Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Τριτη 21 Ιανουαριου 2020



Ο Βλαντιμιρ Λενιν πέθανε σαν σήμερα 21 Ιανουαριου το 1924 στα 53 του. Η κηδεία του έγινε στις 27 Ιανουαρίου. Αν είχε ζήσει άλλα 20 χρόνια πολλά (ίσως όλα) θα ήταν αλλιώς.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας δουμε τα εργα της κυριας Σακελλαροπουλου σαν δικαστικου πριν γινει υποψηφια για ΠτΔ.
«Οι δικοι μας μισθοι και συνταξεις των δικαστικων ηταν συνταγματικοι. Οι δικοι σας είναι αντισυνταγματικοι».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εν λογω δημοσιογραφισκος Θωμας Ιακομπι κρατωντας μια φωτογραφικη μηχανη με έναν πολύ μεγαλο φακο (70-200) πηγαινε και κολλαγε ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ τον εν λογω φακο πολύ κοντα στα προσωπα των χαυγητων με αποτελεσμα να φαει «αγκωνια» στο φακο και στη συνεχεια να τραυματιστει στο προσωπο. Στη συνεχεια επεσε κατω και ενώ ολοι του ελεγαν να σηκωθει, αυτος τους ελεγε ότι θα το μετανιωσουν. Λεμε για τον εν λογω τετοιο τυπο φακου γιατι με τετοιο φακο, μπορεις να φωτογραφισεις κοντινα από μεγαλη αποσταση, αλλα ο συγκεκριμενος, ηθελε να φτιαξει κλιμα για περαιτερω σχολιασμο.
Σχολιο.- Φίλος μου, που ήταν παρών, μου είπε ότι ενώ όλοι οι δημοσιογράφοι ήταν μαζεμένοι σε ένα μέρος, αυτός έκανε αυτά που γράφονται στην φωτογραφία.
Σχολιο.- και γιατί αυτός που γράφει το σχόλιο μιλά για χαυγίτες? μόνο χαυγίτες ήταν στην εκδήλωση?
πάλι να αναστήσουν τα καθάρματα θέλουν?
Σχολιο.- Από ότι άκουσα στις ειδήσεις είχαν παλιούς λογαριασμούς και μάλλον ήταν .... γνωστοί.
Σχολιο.- κι αυτό που κάνει η Γερμανία που έχει μετατρέψει την χώρα μας σε οικονομική χωματερή και ανθρωποαποθήκη ψυχών είναι απείρως χειρότερο αλλά γι'αυτό τσιμουδιά ε?
Σχολιο.- Καλος άνθρωπος όπως και στην κατοχή οι γερμανοι δεν φόρεσαν ποτέ κουκούλες για να εκτελούν.  Ετσι και αυτός όχι με όπλο αλλά με τη κάμερα για τα αρχεία της σημερινής Γκεστάπο
λέω οτι ο ίδιος προκάλεσε το επεισόδιο
σχολιο.- Έτσι κάνουν στους σπιούνους τους βαλτούς δεν τους κερνάς ρακί ούτε καφέ.
Νομίζω και λίγες έφαγε ο ναζιστακος των ss
 Στημενο ήταν να προκαλέσει για να γίνει όλο αυτό το δημοσιογραφικό παραλήρημα.προπαγανδας απ' τα δουλικά κανάλια των κατακτητών.
Είμαστε υπό κατοχή και στην κατοχή δεν παίζουν μπιρίμπα αλλά γίνονται.
Καλά του έκαναν και έπρεπε να πέφτει πολύ ξύλο σε κάθε προβοκάτορα και προδότη ότι ιδιότητα και να έχει.
Σχολιο.- Η αλήθεια είναι ότι μια φάπα (μόνο), δεν αλλάζει τον άνθρωπο... Δέστε για παράδειγμα το χατζηδάκη... χρειάζονται πολλές και συχνά!!!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα "βάστα Σόιμπλε" και τα "Γερούν γερά" που φωνάζατε για χρόνια μας οδήγησαν στην χωρίς προηγούμενο ανυποληψία. Θα κάνετε καθόλου αυτοκριτική τώρα όλοι εσείς οι μενουμευρώπηδες? έστω τώρα, την ύστατη στιγμή...
Διασκεψη για τη Λιβυη. Αντιπροσωπος του Κογκο λεει «Είναι ενας τυπος από την Ελλαδα που με ρωταει τι παραπανω εχω εγω από αυτόν»
Σχολιο.- Για να κάνει κάποιος αυτοκριτική πρέπει να έχει συνείδηση..
Σχολιο.- κάνουν πως δεν καταλαβαινουν ..
Σχολιο.- Αυτοί που φώναζαν τα "βάστα Σόιμπλε" και "Γερούν γερά", πρέπει να 'ναι πολύ αξιολύπητα καθίκια. Μιας κι όλοι αυτοί σίγουρα έχουν και τη γερμανική / αμερικανική η εγγλέζικη υπηκοότητα, θα τους έλεγα ότι καλά θα κάνανε να ξεκουμπιστούνε από τη πολύπαθη αλλά άγια γη μας και να πάνε να βρούνε τους πάτρωνες κι επιβήτορες τους.
(Δε το χωράει το μυαλό μου ότι οι προδότες θα βγαίνανε κάποτε και εν πλήρει γνώσει του τι κάνουνε και να τσιρίζουν σα τις πουτανίτσες υπέρ των κατακτητών..)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν περάσει σχεδόν 35 χρόνια, άνοιξη του 1986 νομίζω, από τότε που στα ελληνικά πανεπιστήμια ακούστηκε για πρώτη φορά η φράση " Ντιρεκτιβα της ΕΟΚ".
Ήταν μια οδηγία που ουσιαστικά εξισωνε τα πανεπιστήμια με κολλέγια τριετούς φοίτησης. Παλιό το σχέδιο διάλυσης της μεγάλης κοινωνικής κατάκτησης που ονομάζεται " δημόσια εκπαίδευση"!
Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην υλοποίηση, και νομοθετικά, αυτής της επιδίωξης. Δεκαετίες ιδεολογικής προετοιμασίας, απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, εξαργυρώνονται στο νομοσχέδιο της Κεραμεως και, κυρίως, στην αμηχανία της κοινωνίας.
Είναι ζήτημα αν 1/10 μαθητές, στους άμεσα ενδιαφερόμενους δηλαδή, γνωρίζει καν την ύπαρξη αυτού του νομοσχεδίου και τι σημαίνει για το μέλλον του. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα...
Ας είναι αρχή αυτης της μάχης...
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕ
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια!
Όλες/οι στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τρίτη 21/1 στις 12.30 και πορεία στη Βουλή με 3ωρη στάση εργασίας  11π.μ. – 2μ.μ. από ΟΛΜΕ – ΔΟΕ.
Πανεκπαιδευτικός αγώνας διαρκείας τώρα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν (22 Απριλίου 1870 - 21 Ιανουαρίου 1924)
«Χωρίς επαναστατική θεωρία δεν υπάρχει επαναστατικό κίνημα»
Ο μεγαλύτερος επαναστάτης του 20ού αιώνα και ο σημαντικότερος συνεχιστής του θεωρητικού έργου του Μαρξ, ήταν αυτός που μας έμαθε ότι η διαδικασία της κοινωνικής απελευθέρωσης δεν είναι μια απλή υπόθεση συνθημάτων παντός τόπου και καιρού, αλλά προϋποθέτει τη βαθιά μελέτη και ανάλυση του εκάστοτε κοινωνικού σχηματισμού και της εκάστοτε ιστορικής συγκυρίας. Τη συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης.
Ο Λένιν μας δίδαξε πως η επαναστατική διαδικασία απαιτεί την ευρύτερη δυνατή συμμαχία κυριαρχούμενων και εκμεταλλευόμενων κοινωνικών δυνάμεων, υπό την ηγεμονία της εργατικής τάξης.
Μας είπε πως στην εποχή του ιμπεριαλισμού ο διεθνισμός συνίσταται και στον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, που υπονομεύει την ιμπεριαλιστική πολιτική.
