Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Δευτερα 15 Ιουλιου 2019



Εχασε την έδρα ο πασόκος Κουρουμπλής και την πηρε ο ακροδεξιός Παπαχριστόπουλος;
Αν κρίνω και από τη θριαμβευτική εκλογή της Κουντουρά στην Ευρωβουλή, πολύ γερό το βλέπω το ρεύμα των εθνικοφρόνων στον ΣΥΡΙΖΑ.
η κ. Χρυσοβελώνη, πρώην Υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, από τους ΑΝ.ΕΛ., πήρε 9.500 (!!!) σταυρούς στην Μαγνησία με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, όλοι μαζί οι ΑΝ.ΕΛ., είχαν πάρει 4.200 ψήφους! Η γραμμή στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, για να ξοφλήσει τα γραμμάτιά του ο Τσίπρας, απέδωσε καρπούς!!!
Σχολιο.- Ο Έλληνας ψηφοφόρος δεν κοίτα το παρελθόν του εκάστοτε υποψήφιου. Απ τη στιγμή που μπήκε στο κόμμα της αρεσκείας του ψηφοφόρου θα τον στηριξει. Το θέμα δεν είναι αυτοί. Το θεμα είναι γιατί η αριστερά δεν κερδίζει ψήφους εν καιρώ κρίσης. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να συζητάμε.
Σχολιο.- Ολοι οι πρώην αυριανιστές στον ΣΥΡΙΖΑ είναι. Ευδιάκριτη η φρασεολογία, η απέχθεια και η καταπάτηση αξιών της Αριστεράς. Και βέβαια δεν ξεχνάω ένα άρθρο του πατέρα Μπόμπολα στο ΕΘΝΟΣ το 2012-3 που έγραφε ότι κάλεσε Τσίπρα και Παπά στο σπίτι του, κάποια στιγμή άρχισε να τους μιλάει για μαρξισμό και αντιλήφθηκε ότι δεν είχαν ιδέα




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




15 ΙΟΥΛΙΟΥ 1965 - 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974
Στις 15 Ιουλίου 1965 ο βασιλιάς εξανάγκασε σε παραίτηση την εκλεγμένη μόλις πριν ενάμισι χρόνο, με το 53% των ψήφων του ελληνικού λαού, κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου.
Αιτία ήταν οι έστω και άτολμες απόπειρες της κυβέρνησης της Ένωσης Κέντρου προς την κατεύθυνση ενός περιορισμένου εκδημοκρατισμού του καθεστώτος που επέβαλαν οι νικητές του Εμφυλίου, αλλά και η άρνησή της ν' αποδεχθεί τα αμερικανονατοϊκά σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου.
Το βασιλικό πραξικόπημα, που οδήγησε σε αλλεπάλληλες προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης με αποστάτες της Ένωσης Κέντρου, ξεσήκωσε ένα γιγάντιο κίνημα λαϊκής διαμαρτυρίας, που έχει μείνει στην ιστορία ως η εξέγερση των Ιουλιανών. Ένα κίνημα που βρέθηκε αντιμέτωπο με την άγρια καταστολή, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του νεαρού αγωνιστή της Αριστεράς Σωτήρη Πέτρουλα.
Η υποχώρηση του λαϊκού κινήματος, που δεν εμπιστευθηκε την ηγεσία της ΕΔΑ και του παράνομου ΚΚΕ, επέτρεψε, δύο χρόνια αργότερα, την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967.
Έχοντας ως έναν από τους κύριους στόχους της την κατάλυση της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και την υλοποίηση των αμερικανονατοϊκών σχεδίων διχοτόμησης, η στρατιωτική Χούντα, σε συνεργασία με την προδοτική ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ Β, πραγματοποίησε στις 15 Ιουλίου 1974 πραξικόπημα για την ανατροπή του προέδρου Μακάριου, δίνοντας στην Τουρκία το πρόσχημα για την εισβολή του Αττίλα και την κατάληψη των 2/5 του νησιού.
Η 15η Ιουλίου 1965 και η 15η Ιουλίου 1974 αποτέλεσαν δυο μαύρες ημερομηνίες, ανεξίτηλα στίγματα στην ιστορία της "εθνικοφροσύνης". Εκείνης της παράταξης που συνέχισε επάξια την παράδοση της συνεργασίας με τους κατακτητές στα χρόνια της φασιστικής Κατοχής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Boρίδης τους μάρανε! Που κλαίει και παρακαλάει για μια θέση στη διεθνή των παγκόσμιων αρχιναζισταράδων
Πολύ φίλος και με τον Τσίπρα ήτανε ο Νετανιάχου. Κενροαριστερά και ακροδεξιά, κολλητοί!
Ο Τσίπρας ήταν φερέφωνο των Αμερικανών.
Ό, τι του υποδείκνυαν εκείνοι έκανε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επί τεσσεράμισι χρόνια που είσαι κυβέρνηση οι αλλοδαποί θέλουν ένα πακέτο χαρτιά και δικαιολογητικά για να πάρουν ΑΜΚΑ. Δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές για να πάρεις κανένα ψηφαλάκι απλοποιείς τη διαδικασία με μια εγκύκλιο. Με το που βγαίνει η δεξιά καταργεί την εγκύκλιο και πλέον η χορήγηση του ΑΜΚΑ γίνεται όπως την είχες εσύ όταν κυβερνούσες. Στο καπάκι αμολάς τα τρολ σου να φωνάζουν για την κακιά δεξιά που κατάργησε το ΑΜΚΑ για τους αλλοδαπούς. Αυτά γίνονται όταν έχεις ακόμα στοκαρισμένες τεράστιες ποσότητες σανού και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλεξης Τσιπρας. Θελουμε ένα κομμα μαζικο, λαικο και νεανικο. Ειμαστε πρωτη δυναμη στις λαικες γειτονιες. Οφειλουμε να φτιαξουμε μαζικες οργανωσεις και γραφεια παντου. Θελουμε ένα κομμα δημοκρατικο και συγχρονο. Με διαδικασιες αμεσης δημοκρατιας. Μεσυχνα δημοψηφισματα για τις κρισιμες αποφασεις.
