Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Δευτερα 1 Ιουλιου 2019



«Και τώρα τραγούδα για την πουτάνα τη μάνα σου». H φράση του βασανιστή, στον δημιουργό του θρυλικού τραγουδιού «Venceremos», όταν του έκοψε με τσεκούρι και τα δέκα δάκτυλα.

«Θα νικήσουμε» τραγουδούσε ο Βίκτορ Χάρα για τα βάσανα του λαού στη Χιλή και τους αγώνες του για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. «Θα νικήσουμε» τραγουδούσε και όταν οι βασανιστές του Πινοσέτ του έσπασαν τα δάχτυλα. Λίγες μέρες αργότερα τον δολοφόνησαν με 44 σφαίρες.
Με τη μουσική του ο Βίκτορ Χάρα ενσάρκωσε τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές που συνέβαιναν στην χώρα. Έγινε παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα κατά της δικτατορίας και του ιμπεριαλισμού. Η στράτευση του με την Αριστερά και η υποστήριξη του στον σοσιαλιστή πρόεδρο της χώρας Σαλβαντόρ Αλιέντε προδιέγραψε το τέλος του.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη έξω από το Σαντιάγκο. Παιδί φτωχής οικογένειας, αναγκάστηκε από μικρός να δουλέψει στα χωράφια για να στηρίξει την οικογένειά του. Θύμα ενδοοικογενειακής βίας, βρήκε καταφύγιο στη μουσική. Ο θάνατος της μητέρας του στα 15 προκάλεσε μεγάλες αλλαγές στη ζωή του, χωρίς όμως ποτέ να εγκαταλείπει την τέχνη του. Η παρηγοριά του ήταν η κιθάρα του. Επηρεάστηκε από το παραδοσιακό τραγούδι και ενσωμάτωσε σε αυτό πολιτικά στοιχεία ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με το θέατρο.
«Δεν τραγουδώ επειδή μου αρέσει να τραγουδώ ή επειδή έχω καλή φωνή. Τραγουδώ επειδή η κιθάρα μου έχει αισθήματα και λογική…»
Ο Βίκτορ Χάρα ήταν μία από τις ηγετικές προσωπικότητες του «Nueva Cancion», του πολιτικού  μουσικού ρεύματος που περιελάμβανε τους πιο ριζοσπαστικούς Χιλιανούς μουσικούς. Οι δικτατορίες που αυξάνονταν στη Λατινική Αμερική αποτέλεσαν το κεντρικό άξονα στα τραγούδια τους. Ο τραγουδοποιός στήριξε αυτή τη μουσική μεταρρύθμιση. Ύμνησε την εργατική τάξη, μέσα από τη μουσική του ανέδειξε τις κοινωνικές αδικίες και εξέφρασε τις πολιτικές του απόψεις.
Το ρεύμα του «Nέου Xιλιανού Tραγουδιού» ήλθε στο προσκήνιο, όταν η χώρα βρέθηκε στο επίκεντρο της μεγάλης πολιτικής κρίσης την δεκαετία του ’60. Η κρίση κορυφώθηκε τα πρώτα χρόνια του ’70 με την άνοδο στην εξουσία του Σαλβαδόρ Αλιέντε και την ανατροπή του από τον στρατηγό Πινοσέτ.
Το τραγούδι του Χάρα «Venceremos» έγινε ο ύμνος του κόμματος του Αλιέντε «Λαϊκή Ενότητα» και τραγουδήθηκε από χιλιάδες αριστερούς στην χώρα. Από το 1970 που εξελέγη ο Αλιέντε, ο τραγουδιστής έγινε ένας από τους βασικούς «πολιτιστικούς πρεσβευτές» της Χιλής στο εξωτερικό, με περιοδείες στην Ευρώπη και την Λατινική Αμερική. Η μουσική του ταυτίστηκε με τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές της χώρας. Ο στρατευμένος καλλιτέχνης έγινε ο τραγουδοποιός των ημερών που θα ακολουθούσαν. «Δεν τραγουδώ επειδή μου αρέσει να τραγουδώ ή επειδή έχω καλή φωνή. Τραγουδώ επειδή η κιθάρα μου έχει αισθήματα και λογική…», είχε γράψει λίγο πριν το τέλος του.
Η σύλληψη και τα βασανιστήρια από τους πραξικοπηματίες του Πινοσέτ
Αυτές οι μέρες για τον Βίκτορ Χάρα δεν διήρκησαν πολύ. Τρία χρόνια μετά τη νίκη του Αλιέντε εκδηλώθηκε το πραξικόπημα του Πινοσέτ με τη βοήθεια της CIA, προκειμένου να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο επανεκλογής του σοσιαλιστή προέδρου. Την ημέρα της επίθεσης στο προεδρικό μέγαρο, ο Βίκτορ Χάρα βρισκόταν στο Πολυτεχνείο του Σαντιάγκο, σε μία έκθεση για τον φασισμό. Η Τζόαν Χάρα, πληροφορήθηκε μετά την επίθεση, πως ο σύζυγός της είχε συλληφθεί από τους πραξικοπηματίες. Κρατήθηκε σε μυστικές φυλακές χωρίς νερό και τροφή για πέντε ημέρες και βασανίστηκε. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο στάδιο της Χιλής, που είχε μετατραπεί σε χώρο φυλάκισης και βασανιστηρίων των πολιτικών κρατουμένων.