Μας έμαθε πως ο αγώνας για τη δημοκρατία και τις καθημερινές διεκδικήσεις των εκμεταλλευόμενων αποτελεί αναγκαίο καθήκον των επαναστατών, για τη δημιουργία όρων που επιτρέπουν τον αγώνα για τον σοσιαλισμό.
Μας δίδαξε ότι η επαναστατική ανατροπή δεν είναι αποτέλεσμα απλής βούλησης των επαναστατών, αλλά προκύπτει εκεί και τότε που υπάρχει μια συγκυρία όξυνσης των κοινωνικών και πολιτικών αντιθέσεων, που παίρνει χαρακτηριστικά επαναστατικής κατάστασης. Τότε είναι αναγκαία η παρέμβαση του επαναστατικού υποκειμένου (του κόμματος) για τη μετατροπή αυτής της επαναστατικής κατάστασης σε επαναστατική κρίση, με το να τεθεί το ζήτημα της εξουσίας.
Ο Λένιν κρατούσε σταθερά ανοιχτό το μέτωπο τόσο κατά των ρεφορμιστικών αυταπατών όσο και κατά των αριστερίστικων και αναρχικων ονειροφαντασιώσεων. Ακριβώς γιατί ήταν επαναστάτης μαρξιστής και όχι βολεμένος μικροαστός ή επαναστάτης της φράσης. Γι’ αυτό και καθοδήγησε τη μεγαλύτερη επανάσταση της παγκόσμιας ιστορίας.
Σχολιο.- Μα αυτό το "πρέπει να ωριμάσουν οι συνθήκες" απόρροια της λενινιστικής αντίληψης είναι. Ανεξαρτήτως του πώς και με ποια σκοπιμότητα μπορεί να χρησιμοποιείται. Θα ήταν ανόητο να πιστεύει κάποιος ότι κάθε συγκυρία είναι επαναστατική και αρκεί η δική του θέληση και δράση για να μετατραπεί σε επανάσταση. Το ίδιο ισχύει ακόμη και για μια λαϊκή κινητοποίηση, όπως, π.χ., μια απεργία. Αν δεν έχει εκδηλωθεί διάθεση διεξαγωγής απεργιακού αγώνα από το μεγάλο μέρος των εργαζομένων, απεργία δεν πρόκειται να γίνει, όσο κι αν τη θέλει ένας επαναστάτης. Κατά συνέπεια, η δουλειά του είναι η συμβολή στην αλλαγή των συνθηκών, στην ωρίμανσή τους, πριν ρίξει το σύνθημα της απεργίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοίτα, ρε φίλε, τι σου είναι οι συμπτώσεις!
Πριν λίγες μέρες τα Jumbo ανακοίνωσαν ότι θα είναι ανοιχτά σε κάποιες πόλεις όλες τις Κυριακές. Η ανακοίνωση αυτή ήταν η αφορμή για επίδειξη φιλεργατισμού από την Έφη Αχτσιόγλου, που θυμήθηκε την κυριακάτικη αργία. Ξεχνώντας να πει ότι η απόφαση των Jumbo βασίζεται στο δικαίωμα που δίνει δική της ρύθμιση, ως υπουργού Εργασίας.
Και η σύμπτωση που λέγαμε;
Α, ναι! Ακριβώς πριν ένα χρόνο, τα ΜΑΤ εμπόδισαν εργαζόμενους, που διαμαρτύρονταν για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να πλησιάσουν την είσοδο των Jumbo στον Άλιμο.
Ήταν 19 Ιανουαρίου 2019, με υπουργό Εργασίας την Έφη Αχτσιόγλου και υπουργό Προστασίας του Πολίτη την Όλγα Γεροβασίλη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξοργίστηκε η Νοτοπούλου, γιατί δημοτική σύμβουλος που βγήκε με την παράταξή της προσχώρησε στη νεοδημοκρατική πλειοψηφία. Σιγά την πολιτική μετατόπιση, δηλαδή! Λες και δεν έχουν το ίδιο μνημονιακό πρόγραμμα του τσαλαπατήματος των από κάτω, των ιδιωτικοποιήσεων, του γλειψίματος των Σαββίδηδων κ.λπ. κ.λπ.
Εξοργίστηκε και καταγγέλλει τη μέχρι χθες συνεργάτιδά της, γιατί, λέει, θέλει εξουσία.
Ναι! Η Νοτοπούλου τα λέει αυτά! Αυτή που έφαγε τη θέση μιας άνεργης γυναίκας που θα μπορούσε να δουλέψει ως καθαρίστρια, πήρε η ίδια τη δουλειά για να γίνει μετακλητή, της έφτιαξε ο Τσίπρας ειδικό "πρωθυπουργικό γραφείο" στη Θεσσαλονίκη και την έκανε και υπουργό. Για να κατεξευτελίζεται καθημερινά λόγω της χοντροειδούς άγνοιάς της και συνάμα να καμαρώνει στα πλοία των φονιάδων των λαών.
Τι θράσος, ρε φίλε! Τι ξετσιπωσιά! Κι άντε μετά να μιλήσεις για πολιτική σε κάνα νέο παιδί, που κρατάει τη μύτη του από τη μπόχα ή που μαθαίνει πως... έτσι είναι η ζωή. Προστυχιά και όποιος τη βολέψει καλύτερα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς καθεστωτικούς, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ:
Πάντως, δεν γίνεται, ρε φίλε, να μιλάς για ελληνικό δίκιο στα ελληνοτουρκικά και συνάμα το Ισραήλ, που έχει κατεξευτελίσει κάθε έννοια δικαίου στην Παλαιστίνη, να το καμαρώνεις ως σύμμαχο!
Ή για δύναμη ή για δίκιο θα μιλάς. Μην τα θέλεις όλα, μονά-ζυγά, δικά σου! Σε όλα πολιτικαντισμός και γλίτσα.
Σχολιο.-  πριν κανένα μήνα δεν είχε δηλώσει ο Πρόεδρος του Λιβάνου Αούν πως ένα ελληνικό πλοίο, το οποίο λειτουργούσε εξ’ ονόματος του Ισραήλ, παραβίασε τα λιβανικά χωρικά ύδατα για περίπου επτά ώρες. Πιο δίκαιο και πράσινοι ιππόκαμποι!
Σχολιο.- Μα δεν κάνουν τίποτα στα κρυφά! Στρατιωτικά γυμνάσια με τον ισραηλινό στρατό, ισραηλινό ραντάρ στην Κρήτη κ.λπ. Επί ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, αυτά έφτασαν να αποτελούν ρουτίνα. Πάντα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιας:
Πάει η γκομενάρα και αγκαλιάζει έναν τυχαίο που της αρέσει, λέει "Λόγω ημέρας" και χαμογελούν κι οι δύο.
Πάω κι το κάνω εγώ, αυτόφωρο...
Σχολιο.- Ειδα ένα ερωτευμενο ζευγαρι να βγαινει αγκαλια από ένα σουβλατζιδικο και ζηλεψα. Ηθελα κι εγω σουβλακι….




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προς τα ντόπια ευρωκαθάρματα.Η Ελλάς δεν υφίσταται κατά την νέα Χιτλερ Μερκελ.Είναι απλά μια ευρωπαϊκή επαρχία.Και δεν αναγνωρίζεται ύπαρξη προβλημάτων μετα ξύ μιας επαρχίας και μιας "ανεξαρτητης χώρας"(Τουρκίας).Αλλά εσείς μένετε ευρώπη..ιδίως οι γκιόσες πού έπιναν ευρωσαμπάνια στο σύνταγμα...σιχάματα προδότες..του λαού..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιοι..συσκεπτοδιαλεγόμενοι..που δεν βάζουν αποκλεισμούς..θεωρούν και το ζαιομόρφωμα αριστερά; Ήρεμα ρωτάω.Και τα γκρουπούσκουλα που υποστηρίζουν isis;




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διότιι..όταν δυό φορές τον μήνα,κόβεται το νερό..απ'την ίδια βλάβηηη,ίσως στήθηκε "γραμμή κονόμας"εργολαβατζοδημοτική";;;λεεέω 'γώ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τελευταίο ζαίϊκο αυτοπροσδιοριστικό.."είμαστε(πολιτικά)πιό αριστεροί-της δεξιάς-. Κι οι νατοϊκές βάσεις νααα..κάπως δικαιωματικές μωρέεεε"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφήστε τα ένδοξα παρελθόντα, τις γενναιότητες και τις πατρίδες και ότι το αλλόφυλο και αλλόθρησκο ήταν και είναι το πρόβλημα.