Σχολιο.- Μπορείς να φτιάξεις με παλιά υλικά κάτι νέο;
Είναι σα να λέει η ΝΔ ότι θα χτυπήσει τη διαφθορά.
Τα δημοψηφίσματα να προσέξετε τακτικά και αμεσοδημοκρατικά .

σχολιο.- Καλα, θα παρει από τα 3 το μακρυτερο. Ο Τζιφρας  μαζεψε  ανεμομαζοματα, που θα σκορπισουν τωρα που καταλαβανε ότι χασανε το μπαγιοκο και το γκοβερνο. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεσε να φτιαξει κομμα και να μαζεψουν κοσμο όταν ειχαν την κυβερνηση, μια ζωη στα συνδικατα και στα πανεπιστημια πρωτα ηταν η ΠΑΣΚΕ και η ΠΑΣΠ, θα φτιαξουν τωρα και θα μαζεψουν κοσμο, τωρα, που δεν μπορουν να βαλουν κανενα στο δημοσιο. Η θα μαζεψει κοσμο το χαπακωμενο ο Τζιφρας? Εχουν τελειωσει, ας το παρουν χαμπαρι.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αγωνιστές του αντιδικρατορικού αγώνα κατά Μιχαηλίδου για «ψυχικά νοσούντες»
Την αποπομπή της νέας υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνας Μιχαηλίδου, για τις δηλώσεις της πως όσοι πήραν μέρος στην αντίσταση κατά της χούντας των συνταγματαρχών ήταν «ψυχικά νοσούντες», ζητούν δεκάδες αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα από τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Δευτέρα 15 Ιούλιος 2019 – 10.25
Σε ανοιχτή επιστολή τους, αγωνιστές και αγωνίστριες διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις της νέας υφυπουργού, και καλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Προκόπη Παυλόπουλο να πάρουν θέση, ενώ ζητούν από τον πρώτο να τη θέση εκτός κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις της σε παρουσίαση βιβλίου τον Απρίλιο του 2018, η Δ. Μιχαηλίδου είχε προχωρήσει σε ένα κρεσέντο κατά του αντιδικτατορικού αγώνα, αναφέροντας ότι η σκέψη της σχετικά με αυτόν «έχει σχέση με τη μετατροπή σε βαθιά ψυχική νόσο, η οποία πολύ φοβάμαι ότι είναι μία μετατροπή σε μια συλλογική ψυχική νόσο, διότι έχει δημιουργηθεί αυτό το συλλογικό αφήγημα μέσα από τη συλλογική μνήμη αυτής της ιστορικότητας».
Ακόμα, η νέα υφυπουργός, έβαλε τότε κατά όσων αναφέρονται στα «ιστορικά στελέχη» της Αριστεράς και τους «μεγάλους» αγώνες, λέγοντας συγκεκριμένα «Ακούω συνέχεια «ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς», «ιστορικός αγώνας» και αναρωτιέμαι για ποια ιστορία μιλάμε, ποιος έγραψε αυτή την ιστορία; Την έγραψαν αυτοί οι άνθρωποι των οποίων η απώλεια του αισθήματος Δικτατορίας είναι αντίστοιχο με μια απώλεια δικού τους ανθρώπου; Και ποιοι; Αυτοί οι οποίοι είναι οι ψυχικά νοσούντες; Και εκεί πέρα βάζω τη δική μου εμπειρία από διάφορους θείους που είχα στη Μακρόνησο και γηραιότερους φίλους των γονιών μου, οι οποίοι ποτέ δεν χρησιμοποίησαν, προφανώς για τον εαυτό τους αλλά και για κανέναν άλλον αυτή την έκφραση: «ιστορικό στέλεχος», «ιστορικός αγώνας». Οπότε η έκβαση αυτής της συλλογικής μνήμης φοβάμαι ότι φανερώνει μία συλλογική ψυχική νόσο παρά μια μεμονωμένη».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή των αγωνιστών κατά της χούντας:
Προς τους αξιότιμους κύριο Πρωθυπουργό και πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Κύριε Πρωθυπουργέ
Με όλο το σεβασμό ως προς το αξίωμα σας θα επιθυμούσαμε μια δημόσια τοποθέτησή σας για τα προσβλητικά σχόλια της υφυπουργού σας κυρίας Δόμνας Μαχαηλίδου εις βάρος των αγωνιστών/τριών της αντιδικτατορικής αντίστασης.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Οι στρατηγοί Μουστακλής Σπύρος, Δημήτριος Οπρόπουλος, Βαρδάνης Μιχάλης, Μήνης Τάσος, Πνευματικός Άγγελος, άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού, όπως οι Ρίτσος, Αναγνωστάκης, Θεοδωράκης, αγωνιστές που βασανίστηκαν άγρια από τους δήμιους της Χούντας, όπως οι Παναγούλης Αλέκος, Ρεκλείτης Χρήστος, Καλέργη Μαρία, αλλά και μερικές χιλιάδες ακόμη, ήταν «ψυχικά νοσούντες» (!) όπως απαξιωτικά τους χαρακτηρίζει η εν λόγω κυρία;
Κύριε πρωθυπουργέ,
Γνωρίζετε ότι, αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί που πάλεψαν για ιδανικά και αξίες που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας μας, δίνοντας ακόμη και το αίμα τους, δεν θα υπήρχε σήμερα η κοινοβουλευτική δημοκρατία για την οποία, παρά τις αδυναμίες της, όλοι σεμνυνόμαστε.