«Εφεραν τον Βίκτορ και τον διέταξαν να βάλει τα χέρια του στο τραπέζι. Στα χέρια του αξιωματικού εμφανίστηκε ένα τσεκούρι. Με ένα κοφτό χτύπημα έκοψε τα δάχτυλα του αριστερού χεριού και με το επόμενο χτύπημα έκοψε τα δάχτυλα του δεξιού χεριού. Ακούσαμε τα δάχτυλα να πέφτουν στο ξύλινο πάτωμα. Το σώμα του Βίκτορ σωριάστηκε με όλο του το βάρος.
6.000 κρατούμενοι ούρλιαξαν ταυτόχρονα», μαρτυρία του χιλιανού συγγραφέα Miguel Cabezas.
Έσταζε αίμα και τραγουδούσε «Venceremos»
Σύμφωνα με μαρτυρίες ο αξιωματικός τον πλησίασε, του πέταξε μια κιθάρα και του φώναξε «Τραγούδα τώρα για την πουτάνα τη μάνα σου», ενώ συνέχισε να τον χτυπά. Ο Χάρα ύψωσε τα χέρια του που έσταζαν αίμα και απάντησε με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει τραγουδώντας το «Venceremos». ‘Ολοι τον μιμήθηκαν κι αυτό έκανε τους στρατιωτικούς να αφηνιάσουν.» Στις 16 Σεπτέμβρη, μετά από βασανιστήρια, ηλεκτροπληξία και με τους καρπούς του και τα οστά των χεριών του σπασμένα, πυροβολήθηκε με 44 σφαίρες. Το σώμα του βρέθηκε πεταμένο σ’ ένα δρόμο του Σαντιάγο. Στις τσέπες του, σ’ ένα κομμάτι χαρτί, ένα μισοτελειωμένο ποίημα: «Η σιωπή και οι κραυγές θα είναι το τέλος του τραγουδιού μου…».
Η γυναίκα του αναγνώρισε το πτώμα του στις 18 Σεπτεμβρίου ανάμεσα σε εκατοντάδες σορούς. Η χήρα του, Τζόαν, πραγματοποίησε δημόσια κηδεία στην οποία έδωσαν το «παρών» περισσότεροι από 12.000 πολίτες. Το 2009 πραγματοποιήθηκε εκταφή του πτώματός του για να επιβεβαιωθεί το γεγονός ότι δέχθηκε περισσότερες από σαράντα σφαίρες. Δικαιοσύνη για το βασανισμό και τη δολοφονία του αποδόθηκε για πρώτη φορά το 2018. Oκτώ απόστρατοι καταδικάστηκαν σε 15ετή φυλάκιση και ακόμη ένας, για συγκάλυψη του φόνου, σε 5ετή φυλάκιση. Στο πλαίσιο των προσπαθειών της οικογένειας αποκαλύφθηκε και ένας απόστρατος χουντικός, κρυμμένος στη Φλόριντα των ΗΠΑ, o Πέδρο Μπαριέντος, ο οποίος εμπλέκεται στο βασανισμό και στη εκτέλεση του Χάρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ, αληθεύει ότι έρχονται οι Ub40 και ανοίγει τη συναυλία τους ο Αντώνης Ρέμος; Δεν υπάρχει πια καμιά σταθερά; Γαία πυρί μιχθήτω;
Σχολιο.- Να έρθουν λέει οι Red Hot chilli peppers και να ανοίξει ο Τερλεγκας... Θα πάω



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να έρχονται ανεξέλεγκτα άνθρωποι εδώ η στην Ιταλία το βρίσκω παράλογο ενώ το να φροντίσει η δύση να φέρει την ειρήνη στον τόπο τους είναι κάτι που επιβάλλεται! Εάν θέλει η βιομηχανία της δύσης νέο αίμα καλά θα κάνει να σκοτώσει τον Μινώταυρο και να μην ψάχνει για δούλους
Σχολιο.- κλάμα με τον Αντετοκούμπο, κλάμα με αυτή τη γυναίκα τη Γερμανιδα καπετανισα... απο αφυδάτωση θα πάω ...
Σχολιο.- λογο City Plaza ειμαι δυσπιστος με την Καρολα...
Αλλα γιατι στην Ιταλια, την Ισπανια, την Ελλαδα και οχι τη Γερμανια, την Ολλανδια το Ισραηλ;;;
Ολοι οι αριστεροι του Σορρος τι λενε για το Ισραηλ που δεν φιλοξενει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑ!!!
Ποια η θεση της Καρολας για τις τραπεζες και τους λαους του Νοτου;;; Τι μας λεει για την Παλαιστινη;;;
Ξερει για τις γερμανικες αποζημιωσεις και τα εγκληματα των Ναζι;;;
Αν σε ολα αυτα συμφωνει με τους ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΚΑΝΤΟΝΑ, ΓΟΥΟΤΕΡΣ, ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑI ME TA AΔΕΡΦΙΑ ΤΗΣ ST.PAULI!!! Aν ειναι με τον αντιφασισμο του Τσιριζα, των ΜΚΟ της AνταρCIA ευχαριστω δεν θα παρω...
Σχολιο.- CITY PLAZZA H ΦΑΣΗ... Η Γερμανίδα "ηρωική καπετάνισσα", θυγατέρα του πρώην Γερμανού αξιωματικού και σήμερα του μεγαλύτερου εμπόρου όπλων, που με τη συνεργασία και χρηματοδότηση του Σόρος ασκεί το επάγγελμα δουλέμπορου με τη μεταφορά σκλάβων, φθηνών εργατικών χεριών για τις φάμπρικες των "πολιτισμένων" δυτικών κι ένα πλοίο της ΜΚΟ της με Ολλανδική σημαία... σύμβολο της ευρωπαϊκής δεξιάς κι "αριστεράς"!