Με την υπογραφή του τότε Πρωθυπουργού, Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, προς την Αρμοστεία της Σμύρνης, η τελευταία εντολή έλεγε ότι η Σμύρνη θα καταστραφεί αλλά να μην επιτραπεί σε κανέναν Έλληνα Μικρασιάτη να αναχωρήσει, ούτε καν σε όσους είχαν λεφτά και όνομα. Μιλημένα κανονισμένα με τις Δυνάμεις της Ευρώπης.
Δέχτηκε όμως, κατά τις ημέρες της Καταστροφής, να έρθουν στην Ελλάδα τα πεντακόσια ορφανά κορίτσια του Ορφανοτροφείου Σμύρνης. Από αυτά τα πεντακόσια ορφανά κορίτσια σύμφωνα με το αρχεία του υπουργείου Εξωτερικών ξέρουμε ότι ήρθαν μόνο τα εκατό. Τα υπόλοιπα "χάθηκαν στον δρόμο".
Από τα 100 ανήλικα κορίτσια της προσφυγιάς της Ελλάδας της Ιωνίας κάποια που διασώθηκαν και έφτασαν αλλόφρονα στον Πειραιά, οι προαγωγοί σε συνεργασία με κυβερνητικούς και αστυνομικούς υπαλλήλους τα έκλεισαν στα πορνεία των Βουρλών στην Δραπετσώνα.
Τα βίαζαν Ελληνάραδες, ντόπιοι, στεριανοί, "καθαροαίμοι" με την πλάτη του κράτους και δίνοντας λεφτά στους κρατικούς νταβατζήδες.
Όταν σήκωναν τα παντελόνια τους μετά τον βιασμό είτε πήγαιναν στα καφενεία μιλώντας με πάθος για "Μεγάλες Πατρίδες" και για τους σατράπηδες Τούρκους, είτε πήγαιναν στο σπίτι τους και έλεγαν στα κορίτσια τους να μην κάνουν παρέα με τις Σμυρνιές. Τις παστρικιές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το που μπλέκουν οι παραστάτες του ιμπεριαλισμού την χώρα με αποστολή Patriot στην Σαουδική Αραβία ειναι ασύληπτο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα συριζαύγουλα καταγγέλουν τον Βορίδη για τα 12000€. Για νά'ναι καλώς η καταγγελία...να καταγγείλουν και τα εκατομμύρια σε ίδρυμα Νιάρχου 150000000,Μπόμπολα άλλα τόσα,Αλαφούζο,20μύρια Μελισσανίδη,Κοντομηνά τα 90μύρια χαρισμα κλπ.Άϊντεε..λιμάρια οπορτούνια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




H κυρία Σακελλαροπούλου, το λιβάνισμα, η ουσία
20 Ιανουαρίου 2020
 Το λιβάνισμα είναι τόσο μάταιο όσο και το ανάθεμα. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό το γνωρίζει και ο κ.Μητσοτάκης. Οπωσδήποτε το γνωρίζει η κυρία Σακελλαροπούλου. Και σίγουρα το ξέρουν και τα εξ επαγγέλματος λιβανιστήρια. Αυτά που θέλουν να παριστάνουν ότι «καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή».
    Το λιβάνισμα ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης από τον πρωθυπουργό του ονόματος της νέας Προέδρου.
    Πρώτη αφορμή ότι είναι… γυναίκα. Αλλά τι άλλο μπορεί να κρύβει αυτή η σαγήνη που επιδεικτικά δηλώνουν ορισμένοι ότι τους προκάλεσε ο πρωθυπουργός εκ του γεγονότος ότι επέλεξε γυναίκα αν όχι ότι, τελικά, στο δικό τους έκπληκτο σύστημα αξιών, η γυναίκα μπορεί να μοιάζει πολύ με τον… άνθρωπο;
    Τόσο γλείφτες είναι που ούτε καν περνάει από το μυαλό τους: Αυτό το λίγωμα των επαίνων τους ότι «είναι γυναίκα» δεν συνιστά αναγνώριση. Το αντίθετο: Συνιστά μέγιστη προσβολή προς τις γυναίκες.
    Πρώτον, διότι είναι οι ίδιες οι γυναίκες που γνωρίζουν την ανισότητα που βασιλεύει γύρω τους και ότι καμία βιτρίνα εξωραϊσμού δεν αρκεί για να την κρύψει.
    Δεύτερον, γιατί αν τα δημόσια αξιώματα αντανακλούσαν στις ταξικές κοινωνίες την πραγματική ζωή, τότε οι μαύροι δεν θα δολοφονούνταν σαν τα κοτόπουλα ο ένας μετά τον άλλον από τους μπάτσους στην Αμερική του Ομπάμα και οι γυναίκες θα είχαν λύσει τα θέματα για τα οποία πανηγυρίζουν τα λιβανιστήρια από τότε που έγινε πρωθυπουργός η Θάτσερ, καγκελάριος  η Μέρκελ και Παναγία η Μητέρα του Ιησού.
    Τρίτον, διότι το θέμα δεν είναι το γυναίκα ή άνδρας. Το θέμα είναι να είσαι άξιος άνθρωπος. Ανθρωπος. Αξιος. Και ικανός. Και στην πολιτική το κύριο γύρω από το «άξιος» και «ικανός» είναι το «για ποιόν» θέτεις σε δράση την αξιοσύνη και τις ικανότητές σου.
    Ειδάλλως, αν αρκούσε το γυναίκα (ή το άνδρας), τότε η κυρία Μπακογιάννη θα έπρεπε να έχει ανακηρυχθεί άνευ αντιλόγου η σπουδαιότερη υπουργός Εξωτερικών, η κυρία Κωνσταντοπούλου η καταπληκτικότερη πρόεδρος της Βουλής και η κυρία Τασία Χριστοφιλοπούλου η σημαντικότερη πολιτικός, απλά και μόνο επειδή είναι… γυναίκες.
    Τα λιβανιστήρια το μόνο που καταφέρνουν στο όνομα της εξύμνησης του «μηνύματος που εκπέμπει η επιλογή Μητσοτάκη να επιλέξει γυναίκα» είναι να ομολογούν ότι μπροστά στην πραγματικότητα των ανισοτήτων το μόνο που έχουν να αντιτάξουν είναι το άδειο πουκάμισο των συμβολισμών.
    Δεύτερη αφορμή για το λιβάνισμα είναι η δικαστική ιδιότητα της νέας Προέδρου. Αλλά και εδώ, τα λιβανιστήρια – που είναι και λάτρεις της «διάκρισης» των εξουσιών – μπαρουφολογούν. Ασυστόλως. Εκτός αν μέσα από τις μισές… μνήμες τους ομολογούν μια ολόκληρη αλήθεια. Ότι, δηλαδή, το τι θεωρείται δίκαιο και το πώς αυτό απονέμεται, δεν είναι, τελικά, και τόσο «ανεξάρτητο» από το πλαίσιο εντός του οποίου απονέμεται.
    Με άλλα λόγια – που καμία σχέση δεν έχουν με την επαγγελματική επάρκεια και επιστημονική διαδρομή της νέας Προέδρου, αλλά με το αποτύπωμα αυτής της διαδρομής στην κοινωνία –  καλό και έντιμο είναι να μην λογοκρίνει κανείς τα γεγονότα. Και να αναφέρεται σε όλα. Οπου «όλα» σημαίνει ότι εδώ έχουμε το ίδιο προσωπο που ως δικαστής
τάχθηκε υπέρ της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αλλά και κατά της αφαίρεσης της εικόνας του Χριστού από τις αίθουσες των δικαστηρίων,
τάχτηκε υπέρ της ακύρωσης της εκτροπής του Αχελώου, αλλά και κατά των δήμων για την εγκατάσταση ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό (2012),
τάχτηκε υπέρ της διατήρησης των προσφυγικών στην Αλεξάνδρας, αλλά και υπέρ της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές ((2012, 2015),
τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου για την ιθαγένεια των παιδιών των νόμιμων μεταναστών, αλλά και υπέρ της αθώωσης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην δίκη για την Λίστα Λαγκάρντ (2015).
