Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Παρασκευη 14 Φεβρουαριου 2020


Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020
Κατηγορείται ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Χιλής για παρακώλυση δικαιοσύνης

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Χιλής, Ερνάν Λαραΐν, κατηγορείται σήμερα ως υπεύθυνος για την  κωλυσιέργια στις έρευνες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Colonia Dignidad κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ.
Το θέμα έφερε στο φως ένα ρεπορτάζ που μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι Deutsche Welle, το οποίο καταγγέλλει ότι οι έρευνες για τις παραβιάσεις που διεπράχθησαν σε αυτό το θύλακα στη νότια Χιλή έχουν σταματήσει και υπέδειξε τον Λαραΐν ως υπεύθυνο γι’ αυτό.

Η Colonia Dignidad ("Αποικία Αξιοπρέπεια") ιδρύθηκε στη Χιλή το 1961 από τον ναζί πρώην στρατιωτικό Πάουλ Σέφερ, στην κοινότητα Παράλ, μια απομονωμένη περιοχή στο νότο της χώρας, και έγινε διάσημη ως κέντρο κράτησης και βασανιστηρίων μετά το πραξικόπημα της 11ης Σεπτέμβρη 1973.
Το 2017, η Χιλή και η Γερμανία υπέγραψαν συμφωνία για την ανάλυση υλικού που εξήχθη από τους τάφους της Colonia Dignidad σε εργαστήρια της ευρωπαϊκής χώρας, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Deutsche Welle τα δείγματα ποτέ δεν εστάλησαν.
Η δημοσιογραφική δουλειά υπενθύμισε ακόμη ότι ο Λαραΐν ήταν οπαδός της σέκτας που κυβερνούσε στην Colonia Dignidad και κατά τη δεκαετία του 90 υπέγραψε μια επιστολή που εξέφραζε την εκτίμησή του για την οργάνωση αυτή.
Η καταγγελία είχε άμεσο αντίκτυπο στα πολιτικά και κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γερουσίας, Αλεχάνδρο Ναβάρο, του Προοδευτικού Κόμματος, ανέφερε ότι θα καλέσει τον υπουργό Λαραΐν τον επόμενο Μάρτιο να καταθέσει.
Ο Ναβάρο δήλωσε ότι θα ζητήσει επίσης την παρουσία της υφυπουργού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Λορένα Αναμπαρέν, και του υπουργού Εσωτερικών Γκονσάλο Μπλούμελ.
Από την πλευρά του, το Συντονιστικό των ομάδων συγγενών πολιτικών κρατουμένων, εξαφανισθέντων και εκτελεσθέντων της περιφέρειας Μάουλε, όπου βρισκόταν η Colonia Dignidad, εξέδωσε δήλωση στην οποία επικρίνει ανοιχτά τον Υπουργό Δικαιοσύνης.
«Ως πρώην αξιωματούχος της δικτατορίας και υπερασπιστής των εγκλημάτων που έλαβαν χώρα στην Colonia Dignidad, ο Ερνάν Λαραΐν δεν υπήρξε ποτέ εγγύηση της αλήθειας και της δικαιοσύνης», προσθέτουν.
Εν τω μεταξύ, σε μια δήλωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης υπερασπίστηκε τις πράξεις του στην υπόθεση, όπως η δημιουργία μικτής επιτροπής χιλιανών και γερμανών ειδικών, η οποία «εργάζεται» από τα μέσα του 2019 για να προτείνει τη δημιουργία ενός κέντρου τεκμηρίωσης που να εξετάσει την ιστορία της Colonia Dignidad, με έμφαση στις παραβιάσεις που διαπράχθησαν εκεί.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Ουκρανία χρηματοδοτεί προγράμματα νεολαίας νεοναζιστικών οργανώσεων
Στην Ουκρανία, εθνικιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις θα λάβουν χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης το 2020 για τα προγράμματα νεολαίας τους. Η οργάνωση που ηγείται ο ύποπτος για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Oles Buzinas είναι μεταξύ των δομών που σχετίζονται με αυτή τη χρηματοδότηση. Ένα τεράστιος συμβολισμός των επικίνδυνων δεσμών μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και των νεοναζιστικών οργανώσεων.
Νεοναζιστικές οργανώσεις νέων μεταμφιεσμένες σε πατριωτικές οργανώσεις
Ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων της, η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Ζελένσκι θα χρηματοδοτήσει τα προγράμματα νεολαίας αρκετών ουκρανικών οργανώσεων, που αποκαλούνται ταπεινά “εθνικιστές”. Ωστόσο, όταν κάποιος εξετάζει τα ονόματα αρκετών από τα προγράμματα που αφορά η χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης της Ουκρανίας, καταλαβαίνει γρήγορα ότι ο πραγματικός όρος για την περιγραφή αυτών των οργανώσεων είναι “νεοναζιστής” και όχι “εθνικιστής”.
Μεταξύ της “πορείας των μπαντεριστών νέων” (ο Stepan Bandera ήταν συνεργάτης των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου), η “φιλανθρωπική κούρσα στο όνομα του cyborg Igor Branovitsky” (τα “cyborgs” ήταν οι Ουκρανοί στρατιώτες που πολέμησαν στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, οι μονάδες αυτές διέπραξαν πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου εναντίον των αμάχων του Ντονέτσκ βομβαρδίζοντας σκόπιμα κατοικημένες περιοχές) και “Φεστιβάλ Ουκρανικού Πνεύματος “Banderstadt”, έχετε επιλογές.
Και αν κοιτάξουμε προσεκτικά τους οργανισμούς που θα λάβουν αυτή τη χρηματοδότηση, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτούς. Ένα παράδειγμα είναι το Κογκρέσο των Νέων Εθνικιστών, η σελίδα του οποίου στην ουκρανική Βικιπαίδεια (sic) δηλώνει σαφώς ότι ο οργανισμός αυτός ισχυρίζεται ότι “επίσημα εκπροσωπεί τις απόψεις του OUN-B στον τομέα της νεολαίας”.
Ως υπενθύμιση, αυτή η ουκρανική οργάνωση (OUN-B) συνεργάστηκε με τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και παρείχε αποσπάσματα εθελοντών που σφαγίασαν, μεταξύ άλλων, Εβραίους και Πολωνούς. Είναι σαφές ότι η οργάνωση αυτή δεν εμπίπτει στην κατηγορία των “εθνικιστών” αλλά των “νεοναζί”! Επιπλέον, ο οργανισμός αυτός θα έχει την “πορεία των νεανικών μπαντεριστών” (ένα ολόκληρο πρόγραμμα), καθώς και την “πορεία των ελεύθερων ανθρώπων”.
Αν κοιτάξετε την ιστοσελίδα τους θα δείτε μια φωτογραφία ενός από τα μέλη του να φοράει το συμβολο της οργάνωσης, που επικαλύπτεται από ένα άλλο με τις λέξεις “Ουκρανία πάνω απ’ όλα”. Αν αυτό σας θυμίζει κάτι, είναι φυσιολογικό, αντικαταστήστε την Ουκρανία με τη Γερμανία και δώστε τα όλα στα γερμανικά και έχετε το περίφημο “Deutschland über alles”, το οποίο ερμηνεύτηκε από τους Ναζί ως το γεγονός ότι η Γερμανία υποτίθεται ότι θα κυριαρχούσε στον κόσμο.
Αν κοιτάξουμε έναν άλλο οργανισμό που θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης της Ουκρανίας, ανακαλύπτουμε την “Λαϊκή Νεολαία της Ουκρανίας”. Στην ιστοσελίδα της, αυτή η οργάνωση ισχυρίζεται ανοιχτά ότι έχει συμμετάσχει στην Πορτοκαλί Επανάσταση και στην “Επανάσταση της Αξιοπρέπειας”, δηλαδή το πραξικόπημα της Maidan του 2014!