Όλος ο γερμανικός τύπος, αλλά κι ο ευρωπαϊκός -πλήρως ταυτισμένες οι εγχώριες δημοσιογραφικές τσούλες της αποικίας Ελλάδας- κάνουν σύμβολο τη δουλέμπορο!
Ένας/μία να ξεβρακώσει τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους... δεν υπάρχει;
Τελικά μόνον τα Εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα -μεταξύ αυτών το Παναφρικανικό Αντιιμπεριαλιστικό Κίνημα- αντιλαμβάνονται αυτή τη φάση του ιμπεριαλισμού;

Υ.Γ. Κι έτσι οι τραπεζίτες δίνουν τροφή σε ακροδεξιά σχήματα, που σιτίζονται στο ίδιο μαγαζί, να κάνουν "ταμείο" την αλήθεια και να διαιωνίζεται η κυριαρχία του κεφαλαίου..
Σχολιο.- Γερμανιδα (Medico κλπ) με οικονομικες διασυνδεσεις, κορη εμπορου οπλων, ολλανδικη σημαια, με μηδενικη πολιτικη δραση για αλλα θεματα π.χ. Παλαιστινη, αντικαπιταλισμος κλπ, μονο ψευτοοιΚΩΛΟγια. Για τι σου μοιαζει;;;
θα εκανε το ιδιο στη Γαζα;;;
τοτε θα ηταν τρομοκρατης οχι ηρωιδα.
τωρα θα παρει βραβειο...Γιατι δεν πηγαινε στη δημοκρατικη Γαλλια κ οχι στην κακια Ιταλια;;;
η τυπισσα ειναι το αναλογο των τυπαδων που ηγουνται της καταληψης του City Plaza
οταν θα εγκατασταθουν οι λαθρομεταναστες, οπου εγκατασταθουν, θα απομυζουν τους πορους του μερους εκεινου, χωρις να προσφερουν το παραμικρο στην κοινωνια και στην οικονομια ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



....τα πικρά δάκρυα της Καπετάνισσας ,μας έκαναν να χάσουμε την κοινή λογική και τον μπούσουλα ...
....οι ΜΚΟ διαχειρίζονται ανεξέλεγκτα το 2% του ΑΕΠ της ΕΕ....
...είναι πολλά τα λεφτά μάνα μ΄.....

Σχολιο.- Είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί η κοινή λογική, που οδηγεί σε σωστά συμπεράσματα, όταν η πληροφορία είναι λογοκριμένη και διαστρεβλωμένη.
Οι υποψιασμένοι, οι "συνωμότες", οι "αντιδραστικοί", όσοι, γενικά αρνούνται το σανό, που τους σερβίρουν, μπαίνουν στον κόπο να "το ψάχνουν". Οχι για προσωπική επιβεβαίωση, αλλά για την απόκρουση της επίθεσης, που δέχεται η λογική τους.
Ετσι, μια "πληροφορία", για την "ηρωϊκή καπετάνισσα", την Καρόλα Ράκετε, που παρά τις απαγορεύσεις, αποβίβασε, στην Λαμπεντούζα της Ιταλίας τους 53 μετανάστες, που μετέφερε με το πλοίο "Sea Watch 3" και στη συνέχεια συνελήφθη, "άγγιξε" το θυμικό μας και μας προκάλεσε μεγάλη οργή.
Αυτό το κορίτσι που ενδιαφέρθηκε, για τον συνάνθρωπο και υπηρετεί, μαχητικά, τον "εθελοντισμό" είναι κρατούμενη;; Αίσχος, είπαν οι περισσότεροι!
Τα γεγονότα:
-Το πλοίο έφερε Ολλανδική σημαία.
-Η ΜΚΟ, στην οποία ανήκει η Γερμανίδα Καρόλα είναι Γερμανική.
-"Εθελοντισμός" σημαίνει, η ηθελημένη παροχή υπηρεσιών, χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής.
-Η κυβέρνηση της Ιταλίας είχε απαγορεύσει την είσοδο του πλοίου στα χωρικά της ύδατα και επί δύο εβδομάδες, η "ηρωϊκή καπετάνισσα" περιφερόταν, στα διεθνή ύδατα, περιμένοντας την σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στο οποίο είχε προσφύγει.
Η απόφαση, τελικά, της απαγόρευσε να εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας.
Και τι έκανε;;
Φούλαρε τις μηχανές και επιτέθηκε στο πλοίο της ακτοφυλακής και στους λιμενικούς, που από θαύμα έσωσαν το πλοίο και τις ζωές τους.
Τι θα μπορούσε να κάνει;;
Κατ΄αρχήν, να μην ψάχνει, στις ακτές της Λιβύης, μετανάστες. Η Ακτοφυλακή της χώρας παίζει αυτόν τον ρόλο.
Θα μπορούσε τις δύο εβδομάδες που περιφερόταν στα διεθνή ύδατα, να είχε μεταφέρει τους μετανάστες, στην Ολλανδία, μια που το πλοίο είχε Ολλανδική σημαία.
Οσο για τον "εθελοντισμό" και την "αλληλεγγύη" αυτών των ΜΚΟ, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους.
