Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Παρασκευη 10 Ιουλιου 2020



Θετική σε κορωνοϊό η πρόεδρος της Βολιβίας- Και τουλάχιστον 7 υπουργοί
Η Τζανίν Ανιές ανακοίνωσε ότι είναι θετική στον κορωνοϊό
10.7.2020 | 10:21
 Η μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας, Τζανίν Ανιές, ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.
 Η κυβέρνηση της χώρας επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον επτά υπουργοί- ανάμεσά τους ο υπουργός Υγείας- έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό έως τώρα. Η Ανιές, σε ανάρτηση στο Τwitter, έγραψε ότι νιώθει καλά και ότι συνεχίζει να εργάζεται ενώ είναι σε καραντίνα. Ανέφερε ακόμη ότι υποβλήθηκε σε τεστ επειδή πολλοί από τους συνεργάτες της είχαν ασθενήσει.
 «Αισθάνομαι καλά, νιώθω δυνατή, συνεχίζω να εργάζομαι στην απομόνωσή μου και θέλω να βοηθήσω όλους τους Βολιβιανούς που εργάζονται για να μας βοηθήσουν σε αυτή την υγειονομική κρίση», έγραψε. «Μαζί θα βγούμε από αυτό», ανέφερε ακόμη. Στη Βολιβία έχουν καταγραφεί 42.984 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 1.577 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Σχολιο.- Θα τον κολλησε μαλλον στις τσοντες που γυριζει, γιατι είναι γνωστη πορνοσταρ και ψωλοαρπαχτρα! Και εχουν πει οι επιστημονες και οι γιατροι επανηλιμενα! Μονο πισοκωλητο, αλλα που να τους ακουσει η Σκυλα με τα τσιμπουκια!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παφίλης προς Χρυσοχοΐδη: Κλασική περίπτωση οργανωμένου σχεδίου διάλυσης συγκέντρωσης
9 Ιουλίου 2020
Για «κλασική περίπτωση» οργανωμένου σχεδίου κυβέρνησης και αστυνομίας να διαλύσει τη διαδήλωση συνδικάτων, ομοσπονδιών, σωματείων και μαζικών φορέων έκανε λόγο στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Νωρίτερα, ο Μ. Χρυσοχοΐδη προκλητικά είχε δηλώσει, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο έκτρωμα για τις διαδηλώσεις:  «Τραμπούκοι δολοφόνοι, επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Αυτοί διέλυσαν τη συγκέντρωση και τώρα καταστρέφουν την πόλη. Η αστυνομία δεν είχε κανένα λόγο να διαλύσει τη συγκέντρωση. Η αστυνομία προστατεύει τους διαδηλωτές»!
«Ή δεν σας πληροφορούν καλά ή σας κοροϊδεύουν», σημείωσε στην τοποθέτηση του ο Θ Παφίλης. «Έχουμε το γνωστό σκηνικό για τη διάλυση της συγκέντρωσης. Είναι απαράδεκτα αυτά που λέτε. Η αστυνομία τις έσπρωξε τις ομάδες από εκεί για να βομβαρδίσουν όλη τη διαδήλωση. Οι βουλευτές του ΚΚΕ που έχουν φάει δακρυγόνα που ήταν; Στους μπαχαλάκηδες;», είπε.
«Ήταν προβοκατόρικο, οργανωμένο σχέδιο για να χτυπηθεί η διαδήλωση. Και τι θα κάνετε τώρα; Θα ζητήσετε από τις ομοσπονδίες αστική ευθύνη επειδή δεν τους πιάσατε; Να ξέρετε δεν θα περάσουν αυτά. Κλασική περίπτωση αστυνομικού σχεδίου που δεν στόχευε αυτούς. Πάρτε την πολιτική ευθύνη ή καταγγείλτε τις αστυνομικές δυνάμεις» συνέχισε ο Θ. Παφίλης.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=GZmw-kh4AXM&feature=emb_logo



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αλήτες του Χρυσοχοΐδη χτύπησαν διαδήλωση χιλιάδων – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει
Η τρομοκρατία δεν πέρασε
9 Ιουλίου 2020
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», ακούγεται στη συγκέντρωση συνδικάτων, ομοσπονδιών και φορέων στο Σύνταγμα.
Η αστυνομία, έριξε χημικά στον κύριο όγκο της διαδήλωσης. «Δεν θα τους περάσει, παραμένουμε», φωνάζουν οι χιλιάδες διαδηλωτές.
Η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη και του Μητσοτάκη, από την οποία με βάση το νομοσχέδιο – έκτρωμα θα δίνεται… άδεια για τις διαδηλώσεις, έκανε αυτό που της είπαν. Εκτέλεσε πολιτικές εντολές. Χτύπησε μια διαδήλωση χιλιάδων.
Το σχέδιο να διαλυθεί το συλλαλητήριο για την υπεράσπιση στο δικαίωμα στη διαδήλωση δεν πέρασε.
Οι χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα, την ώρα που το χουντο-νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις συζητιέται στη Βουλή, στέλνουν το μήνυμα τους: «Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου».
Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο Σύνταγμα παρά το κυβερνητικό σχέδιο καταστολής, σε συνδυασμό πάντα με τους λεγόμενους 100 γνωστούς – αγνώστους  ασφαλιτες στο ρόλο των προβοκατόρων.
Η τρομοκρατία δεν πέρασε. Η διαδήλωση ανασυγκροτήθηκε άμεσα και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 μ.μ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επίθεση στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν καλά σχεδιασμένη.
Εσπρωξαν καμία 100αρια επάνω στην συγκέντρωση, και μετά χτύπησαν την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Δεν υπήρξε υποχώρηση των συγκεντρωμενων, αλλά ανασυγκροτηση και επιστροφή στη βουλή.
Μετά από χιλιάδες χημικά που έχω φάει, μπορώ να πω ότι πρώτη φορά ήταν τόσο ισχυρά και για πρώτη φορά η αίσθηση ήταν :"να τρέμει το έδαφος, σαν μην ήταν σταθερό."
ΥΓ ότι θα νικήσουμε, θα νικήσουμε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοροϊδευόμαστε μόνοι μας.