Επειδή αυτοί/ές οι αγωνιστές/τριες, όσοι/ες ζουν ακόμη συνεχίζουν να παλεύουν για τα ίδια ιδανικά, αποτελούν τη ζωντανή ιστορική παρακαταθήκη των αγώνων για Δημοκρατία, θα πρέπει οι νεότεροι, όπως η εν λόγω κυρία, τουλάχιστον να μην προσβάλουν εν γνώσει τους την ιστορία. Για όλους αυτούς τους λόγους περιμένουμε την απάντηση σας και σας προτείνουμε, σεβόμενος την αντιδικτατορική αντίσταση, όπως έχετε δηλώσει και στη Βουλή, να την αποπέμψετε.
Με σεβασμό στο αξίωμα σας
οι αγωνιστές/τριες
Προς τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Κύριε Πρόεδρε
Επειδή κάθε χρόνο στην επετειακή εκδήλωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, προσκαλείτε τιμητικά και τους αγωνιστές/τριες της αντιδικτατορικής αντίστασης, θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν φέτος θα καλέσετε και τους υβριστές της αντιδικτατορικήςαντίστασης, όπως την κυρία Μιχαηλίδου Δόμνα.
Με τον προσήκοντα σεβασμό
Οι αγωνιστές/τριες




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πασόκος γιαλαντζί «μαρξιστής» τού Κώλου Τσακαλωτος (53 πλατσ-πλουτσ) περιζήτητος για τήν προεδρία τής συμμορίας του ΔΝΤ...
Αϊντε βρέ μέ τό καλό καί στον αρχιαπατεώνα τόν αρχηγό σας...
Ζαίοι νά τούς χαιρόσαστε…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



που είναι οι αναρχικές πρωτοβουλίες όταν πλέον τα πανεπιστήμια της χώρας έχουν γίνει γιουσουρουμ για κάθε είδους προϊόντα-μαϊμού από παράνομους;! Αυτό σημαίνει πανεπιστήμιο άσυλο;!;! Μπλουζάκι, τσάντα και εσάρπα Αρμάνι μαϊμού από Κίνα;!;! Αυτό το άσυλο προάγει την ανταλλαγή ιδεών;! Ποιών ιδεών;! Των καπιταλιστικών;! Και σε ποια γλώσσα;! Στα σουαχίλι;!
η Θεσσαλονίκη;!;!;! Όσο για την Κρήτη, έχω ακούσει διάφορες ιστορίες για τα ΤΕΙ Ηρακλείου,; αλλά και για το Ρέθυμνο, όπου οι ντόπιοι ντεληκανηδες πουλάνε ψεύτικο τσαμπουκα στις φοιτήτριες εκτός Κρήτης, κλπ... θα σε συμβούλευα να δεις τα πράγματα όπως ακριβώς είναι τώρα, κι όχι με γνώμονα ιδεολογικές τοποθετήσεις προηγούμενων δεκαετιών
ναι, ο Γιακουμάκης θα σωζόταν, αυτονόητο. Απορώ που δεν το αντιλαμβάνεσαι αυτό. Αν δεις πως λειτουργούν τα ξένα πανεπιστήμια, θα έβλεπες ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες ανομίας του ελληνικού πανεπιστημίου και όντως αυτό διευκολύνει την ανάπτυξη ιδεών όσο και των επιστημών. Η κατάργηση του Ασύλου θα καθαρίσει τα ελληνικά πανεπιστήμια από την ανομία και θα περιορίσει την τρομοκρατία εναντίον των φοιτητών από τα άσχετα παραβατικά άτομα που κυκλοφορούν εντός του χώρου του, καταχρωμενοι την έννοια του ασύλου. Αναβάθμιση πανεπιστημίων χωρίς ασφάλεια δεν νοείται.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγριες συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομίας στο Παρίσι. Ανακοπή καρδιάς υπέστη διαδηλωτής των Gilets Jaunes. Πολλοί τραυματίες και 175 συλλήψεις.
14/7/2019
Από σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στην πλειοψηφία τους Κίτρινων Γιλέκων σημαδεύθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι επ΄αφορμή της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου. Από νωρίς ήταν τεταμένη η ατμόσφαιρα όταν ο Μακρόν κατά την προσέλευσή του αποδοκιμάστηκε και γιουχαΐστηκε από μερίδα του πλήθους. Για να εκτραχυνθεί αργότερα η κατάσταση και να υπάρξουν σοβαρές συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που τους απαγορευόταν η πρόσβαση στον κυρίως χώρο της παρέλασης.
Ένας ηλικιωμένος διαδηλωτής κατά τις συμπλοκές υπέστη ανακοπή καρδιάς και μεταφέρθηκε μεταξύ ζωής και θανάτου στο νοσοκομείο μετά από σωτήριες μαλάξεις που δέχθηκε…Υπήρξαν πολλοί τραυματίες και μια γυναίκα δέχθηκε flashball στο μάτι κοντά στα Champs-Élysées στην απαγορευμένη συγκέντρωση. Συγκρούσεις έγιναν πριν και μετά την παρέλαση. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και flashball κατά των διαδηλωτών. Οι διαδηλωτές έκαναν πρόχειρα οδοφράγματα καίγοντας κάδους απορριμάτων. Ανακοινώθηκε από τις αρχές πως πραγματοποιήθηκαν 175 συλλήψεις. Συνελήφθηκαν 3 εμβληματικές φιγούρες των Gilets Jaunes  oι Jérôme Rodrigues, Maxime Nicolle και Éric Drouet  που αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν όταν ισλαμοφασιστικες ρουκέτες έπληξαν το Χαλέπι
 Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, 02:10
Πλήγματα με ρουκέτες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον έξι άμαχους και τραυμάτισαν άλλους οκτώ στο Χαλέπι, πόλη της βόρειας Συρίας που ελέγχεται από την Συριακη Δημοκρατια του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Δύο συνοικίες του Χαλεπιού επλήγησαν κατά τη διάρκεια «τρομοκρατικής επίθεσης με ρουκέτες», σύμφωνα με το SANA, που αναφέρεται χρησιμοποιώντας τον όρο «τρομοκράτες» τόσο στους τζιχαντοφασιστες, όσο και στους ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων.