Πρόκειται, για κοινούς μισθωτούς με μισθό, από 1500-2000 ευρώ. Τα έξοδα αυτών των ΜΚΟ, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα μητρώα τους, φτάνουν και ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο και προέρχονται από....εισφορές του κοινού, όπως ισχυρίζονται
Πρόκειται, για κοινούς δουλέμπορους, διαπλεκόμενους με μερικά πρόσωπα κυβερνήσεων, προκειμένου στο 'όνομα του "Καλού", να καταργούν σύνορα και εθνικές πολιτικές άλλων χωρών, νόμους και απαγορεύσεις,εκτός από τις χώρες των χρηματοδοτών τους.

Σχολιο.- Προσωπικά θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός ως προς την αγιοποίηση της Γερμανίδας καπετάνιου.
Προβλέπω λίαν συντόμως αποκαλύψεις που θα κάνουν πολλά σώβρακα και κυλοτάκια να πέφτουν μόνα τους.
Στο πρώτο σχόλιο μία τροχιοδεικτική βολή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμπόριο όπλων ,
Εμπόριο ανθρώπων
...μια γερμανική ΜΚΟ δρόμος ....
Εν τω μεταξύ ο μπαμπάς Ρακέτε, της αλληλέγγυας άχτιΒιστριας, είναι έμπορος όπλων.
Οικογενειακός ο ανθρωπισμός.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βοθρο-VOISE.gr
...."η μόνη διαφορά σε σχέση με τα ούγκανα της ΧΑ
είναι ότι εκείνα δεν δύναντε να κάνουν φασιστική "πλακίτσα".
Μιλούν κατευθείαν με τα μαχαίρια."
Η "πλακίτσα" της Athens Voice με αφορμή τον τραγικό θάνατο της αλλοδαπής νοσηλεύτριας δεν είναι άλλη μια χυδαία αντίδραση στο πλαίσιο των προεκλογικών πολιτικών αψιμαχιών. Είναι η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου του τέρατος, που έλεγε ο αείμνηστος Μάνος Χατζιδάκις. Του αβυσσαλέου μίσους και του μένους για τον αντίπαλο, από ανθρώπους που εξευτελίζουν κι ακυρώνουν καθημερινά τις λέξεις "ελευθερία" και "φιλότητα" που τάχα τους χαρακτηρίζουν.
Είναι απροκάλυπτη εμπάθεια, φυλετικός, κοινωνικός και πολιτικός ρατσισμός, περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής του άλλου, του εξ ορισμού αντιπάλου. Με μία μόνο λέξη: φασισμός.
Η μόνη διαφορά σε σχέση με τα ούγκανα της χρυσής αυγής είναι οτι εκείνα δεν δύνανται να κάνουν φασιστική "πλακίτσα". Μιλούν κατευθείαν με τα μαχαίρια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Γερμανή “ηρωϊδα καπετάνισσα” οδήγησε ένα πλοίο με ολλανδική σημαία, που ανήκει σε γερμανική ΜΚΟ και ήταν φορτωμένο με μετανάστες, όχι σε κάποιο ολλανδικό ή γερμανικό λιμάνι, αλλά στην Λαμπεντούζα, παρά την απαγόρευση της Ιταλίας.
Η Λαμπεντούζα είναι μια τεράστια αποθήκη ανθρώπων, το πολύ μεγαλύτερο και πολύ χειρότερο ανάλογο της "δικής μας" Μόριας.
Προηγουμένως το πλοίο είχε περάσει από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης, δηλαδή του μεγαλύτερου κέντρου δουλεμπορίου παγκόσμια και “έσωσε μετανάστες”!
Δηλαδή η “ηρωϊδα καπετάνισσα” είναι άλλη μια αισχρή δουλέμπορος.
Υ.Γ. Θα ήταν χρήσιμο να πληροφορηθούμε ποιό ήταν το αρχικό δρομολόγιο του πλοίου και πως βρέθηκε στις ακτές τις Λιβύης, εκτός αν η ιδιοκτήτρια γερμανική ΜΚΟ αρμενίζει στις θάλασσες με τα 3(!) πλοία της για φιλανθρωπικούς σκοπούς!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτός από το χυδαίο ακροδεξιό Μακελειό του Χίου, υπάρχει και το πιο σοβαρό, που λέγεται ATHENS VOICE (τρομάρα τους!!!!!)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαρουφακης
Μιλάει για τις πολιτικές δυνάμεις που κατέστρεψαν την χώρα πριν και μετά την πτώχευσή της, εξαιρώντας τον εαυτό του.
Εκτός από Νάρκισσος είναι και Ψώνιο!
ΛΕΡΑ25



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανάμεσα στους θαυμαστές της "καπετάνισσας" -με μπαμπά έμπορο όπλων- Kάρολας Ρακέτας, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΙΖΕΝΣ...
Σχολιο.- Για να αποκαταστήσουμε την κοινή λογική, θα πρέπει να πούμε ότι η Καρόλα Ρακέτε εισήλθε παράνομα μέσα στα ιταλικά χωρικά ύδατα οδηγώντας ένα σκάφος γεμάτο παράνομους μετανάστες. Δεν δίστασε μάλιστα να εμβολίσει το σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής που έσπευσε να την αναχαιτήσει.