Από την μεγαλειώδης συγκέντρωση του 1ου μνημονίου και έπειτα, φαίνεται πως δεν μάθαμε τίποτα για το πως λειτουργεί το Αστικό κράτος και οι παρακρατικοί του μηχανισμοί για να διαλύουν τις πορείες και τις συγκεντρώσεις.
Κοροϊδευόμαστε τόσο πολύ μάλιστα που αντί να κατονομάζουμε τα μπλοκ μέσα από τα οποία βγαίνουν οι οργανωμένοι κουκουλοφόροι, κλαίμε υποκριτικά για την βίαιη καταστολή που έρχεται ως φυσική συνέχεια της δράσης τους.
υ.γ. εσείς που αναπαράγετε φωτογραφίες με τις ρήψεις μολότοφ, μην ξεχάσετε να ρίξετε την ψήφο σας στο ΣΥΡΙΖΑ, μπας και ξαναβγεί Κυβέρνηση και φύγει η "κακιά δεξιά"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αντισυνταγματική η διάταξη για άδεια εισαγγελέα σε διαδηλώσεις" -δήλωσε η πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων
Σχολιο.- ..διότι (όπως εξήγησε) "δεν μπορεί εισαγγελέας να ασκεί διοικητικά καθήκοντα", όπως π.χ. προ-έγκριση ή προ-απαγόρευση διαδηλώσεων. Αυτό λέει το σύνταγμα ΡΗΤΩΣ.
Σχολιο.- Δεν ισχυριζεται αυτό ακριβώς.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Ενόψει συζήτησης στην Βουλή των Ελλήνων του Νομοσχεδίου «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις και άλλες διατάξεις»,  παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες απόψεις της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος:
επαναλαμβάνεται και στο άρθρο 89 του Συντάγματος όπου καθιερώνεται γενική απαγόρευση στους Δικαστικούς λειτουργούς κάθε άλλη παροχή μισθωτής υπηρεσίας ή επαγγέλματος ή οιασδήποτε φύσεως διοικητικών καθηκόντων πέραν της εκλογής τους σε μέλη Δ.Ε.Π, Α.Ε.Ι.
 αλλά και ΓνωμΣτΕ 186/2013 επί τροποποίησης του υπ’ αριθ. Π.Δ. 141/1991 που αφορά τις συναθροίσεις, όπου ομιλεί για διοικητικές πράξεις και διοικητικά καθήκοντα των Αστυνομικών οργάνων σε ότι αφορά τις απαγορεύσεις, αναστολές, διαλύσεις κ.λ.π.).
Συνεπώς το ήδη ισχύον νομικό πλαίσιο είναι επαρκέστατο και αντιστοιχεί πλήρως στο προτεινόμενο άρθρο 11 του σχεδίου νόμου που ομιλεί για ενημέρωση του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ως μόνη δε θεμιτή βελτίωση θα μπορούσε να προστεθεί η μνεία, ότι η επικοινωνία με τον Εισαγγελέα γίνεται άμεσα και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσον.
Τέλος τονίζουμε ιδιαίτερα την επιδείνωση που θα επέφερε στο ήδη τεράστιο εργασιακό φορτίο του κλάδου μας η τυχόν υποχρεωτική παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού στις συχνότατες πλέον υπαίθριες συναθροίσεις και η οποία όχι μόνο θα ήταν χωρίς προστιθέμενη αξία και αποτέλεσμα αλλά επί πλέον θα επέτεινε την καθυστέρηση του κυρίως έργου των εισαγγελικών λειτουργών που είναι η απονομή της ποινικής Δικαιοσύνης.
Σχολιο.-  Κατά τα άλλα οι ΑΛΗΤΕΣ που κυβερνούν κάνανε το σύνταγμα σφουγγαρόπανο, όπως και οι ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ αλήτες σε άλλα θέματα...
Σχολιο.- Επίσης, το δικαίωμα Ελλήνων πολιτών να "συγκεντρώνονται άοπλοι ησύχως" κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα, Κάθε απαίτηση να χρειάζεται ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ έγκριση από τις αρχές, είναι αντισυνταγματική και παράνομη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το δικαίωμά μας να μαζευόμαστε "άοπλοι ησύχως" κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα. Η έκδοση άδειας γι αυτό είναι αντισυνταγματική. ΑΛΗΤΕΣ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Φώφη απλά κουβαλάει ένα όνομα που δεν το τιμά ,ορισμένες φορές θα της ταίριαζε περισσότερο το Φώφη Μητσοτάκη για να καμαρώνει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΞΩΣΕΙΣ!
Δύο χρόνια αφότου η κυβέρνηση Τσίπρα επέβαλε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και χαρακτήρισε ιδιώνυμο αδίκημα τους αγώνες ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής στέγης από τις τράπεζες, από σήμερα άρχισαν να πετάνε κόσμο έξω από το σπίτι του.
Η αρχή έγινε το πρωί στα Πετράλωνα, όπου οι μπάτσοι έσπασαν την είσοδο σπιτιού και πέταξαν στον δρόμο ηλικιωμένο ζευγάρι, που χρωστάει σε τράπεζα. Οι αντιδράσεις των γειτόνων είχαν ως συνέπεια δύο προσαγωγές.
Τώρα κρινόμαστε όλοι! Θ' αφήσουμε να πετάνε τον κόσμο στον δρόμο; Ή θα το κάνουμε Λευκίμμη σε κάθε γειτονιά;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δεν τους πέρασε, είμαστε εδώ, συνεχίζουμε! Ψηλά τις σημαίες!", ακούγεται από τα μεγάφωνα της πλατείας Συντάγματος.
Πρόκειται, ίσως, για τη μεγαλύτερη λαϊκή κινητοποίηση μετά από τον Ιούλιο 2015. Επιχείρησαν να τη διαλύσουν με βροχή χημικών, άγριους ξυλοδαρμούς, προσαγωγές.
Καταργούν το δικαίωμα στη διαδήλωση πριν ακόμα ψηφίσουν τον χουντικό νόμο.
Δεν τους πέρασε! Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και πολλοί άλλοι διαδηλωτές έχουν επιστρέψει ήδη στην πνιγμένη στα χημικά πλατεία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το προετοιμάζουν μεθοδικά.
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΕΣΑ ΠΛΕΜΠΑΙΟΙ!
Και, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕΣΑ!
Μέχρι να ψοφήσετε όλοι. Από τη πεινα.
Θα πείτε "είμαι υπερβολικός".
Όχι δεν είμαι.
"Υπερβολικό" είναι να ανοίγεις τα σύνορα για να έρχονται οι τουρίστες και μετά να βρίζεις τους Έλληνες που "δεν συμπεριφέρονται υπεύθυνα".
"Υπερβολικό" είναι να εξαγγέλλεις ότι όποιος έρθει θα ελέγχεται αλλά όταν τρίζει τα δόντια η γερμανική TUI... να μην ελέγχονται οι Γερμανοί.
"Υπερβολικό" είναι να κάνουνε φιέστες ο κάθε Κούλης και ο κάθε Μπακογιάννης αλλά να φταίει ο κόσμος που "δεν τηρεί τις αποστάσεις".
ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΤΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ.
ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ.
ΚΟΦΤΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ.
Σχολιο.- Το ξαναλέω.Δεν είναι συνωμοσία.Η αληθινή ιατρική δεν έχει λόγο από το 1945 και μετά. Ψαξτε την ιστορία όπως την ψάχνετε όλοι οι σοβαρά πολιτικοποιημένοι ψάχνετε γενικώς.Δηλ για να καταλάβω.Δεν πιστευετε το σκαι στα πολιτικα και το πιστευετε στην πανδημία;Που νοιάστηκαν για τις γιαγιάδες σας;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίνδυνος λιμοκτονίας
Oxfam: Η πείνα θα σκοτώσει εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους από ό,τι ο κοροναϊός
Άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν εξαιτίας των περιορισμών του κοροναϊού
10 Ιουλίου 2020 | 00:09
Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ωθούνται στην πείνα λόγω της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα, περισσότεροι άνθρωποι ενδέχεται να πεθάνουν από έλλειψη τροφής παρά από την ίδια την ασθένεια, προειδοποιεί η Oxfam.
Κλειστά σύνορα, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν δημιουργήσει προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες και έχουν στερήσει το εισόδημα πολιτών σε ήδη εύθραυστες οικονομίες, ωθώντας ένα εκατομμύριο επιπλέον ανθρώπους στην πείνα στην περίπτωση του Αφγανιστάν και κλιμακώνοντας την ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη, όπου ήδη τα δύο τρίτα του πληθυσμού πεινούν.
Περισσότεροι οι νεκροί της πείνας παρά του κοροναϊού
Η Oxfam τονίζει ότι ακόμη και 12,000 άτομα σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα καθημερινά, δηλαδή 2,000 περισσότεροι σε σχέση με τα άτομα που πέθαιναν καθημερινά από κοροναϊό τον Απρίλιο.
Εκτός από το Αφγανιστάν, η οργάνωση εγείρει ανησυχίες και για το μέλλον της Υεμένης, της Δημοκρατίας του Κονγκό, της Βενεζουέλας, της Σαχέλ στη Δυτική Αφρική, του Σουδάν, της Αιθιοπίας, του Νότιου Σουδάν, της Συρίας και της Αϊτής.
«Οι συντριπτικές επιπτώσεις του κοροναϊού είναι πολύ πιο διαδεδομένες από τον ίδιο τον ιό, ωθώντας εκατομμύρια από τους φτωχότερους ανθρώπους στον κόσμο σε ακόμη βαθύτερη πείνα και φτώχεια. Ο περιορισμός της φονικής ασθένειας είναι πολύ σημαντικός, όμως οι κυβερνήσεις πρέπει να αποτρέψουν και τον θάνατο άλλων τόσων – αν όχι περισσότερων – ανθρώπων από πείνα», προειδοποιεί ο επικεφαλής της Oxfam στη Βρετανία, Ντάνι Σρισκανταράτζαχ.
Η μαζική ανεργία επηρεάζει όλες τις χώρες, όμως οι παράτυποι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που υποφέρουν περισσότερο, καθώς συχνά δεν έχουν δικαίωμα να μετακινηθούν για να εργαστούν.
Τα εμβάσματα προς την Υεμένη από εργαζόμενους που ζουν στο εξωτερικό μειώθηκαν κιατά 80% – δηλαδή κατά 253 εκατ. δολάρια – τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2020, ως αποτέλεσμα της απώλειας θέσεων εργασίας στις χώρες του Κόλπου. Οι αναταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν οδηγήσει σε έλλειψη τροφίμων και αύξηση των τιμών στη χώρα, η οποία εισάγει το 90% των τροφίμων της.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα είχα αναφέρει προ μηνών ως "Red - Blue Team" σενάριο σε άρθρα και σε τηλεοπτικά κανάλια. Πρόσφατα έγινε ακόμα μια κίνηση.. Μπήκαν οι μετανάστες σε σταθμό της ΔΕΗ (άρα το ενεργειακό κομμάτι έφυγε από τον κρατικό έλεγχο), ενώ έκαψαν και κατέστρεψαν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες χωρίς ουδεμία ουσιαστική αντίδραση. Ήδη μαθαίνω πώς οι νησιώτες σε Χίο, Λέσβο και Σάμο, έχουν αγανακτήσει και δεν είναι λίγοι που σκέφτονται με τρόπο που συνάδει με αμυντική επιβίωση, ότι και αν σημαίνει αυτό.
Το μόνο που θα αναφέρω είναι πώς αν το κράτος απουσιάζει δίνει χώρο σε άλλες δράσεις που θα έχουν σίγουρες αντιδράσεις.. και μετά θα ρωτάνε πώς και γιατί έγινε. Έχει σημασία όταν τα γράφει έφεδρος αξιωματικός ... Πέραν τούτου το μόνο που θα ρωτήσω τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Είστε έτοιμοι να διαχειριστείτε μια ένοπλη εξέγερση απελπισμένων κατοίκων ;


«Συνθήκες αποσταθεροποίησης στα νησιά μας»
08 Ιούλιος, 2020 | 7:00
Με αφορμή τα γεγονότα στη Λέσβο και τις καταστροφές από λαθρομετανάστες
»Στη Μυτιλήνη τα χθεσινά γεγονότα ήταν σοβαρά. Πολύ σοβαρά όμως που ελάχιστοι αντιλήφθηκαν. Δυστυχώς, στη κυβέρνηση αποδείχθηκαν πολύ λίγοι στη διαχείριση του μεταναστευτικού.
Οι λαθρομετανάστες χθες εξεγέρθηκαν, έκαψαν, λεηλάτησαν, πλιατσικολόγησαν, κατέστρεψαν περιουσίες Ελλήνων πολιτών.
Μέσα στην ίδια μας τη χώρα ξένοι εισβολείς επιβάλουν τη βούληση τους με παράνομες και υποκινούμενες πράξεις. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Στα αρμόδια Υπουργεία επικρατεί βαθύς ύπνος. Πολύ βαθύς. Φυσικά τα περισσότερα media πλήρως καθοδηγούμενα και κατευθυνόμενα απέκρυψαν τα γεγονότα και συγκεκριμένα τα παρουσίασαν σαν άλλη μια έκρυθμη στιγμή στο νησί.
Επειδή εμείς εδώ ούτε εξαρτόμαστε από κανέναν ούτε και μας πληρώνει καμία ΜΚΟ λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.
Ο έλεγχος χθες χάθηκε και καμία αστυνομία δεν μπορούσε να διαχειριστεί τις ανεξέλεγκτες ορδές των λαθρομεταναστών που έσπαγαν και έκαιγαν σε Μόρια και Παναγιούδα ενώ το πρωί είχαν εισβάλει στον σταθμό παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ εγγύς της πόλης της Μυτιλήνης.
Για πρώτη φορά λαμβάνει χώρα περιστατικό με απόπειρα κατάληψης στρατηγικού σημείου της νήσου από το οποίο εξαρτάται η ενεργειακή κάλυψη του νησιού.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει και μάλιστα πριν από μερικές ημέρες τα είχαμε γράψει και σε σχετικό μας άρθρο όπως αυτό θα το διαβάσετε παρακάτω.
Όχι γιατί είμαστε το μαντείο των Δελφών αλλά γιατί υπήρχαν όλες οι ενδείξεις για το που βαδίζει η κατάσταση.
Όμως η κυβέρνηση εφάρμοσε το δόγμα και τη πολιτική της πλήρους αδράνειας. Γι αυτό και αναφερόμαστε σε εγκληματικές αμέλειες και ευθύνες τόσο από υπηρεσιακούς φορείς όσο και από πολιτικούς.
Το επόμενο βήμα είναι η αιματοχυσία. Φυσικά οι λιγοστές και αδύναμες αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορούν να το αποτρέψουν όπως χθες δεν απέτρεψαν τις λεηλασίες και τους εμπρησμούς.
Είναι θέμα χρόνου. Και κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε ή δεν γνώριζε.
Καλές οι αναλύσεις για φρεγάτες και μαχητικά αλλά στο τέλος θα χαθεί ελληνικό εδαφός χωρίς να πέσει μια τουφεκιά από την εισβολή των λαθρομεταναστών και τον μαζικό εποικισμό που διεξάγεται».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν θέλουμε να τιμήσουμε κατά πως πρέπει την επέτειο των 200 χρόνων της απελευθέρωσής μας, τότε πρέπει να το κάνουμε διαβάζοντας ιστορία, αποκτώντας βαθιά συνείδηση για το ποιοι είμαστε! Και τότε θα νιώσουμε και το κατά που πρέπει να πάμε. Μπορούμε να γιορτάσουμε παλεύοντας εκ νέου για τη σωτηρία μας, δεν χρειαζόμαστε στημενες φιέστες. Μια τέτοια μάχη είναι και το να μιλάμε σωστά, και να το δείχνουμε στους νέους που μιλάνε άθλια.
Μέσα από τον αγώνα της σωτηρίας μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Μπορούμε να αποφασίσουμε εκ νέου να μην είμαστε ραγιάδες! Κι ας ελπίσουμε πως θα γεννηθεί και πάλι ένα θαύμα στον ευλογημένο μας τόπο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντόκος - Σύμβουλος Μητσοτάκη: Είχαμε επενδύσει στον Χαφτάρ αλλά είναι μετρημένες οι πολιτικές μέρες του……Αν έχουμε τέτοιο σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί και να ανοίξουμε άλλο .Και κατά τον Τουρκοφιλο Ντόκο να στηριξουμε το Σαρατζ!
Ο Χάφταρ που ο Ντόκος τον είχε ξεγραμμένο, σκότωσε 3 Τούρκους στρατηγούς και 29 στρατιωτες τζιχαντιστες και διέλυσε συστοιχίες hawk κι ένα σύστημα Koral στο αεροδρόμιο Αλ Ουάτιγια που είχαν καταλάβει πριν ένα μήνα οι κατσαπλιάδες του Ερντογάν με τον Σάρατζ!
Κυριάκο, θα χαιρόμασταν πάρα πολύ να έκανες πακέτο μαζί με τον Ροζάκη, ΚΑΙ τον Ντόκο, και να έκλεινες για πάντα το ΕΛΙΑΜΕΠ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ν.Τραμπ «έκλεισε την πόρτα» των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη!
Ως έκφραση απόλυτης δυσαρέσκειας της κυβέρνησης Ν.Τραμπ απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, λόγω των καθημερινών επιθέσεων και ύβρεων που εξαπολύονται από τα φιλοκυβερνητικά μέσα κατά του Αμερικανού Προέδρου, θεωρείται η άρνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να δεχθεί τον Έλληνα ΥΕΘΑ στην επίσκεψη που προγραμμάτιζε ο τελευταίος στην Ουάσιγκτον.
Είναι η δεύτερη φορά που ακυρώθηκε η επίσκεψη του ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ και πάλι υποτίθεται λόγω του κορωνοϊού...
Καλύτερα! Τον έχουμε γραμμένο τον αληταρά φασίστα Τραμπ! Την Τουρκία υποστηρίζει. Κολητιλίκια με τον σουλτάνο ερντογάν έχει!