Και αν κοιτάξουμε την Ένωση Ουκρανών Νέων, η οποία επίσης κέρδισε βραβεία για έργα με προκλητικά ονόματα όπως “ο τρόπος του πολεμιστή” και την “φιλανθρωπική κούρσα στο όνομα του cyborg Igor Branovitsky”, η τελευταία προωθεί τον Stepan Bandera και τους Ουκρανούς στρατιώτες που πολέμησαν στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, και γιορτάζει την επέτειο του θανάτου του Roman Chukhevich (η διοικητής του τάγματος του Schutzmannschaft, το οποίο συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στη σφαγή των Εβραίων στο Babi Yar). Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, νομίζω ότι αυτό μιλάει από μόνο του.
Ορισμένες οργανώσεις, όπως η οργάνωση προσκόπων που ονομάζεται “Plast”, μπορεί να φαίνονται αβλαβείς επειδή ισχυρίζονται ότι είναι απολιτίκ, αλλά δεν είναι. Για παράδειγμα, οι φωτογραφίες δείχνουν αυτούς τους προσκόπους μπροστά από ένα μνημείο στο Lvov προς τιμήν της Μεραρχίας των SS Galicia και του Ουκρανικού Εθνικού Στρατού, ένα στρατιωτικό σώμα που δημιουργήθηκε στη Γερμανία το Μάρτιο του 1945, το οποίο περιελάμβανε το προαναφερθέν τμήμα SS Galicia μεταξύ άλλων.
Και στην ιστοσελίδα της, αυτή η οργάνωση προσκόπων ισχυρίζεται ότι έχει συμμετάσχει ενεργά στον 20ο αιώνα στους πολέμους της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, και να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα σύνορα της Ουκρανίας σήμερα στα ανατολικά (δηλαδή αυτή η ψευδο-πολιτική οργάνωση συμμετέχει και υποστηρίζει τον εμφύλιο πόλεμο στο Ντόνμπας).
Μερικοί από αυτούς είναι ακόμη πιο πονηροί, όπως το “Εθνικό Κέντρο Υπερασπιστών των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, το οποίο στην πραγματικότητα ηγείται ο Denis Polychuk, ο οποίος ανήκει στη νεοναζιστική ομάδα C14 και κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Oles Buzina! Μια άλλη δομή που συνδέεται με το C14, με τίτλο “Εκπαιδευτική Συνέλευση”, θα λάβει επίσης κρατική χρηματοδότηση για το πρόγραμμά της “Είμαστε υπερήφανοι για τους Ουκρανούς”.
Ως υπενθύμιση, το C14 έχει σαφώς χαρακτηριστεί ως νεοναζιστική οργάνωση, από το Ατλαντικό Συμβούλιο, το Βρετανικό Κοινοβούλιο και από αρκετά μέσα όπως η Washington Post ή το Reuters, τα οποία δύσκολα μπορούν να κατηγορηθούν ότι είναι υπέρ της Ρωσίας.
Άλλα έργα που θα χρηματοδοτηθούν έχουν ξεκάθαρα ονόματα, όπως το έργο “Αήττητοι στο όνομα του Yaroslav Melnik” (ο οποίος ήταν ένας από τους ηγέτες του OUN-UPA στην Ουκρανία).
8 εκατομμύρια χρυσές Γρίβνες για νεοναζιστικές οργανώσεις
Στην Ουκρανία, τέτοιες νεοναζιστικές οργανώσεις θα μπορούν επομένως να λαμβάνουν κεφάλαια από το Υπουργείο Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης για αρκετά από τα φεστιβάλ τους που αποσκοπούν στη ναζιστικοποίηση των Ουκρανών από την παιδική ηλικία.
Οι επιχορηγήσεις θα κυμαίνονται από 120.000 έως 450.000 ώρες ανά έργο, λαμβάνοντας υπόψη ότι ορισμένοι οργανισμοί έχουν αποδεχθεί αρκετά από τα έργα τους. Για παράδειγμα, μόνο η Ένωση Νεολαίας της Ουκρανίας θα λάβει τουλάχιστον 1,6 εκατομμύρια γρίβνα (περίπου 60.000 ευρώ).
Και σύμφωνα με την ιστοσελίδα Strana.ua, αν βάλουμε όλους αυτούς τους νεοναζιστικούς οργανισμούς, που αποκαλούνται μετριοπαθώς “εθνικιστές”, μαζί, θα λάβουν μόνο το μισό περίπου του προϋπολογισμού που τους έχει διατεθεί, δηλαδή 8 εκατομμύρια χρυσές γρίβνες (σχεδόν 300.000 ευρώ), από τα 20 εκατομμύρια χρυσές γρίβνες που έχουν διατεθεί!
Και πάλι, αυτό το σύνολο περιλαμβάνει μόνο τα έργα για τα οποία έχει αναφερθεί το ποσό της χρηματοδότησης. Για ορισμένους, όπως ένα από τα έργα (αριθ. 83 στον κατάλογο του Υπουργείου) του περίφημου “Εθνικού Κέντρου για τους Υπερασπιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” (το οποίο επισυνάπτεται στη νεοναζιστική ομάδα C14), αυτό δεν ισχύει καν! Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης που διατίθεται από την Ουκρανία σε αυτές τις νεοναζιστικές οργανώσεις θα μπορούσε να είναι ακόμα υψηλότερο!
Και αυτό δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση, ούτε η πρώτη φορά. Οι ίδιοι οργανισμοί περιλαμβάνονται σε έναν κατάλογο εγκεκριμένων επιχορηγήσεων που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2019. Και πριν από αυτό η κυβέρνηση Ποροσένκο έκανε το ίδιο πράγμα.
Η Ουκρανία θέλει να χρηματοδοτήσει νεοναζιστικές οργανώσεις για τις δραστηριότητες πληροφοριών τους
Οι οργανώσεις νεολαίας δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Ουκρανία βρήκε να χρηματοδοτεί νεοναζιστικές οργανώσεις “διακριτικά”. Πράγματι, στις 15 Ιανουαρίου, το νομοσχέδιο N°2142-d, το οποίο εστάλη στη Rada, περιελάμβανε την Εθνοφρουρά (η οποία αποτελείται κυρίως από νεοναζιστικά τάγματα, συμπεριλαμβανομένου του Azov) στον κατάλογο των οργανώσεων/διοικήσεων που παρέχουν στρατιωτικές πληροφορίες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη χρηματοδότηση των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων τους, συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού, όπως στη Ρωσία για παράδειγμα.
Η Ουκρανία θα μπορέσει, συνεπώς, να χρηματοδοτήσει το γεγονός ότι διάφορες νεοναζιστικές οργανώσεις στέλνουν τα μέλη τους για κατασκοπεία, αλλά και για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στη Ρωσία (υπενθυμίζω ότι στη Ρωσία έχουν συλληφθεί στη Ρωσία αρκετά μέλη του Αζόφ ή του Δεξιού Τομέα για την προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων), υπό την κάλυψη της χρηματοδότησης των μυστικών υπηρεσιών! Στη διεθνή νομική γλώσσα αυτό ονομάζεται “χρηματοδότηση της τρομοκρατίας”!
Εάν η Ουκρανία χρηματοδοτεί νεοναζιστικές οργανώσεις υπό την κάλυψη σχεδίων για νέους ή κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων, αυτό σημαίνει σαφώς ότι η ουκρανική κυβέρνηση υποστηρίζει αυτές τις οργανώσεις, τις πράξεις τους (συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών επιθέσεων) και, ως εκ τούτου, την ιδεολογία τους.
Πρέπει, επομένως, να συμπεράνουμε ότι αυτές οι νεοναζιστικές οργανώσεις δεν είναι εχθροί του Zelensky, αλλά σύμμαχοί του, τους οποίους ανταμείβει γενναιόδωρα με κυβερνητική χρηματοδότηση υπό το πρόσχημα των φεστιβάλ νεολαίας, της χρηματοδότησης της υπηρεσίας πληροφοριών, και ένας Θεός ξέρει τι άλλο.
Εάν ο Zelensky ήθελε πραγματικά να πολεμήσει αυτές τις νεοναζιστικές οργανώσεις, θα ξεκινούσε με την περικοπή της χρηματοδότησης της κυβέρνησής του προς αυτές, προκειμένου να τις ασφυκτιά οικονομικά. Ωστόσο, μπορούμε να δούμε ότι η κυβέρνησή του κάνει ό,τι μπορεί για να θρέψει τα ταμεία αυτών των οργανισμών.
Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εξετάσουμε τα γεγονότα και τις ενέργειες του Zelensky και της κυβέρνησής του, και όχι τις όμορφες δηλώσεις του, για να κατανοήσουμε την πολιτική και ιδεολογική του γραμμή. Τέλος, ο Zelensky είναι απλά ένας εναλλακτικός Porochenko, μόνο λεπτότερος και νεότερος. Αλλά η πολιτική του είναι σαφώς πανομοιότυπη με εκείνη του προκατόχου του, και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις νεοναζιστικές οργανώσεις για να συνεχίσουν το έργο της ναζιστικοποίησης της Ουκρανίας που έχει επιταχυνθεί από το Maidan, μεταξύ άλλων, με ιδεολογική διαμόρφωση των νέων υπό το πρόσχημα πολιτιστικών και αθλητικών έργων.
Πηγή: http://www.donbass-insider.com/2020/02/12/




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Φέτος στις Απόκριες οι Συριζαίοι Ευρωβουλευτές φορούν Παλαιστινιακές μαντίλες!
14 Φεβρουαρίου 2020
Η Κοινοβουλευτική ομάδα της GUE/NGL (Ευρωπαϊκής Αριστεράς) αντέδρασε στο «ειρηνευτικό σχέδιο» του Τραμπ για τη Μέση Ανατολή με ένα βίντεο, όπου τα μέλη της φοράνε Παλαιστινιακές μαντίλες, περνώντας μήνυμα υπέρ της ειρήνης, της ισότητας, της δικαιοσύνης και ενός κυρίαρχου, βιώσιμου και παρακείμενο Παλαιστινιακού κράτους.
Αν υπάρχει κάτι πιο φαιδρό από την εικόνα με τον Παπαδημούλη και τον Αρβανίτη με τις μαντίλες, είναι η πολιτική τους υποκρισία και η αυταπάτη πως μπορούν να κρύψουν τις θέσεις τους πίσω από μια μαντίλα.
Αν αύριο το κόμμα τους γίνει ξανά κυβέρνηση, ο Τραμπ θα γίνει πάλι σατανικά καλός ηγέτης και ο Τσίπρας θα συνεργάζεται με τον ηγέτη του Ισραήλ, χωρίς να υπάρχει ειρήνη και δικαιοσύνη.
Αλλά οι μαντίλες θα έχουν κάνει τη δουλειά τους για το αφελές κοινό που τσιμπά.
Σχολιο.- μεγαλύτερα πολιτικά σκουπίδια από τους τσυριζαιους δεν έχει ξαναζήσει αυτός ο δύσμοιρος τόπος...όσο ταχύτερα επιστρέψουν στο 3% τόσο καλύτερα. Σκουλήκια
Σχολιο.- Πέρα από την πλάκα ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα ξαναγυρίσει στο 3% αλλά θα είναι για τα καλά ένα από τα δύο κόμματα που θα διεκδικούν την εξουσία και θα την ξαναπάρει καποτε..και θα φροντίσουν πολλοί για αυτό μεταξύ των άλλων ΚΑΙ η ΝΔ..




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουν στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο στόχος, το νου σας, ε;»
Πως γίνεται ενώ ο στόχος είναι μία πολυπολιτισμική κοινωνία, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν μία πολυεθνική κοινωνία, με σαφή όρια μεταξύ των κοινοτήτων, βασισμένα όχι σε θρησκευτικά αλλά σε αμιγώς εθνικά κριτήρια. Ρίξτε μια ματιά στο κέντρο της Αθήνας και θα καταλάβετε. Αλλού δρουν οι Αφρικανοί, αλλού οι Αφγανοί, αλλού οι Πακιστανοί κτλ. Πως εξηγούν οι "άριστοι" της κυβέρνησης ότι στην χθεσινή δολοφονία του Αφγανού στο κέντρο της Αθήνας, είχαμε εθνοτική σύγκρουση μεταξύ σουνιτών μουσουλμάνων? (και οι Αφγανοί και οι Πακιστανοί σουνίτες είναι). Για τον ίδιο λόγο που η Ιταλική μαφία συγκρουόταν με την Ιρλανδική μαφία στο κέντρο της Νέας Υόρκης πριν κάποια χρόνια. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν μερικοί "προοδευτικοί" αφελείς ή/και ιδιοτελείς κοσμοπολίτες, όσο και να θέλουν να γκρεμίσουν τα σύνορα, όταν βάλεις στο "χωνευτήρι" μέσα όλες τις φυλές του κόσμου αυτές για να επιβιώσουν φτιάχνουν μόνες τους νέα σύνορα βασισμένα σε εθνοτικά χαρακτηριστικά. Δείτε τι γίνεται σε όλες τις μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, μια χώρα μεταναστών (και εποίκων) κατεξοχήν ανομοιογενής, και θα πειστείτε...
Συνεπώς, ποιοι θέλουν τις "πεζούλες τους", οι φτωχοδιάβολοι ή οι μπουρζουάδες? το Κολωνάκι ή το Κερατσίνι?
Την θεωρία των ανοιχτών συνόρων, την συμμερίζονται όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα του "δημοκρατικού τόξου", συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ! Λύσεις που δεν συμπεριλαμβάνουν άμεσο κλείσιμο των ΜΚΟ, σφράγισμα των συνόρων και μαζικές απελάσεις, δεν είναι λύσεις, είναι ασπιρίνες στον καρκίνο. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν μ'ενδιαφέρει καθόλου μα καθόλου αν της κρεμάσετε όποια ταμπέλα σας έχει υποδείξει η κοσμοπολίτικη υπερεθνική ελίτ...
Σχολιο.- Οποιος  τασσεται υπερ των ανοιχτων συνορων δεν εχει παρα να ξηλωσει την εξωπορτα του σπιτιου του και θα δει πως δουλευει αυτή η πολιτικη




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΕΙ ΜΕ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ
ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΕΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΝΔΟΧΩΡΑ
ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ - ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ - ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΟΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΙΟΥΝΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΜΠΟΛΕΜΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
ΚΑΤ ΟΥΣΙΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΝΔΟΧΩΡΑ
ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΙΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ.
ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΙΟΥΤΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ  ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΙΣΕΛΘΟΝΤΩΝ
Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΥΠΕΡΕΠΑΡΚΕΙ ΩΣ ΑΙΤΙΟ
ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ
Σχολιο.- Να δεις που το επόμενο βήμα είναι να τους δημιουργήσουν πολιτικό κόμμα για να τους εκπροσωπούν στην βουλή! Αν δεν γίνει τώρα παλλαϊκή εξέγερση χαθήκαμε! Απορώ που οι νησιώτες δεν τους σταματούν όταν είναι ακόμα στην θάλασσα.
Αν ήθελαν θα μποϊκοτάρανε και όσους τους δίνουν στέγαση. Αλλά είμαστε τόσο παθητικοί που μόνο η έκφραση μ@λ...ς ταιριάζει.
Σχολιο.- Εγω απορω που δεν εχουν πεταξει ακομη απο το νησι τους υπαλληλους των ΜΚΟ...
Σχολιο.- Και ποιος θα κάνει τις απελάσεις? Ο Μητσοτάκης? Εδώ... ούτε η Ιταλία της εποχής Σαλβίνι-5 Αστερων  δεν μπόρεσε να κάνει παρά ελάχιστες σχετικά απελάσεις. Το πρόβλημα είναι ζόρικο και δεν λύνεται με ευχολόγια ή με απαιτήσεις χωρίς αντίκρυσμα στην πραγματικότητα. Ούτε λύνεται και με μαστίγωμα κάποιων που τους βαφτίζουμε προδότες, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ έτσι.
Σχολιο.- Όπως μπαίνουν με την βία, έτσι τους πετάς έξω με τον ίδιο τρόπο.
Σχολιο.- με εξωλέμβια ή χωρίς?