    Και φυσικά στο «όλα» που το λιβάνι επιδιώκει να θολώσει είναι ότι η κυρία Σακελλαροπούλου ως δικαστής έχει ψηφίσει  (Ενυπεκκ, 16/1/2020)
υπέρ των περικοπών του α’ Μνημονίου (απόφαση 668/2012 Ολομέλειας ΣτΕ),
υπέρ των περικοπών του β’ Μνημονίου και του «νόμου Βρούτση» (ως μειοψηφία στην απόφαση 2287/2015 Ολομέλειας ΣτΕ που δικαίωσε τους συνταξιούχους),
υπέρ της συνταγματικότητας του PSI («κούρεμα») που ρήμαξε τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων (απόφαση 1116/2014 Ολομέλειας ΣτΕ),
υπέρ της κατάργησης των Δώρων των δημοσίων υπαλλήλων (απόφαση 1307/2019 Ολομέλειας ΣτΕ).
    Εν ολίγοις, τα Μνημόνια που επέβαλαν και εφάρμοσαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τα οποία κόπηκαν ο 13ος και 14ος μισθός, η 13η και η 14η σύνταξη, η κυρία Σακελλαροπούλου – που τα κόμματα αυτά θα την ψηφίσουν για Πρόεδρο – τα έχει υπερψηφίσει και κρίνει σαν νόμιμα, συνταγματικά, δίκαια και αναγκαία…
    Αυτά είναι τα δεδομένα. Όπως δεδομένο είναι, επίσης, ότι, (όπως καταγράψαμε και στην Realnews https://www.real.gr/real_editors_nikos_mpogiopoulos/ ) για μια ακόμα φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου η αλλαγή στην Προεδρία της Δημοκρατίας συνοδεύτηκε από ηχηρές διακηρύξεις για την «ενότητα του έθνους», τη «νέα πορεία», τους «υψηλούς συμβολισμούς», μαζί με τις συνήθεις δηλώσεις για τον σεβασμό στον ρόλο του Προέδρου και άλλα τέτοια παρόμοια.
    Ωστόσο, όποιος στοιχειωδώς παρακολούθησε τον χειρισμό της υπόθεσης δύσκολα θα διαφωνήσει ότι και αυτή η εκλογή αποτέλεσε αντικείμενο ενός εσωτερικού πολιτικού παιχνιδιού εντυπώσεων και αντεγκλήσεων, που βασικά ικανοποιεί μια επιλογή: Την επιλογή του κ. Μητσοτάκη για περαιτέρω «πρωθυπουργοποίηση» του πολιτικού συστήματος.
    Επί της ουσίας, λοιπόν:
    Η αξία της προσωπικότητας (μεγαλύτερη ή μικρότερη, υπαρκτή ή ανύπαρκτη) είναι πάντα υποδεέστερη του προσδιορισμένου, καθορισμένου και δεδομένα αμετάβλητου πλαισίου εντός του οποίου καλείται να επιδείξει τις αρετές και τις δυνατότητές της ή να καταγράψει τις αδυναμίες της.
    Από αυτό το πολιτικό αξίωμα δεν εξαιρείται ο θεσμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Που σημαίνει ότι καμία αντιλαϊκή πολιτική δεν μεταμορφώνεται σε «φιλολαϊκή» πολιτική όσο ικανός ή λιγότερο ικανός είναι εκείνος/η που την πρωτοκολλεί.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μιας και είναι η μέρα του "τρελού Χαλκιδαιου" που δεν χωρούσε σε κανενα κοφίνι... Του Γιαννη Σκαριμπα  στο βιβλιο του «το 21 και η αληθεια»
Ένα δύσκολο, στριφνο βιβλίο που έκανε αυτο που περιέγραφε: έθεσε ερωτήματα! Οι απαντήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις αστήρικτες, μάλλον όπως θα ήθελε να είναι ( φαινόμενο συνηθισμένο και στον Κορδάτο, στον Φωτιάδη κλπ). Σίγουρα όμως γροθιά στο ατελείωτο ψέμα της επίσημης ιστορίας...
"... Το είπα και το ξαναλέω: Το 21 δεν ήταν όμοιο με καμία επανάσταση του κόσμου. Το ότι, παρά τον Μέττερνιχ και το Συνέδριο της Βιέννης, παρά τον Ιμπραήμ και τον Ιγνάτιο, παρά τον Κοραή και το Βρυώνη, παρά την αντίδραση του Ιερατείου και των Προκρίτων, μπόρεσε και να εκραγεί και να σταθεί, αυτό δεν ήταν θαύμα – γιατί το θαύμα είναι μια παραβίαση της φυσικής διαδικασίας της ύλης (πράγματα της δικαιοδοσίας των Αγίων μας). Το 21, ήταν μια Εθνικο-Κοινωνική επανάσταση, η πρώτη και η τελευταία της Ιστορίας. Χτύπησε τον Κιουταχή και τον Δράμαλη, όσο και το ντόπιο τσορμπατζή και το δυνάστη. Αποθέωσε τον Κανάρη, ενώ κατέλαβε την Καγκελαρία της Ύδρας εξ εφόδου. Κήδεψε το Μάρκο Μπότσαρη και τον Μπάυρον, ενώ στα Βέρβαινα θα ’σφαζε τον Παλαιών Πατρών και τους Προκρίτους. Είναι Μεγάλο, όχι για τις απαντήσεις (που δε δόθηκαν), αλλά για τίς που έθεσε ερωτήσεις: Μπορεί να, ένας λαός νοείται λεύτερος, με μόνο την Εθνική ανεξαρτησία του; Η άλωση της Βαστίλλης, λέει ό χ ι.
Αλλά του 21 οι ερωτήσεις είναι δύο: χωρίς την Εθνική ανεξαρτησία τους οι λαοί, μπορούν, να αλώνουν τις Βαστίλλες τους; Την ερώτηση αυτή, πρώτο την έθεσε, μπρος στους Ιστορικούς του κόσμου, το 21. Κι αυτοί, έμειναν κόκκαλο – δεν ήξεραν τι ν’ απαντήσουν… στο τσαρούχι!... Η ερώτηση τούς ήρθε σαν κεντιά βούκεντρου ζευγολάτη στα οπίσθια. Ήσαν ο όνος ο αρνούμενος να διασκελίσει το αυλάκι. Βάλθηκαν να ψάχνουν λοιπόν την Ιστορία… Πουθενά, πουθενά – καμιά τέτοια… άλλου είδους ταραχή, κανένα τέτοιο στραβομουτσούνιασμα… του «ωραίου»! Τι λοιπόν; Τα Δερβενάκια και το Ζάλογγο, το Μεσολόγγι και το Βαλτέτσι, το Ναυαρίνο και το Πρωτόκολλο (για την ανεξαρτησία) του Λονδίνου, όλ’ αυτά θα μνέσκαν μάταια, χωρίς το σφάξιμο των Προκρίτων;"
Υ.γ. όχι, δεν θα είναι στα υλικά της " επιτροπής" της κ. Γιάννας...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κι όμως, Τουρκία και ναζιστική Γερμανία έχουν κοινό παρονομαστή
19 Ιανουαρίου 2020
Το επίμαχο ζήτημα είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας. Όσο κι αν φαντάζει υπερβολή, η συμπεριφορά της έχει δανειστεί στοιχεία από τη ναζιστική Γερμανία. Αυτή την πραγματικότητα αρνούνται να αναγνωρίσουν οι μεγάλες δυνάμεις που εμπλέκονται στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, με αποτέλεσμα να φέρνουν πιο κοντά μια μεγάλη σύγκρουση στην περιοχή.
Μόλις εδραιώθηκε ο Χίτλερ στην εξουσία, αφού πρώτα πέρασε ένα διάστημα που του κανανε πλατες οι Μεγαλες Δυναμεις και το γερμανικο κεφαλαιο που τον χρηματοδοτουσε, ένα διαστημα στο οποίο κατόρθωσε να αντιμετωπίσει κάθε αντίπαλο και να συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες στα χέρια του, ξεκίνησε την εφαρμογή του επεκτατικού τους σχεδίου. Παρομοίως, ο Ερντογάν, αφού εδραιώθηκε στην εξουσία με την βοηθεια των ΗΠΑ παριστάνοντας τον μετριοπαθή ισλαμιστή, μοντέλο για τις χώρες της Μέσης Ανατολής, και αφού αντιμετώπισε τους αντιπάλους του, συγκέντρωσε όλες τις εξουσίες στα χέρια του, και επεβαλε Σουλτανικη Ισλαμοφασιστικη Δικτατορια. Ελέγχοντας αποτελεσματικά πλέον το κράτος ξεκίνησε την εφαρμογή του δικού του επεκτατικού του σχεδίου, για επανιδρυση της Οθωμανικης αυτοκρατοριας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ναζιστική Γερμανία καθοδηγούνταν από την πεποίθηση ότι ασφυκτιούσε στα τότε σύνορά της και όφειλε να αναζητήσει "ζωτικό χώρο" (Lebensraum) για να αναδείξει τον δυναμισμό της. Με τον τρόπο αυτό θα αποκτούσε τον ρόλο που της άρμοζε στον κόσμο. Σήμερα, η Τουρκία δεν κρύβει ότι ασφυκτιά στα τωρινά σύνορά της και ευθέως φλερτάρει, όπως προκύπτει από τη ρητορική ηγετικών στελεχών της, με την έννοια του "ζωτικού χώρου".
Με τον τρόπο αυτό επιδιώκει να αναγνωριστεί στον ρόλο που θεωρεί ότι πρέπει να έχει στην ευρύτερη περιοχή ως μια παγκόσμια, αν και μεσαιομεγάλου μεγέθους, δύναμη. Από τη ρητορική του Ερντογάν δεν λείπουν ούτε τα ρατσιστικά στοιχεία. Άλλοτε με τη μορφή της επίδειξης ασέβειας απέναντι στους υπόλοιπους, με ιδιαίτερη έμφαση στον Ελληνισμό και άλλοτε με έμμεσες αναφορές στην υπεροχή της "τουρκικής φυλής".
Όπως και η ναζιστική Γερμανία
Ο Χίτλερ αρχικά κατόρθωσε να ενσωματώσει αναίμακτα την Αυστρία και ακολούθησε η Σουδητία. Βρετανία και Γαλλία, ιδίως η πρώτη διά του πρωθυπουργού Τσάμπερλεν, θεώρησαν ότι δια του κατευνασμού μπορούν να διαχειριστούν τη γερμανική φιλοδοξία. Είχαν πιστέψει ότι εάν συμφωνούσαν η Γερμανία να ενσωματώσει τη Σουδητία, εκεί θα σταματούσαν όλα και μια νέα "τάξη" θα αναδυόταν στη Γηραιά Ήπειρο.
Ακολούθησε, όμως, η "πρόσκληση" από τη Σλοβακία, που οδήγησε στην καταληψη και της Τσεχίας. Ειχε προηγηθει η καταληψη της Αυστριας. Ο Τσάμπερλεν είχε γυρίσει, μετά τη Συμφωνία του Μονάχου (1938) που αφορούσε τη Σουδητία, "θριαμβευτής" στο Λονδίνο. Ανέμιζε τη συμφωνία που έφερε την υπογραφή του Χίτλερ, κομπάζοντας ότι διέσωσε την ειρήνη στην Ευρώπη.
Η εξέλιξη δεν ήταν αυτό που οραματιζόταν. Όσοι πίστεψαν στον κατευνασμό ενός αντιπάλου με φιλοδοξίες χωρίς όριο έφεραν πιο κοντά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις τρομακτικές καταστροφές που επέφερε. Η πολιτική κατευνασμού σημάδεψε ανεξίτηλα την οπτική των Αγγλοσαξόνων και καθ' όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Στον αντίποδα η Τουρκία έχει προχωρήσει στην κατοχή εδαφών της Συρίας και τώρα επιχειρεί να επεκταθεί στη Λιβύη. Ταυτόχρονα, έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλήσεων απέναντι σε Κύπρο και Ελλάδα. Η αμφισβήτηση του δικαιώματος των νήσων να έχουν θαλάσσιες ζώνες δημιουργεί διεθνώς ένα επικίνδυνο προηγούμενο.
Η Τουρκία επιχειρεί να επιβάλει τις προδήλως παράνομες αξιώσεις της, όπου πιστεύει ότι την παίρνει, χρησιμοποιώντας την απειλή χρήσης στρατιωτικής βίας, ή και χρήση στρατιωτικής βίας. Η ακρότητα της συμπεριφοράς που επιδεικνύει τορπιλίζει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης για την εξεύρεση μίας λύσης με διπλωματικά μέσα. Όπως η ναζιστική Γερμανία με τις χωρίς όριο επεκτατικές επιδιώξεις, έτσι και η σημερινή Τουρκία δείχνει να μην ικανοποιείται με τίποτε άλλο πέραν από την επιβολή των θέσεών της.
Ο ρόλος των ΕΣΣΔ τοτε και Ρωσίας σημερα
Εξαιρετικής σημασίας είναι και ο ρόλος των ΕΣΣΔ τοτε και Ρωσίας σημερα και στις δυο υπό εξέταση περιόδους. Μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης της Τσεχοσλοβακίας στο Γ’ Ράιχ και ενώ θα εξαπολυόταν η γερμανική επίθεση στην Πολωνία, οι Σοβιετικοί ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με Αγγλία και Γαλλία με αντικείμενο την αναχαίτιση της ναζιστικής απειλής. Όταν, όμως, οι συζητήσεις αυτές κατέρρευσαν, ο Στάλιν προχώρησε σε συμφωνία με τον Χίτλερ, το περίφημο "Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ".
Η συμφωνία εκείνη δεν είχε καλύτερη τύχη από τη "Συμφωνία του Μονάχου", καθώς για μια ακόμη φορά οι δεσμεύσεις του Χίτλερ αποδείχθηκαν εφήμερες. Οι Ναζί εισέβαλαν στη Σοβιετική Ένωση και ασχέτως με την τελική έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι σοβιετικοί λαοί κλήθηκαν να πληρώσουν βαρύτατο τίμημα αίματος. Αυτή η θυσία της Σοβιετικης Ενωσης συνέβαλλε ασφαλώς τα μέγιστα στο να γλιτώσει η Γηραιά Ήπειρος και ο κόσμος ολόκληρος από τη ναζιστική λαίλαπα εστω και με ποταμους αιματος.
Το μέγα λάθος της Δύσης στον Μεσοπόλεμο σε σχέση με την ναζιστική Γερμανία, ήταν πως ήλπιζε ότι θα έσπρωχνε τη χώρα αυτή σε πόλεμο με τη Σοβιετική Ένωση. Θεωρούσε πως έτσι θα αποδυνάμωνε τον πρώτο αντίπαλο, που ήταν ο κομμουνισμός, αλλά και τη Γερμανία που θα αναλωνόταν σε μια πολεμική περιπέτεια με ανυπολόγιστες απώλειες. Οι προσδοκίες αυτές, όμως, αποδείχθηκαν μάταιες. Φοβούμενος ακριβώς αυτό, ο Στάλιν έσπευσε να συμφωνήσει με τον Χίτλερ, με αποτέλεσμα η γερμανική πολεμική μηχανή να στραφεί πρώτα εναντίον της Γαλλίας και της Βρετανίας.
Σήμερα, η Τουρκία, τηρουμένων ασφαλώς των ιδιων αναλογιών και των μεγεθών που εχει με την ναζιστικη Γερμανια, κερδίζει ταυτοχρόνως από τους δύο παγκόσμιους ανταγωνιστές, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Και οι δύο ελπίζουν ο ένας να την χρησιμοποιήσει εναντίον του άλλου. Όσο αυτό συμβαίνει, τόσο η Άγκυρα θα κινείται ανεξέλεγκτα, ακολουθώντας μια αναθεωρητική πολιτική, που ισοπεδώνει το μεταπολεμικό δικαιικό σύστημα των διεθνών σχέσεων και που ουσιαστικά ανοίγει το κουτί της Πανδώρας.