Ο ιδιος ο αληταρας φασιστας Τραμπ (που μερικοι στην Ελλαδα τον εχουν περι πολλου) εδωσε εντολη οταν τον παιρνει τηλ. ο Ερντογαν να τον διακοπτουν και να τον δινουν να μιλησουνε. Ολοι οι ξενοι αλητες κατακτητες κωλοαμερικανοι και γερμανικη ενωσηευρω, θελουν να διαμελησουν την Ελλαδα! Το ζητημα ειναι να στηριχτουμε στις δικες μας δυναμεις, και να τους εχουμε γραμμενους!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εκκλησια δινει στεγη σε αλλοδαπους σε συνεργασια με ΜΚΟ. Το ερωτημα είναι γιατι δεν εδωσε τοσα χρονια σε Ελληνες αστεγους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκλονίζει το σημείωμα 9χρονου: «Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»
Παρασκευή 10 Ιούλιος 2020 | 06:14
Την τραγική θέση στην οποία βρίσκεται μία πατρινή οικογένεια «πρόδωσε» το σημείωμα ενός 9χρονου παιδιού που επισκέφθηκε με τους γονείς του το «Φωτεινό αστέρι» προκειμένου να πάρουν ρούχα.
Όπως γράφει στο σημείωμα του ο 9χρονος, τρώει με την οικογένεια του ρύζι εδώ και μία εβδομάδα ενώ παράλληλα ζητά από τους ανθρώπους στο «Φωτεινό αστέρι» να μη μιλήσουν στη μαμά του για το συγκεκριμένο σημείωμα.
Η κα Νικολακοπούλου μιλώντας στο thebest.gr, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τρόφιμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση είναι τραγική. Και μέσα από ένα μικρό παιδί μαθαίνεις την αλήθεια. Το συγκεκριμένο αγοράκι κατά την παραμονή του στο «Φωτεινό αστέρι» κάθισε να ζωγραφίσει για λίγο στα τραπεζάκια που έχουμε στον χώρο μας. Έγραψε αυτό το σημείωμα και μας το έδωσε».
Όπως εξηγεί η ίδια, όσο τα παιδιά είναι μικρά, δεν ντρέπονται και μιλάνε για όσα βλέπουν και για όσα περνάνε μέσα στο σπίτι τους.
«Αυτό που ζούμε και βλέπουμε αυτή την περίοδο, δεν το έχουμε ζήσει ξανά. Έρχονται άνθρωποι με ντροπή και ζητάνε, αν έχουμε να τους δώσουμε γάλα και μακαρόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Νικολακοπούλου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του «Μεγάλου Περιπάτου» της Αθήνας
 Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, 18:05
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε Αθηναίος πολίτης και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία η κοινή υπουργική απόφαση για «την επιβολή προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» («Μεγάλος Περίπατος»). Η υπουργική απόφαση ισχύει για 3 μήνες και προβλέπεται δυνατότητα παράτασης για άλλους 3 μήνες.
Η εν λόγω υπουργική απόφαση αναφέρει ότι «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, επιβάλλεται ως μέτρο πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, ο προσωρινός περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας».
Ειδικότερα, ο Θεόδωρος Γαζούλης, δικηγόρος του Αθηναίου πολίτη που προσέφυγε στο ΣτΕ, υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, στην αίτηση ακύρωσης, ότι για την έκδοση της επίμαχης κοινής υπουργικής απόφασης δεν υπάρχει νομοθετική εξουσιοδότηση, αλλά και η σχετική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δεν έχει ολοκληρωθεί και ότι είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας, καθώς από τα απαγορευτικά μέτρα εξαιρούνται μέλη της Κυβέρνησης, βουλευτές, κ.λπ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Πρέπει να διερευνηθεί πιθανή εμπλοκή αεροσκαφών του ΝΑΤΟ σε μεταφορά ναρκωτικών από το Αφγανιστάν
 Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, 18:21
Η Ρωσία συστηματικά λαμβάνει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες για τη μεταφορά ναρκωτικών στο Αφγανιστάν χρησιμοποιούνται αεροσκάφη τα οποία θα μπορούσαν να ανήκουν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ και αυτό πρέπει να το διερευνήσουμε, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια on-line φόρουμ με θέμα «Η Ρωσία και o κόσμος στη μετά Covid εποχή».
«Επανειλημμένα λαμβάνουμε πληροφορίες, οι οποίες επίσης προέρχονται από μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες στο Αφγανιστάν υπάρχει οργανωμένο λαθρεμπόριο οπίου προς άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης, στο οποίο χρησιμοποιείται, όπως μεταδίδεται, η πολεμική αεροπορία της νατοϊκής συμμαχίας», δήλωσε ο Λαβρόφ.
«Αυτές τις πληροφορίες δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε 100%, αλλά είναι τόσο συχνές που δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε. Εάν χρησιμοποιήθηκε πολεμική αεροπορία στο Αφγανιστάν, αυτή θα μπορούσε να είναι μόνο αεροπορία του ΝΑΤΟ και τέτοιες πτήσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν μόνο στρατιωτικοί ή άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών. Αυτό φυσικά απαιτεί διερεύνηση, πρωτίστως στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Λαβρόφ.
Ο Λαβρόφ είπε επίσης: «Αν δούμε τα απολύτως αξιόπιστα στοιχεία, τότε μπορούμε να πούμε ότι στα 20 χρόνια παραμονής των ΗΠΑ και άλλων χωρών της συμμαχίας στο Αφγανιστάν, η ροή των ναρκωτικών από το Αφγανιστάν στο εξωτερικό αυξήθηκε μερικές φορές. Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε τα άλλα μέλη της συμμαχίας δεν διεξάγουν κάποιο σημαντικό αγώνα για την καταπολέμηση της παραγωγής ναρκωτικών στο Αφγανιστάν».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βιετνάμ: Περίπου 31 εκατ. εργαζόμενοι έχουν πληγεί από την πανδημία
 Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, 12:41
Το οικονομικό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις για περίπου 31 εκατομμύρια εργαζόμενους στο Βιετνάμ, από τους οποίους 900.000 έχουν μείνει άνεργοι, ενώ έχει μειωθεί το εισόδημα σχεδόν 18 εκατομμυρίων ατόμων, ανακοίνωσε σήμερα μια κυβερνητική υπηρεσία.
Αν δεν εφαρμοστούν άμεσα λύσεις για την επιχειρηματική δραστηριότητα, πέντε εκατομμύρια ακόμη άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι μέχρι το τέλος του χρόνου, προειδοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Το Βιετνάμ έχει καταγράψει μόλις 369 κρούσματα του κορωνοϊού και κανέναν θάνατο. Έχουν περάσει 81 ημέρες χωρίς να υπάρξει μετάδοση στην κοινότητα, γεγονός που οφείλεται στα επιτυχημένα προγράμματα για τον περιορισμό των κρουσμάτων.
Η οικονομία ωστόσο της χώρας έχει πληγεί, με την ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο να έχει βρεθεί στον χαμηλότερο ρυθμό εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνων ως συνέπεια της πανδημίας, καθιστώντας εντελώς ανέφικτους τους οικονομικούς στόχους της κυβέρνησης για το 2020.
Ο τομέας υπηρεσιών του Βιετνάμ έχει πληγεί περισσότερο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, με το 72% των υπαλλήλων του να έχουν υποστεί αρνητικές συνέπειες.
Ακολουθούν, στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ο βιομηχανικός και ο αγροτικός τομέας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοίνωση συνδικάτων αστυνομικών για τους πλειστηριασμούς: "Η διάσωση των συστημικών τραπεζών είναι αδύνατον να διασώσει την παραγόμενη κυβερνητική πολιτική στο θέμα των πλειστηριασμών και ειδικότερα αυτών της πρώτης κατοικίας. Προκειμένου λοιπόν, να διασωθείτε (σ.σ. η κυβέρνηση) και να μη διασυρθείτε μετακυλίετε εντέχνως αυτό το πρόβλημα και το αναγάγετε από αμιγώς πολιτικό σε καθαρά «αστυνομικό»".
-Λάθος, δεν έβγαλαν αυτή την ανακοίνωση μετά τη χτεσινή έξωση ηλικιωμένων στα Πετράλωνα. Του 2018 ανακοίνωση είναι



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ξυλοδαρμός Ξενοδοχοϋπαλλήλου επειδή αρνήθηκε να δουλέψει 16 ώρες!
Σε μια καταγγελία, που μόνο οργή και αγανάκτηση για τις πρακτικές και την άσκηση ακόμα και σωματικής βίας εργοδοτών σε βάρος εργαζομένων μπορεί να προκαλέσει, προχώρησε το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων νομού Αττικής.
Συγκεκριμένα το Συνδικάτο καταγγέλει την εργοδοσία ξενοδοχείου που βρίσκεται στην Λεωφόρο Πάρνηθος, το οποίο ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία, ότι εργαζόμενη υπέστη εργοδοτική τρομοκρατία και ξυλοδαρμό διότι αρνήθηκε να δουλέψει 16 συνεχόμενες ώρες.
«Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο η τρομοκρατία και ο εκβιασμός είναι πάγια τακτική από τον εργοδότη, τη στιγμή που εργαζόμενοι μετρούν απλήρωτες και υπεράριθμες ώρες υπερωριών, ενώ επικρατούν εργασιακές συνθήκες γαλέρας. Οι συλλογικές συμβάσεις δεν τηρούνται ούτε στο ελάχιστο, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον από τα εξαντλητικά προγράμματα και τις εργασιακές αυθαιρεσίες που επικρατούν.
Τη στιγμή που ο κλάδος στον Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία έκαναν ρεκόρ κερδών χρονιά με τη χρονιά, οι μεγαλοξενοδόχοι στύβουν στην κυριολεξία τους εργαζόμενους για να αποκομίσουν όσο πιο πολλά γίνεται, φτάνοντας στο σημείο να ξυλοκοπούν όποιον σηκώνει κεφάλι. Αυτές οι φασιστικές και μαφιόζικες πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές και δεν θα περάσουν με την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων στα συνδικάτα τους» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο.
Μάλιστα,όπως αναφέρει το ρεπορταζ, την ερχόμενη Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα, το Συνδικάτο καλεί φορείς και τα σωματεία σε μαζική συμμετοχή έξω από το ξενοδοχείο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδέρφια μου αντεπαναστάτες, έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί έχετε πάντα τοοοοόσες πολλές και ωραίες φωτογραφίες από τα μπάχαλα σας και είστε πάντα το κεντρικό σημείο αναφοράς για όοολη τα συστημικά μέσα προπαγάνδας.
Έχετε σκεφτεί γιατί πάντα όταν ασκείται την επαναστατικότητα σας, όλα τα φώτα στρέφονται μονάχα πάνω σας;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λες και ηταν χθες. Όταν το 1929 εφαρμοστηκε το ιδιωνυμο για τις διαδηλωσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



40 επιστημονες κατά του Μεγαλου Περιπατου



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ - ΟΜΠΡΑΔΟΡ
Για την προώθηση ισχυρών μονοπωλιακών συμφερόντων
Συνάντηση στην Ουάσιγκτον είχε την Τετάρτη ο αριστερος σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ. Η συνάντηση έγινε με αφορμή τη νέα συμφωνία ΗΠΑ - Μεξικού - Καναδά (USMCA), που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιούλη, αντικαθιστώντας τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA), και κατά τη διάρκειά της περίσσεψαν οι αμοιβαίες φιλοφρονήσεις, με τον Ομπραδόρ να ευχαριστεί τον Τραμπ γιατί όπως είπε «σέβεται όλο και περισσότερο τους Μεξικανούς που διαμένουν στις ΗΠΑ» (τους οποίους υπολόγισε, μαζί και με την τρίτη γενιά, σε 38 εκατομμύρια) και γιατί ...«δεν επιβάλλει κάτι που παραβιάζει την εθνική κυριαρχία του Μεξικού». Το «ζουμί» της επίσκεψης, πέρα από το ξέπλυμα της γνωστής ρατσιστικής στάσης της αμερικανικής κυβέρνησης με το τείχος που ανυψώνει με το Μεξικό, τα στρατόπεδα προσφύγων κ.λπ., ήταν στις επιχειρηματικές επαφές που έγιναν. Αυτή άλλωστε είναι και η πεμπτουσία της νέας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, δηλαδή η εξυπηρέτηση μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, που θα συνεχίζουν να αυγαταίνουν τα κέρδη τους, οξύνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Στη μεξικανική αντιπροσωπεία συμμετείχαν και 10 μεγαλοεπιχειρηματίες, ανάμεσά τους ο Κάρλος Σλιμ, ενώ στην αμερικανική εκπρόσωποι κολοσσών όπως η «Ford», η «Shell Oil», η «General Motors» κ.ά.