Σχολιο.- με τόξα και βέλη και ότι άλλο διαθέτεις! μια, δυο φορές να γίνει, και θα δεις πως θα μειωθούν οι εισβολές.
Σχολιο.- Οι λαθρομεταναστες ειναι παρανομοι. Αν εχουν χαρτια μπορουν να ερθουν κανονικα απο τα συνορα η να παρουν το καραβι της γραμμης. Αυτο που γινεται με τα φουσκωτα των δουλεμπορων ειναι κανονικη εισβολη και ΠΡΕΠΕΙ να αντιμετωπιζεται σαν εχθρικη ενεργεια.
Σχολιο.- Ξεχνάμε ίσως το θεμελιώδες ατού που είναι υπέρ μας. Το ότι πάνω από 90% των νεοφερμένων στα νησιά ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, να πάνε στη Γερμανία ή άλλες πλούσιες χώρες. Αρα, ακόμη κι αν μεταφερθούν κάπου αλλού προσωρινά, αυτός είναι ο κύριος σκοπός τους. Το θέμα είναι ΠΟΥ και ΠΟΣΟΙ σε κάθε μέρος και με ΤΙ τρόπο και ΤΙ όρους. Αλλά κανείς δεν το συζητάει αυτό.
Σχολιο.- Ξεχναμε όμως το βασικο! Καμια ευρωπαικη χωρα δεν τους θελει. Γιατι ξερουν τι προβληματα θα τους δημιουργησουν. Δεν εχει σημασια τι θελουν αυτοι. Και εγω θελω να γινω δισεκατομμυριουχος. Όταν επιχειρησαν να κανουν τα δικα τους στα Διαβατα Θεσσαλονικης, να πανε περπατωντας δηλαδη στη Γερμανια, η Μερκελ εδωσε εντολη στα Σκοπια και σε ολες τις Βαλκανικες χωρες να κλεισουν τα συνορα. Οι αποικιοκρατες θελουν την Ελλαδα αποθηκη λαθρομεταναστων.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




100 χιλιάδες νέους λαθρο-μετανάστες το χρόνο, στην καλύτερη ηλικία... σηκώνει είπαμε η Αθήνα ? Αντε τώρα να αδειάσει κανά νησί που τίγκαρε...
φονική συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στη Μενάνδρου
13/02/2020, 19:42
Σε 13 προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία - Στην περιοχή της συμπλοκής εντοπίστηκαν 13 κάλυκες και δυο σφαίρες από πυροβόλο όπλο - Ένας 23χρονος Αφγανός έχασε τη ζωή του κι ένας 25χρονος ομοεθνής του τραυματίστηκε σοβαρά
Την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης στην οδο Μενάνδρου στην Ομόνοια και είχε σαν συνέπεια τον θάνατο ενός 23χρονου Αφγανού και τον τραυματισμό ενός 25χρονου ομοεθνή του, παρουσιάζει το βίντεο ντοκουμένο που ακολουθεί.
Στο βίντεο διακρίνεται ο πανικός που έχει προκληθεί από τη συμπλοκή και τους συμμετέχοντες σε αυτή, να τρέχουν, με ξύλα και άλλα αντικείμενα στα χέρια τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 13 προσαγωγές και εξετάζει ποιες από αυτές θα μετατραπούν σε συλλήψεις και ποιοι από τους εμπλεκόμενους θα μείνουν ελεύθεροι. Ακόμη, στην περιοχή της συμπλοκής εντοπίστηκαν 13 κάλυκες και δυο σφαίρες από πυροβόλο όπλο, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τις έρευνες για να εξάγουν περισσότερα στοιχεία.
Τι συνέβη νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας
Η αιματηρή συμπλοκή με μαχαίρια και πυροβολισμούς, μεταξύ Αφγανών, σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στις 12:50 στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Σαπφούς στο κέντρο της Αθήνας. Η συμπλοκή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 23χρονου Αφγανού,  ενώ ένας ακόμα επίσης Αφγανός, είναι σοβαρά τραυματισμένος και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Υπάρχουν και άλλα άτομα που έχουν τραυματιστεί και τα οποία τράπηκαν σε φυγή για να μη συλληφθούν.
«30 άτομα ήρθαν με πιστόλια και μαχαίρια και άρχισαν να τους χτυπάνε όλους. Το 30χρονο θύμα που ήταν Αφγανός, πουλούσε τσιγάρα και τον απειλούσαν Πακιστανοί ότι, αν δεν τους δώσει χρήματα, θα τον σκοτώσουν. Άμα θες να πουλήσεις τσιγάρα εδώ πέρα, θα πληρώσεις εμένα. Το παιδί δεν είχε να πληρώσει λεφτά και τον σκότωσαν. Ζητούσαν 2.000 με 3.000 ευρώ τη βδομάδα», αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, 10 άτομα είναι τραυματίες και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.
Άλλος αυτόπτης μάρτυρας της συμπλοκής αναφέρει ότι «ήρθε μια ομάδα 20 ατόμων και ο ένας έβγαλε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί. Από το άλλο στενό ήρθαν άλλα 15 άτομα όπου επίσης πυροβολούσαν. Είχαν ρόπαλα, τσεκούρια και μαχαίρια πάνω τους και έγινε μακελειό».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αληθευει πως υπάρχει σχεδιο να παρθουν 200χιλ σπιτια απο Ελλήνες μεσα απο πλειστηριασμους κ να χρησιμοποιηθουν για στεγαση ξενων;
Ήρεμα ρωτάω ....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για κοινό αγώνα υπέρ της πρώτης κατοικίας απευθύνεται και σε μας, που έχουμε ακόμη στα πνευμόνια μας τα χημικά του Τόσκα και της Γεροβασίλη από τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών;
Τις μέρες που θα δικάζονται οι συναγωνιστές μας που είχαν συλληφθεί τότε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους φόρτωσε τον μισό Ποινικό Κώδικα, θα συνεχίζεται ο κοινός αγώνας;
Σχολιο.- Είναι απίστευτοι απατεώνες οι άνθρωποι σε όλα τα μέτωπα!
Πριν από λίγο είδα τις φωτογραφίες των ευρωβουλευτών τους με παλαιστινιακές μαντήλες!
Σχολιο.- Εδώ, το πρωί πήγαιναν να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο και το βράδυ το πολιορκούσαν με αύρες!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όταν μια σχολική τάξη ,έχει παιδιά που ΔΕΝ γνωρίζουν την ελληνική Γλώσσα (προσφυγόπουλα - μεταναστόπουλα ) , όχι μόνο ΔΕΝ θα ανέβει το επίπεδο τους (σε σχέση με τα παιδιά ,που την κατέχουν ως μητρική ) αλλά θα πέσει και εκείνων που την μιλούν ως μητρική . Σε ένα σύστημα παιδείας , αποσαθρωμένο από τους Ελληνόφωνες εξουσιατές του ΕυρωΕνωσίτικου Ράιχ (σε όλες της βαθμίδες του) , η ενσωμάτωση ( υποχρέωση για παιδεία ) αυτών των παιδίων στα υπάρχοντα σχολεία μ' αυτό το τρόπο , θα γίνει ταφόπλακα εκπαιδευτική , για το σύνολο των παιδειών της περιοχής . Υπάρχει λύση ....... Υπάρχει.Ειδική εκπαίδευση (όχι πασάλειμμα - ξεπέτα ) για προσφυγόπουλα πριν την ενσωμάτωση . Αλλά θέλει λεφτά και οι εξουσιαστές ,ΔΕΝ θέλουν παιδεία (για όλους ) , Άρα δεν δίνουν λεφτά για την παιδεία . Τώρα βέβαια πρέπει και να βρεθούν τα λεφτά . Μετά από τόσα χρόνια κλοπής και λαμογιάς είναι δύσκολο να φορολογίσεις περαιτέρω τον λαό αυτής της χώρας . Ας τα ζητήσει (η εξουσιαστική ελίτ ) λοιπόν από ΓΕΡΜΑΝΊΑ , αφού η μεγάλη μάζα αυτών των ανθρώπων , εκεί είχε στόχο να πάει .Ουσιαστικά αυτή η χώρα θέλει να δημιουργήσει καινούργια αουσβίτσ .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλύτερα single του Αγίου Βαλεντίνου, παρά vegan την Τσικνοπέμπτη.