Χαρακτηριστική αδυναμία Δύσης
Η επέλαση της Τουρκίας στο μέτωπο της Συρίας, που έθετε σε κίνδυνο τα ρωσικά συμφέροντα, αναστράφηκε με την αξιοποίηση από τη ρωσική διπλωματία του τρόμου που προκάλεσαν στην Τουρκία οι δυνητικές συνέπειες της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού Su-24. Η Μόσχα προσεταιρίστηκε την Άγκυρα και μέσω της σχέσης που καλλιεργήθηκε, η Ρωσία μπορεί να ελέγχει τα περιθώρια κινήσεων της Τουρκίας.
Η Λιβύη είναι ένα νέο μέτωπο που βρίσκει Ρωσία και Τουρκία σε αντίπαλα στρατόπεδα, αλλά και εκεί γίνεται προσπάθεια οι δυο τους να μην πάνε σε ρήξη. Οι Ρώσοι "αγοράζουν" χρόνο, γνωρίζοντας ότι μακροπρόθεσμα τα συμφέροντά τους είναι ανταγωνιστικά με τα τουρκικά συμφέροντα σε πολλά μέτωπα. Στο πλαίσιο αυτό διαχειρίζονται και την εμφανή πλέον επιθυμία των Τούρκων να αποκτήσουν πυρηνικό οπλοστάσιο.
Οι Ρώσοι έχουν ήδη πλασαριστεί στον πυρηνικό τομέα της Τουρκίας μέσω συμβολαίου κατασκευής πυρηνικής εγκατάστασης. Βασικός στόχος τους είναι η εθνική ασφάλεια κι όχι μόνο το οικονομικό όφελος. Θεωρούν έτσι πως θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την προσπάθεια της Τουρκίας να καταστεί πυρηνική δύναμη.
Σήμερα, η Δύση δείχνει ξανά χαρακτηριστική αδυναμία συνειδητοποίησης των πραγματικών διαστάσεων της απειλής που συνιστά η ανεξέλεγκτη συμπεριφορά της Τουρκίας. Μόνο το τελευταίο διάστημα υπάρχουν ενδείξεις δημιουργίας αντισυσπειρώσεων με αμυντικά χαρακτηριστικά, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο. Όλα δείχνουν όμως ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ονδούρα χαρακτηρίζει επίσημα τη Χεζμπολάχ ως τρομοκρατική οντότητα
 20 Ιανουαρίου 2020
Η κίνηση του καθεστώτος της Ονδούρας έρχεται μόλις λίγες μέρες αφού το Ηνωμένο Βασίλειο κήρυξε ως τρομοκρατική οντότητα την πολιτική πτέρυγα της Χεζμπολά.
Η κυβέρνηση της Ονδούρας έχει δηλώσει επισήμως τη οργάνωση της Χεζμπολά του Λιβάνου ως «τρομοκρατική οργάνωση», καθώς επιχειρούν να αντικατοπτρίζουν την εξωτερική πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης.
"Δηλώνουμε τη Χεζμπολάχ ως τρομοκρατική οργάνωση και θα την συμπεριλάβουμε στο μητρώο προσώπων και θεσμών που συνδέονται με πράξεις τρομοκρατίας και τη χρηματοδότησή τους", δήλωσε ο υφυπουργός ασφαλείας της χώρας, Λουίς Σουάζο, Ονδούρα.
Η Χεζμπολάχ, η οποία διαθέτει πολιτική και στρατιωτική πτέρυγα, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κυβέρνηση του Λιβάνου, καθώς έχουν πολλούς υπουργούς στη κυβερνηση και πολλους βουλευτες στο κοινοβουλιο.
Η οργάνωση του Λιβάνου ευθυγραμμίζεται στενά με την ιρανική κυβέρνηση και το ισλαμικό σώμα φρουρων της επαναστασης (IRGC), τα οποία κυρώνονται από την αμερικανική κυβέρνηση, με το τελευταίο να ονομάζεται τρομοκρατική ομάδα από το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών.
Η απόφαση της Ονδούρας να ορίσει τη Χεζμπολάχ ως τρομοκρατική οργάνωση έρχεται μια εβδομάδα μετά που ο νέος πρόεδρος της Γουατεμάλας, Αλεχάντρ Γιάματτεϊ, δήλωσε ότι θα χαρακτηρίσει την ομάδα του Λιβάνου τρομοκρατική οντότητα και θα μεταφέρει την πρεσβεία της χώρας στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.
Με την αναγνώριση της Χεζμπολάχ ως τρομοκρατικής οργάνωσης, τα δύο έθνη της Κεντρικής Αμερικής προσκυνούν στις ΗΠΑ ότι ευθυγραμμίζονται με την εξωτερική πολιτική της Ουάσινγκτον.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έρευνα: Σχεδόν 90 στους 100 νέους της Κίνας ταυτίζονται με τον μαρξισμό
Έρευνα που διεξήχθη από την China Youth Daily βρήκε ότι το 87,6% των νέων Κινέζων ταυτίζονται με τον μαρξισμό.
Συνολικά 10.393 νέοι Κινέζοι από 31 επαρχιακές περιοχές στην Κίνα συμμετείχαν στην έρευνα που διεξήχθη από τις 19 μέχρι τις 29 Απριλίου 2019, μεταξύ των οποίων το 67,4 τοις εκατό είναι γεννημένοι από το 1990 και μετά.
Από όλους τους ερωτηθέντες, το 89,3% όσων γεννήθηκαν από το 2000 και μετά ταυτίζονται με τον Μαρξισμό, το υψηλότερο ποσοστό όλων των ηλικιακών ομάδων, ανέφερε η εφημερίδα την Παρασκευή.
Ακολουθούν αυτοί που γεννήθηκαν μεταξύ 1980 και 1990 και αυτοί που γεννήθηκαν μεταξύ 1990 και 2000, στους οποίους το 88% και το 87,8% ταυτίζεται με τον μαρξισμό αντίστοιχα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι ο Αιγύπτιος που παρενόχλησε την 12χρονη κοπέλα στο Πέραμα
 Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 14:59
Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του Αιγύπτιου που είχε παρενοχλήσει 12χρονη μαθήτρια στο Πέραμα.
Πρόκειται για τον IBRAHIM YOUSSEF του RIAD που γεννήθηκε στην Αίγυπτο, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 4 Ιανουαρίου στο Πέραμα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Με Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του, σε μια προσπάθεια να διερευνηθούν και άλλες πράξεις στις οποίες έχει προχωρήσει.
Δείτε φωτογραφίες του κατηγορούμενου Αιγύπτιου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



....η "πάμπλουτη" και "ασφαλής" Ελλάδα δίνει στην Σαουδική Αραβία τους Πάτριοτ...
...να θυμόμαστε ότι στην επιστράτευση το 1974 στον Έβρο ,
όταν ανοίξανε τα κιβώτια με τα όπλα βρήκαν μέσα μόνο πέτρες !!
Ναι οι καραβανάδες εθνοσωτήρες
και τότε τα είχαν πουλήσει ,νομίζω στους Άραβες...

Συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου «Πάτριοτ» της Πολεμικής Αεροπορίας θα αναπτυχθεί στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας. Αναμένεται η διευθέτηση τεχνικών λεπτομερειων



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάντησαν τις πόλεις μας, χωριά.
Αδειάζουν κ ξεκληρίζουν τον τόπο.
Ευρώ, Ευρώπη, σύμμαχοι...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρέπει η Ελλάδα να βάλει βέτο στην E.E η να Φύγει από την ΕΕ Αυτο είναι Προδοσία και απαράδεκτο πρέπει η κυβέρνηση να πράξει τώρα
Η Τουρκια μια χωρα εκτος ΕΕ, βαζει βετο στην ΕΕ, για την Ελλαδα μελος της ΕΕ…. Ντροπη!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το αμερικανικό fund CVC Papital Partners απέκτησε από την τουρκική Dogus,
τις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Γουβιών στην Κέρκυρα και Λευκάδας,
Στον τομέα υγείας, η CVC απέκτησε συμμετοχή στα νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan, Ιασώ General, Μητέρα και Λητώ.