Μια ρουκέτα έπληξε κτίριο της δημοτικής αρχής της πόλης, η οποία ανακτήθηκε από την Συριακη Δημοκρατια στα τέλη του 2016, ανέφερε το πρακτορείο.
Το αλητικο Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια αναφέρθηκε επίσης στην επίθεση, διευκρινίζοντας ότι τζιχαντοφασιστες στο ανατολικό Χαλέπι στοχοθέτησαν την πόλη» χθες το πρωί.
Ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί διότι αρκετοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον αληταρα μεθυστακα Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντή αυτής της Αποικιοκρατικης ΜΚΟ που εδρευει στο Λονδινο.
Ο συριακός στρατός «ανταπέδωσε» τα πυρά «των τρομοκρατών» με «μια ομοβροντία ρουκετών», ανέφερε μέσω του ιστότοπου Telegram η Συριακή εφημερίδα Αλ Ουάταν.
Στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού είναι παρόντες τζιχαντοφασιστες της συμμοριας Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ, ο πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία), όπως και μικρότερες τζιχαντοφασιστικές ομάδες.
Η επαρχία Ιντλίμπ, που γειτονεύει με αυτή του Χαλεπιού, παραμένει πάντα εκτός του ελέγχου της Συριακης Δημοκρατιας• το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται στα χέρια της ΧΤΣ. Από τα τέλη του Απριλίου, πάνω από 590 άμαχοι έχουν σκοτωθεί εκεί σε πλήγματα της αεροπορίας της Συρίας και της Ρωσίας και άλλοι 45 από πυρά των ισλαμοφασιστών των δυτικων αποικιοκρατων και των τζιχαντοφασιστών, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Το Σάββατο τουλάχιστον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν κοντά στη Χαν Σεϊχούν, πόλη στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, κατά την ίδια αλητικη πηγή.
Η αναζωπύρωση της βίας στην περιοχή συνεχίζεται παρά τη συμφωνία που είχαν συνάψει τον Σεπτέμβριο του 2018 η Ρωσία, σύμμαχος της Συριας του Άσαντ, και η σουλτανικη ισλαμοφασιστικη Τουρκία, προστάτιδα δύναμη ορισμένων συμμοριων ισλαμοφασιστών, με την οποία ορίστηκε μια ζώνη «αποκλιμάκωσης» και αποφεύχθηκε η έναρξη επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας των δυνάμεων της Συριακης Δημοκρατιας.
Ο πόλεμος των δυτικων αποικιοκρατων στη Συρία, ο οποίος ξέσπασε το 2011, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 370.000 ανθρώπους και έχει μετατρέψει εκατομμύρια άλλους σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σουδάν: Ένας πολίτης σκοτώθηκε, άλλοι 7 τραυματίστηκαν από πυρά παραστρατιωτικών της χουντας
 Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, 01:15
Σουδανοί παραστρατιωτικοί της δικτατοριας σκότωσαν χθες Κυριακή έναν πολίτη και τραυμάτισαν άλλους επτά σε μια πόλη νοτιοανατολικά του Χαρτούμ, ανοίγοντας πυρ εναντίον κατοίκων που διαδήλωναν εναντίον τους, ανέφεραν γιατροί και αυτόπτες μάρτυρες.
Το επεισόδιο σημειώθηκε στην πόλη Σουκ, στην Πολιτεία Σέναρ (νοτιοανατολικά) στη διάρκεια διαδήλωσης κατοίκων με αίτημα να αποχωρήσουν οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) της χουντας, μια διαβόητη μονάδα παραστρατιωτικών της δικτατοριας, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτόπτες μάρτυρες.
«Κάτοικοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στα γραφεία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφαλείας για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης», είπε αυτόπτης μάρτυρας.
«Αναπτύχθηκαν μέλη των ΔΤΥ και αρχικά πυροβόλησαν στον αέρα, αλλά κατόπιν άνοιξαν πυρ εναντίον κατοίκων, σκοτώνοντας έναν άνδρα και τραυματίζοντας πολλούς άλλους ανθρώπους», πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί για λόγους ασφαλείας.
Μια επιτροπή γιατρών που πρόσκειται στη Συμμαχία για την Ελευθερία και την Αλλαγή (ΣΕΑ), αιχμή του δόρατος του κινήματος διαμαρτυρίας στο Σουδάν, επιβεβαίωσε αυτή την εκδοχή των γεγονότων.
Ο άνδρας «σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι που προήλθε από τους παραστρατιωτικούς των ΔΤΥ», κατήγγειλε η ΣΕΑ σε ανακοίνωσή της.
Άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την επιτροπή των γιατρών, που σε ανακοίνωσή της που διανεμήθηκε μέσω Facebook έκανε εξάλλου λόγο για ένα «παιδί τραυματισμένο» στο κεφάλι.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάτοικοι της Σουκ συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν μπροστά στα γραφεία της υπηρεσίας πληροφοριών εξαιτίας εφόδου των ΔΤΥ σε κέντρο νεότητας την προηγουμένη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη μνήμη των δεκάδων διαδηλωτών που έχασαν τη ζωή τους την 3η Ιουνίου στο Χαρτούμ.
«Στη διάρκεια της συγκέντρωσης αυτής, οι ΔΤΥ έκαναν έφοδο μπροστά σε κέντρο νεότητας και ξυλοκόπησαν νεαρούς που βρίσκονταν εκεί», εξήγησε αυτόπτης μάρτυρας.
Προχθές Σάββατο, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για να τιμήσουν τη μνήμη των ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν όταν διαλύθηκε ο καταυλισμός διαδηλωτών που συμμετείχαν επί εβδομάδες σε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο αρχηγείο των ένοπλων δυνάμεων στην πρωτεύουσα, αξιώνοντας να παραδοθεί η εξουσία από τους στρατηγούς σε πολίτες.