Με τη συμπεριφορά της αυτή η Κ. Ρακέτε έκανε επιθετική εισβολή σε ξένο κράτος παραβιάζοντας κατάφωρα τα κυριαρχικά του δικαιώματα διπλά:
1. Εισβάλλοντας παράνομα στην επικράτεια του
2. Φέρνοντας με το «έτσι θέλω» μια ομάδα παράνομων μεταναστών, γεγονος το οποίο παραβιάζει και υποκαθιστά τη λειτουργία των ιταλικών αρχών.
Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι η Κ. Ρακέτε άσκησε ανοικτά δουλεμπορική δραστηριότητα.
Τέλος, με τον εμβολισμό της ιταλικής ακτοφυλακίδας έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των επιβαινόντων και των δυο σκαφών.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η Κ. Ρακέτε ορθώς συνελήφθη και παρεπέμφθη σε δίκη από τις ιταλικές αρχές. Παρόλα αυτά ομως η φιλελεύθερη «Καθημερινή» την βλέπει ως ηρωίδα που «έγινε σύμβολο αντίστασης στην Ακροδεξιά».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υπενθυμίζουμε πως όταν ο κ. Βαρουφάκης ανέλαβε υπουργός οικονομικών, (α) τάθηκε υπέρ της δημιουργικής ασάφειας, (β) ήταν οπαδός του «70% καλού μνημονίου», (γ) υπέγραψε την απόφαση του γερμανικής κατασκευής, άτυπου και παράνομου Euro Group της 20ης Φεβρουαρίου, με την οποία το ΣΥΡΙΖΑ που «θα καταργούσε τα Μνημόνια», αποδέχτηκε τα μνημόνια των προηγούμενων - διαβεβαιώνοντας τρόικες και θεσμούς ότι «οι Ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική τους δέσμευση να τηρήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως… απέχοντας από οποιαδήποτε κατάργηση μέτρων και μονομερείς αλλαγές», (δ) δεν οχύρωσε τις τράπεζες με ελέγχους κεφαλαίων, οπότε διέφυγαν 33 δις € καταθέσεις στο εξωτερικό και (ε) έδωσε τη δυνατότητα στην ΕΚΤ να τις κλείσει, παγιδεύοντας κυριολεκτικά τον Πρωθυπουργό με την πλάτη στον τοίχο.
Στη συνέχεια πάντως οι τράπεζες αφελληνίσθηκαν με απώλειες άνω των 60 δις € για τους Έλληνες φορολογούμενους - συν την ιδιωτική περιουσία που είναι υποθηκευμένη σε αυτές (άνω των 300 δις €). Πρόσφατα δε δήλωσε πως εάν δεν υπήρχε το κόμμα του θα ψήφιζε ΚΚΕ - παρά το ότι οι σχέσεις του με τον κ. Soros είναι γνωστές, αφού είναι ένας από τους πολλούς που τον εξυπηρετεί τόσο στο θέμα της μετανάστευσης, όσο και της επιβολής των πιστωτικών καρτών για τον καλύτερο έλεγχο των μαζών (δημιουργήθηκαν πάνω από 1.000.000 στην Ελλάδα, μετά το κλείσιμο των τραπεζών. Τυχαίο;). Δεν έχουμε βέβαια τίποτα εναντίον του ανθρώπου, δικαίωμα του να κάνει και να λέει ότι θέλει, αλλά είναι επίσης δικαίωμα και υποχρέωση μας να ενημερώνουμε - μη επιτρέποντας να ξεχαστούν τα γεγονότα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η καπετανισσα έχει την συμπαράσταση του προέδρου της Ζήμενς , της εταιρείας που εξαγοράζει πολιτικές και πολιτικούς εντός και εκτός γερμανικής ΕΕ.
Και βέβαια όλες τις γερμανικές φυλαδες κίτρινες ,κόκκινες ,πράσινες .

σχολιο.- Η ΑΝΑΜΈΤΡΗΣΗ ΤΗΣ CAROLA RACKETE ΜΕ ΤΟΝ MATTEO SALVINI
- "Αντιγόνη του Κίελου" την αποκαλεί το Der Spiegel,
- βαθιά ανησυχία για την τύχη της εκφράζει το οικονομικό φύλλο Handelsblatt,
- συγκλονίζει με την "βαθιά ανθρωπιά" του το τουϊτάρισμα του Joe Kaeser, πρόεδρου της… Siemens,
- επικές διαστάσεις, μιλώντας για μπρα ντε φερ με τον Σαλβίνι, δίνει η συντηρητική δεξιά Die Welt
"Δεν έχω χρόνο για τον Σαλβίνι, πρέπει να φροντίσω τους ανθρώπινους μου στο πλοίο!", φέρεται να απαντά η καπετάνισσα με την ιερή φλόγα στο μάτι, δίνοντας στο "ανθρωπιστικό" υπερθέαμα πρωτόγνωρη ένταση.
Στην Ελλάδα η χαζοχαρούμενη Αριστερά, παρακολουθεί μαγνητισμένη την μηντιακή αναπαράσταση της Αέναης Διαμάχης. Την αναμέτρηση του Καλού και του Κακού.
Ούτε στιγμή δεν πέρασε από τον εγκέφαλο τους, ότι για να θεμελιωθεί μία προπαγανδιστική εκστρατεία είναι απαραίτητος ένας γενεσιουργός Μύθος.
Ένα εύληπτο μανιχαϊστικό Σύμπαν που να χωρίζεται στο Βασίλειο του Φωτός, με καλοσύνη και αρμονία, και στο Βασίλειο του Σκότους όπου επικρατεί το Μίσος και η Ασχήμια.