Το ότι λακίζει ο τουρκικός όμιλος από την Ελλάδα, να υποθέσουμε ότι είναι ανεξάρτητο από τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, ε ?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H "Ευρώπη" δήθεν κόβει το χρήμα από τους Τούρκους. Δηλαδή:
Θα δώσουν "μόνον" €168 εκατομμύρια ευρώ ($186 εκατομμύρια), τα οποία θα διαθέσει για την ενδυνάμωση της δημοκρατίας και του δικαίου...
Που σημαίνει :
5000 μισθοφόροι στην Λιβύη, με μισθό € 2000 / μήνα, για 18 μήνες...
Σε 18 μήνες, πόσο πετρέλαιο θα "πάρει" από την Λιβύη;;;
Αυτός, ξέρει...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




21 Γενάρη 1924... φεύγει από τη ζωή ο Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοβ, ο επονομαζόμενος «Λένιν»...
Ο Λένιν που έφυγε σαν σήμερα δεν αφήνει περιθώρια:
«Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού
κι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του Έθνους...
Η αναγνώριση της υπεράσπισης της πατρίδας, σημαίνει την αναγνώριση ενός πολέμου δίκαιου ή άδικου.
Εμείς υπερασπιζόμαστε την πατρίδα από 25 Οκτώβρη 1917. Είναι ακριβώς για να ενισχύσουμε το δεσμό του προλεταριάτου με το διεθνές προλεταριάτο...»
Vladimir Lenin
Ο Λένιν γράφει εναντίον των κομμουνιστών της δυτικής αριστεράς που ειρωνεύονται την «υπεράσπιση της σοσιαλιστικής πατρίδας» που τη θέτουν σε αντιπαράθεση με τον προλεταριακό διεθνισμό, αλλά κι εναντίον των ψευδοπατριωτών:
[...] Στον ψευδοπατριωτισμό ο Λένιν αντιπαραθέτει, ως νόμιμο λόγο περηφάνιας. τον πατριωτισμό των εργατών που έχει σαφώς προσδιορισμένο δημοκρατικό, προοδευτικό κι επαναστατικό χαρακτήρα και γράφει «Ίσως είναι ξένο σ' εμάς τους συνειδητούς προλεταρίους, Μεγάλους-Ρώσους, το αίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας; Σίγουρα όχι! Εμείς αγαπάμε τη γλώσσα μας και τη δική μας πατρίδα, εμείς εργαζόμαστε κυρίως για την ανόρθωση των εργαζόμενων μαζών στη ζωή ως συνειδητοί σοσιαλιστές και δημοκράτες. Εκείνο που μας πικραίνει περισσότερο είναι να βλέπουμε και να αισθανόμαστε τις βιαιότητες, την καταπίεση και σε ποια κατεύθυνση θέτουν οι χασάπηδες τσαρικοί, οι ευγενείς κι οι καπιταλιστές τη δική μας όμορφη πατρίδα. [...] Όλοι εμείς έχουμε καταληφθεί από το αίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας γιατί το μεγάλο ρωσικό έθνος έχει δημιουργήσει και μια επαναστατική τάξη.» [...].



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Δημόσια Υγεία''
Μετά την Παιδιατρική Κλινική Καλλιθέας κλείνει και το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Παίδων Πεντέλης λόγω έλλειψης προσωπικού, διότι τα γεννημένα παιδιά δεν αφορούν την Ελληνική Πολιτεία,παρά μόνο τα αγέννητα.
Επί Σύριζα είχε απομακρυνθεί ο αναπτυξιολόγος κύριος Καραντανάς και είχε κλείσει το αντίστοιχο τμήμα στο Αγλαΐα Κυριακού..
Ειλικρινά, μπορεί να ζήσει έτσι μια χώρα;;-Δεν έχει νόημα να παρακαλάμε κυβερνήσεις υπαλλήλων που εναλλάσσονται σαν πόρνες στο κόκκινο χάλι της εξουσίας του κεφαλαίου όλα τα χρονια των μνημονίων καταστρέφοντας την ελληνική κοινωνία.Σημασία έχει να βρούμε το συνεκτικό πρόταγμα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ανατρέψουμε το καθεστώς και να τιμωρήσουμε όσους διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται τις τύχες του λαού και της χώρας .Η ιδιώτευση, η οσφυοκαμψία ή η επίκληση της λογικής σ' ένα καθεστώς ανισότητας και θεσμικού παραλογισμού δεν οδηγεί πουθενά.
Εγώ ξέρω απο την ιστορία που έχω διαβάσει ότι όταν μια κοινωνία αποσαθρώνεται έχει δύο επιλογές:επιλέγει είτε το δρόμο της ενσωμάτωσης ή το δρόμο της συνειδητής,ανυποχώρητης και οργανωμένης συλλογικής Αντίστασης που σκοπεύει να καταστήσει το Λαό Κυρίαρχο και την χώρα του Αυτεξούσια,βρίσκει πρόταγμα,ενώνει δυνάμεις και ανατρέπει όσους υποσκάπτουν το παρόν και το μέλλον αυτού του λαού.Κανείς δεν γλίτωσε με ευχές και παρακάλια απ΄τα τσακάλια,αλλά 400 χρόνια σκλαβιάς και σχεδόν 200 χρόνια ανάπηρης ελευθερίας έχουν κάνει ζημιά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Ο αρχηγός του FSA σε τούρκικο κανάλι:θα πάμε στη Λιβύη,στο Τουρκεστάν και όπου υπάρχει τζιχάντ. Θα θυσιαστούμε για το οθωμανικό χαλιφάτο.
21/01/2020
Ο αρχηγός του FSA σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τούρκικο τηλεοπτικό κανάλι είπε πως θα στείλει μαχητές του στη Λιβύη κι όπου υπάρχει γενικά τζιχάντ για την αναβίωση του οθωμανικού χαλιφάτου…
-Ο FSA θα στείλει στρατιώτες στη Λιβύη;
-Inchallah, θα πάμε εκεί όπου υπάρχει το djihad. (…) Θα πολεμήσουμε επίσης στο Turkestan. Θα πάμε στο Ανατολικό Τουρκεστάν μετά τη Συρία! Αυτά δήλωσε ο Ahmed Karim Chehabi,αρχηγός του FSA σε συνέντευξή του στο ισλαμιστικό τουρκικό κανάλι Akit TV στις 17 Ιανουαρίου. Πρόσθεσε ότι «  θέλουμε να θυσιάσουμε τις ζωές μας, τα παιδιά μας και τους γονείς μας για το οθωμανικό χαλιφάτο. » Ο Ahmed Chehabi, είπε επίσης ”αν είχαμε αντιαεροπορικά θα πάρουμε τη Συρία σε 2 μήνες!…Οι ζωές μας, τ’ αγαθά μας και τα παιδιά μας θυσιάζονται στα οθωμανικά εδάφη! Nα είστε οι στρατιώτες του Θεού στη γη γράψτε ιστορία.” Ενώ προειδοποίησε η πτώση του Ιντλίμπ θα σημάνει την πτώση των ισλαμοφασιστων της Συρίας”.
Ήδη 3000 μαχητές του μεταφέρθηκαν στη Λιβύη από Ιντλίμπ μέσω Τουρκίας….
Αυτή είναι η λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση των ισλαμοφασιστων ο ψευδεπίγραφος Free Syrian Army (FSA)/Ελεύθερος Συριακός Στρατός FSA που η Δύση σύσσωμη και επίσημα η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός τύπος υποστήριξαν παθιασμένα για 9 συναπτά έτη στο συριακό πόλεμο κατά του τακτικού συριακού στρατού και της νόμιμης διοίκησης Άσαντ. Ως και σήμερα..…Όλοι αυτοί λειτούργησαν και ενεργούν εις βάρος εθνικών συμφερόντων, ως εθνικοί μειοδότες δούλεψαν για τον τούρκικο επεκτατισμό και για την αναβίωση του οθωμανικού χαλιφάτου…
Ο FSA που προβλήθηκε ως το δημοκρατικό αντίπαλο δέος κατά ‘Ασαντ αποδεικνύεται πως είναι μια τζιχαντοφασιστική ισλαμοφασιστική οργάνωση τουρκικών συμφερόντων που στη Συρία στη Λιβύη κι αλλού μάχεται ή και θα πολεμήσει για την αναβίωση του οθωμανικού χαλιφάτου……



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Χρυσή» και η πίτα της Περιφέρειας Αττικής (εκτος από τον υπουργο Βοριδη που αποκαλυφθηκε) - Κόστισε 12.000 ευρώ
 Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 19:23
Μία ημέρα μετά την πολυσυζητημένη χρυσή βασιλόπιτα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Βοριδη και την πολιτική αντιπαράθεση που αυτή προκάλεσε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, έρχεται να προστεθεί και η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία κόστισε και αυτή 12.000 ευρώ, όπως αποκαλύφθηκε από τη Διαύγεια.