Αρχικά ήταν να μεταβεί στις ΗΠΑ και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, αλλά επικαλούμενος την πανδημία δεν πήγε, ενώ διαρρέεται ότι υπάρχει δυσαρέσκεια σχετικά με τις απειλές των ΗΠΑ για επιβολή νέων δασμών στο καναδικό αλουμίνιο και στον χάλυβα.
Σχετικά με την επίσκεψη του Ομπραδόρ στις ΗΠΑ, το ΚΚ Μεξικού σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Ο Ομπραδόρ σε αυτή την περιοδεία εκφράζει ότι δεν είναι μόνο πολιτικός εκπρόσωπος της σοσιαλδημοκρατίας ή ενός τμήματος του κεφαλαίου, αλλά επίσης εκφράζει τα γενικά ταξικά συμφέροντα της αστικής τάξης του Μεξικού. Οι εκκλήσεις του για υπεράσπιση της κυριαρχίας ήταν απλές ρητορείες για εκλογική πελατεία». Και συνεχίζει: «Ο στόχος της συμφωνίας ΗΠΑ - Καναδά - Μεξικου, όπως και πριν, της NAFTA, είναι η ενίσχυση των μονοπωλίων της Βόρειας Αμερικής, ειδικά όταν εντείνεται η ενδοϊμπεριαλιστική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας. Μια τέτοια συνθήκη αντιβαίνει στα συμφέροντα της εργατικής τάξης του Μεξικού, των ΗΠΑ και του Καναδά».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΥΗΔΙΑ
Ηλικιωμένοι πέθαναν αβοήθητοι για να μη «φορτωθούν» οι ΜΕΘ
...καταλήγει πανεπιστημιακή έρευνα
ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.--
Την πιο «σκοτεινή» ίσως πλευρά της διαχείρισης της πανδημίας, αλλά και συνολικά του συστήματος Υγείας στη Σουηδία αποκαλύπτει και η νέα ανάλυση από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουψάλα και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. Το γεγονός, δηλαδή, ότι χιλιάδες ηλικιωμένοι ή άνθρωποι με προβλήματα υγείας αποκλείστηκαν εξ ορισμού από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με βάση τις ...πιθανότητες που είχαν για να ζήσουν και πέθαναν αβοήθητοι, χωρίς να έχουν καν την ευκαιρία να παλέψουν για τη ζωή τους με βάση τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Θυμίζουμε ότι στις αρχές Απρίλη - προτού καν προκύψει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και θανάτων στη Σουηδία – το ρεπορταζ είχε αποκαλύψει σχετικό έγγραφο με οδηγίες προς τα νοσοκομεία της Σουηδίας, σύμφωνα με το οποίο οι ασθενείς με κορονοϊό άνω των 80, ή μεταξύ 65 - 75 με προβλήματα σε ζωτικά όργανα δεν θα έπρεπε καν να εισάγονται σε ΜΕΘ.
Παρά το γεγονός ότι στη Σουηδία δεν επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού των κοινωνικών επαφών και το ποσοστό θνησιμότητας είναι ιδιαίτερα υψηλό, παρατηρήθηκε το παράδοξο - και μοναδικό παγκοσμίως - φαινόμενο να μην «καταρρεύσει» το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, ούτε να υπερφορτωθούν οι ΜΕΘ. Και μάλιστα πρόκειται για μια χώρα που έχει από τις χαμηλότερες αναλογίες νοσοκομειακών κρεβατιών ανά κάτοικο στην Ευρώπη και μόλις 5,5 κλίνες ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους.
«Τα ποσοστά χρησιμοποίησης των ΜΕΘ στη Σουηδία παρέμειναν χαμηλότερα από τα προβλεπόμενα, αλλά ένα μεγάλο μέρος των θανάτων εμφανίστηκε σε ασθενείς που δεν είχαν εισαχθεί σε ΜΕΘ», παρατηρούν οι ερευνητές της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Clinical Infectious Diseases».
«Με βάση την ανάλυση ανά κατηγοριοποιημένη ηλικιακή ομάδα, οι ηλικιωμένοι Σουηδοί ασθενείς με επιβεβαιωμένο COVID-19 είχαν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν παρά να γίνουν δεκτοί σε ΜΕΘ. Αυτό υποδηλώνει ότι η πρόγνωση (επιβίωσης) του ασθενούς εξετάστηκε κατά την εισαγωγή στη ΜΕΘ, μειώνοντας το φορτίο υγειονομικής περίθαλψης με κόστος τη μειωμένη επιβίωση ασθενών που δεν γίνονται δεκτοί», συνεχίζει η μελέτη και καταλήγει: «Αυτό πιθανότατα μείωσε το φορτίο στις ΜΕΘ με κόστος τον θάνατο των ασθενών υψηλού κινδύνου έξω από τις ΜΕΘ».
Μάλιστα, επισημαίνεται πως δεδομένου ότι σύμφωνα με την ανάλυση «δεν είχαν καταληφθεί όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ της χώρας, δεν είναι καν σαφές ότι αυτό (σ.σ. ο αποκλεισμός ασθενών) ήταν απαραίτητο»...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Η Κίνα καταγγέλλει «σφήνες» στις σχέσεις της με άλλες χώρες
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), Μάικ Πομπέο, υποστήριξε ότι τελείωσε η εποχή που το Χονγκ Κονγκ «άνθιζε επειδή επέτρεπε την ελευθερία σκέψης και λόγου, υπό την επικράτηση ενός ανεξάρτητου Δικαίου» και επανέλαβε ότι ο νέος «νόμος για την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ» που ενέκρινε η Κίνα θα προκαλέσει ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες στον συγκεκριμένο επιχειρηματικό κόμβο και γενικότερα.
Τους τόνους κατά της Κίνας ύψωσε και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, που, μιλώντας στο CNBC, αποκάλεσε τον νέο νόμο «προδοσία» και τον χαρακτήρισε «απαράδεκτο για όλους τους ανθρώπους που αγαπούν την ελευθερία».