Ούτε στιγμή δεν πέρασε από τον εγκέφαλο τους, ότι είναι οι ΧΡΉΣΙΜΟΙ ΗΛΊΘΙΟΙ της προπαγάνδας μιας πολιτικοοικονομικής σύγκρουσης που ξεπερνάει όχι μόνο την ηρωΐδα του θεάματος και τον "δαίμονα" Σαλβίνι, αλλά και την Ιταλία ολόκληρη.
ΣΥΓΚΡΟΎΕΤΑΙ Ο ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΌΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΌΣ με ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΌ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉΣ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑΣ, γατόνια.
ΣΥΓΚΡΟΎΟΝΤΑΙ Η ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΔΙΑΚΊΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΊΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΉΣ ΔΎΝΑΜΗΣ ΠΟΥ ΒΑΣΊΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ "ΑΝΟΙΧΤΆ ΣΎΝΟΡΑ", με ΜΟΝΤΈΛΑ ΠΙΟ ΚΛΕΙΣΤΉΣ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΎΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΊΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΊΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΉ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Ζούμε μία ενδοκαπιταλιστική διαμάχη.
Σε αυτή τη διαδικασία δεν υπάρχουν καλοί και κακοί Υπάρχουν μόνο χαμένοι και κερδισμένοι, έξυπνοι και βλάκες…
ΥΓ1 700.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν σε 24 ώρες για την υπεράσπιση της πρωταγωνίστριας, ενω εκατοντάδες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη.
ΥΓ2 Τώρα συνειδητοποιώ ότι το αφήγημα μοιάζει πολύ με έναν λαϊκό γερμανικό θρύλο, την Rote Zora. Μία νεαρή γυναίκα που βοηθούσε φτωχούς και αδύναμους

Σχολιο.- Οι άνθρωποι είναι ευσυγκίνητοι.
Τόσο που να τους σέρνουν από τη μύτη οι επαγγελματίες χειραγωγοί.
Η Καρόλα Ρακέτε, που βλέπω σήμερα να την επευφημεί το μισό fb, είναι, αλίμονο, τέτοια.
Δεν το λέω εγώ.
Το λέει, ουσιαστικά, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο οποίο η οργάνωσή της προσέφυγε σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την εντελώς ανεύθυνη δράση της.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To Iσραήλ βομβάρδισε τη Συρία: 15 νεκροί και 21 τραυματίες. Ρωσικής κατασκευής πύραυλος S200 που εκτοξεύθηκε από Συρία έπληξε το τουρκικό ψευδοκράτος στη Β Κύπρο….
1/7/2019
H συριακή αεράμυνα απέκρουσε μια ισραηλινή πυραυλική επίθεση μαχητικών αεροσκαφών κατά στρατιωτικών θέσεων σε Homs και στη περιφέρεια της Δαμασκού που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 άτομα εκ των οποίων ένα παιδί και να υπάρξουν τραυματίες μεταξύ αμάχων στον οικισμό Sahnaya στα νότια περίχωρα της Δαμασκού.Τα ισραηλινά μαχητικά επιχείρησαν από τον λιβανέζικο εναέριο αναφέρει το sana.
Eκρήξεις σημειώθηκαν στον ουρανό της Δαμασκού ενώ πολλές κατοικίες υπέστησαν υλικές ζημιές στην Sahnaya, με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να τραυματιστούν ελαφρά αναφέρει το συριακό κρατικό πρακτορείο.
20 πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα από ισραηλινά μαχητικά βομβαρδιστικά προξένησαν το θάνατο 15 ατόμων εκ των οποίων 4 πολιτών (κατ΄άλλους 6) και τον τραυματισμό άλλων 21 αναφέρει το αντιπολιτευόμενο (OSDH).
Το Sana ανέφερε πως καταρρίφθηκαν πολλοί πύραυλοι. Το Ισραήλ δεν διεκδίκησε επίσημα την επίθεση.
Oι αρχές του ψευδοκράτους στη Β Κύπρο ανέφεραν τη Δευτέρα μια έκρηξη που επήλθε τη νύχτα στις 1.00 στον Πενταδάκτυλο στα κατεχόμενα και που φαίνεται ότι οφείλεται σε πύραυλο ρωσικής κατασκευής που εκτοξεύθηκε από τη Συρία κατά τη χθεσινή αντίδραση της τελευταίας στην ισραηλινή επίθεση που δέχθηκε από μαχητικά και που εξαντλώντας το βεληνεκές του κατέληξε στα κατεχόμενα στα 10 περίπου χλμ από τη Λευκωσία. Ο ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους (RTCN),ο Kudret Ozersay ανέφερε πως η έκρηξη οφείλεται σε ρωσικό πύραυλο.
«Σύμφωνα με τις πρώτες αξιολογήσεις πρόκειται για πύραυλο ρωσικής κατασκευής που εκτοξεύθηκε από σύστημα αντιαεροπορικό κατά την αεροπορική επίθεση κατά της Συρίας χθες το βράδυ και που μην έχοντας βρει το στόχο του κατέληξε τη κο΄ρσα του στη χώρα μας», aδήλωσε σε ανακοινωθέν.Ο Kudret Ozersay ανέφερε πως οι ερευνητές ανακάλυψαν στοιχεία επιγραφές «ταυτόσημα με αυτά που βρέθηκαν από πύραυλο τύπου S-200 που έπεσε στην Τουρκία τον Ιούλη του 2018». Το S-200 είναι σύστημα ρωσικής αεράμυνας. Κάποιοι έκαναν λόγο για πύραυλο εδάφους αέρος S200 που εκτοξεύθηκε από Masyaf στη Χάμα κατά ισραηλινού μαχητικού με μάξιμουμ βεληνεκές 300 χλμ που διέτρεξε 270 χλμ και κατέληξε στα κατεχόμενα σε ορεινή δασώδη περιοχή προκαλώντας σημαντική πυρκαγιά.
Ο κ. Λοΐζου, συνταγματάρχης εν αποστρατεία  μιλώντας στο SigmaLive, έθεσε και το ζήτημα των Βρετανών στο τραπέζι, διερωτώμενος γιατί δεν ενημέρωσαν οι Βρετανοί, οι οποίοι «παρακολουθούν τα πάντα». Ο κ.Λοίζου συμπλήρωσε ότι, «είτε οι Βρετανοί γνώριζαν και δεν μιλούσαν είτε δεν έχουν την τεχνολογία που τους αποδίδουμε ότι έχουν».
Eπίσης πως ο αμερικανικός στόλος που έχει ζώσει την Α Μεσόγειο ή και τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής που έχουν κάνει αστακό τα κατεχόμενα δεν κατόρθωσαν ν΄αντιδράσουν και ν΄αναχαιτίσουν έγκαιρα στον αέρα την απειλή;;;;;;;;
Σε κάθε περίπτωση η εκδοχή ενός πυραύλου από Συρία που έσπευσαν πρώτα από όλα τα ισραηλινά μέσα να υιοθετήσουν δεν είναι παρά η φιλικότερη γι αυτούς εκδοχή.. υπάρχουν κι άλλες αναφορές που δίνουν άλλη εικόνα…….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλώσεις στο Σουδάν - Τουλάχιστον επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες
 Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019, 01:21
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 181 τραυματίστηκαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων σε όλο το Σουδάν, μετέδωσε το σουδανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SUNA, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας.
Οι κινητοποιήσεις ήταν οι πιο ογκώδεις μετά την πολύνεκρη επιδρομή μονάδων του στρατού εναντίον του καταυλισμού πολιτών που πραγματοποιούσαν για μήνες καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο υπουργείο Άμυνας, πριν από τρεις εβδομάδες, την 3η Ιουνίου. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκείνη την επιχείρηση, που είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.
Κεντρικό αίτημα των πολιτών που πήραν μέρος συνεχίζει να είναι οι στρατιωτικοί - που κατέλαβαν την εξουσία ανατρέποντας τον πρώην πρόεδρο Όμαρ Ελ Μπασίρ την 11η Απριλίου, έπειτα από πολύμηνες διαδηλώσεις εναντίον του - να την παραδώσουν σε πολιτική κυβέρνηση.
Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει εκατοντάδες διαδηλωτές που έφθασαν περίπου 700 μέτρα από το προεδρικό μέγαρο.
Τουλάχιστον 25 οχήματα των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF), στρατιωτικού σώματος της ισλαμοφασιστικης χουντας με φοβερή φήμη, έσπευσαν για να ενισχύσουν τις δυνάμεις επιβολής της τάξης. Γινεται λογος ότι οι νεκροι διαδηλωτες προερχονται από πυρα ελευθερων σκοπευτων της ισλαμοφασιστικης χουντας.
Μια επιτροπή γιατρών προσκείμενη στο κίνημα διαμαρτυρίας έκανε λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς στην Ομντουρμάν, τη δίδυμη πόλη της πρωτεύουσας Χαρτούμ, και τουλάχιστον έναν στην Ατμπάρα, καθώς και «πολλούς τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση από τις σφαίρες των παραστρατιωτικών του Στρατιωτικού Μεταβατικού Συμβουλίου».
 «Θέλουμε πολιτικό κράτος που θα εγγυάται την ελευθερία μας. Θέλουμε να τελειώνουμε με τη στρατιωτική δικτατορία», είπε μια διαδηλώτρια, η Ζεϊνάμπ, 23 ετών. «Κανείς δεν έδωσε εντολή στο στρατιωτικό συμβούλιο», είπε άλλος διαδηλωτής, που δεν έδωσε το όνομά του.
Η Ένωση Σουδανών Επαγγελματιών, οργάνωση με σημαντικό ρόλο στο κίνημα διαμαρτυρίας, χαιρέτισε μια «μαζική κινητοποίηση χωρίς προηγούμενο». Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή με δεδομένο ότι ο στρατός διέκοψε εδώ κι εβδομάδες την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, στρατηγικής σημασίας εργαλείο του κινήματος από τον Δεκέμβριο του 2018, όταν άρχισαν οι διαδηλώσεις.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργη Καραμανλη
Προσπαθησαν από το ΣΥΡΙΖΑ να αλλαξουν την ιστορια για τον πρωθυπουργο Καραμανλη που απειλησε με βετο στη Συνοδο του ΝΑΤΟ το 2008 για το Σκοπιανο.
Αυτή την εβδομαδα λογω του ότι υποστηριξε τον Κυριακο Μητσοτακη και κατηγγειλε τη Συμφωνια των Πρεσπων τον εβαλε στο στοχαστρο η εφημεριδα Documento (μετα τον Τσιπρα).
«Βαφτισαν» δικη του την προταση του Μαθιου Νιμιτς (για το ονομα Μακεδονια-Σκοπια) που ειχε ως σκοπο την επανεναρξη των διαπραγματευσεων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκ στην «Ελληνικη Λυση»
«Αφορισε» τον Βελοπουλο ο Πατριαρχης για τις «επιστολες του Χριστου»
Ο Επισκοπος Νικηφορος, επικεφαλης της μιας από τις τρεις πατριαρχικες μονες στη Θεσσλονικη τον κατηγορει «ότι επικαλειται πλαστα κειμηλια και ψευδη στοιχεια για προεκλογικη καπηλεια εις βαρος απλων ανθρωπων» και δηλωνει «ότι δεν ανηκει στο πληρωμα της Εκκλησιας».
Βολες και από τον Μητροπολιτη Νεας Ιωνιας και στενο συνεργατη του Αρχιεπισκοπου, Γαβριηλ, που κανει λογο για «πολιτικους χριστεμπορους»




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το όνομά της, Γκαϊανέ Κασαρτζιάν - Η ιστορία της νοσοκόμας που σκοτώθηκε στο Γενικό Νίκαιας
Ο Haris Movsesian αποκάλυψε την ταυτότητα και την τραγική ιστορία της νοσοκόμας που σκοτώθηκε πηδώντας από τον πρώτο όροφο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας την ώρα που γινόταν έλεγχος στο νοσοκομείο.
Γκαϊανέ Κασαρτζιάν. "Η 50χρονη γυναίκα από την Αρμενία" που φοβήθηκε τον έλεγχο και επιχείρησε να διαφύγει, πηδώντας από το παράθυρο του 1ου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, έχει όνομα. Δεν είναι αόρατη. Δεν είναι ένας αριθμός. Αντιθέτως, πίσω από την τραγική της ιστορία, ανθεί ένα τεράστιο πρόβλημα του τόπου μας.
Η Γκαϊανέ ζούσε πάνω από 25 χρόνια στην Ελλάδα και εργαζόταν ως αποκλειστική νοσοκόμα για να ζήσει. Σκόπευε σε δυο τρία χρόνια να γυρίσει στην πατρίδα της. Και συνέχιζε να εργάζεται χωρίς χαρτιά, όντας ένα ακόμη θύμα του συστήματος, της απαξίωσης και των ελλείψεων στον κλάδο της υγείας. Το περασμένο Σάββατο, φρόντιζε ασθενή σε θάλαμο της Β´ Παθολογικής, όταν επιχείρησε να διαφύγει από το προσωπικό γιατί δεν είχε τα κατάλληλα έγγραφα για την παρουσία της στο νοσοκομείο.
Πήδηξε από το παράθυρο, υπέστη πολλαπλά κατάγματα και έχασε τελικά τη ζωή της.
Ο Haris Movsesian εξήγησε περισσότερα, πράγματα που σκεφτόμασταν πως θα ίσχυαν αλλά δεν γνωρίζαμε. Λίγο μετά την αδιανόητη αστοχία της Athens Voice, και εν μέσω της κατακραυγής χρηστών των social media γύρω από το πώς αντιμετωπίστηκε από την εν λόγω εφημερίδα το θέμα, ανάρτησε την ιστορία και τα στοιχεία της γυναίκας στον προσωπικό του τοίχο στο Facebook.
Εμείς, αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο ως χρέος μας απέναντι στους ανθρώπους που θυματοποιούνται με τέτοιο τρόπο και γίνονται υποκείμενα εκμετάλλευσης.
"Έμαθα πριν από λίγο ποια είναι η Αρμένισσα «νοσοκόμα» «που πήδηξε από μπαλκόνι νοσοκομείου και βρήκε τραγικό θάνατο»
ΕΙΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ από τον χαμό της πολύ αγαπημένης μου , της συντοπίτισσας , Γκαϊανέ Κασαρτζιάν…
Η Γκαϊανε για 5 συνεχόμενα χρόνια είχε αναλάβει τη φροντίδα του, κατάκοιτου από βαρύτατο εγκεφαλικό ,πατέρα μου ο οποίος πέθανε το 2002.
Ευγενέστατη , φιλότιμη , ευχάριστη, πάντα γελαστή, αξιαγάπητη. Γίναμε εύκολα φίλοι.
«Τον αδελφό σου κι εσένα σας νοιώθω σαν αδέλφια μου» μου έλεγε σ’ένα μνημόσυνο όπου συναντηθήκαμε , πριν δυο βδομάδες.
Ταλαιπωρημένη κοπέλα. Δούλεψε σκληρά. Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με τη δύσκολη δουλειά της φροντίδας ηλικιωμένων.
Δεν κράταγε σχεδόν τίποτα για τον εαυτό της . «Για τα παιδιά και για τα εγγόνια» έλεγε … «Σε 2-3 χρόνια , θα γυρίσω , να τα χαρώ κι εγώ»…
«Το Σωματείο των νομίμων είχε αντιληφθεί χθες την παρουσία της και την είχε αναφέρει στην ασφάλεια του νοσοκομείου. Το πρωί που η γυναίκα εμφανίστηκε ξανά η ασφάλεια επιχείρησε να την συλλάβει…» Λέει η είδηση…
ΚΟΥΦΑΛΕΣ ! Τόσο πολύ …. Και η Γκαϊανέ …πρέπει να ήταν πάνω από 25 χρόνια στην Ελλάδα . Τι διάολο …τόσο δύσκολο ήταν να βγουν αυτά τα «κωλόχαρτα»;
Κρίμα. Κρίμα.
Γιατί ρε κορίτσι μου";