Ειδικότερα, στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα δαπάνη και διάθεση πίστωσης συνολικού ποσού 9.677,42€ πλέον ΦΠΑ (12.000,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για τη διοργάνωση εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα, για την κοπή πίτας για τους υπηρετούντες υπαλλήλους στην Περιφέρειας Αττικής.
Πλεον τρωνε με 10 μασελες!!!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επεισόδια στην πορεία των φοιτητών στη Βουλή
 Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 13:23
Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 14.30 στην προγραμματισμένη πορεία των φοιτητών στη Βουλή.
Νωρίτερα, οι φοιτητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που εξισωνει  τα πτυχεια των Πανεπιστημιων με των ιδιωτικων κολλεγιων που εχουν μαζευτει όλα τα ηλιθια παιδια των δεξιων που εχουν εκατομμυρια, και αποτελει από δεκαετιες ονειρο της Δεξιας τα πτυχια να γινουν κωλοχαρτα, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τη Βουλή.
Λόγω της διαμαρτυρίας των φοιτητών, το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό, ενώ πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την «αξιολογηση» των ΑΕΙ, οπου προβλεπει να κοβεται η χρηματοδοτηση αν δεν είναι ανακατεμενα τα λαμογια της Δεξιας.



Θεσσαλονίκη: Πορεία εκπαιδευτικών και φοιτητών ενάντια στις ρυθμίσεις για την Παιδεία
 Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 15:20
Στο υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης ολοκληρώθηκε η πορεία των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων στη Θεσσαλονίκη.
Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο άγαλμα Βενιζέλου, έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με αίτημα να αποσυρθούν οι διατάξεις για την Παιδεία. Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι οι ρυθμίσεις αυτές εξισώνουν τα ιδιωτικά κολέγια με τα πανεπιστήμια και πλήττουν τη Δημόσια Εκπαίδευση.
«Με το πρόσχημα ότι η Ελλάδα πρέπει να προσαρμοστεί με τε τις κοινοτικές διατάξεις, το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να εξισώσει τα πτυχία μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αυτά των ΑΕΙ, την στιγμή που έχει αποκλείσει πολλούς εκπαιδευτικούς – πτυχιούχους Παιδαγωγικών Ακαδημιών διετούς φοίτησης από τις προσλήψεις στοπ Δημόσιο» τόνισε ο αιρετός εκπρόσωπος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) στο Κεντρικό υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπ. Παιδείας, Νίκος Φασφαλής.
«Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του Α.Π.Θ. διότι το άρθρο 50 του νόμου πλήττει όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο και τα πανεπιστήμια, υποβαθμίζει όλα τα πτυχία των σχολών που παράγουν εκπαιδευτικούς» σημείωσε η καθηγήτρια του ΑΠΘ Βενετία Αποστολίδου, και υποστήριξε ότι «τα πανεπιστήμια περνούν από ένα συνεχές σύστημα αξιολόγησης και πιστοποίησης των πτυχίων, ενώ τα κολέγια δεν έχουν κανέναν σύστημα αξιολόγησης», πρόσθεσε.
Η πρόεδρος της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννα Λαθήρα τόνισε ότι «οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων μαζί με τους φοιτητές θα παλέψουμε ώστε αυτές οι ρυθμίσεις ακόμη και εάν ψηφιστούν να μην εφαρμοστούν στην πράξη», ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), Ανδρέας Γιακουμής είπε ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού γιατί η εκπαίδευση αυτή τη στιγμή λειτουργεί με αναπληρωτές οι οποίοι βρίσκονται σε ομηρία».
Η πανεκπαιδευτική κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα συμμετοχής σε πανελλαδική απεργία και μαζική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 31 Ιανουαρίου, ενώ νωρίτερα φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις διατάξεις του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου στους χώρους του ΑΠΘ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βασιλοπιτα. 30 ευρω επι ΣΥΡΙΖΑ, 12.000 επι ΝΔ. Προκλητικες δαπανες στο Υπουργειο Αγροτικης Αναπτυξης από τον ιδιο τον Βοριδη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν δανεισουν τα πιραυλικα συστηματα Patriot στη Σαουδικη Αραβια, αφηνουν ακαλυπτη την αεραμυνα της χωρας μας. Σημα κινδυνου από τον πρωην Υπουργο Αμυνας ναυαρχο Ευαγγελο Αποστολακη



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στηνουν μπλοκα οι Θεσσαλοι αγροτες. Αποφασισαν κινητοποιησεις από την ερχομενη Δευτερα


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΚΥΡΑ - ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- «Πρόσκληση» από την κυβέρνηση της Σομαλίας για την πραγματοποίηση ερευνητικών γεωτρήσεων για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου στα σομαλικά εγχώρια ύδατα ανακοίνωσε πως δέχθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που τον μετέφερε από το Βερολίνο στην Αγκυρα. Το Σάββατο πάντως σε ισχυρή βομβιστική επίθεση τζιχαντιστών της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, σκοτώθηκαν 4 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 15, εκ των οποίων οι 6 ήταν Τούρκοι εργολάβοι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η εξουθένωση, ο βασανισμός και η εξόντωση αυτού του ανθρώπου είναι έγκλημα!
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Σήμερα ανακοίνωσαν στον Αλεξάντερ Βίννικ ότι του απαγορεύουν να καλεί οποιονδήποτε τηλεφωνικά εκτός από εμένα, τον Ρώσο συνήγορό του και τη γυναίκα του.
Μετά από λίγο του ανακοίνωσαν ότι μπορεί να καλεί μόνο εμένα.
Μετά από λίγο του δήλωσαν ότι απαγορεύεται να τον καλώ εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος στο Νοσοκομείο.
Ο Αλεξάντερ βρίσκεται στην 33η ημέρα απεργίας πείνας.
Χθες εμποδίσθηκε η εξέτασή του από ιατρό που απέστειλε η Πρεσβεία της Ρωσίας.
Με κάθε τρόπο η Κυβέρνηση προσπαθεί να τον τρομοκρατήσει, να τον απελπίσει, να τον... πανικοβάλει, σε μια στιγμή μεγάλης αγωνίας, ενώ η υγεία του έχει επιδεινωθεί.
Διακόπτουν τις επικοινωνίες του ώστε να γίνει τι; Να κάνουν τι;
Ένας άνθρωπος 30 μήνες έγκλειστος, χωρίς κατηγορία, στα όρια της ύπαρξης, που παλεύει με μόνο όπλο το σώμα του και τη ζωή του, υφίσταται και ψυχολογικό πόλεμο.
Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Χρυσοχοΐδη, είστε φοβεροί παλληκαράδες, που τα βάζετε με έναν άνθρωπο κρατούμενο, άρρωστο, εξουθενωμένο κι απελπισμένο
Κυρία Σακελλαροπούλου, είστε μεγάλη υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που δεχθήκατε να εφορμήσετε στα δικαιώματα αυτού του ανθρώπου και να του στερήσετε όσα απολαμβάνει κάθε άνθρωπος, ακόμη κ τη δίκαιη δίκη, και αύριο θα σας ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εξουθένωση, ο βασανισμός και η εξόντωση αυτού του ανθρώπου είναι έγκλημα.
Αυτοί που το διαπράττουν, αργά ή γρήγορα θα ελεγχθούν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1763 ημερες πολεμου στην Υεμενη: Ένα ακόμη έγκλημα της νεοναζιστικής Ευρω  Ένωσης...
Start date: 26/03/2015
Duration of aggression until 21/01/2020 is:
Years: 4 Months: 9 Days: 27
Total: ⬇⬇
MONTHS : 57
DAYS : 1763