχεδιασμό Ρώσων διανοούμενων για επηρεασμό νεαρών κατοίκων γειτονικών περιοχών», δημιουργώντας στα παιδικά μυαλά θετικό πνεύμα για τη Ρωσία.
Η απάντηση που δόθηκε για τα βρετανικά δημοσιεύματα από τη ρωσική πρεσβεία περιγράφει «την παθολογική ρωσοφοβία».
Ο παραγωγός της παιδικής σειράς στη Μόσχα «ευχαρίστησε τον βρετανικό Τύπο για τη δωρεάν διαφήμιση της ανεξάρτητης παραγωγής, που ουδεμία σχέση έχει με κρατική χρηματοδότηση».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λαφρόφ κατηγορεί το Κίεβο
 Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018, 13:15
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε το Κίεβο ότι «μετέρχεται επικίνδυνων μεθόδων» στον πορθμό Κερτς.
«Μία παραβίαση σημειώθηκε και επικίνδυνες μέθοδοι χρησιμοποιούνται επιπροσθέτως. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει και δημιούργησε απειλή και κινδύνους για την ομαλή μετακίνηση πλοίων σε αυτόν τον ναυτικό δίαυλο», ανάμεσα στην Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο Λαβρόφ.
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε την Ουκρανία ότι προκάλεσε σκοπίμως το περιστατικό στον πορθμό Κερτς, κοντά στην Κριμαία, όπου η Ρωσία κατέλαβε τρία ουκρανικά πλοία.
Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Μόσχα θα καλέσει ανώτατο Ουκρανό διπλωμάτη για να διαμαρτυρηθεί για το συμβάν.
Η Ρωσία κατέλαβε χθες μικρά πλοία του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού. Τα ναζιστικα ουκρανικα πλοιαρια, είχαν εισέλθει παρανόμως στα ρωσικά χωρικά ύδατα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σλοβακία δεν θα υπογράψει το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Λαθρομετανάστευση
 Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018, 03:42
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Σλοβακίας επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι η χώρα του δεν θα υπογράψει το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Λαθρομετανάστευση τον Δεκέμβριο, όπως και αρκετές ακόμη χώρες, ανάμεσά τους η Τσεχία και η Πολωνία.
«Ως πρωθυπουργός, απορρίπτω το κείμενο του Συμφώνου για τη Λαθρομετανάστευση και απορρίπτω κάθε ενδεχόμενο να ισχύσει στη Σλοβακία», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης επικεφαλής της κυβέρνησης Πέτερ Πελεγκρίνι στην εφημερίδα Sme.
Το Σύμφωνο, το οποίο πρόκειται να υπογραφτεί σε μια ειδική συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών τη 10η και την 11η Δεκεμβρίου στο Μαρακές, στο Μαρόκο, έχει σκοπό τη ρύθμιση των παγκόσμιων λαθρομεταναστευτικών ροών. Αλλά πολλές κυβερνήσεις έχουν ανακοινώσει ότι δεν σκοπεύουν να το υπογράψουν.
Την Παρασκευή, ο σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών Μίροσλαβ Λάιτσακ απείλησε να παραιτηθεί εάν η κυβέρνηση απόσχει από την επικύρωση του Συμφώνου του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι δεν θα αποδεχθεί η κυβέρνηση να υποκύψει στις πιέσεις ακροδεξιών λαϊκιστών.
Ο Πελεγκρίνι ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Λάιτσακ για την απόφασή του, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως θα την αποδεχθεί και θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του παρά τις προσωπικές του διαφωνίες. «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να παραμείνει στο αξίωμά του», διαβεβαίωσε ο Πελεγκρίνι.
Ο Λάιτσακ ήταν ακόμη πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ όταν εγκρίθηκε το κείμενο από όλα τα κράτη-μέλη της, εξαιρουμένων των ΗΠΑ, τον Ιούλιο.
Οι άλλες χώρες οι κυβερνήσεις των οποίων έχουν αναγγείλει ότι δεν θα υπογράψουν το Σύμφωνο είναι — μέχρι στιγμής — η Αυστραλία, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Ελβετία, η Εσθονία, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Κροατία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Τσεχία.
Η προσπάθεια της Γερμανίας να προωθήσει το σύμφωνο συναντά εξάλλου αντίσταση, με τον υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας να δέχεται επικρίσεις περί του ότι η κυβέρνηση ενημέρωσε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση για το Σύμφωνο τα μέλη της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής κι επέτρεψε έτσι να αποκτήσει ορμή η εκστρατεία εναντίον του.
Ο Μάας πάντως κατά τη διάρκεια συνέντευξής του την Κυριακή στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD αντέτεινε ότι μέλη της Μπούντεσταγκ προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη και στη Νέα Υόρκη. «Προσκαλέσαμε ακόμη και ένα στέλεχος της AfD στο υπουργείο Εξωτερικών για να το ενημερώσουμε. Προφανώς χωρίς επιτυχία», τόνισε, αναφερόμενος στο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία, το οποίο εναντιώνεται στο Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Λαθρομετανάστευση του ΟΗΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να αποτρέψει πορεία κατά της βίας σε βάρος των γυναικών
 Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018, 20:21
Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων σήμερα για να εμποδίσει την πραγματοποίηση μιας πορείας, που δεν είχε την άδεια των αρχών, στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.
Έπειτα από πολλές προειδοποιήσεις, αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών απώθησαν με τη βοήθεια δακρυγόνων περίπου 1.000 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους γυναίκες, που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν στη λεωφόρο Ιστικλάλ.
«Δεν θα σιωπήσουμε, δεν φοβόμαστε, δεν θα υπακούσουμε» φώναζαν οι διαδηλωτές, που κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Εναντίον της βίας σε βάρος των γυναικών», «Υπερασπιζόμαστε τη ζωή» ή «Ενωμένες, οι γυναίκες είναι δυνατές».
Έπειτα από το τεταμένο τετ α τετ με την αστυνομία, το οποίο διήρκησε πάνω από 1,5 ώρα, οι διαδηλωτές συνέχιζαν να φωνάζουν τα συνθήματά τους, καθώς αποχωρούσαν από την περιοχή, προτού τελικά διαλυθούν.
Η αστυνομία εμπόδισε επίσης μια άλλη διαδήλωση, που δεν είχαν επιτρέψει οι αρχές, στην Κωνσταντινούπολη, στην ασιατική πλευρά της.
«Το να είσαι γυναίκα στην Τουρκία ισοδυναμεί με το να αντιμετωπίζεις τη βία εκ μέρους των ανδρών σε όλους τους τομείς της ζωής, είτε στον εργασιακό χώρο είτε στο σπίτι» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γιασμίν Εσμέρ, μεταξύ των διαδηλωτών.
«Βρισκόμαστε εδώ για να προκαλέσουμε μια αίσθηση εξέγερσης, εμείς λέμε ότι είμαστε δυνατές όσο είμαστε ενωμένες» ανέφερε μια φοιτήτρια, που εξήγησε ότι αποφάσισε να συμμετάσχει στην πορεία για να «υπερασπιστούμε τη ζωή μας και τον τρόπο ζωής μας».
Η βία κατά των γυναικών είναι ένα υποτροπιάζον φαινόμενο στην Τουρκία, όπου καταγράφονται ετησίως εκατοντάδες ανθρωποκτονίες γυναικών. Η πλατφόρμα Stop aux féminicides είχε καταγράψει το 2017, 409 δολοφονίες γυναικών έναντι 328 τον προηγούμενο χρόνο.
Αν και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδικάζει συχνά τις βιαιοπραγίες σε βάρος των γυναικών, οργανώσεις κατηγορούν την κυβέρνησή του ότι δεν λαμβάνει επαρκή μέτρα, συμβάλλοντας σε ένα κλίμα ατιμωρησίας.
Η τουρκική προεδρία ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης με βασικό σύνθημα: «Η ενδοοικογενειακή βία δεν έχει καμία δικαιολογία, ούτε συγγνώμη».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τη βία κατά των γυναικών
 Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018, 17:04
Δεκα χιλιάδες διαδηλωτές, με αρκετούς από αυτούς να φορούν ρούχα σε αποχρώσεις του μοβ διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη, αλλά κι άλλες ισπανικές πόλεις για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό «Για Όσες δεν Βρίσκονται Μαζί Μας» και για «Δικαιοσύνη».
Στη Μαδρίτη, η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση των ονομάτων 44 γυναικών που έχασαν την ζωή τους στην Ισπανία, τον τελευταίο χρόνο και σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ενα δάκρυ λίγο έλειψε να κυλήσει από τα μάτια μας διαβάζοντας τη δακρύβρεχτη συνέντευξη του Mr «Ολοι μαζί τα φάγαμε» στο «Πρώτο Θέμα».
Ο Θόδωρος Πάγκαλος περιέγραψε με θράσος το... δράμα που περνάει γιατί, όπως υποστηρίζει, πρέπει να ζει με 370 ευρώ, ενώ του έχει γίνει και κατάσχεση της σύνταξής του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: «Να βγω να πάω πού; Και πώς να βγω; Με τι χρήματα; Από τη μία, κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα από ακροδεξιά και ακροαριστερά υποκείμενα. Από την άλλη, η βουλευτική σύνταξη ανέρχεται στο ποσό των 370 ευρώ» ανέφερε γεμάτος... απόγνωση ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, και πρόσθεσε στο ίδιο δακρύβρεχτο μοτίβο: «Εδώ και πέντε χρόνια μού έχουν κατασχέσει τη σύνταξη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τους έχω τηλεφωνήσει πολλές φορές και ούτε μία δεν μου έχουν απαντήσει με σαφή τρόπο. Μη με ρωτάτε πώς ζω. Βρίσκομαι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος. Θα προσφύγω στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα τους κάνω δίκες και θα το γλεντήσουμε όλοι μαζί μετά τις εκλογές».
Και εκεί που λέγαμε να βγάλουμε δίσκο, φωνάζοντας «Ελεήστε τον φτωχό», μια ανάμνηση μας ήρθε στο μυαλό... Ο Θόδωρος Πάγκαλος στο «πόθεν έσχες» του 2009 παρουσίαζε έσοδα 111.948 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση και λοιπά εισοδήματα 44.915 ευρώ, ενώ την προηγούμενη χρονιά το άθροισμα άγγιζε τα 640.000 ευρώ.
Στο «πόθεν έσχες» του 2012, στην τελευταία κοινοβουλευτική θητεία του, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε συνολικό εισόδημα 141.706,750 ευρώ, ενώ ήταν κάτοχος και δεκάδων ακινήτων, έχοντας εισπράξει κατά καιρούς εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από πωλήσεις. Πότε πρόλαβε και τα έφαγε όλα αυτά ένας Θεός ξέρει!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Ο Τσίπρας είναι ένας σκλάβος που παραδόθηκε στην Ε.Ε."! "Απασφάλισε" η Ιταλία...
26/11/2018 -  04:46 μ.μ.
Πριν από λίγο σε μια από τις πιο δημοφιλείς πολιτικές εκπομπές του μεγαλύτερου τηλεοπτικού σταθμού LA7, "Ο Τσίπρας είναι ένας σκλάβος που παραδόθηκε στην Ε.Ε."!
Στην Ιταλία προκαλεί οργή κι αγανάκτηση η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα προς υποστήριξη της τρόικας και του διεθνούς τοκογλυφικού χρηματηστηριακού λόμπυ.
Ο φιλόσοφος Diego Fusaro και ο κυβερνητικός βουλευτής του "Κινήματος 5 αστέρων" Manlio Di Stefano, για την ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ιταλίας από τον Έλληνα πρωθυπουργό, "απασφάλισαν"!
"Ο Τσίπρας είναι ένας σκλάβος που παραδόθηκε στην Ε.Ε." τονίζει ο Diego Fusaro, συνεχίζοντας τη χθεσινή επίθεση εναντίον του Τσίπρα: Η απάντηση Fusaro στον Τσίπρα: «Εν συντομία, ο λόγος ενός πειθήνιου σκλάβου»!
"Θαυμάζω και σέβομαι την Ελλάδα, που πρώτη δίδαξε τη Δημοκρατία... Βρέθηκα στην Ελλάδα για συμπαράσταση στο Δημοψήφισμα του Τσίπρα για τα μέτρα της Ε.Ε. και είδα τη χαρά στα πρόσωπα του λαού από τη νίκη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα... Τώρα η Ελλάδα πληρώνει το ΝΑΙ του Τσίπρα" τονίζει με πικρία ο Manlio Di Stefano.