Γνώμη μου πάντα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό πρέπει να γίνει αφίσα κι από πάνω έντονα γραμμένο ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ και τοιχοκόλληση έξω απο κάθε εκκλησία....
Καθολικος ιερεας : «Η παιδοφιλια δεν σκοτωσε κανενα, η εκτρωση σκοτωνει»
Σχολιο.- μιλαμε για αρρωστο χώρο και σάπιους ιερεις πλέον...ο αλλος ελεγε οτι με την παιδοφιλια το παιδι καθαγιαζεται...βγαλτε ακρη..ηταν ο υπυργος οικονομικων του Πάπα που δικαστηκε στην Αυστραλία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βρυχαται» λενε τα ειδησιογραφικα site το ηφαιστιο της Σαντορινης. Σε εφαρμογη σχεδιο του κρατικου μηχανισμου.Λενε.
Τι έχει συμβεί;
Αρχικά να αναφέρουμε ότι ΔΕΝ υπάρχει οποιαδήποτε αύξηση της ηφαιστειακής δραστηριότητας στο ηφαίστειο της Σαντορίνης ή ο παραμικρός κίνδυνος ενεργοποίησής του.
Επικοινωνήσαμε με το γραφείο τύπου της ΓΓΠΠ και μας επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για ενεργοποίηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προχώρησε στην ολοκλήρωση και έκδοση τριών Γενικών Σχεδίων.
1. Το Γενικό Σχέδιο με την κωδική ονομασία “Εγκέλαδος” για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών
2. Το Γενικό Σχέδιο με την κωδική ονομασία “Ηράκλειτος”, για την Αντιμετώπιση Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης στο πλαίσιο εναρμόνισης με την Ευρωπαϊκή οδηγία SEVESO III
3. Το Γενικό Σχέδιο με την κωδική ονομασία “Τάλως” για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Ηφαιστειακής Δραστηριότητας στο ηφαιστειακό σύμπλεγμα της Σαντορίνης
Τα παραπάνω σχέδια έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για εκπόνηση Γενικών Σχεδίων για όλους τους κινδύνους στη χώρα μας και σε συνέχεια της έκδοσης των Σχεδίων Δάρδανος που αφορά τις πλημμύρες και Ιόλαος που αφορά τις δασικές πυρκαγιές.
Όπως διευκρίνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αρμόδιο στέλεχος της ΓΓΠΠ, το συγκεκριμένο σχέδιο, που φέρει την κωδική ονομασία «Τάλως», εντάσσεται στον γενικό σχεδιασμό για την προετοιμασία όλου του κρατικού μηχανισμού και τη θωράκιση της χώρας απέναντι σε οποιονδήποτε κίνδυνο και φυσική καταστροφή, και σε ό,τι αφορά το ηφαίστειο της Σαντορίνης δεν υπάρχει καμία ένδειξη για ενεργοποίηση.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, ΔΕΝ υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ενεργοποίησης του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Το σχέδιο με την κωδική ονομασία “Τάλως” εντάσσεται στον γενικό σχεδιασμό για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού σε περίπτωση που ΘΑ υπάρξει ανάγκη.
Ενημέρωση άρθρου 14/2/2020
Το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης δήλωσε ρητά με ανακοίνωσή του πως “το ηφαίστειο συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας και δεν έχει καταγραφεί καμιά αλλαγή από το πολύ-παραμετρικό δίκτυο παρακολούθησής του που να δημιουργεί ανησυχία”. Τη σχετική ανακοίνωση υπογράφουν οι κ. Παπαζάχος, γενικός γραμματέας ΙΜΠΗΣ και καθηγητής του Α.Π.Θ καθώς και ο πρόεδρος του ΙΜΠΗΣ και διευθυντής γεωθερμίας του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), κ. Βουγιουκαλάκης.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αληθεύει ότι άρχησε η ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων κ των πανεπιστημίων κ δεν κουνιέται φύλλο?απλά ρωτάω!!
 αληθευει.τα κολεγια των τριων ετων ισοτιμα με τα πανεπιστημια των 5 ετων/αφου δεν κινητοποιουνται οι φοιτητες ποιος θα το κανει;
Σωστό και αυτό που λές αλλά η εκπαίδευση δεν αφορά μόνο τους φοιτητες ούτε τα νοσοκομεία μόνο τους αρρώστους...
αυτοι εχουν το ζορι
Φαντάζομαι ότι κ για τους πλειστηριασμούς ισχύει το ίδιο!!αυτοί που χουν το ζόρι..
αυτοι πρεπει να ειναι μπροστα κι ολοι οι αλλοι να συμπαραστεκομαστε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με απλά λόγια, από το 2021 οι μαθητές θα δίνουν ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ εξετάσεις και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Τα θέματα θα βγαίνουν από κεντρική τράπεζα θεμάτων και ο βαθμός θα μετρά για την είσοδο στα ΑΕΙ. Μιλάμε για ολοκληρωτική μετατροπή του Λυκείου σε διαρκές εξεταστικό κέντρο, μεγάλος αριθμός μαθητών ΔΕΝ θα τελειώνει καν το λύκειο, πεδίον δόξης λαμπρό για τα φροντιστήρια.
Αυτή η αλλαγή πρέπει να συνδυαστεί με την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να μειωθεί δραματικά από εφέτος κιόλας ο αριθμός των εισακτέων στα δημόσια ΑΕΙ. Με πρόχειρους υπολογισμούς, με τις περυσινές βαθμολογίες και χωρίς να υπολογίζονται οι «βάσεις» που θα απαιτήσουν τα ΑΕΙ, το 40% των μαθητών δεν θα εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο. Προετοιμάζουν σφαγή…




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




110.000.000 δισεκατομμυρια δολαρια εχει ο Τζεφ Μπεζος, ιδρυτης της Αmazon, ο πλουσιοτερος ανθρωπος του πλανητη..Μολις αγορασε ενα σπιτι, ερωτικη φωλια-αξιας 157. 000.000 εκατομμυρια ευρω.
Οι 26 πιο πλουσιοι ανθρωποι συμφωνα με εκθεση του 2019 εχουν οσο πλουτο εχει το 50%του φτωχοτερου πληθυσμου πανω στη γη.
Αυτο σημαινει καπιταλισμος, αυτο σημαινει ισοτητα και δικαιοσυνη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαδούρο: Ο Γκουάιδο τελικά θα καταλήξει στην φυλακή
23:09 - 14.02.2020
«Όταν ένα δικαστήριο εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Γκουάιδο, θα πάει στη φυλακή. Αυτή η μέρα δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά θα έρθει», υπογράμμισε ο Μαδούρο.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο θα καταλήξει στη φυλακή μόλις το δικαστήριο το αποφασίσει, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή.
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξήρε τον Γκουάιδο λέγοντας ότι: «η τυραννία του Μαδούρο θα τσακιστεί και θα σπάσει».
«Όταν ένα δικαστήριο εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Γκουάιδο, θα πάει στη φυλακή. Αυτή η μέρα δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά θα έρθει», υπογράμμισε ο Μαδούρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019, όταν ο Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε σε προσωρινό πρόεδρο της χώρας.
Ο νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, έχει χαρακτηρίσει τον Γκουάιδο ως «μαριονέτα» των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για απόπειρα πραξικοπήματος, με στόχο την υφαρπαγή του ορυκτού πλούτου της χώρας.
Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, έχουν σπεύσει να αναγνωρίσουν την εξουσία του Γκουάιδο, ενώ έχουν επιβάλλει σειρά κυρώσεων εις βάρος της Βενεζουέλας.
Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Έρευνας για την Οικονομική Πολιτική, οι κυρώσεις αυτές ευθύνονται για τουλάχιστον 40.000 θανάτους στη Βενεζουέλα από το 2017 έως το 2018.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρώσος Πρέσβης στην Τουρκία: δέχομαι απειλές θανάτου…
13/02/2020
Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στις ρωσοτουρκικές θέσεις και χτυπάει κόκκινο με αφορμή το συριακό στο Ιντλίμπ αλλά υποβόσκει και το λιβυκό όπου ο ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για μόνιμη εκεχειρία να σώσει τον αχυράνθρωπο του Ερντογάν Φαγέζ αλ Σαράζ, ενώ απείχε η Ρωσία. Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία Alexei Yerkhov κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές θανάτου σε συνέντευξή του στο τούρκικο sputnik ενώ υπενθύμισε την εν ψυχρώ δολοφονία του προκατόχου του στην Άγκυρα. Μεταξύ άλλων δήλωσε:
“Κανείς δεν μπορεί να απομακρύνει τον συριακό στρατό που κερδίζει έδαφος τώρα”
“Ποιος είναι ο σκοπός των τουρκικών παρατηρητηρίων; Βρίσκονται τώρα πίσω από τις πρώτες γραμμές του μετώπου. “
” Το μίσος εναντίον των Ρώσων αυξήθηκε τώρα όπως συνέβη πριν από 5 χρόνια κατά τη διάρκεια της κρίσης του Χαλεπίου”.
”Τότε ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε από την Τουρκία και ο τότε πρέσβης της Ρωσίας δολοφονήθηκε.
”Δέχομαι απειλές θανάτου” τόνισε…
Ουσιαστικά η Ρωσία διαμηνύει πως
• Ο Assad δεν θα αποσυρθεί από την Idlib
• Η Άγκυρα πρέπει να εγκαταλείψει τα παρατηρητήριά της διαφορετικά θα είναι στόχοι.
• Τούρκοι στρατιώτες θα σκοτωθούν ξανά ,αν δολοφονηθούν Ρώσοι στρατιωτικοί…
• Να θυμάστε τι συνέβη την τελευταία φορά μας εναντιωθήκατε (2016 κυρώσεις)
Ο Ρώσος Πρέσβης δεν παρέλειψε ν΄αναφερθεί στο ”βαρύ φορτίο για τις διμερείς μας σχέσεις από τρεις αιώνες συγκρούσεων, από το 17-19.” Πρόσθεσε ” εκτός από τους 12 μεγάλους πολέμους, υπήρξαν πολλές μικρές κρίσεις και συγκρούσεις μεταξύ των χωρών μας κατά τη διάρκεια των αιώνων.”
Στο μεταξύ ο ρωσοσυριακός άξονας δεν φαίνεται να πτοείται και φαίνεται να ετοιμάζεται να προελάσει στην δυτική επαρχία Χαλεπίου προς τις σιίτικες πόλεις Nubbul et Zahra για να παγιδεύσει τις κωμοπόλεις, χωριά Anadan, Haritan, Kfar Hamra, Hayan και Bayanun.Eπίσης ο SAA προσεγγίζει το Atarib,και είναι στη βάση του 49ου Συντάγματος.
O συριακός στρατός ελέγχει τις ζώνες Shamico και Zahrat Al-Madaen και την εταιρεία Al-Fursan στα δυτικά και τη μικρή πόλη Orme, δίπλα στο 46ο σύνταγμα. Σφοδρές συγκρούσεις έξω από το Χαλέπι καθώς ο SAA αποπειράται να προελάσει από Sheikh Ali προς Rif al Muhandiseen 2.
Σε πολιτικό επίπεδο και πάλι η Συρία προχώρησε σε μια ακόμη ενέργεια που εξόργισε την Τουρκία αφού το συριακό κοινοβούλιο με ψήφισμά του αναγνώρισε την γενοκτονία 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων που διαπράχθηκε από τους Τούρκους μεταξύ του 1915 και 1917.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία και Ισραήλ εναλλάσσουν τα χτυπήματά τους κατά Συρίας. Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Δαμασκό.
14/02/2020
Toυρκία και Ισραήλ αδήλωτοι σύυμαχοι εναλλάσσουν τα χτυπήματά τους κατά συριακού εδάφους. Ήταν η σειρά του ΤΕλ Αβίβ να βομβαρδίσει τη Συρία παραβιάζοντας κατ΄εξακολούθηση κάθε στοιχειώδη αρχή του διεθνούς δικαίου.Τουλάχιστον 7 Σύριοι στρατιώτες και Iρανοί σκοτώθηκαν από νυχτερινές πυραυλικές επιθέσεις μαχητικών των Ισραηλινοναζιστων που στόχευσαν θέσεις κοντά στην ιστορική πρωτεύουσα της Συρίας τη Δαμασκό μεταφέρει το αποικιοκρατικο ισλαμοφασιστικο (OSDH). Ανάμεσα στα θύματα 3 Σύριοι στρατιώτες και 4 Ιρανοί μέλη των Φρουρών της Επανάστασης προσθέτει η αποικιοκρατικη ισλαμοφασιστικη ΜΚΟ μ΄έδρα το Λονδίνο. Τα χτυπήματα άγγιξαν «το τομέα του αεροδρομίου της Δαμασκού» της πρωτεύουσας της παγκόσμιας αντίστασης κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλιστικού ολοκληρωτισμού…..
Τα συστήματα της συριακής αεράμυνας κατέρριψαν εχθρικούς στόχους στον ουρανό της Δαμασκού αναφέρει το SANA.
Στρατιωτική πηγή πιστοποιεί πως στις 23h45 το βράδυ της Πέμπτης, της 13-2-2020, αντίπαλοι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το κατεχόμενο συριακό Golan και προσθέτει πως η συριακή αεράμυνα κατέρριψε πολλούς από αυτούς.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία κατέρριψε και δεύτερο συριακό ελικόπτερο….Νεκροί οι πιλότοι..Σκύλευσαν τους πιλότους και τους ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΑΝ…
14/02/2020
H Τουρκία κατέρριψε την Παρασκευή και δεύτερο ελικόπτερο συριακό στη Συρία βορειοδυτικά του Χαλεπίου. Το RT στην αραβική του έκδοση αναφέρει πως καταρρίφθηκε από MANPAD από το τούρκικο παρατηρητήριο στην περιοχή Darat Azza στο κυβερνείο του Ιντλίμπ .Οι 2 πιλότοι σκοτώθηκαν…Το Anadolu αναφέρει πως το κατέρριψαν ”ισλαμοφασιστες”… Πρωταρχικές πληροφορίες μιλούν για ένα MI-8 ή Mi-17…Tρεις συνολικά οι νεκροί οι 2 πιλότοι και ένας μηχανικός…Το ελικόπτερο είχε απωγειωθεί από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Abou Duhur και ανήκε στην 59η μοίρα ελικοπτέρων. Το ελικόπτερο σύμφωνα με άλλη πηγή επλήγη πάνω από το Orum al-Soghra.
Aνακοινωθέν συριακού στρατού: Στις 13:40 σήμερα, ένα από τα στρατιωτικά ελικόπτερα μας επλήγη από ένα εχθρικό πύραυλο στη δυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου, όπου αναπτύσσονται ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του ελικοπτέρου και το θάνατο του πληρώματός του..
Τα ονόματα των πιλότων Tariq Ali και Milyad Suleiman.
Επίσης σε άλλη φωτογραφία φαίνεται να έχουν εκτελέσει εν ψυχρώ έναν πιλότο που ίσως βγήκε ζωντανός αφού το σώμα του δείχνει σε καλή κατάσταση ενώ φέρει την φόρμα του ακόμη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαστούκι στην Άγκυρα/Χαφτάρ: θα υπάρξει μόνιμη κατάπασυη του πυρός μόνο αφότου νικήσουμε…
14/02/2020
Ο επικεφαλής του LNA στη διαμάχη της Λιβύης ο στρατάρχης Haftar καταγγέλει την ψευδοεκεχειρία που επιβάλουν ξένα κέντρα αποφάσεων και δηλώνει:”Αφού νικήσουμε τους μισθοφόρους και τους βγάλουμε από τη χώρα, θα δηλώσουμε μόνιμη κατάπαυση του πυρός.