Η νέα συνάντηση που προβλεπόταν να γίνει χθες βράδυ ανάμεσα στους στρατηγούς και ηγετικά στελέχη του κινήματος διαμαρτυρίας, για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την περίοδο πολιτικής μετάβασης μετά την ανατροπή του Μπασίρ τον Απρίλιο, αναβλήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.
«Ζητήσαμε οι συνομιλίες να αναβληθούν ως την Τρίτη προκειμένου να γίνουν περαιτέρω διαβουλεύσεις», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σιντίγκ Γιούσεφ, ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος του Σουδάν, το οποίο συμμετέχει στη Συμμαχία για την Ελευθερία και την Αλλαγή.
Τουλάχιστον 136 άνθρωποι σκοτώθηκαν την 3η Ιουνίου από πυρά, σύμφωνα με μια επιτροπή γιατρών που πρόσκειται στο κίνημα διαμαρτυρίας, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για 71 νεκρούς.
Ο επικεφαλής των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης της Χουντας, ο Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, είναι ο υπαρχηγός του Χουντικου Στρατιωτικού Μεταβατικού Συμβουλίου, το οποίο κατέλαβε την εξουσία ανατρέποντας τον Όμαρ Ελ Μπασίρ την 11η Απριλίου, έπειτα από πολύμηνες λαϊκές διαδηλώσεις εναντίον του πρώην δικτατορα, ο οποίος κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή επί σχεδόν τριάντα χρόνια.
Ο στρατηγός Ντάγκλο διαψεύδει ότι οι ΔΤΥ προχώρησαν στην πολυαίμακτη διάλυση της καθιστικής διαμαρτυρίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ξεσάλωσε το Twitter για το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Βαρουφάκη στον γάλλο αστυνομικό
15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019, 11:08
Το Twitter έδειξε να αντιπαρέρχεται τα περί «ξενοφοβίας και ανεγκέφαλης καταστολής» που κατήγγειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης με αφορμή το επεισόδιο στο διεθνές αεροδρόμιο του Παρισιού, Charles de Gaulle, και  στάθηκε περισσότερο στο ισχυρό «εγώ» του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, που έκανε για μία ακόμη φορά αισθητή την παρουσία του.
Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που ο πρώην υπουργός Οικονομικών ενεπλάκη σε έναν τέτοιο άγριο καβγά, αφού το 2015 είχε πρωταγωνιστήσει σε αντίστοιχο περιστατικό, όταν από λάθος, τού ζήτησαν να περάσει από έλεγχο λίγο πριν από συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
To επεισόδιο Βαρουφάκη στο Charles de Gaulle, πάντως, αποτέλεσε και πάλι πηγή έμπνευσης για δεκάδες tweets (ακολουθεί ένα μικρό best of).
-Σε αγώνα μεταξύ Μπαρούφακη κ’ Τσακ Νόρις, θα το έπαιζα άσσο
-Είμαστε όλοι save #Βαρουφακης
-Ο Βαρουφάκης γιατί δεν ονόμασε το κόμμα του «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»
-Βαρουφακης …θα το πω,άλλη μια φορά:Μπορείτε να με θαυμάζετε,αλλά δεν μπορείτε να με αγγίζετε…
-Η Γαλλική Αστυνομία να ζητήσει πάραυτα συγγνώμη από όλους μας! (γιατί προφανώς, δεν έκανε καλά τη δουλειά της και τον αμόλησε!)
-Ο Βαρουφάκης έβαλε σε εφαρμογή το όνομα του κόμματός του. Ρεαλιστική Ανυπακοή. Α ναι, ξέχασα το πρώτο κομμάτι. Μοστράροντας Εαυτόν. Πάντα. Θα πεθάνει αλλιώς.
-Φταίει ο αστυνομικός που δεν γνώρισε αμέσως ότι πρόκειται για την μετενσάρκωση του Louis XIV #Βαρουφακης
-Βαρουφακης: «Μου άσκησε βία με τον αγκώνα του!» > #Θεοπουλα: «Η κοντή θέλει να με δηλητηριάσει!»
-Το διαβατήριο σας παρακαλώ. Είμαι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Συγνώμη, δεν ήξερα..
-Σε φαντάζομαι ρε μπαγάσα σε ουρά 200 μέτρων μπροστά από ΑΤΜ με capital controls να περιμένεις να τραβήξεις (μόνο) 60 ευρώ από τον λογαριασμό σου. Σκοτώνεις άνθρωπο μιλάμε, δεν είσαι εσύ για τέτοια!!! #αναρχικος_βιομηχανος #βαρουφακης
-Από το επεισόδιο με τον αστυνομικό επιβεβαιώνεται ότι και καλημέρα να πεις στον #Βαρουφακης , θα σε έχει ηχογραφήσει με το κινητό του. Παθολογική περίπτωση




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την αναγνώριση του Χ. Γκουαϊδό από την κυβέρνηση της ΝΔ
14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ
Με το που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, έσπευσε να δώσει διαπιστευτήρια υποταγής στις ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας τον αυτοανακηρυγμένο «μεταβατικό πρόεδρο» της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό.
Πρόκειται για μια κίνηση που δεν αποσκοπεί σε τίποτα άλλο, παρά μόνο να δείξει στους επικυρίαρχους της κατεχόμενης χώρας μας, ότι η κυβέρνηση ΝΔ θα είναι ακόμα πιο «καλό παιδί», από την απερχόμενη κυβέρνηση Σύριζα, ακόμα πιο πειθήνια, ακόμα πιο πρόθυμη και αποτελεσματική στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και στην εκτέλεση των εντολών τους. Γι’ αυτόν και για κανέναν άλλο λόγο έσπευσε η κυβέρνηση ΝΔ να αναγνωρίσει έναν αποτυχημένο επίδοξο πραξικοπηματία, ο οποίος πλέον έχει παραμείνει «στα αζήτητα» όχι μόνο των των δυτικών κυβερνήσεων που αρχικά τον υποστήριξαν, αλλά ακόμα και της ίδιας της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας!