Αντιδρώντας στις αμερικανικές κατηγορίες, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Ζάο Λιζιάν, επέκρινε τους Αμερικανούς αξιωματούχους και ειδικά τον Πομπέο ότι «εδώ και καιρό ασχολούνται με τη δημιουργία ψευδών ειδήσεων για να βλάψουν την Κίνα και να παρεμβάλλουν σφήνα μεταξύ της Κίνας και άλλων χωρών. Ολα αυτά αναδεικνύουν (ότι υπάρχει) μια βαθιά ψυχροπολεμική νοοτροπία, μια νοοτροπία "παιχνιδιού μηδενικού αθροίσματος" (σ.σ. που δεν προσφέρει τίποτα) και ιδεολογικές προκαταλήψεις».
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, ανακοίνωσε μέτρα που θα διευκολύνουν την εγκατάσταση ή/και παραμονή πολιτών του Χονγκ Κονγκ στη χώρα του, όπως και τη μεταφορά επιχειρήσεων από το Χονγκ Κονγκ. Ακόμα, ανακοίνωσε την αναστολή της συμφωνίας που έως τώρα ίσχυε για την έκδοση υπόπτων στο Χονγκ Κονγκ. Αναφερόμενος ειδικά στη δυνατότητα επιχειρήσεων και επιχειρηματικών στελεχών να εγκατασταθούν στην Αυστραλία, ο υπουργός Μετανάστευσης, Αλαν Τατζ, περιέγραψε διάφορα κίνητρα (διευκόλυνση χορήγησης βίζας κ.τ.λ.) εξηγώντας ότι «θέλουμε να στραφούν προς την Αυστραλία, να έρθουν, να ανοίξουν καταστήματα».
Στο μεταξύ, οι ΥΠΕΞ από Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ, Βρετανία και Νέα Ζηλανδία (που έχουν συγκροτήσει την ομάδα διαχείρισης πληροφοριών ασφάλειας «Πέντε Μάτια») είχαν τηλεδιάσκεψη για τις εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ μετά την έγκριση του νέου νόμου. Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συζήτησης δεν έγιναν γνωστές ακόμα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



`Οταν ο Ερντογάν έχει στήριξη από Ευρωπαϊκή Ένωση & ΝΑΤΟ... γαμεί και δέρνει!
Κανει και την Αγια-Σοφια τζαμι καταργωντας την αποφαση του 1934 του Κεμαλ Ατατουρκ να την κανει Μουσειο.
Βεβαια και οι Ταλιμπαν στο Αφγανισταν στο απογιο της δυναμης τους και της υποστηριξης από τους αμερικανους και τους ευρωενωσιτες αποικιοκρατες, αποφασισαν και βομβαρδισαν αγαλματα του Βουδα που ηταν σχεδιασμενα σε ένα βουνο και τα κατεστρεψαν.  Σημειωτεον στο Αφγανισταν εδώ και αιωνες δεν υπαρχει ουτε δειγμα από βουδιστη, οποτε υπεθεσαν ότι δεν θα ενοχλονταν κανενας από την καταστροφη, εκτος από διαφορα Μουσεια ανα τον κοσμο, ανθρωπους της τεχνης, και την UNESCO μιας και ειχαν χαρακτηριστει τατεραστια αγαλματα θαυμαστη τεχνη της αρχαιοτητας. Μετα την καταστροφη των αγαλματων αρχισε η πτωση των Ταλιμπαν.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΝΤΡΟΠΗ για τον Αδωνι Γεωργιάδη! «Ιδιωτικό θέμα η παρτούζα του πρώην υπουργού με ανήλικο κορίτσι...»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι και Υπουργός, είναι και πατέρας.
Και ισχυρίζεται, ως υπουργός, δημόσια για τον πρώην υπουργό της Ν.Δ. που πιάστηκε στα πράσα από τον κοριό της ΕΥΠ (με εισαγγελική άδεια), να συναλλάσσεται με προαγωγό, που του πάσσαρε ανήλικο κοριτσάκι για παρτουζα μετά ξύλου(!), ότι αυτό το θέμα μπορεί να είναι παράνομο, αλλά είναι ιδιωτικό!!!
Ιδιωτικό θέμα, όταν δημόσιο πολιτικό πρόσωπο, Υπουργός, απολαμβάνοντας ασυλία, αποδεικνύεται, ότι έχει σχέσεις και μάλιστα συστηματικές με κυκλώματα πορνείας και μαστροπείας, εκμετάλλευσης της οικονομικής ανέχειας ανηλίκων, ώστε να πηδάει τρυφερό κρέας και μάλιστα να το πλακώνει και στο ξύλο;;;
Θα περίμενε κανείς, ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, έστω ως πατέρας, έστω και αντανακλαστικά, θα εξέφραζε, αν όχι φρίκη και αποτροπιασμό, έστω μια αποστασιοποίηση από τα δυσώδη πεπραγμένα του συναδέλφου του.
Αλλά η δήλωσή του ισοδυναμεί με πολιτική κάλυψη (όπως κάλυπταν πολιτικά και τον άλλον εκμεταλλευτή των θυμάτων trafficking, τον Νίκο Γεωργιάδη, που ΔΕΝ αθωώθηκε, αλλά έπαψε η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής).
Και τολμούν και κάποιοι άλλοι να τρέχουν προς υπεράσπιση του πρώην υπουργού μιλώντας αποπροσανατολιστικά για σεξουαλικά ενήλικο κορίτσι, για συναίνεση κλπ μπούρδες.
Και όλοι αυτοί πάνε με τις γυναίκες και τα παιδιά τους εκκλησία, κατακεραυνώνουν τους αλήτες τους φοιτητές και συνδικαλιστές, διαπομπεύουν γυναίκες ως οροθετικές και μας κουνάνε και το δάχτυλο της νομιμότητας και της ηθικής την ώρα, που έχουν ονειρώξεις με " παρτουζάκι που σου φεύγει το μυαλό για το ξύλο, που θέλει"
Τι ζόφος και τι σήψη εκεί στη γειτονιά των Αρίστων...
fuck y.. και λίγο είναι!