H ειρήνη θα επέλθει μετά την ήττα και τον αφοπλισμό των ένοπλων τρομοκρατικών παραστρατιωτικών, την ήττα των μισθοφόρων και την έξοδο τους από την πατρίδα μας.
Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.”
Φαίνεται αποφασισμένος να μπει θριαμβευτής και στην Τρίπολη στο τελευταίο οχυρό του αχυράνθρωπου της Τουρκίας και δυτικών του Σάζαρ παρά το ψήφισμα του ΟΗΕ για μόνιμη εκεχειρία αλλά και την ανάλογη απόφαση της Συνόδου του Βερολίνου.
Eίναι απολύτως βέβαιο πως ενθαρρύνεται σε αυτή τη συγκυρία από Μόσχα μετά το φιάσκο της ρωσοτουρκικής διαπραγμάτευσης για Ιντλίμπ αλλά και από Γαλλία που δεν βλέπει με καλό μάτι την τουρκική διείσδυση στην Αφρική σε χώρους που παραδοσιακά ήλεγχε ως αποικιοκρατική δύναμη…




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Συριακός στρατός απελευθέρωσε 1714 km2 στη ΒΔ Συρία από 19 Δεκέμβρη. Ο συριακός στρατός στα 3χλμ από Atarib……
14/02/2020
Ο Συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του απελευθέρωσαν περί τα 1714 km2 στη ΒΔ Συρία από τις 19 Δεκέμβρη. Περίπου 458 km2 στην επαρχία Χαλεπίου και γύρω στα 1254 km2 στο κυβερνείο του Ιντλίμπ και έπεται συνέχεια….
H βάση του 46ου Συντάγματος ανακτήθηκε από τον SAA που βρίσκεται τώρα στα 3km από το Atarib.Μοιάζει το σχέδιο είναι να κόψει στα δύο την επαρχία Xαλεπίου για να κάνει πιο πολύπλοκο το πέρασμα μεταξύ Αfrin και Idlib.
Η αντεπίθεση των τρομοκρατών της Hayat Tahrir al-Sham (αλ Νούσρα) που υποστηρίζει η Άγκυρα απωθήθηκε. Το έδαφος έχει καλυφθεί από θραύσματα του TSK και πτώματα από τα κατάλοιπα της Daesh.
Ο τούρκικος στρατός οχυρώνει το al Atarib ισχυρές δυνάμεις και οπλισμός, οχήματα έφτασαν σε αυτό και εγκαθιστά νέο παρατηρητήριο στα ΒΔ από αυτό στο Kafr Karmin.
Από 2 Φεβρουαρίου ως σήμερα σύμφωνα με το αντιπολιτευόμενο SOHR μπήκαν στο συριακό έδαφος πάνω από 1900 φορτηγά και στρατιωτικά τουρκικά οχήματα συμπεριλαμβανομένων tanks, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, θωρακισμένα, κινητοί αλεξίσφαιροι θάλαμοι φύλαξης και στρατιωτικά radars. Την ίδια περίοδο η Τουρκία ανάπτυξε σε Idlib και Χαλέπι περί τους 6500 στρατιώτες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θηριωδία: μ΄εντολή της Άγκυρας οι τζιχαντιστές της ακρωτηρίασαν το πόδι του πιλότου για να περάσουν μήνυμα….
14/02/2020
M’ εντολές της Άγκυρας οι τζιχαντιστές μισθοφόροι της ακρωτηρίασαν τα σώματα των πιλότων του ελικοπτέρου που κατέρριψε ο τούρκικος στρατός στο Ιντλίμπ…
Aνάρτησαν φωτογραφία με ακρωτηριασμένο το κάτω άκρο του πιλότου για να περάσουν το μήνυμα κανείς Σύριος στρατιώτης να μην πατήσει το πόδι του στο Ιντλίμπ. Θηριωδίες….
Επίσης σε άλλη φωτογραφία φαίνεται να έχουν εκτελέσει εν ψυχρώ έναν πιλότο που ίσως βγήκε ζωντανός αφού το σώμα του δείχνει σε καλή κατάσταση ενώ φέρει την φόρμα του ακόμη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τούρκικοι λογαριασμοί ισχυρίζονται πως σκοτώθηκαν 10 Ρώσοι στρατιώτες στο Ιντλίμπ…
14/02/2020
Τούρκικοι λογαριασμοί στις 14/2/20 Παρασκευή ισχυρίζονται πως σκοτώθηκαν 10 Ρώσοι στρατιώτες στο κυβερνείο του Ιντλίμπ καθώς η εισβολή των κατοχικών στρατευμάτων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το ίδιο και η σθεναρή αντίσταση του συριακού στρατού και συμμάχων του….




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νομιμοποιείται η μαζική απέλαση λαθρομεταναστών απο το Ευρωπαικο Δικαστηριο
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020, 18:05
Τις μαζικές επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών χωρίς την εξατομικευμένη εξέταση των φακέλων τους, όταν αυτοί εισέρχονται παράνομα στην επικράτεια της χώρας που διατάσσει την απομάκρυνση τους, αποδέχεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Το Δικαστήριο του Στρασβούργου, υπό ευρεία σύνθεση με πρόεδρο τον Έλληνα πρόεδρο του ΕΔΔΑ Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο, με απόφαση που εξέδωσε χθες δικαίωσε την Ισπανία η οποία αποφάσισε ομαδική επιστροφή στο Μαρόκο περίπου 75 πολιτών τρίτων χωρών -προσφύγων και μεταναστών- οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στην επικράτεια της. Η ενέργεια των ισπανικών αρχών κατά την κρίση του Δικαστηρίου, δεν παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), ειδικά το άρθρο 4 του τέταρτου Πρωτοκόλλου που απαγορεύει τις μαζικές απελάσεις.
Στο σκεπτικό της σπάνιας απόφασης που έλαβε ομόφωνα το ΕΔΔΑ, αναφέρεται ότι οι ίδιοι οι μετανάστες έθεσαν τον εαυτό τους σε «παράνομη κατάσταση» αποφασίζοντας να εισέλθουν στα σύνορα της Ισπανίας όχι από εξουσιοδοτημένο σημείο εισόδου αλλά παράνομα.
Προσφυγή στο δικαστήριο έκαναν δύο νεαροί πολίτες αφρικανικών χωρών οι οποίοι το 2014 μαζί με πολυπληθή ομάδα μεταναστών και προσφύγων, επιχείρησαν να υπερβούν την περίφραξη της αυτόνομης πόλης Μαλίλα στο Μαρόκο, η οποία ανήκει διοικητικά στην επικράτεια της Ισπανίας. Στην πόλη οι ισπανικές αρχές έχουν τοποθετήσει φράγμα 13 χιλιομέτρων με τρεις πρόσθετους παράλληλους φράκτες. Οι δύο νεαροί ήταν μέρος μεγαλύτερης ομάδας που επιχείρησε να μπει με αυτόν τον τρόπο εντός της Μαλίλα. Το δικαστήριο αναγνωρίζει πως οι δύο προσφεύγοντες είχαν φύγει από τις χώρες τους -Μάλι και Ακτή Ελεφαντοστού- λόγω πολέμων και συρράξεων , πλην όμως δικαιολογεί την απόφαση απέλασης τους ως αποτέλεσμα δικών τους ενεργειών.
Κρίνει μάλιστα το ΕΔΔΑ, ότι ακριβώς εξαιτίας της απόφασης τους να μην τηρήσουν τις νόμιμες διαδικασίες για να εισέλθουν σε ισπανικό έδαφος, είτε με βίζα είτε με την έγερση δικαιωμάτων για πρόσφυγες κλπ, δεν πρέπει να θεωρηθεί η Ισπανία υπεύθυνη που δεν τους επέτρεψε να έχουν νομική αναφορά. Όσα ακολούθησαν την παράνομη είσοδο τους στο ισπανικό έδαφος, αποφαίνεται το δικαστήριο, είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά δικών τους ενεργειών.