Ταυτόχρονα, με την κίνησή της αυτή, δηλώνει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό ότι περιφρονεί βαθύτατα οτιδήποτε δημοκρατικό, όπως τη δημοκρατικά εκπεφρασμένη βούληση του λαού της Βενεζουέλας, που επέλεξε με συντριπτικά ποσοστά στις τελευταίες εκλογές την κυβέρνηση Μαδούρο και στάθηκε μαζικά στο πλευρό της κατά την πρόσφατη, υποκινούμενη από τις ΗΠΑ, απόπειρα πραξικοπήματος.
Το ΕΠΑΜ έχει από την πρώτη στιγμή δηλώσει την αλληλεγγύη του στον λαό της Βενεζουέλας, απέναντι στην ιμπεριαλιστική επίθεση που σχεδιάζεται εις βάρος του, με ανακοινώσεις στις 26 Ιανουαρίου και 1 Μαΐου.
Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την αναγνώριση του Χ. Γκουαϊδό από την κυβέρνηση της ΝΔ και καλούμε τον ελληνικό λαό να ξαναβρεί εκείνα τα αντανακλαστικά που τον έκαναν να στέκει πάντα αλληλέγγυος στους λαούς που αγωνίζονται για την εθνική τους ανεξαρτησία και την εδαφική τους ακεραιότητα. Είναι τα ίδια αντανακλαστικά που θα τον οδηγήσουν να παλέψει για την απελευθέρωση και της δικής μας πατρίδας από τα δεσμά της σύγχρονης κατοχής!
Αθήνα, 14 Ιουλίου 2019
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει κολώνες".
Κατ αρχήν τις κολώνες δεν τις αγοράζει η ΔΕΗ. αλλά η ΔΕΔΔΗΕ, θυγατρική μεν της ΔΕΗ Α.Ε., αλλά ανεξάρτητη.
Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, αν Υπουργός δυσφήμιζε στα κανάλια τη μεγαλύτερη κρατική εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, θα είχε κινηθεί εναντίον του ήδη η ανάλογη διαδικασία.. Όπως ανάλογη διαδικασία θα είχε κινηθεί κ για την κατάρρευση της χρηματιστηριακής της αξίας κ τις τεράστιες ζημιές της. Ο Σύριζα παρέλαβε τη ΔΕΗ με 91 εκατομμύρια κέρδη κ στο τέλος του 2018 είχε 542 εκατομμύρια ζημία .
Στην Ελλάδα είναι συνηθισμένη πρακτική να συκοφαντείς κ να απαξιώνεις μια δημόσια επιχείρηση πριν την πάρουν οι Γερμανοί (βλέπε Cosmote, Fraport κ.α.).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Μουσουλμάνοι στο πλευρό των Χριστιανών στην Qamishli
μετά την τρομοκρατική επίθεση από τους Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών στο ναό της Παρθένου Μαρίας
Αυτή η Χριστιανική πόλη στη βορειοανατολική Συρία είναι ακόμη κατεχόμενη από τους Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών, μαζί με Αμερικανούς, Γάλλους κι ισραηλινούς.
Ούτε γη, ούτε νερό στους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους!
Ο Αραβικός στρατός της Συρίας θα λευτερώσει και την τελευταία σπιθαμή Συριακής πατρίδας από κατοχικά στρατεύματα Νατοϊκών φονιάδων!
Οι Κούρδοι λακέδες των ιμπεριαλιστών θέλουν στην Qamishli να κατασκευάσουν ένα Συριακό Κουρδιστάν και προχωρούν σε γενοκτονία κι εθνοκάθαρση των από αιώνες Αράβων στην γη των προγόνων τους.
Μια πόλη με πλειοψηφία Χριστιανικού πληθυσμού που είναι στο στόχαστρο των πουλημένων ορδών του ypg.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διατυπώνει απορίες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος δινει τη δικη του απαντηση στις ηλιθιοτητες της νέας υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου. Σε ανάρτησή του στο Facebook (11.7.2019) σαρκάζει ότι η κ. Μιχαηλίδου «έχει πολλά να πει και για την Αριστερά στα χρόνια της δικτατορίας. “Η απώλεια συναισθήματος δικτατορίας, η οποία είναι αντίστοιχη της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου, στη συνέχεια μετατρέπεται σε βαθιά, συλλογική, ψυχική νόσο” γράφει το βιβλίο για το οποίο μιλά η υπουργός στο παρακάτω βίντεο, κάτι που τη βρίσκει σύμφωνη και την προβληματίζει. Ας μας ενημερώσει η κυρία Μιχαηλίδου πώς ονομάζεται η νόσος, ποια τα συμπτώματα και αν αντιμετωπίζεται με κάποιο ταξίδι στη Μακρόνησο, με έναν βασανισμό ή μια εικονική εκτέλεση».
«Ας μας ενημερώσει (σ.σ.: η κ. Μιχαηλίδου), μιας κι έχει προσωπική εμπειρία, ποιο στέλεχος της Αριστεράς “βιώνει την απώλεια της δικτατορίας ως απώλεια δικού του προσώπου”».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Ιταλία: Εντοπίστηκε πύραυλος σε έρευνες κατά ακροδεξιών
 Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, 19:18
Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε ένα πραγματικό οπλοστάσιο, στο οποίο περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων ένας πυραυλος αέρος-αέρος και περίπου 20 τουφέκια προηγμένης τεχνολογίας, κστά τη διάρκεια ερευνών με στόχο συμπαθούντες της ακροδεξιάς, στη βόρεια Ιταλία.
Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είχε ως στόχο Ιταλούς «εξτρεμιστικής ιδεολογίας» οι οποίοι είχαν πολεμήσει στο πλευρό του Σβόμποντα και του Δεξιου Τομεα των ναζιστικων ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονμπάς εναντιον των αντιφασιστων ανταρτων.
«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκε ένας πύραυλος αέρος-αέρος σε κατάσταση λειτουργίας, του στρατού του Κατάρ», ανέφερε η αστυνομία που έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες του οπλοστασίου.
Βρέθηκαν επίσης 20 προηγμένα όπλα, όπως αυτόματα τουφέκια «τελευταίας γενιάς», πολλά πυρομαχικά και αντικείμενα νεοναζιστικής προπαγάνδας.
Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν τρία πρόσωπα κοντά στο αεροδρόμιο του Φόρλι: τον Φάμπιο Ντελ Μπερτζόλο, 50 ετών, πρώην υποψήφιο με το νεοφασιστικό γκρουπούσκουλο Φόρτσα Νουόβα, έναν 42χρονο Ελβετό και άλλον έναν Ιταλό, ηλικίας 51 ετών. Όλοι τους κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να πουλήσουν τον πύραυλο.
«Εχουμε κάποιες ιδέες για το τι θα μπορούσαν να κάνουν με το κατασχεθέν υλικό, όμως προς το παρόν δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε υποθέσεις», είπε στους δημοσιογράφους ο αστυνομικός διευθυντής του Τορίνου, Τζουζέπε Ντε Ματέις.
«Προς το παρόν, κανένα στοιχείο δεν μας οδηγεί (στο συμπέρασμα) ότι έκαναν ανατρεπτικά σχέδια», πρόσθεσε ο Εουτζένιο Σπίνα, υψηλόβαθμο στέλεχος της αντιτρομοκρατικής.
Η αστυνομία έκανε πολλές έρευνες τις τελευταίες εβδομάδες σε ακροδεξιούς κύκλους στην περιοχή του Τορίνου. Στις 9 Ιουλίου, στην τελευταία από αυτές, συνελήφθη ο Φάμπιο Κάρλο Ντ' Αλία, με την κατηγορία της απολογίας του φασισμού και της κατοχής πολεμικών πυρομαχικών.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αντιτρομοκρατική στο Τορίνο κατάσχεσε ολόκληρο οπλοστάσιο (ως και πύραυλο) Ιταλών νεοναζί που πολέμησαν στο Donbass…..
15/7/2019
Στρατιωτικά όπλα και έναν πύραυλο κατασχέθηκαν από ακροδεξιούς μαχητές στη βόρεια Ιταλία.
Η έρευνα συντονίζεται από το γραφείο του Εισαγγελέα του Τορίνο και προέρχεται από μια επιχείρηση των Digos επί των Ιταλών μαχητών στο Donbass.
Η επιχείρηση που είναι σ΄ εξέλιξη διεξάγεται κατά εξτρεμιστικών ομάδων που πρόσκεινται στην άκρα δεξιά και γίνεται στο πλαίσιο έρευνας από τους Torino Digos. Πραγματοποιούνται έρευνες σε διάφορα μέρη της βόρειας Ιταλίας: Milano, Varese, Pavia, Novara και Forlì, συντονισμένες από την Αστυνομία Πρόληψης – UCIGOS. Εντοπίστηκε ένα οπλοστάσιο με όπλα πολέμου: όπλα αυτοάμυνας (αυτόματα τελευταίας γενιάς) και κατασχέθηκε επίσης ένας άθικτος πύραυλος αέρος-αέρος 530F που χρησιμοποιήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις του Κατάρ. Η επιχείρηση συντονίζεται από τον εισαγγελέα του Τορίνο.
Η έρευνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ξεκινά από τη δραστηριότητα ορισμένων Ιταλών μαχητών με εξτρεμιστικές ιδεολογίες που έλαβαν μέρος στην ένοπλη σύγκρουση* στην περιοχή Donbass της Α Ουκρανίας που έχει αυτονομηθεί.
Τρία άτομα συνελήφθησαν από τους Digos. Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην τελωνειακός επιθεωρητής για την καταπολέμησης απάτης, ο 50χρονος Fabio Del Bergiolo, ο οποίος το 2001 ήταν υποψήφιος για τη Γερουσία, για την Forza Nuova στο κολέγιο της Gallarate. Το 2003, σε πόστο στην Μαλπένσα, είχε πρόβλημα επειδή κατηγορήθηκε ότι χρεώνει ΦΠΑ με τιμολόγια που οι αλλοδαποί επιβάτες που επέστρεψαν στις τρίτες χώρες τους υπέβαλαν επιστροφή κατά την αναχώρηση. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι ο Alessandro Michele Aloise Monti, 42 ετών Ελβετός πολίτης και ο Fabio Amalio Bernardi, 51 ετών. Οι δύο συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την κράτηση και την εμπορία του πυραύλου Matra.
Το πυροβόλο που κατασχέθηκε, ένα γαλλικό Matra, ανενεργό αλλά οπλισμένο σύμφωνα με τους ανακριτές από ένα ειδικό χέρι, βρέθηκε σε ένα υπόστεγο του Voghera. Η αντιτρομοκρατική επικεντρώθηκε στη δραστηριότητα του πρώην τελωνειακού επιθεωρητή, παρακολουθώντας τη διαπραγμάτευση για την πώληση του πυραύλου.
« Το κατασχεμένο υλικό – εξηγεί ο αστυνομικός διευθυντής Giuseppe De Matteis – αξίζει την μέγιστη προσοχή, καθώς μιλάμε για 20 τουφέκια κι ανταλλακτικά. Σε ένα υπόστεγο, εκτός από τον πύαρυλο, βρήκαμε και άλλο πολεμικό υλικό. Η επιχείρηση γεννήθηκε πριν από ένα χρόνο, αλλά εξελίχθηκε ταχύτατα τους τελευταίους τρεις μήνες ».lastampa,la Repubblica 15/7/19
*πολέμησαν στο πλευρό του Svoboda και του Δεξιού Τομέα ……




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όχι τα σύνορα ΔΕΝ είναι μια πινεζα στον χάρτι .Είναι η ''ψυχή'' ενός λαού και μέσα σ' αυτήν η ιστορία , ο πολιτισμός , η φιλοσοφία του ζείν ενός λαού . Μέσα σ' αυτά τα σύνορα και το αίμα των προγόνων(αυτού του λαού ) , για υπάρχουν σήμερα όλα τα προαναφερθέντα κύριε Γενικέ Γραμματέα!

Προς ολοκλήρωση οδεύει η προδοσία της Κύπρου: Τα Ηνωμένα Έθνη αθωώνουν την Τουρκία

Αυτό που επιδιώκουν για δεκαετίες να επιτύχουν η Τουρκία και η Βρετανία στην Κύπρο υλοποιείται μέσω των Ηνωμένων Εθνών. Η Γραμματεία του διεθνούς Οργανισμού εφαρμόζει σταδιακά την βρετανοτουρκική πολιτική, βρίσκοντας όμως στήριξη και από ηγέτες της ελληνοκυπριακής πλευράς, σε διάφορες χρονικές περιόδους.
Οι ενέργειες που στοχεύουν στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού και η εφαρμογή των λεγόμενων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης έχουν πλέον ως βασικό στοιχείο το γεγονός ότι οι κατεχόμενες περιοχές αντιμετωπίζονται ως μια χωριστή οντότητα, κάτι που νομιμοποιεί τη διχοτόμηση.
Δηλαδή, τα μέτρα και οι συμφωνίες δεν στοχεύουν στην κατάργηση του διαχωρισμού, αλλά στην εδραίωσή του.
Μετά από 45 χρόνια τουρκικής κατοχής, η προδοσία του Κυπριακού Ελληνισμού οδεύει προς ολοκλήρωση, μιας και φαίνεται ότι όλα θα «τακτοποιηθούν» με βάση τις «πραγματικότητες του διαχωρισμού» και όχι με βάση το έγκλημα, την παρανομία και την επιτακτική ανάγκη για εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.
Η Τουρκία παραβιάζει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, πραγματοποιώντας μια νέα εισβολή στην Κύπρο, αυτή τη φορά στο θαλάσσιο χώρο της.
Κι όμως, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, στο ανεπίσημο αντίγραφο της έκθεσής του για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που δόθηκε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν κάνει καμία νύξη στην τουρκική παραβατικότητα, λες και συντελείται σε άλλο πλανήτη, όπου τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν καμία δικαιοδοσία για να ασχοληθούν.
Αντίθετα, όχι μόνο κρατάει ίσες αποστάσεις, αλλά θεωρεί συνυπεύθυνες τις δυο πλευρές, εξισώνοντας ξανά και ξανά το θύτη με το θύμα. Αφού αποφεύγει να κάνει αναφορά στις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, επισημαίνει ότι συνεχίζει να παρακολουθεί «από κοντά και με ανησυχία» τις εξελίξεις.
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι όλα τα μέρη έχουν εκφράσει τη δέσμευσή τους για τον στόχο αυτό» αναφέρει ενδεικτικά ο Αντόνιο Γκουτέρες, επαναλαμβάνει την έκκλησή του (προς όλες τις πλευρές) για σοβαρές προσπάθειες «προς αποφυγήν περαιτέρω κλιμάκωσης και για την εξουδετέρωση των εντάσεων».
Την ίδια ποντιοπιλατική στάση διατηρεί και σε άλλα ζητήματα που αφορούν προκλητικές και παράνομες ενέργειες είτε από τα τουρκικά στρατεύματα είτε από το κατοχικό καθεστώς, όπως τις κινήσεις στη νεκρή ζώνη και στην περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου.
Η Τουρκία είναι η κατοχική δύναμη, η Τουρκία παραβιάζει ανενόχλητα τους διεθνείς κανόνες, η Τουρκία προκαλεί  και εκβιάζει μέσω της στρατιωτικής ισχύος, αλλά ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ όχι μόνο την αθωώνει, αλλά βασικά θεωρεί και την ελληνοκυπριακή πλευρά συνυπεύθυνη για την ένταση και την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Πώς λοιπόν θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να καταργηθεί η τουρκική κατοχή και να λυθεί σωστά το Κυπριακό όταν ο βασικός διαμεσολαβητής για την επίτευξη λύσης αγνοεί την αλήθεια και τον Καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού που εκπροσωπεί;
Πώς μπορεί πια, 45 χρόνια μετά το διπλό έγκλημα του 1974, ο Κυπριακός λαός να εξακολουθεί να επενδύει τις ελπίδες του για λύτρωση και δικαίωση στα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία έφτασαν στο σημείο να καλύπτουν τους κατακτητές και τους κλέφτες;




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Πείτε παρακαλώ του κυρίου Παναγιώτη Σωτήρη ΛΑΕτζή, στελεχάρα του 0,28% κι απ τους πρωτεργάτες της καταπάτησης City Plaza μην χτυπιέται τόσο και δημοσίως που έχασε την κουτάλα με το μαύρο χρήμα. Μπορεί αν θέλει να μου ξαναστείλει την σύζυγό του Δέσποινα Κουτσούμπα, στελεχάρα ΑΝΤΑΡΣΥΑ του 0,41% να την κεράσω τσίπουρα και να με απειλήσει ότι αν κάνω προσωπικές μηνύσεις θα στραφεί όλη η αριστερά εναντίον μου!
Σχολιο.-  κι οπως παντα με τη φιλοξενια των μεσων Μαρινακη
Σχολιο.- ξερεις τι ειναι να χεις ολη την αριστερα (0,28 + 0,41= 0,69%) εναντιον σου ?