Με αυτήν την συλλογιστική το Δικαστήριο δικαιώνει την Ισπανία για την απόφαση της μαζικής απέλασης και αρνείται τους ισχυρισμούς των δύο Αφρικανών ότι είναι θύματα μιας γενικευμένης τακτικής επαναπατρισμού χωρίς, εξατομικευμένη, εξέταση φακέλων και χωρίς παροχή νομικής υποστήριξης.
Η υπόθεση εισήχθη στο δικαστήριο το 2015. Κατά την πρώτη εξέταση της, το 2017, το Δικαστήριο είχε λάβει εντελώς αντίθετη απόφαση, αφού διαπίστωσε παραβίαση της ΕΣΔΑ από την Ισπανία, για την μαζική απέλαση και για μη εξατομικευμένη διαδικασία. Η Ισπανία ωστόσο ζήτησε να εξεταστεί η υπόθεση υπό ευρεία σύνθεση.
Έτσι η προσφυγή εισήχθη στην ευρεία σύνθεση του δικαστηρίου το οποίο επέτρεψε παρεμβάσεις από την Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του ΟΗΕ και άλλων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο κατηγορεί τον πρέσβη της Γαλλίας για ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας
 Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020, 23:33
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε την Παρασκευή τον πρέσβη της Γαλλίας Ρομέν Ναντάλ ότι αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του, επειδή υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό κατά την επιστροφή του από τη διεθνή περιοδεία του.
«Ο πρέσβης της Γαλλίας στη Βενεζουέλα αναμίχθηκε, για άλλη μία φορά, στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας», είπε ο Μαδούρο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους ανταποκριτές των ξένων μέσων ενημέρωσης.
Ο Μαδούρο σημείωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει την «απάντηση» σε αυτήν την υπόθεση, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο απέλασης του υψηλόβαθμου διπλωμάτη. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει πέρσι τον Μάρτιο, με τον πρέσβη της Γερμανίας Ντάνιελ Κρίνερ ο οποίος χαρακτηρίστηκε «ανεπιθύμητο πρόσωπο» επειδή πήγε στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράκας για να υποδεχθεί τον Γκουαϊδό.
«Οι αντιδράσεις μας δεν μπορούν να είναι αυτόματες, αυτό που κάναμε πριν από έναν χρόνο δεν είναι υποχρεωτικά αυτό που θα κάνουμε και σήμερα… αλλά μπορεί και να είναι», είπε ο Μαδούρο θυμίζοντας την περίπτωση του Κρίνερ ο οποίος τελικά επέστρεψε στη θέση του τον Ιούλιο του 2019.
Ο Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας από περίπου 60 χώρες, επέστρεψε την Τρίτη στη χώρα μετά από περιοδεία 23 ημερών στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, όπου συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τους προέδρους των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν. Πολλοί ξένοι διπλωμάτες τον περίμεναν κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο.
Ο Μαδούρο διερωτήθηκε πώς θα αντιδρούσαν οι γαλλικές αρχές εάν ο πρέσβης της Βενεζουέλας στο Παρίσι κατέβαινε να διαδηλώσει με τα «κίτρινα γιλέκα». Ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα, που ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου, να εξετάσει «ποια απάντηση θα δώσει σε αυτούς τους εργαζόμενους στις πρεσβείες που αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας».
«Θα εξετάσουμε (τις υποθέσεις αυτές) μία προς μία», κατέληξε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΕΡΓΑΝΗ»
Τσακίζουν οι «ευέλικτες» μορφές και η προσωρινή απασχόληση
Την κυριαρχία της «ευέλικτης» εργασίας και τη συνεχή επέκταση της προσωρινής απασχόλησης, σε βάρος της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» και για το Γενάρη του 2020.
Επιπλέον, στον μήνα αυτό καταγράφεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά αρνητικό ισοζύγιο, δηλαδή περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις.
Συγκεκριμένα:
Το Γενάρη του 2020 οι προσλήψεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης αποτελούν το 53,62% του συνόλου των προσλήψεων (έναντι 53,24% το Γενάρη του 2019). Αναλυτικότερα, οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης ήταν 41,88% και της εκ περιτροπής απασχόλησης 11,74%.
Το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων ήταν και πάλι αρνητικό (-17.318), αφού έγιναν 177.632 προσλήψεις και 194.950 απολύσεις. Ξανά οι «οικειοθελείς αποχωρήσεις» ήταν ο δεύτερος βασικότερος λόγος απόλυσης, στοιχείο ενδεικτικό της εργοδοτικής τρομοκρατίας, αφού σε συνθήκες μεγάλης ανεργίας η «εθελούσια» αποχώρηση φαντάζει σαν σύντομο ανέκδοτο.
Ο βασικότερος λόγος των απολύσεων ήταν η λήξη συμβάσεων εργασίας, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται διαρκώς, δείχνοντας ότι η επίθεση κυβερνήσεων - κεφαλαίου έχει χτυπήσει αποφασιστικά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Γενάρη του 2014 (τον πρώτο Γενάρη με στοιχεία από το σύστημα «Εργάνη») οι λήξεις συμβάσεων ήταν 26.226, ενώ το Γενάρη του 2020 έχουν φτάσει τις 82.373, αύξηση 214%!
Ο... αλχημιστής υπουργός Εργασίας
Συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τους εκάστοτε υπουργούς Εργασίας να πουλάνε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», ο Γ. Βρούτσης, χωρίς ντροπή, ισχυρίστηκε ότι το αρνητικό ισοζύγιο του Γενάρη του 2020 είναι καλύτερο από το αρνητικό ισοζύγιο του Γενάρη του 2019 και γι' αυτό... είναι «βελτιωμένη εικόνα»!
Ο υπουργός περιορίζει τη σύγκριση στα έτη που τον βολεύουν για να αποφύγει την αλήθεια, η οποία λέει πως από το 2015 μέχρι σήμερα ο Γενάρης καταγράφει συνεχώς αρνητικά ισοζύγια και πως το αρνητικό ισοζύγιο του Γενάρη 2020 είναι το τρίτο μεγαλύτερο αυτής της περιόδου. Ακόμα ο υπουργός κάνει πως δεν βλέπει ότι παρά τα σκαμπανεβάσματα η τάση του αρνητικού ισοζυγίου δείχνει να είναι αυξητική.
Και ο ΣΕΒ το χαβά του...
Την ίδια ώρα ο ΣΕΒ, «διαβάζοντας» τα στοιχεία της απασχόλησης υπό το πρίσμα των ταξικών επιδιώξεων του κεφαλαίου, αξιώνει την παγίωση των μισθών στα σημερινά άθλια επίπεδα. Στο Οικονομικό Δελτίο του σημειώνει πως «πρέπει να επιδειχθεί σύνεση από την πολιτεία στην αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020», χαρακτηρίζοντας... «μαξιμαλιστική πολιτική» (!) τα ψίχουλα που δόθηκαν πέρυσι στον κατώτατο μισθό, μετά την τεράστια μείωσή του το 2012 και το πάγωμά του σε αυτά τα άθλια επίπεδα για 7 ολόκληρα χρόνια από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Οπως αναφέρουν οι βιομήχανοι, «μια επανάληψη της μαξιμαλιστικής πολιτικής του 2019 θα έχει αρνητικές συνέπειες για την οικονομία»...
«Παρά την εντεινόμενη, πάντως, οικονομική δραστηριότητα, η αύξηση της απασχόλησης των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα έχει αρχίσει να επιβραδύνεται», σημειώνει ο ΣΕΒ, για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι υπεύθυνες για την επιβράδυνση της απασχόλησης είναι οι «μεγάλες» αυξήσεις στους μισθούς. «Οι μισθολογικές αυτές αυξήσεις φαίνεται να έχουν οδηγήσει σε επιβράδυνση της απασχόλησης», αναφέρει, όταν στην πραγματικότητα αυτό που αξιώνουν οι βιομήχανοι και το κεφάλαιο είναι η πάγια επιδίωξή τους να παγιωθεί η καταβαράθρωση των μισθών, πάνω στην οποία χτίζεται η ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών.